УКАЗАНИЯ
относно използването на устройството за определяне на гестационната възраст

1. ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗПИТВАНЕТО

Когато сте готови да тествате, отстранете устройството за фолио и отстранете синята капачка.
Тествайте веднага с устройството.

ИЗПИТВЕТЕ ПОД ПОТОК НА УРИНА ИЛИ СЪБЕРЕТЕ ПРОБА ЗА УРИН В ЧИСТ, СУХ КОНТЕЙНЕР

 • Поставете насочената надолу проба под струята урина само за 5 секунди.
 • Внимавайте да не намокрите останалото тесто.
 • Може да се наложи да сложите капачка и да поставите устройството на хоризонтална повърхност.
 • Поставете само насочената надолу проба в урината, както е показано само за 20 секунди.
 • Може да се наложи да сложите капачка и да поставите устройството на хоризонтална повърхност.

2. ПОЧАКАЙТЕ...

 • Мигащ символ в режим на готовност показва, че тестът е в ход..
 • Когато символът в режим на готовност спре да мига, резултатът се показва. Ако символът за изчакване не се показва по време на теста, вижте въпрос 6 в раздела Въпроси и отговори.

Никога не дръжте устройството с пробовземача насочен нагоре по време на тестването..

3. ПРОВЕРКА НА РЕЗУЛТАТА

Дигиталното устройство за определяне на гестационната възраст има индикатор, който показва очакваното време, изминало от момента на зачеването.
Тази информация се показва на дисплея до резултата "Бременни".

 • След 3 минути на дисплея ще се покаже резултатът.
 • Резултатът „Бременна“ може да се появи на дисплея преди резултата от индикатора за гестационна възраст. Изчакайте, докато символът в режим на готовност спре да мига и дисплеят показва гестационната възраст. Това може да отнеме до 3 минути.
 • В някои случаи резултатите могат да се появят след 1 минута.
 • Резултатът ще остане на дисплея за около 24 часа.
 • Ако резултатът е „Има бременност“, трябва да се консултирате с Вашия лекар за съвет относно по-нататъшни действия. Лекарят определя гестационната възраст от първия ден на последната менструация, а не от датата на зачеването
 • Зачеването настъпва приблизително 2 седмици преди очакваното начало на Вашия период. Индикаторът за бременност показва приблизителна информация за времето, изминало от момента на зачеването.
 • Точността на определяне на датата на зачеване по показателя гестационна възраст е 92%. Датата на зачеването се определя от нивото на хормона на бременността - hCG (човешки хорионгонадотропен хормон) - в урината. Нивото на хормона hCG може да се различава при жените, така че резултатите от показателите за бременност може да не са точни. Точността на резултата "Бременна" / "Без бременност" надвишава 99%, когато тестът се извършва от деня на очакваното начало на менструацията.

Грешки при тестване
Моля, вижте раздела Тестови грешки, ако дисплеят не показва резултати при използване на тест.

резултатиВреме от момента на зачеванетоГестационна възраст на лекаря (въз основа на 28-дневен цикъл) *
Не сте бременна, вижте въпрос 12 в раздела Въпроси и отговори.-
Вие сте бременна и сте заченали преди около 1-2 седмици.3-4 седмици
Вие сте бременна и сте заченали преди около 2 до 3 седмици.4-5 седмици
Вие сте бременна и сте заченали преди повече от 3 седмици.5 седмици или повече

* Лекарят определя гестационната възраст от първия ден на последната менструация, а не от датата на зачеването.

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

1. Какъв е принципът на теста за бременност Clearblue Digital?
По време на бременността тялото на жената произвежда хормон на бременността - hCG (човешки хорион гонадотропен хормон).
В ранните етапи на бременността количеството на hCG в организма се увеличава. Устройството може да открие дори малки количества от този хормон в урината. (Чувствителността на този тест е 25 mIU / ml).
Въз основа на нивото на hCG в урината, показателят за гестационна възраст показва очакваното време от зачеването.

2. Колко точно е устройството при определяне на бременността?
Лабораторните тестове показват, че устройството е с повече от 99% точност при откриване на бременност, когато се използва от деня, в който очаквате да започне менструацията ви. Ако обаче направите тест преди очакваното начало на менструацията и получите резултат „Без бременност“, все пак е възможно да сте бременна. Вижте въпрос 4.

3. Колко точен е показателят на цифровото устройство за определяне на продължителността на бременността "Cliable" (Clearblue)?
Точността на определяне на датата на зачеване по показателя е 92%.br Изчислението се основава на нивото на хормона hCG в урината. Нивото на hCG хормон може да се различава при жените, така че резултатите от показателите за бременност може да не са точни..
Когато тестването се извършва 6 седмици или повече след зачеването, индикаторът може да даде неочаквани резултати. Това се дължи на факта, че нивото на хормона hCG в урината е твърде високо, за да се определи точно времето от момента на зачеването.

4. Кога мога да тествам с цифровото гестационно устройство Clearblue??
Дигиталното устройство за определяне на продължителността на бременността "Clearblue" може да се използва не по-рано от 4 дни преди очакваното начало на менструацията.
Ако обаче направите тест преди очаквания период и получите резултат без бременност, има шанс да сте бременна..
Таблицата по-долу показва резултатите от клинични изпитвания на теста за ранна бременност Clearblue Digital.

