Намаляването на имунитета, което често се наблюдава при жените по време на носене на дете, прави тялото на бъдещата майка уязвимо и податливо на атаки на патогенни микроорганизми.

Здравето на интимната зона е въпрос, който тревожи много жени, а бременните млади дами са внимателни двойно към телата си. С настъпването на вълшебните седмици на чакане на бебето често идват гинекологични проблеми. Елиминирането им трябва да бъде не само безопасно, но и ефективно, тъй като детето ви изобщо не се нуждае от съседство с патогени и опасни микроорганизми. Едно от лекарствата, които се използват широко за лечение на гинекологични инфекции, е Terzhinan, който лекарите често предписват по време на бременност. Колко безопасна и оправдана е такава терапия?

Тержинан и интимното здраве на жената по време на бременност

Лекарството Terzhinan е сложно лекарство, което има антибактериални и противогъбични ефекти. Какви са компонентите на лекарството поради неговите лечебни свойства?

Помощник или враг: състав и фармакокинетика на лекарството

Ефективният и в същото време донякъде агресивен състав на лекарството Terzhinan позволява да се използва в борбата срещу много заболявания, включително по време на бременност. Основните активни компоненти на лекарството са:

 • Тернидазол - блокира по-нататъшното появяване и размножаване на бактерии, бори се срещу съществуващите патогенни организми от анаеробен тип.
 • Нистатин - ефективно премахва гъбичките, вкл. род Candida.
 • Неомицин сулфатът е широкоспектърен антибактериален компонент, който инхибира активността на пиогенните бактерии.
 • Преднисалон е противовъзпалителен компонент на Terzhinan. Намалява вероятността от развитие на алергични реакции, появата на гнойни инфекции, има благоприятен ефект върху капилярните стени.

В допълнение, съставът на лекарството включва компоненти като: магнезиев стеарат, лактоза, нишесте, силициев диоксид, талк, парфюм. Комбинацията от всички вещества на лекарството има активен ефект върху патогенните патогени, успокоява възпалителните процеси, докато естественото нормално pH на вагиналната лигавица е минимално засегнато.

Формуляр за освобождаване на Тержинан

Лекарството се произвежда под формата на вагинални супозитории - овални леко сплескани таблетки с лого - буквата "Т". В зависимост от вида на опаковката, тя може да съдържа 6 или 10 свещи с млечно бял или бежов цвят. Има и Terzhinan под формата на инжекционен разтвор, но такова лекарство е забранено за употреба от жени в положението.

Показания за употребата на Terzhinan по време на бременност

Списъкът с заболявания, които могат да засегнат гениталиите на жената, е доста широк. За борба с какви заболявания е насочено действието на лекарството? Активните вещества на супозиториите Terzhinan ще помогнат за премахването на следните патологични състояния:

 • Различни видове вагинит. Тази група заболявания включва вагинит, причинен от бактерии, трихомонада, гъбична инфекция (включително Candida albicans), както и вагинит със смесена етиология. В последния случай могат да се появят и гарденела, гъби, подобни на дрожди, и трихомонада..
 • Бактериална вагиноза.
 • Гениталният тракт е засегнат от няколко инфекции.

Също така, вагиналните супозитории се използват за превантивна терапия в очакване на манипулации или хирургични интервенции: преди въвеждането на вътрематочни контрацептиви, аборт, за саниране на родовия канал преди раждането на бебето.

Terzhinan: инструкции за употреба по време на бременност

Както всяко лекарство, Terzhinan има свои собствени характеристики на употреба. Приемането на каквито и да било лекарства от жени в положение трябва да бъде строго съгласувано с лекаря. В случай на предписване на вагинални таблетки, лекарят също ще напише схемата за тяхното използване, но също така няма да е излишно да проучите инструкциите..

 • Лекарството има локален ефект, поради което не е подходящо за перорално приложение.
 • Поставете таблетката в топла вода за 20-30 секунди. Легнете по гръб.
 • След това лекарството трябва да се постави възможно най-дълбоко във влагалището..
 • След приложение на лекарството, останете в хоризонтално положение поне 15 минути. За да се постигне най-добър ефект, както и за да се предотврати изтичането на агента, по-добре е да поставите супозитория през нощта..
 • В повечето случаи таблетката се прилага веднъж дневно..

Стандартният курс на лечение с лекарството е 10 дни, но във всеки отделен случай продължителността на терапията се определя от лекаря. Продължителността на лечението може да се увеличи до 20 дни. Превантивното лечение на гениталния тракт със супозитории Terzhinan, чието използване е възможно по време на бременност, се извършва в рамките на 6 дни.

Супозитории Terzhinan по време на бременност: характеристики на употребата на лекарството по различно време

Въпреки ефективността на свещите Terzhinan, не е необходимо да се говори за тяхната абсолютна безвредност. Антибактериалните компоненти на лекарството често предизвикват безпокойство сред бъдещите майки и не без основание. В различни периоди на очакване бебето в утробата на майката има различна степен на податливост на външни влияния. Ето защо трябва да внимавате, когато приемате каквито и да е лекарства..

Terzhinan по време на бременност 1 триместър

През първите седмици на чакане на трохите, активните промени, настъпващи в женското тяло, често водят до появата на такова неприятно състояние като млечница. Някои лекари избират Terzhinan като средство за избавяне от болестта. На този етап от бременността това е неприемливо и информацията за това е публикувана в инструкциите за лекарството. Ако отклоненията в анализите са незначителни и симптомите на заболяването не са изразени, се препоръчва да се отложи лечението до прехода към втория триместър. Ако лечението не е спешно, жената е по-добре да избере по-безопасно лекарство..

Terzhinan по време на бременност 2 триместър

Бебето продължава да расте и да се развива и вече е преминала половината от "бременната" пътека. Но дори и в този най-спокоен период, втори триместър, жената може да започне да се притеснява от такива неприятни симптоми като силен сърбеж, парене, подуване в областта на гениталиите. Такава картина е характерна при наличието на патогенни микроорганизми, сред които бактериите и гъбите заемат водещи позиции. Супозиториите Terzhinan, които могат да се използват по време на бременност съгласно инструкциите, ще помогнат да се отървете от натрапниците. Трябва да се помни, че лекарството е разрешено за употреба само през втория и третия триместър. Следователно, ако жената няма индивидуална непоносимост или алергия към компонентите на лекарството, вагиналните супозитории Terzhinan могат да бъдат избрани за терапия..

Terzhinan по време на бременност 3 триместър

9 месеца чакане за раждането на нов човек приключват. През последните седмици от раждането на бебето лекарят може също да предпише курс на вагинални хапчета на жена, дори ако бъдещата майка няма оплаквания и резултатите от нейните тестове са в нормални граници. Такова назначение е свързано с подготовката за раждането на дете - санирането на родовия канал, премахването на нарушенията на микрофлората, за да се избегне инфекция на детето с кандидоза или друга инфекция. В навечерието на раждането бебето вече е напълно оформено, поради което терапевтичните компоненти на лекарството Terzhinan не могат да имат рязко отрицателен ефект върху него. Ако лекарят, който в продължение на 9 месеца е водил бременност на жената, направи избор в полза на това лекарство, такава терапия има право да съществува.

