Факт е, че терапевтът е предписал Hofitol, моят лекар е Kanefron, а дерматологът Vilprafen (това е антибиотик)... Е, какво да правя? Да пием всичко това заедно? Нещо, което дори не попитах лекаря. = (

Потребителски коментари

Отново не е ясно, писахте, че антибиотикът е предписан от дерматолог, а сега вагинална дисбиоза?! Не мога да кажа нищо срещу билкови препарати и използването им заедно с антибиотици е съвсем нормално, но wilprafen за дисбиоза е много странно!

Най-често Vilprafen се предписва по време на бременност, ако жената има инфекции като синузит, тонзилит, бронхит, антракс, сифилис, хламидия и гонорея. Ургенните инфекции се лекуват доста ефективно с Vilprofen. Но много лекари, особено наскоро, започнаха да говорят за своите наблюдения относно ефекта на лекарството върху развитието на дете в утробата. Факт е, че няма надеждни данни, че Вилпрафен е абсолютно безвреден за дете..

По принцип лекарите разрешават употребата на Wilprafen по време на бременност, но с уговорката, че във всеки отделен случай ползите от майката се считат за по-високи от вредата, причинена на нероденото бебе. Ако лекарят счита такава антибиотична терапия за неоправдана, той може да предпише алтернатива. Например, ако се открие хламидиална инфекция, вместо Vilprafen може да се предпише азитромицин.

Вилпрафен по време на бременност най-често се предписва, ако жената има уреаплазма. Тази инфекция засяга пикочно-половата система и може директно да застраши развитието на бебето и да повлияе на хода на бременността. Уреаплазмата провокира спонтанен аборт, преждевременно раждане и инфекция на детето при преминаване през родовия канал. Освен това след раждането жената може да изпита усложнения под формата на инфекция на матката и ендометрит. Ето защо лекарите са склонни да вярват, че лечението трябва да се извършва спешно и възможно най-ефективно..

Вилпрафен и Виферон

Проверка на съвместимостта на лекарствата Vilprafen и Viferon. Възможно ли е да пиете тези лекарства заедно и да ги комбинирате.

Не е открито взаимодействие.

Не е открито взаимодействие.

Проверката е извършена въз основа на справочници за лекарства: Vidal, Radar, Drugs.com, "Лекарства. Наръчник за лекари в 2 части", изд. Машковски М.Д. Идеята, групирането и селективният ръчен анализ на резултатите са извършени от кандидата на медицинските науки, терапевта Шкутко Павел Михайлович.

 • Вилпрафен-Абактал
 • Вилпрафен-Абергин
 • Вилпрафен-Авелокс
 • Вилпрафен-Авиамарин
 • Вилпрафен-Аводарт
 • Вилпрафен-агалати
 • Вилпрафен-Адваграф
 • Вилпрафен-Адгелон
 • Вилпрафен-Аденоцин
 • Вилпрафен-Агифлукс
 • Вилпрафен-Азаран
 • Вилпрафен-Азивок

2018-2020 Combomed.ru (Kombomed)

Всички комбинации, сравнения и друга информация, представена на сайта, са справочна информация, генерирана в автоматичен режим и не може да служи като достатъчна основа за вземане на решение относно тактиката на лечение и профилактика на заболявания, както и безопасността при използване на лекарствени комбинации. Необходима е консултация с лекар.

Не е открито взаимодействие - това означава, че лекарствата могат да се приемат заедно, или в момента ефектите от съвместната употреба на лекарства не са достатъчно проучени и се изисква време и натрупана статистика, за да се определи тяхното взаимодействие. Необходима е консултация със специалист, за да се реши проблемът със съвместния прием на наркотици.

Взаимодейства с лекарството: *** - означава, че в базата данни на официалните справочници, използвани за създаване на услугата, е намерено взаимодействие, статистически записано от резултатите от изследванията и употребата, което може или да доведе до негативни последици за здравето на пациента, или да засили взаимен положителен ефект, което също изисква съвет от специалист за определяне на тактиката на по-нататъшното лечение.

Антибиотик Astellas Wilprafen (Josamycin) - преглед

Лечение на хламидия веднъж завинаги!

Добър ден на всички! Днес искам да ви разкажа за моя проблем. Това е доста лично, но мисля, че не съм единственият, който се е сблъсквал с подобен проблем като хламидия. Нямам представа откъде е дошло. Съпругът ми не отива вляво, сигурна съм в това. Нито аз, нито той имахме връзка преди да се срещнем. Но по някаква причина той все пак се появи. Някои лекари казват, че това не е болест, предавана по полов път, и че това се случва в някои случаи, докато други, напротив, намекват, че някой е отишъл вляво. По други въпроси това вече не е важно, тестовете показаха положителен резултат, което означава, че е необходимо лечение. Ще кажа едно - лекувах се дълго време. Вероятно само защото лечението е избрано неправилно в началото. Но накрая намерих за себе си курса на лечение, който наистина ми помогна и ме накара да забравя завинаги този кошмар! Лечението не е толкова дълго, дори може да се каже, че не е дълго. Зависи от антибиотиците, които съдържа, както и от вторичните лекарства за предотвратяване на странични ефекти. И така, взех този курс в продължение на 14 дни. Какво включва:

Вилпрафен (Йозамицин) - (широкоспектърен антибиотик)

Сега ще ви кажа как да ги приемате. Вилпрафен, доксициклин и линекс трябва да се приемат по една капсула 2 пъти на ден (сутрин и вечер), пием също имунал (събираме половин спринцовка (идва в комплекта), поставяме свещи през нощта и сутрин в продължение на 7 дни. Пием Вилпрафен в продължение на 10 дни, доксициклин 14 дни, linex 14 дни.

Тези антибиотици са подходящи за почти всички, не предизвикват пристрастяване и си вършат работата много добре. Купуването ще бъде приблизително: Vilprafen 550r, доксициклин 15r, имунал 250r, linex 400r - 33 капсули.

Успех на всички в лечението, бъдете красиви и най-важното здрави!

Те откриха уреаплазма в мен, предписаха Vilprafen на съпруга ми и на мен, но това лекарство не му отива. Достатъчни ли са му свещите Viferon??

valli2612, написа 1 октомври 2013 г., 21:27

Женски пол
Задължително: гинеколог

Те откриха уреаплазма в мен, гинекологът предписа на мен и съпруга ми да пием Vilprafen в продължение на 10 дни, 2 таблетки на ден, а след това имах супозитории Hexicon и имуномодулатор.

Вилепрофен не отговаря на съпруга ми, страничният ефект върху черния дроб отиде. Предписани му бяха свещи Viferon за 10 дни.

Не знам дали му е предписан правилно, четох, че това е манекен за тази болест и се страхувам, че отново ще ме зарази. Цялото лечение за smarku.

Мисля, че съпругът ми трябва да се консултира отново и да избере лекарство, като вземе предвид противопоказанията.

Ако лечението е наистина необходимо, тогава би било желателно да се проведе лечение с предварително определяне на чувствителността към антибиотици.

Добър ден. Факт е, че уреаплазмата е условно патогенен микроорганизъм, който може да присъства във влагалището на здрава жена. Лечението се извършва само в случай на обосновани показания. Не сте посочили защо сте били прегледани и това е важно при вземането на решение за лечение. За да се изясни ситуацията, препоръчвам да дарите култура за микуреаплазмоза, както и кръв за антитела срещу генитални инфекции. Антибиотиците в този случай се предписват въз основа на чувствителност. Паралелно с антибиотиците е ефективно използването на интерферонови препарати с антиоксиданти С, Е (виферон), които имат имуномодулиращ ефект. Също така е желателно да се използват местни противовъзпалителни лекарства (тержинан), корекция на вагиналната микрофлора (вагинорм С) и пробиотици (хилак форте, линекс).

Здравейте! Преди шест месеца имах замразена бременност на 16 седмици. Те разбраха на втория планиран ултразвук, узистът каза, че не се е разложил в утробата, почина наскоро. Те повикаха труда, след това направиха почистването. Лекарят, който прие детето, каза, че отговаря на 16 седмици от развитието и най-вероятно той е спрял да се развива по това време, просто е съществувал и след това е починал. Знам, че беше необходимо да се вземат резултатите от феталния преглед и т.н., но не го взех (след изписването просто не можах да отида там, надявам се да ме разберете!).

Сега се подложих на изследвания за латентни инфекции по метода PCR - откриха уреаплазма, преминаха цитонамазка - колпит (жълтото отделяне с миризма започна да ме притеснява), предадох го на хормони - много нисък прогестерон (по време на бременност кървех, лежах на склад, пих дуфастон), резултати от ултразвук - Всичко е наред.

Предписано лечение: Vilprafen 10 дни, по 2 таблетки, полиоксидониеви супозитории - 3 дни, Hexicon супозитории - 7 дни. Следващият месец след менструация - използвайте презервативи, за да се предпазите и от 11 до 25 дни от цикъла - дюфастон, 2 таблетки на ден. Как ще премина курса на лечение - отново за среща.

И съпругът ми трябваше да пие Vilprafen (моят гинеколог, това, което аз и съпругът ми трябва да пием), но както писах по-горе, той не се побира. Урологът каза, че не е необходимо да пие хапчета, той е предписал Viferon и спестява.

И сега се съмнявам в компетентността на уролога, защото той не му е предписал антибиотици. Възможно ли е съпругът да бъде излекуван с помощта на имунотерапия. В крайна сметка и двамата партньори трябва да бъдат лекувани.

Дозировка и начин на приложение на Wilprafen с уреаплазма

Вилпрафен е лекарство, което инхибира растежа и развитието на бактерии. Подобен ефект се постига поради наличието на джозамицин в състава, който има широк спектър на действие, активен е срещу грам-положителни, грам-отрицателни бактерии, както и вътреклетъчни микроорганизми. Лекарството е открито преди около половин век, но все още не е загубило своята значимост поради естествения си произход..

Лекарството Vilprafen се разпределя перфектно в човешките тъкани и органи, с изключение на мозъка. Концентрацията, необходима за терапевтичен ефект, се постига доста бързо поради доброто усвояване на лекарството в стомашно-чревния тракт. В същото време приемът на храна по никакъв начин не влияе на наличността на лекарството и необходимото количество активно вещество в кръвната плазма се открива в рамките на един час след приема.

