Evitest тест за бременност

Популярността на бързите тестове за бременност е толкова висока, че вече дори не е необходимо да се обяснява принципът на тяхното действие и целесъобразността на тяхното използване. Изборът на тестове за определяне на бременност е също толкова широк. Но съвременните жени искат да бъдат 100% сигурни в своето качество и правдивост! Затова търсенето на най-чувствителните и висококачествени тестове не спира..
Защо много хора избират Evitest?

Един от най-популярните тестове за бременност сред съвременните жени е Evitest. Немската производствена компания HELM Pharmaceuticals Gmbh обещава на потребителите много висока надеждност (над 99%!), Възможността за диагностика на най-ранните етапи на бременността (от първия ден на закъснението). И най-важният фактор, определящ избора на много жени, е високата чувствителност на теста, възлизаща на 20mME / ml.

Освен това Evitest е много лесен за използване: може да се използва навсякъде и по всяко време на деня (въпреки че все пак е по-добре да се препоръчва сутрин)
EVITEST One е най-простата, единична тест лента, която е много лесна и удобна за използване. Просто вземете лента от опаковката и я потопете в правилно събраната урина до посочената маркировка за 3 секунди.
EVITEST Plus - Съдържа 2 тест ленти за подобрена точност на откриване. Вторият тест (за потвърждаване на резултатите от първия) се извършва след 2 дни, тъй като на всеки 48 часа нивото на hCG в урината на жената се удвоява.
EVITEST Proof е по-точен и удобен тест за таблети в сравнение с предишните типове. За да се получат резултатите, е необходимо да капнете 4 капки урина върху прозореца в таблетката, като използвате приложената пипета.
EVITEST Perfect е мастиленоструйна тестова касета, която е удобна и хигиенична за използване. Просто поставете края на касетата, маркирана със стрелка, под струята урина за 5 секунди (след отстраняване на капачката от нея) и след 5 минути оценете резултата.
Толкова ли е ефективен Evitest?

Тестовете на Evitest са предимно положителни. Всъщност е удобно и резултатите са почти винаги верни. Но само почти.

Напоследък има все повече негативни отзиви за Evitest. Често се получават фалшиви резултати, което коренно подкопава доверието в не толкова отдавна много популярна марка. Дори продавачите на дрогерии признават, че Evitest не е това, което беше преди. Поне купувачите все по-често се оплакват от неговата неточност..
Тест за бременност Clearblue


Ако имате неясни съмнения относно наличието или отсъствието на бременност, предлагаме да разрешите този проблем с теста за бременност Clearblue. Защо Clearblue? Тъй като този тест е най-препоръчваният от акушер-гинеколозите и има редица предимства. Кои? Нека да разберем!

Като начало Clearblue е водещ производител на тестове за бременност, базиран във Великобритания. По този начин първите, които препоръчват този тест, са британски водещи експерти в областта на гинекологията. Всички тестове Clearblue предлагат 99% точност при тестване от първия ден, когато менструацията ви закъснее.

Чувствителността на теста Clearblue е толкова висока, че тестът може да се използва в много ранните етапи на бременността, т.е. вече 4 дни преди началото на менструацията със стабилен менструален цикъл в продължение на шест месеца. Освен това всички тестове за бременност Clearblue са доста лесни за използване и се съобщава, че са много точни в резултатите си..

Освен това производителите на теста за бременност Clearblue гарантират, че резултатите са толкова точни, колкото лабораторните, поради чувствителността на теста, която е 25-30 IU / ml, докато конвенционалните тестове са предимно 10-20 IU / ml. Мастилено-струен тест за бременност


Сред многото различни домашни тестове за бременност, мастилено-струйните тестове се считат за най-качествени и най-надеждни. Това са тестове от трето поколение, които са по-сложни от своите предшественици и следователно по-удобни и точни..

Цените за мастилено-струйни тестове варират от 3-8 долара. Това е значително по-висока от цената на, да речем, тест ленти, но от всички домашни тестове мастилено-струйните тестове се считат за най-надеждни. Дори много слабо изразена втора лента показва висока вероятност за бременност. Тъй като мастилено-струйните тестове са силно чувствителни (стандартната им чувствителност е 10 mIU), те могат да се извършват по всяко време на деня, което е много важно за нетърпеливите дами. Въпреки това сутрешното време остава за предпочитане по този въпрос, особено в много ранните етапи..

В допълнение към високата точност, предимствата на този тип тестове включват тяхната хигиена и простота. Специалният дизайн позволява тестване без събиране на урина, което е много удобно за използване и позволява тестът да се използва навсякъде при почти всякакви обстоятелства. За да направите това, просто трябва да замените приемащия край на теста под струята урина и да погледнете резултата след няколко минути!

Прочетете също:
Тест за бременност с ленти
Evitest тест за бременност
Как да използвам тест за бременност
Тест за бременност Clearblue
Най-добър тест за бременност

Как става това? Прътът на устройството има влакнеста структура. Покрай тези влакна, които имат много каналчета, анализираната течност (известна още като урина) бързо се издига до тестовата част на пръчката и има реагент. Ако в урината присъства hCG (човешки хорион гонадотропин, показващ бременност), той ще се прикрепи към специални латексови частици с антитела, чийто слой е точно в тестовата система. И по този начин ще видим резултата като втора лента..

Съвременните мастилено-струйни тестове са много разнообразни. Богат избор от производители и ценови диапазон ви позволява да закупите висококачествен тест за сравнително малко пари във всяка аптека във вашия град. Ето имената на някои от съществуващите мастилено-струйни тестове:
тест за бременност HomeTest
Дует тест за бременност
тест за бременност Моята тайна
тест за бременност "Happy Test"
тест за бременност Тест за Вest
тест за бременност Evitest Perfect
тест писалка за определяне на бременност "VERA-PLUS".

