Момичета, може би някой е имал подобна ситуация, кажете ми кой ви се е родил)))

Съпругът ми има 1 положителна кръвна група, аз имам 1 отрицателна. Резус конфликтът е по-кратък. Дъщеря ни се роди и казват, че в такава ситуация ще има само момичета. И аз все още искам малкия си син.. ((Може би някой все още има момчетата.

 • * Общностни правила
 • Изключено
 • Къде и кога да започнете?
 • Избор на медицинско заведение, специалист
 • Прегледи, анализи
 • Болести, лечения, лекарства при планиране
 • Овулация
 • Определение за бременност
 • Направихме го!
 • Базална температура

Потребителски коментари

 • 1
 • 2

При Rh конфликт има шанс да зачене едновременно момче и момиче. Това не зависи от кръвната група, всичко зависи от сперматозоидите на бащата. Но има един малък, но тук. Заченатите момичета са по-упорити от момчетата и както казват лекарите, тялото отхвърля както тези, така и другите по време на Rh конфликта, но момичетата оцеляват по-често, така че има по-голям шанс да се роди момиче. Но момчето все още не е отменено, така че шансовете са доста големи..

Пол на детето по кръвни групи на родителите: начин за определяне и прегледи

Оплождането, бременността и последващото раждане на потомство са естествени функции на женското тяло. Рано или късно всеки от нежния пол е в „интересна“ позиция. През този период тя се притеснява от много въпроси, един от които е полът на бъдещото новородено. Има много начини да разберете кой ще ви се роди в крайна сметка. Тази статия ще ви информира за това как се определя пола на детето от кръвната група на родителите. Ще разберете характеристиките на този метод и основните етапи на изчислението. Струва си да се каже и за това какви отзиви има този метод..

Как да определим пола на дете по родителски кръвни групи?

И така, планирате или вече сте заченали бебе. Интересувате се кой ще се роди в близко бъдеще. За да определите пола на детето по кръвната група на родителите, трябва да знаете точно някои данни.

Първо, трябва да се свържете с всяка лаборатория и да разберете какъв аксесоар имате. Медицината познава четири кръвни групи. Освен това всеки от тях има положителен или отрицателен Rh. Този фактор може също да повлияе на зачеването на бебе от един или друг пол..

След това ще ви трябва таблица, която съдържа всички необходими стойности. В горната част трябва да намерите данни, подходящи за бащата на бебето. В страничната колона трябва да намерите номера, съответстващ на женската кръвна група. След това се изчертава линия и се изчислява точката на пресичане. В посочената клетка можете да намерите отговора на интересуващия въпрос и да разберете как да разберете пола на детето по кръвната група на родителите.

Кръвна група 1 при жена

Идентифицираме пола на детето по кръвната група на родителите. При условие, че бъдещата майка се характеризира с първата група, резултатът ще бъде както следва:

 • женски - ако мъжът има първата или третата група;
 • мъжки - ако бащата има втора или четвърта група.

Кръвна група 2 при жена

В този случай представителят на по-слабия пол ще има бебе от следния пол:

 • мъжки (ако бъдещият баща има третата и първата група);
 • женски (ако бащата има втора или четвърта група).

Кръвна група 3 при жена

В този случай нежният пол е по-вероятно да роди момче. Определяме пола на детето по кръвната група на родителите. Резултатът ще бъде както следва:

 • момиче - ако бащата има кръвна група 1;
 • момче - ако бащата има втора, четвърта и трета група.

Кръвна група 4 при жена

Такива дами имат повече възможности да родят наследник. Можете да определите пола на детето по кръвната група на родителите, както следва:

 • момче - ако бащата има първа, трета или четвърта група;
 • момиче - ако мъжът има втора група.

Важен ли е Rh факторът?

В допълнение към влиянието на кръвните групи върху пола на новороденото бебе, резусът на родителите играе решаваща роля. Ако жената и мъжът имат едни и същи данни, тогава е по-вероятно да се роди дъщеря. Когато резус факторите са различни, може да се надяваме на раждането на син..

Пол на детето по кръвна група на родителите: рецензии

Какво казват родителите на вече родените бебета? Съвпадаха ли техните изчисления и резултати? По този въпрос имаше разделение на двойки. Половината от родителите казват, че всички изчисления и резултати са правилни. Други твърдят, че всичко се е случило напълно различно. Масите им обещаха момиче, но се роди момче и обратно.

Можете да проверите ефективността на този метод още през втората половина на бременността. Посетете следващия ултразвуков преглед и определете надеждността на този метод.

Какво казват лекарите за това?

Лекарите казват, че полът на детето не се определя от кръвните групи на родителите. Всички тези изчисления не са нищо повече от просто и безвредно забавление. Ако вярвате на таблиците, тогава една семейна двойка трябва да има еднополови деца. Те са или момчета, или момичета. Тогава как може да се обясни фактът, че братя и сестри са родени в едно и също семейство??

Също така, някои бременности са многоплодни. Най-често полът на бъдещите деца е различен. Въз основа на този метод можем да заключим, че това просто не може да бъде.

Също така лекарите казват, че абсолютно всички измислени методи за диагностика на пола на човек нямат никакви обосновани доказателства. Всичко това е създадено, за да забавлява и задоволява собственото ви любопитство. Със сигурност има моменти, когато се случват припокривания. Всичко това обаче се обяснява само с факта, че има само две възможности за изхода: раждането на момче или момиче.

Малко заключение

И така, вече знаете как можете да определите пола на детето по кръвните групи на родителите. Не забравяйте, че това изисква точни лабораторни изследвания. В някои случаи тук може да възникне грешка. Не бива да възлагате големи надежди на този метод, тъй като той не винаги е ефективен метод за изчисление. Съществуват и подобни методи, които ви позволяват да разберете дали ще се роди момче или момиче, докато кръвта на родителите се обнови. По-добре е да изчакате до термина и да разберете по-точно кой ще ви се роди по време на ултразвуковото изследване.