Вилпрафен в човешкото тяло остава на терапевтично ниво за дълго време. Активната съставка джозамицин се намира в кърмата на кърмещи жени, лесно преодолява плацентарната бариера при бременни жени и прониква в плода. Следователно употребата по време на бременност е препоръчителна само след внимателно претегляне на възможните рискове..

Разграждането до по-малко активни метаболити се случва в черния дроб. Лекарството се екскретира от тялото главно с жлъчка, поради което нарушената чернодробна функция удължава полуживота. Една десета от лекарството се екскретира през бъбреците..

Приложение

Вилпрафен не трябва да се приема от малки деца (с тегло под 10 kg), пациенти с нарушена чернодробна функция, свръхчувствителност към джозамицин или други компоненти на лекарството, както и ако има индивидуална непоносимост към макролидни антибиотици.

Лекарството се препоръчва да се приема при заболявания с инфекциозен и възпалителен характер, които е в състояние да излекува:

 • Тонзилит, синузит, фарингит, отит на средното ухо, ларингит, бронхит, пневмония
 • Дифтерия (в комбинация с други лекарства)
 • Пситакоза
 • Скарлатина (ако терапията с пеницилин не е възможна)
 • Пародонтоза, гингивит и други заболявания на устната кухина
 • Коклюш
 • Очни заболявания (блефарит)
 • Абсцеси по кожата, фоликулит, циреи, акне, антракс, лимфаденит, еризипела, престъпник и други възпаления на кожата и меките тъкани
 • Изгаряния
 • Следоперативна терапия
 • Заболявания на пикочно-половата система (хламидия, простатит, уретрит, сифилис, гонорея)
 • Болести на стомашно-чревния тракт, причинени от Helicobacter pylori.

Периодът, за който се предписва медикаментозно лечение, както и дозите, се определят от лекаря въз основа на резултатите от изследването и заключенията за тежестта и естеството на инфекцията. Препоръчителният курс обикновено продължава от 5 дни до 3 седмици.

Сред нежеланите реакции много рядко се наблюдават слухови увреждания, които зависят от дозата и изчезват след прекратяване на терапията с Vilprafen. По-често се регистрират неправилни функции на стомашно-чревния тракт (запек, гадене, повръщане, диария), чернодробни дисфункции, жълтеница, алергии.

Вилпрафен може да бъде класифициран като лекарство, което има двоен ефект:

 1. Уврежда микробните клетки, което причинява тяхната смърт. Този ефект се постига чрез увеличаване на дозата на лекарството и високата му концентрация в областта на инфекцията.
 2. Обичайната терапевтична доза забавя метаболизма в клетката на микроорганизма, инхибира производството на протеини, необходими за жизнената дейност на патогенния микроб.

Какво е уреаплазма

Уреаплазмата е условно патогенна микрофлора, чието постоянно присъствие не е типично за здрав човек. Това са бактерии без клетъчна мембрана и ДНК, малко по-големи от вирусите. Те живеят върху лигавиците на урогениталната област на човека. При определени обстоятелства те причиняват възпаление. Предава се чрез полов акт. Понякога новороденото се заразява по време на раждането.

Каква е опасността

При мъжете уреаплазмата най-често се намира върху уретрата и препуциума на пениса. Ако лечението не се проведе, инфекцията се разпространява в семенните мехурчета, простатата, тестикуларната тъкан (орхиепидимит). Дългосрочното текущо заболяване води до сливане на стените на уретрата - уринирането става трудно, до намаляване на подвижността на сперматозоидите (което прави пътя им до яйцеклетката почти непреодолим). В много редки случаи се наблюдава възпаление на ставите.

При нежния пол патогенните бактерии колонизират влагалището, шийката на матката, уретрата, което е изпълнено с появата на цервицит, ендометрит, салпингит, уретрит, оофорит, камъни в пикочния мехур.

Симптоми

При почти всички жени болестта протича без никакви прояви, само 5% могат да наблюдават болезнено уриниране, болка в долната част на корема, обилни вагинални секрети.

При мъжете след латентен период, който може да продължи от няколко дни до месец, има усещане за сърбеж и парене в уретрата, болка по време на уриниране. Появява се гнойно отделяне, урината става мътна. В редки случаи инкубационният период продължава месеци. В този случай патогенът не се проявява по никакъв начин и човек, който е носител на инфекцията, става източник на инфекция за други хора.

Признаците на заболяването най-често се изтриват, така че преминаването в хронична форма, ако няма своевременно лечение, се случва много бързо. Рецидиви на заболяването се наблюдават с намаляване на имунитета, хипотермия, след стрес..

Диагностика

Патогенът може да бъде открит чрез извършване на специални култури, полимеразна верижна реакция. Надеждността на ензимния имуноанализ и директната имунофлуоресценция е само до 70%.

В момента около половината от женското население има уреаплазма. Понякога нежният пол е носител на инфекцията. При мъжете тези микроорганизми са по-рядко срещани..

В момента взаимодействието на уреаплазмата с клетките на човешкото тяло не е проучено достатъчно. Едно е ясно: патогенните микроорганизми живеят на място, където не трябва да бъдат, а техните отпадъчни продукти са токсични, имат вредно въздействие върху междуклетъчното пространство и цитоплазмата на клетките на човешкото тяло.

Лечение на уреаплазма с Wilprafen

Ако патогенът е открит в съпругата, препоръчително е да се подложи на лечение за съпруга, тъй като вероятността от повторна инфекция е висока. Лечението се извършва с антибиотици на редица макролиди, тъй като наскоро уреаплазмите са придобили резистентност към тетрациклини. Освен това макролидите са най-доброто лекарство в борбата срещу микроба Ureaplasma urealyticum.

избраното лекарство и дозировката ще допринесат за развитието на бактериална резистентност към антибиотици.

Дози и терапевтичен план

Лечението при мъжете и жените е почти идентично. Единствената разлика е, че на жените допълнително се предписват лекарства, които възстановяват микрофлората на влагалището. Курсът най-често трае 10 дни и изглежда по следния начин:

 • Вилпрафен 500 mg 3 пъти дневно или 1000 mg 2 пъти дневно. Приемането на хапче е необходимо на всеки 8 - 12 часа, което ще поддържа желаната терапевтична концентрация на лекарството в кръвта. Ако пропуснете хапче, не удвоявайте дозата.
 • В допълнение към антибиотичната терапия, на жените се препоръчва да използват вагинални супозитории Hexicon вечер преди лягане, при мъжете - измиване на уретрата с разтвор Hexicon. Вагиналната микрофлора се възстановява посредством Vaginorm C или Ginolact.
 • През първия и петия ден се препоръчват противогъбични супозитории за жени, за да се избегне появата на кандидоза (млечница). Ефективно лекарство са свещите Polygynax.
 • Поради вредното въздействие на лекарството върху черния дроб се предписва Karsil, който е хепатопротектор. Трябва да го приемате 3 пъти на ден по една таблетка..

Вилпрафен има още едно безспорно предимство пред другите видове антибиотици - има относително малък ефект върху микрофлората на стомашно-чревния тракт. Но, както след всяка друга антибиотична терапия, можете да вземете двуседмичен курс на Linex или Bifilax. Ще има само полза.

Използването на витаминни комплекси и имуномодулатори в допълнение към антибиотици, противогъбични супозитории, пробиотици и хепатопротектори ще ускори възстановяването, ще укрепи тялото.

Оптимално ще е да използвате хапчето между храненията, без да дъвчете, пиейки лекарството с малко количество вода. Можете да разредете таблетката в 20 ml вода и да вземете получената суспензия.

Взаимодействие с други лекарствени продукти:

 • Едновременната употреба на антибиотици от пеницилин и цефалоспорин намалява ефективността на терапията.
 • Когато се приема заедно с Линкомицин, терапията няма да бъде ефективна
 • Екскрецията на теофилин се инхибира, което може да доведе до отравяне на тялото
 • Антихистамините (антиалергични) лекарства също се екскретират по-бавно, когато се използват едновременно с Вилпрафен, което причинява аритмия
 • Циклоспорините могат да станат токсични за бъбреците
 • Не трябва да го използвате едновременно с орални контрацептиви, тъй като това значително ще намали контрацептивния ефект.

Лечението включва задължително спиране на тютюнопушенето, алкохолни напитки, пикантни, солени, пикантни храни. Трябва също да се въздържате от сексуална активност..

Две седмици след края на курса се представя контролно проучване за наличие на патогена. Освен това анализът трябва да бъде предаден и на двамата партньори..

Много е важно окончателно да се излекува появилата се инфекция. Това ще ви спести от развитието на по-страшни и опасни заболявания на пикочно-половата сфера..

Vilprafen (таблетки, суспензия) - инструкции за употреба, аналози, рецензии, цена

Сайтът предоставя справочна информация само за информационни цели. Диагностиката и лечението на заболявания трябва да се извършват под наблюдението на специалист. Всички лекарства имат противопоказания. Необходима е консултация със специалист!

Антибиотик Вилпрафен

Вилпрафен е широкоспектърен антибиотик от групата на макролидите. Неговата активна съставка е джозамицин.

В терапевтични дози лекарството действа върху патогените бактериостатично (инхибира жизнената им активност), а при високи концентрации действието му става бактерицидно (вредно за бактериите).

Лекарството е ефективно срещу много микроорганизми - грам-отрицателни (менингококи, гонококи, Haemophilus influenzae, Helicobacter pylori и др.) И грам-положителни (стафилококи, стрептококи, пневмококи, дифтерия коринебактерии и др.). Също така се предписва за борба с вътреклетъчните микроорганизми (хламидии, микоплазма, уреаплазма и др.), Както и с някои анаеробни бактерии (пептококи, пептострептококи, бактероиди и клостридии).

Вилпрафен се абсорбира бързо от храносмилателния тракт. В рамките на един час се достига максималната му концентрация в кръвта. В същото време Wilprafen има дългосрочен терапевтичен ефект..

Лекарството преминава през плацентарната бариера и може да се екскретира в кърмата.

Лекарството е неактивно срещу ентеробактерии, поради което практически не засяга чревната микрофлора.

80% от Vilprafen се екскретира с жлъчката, 20% с урината.

Форми за освобождаване

Лекарството се произвежда от две компании: Yamanouchi Pharma S.p.A. (Италия) и Yamanouchi Pharma (Япония).

Vilprafen се предлага в таблетки и суспензии:

 • Таблетки, бели, продълговати, филмирани, съдържащи 500 mg от активното вещество джозамицин. Картонената опаковка съдържа блистер от 10 таблетки.
 • Диспергиращи се (бързодействащи разтварящи се) таблетки Vilprafen Solutab имат сладък вкус и миризма на ягода. Те съдържат 1000 mg от активната съставка джозамицин. Опаковката съдържа два блистера с 5 или 6 таблетки.
 • Суспензия Wilprafen съдържа 300 mg джозамицин в 10 ml. Опакован в бутилки от тъмно стъкло от 100 мл.

Инструкции за употреба на Vilprafen

Показания за употреба

Противопоказания

 • Свръхчувствителност към активното вещество - джозамицин или спомагателни компоненти на лекарството;
 • алергия към прием на други антибиотици от групата на макролидите;
 • чернодробни заболявания, водещи до тежко увреждане на функциите му или до нарушаване на работата на жлъчните пътища;
 • недоносени бебета.

Странични ефекти

Лечение с Wilprafen

Можете да погълнете Vilprafen Solutab таблетки цели или да разредете таблетката в 20 ml вода, разбъркайте и изпийте получената суспензия..

Ако пациентът е забравил да приеме следващата доза, тогава трябва да го направите незабавно, но в никакъв случай не приемайте двойна доза (заедно с "забравената" доза).

Не се препоръчва почивка в лечението или преждевременно спиране на терапията. В този случай постигането на лечение е малко вероятно..

Дозировка на Вилпрафен
Дозировката и курсът на лечение зависят от диагнозата. Вилпрафен може да се предписва само от лекар.

Обикновено терапевтичната дневна доза на лекарството за деца над 14 години и възрастни е 1-2 g и задължително трябва да бъде разделена на 2-3 дози (по 500 mg всяка). При тежки случаи дозата на Vilprafen може да бъде увеличена до 3 g на ден..

Началната доза на лекарството е 1 g.

Курсът на лечение може да бъде 5 - 21 дни; продължителността му зависи от тежестта на възпалителния процес.

Микоплазмоза - 500 mg (1 таблетка) 2-3 пъти на ден, курсът на лечение е 12-14 дни.

Вулгарис и възли от акне - 500 mg (1 таблетка) 2 пъти дневно през първите 2-4 седмици от лечението и след това 500 mg веднъж дневно в продължение на още 8 седмици, за да консолидират резултата от лечението.

Когато се лекуват стрептококови инфекции, терапията трябва да продължи поне 10 дни.

Терапия с хеликобактер пилори - 1 - 2 g на ден в продължение на 7-14 дни в комбинация с други лекарства.

Розацея - 500 mg (1 таблетка) 2 пъти на ден, курсът на лечение е 10-15 дни.

Пиодермия - 500 mg (1 таблетка) 2 пъти на ден, курс на лечение - 10 дни.

Хроничен пародонтит - 500 mg (1 таблетка) 2 пъти на ден, курс на лечение - 12-14 дни.

Вилпрафен за деца

За деца лекарството се предписва под формата на суспензия или под формата на таблетки Vilprafen Solutab, разредени във вода. Показанията и противопоказанията за назначаването са същите като при възрастни.

Вилпрафен е противопоказан за недоносени бебета.

Новородени и деца под 3 месеца, както и деца с тегло под 10 кг, Vilprafen се предписва в редки случаи, само след точно претегляне.

Дневната доза за деца с тегло под 10 kg е 40-50 mg / kg от теглото на детето; разделени на 2-3 дози.

При дете с тегло 10-20 кг, Wilprafen се предписва по 250-500 mg (1/4 или 1/2 таблетка) 2 пъти на ден. Препоръчително е таблетката да се разтвори във вода.

При телесно тегло на детето от 20-40 кг, лекарството се предписва 500-1000 mg (1/2 или цяла таблетка) 2 пъти на ден.

Деца с тегло над 40 kg се предписват по 1000 mg (1 таблетка) 2 пъти на ден.

Вилпрафен по време на бременност и кърмене

Гинеколозите често предписват Vilprafen на бременни жени за лечение на хламидиална инфекция, но в същото време внимателно оценяват състоянието на бременната жена и претеглят всички рискове.

Вилпрафен лекарствени взаимодействия

 • Не се препоръчва да се предписва Vilprafen едновременно с бактерицидни антибиотици, например пеницилини и цефалоспорини, тъй като тяхната ефективност може да намалее.
 • Линкомицин и Вилпрафен не трябва да се предписват заедно, тъй като терапевтичният им ефект е взаимно намален.
 • Вилпрафен забавя отделянето на Теофилин от тялото, което може да доведе до интоксикация на тялото.
 • При съвместното назначаване на Vilprafen и антиалергични лекарства, съдържащи астемизол или терфенадин, тяхното отделяне от организма може да се забави, което води до развитие на аритмии.
 • С едновременното приложение на Vilprafen и алкалоиди от ергот, вазоконстрикцията се увеличава (стесняване на лумена на кръвоносните съдове).
 • Когато приемате Vilprafen и циклоспорините, нивото на последните в кръвта може да се повиши, което може да доведе до токсичен ефект върху бъбреците. Следователно е необходимо постоянно наблюдение на количеството циклоспорини в кръвта..
 • По време на лечението с Vilprafen, ефективността на противозачатъчните хапчета може да намалее. В такива случаи се препоръчва да се прибегне до допълнителни нехормонални методи на контрацепция за периода на лечение..
 • Ако приемате Vilprafen с дигоксин, е възможно повишаване на концентрацията на последния в кръвта.

Вилпрафен с уреаплазмоза

Вилпрафен е съвременно лекарство за лечение на уреаплазмоза. В този случай и двамата партньори се подлагат на терапия..

При уреаплазмоза Vilprafen се предписва три пъти дневно по 1 таб. 500 mg или 1000 mg два пъти дневно (Vilprafen Solutab).

При персистиращ курс на уреаплазмоза има схема, според която Vilprafen се предписва на всеки 2 часа. Дозировката се определя само от лекаря, индивидуално.

Заедно с Vilprafen се предписва метронидазол и, ако е необходимо, противогъбични лекарства (например, Polygynax супозитории за жени).

Продължителността на курса на лечение е най-малко 10 дни.

По време на лечението трябва да се въздържате от сексуална активност. Откажете се от алкохола, тютюнопушенето, солените, пикантни и пикантни храни.

При намален имунитет се препоръчва едновременно да се предписват имуностимуланти, като Циклоферон или Неовир.

Две седмици след края на приема на антибиотик, можете да направите първия контролен тест.
Повече за уреаплазмозата

Вилпрафен за хламидия

Вилпрафен предоставя нови възможности за лечение на хламидия. Това е основното лекарство, което най-често се предписва от лекарите. Освен това се понася добре от пациентите..

Самият Вилпрафен не убива хламидиите, а само инхибира жизнената им дейност. Следователно лечението на хламидия трябва да бъде цялостно: Wilprafen се предписва 2 g на ден, т.е. 500 mg 4 пъти или 1000 mg 2 пъти. В същото време пациентът получава един от следните антибиотици: ровамицин, тетрациклин, клиндамицин.

Лечението се предписва на курсове, всеки от които продължава 7 до 10 дни. Във всеки следващ курс Vilprafen продължава и вторият антибиотик се променя.

Общата продължителност на лечението се определя от лекаря въз основа на резултатите от контролните тестове.
Повече за хламидиите

Вилпрафен и алкохол

Не се препоръчва комбинирането на Vilprafen с алкохол.

При съвместния прием на алкохол и Вилпрафен са възможни нарушения във функционирането на храносмилателния тракт, които се проявяват под формата на гадене, повръщане, диария и коремна болка.

Също така, реакцията може да се забави и да се прояви с течение на времето под формата на цироза на черния дроб поради токсичните ефекти на Wilprafen и алкохол върху черния дроб..

Аналозите на Vilprafen

Отзиви за лекарството

В интернет можете да намерите много положителни отзиви за Wilprafen, където пациентите отбелязват бързия терапевтичен ефект на лекарството (още при приемане на първите дози), особено при ангина, отит на средното ухо, синузит, цистит. В този случай рядко се наблюдават странични ефекти..

Авторите на някои рецензии описват разстройство на изпражненията и гадене по време на лечението с Wilprafen. Отбелязва се обаче, че тези неприятни ефекти изчезват спонтанно след няколко дни..

Прегледите на лекарите одобряват възможността за терапия с Wilprafen по време на бременност.

Цената на лекарството в Русия и Украйна

В Русия Vilprafen 500 mg струва от 524 до 613 рубли. на опаковка.

В Украйна Vilprafen 500 mg струва от 270 до 410 UAH. на опаковка.

Вилпрафен Солутаб

Vilprafen Solutab: инструкции за употреба и рецензии

Латинско име: Wilprafen solutab

ATX код: J01FA07

Активна съставка: Йозамицин (Josamycin)

Производител: ASTELLAS PHARMA EUROPE B.V. (Холандия)

Актуализация на описанието и снимката: 22.10.2018

Цени в аптеките: от 645 рубли.

Vilprafen Solutab - макролиден антибиотик.

Форма на издаване и състав

Лекарствена форма Vilprafen Solutab - диспергиращи се таблетки: продълговати, бели или бели с жълтеникав оттенък, с надпис "1000" от едната страна, с линия и надпис "IOSA" - от другата, с ягодова миризма и сладък вкус (5 бр. в блистери, 2 блистера в картонена кутия).

Състав на 1 таблетка:

 • активно вещество: джозамицин (под формата на пропионат) - 1000 mg;
 • допълнителни компоненти: микрокристална целулоза (564,53 mg), хипролоза (199,82 mg), ягодов аромат (50,05 mg), магнезиев стеарат (34,92 mg), аспартам (10,09 mg), натриев докузат (10, 02 mg), колоиден силициев диоксид (2,91 mg).

Фармакологични свойства

Фармакодинамика

Активното вещество на Wilprafen Solutab - джозамицин е антибактериално средство от групата на макролидите. Механизмът на неговото действие се дължи на способността да нарушава протеиновия синтез в микробна клетка поради обратимо свързване към 508-субединицата на рибозомата. Когато се използва в терапевтични дози, лекарството по правило има бактериостатичен ефект, забавя размножаването и растежа на бактериите. В случаите, когато във фокуса на възпалението се създават високи концентрации, това може да има бактерициден ефект.

Vilprafen Solutab е активен срещу следните микроорганизми: грам-положителни бактерии (Staphylococcus spp., Включително метицилин-чувствителни щамове на Staphylococcus aureus, Propionibacterium acnes, Corynebacterium diphtheriae, Bacillus pythonescus anthracis, Listeria monocytogenes бактерии (Moraxella catarrhalis, Helicobacter pylori, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Haemophilus influenzae, Haemophilus ducreyi, Brucella spp., Campylobacter jejuni, Legionella spp., Bordetella spp., Bordetella splu. spp., включително C. trachomatis, Chlamydophila spp., включително C. pneumoniae, Mycoplasma spp., включително M. hominis, M. pneumoniae и M. Genitalium), някои анаероби (Peptococcus spp., Clostridium spp., Bacteroides fragilis, Peptostreptococcus spp.).

Vilprafen Solutab, като правило, не е ефективен срещу ентеробактерии, поради което има известен ефект върху микрофлората на стомашно-чревния тракт.

В някои случаи джозамицин остава активен с резистентност към еритромицин и други 14 и 15-членни макролиди (стафилококи, стрептококи). Резистентността към йозамицин е по-рядка от 14- и 15-членните макролиди.

Фармакокинетика

След перорално приложение активното вещество на Vilprafen Solutab се абсорбира бързо от стомашно-чревния тракт. Биоактивността му не зависи от приема на храна. Пиковата плазмена концентрация, която при доза от 1000 mg е 2-3 μg / ml, лекарството достига след 60 минути.

Около 15% от джозамицин се свързва с плазмените протеини. Веществото е добре разпределено в тъканите и органите (с изключение на мозъка), особено в белите дробове, сливиците, слюнката, слъзната течност и потта, създава концентрации, по-високи от плазмените концентрации в тях (за сравнение, концентрацията на лекарството в храчките е 8-9 пъти по-висока, отколкото в плазма), които остават на терапевтично ниво за дълго време.

Йозамицин преминава през плацентарната бариера, екскретира се в кърмата.

Лекарството се метаболизира в черния дроб с образуването на по-малко активни метаболити. Екскретира се главно с жлъчка, в малко количество (не повече от 10%) се екскретира чрез бъбреците. Период Т1/2 (полуживот) - 1-2 часа, с нарушена чернодробна функция може да се увеличи.

Показания за употреба

Според инструкциите Vilprafen Solutab се предписва при инфекциозни и възпалителни заболявания на следните системи и органи, причинени от микроорганизми, чувствителни към джозамицин:

 • кожа и меки тъкани: акне, панариций, фурункулоза, цирей, флегмон, антракс, абсцес, фоликулит, еризипела, лимфаденит, лимфангит, изгаряния и рани (включително следоперативни) инфекции;
 • пикочно-полова система: епидидимит, цервицит, простатит, уретрит, причинен от хламидия и / или микоплазма, лимфогранулом венереум, гонорея, сифилис (при пациенти със свръхчувствителност към пеницилин);
 • устна кухина (стоматология): алвеолит, перикоронит, пародонтит, гингивит, алвеоларен абсцес;
 • LOP органи и горни дихателни пътища: ларингит, синузит, тонзилит, паратонзилит, отит на средното ухо, фарингит, скарлатина (при пациенти със свръхчувствителност към пеницилин), дифтерия (в допълнение към терапия с дифтериен токсоид);
 • долни дихателни пътища: пситакоза, магарешка кашлица, остър бронхит и обостряне на хронична, придобита в обществото пневмония (включително причинена от атипични патогени);
 • стомашно-чревен тракт (инфекции, свързани с Helicobacter pylori): хроничен гастрит, стомашна язва, язва на дванадесетопръстника;
 • орган на зрението (офталмология): блефарит, дакриоцистит.

Противопоказания

 • тежки функционални нарушения на черния дроб;
 • телесно тегло при деца под 10 кг;
 • свръхчувствителност към някакъв спомагателен компонент на лекарството, джозамицин или други макролиди.

Инструкции за употреба на Vilprafen Solutab: метод и дозировка

Диспергиращи се таблетки Vilprafen Solutab могат да се приемат цели с течност или непосредствено преди да се приемат, като се разтварят във вода (най-малко 20 ml) и се разбърква добре получената суспензия. Последният вариант е най-приемлив за деца, особено малки..

За възрастни и юноши на възраст над 14 години лекарството се предписва в дневна доза от 1000-2000 mg в 2-3 дози. При тежки случаи на инфекциозен процес е възможно да се увеличи дозата до 3000 mg на ден.

Дневната доза за деца с тегло най-малко 10 kg (обикновено след 1 година) се изчислява въз основа на теглото: 40-50 mg / kg на 2-3 дози.

По този начин на децата, в зависимост от телесното тегло, се предписва:

 • от 10 до 20 кг - 250-500 mg джозамицин (¼ - ½ таблетки) 2 пъти на ден;
 • от 20 до 40 кг - 500–1000 mg (½ - 1 таблетка) 2 пъти на ден;
 • повече от 40 kg - 1000 mg (1 таблетка) 2 пъти на ден.

Продължителността на терапията се определя от лекаря, в зависимост от показанията и хода на заболяването, тя може да бъде 5–21 дни. Пълното излекуване на стрептококов тонзилит, съгласно препоръките на Световната здравна организация (СЗО), изисква поне 10 дни.

При често срещани и възлови акне, Vilprafen Solutab в началото на лечението (първите 2-4 седмици) е показан в доза от 500 mg 2 пъти дневно, през следващите 8 седмици се провежда поддържаща терапия - 500 mg 1 път на ден.

При заболявания на стомашно-чревния тракт, свързани с бактерията Helicobacter pylori, Vilprafen Solutab се предписва в доза от 1000 mg 2 пъти дневно в продължение на 7-14 дни в допълнение към един от стандартните режими на антихеликобактерната терапия:

 • 40 mg / ден фамотидин или 150 mg 2 пъти / ден ранитидин + 500 mg 2 пъти / ден метронидазол;
 • 40 mg / ден фамотидин + 100 mg 2 пъти / ден фуразолидон + 240 mg 2 пъти / ден бисмутов трикалиев дицитрат;
 • 20 mg омепразол (или 20 mg рабепразол, или 20 mg езомепразол, или 30 mg лансопразол, или 40 mg пантопразол) 2 пъти / ден + 240 mg 2 пъти / ден бисмутов трикалиев дицитрат + 1000 mg 2 пъти / ден амоксицилин;
 • 20 mg омепразол (или 20 mg рабепразол, или 20 mg езомепразол, или 30 ml лансопразол, или 40 mg пантопразол) 2 пъти / ден + 1000 mg 2 пъти / ден амоксицилин.

Ако пациентът има атрофия на стомашната лигавица, придружена от ахлорхидрия, потвърдена с рН-метрия, Vilprafen Solutab се предписва в доза от 1000 mg 2 пъти / ден в допълнение към следната терапия: 1000 mg 2 пъти / ден амоксицилин + 240 mg 2 пъти / ден бисмут трикалиев дицитрат.

Странични ефекти

 • от стомашно-чревния тракт: често (от> 1/100 до 1/1000 до 1/10 000 до. Според инструкциите Vilprafen Solutab е противопоказан при пациенти с тежко чернодробно увреждане.

Лекарствени взаимодействия

Не използвайте джозамицин в комбинация с линкозамиди, тъй като може да има взаимно намаляване на действието им.

Не се препоръчва едновременно предписване на бактериостатични антибиотици, тъй като in vitro се отбелязва намаляване на антимикробния ефект.

Йозамицин забавя елиминирането на ксантините (напр. Теофилин). И въпреки че този ефект е по-малък от някои други представители на групата на макролидите, трябва да се вземе предвид възможният риск от развитие на интоксикация.

Едновременната употреба на астемизол или терфенадин увеличава вероятността от животозастрашаващи аритмии.

Йозамицин може да повиши плазмените нива на циклоспорин и риска от развитие на нефротоксичност. Когато се използва тази комбинация, е необходимо да се контролира концентрацията на циклоспорин..

Джозамицин може да повиши плазмените нива на дигоксин.

Има някои съобщения, че след комбинираната употреба на макролидни антибиотици и алкалоиди от ергот, вазоконстрикцията се е увеличила..

Аналози

Аналог на Vilprafen Solutab (1000 mg) е лекарството Vilprafen (500 mg).

Условия за съхранение

Да се ​​съхранява на място, защитено от светлина и висока влажност, недостъпно за деца, с температури до 25 ° С.

Срок на годност - 3 години.

Условия за отпускане от аптеките

Отпуска се по лекарско предписание.

Отзиви за Wilprafen Solutab

Отзивите за Wilprafen Solutab са предимно положителни. Пациентите характеризират антибиотика като високоефективно средство, което ви позволява бързо да се отървете от симптомите и да излекувате инфекциозни заболявания, причинени от чувствителни към него микроорганизми.

Мненията за лекарствената форма - диспергиращите се таблетки са двусмислени: някои я оценяват като недостатък, като посочват, че суспензията има неприятен послевкус, докато други, напротив, я считат за предимство, тъй като за тях е по-удобно да приемат лекарството и да го дават на деца под тази форма.

Сред нежеланите реакции, които се появяват, най-често се получават оплаквания от нарушения на стомашно-чревния тракт и кожни алергични прояви. Въпреки това някои пациенти смятат, че тези нежелани реакции на Vilprafen Solutab не са толкова сериозен недостатък в сравнение с ползите от лекарството, а именно бързо възстановяване, и са готови да го приемат "като спешен вариант, ако няма време да се разболее"..

Цена за Wilprafen Solutab в аптеките

Във аптечната верига цената на Vilprafen Solutab варира от 605-710 рубли за опаковка от 10 диспергиращи се таблетки.