В момента една от най-честите диагнози според статистиката е заплахата от прекъсване на бременността. Това заключение се чува всеки ден от стотици жени, които носят дете. Често поради тази причина лекарите предписват Tranexam по време на бременност.

За щастие медицината отиде далеч напред и нашите лекари знаят как да се справят с тази опасност. Таблетките Tranexam са отличен помощник.

Показания за предписване на лекарството

Като правило прекъсването настъпва, когато бъдещата майка започне да кърви. Tranexam по време на бременност ви позволява да направите кръвта по-плътна, а също така подобрява нейното съсирване. Просто казано, това лекарство спира кървенето, предотвратява спонтанен аборт..

Лекарството се предписва, когато се появи кървене

Tranexam се предписва за:

 • появата на дърпащи болки в долната част на корема;
 • кървене от влагалището и колкото по-рано започне приемът, толкова по-добре;
 • предварително диагностицирани спонтанни аборти или диагноза "обичайни спонтанни аборти", тогава лекарството може да бъде предписано от самото начало на бременността като средство за профилактика;
 • възпалителни процеси;
 • алергични реакции.

Това лекарство свободно преминава през плацентата, но не влияе неблагоприятно върху плода.

Освен това транексам по време на бременност се предписва в ранните етапи, с изключение на случаите, когато жената има проблеми със съсирването на кръвта, които са наблюдавани дори преди момента на зачеването.

Помислете за най-честите причини за предписване на това лекарство по триместър.

възпалителни процеси, тумори;

стоматит, фарингит, тонзилит;

алергични реакции, причинени от лекарства и токсини;

кървене - налично или възможно с висока степен на вероятност;

наследствен ангиоедем;

Индивидуална непоносимост към компонентите на лекарството.

Наличие на субарахноидно кървене.

Бъбречни нарушения.

Съдова тромбоза на главата.

Тромбофлебит на дълбоки вени.

постоянни дърпащи болки в долната част на корема и кръста.

постоянни дърпащи болки в долната част на корема и кръста.

Инструкции за употреба на лекарството

Според инструкциите за употреба, транексам по време на бременност е лекарство, което понижава фибринолитичната активност на кръвта. Има локален и системен хемостатичен ефект при кървене, причинено от увеличаване на фибринолизата (патология на тромбоцитите), както и противовъзпалителен, антиалергичен, антиинфекциозен, противотуморен ефект чрез потискане развитието на кинини и други активни пептиди, участващи в алергични и възпалителни процеси.

Задължително е да прочетете инструкциите.

Помислете за дозата на tranexam по време на бременност.

 • транексам за хематом по време на бременност - 1000-1500 mg 2-3 пъти на ден;
 • обилно маточно кървене - 1000-1500 mg 3-4 пъти / ден, продължителност на прием - 3-4 дни;
 • кървене на фона на болестта на фон Вилебранд - 1000-1500 mg 3-4 пъти / ден, продължителност на терапията - 3-10 дни;
 • кървене от носа - 1000 mg 3 пъти дневно;
 • транексам в ранните етапи с цел спиране на кървенето - 250-500 mg 3-4 пъти дневно, докато кървенето спре напълно, според рецензиите, продължителността на курса е около 7 дни;
 • наследствен ангиоедем - 1000-1500 mg 2-3 пъти на ден;
 • симптоми на алергични реакции, възпалителни процеси - 1000-1500 mg 2-3 пъти на ден;
 • генерализирана фибринолиза - предписва се капене на транексам по време на бременност, последвано от преминаване към таблетки от 1000 mg 2-3 пъти дневно.

Инжекция:

 • съгласно инструкциите на tranexam по време на бременност с генерализирана фибринолиза, 15 mg / kg се предписват на всеки 6 часа;
 • локална фибринолиза - приложение на лекарството по 250-500 mg 2 пъти на ден;
 • как да приемате лекарството с повишен риск от кървене - лекарят предписва индивидуално, като правило дозата е 10-11 mg / kg.

По правило транексам се понася добре по време на бременност. Понякога могат да се наблюдават следните нежелани реакции:

 • киселини в стомаха;
 • гадене;
 • повръщане;
 • обща слабост;
 • виене на свят;
 • зрително увреждане;
 • кардиопалмус;
 • развитието на тромбоза;
 • болка в гърдите;
 • алергични реакции: обрив, сърбеж, уртикария.
 1. Флеберизъм.
 2. Индивидуална непоносимост към компонентите на лекарството.
 3. Тромбоза.
 4. Субарахноидно кървене.
 5. Бъбречни нарушения.
 6. Лошо кръвоснабдяване на мозъка, дори ако е било наблюдавано още преди зачеването.
 7. Не прилагайте лекарството интравенозно, ако жената е получила кръвопреливане на кръв или кръвни съставки.
 8. Тромбофлебит на дълбоки вени.
 9. Не приемайте това лекарство едновременно с тетрациклинови лекарства или диазепон. Това може да доведе до активни кръвни съсиреци..
 10. По време на кърменето лекарството представлява заплаха за бебето, тъй като се екскретира в кърмата.

Трябва да слушате отзиви от други жени

Плюсове и минуси на този инструмент

Помислете за основните предимства и недостатъци на лекарството, според прегледите на жените.

ТриместърПричина за назначаванеПротивопоказания
Първият
Второ
Трето
професионалистиМинуси
Бързо терапевтично действиеОт нервната система: виене на свят, сънливост, слабост, замъглено зрение.
Достъпна ценаОт страна на сърдечно-съдовата система: повишен пулс, болезнени усещания в гърдите.
Кратък курс на терапияОт страна на храносмилателната система: разхлабени изпражнения, гадене, повръщане, киселини, анорексия.
Широка гама от ефектиОт страна на съсирването на кръвта: тромбоемболия, тромбоза.
Безопасен за плодаАлергични прояви: уртикария, сърбеж, дразнене на лигавиците.
Мнението на жените

Помислете за няколко отзива на жени, които са изпитали ефекта на tranexam по време на бременност върху себе си.

Бях планирала бременност отдавна, но просто не се получи дълго време. Тя премина курс на лечение с лекар и година по-късно забременя. Щастието нямаше граници. Обаче не бях щастлив дълго, защото още на 5-тата седмица се появиха силни дърпащи болки в долната част на корема, а на следващия ден се появиха зацапвания. Бях много уплашен и веднага изтичах на лекар. Прегледаха ме и казаха, че има заплаха от спонтанен аборт. Първо, гинекологът изписа tranexam, каза колко да пие. Ако не помогне, тя обеща да даде направление за болницата. Тя започна да го приема по рецепта. Представете си изненадата ми, когато на втория ден всички симптоми изчезнаха. Успокоих се, но завърших целия курс до края. Много се радвам, че можете да приемате лекарството по време на бременност, особено след като цената на това лекарство е достъпна.

С това лекарство съм запознат от първа ръка, тъй като по време на първата бременност го взех от внезапно отворено кървене. Ефектът беше незабавен, така че когато гинекологът ми каза, че за предотвратяване на втора бременност е необходимо да го пия още седмица, аз не устоях. Тя започна приема без колебание, въпреки че нямаше очевидни индикации за това. Този път обаче започнах да се чувствам много зле: имаше чувство на гадене, дори няколко пъти сутрин повръщах, исках да спя през цялото време. Много се притесних и отидох на гинеколог да проверя дали всичко е наред. Лекарят ме прегледа и каза, че това е нормална реакция на тялото (отстрани), всичко е наред и можете да продължите курса. Всеки ден обаче се чувствах по-зле, така че не завърших курса. Веднага след като спрях да пия хапчета, състоянието се подобри, но вече имаше дърпащи болки в долната част на корема. Един приятел посъветва друго лекарство - диета, казват, че е без такива странични ефекти. За да бъда честен, не знаех какво е по-добре да приемам по време на бременност: дицинон или транексам, но не експериментирах. Отидох отново на лекар. Казаха ми да завърша курса, който започнах, в противен случай може да има негативни последици. Чрез сила допих хапчетата си и забравих за всички негативни аспекти. Но сега моето мнение за това лекарство е двусмислено..

На 12-та седмица от бременността бях диагностициран с възпалителен процес, който беше придружен от кървави отделяния от влагалището. Гинекологът е предписал много различни лекарства, включително тези хапчета. Преди се доверявах на моя лекар, тъй като тя ми помогна да преодолея много заболявания. Ето защо дори не започнах да чета инструкциите за употреба, а веднага започнах да го приемам. Комплексната терапия ми помогна бързо да се справя с болестта. Не знам каква роля е изиграло това лекарство, но резултатът е очевиден.

За автора: Боровикова Олга

"Tranexam" по време на бременност: инструкции за употреба

Акушер-гинеколозите наричат ​​кървенето, което се случва по време на бременността на детето, като най-опасните усложнения на бременността, които могат да навредят както на плода, така и на бъдещата майка. За да спрат загубата на кръв, лекарите използват редица лекарства, които влияят на съсирването на кръвта. Един от тях е "Tranexam", в инструкциите за употреба на който се отбелязва, че този агент се използва в ранните и късните етапи. Жените в позицията, на която е предписано това лекарство, често се интересуват защо хапчетата се предписват на бременни жени, как да ги приемат правилно и какви възможни нежелани реакции могат да предизвикат.

Характеристики на лекарството

Tranexam се произвежда от руската компания Nizhpharm не само в таблетки, но и под формата на разтвор за интравенозни инжекции. Таблетките имат изпъкнала форма и бяла, плътна обвивка. Те се продават по рецепта в контурни опаковки от 10 до 50 таблетки на опаковка.

Активната съставка на таблетките е транексамова киселина в доза 250 mg (в кръгли таблетки) и 500 mg (в продълговати таблетки).

Неактивните съставки на лекарството са калциев стеарат, талк, микрокристална целулоза, хипромелоза и някои други съединения, които образуват ядрото на лекарството и плътен филм, който го покрива.

Инжекционната форма на "Tranexam" се представя като почти прозрачен светлокафяв или безцветен разтвор, опакован в стъклени ампули от 5 ml или стъклени флакони от 10 ml. Това също е лекарство с рецепта, което се продава в 5 или 10 ампули на опаковка, а лекарството във флакони може да бъде закупено в 1, 10 или 20 бутилки. В допълнение към активното вещество, което действа и като транексамова киселина, разтворът съдържа само вода за инжекции. Дозировката на транексамова киселина в 1 ml лекарство за инжектиране във вена е 50 mg или 100 mg.

Принцип на действие

Попадайки в кръвния поток, транексамовата киселина влияе на факторите на коагулацията, като инхибира процеса, по време на който плазминогенът се превръща във фибринолизин. В "Tranexam" се отбелязва както локален, така и системен хемостатичен ефект в случай на кървене, при което фибринолизата се увеличава. В допълнение, лекарството има противовъзпалителни и антиалергични свойства, тъй като може да потисне синтеза на много активни вещества, участващи в развитието на възпалителни и алергични реакции..

Позволено ли е по време на бременност?

"Tranexam" е едно от лекарствата, които се предписват безопасно на бъдещите майки, ако има спешна нужда да се използва. Такова лекарство има следните характеристики, благодарение на които е допустимо да се използва при бременни жени:

 • ефектът му върху пациентите е добре разбран;
 • лекарството по никакъв начин не влияе върху развитието на ембриона и растежа на плода (проучванията не са показали възможен тератогенен ефект);
 • той има бърз лечебен ефект, което е особено важно, когато има заплаха от спонтанен аборт;
 • той няма токсични ефекти и не е в състояние да се натрупва в тялото, дори ако се използва многократно;
 • такова лекарство не причинява микротромбоза и не нарушава функционирането на плацентата.

Тъй като лекарството е ефективно и безопасно, то е включено в списъка на основните лекарства, който се одобрява от правителството всяка година. Освен това може да се използва не само за лечение, но и за профилактични цели..

Когато се предписва на бъдещи майки?

Причината за използването на "Tranexam" по време на чакане на дете обикновено е акушерско кървене, което включва кървене, което се появява в ранните и късните гестационни етапи, както и по време на раждането. Загубата на кръв може да бъде причинена от различни причини, включително заплаха от спонтанен аборт, предлежание на плацентата, замразена бременност, възпаление на матката, полип на цервикалния канал, преждевременно отделяне на плацентата, преждевременно раждане и т.н..

Какъвто и фактор да се окаже решаващ за появата на кървене, с такава патология на бъдещата майка се показва спешна лекарска консултация.

Всяка от отбелязаните причини за загуба на кръв по време на бременност е опасна за плода и самата жена. Дори кървенето да е малко, то може да наруши плацентарния обмен и да провокира появата на хематом, който влияе върху растежа на плода, увеличава риска от недоносеност и забавено развитие на бебето.

За своевременно спиране на кръвозагубата, нормализиране на вискозитета на кръвта и предотвратяване на опасни последици, на бъдещата майка може да бъде предписан Tranexam или друг хемостатичен агент. Лекарството спира кървенето много бързо, което е важно за поддържане на бременността в продължение на 5 седмици или друг период. Съществуват и други индикации, при които е възможно да се използва "Tranexam" при жени в позиция. Въпреки че е много по-рядко, отколкото при маточно кървене, лекарството се предписва при заболявания като:

 • копривна треска, кожни обриви, дерматит и други алергични реакции;
 • стомашно или чревно кървене;
 • възпалителни процеси в устната кухина и горните дихателни пътища (с ангина, стоматит, фарингит, тонзилит, ларингит);
 • сериозно чернодробно заболяване;
 • левкемия или злокачествено новообразувание в панкреаса.

Профилактичният прием на "Tranexam" е показан за пациенти с хемофилия по време на малки хирургични интервенции, например при отстраняване на зъб. Ако жената е била диагностицирана с наследствен ангиоедем, тогава с такава патология могат да се предписват и хапчета профилактично, за да се предотврати обострянето му. Инжекционната употреба на "Tranexam" за профилактични цели е възможна при умерена и тежка гестоза, сепсис и други критични състояния, ако пациентът трябва да се подложи на някаква хирургична манипулация.

Противопоказания

И двете форми на "Tranexam" са забранени за употреба при свръхчувствителност към tranexamic киселина, а таблетките не се предписват на жени, които имат непоносимост към някой от спомагателните компоненти. Артериална или венозна тромбоза, открита в момента или в миналото, също може да се превърне в пречка за използване. За да се намали рискът от негативни ефекти върху очите, "Tranexam" не се предписва на жени с придобити нарушения на цветното зрение.

Лекарството не трябва да се приема през устата или да се инжектира със субарахноидален кръвоизлив, тъй като може да провокира оток или исхемия на мозъка.

Ако пациентът е имал гърчове в миналото, Tranexam също ще бъде забранен. Лекарството също не се предписва при тежко бъбречно заболяване, поради което отделителната функция е нарушена и е възможно натрупването на вредни вещества в тялото на пациента. Предписва се с повишено внимание при дисеминирана вътресъдова коагулация, хематурия, употребата на антикоагуланти, фактори на кръвосъсирването и някои други лекарства..

Странични ефекти

При някои жени Tranexam може да провокира нежелани негативни симптоми като гадене, диария, сънливост, повръщане, кожни обриви или световъртеж. Ако се появят, бременната жена трябва незабавно да информира лекаря за нежеланите реакции, за да промени режима или да замени лекарството с аналог.

Как да използвам?

Избирайки подходящата лекарствена форма на "Tranexam", лекарят ще вземе предвид състоянието и клиничната картина на жената. Ако кръвозагубата е малка или има малък риск от кървене, лекарството често се предписва на таблетки, които бъдещата майка приема сама у дома. Когато кървенето застрашава здравето и живота на бременната жена или плода и жената е приета в болница, се използват хемостатични инжекции, при които транексамовата киселина ще действа по-бързо.

Режимът и дозировката на "Tranexam" се определят индивидуално. Обикновено единичната доза от лекарството в таблетки е 250–500 mg, а честотата на приложение е 2 до 4 пъти на ден. Таблетката се поглъща с достатъчно количество вода..

Диетата не влияе върху времето на приемане на такова лекарство..

Продължителността на употребата на лекарството зависи от показанията и състоянието на жената, така че курсът може да бъде кратък (само 3-5 дни) или по-дълъг (14-15 дни). В случай на акушерско кървене се препоръчва да приемате "Tranexam", докато спре напълно. Средно таблетката се изпива в рамките на 7 дни..

Дозировката на инжекциите "Tranexam" се изчислява според телесното тегло на пациента. Лекарството може да се инжектира във вена чрез струя или с помощта на капкомер. В случай на профилактична употреба, преди операцията, инжекцията се прави 20-30 минути преди интервенцията и след това, ако е необходимо, се предписват таблетки. Ако се изисква повторна интравенозна инжекция, следващата инжекция се прави 6-8 часа след предишната. При наличие на бъбречно заболяване дозата се коригира, като се вземат предвид показателите на кръвните тестове (предимно креатинин).

Отзиви

За употребата на "Tranexam" по време на раждането на дете, те реагират предимно положително. Жените, които са пили или инжектирали такова лекарство по време на бременност с кървави секрети, потвърждават високата му ефективност и добра поносимост. Лекарството спомага за поддържане на бременността и провокира странични ефекти в редки случаи. Сред минусите обикновено се споменава само високата му цена..

Аналози

Основната съставка на "Tranexam" действа като активно вещество и много други лекарства с хемостатичен ефект. Това са Traxara, Stagemin, Troxaminat, Cyclohemal, Tranexamic acid-SOLOpharm, Gemtranix. Такива лекарства са пълни аналози, поради което се използват за същите показания. Какъв вид лекарство да изберете вместо "Tranexam", трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Ако жената има свръхчувствителност към транексамова киселина, специалист може да й предпише Дицинон. Действието на това лекарство се дължи на етамзилат, съединение, което има подчертан хемостатичен ефект. Лекарството се представя като таблетки и разтвор, който се прилага интравенозно. Използва се при обилно кървене и нарушения на кървенето на всеки етап от бременността.

Гледайте видеоклипа за процедурата за използване на лекарството "Tranexam".

Tranexam по време на бременност

В днешно време, поради околната среда, начина на живот и много други фактори, все повече жени са изправени пред заплахата от прекъсване на бременността. Според статистиката това е една от най-честите диагнози при раждане на дете..

Каква е причината за това? За съжаление, понякога проблемът дори не е глобален, а просто свързан с общото състояние на жената. Чести стрес, неприятности в работата, инфекции - всичко това не добавя здраве нито на вас, нито на вашето бъдещо бебе. Тези проблеми са особено актуални при жените след 35 години..

Ако има заплаха от прекъсване на бременността, тогава гинеколог може да Ви предпише Tranexam. Това лекарство се използва за спиране на кървене, кървави секрети. Tranexam също може да помогне, ако усещате влачителни болки в долната част на корема. Лекарството се предписва дори в тежки случаи, като отделяне на яйцеклетката, но този проблем може да бъде открит само чрез ултразвук.

Не приемайте Tranexam, ако сте имали проблеми със съсирването на кръвта преди да забременеете или ако имате тромбоза.

По принцип това лекарство се предписва от първите дни на раждането на бебето. Понякога приемането му е включено в комплекса от обща терапия и Tranexam се използва за предотвратяване на кървене.

Tranexam по време на бременност: прегледи и инструкции

Най-сериозните състояния в медицината са кървенето, което винаги е животозастрашаващо и поради това изисква спешна и незабавна помощ от медицински персонал и много ефективни лекарства, които повишават съсирването на кръвта. В медицината те се наричат ​​хемостатици, намаляват загубата на кръв, увеличават броя на тромбоцитите, подобряват кръвообращението в съдове с различни размери, антисептични са и намаляват риска от инфекция на рани, както и хеморагични явления.

Хемостатиците са представени от голямо разнообразие от лекарства, но днес ще говорим за Tranexam по време на ранна и късна бременност. Понякога по това време може да възникне кървене в различна степен и поради различни фактори, които са опасни за бебето и за самата майка. Tranexam помага за предотвратяване на спонтанен аборт, но има някои характеристики, които трябва да знаете.

Какво представлява Tranexam и неговият състав

Основната активна съставка е транексамова киселина, допълнителната е вода за инжекции. Лекарството се предлага в покрити таблетки (дозировка 250 mg и 500 mg) и в разтвори за интравенозно приложение (прозрачна или леко кафеникава течност).

Транексамовата киселина предотвратява съсирването на кръвта и има противовъзпалително и антиалергично действие. Той дава бърз ефект, цената му е ниска, курсът на терапията обикновено е кратък. В остри случаи, изискващи бърз ефект, се използват инжекции и се инжектират многократно, докато се появи желаният терапевтичен ефект, след което пациентът се прехвърля в таблетна форма.

Защо Tranexam се предписва на бременни жени

Не са провеждани проучвания за ефекта на транексамовата киселина върху плода, но е известно, че тя лесно преминава през плацентата, следователно, преди да предпишете Tranexam, трябва да анализирате ситуацията и да разберете дали си струва да започнете да използвате това лекарство, дали ефектът от лечението припокрива очаквания вреден ефект върху нероденото дете.

Tranexam се предписва недвусмислено за кафяво отделяне по време на бременност, както и през всички тримесечия на бременността със следните рискови фактори:

 • продължителни дърпащи болки в долната част на корема и в кръста;
 • заплахата от ранен спонтанен аборт;
 • отделяне на плацентата;
 • размазано тъмно отделяне;
 • кървене в началото на бременността;
 • пренатално кървене.

Говорим за методи за поддържане на бременност, но освен това, Tranexam се използва за цезарово сечение, сложно раждане, кръвозагуба след раждането. Също така Tranexam може да се предписва при отлепване на плацентата и при хематом по време на бременност.

Противопоказания

Лекарството не може да се използва, ако има такива проблеми:

 • нарушение на мозъчната циркулация;
 • свръхчувствителност към транексамова киселина;
 • хеморагични усложнения;
 • тромбофлебит;
 • сърдечен удар;
 • бъбречна недостатъчност.

Задължително е преди да предписвате транексамова киселина, да бъдете посъветвани да се консултирате с офталмолог.

Странични ефекти

Както при употребата на каквито и да е лекарства, Tranexam не прави изключение по отношение на страничните ефекти, които могат да бъдат или изразени, или да липсват, зависи от вашата индивидуална реакция към това лекарство..

Страничните ефекти могат да бъдат както следва:

 • гадене;
 • диария;
 • киселини в стомаха;
 • намален апетит;
 • алергии (обрив, сърбеж);
 • сънливост, слабост;
 • влошаване на възприемането на цветовете;
 • тахикардия;
 • хипотония.

Взаимодействие с други лекарства

По този въпрос не са провеждани практически изследвания. Теоретични, преди пускането на лекарството на пазара, се провеждат и те говорят за следното:

 • Транексамовата киселина пречи на терапевтичния ефект на тромболитичните лекарства.
 • Едновременната му употреба с лекарства от протромбиновия комплекс (включително антибиотици) увеличава риска от тромбоза.
 • Рискът от инфаркт съществува при едновременната употреба на транексамова киселина и ампицилин, ранитидин и нитроглицерин.
 • В комбинация с хемостатици съществува риск от повишено образуване на тромби.
 • Не се препоръчва употребата на Tranexam заедно с антикоагуланти или (ако има спешна нужда от това) трябва да се провежда в болница под постоянното наблюдение на специалист.

Но по принцип винаги трябва внимателно да четете инструкциите и да информирате лекаря за всичките си проблеми, защото дори капки за нос може да са опасни. И ако смятате, че витаминните комплекси не са включени в този списък, значи грешите. Всички рекламирани Elevit pronatal, всички препоръчани от майка ви лекарства за главоболие, например Nurofen, всички привидно естествени - супозитории за бременни жени - трябва да бъдат внимателно изследвани от вас за съвпадение на едно лекарство с друго.

Инструкции за употреба на таблетки и разтвор на Tranexam по време на бременност

Tranexam се предписва при необходимост и при липса на противопоказания през който и да е триместър на бременността. Точните инструкции са много индивидуални, само специализиран специалист избира дозата на лекарството, както и продължителността на лечението. Смята се, че това лекарство обикновено има кратък курс на терапия - до седмица. Както таблетките, така и разтворът могат да се предписват в различни режими, докато се получи желаният терапевтичен ефект..

Хапчета

Приема се през устата с много вода, независимо от храната. Ако по някаква причина сте пропуснали времето за приемане на доза, следващата трябва да се вземе в следващото определено време, а не да приемате двойна доза наведнъж..

Като правило, при кървене при бременни жени се предписват по 250 до 500 mg индивидуално 3-4 пъти на ден, докато кървенето спре напълно.

Tranexam разтвор

Прилага се интравенозно, капково и много бавно (1 ml на минута). Бързото приложение на това лекарство е строго забранено. Ето защо, ако попаднете на твърде млада медицинска сестра, гледайте и това, това е нашето здраве. При гинекологично кървене обикновено се предписват 15 mg на килограм телесно тегло на всеки 6 часа, докато кървенето спре..

Предозиране

Данни за подобни случаи почти няма. Но медицински изследвания показват, че са възможни следните състояния:

 • гадене или повръщане;
 • диария;
 • хипотония;
 • развитие на тромбоза, ако има предразположение.

Лечение на предозиране: хоспитализация, промивка на стомаха, активен въглен, големи количества течност, контрол на урината. Ако състоянието е остро, лекарите, в зависимост от обстоятелствата, ще предприемат следните, по-драстични мерки.

Специални условия за прием

 • Преди да започнете употребата на Tranexam, е необходимо да се консултирате с офталмолог (офталмолог), за да изследвате очното дъно, зрителната острота и цветовото възприятие. Ако се появят нарушения по време на лечението, лекарството трябва да бъде прекратено.
 • Ако пациентът има ангиоедем, тогава когато се използва транексамова киселина, е необходимо наблюдение на показателите на чернодробната функция.
 • Рискът от тромбоза не е изключен. Поради това се препоръчва пациентите с тенденция към тромбоза или тромботично наследство да използват Tranexam само в най-крайния случай на спешна нужда и под бдително медицинско наблюдение..

Влияние върху способността за управление на транспортни или производствени механизми

Този въпрос не е проучен. Но тъй като знаем за възможните странични ефекти на лекарството - замайване, зрително увреждане, може да се твърди, че не си струва да се занимавате с дейности, които изискват концентрация на внимание и бърза реакция.

Аналози

Лекарствата, които лекарят може да предпише на бъдещата майка в горните случаи, са не само Tranexam, но и неговите лекарствени аналози. Няма много такива хемостати и всички те могат да бъдат предписани по време на бременност. Това са Dufaston, Dicinon, Troxaminat и Stagemin.

Отзиви

Зоя:

Имах няколко тъмни изпускания, бях в шок и най-лошите мисли бяха в главата ми. Въпреки че това беше първата бременност, но, разбира се, всички сме чували много за спонтанни аборти и други филми на ужасите, които могат да се случат на бременна жена. Изтичах при гинеколога, тя веднага предписа Tranexam, не направих никакви изследвания, веднага започнах да пия, 3 пъти на ден и лекарят каза, че ако отделянето спре, незабавно го отменете и отидете отново при нея. Пих го два дни и веднага спрях да кървя, спрях да пия, отидох на гинеколог, тя ми изписа няколко изследвания и след това ме гледаше веднъж седмично, но вече нямаше нищо лошо, слава Богу. Така че всичко ми се получи възможно най-добре, нямаше повече проблеми. Мама каза, че и тя е имала това, но тогава Tranexam не беше, предписаха й друго. Така че ми се иска това да не се случи на вас.

Наталия:

Моят лекар видя предлежанието на плацентата и два дни по-късно също започна малко отделяне. Изплаших се и изплаших всички, съпругът ми извика линейка, мислех, че това е приключило. Но те ме погледнаха там и казаха, че мога да си бъда вкъщи, няма опасност, но ми казаха да легна още и да изпия 4 таблетки за Tranexam. Задавих се, разбира се, уплаших го и все още се притеснявах. Но същия ден, към вечерта, изписването мина и аз го пих 2 дни вместо предписаните пет, защо мъничето се нуждае от цялата тази химия. Но проследих всичко това внимателно. Сега всичко е наред, чувствам се чудесно. Очаквам с нетърпение, когато най-важното събитие най-накрая дойде. Дано да няма повече изненади. И вие също бъдете здрави.

Лариса:

Е, аз имам много по-труден път. Много си дръпнах корема, няма да кажа, че е просто неприятно, дори може да се каже, че боли. Здравословното състояние също беше тежко. Изписаха папаверин, стомахът все още ме боли. Тогава мазилката тръгна. Изписаха ми три инжекции Tranexam. След първата всичко спря, но стомахът все още боли. След инжекциите ме прехвърлиха на хапчета и добавиха Дюфастон. Не знам, ръцете ми се отказват, пия толкова много, дали е необходимо, не знам. Но имам добър лекар, една радост, казват, че всичките й деца се раждат здрави и бременностите вървят добре. Така че се надявам само на нея.

Видео

Много информативно видео, от което можете да научите за предупредителните знаци по време на бременност и какво могат да означават те. Трябва да го знаеш.

Кървенето е доста опасно в ранните етапи на бременността. И ние вече усещаме нашето бебе, представете си лицето му. И ние искаме да запазим това треперещо състояние на радост и очакване. И не слушайте, ако ви кажат, че през всички възрасти жените са раждали при всякакви условия и при нищо. Ние сме съвременни хора и няма да чакаме изненади „на тъмно“. Фармацевтичните продукти са измислили много ефективни лекарства, които се борят дори с това, което преди е било само мечта, например Резонативно, и за да запазите плода и да продължите нормалния ход на бременността си, има повече от едно поколение лекарства.

Как да използвате "Tranexam" по време на бременност

"Tranexam" се използва най-често по време на бременност. Тъй като лекарството е насочено към премахване на риска от спонтанен аборт. Предлага се в 2 форми - таблетки и разтвор за капково или струйно инжектиране. По време на бременност най-често се предписва таблетен препарат, но е възможен и друг вариант..

 • Състав и свойства
 • Ефектът на транексамовата киселина върху тялото на бременна жена
 • "Tranexam" за кървене, хематоми
 • Възможни противопоказания и странични ефекти
 • Как и колко можете да пиете "Tranexam" по време на бременност - дозировка
 • Приложение по различно време
 • Плюсове и минуси на приема

Състав и свойства

"Tranexam" се отнася до инхибитор на фибринолизин, който предотвратява и спира кървенето. Благодарение на транексамова киселина, силициев диоксид, микрокристална целулоза и натриев гликолат, които са в състава на лекарството, се извършва следното действие:

 1. Лекарството помага за потискане на кинините и някои пептиди, като по този начин елиминира алергичните реакции и възпалението. Следователно, "Tranexam" има противовъзпалителни, антиалергични, противотуморни свойства..
 2. Кръвта се сгъстява и процесът на несъсирване се ускорява, което е особено важно в случай на кървене.
 3. Намалява тонуса на матката, поради което съществува риск от спонтанен аборт.
 4. Ако лекарството се приема дълго време, то има аналгетичен ефект, т.е. анестетик.

"Tranexam" се предписва на бременни жени в такива случаи:

 • кървави проблеми:
 • дърпаща болка в долната част на корема;
 • преждевременно стареене на плацентата;
 • ексфолиране на яйцеклетката;
 • склонност към алергии;
 • възпалителни процеси;
 • ако преди това е имало спонтанни аборти;
 • съмнение за спонтанен аборт.

Лекарството се предписва, за да се предотврати обилно кървене след раждане. А също и с обилна или болезнена менструация.

Ефектът на транексамовата киселина върху тялото на бременна жена

Основната активна съставка на Tranexam е транексамова киселина. Той се синтезира от аминокиселините лизин.

Особеността на веществото е, че няма метаболизъм, поради което киселината се отделя напълно от тялото през бъбреците чрез урината. Не прониква през плацентата на плода, следователно е напълно безопасно средство.

"Tranexam" за кървене, хематоми

"Tranexam" се използва в медицината не само по време на бременност, но и в други случаи. Например при всяко кървене, обилна менструация.

Доста често при леки кръвоизливи се образува хематом на матката. Тоест в определена област на този орган се натрупва известно количество кръв, която впоследствие се превръща в новообразувание. И това води до сериозни последици. Хематомите се образуват в случаите, когато жената има нарушение на кръвосъсирването. "Tranexam" насърчава резорбцията на тези хематоми, тъй като структурата на кръвта се възстановява.

Възможни противопоказания и странични ефекти

В някои случаи се появяват странични реакции:

 • гадене и повръщане;
 • киселини и слабост;
 • временно влошаване на зрителната острота;
 • виене на свят и учестен пулс;
 • болка в гръдната кост;
 • тромбоза;
 • алергии - кожни обриви, придружени от сърбеж и парене.

Противопоказания:

 1. Категорично е забранено употребата на лекарството при разширени вени, тромбофлебит и тромбоза.
 2. Непоносимост към един от компонентите на "Tranexam".
 3. Субарахноидно кървене.
 4. Патологична дисфункция на бъбречната система.
 5. Нарушено кръвообращение в мозъка.
 6. Кърмене, тъй като активните вещества лесно проникват в млякото.
 7. Повишено съдържание на червени кръвни клетки в урината, т.е.хематурия.
 8. Интравенозно лекарство не се предписва в случай, когато е извършено кръвопреливане.
 9. Забранено е употребата на "Tranexam" заедно с лекарства, съдържащи пеницилин и тетрациклин.
 10. Транексамовата киселина е несъвместима с други хемостатични средства и лекарства, предназначени за понижаване на кръвното налягане.

Как и колко можете да пиете "Tranexam" по време на бременност - дозировка

Всяко човешко тяло има индивидуални характеристики. Така че бременността протича по различни начини. Но рискът от спонтанен аборт през първия триместър съществува при почти всяка жена. Причините за това са много. Въпреки това, лекарството "Tranexam" се счита за универсално, тъй като се използва във всички случаи.