Ако се съмнявате, можете да попитате вашия акушер или гинеколог за този метод. Със сигурност лекарят ще разсее всички съмнения по този резултат и ще ви убеди, че всички изчисления не са нищо повече от измислица. В противен случай всеки би използвал този метод и ще ражда само еднополови деца от един съпруг. Успех и получаване на очакваните резултати.!

Как кръвта влияе на пола на детето

Време за четене: мин.

Възможно ли е да се повлияе на пола на нероденото дете

За да имат бебе, много родители си задават въпроси: възможно ли е да се повлияе на пола на нероденото дете? И какви правила трябва да се спазват, за да се постигне тази цел? А някой дори мечтае да избере пола на бъдещото бебе. На фона на всички стремежи възникват легенди, че полът на детето е взаимосвързан с диетата на бъдещите родители, възрастова категория или астрологична категория. Влияе ли кръвната група на родителя върху пола на детето, ако да, как?

И така, има ли аспекти как да се повлияе на пола на нероденото дете в процеса на зачеването:

 1. Период от време за полов акт. Доста точна и добре проучена позиция по време на размножаване. Мъжките зародишни клетки - сперматозоидите се разделят според степента на активност и оцеляване. X - сперматозоидите са устойчиви на повишена киселинност във влагалището, но са бавни в сравнение с Y - сперматозоидите, които са по-подвижни, но умират по-лесно. Когато по време на овулация е извършен полов акт, тогава Y - мъжките клетки ще могат да оплодят яйцеклетка, но ако то е произведено няколко дни преди началото му, тогава силните X - сперматозоиди имат повече шансове. Така че, за да започнете да планирате пола на детето, имате нужда от дни за овулация. Всички женски клетки съдържат 23 несдвоени хромозоми. освен това окончателният X. Подобно на клетките на жените, мъжете съдържат 23 хромозоми, но последният ще бъде X или Y, което определя пола на детето. Ако в семето, което е оплодило яйцето, има женски набор от хромозоми, т.е. последният ще бъде (X), тогава ще се роди момиче. Ако (Y) е момче.
 2. Поза. Доста важен аспект в концепцията за дете и също е свързан с активността на X и Y сперматозоиди. Ако зачеването с дълбоко проникване в пениса, пътят до яйцеклетката е значително съкратен, което дава предимство на Y семето, тъй като разстоянието не е толкова голямо и те няма да имат време да изчезнат. Ако пенисът не е проникнал достатъчно дълбоко, тогава мъжките репродуктивни клетки ще трябва да отидат много повече, отколкото в първия случай, и тук не бързи, но по-силни ще оцелеят, т.е. X - сперматозоиди.
 3. Дейността на репродуктивната система. Ако опитите не се случват често, тогава X - сперматозоидите ще оцелеят до овулацията, тъй като ще запазят способността си и ще останат активни до 7 дни. Ако опитите за зачеване на дете са били чести, най-вероятно яйцеклетката ще бъде оплодена със семе - Y, вероятността денят на зачеването да бъде необходим се увеличава значително.

Как кръвта влияе на пола на детето?

Влияе ли кръвната група на пола на детето ?

Съществува метод за определяне на пола на детето чрез смяна на кръвта. Смесвайки кръвните групи на мъжете и жените и техния резус фактор, следователно способността да се роди дете от желания пол се увеличава значително. Пример: в семейна двойка, където бащата ще има втора кръвна група, а майката има по-висок първи шанс да има дъщеря. Е, ако бащата има втора или четвърта, най-вероятно ще се появи момче.

Как отрицателният резус фактор влияе върху секса на вашето бебе?

Отрицателният резус фактор при един от родителите може да повлияе не само на здравето, но и на полето на нероденото дете. Как отрицателният Rh фактор определя пола на детето? Помислете за неговото въздействие в тази статия..

 • изследване за определяне на Rh фактор
 • консултация със специалист

Смята се, че когато два различни Rh фактора на майката и бащата се конфликтуват, може да има риск за развитието на детето. Rh факторът обаче може да повлияе и на пола на бебето. Отрицателната характеристика на Rh фактора е доста рядка. Наблюдава се само при 15% от хората. Ако съпругът го има, тогава има известна степен възможност да се предскаже пола на детето. Но не може да се каже, че този метод, както и всички други методи за определяне на пола, е абсолютно точен..

Нека започнем с много рядка ситуация. Тя се крие във факта, че всеки от родителите има отрицателен Rh фактор в кръвта. В такава ситуация определено няма да има конфликтна бременност и най-често такива двойки имат синове..

Да предположим, че само бащата притежава отрицателния Rh фактор. Освен това майката има най-често срещания положителен фактор. Както наблюдават лекарите, в такива ситуации най-често се раждат момичета..

Голяма загриженост за лекарите представляват ситуации, когато майката има отрицателен резус фактор, а бащата има положителен. В тази ситуация не е лесно да наблюдавате по-отблизо бременността си. Можете дори да предскажете с висока степен на вероятност, че отрицателният Rh фактор ще направи пола на детето женски. Освен това дъщерята често наследява кръвта на майката..

Като цяло можем да кажем, че в повечето ситуации, когато родителите имат еднакво положителни или отрицателни Rh фактори, се ражда син. Според статистиката именно мъжката полова характеристика се предава по-лесно. Но има твърде много външни фактори, които са готови да променят тези статистически данни. Въпреки факта, че нито един метод за определяне на пола, с изключение на ултразвука, не е точен, тази техника понякога работи напълно.

Надеждно ли е да се определи пола на нероденото дете по кръвната група на родителите, майката и бащата и как да се направи според таблицата?

Желанието да се знае пола на бебето преди раждането е разбираемо за всеки човек, който се готви да стане родител. Но, за съжаление, не всички хора разбират генетичните принципи, които определят пола при зачеването, и понякога безразсъдно се доверяват на различни псевдонаучни, по кръвна група, методи за изчисляване - хороскопи, таблици, гадаене. Например в мрежата е широко разпространено мнението, че можете да разберете пола на детето по кръвната група на родителите: таблица, сравняваща групите на двамата родители според системата AB0, е широко разпространена на сайтове, посветени на бременността и раждането..

Как да разберем пола на детето по кръвната група и Rh фактора на родителите?

Наистина ли е възможно да се открие пола на детето по кръвната група на родителите? Всеки, който е посещавал часове по биология в училище, може да отговори на въпроса. Първо трябва да запомните каква е групата и Rh фактора. Също така не би навредило да се освежат знанията за X и Y хромозомите, отговорни за пола на човек..

Какво е кръвна група и Rh фактор?

Човешката кръв е основният биологичен материал, който се изучава за определяне на различни състояния на тялото. Използва се за научаване на болести и функционирането на различни органи и системи. От него можете да изолирате генетичния код и точно да идентифицирате човек чрез ДНК. Определянето на пола на детето от кръвта на майката вече също е възможно: с него може да се установи пола на бъдещото бебе с висока точност. Но ние не говорим за група, а за фрагменти от фетална ДНК, съдържащи се в тялото на бременна жена..

Група е генетично обусловен показател, който показва вида на антигените, съдържащи се на повърхността на червените кръвни клетки. В момента най-широко разпространените системи в света са AB0 и Rh. В първия случай говорим за четири групи, които описват няколко вида антигени.

Според системата AB0 има четири групи кръвни клетки:

 • 0 (I) - в структурата на еритроцитите няма антигени;
 • A (II) - само антиген от тип А се намира в червените кръвни клетки;
 • В (III) - еритроцитите съдържат само тип В антиген;
 • AB (IV) - червените кръвни клетки съдържат и двата вида антигени - A и B.

Какво представляват антигените? Това са протеинови структури, които определят биологичната съвместимост. Например, ако пациентът има първата (0) група, тогава, когато втората (A) или третата (B) група се прелее, тялото ще го възприеме като чуждо и ще настъпи реакцията на аглутинация (залепване) на еритроцитите. Това е опасна реакция, която може да бъде фатална. Следователно, човешката кръв се изследва внимателно за групата AB0 за донори и реципиенти..

Rh фактор (Rh) е индикатор за наличието на антиген от тип D. в еритроцитите. Ако е налице, Rh факторът ще бъде положителен (Rh +), а ако отсъства, ще бъде отрицателен (Rh-). Този антиген е важен и в клиничната практика: само Rh-положителни кръвни клетки могат да се вливат в Rh-положителни реципиенти и обратно. Във феталната медицина съществува концепцията за Rh-конфликт, когато майката и плодът имат различни Rh, което води до сериозни проблеми, до спонтанен аборт.

Теоретично обосноваване на метода

Кръвна група се образува, когато се комбинират бащината и майчината ДНК и се образува ембрион. Но възможно ли е да се определи пола на детето по кръвната група на родителите? Според разработчиците на този метод, който се използва широко в Интернет, това може да се направи. Има дори таблица, която сравнява данните и на двамата партньори..

Понякога родителите са нетърпеливи да разберат кой ще им се роди.

Таблица

Според създателите на този метод можете лесно да разберете пола на детето чрез кръв, като сравните родителските групи в следващата таблица..

Таблица за определяне на пола на детето по кръвна група

Как се изчислява?

За да определите пола на детето си по кръвната група на родителите, трябва да разберете показателите на родителите и да ги намерите в таблицата. Полът на плода е в пресечната точка на редовете и колоните на таблицата. Например, ако съпругата има третата (B), а съпругът има първата (0) група, тогава двойката ще има дъщеря. И ако и двамата имат третата група (B), тогава можете да очаквате мъжко дете. Може да изглежда, че това е доста прост начин за определяне на пола на нероденото дете по кръвната група на родителите, но колко надежден е той? Прочетете.

Rh фактор

Според този метод Rh засяга и основните сексуални характеристики, което също е посочено в таблицата за определяне на пола на раждащото дете по кръвна група..

Таблица за определяне на пола на детето по Rh фактор на кръвта

Според тази таблица също е лесно да се установи полът на детето по кръвна група чрез сравняване на показателите на партньорите. Например, ако двама родители имат един и същ резус, тогава те ще имат само дъщери.

В допълнение към Резус и системата AB0 има и друг доста любопитен метод за определяне на пола на детето по кръвта на родителите. Според него кръвта на хората се обновява циклично: при мъжете - на всеки 4 години, при жените - на всеки 3 години. А полът на съпруга, „подновен“ по-рано, се предава на бебето. Например, ако тя беше „подновена“ от баща си тази година, а майка й - преди три години, тогава плодът ще има мъжки полови органи.

Но има сериозен недостатък в теста за пола на бебето за подновяване на кръвта: как да разберете кога е последният? На теория времето за актуализация може да се изчисли по датата на раждане. Например, на 21-ва година от живота, жената трябва да има 7-ма актуализация, а мъжът на 32-ра година от живота трябва да има 8-ма актуализация. Но това не означава, че процесът трябва да започне точно на рождения ден. Въпреки че този метод за актуализиране на кръвта на родителите за изчисляване на пола на нероденото дете също взема предвид кръвопреливането и загубата на кръв, няма научна основа за такъв метод..

Може ли кръвта на баща и майка да определи пола на бъдещото бебе?

И така, как да определим пола на детето по кръвта на родителите и възможно ли е да се направи това изобщо? Ако говорим за биологичния материал на майката, тогава основните полови характеристики на плода могат да бъдат открити, но не с помощта на някакви таблици или онлайн калкулатори. И групата на мъжа по никакъв начин не влияе върху формирането на гениталиите в ембриона, поради което всякакви съвети и препоръки за това как да се определи пола на детето от кръвта на родителите нямат основание. Защо?

