Блог за бременност и родителство

 • Планиране на бременността
 • Бременност
 • Хранене
 • Здраве на детето
 • Почивка и развитие на детето
 • Ползи

Тестове за бременност - видове и производители

Тестовете за бременност са неразделна част от живота на всяка жена. С тяхна помощ можете да проследявате промените в тялото. Тестът работи на базата на реакция антиген-антитяло. Хормонът hCG в женската урина влиза или не взаимодейства с реагента. Въз основа на това се издава резултатът.

Видове тестове за бременност

На рафтовете на аптеките можете да видите различни тестове за бременност, например мастилено-струен, електронен, таблет, резервоар. Събрахме най-пълния списък с тестове, техните плюсове и минуси, както и ценова политика.

Тест ленти за бременност

Най-често срещаните тестове за бременност. Доставя се на тънка лента. Процесът на определяне на бременността е изключително прост. Урината се събира в контейнера. След това предварително отворен тест се потапя там и се задържа там за 5-7 секунди. Резултатът се записва в продължение на 10 минути. Една лента е отрицателна, две е положителна.

Важно! Изчакайте 10 минути след гмуркане. Втората лента може да не се появи веднага или да е неявна.

професионалисти

 • Ниска цена
 • Добра чувствителност

Минуси

 • Необходимо е да се събира биоматериал в контейнер
 • Втората лента не винаги се появява веднага

Мастилено-струйни тестове за бременност

Мастилено-струйните тестове за бременност приличат на молив или писалка. На върха има реагент. Трябва да се замести под струята урина и да се изчака резултатът. Този тест е много лесен за използване. Процесът не отнема много време.

професионалисти

 • Удобството на използване
 • Бързи резултати
 • Висока чувствителност
 • Разпространено в аптеките

Минуси

 • Цената е относително висока

Тестове за бременност на таблетки (касети)

Те представляват контейнер с задълбочаване на биоматериала и прозорец за определяне на резултата.

Методът на използване е съвсем прост. Биоматериалът се събира в контейнер. Събирането на биоматериал се извършва с помощта на пипета. След това преминава в съответната вдлъбнатина на теста и дава определен резултат.

професионалисти

 • Висока чувствителност

Минуси

 • Не е много удобен за използване
 • Трудно е да се намери в аптеката

Резервоарни тестове за бременност

Резервоарните тестове за бременност на външен вид са подобни на тест лентите. В контейнера предварително се поставя само пръчката с регента. Сутрин трябва да го напълните с урина и да изчакате резултата..

Тестовете на резервоарите са много удобни. Но търсенето на тях е малко, защото те не се разпространиха..

професионалисти

 • Удобството на използване
 • Относително ниска цена
 • Бързи резултати

Минуси

 • Непопулярни

Електронни тестове за бременност

Най-модерната версия на тестовете за бременност. Малкият дисплей показва факта на зачеването. Освен това можете да разберете продължителността на бременността. Резултатът може да се покаже по различни начини: под формата на смайли или други символи.

Принципът на работа е идентичен с мастиленоструйния. Някои модели могат да се използват многократно, тъй като имат сменяеми касети.

професионалисти

 • Всички предимства на мастилено-струйните аналози
 • По-ясно показване на резултата
 • Многократно

Минуси

 • Висока цена

Кога се прави тест за бременност?

След оплождането яйцеклетката се имплантира в ендометриалната тъкан. С това освобождаване на хормона на hCG настъпва на 7-10 дни. През този период обаче сумата е недостатъчна. Тестът ще даде надежден резултат 12-15 дни след зачеването.

Ако използвате тест за ниска чувствителност, можете да изчакате още по-дълго след закъснението. Тогава концентрацията на хормоните ще бъде по-висока и резултатът ще бъде по-правдив..

Как да направите правилно тест за бременност

Всеки тест се предлага с инструкции. Приложението се различава в зависимост от модела и вида на теста.

Реактивните ленти са направени от плътна хартия. Те са импрегнирани със специално вещество. Трябва да съберете прясна урина до максималната оценка. След това трябва да изчакате, докато реакцията премине. Резултатът може да бъде оценен за 3-5 минути.

В случай на тестове без контейнер за биоматериал е достатъчно да го заместите под струята урина само за 10 секунди. След 3-4 минути резултатът ще бъде видим на дисплея или контролната зона.

Препоръки за избягване на грешки

Винаги купувайте тест от аптека и обръщайте внимание на срока на годност и неговата цялост. Чувствителността на теста трябва да бъде най-малко 10 mMU / ml. За да подобрите точността, направете теста сутрин. Тестът се прави след 5-7 дни след закъснението. В противен случай резултатът ще бъде невалиден. Ако резултатът от теста е отрицателен, дори по време на забавяне, струва си да повторите теста след една седмица.

