Продукт за хранене на недоносени и бебета с малко тегло при раждане с тегло над 1800 g.

Отговаря на специалните нужди на недоносените бебета.

Nutrilon ® Pre 1 се отличава с високо съдържание на протеин за активен растеж, както и специален витаминно-минерален комплекс, който отговаря на специалните нужди на недоносени бебета.

Освен това уникалният комплекс Pronutri + * във формулата помага за развитието на вашето дете. В крайна сметка тя включва:

 • подобрен комплекс от специални мастни киселини ARA / DHA и EPA, който насърчава развитието на нервната система и интелигентността,
 • имуноактивни пребиотици GOS / FOS за подпомагане на вашата собствена здрава чревна микрофлора и имунитет,
 • специален комплекс от витамини и минерали - за здравословно физическо развитие.

Кога се използва Nutrilon® Pre 1??

Ако бебето ви е родено преждевременно или с поднормено тегло, то особено се нуждае от вашата любов и грижи, както и от специална храна с високо съдържание на протеини, витамини и минерали.

Nutrilon® Pre 1 е формулиран въз основа на международни препоръки за хранене на недоносени бебета и бебета с ниско тегло над 1800 g и отговаря на хранителните нужди на вашето бебе. Клинично доказани Nutrilon® Pre Blends.

Хранителната стойност

Щракнете, за да изтеглите хранителна информация.

* Пречи+

Състав

Лактоза, смес от растителни масла (слънчоглед, кокос, рапица, палма, вечерна иглика, Mortierella alpina), обезмаслено мляко, концентрат от суроватъчен протеин, сироп от глюкоза, пребиотици (галактоолигосухар, фруктоолигосухар), средноверижни минерални триглицериди от риба, фосфол вещества, инозитол, витаминен комплекс, холин, емулгатор соев лецитин, таурин, микроелементи, нуклеотиди, L-карнитин.

Съхранение

Съхранявайте неотворени буркани при температури от 0 до +25 градуса и относителна влажност не повече от 75%.

Съхранявайте отворения буркан плътно затворен на хладно и сухо място, но не в хладилник..

Влажността на въздуха в хладилника може да надвишава препоръчаното ниво. В резултат на това сместа може да се навлажни, както и да поеме миризми и микрофлора на продукти, които се намират в хладилника до сместа..

Използвайте съдържанието на отворен буркан в рамките на три седмици.

За да съхранявате сместа, трябва да изберете място, доколкото е възможно от брашно и зърнени продукти, за да избегнете заразяване на бебешки храни от насекоми.

Фирмата може да гарантира безопасността на качеството на бебешката храна, само ако са спазени всички условия за съхранение и приготвяне на продуктите. Ако тези условия са нарушени, са възможни отклонения от стандартите за безопасност, което може да доведе до влошаване на здравето на детето..

Метод за готвене

Измийте ръцете си и стерилизирайте бутилката и зърното.

Кипяща вода. Охладете го до 40 ° C.

Измерете точното количество вода според таблицата за хранене и налейте в стерилизирана бутилка. Не използвайте повторно преварена вода.

Не забравяйте да използвате приложената мерителна лъжица. Третирайте доставената мерителна лъжица с вряща вода и я изсушете. Отстранете купчината суха смес с гърба на ножа.

Добавете точния брой мерителни лъжици от сместа към водата. Добавяйки повече или по-малко от посоченото в инструкциите, количеството формула може да навреди на здравето на вашето дете.

Затворете бутилката и разклатете добре, докато сместа се разтвори напълно. Отстранете капачката и поставете зърно върху бутилката.

Проверете температурата на сместа от вътрешната страна на китката (37 ° C).

Режим на хранене

Режимът на хранене с Nutrilon® Pre 1 се определя от специалист индивидуално за всяко дете..

100 ml Nutrilon® Pre 1 микс = 90 ml вода + 3 лъжички суха смес

1 лъжичка = 5 g суха смес

Важно!

 • Приготвяйте ястия непосредствено преди ядене!
 • Не използвайте остатъци от храна за последващо хранене!
 • Не загрявайте сместа в микровълнова фурна, за да избегнете образуването на горещи бучки от сместа.
 • Спазвайте стриктно препоръките за количеството на сместа по време на приготвянето и не добавяйте нищо към приготвената смес.
 • Новата смес трябва да се въвежда в диетата на детето постепенно. Консултирайте се със специалист, преди да представите продукта. Ако имате някакви допълнителни въпроси, моля, свържете се с Nutriclub Mom Expert Line.

Преминаване от една смес към друга

Храносмилателната система на бебето отнема време, за да се адаптира към усвояването на нова млечна формула - възможно е активността на някои ензими, скоростта на обработка на компонентите на сместа да се промени, естеството на изпражненията също се променя.

Давайте много малки количества от всяка нова кърма за кърмачета. Пригответе стара и нова смес в различни контейнери и разбъркайте непосредствено преди хранене в една бутилка.

С увеличаване на количеството на новата формула, обемът на обичайната формула намалява. Така храносмилателната система на бебето постепенно ще се "научи" да усвоява новия продукт, вашето бебе постепенно ще свикне с новия вкус.

Необходима е консултация със специалист, за да се определи оптималният режим на преминаване от една смес към друга.

Nutrilon Pre 1 - инструкции за употреба

Nutrilon Pre 1 е специално създаден за дългосрочно хранене на недоносени бебета с ниско тегло и с тегло над 1800 g и отговаря на всички хранителни нужди на вашето бебе.

Nutrilon Pre 1 осигурява на бебето допълнителна енергия, протеини, фосфор, калций и витамин D. Ако телесното тегло на детето е по-малко от 1800 g, обикновено се препоръчва Nutrilon Pre 0..

Nutrilon Pre 1 е проектиран с мисъл за бебетата от раждането.

Nutrilon Pre 1 съдържа комплекс PronutriPlus.

Състав
Лактоза, маслена смес (слънчоглед, кокос, рапица, палма, вечерна иглика, Mortierella alpina), обезмаслено мляко, концентрат от суроватъчен протеин, сироп от глюкоза, пребиотици (галактоолигозахар, фруктоолигозахар), триглицериди със средна верига, риба и фосфолипиди, витаминен комплекс, холин, соев лецитин, таурин, микроелементи, нуклеотиди, L-карнитин.

Хранителната стойност *

Име на индикатора, единици рев.На 100 ml готова смес
Протеин, g2.0
Казеин / суроватъчен протеин,%40/60
Мазнини, g4.0
Зеленчукови, g3.5
триглицериди със средна верига, g0.8
Линолова киселина, mg513
α-линоленова киселина, mg71
Арахидонова киселина, mg17
Ейкозапентаенова киселина, mg2.5
Докозахексаенова киселина, mgтринадесет
Въглехидрати, ж7.5
Лактоза, g5.9
Глюкозен сироп, g1,2
Пребиотици, ж0.8
Минерални вещества, g0,44
Натрий (Na), mg28
Калий (K), mg77
Хлориди (Cl), mg55
Калций (Са), mg87
Фосфор (P), mg47
Магнезий (Mg), mg7
Кола1.9
Желязо (Fe), mg1,2
Цинк (Zn), mg0.9
Мед (Cu), μg60
Манган (Mn), μg7
Селен (Se), μg1.7
Йод (I), μg20.
Витамини
Витамин А, μg-RE100
Витамин D3, μg1.7
Витамин Е, μg-TE2.1
Витамин К1, μg5.9
Витамин В1, μg90
Витамин В2, μg150
Ниацин, mg1,2
Пантотенова киселина (В5), mg0,603
Витамин В6, μg80
Фолиева киселина, mcg20.
Витамин В12, μg0,22
Биотин, mcg3
Витамин С, мг12
Инозитол, mg22.
Холин, mgтринадесет
Карнитин, mg0.9
Таурин, mg4.9
Нуклеотиди, mg3.2
Енергийна стойност, kcal (kJ)74 (310)
Осмоларност, mOsm / kg330
* Стойностите могат да варират в допустимите граници.

Метод за готвене
За да се получат 100 ml от разтворената смес, разредете 3 лъжички прах (15,3 g) в 90 ml преварена вода при 37 ° C.
Една лъжичка съдържа 5,1 g суха смес.

Формуляр за освобождаване
Опаковка: Метална кутия 400гр.

Период на съхранение
18 месеца в херметически затворена опаковка. След отваряне на опаковката продуктът се съхранява не повече от 3 седмици.
Опаковани при условия без кислород.

Произведени и опаковани
В завода (41) NUTRICIA Cuijk B.V. Grotestraat 91, 54 31 DJ Cuijk (Холандия)

Вносител
LLC "Nutricia" Русия, 143500, Московска област, Истра, ул. Москва, 48.

Nutrilon формула за кърмачета за новородени (здрави и недоносени): отзиви, състав, асортимент от храна

Как да изберем качествена формула за бебе, ако кърменето на бебе е невъзможно? В продължение на много години Nutricia помага на родителите да разрешат този проблем. Каним ви да се запознаете с асортимента, състава, рецензиите на Nutrilon смеси.

Гама от смеси Нутрилон

Многото видове детска храна правят формулите Nutrilon много популярни. Купувачите трябва да разберат етикетите. Номер 1 на опаковката показва, че тази храна е подходяща за деца от раждането до шест месеца, номер 2 - от 6 до 12 месеца и 3-4 - за деца от една до 3 години.

 • Нутрилон 1, 2, 3, 4 премиум. При липса на кърма при жените, подобно хранене ще бъде възможност да нахранят детето си качествено.
 • Нутрилон 1, 2 супер премиум. По-висококалорични. Освен това включва млечна мазнина, яйчен жълтък фосфолипиди.
 • Нутрилон 1 премиум. Готовата смес ще спести време, не изисква усилия в кухнята от мама.
 • Нутрилон е хипоалергенен 1, 2. Ако бебето има риск от кожни алергични реакции, в този случай са необходими специализирани продукти, които са подходящи за него.
 • Нутрилон аминокиселини. Млечният протеин е виновникът за нежелани алергични обриви при кърмачета. Този продукт съдържа аминокиселини, въглехидрати, мазнини, които са подобни на майчиното мляко.
 • Нутрилон пептидна алергия. Протеините от краве мляко, разбити на пептиди и аминокиселини, дават възможност за хранене на бебета с реакция на лактоза.
 • Нутрилон пептид гастро. Когато малко дете е диагностицирано с непоносимост към храна или проблеми с чревната абсорбция на храна, можете да използвате специален пептиден гастро.
 • Nutrilon comfort 1, 2. Подходящ за бебета, които страдат от чревни колики. Осигурява здравословен сън, добро настроение. Тази смес беше включена в нашата класация за най-добрите смеси при колики и запек.
 • Ферментирал млечен нутрилон 1, 2. Лошото храносмилане при бебе може да е причина за използване на ферментирала млечна смес. По-добре е да не използвате други продукти с подобен проблем..
 • Нутрилон е без лактоза. Подходящ за новородени с непоносимост към лактоза. Вместо това, той съдържа глюкозен сироп, който е лесно смилаем. Подобрява процеса на храносмилане, помага за развитието на мозъчните функции, функцията на очите.
 • Nutrilon Antireflux. Неформираната храносмилателна система е често срещана причина за регургитация при бебета. Естествен сгъстител, който помага за лечение на стомашна инконтиненция.
 • Нутрилон соя. Лечебно хранене, без протеини от краве мляко, глутен, лактоза. Педиатрите го препоръчват при лактазна недостатъчност, непоносимост към формули на основата на краве мляко, галактоземия (неспособността на детския организъм да преработи галактозата в глюкоза). За употреба само под лекарско наблюдение.
 • Nutrilon Omneo. Смес от ново поколение за профилактика на колики, запек и регургитация. Позволява на калция да се усвоява активно, е отлична профилактика на рахит, дисбиоза, намалява образуването на газове в червата. Олигозахаридите, които са част от диетата, имат благоприятен ефект върху чревната микрофлора на новороденото.
 • Нутрилон Малабсорбция. Показан е за деца с нарушена абсорбция на основни хранителни вещества в червата. Липсата на казеин и дълбоката протеинова хидролиза осигуряват лесно усвояване на сместа, а специален мастен компонент дава на бебето енергия. Позволява на бебето да получи всички необходими елементи за развитие, растеж и наддаване на тегло.

Нутрилон за недоносени бебета

 • Nutrilon PRE 0. Ако вашето мъниче е родено преждевременно, има малко тегло (до 1800 g), тогава е по-добре да закупите специален продукт за него. В края на краищата той има повишено количество протеин, за да може трохите да растат активно и да наддават на тегло. Наборът от витамини в тази диета е разработен специално за недоносени бебета..
 • Nutrilon PRE 1. За деца с тегло над 1800 грама, производителят съветва да се използва тази смес с маркировка 1, тя отчита всички нужди на недоносени бебета.

Вижте нашата оценка на формула за недоносени бебета в тази статия.

Хранителен състав на Nutrilon

Продуктите на Nutricia са известни по целия свят именно заради естествените си съставки - основата на тяхната бебешка храна.

За здрави деца

 • деминерализирана млечна суроватка;
 • растителни масла (палма, Mortierella alpina, рапица, слънчоглед, кокос);
 • дъвка от рожкови;
 • обезмаслено мляко;
 • млечна мазнина;
 • калциев казеинат;
 • фосфолипиди от яйчен жълтък;
 • пребиотици;
 • малтодекстрин;
 • лактоза;
 • концентрат от суроватъчен протеин;
 • витамин, минерален комплекс;
 • рибена мазнина;
 • соев лецитин.

За недоносени бебета и малки деца с поднормено тегло

 • обезмаслено мляко;
 • лактоза (за PRE 1);
 • смес от растителни масла;
 • глюкозен сироп;
 • концентрат от суроватъчен протеин;
 • пребиотици;
 • фосфолипиди от яйчен жълтък;
 • рибена мазнина;
 • минерали;
 • витаминен комплекс.

Как се разрежда сместа Нутрилон

На официалната страница Nutrition можете да видите колко лесно е да приготвите ястия въз основа на обяснителните снимки.

 1. Започнете с дезинфекция на приборите за хранене. Не забравяйте да поддържате ръцете си чисти.
 2. Охладете преварена вода до 40˚.
 3. Внимателно изучете таблицата за хранене, която може да се намери на всяка опаковка с храна. Според таблицата напълнете контейнера с посочения обем вода.
 4. Използвайте мерителна лъжица, предварително дезинфекцирана с вряща вода. Поставете посочения брой лъжици прах от опаковката с него, като премахнете излишното с дланта на ръката си.
 5. Разклатете енергично контейнера, докато всички бучки се разтворят..
 6. Оптималната температура за хранене на бебе е 37˚.
 7. Преди да решите да преминете към изкуствени или специализирани видове смеси, е необходимо да се подложите на медицински преглед от педиатър и други специалисти.

Какво да готвя от смес Нутрилон

Опитайте се да приготвите вкусни и оригинални рецепти от остатъците от храна.

 • Ажурни палачинки. Смесете половин литър вода и 18 лъжички от сместа в коктейл. Добавете 12 лъжички брашно, 2 яйца, захар на вкус. Пържете палачинки в растително масло.
 • Сладки "Удоволствие". Сварете сиропа от вода и захар и смесете 10 супени лъжици храна със същото количество какао на прах. Изсипете горещ сироп в праха, за да наподобява плътно тесто по консистенция. Навийте топки, поставете във фризера.
 • Кондензирано мляко. Смесете 100 грама захар със 100 грама храна и същото количество вода. Варете на слаб огън 2-3 часа, докато се получи гъста, вискозна маса. Кондензираното мляко е готово.
 • Празничен десерт. Смесете 400 грама прах с миксер с 300 грама сладолед, пакет масло. Оформете топки, поставете вътре всяка гайка. Потопете в какао или кокосови люспи. Оставете в хладилника за поне 2 часа, за да се охлади..

Цената на храните за кърмачета Nutrilon варира от 345 до 2000 рубли.

Отзиви за сместа Нутрилон

Огромен брой родители, които са поверили здравето на детето си с продуктите Nutricia, реагират положително на храненето.

 • Много бебета имат здравословни проблеми, но ядейки тази храна, те се развиват според нуждите. Благодарение на него те получават не само необходимите витамини, микроелементи, но и необходимото лечение..
 • Важен положителен фактор е, че тази марка бебешка храна може да храни бебета от раждането до 3-годишна възраст. В процеса на израстване не е необходимо да се преминава към продуктите на конкуриращи се фирми, тъй като компанията произвежда много широка гама от смеси за бебета на всяка възраст.
 • Качеството на продукта може да бъде оценено чрез разглеждане на международно признати сертификати. Всяка нова партида се тества, преди да стигне до рафтовете на супермаркетите. Ето защо такива смеси се считат за най-добрите в повечето страни по света..
 • Различните размери на опаковката могат да ви помогнат да спестите пари. Във всеки по-голям магазин или аптека в града можете да си купите смес Нутрилон във всякакъв формат.
 • Недостатъкът е доста високата цена.

Нутрилон е много висококачествена смес, която осигурява на децата всички необходими вещества на всеки етап от развитието им. Тя ви позволява да разрешите някои от здравословните проблеми на малките деца..

Бебешка млечна формула Nutricia Pre-Nutrilon 400 гр - преглед

♥ Ако вашето недоносено бебе тежи по-малко от 1800 g, тогава Nutrilon PRE е подходящ за него - нула "0", а ако повече от 1800 g, то точно тази смес! Едно! ♥

Добър ден на всички! Нашият герой днес е Nutrilon® Pre 1.

Като начало дъщеря ми се роди дълбоко недоносена. Само 610 грама.

Фон (можете да пропуснете четенето):

До 3,5 месеца тя се храни със сонда (това е тръба, която се вкарва през устата или носа в стомаха). дълбоко недоносените бебета нямат рефлекси за преглъщане и смучене. И много хора смятат, че кърменето в този случай е невъзможно. Но без значение как е! Ако имате мляко, желание, стерилизатор и добра помпа за кърма, тогава всичко е възможно! Хранех я по този начин на всеки 3 часа денонощно в продължение на 3,5 месеца. Просто изцедих млякото, излях го в спринцовка и постепенно го натиснах през сондата. Тогава тя ме научи да ям от бутилка, но те продължиха да ядат на всеки 3 часа. И само на 4 месеца и 5 дни бяхме изписани у дома. При патологията на новородените срещите между бащата и детето бяха забранени, но през тези месеци му беше позволено да вижда дъщеря си само 3 пъти.

Но се оказа, че вкъщи не е по-лесно. Дори някой друг да може да се храни, тогава само аз ще изразя! И храненето също трябваше да продължи: на всеки 3 часа! И ако смятате, че дъщеря ми яде 40 ml за един час, тогава беше ужасно (

Както често се случва, след раждането на бебето на младата майка помагат бабите и съпругът й и през всичките тези месеци бях абсолютно сама без никаква помощ. Тя спеше в припадъци и стартира по час и половина няколко пъти на ден. Силите ми бяха изчерпани от такъв режим и от цялата болнична среда, включително, и тогава реших, че имам нужда от помощ! Беше решено да храня дъщеря си със смес вместо с млякото си няколко пъти на ден. Тази смес стана Nutrilon® Pre 1.

Сега само за нея.

Описание от производителя и състав, както винаги, в любимия ми дизайн:

Самият буркан изглежда така:

Цена 678 рубли:

Що се отнася до сместа:

 • Тя има приятен аромат. Не мирише на крем, но явно не би трябвало;
 • Много вкусен! Дъщеря ял нея с удоволствие;
 • По това време вече имахме колики и аз не забеляза това докато хранете тази смес те се усилиха;
 • Много майки на недоносени бебета, с които общувам от болницата, ми казаха, че тази смес е подобна на спортното хранене. Децата им наддаваха много бързо, но не мога да се похваля с това.. Дори когато храненето беше смесено, наддаването на тегло не беше лошо и когато преминахме изцяло към тази смес от 7,5 месеца, тогава получихме максимум 200 грама на месец;
 • Също така имайте предвид, че има удобна мерителна лъжица;
 • Снимката показва, че сместа е хлабава, така че трябва да се натисне отгоре. Направих това с капак и по този начин изравних горната част;
 • Разреден тя много лесно.

Тази смес беше подходяща за много хора, включително и за нас! Оказа се, че за дъщеря ми е трудно да наддава на която и да е смес, така че тази смес не е показател за лошо наддаване на тегло. Затова препоръчвам!

Моите отзиви за продукти за недоносени бебета или бебета с ниско тегло:

А също и другите ми отзиви, които може да ви интересуват:

♥ Pfizer Viagra хапчета - спаси живота на недоносената ми дъщеря!

Как се разрежда сместа Нутрилон?

Как да приготвим Nutrilon смес

Производителят се грижи както за качеството, така и за използваемостта на продуктите. На опаковката на всеки буркан има подробно описание на начина на приготвяне на сместа Нутрилон, както и препоръки колко да я давате на деца от различни възрасти. Удобна мерителна лъжичка за изсипване на прах в бутилката е включена в доставката.

Последователността на операциите с правилното приготвяне на сместа Нутрилон:

 • измийте добре ръцете си, стерилизирайте бутилката и зърното;
 • водата за сместа първо трябва да се вари 10 минути и да се остави да се охлади до около 40 ° C;
 • Налейте толкова вода в бутилката, както е посочено в таблицата за дозиране;
 • с помощта на мерителна лъжица добавете необходимото количество смес към бутилката;
 • след това затворете бутилката и разклатете сместа добре, докато прахът се разтвори напълно (около 10 секунди);
 • свалете капака и поставете зърното върху бутилката;
 • проверка на температурата на сместа на гърба на китката.

Ако следвате внимателно инструкциите, сместа ще се окаже еднородна, без бучки. Нашите експерти посочват, че консистенцията на различните видове смеси може да се различава, но това не трябва да плаши родителите. И така, основната храна е по-течна, а Nutrilon Comfort и Antireflux са достатъчно дебели.

Как правилно да се разрежда сместа Нутрилон за новородени

Родителите се опитват да защитят само току-що роденото дете от всичко негативно; те избират най-доброто за бебето. Храната в този списък е на първо място. Най-доброто решение е кърменето, но ако не, Nutrilon 1 (маркировка 1 означава, че тази храна може да се използва от първите дни от живота на бебето) е силно адаптирана формула и ще се превърне в достоен заместител на кърмата.

Как да се разрежда Nutrilon формула за новородени? Всъщност няма особени разлики в приготвянето на бебешка храна за новородени и по-големи деца. Разликата се крие само в дозировката - количеството на сместа на доза. Пригответе сместа в съответствие с инструкциите на опаковката.

Експертите на онлайн магазина Dochki-Sinochki все още считат за свой дълг да насочат вниманието на майките към някои от нюансите:

 • не можете да използвате некипяна или необработена вода;
 • не преварявайте отново вода;
 • пригответе сместа непосредствено преди употреба;
 • По-добре е да изхвърлите останалата част от порцията веднага, тя не може да се използва за следващото хранене;
 • инструкциите трябва да се спазват стриктно - не се препоръчва увеличаване или намаляване на пропорциите;
 • нежелателно е сместа да се нагрява в микровълновата фурна, могат да се образуват горещи бучки;
 • отворен буркан трябва да се съхранява правилно.

Как да давате правилно сместа Нутрилон

Разбрали сме как правилно да приготвим смес Нутрилон. Сега нека разгледаме основите на правилното хранене на бебето.

Размерът и броят на порциите зависи от много фактори: възрастта, апетита, теглото и здравето на детето. Така че, за недоносени бебета и бебета с ниско тегло, храненето ще изисква значително по-малко.

Таблицата предоставя приблизително ръководство за това колко често и колко хранете бебето си. Ако бебето има малко или много от определеното количество храна, по-добре е да се консултирате с педиатър, преди да смените диетата..

Таблица 1. Честота и обем на хранене на деца от различни възрасти
Бебешка възрастБрой хранения на денОбем вода, млБрой мерителни лъжици
0-14 дни6-7903
3-8 седмици6-71204
2 месеца.6150пет
3-4 месеца.пет1806
5 месеца.4-52107
от 6 месеца.3-42107

заключения

Опаковката съдържа информация за това как да се разрежда адаптираното мляко Nutrilon и до каква степен да се дава на детето. Освен това родителите трябва да обърнат внимание на качеството и температурата на водата, чистотата на бутилката и биберони и правилното съхранение на отворена кутия..

Важно изискване - останалата част от сместа не може да се съхранява за следващото хранене!

Експертите на онлайн магазина "Dochki-Sinochki" препоръчват: в случай на алергични реакции при бебета към сместа или при промяна на дозировката на храна, незабавно се свържете с педиатър, а не търсете изход сами.

Nutrilon Pre 0 суха смес, от раждането, 400 g.

Сухата смес "Nutrilon Pre 0" е специално създадена за хранене на недоносени бебета с ниско тегло и тегло до 1800 g и задоволява всички хранителни нужди на вашето бебе. Той ще осигури на бебето допълнителна енергия, протеини, фосфор, калций и витамин D. Благодарение на уникалния комплекс PronutriPlus, сместа допринася за развитието на вашето бебе..

Състав: лактоза, смес от масла (слънчоглед, кокос, рапица, палма, вечерна иглика, Mortierella alpina), обезмаслено мляко, концентрат от суроватъчен протеин, глюкозен сироп, пребиотици (галактоолигосухар, фруктоолигосухар), триглицериди със средна верига, мастни киселини, фосфолипиди минерали, инозитол, витаминен комплекс, холин, емулгатор соев лецитин, таурин, микроелементи, нуклеотиди, L-карнитин.

 • Уникални имуноактивни пребиотици GOS / FOS и нуклеотиди поддържат собствената чревна микрофлора и имунитет на детето.
 • Балансиран комплекс от витамини и минерали напълно отговаря на нуждите на недоносени бебета и бебета с ниско тегло, допринася за здравословния и хармоничен растеж на бебето.
 • Отлична преносимост.
 • Адекватно задоволяване на нуждите.
 • Адекватни параметри на растеж.
 • Укрепване на имунитета.
 • Съответствие с международните стандарти.
 • Безопасността е доказана в клинични изпитвания (повече от 10 клинични изпитвания в Европа и Русия, повече от 500 деца, проучвания, публикувани във водещи медицински списания).
 • Хранителна стойност на 100 g суха смес: протеини - 13,4 g, мазнини - 26 g, въглехидрати - 49,1 g, пребиотици - 5,2 g, фосфор - 308 mg, натрий - 183 mg, желязо - 7,9 mg, цинк - 5.9 mg, мед - 393 μg, манган - 46 μg, витамин Е - 14 mg, витамин B1 - 589 μg, пантотенова киселина - 2.939 mg, витамин B12 - 1.4 μg.
 • Енергийна стойност на 100 g сух продукт: 483 kcal.
  Метод на готвене:
 • Измийте ръцете си и стерилизирайте бутилката и зърното.
 • Кипяща вода. Охладете го до 40 ° C.
 • Измерете точното количество вода според таблицата за хранене и налейте в стерилизирана бутилка. Не използвайте повторно преварена вода.
 • Използвайте мерителна лъжичка, тя е вътре в буркана.
 • Отстранете купчината суха смес с гърба на ножа.
 • Добавете точния брой мерителни лъжици от сместа към водата. Добавяйки повече или по-малко от посоченото в инструкциите, количеството формула може да навреди на здравето на вашето дете.
 • Затворете бутилката и разклатете добре с кръгови движения, докато сместа се разтвори напълно. Отстранете капачката и поставете зърно върху бутилката.
 • Проверете температурата на сместа от вътрешната страна на китката (37 ° C).
  Условия за съхранение:
 • Съхранявайте отворения буркан плътно затворен на хладно и сухо място, но не в хладилник..
 • Използвайте съдържанието на отворен буркан в рамките на три седмици.
 • Съхранявайте неотворени буркани при температури от 0 ° до 25 ° С и относителна влажност не повече от 75%.

'>

Суха смес Nutrilon (Nutrilon) Pre 0 от раждането 400 g

Сухата смес "Nutrilon Pre 0" е специално създадена за хранене на недоносени бебета с ниско тегло и тегло до 1800 g и задоволява всички хранителни нужди на вашето бебе. Той ще осигури на бебето допълнителна енергия, протеини, фосфор, калций и витамин D. Благодарение на уникалния комплекс PronutriPlus, сместа допринася за развитието на вашето бебе..

Състав: лактоза, смес от масла (слънчоглед, кокос, рапица, палма, вечерна иглика, Mortierella alpina), обезмаслено мляко, концентрат от суроватъчен протеин, глюкозен сироп, пребиотици (галактоолигосухар, фруктоолигосухар), триглицериди със средна верига, мастни киселини, фосфолипиди минерали, инозитол, витаминен комплекс, холин, емулгатор соев лецитин, таурин, микроелементи, нуклеотиди, L-карнитин.

 • Уникални имуноактивни пребиотици GOS / FOS и нуклеотиди поддържат собствената чревна микрофлора и имунитет на детето.
 • Балансиран комплекс от витамини и минерали напълно отговаря на нуждите на недоносени бебета и бебета с ниско тегло, допринася за здравословния и хармоничен растеж на бебето.
 • Отлична преносимост.
 • Адекватно задоволяване на нуждите.
 • Адекватни параметри на растеж.
 • Укрепване на имунитета.
 • Съответствие с международните стандарти.
 • Безопасността е доказана в клинични изпитвания (повече от 10 клинични изпитвания в Европа и Русия, повече от 500 деца, проучвания, публикувани във водещи медицински списания).
 • Хранителна стойност на 100 g суха смес: протеини - 13,4 g, мазнини - 26 g, въглехидрати - 49,1 g, пребиотици - 5,2 g, фосфор - 308 mg, натрий - 183 mg, желязо - 7,9 mg, цинк - 5.9 mg, мед - 393 μg, манган - 46 μg, витамин Е - 14 mg, витамин B1 - 589 μg, пантотенова киселина - 2.939 mg, витамин B12 - 1.4 μg.
 • Енергийна стойност на 100 g сух продукт: 483 kcal.
  Метод на готвене:
 • Измийте ръцете си и стерилизирайте бутилката и зърното.
 • Кипяща вода. Охладете го до 40 ° C.
 • Измерете точното количество вода според таблицата за хранене и налейте в стерилизирана бутилка. Не използвайте повторно преварена вода.
 • Използвайте мерителна лъжичка, тя е вътре в буркана.
 • Отстранете купчината суха смес с гърба на ножа.
 • Добавете точния брой мерителни лъжици от сместа към водата. Добавяйки повече или по-малко от посоченото в инструкциите, количеството формула може да навреди на здравето на вашето дете.
 • Затворете бутилката и разклатете добре с кръгови движения, докато сместа се разтвори напълно. Отстранете капачката и поставете зърно върху бутилката.
 • Проверете температурата на сместа от вътрешната страна на китката (37 ° C).
  Условия за съхранение:
 • Съхранявайте отворения буркан плътно затворен на хладно и сухо място, но не в хладилник..
 • Използвайте съдържанието на отворен буркан в рамките на три седмици.
 • Съхранявайте неотворени буркани при температури от 0 ° до 25 ° С и относителна влажност не повече от 75%.

Преглед на смесите Nutrilon: таблица със състава и популярните видове бебешка храна (Premium, Pepti Allergy и Gastro)

Храненето за бебета трябва да бъде от най-висок стандарт. Това се разбира добре от експертите в Nutricia, които разработиха формула за новородени и малки деца, наречена Nutrilon. Nutricia произхожда от Холандия, но днес компанията се превърна в международен концерн. Продуктите на добре познатата марка са популярни в страните от ОНД. Днес ще разгледаме по-отблизо компонентите на сместа Нутрилон, а също така ще научим за нейните разновидности.

Формулите Nutrilon са предназначени за бебешка храна от раждането. Когато ги избирате, трябва да се запознаете със състава

Основни смеси Nutrilon

Преди да изберете конкретен вид продукт, трябва да се има предвид, че съставът на всеки вид може да се различава. Основните концентрати са предназначени за бебета на различна възраст, както е посочено от номера на опаковката. Помислете за снимка и описание на основните видове храни:

 1. смес от 0 до 6 месеца - Нутрилон за новородени - Премиум 1;
 2. продукт за бебета от шест месеца до една година - Premium 2;
 3. млечни ястия за деца от 12 до 18 месеца - младши и има номер 3;
 4. хранене за деца от 18 месеца - Junior 4.

Важен показател за степента на адаптивност на бебешкото мляко е неговият състав. Не всички родители четат списъка с вещества на опаковката, вярвайки, че производителят знае добре от какво се нуждае бебето. Продуктите от различни производители обаче се различават по състав и задачата на добрите родители е да изберат най-оптималния вариант. Нутрилон се състои от протеини, мазнини, въглехидрати и допълнителни вещества.

Протеинов състав

За да доближат изкуственото мляко възможно най-близо до естественото мляко, експертите са изчислили съотношението на суроватъчните протеини към казеина. В храната за бебета от 0 до шест месеца това съотношение е 60:40, а в продуктите за деца от 6 месеца - 50:50.

В смеси с етикет Junior съотношението на суроватката към казеина е 35:65, което е идентично с кравето мляко. Такова бебешко мляко вече не може да стане заместител на кърмата и е само добавка към основната храна. В допълнение към изброените вещества, аминокиселини като таурин и L-триптофан присъстват в продукти за деца под една година. При юношите - само таурин.

Въглехидратен състав

Въглехидратите в смеси Nutrilon 1, 3 и 4 са представени от лактоза, като само в опаковката с Premium 2 присъства и малтодекстрин. Това вещество е подобно на меласата, може да удължи чувството за ситост и да увеличи времето между храненията. Малтодекстринът се усвоява лесно от организма, най-често се използва като въглехидратен компонент на продукти за деца от четири месеца.

Състав на мазнините

Съставът на мазнините, демонстриран от Nutrilon Premium 1 & 2, представлява комплекс от растителни масла, рибено масло, масло от гъби Mortierella alpina и следи от млечни мазнини. Палмовото масло осигурява присъствието на палмитинова киселина в състава, освен него в праха присъстват масла от рапица, кокос и слънчоглед. Тяхната задача е да попълнят нуждата на бебето от линолова и α-линолова киселини..

Джуниър смесите съдържат и комплекс от мазнини, който включва палмово, рапично, слънчогледово масло и рибено масло (за повече подробности вижте статията: добри смеси без палмово масло). Всички тези вещества са необходими на растящото бебе, техният комплекс е предназначен да осигури на тялото мастни киселини.

Съставът на формулата е напълно балансиран за бебешка храна и е подходящ за бебета от раждането

Допълнителни компоненти

В състава на смесите Нутрилон има и други вещества, необходими за хармоничното развитие на детето. Те включват нуклеотиди (в премиум продукти), които насърчават правилния клетъчен растеж и делене, витамини, микроелементи.

Освен това сухият прах съдържа пребиотици, представени от галактоолигозахариди и фруктоолигозахариди. Тези вещества са предназначени да нормализират работата на червата, докато те не се абсорбират от стените му, но се екскретират след изпълнение на тяхната роля. Основните задачи на пребиотиците:

 • осигуряват правилното функциониране на полезните микроорганизми в червата;
 • намаляване на вероятността от всякакви алергии, подпомагане и укрепване на имунната система;
 • повлияйте консистенцията на изпражненията на бебето, направете го по-мек.

Всички тези компоненти са предимствата на продуктите Nutrilon. Какви са недостатъците им? Нека изброим най-забележимите:

 • липса на нуклеотиди в продукти Junior 3, 4;
 • липса на пробиотици - живи микроорганизми, предназначени да осигурят ефективна функция на червата.

Характеристики на състава: осева маса

Името на продуктаПротеинМазниниВъглехидратиОсвен това
Премиум 1Суроватъчен протеин и казеин 60:40, таурин и L-триптофанКомплекс от растителни масла, рибено масло, гъбено масло Mortierella alpinaЛактозаНуклеотиди, пребиотици
Премиум 2протеини и казеин 50:50, таурин и L-триптофанЛактоза, малтодекстрин
Junior 3протеини и казеин 35:65, тауринПалма, рапица, слънчогледово олио, рибено маслоЛактозаПребиотици
Junior 4Лактоза

Специални продукти Nutrilon

След това нека поговорим за продуктите на Nutricia, предназначени за деца, които се нуждаят от специално хранене. Налични са широка гама от концентрати за малки деца с алергии и такива с лошо храносмилане. Също така в продажба има продукти, с които можете да намалите регургитацията на бебето, да спрете проявите на лактазен дефицит. Особено отбелязваме млякото за недоносени бебета. Коя смес е по-добре да се разгледа по-подробно.

Nutrilon Comfort

Млечен концентрат Комфорт от първия и втория етап е подходящ за хранене на бебета, страдащи от запек и повишено образуване на газове. Протеиновият състав на сухия прах съдържа частично хидролизиран протеин, който се абсорбира добре. Освен това продуктът съдържа модифицирано палмово масло, което ви позволява да се отървете от запек..

Nutrilon Comfort може да се използва като основна формула за хранене на бебе от раждането

За да се избегне регургитация, производителят леко сгъсти млякото Comfort, като добави към него нишесте. Лактозата присъства в ограничени количества в този продукт, което може да намали ефекти като колики и натрупване на газове. Подобни явления често се наблюдават при бебета, на които липсва ензимът лактаза. За подобряване на вкуса на Nutrilon Comfort, глюкозен сироп се добавя към адаптираното мляко за кърмачета, което има свойството да бъде лесно смилаемо.

Нутрилон Ферментирало мляко

Универсален продукт за тези бебета, които имат проблеми с храносмилането. Смес от ферментирало мляко Nutrilon 1 и 2 може да се дава като самостоятелна храна или като допълнителна, ако трохичката използва други продукти от същия производител. Също така, ферментиралият млечен концентрат върви добре с кърменето, тъй като киселинността му е близка до кърмата.

Суроватъчните протеини и казеинът в този продукт са в равни пропорции, освен това млякото е обогатено с пробиотици, малтодекстрин. Недостатъците включват липсата на нуклеотиди, както и мастни киселини, които в други продукти на Nutrilon са представени от рибено масло, масла от едноклетъчни гъби. Ферментиралото мляко Nutrilon се предлага в две разновидности - смес за бебета от раждането (1) и за деца от шест месеца (2).

Nutrilon Hypoallergenic (HA)

Този продукт е показан за деца с прояви на различни видове алергии. Има смес за бебета от раждането и Nutrilon Hypoallergenic 2 - за деца от шест месеца. В този продукт млечният протеин присъства в разделено състояние (частично хидролизирани молекули на суроватката), така че готовото мляко се усвоява без проблеми.

Въглехидратите в хипоалергенната смес са царевично нишесте и в резултат Nutrilon има горчив вкус. За да може детето да свикне, хипоалергенната смес трябва да се въвежда постепенно, особено след като може да се комбинира с други продукти на производителя. Освен това се предполага, че бебето ще остане на тази диета без други добавки..

Без лактоза Nutrilon

Родителите на малки деца, страдащи от дефицит на лактаза, ще оценят сместа без лактоза Nutrilon. След като елиминираха лактозата, експертите я замениха с глюкозен сироп. Концентратът е подходящ и за деца с частичен лактазен дефицит. Може да се използва като основно захранване или като допълнително. Производителят обещава, че този продукт ще помогне:

 • бързо се отървете от проявите на лактазна недостатъчност;
 • подобряват храносмилането и оптимизират чревната бариерна функция, благодарение на нуклеотидите;
 • имат положителен ефект върху мозъка, както и върху органите на зрението, тъй като сред компонентите има мастни киселини.

Nutrilon Antireflux

Antireflux е продукт, предназначен за бебета, които често и обилно повръщат след хранене. Специално вещество противодейства на регургитацията - смола от рожкови, която е сгъстител. Това вещество се счита за най-ефикасния метод за противодействие на рефлекса. В допълнение, този компонент служи за нормализиране на храносмилането. Антирефлукс се използва като основна храна на бебето, а в някои случаи и като добавка към кърменето.

Нутрилон аминокиселини

Nutrilon Amino Acids има широка гама от приложения. Предписва се на бебета, които имат тежки алергии - към соя, към протеин от краве мляко, към други храни. В допълнение, това мляко е подходящо за бебета, които се нуждаят от специална диета, синдром на малабсорбция, ентеростомия. Протеинът в обичайната си форма отсъства в продукта - той се заменя с комплекс от аминокиселини, който се абсорбира без помощта на ензими.

Нутрилон пептична алергия

Смес от Pepti Allergy, един от най-търсените продукти на Nutrilon. Помага за намаляване на проявите на алергии, включително спиране на симптомите на атопичен дерматит. Млечната пептична алергия се произвежда на основата на суроватъчен протеин хидролизат, което се дължи на горчивия и дори леко тръпчив вкус. По време на периода, когато детето използва Nutrilon Pepti-алергична смес, цветът на изпражненията може да се промени в зелен. Сместа е доста ефективна, обикновено се предписва от лекар.

Нутрилон Пепти Гастро

Сместа Nutrilon Pepti Gastro е разработена, като се вземат предвид препоръките на международни експерти. Предназначен е за новородени и кърмачета, които имат нарушена чревна абсорбция на вещества. Също така Pepti Gastro е подходящ за бебета, страдащи от непоносимост към храна. Съставът е хидролизиран протеин и глюкозен сироп като въглехидрати. Имайте предвид, че по време на приложението на сместа Nutrilon Pepti Gastro, бебето може да има зелени изпражнения.

Nutrilon Pre

Nutrilon Pre е предназначен за недоносени бебета, недоносени бебета и такива, които не наддават добре. Той има по-високо съдържание на протеини, а делът на суроватъчните протеини и казеин е 60:40. Сред компонентите са комплекс от масла - палмово, кокосово, соево, слънчогледово, едноклетъчни гъби, вечерна иглика, както и рибено масло. Сместа включва специално разработен комплекс Pronutri +, чиито основни компоненти са:

 • пребиотици - галактоолигозахариди и фруктоолигозахариди, предназначени да стимулират развитието на чревната микрофлора;
 • комплекс от мастни киселини;
 • витамини и минерали в необходимото количество.

Производителят представя продукти Pre 0 и 1. Първият се използва за хранене на недоносени бебета, докато теглото им достигне 1800 g, второто е за новородени и бебета с тегло над 1,8 kg.

Инструкции за приготвяне на основни смеси

Преди да разреждате бебешкото мляко, трябва да си измиете ръцете и внимателно да подготвите мястото, където ще се приготвя сместа. Поставете зърното, шишето и мерителната лъжица в стерилизатора (препоръчваме да прочетете: Имате ли нужда от стерилизатор за бебешки шишета?). След това трябва да следвате инструкциите:

 1. кипете вода в продължение на 5 минути, охладете течността до температура 38-40 C;
 2. изсипете необходимото количество вода в бутилката, като се позовавате на таблицата;
 3. вземете сухата смес от опаковката с мерителна лъжица, отстранете полученото плъзгане с помощта на ограничителя;
 4. разредете необходимия брой лъжици в контейнер;
 5. затворете бутилката, разклатете я, докато се получи течност с еднороден цвят;
 6. извадете щепсела, сложете залъгалката;
 7. проверете температурата на разреденото мляко.
 • хранете бебето със сместа, останала от предишното хранене;
 • съхранявайте остатъците от мляко в хладилника;
 • загрейте готовото бебешко мляко в микровълновата печка.
Ако детето не довърши сместа веднага, тя може да се съхранява не повече от шестдесет минути след приготвянето

Как правилно да се разрежда сместа Нутрилон? За да не се заблудите в броя на мерителните лъжици, както и в обема на течността, трябва да се консултирате с таблицата. Той посочва възрастта на бебето, както и колко пъти на ден трябва да храните бебето.

Бебешка възрастПреварена вода, млСух прах, мерителни лъжициБрой хранения на ден
До 2 седмици9037
3 до 8 седмици12047
2150пет6
31806пет
41806пет
пет2107пет
621074
От половин година до 1 година21072-3

Условия за съхранение

Колко дълго може да се съхранява нова опаковка прах? Срокът на годност е посочен на опаковката, важно е да се постави на тъмно място, където температурата не е по-висока от 25˚С. Препоръчително е обаче прахът да не се съхранява до зърнени култури - съществува риск от замърсяване с хранителни молци. Също така не се препоръчва да поставяте опаковката в хладилника, тъй като може да има повишена влажност. Това може да доведе до образуване на бучки в сместа, освен това продуктът ще абсорбира миризмите на храна от отделението на хладилника..

Отворен буркан може да се използва в рамките на три седмици. Условията за съхранение на отворена опаковка обаче трябва да се спазват дори по-строго, отколкото запечатана..