Нека си припомним от какво зависят основните сексуални характеристики на човек. Полагат се по време на сливането на яйцеклетката и спермата по време на оплождането. Яйцето има само Х хромозомата, която определя женския пол. Бащината зародишна клетка може да носи както женска, така и мъжка хромозома. Ако по време на оплождането половите клетки на родителите са свързани с X хромозомата и с Y хромозомата, тогава ще има момче. В противен случай ще има дъщеря.

Как антигенните характеристики на кръвните клетки влияят на този процес? Очевидно няма. Според антигенните групи на бащата и майката е възможно да се определи само подобен показател при бебе и то със статистическа вероятност 25, 50 и 100% според обобщената таблица.

Следвайки логиката на този тест, всички семейни двойки трябва да имат синове или дъщери. Тогава защо се раждат деца от различен пол в семейства, включително близнаци? Това е риторичен въпрос, който съдържа отговора на това как да определим пола на нероденото дете по кръвна група. В официалната генетика няма данни антигените на кръвните клетки да влияят по някакъв начин на ембриона.

Определяне чрез майчина кръв (ДНК анализ)

И така, какъв е научният отговор, как да се определи пола на нероденото дете чрез кръв? Разберете, че сексуалните характеристики на плода са реални и медицината потвърждава това. Има кръвен тест за пола на детето - ДНК анализ. С него можете да разберете кой ще се роди след девет месеца, 99-100%.

Същността на генетичния метод за изследване

Възможно е да се определи полът на детето по кръвта на майката вече от 5-7 седмици след планираното зачеване. Лабораторията използва високо чувствителни аналитични методи за идентифициране на фетални клетки на плода, които се намират в тялото на майката в много малки количества..

Този начин за определяне на пола на бременно дете чрез анализ на кръвта на майката е да се търси Y хромозомата в генетичния материал на плода. Ако бъде открита, тя ще посочва мъжките сексуални характеристики с точност 99-100%. Липсата на Y хромозома показва, че ще има момиче.

Първоначално този метод за установяване на пола на детето чрез анализ на кръвта на майката се използва за идентифициране на генетични маркери, които причиняват предаването на наследствени патологии. Днес всеки, дори и при липса на доказателства, може да направи този тест..

Надежден ли е резултатът?

Определянето на пола на нероденото дете чрез анализ на кръвта на майката с помощта на ДНК тест е най-надеждният начин за установяване на пола на плода преди раждането. Той е дори по-информативен от ултразвука.

Но тук има и нюанси. Например при многоплодна бременност този тест може да покаже, че родителите ще имат момче. Но за да се знае със сигурност дали са близнаци или близнаци, ДНК тест вече няма да позволи.

Полезно видео

Определянето на пола на бебето по кръвната група на родителите е един от най-популярните начини да разберете кой плик да купите за дете - син или розов. За да направите това, просто трябва да сравните кръвните групи. Повече за това във видеото:

Калкулатор за определяне на пола на дете чрез Rh фактор на родителите - възможно ли е да се отвори булото на тази мистерия?

Как да определим пола на нероденото дете по кръв? Според тази теория комбинацията от кръвни групи на бащата и майката и техните Rh фактори увеличава шансовете за раждане на дете от желания пол.

Например за родителите, при които жената има първата група, а мъжът има третата, възможността да има момиче се увеличава няколко пъти. В същото време зачеването с мъж от 2-ра или 4-та група в повечето случаи ще завърши с раждането на момче.

Калкулатор на детската кръвна група по Rh фактори на родителя

Rh фактор на бащатаПозитивно негативно
Rh фактор на майкатаПозитивно негативно

Не толкова отдавна полът на детето не беше известен до най-щастливия ден - неговият рожден ден и мъчителните очаквания на бащата, който охраняваше под родилната зала, бяха възнаградени: „Поздравления, имате син (или дъщеря)!“ Изтощен от притесненията, бащата беше еднакво доволен и от дъщеря си, и от сина си, основното е, че раждането мина добре. Сега ситуацията е малко по-различна и двойката планира не само когато се роди детето им, но и иска да предскаже пола му предварително. За това се използват всякакви методи, включително лунни календари, изчисляване по кръвна група, ден на овулация и дори по храна, включена в диетата на бъдещите родители. Всички те до известна степен могат да допринесат за зачеването на дете от определен пол, но има методи, чрез които определянето на пола на бъдещите деца е много съмнителна дейност. Към тях може да се класира методът за определяне на пола по Rh фактор.

В интернет са създадени много форуми, посветени на този въпрос, в които единственият въпрос е подреден, дали Rh факторът влияе върху пола на детето, създават се специални калкулатори, които помагат за определяне на пола по Rh фактора на родителите. За да разсеем всякакви съмнения, нека разгледаме подробно какъв е Rh фактор и дали Rh факторът на мама и татко влияе върху пола на нероденото дете.

Какво е Rh фактор

Човешката кръв се различава не само в групи, но и в състава на антигените. Така че 85% от хората на планетата имат D сред антигените, докато останалите 15% от този антиген на повърхността на еритроцитите не са, в медицината тази характеристика се отбелязва като положителен и отрицателен резус фактор, кръстен на вида маймуна, от чиято кръв е било възможно за първи път да се изолира този протеин.

Rh фактор и бременност

Наличието или отсъствието на антиген D по никакъв начин не засяга качеството на живот и човешкото здраве. Защо тогава се разпределя? Когато кръвопреливане или трансплантация на органи, Rh на донора и Rh на реципиента трябва да съвпадат, в противен случай ще възникне Rh конфликт, при който тялото ще възприеме трансплантирания му орган като чужд и ще го отхвърли.

Приблизително същата ситуация може да се случи по време на бременност, ако Rh факторът на майката е отрицателен, а при плода е положителен. В този случай са възможни спонтанни аборти по различно време или патологии при детето. Отрицателният Rh фактор не може по никакъв начин да повлияе на пола на детето и да го предскаже по същия начин.

Какво определя пола на детето

Всички знаем от училище, че момчетата и момичетата се различават помежду си не само по физиологични признаци и начин на мислене, но и по набор от хромозоми, по-точно при момчетата една от хромозомите изглежда е счупена, сякаш кракът е бил счупен от X (в библейската версия, ръб ) и остави Y. Така че полът на нероденото дете от Rh фактора не се определя и не зависи от него, тъй като хромозомният набор участва в този процес, в яйцето на майката той винаги е същият XX, но сперматозоидите на бащата могат да бъдат XX или XY.

Сперматозоидите с мъжки набор от хромозоми са най-бързи, така че ако оплождането е настъпило в деня на овулацията, има голяма вероятност двойката да има момче, но сперматозоидите с женски набор хромозоми са по-издръжливи и по време на полов акт ден-два преди овулацията те могат да изчакат в крилата и да оплодят зряла яйцеклетка.

Както можете да видите, полът на детето е въпрос на случайност и зависи от набора хромозоми на сперматозоидите, които са оплодили яйцеклетката, кръвната група и още повече, че Rh факторът на родителите няма нищо общо с това. Следователно, всички материали, публикувани в Интернет за това как Rh фактор влияе върху пола на детето, като цяло, няма нищо неподкрепено от спекулации. И всички видове таблици, които уж определят пола на детето по Rh фактор на родителите, показват резултата с точност 50%, тъй като има само два отговора на въпроса.

Пол на детето по Rh фактор

Друга причина, поради която е невъзможно да се определи пола на дете по Rh на родителите, е фактът, че Rh не се променя през целия живот, тоест стойността е постоянна, тогава как може да се обясни фактът, че една двойка има деца от различен пол?

Вторият аргумент в полза на факта, че полът на детето не се определя от Rh и не зависи от него, е, че според това фалшиво учение, със същия Rh фактор на мъж и жена, се ражда момиче (припомнете си, че 85% от населението има Rh положителен), така че защо децата се раждат според пола в приблизително същата пропорция?

Подчинявайки се на логиката на тази теория, могат да се направят прости изчисления, според които само 30% от двойките имат шанс да раждат момче. И тази цифра ще намалее значително, като се има предвид, че сред двойките има и съпруг и съпруга със същия отрицателен фактор..

Вземайки статистически данни от всеки родилен дом, можете да видите модела, според който момичетата могат да се раждат с малък запас от 5-7%, което още веднъж доказва, че нито положителен, нито отрицателен резус засяга пола на детето.

Влияе ли Rh факторът на майката върху пола на детето?

Влияе ли Rh факторът на майката върху пола на детето?

Определяне на пола на детето чрез Rh фактора на родителите.
Не знам защо в зададения въпрос се появява Rh фактора на жената? И, мъже, няма ли нищо? Или при всички жени оплождането на яйцеклетката идва от „светия дух“.
Основният проблем е, когато жената има отрицателен Rh фактор, а плодът е положителен. Самата концепция за резус е наличието на специфични протеини в кръвта. Този проблем възниква по време на последваща бременност, когато антителата към феталните кръвни протеини се натрупват в кръвта на жената. Има така наречения резус - конфликт. Най-страшното усложнение е развитието на хемолитична болест при плода, което се проявява при голям брой и клас антитела в кръвта на жената. Увеличаването на антителата е възможно само, както е посочено по-горе, при следващата бременност, аборт и спонтанен аборт.

"Ако Rh факторът на родителите е същият, тогава най-вероятно ще се роди момче, а ако е различно, ще се роди момиче.".

Влияе ли Rh факторът на майката върху пола на детето?

НЕ! Полът на детето зависи единствено от бащата! Тези предположения са от областта на гадаенето на утайка от кафе. Rh факторът влияе върху раждането на дете.

Съпругът ми +, аз -. Роди се първото момче, второто чака момичето!

Влияе ли Rh факторът на майката върху пола на детето.

Rh факторът на майката няма ефект върху пола на детето.

Полът на нероденото дете се влияе от спермата. Сперматозоидите носят X и Y хромозомите. Яйцеклетката винаги съдържа X-хромозомата. Ето защо, нека си припомним генетиката, ако сперматозоидите, които са оплодили яйцеклетката, носят Х хромозомата, тогава ще има XX, тогава ще се роди момиче. Ако спермата носи Y хромозома, се оказва XY, тогава ще се роди момче. Сперматозоидите с Y хромозома са по-подвижни, но тези с X хромозомата са по-упорити. Следователно от какъв пол се ражда дете зависи от това кои сперматозоиди ще стигнат по-бързо до яйцеклетката.

Как да изчислим пола на детето, като знаем кръвната група и Rh фактора на родителите: таблица с показатели

Много родители са загрижени за определянето на пола на нероденото дете. Някой не е много загрижен за подобни теми, но има двойки, за които това е от основно значение. Например, ако в рода има генетични заболявания, свързани с пола. Има методи за определяне на пола въз основа на медицински показатели, а има и народни методи, които нямат научна обосновка..

Можете да разберете пола на бебето по кръвната група на родителите. За основа се взема кръвната картина на майката, към нея се добавят кръвните стойности на бащата.

Познавайки кръвната група и Rh фактора на родителите, можете да изчислите пола на нероденото дете

Надежден ли е методът на 100%??

Преди да изчислите пола, трябва да разберете какво влияе върху неговото формиране. Родителите имат различен набор от хромозоми - XY и XX. Крайният резултат зависи от мъжа - кой от тях той „споделя“.

Въпреки това, 100% определяне на пола на детето от кръвната група на родителите няма да работи, тъй като активността на сперматозоидите е невъзможна за контрол. Множество отзиви също показват, че е невъзможно точно да се изчисли полът на нероденото бебе. Има различни таблици за изчисляване на пола, но те често дават обратната информация..

Таблица за определяне на пола на детето по кръвната група на родителите

Съществува метод за планиране на пола на дете въз основа на родителската кръвна група. Както бе споменато по-рано, данните за майката се вземат като основа за изчислението и към тях се добавят кръвните показатели на бащата. Методът е разработен от учени, които идентифицират определени модели на влиянието на кръвта на родителите върху пола на нероденото дете. Това се подкрепя и от опита на много лекари, извършили своеобразна проверка в медицинската си практика..

За да се определи пола на бебето, са необходими кръвни показатели на бъдещата майка и баща

Така че, ако обобщите цялата същност на този метод в таблица, тогава той ще изглежда така:

Кръвна група на таткоАзIIIIIIV
Кръвна група на мама
Азмомичемомчемомичемомче
IIмомчемомичемомчемомиче
IIIмомичемомчемомчемомче
IVмомчемомичемомчемомче

Таблица за определяне на пола на детето по Rh фактор на майката и бащата

От общо научна гледна точка този метод е доста съмнителен. Влияние върху пола на нероденото дете се оказва не само от кръвната група на родителите, но и от техния резус фактор.

Таблицата със стойности изглежда така:

Татко има положителен резус факторТатко има отрицателен Rh фактор
Мама има положителен резус фактормомичемомче
Мама има отрицателен резус фактормомчемомиче

Въз основа на тези два метода може да се изготви подобрена таблица, която да отчита както кръвната група, така и Rh фактора на родителите. Много по-трудно е да се направи такава маса. Учените не сметнаха за необходимо да проучат подробно този въпрос, като стигнаха до заключението, че методът е ненадежден и не може да послужи като основа за определяне на пола на нероденото дете..

Метод за определяне на пола за обновяване на кръвта

Техниката се основава на честотата на пълна промяна на кръвта в тялото на двамата родители. При жените отнема 3 години, а при мъжете - за 4. Изчисленията се извършват по следния начин. Например възрастта на мъжа е 31, а на жената е 26. Разделете съответно на 4 и 3. 31: 4 = 7,75. 26: 3 = 8,66

Установяваме пола на детето според идентифицирания остатък. 0,75 е повече от 0,66, което означава, че е по-вероятно да се роди момче. Ако резултатът беше обратен, тогава зачеването на момиче би било по-вероятно..

Забележка! Съществува мнение, че резултатите трябва да се четат по различен начин: чиято кръв е по-млада, детето ще бъде от този пол. Например: мама е на 26 години, татко - 29,26: 3 = 8,6. 29: 4 = 7,26. Кръвта на бащата е по-млада, така че трябва да се очаква момче.

Китайски немедицински метод за определяне на пола на нероденото дете според възрастта на майката и месеца на зачеването

В тази система има определени неясноти. Например, ако няма остатък при разделяне? Най-вероятно в този случай възможността да имаме момче и момиче е еднаква. Също така, кръвта може да бъде подновена "извън графика". Това се дължи на различни загуби на големи количества кръв (кръвопреливане, дарена кръв и др.). Тези точки също трябва да бъдат взети предвид при изчисляването.

Възможно ли е да се установи полът на нероденото дете чрез кръвен тест?

Най-точният начин за определяне на пола е вземането на кръв от бъдещата майка за анализ. Можете да го използвате от шестата седмица на бременността, тоест в ранните етапи. Важно предимство на този метод е безопасността, тъй като няма нужда от хирургични интервенции.

За анализ трябва да дарите венозна кръв. Изследва се за наличие на X или Y хромозома. Определен брой фетални клетки преминават през плацентата и навлизат в кръвта на майката. Благодарение на това е възможно да се определи пола на детето (препоръчваме да прочетете: на кой месец от бременността се определя пола на нероденото дете?). Когато се намери Y хромозомата, майката ще се зарадва от раждането на син.

Точността на изследването зависи от гестационната възраст в седмици:

 • 6-8 - 95%;
 • 9-10 - 97%;
 • след 12 - 99%.

Какви други фактори имат значение?

 • Фактор 1 - овулация. Можете да изчислите пола по датата на оплождане на яйцето. Този метод разчита на разликата между X и Y сперматозоиди. X са по-големи, живеят по-дълго, но са по-бавни. Y - бързо, но по-скоро умрете. Зачеването става по време на овулация. Ако сношението е настъпило 3-4 дни по-рано, тогава по това време Y-носителите ще умрат и X-сперматозоидите ще извършат оплождане. Ако полов акт беше много близо до овулацията, тогава пъргавият Y има много по-голям шанс да оплоди яйцеклетка. Трябва да наблюдавате овулацията, като използвате специални тестове, ултразвук или измерване на базалната температура.
 • Фактор 2 - менструация. Ако менструалният цикъл е редовен, тогава за раждането на дъщеря, половият акт трябва да настъпи 14-15 дни преди очакваното начало на менструацията. За зачеване на син - 11-12 дни. Точността на резултата е около 80%.
 • Фактор 3 - хранене. Смята се, че за да заченете мъжко дете, трябва да ядете храни, които съдържат много калий и натрий, малко магнезий и калций. За да заченете женско дете, имате нужда от напълно противоположна диета. 3 месеца преди планираното оплождане трябва да се спазва подходяща диета.

Трябва да се отбележи, че има метод, който гарантира сто процента желания резултат. Надеждността на този метод е потвърдена статистически. Това е генетичен анализ преди имплантацията. Целта на това проучване е да се изберат здрави ембриони, които отговарят на определени изисквания. Анализът се извършва на третия ден от развитието, извършва се биопсия.

