Аз като главен редактор предприех това действие върху себе си - не мога да застраша служителите си. Фактът, че всички отказаха още преди началото на експеримента, е по-скоро вторичен факт. Никой от присъстващите не е изяден със сладкиши до състояние „не-по-годен“, така че необходимото количество продукция остава неизвестно. За да не се изчисли погрешно и да не се кандидатира за добавка, беше решено да се купят 2 кг (както се оказа - 137 броя). Напразно.

След като дишах в алкотеста, седнах на масата. Таблото показа 0,0 ppm, за което ми помогна двудневният отказ да пия. Ходът на експеримента беше изграден по следния начин: бавно започвам да ям сладкиши, на всеки пет минути правим контролно измерване с тестер. Много благодаря на съседите в офиса, Саша Кононченко за монтажа на видеото, моя асистент Рома Романович и фотографското училище Studio67, които, заедно с пункта за наемане на Photobuba, заснеха нашето представление.

Първите 10 сладки бяха лесни. Чувствах се чудесно, въпреки че тестерът не мислеше така. Той изчисли изпаренията ми от бонбони на 1,1 ppm! Заключение номер едно: не шофирайте в рамките на първите половин час след консумация на бонбони.

Вторите пет минути бяха по-трудни, но питейна вода, бонбони продължиха да се търкалят в стомаха ми. Там освен тях имаше и обяд, изяден преди около 3 часа. Друга проверка показа всички същите 1.1. Да, и присъстващите започнаха да забелязват зачервяването на лицето и жизнеността в поведението. Забелязах липса на ентусиазъм за ядене.

Следващите десет преминаха дори по-трудно от предишния, но много по-бързо. Вземайки още 8 бонбона, беше решено да се провери техният вътрешен компонент. След изстискване на Stolichnye Elite в купа се получават около 20 ml сироп, чийто вкус далеч не е елитен. Останките от счупени бонбони бяха изядени на едно заседание.

Тестерът обаче упорито показа почти предишния резултат, като се покачи до 1,2 ppm. Вече не можех да ям. Да, и по усещане разбра, че е малко „весел“. Време е за тестовете. Вървях по права линия, докоснах носа си с пръст. Не прочетох азбуката назад, въпреки че съм сигурен, че нямаше да го направя без бонбона.

Мина половин час. Друго измерване показва 0,5 ppm. Стана ясно, че алкохолът изчезва от устата. Оставаше да изчака, докато започне да ерозира през белите дробове. Един час по-късно алкотестът беше 0.2 ppm. Заключение номер две: седнете зад волана след час след консумация на бонбони.

Но не всичко е толкова просто. Въпреки факта, че тестерът и всички около мен не миришеха на алкохол, състоянието ми не беше много весело. Чувството може да се сравни с „отстъпление“. Нещо като когато изпиете бутилка бира, но няма да заспите или да пиете повече, неприятно усещане. И на външен вид бях, както забелязаха моите колеги, „червеникав“. Може би не толкова от алкохола, колкото от шоколада, кой знае. Не успяхме да измерим алкохола в кръвта.

Резултатът от експеримента може да се счита за следните данни: средностатистическият главен редактор може да изяде 38 бонбона с алкохолен пълнеж, да се забавлява половин час, да е тъжен половин час, да кара с увереност в дишането си, да се прибира вкъщи и да изпитва дискомфорт от бълбукащия стомах.

Не знаем какво ще се случи с дете, което се е нахвърлило върху "Stolichnye" - тук най-вероятно всичко е индивидуално. Бонбоните са забавни, но не и пияни. Не повтаряйте експеримента у дома и ако сте го направили, споделете резултатите..

Колко бонбони и алкохол са необходими на обикновения човек, за да се напие??

Приблизително същото количество, колкото трябва да ядете шоколад, за да почувствате прилив на ендорфини. Тоест, тонове. Всъщност в сладките няма алкохол, а неговото слабо решение, което запазва само миризмата на алкохол.

Когато прочетох статия за това, в нея беше проведен експеримент по тази тема. Момичето взе кутия с ликьорни шоколадови бонбони и отцеди пълнежа от съда. От двадесет алкохолни сладки тя получи около 50 милилитра алкохол.

Сладкарският ликьор съдържа около 30 градуса алкохол. Познавайки тялото ми, силен алкохол ще се нуждае от около 300-400 милилитра за интоксикация.

Не е сложна математика ми казва, че трябва да ям около 120-160 парчета, за да постигна ефекта.

Току-що претеглих ликьорните бонбони на кухненската везна. Едно парче тежи 14 г. Умножете тази маса по необходимото количество сладкиши и получаваме 1,68 - 2,24 кг сладкарски изделия.

Мисля, че ако аз. или някой друг натъпква два килограма бонбони в себе си, тогава той ще се почувства много зле. И няма да е виновен алкохолът.

Момичето изяде 45 бонбона с ликьор, за да разбере дали могат да се напият: резултатът я изненада

Млада жителка на Великобритания, Хана Евънс, реши сама да тества какво ще се случи, ако изяде няколко кутии шоколадови бонбони наведнъж. Момичето се замисли колко сладкиши, например, трябва да изяде млад братовчед, за да се почувства пиян?

- Има някои доказателства (доста невероятни), че хората са се напивали от бонбони. Но изглежда малко вероятно някой чисто физически да може да изяде толкова много бонбони, че алкохолната интоксикация идва преди гаденето от сладкиши..

Реших да отговоря на собствения си въпрос, като си купя толкова ликьорни бонбони, колкото мога да си позволя. Успях да купя само четири кутии (общо 80 бонбона), така че ако някой от младежите иска да направи същото, ще трябва да се поти силно. Трябваше да обиколя пет супермаркета в Южен Лондон, за да ги взема. След това отидох в Halfords, за да си купя алкотестър там и официално да си измерим интоксикацията с него..

Според един не много надежден интернет източник 450 грама ликьорни шоколадови бонбони са еквивалентни на бутилка вино. Така че моите четири кутии шоколадови бонбони се равняват на около една и половина бутилки. Ще се напия ли или ще се разболея от диабет? Напийте се, докато не загубите пулса ми или не почувствате силен дискомфорт?

Не спирах да мисля как Престън от Never Mind the Buzzcocks изяде огромно количество ликьорни бонбони на Celebrity Big Brother същата година и след това повърна четири пъти. И като си спомних за него и шоколадовия му подвиг, седнах на масата и започнах мисията си.

Гледайки четирите кутии шоколадови бонбони, лежащи пред мен, не вярвах във възможността да изпълня задачата си. Трябваше да се изпратят прекалено много сладки вътре в мъж с ръст над пет фута. Въпреки всичко започнах с алкотестер, за да измервам първоначалното ниво на алкохол в кръвта си. Беше нула. Бях готов да започна експеримент.

Отхапах първия бонбон, мисля, че беше Courvoisier, и веднага си спомних какво си казах, когато за първи път опитах бонбона с ликьор: „Никога повече“..

Десет бонбона - и аз вече почувствах гадене, но това гадене беше по-скоро като да ядете сладкиши от пет коледни календара на едно заседание, а не гаденето гадене в резултат на 10 порции коняк.

Изчаках 20 минути, докато всички напитки в бонбона влязат в кръвта ми. След този период алкотестерът показа 0,03, приблизително две трети от допустимата норма за управление на автомобил. Бях на прав път.

Всичко, което ядох, имаше неприятен вкус, а бонбоните от уиски обикновено ме караха да кълча. Затова се опитах да се облегна на ирландския крем ликьор и Cointreau, когато е възможно..

Ядат се петнадесет сладки. Започнах да се чувствам едновременно разочарован и успокоен. Не се напих и беше досадно, защото исках да получа някаква награда за експеримента, но също така беше добре, че бойците с умереност бяха изложени като морализиращи идиоти благодарение на това..

С бонбони номер 20 обаче започнах да се чувствам пиян. След като изчаках малко, проверих отново на алкотеста. Невероятно, но все пак показваше 0,03.

След като потърсих съвет в интернет, прочетох, че захарта и мазнините в бонбоните могат да неутрализират ефектите на алкохола, намалявайки степента ми на интоксикация. Тогава реших, че е време да ги използвам по различен начин..

Опитах да отхапя краищата на бонбоните и да оближа целия пълнеж. Опитах се да изпия съдържанието на бонбоните като чаша. Опитах се и да пия през сламка.

След тридесет сладкиши спрях отново. Alcotest показа 0,05 - все още в рамките на 2/3 от приемливата норма.

Е, това е, или тиган, или загубен. Трябваше да направя повече, само за да докажа, че бих превъзхождал всеки от „редовните момчета“, когато приемам безсмислени предизвикателства. Устата ми се напълни с гаден шоколад и фалшиви Бейлис, но някак си броят шоколадови бонбони достигна до 45, без да повръща. Направих теста отново, но устройството не работи правилно, скачайки между 0,00 и 0,07. Както и да е, почувствах се като след няколко изстрела.

Но как мога да съм сигурен в това без научни доказателства? Алкотестерът се повреди, затова реших да предприема някакви действия и да измерим дали способността ми да изпълнявам тези действия е отслабена.

Първо реших да проверя доколко съм годен за шофиране. Но не с кола, защото (а) би било безотговорно, защото пиех алкохол, (б) не знам как да шофирам. Вместо това взех мотор от моята съседка Алиса..

Направих усилие да се кача на него, но това може да се дължи на факта, че бях много по-нисък от нея. Независимо от това, щом се качих на мотора, успях да тръгна веднага. Четиридесет и пет алкохолни бонбони не повлияха на способността ми да карам колело.

Физическите реакции са тествани и сега преминах към умствените. Седейки на компютъра си, проведох математическия тест BBCBitesizeKS3. Въпреки че имаше само шест въпроса, отне ми 15 минути, за да получа 50%. Или интелигентността ми е по-ниска от тази на 11-годишна ученичка, или съм малко подпийнала. Иска ми се да имам повече вяра в последното.

И накрая, след умствени способности, проверяваме най-простите рефлекси. Време е да проверя дали очите ми са се напили след пиене на алкохолни сладкиши. За да направя това, отидох в YouTube и намерих ново видео от McBusted, супергрупа от Busted-McFly (без брадатите, които напуснаха Busted и създадоха емо група).

Никога не съм бил развълнуван от Мат Уилис. В присмехулното му лице във видеото „Защо отивам на училище“ имаше нещо, което ме накара да забавя началото. Но чух, че той имаше смел „рок“ имидж и може би има нещо в този лош човек от рокендрола, което мога да оценя..

И въпреки това, въпреки черната тениска и татуировки, все още не го харесвах. Фирма № Другият Busted там сега изглежда като WeetosProfessor. Също така твърдо не. Продължавайки през компанията McFly, единственото ми да, можех да дам само Dougie. Но той винаги е имал „да“, така че това не означава нищо.

В крайна сметка не бих искал да спя с повечето от McBusted. Имайте предвид, че може да е било ужасна песен, или на екрана имаше много възрастни мъже, които едновременно скачаха с китари. Или може би просто все пак не бях пиян.

След цялото това вълнение започна енергийният ми спад и се почувствах малко тъжен. Може би това е блус, предизвикан от алкохол, помислих си. Но по всяка вероятност имаше много общо с факта, че току-що изядох седмичната си дажба захар за 45 минути. Каквато и да е причината, знаех, че повече няма да експериментирам така..

Изводът е, че няма смисъл да се изгражда страх. Важното е информираността и образованието, независимо дали детето има достъп до алкохолни бонбони или не. Ако едно дете наистина иска да опита алкохол, то по-скоро ще открадне бира от родителите си, отколкото да предприеме дълго пътуване до магазините за сладкоалкохолни бонбони..

Плюс това, ако се опитат да се напият с дузина опаковки бонбони, повярвайте ми, това ще им откаже 100% от алкохола, докато пораснат достатъчно, за да пият законно..

Колко бонбони да ядем с ракия, за да набъбнат

колко бонбони с коняк трябва да набъбнат? бонбонена ракия

Отговори

Не знам сладкиши, но има достатъчно коняк и бутилка

заплата не е достатъчна

Дупето ще се залепи по-бързо

трябва да седнете на канапа, докато)

какво точно трябва да бъде отделно?))

1 бонбон останалата част от коняка

здравето ще ви каже къде е по дяволите

не се опитвайте! всичко ще се слепи много!

Не яжте толкова много.

ако сутреца след хладно пиене - за махмурлук и 5-7 парчета са достатъчни (проверих го повече от веднъж)

по-добре си купете бутилка

Един бонбон е достатъчен. При условие, че ще има много коняк.

ако ядете бонбони и пиете коняк, значи ми се струва бързо.

Четири години ми бяха достатъчни. приятели един и половина и трима

Но бонбоните бяха наистина големи

запомни вкуса към децата))

НЕ СЪВЕТЯВАМ, КОНЯК ПАЛЕВО

КАНДИДИ ЖЕНА СЛАБОСТ - ВЪЗГЛАВНИЦИ

всичко. разбрах. Няма да опитвам

толкова ли е важно

вашият собствен опит или някой препоръча?

преди свещеникът да се залепи)

логично диабетът ще започне по-рано

и не забравяйте да напълнеете, за да се подуете))

не толкова, колкото позволява бюджетът ви

Има три кутии. Все пак ще стане. )))))))))))))

за новата година в Германия се изяде една кутия коняк и във всяка имаше по 300 г ракия

добре, поне някой знае дозировката!!

о.. те предпочитат да бъдат откарани в болницата от излишък на шоколад, отколкото да се напият

Чаша и един бонбон, това е.

за да набъбнете, трябва да ядете коняк със сладкиши, а не обратно.

Сега не бих отказал ракия.

теглото зависи и от мозъка

около 7000 броя. но възниква трудността, че трябва да се храните бързо, за не повече от пет минути. в противен случай, докато ядете, ще бъдете и трезвен едновременно.

о как. тоест нямам шанс?

тоест не сте в състояние да се храните с такава скорост и такова количество. тогава има само един изход. за един бонбон една чаша коняк и така до пълно състояние.

О благодаря. ме успокои, иначе не съм спал от половин година. Все още ме измъчва отговорът на въпроса

Успех Марина.

Защо бонбони? по-добре с лимон

докато нещо се слепи (и това е възможно!)))

Необходимо е експериментално да се провери)))

По-добре пийте ракия и пийте шоколад с ликьор.

Не обичам бонбони с коняк. ъъъ.

Ако конякът е в бутилка и бонбоните са отделни, тогава е по-добре да не ядете бонбоните. И ефектът ще бъде в няколко литра.

2 литра конякаааааааааааа. О не. ами след това няма да оцелея

Просто изглежда. Дори не можете да си представите колко сме упорити.

Аз съм най-много 0,5 и след това по-късно не мога да бъда намерен

Изпих моята. Деветата година наистина. Но преди можех да пия много.

добре е всичко да е в миналото. тогава животът стана по-пълноценен и това е основното

Разбира се. Направих си подарък. Дори двойно. Аз също отказах цигарите.

кило 5- или 6 вече няма да ядете)))))))

ако конякът и сладките са отделни, няма толкова много))))

е, поне някой успокои

КУТИЯ ПО-ДОБРО СПРЕТЕ ВЗЕМЕТЕ И Яжте ЧАКОЛАДО

Отидете на нещо сериозно - изоставете тези алкохолни любовни игри.

Преди дупето да заседне.

Защо бонбони? Направо от врата.

Това е индивидуално. Дори и без шоколад, единият се напива от чаша, другият след чаша е нищо

без бонбони и подуване!

по-добър алкохол със сладкиши

Не знам, харесвам коняк с лимон.

един бонбон и три бутилки коняк.

Сладки за вас - коняк за нас

Mlyayaya да задника ще се придържаме по-бързо. )))

колкото и да ядох, никога не съм го вкарвал

Защо се подигравате. Две бутилки коняк са достатъчни.

Един ми е достатъчен в момента)

Глупаците се нуждаят само от един, за да започнат.

Да не се чува дори пукнатина.

три чанти. или пет

Всеки има своя собствена граница

Не знам за сладките, но кофа вода замества 100 грама водка!

съжалявам, че няма емотикони по телефона. ))))

2 сладки и 0,5 коняк. ще си пиян!

Е, каква е вашата норма.

всички най-добри умове на Русия и Запада ще бъдат свързани, за да разрешат, е, такъв актуален, толкова "актуален" въпрос

Не пия и не ям бонбони с ракия

ще се изчисли в грамове?

Експериментирайте върху себе си)

И нищо няма да се слепи?

попийте това, което се слепва))

не аз, но тук мнозина предполагат. означава опитен))

Е, да, нашите хора са опитни.

Всичко ще се слепи, но няма да сте пияни

. ако погълнете грам двеста, за сметка на подуване, не знам, но ще пробиете, за да сте сигурни.

Всеки има свой праг. За някои - ЕДНО е достатъчно "за миризмата" и. вече „стига с неговата глупост“. )))

Три сладки и литър ракия! )))

Дори пресните сладкиши с коняк не могат да бъдат пълни до степен на опиянение. Разрешено им е да се хранят с челюсти и язви. Съществува само духът на коняк под някакво сложно химично наименование.

Колко бонбони с коняк са ви необходими, за да се напиете?

Въпросът е разрешен и затворен.

Най-добрият отговор

Porcupine (24) 6 (8684) 3 9 49 5 години

по-бързо се напълнявате от бонбони, отколкото се напивате)

Отговори

Мурчик 7 (28914) 2 15 80 5 години

Повече от 5 кг, но по-добре не, никога не се знае, по-евтино е, отколкото просто да се напиеш.

Гоша Кошкин (58) 7 (42673) 4 8 118 5 години

Парчета от 200-300 вероятно за усмивка.
Макар и в зависимост до каква степен.
Внимавайте там.

О-ла-ла 7 (42248) 3 13 105 5 години

kermit32dll 6 (19806) 3 15 55 5 години

По-вероятно е да се разболеете от шоколад, отколкото в нетрезво състояние.

Колко алкохол има в алкохолните сладкиши?

Колко алкохол има в бонбоните?

Всички така наречени алкохолни бонбони съдържат сладкарски алкохол: сладкарски ликьор, сладкарски коняк. Средно всеки бонбон съдържа от 5 до 8% алкохол. Следователно на въпроса - възможно ли е да седнем зад волана, след като ядем такъв бонбон, най-вероятно ще отговорим не, тъй като можете дори да се напиете от бонбони, съдържащи алкохол, като изядете 200 грама такива бонбони!

Веднага след ядене на 3-4 бонбона, алкотестът може да покаже 0,450 mg / l. И ако бъдете спрени от КАТ, можете да загубите лиценза си. Но след половин час, според проведените тестове, алкотестът вече показа нулево алкохолно съдържание.

Колко алкохол има в алкохолните сладкиши?

Промените в закона веднага предизвикаха недоволство сред шофьорите. Започна разговор, че например квас, безалкохолна бира, бонбони с ликьор, сок, кефир могат да покажат наличието на неприемливо алкохолно съдържание в алкотеста.
Както се оказа, сокът и кефирът не представляват и най-малка опасност за шофьорите. След тези продукти алкотестът не откри дори най-малкото количество алкохол. Алкотестът има оплаквания от квас и безалкохолна бира. Вярно, много незначително (веднага след консумация: без бира - 0,048 mg / l, квас - 0,067 mg / l).
Но най-опасно за шофьорите се оказаха бонбони с ликьор. Веднага след изяждането на пет бонбона устройството показа 0,450 mg / l. По време на път такива номера биха стрували на шофьора лиценз.

Служителите на пътна полиция обаче предупреждават, че алкотестерът в този случай реагира само на алкохолни пари, останали в устата, които бързо ще изчезнат. И наистина, след четвърт час, алкотестът отново даде една нула.

Ликьорни бонбони: разрешена алкохолна наслада за шофьори или сладък капан за лишаване от право?

- На рожден ден на колега изядох около пет шоколада с ликьор и си помислих: мога ли да седна след волана, за да се прибера вкъщи, или е по-добре да оставя колата на паркинга близо до работа? Колко бонбони трябва да изядете, за да сте сигурни, че ще загубите лиценза си?

- Нека да разберем дали бонбоните с ликьор са наистина безвредни? Колко алкохол има в такива сладкиши и може ли да ги яде шофьор, който планира да кара някъде с колата си?

  • Възможно ли е водачът да има бонбони с алкохол или друг алкохол?
  • Възможност да загубите лиценза си за консумация на сладкиши с алкохолен пълнеж

Уважаеми читатели! За да разрешите конкретния си проблем - обадете се на горещата линия 8 (800) 350-34-85 или задайте въпрос на уебсайта. Безплатно е.

Възможно ли е водачът да има бонбони с алкохол или друг алкохол?

Всички сладкарски изделия, които от тяхно име съдържат индикация, че съдържат някакъв вид алкохолна добавка, например ликьор или коняк, като правило са направени по такъв начин, че алкохолна напитка да се добавя там не в чист вид, а екстракт, като ликьор или коняк. Говорейки от химическа и технологична гледна точка, под алкохол или коняк, както и други алкохолни напитки, които съставляват шоколадови бонбони, най-често има специална добавка за импрегниране, аромат и вкус, която постепенно се изпарява по време на производството на такива шоколади.

В случай, че такива сладки се съхраняват дълго време, тогава количеството алкохол в тях намалява, тъй като дори с тинктурата от вино или ракия и отлежаването им в специални бъчви, общият процент алкохол в напитките пада поради летливостта на неговите пари.

Невъзможно е обаче да се даде еднозначен отговор на въпроса дали водачът може да яде сладкиши с ликьор или друга алкохолна напитка преди пътуването. Отговорът на този въпрос може да даде всеки сам на себе си с оглед на характеристиките на човешкото тяло, както и с оглед кога са направени тези или онези сладкиши. Така че, при някои хора, когато се тестват на алкотест, ppm в издишан въздух може да се открие дори от пиян кефир.

Възможност да загубите лиценза си за консумация на сладкиши с алкохолен пълнеж

За да отговорите на въпроса кога хората могат да бъдат лишени от правата си за консумация на шоколадови бонбони с алкохол, по мое мнение трябва да дадете една сравнителна таблица във връзка с това какви ще бъдат показателите за съдържание на алкохол в кръвта след консумация на различни продукти:

Име на продуктаИндикации за алкотеста веднага след употреба, ppmПоказанията на инструмента 15 минути след консумация, ppm
Кефир, ½ литър00
Квас, ½ литър0,0630
Сок, ½ литър00
Безалкохолна бира, ½ литър0,450
Бонбони с ликьор, 5 бр.0,4450
Водка, 50гр8,590,151

Подобни проучвания се провеждат с мъже на средна възраст с тегло около 80 кг, както и жени на средна възраст с тегло около 60 кг, за да се определят приблизителните средни стойности. Както можете да видите от тази таблица, дори от петте изядени бонбона, в издишания въздух след около петнадесет минути няма да има нищо от намеците за алкохол..

Ако обаче ядете една или повече кутии за едно заседание (т.е. повече от двадесет парчета) и в същото време не измивате такива бонбони с чай или вода (което помага да се ускори елиминирането на алкохола от тялото), тогава рискът от загуба на правата ви ще бъде съвсем реален. За да не се потвърди подобен риск, е необходимо или да изчакате, докато премине поне един час след консумация на голямо количество бонбони с алкохолен пълнеж, или да откажете изобщо пътуването, ако ще бъде възможно да се направи без него.

В случай, че при вземане на показанията на алкотеста въпреки това в издишания въздух са открити ppm (ако медицинският преглед се извършва на място), ще е необходимо да се настоява за втори преглед в специализирано лечебно заведение, където тестът за консумация на алкохол ще се извършва не само въз основа на издишания въздух, но също и въз основа на тестове за кръв и урина за алкохолно съдържание. И тук резултатът ще бъде или отрицателен, или незначителен, в рамките на правната норма.

Отговаряйки на въпроса, повдигнат в началото на статията, бих искал да кажа следното: не можете да загубите правата си от пет бонбона с ликьор (при условие, че храносмилателният процес и общото състояние на тялото са нормални, когато изядените бонбони бързо участват в храносмилателния процес). Но ако изядете цяла кутия наведнъж или дори повече от една, по-добре е да оставите колата на паркинга: рискът от загуба на лиценза ви наистина съществува.

Не намерихте отговора на въпроса си? Обадете се на горещата линия 8 (800) 350-34-85. Безплатно е.

Сладки със степен. Могат ли децата и шофьорите да ядат храни с алкохол??

Тортите и сладкишите са импрегнирани с коняк, ром и шери, бонбони с алкохолен пълнеж, вино и бира като маринати за месо. Могат ли тези продукти да се използват от деца, тези, които пият лекарства или седят зад волана?

Дори преди 30 години малко хора са задавали такъв въпрос, когато са яли ром баба, или в обикновения език, ром бабу. И това е разбираемо: супер дефицитен ром почти не се добавяше към тази торта и беше абсолютно без алкохол. Днес друго е, че ром и други алкохолни напитки наистина се добавят към сладкиши и сладкиши. Популярната торта от тирамису е импрегнирана с ликьор Амарето или Мадейра, торти за пражката торта - с коняк с ликьори от Шартрез или Бенедиктин и черешова торта от Шварцвалд - с киршвасер, дестилат от череша. Примерите могат да се умножат. Следователно въпросът за алкохолното съдържание в продуктите е много актуален..

Въпрос на технология

„Неведнъж са ми задавали подобни въпроси“, казва д-р Дмитрий Зиков, специалист по производство на храни. - И отговорът на тях е очевиден. Алкохолът не се използва за накисване на сладкарницата със самия етилов алкохол. Те носят вкус, характерен за различни спиртни напитки или подсилени вина като шери. Самите молекули, които създават вкуса, не притежават опияняващ ефект, за разлика от етиловия алкохол. Тоест, те приемат вкус от тези напитки, а не алкохол. Последният при накисване и последващо съхранение се изпарява почти напълно. В крайна сметка молекулите на етилов алкохол са много летливи по природа. По същата причина сладкарите не използват обикновена водка за накисване. Вкусът му, за разлика от коняка, ракията, уискито или рома, се дължи на алкохола. И след изпаряването му няма да остане нищо ароматно и вкусно. Освен ако, разбира се, това не е някаква специално ароматизирана водка или ликьор, направен на негова основа. Тогава тази ароматна основа може да придаде вкус на сладкарницата.

Вторият проблем е маринатата на основата на сухо вино или бира. Тези напитки се използват поради наличието на органични киселини. Те работят върху месото, птиците или рибата по същия начин като оцета, който е киселина. Само такива маринати са още по-добри, освен киселини имат много антиоксиданти и ароматни вещества. Първите предотвратяват образуването на канцерогени по време на готвене, докато вторите подобряват вкуса. Алкохолът, присъстващ във виното и бирата, докато месото се маринова и още повече при готвене, се изпарява. А в готовото ястие изобщо не е. За децата такъв кебап е по-малко вреден, отколкото приготвен с обикновен оцет - съдържа по-малко канцерогени..

Но бонбоните с алкохолен пълнеж са само за възрастни. Те все още могат да съдържат алкохол. Той е много по-малко, отколкото е бил в ликьор, коняк или друга напитка, когато са били направени - той все още се изпарява от бонбоните, защото те не са херметически затворена камера. Следователно, при дълго съхранение на сладкиши, изобщо няма да има алкохол. Дори от бъчва, в която се държи коняк, уиски или нещо друго, алкохолът постепенно се изпарява и силата на напитката постепенно намалява. Винопроизводителите поетично наричат ​​този дял от летливия алкохол „дялът на ангела“. Ако сладките вкусват наистина алкохолно, то след тях е по-добре да не шофирате веднага, а да изчакате 2-3 часа. ".

Винена супа

Накисването и маринатата не са единствените начини, по които алкохолът се използва в готвенето. Например в европейските страни, в които се прави вино, то се използва много широко при приготвянето на различни ястия..

„Използването на вино или силен алкохол в готвенето изобщо не прави храната опиянена. Значението е различно: алкохолът, съдържащ се в напитките, се изпарява, но ароматът и вкусът на самото вино или, да речем, ром, остават, - отеква специалистът по хранителни технологии, гастрономически журналист, писател и блогър Анатолий Гендин, - В много страни виното се използва широко в готвенето.

Например Ризлингът заема гордо място в традиционната немска кухня. Лъжица от това вино се добавя към почти всяка крем супа в края на готвенето, но без да довежда супата до кипене. В Ризлинг варената рейнска пъстърва със зелен сос и млади картофи, както и телешкото и пилешкото с гъби са отлични. Многобройни и разнообразни сосове за ризлинг трансформират ястия от месо и риба. Всяко месо, от нежни птици до тежък дивеч, се маринова в него преди готвене. Тематичните десерти също са добри, например „винени ябълки“: те се пълнят с орехи със стафиди и канела и се мариноват в ризлинг. А най-известният винен десерт от долината на Рейн е бяло и червено желе от същия ризлинг.

В Испания, особено в южната част на страната, обичат да готвят с шери. Нищо чудно, че там се произвежда това оригинално подсилено вино. В менютата на ресторанта със сигурност ще намерите някое ястие от този жанр, като легендарните пъпки в шери. И лъжица сух шери ще бъде излята в чиния с ароматен бульон от волска опашка точно на масата ".

Flambe - пожар в кухнята

Импрегнирането и марината не са единствените начини, по които алкохолът се използва в готвенето. Например в европейските страни, където се прави вино, то се използва много широко при приготвянето на различни ястия. Във Франция, където готвенето се е превърнало в изкуство, има две специални термини за двете употреби на алкохол в кухнята - фламбе и дегласаж..

Фламбе или фламбиране, както често казваме, когато го видите за първи път, просто онемява: патица, гъска или пай пламват със син пламък и това е истинско шоу. Нещо повече, това обикновено се прави, когато ястието е готово, те го запалват точно пред посетителите в някои ресторанти. Но какво общо има този „огън“ с готвенето? И има ли изобщо значение за вкуса? Замисляли ли сте се защо самият коняк не гори, но ако се използва за запалване на птица, той пламва? Отговорът е прост, трябва да поливате много гореща птица, току-що сготвена, така че алкохолът да започне бързо да се изпарява. И ако по това време се разпали огън, парите му бързо ще пламнат. Тоест не толкова ястието изгаря, колкото парата етилов алкохол, издигащи се от него. В резултат на това ароматите на използваната напитка остават върху птицата и дори попиват в нея. Това придава на ястието необичаен вкус. Но ако решите да направите фламби сами у дома, бъдете внимателни, това е техника за опасност от пожар. Ако за нас това е екзотика, то за французите е доста често срещано нещо. Реймънд Динер, който дълго време работи като комисар по земеделието във френското посолство в Русия, каза пред AiF, че много често готви с алкохол у дома: „В семейството обичаме токачки, пълнени с орехи и грозде. Много е важно плодовете да са без семки, аз ги премахвам сам - помагам на жена си. Отнема поне час, но за мен тази работа е щастие. Вече пълнени токачки се поставят в чугунена патица, бързо се довеждат до кафяво и се оставят да къкри в продължение на 1 час - 1 час 15 минути, като се заливат със собствен сок и червено вино. За целта често избирам Бордо пред Бургундия. Който отговаря за този процес, има право да отпие от виното. Токачките трябва да се запалят - да се облият с коняк и да се запалят. След това кожата й потъмнява и вкусът й се променя. Pauillac върви най-добре с готовото ястие. Това е кръгло, добре балансирано вино от Бордо ".

Най-добрият сос е препечен във вино

Деглангиране или дегласиране - приготвяне на сос от това, което е останало в тигана след пържене на месо или изпичане върху лист за печене. Това е най-вкусното - карамелизирано печено и месни сокове, смесени с мазнини. Бяло или червено вино, коняк и други ракии са чудесни, за да ги разделят. Те трябва да се изсипят в горещ тиган или лист за печене, това помага за по-добро остъргване на всички екстри и трябва да смесите всичко. В резултат сосът е готов. В допълнение към алкохола можете просто да използвате вода, оцет, различни бульони. Но виното пасва идеално.

Опитах се да се напия от ликьорни шоколади

Нов закон на Обединеното кралство позволява на деца на възраст под 16 години да купуват ликьорни шоколади. Купих си алкотестер и 80 ликьорни бонбони, за да съм сигурен, че децата могат да се напият, преди да загубят пулса си от тези бонбони.

Снимки от Джак Паско

Снимка от Джак Паско

Взето от VICE UK

Приготви се! Скоро идва нова ера на алкохолна Великобритания: скоро на децата ще бъде позволено да купуват бонбони с алкохолен пълнеж.

Това изпълнено с алкохол удоволствие, което само баба ви и никой друг не купува, е забранено за продажба на лица на възраст под 16 години от десетилетия. Те се страхували, че 12-годишните ще започнат да ядат кутии шоколадови бонбони с ментов ликьор, а след това в пиянски ступор разбиват пейки и закачат лебеди. Но правителството вече е на път да прихване обременителен бюрократичен закон и забраната за алкохолни бонбони (което вероятно ще затрудни бизнеса с малки магазини) ще бъде само едно незначително правило, което трябва да бъде отменено..

Напълно предсказуемо е, че тази инициатива не е преминала от борците срещу прекомерната употреба на алкохол. Те тръгнаха по пътя на страха, убеждавайки хората, че алкохолните компании ще използват тази законодателна промяна, за да спечелят конкурентно предимство сред младите хора, като им дават питие в ранна възраст. Следователно, когато достигнат пубертета, те ще започнат да нахлуват в баровете на родителите си, всъщност, както са правили поколения британски тийнейджъри..

Доколкото знам, тези бойци пропуснаха три ключови точки. Първо, ликьорните бонбони са толкова отвратителни, че никой с работещи вкусови рецептори не иска да ги яде. Второ, децата не са глупаци; те са по-склонни да дадат на непознат десет за кутия бира, отколкото да похарчат £ 7 ($ 11) за кутия с тези неща. Трето, и това е може би най-важното, съдържанието на алкохол във всеки бонбон е незначително..

Тази последна точка ме накара да се замисля. Колко бонбони, например, трябва да изяде младият ви братовчед, за да се почувства пиян? Има някои доказателства (доста невероятни), че хората са се напивали от бонбони. Но изглежда малко вероятно някой чисто физически да може да изяде толкова много бонбони, че алкохолната интоксикация идва преди гаденето от сладкиши..

Реших да отговоря на собствения си въпрос, като си купих колкото се може повече бонбони с ликьор и ги изпратих в устата си. Оказа се, че мога да си позволя само четири кутии (общо 80 бонбона), следователно, ако някой от младежите иска да направи същото, ще трябва да се поти силно. Трябваше да обиколя пет супермаркета в Южен Лондон, за да ги взема. След това отидох в Halfords, за да си купя алкотестър там и официално да си измерим интоксикацията с него..

Според един не особено надежден източник в интернет, 450 грама ликьорни бонбони са еквивалентни на бутилка вино. Така че моите четири кутии шоколадови бонбони се равняват на около една и половина бутилки. Ще се напия ли или ще се разболея от диабет? Ще се напивам, докато пулсът ми не се загуби или не почувствам тежко неразположение?

Не спирах да си мисля как Престън от Never Mind the Buzzcocks изяде огромно количество ликьорни бонбони на Celebrity Big Brother същата година и след това повърна четири пъти. И като си спомних за него и шоколадовия му подвиг, седнах на масата и започнах мисията си.

Гледайки четирите кутии шоколадови бонбони, лежащи пред мен, не вярвах във възможността да изпълня задачата си. Трябваше да се изпратят прекалено много сладки вътре в мъж с ръст над пет фута. Въпреки всичко започнах с алкотестер, за да измервам първоначалното ниво на алкохол в кръвта си. Беше нула. Бях готов да започна експеримент.

Отхапах първия бонбон, мисля, че беше Courvoisier, и веднага си спомних какво си казах, когато за първи път опитах ликьорните бонбони: „Никога повече“..

Десет бонбона и вече ми се гадеше, но това гадене приличаше по-скоро на едно ядене на сладки от пет коледни календара, а не на гаденето като резултат от 10 напитки коняк.

Изчаках 20 минути, докато всички напитки в бонбона влязат в кръвта ми. След този период алкотестерът показа 0,03, приблизително две трети от допустимата норма за управление на автомобил. Бях на прав път.

Всичко, което ядох, имаше неприятен вкус, а бонбоните от уиски обикновено ме караха да кълча. Затова се опитах да се облегна на ирландския крем ликьор и Cointreau, когато е възможно..

Ядат се петнадесет сладки. Започнах да се чувствам едновременно разочарован и успокоен. Не се напих и беше досадно, защото исках да получа някаква награда за експеримента, но също така беше добре, че борците за трезвост бяха представени като морализиращи идиоти благодарение на това..

С бонбони номер 20 обаче започнах да се чувствам пиян. След като изчаках малко, проверих отново на алкотеста. Невероятно, но все пак показваше 0,03.

След като потърсих съвет в интернет, прочетох, че захарта и мазнините, съдържащи се в бонбоните, могат да неутрализират ефектите на алкохола, намалявайки степента ми на интоксикация. Тогава реших, че е време да ги използвам по различен начин..

Опитах да отхапя краищата на бонбоните и да оближа целия пълнеж. Опитах се да изпия съдържанието на бонбоните като чаша. Опитах се и да пия през сламка.

След тридесет бонбона спрях отново. Алкотестерът показа 0,05 - все още в рамките на 2/3 от приемливата норма.

Е, това е, или тиган, или загубен. Трябваше да направя повече, само за да докажа, че бих превъзхождал всеки от „редовните момчета“, когато приемам безсмислени предизвикателства. Устата ми се напълни с гаден шоколад и фалшиви Бейлис, но някак си броят шоколадови бонбони достигна до 45, без да повръща. Направих теста отново, но устройството не работи правилно, скачайки между 0,00 и 0,07. Както и да е, почувствах се като след няколко изстрела.

Но как мога да съм сигурен в това без научни доказателства? Алкотестерът се повреди, затова реших да предприема някакви действия и да измерим дали способността ми да изпълнявам тези действия е отслабена.

Първо реших да проверя доколко съм годен за шофиране. Но не с кола, защото (а) би било безотговорно, защото пиех алкохол, (б) не знам как да шофирам. Вместо това взех мотор от моята съседка Алиса..

Направих усилие да се кача на него, но това може да се дължи на факта, че бях много по-нисък от нея. Независимо от това, щом се качих на мотора, успях да тръгна веднага. Четиридесет и пет алкохолни бонбони не повлияха на способността ми да карам колело.

Физическите реакции са тествани и сега преминах към умствените. Седнах на компютъра и пуснах теста по математика BBCBitesizeKS 3. Въпреки факта, че имаше само шест въпроса, отне ми 15 минути, за да получа 50%. Или интелигентността ми е по-ниска от тази на 11-годишна ученичка, или съм малко подпийнала. Иска ми се да имам повече вяра в последното.

И накрая, след умствените способности проверяваме най-простите рефлекси. Време е да проверя дали очите ми са се напили след пиене на алкохолни сладкиши. За да направя това, отидох в YouTube и намерих нов видеоклип от McBusted, супергрупа от Busted - McFly (без брадата, който напусна Busted и създаде емо група).

Никога не съм бил развълнуван от Мат Уилис. В присмехулното му лице във видеото „Защо отивам на училище“ имаше нещо, което ме накара да забавя началото. Но чух, че той имаше смел „рок“ имидж и може би има нещо в този лош човек от рокендрола, което мога да оценя..

И въпреки това, въпреки черната тениска и татуировки, все още не го харесвах. Фирма № Другият от „Busted“ вече прилича на WeetosProfessor. Също така твърдо не. Продължавайки през компанията McFly, единственото ми да, можех да дам само Dougie. Но той винаги е имал „да“, така че това не означава нищо.

В крайна сметка не бих искал да спя с повечето от McBusted. Имайте предвид, че може да е било ужасна песен, или на екрана имаше много възрастни мъже, които едновременно скачаха с китари. Или може би просто все пак не бях пиян.

След цялото това вълнение започна енергийният ми спад и се почувствах малко тъжен. Може би това е блус, предизвикан от алкохол, помислих си. Но по всяка вероятност имаше много общо с факта, че току-що изядох седмичната си дажба захар за 45 минути. Каквато и да е причината, знаех, че повече няма да експериментирам така..

Изводът е, че няма смисъл да се изгражда страх. Важното е информираността и образованието, независимо дали детето има достъп до алкохолни бонбони или не. Ако едно дете наистина иска да опита алкохол, то по-скоро ще открадне бира от родителите си, отколкото да предприеме дълго пътуване до Теско за нискоалкохолни бонбони..

Плюс това, ако се опитат да се напият с дузина опаковки бонбони, повярвайте ми, това ще им откаже 100% от алкохола, докато пораснат достатъчно, за да пият законно..

Следвайте Хана Евънс в Twitter.

За някои е достатъчно да ядат сладко, за да се напият

Неутрофилът взаимодейства с K. pneumoniae (розово). Кредит: NIAID

Според древногръцките митове лидийският цар Тантал превръщал всичко, до което се докоснал, в злато. Но един съвременен жител на Китай, както са установили учените, е надарен с друга способност: храната с високо съдържание на нишесте и захар се превръща в алкохол в червата му. Подобно на Танталу, този „подарък“ не му донесе щастие: той се разболя от тежка форма на мастна чернодробна болест

Един ден 27-годишен жител на Китай потърсил медицинска помощ за странни пристъпи на опиянение, които е страдал от 10 години. Хората около него го смятаха за пияница, а алкотестът показваше високо ниво на алкохол в кръвта, въпреки че мъжът не пиеше алкохолни напитки. С течение на времето той се влоши..

Проучването разкрива, че пациентът има рядък синдром на автопивоварната, при който хората се напиват от нишестени или сладки храни. Това заболяване обикновено се причинява от гъбички, които живеят в червата, които ферментират захари, превръщайки ги в алкохол. Но противогъбичното лечение не помогна на пациента.

Когато анализират фекални проби, учените установяват, че когато пациентът е силно интоксикиран, почти една пета от чревните му бактерии са Klebsiella pneumoniae, което е 900 пъти по-високо от нормалното. Поставяйки тези бактерии в среда, съдържаща захар, те видяха, че клебсиелите от различни щамове могат да произвеждат алкохол с различна "производителност".

Изследването на пациента показа, че той страда и от безалкохолен стеатохепатит, тежка форма на безалкохолна мастна чернодробна болест (NAFLD). С тази патология се появява мастна дегенерация на черния дроб при хора, които не злоупотребяват с алкохол. Това заболяване засяга около милиард души по света. Обикновено протича безсимптомно, но в около една четвърт от случаите завършва с цироза или рак на черния дроб. Затлъстяването, диабетът и други опасни патологии също са свързани с NAFLD. Причините за това заболяване не са точно известни, въпреки че чревните бактерии също се считат за възможни виновници..

Поради това изследователите решиха да изследват състава на чревната микрофлора при други 43 пациенти с NAFLD и 32 от тях имаха тежко заболяване. Оказа се, че при болни хора 10 пъти по-често, отколкото при здрави хора, са открити бактерии от високопродуктивни щамове на K. pneumoniae и техният брой е пряко свързан с тежестта на заболяването.

След това учените проведоха поредица от експерименти върху лабораторни мишки. На някои се дава алкохол, други се инжектират с бактерии K. pneumoniae или се замества собствената им микрофлора с чревни бактерии, взети от болни хора. Във всички тези случаи животните показват признаци на увреждане на черния дроб..

Как можете да се борите с чревните бактерии, произвеждащи алкохол? Пациентът, който започна тази история, беше излекуван с антибиотици, след което пристъпите на интоксикация спряха и състоянието на черния дроб се подобри. Вирусите на бактерии - бактериофаги - също са способни целенасочено да убиват определени бактерии. При мишки, заразени с K. pneumoniae и получени преди това фаги, способни да убиват тези бактерии, черният дроб не е бил засегнат, което предполага възможността за използване на бактериофаги за лечение на NAFLD.

Между другото, в медицинската литература не е имало предишни доказателства за „безалкохолна“ интоксикация при хора с NAFLD. При мишки, обитавани от K. pneumoniae, нивата на алкохол в кръвта също не са се повишавали при нормални условия, но буквално са скочили рязко след приема на голяма доза глюкоза. Приемът на глюкоза или фруктоза също е причинил значителен скок в нивата на алкохол в кръвта при пациенти с NAFLD. Сега учените планират да проведат изследвания върху голяма група хора, включително деца, за да разберат защо бактериите, които активно произвеждат алкохол, живеят в червата на някои хора..

Намерени са възможни дубликати

И определено Тантал, а не Мидас?

Тантал е глупав цар, решил да даде шега на боговете, като принуди сина си с него и служи като основно ястие.

И превърна Мидас в злато, да.

Така ги тестваше за всезнание, а не за шега.

Синдром на Хол, ако не се лъжа, се нарича. И го диагностицираха за първи път при шотландец. Но това, което е добро за шотландеца, е смъртта.

Мисля, че нищо добро и шотландецът не е така. Алексей Водовозов има видео, в което говори за подобен случай и показва видео с пич. Човек, който страда от това заболяване, наистина няма живот, а калай. Не можете да шофирате, практически не можете да работите. Почти постоянно той е в състояние на алкохолна интоксикация с всички съпътстващи симптоми, включително синдром на махмурлук, макар и не особено изразен. Като цяло не живот, а едно мъчение.

така се оказва, че някаква част, макар и малка, която е с наднормено тегло (включително NAFLD) и която обича сладкото - така те, грубо казано, в зависимост от алкохолната интоксикация, въпреки че самите те не разбират това. Ядох една баница - той смята, че е добър, а това е алкохолът в кръвта се вдигна с всички последствия.

Милиард души с подобна болест, съдейки по инфекцията, е всеки седми жител на планетата. Доста голяма част от населението.

От Уикипедия: Според резултатите от Всеруското епидемиологично проучване на разпространението на безалкохолната мастна чернодробна болест, проведено в 16 града на Руската федерация през 2013-2014 г. и в което са участвали повече от 50 хиляди пациенти, безалкохолна мастна чернодробна болест (NAFLD) е открита при 37,3% от руснаците.

За някои е достатъчно да ядат сладко, за да се напият

Не е грешка? Нещо, което не съм чувал досега за такава болест, която засяга всеки седми жител на планетата.

,,Обичам сладкиши, играе се по различен начин, като сладки зъби,,

човек яде сладкиши и не знае, че е пристрастен към сладкото и алкохола в кръвта си. Е, плюс това взеха всички дебели тук

Но чух тази история преди около 20 години.

Може би аз съм "твоят псевдоним"

+ пристрастяването се развива като от истинско пиянство, той просто не знае това, но смята, че тортата идва

Така че момичетата, пияни от лимонада, не са аниме мит.?

Аз съм мъж и съм пиян от сладкиши. Понякога наскоро секвенирах 16S на чревната си микрофлора, но не открих нищо необикновено.

Ето защо правителството забранява и повишава цената на содата - това са акцизи върху алкохола..

така че и аз чух нещо като история, каза ми бащата на моя приятел, но той или я прочете някъде, или беше от живота му - вече не помня, съжалявам.
Имаха човек в армията, който винаги беше хванат пиян след вечеря..

Как ще излезе след трапезарията - закръглена в кошчето)

Офицерите не можаха да разберат къде успява да атакува толкова много постоянно)

Но се оказа, че всичко е в сладкия чай, който армията дава за обяд - този чай се скита в стомаха му и пичът мигновено присвива очи)

В резултат на това момчето е изпратено за преглед, а в стомаха му са открити подобни гъби.

Ех, да се научиш да караш алкохол от захар, без да се напиваш.. Гости, - О, свърши! - Без да се обличам, - "Избягам в момента.."

Klebsiela е нещо ужасно. Можете да я убиете с антибиотици. Винаги ми беше неясно защо бактериофагите се използват толкова малко при лечението на бактерии.

Той е просто гъба, човек с дрожди: D

Къде може да се вземе това?)

Звучи странно фразата защо бактериите, които произвеждат алкохол, се заселват. Те просто оцеляха и алкохолът очевидно им помага да се преборят с конкуренцията..

Сега да чуем ръководителя на транспортния отдел.

България отделя 100 хиляди литра алкохол за борба с коронавируса

Премиерът Б. Борисов:

„Казват, че липсват дезинфектанти и алкохол. Затова заповядах да отделя 100 хиляди литра алкохол от държавните резерви, за да не каже никой, че няма алкохол, за да могат тези, които се нуждаят от него за производство, да вземат колкото им е необходимо. Предприятия, които произвеждат съответните стоки - осигуряват им достъп до алкохол ".

Експериментирайте с алкохол

След демобилизацията, преди разпадането на Съюза, той работи в един от отбранителните заводи. В процеса се използва течен азот. Веществото е като вода в съд на Дюар, но само с температура минус 193 градуса. При тази температура стоманата става по-чуплива от стъклото.
Но не това е въпросът. За почистване използвахме етилов алкохол. Е, ние също го използвахме, честно казано. Особено във втората смяна, за обяд, те изпиха 150 грама.
Пиенето му е доста отвратително, но чистото изгаря и изсъхва в устата.. Започнахме да експериментираме - поставете халба от неръждаема стомана в проходната камера. А там температурата е минус 60 градуса. Един час по-късно алкохолът стана като растително масло, стана по-приятно за пиене. Щях да спра тук, но исках да замразя алкохола и да го превърна в лед. Сварихме чаша от неръждаема стомана с вместимост около литър, наляхме там двеста грама алкохол и петстотин грама течен азот. Азотът се изпарява и охлажда халбата и алкохола. Алкохолът не е замразен, но е охладен по-ниско от преди. Когато се опитахте да го излеете в гранчака, той се разпиля като вряща вода. Спешно беше да се реши как да се пие. Към халбата беше прикрепен ръб от филц. Алкохолът отново беше преохладен и един по един отпи глътка. Алкохолът беше като изворна вода, попарваща студена. Студът спадна, ухото, някъде близо до пъпа, започна да се затопля, топлината започна да се покачва и лек удар в мозъка. Експериментът беше успешен. Но един от нашите реши да провери какво ще се случи, ако се отпият две глътки. След като отпи две глътки, седнал до доминото, той започна да играе така, сякаш нищо не се е случило, но минута по-късно с тъпи очи падна на масата. Пияният е спал до края на смяната. Ударът в мозъка беше нокаут. Не правихме повече експерименти.

Химия на някои алкохолни напитки и кафе

Вкусни рецепти за домашна тинктура след дома. Част 2: Рафинирано

И в продължение на втория пост пиша този. Както беше обещано - първо рецептите, няколко думи в заключение към рецептите, после за алкохола. Може би сте забелязали, че имам антиталант - за да опиша възможно най-простите очевидни неща възможно най-подробно, тази публикация не прави изключение. Опитах се да режа възможно най-добре.

И така, цели ягодови тинктури:
- червена боровинка
- червена боровинка
- Роуън
- калина и така нататък. подобен

Въведение.
Тези плодове са твърде кисели, за да се радвам на пълния им вкус, когато са напълно развити. Това е субективно, не харесвам сладко от тях и в пюре от плодове. Плюс това, по мое мнение, сладките, приготвени от първоначално кисели храни (като червена боровинка или същото лимончело) са твърде примамливи, тъй като се добавя много захар.
Между другото, рецепта от гаджето ми: смесвате напоени боровинки (цели) със сок в чаша с червено вино 50/50, излиза страхотна напитка.
Има три възможности с тези плодове:
1) тинктура от кекс с куп сироп - твърде примамлива и вискозна, измивам я настрани
2) тинктура от кекс с малко количество / без сироп - прекалено кисела и енергична, измивам
3) цяла ягодова тинктура с малко захар - в идеалния случай дайте две

Обща рецепта накратко.
Подредете плодовете и изплакнете.
Изсипете в буркан (отново имам 2-3 литра) за обем от 1/3 до 1/2 кутия.
Добавете 0,5-1 с.л. захар на кутия, в зависимост от вашите вкусови предпочитания и сладостта на плодовете. Понякога добавях захар и по-късно, ако в процеса на настояване разбрах, че е кисела.
Налейте водка, разбъркайте, затворете, поставете на тъмно, топло място, изчакайте.
Разбърквайте на всеки 2-3 дни, започвайки от 2 седмици утаяване, можете да опитате.
Настоявайте общо от 14 до 25 дни, няма смисъл по-нататък.
Вземете буркан, налейте бутилки без никаква марля по схемата от последния пост, дублирам високо артистичното си творение (този път ситото не е за пулпата, а за самите плодове; можете да използвате марля, гевгир или нещо друго):

В сравнение с тинктурите от маслена торта, те излизат почти прозрачни, с лек розов оттенък. Това е нормално, тъй като плодовете не отдават „вътрешността“ си, а само придават вкуса. Той е много по-малко наситен, по-фин и дори изискан. Не може да се сравни с вкуса на закупената „червена боровинка“ или „ракия“ - тези, които съм опитвал. Това е безумно красиво - изсипване на цели плодове по бутилките и запазване на това. Като истинско момиче запазих всички най-красиви снимки на готови бутилки в Instagram, където изтрих профила си, така че не остана нищо.

Няколко конкретни рецепти:

Роуан + ябълка:
Това е само ракията "Matrosskaya Tishina". Без торта, непълна чаша захар, кисела ябълка на малки филийки, планинска пепел, защитена за около 3 седмици. Ще прикача снимка от първия пост (в бутилката има нещо, което не се побира в буркана), тъй като можете да видите съотношението планинска пепел / ябълки е около 65/35, защото исках да усетя вкуса на планинската пепел. Цялостният вкус е сложен, горчиво-кисел, но без сила. Ябълките, както беше планирано, дадоха само нещо.

Lingonberry - "Инфузия на Савватиевски":
Всичко е просто, червени боровинки и малко по-малко от чаша захар, влива се около 3 седмици. Любимата ми от тези тинктури. Това беше повлияно и от факта, че (повтарям, не всеки го прочете) го оставих в дървена кана за няколко часа и придоби вкуса / мириса на дърво. Това е просто такъв чисто руски вкус, червена боровинка и бреза (xs, това беше всъщност). И веднага искам да отида на село, за да видя баба си. Снимката не е инсценирана, така че има всичко на едро, консерва от 0,5 обикновено е за нещо друго:

В заключение към рецептите.
През уикенда сипах ябълки с канела, между другото, за ябълки - не искам да правя торта от тях, пълня филийките, както с, така и без кори. Тинктура от ябълка без никаква планинска пепел и т.н. не съм го правил преди, така че ще бъде изненада.

Моите рецепти са математически неточни, много „на око или по ваш вкус“, за това бях смъмрен в коментарите. Обясних, че когато правех тинктури преди, не планирах да докладвам за рецепти, така че не запомних по грамове колко захар или сироп добавих. Но ще направя всички следващи тинктури разумно и ще нарисувам рецептите ясно. Следва по ред в близко бъдеще:

- ябълки с канела

Бонус - за питейните сезони:
Традиционната картина на пиене на тинктурата е да излезете от студа, да отърсите снега от дрехите, да поставите турботата на печката, да седнете с компания на дървена маса, да завиете супа от супа и да отворите бутилка ракия. Имах достатъчно такава атмосфера в живота си, съжалявам за офтопика, но носталгията порази - на термометъра по това време -50, а долу вдясно на желето от водка (добре за черен хляб).

Традицията се основава на реалностите на живота - плодовете узряват до есента, тинктурата се прави през есента, готова е за зимата, има затоплящ ефект, често с подправки - пие се, очевидно, през студения сезон.
През лятото е прието да се пие бира и студени коктейли. И ето новината: можете да размажете коктейл от някои тинктури. Като пример: Направих тинктура ала "ягодово мохито", но на водка.
Правих го от пролетта, затова взех замразени ягоди от магазина. Поставете замразените плодове в купа, покрийте със захар (така че да покрие плодовете), за 2-4 часа те се превръщат в каша от плодове и огромно количество сироп. Всичко това в буркан, добавете мента и босилек (шепи и месете в ръцете си, докато се появи сок), залейте с водка, струва няколко седмици. Топлината започва - налейте половин чаша, там лимон / лайм, лед, все още можете да живеете мента и излиза перфектният коктейл. Можете, разбира се, просто да смесите водка с ягоди непосредствено преди употреба, но вливаната версия ми хареса повече..

И така, за алкохола - ще ви кажа как ме научиха опитът и Интернет.

Съхранение на алкохол.

За тези, които не искат да припарят:

Алкохолът обикновено се появява у хората чрез полезни познати и обикновено се продава / дарява в 5 или 10 литрови кутии от плътна пластмаса. Всички мои познати, трима от тях са химици, съхраняват алкохол в тези кутии с месеци и дори се движат и всичко е наред. Все още обаче не е ясно на 100% дали е безопасно да съхранявате алкохол в пластмаса, така че ако не искате да рискувате, изсипете го в стъкло, запечатайте го плътно и съхранявайте на хладно и тъмно място..

За тези, които искат да се износят:

Етилов алкохол 95 'и 96' получих чрез лекари "приятели на познати", безплатно за рождения ми ден, докато други го получиха за 1000 рубли. / 5 л. Не се продава официално на дребно.
Той дойде при мен в пластмасови кутии, чисти, запечатани, с етикети и маркировки. Контейнерите са по-плътни и с различен цвят от обикновените бутилки за вода.
Държах го точно в тези кутии на тъмно, относително хладно място - в затворен шкаф в кухнята, в долното чекмедже. Препоръчително е да се съхранява на по-студени места като изба, но аз чуках, защото:
През първата, максимум втората седмица, използвах 3/4 алкохол за тинктури.
Остатъкът не е използван за храна, той е държан на същото място, но те само изтриват повърхностите с него. Затвориха го максимално плътно и толкова..
Канистри като:

И все пак се тревожех за въпроса за съхранението на алкохол за в бъдеще, затова гуглих и четох форумите, честно казано, бях откачен, защото дискусиите с ХИМИКИ стигнаха до задънена улица или продължиха безкрайно. В резултат на това съм в безпорядък, но от форумите и статиите мога да направя няколко мътни заключения:

1) По-добре е да не се съхранява в неизвестна пластмаса

2) В кутии за алкохол, в които се продава, можете да съхранявате + - до една година, поне на практика не са забелязани проблеми
3) Ако искате да съхранявате дълго време, трябва да разберете какъв вид пластмаса е пред вас, върху контейнера трябва да има маркировка, тя изглежда като изпъкнала фигура, най-често на дъното, тук, например, на bonaqua:

Ето връзка към страницата на уебсайта на Грийнпийс, която описва какво означават цифрите и буквите на маркировката: https://greenpeace.ru/how-to/2018/10/30/treugolniki-na-plast.
Полиетилен терефталат - PET или PETE - 01 или 1 (PET)

На моята бутилка няма букви, но цифрата 1 означава PET, който е подходящ за повечето напитки и масла, и се води разгорещен дебат за алкохола. Веднага ще направя резервация за останалите „полимерни материали“: сега ще разгледам само PET, защото е още по-трудно да се справим с останалите, но те не са особено подходящи, защото всъщност не правят бутилки от тях. Така?

Моите химици казват, че не си взаимодействат.

Все още се добавя - ето индийско проучване, те провериха как алкохолът и PET взаимодействат при 200+ 'C, реакцията продължава, но при стайна температура ще бъде толкова крехка, че не ми пука.

Химиците във форумите са разделени на два лагера:

Някои „при всякакви пластмасови стандарти това е невъзможно в стъклото - натрият ще се изкачи“ и „Аз го държа в бутилка сода от 10 години и нищо“

Други: „при PET е опасно, в никакъв случай няма постоянна реакция“ и „при PET е категорично невъзможно, ето закона на Република Беларус, в Руската федерация има същото“

Намираме статията на RG „Защо Руската федерация все още не е въвела забрана за разливане на алкохол в PET“ https://rg.ru/2015/06/09/alkogol.html (спойлер: конспирация на пивовари от цяла Русия).

Намираме статията в „Известия“ „Министерството на здравеопазването подкрепи нови ограничения за алкохола в пластмаса“ https://iz.ru/755837/evgeniia-pertceva/minzdrav-podderzhal-n. (спойлер: има и ще има ограничения, но PPC се въвежда бавно)

Намираме клауза 6.1 от чл. 11 Федерален закон № 171: „Производството и (или) циркулирането на алкохолни напитки в полимерни потребителски контейнери с обем над 1500 милилитра, с изключение на бира и бирени напитки, не е разрешено.“

Все още напразно се изморих и изучих няколко регламента на EAEU, стари закони на Руската федерация, за да проследя тенденциите, раздразнени познати химици, но всичко се оказа доста просто:

- забраната се отнася за производство и обращение

- досега забраната за контейнери е повече от една и половина рубли, но те ще се затегнат, първо ще напишат "максимален литър", след това 0,5

- забраната не се основава на вредността на взаимодействието между PET и алкохол, а на евтиността на такива контейнери и съответно по-голяма достъпност за хората, „а нацията пие твърде много“

- трябва да се има предвид, че кутиите с алкохол съвсем не са като обикновените бутилки за вода, те са с различен цвят и плътност, мисля, че това не е без основание

Смесване на алкохол с вода.

За тези, които не искат да припарят:

Можете просто да вземете алкохол и вода и да смесите в съотношение 2: 3, да оставите да престои 7 дни, след което да направите тинктура. Но това няма да работи като водка.

За тези, които искат да се износят:

1) Вода.
За да не стане мътен разтворът и резултатът да има по-добър вкус, в идеалния случай се използва дестилирана вода или мека вода от бутилка с твърдост по-малка от 1 mEq / L (не можете да я разчетете, това е написано на бутилката със същите съкращения) или съдържанието на калций / магнезий трябва да бъде по-малко от 10/8 mg / l. Винаги съм използвал бутилирана вода, която беше вкъщи и ми харесваше на вкус, не се парех над показателите за твърдост, сега търся интерес в магазините.
Водата от чешмата е твърде твърда и с избелващо средство, така че ще трябва да се защитава, преварява и филтрира. Изворната вода е най-вкусната за пиене, но нейната твърдост и състав не са известни предварително, така че е по-добре да не се използва нито.
2) Изчисляване на крепостта.
Ако трябва да получите решение с точния брой градуси: поради свиване общият обем на разтвора става по-малък, отколкото би трябвало, а за изчисления трябва да използвате таблицата на Ферман, или да използвате онлайн калкулатор, или формула. Не съм химик, но дори тогава разбрах, че разчитах на него за първи път, когато имах алкохол 96 ', който не е в таблицата.

X - краен обем разредена течност (ml)

S - първоначално алкохолно съдържание (%)

K - необходимата якост на разтвора (%)

V е началният обем алкохол (ml). Не съм химик, но дори тогава разбрах, просто се брои от нея за първи път.

Направих само тинктури от 45 'и 50' няколко пъти. В останалото се намесва в класическото златно съотношение 2: 3 (две части алкохол, три части вода). В някои тинктури добавих сироп или сок от плодове, което намалява силата и там вече не се опитвах да изчислявам.
3) Процес на смесване.
Ако ще измервате силата след това с алкохолен метър, тогава температурата на течността трябва да бъде 20 градуса. Парех с температурата само веднъж, но алкохолометърът ми все още показваше произволно, така че чуках и след това разбърквах всичко малко охладено (дръжте го в хладилника за няколко часа).
Канонично е да се излива алкохол във вода, което е свързано с различна плътност на течностите, те трябва да се смесват по-лесно по този начин.
Налейте бързо, разбъркайте, затворете и отстранете, както винаги, на тъмно място за една седмица, докато реакцията приключи. Между другото, бурканът / бутилката ще се затопли малко.
4) Ако правите водка, трябва да изчистите сместа, но аз също не съм я приготвял на пара, така че след една седмица спокойно излях плодове с тази смес.

Като цяло това е всичко, надявам се някой да разбере мислите ми, въпреки объркването и многословието.

Сайтове, от които веднъж взех закони, таблица, формула (не помня буквите наизуст), статии и мисли на химици, от това, което успях да запомня:

Защо някои се напиват, други не? Някои са трезви, други не?

Със сигурност беше тук, но доста интересно.
Всичко зависи от лицето, като цяло, тъй като ефектът на алкохол ви зависи от производството на две вещества в теб: етанол дехидрогеназа (ензим, който катализира окисляването на алкохоли и ацетали на алдехиди и кетони в присъствието на никотинамид аденин динуклеотид) и ацеталдехид дехидрогеназа (ензим, намиращ се в черния дроб на човешки и катализира окислението на ацеталдехид с оцетна киселина киселина). Тези ензими участват в разграждането на етанола до по-прости елементи за безопасно отстраняване от тялото. Самият етанол е просто силно разтворима молекула, която по принцип не си вреди, но само в мозъка активира допаминовите и GABA рецепторите, като по този начин ви прави забавни и неудобни, можете също да говорите за различни дози, но накратко: колкото по-голяма е дозата, толкова по-случайни са последиците, тя засяга всеки по различен начин, защото, грубо казано, това е лекарство, което променя съзнанието и за всеки ще го промени по специален начин. Затова е пълен делириум, че докато е в нетрезво състояние, човек говори истината. Не, той се превръща в генератор на случайни фрази, които дори не биха се доближили до него трезви, както и действия. Тук всичко е за всеки по свой собствен начин, някой става прекалено откровен и общителен, някой може да започне да бие всички наоколо, да стане добитък, въпреки че е академик на науките, тогава какъв късмет. Помислете за четири крайни състояния за производството на тези ензими:

1: Имате добро производство на етанол дехидрогеназа и добро производство на ацеталдехид дехидрогеназа. Тогава ще се опиете малко (защото етанолът бързо ще се разгради) и ще получите малко дискомфорт от махмурлука, защото именно ацеталдехидът причинява неприятни усещания (и също така бързо ще се раздели). Ако и вие бързо го унищожите, тогава ще получите малко вреда, но ще се зарадвате и малко от етанола..

2: Имате добро производство на етанол дехидрогеназа и лошо производство на ацеталдехид дехидрогеназа. Тук можем да ви поздравим: вие сте теетот човек, защото не получавате никакво удоволствие и след пиене на ацеталдехид веднага предизвиква не най-приятните емоции, вариращи от желанието да бягате до тоалетната, до главоболие и ужасно здраве сутрин.

3: Имате лошо представяне на етанол дехидрогеназа и добра ацеталдехид дехидрогеназа: поздравления, изпийте 2-4 чаши водка и отлети, без да навредите на здравето си (разбира се, по отношение на други хора), защото в действителност ще бъде нещо подобно. Алкохолът ще действа върху мозъка дълго време, бавно ще се превърне в токсин, който бързо ще бъде унищожен от ацеталдехид дехидрогеназата (вие сте от типа, ако се напиете бързо и сутрин не се чувствате зле. Големи шансове да станете алкохолик)

4. Имате лошо производство на етанол дехидрогеназа и ацеталдехид дехидрогеназа. Тук ви трябва малко, за да се напиете, но след това, след известно време, по-дълго, отколкото за другите, ще усетите цялата същност и стойност на вашето забавление, защото токсините ще се появят късно и ще останат дълго време и на сутринта ще бъдете по-зле от другарите си.

Е, да, самият алкохол в малко количество е безвреден. Да, етанолът е безвреден, но не забравяйте, че след това всички продукти се разграждат, а продуктът на такова разграждане на етанола е най-опасният канцероген и токсин - ацеталдехид, който не е много полезен за организма.
Много лекарства за лечение на алкохолизъм инхибират действието на ацеталдехид дехидрогеназата в черния дроб и му пречат да превръща ацеталдехид в оцетна киселина. В резултат на това човек получава много дискомфорт поради отравяне с ацеталдехид. При някои хора тази опция е зашита при раждането. Твърди се, че производството на тези два ензима, които влияят на отношението към алкохола, може да зависи от националността. Но в някаква програма те проверяват производството на тези ензими в северните народи, тъй като има легенди, че те не трябва да пият. И нямаше голяма разлика в тези показатели в контролната група от контролната група на руснаците. Но индивидуалните различия в рамките на групите бяха прилични..