Ранно тестване
Препоръчваме тестване с устройството Clearblue от деня, в който очаквате да започне менструацията ви. Въпреки това, количеството хормон на бременността се увеличава бързо в началото на бременността и устройството Clearblue Digital за бременност може да се използва за тестване още 4 дни преди очакваното начало на Вашия период..
В клинични проучвания с проби, взети от жени в ранна бременност, цифровото гестационно устройство Clearblue показва следните резултати:

Дни преди очакваното начало на вашия период% от пробите, взети от бременни жени, за които е получен резултат „Има бременност“
-198%
-297%
-386%
-455%

Ако резултатът е „Няма бременност“, но се подозира, че сте бременна, преминете към въпрос 12.
За да изчислите деня, в който очаквате да започне менструацията ви, използвайте обичайната си продължителност на цикъла, като преброите броя дни от първия ден на менструацията до деня, след който следващият ви цикъл трябва да започне..
 • Ако вашият цикъл е нередовен, помислете за най-дългия цикъл през последните месеци при тестване.
 • Ако не знаете кога трябва да започне менструацията ви, препоръчително е да направите тест не по-рано от 19 дни след последния незащитен секс..

5. Могат ли някакви лекарства или състояние на тялото да повлияят на резултатите??

 • Преди тестване, не забравяйте да прочетете инструкциите на производителя за всички лекарства, които приемате..
 • Лекарствата за плодовитост, съдържащи хормона hCG, могат да доведат до грешни резултати (лекарства за плодовитост обикновено се инжектират и тестването скоро след инжектирането може да доведе до фалшив резултат „Бременни“).
 • Други лекарства за плодовитост (като кломифен цитрат), болкоуспокояващи и хормонални контрацептиви (като противозачатъчни хапчета) не трябва да пречат на резултата.
 • Ако наскоро сте спрели да използвате хормонална контрацепция или приемате лечение за плодовитост като кломифен цитрат, вашият менструален цикъл може да е нередовен, което може да доведе до преждевременно изследване..
 • Ако наскоро сте бременна (включително пропусната или прекъсната бременност), може да получите фалшив резултат „Бременна“.
 • Ако вече сте или скоро ще сте в менопауза, може да получите фалшив резултат „Бременна“, въпреки че не сте бременна.
  При небременни жени в перименопауза и постменопауза с цифрово устройство за гестация Clearblue са получени приблизително 0,2% от резултатите „Бременни“ от различни партиди, с диапазон от 0 до 0,5% за различни партии. Всички неверни резултати са получени при жени над 50 години.
 • Извънматочната бременност и кистите на яйчниците могат да доведат до грешни резултати.
 • Многоплодната и извънматочна бременност може да доведе до грешни резултати от индикатора на бременността.
 • В ранните етапи бременността може да бъде прекратена по естествен път. Ако резултатът е „Бременна“, по-късно може да установите, че не сте бременна, тъй като бременността е била прекратена по естествен път. Индикаторът обаче може да показва неочаквани резултати..
Ако получите неочаквани резултати, трябва да ги обсъдите с Вашия лекар..

6. Използвах устройството, но символът за изчакване не се появи. Какво означава това?
Тестът не работи според очакванията. Вижте раздела „Тестови грешки“.

7. Използвах устройството, но резултатът не се появи на дисплея. Какво означава това?
Резултатът ви трябва да се появи на дисплея в рамките на 3 минути. Ако резултатът не се появи, вижте раздела "Тестови грешки".

8. Резултатът от моето тестване е „Има бременност“. Какво трябва да направя?
Ако резултатът е "Има бременност", трябва да се консултирате с лекар за съвет относно по-нататъшни действия.
Показателят за гестационна възраст показва само приблизително кога е настъпило зачеването. Лекарят ще изчисли етапа на бременността до първия ден от последната менструация.
Зачеването настъпва приблизително 2 седмици преди очакваното начало на Вашия период.

9. Резултатът от теста ми е „Бременна“, но вярвам, че зачеването не е могло да се случи в деня, определен от показателя за гестационна възраст. Възможно е?
Показателят за гестационна възраст е 92% точен, когато се тества с помощта на първата дневна проба от урина. Някои лекарства или състояния в организма могат да повлияят на резултата. Вижте въпрос 5.

10. Направих си тест вчера, резултатът е „Има бременност“. Повторих теста днес и според показателя за бременност, броят на седмиците от зачеването е намалял. Какво трябва да направя?
Нивата на hCG хормон се колебаят, тъй като се увеличават, така че има шанс индикаторът на гестационната възраст да даде неочаквани резултати при тестване в последователни дни..
Повторете теста след 5 дни и ако индикаторът за гестационна възраст отново покаже, че броят на седмиците от зачеването е намалял, вижте въпрос 11.

11. Направих си тест преди седмица, резултатът е „Има бременност“. Повторих теста и според индикатора броят на седмиците от зачеването намаля. Какво трябва да направя?
Ако тестът е извършен според указанията, като се използва първата сутрешна урина и в двата случая и индикаторът показва неочаквани резултати, потърсете Вашия лекар.

12. Резултатът от моето тестване е „Без бременност“. Какво трябва да направя? Може да не сте бременна или нивата на хормона на бременността ви не са достатъчно високи, за да бъдат открити.
Освен това може да сте изчислили грешно деня от началото на очаквания период.

 • Ако тествате рано, тествайте отново след деня на очаквания период..
 • Ако периодът ви се забави, направете повторен тест след 3 дни.
Ако резултатът от теста е "Без бременност", но все още нямате менструация, посетете Вашия лекар..

ГРЕШКИ ПРИ ИЗПИТВАНЕ

Грешка при получаване на пробата (индикатор с изображение на книга на дисплея) - възникна грешка по време на тестването.
Възможните причини са:

 • Пробоотборникът не сочеше надолу или тестът не беше поставен на равна повърхност след попадане на урина.
 • Не се използва достатъчно или твърде много урина.
Изпробвайте отново с нов тест и следвайте инструкциите внимателно.