Внимание! Ако по време на забавяне имате болки в стомаха или има кървави отделяния от гениталния тракт, трябва спешно да посетите лекар.

Тълкуване на резултатите

Тестът може да покаже следните резултати:

 1. Една лента (отрицателен отговор)
 2. Две ивици (положителни)
 3. Празен контролен прозорец

В третия случай сте сгрешили с процедурата за тестване. Струва си да се преработи всичко. Ако втората лента е неявна, тестът трябва да се повтори след две седмици. Тестът може също да даде фалшиво положителен или фалшиво отрицателен резултат..

В първия случай това може да е маркер за заболявания на отделителната система или онкологични процеси. Погрешно положителен резултат се наблюдава и при прием на лекарства. Когато се свързвате със специалист, опишете вашата анамнеза и вземете тестове.

Фалшиво отрицателен резултат най-често се показва от тестове с недостатъчна концентрация на хормон на hCG в ранните етапи след зачеването. Струва си да закупите устройство с по-висока чувствителност и да избягвате обилно пиене през нощта. Диуретичните лекарства са изключени.

Топ 10 производители на тестове за бременност

Най-добрите ранни тестове за бременност

 1. Frautest Express, икономичен и чувствителен
 2. Clearblue Digital, отличаваща се с високите си технологии
 3. Тест Innotech BB. Този тест реагира на нисък hCG
 4. IND диагностичен дамски тест. Най-удобният от аналозите

Тестове с най-висока надеждност:

 1. Evitest Proof
 2. MediSmart ранна бременност
 3. HomeTest
 4. Сезам

За да планирате зачеване:

 1. Най-измамно планиране
 2. "Детелина" "Роден съм"
 3. Eviplan
 4. IND диагностичен MiAPlan

Тези тестове имат най-доброто съотношение цена-качество. Те са лесни за използване и ще ви помогнат да планирате концепцията..

Каквито и да са тестовете за бременност, те никога няма да заменят посещението при специалист. Ако откриете първите признаци на бременност и получите резултата, трябва да се запишете за консултация. Там ще получите най-точните отговори и ще можете да се тествате..

Тест за бременност

Експресният тест е най-бързият и удобен начин за диагностициране на бременност на ранен и много ранен етап. Принципът му на действие се основава на метода за качествено определяне на хормона на бременността - hCG (човешки хорион гонадотропин).

HCG започва да се произвежда от тъканите на хориона (предшественика на плацентата) от момента, в който ембрионът навлезе в маточната стена. Като правило имплантацията се извършва 5-7 дни след зачеването и колкото по-добра е проходимостта на фалопиевите тръби, толкова по-бързо протича този процес.

Принцип на действие

От момента на имплантирането на ембриона нивото на човешкия хорион гонадотропин се увеличава бързо. Първите две седмици, започвайки от момента на имплантацията, концентрацията му се удвоява на всеки два дни. От около 10 дни след зачеването нивото на hCG в кръвта на жената става достатъчно, за да се определи наличието на бременност с помощта на прост и компактен експресен тест, без дори да се използват услугите на лаборатория. При контакт с хорион гонадотропин от абсорбиращата част на теста започва да се отделя багрило, което оцветява втората лента в диагностичното поле. Първата лента е контролна и е оцветена под въздействието на каквато и да е течност. Струва си да се отбележи, че яркостта на тест лентата може да бъде различна, тя пряко зависи от концентрацията на хормона на бременността в урината, тоест в най-ранните етапи тя може да бъде едва забележима и в бъдеще става по-ярка.

Видове експресни тестове

 • Има няколко вида тестове за бременност:
 • тест лента (тест с лента) - най-достъпната;
 • мастиленоструен тест (midstream тест) - най-удобният за използване;
 • тест за таблет (или касета) е най-надежден;
 • Цифровият електронен тест е най-високотехнологичният, предполага многократна употреба и ви позволява да определите не само наличието на бременност, но и точния й срок (до 3 седмици).

Всички тези видове тестове дават висок процент на надеждност. За да сведете до минимум риска от грешки, използвайте тестови системи от доверени производители.

Градуиране на бързи тестове за определяне на бременност в зависимост от чувствителността на използвания реагент

Силно чувствителни тестове (от 10 mMU / L) - ви позволяват да определите бременността дори преди забавянето на менструацията.

Тестове със стандартна чувствителност (от 25 mMe / l) - използвани от първите дни на забавяне на менструалния цикъл

Единственият недостатък на висококачествените тестови системи с висока чувствителност е относително високата им цена..