Въпреки големия избор на струйни тестове и тяхната висока точност, все пак препоръчваме консултация с гинеколог, тъй като има редица причини, които допринасят за фалшив резултат.


Съвременната жена, за разлика от своите предшественици, има всяка възможност да опровергае или, напротив, да потвърди присъствието си при първите съмнения за бременност - със забавяне на менструацията, промени в настроението и други признаци, които косвено могат да показват „интересна ситуация“. Всичко - благодарение на специални експресни тестове, които жената, ако е необходимо, може да извърши у дома, само като закупи всичко необходимо за „тестване“ в аптека. Едва ли днес има дами, които не са чували (или дори са използвали) такива устройства поне веднъж в живота си. Всъщност бързият тест за бременност е лесен за използване, ефективността му е много висока (от 92% до 99%) и не се изискват специални препарати от жената за провеждането му. Освен ако не закупите действителния тест.

Бързият тест за бременност дава резултат като лакмус - промяна на цвета под въздействието на човешки хорион гонадотропин (hCG). Хорион гонадотропин е специален хормон, който обикновено присъства в тялото на жената в изключително малки количества. Но след оплождането на яйцеклетката и имплантирането на ембриона в матката, тя започва да се произвежда интензивно от хорионните ворси, а след това и от плацентата. По този начин нивото на hCG по време на бременност непрекъснато се увеличава и само повишаването му става определящо за положителен тест за бременност..

За да разрешат първите съмнения относно бременността, днес жените имат възможността да се възползват от един от експресните тестове, разработени от съвременните медицински специалисти. Такива устройства са различни - от най-простите лентови тестове до електронни тестове. Който и метод на "диагностика" да бъде избран, препоръчително е да се направи бърз тест за бременност на 3-5-ия ден от закъснението на менструацията. Така че, хорион гонадотропин започва да се произвежда интензивно само след като ембрионът е прикрепен към маточната стена - около 6-8 дни след оплождането. И положителен резултат от теста, в зависимост от вида му, е в състояние да покаже, дори след първата седмица на бременността.

Въпреки това, много зависи от спазването на всички правила за теста, от индивидуалните характеристики на производството на hCG, от качеството на теста. Случва се резултатът след използване на експресния тест за бременност да не е „очевиден“: ивиците са или размазани, или лошо оцветени, или цветът изобщо не се е променил. За да потвърдите резултата, ще трябва да повторите теста на следващия ден. И в случай на положителен отговор, отидете на спокойствие при гинеколога за консултация.

Кой бърз тест за бременност да избера? Всичко зависи от предпочитанията и финансовите възможности на жената. Почти всеки бърз тест за бременност във всеки случай ще се превърне в ефективен метод за ранна диагностика на бременността. Те се различават само по цена и дори по лекота на използване..

Най-лесният бърз тест за бременност е тест лентата. Прилича на тънка лента със нанесен специален реагент. За да се извърши тестът, е необходимо да се събере част от сутрешната урина (концентрацията на хорион гонадотропин в нея е по-висока), потопете лента в нея и я задръжте там за кратко време. Резултатът ще се появи буквално в рамките на 2-5 минути след теста.

Има и таблет или касета, експресен тест за бременност. Принципът му на действие е същият като този на предишния, само че е „опакован“ в специална таблетка и за такъв тест не се изисква цяла порция урина - достатъчна е само капка. Прилага се към специален прозорец, във втория се появява резултатът.

Мастилено-струйният тест е различен по това, че може да се извърши по всяко време и навсякъде, докато ефективността, която осигурява, е много, много висока. Принципът на използване на струйния тест е много прост - просто го поставете под струята урина и след това "се запознайте с резултата".

Последните разработки включват електронен тест за бременност. И струва, съответно, не много по-скъпо. И всичко това, защото резултатът по време на такъв тест се показва на специален екран: или цифрово обозначение под формата на плюс или минус, или дори съответния надпис (бременна / не бременна).

Освен това предимствата на теста Clearblue включват:
световна популярност;
лидер сред производителите на тестове за бременност;
възможността за използване по всяко време на деня;
резултатът се вижда след минута;
единственият тест в света, който определя извънматочна бременност.

За да определите дали сте бременна или не с теста Clearblue, следвайте тези указания стъпка по стъпка:
извадете тестовата пръчка от индивидуалната опаковка и отстранете капачката;
поставете теста под струя урина или го потопете в контейнер с урина за 5 секунди;
поставете теста върху хоризонтална повърхност и изчакайте резултата.

Важно е да знаете, че синята линия в контролния прозорец показва правилното използване на теста и резултатът ще се появи в рамките на една минута..

Когато четете резултатите, обърнете внимание на снимките: "+" определя наличието на бременност, а "-" казва, че няма бременност.
Тест за бременност с ленти


Когато спермата и яйцеклетката се срещнат заедно, за да се съберат в ново тяло, ембрионът започва да се формира и развива. И с него се полага бъдещата плацента. Още от първия ден тя започва да отделя специфичен хормон - човешки хорион гонадотропин (hCG) - който позволява диагностициране на оплождането, което се е случило в ранните етапи. Този хормон блокира производството на следващото яйце от яйчниците, за да предотврати вторична бременност. Всички тестове за бременност се основават на неговото "изчисление". Най-простите и достъпни от тях са тест ленти (или ленти), продавани във всяка аптека. Те ви позволяват да определите бременността от първия ден на закъснението на менструацията. В същото време те са евтини и лесни за използване..

За да се извърши такъв тест, лентата трябва да се потопи за известно време в порция сутрешна урина, след това да се постави на хоризонтална повърхност и да се изчака резултатът да се появи (можете да прочетете повече за това в инструкциите за теста). Едната лента опровергава наличието на бременност (това е контролна лента, която потвърждава годността на теста за употреба), две (втората вече е диагностична) - потвърждават. Как работи?

