Младите хора, които се готвят да станат родители за първи път, обикновено винаги са загрижени за това, от което детето се нуждае през първите месеци от живота си. Освен количка и креватче, бебешката вана за къпане трябва да е задължителна. В крайна сметка новороденото дете се нуждае от ежедневни водни процедури. Както повечето бебешки продукти на пазара днес, ваните имат някои разлики, за които трябва да сте наясно, преди да направите покупка..

Нуждае ли се новородено бебе от вана?

Много майки си задават въпроса: „Вана необходима ли е за къпане на новородени или можете да се справите с обикновена вана?“ Детето, разбира се, се нуждае от индивидуална баня. Родителите могат и без него, но ще им е много по-трудно, докато къпят детето си..

Възможно ли е да се къпе бебе в обща баня?

Всяка майка сама решава как ще й бъде удобно да се грижи за бебето. Можете да прочетете препоръките, но вашето собствено мнение се формира в процеса на практически умения. Къпането на бебе в обща баня не е противопоказано. Проблемът може да е, че лечението на обща баня преди къпане (разбира се!) Е много по-трудно. И също така, ако къщата има проблеми с водоснабдяването, тогава ще бъде трудно да се събере голямо количество вода..

Всички предимства на „частна“ баня за вашето бебе

„Собствената“ вана на бебето е по-лесна за измиване и поддържане в чистота. Докато се къпят, за родителите е по-удобно да държат детето и да го наблюдават в индивидуална баня. Препоръчително е да се къпят новородени с незараснала пъпна рана във варена вода. Ще бъде много по-бързо и лесно да напълните малка баня с такава вода..

Тези препоръки са противоречиви днес, но е по-добре да се следват превантивни мерки, тъй като в момента качеството на чешмяната вода често не отговаря на стандартите. Ако бебето има възпалителни елементи на кожата, тогава ще бъде по-лесно да се приготви правилния разтвор за лечение в индивидуална баня, отколкото в обща баня..

Подготовка на банята за първото къпане

Преди всичко, преди да започнете да плувате, трябва да изберете стая, в която ще се извършва тази процедура. Стаята трябва да е топла (най-малко 21 градуса), отворите да бъдат затворени. Вана за новородено може да се постави във всяка стая, удобна за родителите.

Препоръчва се незабавно да се подготви чиста кърпа, предназначена за бебето. Днес има много удобни кърпи със специален джоб за главата на детето. Детето не трябва да е гладно преди къпане и също така не се препоръчва започване на водни процедури веднага след хранене. Вечерното време е идеално за плуване.

Преди процедурата е важно старателно да измиете бебешката баня или общата баня със специални бебешки препарати. Не трябва да използвате мощни лекарства, които могат да причинят алергични реакции при дете..

Бебето трябва да се спуска във водата постепенно, за да не го изплаши бебето. Продължителността на първото къпане трябва да бъде 5 - 7 минути, след това продължителността на водните процедури постепенно се увеличава. Не се препоръчва използването на бебешки гелове и шампоани всеки ден, тъй като те отмиват защитния водно-липиден слой на кожата. Детергентът може да се използва не повече от веднъж седмично..

Къде да купите и какво да търсите при покупка?

Вана се продава във всеки детски магазин. Голям избор от бани е представен в специализирани хипермаркети за деца. Има много много разновидности на продукти и родителите трябва да решат коя вана да купят..

Но винаги трябва да обръщате внимание на безопасността и екологичността на материала, от който е направена банята. Също така материалът трябва да е плътен и гладък, за да работи добре. Препоръчително е да изберете тава със стабилно дъно или с вградена гумена, неплъзгаща се подложка. Продуктът трябва да има дренажен отвор. Такова устройство значително ще улесни процеса на къпане, защото не е необходимо да накланяте водната баня, за да източите водата..

Разнообразие от модели вани за къпане на новородени

На съвременния пазар има голям брой различни модели. Има вани с вграден термометър, пързалка и дори везни. Всеки избира за себе си модел, който ще бъде удобен за използване.

Има няколко опции, които можете да намерите в магазина.

Обикновена пластмаса

Тази класическа версия на банята е най-популярната сред майките. Както всички аксесоари, тази баня има своите плюсове и минуси. Изработена е от безопасна пластмаса, която е лесна за почистване и обработка. В него има много място и може да подхожда на дете до 3-годишна възраст.

Но що се отнася до новородените, един човек не може да се справи с бебе в такава баня. Определено имам нужда от помощ. Или можете да си купите специален плъзгач, който се закрепва към дъното на ваната. Можете да поставите дете на такова устройство и то ще бъде в полухоризонтално положение. Анатомичното пързалка може да бъде премахнато, когато бебето порасне и може да седне самостоятелно във ваната.

Слайдовете също имат различни модификации и струват около 1000 рубли. Класическа баня без специални устройства ще струва на родителите 500 - 600 рубли.

Анатомична баня

Тази опция съчетава конвенционална баня и вградена пързалка. Този тип вана е подходяща за онези родители, които поради определени обстоятелства са принудени да се справят сами с бебето. Вграденият анатомичен плъзгач има специални вдлъбнатини за комфорта на бебето, както и опора за краката. Няма нужда да поддържате бебето в такава вана.

Цената на такъв продукт също зависи от наличните допълнителни устройства и варира от 2000 до 4500 рубли.

Тава със стойка

За по-удобно време за къпане са създадени и специални аксесоари за майката. Тези допълнения включват специални стойки.

Те могат да стоят на пода, тоест банята може да се монтира на пода и майката няма да има нужда да се навежда към бебето и да го държи в ръцете си, докато се къпе. Или стойката може да бъде прикрепена директно към общата баня. Тази опция също не позволява на майката да бъде в огънато състояние за дълго време..

Цената на вана със стойка е от 1000 до 3000 рубли.

Антибактериална вана

Особеността на такива вани се крие в материала на продукта, който има антибактериален ефект и не позволява на патогените да се размножават. Не е нужно да измивате такава вана, просто я изплакнете. Допълнителни аксесоари като вграден термометър или везни могат да бъдат включени в продукта.

Тази опция се препоръчва за деца, страдащи от алергични заболявания, проявяващи се с кожни лезии. Цената на антибактериалните вани варира от 1000 и повече.

Надуваема вана

Този тип вана също има своите предимства и недостатъци. Ярки, цветни тави са лесни за използване. Те могат да имат вградени меки пързалки, които са много удобни за бебета. За разлика от пластмасовите вани, мекият надуваем продукт често се радва на децата и техните родители..

Цената варира от 500 до 2000 рубли.

Сгъваема вана

Също така идеален за малки апартаменти и пътувания. Но все пак сгъваемата баня, за разлика от надуваемата, заема повече място, тъй като само дъното е сгънато. Безспорното предимство е, че банята може да бъде модифицирана.

Тоест, през периода на новороденото, по време на къпане, майката може да повдигне гърба на банята, така че бебето да лежи в полухоризонтално положение. И с възрастта на детето, гърбът може да бъде спуснат, тогава ваната ще придобие стандартни размери и форми.

Недостатъкът е, че шевовете на банята са трудни за обработка и там могат да растат бактерии. Също така е важно да проверите здравината и стабилността на банята, тъй като всеки механизъм може да се повреди. Цената на сгъваемата баня варира от 1500 до 3000 хиляди.

Вана "корем на майката"

Тази опция е предназначена за новородени от първите дни на живота. Това е дълбока кофа. Изводът е, че бебето във ваната заема позицията на ембриона и се чувства като в утробата. Но тази позиция не е физиологична, тъй като детето, грубо казано, седи във ваната на задните части. Такава баня е лесна за носене и инсталиране под душа.

Цената е приблизително 1500 рубли.

Аксесоари за баня и играчки

За по-голямо удобство по време на плуване днес има различни аксесоари..

 1. Те включват специален хамак, който е прикрепен към краищата на ваната и осигурява физиологичен комфорт на новороденото по време на къпане..
 2. Има различни форми и матраци за поддържане на бебето във ваната. Такива асистенти значително улесняват процеса на къпане на родителите..
 3. Един от най-популярните аксесоари е кръгът за къпане. Такъв надуваем пръстен е прикрепен към врата на детето, като по този начин не позволява на детето да поглъща вода. На долната повърхност на кръга има дръжки, които бебето може да държи. Този аксесоар е идеален за къпане в обща баня.
 4. Незаменимо нещо е противоплъзгаща се постелка с вендузи, с помощта на която е фиксирана в дъното на ваната и не позволява на вече порасналото бебе да падне, ако се опита да стане. Подложката е направена от каучук, така че трябва да се измива старателно и да се изсушава след всяка употреба..
 5. Деца над 8 месеца, които се къпят в обща баня, могат да седят на специални столове, които са фиксирани в дъното на банята. Много е удобно да измиете бебешката седалка на такава седалка..
 6. Също така много удобен аксесоар е козирка за къпане. Той е фиксиран върху главата на бебето и е идеален за онези деца, които не обичат да мият косата си. В крайна сметка с такъв козирка сапунът и водата не попадат в очите.
 7. Бебетата обичат да играят, докато се къпят. Затова родителите трябва да закупят специални гумени играчки, които могат да се използват по време на водни процедури..

Заключение

Вана за новородено е една от най-важните покупки преди раждането на бебето. В крайна сметка къпането в индивидуална бебешка баня е много по-удобно, отколкото в обща. Също така днес има голям брой различни аксесоари, които улесняват процеса на къпане на родителите..

Коя вана да купите и коя да използвате зависи от майката, която ще се грижи за бебето. Но към избора трябва да се подхожда с голяма отговорност, защото ще трябва да използвате това устройство всеки ден.

Правила за избор на вана за новородено бебе

Здравейте скъпи читатели. Днес ще говорим за това как да изберем вана. Някои родители не виждат необходимостта от закупуване на това устройство, но ако все пак решите да направите тази покупка, тогава трябва да знаете за това какви видове съществуват и какви правила трябва да се спазват при избора, както и как правилно да се грижите за бебешката баня. За всичко това ще говорим в тази статия..

Има нужда?

Днес можете да чуете много противоречиви мнения дали си струва, по принцип, да закупите лична баня за новородено..

Привържениците на идеята за къпане на бебе в баня за възрастни твърдят, че малката в продължение на 9 месеца е живяла във водната среда, като е била в утробата. Възможността да бъдете в баня за възрастни дава допълнителни стимули за плуване, има достатъчно място за бебето да движи активно ръцете и краката си. В допълнение, обемът на голямата баня ви позволява да поддържате температурата на водата постоянна за по-дълго време..

Майките, които предпочитат да купуват специални вани за деца, аргументират мнението си по следния начин:

 • през първите месеци от живота на детето, пъпна рана, която все още не е зараснала, така че банята за възрастни може да причини инфекция (в тази баня освен бебето ще се къпят и други членове на семейството);
 • също поради наличието на такава рана, наложително е да се къпе детето във варена вода; много по-лесно е да се напълни малка вана, отколкото голям резервоар;
 • струва си да не забравяме, че през първите месеци от живота децата често се къпят в специални билкови отвари, които могат да имат естествени багрила; много по-лесно е да почистите бебешко устройство след употреба, отколкото баня за възрастни.

Трябва обаче да се разбере, че тези процедури са необходими през първите месеци и след това нищо не пречи на детето да се къпе в баня за възрастни. Единственото нещо е, че първоначално ще трябва да задържите бебето, за да не се потопи случайно под водата, а често има и случаи, когато майката се оплаква от болки в гърба, тъй като трябва да стои в наведено положение, докато бебето приема водни процедури. По този повод обаче можете да си спомните кръга около врата на детето. Това устройство ще улесни процеса на къпане в баня за възрастни..

Дори не можех да си представя да къпя бебе и още повече новородено в баня за възрастни, така че преди самото раждане се погрижих за закупуването на бебешка баня. Синът ми плуваше в него до 10 месеца и беше доволен. И бях абсолютно сигурен, че бебето е защитено от негативното влияние на резервоара за възрастни.

Разнообразие от видове

Днес има много видове бани, не като в нашето детство. Ето защо, когато избират този продукт, родителите буквално текат очите си. За да решите коя баня е по-добре да купите за детето си, трябва да разберете кои са основните видове:

 1. Класически. Това устройство ни е много познато. В баня от този вид родителите ни ни къпеха. В този продукт ще намерите място за кърпи, шампоани. Такава баня обаче буквално повтаря формата на баня за възрастни и следователно ще създаде редица неудобства, ако детето бъде изкъпано от един човек. Единственото спасение в тази ситуация може да бъде закупуването на специални добавки, които се вкарват в тази баня и ви позволяват да държите бебето само с едната ръка, а с другата можете, например, да отворите шампоана или да напенете бебето. Формата на такава баня може да бъде или удължена (под формата на правоъгълник), или овална. Такова устройство има предимства под формата на по-евтино от аналозите, във ваната можете да къпете дете, което знае как да седи самостоятелно, в такава вана можете да прикачите допълнително устройство под формата на специален анатомичен пързалка или хамак за вземане на водни процедури.