Как да диагностицирам бременността с бърз тест

Преди да разгледаме принципите за правилна работа на тестовите системи от всички разновидности, трябва да отбележим, че стриктното спазване на правилата за използване на посочените в приложените инструкции ще сведе до минимум възможността за невярен резултат.

Общи условия за ползване

 1. Съхраняване на тестото при условията, посочени на опаковката.
 2. Целостта на опаковката на тестото.
 3. Недопустимост на повторната употреба на теста.
 4. Диагностициране на бременността на прясна сутрешна урина.
 5. Недопустимост на използване на тестови системи с изтекъл срок на годност.
 6. Точно спазване на времето, прекарано в урината и оценката на резултатите от теста.

Тестова лента - За да използвате тази система за тест, ще ви е необходим контейнер за събиране на урина. След това потопете лентата в прясно събрана урина до посоченото ниво и я поставете на чиста, суха, хоризонтална повърхност. Времето за изчакване на резултата е няколко минути, като правило не повече от 10. По правило този тип диагностика на бременността най-често се използва в домашна употреба.

Мастилено-струен тест - Проектиран за използване при всякакви условия. За точно определяне на бременността ще бъде достатъчно да поставите края на теста, посочен в инструкциите, под потока урина. Можете да оцените резултата от този експресен тест доста скоро - за 1-5 минути. Тези тестове се считат за по-качествени и по-точни от тест лентите..

Тест с касета - Тестването с тази система включва поставяне на точно определено количество урина в пробен прозорец на пластмасовия корпус на тестовата касета. Същото като тест лентата за домашна употреба.

Цифровият електронен тест е високо точна (над 99%) модерна система за изпитване, оборудвана с двоен интелигентен сензор. Методът на използване е подобен на струйния тест, но има свои собствени характеристики - той трябва да се държи под струята урина за около 5 секунди. Можете също така да приложите принципа на използване на тест лента с помощта на контейнер за урина, като поставите теста в течност за 20 секунди. Уникалността на дигиталния тест е, че освен наличието на бременност, той позволява точния му срок (1-2 седмици, 2-3 седмици и 3+ седмици). Друга приятна характеристика е възможността за диагностициране на бременност от 4 дни до очакваната менструация. Точността на резултата в този много ранен период е около 65%, той се увеличава всеки ден и достига повече от 99% до първия ден на закъснението. Когато се използва повторно, заменете лентата за заместващ реагент (те се продават с цифров тест).

Оценка на резултата

Положителният резултат от теста ще покаже втори ред до контролата. Въпреки доста високата точност, системите за диагностика понякога дават фалшив резултат, базиран както на качеството на самия тест, така и на някои характеристики на женското тяло.

Положителен резултат при липса на бременност

Дори ако жената не е бременна, бързите тестове понякога показват положителен резултат. Това се случва в следните случаи:

 • Известно време след изкуствено прекъсване на бременността или спонтанен аборт;
 • периодът след елиминиране на маточната (извънматочна) бременност;
 • хорионепителиом (тумор, който произвежда hCG);
 • кистозен дрейф (пролиферация на плацентарни власинки при липса на ембрион);
 • когато приемате хормонални лекарства, съдържащи hCG (след приемане на последната доза трябва да минат поне 10 дни).

Фалшив отрицателен резултат

Среща се малко по-често, отколкото фалшиво положителни. Неговите причини:

 • използвайте преди времето, посочено в инструкциите;
 • използването на излишно количество течност, диуретици, което намалява концентрацията на хорион гонадотропин в кръвта и урината;
 • заплахата от нарушаване на бременността;
 • замразена или извънматочна бременност;
 • някои заболявания (по-специално патологии на отделителната система);
 • тест за лошо качество или нарушение на правилата за неговото съхранение и експлоатация.

Особености на използването на тестове за бременност при жени с различна продължителност на менструалния цикъл

При редовен цикъл овулацията настъпва точно в средата на цикъла. Струва си да добавите 5-7 дни до тази точка и полученият резултат ще отразява периода, от който можете да започнете да използвате високо прецизни методи за бързо тестване в дома. Ако цикълът е нередовен, тогава е необходимо да се определи датата на овулация. Има няколко начина да го определите:

 • използване на тест за овулация;
 • оценка на графика на базалната температура;
 • наблюдение на секрети (по време на овулация, слузните секрети стават подобни по консистенция на яйчен белтък).

Допълнителни начини

В допълнение към бързите тестове има и други методи за диагностика на бременността. Кръвен тест за бета-hCG ще помогне да се оцени правилния ход на бременността в ранните етапи. Този тип проучване ви позволява да определите точното количество на хормона в кръвта на пациента и да проследите динамиката на растежа му. Твърде бавният растеж на hCG показва проблеми, свързани с патологията на развитието на ембриона и твърде бърз - относно вероятността от многоплодна бременност. Това е най-точният метод за определяне на бременност, с него може да се потвърди резултатът от теста, който дава висока, но все пак не 100% надеждност. В допълнение, кръвен тест за бета-hCG ще ви позволи да определите бременността на много ранен етап, което е особено важно при зачеване с помощта на IVF.