Грешка при празен дисплей - Тестът не е извършен правилно. Това може да се дължи на неспазване на инструкциите за употреба..
Трябва да се направи още един тест. Следвайте внимателно инструкциите за употреба.

УНИЩОЖАВАНЕ НА ТЕСТА
Извадете батерията от тест лентата, преди да я изхвърлите.
Батерията трябва да се изхвърля в съответствие със съответните разпоредби..
За да извадите батерията, поставете монета в слота в края на тест лентата и я завъртете, за да изложите гърба на тест лентата. Ако батерията не се вижда, издърпайте държача на батерията по посока на стрелката, за да извадите батерията.

Внимание! Не разглобявайте, презареждайте или изхвърляйте батериите в огън..

Това устройство е предназначено за домашна употреба..
Домашен тест за бременност.
Само за самопроверка.
Само за in vitro диагностична употреба.
Не е за орална консумация.
Съхранявайте при 2-30 ° C (36-86 ° F).
Ако се съхранява в условия на ниска температура, оставете при стайна температура за 30 минути преди тестване.
Тестовото устройство може да се използва само веднъж..
Да се ​​пази далеч от деца.
Не използвайте тест лента, ако опаковката от фолио е повредена.
Не използвайте тест лента с изтекъл срок на годност.
Този продукт съдържа батерии.
Изхвърляйте в съответствие с местните разпоредби.

Това ръководство се отнася за модел № 506973

За запитвания за продукти, моля, свържете се с екипа за поддръжка на клиенти на адреса по-долу:

Производител:

Оторизиран представител на производителя в Русия:
CJSC фирма CV PROTEK, 127282, Москва, ул. Чермянская, 2.
Тел. (495) 737-35-00.

Тест за бременност Clearblue: инструкции, приложение, точност, рецензии

Днес ще ви бъдат представени инструкции за теста за бременност Clearblue. Какво е това устройство? За какво се използва? Как се извършва бързата диагностика на бременността у дома? Всяко съвременно момиче трябва да разбере всичко това. Всъщност всичко е по-лесно, отколкото изглежда. Ако знаете как правилно да направите тест за бременност, можете да разпознаете успешно зачеване в началните етапи..

Описание

Инструкциите за тест за бременност Clearblue варират. Въпросът е, че ще трябва да изучавате различни методи за домашна експресна диагностика на факта на зачеването.

Като цяло тестът за бременност е малко устройство, на което трябва да нанесете урина. След няколко минути можете да оцените резултата. Тестовете помагат да се разбере дали една жена е бременна или не.

Как става това? С успешното зачеване на бебе започва активно производство на hCG в организма. Този хормон липсва в здраво тяло. Около края на първия месец от „ситуацията, представляваща интерес“, концентрацията на hCG ще бъде особено висока. Вещество от тест за бременност ще реагира на този хормон.

Разновидности на устройства

Инструкциите за теста Clearblue, както вече споменахме, може да са различни. Работата е там, че много зависи от вида на устройството, използвано за домашна диагностика на бременността..

В момента можете да срещнете такива видове тестове:

 • ленти с ленти;
 • мастилено-струен;
 • таблетка;
 • електронни.

Кои да използвам? Обикновено отговорът на този въпрос зависи от личните предпочитания на жената. Цифровите тестове се считат за най-точни и лесни за използване, а лентите за ленти се считат за най-евтините. След това ще разгледаме по-подробно всеки тип устройство за диагностика на „интересното положение“..

Лента лента

Инструкциите за тестване на Clearblue ви водят през използването на съответните устройства. Не е толкова трудно, колкото звучи. Дори тийнейджър може да диагностицира бременност у дома.

Нека започнем с разглеждането на лентички с ленти. Те се продават във всяка аптека. За да ги използвате, трябва:

 1. Разопаковайте теста.
 2. Съберете малко сутрешна урина в стерилен, предварително приготвен съд.
 3. Спуснете лентата до референтната марка в биоматериала.
 4. Извадете устройството след 3-5 секунди.
 5. Поставете теста на суха и равна повърхност.

Това е всичко. Сега остава да се изчака. Инструкциите за тест за бременност Clearblue показват, че диагностичният резултат може да бъде оценен за 5 минути. Ефективността на диагнозата се губи след 15-20 минути.

Тестове за таблети

Инструкциите за тест за бременност Clearblue Easy ще ви помогнат да разберете как правилно да проверите за потвърждение на факта на зачеването у дома. Не е толкова трудно, ако се подготвите правилно..

Следващият тип тест Clearblue е таблет. Те са малък приемник с пипета и стерилна бутилка за урина. Това тесто е по-лесно за използване от лента с ленти.

За да проверите бременността с таблетка Clearblue, трябва:

 1. Съберете урината (сутрин) в буркан от комплекта.
 2. Пипетирайте малко биоматериал.
 3. Капене на урина върху приемния прозорец.

На този етап можете да завършите. Сега остава само да се изчака свидетелството на теста. Те ще се появят след около 3-5 минути..

Мастилено-струен тест

Трябва да използвате тест за бременност Clearblue? Инструкциите за използване на подходящото устройство със сигурност ще ви помогнат да разберете правилата за провеждане на процедурата у дома. Мастилено-струйните тестове Cliablu са много търсени сред жените. Отбелязва се, че те са най-често срещаните и удобни.

Тестът Clearblue Jet може да се използва, както следва:

 1. Започнете да уринирате след продължително въздържание от ходене до тоалетна.
 2. Поставете домашното устройство за диагностика на бременността с приемащата страна под потока урина.
 3. Задръжте теста в това положение за няколко секунди.
 4. Поставете устройството на чиста, суха и равна повърхност.

Това е всичко. Сега остава само да се оценят показанията на теста Clearblue. Инструкцията за това устройство казва, че можете да видите надежден резултат след няколко минути. След 20 минути ефективността на диагнозата се губи. Това е нормално..

Цифрови тестове

Но това не е всичко. Дигиталните тестове за бременност Clearblue са много търсени днес. Инструкциите за използването им подчертават, че жената ще може да види не само диагностичния резултат, но и очакваното време.

Цифровите тестове за бременност са подобни на използването на мастиленоструйните тестове. Просто поставете приемащия край на устройството под потока урина и след това оценете предложения резултат. Появява се почти моментално.

Относно чувствителността

Вече е ясно как да се използва цифровият тест за бременност Clearblue. Инструкциите за използване на такова устройство ви помагат да разберете как да получите най-точния резултат..

Много момичета се интересуват от това кои тестове се считат за най-добри. Цифровите устройства за диагностика на бременност са най-точни. Те ви позволяват да определите факта на зачеването след няколко дни след закъснението на критичните дни. Тяхната чувствителност е 10 Mme / ml. Това е най-точният показател.

Тестовете за таблетки Clearblue и мастиленоструйни принтери могат да открият бременност в първите дни на критичните дни. Тяхната чувствителност обикновено е около 20 Mme / ml..

Лентите с ленти се считат за най-малко чувствителни и точни. И Clearblue не е изключение. Работата е там, че чувствителността на такива устройства е само 25 Mme / ml. Това е достатъчно, за да се установи фактът на бременността в първите дни на пропуснат период, но поради неговото представяне лентите с ленти могат да дадат неправилен резултат.

Къде да спра

Прегледахме инструкциите за употреба за Clearblue Digital и други тестове за бременност Cliable. Сега е ясно как да ги използваме. Но кое е най-доброто място за спиране?

За съжаление няма категоричен отговор на този въпрос. Ако искате бързо да разберете за бременността или нейното отсъствие, препоръчително е да отдадете предпочитание на таблети, мастиленоструйни или електронни устройства. В противен случай е по-добре да закупите няколко ленти с ленти..

Освен това с ранната диагноза „интересна позиция“ много жени купуват различни тестове. Това помага не само да проследите динамиката на промените в нивото на hCG, но също така ви позволява да изпробвате всички устройства от Clearblue в действие..

Разходите

Искате ли да си купите Clearblue цифров тест за бременност? Проучихме инструкциите за използване на това устройство. Сега можете да се запознаете с многобройните рецензии на продуктите Cliable. Какво мислят клиентите за тези тестове?

Към днешна дата електронният тест за бременност Clearblue (инструкциите са представени на вашето внимание по-горе) се счита за най-скъпото устройство. Средно за една таблетка трябва да платите около 400 рубли.

Мастилено-струйните тестове "Cliable" са по-евтини. Обикновено трябва да платите за тях от 200 до 350 рубли. Същата е цената на таблетните устройства за домашна диагностика на възможно зачеване.

Лентовите ленти се считат за най-евтините. В някои аптеки такива устройства от Clearblue могат да бъдат намерени за 100 рубли. Средната цена на тестовия комплект от две ленти е около 150 рубли.

Наличност

Цифровите инструкции за употреба Clearblue няма да отговорят на всички въпроси, които жените имат. Например, много се интересуват от наличността на продуктите на Cliable. Търсенето на тест за бременност в целия град не е най-доброто решение, особено когато можете бързо да намерите аналози.

За щастие жените са забелязали, че Clearblue е добре позната марка. Това означава, че няма да е трудно да се намерят продукти. Всяка аптека има поне един или два вида устройства от тази марка.

Само в някои региони съответните продукти не са намерени. Но той може лесно да бъде намерен в Интернет и поръчан от официалните уебсайтове на аптеките..

Винаги ли са верни?

Инструкциите за тест за бременност Clearblue показват, че такива устройства се считат за най-точни и надеждни. Наистина ли е?

Първо, много зависи от това кой тест се използва. Лентите с ленти често са грешни. Но за електронните устройства точността на диагностициране на бременността на ранен етап е около 93%. Това е достатъчно, за да говорим за висока точност и чувствителност..

За съжаление жените понякога се оплакват от неточни резултати от теста за бременност Clearblue. Инструкциите за тях предписват, че са възможни грешки, но вероятността за тяхното възникване е около 1-5%. Тоест, ако се използват правилно, те могат да бъдат елиминирани. Но това не е всичко! Инструкциите на Clearblue Digital показват, че бременността може да бъде открита дори преди забавяне.

Нито един домашен диагностичен тест не е 100% точен. Може да покаже фалшиво положителен или фалшиво отрицателен резултат. Понякога можете да видите подобни отзиви за Clearblue, но това не означава, че продуктите на компанията са лоши. Възможно е жената, която е имала грешка, да е нарушила процедурата за използване на теста.

Съвети за кандидатстване

Как да използвам теста за бременност Clearblue Inkjet? Инструкциите за използване на това устройство са посочени по-горе. Какви съвети ще ви помогнат да избегнете трудности и грешки при диагностициране на бременност?

Те изглеждат така:

 1. Тестовете не се препоръчват преди отлагането на критични дни, дори цифрови.
 2. При диагностициране на възможна бременност се препоръчва да не се пие много течност, а също така да не се уринира поне 8 часа.
 3. За процедурата трябва да използвате средната порция урина. За да направите това, ще трябва да изчакате 1-2 секунди след уриниране..
 4. Събирането на урина се прави най-добре сутрин..
 5. За събиране на биологичен материал се препоръчва да си купите стерилен буркан за тестване. Може лесно да се намери във всяка аптека..
 6. Ако тестът за бременност показа отрицателен резултат със забавяне на менструацията, диагнозата трябва да се повтори след няколко дни.
 7. „Призрак“ на устройство често показва успешно зачеване. По-добре да повторите диагнозата на следващия ден.

В действителност всичко е по-просто, отколкото изглежда. Инструкциите за тестване на Clearblue не се различават от начина, по който използвате подобни устройства, които откриват бременност. Просто продуктите на Cliable са се доказали добре. И следователно такива тестове са в голямо търсене..

Други отзиви

Прегледахме инструкциите на Clearblue. Тези тестове са популярни и търсени сред населението. Но какви отзиви напускат момичетата все по-често? Освен точността, цената и чувствителността на наличността на продукта, може да се отбележи, че производителите са свършили добра работа при проектирането на своите тестове..

Жените са доволни, че от естетическа гледна точка Clearblue надминава популярните си конкуренти, например Evitest. Не може да не е привлекателно. И ако преценим, че Clearblue радва със своята точност, може да се заключи, че само няколко клиенти са разочаровани от резултатите от диагностиката на бременността..

Някои твърдят, че освен приятния си външен вид, Cliable няма предимства пред по-евтините си конкуренти. Точността на почти всички устройства за домашна диагностика на зачеването е приблизително еднаква. И следователно, не всяка жена се съгласява да надплати за марка..

Резултат

Разбрахме какви са инструкциите за употреба за Clearblue Digital и др. Трябва ли да си купите такива тестове за бременност??

Да, особено ако парите не играят решаваща роля при избора на метод за диагностика на възможно зачеване. Въпросът е, че тестовете Clearblue са се доказали на пазара. И затова голямо внимание е привлечено към такива устройства..

Тестовете Clearblue обаче не са надарени с чудодейни свойства. Може да грешат. Никой не е имунизиран от това. Но, съдейки по отзивите, жените рядко срещат фалшиви свидетелства за "Cliable".

Споделя това

Този продукт не е наличен за доставка до вашия регион

Благодаря!

Ние винаги се стремим към най-доброто, за да зарадваме нашите клиенти с най-изгодните цени..

С най-добри пожелания, онлайн магазин Wildberries.

Добавено към списъка с чакащи

Научете за приемането

Очаквайте скоро

Описание

Лесният за използване тест за бременност Clearblue Plus е толкова чувствителен, че може да се използва до пет дни преди деня на пропуснатата ви менструация, т.е. четири дни преди очаквания начален ден (56% от резултатите при бременни са намерени пет дни по-рано, 88% - четири дни по-рано, 97% - три дни по-рано, 98% - два дни по-рано и 99% - един ден по-рано). Награден дизайн и лекота на използване: Поставете теста директно под струята урина, без да се налага да го събирате в специален контейнер. Широкият цветен връх и ергономичната дръжка правят събирането на проби невероятно лесно. Над 99% точни от деня, в който се очаква да започне менструацията ви. В проучване в Обединеното кралство повече от 9 на 10 жени заявиха, че са готови да платят повече за тест за бременност Clearblue Plus, отколкото за тест лента (въз основа на проучване сред 111 жени, които са използвали и чели различни видове тестове).

Информацията за техническите характеристики, комплекта за доставка, страната на производство и външния вид на продукта е само за справка и се основава на последната налична информация от производителя

Благодаря!

Ние винаги се стремим към най-доброто, за да зарадваме нашите клиенти с най-изгодните цени..

Тест за бременност ClearBlue

Ако трябва да разберете дали сте бременна или не, използвайте теста Clearblue, който в момента се препоръчва от повечето гинеколози. Британската марка, която стартира през 1985 г., произвежда диагностични устройства за домашна употреба, които се продават в 47 страни.

Компанията е особено известна с тестове за бременност, овулация, плодовитост, Clearblue е световен лидер в производството на подобни продукти. Първата тестова система в един етап е пусната през 1988 г., втората цифрова - през 2008 г., което ви позволява да определите не само наличието на бременност, но и нейната продължителност.

Свръхчувствителните тестове за бременност на Clearblue със стабилен цикъл показват изключително точен, както уверяват производителите, лабораторен резултат - 25-30 Мед / мл. За сравнение, чувствителността на конвенционалните тестови системи е 10–20 IU / ml.

Безспорното предимство на диагностичните тестови устройства за домашна употреба на компанията Clearblue е откриването на извънматочна бременност, нито едно друго домашно устройство на други марки няма тази способност. Можете да използвате тестовата система по всяко време на деня според инструкциите, резултатът ще се появи след минута.

Принцип на действие

Когато настъпи оплождането на яйцеклетката, жълтото тяло (временната жлеза) веднага започва да произвежда специален хормон - hCG (човешки хорион гонадотропин). Произвежда се при бременни жени първо от жълтото тяло, след това от плацентата. Именно на чувствителността към това хормонално вещество се основава работата на различни тестове за бременност, чиято същност е да се идентифицира hCG в женската урина.

Нивото на хорион гонадотропин при бременни жени се повишава бързо още през първите седмици, поради което тестът за бременност Clearblue е точен в 99% от случаите още в началото на очакването на менструацията. Практиката показва, че тази диагноза е точен показател дори няколко дни преди деня, когато трябва да има менструация. Но трябва да се има предвид, че в самото начало на бременността, hCG все още не е достигнал правилната концентрация, поради което, за да се избегнат грешки, е по-добре да се тества точно в съответствие с инструкциите.