Имахме точно този вид вана. Следователно беше трудно за един човек да се справи. През първите месеци от живота баща и баба къпеха бебето. Татко задържа сина си, а баба се къпеше.

 1. Анатомични. Повърхността е направена по такъв начин, че бебето да приляга удобно, защото напълно повтаря формата на тялото на бебето. Важно е обаче да се разбере, че когато използва такава вана, бебето ще може да плува само легнало по гръб, което не винаги е удобно.

Такива вани често имат вграден термометър, има покритие против хлъзгане и те са достатъчно големи, за да може бебето да плува до една година..

Трябва също да знаете, че освен такава вана има и анатомичен пързалка, която може да се вкара в обикновена класическа вана и в възрастен. Той има същата повърхност, която повтаря физиологичните извивки на тялото на бебето.

 1. Тава с вграден плъзгач. Благодарение на това един човек може да къпе бебето. Размерите на такава баня са средно 75 см. Предимствата на този тип включват:
 • детето може да бъде поставено на пързалката, докато вие можете да освободите ръцете си;
 • между краката на малкото дете има перваз, който предотвратява спускането на бебето под водата;
 • когато вашето мъниче остарее, той може просто да седне на място, където няма да има пързалка.
 1. Сгъваема вана. Този тип е удобен, ако имате малко място в стаята или за да го вземете със себе си на пътуване..

Има три такива опции:

 • само дъното се сгъва, сгъва се като акордеон; с това устройство можете да регулирате гърба така, че главата на детето да е леко повдигната;
 • механизъм за книги, докато цялата конструкция е пластмасова и не само дъното е сгънато, но и стените (като затваряне на книга), докато все още има специална закопчалка, която фиксира всичко;
 • принципът на люлката; може да се използва само до 6 месеца; по форма наподобява хамак; можете дори да го инсталирате в мивката.
 1. Надуваеми. Такива бани са по-удобни, тъй като при издухване те могат да заемат много малко място. Плюсовете включват още наличието на меки подглавници и специален плъзгач, който улеснява къпането. Има обаче и недостатъци при използването на този тип вана, тъй като всеки път преди къпане трябва да надуете този продукт, след това да изплакнете обилно, да издухате, да изсушите и тъй като новороденото трябва да се къпе всеки ден, това може да доведе до някои трудности при използването на това устройство.
 2. Антимикробно. Такава баня има по-голяма безопасност, тъй като в материала е включен специален микробан - това е съставът, който е необходим за борба с възможните микроорганизми (първоначално е бил приложен към оборудване за съхранение на кръв). Освен че има антимикробен ефект, той също така предотвратява развитието на алергии..
 3. Кръгла вана. Този тип уреди ще бъдат удобни за бебето, тъй като ще напомнят как се е затънал в утробата. За жената обаче къпането на дете в такава баня ще доведе до някои трудности..
 4. Със стойка. Това устройство улеснява ситуацията поради факта, че банята може да бъде инсталирана на удобно ниво, майката може да я регулира според височината си, сега не е нужно да се навежда, да стои в неудобно положение. Стойката е със специален дизайн, който може да се сгъва, може да има гумена основа (крака) или колела с ключалки. Дизайнът е доста стабилен.

Коя вана да изберете за новородено

Ако изборът на типа на това устройство вече е направен, време е да помислите и за други критерии, които трябва да се имат предвид при закупуване на вана за дете:

 1. Внимателно огледайте банята, тя не трябва да има пукнатини, драскотини или вдлъбнатини, т.е.обърнете внимание на факта, че продуктът е завършен и няма дефекти.
 2. Второто нещо, на което трябва да обърнете внимание, е какъв вид дъно е в тази баня. Препоръчително е да закупите продукт, който няма да е хлъзгав. Въпреки че някои родители решават този проблем, като купуват специални килими. Но за това ще трябва да похарчите допълнителни пари.
 3. Важен критерий е възможността за инсталиране на банята отстрани на баня за възрастни. Това ще улесни процеса на къпане, много по-удобно е да къпете дете от такава височина, отколкото да поставите банята на пода или да я спуснете на дъното на баня за възрастни.
 4. Едно от най-важните изисквания за баня е материалът, от който е направена. Родителите трябва да разберат, че къпането на дете се нуждае от устройство, изработено от екологично чисти материали, които не предизвикват алергична реакция. Можете да изберете гумени или пластмасови тави, но е задължително този материал да е с високо качество..

Имахме пластмасова вана.

 1. Размерите на продукта също са важни. Родителите трябва да разберат, че това устройство не е необходимо за дете в продължение на месец или два, но може да бъде полезно дори до година или повече, затова е по-добре да се избират такива вани, които имат достатъчна ширина и дължина. Ако обаче решите, че след три месеца ще прехвърлите детето си на баня за възрастни, тогава няма нужда да купувате такова устройство. Голяма вана заема много повече място в апартамента и ако вече има толкова много хора, тогава има ли смисъл да купувате продукт с големи размери. Трябва обаче да разберете, че в дълга вана детето ще бъде по-просторно, ще има място, където можете да се забавлявате и да играете.
 2. По-добре е да се даде предпочитание на продукти с гладка повърхност, а дори и сега можете да намерите всякакви ребра, издутини. Мама трябва да разбере, че трябва да се грижи за ваната, а устройство с гладка повърхност се почиства много по-лесно.
 3. Също така трябва да обърнете внимание дали има специален отвор за оттичане. Това ще направи много по-лесно източването на водата след това, отколкото напълно обръщане на ваната. Обърнете внимание обаче на факта, че коркът е невидим, в противен случай бебето може да се интересува от изваждането му преди време..

Във ваната ни нямаше дренажна дупка. Ако трябваше да къпя дете със свекър си, тогава просто напускахме банята пълна. Татко се прибра и сам го извади.

 1. Не трябва да избирате тежки вани, защото понякога майката ще трябва сама да къпе детето, но също така не е нужно да приема твърде леки продукти, те могат да се обърнат.
 2. На пръв поглед изборът на цвят не е много съществен. Трябва обаче да разберете, че детето може да реагира рязко на ярки цветове, това може да повлияе негативно на емоционалността на бебето. По-добре е да се даде предпочитание на нежни тонове, а не на наситени.

Ваната ни беше нежносиня.

 1. Днес има много допълнителни устройства, които са отделно прикрепени или първоначално вградени във ваната. Това могат да бъдат термометри за измерване на температурата на водата, както и вградени функции за смяна на цвета при определено температурно ниво, има дори вани с вградени везни, които ви позволяват да измервате теглото на детето веднага след къпане. Това обаче са само допълнителни функции, те не са спешно необходими. Разбира се, тяхното присъствие се отразява на цената, така че дали си струва да закупите вана с допълнителни устройства, зависи от всеки родител..

Правилна грижа

 1. Първото нещо, за което родителите трябва да са наясно, е, че бебешката баня трябва да се използва изключително за къпане на детето, а не за някои незначителни действия..
 2. Преди първата и всяка следваща употреба е наложително да се обработи повърхността на банята.
 3. Необходимо е да измивате банята само с тези продукти, които са предназначени за детска употреба, това могат да бъдат шампоани от първите дни от живота. Не използвайте химикали при никакви обстоятелства.
 4. След като детето е закупено, е необходимо да се източи водата от банята, да се изплакне старателно и да се остави да изсъхне (ако върху ваната останат следи от вода, това може да служи като среда за развитието на микроорганизми).
 5. Родителите трябва да са наясно, че ваната трябва да се съхранява само с главата надолу. По този начин можете да предотвратите разпространението на мръсотия и прах по повърхността му..

Всеки родител има право самостоятелно да реши дали е необходима специална вана за бебето или не. Не забравяйте обаче, че през първите месеци от живота, особено докато пъпната рана все още не е заздравяла, е необходимо да направите процеса на къпане на мъничето възможно най-безопасен, един от критериите е абсолютна чистота и къпане във варена вода. Изберете баня, следвайки препоръките, не забравяйте как правилно да се грижите за това устройство, оставете процеса на къпане да се превърне в радостно забавление за вашето дете.

13 най-добри бани и пързалки за къпане на новородени

Къпането е важна хигиенна процедура в живота на новороденото. Той не е свързан само с почистване на кожата на бебето от примеси. Благодарение на водните процедури, имунитетът на трохите се засилва, мускулите се развиват, детето се отпуска, апетитът и сънят на новороденото се подобряват, което допринася за най-бързото адаптиране на трохите към новия свят около него.

Дори въпреки наличието на баня за възрастни в къщата, е необходимо да закупите бебешка баня за дете. Първо, за родителите ще бъде по-удобно да къпят бебето си в него. На второ място, използването на отделно устройство е по-хигиенично в сравнение с общия резервоар, в който се къпе цялото семейство..

Бебешките вани са от различни видове:

 • Редовен или класически. Те са вариант на корито със странични стени и плоско дъно. Обикновено, за удобство на родителите, в основата има специални вдлъбнатини за сапун и гъби. Такива вани са по-просторни, позволяват ви да внушите на бебето уменията за къпане. Но от друга страна те създават неудобства за родителите, защото не осигуряват подходящото удобство за къпане на най-малките деца..
 • С анатомично дъно. Анатомичната форма на дъното позволява на бебето, което все още не е в състояние да седи, да бъде поставено директно в коритото. Специалният дизайн държи бебето на място, предпазва го от подхлъзване и улеснява родителите. От такава вана обаче децата бързо растат.
 • Със стойка. Тази опция е удобна за родител, който къпе бебето сам. Също така ваните на стойка са мобилни и майката може да къпе детето там, където й е удобно, докато тя не трябва да се тревожи за безопасността на бебето.
 • С дренаж. Такива модели са оборудвани със специален клапан в долната част, който ви позволява да източвате вода от коритото, без да е необходимо да преобръщате контейнера..
 • „Корема на мама“. Устройство, което е малко по-различно от конвенционалната баня. Прилича на дълбока купа. Симулира положението на бебето, както в корема на майката, обаче от родителите при къпане на бебето се изисква умение.
 • Антимикробно. Към пластмасата, от която е направена банята, е добавено антибактериално вещество. Това улеснява грижата за предмета. Такива продукти не се нуждаят от допълнителна дезинфекция и са подходящи за бебета с чувствителна кожа.

Плъзгачът ще стане незаменимо нещо при къпане на много мъничко бебе (в случай, че ваната не е снабдена с анатомично дъно). Това улеснява младите родители - не е необходимо бебето да се държи с ръце, докато се къпе. Плъзгачът осигурява комфорт на бебето. Хлапето в банята се чувства комфортно, което му позволява да се отпусне и да се наслади напълно на водните процедури.

В зависимост от материала на производство слайдовете са:

 • Пяна гума. Те представляват платформа от порест каучук с вдлъбнатина, където е поставено бебето. Плъзгачът от пяна гарантира не само безопасност по време на плуване и комфорт - детето не се плъзга в него, а мекото дъно не предизвиква безпокойство за бебето. Въпреки това, пяната като каучук не е много практична и не е напълно хигиенична..
 • Тъкани. Те представляват метална рамка, покрита с плат, имитиращ легло за бебе. Те са евтини, улесняват процеса на къпане, но безопасността на детето остава напълно под контрола на родителите.
 • Пластмасов. Най-често срещаният и удобен тип поддържащо устройство. Обикновено те са прикрепени към дъното на ваната с вендузи, имат анатомична форма и осигуряват максимална безопасност на бебето по време на водни процедури. Дълготраен и лесен за почистване. От недостатъците е възможно да се отбележи твърда повърхност, върху която е разположено бебето, което създава определени неудобства за малко дете.

При избора на вана и пързалка трябва да се вземат предвид редица фактори. Най-важният параметър е безопасността и максималното удобство. На какво друго да обърнете внимание:

 • Размерът. Както за банята, така и за пързалката, характеристики като размер са важни. По принцип родителите инсталират вана в баня за възрастни. Преди да купите, оценете съотношението на размера на вашата вана към продукта, който купувате. Плъзгачът трябва да съответства на размера на ваната и бебето в нея не трябва да бъде ограничено в движение.
 • Състав. Съставът характеризира материала на производство. Той трябва да бъде нетоксичен, хипоалергенен и екологичен. Също така, оценете силата на продукта. Ваната и пързалката не трябва да имат пукнатини, прорези, стружки, както и всякакви други повреди, които могат да предизвикат съмнения сред родителите. Също така избягвайте продукти с неравни и остри ръбове..
 • Специални устройства. Ако банята е снабдена с анатомично дъно, е много желателно тя да има неплъзгаща се повърхност. Такива дреболии като наличието на канали в дизайна на продукти, където можете да поставите сапун, гъба и бутилка с бебешко измиване.
 • Стабилност. Таблата трябва да е стабилна, особено ако планирате да я използвате на стойка. Плъзгачът също трябва да стои стабилно на дъното на ваната, където е монтиран. Изберете вендузи за най-добро прилягане.
 • Компактност и лесно съхранение. Характеристиката е особено подходяща за семейства, живеещи в тесни условия. Изберете компактен модел с стойка, която осигурява възможност за окачване на продукта след употреба или дори сгъваема конструкция.

Представяме ви класация за новородени бани и пързалки за 2019 г. Топ 13 модела, избрани от нашите експерти въз основа на потребителски рецензии и оценки.

Рейтинг (2019)Цени, ₽Страна
Най-добрите бани за къпане на новородени
1. Stokke FlexiBathот 3000 рублиКитай
2. CAM Baby Bagnoот 2000₽Китай
3. Честит комфорт за бебешка баняот 1600₽Китай
4. Бебе Ок Ондаот 1300₽Италия
5. Tega Baby Comfort (TG-011)от 1300₽Китай
6. Полимербит Бебеот 450 рублиРусия
Най-добрите пързалки за къпане на новородени
1. Funkids Baby Bather Smartот 1600₽Китай
2. Поддръжка за баня AngelCare ST-01от 1700₽Полша
3. Бебе Ок Бъди 794от 1100₽Италия
4. Bebe confort 32000254от 1200 рублиПолша, Франция
5. Tega Baby DM-013от 250 рублиПолша
Най-добрите първокласни бани за къпане
1. Летни луксозни детски Lilот 6700₽САЩ
2. Термо баня Bebe-Jouот 4700₽Холандия

Най-добрите бани за къпане на новородени

Няма нищо по-добро от класическа бебешка баня. Освен това модерните вани са оборудвани с маса удобни устройства, които улесняват работата на продукта и осигуряват максимален комфорт на бебето и майката по време на водни процедури.

Много мъничкото дете трябва да има лично място, където да извършва хигиенни процедури. Това е правилно както от гледна точка на санитарната безопасност, така и от гледна точка на развитието на космоса - в крайна сметка е по-безопасно да се къпете в малка баня за дете и не е толкова страшно за малкото бебе да овладее водната стихия в затворено пространство.

Оценката на най-добрите бани за къпане на новородени ще помогне на майката да не се обърка в разнообразието от модели на пазара и ще направи възможно правилното определяне на избора.

6 Полимербит бебе


Рейтингът се отваря от устройство за бебешки бани от местен производител - лидер на пазара на пластмасови изделия - компанията "Polymerbyt".

Ваната се нарича "Бебе" и е предназначена за къпане на деца от раждането. Различава се от аналозите с много атрактивна цена и опростен дизайн.

Капацитетът на контейнера е 40 литра. Широкото дъно осигурява комфорт при къпане на новородено.

Това ще помогне не само да изкъпете бебето си, но и да развиете неговата координация и да стимулирате движението, защото нищо не пречи на къпането. За бебета, които знаят как да седят, дизайнът осигурява специални вдлъбнатини за дръжките, което позволява на детето да бъде в корито в удобно, отпуснато положение, като на стол, облегнато на гърба и един вид „подлакътници“.

За удобство на родителите, когато поставяте сапунени прибори, в основата на продукта е предвиден широк рафт. Ваната "Baby" е подходяща за малка баня, а поради компактните си размери ще се побере дори и в душ кабина.

 • Евтин.
 • Компактен.
 • Просторен.
 • Разнообразие от цветове.
 • Простота на дизайна.
 • Включен висящ контур.
 • Не е много удобно да се източва вода.

5 Tega Baby Comfort (TG-011)


На 5-то място е анатомичната вана Tega Baby Comfort (TG-011). Характеристика на модела е, че дизайнът му включва вграден слайд.

В допълнение към основната си функционалност, продуктът е допълнително оборудван с помощни устройства - термометър за измерване на температурата на водата и дренажен отвор.

Анатомичният продукт ви позволява да къпете много малки бебета, които все още не могат да седят. Благодарение на удобната пързалка, бебето може да бъде поставено на детска седалка и да не се притеснявате, че детето ще се гмурка под водата.

От гледна точка на безопасността, коритото е абсолютно надеждно, докато ръцете на майката са свободни. Детето не се нуждае от подкрепа и процедурата за къпане се превръща в приятно забавление както за родителя, така и за братя и сестри. Удобният плъзгач има ограничител. Намирайки се в него, бебето не се подхлъзва и се чувства комфортно.

Моделът е идеален за деца, които тепърва учат специално устройство за потапяне във вода или за деца, които се страхуват от водни процедури. А за млада неопитна майка анатомично корито ще помогне да се справи с къпането на бебето без чужда помощ.

Размерът на продукта е 55 х 30 х 100 см. Изработен от Tega Baby Comfort (TG-011) от безопасна хранителна пластмаса.

 • Просторен.
 • Интегриран анатомичен плъзгач.
 • Идеален за къпане на бебета.
 • Наличен термометър.
 • Наличието на дренажен отвор.
 • Удобно за родители.
 • Индикатор за температура е трудно да се види под водата.

4 Бебе Добре Онда


На 4-то място е моделът на италианския производител - анатомичната баня Baby Ok Onda. Продуктът е снабден със специална задържаща седалка, в която детето е в идеална позиция за къпане.

За удобство и безопасност на бебето има три опори - под мишниците и в областта на слабините. Меката, неплъзгаща се вложка държи бебето сигурно на седалката и предотвратява изплъзването му. Дизайнът на пързалката ви позволява да поставите бебето в две позиции в зависимост от възрастта на детето - от раждането до шест месеца и от шест месеца до една година.

В допълнение, комплектът Baby Ok Onda включва термометър, ниво на водата и отвор за източване. Размерът на продукта в най-изпъкналите точки е 54x28x94 см. В главата на бебето има две релефни рафтове за поставяне на тоалетни принадлежности.

Безспорното предимство на модела е неговата просторност, удобство и функционалност. Благодарение на добре обмисления дизайн, ваната ви позволява да къпете в нея пораснали деца - на противоположната страна на коритото има детско място за дете, което вече знае как да седи уверено.

Baby Ok Onda опростява процедурата за къпане на трохи за родителите си и дава много положителни емоции на бебето, което без страх може да овладее "малкия басейн" самостоятелно практически от раждането си.