Ако тестът за бременност е положителен, е необходима спешна консултация с акушер-гинеколог. Компетентната подкрепа на бременността от първите седмици е ключът към раждането на здраво бебе.

Как да определите ранната бременност с тест, без тест за бременност

Много жени искат да знаят за бременността възможно най-рано. В съвременния свят има много методи за определяне на зачеването, които се използват у дома и в лабораторията. Ранното разпознаване на бременността има благоприятен ефект върху развитието на нероденото бебе. Една жена променя начина си на живот, нормализира храната, отказва лошите навици, ако са били преди. Посещението при лекар ви позволява да оцените естеството на хода на бременността, да опровергаете извънматочна бременност, да проверите здравословното състояние на жената и да премахнете рисковете от нарушено вътрематочно развитие на плода. Ранното откриване на бременност е важна първа стъпка към щастливото майчинство.

Основните признаци на ранна бременност

След момента на зачеването в тялото на жената започват хормонални промени, насочени към подготовка на матката за имплантиране на яйцеклетки и поддържане на нормалния ход на бременността. Това се проявява чрез специфични усещания, според които жената може да подозира интересното си положение и да предприеме допълнителни мерки, за да потвърди факта на зачеването.

Ранни признаци на бременност.

 1. Рисуващи, схващащи болки в долната част на корема и в лумбалната област, които са придружени от оскъдно розово отделяне от влагалището. Болковият синдром се появява в края на менструалния цикъл преди началото на менструацията и е свързан с имплантирането на яйцеклетката в стената на матката. Прикрепването на оплодено яйце към ендометриума на матката причинява нарушение на целостта на кръвоносните съдове, което води до появата на кървави отделяния. Този симптом не се среща при всички жени. Процесът на имплантиране може да остане незабелязан, но се счита за най-надеждния ранен признак на бременност..
 2. Признаци на ранна токсикоза: гадене и повръщане сутрин, влошаване или увеличаване на апетита, промяна във вкусовите предпочитания (жената предпочита нетипични храни в храната), извращения на вкуса (например смесване на сладки и солени храни).
 3. Нарастване на млечните жлези. Гърдите са пълни, става болезнено и чувствително. Около зърната може да се появи пигментация.
 4. Често уриниране, особено през нощта. В началото на бременността е свързано с отпускащия ефект на половите хормони върху сфинктера на пикочния мехур.
 5. Промяна в емоционалния фон. Промени в настроението се случват през целия ден. Характеризира се с раздразнителност, плачливост, прекомерна подозрителност, агресивност.
 6. Неразумно, на пръв поглед, повишена умора, сънливост, намалена работоспособност.
 7. Забавената менструация е важен признак на зачеването, но може да се появи при заболявания на гениталната област и менструални нарушения.

Когато се появят вероятни признаци на бременност, е необходимо да се потвърди фактът на зачеването с помощта на специални тестови системи или диагностика (лабораторна, инструментална).

Диагностика на зачеването с тестове за бременност

За да определите факта на зачеването в аптечната верига, можете да закупите тестови системи с различна степен на чувствителност и цена, надеждността на резултатите от които достига 95-98%. Тестовете за бременност са прост и достъпен метод, който ви позволява да идентифицирате факта на зачеването от 1-2 дни забавена менструация. Принципът на действие е определянето на hCG (човешки хореоничен гонадотропин) в урината, който е хормон на бременността. Съвременната фармацевтична индустрия също произвежда високочувствителни тестове, които могат да определят началото на бременността за 7-10 дни..

Разновидности на тестовете за бременност.

 1. Тестови системи от първо поколение - тестове на ленти (тест ленти). Това са най-популярните и евтини системи за тестове, които ви позволяват да забременеете с 1-2 дни закъснение във вашия период. Те представляват хартиени ленти, импрегнирани с реагент, за да се определи концентрацията на hCG. За диагностика съберете сутрешната урина, потопете ръба на лентата в нея за 10-20 секунди, след това я извадете и изчакайте резултата няколко минути. Появата на една лента показва липсата на зачеване, две ивици - за началото на бременността.
 2. Тестова система от второ поколение - тестови касети. Те се различават от тестовете с ленти по пластмасова рамка, която има 2 прозореца. Урината се капе в първия прозорец с помощта на специален дозатор, който е включен в комплекта. След няколко минути резултатът ще се появи във втория прозорец - една или две ивици. Тестовата чувствителност е същата, но тестовите касети са по-скъпи.
 3. Тестова система от трето поколение - реактивни тестове. Те представляват пластмасов контейнер, вътре в който е поставен порест материал с много канали. По време на уриниране краят на теста се поставя под струята урина, резултатът е готов за 1-2 минути. Предимството на струйните тестове е ниската вероятност от грешки и възможността да се използва урина по всяко време на деня.
 4. Електронни тестове. Имат прозорец, в който след диагнозата се появява надписът: „бременна“ или „не бременна“, съответно „бременност“ или „липса на бременност“. Предимство - няма нужда да интерпретирате резултата независимо, ако втората лента изглежда неясна.