Разновидности на тестовете

Тестовете за бременност Clearblue се различават по тип в зависимост от това как работят.

Мастиленоструйните устройства се считат за най-надеждни, популярни, лесни за използване, високочувствителни, висококачествени, евтини. Но те също така дават най-много грешки. Принцип на действие: течността влиза в лентата, движи се по влакнестата повърхност до реагента до желаната марка и дава резултата. Вътре в системата има частици с антитела, които реагират на хорион гонадотропин на бременната жена.

Първите в света електронни (или дигитални) тестове за бременност с прозрачна синя форма са проектирани и пуснати през 2008 г. Това бяха първите домашни диагностични устройства, които показваха резултата на дисплея, не с икони или ивици, а с думи. А също и първите системи, които определят приблизителната гестационна възраст.

Според производителя цифровото устройство показва еднозначен резултат, който не може да бъде тълкуван по друг начин. Следователно гарантираната надеждност е около 100%, когато се използва правилно. Такива устройства са особено важни за тези, които се нуждаят от спешни данни. Информацията, показана на монитора след тестване, не се променя през деня, както е при лентите, но след това информацията изчезва.

Колкото по-близо е до очакваното месечно тестване, толкова по-висок ще бъде резултатът:

Тестване в дни преди пропуснатия периодРезултатът е "бременна", процент
451
382
290
195–99

Използване на тестовата система Clearblue Plus

Тестът Clearblue Plus е най-простият от цялата линия, но не по-малко надежден от сложните аналози. Вече може да се използва от деня на очакваната менструация. За по-надежден резултат е по-добре да тествате сутрешната урина в контейнер или под поток. През 2012 г. печели наградата за дизайн на Red Dot за своя революционен дизайн.

Правила за използване на теста:

 • извадете пръчката от опаковката, свалете капачката;
 • потопете пръчката тесто в контейнера със сутрешната урина, задръжте 5 секунди. Друга възможност е да го задържите под струята урина за 5 секунди. При струйния метод основното е да се уверите, че течността попада върху върха на устройството, който трябва да стане розов. Ако това не се случи или цветът е твърде слаб, тогава не е достигнало достатъчно течност по върха;
 • извадете пръчката от контейнера и я поставете хоризонтално.

Ако се използва правилно, обозначено със синята контролна линия в един от прозорците, резултатът ще се появи след минута или по-малко. За да бъде диагнозата ясна, се препоръчва да изчакате 3 минути.

Появата на знака „+” във втория прозорец ще означава бременност, а знакът „-” означава липса на бременност. Важно е на двете дъски да се появят две линии и интензивността на цвета им няма значение. Линиите могат да бъдат с един и същи цвят или един да е по-ярък.

Резултатите на лентата са валидни за 10 минути. Ако след този период на него се появят промени, тогава те не означават нищо. Тестването трябва да се повтори, ако синята контролна вертикална линия не се появи на лентата.

Плюсове на Clearblue Plus

 • точност до 99% (10–25 mIU / ml);
 • възможно е ранно тестване - 4-5 дни преди очаквания период, но точността на резултата може да е по-ниска;
 • пръчката има удобна форма - лесно е да я задържите по време на метода за тестване на струята;
 • поради наличието на дълга дръжка се спазва хигиена;
 • върхът е наполовина по-широк от предишните системи;
 • не се изисква контейнер за събиране на урина, така че тестването може да се извършва не само у дома;
 • лесна оценка на резултатите;
 • разумна цена - в рамките на 170 рубли.

Недостатъци на тестовете Clearblue Plus

 • не се изключва фалшиво отрицателен резултат при тестване няколко дни преди очакваното месечно;
 • еднократен тест;
 • невъзможно е да се определи периодът в седмици.

Използване на системата за лесно тестване Clearblue

Устройството е идентично с предишното по приложение и интерпретация на резултатите. За да използвате теста за бременност Clearblue Easy, трябва също да премахнете защитното фолио, да свалите капачката, да спуснете върха в контейнер с урина или да поставите тестерния индикатор под струята урина, така че да е напълно потопен в него, в противен случай е възможен ненадежден резултат. Ако се използва правилно, индикаторът ще стане розов, което означава, че е имало достатъчно урина за диагностика.

Трябва да използвате устройството в първия ден на забавяне на менструалния поток. Самата процедура ще отнеме само 5 секунди, след това още 2-3 минути, за да се изчакат резултатите. За надеждност пръчката трябва да бъде поставена строго хоризонтално върху равна повърхност.

Дизайнът има два прозореца - по-голям и по-малък. Ако диагнозата е правилна, в по-малкия прозорец се появява синя вертикална лента. Появата в голям кръгъл блок от знаци "+" или "-" ще показва съответно наличие или отсъствие на бременност. Ако нищо не се появи в прозорците или има съмнителни признаци, тогава едно от двете неща: неизправност на устройството или грешки при тестване.

Професионалистите на Clearblue Easy

 • висока точност - до 99%, ако процедурата е проведена не по-рано от първия ден на забавянето;
 • незадължителен контейнер за урина, тъй като устройството принадлежи на струята;
 • в дизайна има малки издатини, които ви позволяват сигурно да държите устройството;
 • проста оценка на резултатите;
 • ниска цена - до 130 рубли.

Недостатъци на серията Easy

 • няма смисъл да се използва системата по-рано от препоръчания период;
 • устройство за еднократна употреба;
 • определя се само наличието или отсъствието на бременност, но не и нейната продължителност.

Използване на цифровата система за тестване Clearblue

Тестът Clearblue Digital е революционно електронно устройство, което ви позволява да откриете не само самата бременност, но и да определите гестационния период в ембрионални седмици. В сравнение с ултразвуковото тестване, точността на този инструмент е толкова лесна за използване, колкото мастилено-струйните тестери..

Съвсем просто е да използвате електронно устройство за определяне на бременност: освободете се от опаковката, свалете капачката, поставете върха на индикатора, спуснат надолу под струята урина за 5 секунди. Ако има достатъчно урина за изследване, върхът ще стане розов. Можете да използвате контейнер с урина, ако желаете.

След като обърнете индикатора в розово, поставете капачка върху него и го поставете върху равна хоризонтална повърхност. Изчакайте около три минути, оценете резултата, който не се нуждае от тълкуване.

Цифровият дизайн е оборудван с електронен сензор, на който можете да видите информация за бременността и времето. Работи по следния начин. Както всички тестери, Digital реагира на хорион гонадотропин в урината на бременна жена, който се показва на монитора под формата на бременност. Но паралелно се изчислява и концентрацията на hCG, според която гестационният период се изчислява в седмици: 1 + 2, 2 + 3, 3 + 4, 4 + 5, 5+ седмици.

Първо на монитора се появява мигащ пясъчен часовник - това е системата за броене. След 3 минути в горната част на дисплея просто се изписва „бременна“, ако резултатът е положителен или „не е бременна“, ако резултатът е отрицателен, а времето в долната част на дисплея се изразява в цифри. Например, ако мониторът показва числото 3+ (3 ембрионални седмици), това съответства на 4-5 акушерски седмици.

Clearblue Digital предимства

 • точността на факта на бременността е 99%;
 • точност на времето - 92–96%;
 • възможността за ранно откриване на бременност, еквивалентно на ултразвуково откриване на бременност на 11–12 седмици;
 • тестването може да се извърши 5 дни преди очаквания период;
 • лекота на използване, не се изискват специални умения;
 • може да се използва без събиране на урина - под потока.

Недостатъци на Clearblue Digital

 • относително висока цена - до 350 рубли.

Като недостатък на цифровия тестер някои потребители отбелязват, че резултатите не се запазват след 24 часа. Но ако фактът на оплождането се потвърди, тогава за мнозинството такъв минус не е проблем..

Грешки и причини

Всяко устройство за ранно тестване на бременност може да се повреди, най-често причината за това е неспазване на инструкциите. Въпреки това, дори ако се спазват препоръките, е възможно да се получат неразбираеми данни, което може да се дължи на следните фактори:

 • преминаване на курс на хормонална терапия, особено лечение на безплодие с използване на лекарства, съдържащи hCG;
 • хормонална стимулация;
 • диуретично лечение;
 • тестване твърде рано с нередовен цикъл;
 • скорошна бременност може да покаже фалшиво положителен резултат;
 • извънматочна;
 • ендометриоза;
 • кистозни образувания на яйчниците;
 • миома;
 • произвеждаща хормони неоплазма.

Съмнителна информация за тестване е възможна, ако инструкциите са нарушени:

 • индикаторният връх не сочи право надолу;
 • след употреба тест лентата се поставя върху неравна повърхност и не е строго хоризонтална;
 • нямаше достатъчно или много урина за изследването;
 • интерпретация на струйни тестове се проведе 10 минути след употреба.

Ако след повторно тестване получената информация поражда съмнения или е била неочаквана, тогава е по-добре да се свържете с гинеколог. Статистически всяка трета жена може да направи грешки, когато интерпретира резултатите от системите за откриване на бременност у дома. Това важи особено за тест лентите, въпреки че именно тези прости устройства са най-търсени..

Форма за издаване, съхранение, други функции

Форма за освобождаване: индивидуално опакован тестер

Употреба: за домашна употреба

Начин на приложение: ин витро самотест

 • използване вътре;
 • нанесете, ако индивидуалната опаковка е повредена;
 • използвайте след изтичане срока на годност.
 • съхранявайте далеч от деца;
 • температура на съхранение - 2-30 градуса;
 • съхранявайте разопакованата система за половин час на стайна температура преди употреба;
 • изхвърлете в съответствие с инструкциите, извадете батериите (ако има такива) преди изхвърляне.

Какво трябва да знаете за тестовете ClearBlue и тяхната валидност

Има огромен брой методи за определяне на бременността в ранните етапи и един от тях е домашен анализ, използващ специални тестове. Цената на електронния тест Clearblue не притеснява много жени, защото може да покаже бременност още първата седмица след зачеването. Колко точно е това устройство, как да се борави с него?

Как работят тестовете

По-добре е да разберете дали бременността е настъпила или не възможно най-рано, независимо дали е планирана или нежелана. Голям плюс във всеки от тези случаи е, че ранната диагностика ви позволява или да коригирате обичайния си ритъм на живот, за да създадете по-удобни и "правилни" условия за протичане на бременността, или да вземете решение за прекратяването му.

Всички тестове, независимо от марката и цената, работят по един и същ принцип: тестовата система съдържа реагент, който реагира на определена концентрация на хорион гонадотропин в урината на жената. Както знаете, нивото на hCG в тялото на жената започва да расте веднага след имплантиране на ембриона към стената на матката и се произвежда от хорионната мембрана на самия плод, поради което наличието на този хормон в кръвта и урината на жената показва, че в тялото й вече се развива нов живот.

Всяка тестова система има своя собствена чувствителност - способността да реагира на hCG. Като правило това е 10-25 mIU / ml, което е напълно достатъчно за определяне на бременността на най-ранния етап..

