Много майки твърдят, че изкуственото хранене е първата причина за всякакви проблеми със стомашно-чревния тракт при дете (запек, разстройство, колики и др.). Отчасти са прави. Но ако сте избрали суха ферментирала млечна смес за деца „NAN“, тогава подобни проблеми няма да засегнат нито вас, нито детето ви..

Изкуствено хранене: най-добрият избор или спешен случай

Няма нищо по-добро за кърмачето от кърмата. Това е идеална храна за трохи..

Майчиното мляко съдържа всички жизненоважни и необходими компоненти, вещества и витамини. Е, естествено е майката да дава всичко най-добро на бебето си от люлката. Има обаче моменти, когато естественото хранене не е възможно по една или друга причина..

Важно! Преди да вземете решение за прехвърляне на бебето на изкуствено хранене, е задължително да се свържете с педиатър и да се консултирате.

Причини за прехвърляне на бебе на изкуствено хранене

 • Тежка бременност и трудно раждане, които в следродилния период изискват пълно възстановяване на силата поради приема на лекарства, които проникват в кърмата.
 • Болести на майката от инфекциозна природа.
 • Липса на производство на кърма.
 • Престой на новородено без майка.

"NAN" - най-близкият аналог на кърмата

Бебешките сухи смеси "NAS" по своя състав са максимално близки до майчиното мляко и имат определени лечебни свойства. "NAN ферментирало мляко" принадлежи към групата на силно адаптирани адаптати за кърмачета, които могат да бъдат въведени в диетата от момента на раждането на бебето.

Бебешка храна "NAS": общо описание

"NAN ферментирало мляко" е предназначено за изкуствено хранене на бебета, които нямат вродени дефекти, чието кърмене е невъзможно по една или друга причина. Случаите, които включват пълен отказ от кърмене, са описани по-горе..

Суха смес от ферментирало мляко "NAN" се отнася до адаптирани смеси. Получава се в резултат на биологична ферментация, осигурена от млечнокисели бактерии. Чрез този процес се усвояват и усвояват протеините. Всички витамини и минерали съдържат „NAN ферментирало мляко“. Съставът на сместа включва: деминерализирана суроватка, растително масло, естествено нишесте без глутен, обезмаслено мляко, калиев казеинат, малтодекстрим, калциев цитрат, калиев хлорид, калиев цитрат, соев лецитин, натриев хлорид, магнезиев карбонат, магнезиев хлорид, витамини, таурин, желязо сулфат, меден сулфат, калиев йодид, култивирани бифидобактерии.

Бебешка храна "NAS" се произвежда по традиционен начин, без добавяне на овкусители, оцветители и консерванти и генетично модифицирани предмети. Страна производител - Швейцария.

Резултати от храненето

Сухата формула за кърмачета "NAS" има изключително благоприятен ефект върху детския организъм, като цяло осигурява:

 • укрепване на имунната система;
 • растежа на флората на бифидобактериите в трохите;
 • подобрено храносмилане на протеини;
 • подобрено усвояване на протеини;
 • подобрени процеси на храносмилане;
 • повишена защита срещу чревни инфекции.

Ферментирала млечна детска храна "NAN 1"

Предназначен за хранене на бебета от момента на тяхното раждане. Сместа "NAN ферментирало мляко 1" съчетава уникална комбинация от защитни компоненти "Първа защита", помагаща за активиране на имунната система, укрепването й и подобряване на чревната микрофлора. Здравата микрофлора на имунната система се поддържа от живи пробиотични култури, които се намират в бебешката храна. Те се наричат ​​още бифидобактерии Bl. Биоферментацията на продукта спомага за подобряване на чревната микрофлора и е непреодолима бариера за всяка инфекция по пътя към червата на новороденото. Детско "NAN ферментирало мляко 1" - балансирано хранене на бебето от първите дни до шест месеца, осигуряващо оптималния му растеж и развитие - както психическо, така и физическо.

Сместа е лесно смилаема. Той има приятен вкус на ферментирало мляко, което е основната причина храната "NAS" в продължение на много години да е една от най-обичаните детски храни, която все още не е изоставена от нито едно дете в света. Но тази храна ще се хареса не само на децата, но и на техните майки, тъй като ще помогне да се отървете от запек и газове, което означава, че ще ви даде няколко спокойни часа сън.

Освен това действа като профилактично средство срещу анемия „Ферментирало мляко NAS“ - съставът на сместа включва достатъчно количество желязо.

Ферментирала млечна формула „NAN 2“ с бифидобактерии

Предназначен за деца от 6 месеца до 1 година. Сместа "NAN 2" може да се използва като основно хранене и се въвежда като млечна добавка. Ползите от това хранене са очевидни: чревната микрофлора се подобрява, имунитетът се укрепва, изгражда се определена стена между чревните инфекции и тялото на трохите.

Важно! Сместа "NAN ферментирало мляко 2" е строго забранена да се използва през първите 6 месеца от живота на детето, тъй като тя не е аналог на кърмата.

"NAS 3"

"Nan 3" е ферментирал млечен продукт, предназначен за хранене на здрави бебета над една година. "Nan 3" е напълно балансирана ферментирала млечна смес. По отношение на съдържанието на хранителни вещества, витамини и минерали, той е абсолютен аналог на кравето мляко или кефир в ежедневната диета на детето.

Храна "NAN 3 ферментирало мляко" съчетава уникална комбинация от защитни компоненти "Защита и растеж", спомагащи за укрепване на имунната система на бебето, подобряване на храносмилането.

Инструкции за готвене

Много е важно да подготвите правилно NAN формулата за ферментирало мляко. Инструкцията е представена от външната страна на бурканчето с храна. Процесът на приготвяне на NAN ферментиралата млечна смес трябва да започне непосредствено преди хранене.

Условно може да се раздели на три етапа:

Етап 1. Подготвителен.

 1. Измийте бутилката.
 2. Стерилизирайте бутилката и зърното.
 3. Отворете буркана със сместа. Тук веднага ви обръщаме внимание, че ферментиралата млечна смес "NAN" не прилича на други смеси - не е ронлива. Масата се характеризира с известна компресия. Ето защо не трябва да се страхувате от външния й вид и да обвинявате магазин или супермаркет за продажба на продукти с ниско качество или с изтекъл срок на годност..

Етап 2. Основен.

 1. Вземете буркан с храна и проучете подробно препоръчителната таблица за хранене, която е показана на него.
 2. Изсипете ½ част от препоръчаната на масата вода в съд за хранене (стерилизирана бутилка). Водата трябва да се вари и да се охлади до 37 градуса.

Важно! Можете да давате на бебето само прясно приготвена смес. Категорично е забранено да се използва този, останал от предишни сесии за хранене.

Много е важно да се поддържа правилната доза В противен случай в сместа ще се образуват бучки, които ще предотвратят изтичането й през зърното в устата на бебето. След това нека поговорим за това как да се даде "NAN ферментирало мляко".

Как да дадете сместа

Ако детето е претърпяло инфекциозно заболяване, лечението с бактерицидни лекарства е неизбежно. Но, за съжаление, такива лекарства, от една страна, помагат да се отървете от инфекцията, а от друга страна, те влияят отрицателно върху чревната флора на бебето. Тук на помощ ще дойде „ферментиралото мляко на NAS“. Сместа се препоръчва да се дава като превантивна мярка срещу храносмилателни разстройства. В този случай "NAN" се дава на бебето веднъж дневно на интервали всеки ден. Дозите варират в зависимост от възрастовата група, към която принадлежи детето.

Когато бебешката храна "NAN" е предписана от лекар като средство за повишаване на имунитета, сместа трябва да бъде включена в ежедневната диета на бебето.

Дозата се определя въз основа на възрастта на бебето. По правило педиатрите препоръчват да се дава "ферментирало мляко NAS", когато има повишен риск от инфекциозни заболявания, особено през студения есенен или зимен сезон.

Ферментиралите млечни продукти са устойчиви на патогенни бактерии. Следователно, ферментиралата млечна смес "NAN" може да се приема и като защитно средство срещу микроби, осигурявайки отлично усвояване на жизненоважни за детския организъм вещества и микроелементи, по-специално протеини, желязо и калций. Това става особено важно по време на въвеждането на допълващи храни, когато вероятността от контакт с опасни микроби е висока. В този случай "NAN" трябва да се дава едновременно с началото на допълнителното хранене всеки ден, веднъж или два пъти на ден..

Също така сухата бебешка храна "ферментирало мляко NAS" се използва активно като средство срещу запек за бебета, които са изкуствено хранени от раждането. Основната индикация за употреба е систематичен запек. Първо се препоръчва да се дава "NAN" два пъти дневно и когато изпражненията се нормализират, намалете до еднократна доза.

Сместа "NAN" може да се използва като основно средство за хранене на бебе. Поради факта, че ферментиралият млечен продукт се усвоява бързо, се препоръчва за деца с повишена склонност към регургитация. "NAN ферментирало мляко" води до ускорено изпразване. „Възможно ли е постоянно да се храни тази смес?“ - въпросът на много майки. Отговорът е еднозначен: в този случай той е разрешен.

Функции за съхранение

Възможно е да се съхранява изкуствена бебешка храна "NAS" в продължение на 18 месеца, при условие че опаковката не е повредена. Ако сместа вече е отворена, тогава можете да я използвате за хранене на бебето не повече от три седмици след отваряне на буркана.

"NAN ферментирало мляко": отзиви

Повечето майки охотно потвърждават твърденията на производителя относно благотворното въздействие на сместа "NAS" върху тялото на детето. "NAN" е незаменим помощник при чревна дисбиоза, запек, болка и колики. Отделно се отбелязва, че прехвърлянето на дете на изкуствено хранене не е трудно, бебето бързо свиква с приятния вкус на кисело мляко.

"NAN ферментирало мляко 1" има най-положителни отзиви. Много потребители подчертават неговите лечебни свойства. Резултатът от употребата му е нормализиране на чревната микрофлора, подобряване на изпражненията, укрепване на имунитета и намаляване на риска от инфекциозни заболявания. В допълнение към качествените характеристики беше отбелязана и практичността на експлоатацията: удобен буркан, изработен от траен материал, пълен с мерителна лъжица, чиито общи характеристики са разработени, като се вземе предвид размерът на гърлото на бебешката бутилка. И сместа "NAS" също е печеливша от икономическа гледна точка - един буркан е достатъчен за доста дълъг период.

"NAN ферментирало мляко 1", ревютата на които съдържат информация относно отвратителен вкус, лоша разтворимост, невъзможност за използване като основно хранене, не отговарят на реалността! Първо, сместа е ферментирало мляко, тоест не може да бъде сладка, за да угоди на всички майки. Да, да, добре сте прочели, така е. На второ място, всеки педиатър ще опровергае твърдението, че "NAS" не може да се използва за непрекъснато хранене. Разбира се, има определени индикации, противопоказания и т.н., но това изобщо не означава, че "NAN" не трябва да се дава на дете постоянно.

Анализирайки отзивите на потребителите, можем да кажем още нещо: сместа "NAS" се характеризира със ситост. И това не са само думи. Това е заключението, направено след аматьорски експерименти, когато жените дават бебе на вечеря един ден смес от "NAS", а другия - "Бебе". Времето за насищане на малък организъм с първата смес значително надвишава показателите на втората. Затова много майки предпочитат да дават "NAN" през нощта, така че детето да е сито и да спи спокойно.

Вече обсъдихме ползите от сухата смес. Нека да преминем към недостатъците, ако има такива, разбира се. Използвайки „NAS ферментирало мляко“ независимо, четейки отзиви за него, можете да разберете, че няма недостатъци като такива. За някои цената на храната е твърде висока, докато други са решили, че детето е свикнало с адаптираното мляко и не иска да яде нищо друго. Е, трябва да признаете, тези причини са пристрастни.

В заключение бих искал да кажа едно: тялото на всяко дете е индивидуално! Същата смес може да предизвика напълно противоположни реакции при децата. Този факт беше взет под внимание от производителите на бебешки храни, в резултат на което на рафтовете със смеси можете да намерите най-широкия асортимент, умопомрачителен брой сортове, които съдържат определени добавки. Няма лошо мляко за кърмачета Nestle, защото този швейцарски производител е гарант за качеството на храната. Просто има смеси, които не са подходящи за вашето бебе. Ето защо е толкова важно да изберете правилната бебешка храна..

Nan ферментирала млечна формула за новородени


Преглед, изготвен от педиатър
Грушина Наталия Александровна
Прочетете повече за автора

NAN ферментирала млечна смес 1 (NAN ферментирало мляко 1) се произвежда от Nestlé. Заместителят на мляко е предназначен за бебета от раждането. Препоръчително е да го пиете до 6 месеца, тъй като съставът е адаптиран специално за тази възраст. Според производителя храненето е показано при тежки колики и запек..

 1. Ползи за храненето
 2. Положителни и отрицателни свойства на продукта
 3. Какво да направите, ако сместа не се побира

Ползи за храненето

NAN ферментиралото мляко се различава от другите аналози по начина на производство. Заместителят на мляко е направен по технологията на БИО-ферментация. Помага за намаляване на риска от чревни инфекции. Биологичната ферментация се извършва с помощта на BL бифидобактерии. Те повишават имунитета на бебето. Заместителят на мляко не съдържа ГМО, оцветители или консерванти.

Положителни и отрицателни свойства на продукта

Ферментиралият млечен продукт има своите отрицателни и положителни страни..

Лечение на запек. При хранене изпражненията при деца със запек омекват. Това не изисква допълнителни лаксативи (по-специално Duphalac).

В моята практика този продукт имаше доста негативни прояви..

Не всички деца харесват вкуса на NAN. След майчиното мляко бебетата често отказват хранене с ферментирало мляко, тъй като то има кисел вкус.

Висок риск от алергии при деца с анамнеза за алергии. Пациентите от раждането до 2-3 месеца често са алергични към този продукт. Появата на обрив по лицето е възможна, поради което е необходимо да се използва NAN много внимателно при бебета с диатеза, хранителни алергии..

Повишена регургитация при пациенти с рефлукс езофагит. Когато сместа се въведе в диетата на бебето, е възможно увеличаване на честотата и обема на регургитация..

При здрави бебета честотата на изпражненията се увеличава. Не е препоръчително пациентите, които не страдат от запек, да предписват.

Съществува значителен недостатък при приемането на продукта при запек. При децата изпражненията стават обилни, зеленикави. Това се влияе или от некачествения състав на продукта, или от голям процент от съдържанието на VL бифидобактерии. Има определена група бебета, на които NAS не помага при запек. Майките на тези пациенти казаха, че няма разлика в изпражненията след консумация на ферментирало мляко. Напротив, бяха забелязани коремни болки. Ето защо, ако детето не реагира на NAN или има обилни зеленикави изпражнения, по-добре е да спрете да използвате продукта и да се консултирате с лекар.

С колики NAN се държи двусмислено. При някои деца той увеличава коремната болка, а при някои намалява. Особено увеличаването на коликите се забелязва, когато сместа е въведена от раждането след кърмата (с отказ за хранене или липса на лактация).

Ако храната се дава като допълнителна храна (при смесено хранене), тогава не се наблюдава изразено увеличаване на синдрома на болката. Това може да се обясни с наличието на ензими в кърмата, които предотвратяват силната ферментация в червата, причинена от новия продукт..

NAS на ферментирало мляко има своя особеност. Предписва се или на курсове, или в допълнение към основната смес. Например: дете яде NAS optipro 1 до 7 пъти на ден. Ако бебето има проблеми с изпражненията или има дисбиоза, бебето е показано да замени 1-2 хранения на NAS.

В моята медицинска практика имаше 2 майки, които постоянно хранеха НАС с ферментирало мляко. Децата понасяха нормално храната. Когато сместа от ферментирал млечен продукт беше отменена, възникна запек. Дори при хранене с 2 различни смеси (обикновено и ферментирало мляко), проблемът с изпражненията не изчезна. Понякога се случва. Но не е препоръчително постоянно да се храни NAN ферментирало мляко.

Какво да направите, ако сместа не се побира

Ако ферментиралото мляко NAN се понася лошо, а именно наличието на обилни чести изпражнения, алергии, обилна регургитация, тежки колики, продуктът незабавно се анулира.

Не трябва да се опитвате да обучавате бебето си, ако то отказва да яде храна поради неприятен вкус. Има смеси с по-високи вкусове.

Можете да замените NAN с обикновена или ферментирала млечна смес. Всички съвременни храни съдържат бифидобактерии, така че дори обикновена смес може да помогне на бебето с изпражненията. Има продукти, които съдържат лактулоза, която омекотява изпражненията. Те могат да се превърнат в алтернатива на NAN ферментиралото мляко, ако бебето не харесва киселия вкус на сместа.

Кой помогна на nan ферментирало мляко?

Потребителски коментари

Сега ядем нан optipro, лекарят посъветва ферментирало мляко, нан препоръча да се пие 1 път, но все още няма да започнем (
И се качим 1 път на ден, не знам нормата или не

Педиатърът ми каза от 1 до 7 пъти на ден нормата

Когато NAS беше optipro, те имаха запек, не можеха да отидат до тоалетната, бутаха го, помагаха му с газова тръба! След това си купих ферментирало мляко NAS... на 3-ти ден, детето само отиде до тоалетната и сега го давам 2 пъти на ден... изпражненията се нормализираха!

Аз също каках сега. Веднъж на ден давах ферментирало мляко)))

И сега се качите всеки ден?

Е, не ти, а дете.

Здравейте, как беше въведено ферментирало мляко? Постепенно добавяне или замяна на две хранения наведнъж?

Заменени две хранения наведнъж

Ядем nan optipro, веднага след като разбрах, че бебето не може да отиде до тоалетната, купихме nan ферментирало мляко, започнахме да ходим стабилно всеки ден, но прости ми трудно (вчера започнах да давам duphalac, днес ходих 3 пъти, но все още се укрепва, чакаме) педиатърът каза да яде сини сливи, той не говори за промяна на сместа, каза нан добре.

Получихме фризо от сместа от колики и запек, а когато бяхме на различна смес, простете ми за подробностите, не можех да отида до тоалетната за един ден, сложиха микролакс, иначе бебето не можеше да издържи по-дълго, веднага имаше истерици.

Така че факт е, че моят и на 3 ден е спокоен

Смес от кисело мляко NAN 1 400g за 0 месеца

Цените на онлайн магазините могат да се различават от цените на магазините на дребно

Всички продукти на марката NAN

За продукта

NAN Ферментирало мляко 1 - формула за ферментирало мляко, предназначена за здрави деца от раждането в случаите, когато кърменето е невъзможно. Благодарение на специалната BIO-ферментационна технология NAN Fermented Milk 1 осигурява допълнителна защита, насърчава лесното храносмилане и профилактиката на чревни инфекции.

 • Подобрява процесите на храносмилане, както и придава допълнителни защитни свойства срещу риска от развитие на чревни инфекции.
 • Децата бързо свикват с приятния и мек вкус на кисело мляко.

БИО-ферментацията е специална технология, в резултат на която сместа придобива допълнителни защитни свойства, спомагайки за намаляване на риска от чревни инфекции. Това е биологичната ферментация на продукт с помощта на живи млечнокисели бактерии.

Bifidobacterium BL - живи пробиотични култури, които спомагат за укрепването на имунитета на вашето бебе.

Състав: обезмаслено мляко, млечна суроватка, лактоза, палмов олеин, картофено нишесте, малтодекстрин, рапично масло с ниско съдържание на ерука, кокосово масло, слънчогледово масло, калиев цитрат, царевично нишесте, калциев цитрат, магнезиев хлорид, емулгатор D, E, K, C, B1, B2, PP, B6, фолиева киселина, пантотенова киселина, B12, биотин, холин), L-фенилаланин, калциев хидроген фосфат, калциев хлорид, натриев хлорид, таурин, железен сулфат, инозитол, L -хистидин, цинков сулфат, L-карнитин, култура на термофилни бактерии (не по-малко от 107 CFU / g), култура на бифидобактерии (не по-малко от 106 CFU / g), меден сулфат, манганов сулфат, калиев йодид, натриев селенат. Продуктът е опакован в модифицирана азотна атмосфера.

Дата на производство (MAN), срок на годност (EXP) и партиден номер са посочени в долната част на кутията.

Преди и след отваряне съхранявайте продукта при температура не по-висока от 25 ° C и относителна влажност не повече от 75%. Съдържанието на буркана трябва да се използва в рамките на 3 седмици след отваряне, не се препоръчва да се съхранява в хладилник

Важна забележка:

 • Кърменето е за предпочитане за хранене на малки деца. Майчиното мляко е идеалната храна за бебето. Кърменето трябва да продължи възможно най-дълго. Посъветвайте се с вашия медицински специалист за съвет, преди да решите дали да използвате хранене с адаптирано мляко.
 • Сместа трябва да се приготвя непосредствено преди хранене. Следвайте внимателно инструкциите за готвене. Разредената смес, останала след хранене, не подлежи на съхранение и последваща употреба. По време на хранене е необходимо да се поддържа бебето, за да не се задави. Когато бебето е по-голямо, преминете към хранене с чаша.

ВНИМАНИЕ! Продуктът е представен в стария и новия дизайн на опаковката, опцията за доставка не е гарантирана!

"Нано ферментирало мляко" - описание, състав и характеристики

Ферментирала млечна формула "Nan" за хранене на здрави деца от раждането е бебешка храна, обогатена с бифидобактерии, предназначена да помогне на детето да се справи с храносмилателни разстройства като запек и колики.

Специалният състав на сместа определя леко киселия й вкус..

Храната за бебета се произвежда в 400 g консервни кутии и е предназначена за бебета от раждането до една година. Можете да го дадете на дете в по-голяма възраст..

Внимание: тази храна трябва да се предписва от лекар, по-добре е мама да не взема решение сама да премине към тази смес, тъй като тя има някои характеристики, които ще обсъдим по-долу.

Според производителя, ферментиралата млечна смес "Nan" може да се използва като единствен източник на хранене (курс), както и като допълнителна храна.

Много лекари обаче са на мнение, че ферментиралата млечна формула не може да бъде основният източник на хранене и препоръчват да се редуват с обикновена формула. Много майки комбинират храненето с формулата "Nan Sour Milk" с "Nan Optipro" - няколко хранения се сменят през деня.

За кого е подходящо "Nan Sour Milk"??

Тази храна се предписва главно за освобождаване на детето от дисбиоза, както и други чревни разстройства..

Струва си да се спомене, че въпросната смес не е лекарствена и не е ферментирал млечен продукт. Името "ферментирало мляко" само показва, че съставът съдържа млечнокисели бактерии. Ферментиралите млечни продукти са кефир и ферментирало печено мляко, сирена и варенец, кисело мляко.

Сместа може да не е подходяща за конкретно дете. Някой успява да даде тази храна като основна за дълго време, някой след първото хранене осъзнава, че тази смес не е подходяща за тях. Всичко зависи от предпочитанията и характеристиките на всяко дете..

Въпреки това, ако бебешката храна "Кисело мляко Nan" е подходяща за детето, тогава не трябва да я сменяте, това ще помогне на бебето да установи храносмилането и да придобие здравословна микрофлора.

След шест месеца можете да преминете от версията на ферментиралото мляко на сместа към "Nan с бифидобактерии".

Предимства на "Нано ферментирало мляко"

Каква е разликата между това хранене на останалите и каква е основната му функция?

Поради частичната хидролиза на протеините, тази смес е по-лесно смилаема, въпреки че трябва да кажа, че само 5-6% от протеините се разграждат.

Тази храна може да се счита за по-лесно смилаема поради факта, че в кисела среда някои микроелементи се усвояват по-лесно от организма..

Корекция на дисбиозата възниква поради увеличаване на броя на полезните бактерии (бифидобактерии) в червата и такива бактерии се размножават по-бързо и по-лесно в кисела среда.

Технологията за производство на храни намалява риска от развитие на чревни инфекции.

БИО-ферментацията е процес на ферментация на млечен продукт с помощта на живи бифидобактерии и лактобацили. Бифидобактериите BL, участващи в процеса, помагат за защитата на детето от външни инфекции, повишават имунитета на новороденото.

В допълнение към лечението на дисбиоза, друго предимство на тази смес е омекотяването на консистенцията на изпражненията. Така че сместа помага и при запек..

Хранителни дефицити "Nan Sour Milk"

По-скоро не недостатъци, а забележки могат да се нарекат следните точки:

 • Не всички деца харесват киселия вкус, така че не винаги е възможно да "усетите" предимствата на ферментиралата млечна смес за дете, тъй като то просто не я яде.
 • Може да причини алергии. Както вече споменахме, тази храна не е лекарствена, а също и не е хипоалергенна. Особено често алергията към "Нар ферментирало мляко" се появява при кърмачета на възраст под три месеца и склонни към алергии.
 • Не е подходящ за деца, които страдат от тежка и честа регургитация. От тази храна детето започва да плюе още повече..
 • При здраво дете може да причини диария (както всеки ферментирал млечен продукт при възрастен с индивидуална склонност към това). За тези бебета, които не страдат от запек, "Nan Sour Milk" не се препоръчва.
 • Обезцветяване на изпражненията. Всъщност при децата, които ядат "Nan Sour Milk", изпражненията стават зеленикави. Това се дължи, както винаги, на голям брой BL бактерии в състава и не е отклонение от нормата..
 • Неясно изпълнение при колики. При бебета, които страдат от колики, сместа от Нар ферментирало мляко може да причини както увеличаване, така и намаляване на симптома. Ако обаче храната се дава не като основна, а като допълнителна храна, тогава като цяло се забелязва намаляване на интензивността и болката при колики..

Асортимент "Нано ферментирало мляко"

Тази храна е предназначена за три възрасти:

"Nan 1 Sour Milk" - за новородени до шест месеца.

"Nan 2 Sour Milk" - от 6 месеца до една година.

"Nan Sour Milk" - за деца над една година. Името вече не е смес, а „напитка“. Служи като алтернатива на ферментиралите млечни продукти, които са твърде рано за въвеждане в диетата на детето.

Състав "Нано ферментирало мляко"

След като изучихте състава на трите смеси, можете да разберете как се различават..

Така че, съдържанието на протеин във всяка формула е различно, колкото по-голямо е детето, толкова повече протеини в диетата. Освен това съотношението на казеин и суроватъчни протеини също е различно - "Нан 1 ферментирало мляко" - 30% протеини и 70% казеин. "Nan 2" - 50% до 50%.

Съдържанието на мазнини, напротив, намалява - от 3,55 g на 3,2 g.

Въглехидратите са нишестето в първите две смеси, към които се добавя малтодекстрин в третата:

 • "Nan 1" - 7,43 грама въглехидрати, от които 1,30 нишесте,
 • "Nan 2" - 8 g, от които 1,30 нишесте.
 • Съставът "Nan Sour Milk 3" съдържа малтодекстрин. Тук има 6,9 mg.

Съдържанието на мастни киселини е приблизително същото в смесите от първите два етапа, само малко повече алфа-линолова киселина в първата смес.

Пробиотиците са B. Longum (BL) и L Rhamnosus.

Както трябва да бъде, съдържанието на минерали се увеличава от смес от първа степен до смес от трета степен. Например в "Nan Sour Milk 1" калций, такъв важен минерал за костната система, в първата смес е 40 mg, а в третата 94,1 mg; желязо - 0,7 mg срещу 1,1 mg; магнезий (важен за сърдечната функция) - 6,7 mg и 5,9 mg.

Смес No1 съдържа много манган - 15,1 mg, а смес No3 съдържа най-много йод, фосфор и други елементи.

Осмолалността на бебешката храна намалява от адаптирано мляко към смес:

 • "Нано ферментирало мляко 1" - 296mOsm,
 • "Nan 2" - 288 mOsm,
 • "Nan 3" - 255 mOsm.

„Nan Sour Milk“ не се побира?

Какво да правите, ако ферментиралата млечна смес Nan не отговаря на бебето?

Случва се също така, че сместа не е подходяща за конкретно бебе, коликите му се усилват или диарията или регургитацията започват да го измъчват.

Да, дори ако бебето не харесва вкуса на храната, пак няма да я изяде, няма смисъл да се насилва.

В този случай, разбира се, трябва да промените диетата..

Как да заменим "Nan ферментирало мляко"?

Можете да замените тази храна с каквото и да било - всяка друга обичайна смес, например „Nan“ или „Nan Optipro“ или ферментирала млечна смес, например „Nutrilon KM“ или „Nestogen KM“.

Всичко е за ферментирала млечна бебешка храна от "Nan".

Ферментирали млечни смеси за новородени

По самата природа е предвидено жената да храни бебе от първите часове на живота с кърма. Това е най-здравословната и балансирана храна за новородено. Майчиното мляко е обогатено с всички необходими елементи за развитието на бебето, а също така участва във важен процес - формирането на имунитет. За съжаление има ситуации, когато по една или друга причина трябва да се откажете от този тип хранене и да започнете изкуствено хранене. Днес по рафтовете на аптеките можете да видите голям избор от формули за новородени, включително ферментирало мляко. Те се различават не само по марката на производителя, но и по състава, към избора на който трябва да се подхожда с цялата отговорност, като се вземат предвид нуждите на вашите трохи.

Какво е ферментирала млечна смес

Ферментиралата млечна смес е обогатена с вещества, които нормализират функционирането на стомашно-чревния тракт на новороденото.

Формулите на ферментирало мляко за хранене на бебета се различават от обичайните и адаптирани предимно по състав. Такава храна, както подсказва името, се прави от мляко, ферментирало със специални бактерии. В сравнение с кефира, киселото мляко и други ферментирали млечни продукти, смесите се усвояват по-добре от новородените и не натоварват допълнително все още несъвършените бъбреци. Това се дължи на факта, че прахообразният продукт съдържа много по-малко протеини, които също се разграждат частично. Последното също е важна разлика в сместа и позволява на ферментиралия млечен продукт да премине по-лесно и безопасно през храносмилателния тракт..

В допълнение към комплекс от минерали, витамини и основен набор от елементи (протеини, въглехидрати и мазнини), следващите допълнителни компоненти трябва да бъдат включени във висококачествена ферментирала млечна смес:

 1. Живи бифидобактерии, които значително подобряват чревната микрофлора и предотвратяват растежа на микробите.
 2. Лактулоза, лизозим, тауирин. Тези вещества участват активно в храносмилането..
 3. Глобулини и албумин в правилното съотношение - те позволяват на изкуствения хранителен продукт да бъде възможно най-близо до майчиното мляко.

Въпреки балансирания състав, ферментиралата млечна смес трябва да се дава на бебето само по препоръка на педиатър. Такова хранене се предписва на деца, страдащи от дисбаланс в микрофлората на чревния тракт, тежки колики и постоянна диария. Смесите перфектно помагат за укрепване на естествените сили на детския стомах и нормализиране на пълната му функция..

Друго предимство на млечнокиселата храна, което трябва да се подчертае, е бързо абсорбираното желязо в състава. Ето защо те се показват на деца с дефицит на този елемент и анемия..

Важно е да запомните, че въвеждането на такива смеси се предписва само от специалист. Ако има желание да добавите "кисели" храни към диетата на новороденото, тогава е необходима консултация с лекар, за да се определи възможността за такава манипулация.

Странични ефекти и предпазни мерки

Педиатрите препоръчват въвеждането на ферментирали млечни смеси в диетата на бебето постепенно, на малки порции, като винаги се комбинират с обичайната диета. След първата доза е необходимо внимателно да се наблюдават всички промени, настъпващи с трохи - дефекация, алергични прояви, поведение.

Някои реакции могат да се отдадат на адаптацията на новороденото към нов продукт, обикновено те изчезват на следващия ден. Има обаче признаци, че формулата не е подходяща за детето. Списъкът с такива прояви включва:

 • тежка алергична реакция;
 • обилни и чести втечнени изпражнения;
 • летаргия и плач на бебето;
 • чувство на глад в трохите - след хранене детето се нуждае от повече храна;
 • нарушен нощен сън поради неспокойно поведение на бебето;
 • липса на наддаване на тегло.

Експертите забраняват използването на ферментирали млечни смеси като основен компонент на диетата на новороденото. Постоянната кисела среда в храносмилателния тракт може да причини редовна регургитация и прекомерна ензимна активност на панкреаса и черния дроб. В напреднали случаи може да има пълен отказ от ядене. Колко от сместа и в каква концентрация е разрешено да се дава на бебето, решава само лекарят. Обикновено това е заместител на 2-3 емисии, в някои случаи в комбинация с вече познатата смес в съотношение 1: 1.

Дори ако детето е забелязало непоносимост към продукта, не се отказвайте. Можете да опитате малка част от сместа от друг производител, разбира се, по препоръка на специалист, и да оцените отговора на тялото на детето към нея.

Ферментиралите млечни смеси могат да предизвикат алергична реакция в много редки случаи. Поради ниското си съдържание на казеин, този продукт е класифициран като хипоалергенен. Но родителите, които използват този вид храна за първи път, трябва да наблюдават промените в състоянието на бебето, за да елиминират навреме дразнителя навреме.

За някои новородени, склонни към трайни и животозастрашаващи алергични заболявания, формулите с ферментирало мляко са единствената възможна хранителна опция..

Видове млечнокисели продукти

Днес по рафтовете на аптеките можете да намерите голям брой формули за ферментирало мляко за бебета. Те се различават по състав и цена..

Име

Производител

Основните компоненти на състава

Активни бактерии

Опаковка

приблизителни разходи

Нутрилак

Русия, ЗАО "Фирма" Нутритек ".

Обезмаслено мляко, суроватка на прах, растителни масла, калиев казеинат, таурин, минерален и витаминен комплекс.

Bifidobacterium B. lactis, млечнокисели бактерии Str. termophilus.

Сух продукт, опакован във фолио торба и кашон. Нето тегло 350 гр.

Нутрилон

Холандия, Нутриция.

Обезмаслено мляко, суроватка на прах, лактоза, смес от растителни масла (палмово, рапично, кокосово, слънчогледово), таурин, соев лецитин, минерален и витаминен комплекс.

Съставът включва стартерна култура, включваща бифидобактерии и млечнокисели бактерии

Продуктът е опакован в метални кутии. Нето тегло 400 гр.

NAN (NAN)

Швейцария, фабрика "Nestle".

Обезмаслено мляко, суроватка на прах, лактоза, растителни масла, нишесте, соев лецитин, калиев и калциев цитрат, магнезий, натрий, калциев хлорид, железен, меден, цинк, манганов сулфат, калциев йодид, витаминен комплекс.

Култура на бифидобактерии B. lactis, термофилни бактерии.

Продуктът е опакован в метални кутии. Нето тегло 400 гр.

Хип (HiPP)

Германия, компания "HiPP".

Обезмаслено мляко, суроватка на прах, лактоза, растителни масла, омега 3 и 6 мастни киселини, нуклеотиди, соев лецитин, комплекс от минерали и витамини.

Пребиотици и пробиотици.

Сух продукт, опакован във фолио торба и кашон. Нето тегло 500 гр.

Агуша

Русия, АД "Wimm-Bill-Dann Foods".

Пълномаслено мляко, сметана, смес от растителни масла, вода, суроватка, лактоза, нуклеотиди, минерални и витаминни премикси.

Продуктът съдържа бифидо ацидофилна закваска.

Продуктът е готов за употреба и опакован в асептични торбички. Обем 200 мл.

Скъпа

Холандия, Нутриция.

Страна на произход - Русия.

Обезмаслено мляко, суроватъчен концентрат, смес от растителни масла, лактоза, рибено масло, соев лецитин, таурин, холин, минерален и витаминен комплекс.

Продуктът съдържа стартерна култура, включваща бифидобактерии и млечнокисели бактерии.

Сух продукт, опакован във фолио торба и кашон. Нето тегло 350 гр.

Смеси на снимката

Обратна връзка от родителите

Вероятно всички бебета имат болки в корема. И ние не правим изключение. В допълнение към този проблем трябваше да сменим няколко вида смеси. Съответно поради постоянни разстройства на корема имах много лош сън. Нашият педиатър посъветва да въведе ферментирала млечна смес, за да се справи с проблема. Избирах между NAS и Nutrilak, но се спрях на втория, тъй като основната храна на трохите беше Nutrilak 1. Давах сместа два пъти на ден - сутрин и вечер. Вкусът му е сладък, мирише на кефир, развежда се без бучки, детето го изяжда с апетит. След няколко дни сънят ни най-накрая се подобрява! Много съм доволен от избора си!

Марин-ок

http://otzovik.com/review_276578.html

Когато бебето ми беше на 3 месеца, той се отказа от гърдата. Трябваше да прибегнем до изкуствено хранене. Тогава съпругът отишъл в аптеката и купил първата смес, която привлякла вниманието му. Оказа се ферментирало мляко NAS. Този продукт е много слабо разреден във вода с всякаква температура, оставя бучки. Освен това има много нежен вкус и специфична миризма. Въпреки това детето не отказва храна, но това му причинява силна алергична реакция и запек. Ние, разбира се, трябваше да променим избора си.

Ананас2701

http://otzovik.com/review_2837245.html

Закупихме ферментиралата млечна смес Малютка по съвет на нашите приятели. Факт е, че нашата новородена дъщеря непрекъснато повръща от всякакви смеси. Тъй като по това време в основната диета имаше смес от тази марка, те приемаха една и съща кисела млечна. Сместа се разтваря много добре и бързо, вкусът и вкусът са по-интензивни от обикновената храна. Детето се хранеше с удоволствие. Отначало го даваха веднъж на ден - сутрин, след това преминаха към двукратна подмяна. Момичето наистина започна да плюе забележимо по-малко!

Мармария

http://otzovik.com/review_2799548.html

За мое голямо съжаление разбрах за ферментиралата млечна смес на Агуша едва когато бяхме на 5 месеца. Този продукт е отличен за премахване на запек и нормализиране на храносмилането, тъй като е обогатен с бифидобактерии. Детето наистина хареса сместа. На вкус неясно прилича на „снежна топка“. Цената на този продукт също е приятна - тя е достъпна за всички.

Мираслава

http://otzovik.com/review_1479283.html

Още от самото раждане детето яде адаптираното мляко, но то започва да страда от редовен запек и постоянна регургитация. Тогава беше решено смената да се смени. Избрах скъпия HippCombiotic. Тя се развежда добре, детето я изяжда с удоволствие, но на следващия ден започва - по кожата се появяват тежки обриви, бебето е ужасно измъчено от коремчето си. Когато предишната позната смес беше върната към диетата, всичко се нормализира.

Майката на Максимкина

http://otzovik.com/review_431045.html

Рейтинг на ферментирали млечни смеси според педиатрите

Храненето за новородено трябва да бъде възможно най-безопасно и качествено. Правилният избор често е труден предвид разнообразието. Въз основа на мнението на експерти в тази област е съставен рейтинг на ферментирали млечни смеси, предназначен да помогне при този труден избор..

 1. Водещата позиция е заета от Nutrilon, произведена от холандската компания Nutricia. Ферментиралите млечни смеси на този производител са насочени към укрепване на имунните сили на бебето, правилното му развитие, премахване на коликите и образуването на газове, както и обогатяване на храносмилателния тракт с полезна флора..
 2. Следващото място е заето от NAS на швейцарското производство. Включените в състава му вещества имат благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт на бебето и предотвратяват проблемите на тази телесна система. Витаминният комплекс активно повишава имунитета на детето, а протеиновият компонент допринася за нормалното развитие.
 3. Nutrilak е домашен продукт. Съставът му е много благоприятен за новородени бебета. Основава се на краве мляко, концентрирана млечна суроватка и растителни масла. Също така продуктът включва 30 витамина и 20 микроелемента и изключва наличието на захароза.
 4. Следващата позиция е немски хип. Допринася за нормалното развитие на имунитета на бебето, предпазва храносмилателните органи от неблагоприятни ефекти и гарантира предотвратяване на алергичен отговор.
 5. Петата позиция е заета от руската Агуша. На първо място, той е удобен за използване, тъй като ферментиралият млечен продукт се произвежда в пакетирана течна форма, която е достатъчно лесна за затопляне. Ценовият диапазон също харесва потребителя.

Майките отдават предпочитание на сместа Malyutka, тъй като тя съчетава прилично качество и разумна цена.

Видео за млечнокиселите продукти за новородени

Ферментиралите млечни млека за новородени предоставят значителна помощ за храносмилането. Както опитните детски лекари, така и родителите, които са чувствителни към всяка промяна в състоянието на бебето си, са съгласни с това. Изборът на ферментирал млечен сух продукт директно зависи от препоръката на наблюдаващия педиатър. Всички те са добри и имат балансиран състав. Специалистът, който е преценил проблема, може рационално да даде предпочитание на един от тях, за да не прибягва в бъдеще към замяна с друг вид смес.

Списък на най-добрите формули за ферментирало мляко за новородени, как и колко пъти на ден да се дават

Ферментирала млечна смес за новородени се храни на бебета със здравословни проблеми. Продуктът принадлежи към категорията "здравословна храна". С негова помощ се коригират недостатъците на изкуственото хранене..

Майките се стремят да хранят бебето с кърма. Но понякога възникват проблеми: ниска лактация, депресирани зърна, пукнатини. Трябва да преминем към изкуствено хранене.

Не всички трохи имат този процес безболезнено: започват проблеми със стомашно-чревния тракт. Те трябва да бъдат спешно адресирани. В този случай педиатрите предписват ферментирала млечна смес.

Състав и свойства

Често бебетата имат проблеми с храносмилането. Бебетата страдат от прекомерно образуване на газове, колики. Те са неспокойни, раздразнителни. Сънят е нарушен. Ферментиралите млечни смеси помагат за решаването на проблема.

Понякога кърмените бебета имат подобни проблеми. Незрелият храносмилателен тракт не може да се справи със стреса. В този случай педиатрите препоръчват да се замени едно или две хранения с млечнокисели продукти..

Бебето е в неблагоприятна епидемиологична ситуация или е претърпяло сериозно заболяване. Той се нуждае от сила, за да се възстанови или коригира. Млечнокиселите бактерии ще решат проблема.

Съставът на медицински продукт от тази категория от всеки производител включва на живо:

 • лактобацили (отговорни за ферментацията на мляко в стомаха на бебето);
 • бифидобактерии (осигуряват усвояването на киселини и витамини).

Освен това технолозите от различни компании допълват храненето с витамини, минерали, омега киселини. Някои добавят палмова киселина и нишесте. Тези формули са адаптирани за новородени.

Целите на храненето на новородено с ферментирала млечна смес:

 • отървете се от колики;
 • намаляване на обгазяването;
 • нормализира храносмилането;
 • създават благоприятна чревна микрофлора;
 • оправи стол;
 • укрепване на имунитета;
 • прехвърлете инфекциозно заболяване или се подложете на рехабилитация след него.

За да се постигне резултат, няколко хранения се заменят с медицинско хранене с ферментирало мляко. Честотата се определя от педиатър, наблюдаващ бебето.

Как се създава млечнокиселата храна

Технолозите разработват нови формулировки на храни за бебета на базата на кисело мляко. Важно е да поддържате бактериите живи за посочения срок на годност. Как протича процесът на приготвяне на сух продукт:

 • млякото е обезмаслено и ферментирало;
 • след достигане на необходимия брой микроорганизми, съставът се изсушава при ниска температура;
 • добавка с витамини, минерален комплекс, омега киселини;
 • добавете мазнини (някои производители добавят нишесте);
 • добавят се лактобацили и бифидобактерии;
 • крайният продукт е запечатан.

По време на производствения процес структурата на млечните протеини и мазнини се променя. Те се разграждат на малки, лесно смилаеми фракции. Част от млечната мазнина се заменя с растителна.

Видове ферментирали млечни смеси

Майките се интересуват от това какви видове лекарствени продукти съществуват. Производителите произвеждат:

 • адаптирани изцяло или частично;
 • за деца от раждането до шест месеца или от шест месеца до една година;
 • суха или течна.

Производителят на терапевтична храна е създал състава на Similaс за хранене на недоносени бебета.

Има неадаптирани ферментирали млечни смеси. Те включват бебешки кефир и кисело мляко. Такива продукти са неприемливи за бебето да яде, преди да достигне 8-10 месеца.

Изборът е достатъчно широк. Но не трябва да предписвате храна за бебето сами..

Показания за употребата на ферментирала млечна смес

Не трябва да въвеждате ферментиралата млечна смес в диетата на трохите, когато се появят еднократни проблеми със стомашно-чревния тракт. Това може да бъде решено чрез преминаване към друга марка..

Педиатърът наблюдава детето от момента на регистрацията. Той оценява състоянието си, следи развитието му. И само детският лекар има право да предписва медицинска храна за бебе.

Смес на основата на кисело мляко се въвежда в диетата, когато бебето:

 • страда от диспепсия;
 • има храносмилателно разстройство;
 • яде зле;
 • отказва да яде;
 • се разболя от остра чревна инфекция;
 • се нуждае от превантивни мерки за коригиране на храносмилането;
 • страда от чести запеци;
 • страда от колики;
 • има диагноза рахит;
 • страдащи от диария.

При честа регургитация въвеждането на ферментирала млечна смес се извършва с повишено внимание: киселинната среда на стомаха провокира оригване.

Важно е да запомните: медицинската храна на основата на кисело мляко не е хипоалергенен продукт. Когато сменяте храненето, следете за признаци на алергии.

Предимства на ферментиралите млечни смеси в сравнение с пресните

Понякога използването на хранителна терапия за бебета е въпрос на поддържане на здравето. Той осигурява правилното развитие и растеж на бебето. Обичайната адаптирана формулировка не предоставя такава възможност. Смес от кисело мляко:

 1. Подобрява чревната перисталтика. Бебето се отървава от болезнен запек.
 2. Ферментиралите млечни смеси са с ниско съдържание на лактоза. Това ви позволява по-активно да усвоявате лактозата по време на храносмилането. Тялото на трохите не е претоварено.
 3. Съдържащите се бактерии нормализират чревната флора на бебето. Броят на полезните микроорганизми се увеличава, патогенните - намаляват.
 4. Ниското съдържание на лактоза предотвратява болезнени колики.
 5. Млечнокиселите бактерии стимулират усвояването на желязото. Елементът избягва анемията.
 6. Смесите съдържат частично разграден протеин. Това намалява вероятността от алергии при бебето..

Млечнокиселите бактерии действат върху имунитета на детето. Отслабените деца бързо настигат връстниците си.

Коя смес е по-добре да изберете

Педиатърът предписва медицинско хранене на бебето. Той оценява състоянието на бебето, пренебрегване на проблема.

През кабинета на педиатъра преминават достатъчен брой бебета със здравословни проблеми. Той многократно е предписвал ферментирали млечни смеси и е правил свои оценки. Въз основа на собствения си опит, лекарят ще предпише смес.

Независимите центрове провеждат проучвания, за да идентифицират най-продаваните здравословни хранителни продукти. В списъка на най-добрите марки:

 • Nan;
 • Нутрилак;
 • Нутрилон;
 • Нутриция;
 • Similaс.

Според проучването най-популярните марки ферментирали млечни смеси са Nan и Nutrilon.

Бърз преглед на рейтинговите марки

Линията от най-добрите продукти за хранене на проблемни бебета трябва да бъде проучена. Всяко дете е различно. Перфектният продукт за други трохи може да не работи. Трябва да знаете предимствата и недостатъците на предлаганите марки.

Nan се характеризира със съответствието на pH на стомашната киселинност на кърмачетата. Храненето не вреди на детския организъм. Може да се използва за по-дълго време..

Нутрилон бързо изгражда здрава чревна флора. Но неговото рН е 6. А при бебетата рН не надвишава 4.9. Съдържа палмово масло и нишесте.

Nutrilak не съдържа нишесте и захароза. Отличава се с наличието на веществото лутеин. Тази добавка предпазва тялото на трохите от суровото ултравиолетово лъчение..

Similas привлича с широка гама. Продуктът е представен от следните видове: Simila от раждането до 6 месеца, Simila от шест месеца до една година, Simila за укрепване на имунитета при отслабени бебета до шест месеца, Simila за укрепване на имунитета от 6 месеца до една година, Simila за хранене на недоносени бебета. Продуктът не съдържа нишесте. Най-подходящ за кърма.

Течната храна на Agusha на основата на кисело мляко привлича с ниската си цена. Но педиатрите смятат, че продуктът е пренаситен с изкуствени добавки: концентриран млечен суроватъчен протеин, растителни масла. Тези компоненти претоварват тялото на бебето.

В аптеките има продукт на руски хранителни технолози - Bifilin. Предимството на ферментиралия млечен продукт е наличието на бактерии, способни да се размножават. Но тази храна не се препоръчва да се дава на бебета до шест месеца: тя има рН над 6,5.

Продукти с млечна киселина за деца: Адаптиран Biolact, Lactofidus, Soy Acidolact - имат всички необходими разрешителни. Тествани са в независими лаборатории. Но според проучването те не са включени в първите пет.

Как да готвя правилно

Всяка храна трябва да се приготвя съгласно правилата. Лечебните смеси изискват специално внимание от родителите. Как да процедираме:

 • обърнете внимание на срока на годност (използвайте адаптирано мляко преди изтичането му);
 • съдовете трябва да са стерилни;
 • внимателно проучете инструкциите на опаковката;
 • продуктът трябва да се приготви непосредствено преди хранене и в количеството, което се планира да се даде на бебето;
 • неизядената храна не трябва да се оставя до следващото хранене: трябва да се приготви нова порция;
 • течните смеси от кисело мляко трябва да се нагряват на водна баня или в електрическа нагревателна подложка до 35-40 градуса по Целзий;
 • сухите храни трябва да се разреждат с топла преварена или бутилирана вода.

Нарушаването на правилата за готвене ще убие живите бактерии: такава храна няма да донесе ползи.

Как да въведете правилно

Майките искат да спасят бебетата от проблеми веднъж завинаги. Но лекарствените смеси действат постепенно: незрелият детски храносмилателен тракт няма да приеме незабавна замяна на обичайната диета с ферментирала млечна смес.

Броят на храненията с терапевтична храна се определя от педиатър. Той решава колко пъти на ден и кога да дава формулировките. Храненето не върви едно след друго. Принципите на въвеждане на терапевтично хранене - умереност и постепенност.

Как да процедираме:

 1. Децата се нуждаят от спокоен сън. Новата храна може да бъде неудобна. Не трябва да храните децата си през нощта.
 2. Храненето трябва да се редува.
 3. Храненето трябва да се променя на етапи. През първия ден дайте 1/3 от нормата. Така че продължете 2-3 дни. След това дайте 2/3. Продължете 2-3 дни. След това заменете напълно храненето.
 4. Първо трябва да дадете ферментирала млечна смес, след това обичайната.
 5. Храната с кисело мляко не е хипоалергична: трябва постоянно да наблюдавате за възможни прояви на алергии. Когато се появят първите признаци, трябва да спрете да давате сместа.

Педиатрите съветват: при деца под една година млякото трябва да бъде първото и последното хранене.

Родителите се интересуват дали е възможно постоянно да се храни сместа. Лекарствената храна не трябва да се дава на бебето през цялото време. Той е предназначен да спаси бебето от проблеми или да помогне за възстановяване след заболяване. След това трябва да се върнете към обичайната си храна. При продължителна употреба киселинността на стомашния сок се променя. Храненето вреди на тялото на трохите.

Недостатъци на ферментирали млечни смеси

Всяка майка иска да отгледа здраво и силно дете. Тя се стреми да го освободи напълно от ранните му проблеми. Смесите на основата на кисело мляко са нейните верни помощници.

Но няма безвредни лекарства. Медицинското хранене има недостатъци:

 • смесите не са хипоалергенни;
 • провокират регургитация;
 • не обичат бебетата заради киселия вкус;
 • увеличаване на тежестта върху бъбреците и черния дроб;
 • неадаптирани продукти на основата на кисело мляко водят до подкисляване на кръвта (разрешено им е да се дават след 8 месеца).

Храненето на бебето с ферментирали млечни смеси трябва да се предписва само от педиатър. Мама трябва стриктно да спазва диетата и продължителността на лечението.