Тестовете за бременност, които разкриват факта на зачеването на 1-2 дни забавена менструация, имат индекс на чувствителност 20-25 mMU / ml. Силно чувствителните тестови системи имат чувствителност 10 mMU / ml, така че те могат да определят зачеването дори преди менструалният цикъл да се забави. Недостатъкът им е високата им цена..

Медицински методи за диагностика на бременност

Когато се свързва с гинеколог, лекарят предписва лабораторни и инструментални методи за изследване, които позволяват най-накрая да се уверите в началото на бременността. Освен това, според допълнителни анализи, специалистът ще оцени хода на гестационния период, ще опровергае извънматочна бременност, ще определи гестационната възраст и датата на раждането..

 1. Лабораторна диагностика - изследване на венозна кръв за съдържанието на hCG в динамика. Принципът на анализа е да се определи увеличаването на концентрацията на хормона на бременността. С помощта на диагностика бременността може да се открие още 6-7 дни след момента на зачеването. Това е най-ранният метод за определяне на бременност и е по-чувствителен от анализа на урината за hCG. Динамиката на увеличаването на съдържанието на хормона се проверява, за да се оцени нормалният ход на периода на вътрематочно развитие на плода и своевременното откриване на усложнения на бременността в ранните етапи.
 2. Лабораторна диагностика - изследване на венозна кръв за съдържанието на трофобластен гама глобулин, който е протеин, продукт на синтеза на мембраните на яйцеклетката (трофобласт). Това е надежден анализ, показващ началото на зачеването. Провежда се 10 дни след бременността.
 3. Инструментална диагностика - трансабдоминално (през коремната стена) или трансвагинално (през вагината) ултразвуково изследване. Трансвагиналният ултразвук е по-информативен и ви позволява да откриете оплодено яйце в маточната кухина с размер 5 mm. Диагностиката се предписва не по-рано от 2 седмици след зачеването, до този момент техниката не дава надеждни резултати.

След медицинска диагноза за бременност, жена се регистрира в предродилна клиника и се наблюдава от гинеколог до момента на раждането.

Как да разберете за бременността преди забавяне у дома

Най-популярният и надежден метод за откриване на бременност у дома, лекарите считат измерването на базалната (вътрешна) температура. Този метод е подходящ за жени, които планират бременност. Базалната температура се измерва в ректума сутрин след сън, без да става от леглото до сутрешната тоалетна. Най-ефективен при контролиране на ректалната температура в продължение на няколко месеца.

Измерванията на базалната температура се правят всеки ден и се записват в графика. През първата половина на менструалния цикъл температурата се поддържа на 37 градуса. Няколко дни преди овулацията температурата се повишава с 0,3-0,5 градуса по-високо и остава на това ниво в деня на овулацията и фазата на жълтото тяло. Фазата на жълтото тяло започва след момента на овулация и продължава 12-14 дни, дори при нередовен менструален цикъл. След края му температурата пада до 37 градуса, след което започва менструация.

Признаци на бременност въз основа на базалната температура:

 • поддържат се високи температури след края на фазата на жълтото тяло;
 • фазата на жълтото тяло продължава 18 дни или повече;
 • трети графичен скок се появява на графиката след овулация (трифазна графика вместо обичайната двуфазна графика).

Въз основа на промяната в базалната температура можете да планирате най-вероятните дни за зачеване и да определите бременност преди забавяне на менструацията.

Традиционни методи за определяне на бременността

Преди появата на тестове за бременност и медицински тестове, нашите предци са научили за факта на зачеването, използвайки традиционни методи. Тези методи не са толкова надеждни, колкото съвременната диагностика, но позволяват с висока степен на вероятност да се подозира интересна ситуация и да се консултирате с лекар своевременно..

Традиционни методи за определяне на бременността.

 1. Тест за бременност със сода - въз основа на характеристиките на киселинността (рН) на урината на бременна жена. При жените извън периода на бременността урината има киселинно рН и в началото на зачеването урината придобива алкално рН, което е свързано с преструктуриране на хормоналния фон. За теста трябва да съберете сутрешната урина и да добавите чаена лъжичка сода за хляб в контейнера. В кисела среда содата ще влезе в химическа реакция и ще предизвика съскане на течността - вероятността за зачеване е ниска. В алкална среда содата ще се утаи на дъното без реакция - вероятността за зачеване е голяма. Трябва да се има предвид, че алкализирането на урината се случва не само по време на бременност. Тестът "спокойствие" е типичен за вегетарианци, открива се при бъбречна недостатъчност, инфекции на пикочните пътища, дехидратация поради диария и повръщане.
 2. Тест за йодна бременност - базиран на реакцията на йод с hCG, съдържащ се в урината на бременни жени. Лист хартия, по-добър от лакмус, трябва да се навлажни със сутрешна урина. След това добавете 1-2 капки йод. Кафявият цвят на петното показва липса на зачеване. Промяната в цвета на петно ​​от кафяв до лилав оттенък говори в полза на бременността. Друг начин е да излеете сутрешната си урина в чинийка и да добавите капка йод. Разтваряне на йод - бременността е малко вероятно, образуването на кафяво петно ​​на повърхността на течността - голяма вероятност за зачеване.

Ако подозирате бременност, трябва да се консултирате с лекар възможно най-скоро, за да потвърдите факта на зачеването и да диагностицирате здравословното състояние на бъдещата майка.

Как преди това се определяше бременността без тестове и лекари

Преди десетилетия началото на зачеването се определяше от дълго забавяне на менструацията. При липсата на възможност да се обърнат към специалист, жените отивали при акушерки, които имали самоуки умения на акушерки, били бременни и раждали. Първият признак на зачеването е втвърдяването на шийката на матката, което херметично затваря кухината на органа, за да се избегне инфекция от влагалището и инфекция на плода. Понякога жените научавали за интересното положение чрез движението на детето в утробата..

Жените вярвали, че ако сънуват риба, това предвещава зачеване. Пръстен на връв беше окачен над стомаха и се наблюдаваше движението му. Ако пръстенът се върти, значи е настъпила бременност, а ако не, жената не е бременна. Такива методи за откриване на зачеването в съвременните условия изглеждат невероятни и дори нелепи. По това време обаче нямаше надеждни методи за определяне на зачеването и всички методи бяха добри. Жените също прибягват до народни методи, които са описани по-горе..

Определянето на факта на зачеването в ранните етапи е важно за здравето на бъдещата майка и дете. Квалифицираната медицинска помощ и постоянното наблюдение ви позволяват да избегнете развитието на тежки усложнения, да намалите риска от спонтанен аборт, да предотвратите образуването на вътрематочни фетални малформации.

Рейтинг на ТОП 5 най-добри теста за бременност: колко показва, отзиви, цени

За някои бременността е дълго и досадно чакане, някой се опитва да я избегне по всякакъв възможен начин, но резултатът е един и същ - всеки преминава през тестове, които определят хормона на бременността в урината. Само той е в състояние да покаже заветните 2 ивици, добре, или една, няколко дни преди закъснението на менструацията. Към днешна дата асортиментът от тестове е доста голям, не всяка жена знае как да избере най-добрия и да не сгреши.

В тази връзка създадохме рейтинг на ТОП 5 най-добри теста за бременност: след колко показва, рецензии, цени, характеристики и характеристики можете да проучите и в статията по-долу.

Рейтинг ТОП 5 най-добри тестове за бременност

В аптеките и магазините виждаме много различни видове тестове, например мастилено-струйни, електронни, таблетни и лентови, но как всеки от тях се различава е различен въпрос. В нашата статия сме събрали тестове от различен тип; именно те са спечелили популярност и уважение сред потребителите. Този ТОП включва следните продукти:

 • ФРАУСТ ЕКСПРЕС УЛТРА СЕНЗИТИВ.
 • ПЪЛНО ПЛАНИРАНЕ.
 • ЯСНА ЦИФРОВА.
 • ДОКАЗАТЕЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО.
 • ПРЕМИУМНА ДИАГНОСТИКА.

Нека разгледаме по-подробно асортимента от стоки, представен по-горе..

ФРАУСТ ЕКСПРЕС УЛТРА СЕНЗИТИВ

Frautest се произвежда от известна немска компания, която произвежда продукти с цел определяне на зачеването, установяване на овулация, откриване на инфекции. Бременността се определя от количеството на hCG в урината. От началото на оплождането на яйцеклетката количеството на този хормон се увеличава, този показател се записва чрез експресен тест. Чувствителността на това устройство е 15 mIU / ml и според производителя тестът се извършва, без да се чака закъснение на менструацията. Резултатът се оценява след 3-5 минути.

