Смеси под марката "SIMILAC" се произвеждат от американския производител "Abbot". Компанията присъства на световния пазар на заместители на кърмата от началото на 20-ти век (1903 г.). Името „Similak“ се свързва с английското „подобно на лактацията“, което буквално се превежда като „идентично с естествената храна“. Сместа Similak от 0 до 6 месеца заема първо място в производството на изкуствени заместители на кърмата, доставяни в родилните болници.

Сместа Similak се появи на вътрешния пазар през 80-те години, СССР закупи изкуствени заместители на кърмата, наречени Ditolak - продукт, абсолютно идентичен със Similak. Днес марката подобрява рецептите, освобождавайки всички необходими смеси както за здрави бебета, така и за трохи с патологии с наддаване на тегло, както и за преждевременно родени трохи.

Предимства и недостатъци

Най-оптималната диета за бебе е майчиното мляко. Децата в този случай растат добре, развиват се нормално и са по-малко склонни към патологии. Родителите трябва да приемат отговорен подход по този въпрос, да разберат, че няма пълноправен заместител на майчиното мляко. Невъзможно е да се продължи от улесняването на живота на млада майка, много жизненоважни компоненти присъстват само в естественото кърма.

Следните ситуации от страна на кърмещата майка могат да се считат за подходящи за преминаване към смесено или напълно изкуствено хранене:

 • трудности при възстановяване след раждане;
 • недостатъчно количество или пълно отсъствие на мляко;
 • прием на лекарства, които са категорично несъвместими с естественото хранене;
 • патологии с инфекциозен характер;
 • често отсъствие по обективни причини и липсата на условия за правилното съхранение на изцеденото мляко.

Всяка смес има както положителни, така и отрицателни страни. При избора на заместител е необходимо да се намери разумен баланс между двата компонента..

Млечната формула Similak има редица положителни аспекти:

 1. компонентите, които съставляват сместа, са най-близки до естественото майчино мляко;
 2. ако се появи алергична реакция, е необходимо да се преразгледа вида на сместа, вместо да се коригира хранителната диета на кърмещата майка;
 3. заместителят не съдържа палмово масло;
 4. продуктите с марка допринасят за нормалното функциониране на храносмилателната система;
 5. сместа се разрежда добре в контакт с вода;
 6. висококачествен продукт за изкуствено хранене, на достъпна цена - картонен контейнер със смес с тегло 350 грама може да бъде закупен само за 260 рубли;
 7. продуктите с марка имат нормално съдържание на мазнини;
 8. заместителят на кърмата съдържа полезни добавки, има редки и жизненоважни - лутеин;
 9. времето на усвояване на изкуствен продукт е по-дълго от това на майчиното мляко, това позволява да се намали броят на ежедневните хранения.

Отрицателните страни включват:

 1. Обърнете внимание на сместа Similac 1, тъй като тя съдържа суроватъчни протеини и казеин пропорционално - 50:50; и кърмата в началния етап на хранене има съотношение 80:20. Тоест продуктът не е пригоден за хранене на бебета в началния етап. Казеинът може да провокира алергии, голямо количество от този компонент може да бъде вредно за здравето.
 2. Съставът на продукта е възможно най-подробен и правилен - това е положителната страна, така че можете да разберете, че "SIMILAC 3,4" съдържа захароза - отрицателната страна, децата, склонни към алергични реакции, не трябва да го използват.
 3. Според проучванията на потребителите се наблюдава повишено образуване на пяна при готвене на продукти от линията SIMILAC PREMIUM. Това увеличава времето за приготвяне на сместа, тъй като след разклащане е необходимо да се изчака, докато достигне оптималната консистенция..

Линията на тази марка е представена от няколко вида заместители. Разграничете обикновен заместител "SIMILAC", "SIMILAC PREMIUM", специален, фокусиран върху бебета с проблем с недостатъчно тегло или преждевременно родени. Нека да разгледаме всеки изглед в детайли..

Similac

Продуктът се произвежда в кутии от 400 и 900 милилитра. Цената на голяма опаковка е до 540, малка - около 280 рубли. Един прост заместител е фокусиран върху пълно или частично заместване на естественото мляко на майката, за хранене на бебета без патологии, които нямат предразположение към алергични реакции или неправилно функциониране на храносмилателната система.

Има няколко подвида на този продукт, те се различават по етикетиране, предназначени за различни възрастови групи:

 • Смес Similak от 0 до 6 месеца;
 • смес Similak 2 - последващ заместител от 6 до 12 месеца;
 • смес Similak 3 - мляко от една година до 18 месеца;
 • смес Similak 4 - мляко от една и половина до три години.

Разлика с Premium Line: Без каротеноиди (лутеин и бета каротин) и пробиотици.

Similac Premium

Предназначението на сместа Similak Premium е същата като тази на простата смес Similak, но с добавяне на по-модерни компоненти, близки по състав и свойства до естественото майчино мляко. Продуктът се произвежда в кутии от 400 и 900 милилитра. Цената на голям пакет е до 1050, малък е около 540 рубли.

Тази линия също съдържа 4 вида, те се различават според възрастовите групи на потребителите:

 • смесете Similak Premium от 0 до 6 месеца;
 • смес от Similak Premium 2 - от шест месеца до 12 месеца;
 • смес Similak Premium 3 - от една до година и половина;
 • микс Симилак Премиум 4 - за деца над 18 месеца.

Всяка майка се стреми да гарантира, че малкото се развива без патологии, има добро настроение. Бебетата до 12-месечна възраст се отличават с умерени изисквания, за абсолютно щастие, от което се нуждаят: внимание от страна на родителите, чувство за сигурност и отсъствие на дискомфортни фактори.

Най-честият проблем е нарушаването на нормалното функциониране на храносмилателната система, което води до настроение, сълзи и неспокойно поведение. Органите на храносмилателната система на бебето са на етап формиране, те се нуждаят от специален подход.

Страната на произход може да бъде Дания или Ирландия. Това е важен нюанс, тъй като някои родители твърдят, че продуктите, произведени на различни места, предизвикват различни реакции у бебето..

Важно! Ако бебето е хранено със заместител, произведен в Ирландия, то трябва да продължи да се използва и обратно..

По отношение на състава продуктът не е напълно аналогичен на майчиното мляко, но е възможно най-близък до него. Бебешка формула Similak Premium се използва като основен продукт от хранителната диета на бебето или като допълващи храни (от раждането до една година). Неговите компоненти имат положителен ефект върху формирането на имунната система, насърчават нормалното храносмилане и имат положителен ефект върху развитието на зрението.

Similak Premium съставът на сместа включва основни витамини, минерали и хранителни вещества:

 • пребиотиците допринасят за формирането на пълноценна имунна система, имат положителен ефект върху развитието на полезна микрофлора на лигавицата на храносмилателната система;
 • пробиотиците (бифидобактерии) допринасят за нормалното храносмилане, което се осигурява от собствената чревна микрофлора, укрепват имунната система; наличието на пребиотици в заместителя, повишават ефективността на пробиотиците;
 • растителните мазнини образуват и поддържат нормални изпражнения;
 • омега-3 и омега-6 принадлежат към мастните киселини, лутеинът и бета-каротинът (антиоксиданти) имат положителен ефект върху мозъчната дейност и зрението; бета-каротинът се превръща във витамин А, той помага за укрепване на имунната система, помага на тялото да се адаптира към нови хранителни продукти;
 • лактозата насърчава доброто възприемане от организма на детето на С и В, повишава степента на усвояване на калция, създава среда за формиране на полезна микрофлора, насърчава устойчивостта на стрес и патологии на сърцето и кръвоносните съдове;
 • обезмасленото мляко на прах действа като източник на протеини, аминокиселини, комплекс от витамини, минерали;
 • суроватка от млечен протеин - основният източник на протеин, съдържа аминокиселини, които влизат в тялото само с храната;
 • растителни масла (слънчогледово, соево, кокосово), допринасят за нормалното развитие на мозъка и централната нервна система, осигуряват на тялото необходимия набор от мастноразтворими витамини;
 • минералният комплекс осигурява на организма калций, калий, желязо, мед - те са необходими за пълното развитие на бебето;
 • балансиран комплекс от витамини;
 • смесите са обогатени с комплекс от токофероли, които предотвратяват окислителните процеси;
 • няколко вида нуклеотиди, които участват в биологичните процеси, изграждането на ДНК и РНК, синтеза на протеини, генерирането на енергия, образуването на кръв;
 • L-карнитинът е отговорен за усвояването на мастните киселини от организма, за новородените е източник на енергия;
 • Витамин Е - антиоксидант, извлечен от зърнени и растителни масла, предотвратява окисляването на млякото на прах;
 • калцият е отговорен за образуването на костната тъкан, зъбите.

Помислете за характеристиките на всеки тип:

Протеин

Продуктите с етикет 1, 2 съдържат преработено мляко, суроватъчен протеин, специално обработени протеини. Заместителите с номера 3, 4 са насочени към по-възрастни деца, съдържат мляко на прах, концентрат от суроватъчен протеин.

Когато се определя степента на адаптивност на продукта за кърмачета, трябва да се обърне специално внимание на съотношението на суроватъчен протеин и казеин. Така че по-късно кърмата има съотношение 60/40 (по-рано 80/20).

Продуктите на марката не съдържат палмово масло, то може да навреди на нарастващото тяло на трохите. Тази съставка блокира възприемането на калций от детето, елементът се екскретира по време на изхождането, причинявайки нарушение на изпражненията, провокирайки алергични реакции. Докато въпросът за положителните и отрицателните аспекти на палмовото масло остава спорен, употребата на продукти, съдържащи компонента, трябва да се избягва..

Смесите от линията "Similac Premium" нямат рибено масло, полунаситените киселини са представени тук от гъбено масло. Заместителят съдържа масло, получено при преработката на водорасли, то е представено от докозахексаенова киселина.

Въглехидрати

Компонентът в смесите “Similac Premium 1, 2” е представен от лактоза. Заместителите за по-големи деца "Similac Premium 3, 4" също съдържат лактоза, освен това има захароза, въпреки че този компонент предизвиква дебати и противоречия.

Самият компонент е неутрален, но може да засили алергичните реакции към други компоненти. Захарозата може да причини дисфункция на храносмилателната система. Експертите не съветват да се въвежда храна със захароза, ако при дете се открият патологии на храносмилателната система.

Специални смеси Similac

Специалните продукти на SIMILAC са насочени към бебета със специфични хранителни нужди. Тук говорим за вероятна алергична реакция към конвенционални допълващи храни, с проблема с отхвърлянето на кравешки протеини, патологии на храносмилателната система (запек, чести рефлекс, колики, дисфункция на абсорбционния капацитет на червата).

Специалните заместители на кърмата SIMILAC също не съдържат палмово масло. Компонентите се регулират съответно, за да придадат терапевтични или терапевтични и профилактични свойства. Специалните смеси имат по-ниска осмоларност в сравнение с конвенционалния "SIMILAC".

Комфорт 1, 2

Смесите с ниско съдържание на лактоза са насочени към кърмачета от момента на раждането, страдащи от нарушаване на храносмилателната система. Говорим за колики, запек, прекомерно образуване на газове. Непълно хидролизираният суроватъчен протеин е лесен и добре приет от детския организъм, ниското ниво на лактоза (2 грама на 1 литър готов продукт) предотвратява прекомерното образуване на газове.

Заместителят има приятен вкус, който се улеснява от малтодекстрин, малките деца реагират добре на него. Пробиотикът Bifidobacterium lactis допринася за формирането на нормална микрофлора на храносмилателната система.

Цена на продукта - около 660 рубли.

Хипоалергенни 1, 2

Заместителите от първо и второ ниво са насочени към бебета с различни алергични реакции, предписва се и при вторична лактозна недостатъчност. Суроватъчният протеин е частично заместен от хидролизиран протеин, което води до добро възприемане на сместа от развиващото се бебешко тяло.

Заместителите се класифицират като ниско лактозни, тъй като съдържанието на лактоза е около 0,2%.

Съставът на сместа е обогатен с пребиотици, те осигуряват нормалното функциониране на органите на храносмилателната система.

Цена - около 740 рубли.

Изомил

Продуктът се предписва на кърмачета от момента на раждането като терапевтично или терапевтично-профилактично средство при алергични реакции към кравешки протеин и галактоземия. Соевият протеин се използва успешно като бебешка храна за малки деца, алергични към кравешки протеини.

Сместа включва силно пречистен концентрат от соев протеин, който е обогатен с метионин, туарин, триптофан. Заместителят не съдържа лактоза, но има царевично нишесте - малтодекстрин, компонентът се възприема перфектно от тялото на бебето, без да води до пристрастяване.

Тъй като в продукта няма лактоза, той се използва за бебета, страдащи от галактоземия. Заместителят включва пребиотици FOS, не съдържа нуклеотиди. "Similac Isomil" има положителен ефект върху развитието на интелектуалните способности, допринася за нормалното развитие на органите на зрението.

Цена - от 620 рубли.

Важно! Такъв заместител на кърмата не е хипоалергенен, тъй като съдържа протеин от соев произход, този компонент може да доведе до алергична реакция.

Alimentum

Детски сух заместител на основата на хидролизиран казеин със средноверижен триглицерид. Храненето се предписва на бебета от момента на раждането, с тежки форми на хранителни алергични реакции или алергии към краве мляко. Лекарството елиминира коликите, причинени от алергична реакция към кравешки протеин през първия ден на приложение. Комплексът от витамини и минерали осигурява нормалното развитие на бебето. Палмово масло, лактоза, без глутен.

Заместителят помага добре и в случай на нарушена чревна абсорбция. Хидролизиран казеин, при който протеинова молекула се разгражда на малки части, това може значително да намали алергенността на заместителя, което го прави достъпен за хранене на бебета със сложна форма на алергия.

Триглицеридът със средна верига е лека мазнина, намаляваща алергенността на сместа, използва се за сложни алергични реакции.

Цената на сместа е около 1200 рубли.

Продуктът съдържа "интелектуален" комплекс, включва: омега-3 и омега-6, таурин, холдин, желязо - компонентите допринасят за нормалното функциониране на мозъка, зрението.

Сместа осигурява удобно храносмилане:

 • пълната хидролиза на казеиновия протеин се приема добре от организма;
 • сместа не съдържа палмово масло, нейните компоненти допринасят за меко и гладко изпражнение, идентично с това, наблюдавано при естественото хранене, намалявайки количеството запек;
 • тъй като заместителят не съдържа лактоза, процесът на образуване на газове се забавя и тревожността на детето е свързана с дефицит на лактоза;
 • продуктът има средноверижни триглицериди, което осигурява нормалното усвояване на мастните елементи от тялото;
 • специален комплекс от въглехидрати осигурява нормално усвояване и приемане на въглехидратите от организма.

Ниско съдържание на лактоза

Тази смес се предписва за изкуствено или смесено хранене на кърмачета от момента на раждането с дефицит на лактоза или диария. Лекарството не се препоръчва за бебета, страдащи от галактоземия. Ниските нива на лактоза помагат за премахване на лактозния дефицит.

Абсолютно отхвърляне на лактоза, не се препоръчва от експерти - този компонент играе важна роля за нормалното функциониране на мозъка и зрението, участва в формирането на органите на храносмилателната система.

Лактозата обикновено се заменя с малтодекстрин. Протеинът е представен от концентрат на суроватъчен и млечен протеин, калциев казеинат, хидролизат на суроватъчен протеин. Similac Low Lactose не съдържа лутеин и бета-каротин.

Цена - от 800 рубли.

Антирефлукс

Нисколактозен заместител на кърмата, предназначен за бебета от момента на раждането. Елиминира проблема с прекомерната поява на рефлекс, гарантира доброто функциониране на храносмилателната система.

Назначете, ако бъде открит вторичен лактозен дефицит. Комбинация от протеинови компоненти - суроватъчен и млечен протеин, калциев казеинат. Това позволява да се намали нивото на лактоза до 0,2%, което прави възможно използването на сместа по време на вторичен лактозен дефицит, което е придружено от проблема с прекомерния рефлекс. Антирефлуксните свойства на продукта се постигат чрез използване на оризово нишесте.

Този компонент образува плътна формация в стомаха, което усложнява отделянето на сместа от тялото. Въпреки че формацията има плътна консистенция, храненето се усвоява добре от развиващото се бебешко тяло. Малтодекстринът допринася за приятен вкус. Similac Antireflux не съдържа лутеин и бета-каротин.

Цена - от 780 рубли.

Хранене за ниско тегло при раждане и недоносени бебета

"SIMILAC" е насочен към бебета с поднормено тегло или недоносени бебета. Линията е представена от няколко смеси - "Special Care Protein Plus", "NeoShur". Special Care Protein Plus се предписва от педиатър. "NeoShur" се използва като допълваща храна за здрави бебета, но много.

Similac Special Care Protein Plus

Продуктът е съставна част на модерна двустепенна система за хранене, фокусирана върху преждевременно родени бебета, с патологично поднормено тегло (до 1,8 или до 3,6 килограма с препоръките на педиатър).

Използвайте само след уговорка от подходящ специалист.

След достигане на маса над 1,8 (или 3,6) килограма, експертите препоръчват да се премине към Similac NeoShur. Висококалоричната бебешка храна осигурява бърз растеж и развитие на бебето, което се постига чрез високо съдържание на протеини, лека форма на средноверижен триглицерид, царевичен концентрат. Заместителят има качествени компоненти, близки по състав на "Similac Special Care Protein Plus", но има и разлика - в компонентите.

Задачата на такива допълващи храни е да помогнат на преждевременно родени деца и бебета с патологично поднормено тегло да постигнат нормални темпове на развитие, съответстващи на здрави малки деца.

Преходът към изкуствено хранене на преждевременно родено бебе може да се наложи в следните случаи:

 • пълно отсъствие или недостатъчно развити смучещи и преглъщащи рефлекси, в резултат на значителна промяна във времето на раждане;
 • майката е физически неспособна да извършва хранене поради факта, че няма мляко или има много малко;
 • несъвместимост на кръвните параметри на бебето и майката, поради Rh фактор или антигени;
 • отхвърляне на млечен протеин;
 • патология - основно говорим за лактозен дефицит.

Има няколко възможности: или мляко от донор, или избор на подходящ заместител на кърмата.

Оптималното развитие се осигурява от следните фактори:

 • наличието на нуклеотиди, помагат за укрепване на имунитета на организма;
 • набор от растителни мазнини, не включва палмово масло;
 • образува и поддържа нормални изпражнения, насърчава усвояването на мазнини и калций от организма;
 • има ниско съдържание на лактоза;
 • елиминира прекомерното образуване на газове, с липса на лактоза.

Комплексът за бърз растеж включва:

 • повишено количество протеини - преждевременно родените трохи трудно понасят увеличаване на количеството на храненето;
 • повишено съдържание на калории;
 • комплекс от съвременни витамини и минерали.

Относително малко количество готов заместител в ергономичен контейнер изключва възможността за заразяване с патологии от инфекциозен характер при смесване.

Сместа не включва палмово масло, оцветители, консерванти, ГМО и други съставки със съмнителна репутация.

Similac NeoShur

Продуктът е разработен съвместно от педиатри и диетолози и е насочен към следните групи:

 • малки деца, родени с нормално тегло, но не получаващи месечно;
 • бебета, родени навреме, но с недостатъчно тегло;
 • преждевременно родени деца с тегло под 1,8 килограма;
 • преждевременно родени бебета, които се хранят основно със Similac Special Care Protein Plus.

Недоносените бебета се нуждаят от специални грижи. Основният проблем е правилната диета и диета, които трябва да насърчават наддаването на тегло.

Не въвеждайте изкуствени хранителни продукти без консултация със специалист, това е особено вярно, ако малкото дете има някакви затруднения в развитието.

Цена - около 860 рубли.

Необходимо е да се храни бебето със специална храна, докато не наддаде 2,5 килограма. Можете да удължите приема до 12-месечна възраст, но като се започне от 6-ия месец е необходимо допълнително да се храни бебето. Схемата за изчисляване на дозата е следната - не повече от 130 килокалории на 1 килограм от масата на малкото дете.

Бебетата, които получават заместител от началния етап на живота, наддават на тегло, растат добре и не изостават в развитието си. Трохите, родени по-рано от предписания период, се нуждаят от време, за което трябва да се изкачат до нивото на връстниците.

В същото време бебетата се нуждаят от добро хранене, сместа "Similac NeoShur" съдържа:

 • мляко на прах;
 • малтодекстрин;
 • растителни масла (соя, слънчоглед, кокос);
 • лактоза;
 • концентрат от суроватъчен протеин;
 • омега-3 и омега-6;
 • сулфонова киселина;
 • комплекс от съвременни витамини и минерали;
 • нуклеотиди;
 • L-карнитин.

Как да въведете правилно?

Нито една от съществуващите смеси не може напълно да замести майчиното мляко..

Следват стриктно да се спазват следните правила за изкуствено хранене:

 1. Непосредствено преди да изберете смес, не забравяйте да се консултирате с педиатър, който знае характеристиките на вашето мъниче.
 2. Избирайте само висококачествени стоки, за предпочитане в специализирани магазини или аптеки.
 3. Проучете внимателно състава на сместа, уверете се, че тя не съдържа вредни и нежелани компоненти, проверете възрастовата група на заместителя.
 4. Приготвянето на продукта трябва да се извършва съгласно инструкцията.
 5. Внимателно наблюдавайте реакцията на малкото дете към използвания заместител.
 6. Подхождайте отговорно към избора на зърното, формата му трябва да е удобна за прохождащото дете, а обемът на постъпващата храна не трябва да води до дискомфорт.
 7. Непосредствено преди разреждането на сместа измийте добре ръцете си, обработете бутилката и зърната с преварена вода.

Следвайте основните принципи за допълнително хранене:

 1. Възможно е да се прехвърли на смесено или изкуствено хранене само малко дете, което няма отклонения и патологии. Не се препоръчва да се допълва храната на детето с нови видове заместители, ако условията на живот са се променили драстично, веднага след ваксинацията или в горещината.
 2. Преди кърменето трябва да се дават допълнителни храни, първоначалната доза е не повече от 2 чаени лъжички от готовия продукт, количеството на допълнителните храни постепенно се увеличава до 150 грама за седмица и половина. Нов тип допълваща храна се въвежда едва след като малкото дете усвои напълно настоящата. Не трябва да попълвате хранителната диета на бебето наведнъж с няколко вида допълнителни храни..
 3. Новите допълнителни храни се въвеждат сутрин, това дава възможност да се проследи реакцията на организма към движещия се продукт през деня. Родителите трябва да внимават за изпражненията, кожата, общото поведение на детето.
 4. Родителите не трябва да се притесняват, когато детето не приема нова допълнителна храна за първи път, това е напълно приемливо. Бъдете упорити и търпеливи по този въпрос..

Как да се разрежда?

Заместителите на кърмата се използват за хранене на новородени, техният имунитет и органи на храносмилателната система тепърва се формират. Родителите трябва да осъзнаят висока степен на отговорност - животът и здравето на мъника са в техните ръце. Спазвайте стриктно личната хигиена, стерилността на кухненските прибори, свързани с храната, следвайте метода на готвене.

Помислете за алгоритъма за приготвяне на част от заместител:

 1. Измийте добре ръцете си със сапун и вода и ги подсушете с кърпа. Почистете добре бутилката, биберона с капак, специална лъжица и други прибори, използвани в процеса на разреждане на заместителя. Използвайте специален продукт за грижа за бебешки съдове - той не съдържа вредни компоненти. Експертите не препоръчват използването на съдомиялна машина, тъй като бутилката може да остане мръсна поради формата си, въпреки че повечето производители позволяват използването й. Има специални ерши, адаптирани специално за тези цели, използването им позволява висококачествена обработка на бутилката.
 2. Изплакнете съдовете - това ще премахне следите от перилни препарати, обработете го с вряща вода за 5 минути.
 3. За да разредите заместителя, намерете чисто място, без чужди предмети..
 4. Оставете вряща тенджера директно за сместа. Изсипете вода в него, оставете да заври силно, кипете още около 5 минути. Ако брошурата с инструкции не предвижда допълнителни операции, охладете водата до 70 градуса - оставете водата да се утаи за половин час.
 5. Изсипете необходимото количество преварена вода в варена бутилка. Забранено е да се разрежда преварена вода с обикновена вода, за да се получи желаната температура.
 6. Вземете сместа със специалната мерителна лъжица, която се доставя с продукта. Ако сте вкарали лъжица с пързалка - тя трябва да бъде отрязана с чист нож.
 7. Смесете заместителя с преварена вода. Обикновено за 30 милилитра вода използвайте лъжичка от 1 ниво. За по-точна информация - проверете листовката с инструкции. Тъй като специалните лъжици се предлагат в различни размери. Моля, обърнете внимание, че сухият продукт се добавя към бутилката с преварена вода, а не в обратен ред!
 8. Разклатете съдържанието на бутилката, докато получите хомогенен продукт без бучки. Непосредствено преди детето да получи заместителя, температурата му не трябва да надвишава 37 градуса. Ако температурата на сместа е много по-висока от необходимото, тя може да бъде поставена в студена вода за бързо охлаждане..
 9. Заемете удобна поза, вземете бебето на ръце, докато хранете, поддържайте непрекъснат визуален и, ако е възможно, физически контакт с бебето. Пригответе предварително кърпички за отстраняване на излишната смес. След завършване на процеса на детето е необходимо да се хули бебето в изправено положение, това ще му позволи да се отърве от въздуха, попаднал в стомаха заедно с храната.
 10. Останалата смес, която не се консумира от детето за един час, трябва да се излее.

Similak Premium 1 - инструкции за употреба

За бебета от раждането до 6 месеца.

Кърмата е най-доброто хранене за бебето и трябва да се съхранява възможно най-дълго. Той осигурява на тялото на бебето необходимите микро- и макроелементи за пълноценното развитие на интелигентността и силния имунитет на бебето. Но ако по някаква причина кърменето в пълноценно състояние е невъзможно, педиатърът ще ви помогне да изберете формула за бебешко мляко, която е близка до майчиното мляко по състав и свойства..

Първоначално адаптирана първокласна формула за кърмачета без палмово масло, максимално близка по състав до кърмата.

Уникална формулировка със система за защита на корема и комплекс за развитие на зрението и мозъка.

Система за защита на корема

 • Без палмово масло
  Популяризира меката табуретка
 • Пребиотици
  Помага за образуването на здрава чревна микрофлора и меки изпражнения
 • Пробиотици
  Бифидобактериите на живо B. lactis (BL) поддържат здрава чревна микрофлора
Развитие на мозъка и зрението
 • Уникален комплекс "IQ Intelli-Pro"
  Съдържа набор от важни компоненти за развитието на мозъка и зрението, вкл. Омега-3 (DHA) и Омега-6 (ARA) мастни киселини, както и лутеин.
 • Лутеин
  Антиоксидант в кърмата, който е важен за здравето на очите.
  Лутеинът не се произвежда в тялото, така че бебето може да го получи само с храна.
Развитие на имунитет

Цялостна подкрепа на имунната система благодарение на научно разработен комплекс от вещества:

 • Комбинацията от пребиотици и бифидобактерии подпомага естествените защитни сили на организма
 • Нуклеотидите подпомагат развитието на имунната система
Здравословен растеж
 • Сместа без палмово масло спомага за по-добро усвояване на калция за здрави кости и здрави зъби
 • Комплекс от витамини и минерали за здравословен растеж на бебето.

Отговори на често задавани въпроси

Палмовото масло се получава от месестата част на плодовете на маслената палма. Съдържа палмитинова киселина. Това е едно от най-евтините растителни масла в света..

2. Има ли разлики между палмитиновата киселина в палмовото масло и палмитиновата киселина в кърмата??

Палмитиновата киселина от майчиното мляко се абсорбира добре в червата на бебето. Палмитиновата киселина от палмовото масло се отделя в червата, комбинира се с калций и се екскретира от тялото на бебето като неразтворими съединения.

3. Влияе ли палмовото масло върху благосъстоянието, растежа и развитието на детето??

По-малко мазнини и калций се усвояват, което е необходимо за формирането на костите и зъбите на детето. В допълнение, неразтворимите съединения на калция и палмитиновата киселина причиняват твърди изпражнения, които могат да допринесат за запек..

4. Защо се нуждаете от комбинация от растителни масла?

Кърмата съдържа различни мастни киселини. Необходима е комбинация от растителни масла, за да се обогати адаптираното мляко с тях в необходимото съотношение. Следователно съвременните смеси съдържат комбинация от три до четири масла.

5. Палмовото масло е законно, така че е здравословно?

Всъщност палмовото масло не е забранено в Русия, но смесите без палмово масло имат редица предимства. Клиничните проучвания показват, че липсата на палмово масло допринася за по-високо усвояване и усвояване на калция, по-висока минерализация на костите, комфортно храносмилане и по-добра поносимост на сместа, образуване на меки изпражнения.

6. Защо някои производители все още използват палмово масло в храните за кърмачета?

Използването на палмово масло в хранителни продукти, включително адаптирано мляко, не е забранено в Русия. И производителите, поради евтините суровини, вероятно намаляват производствените разходи и в резултат на това крайните разходи за техните смеси..

Изберете внимателно сместа си!
Всички смеси Similac не съдържат ГМО, консерванти или оцветители.
Препоръчително е да се консултирате с лекар преди употреба..

Състав на сместа Similac Premium 1

РАСТИТЕЛНИ МАСЛА (високоолеиново слънчогледово масло, кокосово масло, соево масло), концентрат от суроватъчен протеин, галактоолигозахариди (GOS).

МИНЕРАЛИ (калиев цитрат, натриев цитрат, калциев карбонат, магнезиев хлорид, железен сулфат, натриев хлорид, цинков сулфат, меден сулфат, манганов сулфат, натриев селенит, калиев йодид), суроватъчен протеин хидролизат, арахидонова киселина (ARA) от масло M.alpina.

ВИТАМИНИ (аскорбинова киселина, холин битартрат, аскорбил палмитат, ниацинамид, калциев d-пантотенат, витамин А палмитат, тиамин хидрохлорид, пиридоксин хидрохлорид, фолиева киселина, витамин К1, рибофлавин, d-биотин, витамин D3, витамин В12), докозахексаенова киселина (DHA) от масло от C. cohnii, инозитол, Bifidobacterium lactis, таурин, триптофан.

НУКЛЕОТИДИ (цитидин 5'-монофосфат, динатриев уридин 5'-монофосфат, аденозин 5'-монофосфат, динатриев гуанозин 5'-монофосфат), антиоксидантна смес от токофероли, карнитин.

КАРОТЕНОИДИ (лутеин, бета-каротин).

Без ГМО, палмово масло, консерванти и оцветители

Хранителната стойностЕдиници100 г прахВ 100 ml (при стандартно разреждане)
Енергийна стойностккал (kJ)507 (2119)64 (266)
Протеинr10.61.33
Казеин / суроватъчен протеин%50/5050/50
Мазнини, вкл..r26.303.30
Линолова киселинаmg /% от общите мастни киселини4500/18565/18
Линоленова киселинаr0,480,06
Арахидонова киселина (ARA)mg75девет
Докозахексаенова киселина (DHA)mg38пет
Въглехидрати (включително GOS)r58,507.35
Въглехидрати (без GOS)r55.36,95
Лактозаr54.226.81
GOS (пребиотици)r3.20,4
Карнитинmg7.50.9
Тауринmgтридесет3.8
Инозитолmg789.8
Нуклеотидиmg19.72.5
Бета каротинmcg618
Лутеинmcg9111.4
Пробиотици (Bifidobacterium lactis)CFU1 × 1081,3 × 107
ОсмолалностmOsm / kg-285
Витамини
Витамин Аμg RE45357
Витамин D3mcg7.60,95
Витамин Еmg α TE6.00.8
Витамин К1mcg455.7
Витамин Цmg506,3
Фолиева киселинаmcg708.8
Витамин В1mcg50063
Витамин В2mcg70088
Витамин В6mcg35044
Витамин В12mcg1.400,18
Ниацинmcg4500565
Пантотенова киселинаmcg2900364
Биотинmcgпетнадесет1.9
Холинmg506,3
Минерали
Натрийmg18223.
Калийmg51064
Хлоридиmg33342
Калцийmg37948
Фосфорmg22628
Магнезийmg364.5
Желязоmg6.20,78
Цинкmg4.100,51
Манганmcg130шестнадесет
Медmcg35044
Йодmcg80десет
Селенmcgдесет1.3

Указания за приготвяне и употреба

 • Използвайте Similac Premium 1 според указанията и препоръките на Вашия лекар. Стриктното спазване на хигиенните правила, препоръките за работа с продукта и условията на съхранение е много важно при приготвянето на адаптирано мляко за кърмачета.
  Неспазването на тези инструкции може сериозно да навреди на детето. Сухата формула за кърмачета не е стерилна след отваряне на кутията. Използването им при недоносени бебета и при деца с възможни нарушения на имунитета е възможно само по указание и под наблюдението на педиатър..
 • Използвайте само вода, преварена при силно кипене в продължение на 5 минути.
 • Охладете водата и разредете сместа, като стриктно спазвате инструкциите. Разреждането на сместа с вода над 35 ° C може да повлияе негативно на полезните свойства на пробиотиците.
 • Използвайте само мерителната лъжица, доставена с опаковката, за да измерите сместа Similac Premium 1..
 • Ако разреждате формулата за повече от една порция, тя трябва да се съхранява в хладилник при 2-4 ° C и да се използва в рамките на 24 часа.
 • След началото на храненето, взетата част от сместа трябва да се използва в рамките на един час. След час изсипете останалото.
Предупреждение: Никога не гответе и не загрявайте сместа в микровълновата печка. Това може да причини тежки изгаряния.

Подготовка на порция за едно хранене

 • Измийте добре бутилката, зърното, капака, мерителната лъжица и всички прибори, които ще се използват за приготвяне на сместа.
 • Изплакнете всички съдове, за да отстраните сапуна и кипете 5 минути.
 • Подгответе чиста повърхност, за да приготвите сместа.
 • В отделна тенджера оставете водата да заври за 5 минути. Изчакайте, докато водата стане леко топла (около 35 ° C).
 • Изсипете необходимото количество топла, предварително преварена вода в стерилизирана бутилка.
 • Напълнете доставената мерителна лъжица с прах, след което отстранете излишния прах („купчина“) с острието на чист нож.
 • Добавете една лъжичка Similac Premium 1 Mix за всеки 30 ml вода в бутилка.
 • Разбъркайте, докато се разтвори напълно. Проверете температурата на адаптираното мляко и хранете бебето.
 • Изсипете останалата част от неизползваната част в рамките на един час.
Приблизителна схема на хранене **

Данни, изчислени за хранене

Приблизителна възраст на дететоЗа едно храненеБрой хранения на ден
Вода (топла, предварително сварена), mlБрой мерителни лъжици ***
От раждането до 2 седмици6028-10
2 седмици - 2 месеца12046-7
2-6 месеца18065-6
6 месеца и повече18064-5

Деца над 6-месечна възраст трябва да получават допълнителна храна в допълнение към Similac Premium Formula 1

Опаковка:

Условия за съхранение:

Периоди на съхранение:

Произведени и опаковани:

Вносител и упълномощена организация в Руската федерация:
Abbott Laboratories LLC, 125171, Москва, Ленинградско шосе, 16А, сграда 1, бизнес център Metropolis, 6-ти етаж.

Бележки:

* Премиум - Високо качество. 1 - за бебета от раждането до 6 месеца
** Освен ако не е предписано друго от лекар
*** Стандартно разреждане: Разредете 125,6 g прах с вода до 1 литър или 1 лъжичка прах (4,2 g) + 30 ml вода. 100 ml готова за употреба смес Similak Premium 1 = 12,6 g прах + 90 ml вода. Деца над 6-месечна възраст трябва да получават допълваща храна в допълнение към формулата Similak Premium 1.

Смес Similac Premium 1 400g от 0 до 6 месеца

Всички продукти на марката Similac

За продукта

Първоначално адаптирана формула за кърмачета, специално разработена за удобно храносмилане на бебета от 0 до 6 месеца.

Сместа Similac Premium е комплексно решение за 4 храносмилателни проблема: колики, запек при регургитация и чревна дисбиоза, поради УНИКАЛНИЯ СЪСТАВ:

 • Пробиотици - живи бифидобактерии B. lactis (BB12) поддържат здрава чревна микрофлора, борят се с вредните бактерии
 • Пребиотиците - галактоолигозахариди (GOS) - са храна за полезната микрофлора, допринасят за образуването на меки изпражнения
 • Нуклеотиди - биологични вещества за узряване, защита и развитие на здрава чревна микрофлора
 • БЕЗ палмово масло - за намаляване на запека и подобряване на усвояването на калций

Similac Premium Blends съдържат и селекция от основни съставки за:

 • развитие на мозъка и зрението: Омега-3 (DHA) и Омега-6 (ARA) мастни киселини, лутеин.
 • развитие на имунитет: комбинацията от пребиотици и бифидобактерии подпомага естествените защитни функции на организма. Нуклеотидите също подпомагат развитието на имунната система.
 • Здравословен растеж: сместа без палмово масло спомага за по-добро усвояване на калций за здрави кости и здрави зъби. Комплекс от витамини и минерали за здравословен растеж на бебето.

Всички смеси Similac не съдържат палмово масло, ГМО, оцветители, консерванти и глутен.

Млечна формула Similac

Избрани продукти 27 от 255

Нови отзиви

Бибикол Nenny Classic Milk формула на основата на козе мляко от раждането 800 g

Добра реклама за тази смес! Загуба на пари! Не препоръчвам, преди да купите тази смес, помислете 100 пъти, защото след тази смес детето не иска да премине към други, а ползите от тази смес са 0.

Nutrilon Antireflux суха смес от раждането 400 g

Необичайно гъста смес, бебето яде по-дълго от обикновено. Но тя се справи със задачата - елиминира обилната регургитация незабавно, веднага след първата доза! Освен това коликите изчезнаха в допълнение!

Kabrita Млечна формула за удобно храносмилане Kabrita 1 Gold 800 g

Сега ще ви кажа защо все същата Кабрита? Първо, то се основава на козе мляко, всички знаем от детството, че е по-здравословно и по-лесно смилаемо за разлика от кравето мляко. На второ място, съставът на тази смес е за похвала. В тази смес НЯМА палмово и рапично масло, което означава, че няма да има проблеми с изпражненията, което всъщност е важно за нас)) Развежда се бързо и лесно, без образуване на бучки и пяна. Хлапето го прие добре, изяде го с удоволствие, не създаде проблеми с корема, дори подобри състоянието си. Коликите вече не ни притесняват, като цяло се появиха във всички отношения.

Kabrita Milk формула за удобно храносмилане Kabrita 2 Gold 800 g

Сместа много ми хареса. но трябва да се има предвид, че сместа трябва да се въвежда постепенно.. разредена една лъжица. и се увеличава всеки ден. детето има други смеси от хумана, нан и още няколко германски местни жители, всички те предизвикаха запек.. този е добре. Вкусен като сладолед, отличен състав.

Kabrita 1 GOLD Смес от козе мляко 0-6 месеца 800 гр

От 2 седмици започнах да давам тази смес, няма проблеми с изпражненията, тя е вкусна, идеална, бих казал, но след месец ни поръсиха, педиатърката каза на сместа, сега се измъчваме в търсене на нова, не сме намерили ((((

Млечните формули Similac са 4 хранителни серии:

 1. Similac - адаптирана хипоалергенна храна с традиционен състав.
 2. Similak Premium е адаптирана формула за 4 етапа на хранене. Той се различава от класическия по цена и състав, който освен традиционните пре- и пробиотици, включва IQ Intelli-Pro комплекс от мастни киселини и лутеин.
 3. Специални формули за решаване на специфични детски здравословни проблеми (рефлукс, тежки хранителни алергии, галактоземия, колики, запек, дефицит на лактаза).
 4. Заместители на млякото за ниско тегло при раждане и недоносени бебета.

Детската формула за кърмачета Similac се прави без палмово масло, а продуктите от специалната серия за лечение са предназначени за 1-2 етапа на хранене.

Млечните заместители за допълнително хранене или преминаване към изкуствено хранене се предписват от лекар. Промяната или въвеждането на нов тип бебешка храна, включително Similak Comfort, също трябва да се наблюдава от педиатър. Ако планирате да закупите специална формула или искате да преведете бебето си на смесено или изкуствено хранене, задължително се консултирайте със специалист!

Класическите заместители се предлагат само в картонени кутии, докато специални и първокласни продукти се предлагат в метални опаковки.

Similac Premium 4

За деца от 18 месеца.

Премиум суха млечна напитка без палмово масло за пълното развитие на бебето до третия му рожден ден.

Similac Premium 4

Similac Premium 4

Similac Premium 4

 • За продукта
 • Състав
 • Метод за готвене

Здравословен растеж

Сместа без палмово масло спомага за по-добро усвояване на калция за здрави кости и здрави зъби Витамин и минерален комплекс за здравословен растеж на бебето.

Система за защита на корема

Популяризира меката табуретка

Пребиотици

Помага за образуването на здрава чревна микрофлора и меки изпражнения

Пробиотици

Бифидобактериите на живо B. lactis (BL) поддържат здрава чревна микрофлора

Развитие на мозъка и зрението

Съдържа набор от важни компоненти за развитието на мозъка и зрението, вкл. Омега-3 (DHA) и Омега-6 (ARA) мастни киселини, както и лутеин.

Лутеин

Антиоксидант, открит в кърмата, който е важен за здравето на очите. Лутеинът не се произвежда в тялото, така че бебето може да го получи само с храна.

Развитие на имунитет

Комбинацията от пребиотици и бифидобактерии подпомага естествените защитни сили на организма

Нуклеотидите подпомагат развитието на имунната система

Състав на сместа Similac Premium 4

РАСТИТЕЛНИ МАСЛА (високоолеиново слънчогледово масло, соево масло, кокосово масло), лактоза, захароза, концентрат от суроватъчен протеин, галактоолигозахариди (GOS).

МИНЕРАЛИ (калиев цитрат, калциев карбонат, калциев хидроксид, натриев хлорид, железен сулфат, цинков сулфат, меден сулфат, манганов сулфат, натриев селенат), ВИТАМИНИ (аскорбинова киселина, ниацинамид, витамин Е, калциев d-пантотенат, витамин А, тиамин хидрохлорид, пиридоксин хидрохлорид, рибофлавин, фолиева киселина, витамин К1, d-биотин, витамин D3, витамин В12), емулгатор от соев лецитин, докозахексаенова киселина (DHA) от масло C. cohnii, Bifidobacterium lactis, таурин, холин битарткорбилат, антиоксидант палатин.

НУКЛЕОТИДИ (цитидин 5'-монофосфат, динатриев уридин 5'-монофосфат, аденозин 5'-монофосфат, динатриев гуанозин 5'-монофосфат), холин хлорид, антиоксидантна смес от токофероли.

КАРОТЕНОИДИ (лутеин, бета-каротин).

Без ГМО, палмово масло, консерванти и оцветители.

Хранителната стойностЕдиници100 г прахВ 100 ml от сместа
Енергийна стойностккал (kJ)484 (2026)74 (308)
Протеинr18.202.77
Мазнини, вкл..r22,803.47
Линолова киселинаr4.140,63
а-линоленова киселинаr0,390,06
Докозахексаенова киселина (DHA)mg274
Въглехидрати (общи)r52.27.9
Въглехидратиr50.67,7
Пребиотични влакна (PFs)r1.600,24
Тауринmg31.34.8

Витамини

ХРАНИТЕЛНАТА СТОЙНОСТЕдиници100 г прахВ 100 ml от сместа
Витамин Аμg RE (IU)423 (1410)64 (214)
Витамин D3μg (IU)5,9 (236)0,9 (36)
Витамин Еmg α - TE (IU)7,4 (11,0)1.1 (1.7)
Витамин К1mcg46,07.0
Витамин Цmg71.610.9
Витамин В1mg0,680.10
Витамин В2mg1.000,15
Ниацинmg3.400,52
Витамин В6mg0,360,05
Фолиева киселинаmcg104шестнадесет
Витамин В12mcg2.800,43
Биотинmcg264
Пантотенова киселинаmg3.600,55
Холинmg80,012.2

Минерали

ХРАНИТЕЛНАТА СТОЙНОСТЕдиници100 г прахВ 100 ml от сместа
Натрийmg25038
Калийmg700106
Хлоридиmg52079
Калцийmg780119
Фосфорmg45669
Магнезийmg51,07.8
Желязоmg6.801.03
Цинкmg4.500,68
Медmcg37056
Манганmcg70единадесет
Селенmcg17,02.6
Йодmcg12519.
Нуклеотидиmg17.12.6
Бета каротинmcg8012
Лутеинmcg13521.
Пробиотици (Bifidobacterium lactis)CFU1 × 10 81,5 × 10 7
ОсмолалностmOsm / kg-271

Указания за приготвяне и употреба

 • Спазвайте стриктно съвета на Вашия лекар колко често и колко от Similac Premium 4 да давате на детето си..
 • Сместа се разрежда с вода и се използва като напитка в допълнение към твърдите храни.
 • Измийте ръцете и всички предмети, включително мерителната лъжица, преди да приготвите напитка.
 • Кипнете вода при силно кипене, след това охладете. Разреждането на сместа с вода над 35 ° C може да повлияе негативно на полезните свойства на пробиотиците.
 • Изсипете необходимото количество топла, предварително преварена вода в бутилката.
 • Напълнете доставената мерителна лъжица с прах, след което отстранете излишния прах („купчина“) с острието на чист нож.
 • Добавете една лъжичка от сместа на всеки 30 ml топла, предварително преварена вода в бутилката.
 • Ако разреждате формулата за повече от една порция, тя трябва да се съхранява в хладилник при 2-4 ° C и да се използва в рамките на 24 часа. След началото на храненето, взетата част от сместа трябва да се използва в рамките на един час. След час изсипете останалото.

Предупреждение: Никога не гответе и не загрявайте сместа в микровълновата печка. Това може да причини тежки изгаряния..

Забележка: Приготвената смес може да се дава и от чаша, използвана за приготвяне на зърнени храни и други твърди храни..

Приблизителна схема на хранене

Данни, изчислени за хранене

Приблизителна възраст на дететоЗа едно храненеБрой хранения на ден
Вода (топла, предварително сварена), mlБрой мерителни лъжици
18 месеца и повече24081-3

Опаковка:

сместа е опакована в метални кутии с нетно тегло 400 g и 900 g (мерителна лъжичка вътре в кутията).

Условия за съхранение:

Съхранявайте неотворени опаковки при температура не по-висока от 25 ° С и относителна влажност не повече от 75%. След отваряне на опаковката затворете пластмасовия капак и съхранявайте на хладно и сухо място (но не в хладилника). Отворената опаковка трябва да се използва в рамките на 3 седмици.

Периоди на съхранение:

Произведени и опаковани:

Остров Абът, Ирландия / Abbott Ireland, Dromore West, Cootehill, Co. Cavan, Ирландия или Arla Foods amba Arinko, Дания / Arla Foods amba Arinсo, Mælkevejen 4, 6920 Videbæk, Дания (виж опаковката).

Вносител и упълномощена организация в Руската федерация:

Abbott Laboratories LLC, 125171, Москва, Ленинградско шосе, 16А, сграда 1, бизнес център Metropolis, 6-ти етаж. Тел.: (495) 258-42-80, факс: (495) 258-42-81.