Често майките трябва да преминат към изкуствено хранене много рано, когато организмът не е готов за сериозна стъпка. Стомашно-чревният тракт реагира различно на въвеждането на смеси. Често се появяват неприятни симптоми, колики и запек. Затова лекарите препоръчват внимателно да се подбира храната, която е идеална за тялото на бебето. Коликовата смес трябва да е съобразена с възрастта и симптоматиката, която притеснява. Преди да изберете първата допълваща храна, трябва да разберете нейните видове..

Съставът и ефективността на смесите при запек

Коликите измъчват бебета на възраст до три до четири месеца. Те могат да се появят по време на кърмене. Тогава майката е длъжна да преразгледа храненето си и необходимостта от въвеждане на допълващи храни в диетата на бебето. Смесите съдържат всички необходими елементи за развитието, нормалното функциониране на храносмилателната система и на целия организъм. С правилния избор на продукт, благосъстоянието на бебето трябва да се нормализира..

Трудно е да се изберат смеси за запек и колики за новородени за първи път. Задължително е да се консултирате с педиатър, да проучите състава и препоръките на производителя.

Какво трябва да се включи в:

 1. Пробиотици - бифидобактерии и лактобацили.
 2. Пребиотиците са най-добрият враг на запека.
 3. Гума от рожкови.

Каква храна против колики да изберем за кърмачета на IV?

Смесите против колики са специализирани, те съдържат допълнителни елементи за подобряване на храносмилането. Необходимо е да се избират допълнителни храни само след консултация с педиатър, тъй като видът му зависи от наличието на определени нарушения в работата на храносмилателния тракт.

Смеси за колики при новородени могат да бъдат:

 • с пребиотици;
 • с пробиотици;
 • с комбиотици, синбиотици;
 • ферментирало мляко;
 • медицински;
 • антирефлукс.

С пребиотици

Продуктите за колики за бебета с пребиотици се използват за профилактика, ако детето е предразположено към задържане на газове и изпражнения. Те не са подходящи за лечение. Пребиотиците създават среда за размножаване на полезни бактерии. Помага на храносмилателния тракт да функционира нормално, избягва дисбиозата..

Пребиотиците са част от допълнителните храни за образуване на изпражнения, омекотяването му. Най-често това са глактоолигозахариди, фруктоолигозахариди, инулин, лактоза. Те се намират и в кърмата. Ако педиатърът препоръчва пребиотици, трябва да обърнете внимание на производителите на Similak, Nestogen Pribio, Nutrilak.

С пробиотици

Пробиотиците са живи бактерии, които бебето трябва да получи от храната по време на нарушения на микрофлората, след прием на лекарства. Когато кърмят, те навлизат в тялото с кърмата. Ако не е достатъчно, трябва да закупите специална смес.

Пробиотиците действат и като слабително, но в по-малка степен от пребиотиците. Бифидобактериите и лактобацилите са включени в храната Nan premium, Similak premium, Agusha gold, Selia.

Важно! Пробиотиците се нуждаят от специални условия за съхранение.

С комбиотици или синбиотици

В случай на храносмилателни разстройства, бебето трябва да получава еднакво пребиотици и пробиотици. Често сместа съдържа едното или другото. Но има храна, в която комплекс от оликозахариди и живи бактерии. В резултат на такава хранителна диета ще се подобри състоянието не само на храносмилането, но и на имунната система..

Всички необходими вещества са в продуктите на Hipp Kombiotic, Similak Premium.

Терапевтична

Запекът при новородени може да се появи в резултат на тежка дисбиоза, инфекция. В такива случаи се предписва специална терапевтична храна. Такива смеси не могат да се приемат без консултация с педиатър..

Съставът на лекарствените продукти съдържа лактулоза или бифидогенен фактор. Той помага на бифидобактериите да се размножават. Те обаче не съдържат живи бактерии. Важно е да давате храна според указанията, без да променяте дозировката. Когато изпражненията се нормализират, неприятните симптоми ще отминат - сместа постепенно се отменя. Необходимо е да се храни бебето не само с медицинско хранене. Диетата трябва да съдържа проста храна.

Ферментирало мляко

Ферментирали млечни смеси се използват за предотвратяване на храносмилателни разстройства. Също така по време на появата на неприятни симптоми, газове, колики. Но съставът съдържа само лактоза. Освен това трябва да вземете средства за слабително действие..

Благодарение на протеиновите молекули храната се усвоява добре. Млечнокиселите бактерии допринасят за образуването на нормални изпражнения. Перисталтиката се ускорява.

Антирефлукс

Антирефлуксните смеси се използват за различни цели в зависимост от проблема, от който страда бебето. Това може да бъде обратно излъчване на храна или дисбиоза, колики, запек. Храненето е показано при честа регургитация, рефлекс на гърлото, колики, нарушения на изпражненията, метеоризъм.

Сместа е актуална преди 6-месечна възраст. Съставът съдържа сгъстители, които предотвратяват връщането на храната назад. В червата те омекотяват съдържанието. Проблемите с перисталтиката стават по-слабо изразени. Именно в такива смеси се открива рожковото вещество. Това са продуктите на компаниите Nutrilon, Humana, Nutrilak, Bellakt.

Рейтинг на най-добрите продукти

Понякога не е възможно да изберете лекарство за нормализиране на работата на червата за първи път дори след консултация с педиатър. За помощ можете да използвате рейтинга на продуктите, тествани от лекари и майки.

Nan ферментирало мляко

Формулата е предназначена за хранене на бебета от момента на тяхното раждане. Според изследвания на специалисти, продуктът най-пълноценно замества кърмата. Укрепва имунната система, увеличава броя на бифидобактериите, улеснява храносмилането и усвояването на протеините и предпазва от инфекции. Лесната смилаемост е значително предимство. Има приятен вкус и аромат. Родителите отбелязват, че са успели лесно да се отърват от колики, образуване на газове благодарение на това лекарство.

Комфорт на Similac 1

Similac comfort 1 - мляко на прах за бебета през първите месеци от живота. Продуктът е предназначен за подобряване на храносмилането. Струва си да се помни, че трябва да се използва само в случай на проблеми с работата на храносмилателния тракт. Показания за употреба са запек, метеоризъм, колики. Предимството на Similac е възможността да се използва при пълно изкуствено и смесено хранене.

Родителите отбелязват доброто наддаване на тегло при бебетата. Липсата на палмово масло намалява риска от запек. Лекарите препоръчват сместа след инфекции, с млечница. Продуктът не причинява алергии.

Нутрилон пептид гастро

Сместа е предназначена за деца от първите дни на живота. Производителят посочва, че трябва да се консумира само ако детето е предразположено към проблеми с храносмилателния тракт, алергии, лошо усвояване.

В състава няма лактоза - това е очевидно предимство за тези бебета, които са алергични към веществото. Според мнението на лекарите съставът е хипоалергенен. Той има комплекс от витамини, но присъства палмово масло. Продуктът има сертификат - потвърждение за неговата ефективност.

Nestle нестоген с пребиотици и лактобацили

Сместа е адаптирана и може да се консумира от ранна възраст. Качеството на продукта е повече от задоволително и цената ще бъде доволна. Съставът на сместа е богат на витамини, мастни киселини. Калцият, йодът и желязото допринасят значително за развитието на бебето. Основният компонент са пребиотиците. Те са отговорни за нормализирането на чревната микрофлора.

Хипп 1 комбиотик

Храните за кърмачета се използват от първите дни на живота за заместване или допълване на кърмата. Съставът включва пробиотици, пребиотици, витамини, калций. Компонентите помагат за установяване на чревна микрофлора, улесняват храносмилането.

Съдържа още краве мляко, мастни киселини, лактобацили, нуклеотиди. След консумация се образува микрофлора, настъпва нормално регулиране на метаболитните процеси. Забележително е, че съставът изобщо не съдържа консерванти и оцветители.

Friso Frisov 1 с регургитация

Сместа е популярна сред педиатрите, така че продуктът често може да се намери в рецепти за проблеми с изпражненията. Този продукт е хипоалергенен продукт и качествен заместител на кърменето. Той е особено ефективен при краткосрочни симптоми на дискомфорт. Лекарите насочват продукта към групата за лечение.

В резултат на употребата изпражненията се нормализират и по-често, коликите спират. Детето се чувства по-добре. Съставът съдържа комплекс от витамини, минерали, въглехидрати, лиофизирани бактерии.

Важно! Продуктът трябва да се консумира според указанията на лекар, докато храносмилателните проблеми напълно изчезнат..

Enfamil Antireflux 1

Сместа трябва да се използва само за медицински цели след разрешение на специалист. Нишестето в състава позволява на бебето лесно да го смила. Наличието на протеин прави продукта много хранителен. Лекарите отбелязват, че е много полезно за натрупване на маса. Подуването и метеоризмът изчезват след употреба.

Съвети за родителите

При чести запек и колики трябва не само да изберете правилната смес, но и да спазвате правилата за хранене на майката. Силно се препоръчва да се вслушате в съветите на педиатрите, тогава бебето ще бъде здраво и родителите ще бъдат спокойни.

 1. За да избегнете gaziks, трябва да си купите адаптирани формули, близки по състав до майчиното мляко..
 2. Не забравяйте да вземете предвид възрастта на детето.
 3. При проблеми с храносмилането диетата трябва да се състои от специализирани, лечебни добавки.
 4. Съставът на продукта трябва да бъде добре разгледан.
 5. Не забравяйте да вземете предвид срока на годност.
 6. Важно е да проследите реакцията на детето си към нов продукт.
 7. Съставът не трябва да съдържа рапично масло.
 8. Важно е да се гарантира, че продуктът съдържа карнитин, линолова киселина, таурин.

Запекът и коликите не са патология. Това е често срещана проява. Ако имате храносмилателни разстройства, трябва да изберете правилното хранене за вашето бебе. Диетата трябва да съдържа специализирани или лекарствени смеси. Необходимо е да се консултирате с лекар, за да изберете продукт в съответствие с вида на нарушенията и нуждите на детския организъм.

Колики при бебе

Още в средата на 20-ти век американският педиатър Морис Весел формулира определение, което остава актуално и се използва навсякъде. Според неговата интерпретация чревните колики са повишаване на раздразнителността, плачът или двигателното безпокойство, продължаващо повече от три часа на ден, три дни в седмицата в продължение на три седмици. Тази формула се нарича "правило на три" *.

Експертно мнение

Професор Е. С. Кешишян казва, че „в една или друга степен чревните дисфункции се срещат при почти всички малки деца и са функционални, до известна степен условно физиологично състояние на периода на адаптация и съзряване на стомашно-чревния тракт на бебето. Чревните колики се причиняват от морфофункционална незрялост на нервно-мускулния апарат на червата на детето на фона на незрялостта на ензимната система и формирането на чревна микробиоценоза ”**. Независимо от това, коликите все още са най-слабо разбраното състояние сред симптомите на храносмилателен дискомфорт, така че голямо разнообразие от смеси се използват за лечение на техните прояви. При лечението на симптоми на минимални храносмилателни дисфункции, като колики, запек, регургитация, всичко е важно: дали бебето е родено доносено или не, естествено или чрез цезарово сечение (за деца, родени чрез цезарово сечение, е характерно по-продължително формиране на чревна микрофлора), на гърдата той или хранено от шише, смесено хранене и много други.

Коликите са нормални?

Да, коликите са напълно нормално и естествено физиологично състояние за новородено (като се има предвид, че няма симптоми на дехидратация, глад и признаци на сериозно заболяване). Храносмилателният дискомфорт и безпокойството, така наречените колики, са налице при 70% от кърмачетата на възраст от 2 седмици до 6-месечна възраст. Тъй като коликите не са болест, детето също няма нужда от лечение. Въпреки това грижовните родители все още се стремят да облекчат състоянието му, затова се обръщат към лекуващия лекар.

Коликите причиняват

Важно е!

Причините за колики могат да бъдат няколко: от незрялостта на стомашно-чревния тракт на бебето и нарушения в чревната микрофлора (т.нар. Дисбиоза) до по-сериозни състояния.

Педиатърът Щербакова А. А. идентифицира следните причини.

Преходен дефицит на лактаза. Въглехидратната лактоза е важен компонент на кърмата или адаптираното мляко. За по-доброто му разграждане е необходим ензим, наречен лактаза. Първите месеци от живота са важен период на съзряване на тялото на детето и по това време в храносмилателната система на бебето може да се образува недостатъчно количество лактаза (или се отбелязва ниската му активност). От своя страна липсата му води до затруднения с разграждането на лактозата. Така че има преходен (т.е. временен, преминаващ) лактазен дефицит, който причинява колики.

Неправилно прикрепване на бебето към гърдата (с кърма и смесено хранене). За правилното хранене майката трябва да е в спокойно състояние, да заеме удобна поза и да се увери, че бебето хваща зърното с ареолата и не поглъща въздух. Децата, които сучат, са особено изложени на риск от колики: те могат да поглъщат въздух, който влиза в червата и образува газови мехурчета, които причиняват дискомфорт.

Неправилно хранене от шише. Всички съвременни бутилки са оборудвани с клапан, който освобождава излишния въздух. Има и бутилки против колики с анатомично оформени зърна, които следват очертанията на женски зърна. Комфортният и физиологичен захват на зърното минимизира вероятността от системно поглъщане на въздух от бебето по време на хранене.

Неправилно хранене на кърмачка. Много изследователи свързват бебешките колики с хранителни алергии. Сега много бебета се раждат с предразположение към хранителни алергии. Например, най-честата причина за хранителни алергии при малки деца е непоносимостта към протеини от краве мляко. Тоест, за майка, която кърми бебето си и която има фамилна анамнеза за хранителни алергии, е по-добре да ограничи или напълно да изключи в диетата си храни, съдържащи протеин от краве мляко, тъй като това причинява алергия при детето, а коликите в този случай са алергична реакция. Ако говорим за млечни продукти в диетата на майка, тогава можем да отбележим широко разпространено мнение за бобовите растения. Всъщност бобовите растения могат да повлияят на подуването на майката, но ако тя толерира добре такива храни, тогава може да яде грахова супа и други ястия - това няма да повлияе на коликите на детето.

Неправилно подбрана млечна смес. Храненето на бебе, хранено на бутилка, може да помогне за коригиране на коликите. Например непоносимостта към протеини от краве мляко може да бъде придружена от колики. В този случай най-вероятно ще трябва да се промени формулата на пълномасления протеин от краве мляко..

Психологическият и физическият климат играе важна роля в храненето на бебето. Основното е да осигурите на бебето благоприятна среда по време на хранене с директен контакт между кърмещата жена и бебето. Важно е майката да гледа бебето, а той майката и нищо да не ги разсейва. Когато родителите питат дали котка, силен звук или ярка светлина могат да причинят колики, отговорът, разбира се, не е такъв. Въпреки това, външните ярки стимули могат да се превърнат в провокатори на колики: създават нервна среда около бебето и водят до аерофагия ***.

Каква смес може да бъде подходяща при колики за новородено

Формулата за новородени с колики може да бъде от категорията "хипоалергенно" или "ферментирало мляко". Всички тези смеси са подходящи за повечето случаи на колики, могат да се използват дълго време и изцяло. Удобните хипоалергенни формули може да са по-подходящи за колики, свързани с незрялост и свръхчувствителност към протеини от краве мляко. Те съдържат умерено хидролизиран протеин и пробиотици (бифидобактерии и / или лактобацили).

Важно е!

При запек и колики, често срещащи се едновременно, ферментирали млечни смеси, както и антирефлуксни смеси с естествена дъвка от рожков, се доказаха добре..

Важно е!

Често е достатъчно да успокоите родителите и да изчакате бебето да надрасне това състояние, без да променяте диетата. Трябва да се помни, че промяната в диетата е сериозен стрес за новороденото..

Коя смес е подходяща за бебе с колики, може да определи само лекар, наблюдаващ детето. Много е важно дали това са индивидуални колики като болезнен спастичен синдром или комбинация с други храносмилателни разстройства (колики, регургитация, запек). Изборът на сместа зависи от това..

Какво предлага Нутрилак

Хипоалергенни формули, като Nutrilak Premium хипоалергенни, са подходящи за дете в риск от хранителни алергии (ако в семейството има алергии). Тази смес се препоръчва при колики в много ранна възраст, когато коликите действат като проява на незрялостта на храносмилателната система и чувствителността към протеините на кравето мляко. Този продукт съдържа уникалната LGG® Bifidobacterium, за да осигури тройна защита от алергии.

По-често коликите се съчетават със запек или регургитация. В случай на запек, придружаващ колики, една от ефективните опции за корекция е специализирана антирефлуксна смес Nutrilak Premium с естествени влакна от дъвка от рожкови. Натуралната дъвка работи като диетични фибри, подобрява функцията на червата, а също така насърчава растежа на полезните бифидобактерии и лактобацили в червата. Подобряването на състоянието на микрофлората и редовното изхождане помагат за премахване на колики и запек.

Ферментиралата млечна смес Nutrilak Premium също се е доказала добре в диетичната терапия на синдрома на колики, придружен от други храносмилателни разстройства (регургитация, запек). Ферментиралите млечни продукти отдавна се използват за лечение на храносмилателни разстройства, а за бебетата адаптираните формули с ферментирало мляко са се превърнали в спасител, защото могат да се използват от съвсем малка. Съдържа LGG® Lactobacillus Complex и осигурява тройна помощ за храносмилането на бебето.

* Savino F, Pelle E, Palumeri E, et al. Лечение на чревни колики при кърмачета: сравнение на ефикасността на Lactobacillus reuteri (щам от американски тип Cuture Collection 55730) и Simethicone (проспективно рандомизирано проучване). Consilium medicum. 2007 г..

** Кешишян Е.С. Чревни колики и корекция на микробната колонизация при деца през първите месеци от живота: Клиника. Диференциална диагностика. Подходи към терапията. Лекция за лекари. М., 2007.

12 най-добри смеси за запек и колики за новородени

* Преглед на най-добрите според редакционния съвет на experttology.ru. Относно критериите за подбор. Този материал е субективен и не представлява реклама и не служи като ръководство за покупка. Преди да купите, трябва да се консултирате със специалист.

Храносмилателният дискомфорт, който обикновено се нарича „колики“, се наблюдава при повече от половината новородени до 6-месечна възраст. Понякога присъства само този болезнен спастичен синдром. Но често коликите са придружени от други неприятни храносмилателни разстройства - честа регургитация, запек.

Причината за това състояние може да бъде незрялостта на стомашно-чревния тракт на бебето и нарушения в чревната микрофлора - дисбиоза. Или са провокирани от по-сериозни състояния - алергии или свръхчувствителност към протеини от краве мляко. В този случай не можете да се консултирате с педиатър.

За да реши проблема, специалист може да предпише специални смеси, които са разделени в следните категории:

 1. хипоалергичен;
 2. ферментирало мляко;
 3. с антирефлуксно действие;
 4. пребиотик и пробиотик.

За да помогне на младите родители, този преглед ще разгледа най-добрите смеси за запек и колики за новородени от вносни и местни производители..

Рейтинг на най-добрите смеси за запек и колики за новородени

НоминациямястоНаименование на продуктацена
Най-добрите внесени формули за запек и колики за новородени1Nutrilon (Nutricia) Комфорт 1394 ₽
2Friso VOM 1607 ₽
3Similac Comfort 1557 ₽
4HIPP Комбиотик 1384 ₽
петNestle NAN Triple Comfort600 ₽
6Бавачка 1 с пребиотици1 199 ₽
7Bellakt AR209 ₽
8Хумана антиколик556 ₽
деветМамако 1 Премиум979 ₽
Най-добрите руски смеси за запек и колики за новородени1Nutrilak Premium Антирефлукс466 ₽
2Кошът на баба AR740 ₽
3Кисело мляко Агуша, адаптирано No133 ₽

Най-добрите внесени формули за запек и колики за новородени

Дългосрочните международни изследвания потвърждават безопасността и хранителната стойност на повечето вносни продукти за бебешка храна.

Nutrilon (Nutricia) Комфорт 1

В Холандия, в завода Nutricia Kaik BV произвеждат смес от Nutrilon Comfort 1. Този продукт съдържа: пребиотици, минерали, комплекс от витамини, рибено масло, аминокиселини и други полезни вещества. Тази смес е предназначена за предотвратяване на запек, намаляване на коликите, нормализиране на микрофлората на храносмилателния тракт..

Сместа Nutrilon Comfort може да се закупи в кутии от 400 или 900 г. Комплектът включва лъжичка за дозиране. Сместа се разтваря перфектно, без образуване на бучки. В резултат на това бебешката храна се оказва малко вискозна. Във вкуса на сместа има горчивина, така че не всички деца лесно я използват.

Според отзивите на тези, за които сместа Nutrilon (Nutricia) Comfort 1 се вписва перфектно, продуктът не причинява алергии, успешно се справя със запек и колики. Но в същото време те отбелязват, че цветът на изпражненията при бебетата става зелен и понякога зърното в шишето се запушва със сместа. Не всички родители са доволни от този продукт - те са особено неудобни от наличието на голямо количество растителни масла в състава, включително структурирана палма.

Предимства

 • обмислен състав за борба с колики и запек;
 • удобна мерителна лъжица;
 • не предизвиква алергични реакции;
 • разхлабва изпражненията и облекчава коликите.

недостатъци

 • горчив вкус;
 • прави изпражненията зелени.

Friso VOM 1

Холандската формула Friso VOM 1 е специално създадена за новородени бебета, страдащи от регургитация, запек и колики. Продуктът съдържа витамини, минерали, специални мастни киселини, 5 основни нуклеотида, пребиотици, рожков глутен. Последният компонент съдържа деликатни естествени диетични фибри, благодарение на които се елиминира запекът, намаляват коликите.

Friso VOM 1 се продава в кутии от 400 g с включена мерителна лъжичка. Препоръчва се прахът да се разрежда в преварена вода, охладена до 75 ° C. Родителите без термо-шушулка трябва да бъдат находчиви, за да постигнат правилната температура. Сместа се разтваря доста проблематично, оставяйки бучки. Консистенцията на готовия продукт прилича на тежка сметана, така че е необходимо зърно със „среден поток“, за да може бебето да извади масата от бутилката. Сместа е приятна на вкус, чубрица.

Въпреки трудностите при развъждането, отзивите за Friso VOM 1 са предимно добри. Децата лесно използват тази смес. Резултатът от приемането на този продукт не закъсня. Червата се подобряват достатъчно бързо. Новороденото има тежки колики, започва да ходи до тоалетната по няколко пъти на ден, без да крещи. Регургитацията, макар и да се случва, е минимална..

Предимства

 • обмислен многокомпонентен състав;
 • вкусна смес;
 • бързо облекчава запека и коликите;
 • значително намалява броя на регургитацията;
 • се понася добре от децата.

недостатъци

 • трудности при готвене.

Similac Comfort 1

Испанската смес Similac Comfort 1 съдържа частично хидролизиран протеин, олигозахариди 2'-FL, B. lactis bifidobacteria, FOS пребиотици. Не съдържа палмово масло. Този продукт е отличен за бебета с функционални храносмилателни разстройства от раждането. Според изследванията след 1 ден хранене симптомите на колики се намаляват с 20%.

Similac Comfort 1 се продава в кутии от 375 г. Прахът има доста специфична миризма (напомняща на кучешка храна) и вкус, но въпреки това много деца са склонни да използват тази смес. Комплектът включва мерителна лъжичка, но много хора не я харесват поради големия й размер. Прахът се разтваря доста добре, но може да образува бучки, ако се смеси лошо.

В отзивите родителите отбелязват, че благодарение на Similac Comfort 1 е възможно да се реши проблемът с нередовното изхождане. При децата тежестта на тревожност и образуване на газове намалява, честотата на регургитация след хранене намалява. Някои майки също отбелязват, че техните бебета с тази смес са започнали да наддават на тегло. Продуктът не причинява алергични реакции и е отличен за новородени, склонни към атопия.

Предимства

 • липса на палмово масло в състава;
 • ефективно облекчава коликите;
 • решава проблеми с неправилното изхождане;
 • не причинява алергии.

недостатъци

 • специфична миризма и вкус;
 • неудобна мерителна лъжица.

HIPP Комбиотик 1

Германската смес HIPP Combiotic 1 съдържа пребиотични диетични фибри (галактоолигозахариди GOS), пробиотици, ARA / DHA (мастни киселини), нуклеотиди, органично мляко. Продуктът е подходящ за изкуствено или смесено хранене. Сместа насърчава удобното храносмилане и отговаря на хранителните нужди на тялото на бебето.

HIPP Combiotic 1 се продава в кутии от 350/800 г. Включена е мерителна лъжица, но обикновено първоначално се потапя дълбоко в праха, което не се харесва на много родители. Големият буркан има специална страна за отстраняване на излишната смес по време на дозиране. Разхлабена пудра, мирише на сухо мляко. Продуктът се разтваря относително добре, но се разпенва много при разклащане.

Според прегледите, HIPP Combiotic 1 се използва лесно от новородени. Тази храна не предизвиква алергични реакции при бебета. Запекът изчезва с него, но изпражненията стават зелени. Коликите на фона на употребата на HIPP Combiotic 1 се появяват изключително рядко и броят на регургитация значително намалява. Бебетата на тази смес растат и наддават според нормите.

Предимства

 • пребиотични диетични фибри в състава;
 • разтваря се добре;
 • приятен вкус и аромат;
 • елиминира запека и коликите.

недостатъци

 • разпенва се при разклащане.

Nestle NAN Triple Comfort

Немската смес NAN Triple Comfort съдържа частично хидролизиран протеинов комплекс, лактобацили, пребиотици, DHA и ARA (специални мастни киселини), витамини и минерали. Продуктът е произведен без използване на ГМО, ароматизатори, оцветители или консерванти. NAN Triple comfort ефективно елиминира всякакви функционални нарушения в храносмилателния тракт при кърмачета.

Смес NAN Triple Comfort се предлага в кутии от 400 г. Включва мерителна лъжица. На вътрешната стена на кутията има метална джанта, върху която трябва да се съхранява в бъдеще. Сместа е ронлива, жълтеникава. Разтваря се много добре, без бучки. На вкус е като сметана. Новородените обикновено го използват много лесно..

Според отзивите на родителите става ясно, че NAN Triple Comfort е много ефективно средство в борбата с колики и запек. Сместа е задоволителна и лесна за използване. Новородените се чувстват отлично с нея - спят добре, ядат с голям апетит и са весели, докато са будни. Продуктът перфектно подобрява храносмилането при бебета и не предизвиква алергии.

Предимства

 • лактобацили и пробиотици в състава;
 • приятен вкус;
 • удобна банка;
 • ефективно елиминира коликите и запека;
 • не предизвиква алергични реакции.

недостатъци

 • не винаги е лесно да се намери в продажба.

Бавачка 1 с пребиотици

Адаптирано мляко на прах Nanny 1 с пребиотици на базата на козе мляко от Нова Зеландия съдържа нуклеотиди, фосфолипиди, омега-3 и омега-6 мастни киселини, растителен пребиотичен комплекс Orafti Synergy 1, витамини и минерали. Този продукт е чудесен за малки деца със запек, колики или честа регургитация..

Nanny 1 с пребиотици се предлага в кутии от 400/800 g с включена лъжичка. Сместа се разрежда много добре, без да се слепва. Когато се изследва, има кремообразна сянка. Децата пият този продукт много охотно. Сместа е мазна и дава насищане за по-дълго време. Тази бебешка храна е чудесна за новородени, склонни към алергични реакции и атопия.

Отзивите за Nanny 1 с пребиотици са предимно положителни. Родителите отбелязват, че благодарение на този продукт бебетата им са нормализирали изпражненията, коликите са изчезнали и регургитацията се случва много по-рядко. Голям плюс за мнозина е, че в състава няма палмово масло, а самата смес има приятен аромат и вкус. Nanny 1 с пребиотици също е успешен в управлението на вече съществуващи алергии.

Предимства

 • на основата на козе мляко;
 • без палмово масло;
 • вкусно и мирише добре;
 • облекчава запека и коликите;
 • помага в борбата с алергиите.

недостатъци

 • не се продава във всички аптеки или магазини.

Bellakt AR

Беларуската антирефлуксна смес Bellakt AR се препоръчва за хранене на деца със специални хранителни нужди. Съдържа естествен захарид - смола от рожкови, както и всички елементи, необходими за растежа и развитието: минерали, витамини, пребиотици, нуклеотиди, мастни киселини. Този продукт отчита всички възрастови нужди на тялото на новороденото.

Bellakt AR се продава в кутии от 400 г. Това е обикновен бял прах, подобен на сухо мляко. При разреждане продуктът е доста дебел, хомогенен, без бучки. Сместа има приятен аромат и вкус. Не създава проблеми с храненето на детето. След отваряне се препоръчва да го използвате в рамките на 4 седмици..

Според прегледите, Bellakt AR перфектно облекчава новородените от запек. Изпражненията се появяват по-често при бебета. Той е мек, но не течащ. Броят на коликите значително намалява. Въпреки факта, че Bellakt AR съдържа протеин от краве мляко, той рядко провокира алергични реакции. Тази смес значително улеснява живота на новородените и техните родители..

Предимства

 • дъвка от рожкови;
 • приятен вкус и аромат;
 • ефективно елиминира запек и колики;
 • не причинява алергии.

недостатъци

 • трудно да се намери в продажба.

Хумана антиколик

Германската Humana Anticolic Blend съдържа уникална, патентована комбинация от естествени млечни мазнини с високо съдържание на β-палмитат (55%), която предотвратява образуването на калциеви сапуни в червата на бебето, което помага за предотвратяване на запек. Тази специална формула е подходяща за профилактика и хранителна терапия на чревни колики при новородени..

Humana Anticolic се продава в картонени опаковки от 300 г. Сместа е фин бял прах с млечен вкус. Разредете го в преварена вода, охладена до 70 ° C. Когато се разрежда, Humana Anticolic прилича на мляко, но има неприятна миризма, подобна на рибните консерви. Нещо повече, повечето деца охотно го ядат..

В отзивите родителите отбелязват, че Humana Anticolic наистина облекчава коликите и запека. Столът става редовен, новороденото е по-малко капризно. Много хора също харесват, че съдържанието на лактоза в тази формула е 18-20 пъти по-ниско от това на стандартната млечна формула. Следователно, Humana Anticolic е по-лесен за смилане и усвояване..

Предимства

 • внимателен лекарствен състав;
 • намалено съдържание на лактоза;
 • направен от прясно (не на прах) мляко;
 • елиминира запека и коликите.

недостатъци

 • възможна индивидуална непоносимост.

Мамако 1 Премиум

Испански микс Mamako 1 Premium е направен на базата на козе мляко. Лесно се абсорбира от тялото на новороденото като майчиното мляко. Продуктът не съдържа палмово масло, масло от рапица, глутен или нишесте. И пребиотици + пробиотици B. Lactis възстановяват баланса на микрофлората, помагат на храносмилането на бебето и развитието на неговия имунитет.

Mamako 1 Premium се продава в кутии от 400/800 г. Комплектът включва удобна мерителна лъжица, а има и специален издатък по ръба за отстраняване на излишната смес. Продуктът се разтваря много лесно и образува хомогенна течна бебешка храна без бучки. Mamako 1 Premium има приятен вкус и аромат. Новородените го използват лесно.

Според прегледите, Mamako 1 Premium е помогнал на много бебета да подобрят храносмилането. Тази бебешка храна се превърна в божи дар за новородените, които имат непоносимост към кравето мляко. Уникалната комбинация от активни съставки и липсата на палмово масло в тази смес значително намалява честотата на колики и регургитация, премахва запека и подобрява процеса на храносмилане при кърмачета.

Предимства

 • не се основава на козе мляко;
 • не съдържа палмово и рапично масло;
 • вкусно и мирише добре;
 • прави изпражненията меки;
 • облекчава коликите;
 • не причинява алергии.

недостатъци

 • ценова категория.

Най-добрите руски смеси за запек и колики за новородени

Руските производители на бебешка храна също са на мнение, че майчиното мляко е за предпочитане за малки деца. Но кърменето не е възможно във всички случаи, така че те произвеждат висококачествена бебешка храна, която помага на новородените с храносмилателни проблеми.

Nutrilak Premium Антирефлукс

Nutrilak Premium Antireflux мляко на прах съдържа естествена смола от рожкови, която регулира функционирането на стомашно-чревния тракт, възстановява чревната микрофлора и насърчава редовното движение на червата. Също така този продукт съдържа естествени млечни мазнини, Омега-3 мастни киселини, нуклеотиди. Сместа е чиста от масло от палма и рапица.

Nutrilak Premium Anti-Reflux се продава в картонени кутии с тегло 350 g. По консистенция сместа е подобна на кремообразното мляко на прах. Той се развежда много добре, без да се образуват бучки, но се оказва доста дебел, така че трябва да изберете правилното зърно за бутилката. Децата харесват вкуса му и с охота го ядат. След отваряне на опаковката сухата смес се съхранява не повече от 3 седмици..

Според прегледите, Nutrilak Premium Antireflux е отличен при запек, колики и честа регургитация. Още след първия ден на употреба новороденото получава по-добро изпражнение, по-малко капризно е на фона на колики и общото му благосъстояние се подобрява. Но не всички родители могат да се съгласят с това, тъй като някои деца развиват диатеза при продължителна употреба на Nutrilak Premium Antireflux.

Предимства

 • дъвка от рожкови;
 • приятен на вкус;
 • като деца;
 • добре облекчава запека и коликите.

недостатъци

 • при някои причинява диатеза.

Кошът на баба AR

Мляко на прах Бабушкино кошницата Antireflux BIO съдържа естествени диетични фибри (дъвка от рожков), които нормализират чревната дейност, облекчавайки бебето от запек. Внимателно подбраното ниво на протеин не поставя излишен стрес върху бъбреците и отговаря на всички нужди на детето. Съставът също така съдържа полиненаситени мастни киселини, нуклеотиди и селен.

Бабината кошница Antireflux BIO се предлага в кутии от 400 гр. Изглежда като стандартна суха бебешка храна. Има приятна миризма. Сместа се разтваря без проблеми. Оказва се дебело мляко без бучки. Тази смес не се дава постоянно, а се използва като принудителна мярка. Новородените го консумират лесно, но на бутилката трябва да се носи правилното зърно, за да улесни бебето да си набавя храна..

Отзивите за сместа Babushkino кошница AR са предимно добри. Но родителите се оплакват, че не винаги е лесно да го намерите в продажба. Никой практически няма оплаквания относно ефективността на тази бебешка храна. Още след 1-3 дни от употребата на тази смес при новородени, запекът изчезва - те абсолютно спокойно изпразват червата до 3 пъти на ден. Също така родителите отбелязват, че коликите почти напълно изчезват при бебетата..

Предимства

 • внимателно подбран и балансиран състав;
 • лесен за развод;
 • приятен вкус;
 • бързо нормализира храносмилането.

недостатъци

 • не винаги е лесно да се намери в продажба.

Кисело мляко Агуша, адаптирано No1

Агуша ферментирала млечна течна смес, адаптирана № 1, се препоръчва за хранене на бебета от раждането до 6 месеца с изкуствено и смесено хранене. Основава се на частично хидролизирани протеини, обогатени с пробиотични култури, L-карнитин и нуклеотиди. Продуктът не съдържа консерванти.

Адаптираното ферментирало мляко Agusha се продава в тетрапакове от 200 ml. Няма нужда да го развъждате - той вече е готов за употреба. Тя има срок на годност 14 дни. Трябва да се съхранява в хладилник, така че трябва да се загрее преди хранене на бебето. Вкусът на сместа не е много приятен - кисел.

В отзивите за течната смес Agusha родителите отбелязват, че не всички новородени го използват с желание. Но ефектът от него се развива в рамките на 2-3 часа. Ако преди това бебето е имало запек, то след Агуша то свободно изпразва червата, без да плаче. На фона на използването на такава течна смес, коликите също се елиминират при децата и те по-малко плюят. Този продукт не причинява алергичен обрив.