Тестът за бременност Clear Blue е много популярен сред нежния пол. Каква е причината за това? Възможно висока ефективност, наличност и асортимент от тестови системи. Но първо нещата първо.

Описание на продукта

Системите за изпитване Kleable са предназначени за домашна употреба. Те са разработени от Unipath Ltd, един от водещите световни производители на тестове за бременност и овулация. Освен това продуктите на тази компания се препоръчват от много гинеколози..

Всички тестове Clearblue принадлежат към мастилено-струйната група, която много потребители смятат за най-удобна за използване. Компанията пуска 3 вида тестови системи, които сега ще разгледаме по-подробно. Можете да ги купите в аптеката.

Clearblue плюс

Най-простият тест от цялата серия Clearblue, но това не означава, че ефективността му ще бъде изкривена. Според съобщенията на производителите надеждността на получените резултати достига 99%, при условие че анализът се извършва след забавяне, когато нивото на hCG вероятно е вече нормално, за да може тестът да реагира на него. Ако анализът се извърши преди закъснението, ефективността на теста ще бъде по-ниска.

Предимствата на Clearblue plus включват:

 • висока ефективност - 99%;
 • простота и лекота на използване поради дългата извита дръжка;
 • няма нужда от събиране на урина;
 • наличност.

Що се отнася до недостатъците, те включват:

 • невъзможност за определяне на продължителността на бременността;
 • невъзможност за повторно използване на теста.

Clearblue лесно

Тази проба е представена от удължен инструмент с два прозореца и цветен връх. Лесната тест лента ClearBlue е предназначена за откриване на бременност от първия ден на пропуснатите менструации.

Основните предимства на такива тестове:

 • индикатори за висока производителност, при условие че анализът се извършва не по-рано от първия ден на месечното закъснение;
 • няма нужда да се събира урина;
 • простота и лекота на използване;
 • ниска цена.

Сред недостатъците на Cliable Easy:

 • невъзможността да се определи бременността преди закъснението на менструацията;
 • системата не показва гестационната възраст;
 • липса на многократна употреба.

Clearblue digital

Високо прецизни системи за потвърждаване на бременността. Системата работи благодарение на интелигентен сензор, с който е възможно да се определи гестационната възраст с точност от седмици.

Ефективност - 99%, подлежи на тестване в първия ден на забавянето. Що се отнася до определянето на гестационната възраст, и тук тестовата система може да покаже доста високи нива на точност - до 96%.

Предимства на цифровото устройство Clearblue:

 • висока точност;
 • способността да се определя продължителността на бременността;
 • благодарение на такова устройство може да се определи дори най-ранното зачеване;
 • простота и лекота на използване;
 • за да се получат резултати, достатъчно е тестът да се постави под струя урина, без да се използват контейнери за събиране на биоматериал.

Сред недостатъците има само един: такива проби са няколко пъти по-високи от своите предшественици..

Характеристики на използването на Clearblue

Такива устройства се използват в зависимост от вида, затова предлагаме да разгледаме по-подробно. Инструкциите за използване на всеки от тях изглеждат така:

 1. ClearBlue плюс. Тази проба започва да действа веднага щом урината попадне върху оцветяващия й връх. Устройството може да бъде поставено под потока урина или пуснато в контейнер с биоматериал. Времето за задържане на устройството в урината е 5 секунди. Ако анализът се извърши правилно, белият връх трябва да стане розов и веднага щом това се случи, устройството трябва да се постави на равна повърхност и да се изчака 3 минути, след което резултатите могат да се проверят.
 2. Clearblue лесно. В този случай свалете капачката от върха за анализ. След това трябва да поставите върха под струята урина или да го спуснете в контейнер с урина - това е толкова удобно, колкото е. Ако върхът на индикатора е напълно розов, това означава, че тестът е извършен правилно. Ако частично е станало розово, тогава все още трябва да му въздействате с биоматериал. След това върхът се затваря с капачка и след 2-3 минути можете да проверите и разберете резултата. Вижда се в малък прозорец на устройството.
 3. Clearblue digital. Това цифрово устройство не може да се използва многократно, работи на същия принцип като описаното по-рано копие.

Тествайте надеждността

Както при всяка система за откриване на бременност, устройствата ClearBlue могат да грешат и да дават фалшиви резултати. Зависи от коректността на анализа. Но дори и при стриктно спазване на инструкциите, може да има грешни резултати..

Следните фактори влияят върху надеждността на домашния анализ:

 • приемане на редица лекарства, докато се подлагате на терапия срещу безплодие - главно, говорим за хормонални лекарства на базата на hCG;
 • в случай на нередовен менструален цикъл - при такива обстоятелства жената може да бъде тествана твърде рано. Отрицателен резултат е възможен, когато нивото на hCG все още не е достатъчно високо, за да може устройството да реагира на присъствието му в биоматериала;
 • при скорошна бременност тестването може да покаже фалшиво положителен резултат, който се дължи на наличието на hCG в тялото на жената;
 • в случай на извънматочна бременност, кисти на яйчниците, ендометриоза, миома на матката или произведени от хормони тумори.

Ако имате и най-малко съмнение, можете да направите повторен тест след 2-3 дни или да се консултирате с гинеколог.

В края на тази публикация бих искал да кажа следното: независимо от марката на теста, само ако се спазват правилата за използване, те могат да покажат надежден резултат. Що се отнася до устройствата ClearBlue, те не само ще покажат, че зачеването е настъпило, но и ще могат да определят продължителността на бременността..

Какво мислите за ClearBlue и тестовете за бременност като цяло? Вярвате ли им? Оставете отзивите си, ако имате опит с използването на електронни тестове.