Ние предлагаме най-добрата формула за кърмачета, чийто състав осигурява на детето добро хранене.

Защо да изберете палмово масло и формула за бебета без ГМО

Растителното масло е включено във формулата за бебета, за да се получи съдържание на мазнини, максимално близко до това, което се намира в майчиното мляко. Палмовото масло е заредено с мастни киселини и холестерол. Тези компоненти пречат на усвояването на калция, който е необходим за растежа и развитието на детето, и те също могат да повлияят отрицателно на храносмилателната система на бебето..

Храненето за кърмачета без палмово масло и ГМО е абсолютно безопасно, не създава затруднения при новородени с изпражнения, насища организма с необходимото количество мазнини и калций.

Интересно е

Редица проучвания показват, че адаптираното мляко за кърмачета без палмово и кокосово масло подобрява усвояването на калций и мазнини при новородени с 20-25%. На свой ред, с най-точната дозировка, смесите с палмови масла са безвредни за организма и са одобрени от Научноизследователския институт по хранене (Москва).

Видове адаптирано мляко без палмово масло

Основният критерий, по който се определя качеството на храните за кърмачета, е характеристиките на състава. Формули без палмово масло се използват за нормализиране на храносмилането и интензивно увеличаване на теглото на недоносените бебета. Освен това такива продукти спомагат за повишаване на имунитета на бебетата..

Диференциацията на продуктовия състав е по-широка. Храните за кърмачета са разделени на няколко вида:

 • антирефлукс;
 • ниско или без лактоза;
 • хипоалергичен;
 • ферментирало мляко;
 • соя;
 • с пребиотици.

Антирефлуксните формули са предназначени за новородени, страдащи от честа регургитация по време на хранене. Съставите без лактоза или с ниско съдържание на лактоза се препоръчват за хранене на бебета с непоносимост към млечна захар - лактоза. Хипоалергенните храни са показани за новородени, изложени на риск от хранителни алергии. Добавянето на пребиотици спомага за нормализиране на функционирането на стомашно-чревния тракт. За здрави деца се предлагат млечни смеси с аромати на ванилия и шоколад.

Важно е да знаете

Антиалергенни смеси без палмово масло най-често се хранят на тези деца, чиито родители, братя или сестри са склонни към алергични реакции..

Коя кърма за кърмачета не съдържа палмово масло

Двама производители на бебешки храни, Similac и Nanny, са напълно елиминирали палмовото масло от адаптираното мляко. Производителите Nutrilon, Kabrita и Heinz са се научили да променят структурата на палмитиновата киселина, която е в основата на палмовото масло. Млечните формули с бета-палмитат гарантират оптимално усвояване на калция, минерализация на костите и в резултат на това правилното физическо и психическо развитие на детето.

Родителите са загрижени за въпроса коя адаптирано мляко не съдържа класическо палмово масло? Това е храна на известни марки:

 • Бавачка;
 • Симилак;
 • Нутрилон;
 • Кабрита;
 • Хайнц.

Хранителна формула за бебета без палмово масло. Списък

За да разберете коя кърма за кърмачета е по-добра без палмово масло, ето списък с хранителни продукти с кратки характеристики. Сред формулите без палмово масло можете да намерите хранене, подходящо както за напълно здрави бебета, така и за деца с ниско тегло, склонност към хранителни алергии, както и непоносимост към лактоза и дисфункция в стомашно-чревния тракт..

Таблица 1. Характеристики на смеси без палмово масло, произведени под марката Similac
Смеси без палмово маслоСпецификацииДетска възраст
Similac Premium 1, 2, 3Съдържа пребиотици и пробиотици, полезни минерали, макронутриенти; нормализира храносмилането, възможно най-близо до кърмата.За деца от раждането до 18 месеца.
Similac 1, 2Включва пребиотици; за изкуствено и смесено хранене на здрави деца.За новородени и бебета от 6 до 12 месеца.
Similac GA 1, 2Хипоалергенна формула; за профилактика на хранителни алергии, подпомага имунитета, нормализира храносмилането.За новородени, за деца от 6 до 12 месеца.
Similac Pedia Сигурна ванилия, шоколадСъдържа пребиотици, витаминен и минерален комплекс; децата ще харесат вкуса на ванилия или шоколад.За деца от 12 месеца.
Симилак изомилВключва соев протеин, антиоксиданти и пребиотици; намалява честотата на регургитация, предотвратява образуването на газове в стомашно-чревния тракт, насърчава развитието на детето.За новородени бебета с алергия към протеини към краве мляко и непоносимост към лактоза.
Similac Ниска лактозаСъдържа пребиотици; за нормализиране на храносмилането.За новородени бебета със свръхчувствителност към млечна захар (лактоза).
Similac 1 AntirefluxВключва комплекс от хранителни вещества; за нормализиране на храносмилателния трактЗа новородени бебета с честа регургитация.
Similac NeoSureСъдържа пълен набор от хранителни вещества за подпомагане растежа на бебетоЗа недоносени деца с ниско тегло при раждане (тегло при раждане под 1,8 кг).

Храните за кърмачета без палмово масло също се предлагат от Nanny. Тези продукти се произвеждат на основата на здравословно козе мляко, което по своя състав е по-близко до майчиното мляко, отколкото кравето мляко. Балансът на протеини и наличието на пребиотици в сместа има положителен ефект върху развитието на тялото на здрави и новородени с ниско тегло при раждане.

Най-добрата формула за бебета без палмово масло

Най-добрите експерти включват храните за кърмачета, които съдържат пребиотици, комплекс от витамини и минерали. Храненето има висок рейтинг, което има благоприятен ефект върху развитието не само на физическите, но и на умствените способности на бебето..

Когато избирате млечна формула, трябва да се ръководите от характеристиките на тялото на детето. За правилния подбор на бебешка храна задължително се консултирайте с педиатър.

заключения

Млечните млека за кърмачета, които не съдържат палмово масло, допринасят за пълното усвояване на калция от тялото на детето, нормализират процеса на храносмилане и подпомагат имунната система. Този тип адаптирано мляко е подходящо за бебета от 0 до 18 месеца..

Отговорът на най-популярния въпрос от родителите за това кои смеси без палмово масло са в списъка на универсалните е тук:

 • Similac Isomil;
 • Similac Premium;
 • Similac 1 Antireflux;
 • Nannie Classic.

На пазара се предлагат и млечни формули с модифицирана структура на палмово масло - бета-палмитат (Heinz, Cabrita, Nutrilon). Тези продукти са максимално близки по състав до майчиното мляко и са абсолютно безвредни за тялото на бебето..

Списък на най-добрите детски храни без палмово масло, техните ползи и вреди

Повечето храни за кърмачета са сходни по хранителна стойност и вкус с майчиното мляко, така че мазнините са незаменим компонент, който трябва да присъства сред компонентите. Много марки са се научили да пестят пари, като заместват палмовото масло с растителни мазнини, което според изследванията е вредно. Трябва ли да купувам адаптирано мляко без палмово масло като компонент или малки дози от компонента са безвредни за бебето?

Какво е палмово масло

Продуктът от палмови суровини е най-евтиният сред всички растителни мазнини, поради което съставката се добавя към хлебни изделия, детски смеси, сладкарски изделия. Благодарение на този компонент в готовите продукти се намалява количеството маргарини, които са богати на вредни киселини.

Продуктът е направен от плодове, отглеждани върху маслената палма. Дървото расте в Индонезия, но често се среща в Малайзия. Високото съдържание на мазнини в суровините позволи на растението бързо да премине към лидерите, благодарение на което продуктът стана евтин и широко разпространен в производството на храни.

Състав на палмово масло

Особеността на мазнините от палмови суровини е сладък вкус и устойчив аромат. Каротеноидите, които се намират тук в огромни количества, му придават приятен оранжев оттенък. Преди употреба веществото се пречиства, което премахва характерния вкус, цвят и мирис. Едва тогава продуктът от палмови суровини се използва при производството на продукти.

Сред компонентите, в допълнение към каротеноидите, присъстват:

 • киселини (олеинова, ланолова, палмитинова);
 • триглицериди;
 • аминокиселини.

Изследванията са доказали, че съставът съдържа холестерол, който е в състояние да се натрупва в организма.

Ето защо присъствието на палмови растителни материали в диетата за бебета, особено в големи количества, не се препоръчва..

Как се прави палмово масло

Приготвянето на вещество, което е толкова популярно в готвенето, не е особено трудно. От палмовите плодове се изцеждат мазнини, след което суровините се пречистват, в резултат на което ароматът и вкусът изчезват. След това продуктът се подлага на фракциониране, което прави възможно получаването на олеин и стеарин.

За готвене се използва само олеин и често се фракционира. Полученият компонент е скъп, така че растителната мазнина често се използва в печени изделия, които са били подложени на една обработка.

Причина за добавяне на палмово масло към храните за кърмачета

Не винаги, след раждането на бебето, младите майки имат възможност да дават на бебето кърма, понякога трябва да купуват млечни формули. Храненето трябва да има състав, максимално близък до компонентите, които се произвеждат от млечните жлези на жената. Производителите трябва да добавят съставки, които могат да отговорят на нуждите на бебето от мазнини.

Продуктът от крава не отговаря много на майчиното мляко, затова е необходимо съставките да се коригират с растителни мазнини, богати на триглицериди. Палмовите суровини напълно отговарят на горните изисквания, тъй като именно този елемент е толкова необходим в бебешката храна, който е в изобилие в състава..

Ползите и вредите от палмовото масло за новородени

Въпрос, който често възниква сред неопитни млади майки, е дали е полезно да се даде на детето смес с палмова мазнина в състава.

Лекарите казват: ако продуктът се съдържа в малки количества, това е добре за трохите.

Съставът съдържа мастни киселини (Омега-3, Омега-6), необходими за растежа и развитието на новороденото.

Защо консумацията на продукт от палмови плодове е опасна за малкия организъм? Особеността на палмовото вещество е наличието на някои елементи, които не се разграждат и не се отделят с изпражненията. Това е вредно, тъй като провокира колики, нарушения на изпражненията и коремни болки при бебето. Причината за лошия растеж на костите и тяхната крехкост също се крие в редовното използване на храни с високо съдържание на палмова мазнина от кърмачетата..

Смеси без палмово масло: Списък на марките

Младите майки се интересуват от коя смес тази добавка напълно липсва и какво може успешно да я замести. Трудно е да се намери бебешка храна, която да не съдържа палмово масло. Повечето производители не се притесняват за здравето на малко тяло, като добавят този нежелан компонент към сместа..

Въпреки популярността на палмовия продукт сред производителите, някои от тях са се научили да правят смеси, които не съдържат растителна мазнина. В бебешката храна това вещество се заменя с други компоненти, които са сходни по структура и състав. Бета-палмитратът е елемент, получен изкуствено, но по хранителна стойност той по нищо не отстъпва на веществото от палмовите плодове. Този компонент е по-полезен, тъй като насърчава усвояването на калций, хранителни вещества, минерали.

Смеси от суроватка без палмово масло

Бебешката храна на основата на естествено козе мляко има редица предимства - лесна смилаемост, пълен набор от хранителни вещества, без захароза.

Препоръчва се на детето да се дават следните суроватъчни смеси:

 • Няня (произведена в различни форми - за бебета и едногодишни деца);
 • Cabrita (съдържа бифидобактерии, пребиотици, мастни киселини, пробиотици);
 • Similak (редовната употреба има благоприятен ефект върху физическото и психическото развитие на детето);
 • Нутрилон (като добавка има компоненти, които повишават имунитета на малък организъм).

Всяка марка предлага различни формулировки, така че е лесно за майките, чиито деца имат здравословни проблеми или вродени патологии, да изберат най-полезния продукт..

Казеинови смеси без палмово масло

В казеинови смеси суроватката напълно липсва, такива състави се препоръчват за деца, чието тяло не приема мляко.

Сред значителния асортимент могат да се отбележат най-добрите производители на такава детска храна:

 • Неподходящ (привлича с ниска цена, витаминен състав, способността да се дава дори на бебета от раждането);
 • Кошница Babushkino (продукт на местни производители, който не съдържа палмови суровини);
 • Semper (съдържа таурин, който е полезен за развитие, има благоприятен ефект върху зрението, насърчава смилаемостта).

Препоръчително е да давате казеинови смеси на бебета от раждането, но първо е по-добре да разберете от лекаря на какво да дадете предпочитание..

Ферментирали млечни смеси без палмово масло

Ферментиралото мляко за бебешки храни има висока цена, но този продукт е предпочитан от родителите.

Сред най-популярните са:

 • Heinz (произвежда бебешка храна, която отчита всички нужди на малък организъм);
 • Mamex (разрешено е да се дава само на деца от 3 месеца);
 • Nutrilak (съдържа аминокиселини, мастни киселини, витамини, лутеин като съставки).

Въпреки високата цена, лекарите препоръчват използването на ферментирали млечни смеси за хранене на деца, които най-добре отговарят на нуждите на детския организъм..

Най-добрите смеси без палмово масло

Много родители се интересуват от това какви лекарствени форми препоръчват лекарите и дали има рейтинг на най-добрите продукти за деца.

Почти цялата бебешка храна, която не съдържа палмово масло, се счита за здравословна, но лекарите разграничават две марки, чиито продукти са признати в целия свят..

Детските лекари препоръчват да се обърне внимание на продуктите на компаниите Similak и Nenny - именно тези смеси са най-подобни на майчиното мляко и не се различават по съдържанието на хранителни вещества. Храната е хипоалергенна и дори деца, склонни към дразнене, могат да я използват - страничните ефекти са напълно изключени.

Изборът на адаптирано мляко за кърмачета трябва да се предприема много внимателно - зависи от това колко бързо ще се развие бебето, дали ще има странични реакции и алергии. Ако все още се съмнявате какво да купите, по-добре отидете на консултация с педиатър, който ще препоръча най-полезния състав.

Списък на най-добрите формули без палмово масло и ГМО: избор на безопасна храна за новородени

Много хора, които купуват мляко и други млечни продукти, знаят, че често съдържат палмово масло, което действа като евтин заместител на мазнините. Има мнение, че това е вреден продукт. Родителите на малки деца обръщат внимание на състава, опитвайки се да изберат адаптирано мляко без палмово масло. Оправдани ли са техните страхове? Какъв е този продукт, полезен или не?

В наши дни се добавя към млечни продукти и различни полуфабрикати. В медиите можете да намерите редица статии, обявяващи недопустимостта на използването на палмово масло. Смята се, че диабетът, сърдечно-съдовите заболявания и затлъстяването могат да се развият от него. Но всъщност това не е вярно.

Поради ниската цена на палмовото масло, то се използва от производителите на повечето хранителни продукти, включително адаптирано мляко

Факти и митове

 1. Маслената палма расте в Индонезия и Малайзия. Именно неговите плодове служат като суровини за производството на масло. Плодовете се пресоват, получената маса се обработва. Има много мазнини. Той е евтин, така че често се използва в хранителната индустрия. Продуктът съдържа повече витамини Е и А от всяко друго масло. Мазнините от него се усвояват забележително от хората - около 95%. Тази цифра е по-висока от тази на мазнините от краве мляко.
 2. В древен Египет палмовото масло се е използвало за производство на храни. Вече се смяташе за много полезен продукт за организма. Фактът, че той не се усвоява от храносмилателната система, не е истина. Смилаемостта му е много висока. Смеси без палмово масло не са по-добри за дете.
 3. Основната опасност за здравето, свързана с растителните мазнини в готвенето, е свързана с висок прием на наситени мазнини. Те повишават холестерола, насърчават образуването на плаки в кръвоносните съдове и ги замърсяват. Най-опасните наситени мазнини са транс-мазнините или хидрогенираните липиди. Останалата част от мазнините може да се консумира. Трансмазнините се получават чрез трансформиране на растително масло в твърдо или полутвърдо състояние. От тях се приготвят евтини десерти и удобни храни. Палмовото масло има полутвърда природа. Не е необходимо да се хидрогенира. По-добре е да изключите полуфабрикатите, закупените в магазина десерти и сладкиши от менюто на кърмачка.
 4. Не е вярно, че европейските производители не използват този продукт при производството на адаптирано мляко за кърмачета. Той присъства в диетата, но на етикета е обозначен като растителна мазнина, без да се посочва произходът му. Тази грешка ще бъде коригирана скоро и на опаковките ще бъдат посочени определени мазнини.
Основната опасност от гледна точка на повишаване на холестерола в кръвта са закупените в магазина сладки сладкиши и десерти - по-добре е да не ги ядете за кърмачка.

На кого да вярваме?

Дали палмовото масло е наистина опасно за здравето на бебето, няма точни данни, но не трябва да използвате непроверени спекулации при избора на бебешка храна. Доверете се на научни доказателства. Ако съставът съдържа друго растително масло и хранете бебето си с адаптирано мляко без палма, употребата му не е по-полезна..

Има ли смес без палмово масло?

Да, има. За майки и татковци, които силно не харесват добавянето на този продукт, са разработени формули без него. Кой е по-добър, решете сами: "Nenny", "Nestogen", "Semilak" (препоръчваме да прочетете: адаптирано мляко за бебета "Nenny" с козе мляко: как да се размножава?).

Тези смеси без палмово масло използват други видове растителни мазнини. Semilak съдържа соеви, кокосови и шафранови мазнини. Фактът, че те са формули без палмово масло, не премахва основния им недостатък - кърмата не е сходно по съдържание. Те не са добре адаптирани към храносмилането на кърмачета, тъй като съдържат равни количества казеин и суроватъчни протеини. Кърмата има повече суроватъчни протеини. С какво да храним бебето след завършване на лактацията? Има ли някакъв изход от ситуацията? Съвременната хранителна индустрия и медицината предоставят такова решение. Нека поговорим за това по-подробно.

Колко опасен е въпросният продукт?

Олеинът и супер олеинът, които производителите добавят към бебешката храна, не са самото растително масло, а неговите фракции. Наличието на голямо количество палмитинова киселина в мазнината предпазва продукта от окисляване. Това свойство отличава палмовото масло от известните растителни мазнини, което го прави предимство, тъй като окисляването води до влошаване на продукта, образуването на вредни вещества в него. Използването на други растителни масла не постига същата цел, поради което слънчогледовите или маслиновите масла са по-опасни за бебето..

Какви данни оперират противниците на добавянето на палмова мазнина към храната? Научните доказателства сочат, че палмитиновата киселина се комбинира с калций, за да образува калциев сапун. Той не се усвоява от храносмилателната система на детето и се екскретира. Липсата на калций, някои от които е реагирал с палмитинова киселина, води до недоразвитие и крехкост на костите. Може да се твърди, че такава киселина присъства във всяко растително масло. Следователно процесът се случва така или иначе.

Решение

За да разрешат този проблем, учените са изобретили модифицирано палмово масло. Продукт с него може да се храни на дете със същия успех като формула без палмово масло.

В сместа Materna е включен набор от модифицирани растителни мазнини. Той не е много популярен сред младите родители поради високата си цена. Най-евтините най-добри аналози, при производството на които се използва същата технология, могат да се използват за хранене на новородено. Техният списък:

 • Хайнц Инфанта 1,
 • "Nutrilon Comfort 1",
 • Целия антиколик,
 • "Хип комфорт",
 • "Cabrita Gold 1",
 • "Хумана антиколик".
Nutrilon Comfort 1 е една от най-безопасните хранителни добавки за кърмачета с модифицирани растителни масла

Така че, за да обобщим горното: понастоящем фракциите на палмово масло се използват при производството на смеси. В тази модификация продуктът съдържа много по-малко мазнини..

Палмовото масло присъства в бебешките храни в много малки количества, въпреки че това не е така до 2000 година. Науката направи крачка напред, за да направи храната по-безопасна. Заключение - не гонете формула без палмово масло.

Смесите съдържат много различни вещества, ползите от които са очевидни. Например, калцият в тях е 1,5 пъти повече, отколкото в човешкото мляко. Учените вземат предвид по-ниската абсорбция на калций от млечните продукти в сравнение с майчиното мляко. В допълнение към витамините се добавят витамините за подобряване на усвояването на калций. Пробиотиците, включени в състава, ще помогнат при диария.

Мнението на д-р Комаровски

Известният педиатър не счита разглеждания продукт за вреден. Той препоръчва да се използват съвременни храни за кърмачета без палмово масло за хранене на бебе със същия успех, както при палмово масло, когато майката спира лактацията по някаква причина. Лекарят пише, че продуктите за малки деца са специално адаптирани към тялото на бебето, за разлика от кравето мляко. Те няма да навредят на бебето. Комаровски отбелязва, че майчиното мляко също не се усвоява напълно от новороденото. Заключение - проблемите, които възникват при храносмилането на бебето с изкуствено хранене, са подобни на проблемите с кърменето.

ГМО в храненето на бебета

Друг въпрос, който тревожи младите майки и татковци, е дали има ГМО в храните за кърмачета. ГМО означава генетично модифицирани организми. Това са живи организми и растения с подобрена ДНК..

ДНК се модифицира от гените на различни организми, за да се получат всякакви полезни свойства. Ако говорим например за пшеница, тогава те се опитват да я направят устойчива на суша по този начин и да развият нейния имунитет срещу болести. GMI се произвеждат от такива организми - съставки за използване при производството на продукти с цел по-продължителното им съхранение.

Повечето родители се опасяват, че бебешката храна може да съдържа ГМО. За щастие всички производители на пазара следят отблизо своите суровини и предотвратяват това.

Много лекари смятат, че ГМ храни не трябва да се дават на деца. Те могат да причинят хранително отравяне, алергии. Антибиотичното лечение на деца след поглъщане на ГМО може да не даде желания ефект. Въпреки че вредността на ГМО не е напълно доказана, митническият съюз е разработил технически регламент TR CU 021/2011 „За хранителните продукти“. Той посочва недопустимостта на използването на ГМО за производството на продукти за млади майки и бременни жени, както и за бебешки храни.

Всички държави от митническия съюз се съобразяват с този регламент. Тук има само едно несъответствие - допуска се грешка от 0,9%. Тоест, ако количеството ГМО в даден продукт е по-малко от 0,9%, то това се счита за техническа грешка и не се приема като причина за забрана на разпространението на продукта..

През декември 2015 г. популярните бебешки храни бяха тествани за ГМО. Беше разкрито, че такива продукти като:

 • "Agusha - 1", (препоръчваме да се прочете: ферментирала млечна смес "Agusha": рецензии, предимства и недостатъци)
 • "Nestle NAN 1 Premium", (препоръчваме да прочетете: пълен преглед на NAN смеси)
 • "Similac Premium 1",
 • "Нутрилак соя 1",
 • "Бебе-1"

са подходящи за използване при хранене на бебета, техните производители не включват ГМО в своите продукти. Nestlé, която по-рано е била използвана с ГМО, сега прави приемливата смес от NAN. Можем спокойно да кажем, че това са адаптираните храни за бебета без никакъв ГМО.

Преглед на формули за кърмачета без палмово масло

Вредата от добавянето на палмово масло към храната, включително и тези, предназначени за бебета, се обсъжда активно както от специалисти, така и от млади родители. Майките са разтревожени от наличието на такава билкова съставка в много кърмачета, които дори хранят новородени. И ако те не искат да дават това масло на бебето си, тогава въпросът за избора на бебешка храна без такъв компонент става много актуален.

Защо е палмовото масло в сместа?

Този билков продукт е получен от маслената палма и се използва в храната по целия свят. Обикновено се включва в храните за кърмачета като една от фракциите, наречени палмов олеин. Това позволява съставът на мазнините от такава храна да бъде по-близък до този на майчиното мляко, осигурявайки на бебето разнообразие от мастни киселини.

Ползите от палмовия олеин включват високо съдържание на витамини А и Е, добро усвояване (95–97%) и наличие на каротеноиди. Що се отнася до вредата, калцият се абсорбира по-малко от смеси с добавяне на палмово масло, което може да повлияе на състоянието на костите, поради което този минерал се добавя към състава на такива продукти в по-големи количества. В допълнение, поради свързването на калция с мастните киселини възникват сапунени вещества, поради които са възможни запек и колики. С този проблем се бори чрез включване на пре- и пробиотични вещества в сместа.

Друг недостатък на масления палмов олеин е, че той е с високо съдържание на наситени мазнини, което, ако се консумира в излишък, прави тази растителна мазнина вредна за сърдечно-съдовата система..

Въпреки това, умерената употреба (а при кърмачетата за кърмачета палмовото масло обикновено е само един вид мазнини) не вреди, така че не трябва да се страхувате от бебешка храна с този компонент..

Благодарение на включването на палмов олеин в праховете за адаптирани детски храни, такива храни са наситени с мазнини, важни за развитието на бебето. За разлика от човешкото мляко, което съдържа палмитинова киселина, козето или кравето мляко не съдържа това съединение. И тъй като именно тази мастна киселина присъства в палмовото масло в най-голямо количество, тя се добавя към сместа, така че тези заместители да са възможно най-подобни на млякото от майчините гърди..

Въпреки това, изследванията и професионалните уверения за безвредността на палмовия олеин за новородени и кърмачета често са неубедителни за младите родители. Те виждат палмовото масло като евтин заместител на по-висококачествените мазнини и се опитват да го избягват в диетата си. За тях бебешките храни се произвеждат без този компонент и днес те са представени с доста широк диапазон. Палмовата мазнина в тези бебешки храни е заменена от други растителни мазнини, като кокос или рапица..

Някои производители са намерили друг изход - те са започнали да разграждат и модифицират палмовия олеин, добавяйки само отделните му фрагменти към млечната смес, които не пречат на усвояването на калция. Пример за такава смес може да се нарече "Nutrilon Comfort 1", която съдържа бета-палмитинова киселина.

Видове смеси без палмово масло

Има няколко вида бебешка храна, която не съдържа палмово масло. Такива смеси са разделени на следните разновидности.

 • Продукти от краве мляко. За новородените те се правят от суроватка, в която намаляват количеството протеини и калций, променят състава на мазнините и увеличават съдържанието на лактоза. Такива продукти за бебета на възраст 0-6 месеца са обозначени с цифра 1, за недоносени бебета и бебета с ниско тегло - с номер 0 или префикс pre. Смеси с номер 2 се използват за хранене на бебета на възраст 6-12 месеца. Те могат да бъдат не само суроватка, но и казеин. Отделно се разграничават ферментирали млечни смеси, които имат способността да подобряват храносмилането, като стимулират развитието на млечнокисели бактерии.
 • Смеси от козе мляко. Съставът им се счита за най-близък до кърмата. Такава храна се усвоява добре, богата на минерали и витамини, както и на растителни мазнини..
 • Смеси без лактоза или храни с намалено количество лактоза. Те са показани при чревни инфекции и неинфекциозна диария. Храна без лактоза се използва за деца с непоносимост към млечна захар.
 • Хипоалергенни смеси. Те се дават на кърмачета, които са развили алергични заболявания. Ако трохите имат пълна непоносимост към протеините на кравето мляко, решението ще бъде соева смес без млечни продукти.
 • Антирефлуксни продукти. Такива смеси се използват при бебета с рефлуксна болест. Те помагат да се отървете от обилната регургитация след хранене..

Показания

Има ситуации, при които избягването на адаптирано мляко за кърмачета е подходящо и важно за подпомагане здравето на детето. Показано е хранене с формула без палмов олеин:

 • деца със сърдечно-съдови патологии;
 • бебета с нарушено храносмилане на обикновени смеси, например при запек, обилна регургитация, колики и т.н.
 • бебета, които имат нарушена минерализация на костите.

Единственото противопоказание за употребата на смеси, които не съдържат палмово масло, е свръхчувствителност към някой от техните компоненти. В случай на алергични симптоми се препоръчва, заедно с педиатъра, да изберете друга подходяща адаптирана храна.

Рейтинг на най-добрите смеси от краве мляко

Според прегледите родителите предпочитат да дават на бебета такива адаптирани формули, които не съдържат палмово масло..

 • Similac. Такава бебешка храна се произвежда от Abbott, предлагайки линиите Classic, Gold и голям избор от специални формули за деца с алергии, колики, непоносимост към лактоза, ниско тегло и други проблеми. Предимствата на такива продукти са отсъствието на малтодекстрин, доброто разтваряне, наличието на каротеноиди, нуклеотиди, важни мастни киселини, пред- и пробиотици и лутеин. Такива характеристики осигуряват на храна "Similak" около 80% от положителните отзиви..

Сред недостатъците му често се отбелязва висока цена. Сместа от растителни мазнини на Similac включва слънчогледово масло, кокосово масло и соево масло.

 • Нестоген. Такава адаптирана храна за бебета се произвежда от добре познатата компания Nestle. Продуктът включва лактобацили, балансиран витаминно-минерален комплекс и пребиотици. Не съдържа ГМО, ароматизанти, консерванти или други опасни съставки. Растителните мазнини в Нестоген са представени от ниско еруцирани рапични, слънчогледови и кокосови масла. Такава смес получава повече от 80% положителни отзиви, в които е похвалена за високото си качество, добра поносимост, разумна цена, лесно разреждане без бучки. Недостатъците на "Nestozhen" са картонена кутия и неудобна мерителна лъжица.
 • Nan Optipro. Това е друг продукт на Nestlé, съдържащ оптимизиран протеинов комплекс, нуклеотиди, бифидобактерии, ценни ARA и DHA мастни киселини, l-карнитин, минерали и витамини, важни за развитието. Сред растителните мазнини в такава смес са соевото, кокосовото и слънчогледовото масло. Приблизително 80% от отзивите за хранене на бебета Nan Optipro са положителни. При тях предимствата на продукта се наричат ​​наличност, приятен вкус, удобна консерва, бързо разтваряне.
 • Премия за нутрилак. Такъв продукт на руската компания Infaprim съдържа лутеин, омега мазнини, пребиотични компоненти, нуклеотиди, комплекс от витамини и минерали. От тази смес бебето ще получи естествена млечна мазнина, соево, кокосово и слънчогледово масло, а в нея липсва палмово масло, подобно на рапичното масло. В около 90% от отзивите майките са доволни от храненето с такава смес. Те отбелязват, че прахът е лесен за разреждане, достъпен е и има добър вкус за повечето бебета. Недостатъците на сместа включват наличието на малтодекстрин и неудобни опаковки..
 • Bellakt Premium. Тази новост на добре познат беларуски производител за бебета през първите 6 месеца от живота съдържа 60% суроватъчни протеини, лактоза, живи бифидобактерии, рибено масло, лутеин, витамин и минерални формули и пребиотици. Растителните масла в състава на такъв продукт са представени от соя, слънчоглед и кокос.

Списък на формулите на козе мляко

Ако разгледаме бебешката храна на основата на козе мляко, тогава палмовото масло липсва в такива продукти..

 • "Няня". Тази линия адаптирани сухи храни за деца се произвежда от Bibicall. За производството на тези продукти се използва естествено козе мляко от животни на паша в Нова Зеландия. Предимствата на тези смеси включват наличието на пробиотици, омега мазнини и нуклеотиди в състава. Асортиментът включва продукта "Classic" и линията "с пребиотици". Мазнините в техния състав са представени от кокосово, слънчогледово и рапично масло.

Храненето "Nenny" има повече от 90% положителни отзиви от майки, при които единственият недостатък е доста висока цена. Други недостатъци са наличието на малтодекстрин във формулата.

Рейтинг на адаптирано мляко: 18 най-добра формула за здраве на бебето и спокойствие на мама

Най-добрата храна за бебе е кърмата. Това е основният вид храна през първата година от живота. Но, за съжаление, не всички деца могат да го получат в необходимия размер. Много е важно да изберете правилната формула за изкуствено хранене и се нуждаете от задължителна консултация с педиатър.

Многобройни производители произвеждат както конвенционална, така и терапевтична бебешка храна. Всяка опаковка трябва да има таблица за хранене, посочваща възрастта на бебето и необходимия обем течна смес. За да помогнем на родителите, ние съставихме рейтинг на адаптирано мляко за новородени, което включва най-добрата формула за кърмачета на местни и чуждестранни компании.

Антирефлуксни смеси

Bellakt AR (от раждането до 12 месеца) 400 g

 • удобно за готвене
 • приятен вкус
 • идеално съотношение на компонентите
 • без захар и нишесте
 • рядко в магазините

Евтина формула от обезмаслено краве мляко с добавени пребиотици, витамини и минерали. Благодарение на сгъстяващия агент, чревната подвижност се подобрява. Сместа е предназначена за деца с функционални нарушения на стомашно-чревния тракт. Произведено в Беларус.

Humana AR (от раждането) 400 g

 • приятна миризма и вкус
 • захар, консерванти, нишесте, без глутен
 • бързо облекчава коликите
 • дебел и удовлетворяващ
 • презареждане

Отлична формула за новородено със смесено хранене. Направено е от обезмаслено краве мляко и суроватка на прах и е лесно смилаемо. Основните компоненти са растителни масла, лактоза, соев лецитин, както и различни витамини и минерали. Сместа лесно се разрежда без бучки. Произведено в Германия.

Friso VOM 1 (0-6 месеца) 400 g

 • без захар, нишесте и консерванти
 • удобен буркан със специално място за мерителна лъжица
 • добър вкус
 • презареждане
 • при разбъркване се образуват бучки
 • рядко в продажба

Плътна и питателна формула, направена от обезмаслено мляко. Съдържа мастни киселини за умствено развитие, растителни масла, рибено масло, фолиева киселина. Ако мама няма мляко, формулата може перфектно да го замести. Произведено в Холандия, срок на годност 24 месеца.

Безлактозни смеси

Нутрилон (Nutricia) Без лактоза (от раждането) 400 g

 • лесен за приготвяне
 • идеално съотношение на компонентите
 • Страхотен вкус
 • удобна опаковка
 • презареждане

Терапевтична безлактозна смес, направена на основата на калциев казеинат, е предназначена за деца, страдащи от непоносимост към млечна захар (лактоза). Съдържа глюкозен сироп, минерали, рибено масло и богат витаминен комплекс. Сместа нормализира чревната микрофлора и се усвоява лесно. Страна на произход - Холандия.

Bellakt BL (от раждането до 12 месеца) 400 g

 • приятен вкус
 • достъпна цена
 • качествени съставки
 • без захар, нишесте и консерванти
 • дълъг срок на годност
 • се разтваря слабо, остават бучки
 • не е подходящ за всички деца
 • може да причини запек

Млечна формула, произведена в Беларус за деца с дефицит на лактоза. Основният компонент на продукта са суроватъчните протеини, които не причиняват алергии. Формулата е богата на витамини и минерали, необходими за растежа и правилното развитие на детето.

Similac (Abbott) Alimentum (от раждането) 400 g

 • лесно се развеждат
 • без палмово масло, глутен и лактоза
 • помага за справяне с алергични обриви
 • богат състав
 • не много приятен вкус и мирис
 • висока цена
 • неудобна лъжица със страни
 • трудности при придобиването

За деца, страдащи от тежки хранителни алергии, чревни разстройства и непоносимост към лактоза, е приготвена силно адаптирана смес на базата на казеинов хидролизат. Продуктът има горчив вкус, децата се нуждаят от време, за да свикнат, след което ядат сместа с удоволствие. Сместа не винаги се предлага в магазините, майките препоръчват да я поръчате онлайн.

Хипоалергенни смеси

Friso Frisolac Gold PEP AC (0-12 месеца) 400 g

 • елиминира симптомите на алергия
 • удобно съхранение на лъжица
 • не причинява колики и подуване на корема
 • лесно се развеждат
 • скъпо
 • горчив вкус
 • рядко в продажба

Пълноценно хранене за деца, които са алергични към протеини от краве мляко. Основните компоненти са казеинов хидролизат, нуклеотиди, киселини, витаминни и минерални добавки. Продуктът се усвоява лесно, снабдявайки тялото на детето с жизненоважни вещества. Майките се съветват да купуват тази смес в онлайн магазини или по поръчка..

Similac (Abbott) Хипоалергичен 1 (0-6 месеца) 400 g

 • елиминира алергичните симптоми
 • без захар, палмово масло, млечен протеин, нишесте
 • удобна опаковка
 • приемлива цена
 • лош развод
 • къса дръжка чрез мерителна лъжичка
 • не много приятна миризма

Хипоалергенна формула, предназначена за деца с алергии. Липсата на палмово масло намалява вероятността от запек и увеличава абсорбцията на калций. Продуктът съдържа малтодекстрин, суроватъчен протеин, пребиотици, микроелементи, необходими за организма. Това е чудесен заместител на кърмата..

Формули за недоносени и бебета с ниско тегло при раждане

NAN смес (Nestlé) Pre (от раждането) 400 g

 • без ГМО и консерванти
 • лесно се развеждат
 • приятен вкус
 • наситен състав
 • презареждане

Висококалоричен продукт на основата на обезмаслено мляко, създаден специално за недоносени бебета. Ненаситените мастни киселини в състава му укрепват имунната система, а необходимото съдържание на калций и фосфор допринася за растежа на костната тъкан. Кърмачетата, хранени с тази формула, спят добре през нощта и бързо наддават на тегло.

Similac (Abbott) NeoShur (от раждането) 370 g

 • богат състав
 • бързо готвене
 • без палмово масло, глутен и консерванти
 • Страхотен вкус
 • презареждане
 • малък обем на кутията
 • пяна много при готвене

Продуктът съдържа точно витамините и минералите, от които се нуждаят недоносените бебета. Поради високото съдържание на калории в сместа те наддават добре и не изостават в развитието си от връстниците си. Продуктът има по-високо съдържание на протеини и калории в сравнение с конвенционалните смеси и по-малко количество лактоза за намаляване на образуването на газове.

Смеси при колики и запек

NAN (Nestlé) Тройно удобство (от раждането) 800 g

 • облекчава запека
 • подобрява храносмилането
 • Страхотен вкус
 • лесно се развеждат
 • без захар и консерванти
 • неудобна мерителна лъжица
 • висока цена
 • рядко в продажба

Бебешка храна при запек и колики, създадена за деца с храносмилателни разстройства. Списъкът на неговите компоненти включва лактоза, смес от растителни масла, нишесте, суроватъчен протеин, различни витамини, минерали и пребиотици. Сместа подобрява чревната микрофлора, премахва чревните колики.

MAMAKO 1 Premium (от 0 до 6 месеца) 800 g

 • удобен голям буркан
 • не причинява запек
 • без яйца, нишесте, палмово масло, захар
 • приятен вкус
 • висока цена
 • не се предлага в обикновените магазини

Адаптираната формула на основата на козе мляко е подобна по състав на майчиното мляко и съдържа необходимите за бебето пребиотици и пробиотици. След приема на тази смес при деца, метаболизмът се подобрява и чревната функция се нормализира. Препоръчва се за изкуствено хранене на бебета от 0 до 6 месеца.

Ферментирали млечни смеси

Нутрилак (InfaPrim) Премиум ферментирало мляко (от раждането) 350 g

 • качествени съставки
 • достъпна цена
 • не причинява подуване или запек
 • слабо разтворим във вода
 • пяна много при готвене

Ферментирала млечна смес се препоръчва за деца с липса или липса на кърма. Продуктът е направен от суроватка и обезмаслено мляко с добавени мазнини, минерали и витамини. Бифидобактериите и млечнокиселите бактерии подобряват чревната микрофлора, измествайки патогенните микроби.

Бебе (Нутриция) Ферментирало мляко 1 (от раждането) 600 g

 • облекчава коликите
 • приятен вкус
 • достъпна цена
 • без захар, нишесте и консерванти
 • неудобна опаковка

Вкусна и питателна формула на база обезмаслено мляко, създадена да помогне за нормализиране на храносмилането на бебетата от раждането до 6 месеца. Съдържа малтодекстрин, лактоза, както и млечна киселина и бифидобактерии, които възстановяват чревната микрофлора. При хранене бебето получава всички необходими му минерали и витамини.

Смеси от козе мляко

BIBICOL Nanny 1 с пребиотици (от 0 до 6 месеца) 400 g

 • не съдържа нишесте, захар, консерванти
 • приятен вкус
 • удобен голям буркан
 • висока цена

Сместа ще отговаря на вкуса на деца с непоносимост към краве мляко. В основата му е пълномаслено козе мляко с различни добавки. Пребиотиците нормализират работата на червата, а витамините и минералите осигуряват правилното развитие на детето. Във всички отношения тази смес заслужава да оглави класацията на адаптираните млека за кърмачета от 0 до 6 месеца.

Kabrita 1 GOLD (0-6 месеца) 400 g

 • приятен вкус
 • балансиран състав
 • качествени съставки
 • лесно се развеждат
 • презареждане
 • лъжицата лежи на дъното на кутията

Силно хранителна формула за бебета. По състав тя е подобна на кърмата, така че сместа не предизвиква алергични реакции и нормализира функцията на червата. Сместа може да се дава на детето като основна храна и като допълваща храна.

Смеси без палмово масло

Nestogen (Nestlé) 1 (от раждането) 700 g

 • приятен вкус и мирис
 • удобна лъжица с щипка
 • лесно се разрежда с вода
 • приемлива цена
 • неудобна опаковка

Вкусната и лесна за приготвяне млечна смес се абсорбира добре и не създава дискомфорт при децата. Уникалните лактобацили подобряват чревната подвижност, а витамините и минералите допринасят за пълното развитие на детето. Произведено в Швейцария.

BIBICOL Nanny Classic (от раждането до 1 година) 800 g

 • без захар, нишесте или палмово масло
 • удобна голяма опаковка
 • приятен вкус и мирис
 • качествени съставки
 • висока цена

Смес на прах на основата на пълномаслено козе мляко с добавени рибено масло, минерали и витамини. Поради богатия си състав, продуктът е много хранителен и лесно смилаем. Децата наддават добре и не изпитват неприятни симптоми. Продуктът заема едно от първите места в топ детската формула за 2020 г..

Надяваме се, че нашият преглед ще ви помогне да изберете точно продукта, който е подходящ за вашето дете. Правилно подбраното хранене ще подобри функционалните храносмилателни разстройства и ще му осигури пълен набор от хранителни вещества. Нека децата ви да растат силни и здрави!

7 най-добри млечни и кисело млечни хипоалергенни формули без палмово масло за новородени. Адаптирана храна за дете Similak, Bibikol, Malyutka и др..

МястоИмеХарактеристика в рейтинга
Смеси без палмово масло
1Similac (Abbott)Живи бифидобактерии
2BIBICOLE Nanny 1Натурален продукт
3NAN (Nestle) 1 OptiproПриродосъобразен
Адаптирани млечни формули
1BIBICOLE Nanny ClassicЗа бебета от 0 до 12 месеца
2Кабрита 1 ЗЛАТОНа козе мляко
Млечни смеси Бебе
1Бебе (Нутриция) 1Ферментирала млечна смес
2Бебе (Нутриция) 2Без консерванти

Коя формула е най-подходяща за новородено

Най-добрата формула за новородени в състав

Всички млечни смеси могат условно да бъдат разделени на две големи групи: направени на основата на козе мляко и на основата на краве мляко. Експертите смятат, че млечните храни с козе мляко са по-добри за бебето, тъй като неговите протеини са по-сходни с тези на кърмата..

Най-добрата храна за новородено е адаптираното мляко за кърмачета. Те са най-подходящи за заместване на кърмата, тъй като се абсорбират напълно от тялото на бебето. Но е препоръчително да изберете адаптирано мляко за бебета без палмово масло. Използването на това масло в големи количества е изпълнено със отслабване на растежа на детето, лошо формиране на костната система и поява на проблеми със зъбите..

Съвременните производители предлагат млечни формули без захар, но обогатени с различни минерали и витамини, необходими за правилното развитие на детето. Освен това към сместа се добавят пребиотици и пробиотици. Адаптирани млечни формули с пребиотици помагат да се създаде среда за „добра“ микрофлора в храносмилателната система на бебето, а формулите с пробиотици са отговорни за здравето на органите, участващи в храносмилането. Изследванията показват, че наличието на пре- и пробиотици в храните за кърмачета може да помогне за намаляване на риска от хранителни алергии и дори заболявания като астма.

Коя е най-добрата формула за кърмачета за новородени по възраст

Детският организъм на различна възраст има различни нужди от хранителни вещества. И това е абсолютно естествен процес. В края на краищата съставът на кърмата се променя с растежа на бебето. Следователно, формулата на адаптираното мляко също зависи от възрастта на детето. Смята се, че адаптираното мляко за по-голямо дете трябва да бъде по-задоволително и хранително, отколкото за новородено. Съставът им увеличава количеството на неадаптирани протеини от краве мляко, както и съдържанието на минерали и витамини, тъй като нуждата на детския организъм от тези вещества се увеличава.

За всяка възрастова група производителите предлагат отделен продукт, създаден, отчитащ нуждите на детския организъм в определена възраст. За деца от първите шест месеца от живота са предназначени така наречените „начални“ или млечни формули, първият етап. Съставът на формулите за проследяване е създаден, за да отговори на нуждите на по-възрастните деца. Адаптирани млечни формули от 0 до 12 месеца могат да се използват през цялата първа година от живота на новороденото.

Каква смес е по-добра за новородено: млечни и ферментирали млечни формулировки

Млечната формула Malyutka без консерванти е много популярна сред майките днес, поради ниската си цена и състав, който включва всички полезни съставки, които допринасят за активното развитие на бебето. Тези смеси могат да се използват за хранене както на кърмачета, така и на по-големи деца. Суха ферментирала млечна смес Malyutka нормализира състава на чревната микрофлора, подобрява храносмилането, укрепва имунната система на детето и намалява риска от развитие на чревни инфекции.

Следните производители бяха включени в нашия преглед:

 • Abbott е диверсифицирана международна компания, която произвежда широка гама от продукти, включително бебешка храна. Произвежда продукти, необходими за оптималното развитие, растеж и здраве на човека на всички етапи от живота му;
 • BIBICOL - тази компания представя уникални продукти на базата на козе мляко на пазара на бебешки храни в продължение на почти две десетилетия;
 • Nestle е компания, която произвежда изкуствени храни за кърмачета в продължение на много години. Всяка година продуктите му се подобряват, поради което на пазара се появяват напълно нови формули, предназначени за определени категории деца и отчитащи техните нужди;
 • Kabrita - тази марка произвежда най-модерната бебешка формула на основата на козе мляко. Те съчетават всички предимства на козето мляко и съвременните съставки за развитието, растежа, защитата и храненето на бебетата;
 • Nutricia е холандска бизнес организация, специализирана в научни изследвания в областта на здравословното хранене и производството на храни със специални нужди. Сега е част от групата храни Danone.

Най-добрата формула за кърмачета без палмово масло

Similac Milk Formula (Abbott) Палмово масло и без захар

Млечната формула Similac (Abbott) по своя състав е максимално близка до майчиното мляко и съдържа хранителни вещества, които осигуряват пълноценното развитие на детето. Това е на първо място уникалният IQ Intelli-Pro комплекс, който включва докозахексаенова (DHA) и арахидонова (ARA) киселини, които присъстват в кърмата и осигуряват правилното развитие на мозъка и зрението. Пребиотиците помагат на червата да формират собствена здрава микрофлора и меки изпражнения, а пробиотиците (живи бифидобактерии) поддържат тази микрофлора.

Сместа съдържа и такива основни вещества за здравословното развитие на детския организъм като калций, желязо, магнезий, аскорбинова и фолиева киселини, рибофлавин, лактоза, кокос, соеви и слънчогледови масла, витамини В12, D3, К1 и други витамини и минерали, с с помощта на което детето ще расте и ще се развива правилно. Цена - от 900 рубли за 900 g.

 • живите бифидобактерии имат благоприятен ефект върху чревната микрофлора на детето;
 • пребиотиците помагат за нормализиране на изпражненията и микрофлората, намаляват коликите и честотата на регургитация;
 • присъствието на такъв антиоксидант като лутеин в сместа е много важно за здравето на очите. Лутеинът не се произвежда в тялото, така че може да се набави само с храна;
 • мастните киселини DHA и ARA (Омега-3 и Омега-6), включени в сместа, помагат за правилното развитие на мозъка;
 • липсата на палмово масло в състава осигурява на детето здрави и здрави кости и зъби в бъдеще.

Не са открити съществени недостатъци.

BIBICOL Nanny 1 смес с козе мляко

BIBICOL Nanny 1 е адаптирана формула мляко на прах за изкуствено хранене на деца от първите дни на раждането до шест месеца. Произвежда се от пълномаслено козе мляко, получено от новозеландски кози. Нова Зеландия е една от най-екологичните страни. Ето защо козето мляко е толкова естествено и богато на различни хранителни вещества, а детските храни, направени на негова основа, съдържат всички компоненти, необходими за пълноценното развитие и растеж на бебето..

Формулата на бавачка 1 се препоръчва за хранене на здрави бебета или такива, които имат непоносимост към протеини от краве мляко и соя. Протеините от козе мляко съдържат по-ниски количества бета-лактоглобулин и алфа-S1-казеин от кравето мляко, така че те се усвояват по-добре от тялото на детето. Освен това в козето мляко присъстват биологично активни компоненти като фосфолипиди, нуклеотиди и олигозахариди, които имат положителен ефект върху имунната система на децата..

Минерали, витамини и мастни киселини Омега-3 и Омега-6 допринасят за правилното развитие на мозъка и органите на зрението. Сместа Nanny 1 съдържа и комплекс от растителни пребиотици, които нормализират храносмилането. Цена - от 1200 рубли за 400 g.

 • сместа не съдържа захароза, глюкоза, деминерализирана суроватка, модифицирани протеини, оцветители и ароматизатори;
 • всички компоненти на сместа са направени от естествени продукти от растителен произход с непроменена генна структура;
 • възможността за хранене на деца, които са изложени на риск от развитие на хранителни алергии или непоносимост към протеини от краве мляко.
 • ниска скорост на разтваряне при препоръчителна температура на водата от 35-40 градуса. Това може да накара майката да иска да използва по-гореща вода, но в този случай витамините ще бъдат загубени;
 • донякъде надценени.

Бебешка формула NAN (Nestle) 1 Optipro

NAN (Nestle) 1 Формулата Optipro е предназначена за хранене на здрави бебета от самото им раждане, ако кърменето не е възможно. Произведен е от висококачествени суровини, които не съдържат генетично модифицирани съставки, аромати, оцветители или консерванти. NAN (Nestle) 1 Optipro е млечна формула, която съдържа всички хранителни вещества, необходими за хармоничното психическо и физиологично развитие на детето.

Optipro е оптимизиран за качество и количество протеинов комплекс, който се намира изключително в NAN смеси. Хлапето, благодарение на него, получава точно това количество протеин, което е необходимо за правилния му растеж и развитие. Цена - от 700 рубли за 400 g.

 • продуктът не съдържа палмово масло, оцветители, консерванти, аромати, генетично модифицирани вещества;
 • оптимизиран протеинов комплекс;
 • наличието на бифидобактерии BL, които спомагат за нормализиране на чревната моторика и увеличават способността на детското тяло да се бори с различни инфекции;
 • Присъстващите в сместа омега-3 мастни киселини допринасят за правилното формиране на мозъка и органите на зрението;
 • необходимото количество витамини и минерали за развитието на детето на този етап.

Сред недостатъците може да се отбележи по-високата цена в сравнение с местните смеси..

Най-добре адаптираните формули за новородени

Млечна смес BIBICOL Nanny Classic

Млечната формула BIBICOL Nanny Classic може да се използва за изкуствено хранене на здрави бебета, както и на тези, които са изложени на риск от развитие на алергия към протеини от краве мляко. Произвежда се на базата на пълномаслено мляко от новозеландски кози, което е много по-близко по протеинова структура до майчиното мляко, отколкото кравето мляко..

Сместа съдържа всички хранителни компоненти, които са необходими за пълноценното развитие и растеж на детето. Това са протеини от козе мляко, които в сравнение с кравето мляко съдържат по-малко алфа-S1-казеин и бета-лактоглобулин, както и висококачествени растителни масла, естествени млечни мазнини, както и нуклеотиди, фосфолипиди, олигозахариди, които естествено присъстват в козето мляко.

Сместа на Nanny Classic е допълнително обогатена с DHA и ARA мастни киселини (Омега-3 и Омега-6), които са особено важни за развитието на мозъка и органите на зрението на детето. Към тази смес не се добавят подсладители. Единственият въглехидрат, присъстващ в Nanny Classic, е лактозата, която е естествена млечна захар, която спомага за поддържането на здрава чревна микрофлора. Цена - от 1200 рубли за 400 g.

 • естественост. Сместа е направена на основата на естествено козе мляко и има мек кремообразен вкус;
 • екологична чистота;
 • възможността да се използва за хранене на деца, страдащи от непоносимост към краве мляко и с риск от развитие на хранителни алергии.
 • ниска скорост на разтваряне;
 • висока цена.

Kabrita 1 GOLD формула за кърмачета с пребиотици

Формулата Kabrita 1 GOLD на основата на козе мляко съдържа хранителни вещества, които са от съществено значение за правилното психическо и физиологично развитие на детето, както и за укрепване на имунитета му. Козето мляко, за разлика от кравето мляко, има по-висока степен на смилаемост, така че смесите на негова основа могат да се превърнат в божи дар за тези родители, чиито бебета страдат от непоносимост към протеините от кравето мляко. Този проблем е често срещан и може да причини затруднения с храносмилането, кожни проблеми и дихателни оплаквания..

Kabrita 1 GOLD Blend също се отличава с уникална комбинация от пребиотици и пробиотици. Пребиотиците (фруктоолигозахариди и галактоолигозахариди) в комбинация с BB-12 бифидобактерии (живи пробиотици) осигуряват правилното храносмилане, укрепват имунната система на детето и насърчават развитието на защитните функции на детския организъм. Наличието на арахидонова (ARA), докозаксеенова (DHA), линолова и линоленова мастни киселини в сместа осигурява правилното развитие на мозъка на детето. Цена - от 1800 рубли за 800 g.

 • сместа в съотношението на казеин и суроватъчни протеини е възможно най-близка до майчиното мляко;
 • оптималното съотношение на пребиотици и пробиотици подобрява храносмилането на бебето;
 • сместа има естествена сладост. Произвежда се без добавяне на фруктоза, глюкоза, малтодексин, кристална захар;
 • сместа не съдържа соев лецитин, ароматизатори, подобрители на вкуса и консерванти.
 • съдържа палмово масло;
 • висока цена.

Ферментирали млечни смеси за новородени Бебе

Суха ферментирала млечна смес Бебе (Nutricia) 1

Ферментиралите млечни продукти значително подобряват храносмилането, но те са доста сложна храна за нежния корем на новородено бебе. Nutricia създаде Malyutka 1, специално адаптирана ферментирала млечна смес за малки деца, която съчетава предимствата на ферментиралите млечни продукти и доброто хранене. Тайната на формулата на тази смес се крие в специалната производствена технология на Lactofidus, използваща специална стартерна култура за подпомагане на естественото храносмилане и насърчаване на здравето на корема.

Сместа съдържа и основната аминокиселина L-триптофан, която се използва от мозъка за производството на серотонин, който се нарича хормон на доброто настроение, както и свободната сулфонова киселина таурин, която е необходима за образуването на мозъчната тъкан и има антиконвулсивно действие. Сместа съдържа витаминен комплекс, който допринася за хармоничното физиологично и психическо развитие на малкия човек.

Ферментиралата млечна смес Baby 1 може да се използва за хранене на здрави деца с чувствителна храносмилателна система (с неспокоен корем, склонност към колики) и бебета с намален апетит, включително по време на профилактичния период след чревна инфекция. Формулата може да се използва като основна храна или да се комбинира с кърмата. Цена - от 330 рубли за 350 g.

 • балансиран състав на сместа, който осигурява на бебето адекватно хранене;
 • наличието на деминерализирана млечна суроватка в сместа, която е максимално адаптирана към характеристиките и нуждите на тялото на новороденото;
 • пребиотици, които подобряват функцията на червата и намаляват проявите на дисбиоза;
 • наличието на разнообразни витамини, минерали, микроелементи и аминокиселини.
 • наличието на палмово масло в сместа. Възможността за значителна вреда не е доказана, но е известно, че е доста трудно да се усвои;
 • наличието на соев лецитин. Сред потребителите съществува мнение, че при производството му може да се използва генетично модифицирана соя..

Ферментирало мляко за бебета (Nutricia) 2

Формулата Malyutka (Nutricia) 2 се препоръчва за хранене на бебета на възраст над шест месеца, ако кърменето е невъзможно. Сместа съдържа цялата гама полезни елементи и витамини, които осигуряват нормално храносмилане и поддържат имунитета на трохите.

Ферментирала млечна смес Malyutka 2 се произвежда по специална технология с използването на специален фермент, който насърчава здравето на корема на бебето и подпомага естественото храносмилане. Това е напълно балансиран продукт, поради което може да се използва като основна храна. Смес Malyutka 2, за разлика от Malyutka 1, съдържа "интелигентно желязо" - оптималната комбинация от желязо, цинк и витамин С. Това гарантира по-добро усвояване на желязото, което е особено важно за профилактика на дефицита на желязо. Цена - от 330 рубли за 350 g.

 • осигурява на детето балансирано хранене;
 • хранителните вещества, диетичните фибри, витамините и минералите се избират, като се вземе предвид възрастта на шестмесечно дете, поради което те му осигуряват здравословен растеж и развитие;
 • не съдържа захар, консерванти, генетично модифицирани съставки и консерванти.
 • сместа съдържа палмово масло и соев лецитин

Преглед на най-добрата адаптация за кърмачета за новородени е представен във видеото: