Цените на онлайн магазините могат да се различават от цените на магазините на дребно

Всички продукти на марката NAN

За продукта

NAN 1 OPTIPRO е млечна формула, предназначена за хранене на здрави бебета от раждането в случаите, когато кърменето не е възможно. NAN 1 OPTIPRO микс осигурява на вашето дете всички хранителни вещества, необходими за хармонично физическо и психическо развитие.

 • OPTIPRO е оптимизиран за количество и качество протеинов комплекс, съдържащ се в сместа NAN. Благодарение на него детето получава точно толкова протеини, колкото са необходими за оптимален растеж и развитие, без да претоварва незрелите органи..
 • Live Bifidobacterium BL помага за укрепване на имунитета на вашето бебе.
 • DHA и ARA са две специални мастни киселини, открити в кърмата, които играят важна роля в развитието на имунната система на бебето и допринасят за развитието на мозъка и зрението..

Научно доказано е, че протеинът е един от най-важните хранителни вещества за растежа и развитието на вашето дете, включително формирането на мозъка, мускулната тъкан и други органи. Качеството и количеството протеини, които детето получава от храната, ще му помогнат да положи стабилна основа за здравето си сега и в бъдеще. Правилно подбраният протеин в сместа допринася за формирането на имунитет и развитието на храносмилането, както и за здравословното наддаване на тегло.

Ето защо протеините се наричат ​​„градивни елементи на живота“ и само с най-висококачествения протеин можете да поставите солидна основа за развитието на вашето дете..

Състав: суроватка, обезмаслено мляко, смес от растителни масла (слънчогледово, кокосово, соево, масло от Mortierella Alpina), лактоза, калциев цитрат, малтодекстрин, рибено масло, магнезиев хлорид, калиев хидроксид, калиев хлорид, соев лецитин, киселина (лимонена киселина ), калиев цитрат, L-фенилаланин, витамини (натриев аскорбат (C), DL-алфа-токоферол ацетат (E), никотинамид (PP), калциев D-пантотенат (B5), ретинол ацетат (A), тиамин мононитрат (B1 ), пиридоксин хидрохлорид (B6), рибофлавин (B2), фолиева киселина (B9), D3 холекалциферол (D), филохинон (K), цианокобаламин (B12), D-биотин (B7)), натриев фосфат, натриев хлорид, хидроксид калций, таурин, железен сулфат, L-хистидин, инозитол, цинков сулфат, култура на бифидобактерии (най-малко 107 CFU / g), нуклеотиди, L-карнитин, меден сулфат, манганов сулфат, калиев йодид, натриев селенат. Опаковани в модифицирана азотна атмосфера.

Продуктът е направен от суровини, произведени от специално подбрани доставчици без използване на генетично модифицирани съставки, консерванти, оцветители и аромати.

Дата на производство (MAN), срок на годност (EXP) и партиден номер са посочени в долната част на кутията.

Преди и след отваряне съхранявайте продукта при температура не по-висока от 25 ° C и относителна влажност не повече от 75%. Съдържанието на буркана трябва да се използва в рамките на 3 седмици след отваряне, не се препоръчва да се съхранява в хладилник

Важна забележка:

 • Кърменето е за предпочитане за хранене на малки деца. Майчиното мляко е идеалната храна за бебето. Кърменето трябва да продължи възможно най-дълго. Посъветвайте се с вашия медицински специалист за съвет, преди да решите дали да използвате хранене с адаптирано мляко.
 • Продуктът трябва да се готви непосредствено преди всяко хранене. Следвайте точно инструкциите. Продуктът, останал след хранене, не подлежи на съхранение и последваща употреба. По време на хранене е необходимо да се поддържа бебето, за да не се задави.

ВНИМАНИЕ! Продуктът е представен в стария и новия дизайн на опаковката, опцията за доставка не е гарантирана!

Nan Optipro 1,2,3,4: описание, сравнение на състава, характеристики

Световноизвестната компания Nestlé произвежда бебешки храни както за здрави деца, така и за деца с хранителни алергии, ниско тегло и недоносени бебета.

"Nan Optipro" за новородени - широка гама от адаптирано мляко за деца от раждането до една година и половина. Тези смеси са предназначени за здрави деца, съставът им е балансиран точно за нуждите на "средното" бебе.

Специална разлика в състава на смесите "Nan Optipro" в протеиновия комплекс.

"Optipro" е комплекс от протеини, чийто състав е разработен от специалистите на компанията специално за адаптирано мляко с кърма. Не само разглежданата хранителна линия съдържа тези протеини, някои други смеси от Nestlé (Ферментирало мляко, Triple comfort, Antireflux, Pre) също го съдържат.

Протеинът е може би най-важният компонент в храненето на новородено бебе, поради което е във всички формули и се обръща много внимание на неговия състав. По-нататъшното правилно развитие на детето, както психическо, така и физическо, зависи от правилния качествен и количествен прием на протеин в ранна възраст..

Всяка формула за кърмачета "Nan Optipro" е предназначена за различна възраст, поради което количеството протеин (и неговият състав) е различно.

Понякога майките се измъчват от въпроса - може ли да има алергия към "Nan Optipro"?

Отговорът е да. Ако детето е диагностицирано с алергия към кравешки протеин или дефицит на лактаза, тогава тази смес няма да работи за него, ще предизвика алергични реакции, свързани с наличието на краве мляко в протеина.

NAN ® 1 OPTIPRO

За бебета от раждането до шест месеца. Не може напълно да замести кърмата и се използва само в случаите, когато по някаква причина новороденото не може да яде майчиното мляко.

Млечната смес "Nan Optipro" съдържа 1,24 грама протеин на 100 грама храна. В същото време съотношението на протеини и суроватка тук е 30 към 70, тоест суроватъчна смес.

За разлика от останалите, тази смес съдържа максимално количество мазнини (3,6 g) и лактоза (7,5 g).

Има и нещо, което го няма в следващите смеси - карнитин (1 g) и таурин (5,1 g).

Лека и ронлива смес "Nan Optipro 1" може лесно да се разреди, без да се образуват бучки.

Рибната миризма не трябва да притеснява мама - в диетата има рибено масло.

Осмоларност на храненето "Nan Optipro 1" - 296 mOsm / kg.

NAN ® 2 OPTIPRO

За бебета над шест месеца, но под една година. Не е подходящ за деца на възраст под шест месеца поради естеството на състава.

Вече няма карнитин и таурин, по-малко мазнини (3,2 g), лактоза (5,1 g), линолова (0,47 g срещу 0,53 g) и алфалинолова киселина (54,2 g срещу 64,5 g).

Но повече въглехидрати - 8,3 грама и протеини - 1,3 грама.

Осмоларност на храненето "Nan Optipro 2" - 238 mOsm / kg.

NAN ® 3 OPTIPRO

За деца над една година. Напълва бебето с енергия, когато има особено нужда от него, защото след една година бебетата стават толкова активни!

Експертите не препоръчват въвеждането на краве мляко в допълващи храни за деца на възраст под три години, то може да претовари незрелия храносмилателен тракт на детето и следователно се появяват такива смеси - тук има достатъчно протеин, така че да е полезно и да не вреди на бебето.

Съставът на "Nan 3 Optipro" съдържа максимално количество протеин в сравнение с предишните смеси - 2 g на 100 g храна.

Има повече лактоза, отколкото в "Nan 2", но по-малко, отколкото в "Nan 1" - 5,7 g.

Няма арахидонова киселина и съдържанието на алфалинолова киселина е намалено. Без таурин и холин.

Сместа съдържа максимално количество биотин - 2,7 μg на 100 g от сместа.

Осмоларност на храненето "Nan Optipro 3" - 255 mOsm / kg.

NAN® 4 OPTIPRO

За напълно "възрастни" - за деца над една година и половина.

За разлика от Nan 3, това хранене съдържа повече мазнини, киселини, протеини и въглехидрати..

Има и много лактоза - 5,98 g.

Осмоларност на храненето "Nan Optipro 4" - 255 mOsm / kg.

