Смесите "NAN" са търсени сред младите майки, чиито бебета получават изкуствено или смесено хранене. Отзивите за тях са доста противоречиви, но повечето родители се доверяват само на този производител. Продуктовата линия включва смеси за различни цели, включително за недоносени бебета. Разбирането на какво да се даде предпочитание ще позволи изучаването на техните характеристики.

NAN формулата е популярна на пазара на храни за бебета, хранени с адаптирано мляко, но какво е нейното предимство?

Относно производителя

Продуктите NAN се произвеждат от 1962 г. от концерна Nestle. Първата серия формули са предназначени за здрави бебета с добър апетит. Асортиментът обаче постепенно се усложнява и разширява. От 2004 г. към продуктите се добавят бифидобактерии за нормализиране на храносмилането. През 2010 г. на потребителите беше предложено мляко Dentapro за профилактика на зъбни заболявания.

Гама от NAN базови смеси за здрави бебета

Хранителните нужди на деца на различна възраст не са еднакви. Имайки предвид това, специалистите на Nestlé са създали следните продукти:

 1. "NAN 1" е продукт за новородени (0-6 месеца). Съдържа минерални и витаминни добавки за повишаване на имунитета.
 2. "NAS 2" е продукт от шест месеца до една година. Съставът е подобен на "един", но се вземат предвид нарастващите нужди от хранителни вещества.
 3. "NAS 3" - мляко от годината. Продуктът съдържа полезни бактерии и липиди, които са полезни за храносмилателната система и се превръщат в добра профилактика на кариеса.
 4. "NAS 4" - мляко от 18 месеца. Съставът е подобен на "трите", като се вземат предвид възрастовите нужди на бебето.
 5. Готово мляко в опаковка от 200 мл. Те трябва да бъдат затоплени и поднесени в чаша, бутилка.
NAN смеси се произвеждат за различни възрасти на детето

Основните компоненти на базовите смеси NAN

NAN балансирани млечни формули осигуряват на децата хранителните вещества, необходими за възрастта им. Съставът на продуктите се отличава със следните характеристики:

 • Bifidobacterium BL. Нормализирайте и поддържайте здравословна микрофлора, укрепвайте имунната система.
 • Оптимизиран Optipro протеин. Осигурява лесна смилаемост на млякото, пълноценно израстване на детето.
 • Мастни киселини - омега-3 и омега-6. Укрепват имунитета, насърчават развитието на нервната система и мускулите.
 • Липса на аромати, багрила. Продуктът има естествен вкус, формира правилните хранителни навици.

Протеинов състав

"NAN" 1 и 2 - млечни смеси, и NAN 3 и 4 - сухи млечни напитки за пиене и готвене. Разликата между продуктите е важна - намаленото съдържание на протеин в смесите поради деминерализацията на суроватката. Съотношението на суроватъчните протеини към казеина е както следва:

 1. в No 1 - 70 до 30 (близо до майчиното мляко, в което съотношението е 80 до 20);
 2. в "NAN 2, 3" - 60 до 40 (като зряло майчино мляко).

Протеинът в NAN формула и бебешко мляко се нарича Optipro. Неговото присъствие намалява риска от затлъстяване, като намалява метаболитното натоварване на тялото. Това се улеснява от ценни аминокиселини: таурин, гестидин, други.

Съставът на NAS смесите включва всичко необходимо за развитието на дете

Състав на мазнините

Мастният компонент на сухите смеси е представен от рибено масло и растителни масла. Преди това беше добавен палмов олеин, но поради разпространението на негативна информация и палмово масло, Nestlé го изостави и намери друго решение. Основната храна на производителя сега съдържа следните масла:

 • слънчоглед;
 • кокосов орех;
 • рапица с нисък ерук.

Също така в диетата има полиненаситени мастни киселини, наречени „интелигентни липиди“. Най-ценните от тях са DHA и ARA (докозахексаенова и арахидонова киселини), които са важни за имунитета, очите и мозъка..

Въглехидратен състав

Лактозата е важен въглехидратен компонент на храната. Когато се комбинира с малтодекстирин (бърз въглехидрат), той произвежда сладкия вкус, който бебетата обичат. Въглехидратните компоненти осигуряват на тялото на бебето необходимата енергия, дават дългосрочно насищане, влияят върху дебелината на сместа (правят я по-плътна). Млякото на производителя не съдържа захароза (тръстикова захар), което положително отличава продуктите от аналозите.

Други компоненти

Продуктите съдържат живи култури от BL бифидобактерии. Това са пробиотици, които са отговорни за образуването на нормална микрофлора в стените на дебелото черво, укрепвайки имунитета. Смесите "NAN 2" съдържат и бактериите Denta Pro, които са отговорни за профилактиката на кариеса. Те предотвратяват развитието на бактерии, които унищожават зъбния емайл и колонизират храносмилателния тракт.

NAN терапевтични и профилактични смеси и техният състав

За целите на терапевтичната диетична терапия се използват ферментирало мляко и други смеси с оригиналния състав. Педиатрите ги назначават за точно определено време, за да коригират състоянието на детето. За терапевтични и профилактични продукти подобен състав е характерен за цялата гама храни. Съществуват обаче съществени разлики, свързани с видовете възлагане..

Ферментирало мляко "NAN"

Популярната ферментирала млечна смес "NAN" подобрява храносмилането, нормализира чревната микрофлора, укрепва имунната система. По състав той се различава в присъствието на ферментирал млечен компонент и включва:

 • живи култури BL - укрепват имунитета на бебето;
 • млечнокисели бактерии, получени чрез технология за биоферментация - укрепват организма и предотвратяват развитието на инфекции.

Адаптираните ферментирали млечни смеси NAN 1, 2 и 3 предотвратяват запек, колики и осигуряват здравословен здрав сън. Те имат достатъчно желязо, за да предотвратят анемия в ранна детска възраст.

Както знаете, при проблеми с храносмилането сънят на детето става лош. Този проблем може да бъде решен със смес от NAS

"NAS" хипоалергичен

"NAN 1 хипоалергичен" - профилактични смеси, включително частично хидролизирани суроватъчни протеини. Степента на разграждане на протеините е много по-висока от тази на други продукти на Nestlé, които също съдържат частично хидролизиран протеин. Предписва се при алергии към протеини от краве мляко или като междинна храна при преминаване към конвенционални лекарствени продукти. Благодарение на живите култури, хипоалергенните смеси "NAN" 1, 2 и 3 са удобни за храносмилане (за повече подробности в статията: какви са хипоалергенните смеси за новородени?).

"NAS" антиколики

Старото име на смесите е "NAS Comfort". Благодарение на частично хидролизирания протеин, продуктът намалява риска от алергии и хранителен дискомфорт. Ниското съдържание на лактоза на практика елиминира ферментацията и коликите. Пробиотиците L. reuteri помагат за повторното заселване на червата с положителна микрофлора.

Комплексът "Optipro", разработен по специална технология, осигурява лесно усвояване на готовото мляко от тялото на бебето. Продуктът също така съдържа ARA и DHA липиди, витаминен комплекс и важни микроелементи. Хранителните храни могат да служат като единствен източник на хранене за новородени от 0 до 6 месеца.

"NAN" без лактоза

Продуктът без лактоза е създаден за хранене на бебета с дефицит на лактаза в ситуация, в която тялото от раждането не може да абсорбира млечни продукти. Те помагат за възстановяване от чревни инфекции, гастроентерит, диария, нямат възрастови ограничения (дори могат да се използват за хранене на новородени). Често те се предписват при чести колики и регургитация..

Продуктът без лактоза не е хипоалергенен, различава се от продукт № 1 в процента на протеин и казеин (60 до 40). Производителят замени лактозата с лактозен сироп, който е по-лесно смилаем. Lactobacillus L. reuteri беше добавен като пребиотици. Сместа съдържа пълен витаминно-минерален комплекс, линолова киселина, растителни масла, пълномаслени млечни протеини.

"NAS" троен комфорт

„Тройният комфорт“ от NAN е адаптиран продукт за премахване на функционални храносмилателни разстройства при деца от раждането. Специалната формула помага да се премахнат запекът, коликите и да се намали честотата на регургитация. Сместа Toy Comfort нормализира честотата на изпражненията, насърчава формирането на правилната чревна микрофлора.

Сместа "NAN Comfort" включва лактобацили L. reuteri, "интелигентни" липиди, хидролизиран протеин "Optipro", пребиотици. Допълнително са включени минерално-витаминен комплекс, олигозахариди, картофено нишесте. Палмовото масло е сред съставките на Triple Comfort.

NAS тройният комфорт се препоръчва за деца от раждането

"NAS" антирефлукс

Смесите "NAN" AR 1 се предписват от педиатри на новородени и кърмачета до 6-месечна възраст, когато родителите се оплакват от честа регургитация. Те са посочени като медицинска храна, която не се използва като основна храна за бебето. Неговият рефлукс се използва заедно с кърменето и други видове смеси. Сред компонентите на сухия "Antireflux":

 • хидролизиран суроватъчен протеин;
 • култури от L. reuteri пребиотици, които образуват нормална микрофлора и спомагат за намаляване на честотата на регургитация с 3 пъти;
 • оптимизиран хипоалергичен комплекс Optipro - минимизира риска от негативна реакция към протеините на кравето мляко;
 • нишесте - увеличава вискозитета на продукта, което намалява вероятността от регургитация.

Балансираната формула на сместа NAN "Antireflux" включва също растителни масла, лактоза, микроелементи и други полезни вещества. Майките се оплакват от дебелината и неприятния му вкус, но отбелязват положителен ефект върху храносмилането на бебетата. Поради дебелината на храната, зърното за бутилката трябва да бъде съчетано. Обикновено майките използват сменяеми биберони. Приготвената смес трябва да се разбърква дълго време, да се разклаща.

"NAS" за недоносени бебета

Продуктът е важен за недоносени бебета, недоносени бебета и бебета с поднормено тегло. Съдържа най-висок процент суроватъчен протеин (около 70%), което значително го отличава от аналозите. Протеините на сместа са частично хидролизирани, което увеличава скоростта на тяхното усвояване.

За недоносени бебета има и собствена смес от NAS, но преди употреба трябва да проверите бебето за алергии (препоръчваме да прочетете: какви са смесите за недоносени бебета?)

Предимства на продукта за недоносени бебета: бебето бързо наддава на тегло, обожава вкуса на готовото мляко. Продуктът се храни на бебета, докато достигнат тегло от 1800 грама, след което се прехвърлят в обичайната смес. Сред противопоказанията: галактоземия, непоносимост към лактоза, глюкоза, алергия към протеини от краве мляко. Сред съставките се вижда палмово масло.

Инструкции за приготвяне на сместа

Преди да закупите ферментирало мляко и млечни смеси "NAN", трябва да се консултирате с педиатър. Лекарят ще препоръча подходящ продукт въз основа на възрастта, теглото, здравословното състояние и оплакванията на родителите на детето.

Когато приготвяте сместа, трябва да използвате храна с достатъчен срок на годност, която е отворена не по-късно от месец. За да бъде сместа полезна и да не създава здравословни проблеми на бебето, е важно да се поддържа стерилност при приготвянето й. За да се запознаете с това как правилно да дозирате и разреждате праха, инструкциите на опаковката, която прилича на маса, ще позволят:

Бебешка възрастНа 1 храненеБрой хранения на ден
Обем преварена вода, мл.Брой мерителни лъжици смесСмесДруги видове храни
1-2 седмици9036-
2-4 седмици1204пет-
2 месеца150петпет-
3-4 месеца.1806пет-
5-6 месеца.21074-
7 месеца и повече21074-31-2

При приготвяне на смеси "NAN" вземете необходимия брой мерителни лъжици без пързалка. Пропорциите не могат да се променят без съвет от медицински специалист. В противен случай можете да прехраните детето или да го доведете до дехидратация. От 7 месеца, паралелно с хипоалергенни, обикновени, ферментирали млечни смеси NAN, трябва да се въвеждат допълнителни храни - зърнени храни, зеленчукови пюрета, извара, ферментирали млечни продукти.

Важно е да приготвите сместа преди хранене, като охладите преварената вода до комфортна температура, 37 градуса (полезните бактерии ще умрат в гореща вода). Първоначално трябва да стерилизирате контейнера и зърното, да охладите, да налеете подготвена вода и да добавите необходимия брой лъжици прах. След това съберете бутилката, покрийте с капак и разклатете добре. Важно е да проверите температурата, като капете върху китката (храната трябва да е малко по-топла от ръката).

Признаци, че сместа "NAN" е подхождала на бебето - наддаване на тегло, спокоен сън, липса на колики, запек, добра кожа. Ако поне един от тези показатели не е изпълнен, трябва да се консултирате с Вашия лекар. Може да се наложи да смените бебешката храна на друг тип (например течно ферментирало мляко) от широка гама Nestlé.

Бебешка млечна формула Nestle NAN 1 Premium от раждането - ревю

° • ♥ ღ❀ ஐ • ° Как да храните бебето си с NAN и как лесно да превключите от NAN 1 на NAN 2. Палмово масло - вреда или полза? Плюсове и минуси на тази формула, състав и съвети от личен опит ° • ஐ❀ ღ ♥ • °

Отдавна е доказан фактът, че най-доброто хранене за бебе от раждането е майчиното мляко. Но какво да направя, когато по една или друга причина майката не може да храни бебето с кърма? Майката идва на помощ на адаптирано мляко, което са:

 • Силно адаптиран,тези. които са по-близо до състава си до кърмата (NAN, Nutrilon; Humana; Hipp; Frisolac и други);
 • Адаптирани- това са млечни смеси, съдържащи кози, основната им разлика при силно адаптираните е липсата на млечна суроватка в тях и съотношението на суроватъчните протеини в тях е малко по-различно (Similac; Nanny; Nestogen и други) - такива смеси, според експерти, се усвояват по-слабо от бебето;
 • Частично адаптиран,тези. които са по-близки по състав до майчиното мляко (бебе, бебе и други).

От раждането на бебето кърмата ми изчезна и бях изправен пред избора на адаптирано мляко за бебето. Приятели ми препоръчаха NAN и Friso, спрях се на NAN Premium, който бебето яде от 9 месеца от раждането до днес.

NAN Premium се предлага съответно в кутии от 400 и 800 грама, купувам кутии от 800 грама, защото са по-евтини. Понастоящем цената на голяма кутия NAN Premium варира от 770 до 850 рубли за кутия.

Не толкова отдавна Nestle актуализира дизайна на NAN Premium, което може да се види на снимката по-долу, това не повлия на качеството на продуктите от лични чувства, разликата се изрази в декодирането на състава по отношение на произхода на растителните масла, в стария дизайн нямаше декодиране на растителните масла, включени в NAN Premium.

Трябва да се отбележи, че NAN Premium 1 и 2 имат различен състав, нека ги анализираме:

Състав NAN 1: Деминерализирана суроватка, лактоза, растителни масла, обезмаслено мляко, суроватъчен протеин, калциев цитрат, рибено масло, соев лецитин, калиев цитрат, L-аргинин, витамини, магнезиев хлорид, натриев фосфат, таурин, L-хистидин, инозитол, натриев хлорид, нуклеотиди, железен сулфат, цинков сулфат, калциев фосфат, L-карнитин, култура на бифидобактерии, меден сулфат, манганов сулфат, калиев йодид, натриев селенат.

NAN 1 Премиум хранителна маса:

Състав NAN 2: обезмаслено мляко, малтодекстрин, лактоза, растителни масла (палмов олеин, ниско ерудирана рапица, слънчоглед, масло от Mortierella alpina, суроватъчен протеин, соев лецитин, калциев цитрат, калциев фосфат, натриев цитрат, магнезиев цитрат, рибено масло, калиев хлорид, витамини, сулфат желязо, култура на бифидобактерии, цинков сулфат, култура на лактобацили, меден сулфат, калиев йодид, натриев селенат.

NAN 2 Премиум таблица с хранителни факти:

От горния състав можем да видим, че NAN Premium съдържа палмов олеин, NAN 2 Premium също съдържа малтодекстрин, за разлика от NAN 1, който не съдържа. Често майките обръщат внимание на тези думи в състава на млечната формула и искат тези компоненти да не са в състава.

Помислете дали тези компоненти на адаптираното мляко са толкова страшни.

Палмов олеин Е една от съставните фракции на палмово масло. Но много хора бъркат понятията за палмово масло и масло от палмови ядки, така че палмовото масло се получава от пулпата на плодовете на палмовото дърво, а маслото от палмови ядки се получава от семената на плодовете на палмовото дърво - което се използва в сладкарската промишленост, както и при производството на цаца, маргарин и масло с лошо качество.

Nestle твърди, че маслото от семена не се използва в детската храна..

Трябва да се отбележи, че коефициентът на усвояване на палмовия олеин е един от най-добрите сред растителните масла. Палмовият олеин съдържа голямо количество палмитинова киселина - която се намира и в майчиното мляко, именно за да се насити адаптираното мляко за кърмачета с палмитинова киселина в количеството, в което се намира в майчиното мляко и се дължи на добавянето на палмов олеин към формулата от производителите на бебешки храни.

Безопасността на палмовия олеин е доказана чрез дългосрочната му употреба и статуса на FAS на GRAS. Палмовото масло има статус GRAS за използване в бебешка храна. Палмовото масло не е забранено в Европа и се използва от европейските производители за приготвяне на бебешка храна.

Въз основа на проведеното изследване беше установено, че вредата от палмовия олеин, присъстващ в адаптираното мляко за бебета, е, че палмовият олеин намалява абсорбцията на калций от детското тяло, поради което производителите на детски храни, съдържащи палмов олеин, са склонни да увеличават дозата на калций в такива смеси - така че тялото на детето да го получи в необходимото количество, като се има предвид фактът, че част от калция, съдържащ се в сместа, ще изчезне с изпражненията. Това е основната разлика между храните за кърмачета, съдържащи палмов олеин, и тези за кърмачета, в които той липсва (Similac, Nanny). Но в резултат на това детето получава необходимото количество калций в същото количество, което се съдържа в кърмата..

Малтодекстрин Е продукт за разграждане на нишесте. Както можете да видите от състава на NAN Premium, който цитирах по-горе, малтодекстринът не се съдържа в NAN 1, но присъства в NAN 2.

Трябва да се отбележи, че повечето кърмачета съдържат малтодекстрин, тъй като подобрява процеса на разтваряне на протеините..

Съществува мнение, че производителите на бебешка храна добавят малтодекстрин, защото прави сместа по-вискозна, забавя скоростта на нейното преминаване през стомашно-чревния тракт, помага да се увеличат интервалите между храненията и осигурява усещане за ситост..

Трудно е да се каже или не, но със сигурност можем да кажем, че NAN Premium със сигурност е не вискозна смес, а малтодекстринът не причинява алергии и не води до диабет, както се казва, а напротив, подобрява функционирането на стомашно-чревния тракт. Единствената смес, съдържаща малтодекстрин за деца, страдащи от цьолиакия, може да бъде противопоказана.

От гореизложеното можем да заключим, че съдържанието на палмов олеин и малтодекстрин в адаптираното мляко не уврежда бебето.!

Сега нека разгледаме предимствата и характеристиките на NAN Premium бебешка формула:

 • Аминокиселинният състав на всички кърмачета е най-близък до майчиното мляко..
 • Съдържа много суроватъчен протеин, за да помогне на бебето да усвои формулата по-лесно и по-бързо.
 • Съдържа пробиотици под формата на бифидобактерии BL и лактобацили, които предпазват тялото от вредни бактерии и укрепват имунната система.
 • Съдържа интелигентни липиди - две мастни киселини DHA (омега-3) и ARA (омега-6), открити в майчиното мляко, които са важни за развитието на мозъка и зрението на бебето и също помагат за укрепване на имунната система.
 • Сместа е силно делима и не оставя бучки.

Поради моя малък опит, хранех бебето само с NAN1 и скоро започнахме да имаме запек! След като проучихме въпроса, открихме, че NAN, както и много други смеси, трябва да се дава заедно с ферментирала млечна смес! Преминахме към такава схема на хранене сутрин с ферментирало мляко NAN1, след това NAN1 и вечер 2 хранене ферментирало мляко NAN1. След това забравихме какво е запек при дете.!

Трябва да се отбележи, че разреждам сместа NAN Premium със студена вода и след това я загрявам до оптималната температура в нагревателя за бутилки Chicco, за да не се губят витамини. В същото време не използвам вода от чешмата, а обикновено купувам 5 литрови бутилки бебешка вода Agusha или Fruto Nyanya. Защо, въпреки че тази вода е предназначена за деца, аз все още я кипя, тъй като след отваряне водата може да се съхранява не повече от три дни при температура 4 ° С - докато отстрани на тигана остават бяло покритие и малка утайка.

Много майки се оплакват, че когато преминат към NAN 2 (на 6 месеца), бебетата отказват да ядат сместа и започват да дават пълномаслено мляко! Не правете такава грешка, животинското мляко не е подходящо за дете за правилното му психическо и физическо развитие - детето не получава нужните му хранителни вещества, а само напълнява!

Нюансът на преминаване към NAN 2 е, че постепенно го привиквате към нов вкус, тоест в нормалната храна, да речем NAN1, вместо обичайните 5 супени лъжици почистване, добавяте 4 и 1 лъжица NAN2, постепенно измествайки NAN2 NAN1, т.е. първо заменете една лъжица с NAN2, след няколко дни две лъжици и така нататък, докато напълно преминете към NAN2, същата схема работи за NAN ферментирало мляко! Сега ядем ферментирало мляко NAN2 сутрин и след къпане преди лягане, през останалото време ядем NAN2 (без да включваме допълващи храни). Слава Богу, нямаме запек, а синът ми ходи до тоалетната 2-3 пъти на ден!

Трябва ли да препоръчате тази млечна формула NAN Premium? Изборът на сместа все още е индивидуален въпрос и зависи от това дали тя подхожда на вашето бебе по една или друга причина, дали ще му причини алергии или проблеми с изпражненията, ще кажа, че тази смес дойде при моето бебе от раждането.

В този преглед се опитах да разкрия плюсовете и минусите на NAN Premium, както и да споделя моя опит с използването на тази смес, за да не повтаряте грешките ми. И накрая, искам да кажа едно нещо - не забравяйте, че идеалният бебешки микс не съществува навсякъде, където има плюсове и минуси, така че изборът е ваш.

Ако този отзив ви е харесал, можете да прочетете другите ми отзиви по темата, която ви интересува, като използвате връзките по-долу.

Хранене за кърмачета:

Бебешка формула Nan

Бебешка формула NAN (NAN) е швейцарско качество, дългогодишни традиции и доказани съставки от Nestlé. Още през 1867 г. Анри Нестле, водещ фармацевт, след няколко неуспешни опита да разработи нов продукт чрез смесване на марково кондензирано мляко, брашно и захар, въпреки това излезе с формула за успех. Така се появи първата адаптирано мляко, заместващо майчиното мляко..

В продължение на много години експерти в различни области работят за подобряване на състава на формулата за новородени. За пълна подмяна на кърмата не можеше да става и дума. Природата е създала такава уникална храна за бебе, уникална по своя състав. Има обаче различни причини, поради които жените отказват да се хранят. Nestlé реши този проблем и създаде един от най-добрите продукти за бебета на пазара за кърмачета, наречен NAN..

Гама от смеси Nan

Хипоалергенна смес NAN.

Педиатрите от цял ​​свят отбелязват нарастваща алергия към протеините от краве мляко. Този вид смес, разработена по специална технология, намалява риска от негативна реакция, проявяваща се не само от кожен обрив, но и от запек, колики. Има няколко категории, едната от които е за бебета, а другата за бебета от шест месеца до 2 години..

Ферментирало мляко NAS с бифидобактерии.

Често след прием на антибиотици при деца микрофлората се нарушава, което изисква възстановяване. За тези цели е създадена тази смес. Той стабилизира основните процеси на храносмилане, помага за усвояването на протеини, като добавя специални бактерии към състава. Подходящ и за деца, страдащи от чревни заболявания и нарушения на стомашния тракт. Основата на сместа от протеин Opti Pro 1 и бифидобактерии BL.

NAN без лактоза.

Тази смес се препоръчва за деца с постоянна диария с различна тежест, както и с вродена непоносимост към лактоза. Съставът е снабден с прост въглехидрат - малтодекстрин, който има ниска концентрация на вещества. Също така богат на нуклеотиден състав, който е отговорен за възстановяването на тъканите и поддържането на имунната система.

Alfare NAS.

Създаден специално за родители, чиито деца са диагностицирани с хронични форми на стомашни и храносмилателни заболявания. Сместа се счита не само за хранене, но и за лекарство за профилактика на остри пристъпи на диария. Внимателно подбраният състав на продукта позволява на детето да повиши имунитета и защитните функции на тялото. Липиди, многобройни витамини, аминокиселини и минерали, които са толкова важни за пълното развитие.

PRE NAN.

Сместа е адаптирана за деца, родени преждевременно. В този случай сместа е проектирана да изпълнява редица функции за укрепване на здравето поради своя състав. Цели комплекси от мултивитамини, мастни киселини и хранителни вещества допълниха този продукт. Проучванията показват, че децата, родени с тегло под 3 кг, използвайки сместа от линията Pre NAN, бързо възстановяват функционирането на централната нервна система, както и активността на зрителните рецептори.

NAS Premium.

Сместа е подходяща за деца, склонни към алергии, тъй като в състава няма млечен протеин, тя е заменена със суроватка. В допълнение, съставът е разширен със следните елементи:

 • рибена мазнина;
 • таурин;
 • полезни бактерии;
 • микроелементи и др..

Сместа е подходяща за най-взискателните бебета и техните родители.

Как да приготвим Nan смес

За да може продуктът на компанията NAS да донесе декларираните ползи от използването на майки и татковци, те трябва да знаят как правилно да приготвят сместа. Всеки пакет е снабден с подробни инструкции с посочване на пропорциите, както и:

 • възрастова категория. Експертите са установили, че адаптираните формули на NAS са по-подходящи за новородени до 18 месеца. Всеки месец има свой собствен брой, от 1 до 4. Не забравяйте да вземете предвид тази информация, когато избирате смес за бебе, защото различните възрасти изискват отделни компоненти и вещества в състава;


Педиатрите съветват да се хранят не повече от 250 mg млечна формула на хранене. Ако бебето откаже да довърши сместа, която сте приготвили, не трябва да се опитвате да го храните. Това може да повлияе негативно на общото благосъстояние на детето..
мерителна лъжица в опаковка ще ви каже колко лъжици да разредите в течност;

 • първо трябва да стерилизирате съдовете;
 • врящата вода няма да работи при разреждане на сух прах, това може да доведе до появата на бучки;
 • температурна норма 35-50 градуса, по-добре е да вземете варена течност;
 • изсипете сместа в бутилката и налейте вода, след това затворете плътно капака и разклатете енергично;
 • използвайте готовия продукт веднъж, производителят предупреждава, че претоплянето и продължителното съхранение са неприемливи;

Съхранение на Nan микс

Преди да отворите опаковката, обърнете внимание на датата на производство и срока на годност. За удобство вземете писалка и напишете на гърба датата на първото отваряне, така че ще бъде по-удобно да проследите срока на годност, препоръчан от производителя. Затворете опаковката плътно всеки път след отваряне. Съхранявайте на тъмно и сухо място, защото всяка влага, попаднала в праха, може да направи цялото съдържание на опаковката неизползваема. Не се препоръчва използването на сместа по предназначение след срока на годност, посочен на опаковката..

Смесена цена Nan

Компанията Nestlé редовно се грижи за своите клиенти, като разширява пазара на продажби. Всъщност във всеки търговски обект можете да си купите смес от NAS. Най-пълният асортимент се намира в специализирани магазини или в интернет сайтове. Цената варира от $ 10 за кутия и повече, в зависимост от линията, която ви интересува.

Състав на Nan смес

Производителят на смеси NAN има за цел да създаде премиум линия, където всеки компонент ще носи своята полезна функция. И ето какво се получи, например смес от NAS 1 Premium:

 • желязо, малко по-малко от посоченото, 4,8 mg;
 • витамин Ц;
 • калций;
 • фосфор;
 • пепел;
 • протеини от заместители на кравето мляко - суроватка;
 • полиненаситени мастни киселини;
 • нуклеотиди;
 • пребиотици без олигозахариди.

Съставът е абсолютно безопасен, не съдържа примеси, добавки, токсини. Това още веднъж потвърждава високото качество на швейцарския продукт за новородени бебета..

Сместа не е подходяща

Понякога има случаи, когато смес от NAS по различни причини не е подходяща за дете, има няколко от тях:

 • недостигът на лактоза при бебе води до влошаване на функционирането на храносмилателния тракт. Всичко това поради високото съдържание на лактоза в състава на NAS;
 • бебето не винаги е в състояние да усвои висококалоричната смес, предлагана от родителите, отделителната система тук се проваля и в резултат чести проблеми с изпражненията;
 • алергична реакция към хипоалергенна или друга смес. Появата на обрив на продуктите на NAS е отбелязана неведнъж; може да има много фактори, провокиращи алергии. Това е кръстосана реакция към продукт, използван преди, това е реакция към несмилаем елемент в състава.

Преди да започнете да давате сместа на детето, като ги замествате с хранене, струва си да го разредете в няколко мерителни лъжици прах и да започнете с 80-90 ml течност. На следващия ден проследете състоянието на детето, ако е възможно, запишете цялата дневна диета на бебето в хранителен дневник. След това постепенно увеличавайте дозата, като същевременно продължавате да наблюдавате благосъстоянието на детето. Често съществува концепцията за непоносимост към храна, когато натрупването на хистамин се случва бавно и след това изведнъж излиза навън. В тези моменти без записи е трудно да се разбере на какво би могло да реагира детето..

Всеки родител се стреми да даде всичко най-добро на своето бебе. Линията от формули на Nestlé NAS е резултат от многогодишни изследвания и разработки в областта на детската храна. Този продукт с право може да бъде наречен лидер сред своите колеги по отношение на полезните му свойства. Честито бебе, щастлива мама!

Отзиви за кърмачета за кърмачета Nan

Екатерина, 31 години, Самара

„Прочетох статия за формулата на NAS за деца с алергии и реших да я пробвам. Тя отиде при моя Никита. Няма нови обриви, коликите са отстъпили, мирише добре и детето харесва вкуса. Разбира се, цената е висока, но като се има предвид, че съотношението на суроватъчните протеини към казеина е пропорционално на съдържанието в кърмата, си заслужава. За здравето на детето нашето семейство реши да закупи точно тази смес. "

Олга, 21 г., Москва

“Дъщеря от 4 месеца на изкуствено хранене. Опитах много марки смеси, започнаха чести запеци. Педиатърът посъветва Националната академия на науките Кисело мляко, столът се изправи, но се появи малък обрив по тялото. Те започнаха да дават по-удовлетворяващ NAN 1 и чрез рецепцията отново NAS KM. Всичко е наред, детето започна да ходи всеки ден до тоалетна и кожата е чиста. "

Преглед на бебешката формула "NAS"

Бебешка храна "NAN" ("NAN") се произвежда от концерна Nestlé, който има дългогодишен опит в производството на подобни продукти от 1867 г., когато основателят на компанията, Henry Nestlé, създава първия прототип на модерен заместител на кърмата. Оттогава концернът продължава да работи по подобряване на млечните формули, прилагайки теоретични знания и резултатите от задълбочени изследвания, за да създаде продукти, които са възможно най-близки по състав до кърмата и ви позволяват да осигурите на детето хранене при липса или невъзможност за кърмене..

 1. Видове и състав на смеси "NAS" за здрави деца
 2. Какво представлява блатото OPTIPRO в NAN смеси и защо се въвежда там?
 3. Други композиционни характеристики
 4. Лечебно-профилактични и терапевтични смеси "NAS"
 5. "NAN кисело мляко" 1,2,3
 6. "NAS Anticoliki"
 7. "Тройна комфорт на NAS"
 8. "NAS хипоалергичен" 1,2,3
 9. "NAS Antireflux"
 10. "NAN без лактоза"
 11. "Pre NAN" за недоносени бебета
 12. Укрепващо средство за кърма "Pre NAN FM85"
 13. Плюсове и минуси на суха адаптивна смес "NAS"

Видове и състав на смеси "NAS" за здрави деца

Тъй като нуждите на детето от хранителни вещества и биологично активни вещества не са еднакви в различните периоди от живота му, Nestle създаде линия от млечни формули и бебешко мляко NAS.

 1. "NAN" 1 Прахообразна млечна смес от раждането.
 2. "NAN" 2 Суха млечна смес от шест месеца.
 3. "NAN" 3 Бебешко мляко от дванадесет месеца.
 4. "NAN" 4 Бебешко мляко от осемнадесет месеца.

Трябва да се спазва възрастта, посочена на опаковката, тъй като тялото на малко дете все още не е приспособено към възприемането на смес, предназначена за по-големи деца. Дизайнът на опаковката е претърпял някои промени. На капака се появи прозрачен прозорец, който разкрива мерителна лъжица, изолирана от продукта с фолио. Сега можете просто да вземете лъжица и да не я търсите в сместа, като по този начин нарушавате нейната стерилност.

В допълнение към сухите, има течни смеси "NAN" 1,2 в опаковки от 200 ml, които не се различават по състав от сухите и единственото нещо, което трябва да се направи, преди да ги дадете на дете, е да се налее в бутилка и да се загрее.

Какво представлява блатото OPTIPRO в NAN смеси и защо се въвежда там?

"NAN" 1 и "NAN" 2 са адаптирани детски храни, а "NAN" 3 и "NAN" 4 са сухи млечни напитки за хранене на деца. Основната разлика между тях е намаленото съдържание на протеин в адаптирани смеси поради значителното количество деминерализирана суроватка. В млечните напитки необходимият протеинов баланс се постига чрез обезмаслено мляко и суроватъчен протеин. Благодарение на това в "NAS" 1 оптималното съотношение на суроватъчните протеини и казеина е 70:30, близко до същото съотношение в кърмата, равно на 80:20. Може би никоя друга смес не може да се похвали със същите почти идеални стойности. За "NAN" 2, "NAN" 3 и "NAN" 4, съотношението на суроватъчни протеини и казеин е 60:40, както и за зряла кърма на жена. Този протеин се нарича OPTIPRO. Той може да намали метаболитния стрес и да намали риска от затлъстяване в бъдеще, като поддържа правилното съотношение на протеини и поддържа необходимия аминокиселинен баланс. Продължителният ефект на храненето в ранна детска възраст върху характеристиките на метаболизма в зряла възраст придобива все по-голямо потвърждение днес и в тази светлина протеинът OPTIPRO изглежда много убедителен. Тъй като майчиното мляко се различава по аминокиселинен състав от кравето, в сместа "NAN optipro 1" се въвеждат незаменими аминокиселини: таурин, фенилаланин и хистидин.

Други композиционни характеристики

Естественият въглехидратен компонент на продуктите на NAS за здрави деца е лактозата, която в комбинация с малтодекстрин осигурява сладък вкус, дава на детското тяло необходимата енергия, насърчава дълго чувство на ситост и прави продукта по-плътен. В "NAS" 3 и "NAN" 4 няма захароза, което ги отличава благоприятно от някои подобни продукти от други производители.

Мастният компонент е смес от масла и рибено масло, които осигуряват на тялото незаменими мастни киселини. Доскоро палмовият олеин, една от фракциите на палмовото масло, се използва в детската храна на NAS. Поради широко разпространената „антиреклама“ на палмово масло, Nestlé отказа да го използва. Сега в детската храна "NAS" 1,2,3,4, в зависимост от разделението по възраст на бебето, от растителни масла можете да намерите само слънчогледово, високоолеиново слънчогледово, рапично ниско еруково и кокосово масло. Комплексът от полиненаситени мастни киселини в смесите „NAN“ се нарича „Умни липиди“, най-важните от които са докозахексаеновата (DHA) и арахидоновата (ARA) киселини, които спомагат за укрепването на имунната система и са необходими за правилното развитие на зрението и мозъка.

Бебешка храна "NAN" е една от малкото пресни смеси, които съдържат пробиотици - живи култури от бифидобактерии BL, които допринасят за образуването на полезна микрофлора на дебелото черво и укрепват имунната система. Lactobacillus DENTA PRO, които обитават целия храносмилателен тракт на здрав човек и обитават устната кухина, допринасят за предотвратяване на кариес, допълнително са включени в състава на "NAS" 2,3,4.

Всички смеси "NAN" съдържат необходимия комплекс от витамини и минерали, които отговарят на възрастовите нужди на бебето.

Нова опаковка и нов състав на сместа "NAS" 1

Прочетете също статии за други храни за кърмачета:

Лечебно-профилактични и терапевтични смеси "NAS"

Тези смеси се използват за кратко време, както е предписано от педиатър с цел терапевтична и профилактична диетична терапия. Те обикновено се характеризират със същия състав, както при смесите "NAS" за здрави деца, но има и различия, свързани с особеностите на тяхното предназначение.

"NAN кисело мляко" 1,2,3

Насърчава нормализирането на чревната микрофлора, подобрява храносмилането, предпазва от чревни инфекции и укрепва имунната система.

Съставът на "NAN кисело мляко" се различава от обичайния "NAN" поради ферментацията на млечния компонент под действието на специални микроорганизми, които причиняват млечнокисела ферментация. Този процес е придружен от разграждането на протеини, лактоза и мазнини с образуването на множество химични съединения, които са принципно нови (витамини, млечна киселина, бактерицидни вещества) или които са продукти на разлагането на оригиналните съединения (пептиди, мастни киселини). Всъщност част от работата на храносмилателните ензими на стомашно-чревния тракт се поема от бактериите за закваска, което прави процеса на храносмилане по-бърз и по-малко енергоемък. "NAN кисело мляко" 2,3 се различава по равно съотношение на суроватъчни протеини и казеин. Всички смеси от кисело мляко NAN съдържат живи млечнокисели бактерии и бифидобактерии, което определя техните пробиотични свойства.

"NAS Anticoliki"

Основната цел е предотвратяване на колики. Сместа е предназначена за деца от раждането и няма възрастово разделение.

Протеинът в сместа е частично хидролизиран, което улеснява усвояването на сместа и намалява риска от алергични реакции. Ниското съдържание на лактоза намалява ферментационните процеси, причинени от временно намаляване на активността на лактазата през първите месеци от живота и образуването на газове, които са причините за коликите при дете. Пробиотичната култура на лактобацили L. reuteri подпомага храносмилането, насърчава развитието на полезна чревна микрофлора и е абсолютно безопасна за новороденото.

"Тройна комфорт на NAS"

Използва се за елиминиране на симптомите на функционални храносмилателни разстройства, придружени от колики, запек и нарушение на чревната микрофлора. Продуктът е предназначен за деца от раждането и няма възрастово разделение.

Той има състав, подобен на този на NAS Anticolica. Разликата се крие в допълнителното въвеждане на пребиотици (олигозахариди), необходими за нормалното развитие на полезна чревна микрофлора.

"NAS хипоалергичен" 1,2,3

Използва се, ако има свързана предразположеност към алергия към протеин от краве мляко или като междинна смес при прехвърляне на дете от медикаментозно към конвенционално адаптирана формула.

Той принадлежи към броя на профилактичните хипоалергенни смеси, тъй като съдържа частично хидролизирани суроватъчни протеини, което намалява риска от алергични реакции. Степента на разграждане на протеините е по-висока, отколкото при други смеси на "NAN" с хидролизиран протеин. Живи бифидобактерии BL - единствената култура от микроорганизми в сместа.

"NAS Antireflux"

Помага за премахване на регургитацията при кърмачета. Сместа е предназначена за деца от раждането и няма възрастово разделение.

Поради добавянето на сгъстител, който е нишесте, той образува плътен съсирек в стомаха, който предотвратява регургитацията и осигурява дълго чувство на ситост. В същото време нишестето има фиксиращ ефект, поради което, с тенденция към запек, тази смес не е подходяща за дете. Протеинът в сместа се хидролизира умерено, лесно се абсорбира и намалява вероятността от алергични реакции. Пробиотичната култура на lactobacillus L. reuteri, подобна на тази в майчиното мляко, спомага за намаляване на регургитацията три пъти, нормализира микрофлората и има благоприятен ефект върху храносмилането на бебето.

"NAN без лактоза"

Предназначен за деца с дефицит на лактаза, той помага на детското тяло да се възстанови след диария. Сместа е предназначена за деца от раждането и няма възрастово разделение.

Сместа не е хипоалергенна, съотношението на суроватъчните протеини и казеина е 60/40 и се различава от "NAN" 1 с увеличаването на дела на казеина. Лактозата е заменена от глюкозен сироп, който се смила много по-лесно. Пробиотиците са представени от лактобацили L. reuteri.

"Pre NAN" за недоносени бебета

Предназначен за хранене на недоносени и бебета с ниско тегло при раждане. Осигурява на детето всички необходими вещества за бърз растеж.

Съотношението на суроватъчните протеини към казеина е 70/30. Протеинът в сместа е частично хидролизиран, което благоприятно влияе върху скоростта на неговото усвояване и намалява риска от алергии. Оптималният баланс на калций и фосфор допринася за правилното формиране на костите. Сместа се използва, докато детето достигне телесното тегло от 1800 g, тъй като съдържа доста високо съдържание на протеин от 2,2 g / 100 ml от сместа, след което "Pre NAN" се заменя с обичайната адаптирана смес. В допълнение към сухата смес има и течна готова за употреба смес "Pre NAN" 0 (PreNAN).

Укрепващо средство за кърма "Pre NAN FM85"

За специални медицински цели за ниско тегло при раждане и недоносени бебета с цел обогатяване на кърмата.

PreNAN FM 85 допринася за обогатяването на кърмата с основни хранителни вещества, чието количество, въпреки уникалния състав на млякото на майките, които са родили преди време, все още е оскъдно. Също така, подсилващо средство за кърма (фортификатор) ви позволява да увеличите количеството хранене за бебе, ако кърмата не е достатъчна. Възможно е да се използва "Pre NAN FM85" съгласно общата схема на разреждане или след анализ на кърмата на жената, като се вземат предвид индивидуалните характеристики. Използването на тази храна изисква задължително медицинско наблюдение..

Плюсове и минуси на суха адаптивна смес "NAS"

Всяка смес не е идеална храна за хранене на новородено и винаги има своите положителни и отрицателни страни. Храненето на дете, дори от гледна точка на майката, с добра смес, препоръчана от многобройни рецензии, винаги крие риск от индивидуални реакции под формата на колики, запек, алергии. Сместа "NAN" с право може да се счита за една от най-добрите смеси на пазара. Ако не сте объркани от цената (около 650 рубли за 400 г), можете спокойно да се доверите на богатия опит на Nestle и да изберете тази конкретна смес..

професионалисти

 1. Това е единствената формула за бебета от раждането "NAN" 1 с уникален протеинов състав, максимално близък по отношение на съотношението на суроватката и казеина към протеина в кърмата.
 2. В смесите "NAS" 1,2,3,4 няма палмово масло.
 3. Сместа съдържа незаменими полиненаситени мастни киселини, нуклеотиди, пробиотици, незаменими аминокиселини, витамини и минерали.

Минуси

 1. Съдържанието на лактоза е малко по-високо от това в майчиното мляко, което може да има лош ефект върху храносмилането при лактазен дефицит.
 2. Осмолалността на сместа е по-висока от тази на майчиното мляко, което поставя повишено натоварване върху отделителната система на детето.
 3. Няма пребиотици.

Нан-1 смес

При производството на сместа Nan-1 не се използват генетично модифицирани съставки, консерванти, оцветители или аромати. Продуктът е направен със суроватка на прах.

Формулата Nan-1 е подходяща за хранене на здрави бебета от раждането.

Калорично съдържание на сместа Nan-1

Калоричното съдържание на сместа Nan-1 е 519 kcal на 100 грама продукт.

Състав на смес Nan-1

Нан-1 Премиум формула за кърмачета съдържа: деминерализирана суроватка, обезмаслено мляко, лактоза, растителни масла, суроватъчен протеин, калциев цитрат, калиев цитрат, рибено масло, соев лецитин, натриев хлорид, L-аргинин, магнезиев хлорид, калциев хлорид, таурин, нуклеотиди, L-хистидин, железен сулфат, инозитол, цинков сулфат, L-карнитин, меден сулфат, калиев йодид, манганов сулфат, натриев селенат, витамини.

Продуктът е обогатен със следните витамини: A, D, E, K, C, B1, B2, B3, B6, B9, B12, B4, B8. От минералите съдържа: желязо, магнезий, фосфор, мед, цинк, йод, калий, селен, хлориди, натрий, манган и калций.

Полезни свойства на сместа Nan-1

Балансираният състав на формулата Nan-1 ви позволява да осигурите на растящото си бебе всички необходими хранителни вещества. Той има следните благоприятни ефекти върху тялото на бебето през първите месеци от живота му:

 • насърчава оптималното физическо и психическо развитие;
 • укрепва имунната система;
 • изпълнява защитна функция;
 • осигурява здравословно състояние на чревната микрофлора.

Освен това съдържа мастни киселини (DHA, ARA), които играят важна роля в развитието на мозъка и органите на зрението и участват във формирането на имунитета на бебето. Съдържанието им в сместа е подобно на количеството в кърмата..

Противопоказания за Nan-1 смес

Моля, обърнете внимание, че изкуственото хранене трябва да се използва само ако кърменето е невъзможно и по препоръка на лекар.

Как да използвате смеси Nan-1

Когато приготвяте сместа, следвайте инструкциите на опаковката (калоризатора). Използвайте таблицата за хранене, за да определите количеството течен и сух продукт..

Предложете на детето си само прясна формула. Не използвайте остатъци от предишни хранения. Контролирайте температурата на сместа преди хранене, тя не трябва да надвишава 37 градуса.

Как да съхранявате сместа Nan-1

Срокът на годност на сухата млечна формула Nan-1 е 2 години. Отвореният продукт се съхранява не повече от три седмици.