Върху тест лентата се нанася специално вещество, което реагира на гонадотропин чрез промяна на цвета. Технологията на производство е много проста, което се отразява в цената. Но съвременните гинеколози уверяват, че днес вече не е необходимо да се очаква точност от подобни изследвания. Вероятността за грешка на тест лентата е значителна: ако я преекспонирате в течност или я потопите над определената марка, може да възникне грешка. Съответствието с технологията и условията за съхранение също влияе върху точността на резултата. Освен това носителят на реагента от това поколение тестове е хартия, която не му позволява да издържи точната си концентрация и може да доведе до грешен резултат. И събирането на урина в отделен, непременно идеално чист контейнер губи привлекателността на този метод.

Прочетете също:
Мастилено-струен тест за бременност
В кой ден да се направи тест за бременност
Тест за бременност преди закъснението на менструацията
Тест за бременност Clearblue
Кога да се направи тест за бременност

Ето защо лекарите все още препоръчват да посетите гинеколог. Съществуват висококачествени високотехнологични тестове за определяне на бременност, създадени специално за използване в медицинската практика. Те са достъпни само за клиники и не отиват на дребно. Между другото, в повечето развити западни страни по света вече няма да намерите ленти за тест за бременност в аптеките..

Въпреки това много домашни жени използват най-простите и евтини тест ленти в своята практика. Ако сте един от тях, вземете предвид, че е много важно процедурата да се извърши правилно. Това не е особено трудно, тъй като към всеки тест са приложени подробни инструкции. А за още по-голяма точност трябва да знаете кога да си направите тест за бременност..

Много производители произвеждат лентови тестове и цената им е много ниска - започвайки от 10 рубли. Някои от съществуващите ленти са:
тест за бременност itest;
тест за бременност HomeTest;
Тест за бременност Bee-Sure-S;
Тест за бременност на Пани;
Тест за бременност BabyCheck;
тест за бременност Nouwelle;
Таен тест за бременност;
тест за бременност Моята тайна;
Тест за бременност Отговор;
Тест за бременност Бона;
тест лента за определяне на бременност "Happy Test";
тест за бременност Тест за Вest;
тест за бременност Evitest и Evitest Plus;
тест за бременност Frautest и Frautest двоен контрол и други.

Тест за бременност Clearblue: как да се използва, може ли да има грешка

Независимо дали бременността е дългоочаквана или непланирана, изключително важно е да се знае за нейното възникване възможно най-рано. В момента има много различни тестове, които ви позволяват да определите бременността у дома, но, за съжаление, не всички от тях могат да дадат точни резултати. Електронният тест за бременност Clearblue днес заслужено се счита за най-добрия от този вид. Той има индикатор за зачеване и позволява не само да се установи наличието на бременност, но дори да се определи времето на ранен етап. Нека разгледаме по-отблизо характеристиките на този тест и продуктите на друга компания, за да определим колко ефективни и точни са те..

 • Описание и характеристики на теста
 • Ползи
 • Сортове
 • Как да използвам: инструкции стъпка по стъпка
 • Може ли да има грешка?

Описание и характеристики на теста

Clearblue е дъщерно дружество на швейцарската компания Procter and Gamble. Той придоби популярност във фармацевтичната индустрия поради високото ниво на качество на продукта. Централният офис на компанията се намира в Женева. "Clearblue" от 2008 г. произвежда всякакви тестове не само за бременност, но и за овулация.

След влизане в теста течността се движи през тубулите, които се намират в индикатора за хартия, и постепенно се издига нагоре. След като достигне зададената стойност, ще бъде възможно да се определи резултатът.

Ползи

Основните предимства на тестовете Clearblue са:

 • допустимост на приложение няколко дни (4-5) преди началото на менструацията. За това е важна редовността на цикъла;
 • чувствителността на теста за бременност Clear Blue е много по-висока от другите подобни устройства;
 • можете да видите резултата буквално две до три минути след процедурата;
 • всеки човек може да дешифрира резултата, тъй като обозначенията са най-прости: една или две ивици (версия "Compact") или знаци "+" и "-".
 • времето на деня не влияе върху ефективността на тестването;
 • цифровият модел ще позволи не само да се определи наличието или отсъствието на бременност, но също така ще помогне да се установи периодът в случай на положителен резултат.

Сортове

В момента предприятието "Clearblue" представя три модела устройства за откриване на бременност. Нека разгледаме по-отблизо всеки от тях..

 • "Clearblue Plus". Опцията е проста и в същото време най-удобна. Дизайнът има извита дръжка и широк връх, за да опрости процеса на вземане на проба за целите на анализа. Този тип е най-хигиеничният от предлаганите. Характеристика на модела може да се разглежда и възможността за промяна на цвета на върха, в резултат на което става ясно, че устройството е започнало да работи. В контролния прозорец, който също е разположен върху тялото, се образува вертикална лента, ако процедурата за тестване се извършва в съответствие с всички правила.
 • "Clearblue Compact". Моделът също е лесен за използване. Това е мастилено-струен тест в една стъпка, който не изисква събиране на проба във всеки контейнер, тъй като приспособлението е оборудвано с проба за абсорбиране на влага. Тестването с помощта на този модел е възможно в първия ден от забавянето. Има един прозорец, където можете да видите един или два реда, като по този начин разкривате резултата.
 • Clearblue Easy Digital. Дигитален тест за бременност, който е по-малко ергономичен от Clearblue Plus, но предлага редица уникални предимства. Резултатът от теста може да се разбере от знаците "+" или "-". В допълнение към индикатора за състоянието, устройството има и индикатор за зачеване. Той е този, който помага да се установи продължителността на бременността. Индикаторът ще бъде показан след седмици и резултатът ще бъде запазен за около 1-2 дни.

Как да използвам: инструкции стъпка по стъпка

Всеки модел се предлага с инструкции как да използвате теста за бременност Clearblue и как да интерпретирате резултатите. Също така са посочени основните грешки, които могат да бъдат допуснати по време на процеса на тестване и които могат да доведат до невалидни резултати. Вложката е задължително илюстрирана с подробни изображения, с помощта на които всеки може да проведе тестване правилно.

Различните модели на устройството имат свои собствени характеристики в употреба. Но има списък с правила, които ще трябва да се спазват във всеки от случаите..

 • Херметически затвореният контейнер трябва да се отваря само преди изпитване. Ако опаковката е била повредена по-рано, тогава такова устройство е неподходящо за използване..
 • Преди процедурата трябва да си измиете добре ръцете. Ако тестът трябва да бъде потопен в урина, контейнерът за проби трябва да е напълно сух и разбира се също чист..
 • Тестът може да се извърши по всяко време на денонощието, но сутрешното време се счита за предпочитано..
 • Мастилено-струйният тест трябва да се постави под урината за 5 секунди. Ако устройството трябва да бъде потопено, тогава, когато използвате модела Plus, трябва да изчакате 5 секунди; използвайки модела "Compact", трябва да изчакате 15 секунди, а за цифров тест са ви необходими 20 секунди.
 • Само върхът трябва да влиза в контакт с урината. След вземането на пробата върхът трябва да се затвори с капачка.
 • Неприемливо е да обърнете тестовия връх нагоре. Докато се очаква резултатът, приспособлението трябва да се постави хоризонтално или да се държи с върха надолу..
 • Резултатът ще се покаже в рамките на 3 минути. Моделите "Plus" и "Compact" показват валидни резултати 10 минути след процедурата, а моделът "Digital" - 24 часа.

Може ли да има грешка?

Разбира се, когато се запознавате с продуктите на компанията "Clear Blue", най-интересният въпрос е дали тестът може да е грешен. Производителят твърди, че точността на резултатите от тестовете, които произвежда, е 99%. Независимо от това, струва си да се отбележи, че все още е възможна грешка, дори в случаите, когато инструкциите са били следвани с максимална точност. Условията, при които може да се получи фалшив резултат, са следните:

 • По време на тестването HCG все още не е достигнала желаната концентрация в женската урина. В този случай тестването трябва да се повтори по-късно;
 • наличието на заболявания в областта на бъбреците. В такива ситуации нивото на hCG няма да може да се повиши до необходимата концентрация на нито един от етапите на бременността;
 • извънматочна бременност, наличие на заплаха от спонтанен аборт, плацентарна недостатъчност;
 • преди процедурата за тестване, жената е изпила голямо количество вода, или е взела лекарство, което има диуретичен ефект;
 • устройство с изтекъл срок на годност.

Като цяло, както се вижда от отзивите на жени, които вече са изпитали въпросния тест, устройството заслужава внимание. Той може да помогне за идентифициране на бременността в началния етап, докато може да се използва почти по всяко време..

Лесни тестове за бременност ClearBlue с оцветяващ съвет - Преглед

Isi-pisi))) можете да се адаптирате, но защо. Нека да разгледаме плюсовете и минусите на лесния тест за бременност Clearblue.

Купих теста за втори път с почивка от половин година, не заради голямата любов, разбира се, а заради баналната липса на любимия ми Фраутест в аптеката. Гледайки напред, ще ви уведомя, че съм поставил три звезди и препоръчвам рейтинга, защото можете да го използвате, по принцип можете, но лично за мен това далеч не е първият избор.

Ще кажа най-важното - не забелязах грешки в резултата!

Това е най-важното нещо в теста, защото е вярно?

Въпреки че един от четиримата не показа контролната лента, това означава, че е бил с брак. (Ще сваля една звезда за това).

И по-важното е чувствителността на теста. За съжаление при покупка (върху опаковката) тази информация не може да бъде намерена. Намерен на уебсайта: Чувствителността на този тест за бременност е 25 mIU / ml. А моят домашен любимец Frautest има цели 15 mIU / ml. Е, от вас зависи да решите, но информацията не може да бъде скрита от потребителя зад фразата: "Точност 99%".

Останалото ще разберем сега.

1. Удобен и приятен за използване.

Можете да направите без събиране на урина. Мастилено-струйната система работи, върхът е широк, попива добре, реагентът не се отмива. Самият тест е доста>

2. Супер удобна лента за боядисване.

Върхът променя цвета си, когато е достатъчно влажен. Той е супер удобен, направо брилянтен.

3. Цената не е толкова висока за това качество. Излезе един лесен тест Clearblue на цена от 105 рубли (2018).

И сега единственият МИНУС (точно такъв - смел минус):

Невъзможно е да бъдете сигурни, че интерпретирате резултата правилно! Нека обърнем внимание на инструкциите:

Самият производител рисува в инструкциите лентите в прозореца с резултати са много по-БОЛКИ и ЗАМЪРСЕНИ, отколкото в контролния прозорец. Е, какво всъщност получаваме накрая:

Никога не съм хващал „духове“ на обикновени хартиени ленти от тестове, мисля, че това обикновено не е правилно, защото там можете да измислите всичко, което искате. И тук самият производител ни кани да направим точно това - да развием параноя в себе си. Почти пренебрегнах всичките си очи, за да видя дали ще се появи бледа ивица, вече имах вълнички в очите и ивицата вече започваше да се появява, особено след като се вгледате внимателно под ярка светлина, там се вижда багрилото на реагента.

Е, трябва ли да си купите лесен тест Clearblue, за да можете да седнете и да помислите по-късно дали там е имало бледа ивица, защото това е официално (!) Също така се счита, разбира се, само вие решавате.

И за това аз лично снимам една звезда. Надявам се, че бях обективен по такъв важен въпрос. Благодаря ви за вниманието!