 • Удобно.
 • Високо качество.
 • Безопасен за бебешко къпане.
 • Издръжлив.
 • Просторен.

3 Happy Baby комфорт за баня


Тримата лидери се отварят от анатомичния комфорт Happy Baby Bath. Къпането на бебе от родител с нулев опит не е лесна задача. Съвременните производители на бебешки аксесоари отчитат стремежите на неопитни възрастни и се опитват да обмислят дизайна на своите продукти до най-малкия детайл, като например английската компания Happy Baby.

Удобството във ваната ще улесни максимално процеса на къпане, по време на който майката няма да е нервна, а бебето ще получи максимално удоволствие от водните процедури.

Комплектът включва сменяема анатомична пързалка, оттичане на вода и удобна сърдечна лъжичка за изплакване на бебето.

Плъзгачът за поставяне на бебето е снабден с 4 вендузи, а горната част лежи отстрани. Дъното на седалката има противоплъзгаща се повърхност.

Дизайнерските характеристики на продукта надеждно държат бебето в легнало положение, предотвратявайки го да се подхлъзне или обърне. Когато бебето започне да седи уверено, пързалката може да се извади от ваната, давайки бебешката стая.

Удобните вдлъбнатини отстрани позволяват на мама лесно да поставя аксесоари за пране, така че да са винаги под ръка. Отворен отвор на дъното улеснява изпразването на коритото от вода след плуване.

Удобството на Happy Baby Bath опростява задачата на водните процедури, къпането не изисква присъствието на асистент, а веселият дизайн на банята ще превърне хигиенното действие в забавно събитие.

 • Удобно.
 • Безопасно.
 • Просторен.
 • Включва подвижен анатомичен плъзгач и черпак.
 • Оборудван с канализация.
 • Красив.
 • Като цяло.
 • Цена.

2 CAM бебе Bagno


На второ място в рейтинга е анатомичната вана CAM Baby Bagno. Сред най-добрите отново е италианска марка, която предлага оригинално решение за къпане на вашето бебе.

Ваната може да се използва от раждането, тъй като дизайнът на продукта включва анатомичен пързалка, която ви позволява да къпете бебе без специални устройства. Гумираната вложка ще предотврати плъзгането на детето, а ограничителите отстрани и между краката ще предпазят бебето от падане.

Веднага след като бебето порасне и може да седне самостоятелно, то може да бъде трансплантирано на противоположната страна вече на седалката на детето, което му позволява да бъде поставено във ваната в изправено положение.

Моделът се предлага с перфориран черпак, имитиращ душ глава. Това ще улесни процедурата по изплакване и ще донесе на бебето положителни емоции, защото възпроизвежда капки дъжд.

Baby Bagno е толкова просторен, че можете да поставите две бебета в него наведнъж. Къпането в тандем ще донесе още повече радост на децата и ще спаси майката от необходимостта да мие бебетата отделно.

Дизайнът на продукта ще позволи на родителя да бъде контролиран независимо без помощ. Сондажът на дъното на коритото ще улесни процеса на отводняване, а отвора за окачване ще реши проблема с поставянето.

 • Удобно.
 • Много просторен.
 • Включена кофа с душ.
 • Високо качество.
 • Осигурено изтичане на вода.
 • Две зони за къпане.
 • Разходите.
 • размери.

1 Stokke FlexiBath


Лидер на рейтинга е сгъваемата вана Stokke FlexiBath. Оригиналният дизайн ви позволява да сгънете коритото и да го съхранявате в компактна форма в най-ограниченото пространство.

Продуктът има голям възрастов диапазон, което позволява на бебето да се къпе в него от раждането и след навършване на четиригодишна възраст. Външно изобщо не прилича на класическа баня. По-скоро продълговат съд, наподобяващ кутия.

Бебе, което не знае как да седи, е удобно да лежи във ваната. Предвидена е специална вложка за къпане на бебета. Продава се отделно. Прикрепя се директно отстрани. Надеждното закрепване изключва спонтанно отчупване на плъзгача.

Маякът за пълнене е специален знак за максимално пълнене с вода, който позволява на майката да се ориентира по нивото на пълнене на банята. От полезните устройства заслужава да се отбележи запушалката, която затваря дренажния отвор. Той съчетава функциите на термично измервателно устройство. Когато водата е твърде гореща, черният клапан става червен и сигнализира, че трябва да се охлади.

Необичаен дизайн, сгъваем дизайн, функционалност и удобство изведоха продукта на водеща позиция в класацията. Stokke FlexiBath ще бъде незаменим при пътуване, пътуване и използване на вана в затворени пространства. Изработена от полипропилен (основна структура) и термопластичен каучукоподобен материал (гънки).

 • Компактен дизайн.
 • Издръжлив и безопасен.
 • Голям възрастов диапазон на употреба.
 • Изключителен дизайн.
 • Отцедник.
 • Индикатор за отопление на водата.
 • Не е евтино.
 • Изисква цялостно изсушаване след употреба.

Най-добрите пързалки за къпане на новородени

Къпането на новородено е нещо повече от хигиена. Допринася за най-доброто физическо развитие на бебето, дава му приятни емоции, помага да се отпусне преди лягане. Какво изобщо не може да се каже за майката, която при липса на асистенти трябва да застане на една страна, да подкрепи детето с една ръка и да се опита да извърши манипулации, свързани с абдеста с другата.

Попадайки дълго време в неудобно положение, родителят започва да изпитва физическо претоварване, което веднага се отразява на състоянието на тялото и здравето като цяло. Освен това умората, която само се влошава. На помощ може да дойде просто устройство - пързалка за плуване. Във ваната е инсталирано специално устройство и поддържа бебето във водата в удобно положение. Ръцете на мама са свободни, бебето е удобно. Къпането се превръща в приятна и интересна процедура и за двамата.

По-долу е даден рейтинг на най-добрите „помощници“ на майката. Сред разнообразието от детски аксесоари изборът на най-удобната пързалка е много труден, особено за родители, които нямат опит в къпането на бебета.

5 Tega Baby DM-013


Оценката се отваря от бюджетния модел на пързалката Tega Baby DM-013. Можете да къпете бебето си в него от раждането. Само теглото му може да служи като ограничение за трохите - до 8 кг.

Tega Baby DM-013 е метална конструкция, покрита със специална мека, противоплъзгаща се материя. Благодарение на своите свойства, текстилните пързалки създават комфортна среда в контакт с бебешката кожа. Материалът лесно се адаптира към температурата на водата в банята. Бебето се чувства комфортно, докато се къпе, а майката ще може да оцени удобството и безопасността на конструкцията.

Моделът е универсален. Tega Baby DM-013 е подходящ за почти всички видове бебешки вани. За да го инсталирате, не са необходими допълнителни устройства - само плоско дъно на резервоара за къпане.

Хлапето седи удобно в хамака, не се плъзга надолу. Нищо не ограничава движенията му. С освободените си ръце майката ще може да измие детето си, да масажира и да играе с него. Пързалката не само опростява процедурата за къпане, но и улеснява процеса на комуникация между бебето и неговия родител по време на водни процедури.

 • Простота на дизайна.
 • Лесно инсталиране.
 • Надеждност.
 • Наличност.
 • Улеснява къпането.
 • Безопасен за бебето.
 • Универсален.

4 Bebe confort 32000254


На четвърто място е пързалката за къпане Bebe confort 32000254. Тя е направена под формата на анатомично оформена пластмасова седалка. Може да се инсталира както в бебешка баня, така и в възрастен.

Прикрепен към дъното на контейнера с вендузи, които здраво държат шезлонга по време на водните процедури. Подходящ за къпане на бебета от раждането до шест месеца.

За да се предотврати плъзгането на детето във водата, дизайнът осигурява специални издатини-ограничители в областта на дръжките и в областта на слабините.

Размерът на продукта е 22,0 x 25,0 x 58,0 см. Bebe confort 32000254 е изработен от безопасна хипоалергенна пластмаса.

Такъв пързалка е незаменим, когато няма втори чифт ръце, които да помогнат на майката да къпе бебето. Нежно фиксира бебето в дадена позиция, предпазвайки го от случайни неловки движения, които могат да доведат до падане във водата.

Bebe confort е идеален за малки деца, които не могат да седят и да държат главите си. Устройството е хигиенично и лесно за поддръжка. След употреба е достатъчно да изплакнете пързалката с топла вода и да я избършете на сухо..

 • Може да се използва във всички бани.
 • Ергономична форма.
 • Налични задържащи ограничители.
 • Закрепва се здраво на дъното на ваната.
 • Не се плъзга.
 • Компактен.

794 серия


Първите три се отварят от пързалката за къпане Baby Ok Buddy 794. Взимайки си вана, малките не просто се къпят, но активно изследват света около себе си. Слайдът не само ще освободи ръцете на майката, но и ще даде на бебето свобода на движение, което ще осигури на малкия изследовател независимост и комфорт при осмисляне на пространството около него.

Благодарение на четири точки за закрепване с вендузи в краищата, приспособлението е здраво закрепено към дъното на банята. Специална подложка против хлъзгане във формата на мече държи бебето на място и му предпазва от подхлъзване във водата. Специалната ергономична форма на седалката осигурява удобна позиция за сядане на детето. С активните действия на бебето, майката има способността да поддържа пързалката благодарение на специална дръжка, разположена в задната част на продукта.

Моделът е предназначен за използване в баня за възрастни. Ако планирате да използвате специален контейнер за къпане на вашето бебе, производителят препоръчва използването на Buddy 794 в комплект с марката Laguna Baby Ok.

Опростеният дизайн на продукта, лекотата на използване и анатомичната форма ще превърнат водните процедури в истинско удоволствие за детето и майка му, които може да не се притесняват за безопасността на детето си..

 • Удобен фотьойл.
 • Надеждни вендузи.
 • Удобна подложка за държане.
 • Оригинален дизайн.
 • Анатомична форма на седалката.
 • Практичен.

2 Поддръжка за баня AngelCare ST-01


На второ място е AngelCare Support Support ST-01, който е направен под формата на удобна облегалка със силиконова седалка. Предполага използването от бебета от раждането до 6-8 месечна възраст.

Angelcare е истинска находка за всяка майка. Стабилната, твърда основа и меката седалка за настаняване на новороденото осигуряват възможно най-добрия комфорт за бебето. Поради правилния наклон на детската седалка и перфорираната повърхност, детето винаги е под вода, а главата му е над нея.

Освен това бебето се поддържа от специален ограничител, който се намира между краката. Здравата основа е направена от трайна пластмаса. В долната част на продукта има гумена вложка, която предотвратява плъзгането на плъзгача по дъното.

Мекото легло е доста широко, не пречи на движението на бебето, има кадифена повърхност, приятна за тялото на бебето. Детето не е ограничено или ограничено по време на къпане.

От допълнителната функционалност в дизайна на пързалката е предвиден специален пръстен, който ви позволява да окачите устройството след къпане, така че да изсъхне и да не пречи, ограничавайки пространството на банята. Специален индикатор за нивото на водата ще каже на мама колко вода трябва да се вземе във ваната.

 • Удобство за родителите.
 • Комфорт за бебето.
 • Подходящ за големи деца.
 • Мека седалка.
 • Анатомична форма.
 • Стабилна основа.
 • Широката основа не е подходяща за всяка бебешка баня.
 • Достойна стойност.

1 Funkids Baby Bather Smart


Лидер в класацията е пързалка за къпане Smartki Baby Bather Smart. Моделът е почти идентичен с предишния слайд, само с някои разлики. Конструкцията се състои от основа, изработена от трайна, лека пластмаса и шезлонг под формата на мрежест хамак, изработен от силикон. Отстрани на пластмасата има слотове за лесно придвижване.

Funkids Baby Bather Smart е предназначен за къпане на бебета от раждането им. Единственото ограничение е теглото (до 9 кг) и височината на детето (до 70 см). С помощта на поддържащ плъзгач е удобно да се къпе детето без помощ.

Седейки в меко мрежесто легло, бебето се чувства спокойно. Специално покритие предпазва бебето от плъзгане по повърхността.

Ергономичната форма на леглото перфектно следва контурите на тялото на бебето.
От функционална гледна точка слайдът е перфектен. Освобождава ръцете на мама, осигурява максимален комфорт и абсолютна безопасност. В същото време дизайнът е прост и надежден..

Удобно е да съхранявате плъзгача, като го окачите на стената чрез специална примка. Просто се грижи за нея. Благодарение на специално антибактериално лечение, вредните гъбички и микроби никога няма да започнат на леглото.

 • Удобство.
 • Комфорт.
 • Практичност.
 • Функционални.
 • Безопасност.
 • Висока цена.
 • Подходящ само за голяма баня.

Най-добрите първокласни бани за къпане

За родителите, които по отношение на цената могат да си позволят малко повече от другите, има премиум сегмент. Обикновено категорията включва продукти, които са измислени до най-малкия детайл и дори малко повече. Ето най-новите материали за производство и оригинални дизайнерски и конструктивни решения, които ви позволяват да къпете бебето си с максимален комфорт.

Разбира се, всички скъпи бебешки вани отговарят на най-новите стандарти за безопасност. По развитието на този или онзи модел работи цял творчески екип от майстори и експерти, които отчитат и най-малките желания на родителите и техните деца.

Баните от премиум сегмента имат само един недостатък - цената, която не е достъпна за мнозина. Надплащането обаче е дело на разработчиците и непрекъснатото подобряване на качеството на продукта. Ако бюджетът ви позволява да поглезите едно дете, списъкът с най-добрите бани е специално за вас.

2 Термо баня Bebe-Jou


Термо банята Bebe-Jou отваря рейтинга. За взискателните родители холандската марка пусна удобно и безопасно устройство за къпане на вашето бебе.

Bebe-Jou разработва и произвежда бебешки продукти повече от половин век. Компанията има представителства в повече от 40 държави. Дизайнът на маркови продукти е прост и същевременно функционален.

Моделът има надеждна и стабилна основа под формата на четири неплъзгащи се крака. Това позволява да се работи на всякаква повърхност.

Неплъзгащото се дъно позволява на бебето да се чувства уверено в контейнера. Гладките, широки ръбове предпазват бебето ви при къпане. Ако е необходимо, седящото бебе може да се опре на тях, заемайки удобна поза.

За удобство на майката, дизайнът на продукта предвижда специални ниши с дозатори, които могат да се запълнят с любимия ви сапун и шампоани.

В горната част на банята се поставя термометър. Тя ви позволява да контролирате температурата на водата, а също така действа и като дренажна запушалка.

Производителят препоръчва използването на продукта със специален държач за тави Bebe Jou. Може да се закупи отделно. В този случай дизайнът осигурява максимална безопасност и комфорт за мама и бебе. Вградената система за източване ще освободи родителя от необходимостта да вдига тежести.

 • Удобен дизайн
 • Елегантен дизайн.
 • Максимална функционалност.
 • Балансирани елементи.
 • Висококачествени материали и изработка.
 • Къпането на бебета изисква отделно закупуване на специална стойка.

1 Летни луксозни детски Lil


Лидер в класацията е банята Summer Infant Lil Luxuries. Оригиналният дизайн ще обърне всички идеи за водните процедури на децата. Този модел е за родители, които искат да дадат на бебето си истински спа процедури у дома.

Summer Infant Lil Luxuries е истинско джакузи за вашето бебе. Ваната не е просто съд за къпане. Оборудван е с душ, вибрации и система за генериране на балончета. За новороденото е предвидена подвижна пързалка. Идеално решение за деца, които не обичат или по някаква причина се страхуват да плуват.

Водните процедури с Summer Infant Lil Luxires ще се превърнат в истинско удоволствие. Създавайки водовъртеж, „интелигентната“ баня ще направи на бебето хидромасаж, който ще има релаксиращ ефект, засилвайки ефекта от къпането.

Удобният душ с меки струи позволява на мама лесно да изплаква бебето с пяна. Двойните стени поддържат температурата на водата постоянна.

Стабилната основа прави възможно поставянето на тавата на всяка повърхност навсякъде. Подвижен душ блок може да се използва в баня за възрастни, ако е необходимо.

За удобство на източването дизайнът осигурява специален отвор за оттичане на вода, затворен с запушалка.

 • Оригинален дизайн.
 • Функция хидромасаж.
 • Включен душ блок.
 • Сменяем плъзгач за най-малките.
 • Двойни стени.
 • Доста голямо тегло.

Коя баня и пързалка е по-добре да изберете

Преди няколко десетилетия родителите дори не са имали такъв въпрос пред родителите си. Всички резервоари за къпане бяха с приблизително еднаква форма и обем. Днешният избор може да обърка, особено за младите неопитни родители.

Маса на критериите за подбор:

 • Решете място за къпане и вече започнете от него при търсене. Ако имате просторна вана у дома, тогава можете спокойно да вземете голямо корито. Ако зоната за измиване е ограничена до душ, обърнете внимание на компактните модели.
 • Оценете възможностите си. Ако през повечето време бебето ще трябва да се къпе само, отдайте предпочитание на специални дизайни, оборудвани със ограничители.
 • На повърхността на качествен продукт не трябва да има дефекти - прорези, чипове, драскотини и вдлъбнатини. Всяка повреда трябва да предупреди.
 • Моля, оценете продукта за безопасност. Всички места на контакт на бебето с повърхността на ваната трябва да имат покритие против хлъзгане.
 • Минимализъм в дизайна. Колкото по-малко огъвания, прорези и изпъкнали части, толкова по-лесно е да се грижите за продукта. Вана без дизайнерски удоволствия е по-лесно да се поддържа чиста, защото хигиената е на първо място за бебето.
 • Капацитетът на банята определя продължителността на нейната работа. Ако планирате да къпете бебето си до една година или повече, изберете просторен вариант, отново с оглед на общите възможности на мястото, където ще провеждате водни процедури.
 • Наличие на допълнителни функции. Това е система за източване, както и вградени термометри и други „удобства“ за бебето и мама. Тук си струва да се оценят финансовите възможности на семейството, тъй като допълнителната функционалност е пряко отразена в цената. Анализирайте необходимостта от определени устройства.

Когато избирате пързалка за плуване:

 • Фокусирайте се върху размера на ваната и параметрите на бебето (ръст, тегло). Ограничителното устройство трябва да стои здраво в дъното на ваната и да не се огъва под телесното тегло на детето.
 • Помислете за темперамента на бебето. Ако детето е активен пискюл, по-добре е да се даде предпочитание на слайдовете с ограничители, които предотвратяват падането.
 • Последният етап е мястото на покупката. Купувайте тави и пързалки в големи специализирани магазини, които следят качеството и разнообразието на асортимента.

Силата и безопасността на конструкцията са относителни, когато детето е във водата. Хлапето не е в състояние да оцени всички рискове. Дори и с идеална вана и пързалка, която гарантира максимална надеждност по време на работа, детето не трябва да бъде оставено без надзор от майката, защото продуктът не замества родителите, а само създава условия за къпане и осигурява допълнително удобство по време на водните процедури. Насладете се на пазаруването!