Чувствителност15 mIU / ml
Разкриване на резултатаслед 3-5 минути
Използвайки3 дни преди закъснението

Ценова категория: от 85 до 90 рубли.

 • точност на резултата - 99,9%;
 • показва резултата 3 дни преди очакваната дата на менструацията;
 • висока чувствителност (15 mIU / ml).
 • често попада на брак (размиване на ивици).

Купих този тест два пъти, никога не ме разочарова. Първият път показах една лента, въпреки че се замислих за неточността, тъй като бременността беше на лицето, но се оказа, че е менструация. Вторият път той показа 2 ленти и лекарят потвърди началото на бременността. Чух много за свидетелството на Фрау за невярна информация, но това не ме разочарова. препоръчвам.

ПЪЛНО ПЛАНИРАНЕ

Въпросният комплект съдържа 2 ленти за определяне на бременност, 5 лентови теста за определяне на овулация и 7 контейнера за събиране на урина. Препоръчва се да се използва най-измамно планиране на първия ден от закъснението на менструацията; този тест също гарантира точността и бързината на определяне на резултата, тъй като има оптимално висока чувствителност (от 25 mIU / ml). Надеждността на тестовата система FRAUTEST е над 99%. Детерминантът трябва да се съхранява на сухо, защитено от слънце място..

Чувствителност25 mIU / ml
Разкриване на резултатаслед 3-5 минути
Използвайкиот първия ден на забавяне

Цена: от 380 до 400 рубли.

 • лекота на използване (комплектът включва съдове за събиране на урина);
 • набор от 5 теста за овулация;
 • висока точност на резултата (над 99%).
 • не е намерен.

Този комплект е достатъчен за дълго време, тестовете за овулация са точни, никога не са се провалили, никога не съм имал късмета да използвам тестове за бременност, очаквам закъснение, но менструациите идват навреме. Комплектът включва голям брой контейнери, които събират урина - голям плюс, рядко се срещат ненужни съдове у дома, а контейнерът е стерилен, не е необходимо да го измивате преди употреба. Доволен от комплекта, препоръчвам.

ЯСНА ЦИФРОВА

Това цифрово устройство е първият тест за бременност в света от седмици, идентичен с ултразвуково сканиране. Уредът комбинира 2 теста - първо, той определя наличието на хормона на бременността с точност над 99% (когато се прилага от 1-ия ден на очакваната менструация), а ако сте бременна, посочва периода в седмици от момента на зачеването (1 - 2, 2 - 3 седмици и повече от 3 седмици). Точността при определяне на броя на седмиците от момента на зачеването е 92%. Съдейки по прегледите, тестът показва точен резултат за седмици 5 дни преди закъснението, но всичко зависи от характеристиките на тялото и нивото на hCG в кръвта.

Разкриване на резултата3 мин
Използвайкиот първия ден на забавяне, по-рядко 5 дни преди менструация
Чувствителност25 mIU / ml

Цена: от 480 до 520 рубли.

 • определяне на бременност в седмици;
 • точност на резултата - 100%;
 • време на изчакване - по-малко от 3 минути.
 • не е намерен.

Най-добрият тест, използван някога. Направих го 5 дни преди закъснението, нямаше сили да чакам. След 3 минути тревожно чакане видях плюс, а след това и цифри, нямаше ограничение за радостта. Конвенционалните тестове не показват това, само от първия ден на забавянето. Препоръчвам на всички, това устройство ми помогна да стана по-щастлив.

ДОКАЗАТЕЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО

Evitest се превърна в явен лидер в точността на определяне на резултата. Въпросните показатели са придобили универсална популярност поради немското качество и наличност. Чувствителността на теста е 20 mIU / ml. Следователно, този тест е в състояние да определи наличието на бременност след 5-10 дни от зачеването. Комплектът включва специална пипета, с която процесът на определяне на зачеването става многократно по-лесен, няма нужда да се събира урина в специален контейнер. Ако целостта на опаковката е нарушена, препоръчително е да закупите друга тест лента, тъй като е възможно да се получи ненадежден резултат.

Разкриване на резултата3 мин
Използвайкиот първия ден на забавяне на менструацията
Чувствителност20 mIU / ml

Ценова листа: от 170 до 190 рубли.

 • висока чувствителност на теста (20 mIU / ml);
 • точността на определяне на резултата - 99,9%;
 • комплектът включва специална пипета за лесно използване на теста.
 • не е намерен.

Купих Evie много пъти, както мастиленоструйни, така и електронни - тя винаги говори истината. Правя го дори преди закъснението, за последен път, 3 дни преди очаквания период, показах призрачна лента, направих я, но след 2 дни лентата беше сравнима по цвят с контролната. При липса на бременност дори няма да има призрак, тоест тестът е наистина честен. Благодаря на производителите, препоръчвам.