Най-често се предписва таблетна форма. В този случай таблетките се използват три пъти или четири пъти на ден, 1 или 2 единици, в зависимост от целта. Трябва да приемате таблетки веднага след хранене. Продължителността на курса на лечение варира в зависимост от показанията. Така че, една жена може да използва лекарството в продължение на 1 седмица или повече. Няма ограничения по време на приема, тъй като "Tranexam" не води до пристрастяване.

Ако лекарят предпише инжекционен разтвор, тогава дозировката му зависи от целта на терапията:

 1. В случай на кървене от матката и хематом, лекарството се прилага капково през капкомер 2-3 пъти дневно, 1000-1 500 mg.
 2. Ако се установи кървене през първите месеци на бременността, тогава дозировката е от 250 до 500 mg. Лекарството се прилага четири пъти на ден..
 3. Ако има алергична реакция или възпалителни процеси, тогава "Tranexam" се предписва два пъти дневно по 1000-1 500 mg. Достатъчно е да се капе 2 пъти.
 4. При генерализирана фибринолиза първоначално се поставя капкомер и след това се предписва таблетна форма на лекарството.

Решението за предписване на дозата на лекарството "Tranexam" се взема на индивидуално ниво. Зависи от хода на заболяването и бременността, характеристиките на организма, нивото на загуба на кръв и т.н..

Приложение по различно време

През първия триместър се предписва транексамова киселина в такива случаи:

 • възпалителни процеси;
 • туморни новообразувания;
 • зацапване и кървене;
 • риск от спонтанен аборт;
 • алергичен към всеки алерген;
 • фарингит;
 • стоматит;
 • тонзилит;
 • хемофилия;
 • левкемия;
 • чернодробна патология;
 • ангионевротичен оток;
 • интоксикация.

Втори триместър:

 • синдром на болката в долната част на корема с дърпащ и болезнен характер;
 • кървави изхвърляния, загуба на кръв;
 • риск от загуба на дете.

Трети триместър:

 • стомашни болки;
 • заплахата от преждевременно раждане;
 • кървене и зацапване.

Какво е по-добре да приемате: "Dicinon" или "Tranexam" по време на бременност?

Лекарството "Dicinon" се отнася до аналог на лекарството "Tranexam". Те обаче имат малка разлика. Първо е цената. Например, "Tranexam" (10 таблетки) има цена от 230-260 рубли, а "Dicinon" за същата сума - 40-50.

На второ място, ефективността на последната значително се различава от транексамовата киселина, тъй като Tranexam е толкова силно лекарство, че често се използва като средство за първа помощ. Тоест той може незабавно да спре кръвта..

На трето място, страничните реакции на "Дицинон" са по-слабо изразени. Но и двата вида лекарства се произвеждат под формата на таблетки и под формата на инжекции. И какво да изберете специално за вас, лекарят трябва да реши.

Плюсове и минуси на приема

Предимства на приема на лекарството "Tranexam":

 • незабавен лечебен ефект;
 • безопасност за майката и нероденото дете;
 • относително ниска цена на лекарството;
 • способността да кандидатствате дълго време - без пристрастяване;
 • в някои случаи продължителността на курса е само няколко дни;
 • цялостно действие върху тялото;
 • може да се купи във всяка аптека.

Недостатъци:

 • необходимо е стриктно да се спазват дозировките;
 • има редица противопоказания;
 • понякога има странични реакции.

Обобщавайки, трябва да се отбележи, че Tranexam е доста ефективно и безопасно средство, което ще помогне не само да спре кървенето, но и да се отърве от много други проблеми. Той има много аналози, но само лекар трябва да се занимава с подбор..

Tranexam по време на ранна бременност. Защо да назначите, колко да вземете. Инструкции

Tranexam е хемостатично лекарство, предназначено да спре кървенето и да регулира кръвните съсиреци. Предписването на лекарството, докато се чака бебето, помага за предотвратяване на тонуса на матката и спиране на кървенето, което е основната причина за спонтанна смърт на плода през 1-ви триместър на бременността

За какво се използва

Tranexam е хемостатично лекарство, използвано в случай на различни кръвоизливи или предразположение към тях. Транексамовата киселина, която е част от лекарството, блокира фибринолизата, която нарушава процеса на съсирване на кръвта и провокира тежка загуба на кръв.

В допълнение към хемостатичните качества, лекарството има противовъзпалителен, противотуморен, противоотечен ефект, помага да се предотврати развитието на ангиоедем и алергични обриви.

В гинекологичната практика Tranexam се използва за лечение и регулиране на обилна менструация и маточно кървене..

Съдържащата се в препарата транексамова киселина е показана за бременни жени с предразположение към спонтанен аборт. Продължителната употреба на лекарството помага за премахване на мускулния тонус, спиране на кървави отделяния от гениталния тракт и предотвратяване на смъртта на ембриона.

Интравенозно или перорално лекарство е показано в случай на поява:

 • кървене от различни етимологии;
 • хемофилия;
 • алергични реакции;
 • кожни инфекции;
 • невротичен оток;
 • дисфункции на стомашно-чревния тракт, черния дроб, бъбреците;
 • заплахи от спонтанен аборт;
 • кървави отделяния по време на бременност;
 • стрес;
 • шокови условия;
 • отравяне на кръвта;
 • перитонит;
 • Болест на Welholf;
 • гестоза.

За предотвратяване на тежка загуба на кръв, Tranexam се използва за сложни операции на гръдния кош (особено в случай на използване на лекарство за изкуствено кръвообращение), ребрата и пикочно-половата област. За хората с наследствен ангиоедем лекарството помага да се намали активността на протеиновата каскада и да се предотврати подуването на тъканите

Състав

Tranexam (по време на бременност, в ранните етапи се предписва, когато пациентът се оплаква от тежки периодични спазми в долната част на корема, придружени от кървави отделяния от гениталния тракт), синтетично лекарство от руско производство.

Състав на лекарствения продукт:

Основен компоненттранексамова киселина250, 500, 50 mg
допълнителни части
 • хипоксилпропил целулоза;
 • агалит с фини влакна (талк);
 • калциев стеарат;
 • натриева карбоксиметил целулоза;
 • силициев диоксид

Инжекционният разтвор включва транексамова киселина (50 mg) и дестилирана (1000 mg) вода. Преди приложение лекарството се разтваря в калциев хлорид.

Под каква форма се произвежда Tranexam

Фармацевтичната индустрия произвежда Tranesam под формата на:

 • кухи бели таблетки за перорално приложение (дозировка 250 и 500 mg);
 • ампули, използвани за приготвяне на разтвор (интравенозно приложение) (50 mg всяка).

Цената на лекарството варира в зависимост от регионите на Русия и варира от 100 до 350 рубли.

Фармодинамика

Tranexam по време на бременност (в ранните етапи бъдещите майки могат да използват лекарството само според указанията на лекар) има хемостатичен ефект, предотвратявайки появата на маточно кървене и ембрионална смърт.