Резултатите предоставят изчерпателна информация за хромозомите, включително техния тип - X или Y. В момента такова проучване се извършва само като част от ин витро оплождането и само за родители, чиито деца ще бъдат генетично предразположени към хромозомни аномалии.

Какво определя пола на детето: митове и истина

Не по-малко интересно е да се предскаже пола на бебето след зачеването. През хилядолетията този въпрос е обрасъл с митове и измислици, но биолози и генетици са изяснили какво наистина влияе на пола на бебето и как може да се определи.

Момче или момиче?

Никой от родителите не може да реши предварително и да планира пола на бъдещото бебе. Почти всеки има 50% шанс да има момче и момиче. Това, което можем да кажем със сигурност е, че именно сперматозоидите на бащата определят дали детето е момче или момиче. Всички клетки в жената съдържат Х хромозомата (женска). Около половината от мъжката сперма съдържа X хромозома (момиче) или Y хромозома (момче). Полът на детето зависи от това коя полова клетка първо влиза в яйцеклетката. В идеалния свят всичко би било случайно. И двата вида сперматозоиди ще имат еднакъв шанс да достигнат първо яйцеклетката. И след оплождането и момчетата, и момичетата щяха да се родят с еднаква вероятност.

Но, както знаете, светът не е съвършен. Определени фактори могат да повлияят на пола на бебето. Много наблюдения са шпионирани от биолози и учени от животинския свят, но те се прилагат и при хората..

Кой е повече?

Според статистиката всяка година се раждат повече момчета, отколкото момичета. Една теория, която се опитва да обясни този факт, е свързана с Y (или мъжката) полова хромозома, която е много по-малка по тегло и размер от X (или женската). Идеята е, че сперматозоидите, носещи Y хромозомата, са малко по-бързи и следователно е по-вероятно да достигнат първо яйцеклетката..

Животът на бъдеща майка или баща обаче може да повлияе и на пола на детето им. Редица проучвания показват, че фактори като диета, материално състояние и дори къде живеят родителите могат да повлияят на вероятността да имат момче или момиче. Но нито един от тези ефекти няма 100% шанс..

Например майките, които ядат пълнозърнести зърнени храни всяка сутрин, са по-склонни да раждат момчета (около 59% от случаите), докато жените, които рядко ядат такива храни, раждат момчета само в 43% от случаите. Това обаче не означава, че трябва да промените диетата си, за да увеличите шансовете си. Не знаем със сигурност, че именно зърната в диетата причиняват синове. Може би жените, които са склонни да ядат зърнени храни, имат различни характеристики на тялото. Освен това процентът на вероятност да има момче не е много висок в сравнение със средния..

Определяне на пола през първите седмици на бременността

От момента, в който разберете за бременността си, въпросът за пола на нероденото бебе става не по-малко актуален. Може би това е продиктувано от желанието ни да представим малкия човек преди раждането, необходимостта да започнем да се подготвяме за неговото раждане, да изберем имена или да намерим идеалните сини или розови обувки. Понякога любопитството към пола на дете провокира вяра в различни митове и поличби, които нямат реална основа. Нека заедно разберем дали има определени признаци, които могат да ви кажат кой чакате, син или дъщеря.?

Вярно ли е, че момичетата имат по-бърз пулс от момчетата??

Това не е нищо повече от често срещан мит (вижте връзката за други заблуди относно бременността). Сърцето на бебето започва да бие от 5-та седмица на бременността, но сърдечният ритъм зависи от интензивността на метаболизма и снабдяването с кислород, храненето, а не от пола. До третия триместър пулсът на бебето може да варира от 110 до 160 удара в минута. Тази цифра се счита за нормална както за момчета, така и за момичета. Няма научни доказателства, че полът на бебето влияе върху сърдечната честота. Следователно опитите да определите по този начин кой ще ви се роди са безполезни..

Формата на корема на бебето и полът имат значение

Съществува често срещан мит, че кръгъл и „висок“ корем означава, че очаквате момче, докато по-плосък и увиснал корем означава момиче. Но това не е нищо повече от заблуда. Тялото на всяка жена е уникално и същото важи и за нейните коремни мускули и капацитета на тазовото дъно, мястото, където се намира по-голямата част от тялото на бебето. В много отношения характеристиките на телосложението и големината на тазовите кости, мускулната сила могат да повлияят на положението на плода в матката, но не и върху пола му. Формата на корема зависи от това дали плодът е с главата надолу или ако лежи със задните части към изхода. Позицията на бебето може да се промени по време на бременността, както и формата на корема. В допълнение, това се влияе както от размера, така и от теглото на плода..

Гадаене на пръстена

Друго забавно забавление за бъдещите майки, което уж определя пола на детето, е гадаенето на венчален пръстен, окачен с конец над корема. Полът на детето се предсказва според това как се люлее пръстенът; кръговите движения са момиче, движенията напред и назад са момче. Въпреки че това е забавен ритуал, няма реални доказателства за неговата ефективност и надеждност. Коремът на бременна жена не излъчва никакви специални биополета и дори повече, те не се различават в зависимост от пола на бебето.

Растежът на ноктите и косата говори много - така ли е??

Често се казва, че ако косата или ноктите на тялото ви растат по-бързо по време на бременност, ще имате момче. Ако косата и ноктите растат по-бавно, вие носите момиче. По време на бременността нивото на половите хормони и hCG в тялото на жената рязко се повишава, което влияе на метаболизма и процесите на клетъчното делене. Растежът на косата и ноктите не е показател за пола на детето. Вашата възраст ще повлияе на структурата и скоростта на растеж на косата повече от бременността. Нивата на хормоните между майките, носещи момчета и момичета, не са достатъчни, за да направят забележими промени в тялото на майката.

Една жена губи около 100 косми на ден като част от естествения си цикъл на растеж на косата. По време на бременността, независимо от пола на бебето, хормонът естроген удължава фазата на растеж на косата на бременната жена, което води до по-малко загуба на коса. След раждането всичко се връща на предишното си ниво, а полът на бебето по никакъв начин не засяга косата и ноктите на майката.

Токсикоза и нейният ефект върху пола на бебето

Смята се, че майките на момичета страдат повече от токсикоза, отколкото тези жени, които носят момче. Но експертите казват, че тежката сутрешна болест е свързана с общото здравословно състояние, определени заболявания на жената и нивата на хормоните. Основният хормон, който отдаваме на гаденето, е бета-hCG и по никакъв начин не определя пола на детето. Например, ако имате близнаци, имате повече бета-hCG и токсикозата може да е по-тежка, но гаденето не показва кой ще ви се роди..

Как да се определи точно?

Най-често срещаният и безопасен начин за определяне на пола на вашето бебе е с ултразвуково сканиране, което обикновено определя пола с точност от 90%, ако се прави след 16-та седмица от бременността. Този метод е прост, безопасен и бърз, въпреки че не е без грешки, тъй като зависи от възможностите на устройството и опита на лекаря..

Всички други методи за точно определяне на пола вече са инвазивни, тоест изискват събиране на тестове, фетална тъкан или околоплодна течност. Те се извършват само по строги медицински причини, когато лекарите подозират, че плодът има заболявания, които могат да бъдат свързани с пола (т.е. само деца от определен пол са болни, а самите проблеми са наследствени). Примерите включват цветна слепота, хемофилия и някои други заболявания..

Наскоро научни публикации съобщават, че е разработен и въведен на практика тест за определяне на пола на дете чрез анализ на майчината кръв. Може да се извърши още в 11 гестационна седмица. При анализа те разглеждат ДНК на плода и определят пола на детето с точност от 95 до 99%. Недостатък - тестът е доста скъп ($ 250-350).

Сърцето на майка ще разкаже

Естествено, съществуват съвременни методи за определяне на пола, които могат да определят с почти 100% вероятност - момиче или момче. Но те се извършват, с изключение на ултразвук, само ако има съмнение за сериозни здравословни проблеми на бъдещото бебе.

От собствения си опит лекарите знаят, че ако майчиният инстинкт на майката е добре развит дори по време на бременност, тя сама ще определи пола, на подсъзнателно ниво. Една жена интуитивно знае кого чака и последващите ултразвуци само ще потвърдят нейните предположения. В 9 от 10 случая бъдещите майки усещат кой ще им се роди.

И за това как правилно да се възстановите след бременност, ние писахме тук.

Как да разберете пола на детето по кръвната група на родителите

В интернет можете да намерите десетки различни методи, чрез които можете да разберете какъв пол се очаква бебето в семейството, много преди ултразвука. Днес ще ви разкажем как сами да разберете пола на детето. Подробности - в статията.

Внимание! Материалът е само с информационна цел. Не трябва да прибягвате до лечението, описано в него, без предварително да се консултирате с Вашия лекар.

Как да определим пола на детето по кръвната група на бащата и майката

Разработчиците на такъв необичаен метод не излагат неясни теории, а правят конкретни таблици, така че определянето на пола на детето става достъпно за всички. Повече подробности за всеки метод:

 • По кръвна група.

Всички бъдещи родители трябва да направят, е да комбинират своите показатели. Изглежда, че всичко е ясно и просто. Но дали резултатите са верни?

Например момиче с първата група и момче с четвъртата на теория трябва да имат син. Но ако и двамата родители са представители на първата група, тогава те трябва да изчакат момичето.

 • Резус.

Rh факторът ще бъде не по-малко важен в проучването. Тук всичко е още по-просто: когато Rh на двойката е еднакъв, тогава във всеки случай ще се роди син.

 • Чрез цикъл на актуализация.

Тук друга интересна таблица за определяне на пола на детето става достъпна за родителите..

Тя се основава на мнението, че цикълът на обновяване на мъжката кръв завършва на всеки четири години, а на женската - на всеки три. Съответно, по време на зачеването плодът повтаря пола на този на родителите, чиято кръв е имала време да се обнови по-рано..

Въпреки че тази теория не е научно потвърдена по никакъв начин, показателите в таблицата са статистически доста точни. На пресечната точка на пълната възраст на мама (вертикална) и татко (хоризонтална) ще видите пола на детето.

Определяне на пола на детето по кръвната група на родителите: възможно ли е или не

Разработчиците на метода се оказаха прави в много отношения, като съставиха таблици с ясни резултати. Фактът обаче остава факт: методът не се подкрепя от науката..

Когато се извършва оплождането на яйцеклетката, полът на нероденото бебе изцяло зависи от връзката на хромозомите. Женската X хромозома, сдвоена с подобна мъжка хромозома, ще даде на семейството дъщеря, докато женската клетка, заедно с мъжката Y хромозома, осигурява раждането на син.

Ако обърнете внимание на факта, че има много двойки, които имат бебета от различен пол, техниката веднага губи всякакъв смисъл. Това още веднъж доказва, че все още не е намерен точният начин да се определи предварително у дома дали се очаква момче или момиче в семейството..

Кръвта обаче наистина може да даде отговор на желания въпрос. ДНК анализът, извършен в лаборатория, може да посочи пола на плода с максимална точност. Единственият недостатък на това определение е, че по време на бременност с повече от един плод, уловените Y хромозоми няма да ви позволят да разберете какъв е полът на второто дете..

Колкото и да искат бъдещите родители да разберат как да определят пола на детето у дома, това, за съжаление, е невъзможно. Няма нужда да гадаете, използвайте доказани научни методи.

Автор: кандидат на медицинските науки Анна Ивановна Тихомирова

Рецензент: кандидат на медицинските науки, професор Иван Георгиевич Максаков