ПРЕМИУМНА ДИАГНОСТИКА

Този тест е общопризнат световен експерт, придоби популярността си поради липсата на брак и ненадеждни резултати. Лесната за използване Premium Diagnostics осигурява навременна и надеждна реакция, спестявайки ви време и ви помага да поддържате най-високите нива на емоционален мир. За да получите надежден резултат, не е нужно да събирате урина в контейнер и този фактор е отлична алтернатива на традициите на "лентите", които причиняват малко затруднения по време на процедурата. Освен всичко друго, тази касета има прозорец, в който след 2-3 минути можете да видите точния резултат, без размазани ивици..

Разкриване на резултата2 минути
Използвайки3 дни преди очакваната менструация
Чувствителност10 mIU / ml

Ценова категория: от 120 до 140 рубли.

 • бързо определяне на резултата (2 минути);
 • висока чувствителност на hCG (10 mIU / ml);
 • няма нужда от събиране на урина (тестова касета);
 • показва точен резултат 3 дни преди очакваната дата на вашия период.
 • не е намерен.

Устройството е много готино, харесах скоростта на определяне и точността на резултата още преди закъснението. Високата чувствителност е най-добрият вариант за нетърпеливи хора, които искат да научат за щастието по-рано. Направих всичко това 2 пъти през живота си, никога не съм лъгал. Последното беше направено 5 дни преди закъснението, втората лента, макар и не ярка, беше доста забележима. Тестът ми харесва, препоръчвам го и на вас.

Сравнителна таблица на представените тестове

За да сравните представените продукти, препоръчваме ви да разгледате таблицата с техните характеристики по-долу.

ТестУпотреба (преди забавяне)Чувствителност (mIU / ml)Появата на резултата (мин)Цена, търкайте)
ФРАУСТ ЕКСПРЕС УЛТРА СЕНЗИТИВза 3 днипетнадесет3-5от 85 до 90
ПЪЛНО ПЛАНИРАНЕот 1-ви ден253-5от 380 на 400
ЯСНА ЦИФРОВАот 1-ви ден, по-рядко след 5 дни25по-малко от 3от 480 до 520
ДОКАЗАТЕЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВОот 1-ви ден20.3-5от 170 до 190
ПРЕМИУМНА ДИАГНОСТИКАза 3 днидесет2от 120 на 140

Колко дни показва тестът?

Тестовете с различна чувствителност показват резултати в различни периоди от време. Помислете по-долу за оптималното време за определяне на резултата.

Тестовете, оборудвани с чувствителност 10 mIU / ml, могат да открият бременност 7-10 дни след имплантирането на ембриона. Няма смисъл да се провеждат изследвания по-рано, тъй като в момента няма тестове с по-голяма чувствителност в продажба.

Тестовете, оборудвани с чувствителност от 15 mIU / ml, ви позволяват да определите бременността 10 или повече дни след настъпването на зачеването. Такива тестове най-често включват мастилено-струйни устройства, те имат електронно табло. Въпреки че на пазара има таблетни тестове със сходна чувствителност към hCG.

Тестовете с чувствителност 20-25 mIU / ml са в състояние да определят бременността не по-рано от 15 дни след оплождането на яйцеклетката. Такива устройства са представени от лентови ленти. Тези тестове са най-достъпни, но и най-малко точни. Освен това ще бъде толкова по-ниско, колкото по-рано жената проведе изследването..

в случай, че видите почти невидима ивица от забавяне на менструацията, не се колебайте да посетите лекар. Призрак може да означава замразена бременност и образуване на всякакви тумори, не винаги доброкачествени. Грижи се за здравето си.

Какво да търсите при избора

Критериите за избор на тест за качество ще ви помогнат да получите ефективно и полезно устройство, което определя бременността или нейната липса.

 • Място на дефиниция. Не всички тестове се използват никъде без събиране на урина. Мастилено-струйните тестове трябва да се потопят в съд с урина и да се остави да изчакат 3-5 минути. Когато събирането не е налично, закупете тест за таблет, който е лесен за изпълнение както на работа, така и в търговския център.
 • Време. След овулацията е изминала седмица или по-малко и нямате търпение да видите 2 ленти, направете тестове с видимост 10 mIU / ml. Такива устройства са в състояние да покажат резултата 5 дни преди очакваната менструация..
 • Точност на дефиницията. Към днешна дата електронните тестове се считат за най-точни, като показват плюс, минус или седмици. На опаковките на такива тестове видимостта на mIU / ml не е написана, но в интернет има информация, според която чувствителността е над 30 mIU. Това твърдение обаче е неправилно. Електронните тестове имат най-голяма видимост и точно и със сигурност определят бременността или липсата на такава.