Рейтинг на ТОП 5 най-добри теста за бременност: колко показва, отзиви, цени

За някои бременността е дълго и досадно чакане, някой се опитва да я избегне по всякакъв възможен начин, но резултатът е един и същ - всеки преминава през тестове, които определят хормона на бременността в урината. Само той е в състояние да покаже заветните 2 ивици, добре, или една, няколко дни преди закъснението на менструацията. Към днешна дата асортиментът от тестове е доста голям, не всяка жена знае как да избере най-добрия и да не сгреши.

В тази връзка създадохме рейтинг на ТОП 5 най-добри теста за бременност: след колко показва, рецензии, цени, характеристики и характеристики можете да проучите и в статията по-долу.

Рейтинг ТОП 5 най-добри тестове за бременност

В аптеките и магазините виждаме много различни видове тестове, например мастилено-струйни, електронни, таблетни и лентови, но как всеки от тях се различава е различен въпрос. В нашата статия сме събрали тестове от различен тип; именно те са спечелили популярност и уважение сред потребителите. Този ТОП включва следните продукти:

 • ФРАУСТ ЕКСПРЕС УЛТРА СЕНЗИТИВ.
 • ПЪЛНО ПЛАНИРАНЕ.
 • ЯСНА ЦИФРОВА.
 • ДОКАЗАТЕЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО.
 • ПРЕМИУМНА ДИАГНОСТИКА.

Нека разгледаме по-подробно асортимента от стоки, представен по-горе..

ФРАУСТ ЕКСПРЕС УЛТРА СЕНЗИТИВ

Frautest се произвежда от известна немска компания, която произвежда продукти с цел определяне на зачеването, установяване на овулация, откриване на инфекции. Бременността се определя от количеството на hCG в урината. От началото на оплождането на яйцеклетката количеството на този хормон се увеличава, този показател се записва чрез експресен тест. Чувствителността на това устройство е 15 mIU / ml и според производителя тестът се извършва, без да се чака закъснение на менструацията. Резултатът се оценява след 3-5 минути.

Чувствителност15 mIU / ml
Разкриване на резултатаслед 3-5 минути
Използвайки3 дни преди закъснението

Ценова категория: от 85 до 90 рубли.

 • точност на резултата - 99,9%;
 • показва резултата 3 дни преди очакваната дата на менструацията;
 • висока чувствителност (15 mIU / ml).
 • често попада на брак (размиване на ивици).

Купих този тест два пъти, никога не ме разочарова. Първият път показах една лента, въпреки че се замислих за неточността, тъй като бременността беше на лицето, но се оказа, че е менструация. Вторият път той показа 2 ленти и лекарят потвърди началото на бременността. Чух много за свидетелството на Фрау за невярна информация, но това не ме разочарова. препоръчвам.

ПЪЛНО ПЛАНИРАНЕ

Въпросният комплект съдържа 2 ленти за определяне на бременност, 5 лентови теста за определяне на овулация и 7 контейнера за събиране на урина. Препоръчва се да се използва най-измамно планиране на първия ден от закъснението на менструацията; този тест също гарантира точността и бързината на определяне на резултата, тъй като има оптимално висока чувствителност (от 25 mIU / ml). Надеждността на тестовата система FRAUTEST е над 99%. Детерминантът трябва да се съхранява на сухо, защитено от слънце място..

Чувствителност25 mIU / ml
Разкриване на резултатаслед 3-5 минути
Използвайкиот първия ден на забавяне

Цена: от 380 до 400 рубли.

 • лекота на използване (комплектът включва съдове за събиране на урина);
 • набор от 5 теста за овулация;
 • висока точност на резултата (над 99%).
 • не е намерен.

Този комплект е достатъчен за дълго време, тестовете за овулация са точни, никога не са се провалили, никога не съм имал късмета да използвам тестове за бременност, очаквам закъснение, но менструациите идват навреме. Комплектът включва голям брой контейнери, които събират урина - голям плюс, рядко се срещат ненужни съдове у дома, а контейнерът е стерилен, не е необходимо да го измивате преди употреба. Доволен от комплекта, препоръчвам.

ЯСНА ЦИФРОВА

Това цифрово устройство е първият тест за бременност в света от седмици, идентичен с ултразвуково сканиране. Уредът комбинира 2 теста - първо, той определя наличието на хормона на бременността с точност над 99% (когато се прилага от 1-ия ден на очакваната менструация), а ако сте бременна, посочва периода в седмици от момента на зачеването (1 - 2, 2 - 3 седмици и повече от 3 седмици). Точността при определяне на броя на седмиците от момента на зачеването е 92%. Съдейки по прегледите, тестът показва точен резултат за седмици 5 дни преди закъснението, но всичко зависи от характеристиките на тялото и нивото на hCG в кръвта.

Разкриване на резултата3 мин
Използвайкиот първия ден на забавяне, по-рядко 5 дни преди менструация
Чувствителност25 mIU / ml

Цена: от 480 до 520 рубли.

 • определяне на бременност в седмици;
 • точност на резултата - 100%;
 • време на изчакване - по-малко от 3 минути.
 • не е намерен.

Най-добрият тест, използван някога. Направих го 5 дни преди закъснението, нямаше сили да чакам. След 3 минути тревожно чакане видях плюс, а след това и цифри, нямаше ограничение за радостта. Конвенционалните тестове не показват това, само от първия ден на забавянето. Препоръчвам на всички, това устройство ми помогна да стана по-щастлив.

ДОКАЗАТЕЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО

Evitest се превърна в явен лидер в точността на определяне на резултата. Въпросните показатели са придобили универсална популярност поради немското качество и наличност. Чувствителността на теста е 20 mIU / ml. Следователно, този тест е в състояние да определи наличието на бременност след 5-10 дни от зачеването. Комплектът включва специална пипета, с която процесът на определяне на зачеването става многократно по-лесен, няма нужда да се събира урина в специален контейнер. Ако целостта на опаковката е нарушена, препоръчително е да закупите друга тест лента, тъй като е възможно да се получи ненадежден резултат.

Разкриване на резултата3 мин
Използвайкиот първия ден на забавяне на менструацията
Чувствителност20 mIU / ml

Ценова листа: от 170 до 190 рубли.

 • висока чувствителност на теста (20 mIU / ml);
 • точността на определяне на резултата - 99,9%;
 • комплектът включва специална пипета за лесно използване на теста.
 • не е намерен.

Купих Evie много пъти, както мастиленоструйни, така и електронни - тя винаги говори истината. Правя го дори преди закъснението, за последен път, 3 дни преди очаквания период, показах призрачна лента, направих я, но след 2 дни лентата беше сравнима по цвят с контролната. При липса на бременност дори няма да има призрак, тоест тестът е наистина честен. Благодаря на производителите, препоръчвам.

ПРЕМИУМНА ДИАГНОСТИКА

Този тест е общопризнат световен експерт, придоби популярността си поради липсата на брак и ненадеждни резултати. Лесната за използване Premium Diagnostics осигурява навременна и надеждна реакция, спестявайки ви време и ви помага да поддържате най-високите нива на емоционален мир. За да получите надежден резултат, не е нужно да събирате урина в контейнер и този фактор е отлична алтернатива на традициите на "лентите", които причиняват малко затруднения по време на процедурата. Освен всичко друго, тази касета има прозорец, в който след 2-3 минути можете да видите точния резултат, без размазани ивици..

Разкриване на резултата2 минути
Използвайки3 дни преди очакваната менструация
Чувствителност10 mIU / ml

Ценова категория: от 120 до 140 рубли.

 • бързо определяне на резултата (2 минути);
 • висока чувствителност на hCG (10 mIU / ml);
 • няма нужда от събиране на урина (тестова касета);
 • показва точен резултат 3 дни преди очакваната дата на вашия период.
 • не е намерен.

Устройството е много готино, харесах скоростта на определяне и точността на резултата още преди закъснението. Високата чувствителност е най-добрият вариант за нетърпеливи хора, които искат да научат за щастието по-рано. Направих всичко това 2 пъти през живота си, никога не съм лъгал. Последното беше направено 5 дни преди закъснението, втората лента, макар и не ярка, беше доста забележима. Тестът ми харесва, препоръчвам го и на вас.

Сравнителна таблица на представените тестове

За да сравните представените продукти, препоръчваме ви да разгледате таблицата с техните характеристики по-долу.

ТестУпотреба (преди забавяне)Чувствителност (mIU / ml)Появата на резултата (мин)Цена, търкайте)
ФРАУСТ ЕКСПРЕС УЛТРА СЕНЗИТИВза 3 днипетнадесет3-5от 85 до 90
ПЪЛНО ПЛАНИРАНЕот 1-ви ден253-5от 380 на 400
ЯСНА ЦИФРОВАот 1-ви ден, по-рядко след 5 дни25по-малко от 3от 480 до 520
ДОКАЗАТЕЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВОот 1-ви ден20.3-5от 170 до 190
ПРЕМИУМНА ДИАГНОСТИКАза 3 днидесет2от 120 на 140

Колко дни показва тестът?

Тестовете с различна чувствителност показват резултати в различни периоди от време. Помислете по-долу за оптималното време за определяне на резултата.

Тестовете, оборудвани с чувствителност 10 mIU / ml, могат да открият бременност 7-10 дни след имплантирането на ембриона. Няма смисъл да се провеждат изследвания по-рано, тъй като в момента няма тестове с по-голяма чувствителност в продажба.

Тестовете, оборудвани с чувствителност от 15 mIU / ml, ви позволяват да определите бременността 10 или повече дни след настъпването на зачеването. Такива тестове най-често включват мастилено-струйни устройства, те имат електронно табло. Въпреки че на пазара има таблетни тестове със сходна чувствителност към hCG.

Тестовете с чувствителност 20-25 mIU / ml са в състояние да определят бременността не по-рано от 15 дни след оплождането на яйцеклетката. Такива устройства са представени от лентови ленти. Тези тестове са най-достъпни, но и най-малко точни. Освен това ще бъде толкова по-ниско, колкото по-рано жената проведе изследването..

в случай, че видите почти невидима ивица от забавяне на менструацията, не се колебайте да посетите лекар. Призрак може да означава замразена бременност и образуване на всякакви тумори, не винаги доброкачествени. Грижи се за здравето си.

Какво да търсите при избора

Критериите за избор на тест за качество ще ви помогнат да получите ефективно и полезно устройство, което определя бременността или нейната липса.

 • Място на дефиниция. Не всички тестове се използват никъде без събиране на урина. Мастилено-струйните тестове трябва да се потопят в съд с урина и да се остави да изчакат 3-5 минути. Когато събирането не е налично, закупете тест за таблет, който е лесен за изпълнение както на работа, така и в търговския център.
 • Време. След овулацията е изминала седмица или по-малко и нямате търпение да видите 2 ленти, направете тестове с видимост 10 mIU / ml. Такива устройства са в състояние да покажат резултата 5 дни преди очакваната менструация..
 • Точност на дефиницията. Към днешна дата електронните тестове се считат за най-точни, като показват плюс, минус или седмици. На опаковките на такива тестове видимостта на mIU / ml не е написана, но в интернет има информация, според която чувствителността е над 30 mIU. Това твърдение обаче е неправилно. Електронните тестове имат най-голяма видимост и точно и със сигурност определят бременността или липсата на такава.

Тест за бременност ClearBlue

Ако трябва да разберете дали сте бременна или не, използвайте теста Clearblue, който в момента се препоръчва от повечето гинеколози. Британската марка, която стартира през 1985 г., произвежда диагностични устройства за домашна употреба, които се продават в 47 страни.

Компанията е особено известна с тестове за бременност, овулация, плодовитост, Clearblue е световен лидер в производството на подобни продукти. Първата тестова система в един етап е пусната през 1988 г., втората цифрова - през 2008 г., което ви позволява да определите не само наличието на бременност, но и нейната продължителност.

Свръхчувствителните тестове за бременност на Clearblue със стабилен цикъл показват изключително точен, както уверяват производителите, лабораторен резултат - 25-30 Мед / мл. За сравнение, чувствителността на конвенционалните тестови системи е 10–20 IU / ml.

Безспорното предимство на диагностичните тестови устройства за домашна употреба на компанията Clearblue е откриването на извънматочна бременност, нито едно друго домашно устройство на други марки няма тази способност. Можете да използвате тестовата система по всяко време на деня според инструкциите, резултатът ще се появи след минута.

Принцип на действие

Когато настъпи оплождането на яйцеклетката, жълтото тяло (временната жлеза) веднага започва да произвежда специален хормон - hCG (човешки хорион гонадотропин). Произвежда се при бременни жени първо от жълтото тяло, след това от плацентата. Именно на чувствителността към това хормонално вещество се основава работата на различни тестове за бременност, чиято същност е да се идентифицира hCG в женската урина.

Нивото на хорион гонадотропин при бременни жени се повишава бързо още през първите седмици, поради което тестът за бременност Clearblue е точен в 99% от случаите още в началото на очакването на менструацията. Практиката показва, че тази диагноза е точен показател дори няколко дни преди деня, когато трябва да има менструация. Но трябва да се има предвид, че в самото начало на бременността, hCG все още не е достигнал правилната концентрация, поради което, за да се избегнат грешки, е по-добре да се тества точно в съответствие с инструкциите.

Разновидности на тестовете

Тестовете за бременност Clearblue се различават по тип в зависимост от това как работят.

Мастиленоструйните устройства се считат за най-надеждни, популярни, лесни за използване, високочувствителни, висококачествени, евтини. Но те също така дават най-много грешки. Принцип на действие: течността влиза в лентата, движи се по влакнестата повърхност до реагента до желаната марка и дава резултата. Вътре в системата има частици с антитела, които реагират на хорион гонадотропин на бременната жена.

Първите в света електронни (или дигитални) тестове за бременност с прозрачна синя форма са проектирани и пуснати през 2008 г. Това бяха първите домашни диагностични устройства, които показваха резултата на дисплея, не с икони или ивици, а с думи. А също и първите системи, които определят приблизителната гестационна възраст.

Според производителя цифровото устройство показва еднозначен резултат, който не може да бъде тълкуван по друг начин. Следователно гарантираната надеждност е около 100%, когато се използва правилно. Такива устройства са особено важни за тези, които се нуждаят от спешни данни. Информацията, показана на монитора след тестване, не се променя през деня, както е при лентите, но след това информацията изчезва.

Колкото по-близо е до очакваното месечно тестване, толкова по-висок ще бъде резултатът:

Тестване в дни преди пропуснатия периодРезултатът е "бременна", процент
451
382
290
195–99

Използване на тестовата система Clearblue Plus

Тестът Clearblue Plus е най-простият от цялата линия, но не по-малко надежден от сложните аналози. Вече може да се използва от деня на очакваната менструация. За по-надежден резултат е по-добре да тествате сутрешната урина в контейнер или под поток. През 2012 г. печели наградата за дизайн на Red Dot за своя революционен дизайн.

Правила за използване на теста:

 • извадете пръчката от опаковката, свалете капачката;
 • потопете пръчката тесто в контейнера със сутрешната урина, задръжте 5 секунди. Друга възможност е да го задържите под струята урина за 5 секунди. При струйния метод основното е да се уверите, че течността попада върху върха на устройството, който трябва да стане розов. Ако това не се случи или цветът е твърде слаб, тогава не е достигнало достатъчно течност по върха;
 • извадете пръчката от контейнера и я поставете хоризонтално.

Ако се използва правилно, обозначено със синята контролна линия в един от прозорците, резултатът ще се появи след минута или по-малко. За да бъде диагнозата ясна, се препоръчва да изчакате 3 минути.

Появата на знака „+” във втория прозорец ще означава бременност, а знакът „-” означава липса на бременност. Важно е на двете дъски да се появят две линии и интензивността на цвета им няма значение. Линиите могат да бъдат с един и същи цвят или един да е по-ярък.

Резултатите на лентата са валидни за 10 минути. Ако след този период на него се появят промени, тогава те не означават нищо. Тестването трябва да се повтори, ако синята контролна вертикална линия не се появи на лентата.

Плюсове на Clearblue Plus

 • точност до 99% (10–25 mIU / ml);
 • възможно е ранно тестване - 4-5 дни преди очаквания период, но точността на резултата може да е по-ниска;
 • пръчката има удобна форма - лесно е да я задържите по време на метода за тестване на струята;
 • поради наличието на дълга дръжка се спазва хигиена;
 • върхът е наполовина по-широк от предишните системи;
 • не се изисква контейнер за събиране на урина, така че тестването може да се извършва не само у дома;
 • лесна оценка на резултатите;
 • разумна цена - в рамките на 170 рубли.

Недостатъци на тестовете Clearblue Plus

 • не се изключва фалшиво отрицателен резултат при тестване няколко дни преди очакваното месечно;
 • еднократен тест;
 • невъзможно е да се определи периодът в седмици.

Използване на системата за лесно тестване Clearblue

Устройството е идентично с предишното по приложение и интерпретация на резултатите. За да използвате теста за бременност Clearblue Easy, трябва също да премахнете защитното фолио, да свалите капачката, да спуснете върха в контейнер с урина или да поставите тестерния индикатор под струята урина, така че да е напълно потопен в него, в противен случай е възможен ненадежден резултат. Ако се използва правилно, индикаторът ще стане розов, което означава, че е имало достатъчно урина за диагностика.

Трябва да използвате устройството в първия ден на забавяне на менструалния поток. Самата процедура ще отнеме само 5 секунди, след това още 2-3 минути, за да се изчакат резултатите. За надеждност пръчката трябва да бъде поставена строго хоризонтално върху равна повърхност.

Дизайнът има два прозореца - по-голям и по-малък. Ако диагнозата е правилна, в по-малкия прозорец се появява синя вертикална лента. Появата в голям кръгъл блок от знаци "+" или "-" ще показва съответно наличие или отсъствие на бременност. Ако нищо не се появи в прозорците или има съмнителни признаци, тогава едно от двете неща: неизправност на устройството или грешки при тестване.

Професионалистите на Clearblue Easy

 • висока точност - до 99%, ако процедурата е проведена не по-рано от първия ден на забавянето;
 • незадължителен контейнер за урина, тъй като устройството принадлежи на струята;
 • в дизайна има малки издатини, които ви позволяват сигурно да държите устройството;
 • проста оценка на резултатите;
 • ниска цена - до 130 рубли.

Недостатъци на серията Easy

 • няма смисъл да се използва системата по-рано от препоръчания период;
 • устройство за еднократна употреба;
 • определя се само наличието или отсъствието на бременност, но не и нейната продължителност.

Използване на цифровата система за тестване Clearblue

Тестът Clearblue Digital е революционно електронно устройство, което ви позволява да откриете не само самата бременност, но и да определите гестационния период в ембрионални седмици. В сравнение с ултразвуковото тестване, точността на този инструмент е толкова лесна за използване, колкото мастилено-струйните тестери..

Съвсем просто е да използвате електронно устройство за определяне на бременност: освободете се от опаковката, свалете капачката, поставете върха на индикатора, спуснат надолу под струята урина за 5 секунди. Ако има достатъчно урина за изследване, върхът ще стане розов. Можете да използвате контейнер с урина, ако желаете.

След като обърнете индикатора в розово, поставете капачка върху него и го поставете върху равна хоризонтална повърхност. Изчакайте около три минути, оценете резултата, който не се нуждае от тълкуване.

Цифровият дизайн е оборудван с електронен сензор, на който можете да видите информация за бременността и времето. Работи по следния начин. Както всички тестери, Digital реагира на хорион гонадотропин в урината на бременна жена, който се показва на монитора под формата на бременност. Но паралелно се изчислява и концентрацията на hCG, според която гестационният период се изчислява в седмици: 1 + 2, 2 + 3, 3 + 4, 4 + 5, 5+ седмици.

Първо на монитора се появява мигащ пясъчен часовник - това е системата за броене. След 3 минути в горната част на дисплея просто се изписва „бременна“, ако резултатът е положителен или „не е бременна“, ако резултатът е отрицателен, а времето в долната част на дисплея се изразява в цифри. Например, ако мониторът показва числото 3+ (3 ембрионални седмици), това съответства на 4-5 акушерски седмици.

Clearblue Digital предимства

 • точността на факта на бременността е 99%;
 • точност на времето - 92–96%;
 • възможността за ранно откриване на бременност, еквивалентно на ултразвуково откриване на бременност на 11–12 седмици;
 • тестването може да се извърши 5 дни преди очаквания период;
 • лекота на използване, не се изискват специални умения;
 • може да се използва без събиране на урина - под потока.

Недостатъци на Clearblue Digital

 • относително висока цена - до 350 рубли.

Като недостатък на цифровия тестер някои потребители отбелязват, че резултатите не се запазват след 24 часа. Но ако фактът на оплождането се потвърди, тогава за мнозинството такъв минус не е проблем..

Грешки и причини

Всяко устройство за ранно тестване на бременност може да се повреди, най-често причината за това е неспазване на инструкциите. Въпреки това, дори ако се спазват препоръките, е възможно да се получат неразбираеми данни, което може да се дължи на следните фактори:

 • преминаване на курс на хормонална терапия, особено лечение на безплодие с използване на лекарства, съдържащи hCG;
 • хормонална стимулация;
 • диуретично лечение;
 • тестване твърде рано с нередовен цикъл;
 • скорошна бременност може да покаже фалшиво положителен резултат;
 • извънматочна;
 • ендометриоза;
 • кистозни образувания на яйчниците;
 • миома;
 • произвеждаща хормони неоплазма.

Съмнителна информация за тестване е възможна, ако инструкциите са нарушени:

 • индикаторният връх не сочи право надолу;
 • след употреба тест лентата се поставя върху неравна повърхност и не е строго хоризонтална;
 • нямаше достатъчно или много урина за изследването;
 • интерпретация на струйни тестове се проведе 10 минути след употреба.

Ако след повторно тестване получената информация поражда съмнения или е била неочаквана, тогава е по-добре да се свържете с гинеколог. Статистически всяка трета жена може да направи грешки, когато интерпретира резултатите от системите за откриване на бременност у дома. Това важи особено за тест лентите, въпреки че именно тези прости устройства са най-търсени..

Форма за издаване, съхранение, други функции

Форма за освобождаване: индивидуално опакован тестер

Употреба: за домашна употреба

Начин на приложение: ин витро самотест

 • използване вътре;
 • нанесете, ако индивидуалната опаковка е повредена;
 • използвайте след изтичане срока на годност.
 • съхранявайте далеч от деца;
 • температура на съхранение - 2-30 градуса;
 • съхранявайте разопакованата система за половин час на стайна температура преди употреба;
 • изхвърлете в съответствие с инструкциите, извадете батериите (ако има такива) преди изхвърляне.