Лечение с Terzhinan: ефекти и последици от терапията

Както вече разбрахме, вагиналните таблетки Terzhinan могат успешно да се използват по време на бременност. В този случай лекарството има сложен ефект върху лигавиците на гениталния тракт, като осигурява:

 • Противогъбичен ефект.
 • Антибактериален ефект.
 • Превантивна саниране.
 • Премахване на огнищата на възпаление.
 • Успокоява и лекува тъканите.

Лечение на млечница с помощта на таблетки Terzhinan по време на бременност

Чест спътник на жена по време на раждането на бебе е млечница. Хормоналните промени често водят до промени в микрофлората на влагалището, а те от своя страна до активиране на патогенни форми. Тъй като вагиналните таблетки имат и изразен противогъбичен ефект, те могат да бъдат предписани за борба с Candida..

Интимен живот по време на лечение със свещи Terzhinan по време на бременност

При лечение на всякакъв вид гинекологични заболявания и вагинитът не е изключение, препоръчително е да откажете сексуален контакт. Позволено е да правите секс, използвайки бариерни методи за контрацепция - презервативи. Това изискване се отнася за периода на лечение с таблетки Terzhinan. Освен това, за да се предотврати повторна инфекция и да се елиминират инфекциите, идентифицирани при жена и нейния сексуален партньор, мъжът също трябва да се подложи на антибиотична терапия..

Последици от терапията с Terzhinan по време на бременност

Лекарството Terzhinan се използва не само за млечница по време на бременност, но и за елиминиране на редица други гинекологични инфекции. В хода на лечението някои жени отбелязват промени в състоянието си и то не към по-добро. Има оплаквания относно:

 • Появата на силно дразнене в интимната зона.
 • Изгарящо усещане.
 • Разпределения.
 • Алергични реакции.

Изписването след Тержинан, което жените често отбелязват по време на бременност, не трябва да притеснява твърде бъдещата майка. Лигавиците абсорбират по-голямата част от лекарството, останалата част се екскретира. Увеличаване на количеството отделяне се отбелязва при лечение с почти всички вагинални лекарства. Предозирането на лекарството е невъзможно, тъй като абсорбцията на лекарството е доста бавна, освен това терапевтичната доза е 1 свещ на ден. Следователно чувството на дискомфорт най-често е реакция на лигавиците и микроорганизмите, които ги обитават, към компонентите на лекарството. Ако дискомфортът на третия ден от лечението продължава, информирайте Вашия лекар за това. В този случай е необходимо да се избере алтернативна терапия. При наличие на алергии терапията трябва да бъде прекратена незабавно, тъй като състоянието на лигавиците ще се влоши още повече..

Планиране на бременността и Тержинан

Гинекологичните заболявания могат да атакуват не само уязвимия организъм на бъдещата майка, но и жени, които са на етапа на планиране на малкото дете. Лекарството категорично не се препоръчва до 14-16-та седмица на бременността, поради което в навечерието на възможно зачеване също не трябва да се използва. Ако лекарят е избрал Terzhinan като лекарство, този цикъл трябва да бъде пропуснат. Лекарството няма отрицателен ефект върху репродуктивните функции, поради което бременността след Terzhinan настъпва, като се вземат предвид физиологичните възможности на жената.

Мнението на лекарите и жените относно терапията със супозитории Terzhinan по време на бременност

Особеностите и съставът на лекарството също повлияха на двусмисленото мнение на лекарите относно безопасността на Terzhinan. От една страна, това е сложен препарат с подчертан антибактериален ефект, от друга, локална вагинална таблетка. Независимо от това се препоръчва да се вземат предвид информацията и препоръките от производителя на лекарството и той забранява използването на супозитории Terzhinan през първите седмици (през първия триместър) от раждането на бебе. Що се отнася до мненията на жените относно лекарството, те също са двусмислени. Когато се подлагате на лечение с Terzhinan по време на бременност, отзивите в повечето случаи са положителни. Ако терапията е била проведена в късен (след 20-та седмица) период на изчакване за трохи, практически няма отрицателни отзиви. Но резултатите от използването на свещи през първите седмици са различни. Не масово, но има случаи, когато след използване на таблетките плодът спира развитието си. Случайност или не? Не експериментирайте със забранени лекарства, дори ако Вашият лекар настоява за това. Намерете алтернативна и безопасна терапия, защото най-важното е животът и здравето на вашето бебе.

Обобщавайки, струва си да се отбележи, че Terzhinan може да се използва, но само по време на бременност от втория или третия триместър, след консултация с лекар и стриктно слушане на вашите чувства по време на терапията.

По време на бременност настъпва физиологично намаляване на имунитета. По природа това е заложено при жената, така че детето да не се възприема от тялото като атака върху здравето и да няма отхвърляне.

На този фон хроничните заболявания се обострят, бактериите се активират върху вагиналната лигавица. Често се появява млечница.

В такива случаи лекарите предписват супозитории Terzhinan по време на бременност.

Физиология

Обостряне на млечницата възниква поради засилване на активността на гъбички Candida, това са обичайните компоненти на вагиналната микрофлора. Техният растеж инхибира здравословното ниво на имунитет, но по време на бременност той отслабва, което води до повишен растеж на гъбички.

Показания за назначаването на Terzhinan, предписани в инструкциите:

 • с млечница и вагинит;
 • за възстановяване на микрофлората на гениталния тракт;
 • профилактика на генитални заболявания преди раждането.

Супозиториите се използват за елиминиране на симптомите на заболяването върху гениталната лигавица. Лекарството инхибира патогенните микроби и помага за предотвратяване на различни възпалителни процеси..

Какъв вид лекарство е Тержинан

Лекарството е доста ново, трябва да се използва с повишено внимание.

Според инструкциите Terzhinan може да се използва от втория триместър, когато е настъпило полагането на основните органи и системи на плода (прочетете подробно за този период в член 2 триместър на бременността >>>). Не можете сами да предписвате това лекарство!

Инструкции как да използвате Terzhinan по време на бременност

Terzhinan е комбиниран противогъбичен агент, той е под формата на продълговати вагинални таблетки със светложълт цвят. От двете страни е отпечатана буквата Т. Цветът не е еднороден, има включвания.

 1. Нистатин;
 2. Преднизолон;
 3. Тернидазол;
 4. Ниамицин сулфат.

Фармакологични свойства

Антимикробно концентрирано локално средство, което се предписва при гинекологични заболявания.

 • Нистатинът е антибиотик, който ефективно инхибира растежа на гъбички, подобни на дрожди. Той е особено ефективен при лечението на различни вагинити;
 • Преднизолон - има антиалергичен ефект, облекчава възпалението. Действа като противовъзпалително и противосърбежно средство;
 • Ternidazole е едно от имидазоловите производни, противогъбично средство. Унищожава анаеробните бактерии. Променя свойствата на клетъчната мембрана. Има способността да влияе активно на най-простите микроорганизми;
 • Неомицин е широкоспектърен антибиотик от категорията аминогликозиди. Микроорганизмите бавно се адаптират към него. Има способността да спира инфекциозни заболявания. Той е този, който премахва дискомфорта в началото на заболяването..
 1. кандидоза (прочетете текущата статия по темата: Млечница по време на бременност >>>);
 2. трихомониаза;
 3. смесен вагинит;
 4. показан за профилактика на вагинални инфекции:
 5. преди раждането (прочетете също: Подготовка на шийката на матката за раждане >>>);
 6. преди да инсталирате спиралата;
 7. преди хистерография.

Точна дозировка и методи на приложение

 • Приготвяйки се за лягане, легнете по гръб, поставете една таблетка възможно най-дълбоко във влагалището;
 • Преди употреба свещта трябва да се навлажни с много вода;
 • След процедурата не ставайте 15 минути;
 • Курсът продължава средно 10 дни. Превантивният курс може да отнеме до 6 дни;
 • Всичко трябва да се извършва под строгото наблюдение на лекар..

Зная! Понякога по време на употребата на Terzhinan се появява обилно жълто отделяне. Това се случва, защото свещта не се разтваря напълно и остатъците й излизат естествено..

Показания и странични ефекти

Намалете количеството нишестени храни и сладкиши във вашата диета, тъй като захарта е любима храна за гъбите..

Включете главата си и винаги проверявайте два пъти предписанията на Вашия лекар. Никой няма да се грижи за детето ви, освен вас самите.

Terzhinan може да бъде заменен с по-безопасни лекарства. Разкажете на приятелите си за неговите опасности и опасности. Може би тогава акушер-гинеколозите ще спрат да го предписват на всички.

Гледайте три основни видеоклипа за това как да носите и раждате здраво бебе. Формулярът за абонамент е в долната част на статията..

Здравословна бременност!

По време на бременността жената чака много заболявания. През този период тялото е особено податливо на въздействието на външни негативни фактори. Болестта може да се развие и да се прояви напълно внезапно, независимо коя жена е взела мерки за нейното предотвратяване. Едно от тези заболявания е вагинитът - възпаление на влагалището.

Както знаете, лечението на този вид възпаление по време на бременност е много, много трудно. Лекарствата се подбират с голямо внимание и по такъв начин, че да не навредят нито на детето, нито на майка му. Изход обаче има: едно от лекарствата, предписани от лекарите, е Тержинан. Отзиви, цена, степен на влияние върху тялото на бъдещата майка, мнението на експертите за лекарството - всичко това ще бъде обсъдено в тази статия.

Описание

Свещи "Tergynan" ("Tergynan") - едно от най-успешно комбинираните лекарства, основното действие на което е насочено към ефективни и гъбични заболявания в областта на гинекологията.

Състав

Съставът на лекарството включва следните активни вещества:

Тернидазол (забавя процеса на размножаване на бактериите);

Неомицин сулфат (антибиотик, който активно блокира действието на вредните микроорганизми, живеещи в червата);

Нистатин (инхибира растежа на гъбичките);

Преднизолон (има положителен ефект върху възпалителните процеси, намалява нивото на алергичните реакции на организма, количеството гной, укрепва капилярите);

Допълнителни компоненти: силициев диоксид, натрий, магнезий, масло от карамфил и здравец (предпазват и възстановяват влагалищната лигавица по време на лечението, поддържа киселинността на стабилно ниво).

Формуляр за освобождаване

Лекарството "Terzhinan" има формата на освобождаване под формата на вагинални таблетки или супозитории, 6 и 10 броя в 1 опаковка. Таблетките са под формата на плосък овал. Цвят - от млечен до бежов. Всяка таблетка има релефно лого „T“.

Инжекциите "Terzhinan" са представени отделно. По време на бременност (прегледите и коментарите на лекарите по този въпрос са дадени по-долу) тази форма е неприемлива по всяко време и е много по-трудно да се намери.

Свещи "Terzhinan" могат да бъдат закупени в аптеката само по лекарско предписание. Съхранявайте лекарството при температура не по-висока от 25 ° С. Срокът на годност е не повече от 3 години.

Вагинални таблетки "Terginan" са френско лекарство, произведено в завода SOPHARTEX.

Много жени се интересуват от това колко трябва да платят за свещите Terzhinan по време на бременност. Цената на лекарството се различава в зависимост от опаковката, региона и начина на продажба - в обикновена аптека или чрез Интернет. Например в Москва опаковка Terzhinan за 6 свещи струва от 215 до 313 рубли. Блистер от 10 таблетки ще струва от 333 до 421 рубли. Средно в страната лекарството Terzhinan No6 струва около 250-300 рубли, а No10 - 400-450 рубли..

По този начин, въз основа на средната продължителност на лечението, което е около 7-10 дни, курсът на терапия ще струва не повече от 500 рубли. Разбира се, във всеки отделен случай броят на супозиториите и периодът се определят от лекуващия лекар поотделно..

Показания

Супозиториите се предписват главно.Инструкции за употреба са приложени към всяка опаковка на лекарството. Следните заболявания се лекуват с помощта на вагинални таблетки Terzhinan:

Смесен вагинит;

В допълнение, супозиториите "Terzhinan" често се предписват преди хирургични операции на тазовите органи, включително преди аборт, преди въвеждането на механична контрацепция и раждане. Това се прави при липса на горепосочените заболявания единствено с превантивна цел, както и за запазване целостта на вътрешната обвивка на влагалището и насърчаване на ранното му възстановяване след операция..

Приложение

Какви са нюансите на употребата на таблетки Terzhinan по време на бременност? Инструкциите за това лекарство съдържат следните препоръки за употреба:

Преди поставяне във влагалището, свещта трябва да се накисне в преварена вода за около 30 секунди;

Мократа таблетка се поставя в легнало положение; след инсталирането не се препоръчва да ставате 15 минути;

За най-добър ефект свещите трябва да се използват непосредствено преди лягане - те се разтварят за кратко време, но когато заемат изправено положение, обилно и бързо изтичат от влагалището;

Ако по време на курса жената започне менструация, лечението не се прекъсва;

При дълбок и рецидивиращ вагинит курсът може да бъде удължен от лекаря до 20 дни.

Супозиториите "Terzhinan" се използват изключително като местно лекарство, пероралният метод е строго забранен. Тъй като бактериалният вагинит има тенденция да се предава по полов път, възможно е и лечение на сексуален партньор.

Противопоказания и взаимодействия с други лекарства

Следващият въпрос, който често задават пациентите, се отнася до възможните реакции на организма към свещите Terzhinan. Възможно ли е да се използва това лекарство по време на бременност и какви са противопоказанията за употребата му?

Съставът на "Terzhinan" е подбран по такъв начин, че да е подходящ за почти всяка жена. Употребата му не се препоръчва само при наличие на алергични реакции към определени компоненти..

И колко безопасен е Terzhinan в комбинация с други лекарства по време на бременност? Прегледите на лекари и специалисти, наблюдавали своите пациенти по време на употребата на лекарството, са много обнадеждаващи: нито един отрицателен случай под формата на странични ефекти не е установен в цялата практика.

Странични ефекти и предозиране

Подобна неприятност като някои странични ефекти може да възникне при използване на лекарството "Terzhinan", въпреки цялата му хипоалергенност. Най-често те се появяват в първите дни на курса под формата на сърбеж и след няколко дози тези явления изчезват. Ако обаче дразненето и паренето продължават, трябва да се консултирате с гинеколог..

Каква е вероятността от предозиране, ако използвате супозитории "Terzhinan" по време на бременност? Прегледите на специалисти от контролни лаборатории казват, че поради особеностите на приложението и поради ниската степен на абсорбция на лекарството в кръвта, предозирането е почти невъзможно. Не бива обаче да се злоупотребява..

Противопоказания по време на бременност

Необходимо е да се разграничат условията, при които можете да използвате таблетките Terzhinan. По време на бременност 1-ви триместър е най-опасен за употребата на лекарството - през първите седмици той наистина е в състояние да причини някаква вреда на плода.

На по-късна дата и по време на хранене Terzhinan се предписва директно от лекуващия специалист въз основа на личните данни и условията на заболяването на всеки конкретен пациент.

Клинични изпитвания

Супозиториите "Terzhinan" се считат за една от най-добрите възможности за лечение на гинекологични възпалителни заболявания по време на бременност. Освен това периодично се провеждат клинични изпитвания за оценка на ефекта на лекарството върху различни неспецифични възпаления. Колпитът, едно от най-често срещаните заболявания при жените в репродуктивна възраст, стана обект на последните изследвания..

В хода на лечението са избрани 50 пациенти, на които са предписани супозитории Terzhinan. Лекарството се използва от всяка жена в съответствие с инструкциите - веднъж дневно в продължение на 10 дни преди лягане.

Клиничните изпитвания бяха проведени, както следва:

 1. Пълно изследване, включително бактериологично и колпоскопско, потвърждаващо наличието на заболяването.
 2. Директно приемане на таблетки Terzhinan в рамките на определения период от време.
 3. Фиксиране на резултатите.
 4. Последващ преглед на пациентите, ако е необходимо - удължаване на курса на терапия до 20 дни.
 5. Крайна проверка за рецидив.

По време на клинични проучвания беше възможно да се идентифицират следните:

След първото приложение на лекарството, всички пациенти изчезнаха сърбеж и дискомфорт в областта на гениталиите;

В края на курса благосъстоянието на жените се подобри значително, изчезнаха обилни атипични изхвърляния;

Рецидив на заболяването е регистриран при 1/5 от общия брой пациенти. Това се обяснява с факта, че тези жени вече са имали хронични гинекологични заболявания от този тип..

Въпреки факта, че проучванията са проведени при субекти, които не са били в позиция, изписването след "Terzhinan" по време на бременност, според статистиката, е придобило стандартна консистенция, цвят и умереност на същия етап от курса на лечение - след около 8-10 дни..

Трябва да се отбележи, че никоя от наблюдаваните жени не е имала алергични реакции към лекарството..

Антимикробни агенти Terzhinan - преглед

Помогна да забременее

Ще ви разкажа момичета моята история. Със съпруга ми взехме сериозно планирането на бебето - преминахме всички тестове, открихме незначителни рани и започнахме лечение. Левкоцитите ми бяха увеличени при всички анализи. Ако нормата е 10-15, тогава имах около 40-50. Не са открити инфекции. Те лекуваха въображаемо възпаление - не помогна (това означава, че няма очевидно възпаление). През цялото това време (почти една година) се опитвахме да заченем дете, но уви, всеки месец имаше разочарование.

Мисля, че много хора са запознати с държавата, когато им е омръзнало да се смеят на въпросите „добре, кога вече?“, Когато започнете да избягвате приятелки с деца и техните разговори за деца.. И аз, въпреки че бях отровен с антибиотици, не можах да забременея. И при всички тестове има един недостатък - повишени левкоцити.

Гинекологът се умори да се мъчи с мен и ме изпрати в болница - там ми инжектираха метронидазол за една седмица (най-силният антибиотик, който дезинфекцира цялото тяло). Лекарят каза, че ако в следващия цикъл след лечението не забременея, е възможно да диагностицирам безплодие... и не забременях.След лечението левкоцитите в цитонамазката бяха 30.

Реших да отида на консултация с ръководителя на гинекологията за консултация, тя прегледа тестовете ми, изслуша ме и предписа 6 капсули Тержинан. И тя посъветва да не се притеснявате и да измервате базалната температура.

Момичета, и така се случи, че първият ми график на BT се оказа "бременна"))) И така, след курса на тергинан, се оказа веднага! Левкоцитите най-накрая намаляха след почти една година страдание!

Сигурен съм, че именно Тержинан помогна за успеха ни.!

Планиране на бременността и лечение с Terginan, когато може да се планира зачеване, за да не се навреди на плода.

Консултация

Здравейте. Планираме бременност. Въз основа на резултатите от теста е установено леко възпаление на влагалището. Лекарят предложи лечение: 6 дни Femileks, след това 10 дни Terzhinan, след това отново 6 дни Femileks. Преди това, през април, тя лекува по-тежко възпаление с Polygynax, но не беше възможно напълно да го премахне. Левкоцитите останаха на горната граница на нормата. Казват, че имунитетът е понижен. Кажете ми, може би не мога да лекувам възпалението, страхувам се, че ще го влоша още повече. И ако все пак ще се лекувам с Тержинан, кога мога да забременея, за да не навредя на детето? Четох, че Тержинан засяга слуха на плода и често провокира спонтанни аборти. Добре ли е?

Антибиотици и планиране.

Препоръчани публикации

Присъединете се към нашите дискусии!

Трябва да сте потребител, за да публикувате коментар.

Създай профил

Регистрирайте се, за да получите акаунт. Просто е!

Да вляза

Вече е регистриран? Влезте тук.

В момента гледа 0 потребители

Няма потребители, които разглеждат тази страница..

Популярни теми

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 21 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 22 часа

Автор: TusЯ
Създаден преди 22 часа

Автор: Чакащ щъркел
Създаден преди 21 часа

Автор: Adel77
Създаден преди 15 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 22 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 21 часа

Автор: iriroman
Създаден преди 2 часа

Автор: Кнатуся
Създаден преди 18 часа

Автор: АрияЯ
Създаден преди 16 часа

Прегледи на клиники

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Terzhinan при планиране на бременност

Антимикробни агенти Terzhinan - преглед

Помогна да забременее

Ще ви разкажа момичета моята история. Със съпруга ми взехме сериозно планирането на бебето - преминахме всички тестове, открихме незначителни рани и започнахме лечение. Левкоцитите ми бяха увеличени при всички анализи. Ако нормата е 10-15, тогава имах около 40-50. Не са открити инфекции. Те лекуваха въображаемо възпаление - не помогна (това означава, че няма очевидно възпаление). През цялото това време (почти една година) се опитвахме да заченем дете, но уви, всеки месец имаше разочарование.

Мисля, че много хора са запознати с държавата, когато им е омръзнало да се смеят от въпросите „добре, кога вече?“, Когато започнете да избягвате приятелки с деца и техните разговори за деца.. И, въпреки че бях отровен с антибиотици, не можах да забременея. И при всички тестове има един недостатък - повишени левкоцити.

Гинекологът се умори да се мъчи с мен и ме изпрати в болница - там ми инжектираха метронидазол за една седмица (най-силният антибиотик, който дезинфекцира цялото тяло). Лекарят каза, че ако в следващия цикъл след лечението не забременея, е възможно да диагностицирам безплодие... и не забременях.След лечението левкоцитите в цитонамазката бяха 30.

Реших да отида на консултация с ръководителя на гинекологията за консултация, тя прегледа тестовете ми, изслуша ме и предписа 6 капсули Тержинан. И тя посъветва да не се притеснявате и да измервате базалната температура.

Момичета, и така се случи, че първият ми график на BT се оказа "бременна"))) И така, след курса на тергинан, се получи веднага! Левкоцитите най-накрая намаляха след почти една година страдание!

Сигурен съм, че именно Тержинан помогна за успеха ни.!

Супозитории Terzhinan по време на бременност - за какво са предписани, инструкции за употреба и рецензии

Статията разглежда Terzhinan по време на бременност. Ще ви кажем дали е възможно да се използва и за какво се предписва лекарството през 1-ви, 2-ри и 3-ти триместър, какви са противопоказанията и страничните ефекти. Ще разберете инструкциите за употреба, колко често можете да използвате продукта, отзиви на бременни жени.

Какво е Тержинан

Terzhinan - таблетки (супозитории, супозитории), предназначени за вагинално приложение. Те имат светложълт оттенък с възможни петна от по-светли или по-тъмни цветове, продълговати и плоски. Буквата „T“ е отпечатана около краищата от двете страни.

Външен вид (снимка) на лекарството Terzhinan

Комбиниран препарат за локално приложение в гинекологията. Притежава следните свойства:

 • противовъзпалително;
 • антимикробно;
 • противогъбично;
 • антипротозоен.

Също така отговорен за целостта на вагиналната лигавица и стабилността на рН.

Лекарството съдържа следните вещества:

 • Тернидазол е противогъбично средство, намалява синтеза на ергостерол, променя структурата и свойствата на клетъчната мембрана, има трихомонациден ефект.
 • Неомицин е широкоспектърен антибиотик, който принадлежи към аминогликозидната група. Има бактерициден ефект срещу грам-положителни и грам-отрицателни микроорганизми. Важно е за премахване на гнойни усложнения при заболявания и нарушения на вагиналната микрофлора.
 • Нистатинът е противогъбичен антибиотик, принадлежащ към полиеновата група. Показва висока ефективност срещу дрождоподобните гъбички Candida, променя пропускливостта на клетъчните мембрани и забавя растежа им.
 • Преднизолон - има подчертан антиалергичен, противовъзпалителен и антиексудативен ефект.
 • пшенично нишесте;
 • лактоза монохидрат;
 • колоиден силициев диоксид;
 • магнезиев стеарат;
 • натриев карбоксиметил нишесте.

Формуляр за издаване, къде да купите и цена

Предлага се в картонени опаковки от 6 и 10 таблетки в опаковка. Можете да закупите лекарството в аптека или да поръчате в онлайн магазин, той се отпуска без рецепта.

 • Terzhinan 6 таблетки - 432 рубли;
 • Terzhinan 10 таблетки - 500 рубли.

Показания за употреба

Terzhinan се предписва в следните случаи:

 • профилактика на урогенитални инфекции или вагинит, включително преди гинекологични операции, раждане или аборт;
 • периодът преди и след инсталирането на вътрематочното устройство;
 • периодът преди и след диатермокоагулация на шийката на матката;
 • лечение на вагинит, провокиран от чувствителни микроорганизми;
 • бактериален вагинит;
 • трихомониаза на влагалището;
 • вагинит, причинен от гъбички от рода Candida;
 • смесен вагинит;
 • млечница (кандидоза);
 • период преди хистерография.

В някои случаи Terzhinan може да бъде предписан за профилактика на заболявания в ранните и късните етапи на бременността.

Приложение по време на бременност

Много бъдещи майки се притесняват дали супозиториите Terzhinan могат да се използват по време на бременност, как влияят върху плода и дали могат да бъдат опасни. Лекарството има противовъзпалителни, противогъбични, антипротозойни и антибактериални ефекти, което допринася за нормализирането на вагиналната микрофлора. Тъй като лекарството има само локален ефект, употребата му няма никакъв ефект върху детето, което означава, че лекарството може да се използва без страх (с изключение на наличието на противопоказания).

Някои жени, след като използват супозитории Terzhinan по време на бременност, забелязват появата на воднисти секрети, което показва активното действие на лекарството и почистване на лигавицата от патогенна микрофлора.

Прочетете за характеристиките на употребата на лекарството през 1, 2 и 3 триместър по-долу..

Terzhinan 6 таблетки

В ранните етапи

Експертите казват, че Terzhinan може да се използва без вреда за здравето на всеки етап от бременността. Въпреки факта, че продуктът съдържа антибиотик, той често се предписва през 1 триместър за лечение и профилактика на различни заболявания на вагиналната лигавица, за да се предотврати обостряне. В допълнение, според лекарите, лекарството има само локален ефект, не се абсорбира в кръвта, поради което не влияе върху развитието и състоянието на плода..

В същото време в ранните етапи на бременността е препоръчително да се въздържате от използване на каквито и да е лекарства, тъй като на този етап са положени всички системи и органи на нероденото дете. Всяка външна намеса в този процес може да доведе до усложнения..

По-късна дата

При наличие на заболявания през 2 и 3 триместър, вагиналните таблетки Terzhinan могат да бъдат предписани от лекар като терапевтично средство.

Преди раждането лекарството се предписва на бременна жена, за да се предотврати инфекция на дете, преминаващо през родовия канал.

Инструкции за употреба

Инструкциите за лекарството показват, че лекарството се прилага по една свещ във влагалището 1 път на ден. Лекарството се използва най-добре преди лягане, тъй като след въвеждането на хапчето трябва да сте в легнало положение в продължение на 4 часа.

Не е необходимо да използвате тампон, за да предотвратите падането на супозитория, тъй като той ще покрие част от лигавицата, което ще попречи на ефективното лечение.

Курсът на лечение е 7-10 дни. Ако вагиналната лигавица е засегната от гъбична инфекция, продължителността на терапията може да бъде увеличена от лекаря до 20 дни. За профилактично лечение на гениталния тракт агентът се използва в рамките на 6 дни..

Как да поставите Terzhinan по време на бременност:

 • Лекарството е предназначено за вагинално приложение, поради което не се приема през устата.
 • Поставете таблетката в топла вода за 20 секунди.
 • Легнете по гръб, поставете хапчето във влагалището възможно най-дълбоко.
 • Останете в това положение поне четвърт час..
 • За да избегнете зацапване на прането, използвайте подложки за гащи.

Terzhinan при планиране на бременност

Планирането на бременност е важен етап от живота на всяка двойка. На този етап трябва да се грижите за здравето си, да се подложите на преглед от специалисти, ако е необходимо, да вземете курс на Прогинов за жени, Spermaplant за мъже и фолиева киселина за мъже и жени..

Въпреки факта, че Terzhinan има минимум противопоказания и странични ефекти, ако специалист го е предписал на жена за лечение, планирането на детето трябва временно да бъде отложено. Това се дължи на факта, че всяко заболяване може да причини редица усложнения както по време на бременността, така и в развитието на плода. В допълнение, наличието на заболявания може да повлияе негативно на емоционалния фон на двойката, което ще доведе до хипертоничност на матката или дори до спонтанен аборт..

Противопоказания и странични ефекти

Лекарството е противопоказано в следните случаи:

 • индивидуална непоносимост;
 • кърмене и 1 триместър на бременността (употребата е възможна само когато ползата за жената надвишава риска за детето и плода).

Страничните ефекти се проявяват по този начин:

 • сърбеж, парене, дразнене в интимната област, особено в началото на терапията. По правило неприятните симптоми изчезват в рамките на 2-3 дни от лечението;
 • алергични реакции.

В други случаи е необходима консултация с гинеколог.

Кое е по-добре - сравнение на лекарства

Как да заменим Terzhinan, има ли лекарства, по-ефективни от него, което е по-добре, Terzhinan или друго лекарство? Бременните жени често задават тези въпроси на своя лекар. Каним ви да се запознаете с аналозите на Terzhinan и да ги сравните.

Тержинан или Полижинакс

Polygynax, подобно на Terzhinan, има противогъбични и антибактериални ефекти. Основните компоненти на лекарството са неомицин, нистатин и полимиксин. Ефективността на агента се отбелязва срещу повечето грам-положителни и грам-отрицателни патогенни бактерии. Цена - от 426 до 926 рубли.

Polygynax се предлага под формата на вагинални капсули. Счита се за отличен аналог на Terzhinan, тъй като лекарствата имат сходни свойства. Полижинакс се предписва за лечение на различни видове вагинит, преди гинекологични операции, няколко дни преди раждането и вътрематочни изследвания, преди и след диатермокоагулация на шийката на матката.

Polygynax, подобно на Terzhinan, се използва 1 свещ веднъж дневно през нощта. Курсът на лечение е 10 дни, за профилактика на супозитории се използват 6 дни.

Противопоказания за употреба са лактация, индивидуална непоносимост, 1 триместър на бременността, чернодробна патология.

Сравнение: Лекарствата имат сходен принцип на действие и почти същата цена. Лекуващият лекар трябва да избере кое лекарство да използва по време на бременност, въз основа на състоянието на пациента.

Тержинан или Пимафуцин

Основният компонент на Пимафуцин е антибиотикът натамицин (принадлежи към групата на макролидите). Предлага се под формата на таблетки, крем, вагинални супозитории, цената на лекарството е от 350 до 600 рубли.

Има противогъбичен ефект. Показания за употреба са:

 • вулвит;
 • чревна кандидоза;
 • баланопостит;
 • вагинит;
 • вулвовагинит;
 • гъбични инфекции на кожата, ноктите, лигавиците.

Pimafucin може да се използва както от възрастни, така и от деца, за разлика от лекарството Terzhinan. Продължителността на лечението с Pimafucin зависи от степента на заболяването, лекарството се използва орално, интравагинално, локално.

Пимафуцин, подобно на Terzhinan, не може да се използва в началото на бременността, по време на кърмене и индивидуална непоносимост.

Вагиналните супозитории Pimafucin се използват по 1 брой на ден. По време на употреба може да се появи сърбеж и парене, които изчезват след няколко дни. Предлага се в опаковки от 3 и 6.

Сравнение: Terzhinan и Pimafucin имат еднакви противопоказания и противогъбични ефекти. Но цената на Terzhinan е по-ниска от Pimafucin, въз основа на броя на супозиториите в опаковката.

Тержинан и Хексикон

Хексикон или Тержинан

Geksikon се произвежда под формата на интравагинални супозитории, активната съставка е хлорхексидин биглюконат. Има вредно въздействие върху грам-положителните и грам-отрицателните бактерии, както и най-простите микроорганизми.

Ефективен за лечение на заболявания, причинени от хламидии, трепонема, гарднерела, уреаплазма, трихомонада. Активността на активната съставка не се отнася за вируси, бактериални спори и гъбички. Цената на лекарството е 290-336 рубли.

Сравнение: Geksikon се използва както за профилактика, така и за лечение на заболявания, причинени от микроорганизми, чувствителни към неговите компоненти, за предотвратяване на инфекция от патогени на тези заболявания в пренаталния и непосредствено следродилния период, по време на планиран аборт и други хирургични интервенции на гениталната област, както и веднага след незащитена полов акт. Препоръчително е да се използва Terzhinan за предотвратяване на развитието на гнойно-възпалителни заболявания по време на бременност, преди раждане и непосредствено след тях, преди планиран аборт, хирургическа интервенция, въвеждане на вътрематочна контрацепция.

Мнението на специалистите за лекарството

Много лекари са склонни да вярват, че употребата на Terzhinan по време на бременността е ефективен метод за лечение на млечница, вагинит и различни заболявания на женската генитална област. В същото време лекарството е абсолютно безопасно както за бременната жена, така и за плода..

Според инструкциите за употреба, употребата на Terzhinan през 2-ри и 3-ти триместър на бременността се извършва само по основателни причини, например, ако има опасност от инфекция на плода в началото на дилатацията на шийката на матката или по време на раждането.

Съществува мнение, че Terzhinan засяга женския хормонален фон, като го променя драстично, което може да повлияе отрицателно на хода на бременността. Това не е научно доказано, но ако има противопоказания, трябва да се въздържате от употребата на лекарството.

Лекарят ми предписа лечение с Terzhinan по време на бременност през 2-ри триместър, тъй като имах млечница. Използвах лекарството в продължение на 10 дни, забележимо облекчение дойде на втория ден. Мога да отбележа високата ефективност на лекарството и липсата на странични ефекти, поне нямах такива.

Използва се Terginan преди раждане за профилактика на инфекциозни заболявания. Почти веднага след инжекцията усетих непоносим сърбеж и парене в перинеума. Тези симптоми изчезнаха след няколко часа. За да бъда честен, това лекарство изобщо не ми хареса.

Лекарят ми предписа Terzhinan за лечение на вагинит по време на бременност. По време на лечението интимността с партньор беше забранена, за да се избегне инфекцията му. Продължителността на лечението е 7 дни, след което се прави почивка и се предписва втори курс. Детето се роди здраво и навреме.

Terzhinan по време на бременност е ефективно средство за лечение на различни видове вагинит и кандидоза. Можете да използвате лекарството само според указанията на лекар, самолечението е неприемливо. Не забравяйте, че колкото по-рано започнете терапията, толкова по-бързо ще се излекувате и ще сведете до минимум риска от увреждане на плода..

Видео: Описание на лекарството Terzhinan

Terzhinan при планиране на бременност

Влияе ли тержинанът на овулацията??

момичета, как го приемате? Просто чета навсякъде какво ви трябва след яйце. да пиете и имам яйце. 14-15 dts.

, план не се притеснявайте

И Dufa се предписва за поддържане на втората фаза на цикъла, СЛЕД овулация, с липса на собствен хормон прогестерон!

На страниците на проекта Children of Mail.Ru не се допускат коментари, които нарушават законите на Руската федерация, както и пропаганда и антинаучни изявления, реклама, обиди към автори на публикации, други участници в дискусията и модератори. Всички съобщения с хипервръзки също се изтриват..

Акаунтите на потребители, които системно нарушават правилата, ще бъдат блокирани и всички оставени съобщения ще бъдат изтрити.

Можете да се свържете с редакторите на проекта чрез формата за обратна връзка.

Базална температура от А до Я

BeTeshka е вашият асистент при планиране на бременност

* Скъпи приятели! Да, това е реклама, върти се така!

Дали да се използва тергинан по време на бременност?

Момичета, здравей. Моля, кажете ми на кого е предписан тержинан по време на бременност. Прочетох толкова много гадни неща за него... ами и добре! И се съмнявам дали си струва да кандидатстваме... ние сме на 35 седмици...

. Съгласно точка 1.1. Правила BT-ки Баба Яга. (-десет)

Прочетете 17 коментара:

Предписаха ни за профилактика на почистването на родовия канал преди раждането (въпреки че не сме болни от нищо). Единственото, за което седя сега и си мисля, е, че днес коркът е започнал да отстъпва, мога ли да го сложа?

Във всеки случай това са свещи - те са местни, нямат проникваща способност! Така че няма нужда да се страхувате за дете!

Чудо... да, чудя се... но как да вмъкна нещо... ако все пак се получи... сигурно няма да има никой...

По принцип прочетох много мнения за това лекарство в интернет... оказва се, че е забранено в целия свят и не действа локално... други пишат, че е локално и не достига до матката... но това е антибиотик

Натка Д, не! Той убива бактериалната среда само върху самата лигавица! Бебето е защитено от пикочния мехур, околоплодните води и плацентата, просто не можете да преодолеете тези препятствия! Определено ще извърша и тази санитария - в крайна сметка бебето ще премине през родовите канали, ще бъде много по-лошо - ако върху него скочат някакви гадни неща, ако изведнъж се появят там...

Anastacia84, купи тогава го купих... тези дни забравих за него... горе-долу разсея съмненията ми... иначе аз и съпругът ми се притесняваме... може би ще те спаси от млечница...

Natka D, използвах го на около 30 седмици. Помогна за една седмица. Вече използвах пимафуцин преди раждането.

Джемка, защо има страх... по-добре изобщо да не чета за това... преди бременността го използвах... но в момента е страшно...

Натка Д, не се страхувай, скъпа! шахматна дума!)

Anastacia84, благодаря ти много за съвета)))

Много подходящо, сложих го на 26-та седмица. Благодаря за информацията и от мен!

Natka D, сложих на 38 седмици. Предписах 10 свещи, но сложих само 6 (аз така реших), тъй като върху цитонамазката не беше открито нищо конкретно, само повишени левкоцити. Предписва се и за почистване на родовия канал.

Нати, аз също мисля за поставяне през последните седмици... точно сега, докато опитвам народни средства... ако няма последствия след това лекарство.. но няма да му устоя

Момичета, скъпи, добър вечер.

да ми пише в личен ако някой знае какво е по-подробно, имам 12 седмици бременност, изписаха тержинан, преди месец имаше цитонамазка, която докторът не хареса много добре, каза от 12 седмици ще вкараме тержинан. Седя тук и чета, мисля...

пишете в личен, тъй като пускам вечеря да готвя и да гладя за утре, сега няма време в компютъра)))

Свещите са много ефективни, въпреки че както всяко лекарство трябва да се използва, както е предписано от лекар, все още има статия за плюсовете и минусите на лекарството, които се интересуват, прочетете http://www.happy-giraffe.ru/community/2/forum/post/1864/

Изписаха ме и от колпит (причината никога не беше открита), на 14 седмици и ми казаха на 37 да го повторя преди раждането. За да бъда честен, сега не мога да различа колпита от стандартното "бременно" отделяне))

Момичета, ние сме на 30 седмици.

изхвърлянето е замърсено. Този крем, след това пожълтяване, не разбирам какво. Урината също изтича, добре, инконтиненция. Понякога изгаряне.

при инсулт изглежда чист. Намерен при сеитба преди три седмици ентерокок. Лекарят нареди тергинан. Той е някакъв пакостен?

може ли да е болен, слаб, пиян? Може би е по-добре да се откажете? Какво да правя тогава?

или просто това състояние съвпадна с вчерашното разтоварване?

Супозитории Terzhinan по време на бременност

Лечението на кандидоза при бременни жени е свързано с редица трудности. На първо място, това се отнася за бъдещи майки, които са на ранен етап от бременността. Предписването на лекарства през първия триместър на бременността има редица ограничения поради голямата опасност от употребата им за жената и плода.

Започвайки от втория триместър на бременността, лекарството тергинан може да се използва за лечение на вагинални инфекции, главно млечница..

Употребата на тергинан по време на бременност

Има известно противоречие в предписването на тержинан от лекарите по време на бременност. Докато някои гинеколози предписват тержинан през първия триместър на бременността, други го препоръчват на пациентите си не по-рано от 12-14 седмици. Може би това несъответствие в мненията се дължи на факта, че в специализираната медицинска литература през 2003-2004 г., въз основа на проведените проучвания, са направени препоръки за назначаването на тергинан при бременни жени през първия триместър. Но вече през 2008 г. се появиха публикации, според които Terzhinan може да се използва за бременни жени само от втория триместър..

Според инструкциите за медицинска употреба супозиториите Terzhinan по време на бременност могат да се използват от втория триместър. Назначаването на лекарството terzhinan, както се казва в инструкциите, по време на бременност през първия триместър е оправдано само ако потенциалната полза за майката надвишава риска за плода.

Във всеки случай бъдещите майки могат да използват каквито и да било лекарства само по предписание на лекар и всички възникващи проблеми могат да бъдат разрешени само с него..

Супозиториите Terzhinan по време на бременност се препоръчват да се вкарват във влагалището през нощта, след като се навлажнят с вода. След инжекцията трябва да легнете поне 15-20 минути за по-добро проникване на лекарството. Terzhinan по време на бременност за лечение на млечница се използва веднъж дневно. Ако симптомите на заболяването са тежки - силен сърбеж, подуване се притеснява и жената е много неудобна, не трябва да чакате вечерта. Можете да въведете лекарството през деня, но е необходимо да легнете необходимото време, в противен случай желаният ефект няма да бъде. Продължителността на употребата на супозитории Terzhinan по време на бременност се определя от лекаря. Саморегулирането на приема на наркотици е неприемливо.

Някои бъдещи майки отбелязват, че при използване на тергинан се наблюдава отделяне, което не е характерно за бременността. В този случай е наложително да се консултирате с лекар, без да отлагате този въпрос..

Лекарството terzhinan се използва широко в акушерството при лечението на родовия канал, за да се избегне инфекция на бебето с кандидоза. Terzhinan се използва и при планиране на бременност - ако жената страда от вагинални инфекции, тогава преди желаната бременност е необходимо да се подложи на пълен курс на лечение. Ако това не бъде направено, тогава по време на бременност болестта ще се прояви в по-тежка форма и ще представлява опасност не само за жената, но и за нероденото дете. Освен това курсът на лечение с тержинан по време на бременност, както всяко друго лекарство, ще бъде щадящ, без допълнителни предписания. Това означава, че възстановяването ще дойде по-бавно..

Бъдещата майка винаги трябва да помни, че е отговорна не само за собствения си живот, но и за живота на бъдещото бебе. Ето защо, преди да използвате какъвто и да е лекарствен продукт, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар..

Terzhinan при планиране на бременност

Влияе ли тержинанът на овулацията??

момичета, как го приемате? Просто чета навсякъде какво ви трябва след яйце. да пиете и имам яйце. 14-15 dts.

, план не се притеснявайте

И Dufa се предписва за поддържане на втората фаза на цикъла, СЛЕД овулация, с липса на собствен хормон прогестерон!

На страниците на проекта Children of Mail.Ru не се допускат коментари, които нарушават законите на Руската федерация, както и пропаганда и антинаучни изявления, реклама, обиди към автори на публикации, други участници в дискусията и модератори. Всички съобщения с хипервръзки също се изтриват..

Акаунтите на потребители, които системно нарушават правилата, ще бъдат блокирани и всички оставени съобщения ще бъдат изтрити.

Можете да се свържете с редакторите на проекта чрез формата за обратна връзка.

Базална температура от А до Я

BeTeshka е вашият асистент при планиране на бременност

* Скъпи приятели! Да, това е реклама, върти се така!

Дали да се използва тергинан по време на бременност?

Момичета, здравей. Моля, кажете ми на кого е предписан тержинан по време на бременност. Прочетох толкова много гадни неща за него... ами и добре! И се съмнявам дали си струва да кандидатстваме... ние сме на 35 седмици...

. Съгласно точка 1.1. Правила BT-ки Баба Яга. (-десет)

Прочетете 17 коментара:

Предписаха ни за профилактика на почистването на родовия канал преди раждането (въпреки че не сме болни от нищо). Единственото, за което седя сега и си мисля, е, че днес коркът е започнал да отстъпва, мога ли да го сложа?

Във всеки случай това са свещи - те са местни, нямат проникваща способност! Така че няма нужда да се страхувате за дете!

Чудо... да, чудя се... но как да вмъкна нещо... ако все пак се получи... сигурно няма да има никой...

По принцип прочетох много мнения за това лекарство в интернет... оказва се, че е забранено в целия свят и не действа локално... други пишат, че е локално и не достига до матката... но това е антибиотик

Натка Д, не! Той убива бактериалната среда само върху самата лигавица! Бебето е защитено от пикочния мехур, околоплодните води и плацентата, просто не можете да преодолеете тези препятствия! Определено ще извърша и тази санитария - в крайна сметка бебето ще премине през родовите канали, ще бъде много по-лошо - ако върху него скочат някакви гадни неща, ако изведнъж се появят там...

Anastacia84, купи тогава го купих... тези дни забравих за него... горе-долу разсея съмненията ми... иначе аз и съпругът ми се притесняваме... може би ще те спаси от млечница...

Natka D, използвах го на около 30 седмици. Помогна за една седмица. Вече използвах пимафуцин преди раждането.

Джемка, защо има страх... по-добре изобщо да не чета за това... преди бременността го използвах... но в момента е страшно...

Натка Д, не се страхувай, скъпа! шахматна дума!)

Anastacia84, благодаря ти много за съвета)))

Много подходящо, сложих го на 26-та седмица. Благодаря за информацията и от мен!

Natka D, сложих на 38 седмици. Предписах 10 свещи, но сложих само 6 (аз така реших), тъй като върху цитонамазката не беше открито нищо конкретно, само повишени левкоцити. Предписва се и за почистване на родовия канал.

Нати, аз също мисля за поставяне през последните седмици... точно сега, докато опитвам народни средства... ако няма последствия след това лекарство.. но няма да му устоя

Момичета, скъпи, добър вечер.

да ми пише в личен ако някой знае какво е по-подробно, имам 12 седмици бременност, изписаха тержинан, преди месец имаше цитонамазка, която докторът не хареса много добре, каза от 12 седмици ще вкараме тержинан. Седя тук и чета, мисля...

пишете в личен, тъй като пускам вечеря да готвя и да гладя за утре, сега няма време в компютъра)))

Свещите са много ефективни, въпреки че както всяко лекарство трябва да се използва, както е предписано от лекар, все още има статия за плюсовете и минусите на лекарството, които се интересуват, прочетете http://www.happy-giraffe.ru/community/2/forum/post/1864/

Изписаха ме и от колпит (причината никога не беше открита), на 14 седмици и ми казаха на 37 да го повторя преди раждането. За да бъда честен, сега не мога да различа колпита от стандартното "бременно" отделяне))

Момичета, ние сме на 30 седмици.

изхвърлянето е замърсено. Този крем, след това пожълтяване, не разбирам какво. Урината също изтича, добре, инконтиненция. Понякога изгаряне.

при инсулт изглежда чист. Намерен при сеитба преди три седмици ентерокок. Лекарят нареди тергинан. Той е някакъв пакостен?

може ли да е болен, слаб, пиян? Може би е по-добре да се откажете? Какво да правя тогава?

или просто това състояние съвпадна с вчерашното разтоварване?

Супозитории Terzhinan по време на бременност

Лечението на кандидоза при бременни жени е свързано с редица трудности. На първо място, това се отнася за бъдещи майки, които са на ранен етап от бременността. Предписването на лекарства през първия триместър на бременността има редица ограничения поради голямата опасност от употребата им за жената и плода.

Започвайки от втория триместър на бременността, лекарството тергинан може да се използва за лечение на вагинални инфекции, главно млечница..

Употребата на тергинан по време на бременност

Има известно противоречие в предписването на тержинан от лекарите по време на бременност. Докато някои гинеколози предписват тержинан през първия триместър на бременността, други го препоръчват на пациентите си не по-рано от 12-14 седмици. Може би това несъответствие в мненията се дължи на факта, че в специализираната медицинска литература през 2003-2004 г., въз основа на проведените проучвания, са направени препоръки за назначаването на тергинан при бременни жени през първия триместър. Но вече през 2008 г. се появиха публикации, според които Terzhinan може да се използва за бременни жени само от втория триместър..

Според инструкциите за медицинска употреба супозиториите Terzhinan по време на бременност могат да се използват от втория триместър. Назначаването на лекарството terzhinan, както се казва в инструкциите, по време на бременност през първия триместър е оправдано само ако потенциалната полза за майката надвишава риска за плода.

Във всеки случай бъдещите майки могат да използват каквито и да било лекарства само по предписание на лекар и всички възникващи проблеми могат да бъдат разрешени само с него..

Супозиториите Terzhinan по време на бременност се препоръчват да се вкарват във влагалището през нощта, след като се навлажнят с вода. След инжекцията трябва да легнете поне 15-20 минути за по-добро проникване на лекарството. Terzhinan по време на бременност за лечение на млечница се използва веднъж дневно. Ако симптомите на заболяването са тежки - силен сърбеж, подуване се притеснява и жената е много неудобна, не трябва да чакате вечерта. Можете да въведете лекарството през деня, но е необходимо да легнете необходимото време, в противен случай желаният ефект няма да бъде. Продължителността на употребата на супозитории Terzhinan по време на бременност се определя от лекаря. Саморегулирането на приема на наркотици е неприемливо.

Някои бъдещи майки отбелязват, че при използване на тергинан се наблюдава отделяне, което не е характерно за бременността. В този случай е наложително да се консултирате с лекар, без да отлагате този въпрос..

Лекарството terzhinan се използва широко в акушерството при лечението на родовия канал, за да се избегне инфекция на бебето с кандидоза. Terzhinan се използва и при планиране на бременност - ако жената страда от вагинални инфекции, тогава преди желаната бременност е необходимо да се подложи на пълен курс на лечение. Ако това не бъде направено, тогава по време на бременност болестта ще се прояви в по-тежка форма и ще представлява опасност не само за жената, но и за нероденото дете. Освен това курсът на лечение с тержинан по време на бременност, както всяко друго лекарство, ще бъде щадящ, без допълнителни предписания. Това означава, че възстановяването ще дойде по-бавно..

Бъдещата майка винаги трябва да помни, че е отговорна не само за живота си, но и за живота на бъдещото бебе. Ето защо, преди да използвате някакъв лекарствен продукт, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар..

ВЛИЯНИЕ НА СВЕЧИТЕ НА ТЕРГИНАН НА КОНЦЕПЦИЯТА?

Клиника за асистирани репродуктивни технологии
"Бебешки епруветки"
Град Москва

Тел.: 8 (495) 981-85-80

СЪЗДАЙТЕ НОВО СЪОБЩЕНИЕ.

Но вие сте неоторизиран потребител.

Ако сте се регистрирали по-рано, тогава „влезте“ (формуляр за вход в горната дясна част на сайта). Ако сте тук за първи път, регистрирайте се.

Ако се регистрирате, ще можете да следите отговорите на вашите съобщения в бъдеще, да продължите диалога в интересни теми с други потребители и консултанти. Освен това регистрацията ще ви позволи да водите лична кореспонденция с консултанти и други потребители на сайта..