Сравнение на смеси "NAN OPTIPRO"

Вече сравнихме някои показатели, сега ще говорим за останалите, къде са повече, къде са по-малко и колко важни са за детето. За целта показваме състава на смесите "Nan Optipro" в таблицата.

Омега-3 и Омега-6 - киселини, необходими и незаменими за живота и развитието на малък организъм, са в състава на въпросната диета. Максималният им брой, разбира се, е в сместа от първия етап..

Пробиотиците (полезни бифидобактерии) са компонент, който не се среща във всяка кърма за кърмачета.

Bifidobacteria Longum, които са част от "Nan Optipro", са пробиотични бактерии, които едни от първите започват да колонизират червата на човек (новородено). Основната им функция е да подпомагат храносмилането на въглехидратите. Но именно въглехидратите са толкова важни за трохите в ранните етапи от живота. Те също така са в състояние да намалят скоростта на растеж и разпространение на вредни бактерии в червата..

Тези бактерии имат противовъзпалителни и имуномодулиращи свойства..

Lactobacillus rhamnosus също е част от пробиотичния хранителен комплекс Nan Optipro. Основната им функция е да разграждат лактозата, тоест млечната захар..

Лактозата е много важна за новородените бебета, когато се усвояват и разграждат от лактоза, се получават глюкоза и галактоза, които изпълват тялото с енергия.

Бактерията Rhamnosus може да предотврати диария, инфекции на пикочните пътища и да облекчи симптомите на раздразнените черва.

Съставът "Nan Optipro" за всяка възраст съдържа горните пробиотици.

Малтодекстринът е сгъстител, често използван в детската храна. Не е полезно, но няма никаква вреда в него, въпреки това, много майки се противопоставят на присъствието му в кърмата.

Следователно смесите "Nan Optipro" не го съдържат, с изключение на сместа от четвъртия етап за трохи, по-стари от година и половина.

В състава на всички разглеждани смеси няма палмово масло и нуклеотиди.

Всички смеси съдържат пълна гама витамини и минерали, особено важни:

Калций - участва в много жизнени процеси в организма, особено важен е за правилната структура на костите на скелета. Най-много калций съдържа млечна смес "Nan Optipro 4" - 98,3 mg. Минималното му съдържание в сместа от първи етап е 44,5 mg.

Желязото - важно за правилното функциониране на сърцето, кръвоносната система, играе важна роля в кръвообразуването. Съдържанието на желязо във всяка смес не е особено различно - от 0,6 до 1,1 mg.

Цинкът е важен елемент за работата на мозъка на бебето, функционирането на имунната система. Недостигът на цинк може да повлияе неблагоприятно върху развитието на бебето. В "Nan Optipro 1" и "2" цинкът е 0,7 mg. В последната разглеждана смес максималното й количество е 0,84 mg.

Йодът е важен за почти всеки жизнен процес, недостигът на йод може да доведе до психични разстройства. Най-малко йод в Nan Optipro 1 е 12 μg, в Nan 2 - 16,9 μg, в Nan 3 - 20,1 μg и в Nan 4 - 21,7 μg.

Всичко е свързано с Nan Optipro за бебета от раждането до година и половина.

PS: За да разберете как да развъждате Nan Optipro, трябва да потърсите тази информация на опаковката на храните. В зависимост от възрастта на детето се изисква различно количество вода и сух прах.

Бебешка храна NAS 1 Optipro (800gr)

Знаете ли, че протеините определят здравето на детето ви за цял живот? Научно доказано е, че протеинът е един от най-важните хранителни вещества за растежа и развитието на вашето дете, включително формирането на мозъка, мускулната тъкан и други органи. Качеството и количеството протеини, които детето получава от храната, ще му помогнат да положи стабилна основа за здравето си сега и в бъдеще. Правилно подбраният протеин в сместа насърчава развитието на имунитет и развитието на храносмилателната система, както и здравословното наддаване на тегло. Ето защо протеините се наричат ​​„градивни елементи на живота“ и само с най-висококачествения протеин можете да поставите солидна основа за развитието на вашето дете. NAN 1 OPTIPRO е млечна формула, предназначена за хранене на здрави бебета от раждането в случаите, когато кърменето не е възможно. NAN 1 OPTIPRO осигурява на вашето дете всички хранителни вещества, необходими за хармоничното му физическо и психическо развитие.

OPTIPRO е оптимизиран за количество и качество протеинов комплекс, който се намира само в сместа NAN. Благодарение на него детето получава точно толкова протеини, колкото са необходими за оптимален растеж и развитие, без да претоварва незрелите органи. Live Bifidobacterium BL помага за укрепване на имунната система на вашето бебе. DHA и ARA са две специални мастни киселини, открити в кърмата, които играят важна роля в развитието на имунната система на бебето и допринасят за развитието на мозъка и зрението..

Майчиното мляко е идеалната храна за бебето. Кърменето трябва да продължи възможно най-дълго. Посъветвайте се с вашия медицински специалист за съвет, преди да решите дали да храните с адаптирано мляко с адаптирано мляко. Възрастовите ограничения са посочени върху опаковките на стоките в съответствие със законодателството на Руската федерация. Формулата NAN 1 е предназначена за хранене на здрави бебета от раждането в случаите, когато кърменето не е възможно.

Продуктът е направен от суровини, произведени от специално подбрани доставчици, без използването на генетично модифицирани съставки, консерванти, оцветители и аромати.

Смес "Nan OptiPro 1": отзиви на педиатри

За новородено бебе идеалната храна е майчиното мляко, което съдържа всичко необходимо за пълноценно развитие и растеж. Лекарите препоръчват кърменето на бебето изключително до 6 месеца и ако е възможно, продължете да кърмите дори след въвеждането на допълващи храни. Ако поради определени обстоятелства майчиното мляко отсъства или бебето не му достига, на помощ идват сухи адаптирани формули. Един от тях е смес от "Nan OptiPro 1", отзивите за които са доста благоприятни.

Храна за новородени

Основната задача на сместа е да замести качествено естественото хранене, като го направи максимално близък по състав и ползи до майчиното мляко. Докато бебето расте, качествените компоненти на майчиното мляко се променят, същото се отнася и за сместа. Цифрата "1" на опаковката на "Nan OptiPro" означава, че тя може да се използва за хранене на бебета още на първия етап от живота им, тоест от 0 до 6 месеца. Тази препоръка трябва да се спазва, тъй като храносмилателната система на малко дете не е адаптирана към възприемането на формула, разработена за по-големи деца.

От многобройните отзиви за сместа Nan OptiPro 1 става ясно, че въпреки че не замества кърмата със 100%, тя е много близка до нея по своя състав.

Малко за производителя и марката

От около 150 години Nestlé се занимава с иновативни разработки в областта на бебешката храна. Преди повече от половин век тя успя да създаде марката NAS, под която се произвеждаха първите продукти за бебешка храна, които по-късно станаха толкова обичани от много клиенти..

В резултат на лабораторни изследвания и научни експерименти през 2000 г. е създадена уникална иновативна технология OPTIPRO. Тя се основава на намаляване на количеството протеин в сместа, без да се губи аминокиселинния баланс, необходим за растежа на бебето. Развитието на OPTIPRO се превърна в основната характеристика на сместа Nan 1 OptiPro и други продукти от тази линия..

Външен вид

Сместа "Nan 1 OptiPro", според рецензии на редовни клиенти, е претърпяла промени в дизайна. Сега върху кутиите от 400 или 800 грама има ярък и ясно видим надпис "OPTIPRO". Преди това в центъра на опаковката беше посочено само името на марката - NAN, а в долния ъгъл едва се виждаше „OPTIPRO“. Обложката също се е променила. Тя стана прозрачна. Сега през него можете да видите мерителната лъжица, която е отделена от сместа чрез преграда от фолио. Следователно няма нужда да го търсите вътре в буркана, нарушавайки стерилността на продукта..

Отзиви за състава

В допълнение към външния вид, съставът на сместа "Nan 1 OptiPro" също се е променил. Отзивите казват, че протеиновият комплекс на млякото е станал малко по-различен, някои полезни вещества са променили своя процент. В новата смес се увеличи количеството на фосфор, калций, витамини А, Е, пантотенова киселина, но имаше по-малко желязо. Родителите, които първоначално са дали на бебето "Nan 1", могат незабавно и напълно да преминат към сместа "Nan 1 OptiPro".

Отзиви за състава и отзиви, за използването на мляко "Nan" казват, че е богато на витамини и минерали, които помагат за укрепване на имунната система. Свързаните с възрастта хранителни нужди на бебето се осигуряват от компоненти на продукта като:

 • OPTIPRO е качествено и количествено балансиран протеинов комплекс. Неговата задача е да достави толкова протеини, колкото са необходими за пълноценния растеж и развитие на бебето, без да претоварва тялото му. С негова помощ сместа се усвоява лесно.
 • Жива бифидобактерия BL - укрепва имунната система, полезна е за чревната микрофлора.
 • Мастни киселини DHA, ARA - те също присъстват в кърмата. Насочена към развитието на централната нервна система, мозъка, зрението и мускулите.
 • Витамини и минерали.

Мастният състав на млякото включва рибено масло и растителни масла - кокосово, соево, слънчогледово. Въглехидратните компоненти на сместа са представени от лактоза, малтодекстрин. Те дават на детето дълготрайна ситост, осигуряват необходимата енергия, добавят плътност и сладост към продукта..

Липсата на захароза в сместа положително я отличава от подобни продукти.

Ролята на протеините в развитието на детето

През първите две години от живота детето расте бързо и се развива както физически, така и интелектуално. За да протича хармонично този процес, тялото трябва да получи точното количество протеин. Излишъкът му води до метаболитни нарушения, твърде бърз растеж. Липса на протеини - до лош растеж и забавяне на развитието.

Експертите на Nestlé са разработили уникална формула OPTIPRO, която е максимално близка до майчиното мляко по отношение на количеството протеин и съотношението на неговите суроватъчни и казеинови части..

Педиатрите съветват

От отзивите на педиатрите за сместа "Nan OptiPro 1" става ясно, че тя е предназначена за здрави деца. Неговата иновативна формула осигурява лесно смилане и усвояване на протеини, добър метаболизъм, развитие и растеж на детето, а също така предотвратява затлъстяването.

Някои лекари съветват да го давате вече в болницата (разбира се, ако няма кърма). Въпреки това, някои млади майки отбелязват в своите рецензии, че тази смес силно укрепва изпражненията на новородените (неонаталният период завършва на 28-ия ден от деня на раждането). Тук можем само да кажем, че тялото на всяко бебе е индивидуално, което трябва да се има предвид при избора на храна.

Като цяло адаптираната формула за новородени "Nan 1 OptiPro", според педиатрите, е достоен заместител на кърмата. Той съдържа всичко, което е толкова необходимо за хармоничното физическо и психическо развитие на бебето..

Какво казват родителите?

Майките харесват удобни, икономични опаковки, висококачествен състав, приятна миризма, добър вкус. Млякото на прах се разтваря лесно, без да образува бучки, децата го пият с удоволствие. В повечето случаи не причинява алергии, не стяга и не подува корема. Всичко това са предимствата на новата разработка на Nestlé.

Някои родители обаче съобщават, че Nan 1 OptiPro микс причинява запек. Няма много отзиви за това, но са. В тази връзка консултантите, работещи по линията за подкрепа на Nestlé, обясняват, че през първата година от живота запекът при бебета не е свързан с някакви специфични хранителни продукти, а се дължи на факта, че новородените все още не са стабилизирали храносмилането.

Всички деца са индивидуални, следователно сухата смес може да подхожда на някого в идеалния случай и някой ще причини запек или алергии. Ако родителите знаят, че детето му е предразположено към подобни проблеми, тогава трябва да му се даде специализирано мляко, например хипоалергенно.

Плюсове и минуси на сместа

Съдейки по отзивите, сместа "Nan 1 OptiPro" има следните предимства:

 • Не съдържа палмово масло.
 • Единствената формула за кърмачета с уникален протеинов комплекс, подобен на кърмата.
 • "Nan 1 OptiPro" съдържа всички необходими микроелементи, витамини и полезни компоненти за добрия растеж на детето в точното количество..

Недостатъците на тази смес включват следното:

 • Не съдържа пребиотици.
 • Той има по-голямо количество лактоза, за разлика от майчиното мляко.
 • Има по-голямо натоварване от отделителната система от кърмата.
 • Има доста висока цена.

Разказали сме ви за всички характеристики на сместа "Nan 1 OptiPro". Купете го за бебето си или не - изборът е ваш.

NAN 1 OPTIPRO СУХА СМЕС ЗА ДЕЦА ОТ РОДЕНЕ 800,0

Суроватка, обезмаслено мляко, смес от растителни масла (слънчогледово, кокосово, соево, масло от Mortierella Alpina), лактоза, калциев цитрат, малтодекстрин, рибено масло, магнезиев хлорид, калиев хидроксид, калиев хлорид, соев лецитин, киселина (лимонена киселина), калиев цитрат, L-фенилаланин, витамини (натриев аскорбат (C), DL - алфа-токоферол ацетат (E), никотинамид (PP), калциев D-пантотенат (B5), ретинол ацетат (A), тиамин мононитрат (B1), пиридоксин хидрохлорид (B6), рибофлавин (B2), фолиева киселина (B9), D3 холекалциферол (D), филохинон (K), цианокобаламин (B12), D-биотин (B7), натриев фосфат, натриев хлорид, калциев хидроксид, таурин, железен сулфат, L-хистидин, инозитол, цинков сулфат, култура на бифидобактерии (най-малко 107 CFU / g), нуклеотиди, L-картитин, меден сулфат, манганов сулфат, калиев йодид, натриев селенат.

Сместа трябва да се приготвя непосредствено преди хранене. Следвайте внимателно инструкциите за готвене. Разредената смес, останала след хранене, не подлежи на съхранение и последваща употреба. По време на хранене е необходимо да се поддържа бебето, за да не се задави. Когато бебето е по-голямо, преминете към хранене с чаша Използването на некипната вода и некипнати шишета, както и неправилното съхранение, транспортиране, приготвяне и хранене може да доведе до неблагоприятни последици за здравето на бебето.

Характеристики: Лесна за смилане. OPTIPRO е уникален, оптимизиран протеинов комплекс, който гарантира, че вашето бебе получава точно това количество протеин, необходимо за оптимален растеж и развитие. Намалява се рискът от претоварване на незрели органи. Живите бифидобактерии BL помагат за укрепване на имунната система на бебето. Специалните мастни киселини (DHA, ARA) допринасят за оптималното развитие на мозъка и зрението. Съдържа нуклеотиди, пребиотици (GOS / FOS), които улесняват процеса на храносмилане, укрепват имунната система и допринасят за правилното развитие на мозъка и зрителния анализатор. Обогатен с витамини, микроелементи и минерали в оптимално количество и съотношение. Хранителна стойност на 100 ml от разтворената смес: протеини - 9,6 g, мазнини - 27,7 g, въглехидрати - 57,8 g. Енергийна стойност на 100 ml възстановена смес: 519 kcal. суха смес

Продукти за деца

Условия за съхранение: Съдържанието на буркана трябва да се използва в рамките на 3 седмици след отваряне, не се препоръчва да се съхранява в хладилник. Преди и след отваряне съхранявайте продукта при температура не по-висока от 25? и относителна влажност не повече от 75%. Срок на годност: 24 месеца.

Млечна формула Nestle NAN 1 Premium OPTIPRO е специално създадена за хранене на бебета от раждането в случаите, когато кърменето не е възможно. Той има балансиран състав и осигурява на бебето всички хранителни вещества, необходими за хармонично физическо и психическо развитие. Благодарение на уникалния комплекс OPTIPRO, детето получава точно толкова протеин, колкото му е необходимо, а живите BL бифидобактерии помагат за укрепване на имунитета му. Сместа е направена от висококачествени суровини и не съдържа генетично модифицирани съставки, консерванти, оцветители и аромати. Тя има приятен вкус и със сигурност ще зарадва бебето. Консултирайте се с вашия педиатър, преди да използвате сместа..

Смесете NAN 1 Optipro

Артикулът ще бъде тестван.
Като гласувате, ще ускорите
Преглед.

 • Тегло: 400 g
 • Тип: Млечна смес
 • Енергийна стойност: 2173 kcal
 • Срок на годност: 24 месеца
Всички характеристики
 • Тест
 • Къде мога да купя
 • Отзиви
 • Спецификации
 • Производител
 • Дискусии

Благодаря за вашия глас!

класира продукт в списъка за тестване
(14151 гласа за 1-во място)

Гласувайте за елемента и ускорете проверката му

Покани приятели
гласувайте за елемента

Препоръчваме да купувате само проверени продукти

Ние не публикуваме информация за цени и места за продажба на стоки, които не са преминали изпита, тъй като не можем да сме сигурни в тяхното качество и безопасност.

Разтваря се бързо. Като детето

Вкусен, качествен микс. Храня сина й, харесва ми. По време на готвене не се образува пяна, бучки или прах. Добър микс!

предизвика запек, който все още лекуваме (

Най-доброто качество в Европа

Какъв набор от гласове. Такива неща трябва да се проверяват преди всичко и без гласове..
ВСЕКИ ЗНАЕ, ЧЕ РУСКИЯТ АНАЛОГ НА ТАЗИ МЛЕЧНА СМЕС СЕ ПОЛОВ ПО-МАЛКО ОТ ЕВРОПА.

Nan 1 optipro суха млечна смес 800 g

Предлага се в 19 аптеки

Марка:NAN
Производител:НЕСТЪЛ
Производител на завода:Нестле
Формуляр за издаване:суха смес
Количество в пакет:800 гр
Възраст от:0 месеца
Предназначение:Смес

Купете Nan 1 optipro сухо мляко на прах 800 g в аптеката Planet of Health

Цената на Nan 1 optipro суха млечна смес 800 g в аптеката Planet of Health - от 835 рубли

Инструкции за употреба за Nan 1 optipro суха млечна смес 800 g

Описание

Състав

Активно вещество:
Суроватка, обезмаслено мляко, смес от растителни масла (слънчогледово, кокосово, соево, масло от Mortierella Alpina), лактоза, калциев цитрат, малтодекстрин, рибено масло, магнезиев хлорид, калиев хидроксид, калиев хлорид, соев лецитин, киселина (лимонена киселина), калиев цитрат, L-фенилаланин, витамини (натриев аскорбат (C), DL-алфа-токоферол ацетат (E), никотинамид (PP), калциев D-пантотенат (B5), ретинол ацетат (A), тиамин мононитрат (B1), пиридоксин хидрохлорид (B6), рибофлавин (B2), фолиева киселина (B9), D3 холекалциферол (D), филохинон (K), цианокобаламин (B12), D-биотин (B7)), натриев фосфат, натриев хлорид, калциев хидроксид, таурин, железен сулфат, L-хистидин, инозитол, цинков сулфат, култура на бифидобактерии (най-малко 107 CFU / g), нуклеотиди, L-кардитин, меден сулфат, манганов сулфат, калиев йодид, натриев селенат.

Описание:
Млечна формула NAN 1 Optipro от раждането.

Научно доказано е, че протеинът е един от най-важните хранителни вещества за растежа и развитието на вашето дете, включително формирането на мозъка, мускулната тъкан и други органи. Качеството и количеството протеини, които детето получава от храната, ще му помогнат да положи стабилна основа за здравето си сега и в бъдеще. Правилно подбраният протеин в сместа насърчава развитието на имунитет и развитието на храносмилателната система, както и здравословното наддаване на тегло. Ето защо протеините се наричат ​​„градивни елементи на живота“ и само с най-висококачествения протеин можете да поставите солидна основа за развитието на вашето дете. NAN 1 Optipro е млечна формула, предназначена за хранене на здрави бебета от раждането в случаите, когато кърменето не е възможно. Тази смес осигурява на вашето дете всички хранителни вещества, необходими за неговото балансирано физическо и психическо развитие. Optipro е оптимизиран за количество и качество протеинов комплекс, открит само в NAN смес. Благодарение на него детето получава точно толкова протеини, колкото са необходими за оптимален растеж и развитие, без да претоварва незрелите органи. Live Bifidobacterium BL помага за укрепване на имунната система на вашето бебе. DHA и ARA са две специални мастни киселини, открити в кърмата, които играят важна роля в развитието на имунната система на бебето и допринасят за развитието на мозъка и зрението. Продуктът е направен от суровини от специално подбрани доставчици. без използването на генетично модифицирани съставки, консерванти, оцветители и аромати.

DHA и ARA интелигентни липиди.

Без палмово масло.

Без ГМО, консерванти, оцветители и аромати.

Формуляр за издаване:
Банка 800 гр.

специални инструкции

Майчиното мляко е идеалната храна за бебето. Кърменето трябва да продължи възможно най-дълго. Посъветвайте се с вашия медицински специалист за съвет, преди да решите дали да храните с адаптирано мляко с адаптирано мляко. Възрастовите ограничения са посочени върху опаковките на стоките в съответствие със законодателството на Руската федерация.

Сместа трябва да се приготвя непосредствено преди хранене. Следвайте внимателно инструкциите за готвене. Разредената смес, останала след хранене, не подлежи на съхранение и последваща употреба. По време на хранене е необходимо да се поддържа бебето, за да не се задави. Когато бебето е по-голямо, преминете към хранене с чаша. Използването на некипявана вода и некипнати бутилки, както и неправилно съхранение, транспортиране, приготвяне и хранене може да доведе до неблагоприятни последици за здравето на детето..

NAN млечна формула: състав и ползи, съвети за педиатър

Майчиното мляко определено е най-оптималното хранене за бебета. Но при определени обстоятелства няма избор, младите майки са принудени да преминат към смесено или напълно изкуствено хранене. Тук най-приемливият вариант са сухите допълващи храни. Популярни са продуктите на концерна Nestlé, а именно сместа на Националната академия на науките, препоръчва се дори за преждевременно родени деца.

Детската формула NAN помага за активиране на естествения имунитет на бебето, поддържа естествената микрофлора на лигавиците на храносмилателната система и укрепва имунната система на организма. Това е идеална превантивна мярка за анемия и насърчава нормалното развитие, както психическо, така и физическо. Всичко това е постижимо благодарение на компоненти, близки до майчиното мляко..

Предимства и недостатъци

Използването от дете на дори доказани, висококачествени допълващи храни е свързано с риска от неприятни симптоми (колики, запек, алергични реакции), което е свързано с индивидуалните характеристики.

Положителните аспекти на смесите NAS включват:

 • продуктите на марката имат широка дистрибуторска мрежа; те могат да бъдат закупени в почти всеки магазин, аптека;
 • разтваря се перфектно при контакт с вода;
 • иновативен подход за съхранение на специална лъжица, тя се поставя отделно от сухия продукт;
 • широка гама от продукти, които отговарят на високите изисквания на потребителите;
 • смес за новородени NAS 1, има модерен протеинов състав, който е максимално близък по пропорции на суроватъчни и казеинови протеини до кърмата;
 • не съдържат съмнителни компоненти - говорим преди всичко за палмово масло;
 • съдържа най-важните компоненти, продуктът е обогатен с:
  • лактоза;
  • рибено масло;
  • деминерализирана суроватка;
  • растителни масла;
  • комплекс от най-важните витамини и минерали;
  • мастни киселини;
  • таурин;
  • пробиотици;
  • хистидин;
  • най-важните аминокиселини;
  • желязо;
  • нуклеотиди;
  • цинк;
  • протеини и протеини;
  • калций;
  • фосфор;
  • натрий;
  • калий, много други основни микроелементи.

Сред отрицателните страни са:

 • високо количество лактоза, количеството му е много по-високо от това на майчиното мляко, което може да причини лошо храносмилане, ако се открие дефицит на лактоза;
 • показателите за осмолалитет са значително по-високи от тези на майчиното мляко, това причинява значително натоварване на органите на отделителната система на малкото дете.
 • не съдържа пребиотици;
 • пакет с тегло 400 грама струва около 700 рубли, една консерва е достатъчна за 4 дни.

Извод: В сравнение с предимствата на формулата NAS за новородени, недостатъците са незначителни. Правилно избраният вид, стриктното спазване на правилата за съхранение и приготвяне на допълващи храни, ще гарантира нормалното развитие на малкото дете от момента на раждането до две години.

Следните продуктови групи се отличават сред асортимента на NAS:

 • фокусиран върху деца без патологии;
 • хипоалергичен;
 • терапевтично и профилактично и терапевтично за органите на храносмилателната система;
 • със специално предназначение.

За здравословен растеж на вашето бебе

Популярни са млечните смеси на NAS от класическата версия. Такива продукти могат да се хранят на деца без отклонения по отношение на раждането, патологии. В сравнение с други асортименти, те имат номера в маркировката, указващи стандартното номериране по възрастова група.

Има както суха, така и течна версия. Когато купувате сух продукт, той трябва да бъде приготвен преди даването на малкото дете, във втория вариант имаме почти напълно приготвени допълващи храни, трябва само да се доведе до определена температура.

NAN 1, 2, 3, 4 Optipro

Класическите смеси "NAS Optipro" се представят в 4 вида:

 • смес от NAS 1 Optipro - за бебета от 0 до 6 месеца, продукт с обем 800 грама струва около 760 рубли;
 • NAS 2 Optipro - за малки деца от шест месеца до една година пакет от 800 грама струва около 740 рубли;
 • NAS 3 Optipro - мляко за бебета от 12 до 18 месеца, 800 грама опаковка струва около 970 рубли;
 • мляко NAN 4 Optipro - за трохи над една година и половина, пакет от 800 грама струва около 900 рубли.

Смес от NAN 1 от 0 до 6 месеца, както и "NAN 2 OPTIPRO" е адаптивна суха храна, подобна по състав и свойства на майчиното мляко.

"NAN 3, 4 OPTIPRO" е специално мляко, което може да действа като независима допълнителна храна или да готви каша, желе и други ястия върху него. Много е важно да вземете предвид етикетирането, когато купувате продукт..

Храненето на бебето с допълнителни храни, фокусирани върху по-големите деца, можете напълно да нарушите хранителния режим. Или детето просто няма да получи достатъчно количество полезни компоненти и необходими калории, тази ситуация може сериозно да навреди на бебето, забавяйки развитието му. По отношение на компонентите класическите варианти са напълно сходни.

Помислете за смес от състава на NAS, която е обогатена със следните компоненти:

 • хидратиран суроватъчен протеин;
 • лактоза;
 • сухо обезмаслено мляко;
 • растителни масла;
 • деминерализирана суроватка;
 • рибено масло;
 • таурин;
 • хистидини;
 • комплекс от съвременни най-важни витамини, минерали, полезни елементи.

Съотношението на тези компоненти зависи пряко от възрастовата група, към която е насочен продуктът. Делът на суроватъчните и казеиновите протеини е 70/30, което значително го приближава по свойства до майчиното мляко..

Не толкова отдавна палмовото масло беше включено в допълващите храни, но след като специалистите се усъмниха в полезността му, производителят премахна компонента от продукта.

NAN Supreme 1, 2

Проектиран като допълваща храна за бебета без патологии, от момента на раждането, когато естественото хранене е невъзможно по някаква причина. Те осигуряват на бебето пълен набор от хранителни вещества, витамини, микроелементи. Този състав допринася за пълното, хармонично развитие на бебето. 400 грама смес струват от 860 до 1040 рубли.

Хипоалергичен NAN 1, 2, 3 Optipro HA

Препоръчително е да се използва в случай на наследствено предразположение към алергични реакции към кравешки протеин или като междинно хранене, когато бебето преминава от специални видове към конвенционални адаптирани допълващи храни.

Това са профилактични средства, основният компонент е частично хидролизиран кравешки протеин, което значително намалява вероятността от алергии.

Нивото на протеинова хидролиза е значително по-високо от класическите аналози. Микроорганизмите са представени от живи бифидобактерии.

Този тип е представен в три разновидности:

 • "NAN 1 OPTIPRO HA" - от момента на раждането и до шест месеца (цената за пакет от 400 грама е около 700-800 рубли);
 • "NAS 2 OPTIPRO HA" - за трохи от 6 до 12-месечна възраст (цената за пакет от 400 грама е около 660-810 рубли);
 • "NAN 3 OPTIPRO HA" - за бебета след 12 месеца (цена за пакет от 400 грама - около 630 рубли).

Преминаване от хипоалергенна смес към обикновена "NAN"

За безболезнен преход на дете от превантивно или терапевтично и профилактично хранене към конвенционално адаптирана допълваща храна трябва да бъдат изпълнени следните условия:

 • консултирайте се с педиатър, който знае особеностите на малкото дете, преминете необходимите тестове, ако е необходимо, посетете високо специализирани лекари;
 • постепенно намалявайте количеството на хипоалергенните допълващи храни, като го замествате с част от обичайните;
 • да не допуска смесване на заместители, различни по състав и предназначение;
 • ще определи правилния заместител на майчиното мляко за бебето - то не трябва да съдържа много лактоза, палмовото масло също не е приемливо;
 • внимателно следете реакцията на тялото на малкото дете, особено когато става въпрос за преминаване от специална към обикновена допълнителна храна.

За подобряване на храносмилането

Бебетата, които са на смесено или напълно изкуствено хранене, често имат проблеми с дисфункция на храносмилателната система. Това се проявява с неприятни симптоми: колики, запек или диария, чести рефлекси.

За тях, както и за преждевременно родени, склонни към хранителни алергии, лошо наддаване на тегло на бебета, се препоръчва използването на специални средства.

Групата от терапевтични, профилактични и терапевтични средства на Националната академия на науките се използва за кратък период от време, след назначаването на средства от педиатър. Основната цел е да се поддържа превантивна или лечебна диета. Този продукт има същия състав като класическия NAS, но има някои особености, свързани с предназначението на продукта.

NAN Ферментирало мляко 1, 2, 3

Насърчава възстановяването на нормалната микрофлора на храносмилателната система, активира защитните механизми на организма, предотвратява появата на патологии с инфекциозен характер. Съставът на "Ферментиралото мляко NAS" се различава значително от класическите версии.

Млечният компонент подлежи на ферментация поради действието на специални микроорганизми, които причиняват ферментация. Което води до факта, че протеините, лактозата, мазнините се разграждат. Процесът е придружен от появата на концептуално нови компоненти - витамини, бактерии, млечна киселина или, може да е следствие от разграждането на първоначалните компоненти - пептиди, мастни киселини.

Част от функциите на храносмилателните органи се прехвърлят към бактериите, това прави процеса на смилане на храната по-лесен и по-малко енергоемък. "NAN ферментирало мляко 1, 2" съдържа същите пропорции на суроватъчен протеин и казеин. Всички продукти съдържат голям брой живи млечнокисели бактерии, както и бифидобактерии, те определят пробиотичните функции на продукта.

Линията е представена в три вида, с маркировки от 1 до 3:

 • NAS Ферментирало мляко 1 - бебета от раждането до 6 месеца (400 грама - цена от 460 до 600 рубли);
 • NAS Sour Milk 2 - малки деца на възраст от шест месеца до една година (400 грама струват от 500 до 600 рубли);
 • NAS Ферментирало мляко 3 - деца над 12 месеца (400 грама от 460 до 560 рубли).

NAN Тройно удобство

Те се използват, когато е необходимо да се отървете от симптомите на дисфункция на храносмилателната система - колики, нарушаване на честотата и дробния състав на изпражненията, дисбаланс на чревната микрофлора.

Използва се за бебета от момента на раждането, тогава няма възрастови ограничения.

Съставът на заместителя е идентичен с "NAN Anticolics", разликата е в наличието на олигозахариди, те допринасят за образуването на нормална микрофлора на храносмилателната система, възстановяването на нормалното й функциониране.

Продуктът съдържа палмово масло, ефективността се осигурява поради наличието в него:

 • лактобацили;
 • липиди;
 • хидролизиран протеин "Optro";
 • пробиотици;
 • комплекс от съвременни витамини, минерали, полезни елементи;
 • олигозахориди;
 • картофено нишесте.

Опаковка с тегло 400 грама струва от 640 до 740 рубли.

NAN антиколици

Най-ефективно се използва за премахване на колики и предотвратяване на рецидиви. За бебета от момента на раждането няма възрастови ограничения. Протеинът не е напълно хидролизиран, това помага да се улесни възприемането на продукта, намалява вероятността от хранителни алергии.

Нивата на лактоза са ниски, което допринася за по-малко активна ферментация и образуване на газове, което води до колики.

Лактобацилите действат като пробиотици, подобряват функциите на храносмилателната система и формират оптималната чревна микрофлора. Заместителят е абсолютно безвреден за бебето.

400 грама струват около 600 рубли.

NAN Antireflux

Лекарството елиминира прекомерния рефлекс при запушване при бебета. Лекарството е лечебно, тъй като основният елемент на хранителната диета не се използва - това е лекарствена добавка, която се използва само след подходящите препоръки на педиатър.

Те използват заместител, започвайки от 6 месеца, няма възрастови ограничения.

Сгъстителят е представен от нишесте, компонентът образува плътна формация в стомаха, предотвратява рефлекса на гърлото и насърчава продължително чувство на ситост. Нишестето има свързващи свойства, така че ако имате предразположение към нарушения на изпражненията, сместа не може да се използва..

Протеиновият компонент в заместителя не е напълно хидролизиран, той просто се възприема от тялото на малкото дете, намалявайки възможността от хранителни алергии. Лактобацилите действат като пробиотици, те доближават допълващите храни по свойства по-близо до майчиното мляко, спомагат за премахването на рефлекса на гърлото, нормализират микрофлората на храносмилателната система на мъничето, подобряват процеса на храносмилане.

400 грама средства струват от 690 до 780 рубли.

NAN Без лактоза

Допълнителните храни са насочени към бебета с проблем с дефицит на лактоза, помага да се възстанови тялото на детето след диария. За бебетата от момента на раждането няма разделение по възрастова категория. Такива допълващи храни не се класифицират като хипоалергенни, тъй като делът на суроватъчния протеин и казеин е 60/40, което отличава "NAN без лактоза" в отрицателна посока, в сравнение с "NAN 1" по-висок процент на казеин.

Лактозата отсъства, но има глюкозен сироп, компонентът е по-прост за усвояване от развиващия се организъм на малкото дете. Пробиотичният компонент се състои от лактобацили.

Цената за 400 грама варира от 640 до 840 рубли.

PreNAN

Инструментът е насочен към бебета, родени преждевременно, както и при недостатъчно наддаване на тегло. Насърчава снабдяването на тялото на малкото дете с най-необходимите вещества, които осигуряват интензивен растеж. Пропорциите на суроватъчен протеин и казеин са 70/30.

Протеиновият компонент се хидролизира, но не напълно, това има положителен ефект върху усвояването му в организма, намалява риска от алергия към храната.

Заместителят е перфектно балансиран в количеството калций и фосфор, което осигурява стабилно образуване на инертни тъкани. "PreNAN 0" се използва за постигане на тегло на малко дете от 1800 грама, "PreNAN" помага на бебето да достигне тегло от 3000 грама.

Те имат високо съдържание на протеин - 2,2 грама на 100 милилитра готова за консумация храна, "PreNAN" се заменя с конвенционална адаптирана смес.

Сред асортимента от допълващи храни има течна смес "PreNAN 0", тя е почти готова за употреба, трябва да се доведе до необходимата температура. Крайното време за прием и дозиране се определя от педиатър, който знае характеристиките на определена трохичка.

Цена за 400 грама от 810 до 930 рубли.

PreNAN FM 85

Добавка към кърмата "PreNAN FM 85". Използва се за специални медицински случаи, за преждевременно раждане или за деца, които не напълняват по график. Добавките помагат да се подобри качеството на най-важните хранителни вещества, които са оскъдни в случай на преждевременно раждане.

Използването на подсилващо средство помага да се увеличи количеството храна в диетата на малкото дете. Добавката се използва съгласно основната схема на хранене, необходимо е да се вземат предвид характеристиките на детето. Добавката изисква наблюдение от педиатър. Заедно с добавките бебето получава пълна гама от основни витамини, минерали, полезни елементи.

Добавките се използват, ако:

 • телесно тегло при раждане на дете под 1800 грама;
 • периодът от зачеването до раждането е по-малък от 34 седмици;
 • изоставане, свързано с вътрематочно развитие, с преждевременна бременност над 14-дневна възраст.

Цената за 400 грама продукт е около 1800 рубли.

PreNAN етап 0

Течна специална медицинска млечна формула "PreNAN Stage 0", съдържа частично хидролизиран протеин, използва се, когато детето е в болница, за хранене на недоносени бебета, включително бебета с тегло не повече от 1000 грама.

Суровините се подлагат на специална обработка, но не използват ГМО, консерванти, оцветители.

Внимание! Продуктът се използва само под наблюдението на специалист..

Цената за 70 милилитра от продукта е около 90 рубли.

Как се разрежда сместа?

Не е достатъчно да изберете правилната смес, все още трябва да се научите как правилно да приготвяте сместа "NAN", особено когато става въпрос за новородени. По време на приготвянето на сместа е необходимо преди всичко да се помни, че червата на бебето са стерилни.

За да се предотвратят инфекциозни заболявания в трохите, е необходимо стриктно да се спазва личната хигиена. Родителите трябва първо да се запознаят с правилата за приготвяне на заместител, които ви позволяват да запазите полезни елементи, за да получите максимален ефект.

Цялата необходима информация се съдържа в листовката с инструкции. Непосредствено преди разреждането на сместа тя трябва да бъде внимателно изследвана. За да приготвите допълнителни храни, е необходимо да се съсредоточите върху обема за еднократна употреба. Спазвайте стриктно съотношението вода към сух заместител! Специална лъжица, доставена в комплекта, е идеална за тези цели..

Понякога „грижовни“ родители, за да може малкото бързо да напълнее, увеличете дозата на сухия заместител. Този подход е голяма грешка, развиващият се организъм на бебето не е адаптиран към такава консистенция, в резултат допълващите храни бързо ще напуснат тялото. Като страничен ефект е възможен проблемът с прекомерното наддаване на тегло.

Някои експерти настоятелно препоръчват да се използва специална бебешка вода, специално предназначена за такива случаи, при отглеждане на допълващи храни. Възможно е да се намери такъв продукт за малки деца без особени затруднения в почти всички търговски обекти. Отказът да се използва преварена вода се дължи на факта, че тя съдържа много вредни примеси, такъв състав е опасен.

Използването на специална бебешка вода при разреждане на заместител осигурява редица значителни предимства:

 • производителят упражнява контрол на всеки технологичен етап, гарантира качеството на продукта;
 • водата се подлага на многостепенно пречистване;
 • водата задържа витамините и минералите, най-необходими за организма.

Разреждането на заместителя се извършва по следната схема:

 1. Измийте ръцете си със сапун и вода и подсушете с чиста кърпа. Измийте старателно бутилката и капачката, мерителна лъжичка. Лекувайте всичко, което участва в приготвянето на допълващи храни. Препоръчително е да използвате специален почистващ препарат, той е безопасен за бебето. Не се препоръчва използването на специална машина за почистване на детски съдове (върши лоша работа), въпреки че производителите на такова оборудване твърдят обратното. В детските продукти има специални четки, те ви позволяват бързо и ефективно да почиствате детските кухненски артикули.
 2. Изплакването е следващата стъпка за премахване на последните следи от почистващи препарати. Изплакнете всички детски кухненски съдове във вряща вода за около 5 минути.
 3. Подгответе чиста зона за смесване, премахнете всички ненужни предмети.
 4. Определете тиган в кухнята, изключително за нуждите на бебето. Напълнете го с вода и го загрейте енергично, продължете да кипите още 5 минути. Проверете с листовката с инструкции, ако няма препоръки - поставете тигана на свободно място, така водата ще се охлади до 70 градуса за 30 минути.
 5. Изсипете необходимото количество вода според таблицата с хранителните стойности в пастьоризираната бутилка. За да получите желаната температура, не смесвайте подготвената вода с обикновената.
 6. Вземете с мерителна лъжица необходимото количество сух продукт според възрастовата таблица. Плъзгачът от мерителната лъжица трябва да бъде избран с помощта на гърба на ножа.
 7. Изсипете сухата смес в приготвената бутилка с преварена вода. Обикновено добавете 1 лъжичка към 30 милилитра преварена вода. Тъй като лъжичките имат различни размери, вижте листовката с инструкции за най-точна информация за дозировката. Внимание! Сухият заместител се добавя към бутилка с подготвена вода, а не обратно!
 8. Разбъркайте съставките в бутилките до гладка смес. Не трябва да има бучки! Преди да получите трохи от допълващи храни, тя трябва да има температура около 37 градуса. Майчиното мляко има същата температура. Майката трябва да помни, че високите температури ще унищожат полезните елементи и бактериите. Използвайте термометър за храна. Ако температурата на допълнителната храна е много по-висока от необходимата, напълнете бутилката със студена вода, така тя ще се охлади много по-бързо.
 9. Заемете удобна поза, ако е възможно, вземете бебето на ръце, докато бебето се храни, не губете око и физически контакт с него. Запасете се със салфетки предварително, те ще бъдат полезни при премахване на излишните допълващи храни. След като бебето се напълни, трябва да заеме изправено положение. Това насърчава елиминирането на газове от тялото, които са влезли в тялото на трохите заедно с храната.
 10. Допълнителната храна, останала след хранене на бебето, трябва да се излее и контейнерът да се измие старателно.

Как да съхранявате приготвената смес?

Повечето млади родители задават въпроса, възможно ли е да съхранявате готови допълващи храни при стайна температура или в хладилник, ако да, колко? Експертите правят пряка връзка между срока на годност на готовия продукт и количеството полезни елементи в неговия състав. Ето как се образуват вредни за тялото на бебето елементи в допълващите храни..

Смесете допълващи храни непосредствено преди да ги използвате. В случай на спешност готовите допълващи храни се запазват с помощта на хладилника. Въпреки това, дори и в този случай, той може да се съхранява за час или два..

За нощно хранене се използва специално устройство - нагревател. За да направите това, трябва предварително да подготвите пастьоризирана бутилка, да съберете вода. По този начин, по време на нощното покачване е достатъчно леко да загреете водата до необходимата температура, да приготвите допълнителни храни, като напълните необходимото количество суха смес. Този подход работи добре и за дълги пътувания. Автомобилът трябва да е оборудван с нагревател.

Ако допълнителната храна не се консумира напълно, е невъзможно да я дадете отново на бебето. Ако не спазвате тези препоръки, вероятността от развитие на патогенна микрофлора се увеличава. Помислете, че сте отговорни за живота и здравето на мъника - не действайте прибързано!

Можете да закупите заместители на кърмата само ако са били използвани поне 30 дни. Ако срокът е по-малък - откажете да закупите стоката.

Не забравяйте да проверите отново, когато разопаковате продукта, когато е произведен. Практически съвет: маркирайте датата, на която кутията е разопакована, с флумастер на гърба на опаковката, за да можете лесно да контролирате края на препоръчания от производителя срок на годност.

Контролирайте внимателно плътното затваряне на контейнера. Те спестяват продукта в сухи условия, без достъп до дневна светлина, дори малко количество влага може да направи целия продукт неподходящ за по-нататъшна консумация. Абсолютно невъзможно е да се използва заместител след края на препоръчания период, посочен на опаковката..

Алергия към NAN хипоалергичен от заместител?

Смесите "NAN 1, 2, 3" са профилактични хипоалергенни заместители, базирани на частично хидролизиран кравешки протеин, това води до възможността за алергична реакция при бебето.

Ако заместителят провокира алергия, е необходимо спешно да се консултирате с педиатър, който знае характеристиките на бебето. Най-често срещаното решение е да се премине към терапевтични и профилактични или терапевтични видове заместители.

Така че заместителите могат да бъдат:

 1. Напълно хидролизирани заместители на кравешки протеин:
 • Американски "Нутрамиген";
 • Американски "Прегестимил";
 • домашен "Nutrilak Premium Hypoallergenic";
 • Холандски "Nutrilon Pepti TSC";
 • Холандски "Friso PEP".

Такива смеси се използват по време на обостряне на патологията, изразени са алергични реакции.

 1. Храни на растителна основа (соев протеин):
 • домашен "Нутрилак";
 • Холандски "Нутрилон";
 • Холандски "Frisosoy";
 • Немски "Humana HA";
 • Американски "Enfamil Premium".

Изброените продукти съдържат протеини, компоненти, които могат да предизвикат алергична реакция, употребата им за бебета, страдащи от алергии, е ограничена.

Те не са подходящи за малки деца под 6-месечна възраст, с остра алергична реакция към соев протеин, проблеми с храносмилането. Алергенността на такива продукти е 100 000 пъти по-ниска от тази на конвенционалните смеси.

 1. Аминокиселинни смеси:
 • вътрешен "Нутрилак АК".

Тази смес се използва в случай на потвърдена алергична реакция към протеини от краве мляко, тя изобщо не съдържа никакъв протеин.

Въпреки това, на някой от изброените продукти, бебето, поради индивидуални характеристики, може да получи алергична реакция. Всеки компонент на сместа също може да бъде причината. В този случай се препоръчва да се използва козе мляко на прах, смесено с преварена или специална бебешка вода..

ЧЗВ

Понякога неопитността на младите родители има изключително негативни последици за тяхното мъниче. След това ще анализираме най-належащите въпроси относно продуктовата линия под марката "NAN".

Коя формула е най-подходяща за новородено NAN или Nutrilon?

Когато се търси заместител на кърмата, изборът често се свежда до двама лидери в линията висококачествени продукти, говорим за "NAN" и "Nutrilon". По-нататък обаче идва най-трудният етап, необходимо е да се спрем на един, така че "NAN" или "Nutrilon" - което е по-добре?

Първо, трябва да проведете повърхностен анализ и да определите дали продуктите са сравними по качество и цена. В този случай всичко е просто, тъй като посочените параметри за "NAN" и "Nutrilon" са приблизително равни.

Нека да преминем към по-подробен анализ:

 1. Състав. Заместителите "NAN" и "Nutrilon" имат приблизително еднакъв състав, което опростява задачата. Например, сместа Nutrilon съдържа 1,3 грама протеинов компонент на 100 грама продукт, докато ANAS има този показател - 1,24. 100 грама кърма съдържа само около 1 грам протеини, така че заместителите са още по-добри за този параметър..
 2. Пропорционално съотношение на суроватъчните протеини към казеина. Компонентите в кърмата са в съотношение 80/20. Детски заместител под марката Nutrilon, това съотношение има стойност 60/40. Продуктът с търговска марка "NAN" печели конкурента в този момент и има стойност 70/30, което до голяма степен доближава тази смес до майчиното мляко.
 3. Характерни разлики. Заместителите в много отношения са идентични помежду си; в такава ситуация трябва да се обърне специално внимание на отличителните черти на всеки. Проверете дали съставът съдържа мазнини от животински произход, такива компоненти са вредни не само за развиващия се организъм на детето, те могат да навредят дори на възрастен. И двата заместителя съдържат само растителни мазнини. По отношение на комплекса от витамини и минерали, продуктите не се различават съществено - трябва да се отбележи, че комплексът е балансиран в съответствие с възрастовите нужди на малкото дете. Важна разлика - сместа "NAN" съдържа нуклеотиди, те са важни за поддържане на имунната система и формирането на оптимална микрофлора на храносмилателната система. Сместа Нутрилон има предимство под формата на олигозахариди, те са ефективни в борбата с нарушения на изпражненията, което е един от най-честите проблеми в ранните етапи от живота..

Особености на възприятието. Тъй като и двете смеси имат висококачествени показатели, изборът е доста труден. Но дори и качествен заместител може да предизвика алергична реакция..

Решаващият фактор при определянето на продукта трябва да бъде индивидуалната реакция на трохите към един или друг заместител. Внимателно наблюдавайте реакцията на организма - отхвърлянето на допълващи храни се изразява в: потиснато настроение, прекомерен рефлекс, нарушение на изпражненията, обриви и зачервяване на кожата.

Запек от сместа, какво да правя?

Запекът се характеризира със следните симптоми: непостоянни и неравномерни изпражнения, гъсти и буци на части. Бебе, страдащо от разстройство на изпражненията, има нарушен режим на сън, възможно метеоризъм, коремна болка.

По време на акта на дефекация бебето изпитва болезнени усещания. Изпражненията с плътен фракционен състав допринасят за появата на пукнатини в ануса, такива образувания причиняват усещане за кървене и лоб.

По-долу са основните причини за нарушения на изпражненията при кърмачета:

 1. Въвеждане на нов заместител. Не сменяйте заместителите на кърмата без убедителни причини. При смяна на заместител може да възникнат много проблеми. Родителите с интензивно темпо започват да дават на бебето си нов допълващ хранителен продукт, с напълно различни компоненти. На първо място се наблюдава реакцията на органите на храносмилателната система. Това се проявява в изпражненията с плътен фракционен състав, колики, прекомерен рефлекс.

За да се избегне такава ситуация, е необходимо незабавно да се определи кой заместител ще се използва за хранене на бебето. Основното условие е допълнителните храни да бъдат лесно достъпни. Така че, за да го купите в магазин или аптека наблизо, цената на продукта също трябва да съответства на нивото на доходите ви. Бъдете внимателни и разумни в такива въпроси..

Ако детето вече има нарушен режим на изпражнения и е взето решение за смена на сместа, изберете продукт с високо съдържание на диетични фибри и полезни бактерии. Версията на ферментиралото мляко на продукта е много подходяща. Такива заместители обикновено се обозначават с думата "Комфорт".

Не забравяйте, че нарушаването на изпражненията при малкото дете ще бъде много по-силно, ако при смесено или напълно изкуствено хранене се направи рязък преход към нов продукт. Въведете нова допълнителна храна на етапи, замествайки обичайния заместител, в рамките на 10 дни можете напълно да преминете към нов заместител.

Изкуственото или смесеното хранене само по себе си действа като фактор, провокиращ нарушение на изпражненията при бебетата. Експертите настоятелно препоръчват да продължите да кърмите бебето възможно най-дълго, поне 6 и ако е възможно 12 месеца.

 1. Недостатъчна влага. Някои експерти препоръчват използването на термично обработена вода. Ако е възможно, можете да използвате вода от извор - тя е богата на полезни микроелементи или специална бебешка вода в бутилки. При липса на такава възможност педиатрите препоръчват да се настоява вода върху стафидите всеки ден. За да направите това, изплакнете добре една супена лъжица стафиди, изсипете в чаша, добавете вряща вода. След около 60 минути инфузията може да се даде на бебето. Този състав съдържа комплекс от най-важните минерали и витамини. Пиенето съдържа калий, чиято функция е да стимулира работата на чревната перисталтика.

Можете също така да продължите по пътя на регулиране на функциите на потните жлези, това помага да се запази влагата в тялото на мъника. За тази цел в детската стая се поддържа оптимален микроклимат. Температурата не трябва да надвишава 22 градуса, допустима влажност - до 60%.

Бенчмаркът за референтна точка е следното изчисление: бебе в стая с температура около 22-24 градуса се нуждае от около 30 милилитра вода на 1 килограм телесно тегло. Така че малко дете с тегло 6 килограма трябва да изпие най-малко 180 милилитра вода през деня.

 1. Заседнал начин на живот. Този фактор е по-подходящ не за новородени (прохождащи до 28-дневна възраст), а деца на възраст до 12 месеца. Майките трябва да увеличат максимално мобилността на бебето. Много по-лесно е да идентифицирате бебе в легло или столче за хранене, това ви позволява да предпазите бебето от попадане на ненужни предмети в устната кухина, детето не играе палав. Подобен начин на живот обаче има отрицателни последици - инхибирането на развитието, както психически, така и физически, допринася за нарушаване на изпражненията.
 2. Алергична реакция към протеин от краве мляко. Внимателните родители на дете най-вероятно са наясно с такава патология. В същото време, за да се избегнат кожни и чревни патологии, бебето се прехвърля на заместители, които се основават на частично или напълно хидролизиран протеин. Такива продукти имат леко горчив, неприятен вкус, което понякога води до отхвърляне на продукта от детето. Такива заместители трябва да се използват само ако са предписани от педиатър специално за вашето бебе..
 3. Когато възникнат патологии. Има случаи, когато проблемът с нарушението на изпражненията възниква от момента на раждането, докато причината за патологията не е хранителната диета на бебето, а патологичните реакции на щитовидната жлеза или органите на храносмилателната система. За такива трохи се извършва диагностика, последвана от лечение в болница.

За да се улесни животът на бебе, което е на изкуствено хранене и страда от нарушения на изпражненията, трябва да се вземат следните мерки:

 1. Преминаване към ферментирала млечна храна. Приблизително на 7-месечна възраст бебето започва да възприема нормално заместители на кърмата на базата на протеин от краве мляко. Също така е допустимо да се въведе извара и кефир в диетата. Между другото, известният педиатър Комаровски съветва тези продукти като първата допълваща храна, а не зърнени храни или зеленчукови пюрета. Ферментиралите млечни продукти насърчават отличната функция на червата. По принцип те използват специални детски извара и кефир. Такива храни могат да помогнат за решаването на проблема с нарушението на изпражненията..
 2. Използването на лаксативи. Говорим за лактулозен сироп или Форлакс. Количеството лактулозен сироп при дадените обстоятелства е много индивидуално. Целта е да се постигне стабилно изпражнение с нормална консистенция. В началния етап от употребата на лекарството се наблюдава прекомерно образуване на газове. Въпреки това, след 7 дни негативните симптоми изчезват, изпражненията се нормализират. С течение на времето дозата на лактулозен сироп намалява, бебето свиква с дефекация без помощта на чужди средства.
 3. Масаж на различни зони - корем, кръст, различни физически упражнения. Ако детето е на смесено или напълно изкуствено хранене, такива мерки са отлична профилактика на нарушения на изпражненията. Така масажът се извършва чрез масажиране на корема на бебето в областта на пъпа, придвижване на дланта по посока на часовниковата стрелка, докато не можете да натискате. Масажът трябва да е приятен.
 4. Като алтернатива можете да преминете от готови ястия към самостоятелно готвене. Готовите храни не стимулират храносмилателната система по същия начин, както в случай на самоподготовка. Систематично гответе пюре от тиква, добавете една чаена лъжичка олио (слънчогледово или маслиново). Този подход допринася за бързото нормализиране на изпражненията при малкото дете..
 5. Използвайте клизма или ректална свещичка. Продължителният запек е сериозна причина за безпокойство, ако симптомът се наблюдава повече от 3 дни подред, тялото на бебето се нуждае от помощ. За това се използват микроклистери и глицеринови супозитории..