Основният компонент на лекарството, транексамова киселина, помага за спиране на фибринолизата чрез инхибиране на плазмина, като по този начин забавя способността на кръвта да изхвърля кръвни съсиреци, които спират кървенето.

В допълнение към хемолитичната функция, лекарството има:

 • локални противовъзпалителни качества (предпазва тялото от външни патогенни микроорганизми и унищожава произтичащия фокус на възпалението);
 • спиране на качества, които ви позволяват да се борите с проявата на алергии, развитието на отоци, кожни инфекции;
 • спазмолитичен ефект, а попадането в тялото облекчава болката, като действа като локален аналгетик;

Tranexam по време на бременност има спазмолитично действие, облекчава болката.

 • антитуморни свойства.
 • Фармакокинетика

  Транексамовата киселина е синтетичен аналог на аминокиселината лизин. Работейки като антифибрионен агент, химикалът се свързва с лизиновите нервни окончания в плазмина, блокирайки разрушаването на кръвни съсиреци. Ефективността на основния компонент на Tranexam е 8 пъти по-висока от хемостатичните качества на аминокапроновата киселина.

  Попадайки в тялото, транексамовата киселина се разпределя равномерно в тъканите, прониквайки във всички клетки, както и в плацентата и кърмата. Свързвайки се с плазмените протеини, синтетично вещество намалява отока на тъканите, предотвратява развитието на алергична реакция, спира кървенето, регулира съсирването на кръвта.

  Активните вещества на лекарството премахват възпалението и се борят с атипичните клетки. Транексамовата киселина понижава прага на болката и повишава активността на други спазмолитици. След перорално приложение 30-50% от основното активно вещество на лекарството се абсорбира от тъканите. Приемът на храна не засяга терапевтичните качества.

  Концентрацията на лекарството в тъканите продължава до 17 часа, в кръвта - до 8 часа. Tranexam се разгражда в черния дроб (около 3 часа) и се екскретира с урината (89% след 10-12 часа). Малко количество от лекарството може да се съдържа в спермата, без да се засяга двигателната активност на спермата.

  Приложение

  Tranexam по време на бременност (в ранните етапи пероралното приложение на лекарството е показано на жени, които преди това са имали спонтанен аборт през 1-ви триместър) се предписва от 10-12 седмици, в случай на диагностициране на някои отклонения при бъдещата майка.

  Например:

  • история на спонтанен аборт;
  • заплахи от спонтанен аборт;
  • кървави отделяния от гениталния тракт;
  • отделяне на яйцеклетката;
  • преждевременно стареене на плацентата;
  • силна болка в долната част на корема;
  • опасността от ранно раждане;
  • възпаление на репродуктивната система.

  Ежедневният прием на 250-500 mg от лекарството след 6/8 часа (до 20-та седмица от бременността) свежда до минимум риска от кървене от матката, намалява тонуса на гениталния орган и предотвратява отделянето на яйцеклетката.

  Прониквайки в мястото на детето, Tranexam не влияе неблагоприятно върху растежа и развитието на ембриона. Интравенозно приложеното лекарство може значително да намали загубата на кръв по време на естествено раждане и по време на цезарово сечение при пациенти, страдащи от повишена фибринолиза. В гинекологичната практика Tranexam се предписва при различни заболявания.

  Маточно кървене

  Транексамовата киселина е ефективна при лечение на продължително кървене, причинено от:

  • цервицит;
  • ендометриоза;
  • миома на матката;
  • вътрематочна бременност;
  • киста на яйчника;
  • вагинит.

  Лекарството се предписва за продължително (повече от 4 дни) кървене и е показано през устата в доза 1000-1500 mg (разделена на 2/3 дози) с интервал от 6-8 часа. Продължителността на лечението е от 3 до 4 дни и се провежда стриктно под наблюдението на лекар. Tranexam няма значителен ефект върху кървенето по време на менопаузата, причинено от хормонални смущения.

  Менорагия

  При обилна менструация приемът на лекарството може да намали загубата на кръв до 25-50%. Ако жената е диагностицирана със силна (повече от 150 mg) и продължителна менструация (над 5-7 дни), Tranexam се предписва в количество до 500 mg (3 пъти дневно от 1-ия ден на менструацията (продължителността на лечението е 5-7 дни).

  Лекарството помага за образуването на микротромби, които уплътняват съдовете, като по този начин спират кървенето. Възможно е да се лекува с Tranexam еднократна продължителна (повече от 7 дни) менструална загуба на кръв. Преди да вземете лекарството, определено трябва да се консултирате с лекар и да се подложите на медицински преглед..

  В крайна сметка обилната менструация може да показва развитието на:

  • миома на матката;
  • ендометриоза;
  • маточни полипи;
  • възпалителни патологии на репродуктивната система.

  Не използвайте Tranexam за отлагане на критични дни или за спиране на месечно кървене поради риск от изчерпване на ендометриоидната тъкан и увреждане на репродуктивната система.

  Без преглед от гинеколог не можете да използвате лекарството за жени, които се предпазват с вътрематочно устройство и за млади майки (за спиране на отделянето след раждането).

  Други патологии

  Хемостатичните, антиалергични, противовъзпалителни свойства на Tranexam се използват широко във всички отрасли на медицината.

  Дозировка:

  Име на патологиятаПрепоръчителна дозаПродължителност на лечението
  Таблетна форма
  Локална и генерализирана фибринолиза1000-1500 mg, разделени на 2-3 приема4-9 дни
  Възпалителни процеси в стомашно-чревния тракт, пикочно-половата сфера
  Алергичен процес, придружен от опасността (или появата) на отока на Куинке
  Коагулопатия и ангемоофилия
  Ексцизия на зъб при пациент с проблеми с кървенетоКато апликация с тампон след приключване на манипулацията. Освен това можете да предпишете 1000-1500 mg.3-4 дни
  Кървене от носа500 mg всеки (3 пъти на ден)7 дни
  Частично изрязване на маточната шийка500 mg 3 пъти на ден10 дни
  Нарушение на бъбреците, придружено от

  концентрация на креатин:

  от 500 до 1500 mg в зависимост от лабораторните данни
  Интравенозно приложение
  Генерализирана фибринолиза15 mg след 6-8 часа
  Риск от кървене поради остро възпаление10-11 mg 20 минути преди операцията
  Голяма загуба на кръв по време на хирургичния процес15 mg
  Оперативни манипулации върху пикочния мехур1 mg по време на процедурата и след това 1 mg на всеки 8 часа3-4 дни

  Противопоказания

  Противопоказано е да приемате Tranexam, ако:

  • мозъчен кръвоизлив в субарахноидалната област;
  • кръвни съсиреци в урината, причинени от инфекция на горната отделителна система;
  • индивидуална чувствителност към лекарствените компоненти.

  Въпреки факта, че лабораторните изследвания не са доказали ефекта на транексамовата киселина върху кръвните съсиреци, лекарството се използва с повишено внимание от лица, страдащи от определени патологии..

  Например:

  • тромбоза и предразположение към тяхното образуване;
  • нарушения на съсирването на кръвта (с тромбохеморагични усложнения);
  • проблеми с възприемането на цветовете; бъбречна недостатъчност.

  Бъдещите майки не трябва да предписват Tranexam, ако имат:

  • разширени вени;
  • тромбоза;
  • заболявания на отделителната система;
  • склонност към алергични реакции;
  • предишно кръвопреливане.

  Лекарството засяга сериозно зрителната острота, в резултат на което се препоръчва консултация с офталмолог, изследване на очното дъно и проверка на разпознаването на цветовата гама преди започване на лечението.

  Странични ефекти

  По време на бременност, предписана в ранните етапи, Tranexam не причинява дискомфорт на бъдещата майка. Таблетките обикновено се понасят добре от организма и ако се спазват всички правила за приложение, те рядко провокират появата на странични ефекти..

  Не трябва да приемате Tranexam преди хранене, тъй като лекарството може да провокира:

  • киселини в стомаха;
  • диария;
  • стомашни болки;
  • гадене;
  • повръщане.

  По време на лечението с Tranexam могат да се появят алергии, проявяващи се със зачервяване, обриви и сърбеж. Докато приемате хапчетата, трябва да откажете да шофирате, тъй като транексамовата киселина може да наруши цветовото възприятие, да предизвика замъглено зрение, замаяност, замъглено съзнание, сънливост, тежка мигрена.

  Лабораторните изследвания не са доказали ефекта на лекарството върху образуването на кръвни съсиреци, но при лечението на някои пациенти са отбелязани тромбоемболия и поява на съсиреци в кръвоносните съдове. Интравенозната инжекция трябва да се прилага бавно поради опасността от причиняване на артериална хипотония.

  След приложение на лекарството, пациентът може да бъде обезпокоен от

  • кардиопалмус;
  • задух;
  • болка в гърдите;
  • зачервяване на кожата.

  Предозиране

  Лекарството се приема стриктно по препоръка на лекар, не повече от установения курс. Невъзможно е да се увеличи продължителността на лечението с лекарство, тъй като транексамовата киселина има тенденция да се натрупва в тъканите и да причини интоксикация на тялото.

  Когато се появи:

  • тежко неразположение;
  • повръщане;
  • гадене;
  • обилна диария;
  • виене на свят

  трябва да се обадите на линейка и да вземете абсорбент (активен въглен, Enterosgel).

  Условия и периоди на съхранение

  Tranexam може да бъде закупен в аптеките на дребно само по лекарско предписание. Слънчевите лъчи влияят отрицателно върху фармакологичните качества на лекарството, поради което Tranexam трябва да се съхранява на тъмно, недостъпно място за малки деца, с температура от +25 - +30 градуса. Срокът на годност на лекарствения продукт е 3 години.

  Комбинация на Tranexam с други лекарства

  Транексамовата киселина е много силно синтетично вещество, несъвместимо с:

  • антибиотици от серията тетрациклин и пеницилин;
  • дипиридамол;
  • норепинефрин;
  • диазепам;
  • митфармин битартрат;
  • урокиназа;

  Комбинацията от тези лекарства с Tranexam повишава кръвното налягане и причинява хипертония. Лекарството не се предписва по време на лечение с лекарства за разреждане на кръвта. Комбинираната употреба на Tranexam с хемостатични лекарства и хемокоагулаза може да доведе до образуване на кръвни съсиреци.

  Аналози

  Tranexam по време на бременност (в ранните етапи употребата на кръвоспиращи лекарства помага да се спре кървенето от петна) трябва да се пие само според указанията на акушер-гинеколог. В случаите на откриване у бъдещата майка на противопоказания за назначаването на транексамова киселина се използват синтетични аналози, които също имат хемостатични качества.

  Generics Tranexam:

  Интравенозни разтвори

  Аналози под формата на таблетки

  ИмеПоказания за употребаДозировкаРазходите
  Аминокапронова киселина
  • спиране на кървенето, придружено от висока фибринолитична активност по време на хирургични интервенции при деца и възрастни;
  • с кръвопреливане
  деца 1-5 mg;

  възрастни 33-100 гр

  31 РУБЛИ.
  Гордокс
  • профилактика на следоперативно кървене;
  • намаляване на обема на кръвопреливане по време на байпас на коронарна артерия.
  Не повече от 7 ml на ден1035 руб.
  Etamsilat
  • капилярно кървене при пациенти със захарен диабет;
  • хирургични интервенции в офталмологията, стоматологията, отоларингологията;
  • спешно белодробно и чревно кървене;
  • загуба на кръв с хеморагична диатеза
  Възрастни 250-500 mg;

  Деца 10-15 mg

  120 руб.
  Викасол
  • хеморагичен синдром;
  • хиповитаминоза;
  • кръвоизлив при новородени;
  • спиране на кървене, причинено от рани, травма, операция;
  • маточно кървене;
  • менорагия;
  • предотвратяване на кървене на новородено (назначено на бременни жени в 3 триместър на бременността).
  15-30 mg / ден.35 руб.
  Stagemin
  • профилактика и лечение на кървене, причинено от лошо съсирване на кръвта;
  • гинекологично кървене;
  • менорагия;
  • стомашно-чревно кървене
  250/500 mg на ден1350 руб.
  Дицинон
  • профилактика и лечение на капилярно кървене по време на хирургични интервенции в отоларингологията, стоматологията, офталмологията;
  • гинекологични операции;
  • маточно кървене;
  • диабетна микроангиопатия;
  • вътречерепен кръвоизлив при новородени и недоносени деца.
  Възрастни 250-500 mg / ден

  Деца - 10-15 mg на ден

  527 руб.
  Exatsil
  • кървене, възникващо на фона на злокачествени новообразувания;
  • предотвратяване на повишена загуба на кръв по време на операция;
  • левкемия;
  • чернодробно заболяване.
  250-500 mg / ден400 руб.
  Трансамча
  • кожни патологии;
  • алергични реакции;
  • ангионевротичен оток;
  • възпалителни заболявания на УНГ органи и устната кухина.
  630 руб.
  Разтворими гранули за приготвяне на инжекционен разтвор
  Апротекс
  • панкреатит в остра и хронична форма;
  • кървене, причинено от операция или нараняване;
  • операция на открито сърце с помощта на машина за сърдечно-бели дробове
  • травматичен шок;
  • хиповолемичен шок с тежка загуба на кръв;
  • следоперативно възпаление на паротидната слюнна жлеза.
  Интравенозно, 1 mg (флакон), разтворен в 20 ml натриев хлорид360 руб.

  Хеморагичните качества на Tranexam се използват ефективно във всички клонове на медицината. Предписването на лекарството на бъдещи майки, страдащи от спонтанен аборт, помага да се спре двигателното кървене и да се предотврати смъртта на плода в ранна бременност.

  Дизайн на статията: Олег Лозински

  Видео за лекарството Tranexam по време на бременност

  Tranexam таблетки - показания, описание, рецензии: