Как да измием бебето, така че процесът да донесе радост на него и майка му? Как да къпем бебе, когато гърбът на мама е на път да се счупи наполовина? Докато детето е малко, родителите успяват да го изкъпят, като го подкрепят с ръце. До шестмесечната възраст обаче нарастването на телесното тегло на бебето, както и нарастващата му активност, насърчават родителите да търсят силна седалка за къпане на бебето.

Защо ви трябва стол

Предимството на седалката за измиване е, че замества подноса, плъзгача, кръга и ръцете на майката. Често производителите доставят стол за къпане на бебе с играчки, най-простите механизми от ярки цветове, които ви позволяват да държите бебето заето по време на водни процедури. В него вашето бебе може да играе капитана на кораба: растящите моряци се плискат с удоволствие, седнали на удобен и красив стол. По това време майката няма нужда да стои над детето, контролирайки всяко негово движение и непрекъснато напрягайки гърба и ръцете му: можете просто да бъдете до бебето, да си почивате и да наблюдавате процеса на къпане.

На каква възраст може да се използва седалката

Някои майки използват стол за хранене за къпане, когато бебето все още не може да седне. Поставят бебето на стол и го пълнят с вода до гърдите, разсъждавайки по следния начин: ако тялото на бебето е във водата, тогава натоварването на гръбначния стълб е минимално. Педиатричните ортопеди обаче категорично забраняват товаренето на гърба на бебето преждевременно. Докато бебето не седне уверено, по-добре е да използвате пързалка или хамак..

Но до каква възраст да плувате, седейки на стол, оставете на бебето да решава за себе си. Всичко зависи от желанията на вашите деца: някой се радва да се къпе в специален стол до две години, а за някого той става малък вече на осем месеца. Имайте предвид ограниченията за теглото: в зависимост от модела те обикновено са от тринадесет до петнадесет килограма.

Разновидности на високи столове, техните плюсове и минуси

Столовете за водни процедури се различават по механизъм, материал и допълнителни възможности.

Сгъваем стол: стол, който се разгъва от седнало положение на 110, 150 и 165 градуса, което прилича на детски шезлонг. Благодарение на тази функция може да се използва от раждането до две години. Но основният му недостатък е, че такива устройства имат подложка против приплъзване вместо вендузи, а когато се събира вода, когато столчето плува, бебето, което посяга към играчката, може да се обърне.

Надуваем стол за къпане на бебе е лесен за съхранение, тъй като заема малко място при издухване. Тъй като такива модели често имат само един джъмпер без броня, те са подходящи за деца от една година и повече. Удобно е да поставите детето в него, но трябва да се уверите, че то не изпада във ваната.

Опции за избор

Когато избирате стол за водни процедури, трябва да изхождате от индивидуалните характеристики на вашето дете и размера на банята.

 1. Помислете за размера на бебето: ако бебето седи близо до бронята и джъмпера, ще бъде неудобно да го измиете.
 2. Помислете за размера на столчето за хранене: той трябва да се побере в банята.
 3. Изследвайте внимателно стола за остри или грапави ръбове, за да избегнете нараняване.
 4. Опитайте се да изберете стол, който има лост за освобождаване на вендузата.
 5. Ако изборът е паднал върху модел с вендузи, проверете тяхното качество.

Ако повърхността на седене на стола за къпане е оребрена или грапава, бебето няма да се подхлъзне, което означава, че къпането ще стане по-удобно и по-безопасно..

Как да използвам

След като приберете новото си устройство вкъщи, проверете неговата годност за употреба. Тогава:

 1. Поставете седалката във ваната непосредствено преди къпане.
 2. Уверете се, че на стола има маркировка, която показва максималното ниво на водата, и след това изтеглете водата, без да надвишавате посочената височина. На надуваемата седалка проверете дали клапаните, през които се издухва въздухът, са пълни.
 3. Уверете се, че устройството е стабилно и едва след това поставете бебето в него. И разбира се, не оставяйте бебето си без надзор..

Дали имате нужда от стол за къпане, зависи от вас. Но ако е дошло времето, когато пързалката за къпане е станала малка и когато плува с кръг, бебето стига дъното с краката си, тогава такъв стол за ежедневни водни процедури ще се превърне в добър помощник и нова играчка за развитие. Плувайте с удоволствие!

Стол за къпане. Трябва ли да купя за дете? От каква възраст?

Трябва ли да купите стол за къпане на малко дете? Ако да, на каква възраст? И колко по-добре?

Да, разбира се, че е удобно да сложите детето в столче за хранене и то не пада, но има голям недостатък на това столче за хранене. Трябва да се напрягнете, за да изведете детето от това столче за хранене. Детето е мокро, столът е пластмасов и по някаква причина пластмасата не се плъзга. С едната си ръка държите бебето в ръцете си, а с другата започвате да го сваляте, но то не се сваля и трябва да напуснете банята, да сложите бебето на леглото и да махнете този стол.

Ако къпете бебе заедно, е по-лесно. Единият държи дръжките, а другият премахва стол.

Не знам дали зависи от вас да купите или не. Но е много по-удобно да си купите кръг за къпане на бебета.

Имахме стол като на снимката, не използвахме други. И е неудобно именно защото е трудно да се измъкне мокро дете от него след къпане..

Беше точно същото като на снимката, използвано е 1-2 пъти по предназначение, детето не искаше по-нататък и не виждах особен смисъл от подобни водни процедури.

Препоръчително е да вземете, когато детето е седнало добре и уверено.

Струва си да се обърне внимание на ширината на дъното на банята, защото вендузите се прилепват добре към плоска или почти плоска (с минимален ъгъл) равна повърхност.

За малки деца столът също така ограничава движението на ръцете.

Като цяло правихме упражненията 6 дни, а за 7-мия ден и периодите на почивка просто плувахме, докато седим на килима (можете да пълзите, тогава 2 килима са по-добри) или изобщо без него (ако повърхността на банята не е хлъзгава).

Стол е препоръчително за месец или два, ако детето е седнало рано, но все още не е активно да играе във водата с подходящи играчки (лабиринти, мелници и др.).

И второ: ако къпането се свежда до седене във водата, това зависи от темперамента на детето.

За безопасност и удобство: избор на стол за къпане на бебето в банята

Първото къпане в живота на бебето е събитие, което всеки родител очаква с нетърпение. Как детето ще реагира на водата: ще му хареса ли, или обратно, ще предизвика тревога?

В края на краищата е известно, че не всички трохи обичат да плуват: част от водата не може да бъде изтеглена със сила, докато други просто се страхуват от нея. За да може процедурата с вода да се превърне във вълнуващо занимание за детето, родителите трябва да се погрижат за нейната безопасност и комфорт..

Прекрасно изобретение ще ви помогне - стол за къпане на бебе в банята. За да направите покупката успешна, трябва да вземете предвид възрастта, теглото и темперамента на детето..

На каква възраст може да се използва столче за хранене?

Докато бебето не се научи да седи самостоятелно, къпането се извършва в хамаци или на матраци под душа. Много родители използват надуваеми яки, като ги слагат на врата на бебето.

Пластмасовите пързалки осигуряват безопасно къпане за бебета. Те повтарят анатомичните форми на бебето, което го прави удобно и удобно да бъде в тях. При къпане детето се поддържа от дръжките, а ограничителят не му позволява да се плъзга надолу.

Но трохичката расте. От шестмесечна възраст той вече знае как да седи сам, става по-активен, но все още не разбира, че е хлъзгаво в банята и можете да отпиете вода или да ударите главата си отстрани - от този момент е време да използвате стола за къпане на бебето в банята. Повечето модели могат да се използват, когато бебето държи добре гърба: от 6-7 месеца.

Възрастовата граница за използване на стола е ограничена от теглото на бебето: 9-18 кг. Популярни са конвертируемите столове. Техният дизайн ви позволява да регулирате позицията на гърба. Такива модели се използват, когато детето уверено държи главата..

Разнообразни седалки за къпане на бебето в банята

Производителите предлагат голямо разнообразие от модели седалки за комфорт и безопасност.

Всички столове са разделени на следните видове:

 • универсален: в допълнение към вендузите, комплектът включва крака, които ви позволяват да използвате стола не само за плуване, но и за хранене. Няма висока облегалка и броня, тъй като такива столове са предназначени за бебета, които уверено държат облегалката. Седалката е подходяща за едногодишни малки деца и по-големи деца. Максимално тегло - 36 кг;
 • стандарт: структурно прости и надеждни модели. Монтаж на вендуза. Може да се допълни с панел за игра;
 • окачен: прикрепен към стените на ваната с регулируеми скоби. Столът може да бъде спуснат или повдигнат над водата. Не използвайте висящата седалка, ако вашето дете е активно и вече може да стои. Детето може да отблъсне дъното на ваната, като откъсне фиксиращите скоби и да се преобърне със седалката;
 • Завъртане на 360 °: столчето може да се върти, тъй като е удобно за мама да къпе бебето. Това ще измие бебето от всички страни. Детето наистина ще хареса въртящия се стол, защото хоризонтите му ще се разширят.

Столовете за къпане имат неоспорими предимства:

 • тези деца, които се страхуват от водата, ще могат да се чувстват комфортно при частично гмуркане;
 • удобно е родителите да мият дете, седнало в подобна конструкция, и те са спокойни за неговата безопасност;
 • седалките имат подвижни части, сгъват се лесно и не заемат много място по време на съхранение;
 • Закупувайки конвертируема седалка, можете да спестите пари, без да купувате столче за хранене.

Използването на някои модели изисква допълнителни разходи или има неудобства при работа:

 • липсва подложка на седалката против хлъзгане. Трябва да се закупи отделно;
 • твърде широко пространство между краката (за най-малките деца);
 • столът е оборудван с покривки от плат, които трябва да се измият след водна процедура.

Правила за използване на стол с вендузи

Всеки стол за хранене има инструкции за употреба, които трябва да се прочетат, за правилното инсталиране на стоманата с вендузи е важно да се вземе предвид следното:

 • седалката е поставена на плоското дъно на ваната, като се уверите, че вендузите са здраво закрепени. Вани с полукръгла основа не са подходящи за такива столове;
 • вода се излива до нивото на гърдите на бебето. Някои модели имат маркировки, показващи максималното ниво на водата. Събирайте вода, без да превишавате препоръчителната височина;
 • уверете се, че столчето е здраво подсилено и едва след това поставете бебето в него;
 • ако столът за хранене има броня, тогава той трябва да бъде отворен (сгънат назад), детето да бъде седнало в удобно положение и оградата да бъде затворена;
 • инсталирайте панела на играта (ако има такъв);
 • след къпане столът се отделя от ваната. Тук трябва да действате внимателно: не дръпнете стола. Всяка вендуза има специален издърпващ език за лесно отстраняване, за който трябва да дръпнете, а столът лесно ще се свали;
 • пластмасовият стол е лесен за почистване. Ако банята има стени с плочки, тогава не е необходимо специално място за стола, достатъчно е да го прикрепите към плочката;
 • подвижните части от плат трябва да се измият и изсушат;
 • съхранявайте пластмасовото столче за хранене далеч от отоплителни уреди.

Представете бебето си с нова покупка. Оставете го да докосне стола и играчките и дори да седне в него. Непознат предмет може да изплаши детето и банята ще бъде разрушена..

Предпазни мерки:

 • нов продукт трябва да се дезинфекцира: изплакнете със сапунена вода и избършете с антисептик;
 • фиксирайте стола само към гладка повърхност: на завои и вдлъбнатини вендузите няма да се придържат добре;
 • не вадете бебето си от водата със стола. Пластмасовата конструкция може да се изплъзне от ръцете и детето ще се нарани;
 • плуването на стол е предвидено само за малки деца, които могат да държат гърба си. В противен случай бебето може да падне от стола и да отпие вода;
 • когато купувате столче за хранене, прочетете инструкциите, които посочват допустимите ограничения за тегло и възраст за използване. Ако детето е по-тежко и по-голямо от предвиденото в техническите спецификации, столът може да се счупи по време на работа.

Коя е по-добре да изберете за дете?

Магазините предлагат голям избор от столове за къпане, ако решите да закупите това конкретно устройство, не забравяйте да вземете предвид следните точки:

 • започнете с измерване на дъното на банята. Краката на стола са снабдени с мощни вендузи, които осигуряват сигурна фиксация на цялата конструкция. Много е важно те да стоят на равна повърхност (в една и съща равнина). Дори леко разминаване ще доведе до нестабилност и столът може да се преобърне;
 • не купувайте стол "за растеж". Ако седалката е твърде голяма за бебето, тя няма да осигури правилното фиксиране. Напротив, в тясна конструкция на детето няма да му е удобно, а самото къпане ще се превърне в неприятна процедура;
 • качеството на материала. Пластмасата трябва да е здрава, гладка по краищата и да няма прорези. Помислете за един стол, повърхността му трябва да е без чипове и пукнатини. Ако продуктът има остър мирис, най-вероятно производителят е използвал некачествен материал. В гореща вода евтината пластмаса може да отдели токсини, които могат да навредят на здравето на вашето бебе;
 • надеждност на крепежни елементи. Когато купувате столче за хранене с вендузи, вземете предвид техния размер и еластичност. Най-добрите вендузи са с голям диаметър, изработени от висококачествен силикон;
 • наличието на ограничител за краката на детето. Уверете се, че столчето за хранене има Т-образен механизъм или ограничител, за да предотвратите изплъзване на бебето от стола.

През 2019 г. следните модели столове за къпане станаха лидери в продажбите:

 • Пръстен за баня. Подходящ за големи бебета - издържа до 18 кг тегло. Може да се използва за бебета на 6 месеца и повече. Производител - Франция;
 • Честито бебе Фаворит. Въртящ се стол с вендузи. Бронята е подвижна, което позволява на родителите лесно да седнат и да стигнат до бебето. Ергономичната седалка надеждно поддържа гърба на вашето дете. Препоръчва се за деца от 6 месеца. Производител - Китай;
 • Хлапе (Polymerbyt). Надеждна и евтина седалка за вендузи от местно производство. Страниците предпазват бебето от подхлъзване във водата. На бронята има въртящи се играчки. Лесно се почиства. Високото столче е издръжливо и надеждно, ще издържи много години.

Уви, днес пазарът на детски продукти е пълен с евтини продукти, така че не се колебайте да поискате от продавача сертификат за качество. Това е потвърждение, че дори евтин модел отговаря на определени стандарти и е безопасен за здравето на бебето..

Подобни видеа

Преглед на продукти и играчки за къпане на бебета във видеото:

Дали да купите стол за къпане или не, зависи от родителите. За да направите покупката да достави радост на вас и вашето бебе, вземете предвид темперамента на детето. Твърде активните бебета едва ли ще се нуждаят от стол - това ще ограничи движенията им, което ще затрудни изследването на нова територия.

Не трябва да купувате стол за флегматично дете: за него е по-полезно да се движи активно в банята. В други случаи стол за хранене за къпане ще донесе много радостни минути както за възрастни, така и за деца..

На каква възраст може да се къпе бебе в стол за къпане?

Ние сме големи деца, високи :). Вече не се побираме във ваната. В голяма вана с кръг къпането също не работи, защото краката стигат дъното, а бебето се опитва да стане, плуването не е толкова интересно за него. Тук купихме стол за къпане. Но той изглежда е за дете, което вече уверено седи... Синът се опитва да седне, но още не сяда. Само ако на възглавницата има легло, когато се храня, той се издига от него, през ръката си и сяда, но веднага пада настрани.

Но, от друга страна, е по-лесно да седите във вода и няма да има такова натоварване на гръбначния стълб. Може вече да се опита да се изкъпе в него?

Бяхме болни дълго време и се търкахме само с кърпа, сега вече започваме да плуваме, но тези дни се къпехме под душа. Но под душа и ме е страх от него, той е тежък и когато се намокри, става хлъзгаво, страхувам се да го пропусна. И той всъщност не го харесва, водата пръска, това го плаши.

В инструкциите за стола пише, че той е от 7 месеца. Но мисля, че това е индивидуално, исках да опитам днес, какво според вас си струва?

Столове за къпане на бебето в банята: видове и нюанси по избор

Ежедневните водни процедури за бебе до една година са важна част от живота му. Майките и татковците се опитват да направят този процес не само полезен и забавен за детето, но и безопасен. Поради тази причина много съвременни родители мислят за закупуване на специален стол, който е предназначен изключително за къпане в банята. Преди да го изберете, трябва да разберете всичко за неговите характеристики и от какви материали е направено. Също така си струва да се вземат предвид мненията на тези родители, които вече активно използват такъв елемент за къпане на бебетата си..

Характеристика:

Преди да изберете стол за къпане, трябва да вземете предвид не само неговите предимства и недостатъци, но и за каква възраст е предназначен. Младите родители трябва да знаят, че е невъзможно да се използва такъв предмет, докато детето още не се е научило да седи..

По правило децата на шест месеца започват да седят уверено и едва след това могат да се къпят, докато седят. Преди това бебетата се къпят в специални вани с мрежи под формата на хамаци или с други удобни устройства, благодарение на които детето е на повърхността.

Що се отнася до стола, който ще бъде обсъден по-късно, това нещо е много удобно и незаменимо. Особеността на този артикул за банята е, че гарантирано осигурява на бебето безопасност и не му позволява да падне във водата.

Той донякъде прилича на стол за хранене, само че се различава по намалените си размери, благодарение на което се вписва идеално дори в бебешка вана.

Днес в детските магазини можете да намерите голямо разнообразие от такива предмети за къпане и плуване във ваната. За да изберете удобно и най-важното безопасно столче за хранене за вашето бебе, трябва да разгледате възможно най-подробно всяка от опциите..

Може би най-често срещаният тип е най-често срещаният стол за хранене, който е оборудван със специален ограничител. Тоест, той прилича на стол за хранене, тъй като пред него има панел, благодарение на който бебето няма да падне. Този модел се побира в банята. По правило такива модели, предназначени за малки деца, се доставят с вендузи, което им позволява да се държат по-стабилно във ваната..

Тези модели често се доставят с играчки, които при желание могат лесно да бъдат отстранени от панела. Те помагат да се разсее бебето, да го заемат, докато се къпе. Има и опции с подвижна броня, която по-късно ще се побере на възрастно бебе.

Има опции за високи столове, чиято седалка може да се върти. Разбира се, това е удобно за родителите, защото докато се къпете, не е нужно да трансплантирате детето или да пренареждате самия стол вътре в банята..

Детското столче за хранене може да бъде спряно. Това е по-лек дизайн, който е удобно прикрепен към стените на самата вана. Като правило такива модели имат много висок гръб, което е удобно при измиване на дете. Едно от предимствата на този модел е, че можете самостоятелно да регулирате височината му, което е много практично и удобно..

Друг популярен вариант е универсалният стол. Факт е, че може да се използва не само по време на плуване, но и за хранене. Високото столче е снабдено и с вендузи, които лесно се сменят на стабилни крака. Гърбът се регулира за тези модели и по време на хранене може да се сгъне малко назад.

Материали

Изборът на материали, от които се правят такива предмети, не е толкова голям. Днес най-популярна е пластмасата, която има свои предимства. Той е лек, издръжлив и изисква малко поддръжка. Най-добре е да изберете модел, изработен от високоякостна пластмаса, тъй като бебето ще расте, теглото ще се увеличи и не всеки пластмасов стол ще издържи голямо натоварване.

Има и изделия от дърво, съчетани с пластмаса и метал. Основната им част, а именно седалката, е направена от дърво, а крепежните елементи и другите части са направени от горните материали. Такива модели издържат добре на теглото на трохите и са екологични..

Размери

Размерите на продуктите са много различни. Препоръчително е да изберете модела, който отговаря на вашето бебе в момента. Не забравяйте да вземете предвид възрастта и теглото на детето си. Много родители купуват голямо столче за хранене, аргументирайки се, че бебето ще порасне и този модел ще продължи няколко години. Имайте предвид, че не достатъчно възрастните столове могат да бъдат опасни за бебето, тъй като бебето ще седи прекалено свободно и има голяма вероятност то да може да се плъзне във водата. Също така, не измъчвайте дете в структура, която вече се оказа малка за него..

Когато избирате надежден и висококачествен модел за вашето дете, особено ако то няма дори годинка, обърнете внимание на наличието на специална част за „захващане“ на краката. Освен това трябва да има напречна греда, която ще бъде разположена между краката на детето, предпазвайки го от подхлъзване.

Препоръчваме да обърнете внимание на модели със сменяеми и разглобяеми части, благодарение на които можете да промените размера. Основното е, че продуктът е с високо качество, особено крепежните елементи.

Цветове

Най-популярни са, разбира се, ярките цветове. Днес производителите на такива столове предлагат голям избор от различни цветове и нюанси. Можете лесно да изберете например червен или оранжев стол. И можете да изберете цвета на продукта, като се фокусирате върху пола на детето: син или розов.

Не се препоръчва обаче да избирате прекалено ярки цветове, тъй като това ще дразни бебето по време на къпане. Опитайте се да изберете успокояващи цветове, които ви помагат да се отпуснете, като нюанси на светло зелено.

Ако продуктът е направен под формата на фигурка на животно, например жаба или слон, тогава обърнете внимание на цвета им. Не избирайте цветове, които са неестествени за конкретно животно. Например розов слон или ярко червена крава. За вашето бебе това ще бъде не само удобен и безопасен стол за къпане, но и един вид игра. Ще можете да научите цветовете, като играете във ваната, така че е важно детето да има правилно разбиране за животните и техните цветове от детството..

Стил и дизайн

Стилът и дизайнът на такива продукти могат да бъдат много различни. Например стол за къпане може да бъде направен под формата на съвсем обикновен стол. Тоест нищо излишно, никакви допълнителни части и аксесоари. Такъв строг дизайн ще се хареса на грижовни родители, тъй като малки или големи детайли от допълнителни бижута могат да наранят бебето..

Ако желаете, можете да изберете класическия вариант, но с интересен и стилен принт. Това може да е някакъв страхотен или анимационен герой, който детето ви харесва. Такива шарки се прилагат по специален начин върху повърхността на продукта и издържат на дълготраен контакт с вода, без да се деформират.

Можете също така да изберете по-оригинален дизайн. Както бе споменато по-горе, това може да бъде животински продукт. Разбира се, едно стилно столче на дете ще му хареса повече..

Можете да изберете опцията с играчки. Те обикновено са разположени на предния панел, здраво фиксирани, но винаги можете да ги отделите и да ги възпроизведете отделно. Благодарение на този дизайн производителите успяват да решат не само въпроса за безопасността, но и въпроса за свободното време. С такъв продукт бебето ще има какво да прави, докато плува.

Когато избирате модел на дизайн, не забравяйте за безопасността. Не забравяйте да обърнете внимание на факта, че няма ненужни и травмиращи части, защото основното в избора ви е безопасността.

Известни производители и рецензии

Сред съвременните производители има марки, чието качество на продукта е особено отбелязано от младите родители. Например, много хора харесват продуктите на Happy Baby, защото са напълно безопасни, тъй като нямат остри ъгли. Освен това майките особено отбелязват удобната седалка, която изобщо не се плъзга, което кара бебето да се чувства комфортно. Същите потребители казват за продуктите на Ikea, които предлагат голямо разнообразие от подобни продукти за всеки вкус и портфейл..

Продуктите на Smoby Cotoons се приемат добре от родителите въпреки високата им цена. Моделите на тази марка са оборудвани не само с удобна и удобна седалка, но и с панел за игра. С такова столче за хранене бебето ще бъде в пълна безопасност и няма да скучае, докато плува..

Струва си да се отбележи отделно продукта от Ok Baby "Flipper Evolution", който е оборудван с удобна седалка със специални подложки против хлъзгане. Също така младите майки са доволни от наличието на вграден термометър на някои модели от тази марка, така че винаги да можете да знаете точната температура на водата.

Столовете от Favorite и Babyton също са в търсенето и това не е изненадващо. В крайна сметка моделите на тези производители се отличават със своята ергономичност, безопасност и качество. Когато избирате такъв продукт за бебе, не забравяйте да обърнете внимание на всички негови качества и да вземете предвид отзивите на онези родители, които вече използват продуктите на тази или онази марка..

Как да изберем?

На първо място, трябва да обърнете внимание на безопасността на модела.

Помислете за няколко съвета, които ще ви помогнат да направите правилния избор..

 • Не избирайте твърде евтини модели. По-добре е да закупите средна цена, тъй като високата цена не е показател за качество.
 • Обърнете внимание на теглото на самия стол, той не трябва да е прекалено лек. Такава структура ще бъде нестабилна и ще се влоши много бързо. Освен това такъв модел може да бъде опасен за бебето. Идеалното тегло на такива предмети е повече от два килограма..
 • Не забравяйте да обърнете внимание на качеството на пластмасата. Ако има неприятна миризма, цветът на продукта е разнороден, с петна, тогава е по-добре да откажете такава покупка.
 • Когато избирате модел, обърнете внимание на качеството на вендузите. Те трябва да изпълняват функцията си перфектно, в противен случай това е просто загуба на пари..
 • Дайте предпочитание на производителя, на когото наистина се доверявате. Може би вече сте закупили продукти с определена марка, които са с високо качество.
 • Ако производителят дава гаранция за своя продукт за по-малко от шест месеца, тогава трябва да помислите за качеството на продукта..
 • Ако планирате да използвате стола само в голяма вана, която е изработена от акрил, тогава опцията с обикновени вендузи няма да работи. Те просто няма да бъдат фиксирани на такава повърхност. Дайте предимство на опцията, която е прикрепена отстрани на банята.
 • Избирайки скъпи и „нови“ опции, помислете дали наистина имате нужда от всички тези допълнителни функции и аксесоари под формата на панел за игра и т.н..

Успешни примери и опции

За да разберете кой стол ще бъде идеален за вас, трябва да го купите сами. По-добре е да не поръчвате продукти на неизвестни компании чрез онлайн магазини, които не дават никаква гаранция.

Най-добрите варианти според повечето родители са продуктите с въртящ се стол. Такива са например от компанията Happy Baby и не само. Този модел улеснява измиването на бебето. Също така си струва да се обмисли наличието на силиконови вложки и подложки на самата седалка, което не позволява на детето да се плъзга по време на плуване. Почти всички горепосочени марки са оборудвани с точно такива седалки, за които получават положителни отзиви..

Освен това продуктите от Smoby Cotoons и Ok Baby могат да се разглеждат като един от успешните варианти. Много модели от тези марки имат не просто играчки, а прибиращи се панели. С такъв стол за хранене можете лесно да настаните детето си и да го изведете след къпане. Освен това играчките се отделят лесно, което им позволява да се играят отделно. Това е много удобно, тъй като след края на къпането бебето едва ли ще иска да се раздели с тях..

Вижте по-долу за преглед на столчето за хранене OK BABY.

Стол за къпане

За бебетата къпането е не просто задължителна процедура, но и една от любимите им възможности за забавление, дори ако са твърде малки, за да го кажат на глас. В най-ранните етапи от живота майката трябва непрекъснато да е в банята, докато детето се къпе, защото дори и да знае вече как да седи самостоятелно, няма да седи спокойно в банята. Той може да пие вода или да се подхлъзва и да се блъска, да не говорим, че дори 30 см е сериозна дълбочина за такова хлапе..

За да не задържат малкия през цялото време, са измислени специални устройства, например специален стол за къпане.

Характеристика:

Столът за къпане на дете е предназначен да реши основния проблем - да се увери, че бебето, намирайки се в банята, се чувства свободно, но в същото време няма прекалено голяма свобода да си навлича неприятности.

В структурно отношение този предмет малко прилича на столче за хранене: той също така позволява на детето да седи удобно и дори да се върти малко, но не позволява то да изпадне, да се изплъзне или да стигне със същата вода с уста. Формата на продукта може да бъде много различна, но обикновено той също е прикрепен към стените на банята по един или друг начин, а не просто стои в него.

Въпреки че много модели осигуряват висока степен на сдържаност за седящо дете, инструкциите обикновено строго забраняват на родителите да оставят бебето на мира..

По този начин къпането на такъв стол не отменя родителския надзор, а само им позволява да освободят ръцете си..

Не мислете, че закупуването на такива детски мебели решава всички проблеми, много родители умишлено отказват да закупят такива аксесоари. Мнозина не виждат смисъла в такава покупка поради факта, че докато се къпете, все още трябва да наблюдавате детето. Отбелязва се също така, че е удобно да се пръскате и играете с бебе, седнало на такъв стол, но всъщност измиването му не само не опростява, но и го усложнява малко, тъй като за изплакване на малкото е необходимо да го извадите от седалката. Случва се, че детето не проявява желание да се измъкне, тогава може да се придържа към перилата на столчето за хранене и да го извади за изплакване, ще стане наистина трудно.

За да бъде по-интересно децата да седят на такова столче за хранене, създателите често им предоставят подвижен панел за игра - същата малка маса като столчетата за хранене. Но тази уж много полезна функция често е обект на остри критики от страна на родителите и детските психолози..

Те казват, че децата със спокоен характер се чувстват възможно най-комфортно при такива условия и изобщо не се опитват да се движат и в края на краищата къпането е в много отношения полезно именно защото детето е много по-лесно да развива физическа активност в полутегловно състояние на водния стълб..

Що се отнася до подвижните деца, подобният им панел за игра може изобщо да не представлява интерес, защото в банята вече има много любопитни неща, например една и съща чешма и искате да оставите играчките да плуват из цялата баня, а не само около вас.

Въпреки че за родителите е малко по-трудно да къпят такива деца, те се възползват напълно от предимствата на процедурата, по-точно биха могли да го направят, ако не беше столчето за хранене, което ограничава свободата. Съответно бебетата с такъв характер обикновено разкриват недоволство от закупения аксесоар..

Модели

Високото столче за баня се предлага в доста голямо разнообразие от модели, всеки със своите предимства. Ортопедичен стол с доста твърда, груба седалка, която предотвратява плъзгането, се счита за почти задължителен елемент за всички модели. Често такива конструкции са оборудвани и с наклонен гръб, тъй като по време на плуване няма нужда да се формира напълно правилна стойка. По-скоро това е релаксация, почивка, така че тази конкретна форма на продукта може да е оптимална..

Най-често столовете за къпане се правят върху вендузи, които ви позволяват сигурно да фиксирате продукта във вана, пълна с вода.

Тази точка е много важна, тъй като столът трябва да бъде стационарна мебел, а не аналог на лодка, тъй като обикновено нито един такъв продукт няма правилно поставен център на тежестта, за да остане на водата в правилната позиция..

Всяко столче за къпане за къпане осигурява цялостна защита на детето, като му пречи да напусне седалката самостоятелно. Въпреки това, някои модели имат сменяем панел за игра отпред, тогава е много важно бебето да не може да го премахне самостоятелно, дори случайно, защото в този случай ще бъде незащитено отпред. Обикновено тези столове също са с ярки цветове..

Ако говорим за най-често срещаните видове модели, тогава следва да се подчертаят следните четири позиции:

 • Стандартни - приличат на обикновена седалка, не се различават по нищо от нея. Изключително просто, което гарантира максимална детска безопасност. Прикрепен към ваната с вендузи, които могат да бъдат разположени отдолу, отстрани или дори и от двете.
 • Въртящи се - те са прикрепени по подобен принцип, но самата седалка може да се върти във всяка посока. Това беше направено, разбира се, не за игра, но за да може майката удобно да обърне детето към себе си от двете страни - по-лесно е да го измиете по този начин. Въпреки това, детето също може да хареса подобно сходство с въртележката..
 • Универсални - освен вендузи, те са оборудвани и с крачета, в идеалния случай подвижни. Такъв стол може успешно да се използва както за къпане, така и за хранене..
 • Окачени - те са прикрепени не към дъното на банята, а към стените й, всъщност те висят във водата върху скобите за затягане. Този сорт може безопасно да се счита за най-малко безопасен, тъй като твърде подвижното дете или дори само дете, което вече знае как да стои, може лесно да преобърне седалката. Тъй като такава седалка по никакъв начин не е вързана за дъното, тя обикновено се закрепва доста високо, така че е по-удобно за майката, но поради това трябва да съберете повече вода. Ако бебето успее да преобърне стола, то ще отиде под водата с него и няма да може да се изправи самостоятелно. Поне силна уплаха е гарантирана.

Цветни решения

Изборът на цвят всъщност не е особено основен, но все пак някои шарки могат да бъдат намерени в него. По-специално, тъй като детето е съблечено и във водата, струва си да се обърне специално внимание на продукти с топли цветове, които психологически ще "затоплят" бебето.

Много родители са отблъснати от стария стереотип, според който момчетата се нуждаят от всичко в синьо, а момичетата, съответно, ще оценят повече розовия стол. Всъщност той отдавна не е на мода и някои психолози абсолютно сериозно вярват, че дори е вредно за едно дете..

Може би нищо ужасно няма да се случи, ако родителите отдадат предпочитание именно на тези цветове, но не бива да правите всичко възможно, за да закупите аксесоар със строго този цвят.

Всъщност единственият наистина важен фактор, който може да изиграе роля при избора на цвета на продукта, е темпераментът на бебето. Експертите казват, че ярките, закачливи цветове могат да развеселят едно дете, което е твърде спокойно, въпреки че тук родителите трябва да помнят, че прекомерната активност в банята не винаги е плюс. Обратният модел може да се окаже много по-интересен за родителите, тъй като с помощта на съвпадение на цветовете можете също да опитате да успокоите прекалено активното дете, за това трябва да изберете спокоен нюанс.

Коя да избера?

Въпреки че дизайнът ни се струва, възрастни, изключително прост, всяка от неговите разновидности е максимално адаптирана към нуждите на едно или друго бебе, докато за друго ще изглежда напълно неудобно. Поради тази причина, когато избирате конкретен модел, трябва да обърнете внимание на редица критерии, включително:

 • Детски параметри. В идеалния случай седенето не трябва да бъде нито тясно, нито прекалено свободно, тъй като първото е неудобно, а второто изобщо не фиксира бебето в стабилна позиция. Като правило производителите посочват за каква възраст и за какво тегло е подходящ техният продукт. Абсолютно невъзможно е да се игнорира горният праг - родителите трябва да са сигурни, че седалката ще устои на детето, особено ако то не се характеризира със спокойно поведение по време на къпане.
 • Параметри на банята. Тъй като основната характеристика на столовете за къпане е надеждността на фиксирането, те рядко имат регулируеми параметри. Това означава, че вендузите и другите опори вече са оразмерени за определено пространство. Ако всички вендузи са разположени отдолу и насочени надолу, допуска се столчето да е с по-малка ширина от ваната, но ако не всички вендузи са на равна повърхност, тогава е по-добре да изберете друг модел.
 • Надеждност на материала. Преценете в главата си колко траен изглежда продуктът. По правило столовете за къпане са изработени от пластмаса, но този материал може едновременно да служи като модел за надеждност и да бъде перфектен манекен. Седалката трябва да е достатъчно дебела и здрава, експертите също така посочват, че е нежелателно да има излишни издатини върху конструкцията. Те могат да бъдат ранени, с тяхна помощ можете бързо да счупите стола.
 • Мерки за сигурност. Проверете по какъв начин детето е защитено от изплъзване от седалката. Най-доброто решение е Т-образна напречна греда, когато бебето е ограничено не само от страничната масичка отпред, но и от вертикално препятствие, разположено между краката. Специалните бримки за колан за краката също могат да действат като достойна алтернатива, но само при условие, че са удобно регулируеми, което ви позволява бързо да ги затегнете по размер, а самото бебе няма да може да се освободи от тях.
 • Допълнителни функции. Най-простите и евтини модели осигуряват само една задача - надеждно фиксиране на детето по време на къпане. Ако желаете и имате пари, има смисъл да обърнете внимание на по-сложни опции, например с регулируем гръб, което ще направи процедурата възможно най-удобна за бебето..

Дори такава дреболия като разгъващите се парапети може да бъде много удобна за майката, тъй като улеснява и по-бързо достига до бебето. Същото може да се каже и за възможността за кръгово въртене на седалката. Ако предната страна е оборудвана и с малка маса, последната често е допълнително оборудвана с различни образователни играчки, което позволява на детето да прекарва времето си не само приятно, но и полезно.

Как да къпем бебе със стол в банята?

Въпреки че използването на стол за хранене за къпане изглежда изключително просто, производителите обикновено придружават продуктите си с подробни инструкции по причина, очевидно някои родители все още са способни да правят неприятни грешки. Нека се опитаме накратко да преминем през основните правила за работа:

 • Много важен момент е съответствието на възрастта и теглото на бебето с това, посочено от производителя. По принцип столът за къпане не се препоръчва да се използва от деца на възраст под шест месеца, тъй като е предназначен за тези деца, които вече знаят как да седят и да се държат назад. Пакетът трябва да посочва и максималното тегло на детето: по-тежкото бебе просто ще счупи устройството и ще премине под вода, но понякога тази опция е възможна и в ситуация, в която детето все още е в тегло, но е прекалено активно.

Продуктът не трябва да се използва до момента, в който бебето наддаде определено тегло, може да бъде изоставено по-рано, ако малкото вече е в състояние да го направи без него.

 • Инсталирането също не е трудно, но някои родители пренебрегват изискването да инсталират продукта строго на равна повърхност, без никакви завои. Това е важно, тъй като столът може да се "сгъне" върху неравни повърхности. Дори ако повърхността е идеално равна, надеждността на закрепването трябва да бъде проверена двойно. След това в банята се взима вода - толкова, че да е приблизително до гърдите на дете и чак тогава слагат малкото на седалката. Ако моделът включва игрална лента, той се инсталира последен..
 • Също така е лесно да разглобите продукта: когато водата се освободи, трябва внимателно да издърпате специалните езичета на вендузите. След това е достатъчно да изплакнете продукта с топла вода и сапун - това е цялата грижа. Самите производители препоръчват да съхранявате продукта точно там, в банята: вендузите са здраво закрепени към стената с плочки, така че няма да заемат допълнително място.

И накрая, можете да добавите няколко примера за груби грешки, допуснати от родителите по време на експлоатацията на детски столчета за къпане:

 • Оставете детето без надзор. Въпреки че столчето за хранене предполага фиксиране на бебето, то все още не ограничава напълно движенията му, така че на теория мъничето може да се измъкне или да направи неща. Освен това, поради надзор на родителите или поради голямото влошаване на стойките, самата седалка може да се окаже зле фиксирана и тогава е необходимо някой да се притече незабавно на помощ на детето, за което в тази ситуация защитните крепежи ще се окажат огромна опасност.
 • Повдигнете стола с детето. Дете без стол може да прегърне майка си, тоест той се придържа към нея, опростявайки задачата за повдигане, но със стол става поне малко по-тежък и е неудобно да го държи на тегло. Изпускането на такъв товар изобщо не е трудно и вероятността от нараняване при малък с такъв резултат е много голяма.
 • Пластмасовите изделия често са силно податливи на топлина. Разбира се, малко вероятно е столът да тече буквално от близко място към батерията, но точките на закрепване на вендузите могат да отслабнат и тогава неговата стабилност ще бъде изложена на риск. Дори табуретката да се съхранява в банята, тя трябва да бъде поставена възможно най-далеч от нагревателя за кърпи. Освен това е препоръчително жителите на апартамента да не вземат твърде гореща вана с много пара, защото дори такова отопление може да повлияе фатално на надеждността на детските мебели..

Прегледи на популярни модели

Повечето модели столове за къпане получават предимно положителни отзиви, с изключение на някои случаи, когато даден определен модел не отговаря на конкретното бебе. По-специално, местният продукт под марката Plastishka е високо оценен като първия такъв аксесоар - той е прост, но евтин и много надежден. Ok Baby Crab е похвален за същите качества: отбелязва се, че дори възрастен с целенасочените си действия е трудно да откачи своите сукалки.

Ако говорим за удобството на детето, тогава столчето за хранене Aprica е високо оценено - има възможно най-широки възможности за регулиране на облегалката, плюс подложка против хлъзгане. Smoby Cotoons е много добър за развитие по игрив начин. Предлага се с лодка, водна мелница и играчка цвете. Столчето за хранене Ok Baby Flipper Evolution е не само безопасно и удобно за бебето, но и важни бонуси за майката - показва оптималното ниво на водата, а също така измерва самата температура.

В това видео ще намерите много допълнителна информация за избора на столче за хранене за къпане.

Разнообразни столчета за хранене на бебето в банята, съвети за избор

Водните процедури за бебе от първата година от живота са важно хигиенно средство. Родителите се опитват да ги разнообразят, правят не само полезни, но и забавни и безопасни. За да се справи със задачата ще помогне специален стол за къпане на бебето в банята, който освен развлекателната функция и удобството ще освободи и майчините ръце. За да изберете продукта с най-високо качество във всички отношения, е важно да вземете отговорен подход към неговото придобиване, като предварително сте проучили сортовете и характеристиките на продуктите. Ще бъде полезно да се обърнем към отзивите на родители, които активно използват такива устройства за къпане на децата си..

Предимства и недостатъци

Доста е трудно да се къпе шестмесечно бебе, което лежи, с помощта на пързалки и специални хамаци. На тази възраст е много по-интересно за активен изследовател да изучава света, докато е седнал, така че специална седалка със защитна дъска, която напомня смътно на стол за хранене, ще бъде полезна. Продуктът може да изглежда различно, но задължително е оборудван с облегалка с надеждна опора, ограничаваща маса и крепежни елементи, най-често това са вендузи. Предимствата на използването на този дизайн:

 • можете да извършвате хигиенни процедури и да играете едновременно;
 • подходящ за малки деца, които се страхуват от вода - с помощта на столче за хранене, можете да осигурите непълно потапяне във ваната, така че детето да се чувства по-комфортно;
 • надеждното закопчаване и задължителните ограничители осигуряват високо ниво на безопасност на бебето по време на плуване;
 • многофункционалност на продукта - може да се използва като стол за хранене, а ако има панел за игри - като развлекателен център;
 • седалките са лесни за съхранение - те са доста компактни и много елементи са подвижни;
 • лекота на поддръжка - пластмасовата рамка може бързо да се измие, няма нужда да се използват скъпи домакински химикали или да се избират подходящи условия за изсушаване на продукта.

Наред с предимствата, родителите отбелязват и някои недостатъци на стола:

 • бебето може да бъде раздразнено от ограничено движение;
 • за закрепване с вендузи, повърхността на дъното на банята трябва да е равна;
 • ако вкъщи няма подложка против хлъзгане, ще трябва да я закупите отделно;
 • ако имате покривки от плат, продуктът ще трябва да се изплаква старателно и да се изсушава след всяка употреба.

И въпреки че възможността за закупуване на такава седалка за много родители е под въпрос, това не намалява удобството на тази пластмасова мебел, създадена за комфорта и безопасността на детското къпане..

Дизайн и разновидности

Специален стол за къпане на бебе в банята е представен от разнообразни модели, които се различават един от друг не само по цвят и форма, но и по дизайн, експлоатационен живот и качество. Струва си да се уверите в надеждността на избрания стол за хранене и да проучите потребителските отзиви за него, дори преди да закупите продукта. Често задаваният въпрос - "На каква възраст можете да използвате стол?" - всеки производител или педиатър ще отговори еднозначно: къпането с помощта на това устройство е възможно от момента, когато детето е достатъчно уверено да седи самостоятелно. Обикновено на опаковката са посочени всички необходими параметри - възрастта, теглото и височината на бебето, така че няма да е трудно да се направи правилният избор.

Бебето трябва да се чувства удобно на стола, трябва да има свободно пространство, така че краката и ръцете да не бъдат притиснати.

Стандартен

Стандартният стол за къпане на бебе изглежда като обикновена седалка за бебешки стол. Отличителна черта е наличието на страни и липсата на допълнителни части. В повечето случаи закрепването се извършва с помощта на вендузите, включени в продукта. Щипките са разположени под основата на седалката или отстрани. Има модели, където са налични и двете опции за монтаж. Този стол ще бъде оценен от родителите, които предпочитат минимализъм, заедно с високо качество и надеждност. Размерите на стандартните модели са компактни - около 30 × 30 × 20 см. Недостатък - при редовно използване на продукта вендузите бързо губят функционалност.

360 ° завъртане

Тези столове могат да се въртят на 360 ° благодарение на въртящата се седалка, което прави къпането много по-лесно. Родителите обичат удобството, а детето се увлича от своеобразна въртележка. Такива модели все още не са широко разпространени у нас, така че асортиментът е оскъден, в повечето случаи ще трябва да направите поръчка от чуждестранни ресурси онлайн. Недостатъкът е проблемите с монтажа върху неравна повърхност на банята. Столовете на този модел са по-големи, средни размери - 65 × 35 × 50 см.

Трансформатор

Друг модел са конвертируемите седалки, които мълчаливо се наричат ​​универсални. Тяхната отличителна черта е наличието не само на вендузи в долната част, но и на крачета, което позволява продуктът да се монтира на твърда повърхност. Трансформиращият стол е идеален както за водни процедури, така и като мебели за хранене. От съображения за сигурност не се препоръчва едновременното комбиниране на първото и второто. Недостатъкът е широкото пространство между краката, което е неудобно за малките деца. Средни размери - 32 × 29 × 22 см.

Окачване

Такива столове за къпане на бебето в банята са прикрепени отстрани. Щипките се използват като фиксиращи елементи. Много родители отбелязват, че активно бебе може да почива краката си във ваната, съответно да откъсва закопчалките, да преобръща стола и да пада. Тъй като седалката е прикрепена отстрани, по време на водните процедури трябва да вземете пълна вана с вода, което не е много удобно и икономично, ако къпете детето си всеки ден. Това е основният недостатък на дизайна. Размерите на тези столове са по-големи от тези на други модели, поради страничните укрепвания, приблизително 65 × 35 × 55 cm.

Модели за бебета с регулируема позиция на гърба се обособяват като отделна категория - можете да плувате на такъв стол, докато се накланяте.

Материал и цвят

Столовете за къпане са направени предимно от пластмаса. Сред предимствата на материала:

 • леко тегло;
 • лекота на грижи;
 • високо ниво на якост;
 • дълъг експлоатационен живот.

Предпоставка е наличието на сертификати за качество, потвърждаващи безопасността на суровините за здравето на децата. Пластмасата трябва да е здрава, способна да издържи на нарастващото натоварване (теглото на растящото бебе) и постоянното механично напрежение (децата определено ще почукат на стола с играчки, а някои дори пробват материала „на зъб“). Трябва да се избягват грапавостта на повърхността и острите ръбове.

По изключение някои производители предлагат столове, направени от комбинация от материали като дърво и пластмаса или метал с антикорозионно покритие. В този случай седалката е дървена, а крепежните елементи са изработени от пластмаса или метал. Такива конструкции могат да издържат на голяма маса и най-важното са, че са екологични. При някои модели седалката на стола може да е текстилна, например в проходилка.

Що се отнася до цветовете на мебелите за баня, стандартно са популярни розовите и сините модели. Но благодарение на широката гама от асортименти, всеки може да избере всеки друг цвят - подходящ за интериора на банята или просто привлече вниманието на дете. В същото време специалистите препоръчват да се откажат от твърде ярки, крещящи тонове - те ще раздразнят нервната система на трохите по време на процеса на къпане. Оптималното решение ще бъдат спокойните нюанси, гледайки на които можете да се отпуснете - бледо зелено, бежово, мента, млечно.

Допълнителна функционалност

В скъпите модели столове за баня се предоставят допълнителни функции:

 • облегалка, регулируема по височина;
 • прибиращи се перила за лакти.

Също така, в повечето случаи производителят добавя игрален или музикален панел към дизайна, мини маса за поставяне на допълнителни играчки. Това решение ви позволява да направите процеса на къпане вълнуващ и интересен за неспокойно бебе. Има модели с прибиращи се резета, които ви позволяват бързо да извадите бебето от столчето за хранене, без да се придържате към предния панел с крачетата.

Как да използвам

Преди първото къпане продуктът се препоръчва да се измие със сапун и да се третира с антисептик. За да прикрепите столчето за хранене, трябва да използвате равна, гладка повърхност, като избягвате завоите на ваната и вдлъбнатините, в противен случай вендузите няма да задържат конструкцията. Можете да изтеглите вода, след като се уверите, че продуктът е здраво фиксиран. Нивото на течността трябва да е точно под гърдите на бебето. Бебето трябва да бъде поставено на стола възможно най-внимателно, като не позволява конструкцията да се плъзга. Ако има задържащи ремъци, те трябва да бъдат закрепени. Важно е да се придържате към ограниченията на възрастта и теглото, предвидени от производителя, в противен случай безопасността на къпането ще бъде под въпрос. Ако комплектът се доставя с панел за игра, той се закрепва последен, след като детето вече е седнало..

Дори ако устройството изглежда възможно най-надеждно и самото дете безстрашно и уверено седи в него, не можете да го оставите само за секунда - това е гарантът за безопасността на къпането.

След водните процедури панелът за игра се отстранява, коланите се разкопчават, след което детето се изважда внимателно. В никакъв случай не трябва да го вдигате директно със стол. Когато водата се източва от ваната, продуктът се отделя от повърхността с помощта на специални езици, предвидени върху вендузите. Съхранявайте табуретката в банята, предварително прикрепена към плочката.

Критерии по избор

Не трябва да давате предпочитание на бюджетни модели от съмнителни марки. По-добре е да се спрете на изпитани във времето и добре познати производители с високо ниво на качество на продукта. Препоръките на опитни родители ще ви помогнат да изберете правилния модел. Определено имате нужда от:

 1. Изисквайте сертификат за качество, като изследвате процента на вредните вещества в материала на производството и експертното мнение за тези продукти.
 2. Обърнете внимание на теглото на изпражненията и възрастта. Ако продуктът е лек, съответно той ще бъде нестабилен и бързо ще загуби функционалност. Оптималното тегло на столче за хранене за къпане на бебе е от 2 кг. Не се препоръчва да се вземат мебели "за растеж" - има голяма вероятност бебето да се плъзне във водата.
 3. Оценете качеството на използвания материал. Продуктът трябва да бъде гладък, без грапавини, стружки, натъртвания. Не трябва да излъчва силна миризма на пластмаса, цветът трябва да бъде еднороден, без ивици.
 4. Проверете наличието на ограничители, сепаратор между краката, състоянието на крепежните елементи. Последните трябва да бъдат с високо качество, надеждни и в идеалния случай да изпълняват своите функции. Седалката не трябва да се огъва, клатушкане, скърцане и люфт са неприемливи.
 5. Разберете гаранционния срок на продукта. Ако са 6 месеца или по-малко, трябва да помислите за качеството на крайния продукт..
 6. Помислете за конфигурацията и ширината на вашата баня, столът трябва да се побере там без никакви проблеми и да бъде здраво закрепен на дъното.
 7. Помислете предварително дали са необходими допълнителни функции, по-специално игрови панели, които увеличават цената на продукта.

Моделите с вендузи не са подходящи за акрилни вани, тъй като фиксирането върху такава повърхност ще бъде ненадеждно.

Надеждни производители

Сред огромния асортимент от продукти за къпане родителите отделят няколко утвърдени марки. И така, търговската марка Happy Baby се влюби в майките за високо ниво на безопасност: седалките изобщо нямат остри ъгли. Удобството заслужава специално внимание, продуктът не се плъзга по време на употреба. Столът има функция за въртене на 360 градуса. Препоръчва се за бебета от 6 месеца, максимално натоварване 15 кг. Седалките от TM Smoby се отличават с високата си цена, докато нивото на качество и лекота на използване също са на върха. Столовете със сигурност имат ярък, забавен бар за игра. Производителят препоръчва използването на продукта за бебета от 6 месеца.

Друга марка, която заслужава вниманието на родителите, е италианската компания OK Baby. Особено популярен е моделът Flipper Evolution със специална подложка, която предпазва бебето от плъзгане на стола. В допълнение, той е оборудван с вграден термометър и канализация. Подходящ за бебета от 6 месеца. Максимално натоварване - 13 кг.

Отличителните черти на продуктите TM Babyton са ергономичност, високо ниво на безопасност. Осигурена е функцията на въртене, максималното тегло е 15 кг. Родителите отбелязват и продуктите на японската марка Combi, която е подходяща за деца от 3 месеца до 2 години, модели на местната компания Plastishka, изработени от полипропилен с минималистичен дизайн. Цената на мебелите за къпане започва от 400 рубли и може да достигне 5-6 хиляди, като изборът на модел, като се вземат предвид вашите финансови възможности, няма да бъде трудно.