Когато жената носи дете, нейната фигура естествено се променя и възниква въпросът - възможно ли е да се възстановят предишните форми след раждането на бебето. Този проблем може да бъде решен чрез упражнения във фитнес залата, но докато тялото се възстанови от раждането, не се препоръчва силна физическа активност. На помощ ще дойде превръзка след раждането. Важно е обаче да се разбере, че той не може да замести физическите упражнения, защото това е временна мярка..

Какво е

Превръзката след раждането е специален аксесоар, който представлява моделираща дреха, способна да поддържа коремните мускули не само за козметични, но и за медицински цели. Употребата има редица положителни ефекти:

 • поддържа мускулите;
 • възстановява мускулната еластичност;
 • облекчава стреса върху гръбначния стълб;
 • намалява дискомфорта в гърба;
 • фиксира конци след цезарово сечение.

Не всички експерти смятат за препоръчително да носите скоби след раждането. Някои го смятат за безполезен аксесоар, докато други са убедени в негативното му въздействие. Трябва да се консултирате с Вашия лекар относно необходимостта да носите продукта..

Сортове

Тъй като този продукт се поставя веднага след раждането на бебето, препоръчително е бъдещата майка да се запознае със сортовете превръзки след раждането по време на бременност. В последните седмици на раждане на дете, жената, като правило, вече знае как ще роди - ще се извърши естествено раждане или цезарово сечение. Това е важна точка, според която се избира продукт..

Универсален

Продуктът може да се носи преди и след раждането. Носи се с тясна част напред по време на бременност. По този начин се поддържа голям корем, като по този начин се облекчава стресът на гръбначния стълб. След раждането на бебето лентата се облича с широката част напред, за да се стегне коремната кухина. Това универсално свойство е това, което го прави популярен..

Гащи

Тази опция е по-подходяща за млади майки след цезарово сечение. Превръзката е подобна на безшевните бикини, така че е удобна в първите дни след раждането. Той стяга корема и помага за бързото свиване на матката. Той има висока талия и еластична вложка в перитонеалната област.

Материалът, който се използва при шиене на този продукт, е възможно най-плътен и еластичен, което осигурява оптимална компресия. Някои модели имат регулируеми ребра за закопчаване и втвърдяване. За удобство при посещението на тоалетната, в долната част има закопчалка. Този модел има минус - продуктът се нуждае от често пране..

Превръзка бермуди

Това е удължен модел гащи. Такъв корсет е пришит от компресионна тъкан, чрез която можете да стегнете матката, коремните мускули, да предотвратите стрии и целулит в седалището, бедрата. Превръзката не се вижда под горното облекло, тъй като е направена според принципа на коригиращото бельо. Минус - нуждае се от често измиване.

Колан за колан

Бедреният колан е широка лента от еластичен материал, широк приблизително 30 см. Предната част е тясна, задната е по-широка. Продуктът е снабден със закопчалки, които просто регулират изтеглящата сила. Препоръчва се след естествено раждане - привлича корема и поддържа гърба добре. Много е важно естественото отделяне, което се наблюдава в първите дни след раждането, да излезе свободно - корсетът изобщо не пречи на този процес. Но има и минус - някои модели, когато се носят, се забелязват под дрехите и също се изместват над желаното ниво.

Бандажна пола

Това също е широка еластична лента с куки или велкро. Но за разлика от превръзката на талията, корсет-полата не се набръчква при движение и не се издига нагоре. Не се забелязва под дрехите, стяга добре стомаха, кръста и ханша.

Бинт корсет

Продуктът е с висока талия, а също така е снабден с кости, специални вложки за фиксиране и велкро ленти. Осигурява равномерна компресия на корема, гръбначния стълб, бедрата и седалището.

Кога да се използва

Раждането е различно за всички жени. Някои правят цезарово сечение, други раждат сами. Някой има външни (вътрешни) шевове, а други не. Следователно носенето на превръзка е индивидуален въпрос, изискващ консултация със специалист..

Показано е носенето на колан на кръста:

 • След цезарово сечение. Шевовете след раждането изискват жената да е в покой. Но просто да лежиш и бездействаш с дете на ръце е доста трудно. За да се намали напрежението върху шевовете, се препоръчва да се използва превръзка.
 • Проблеми с гръбначния стълб. Препоръчително е да носите превръзка след раждането, за да поддържате гърба си в правилната позиция. При болки в лумбалната област носенето на колан не е просто препоръка, а необходимост.
 • Силно разтягане на кожата. За да се предотврати увисването на корема след раждането, се препоръчва да го стегнете, но в същото време е необходимо да се уверите, че няма противопоказания.

Кога да не се използва

Понякога лекарите забраняват носенето на превръзка след раждането. Противопоказанията са както следва:

 • шевове на перинеума (стягащият продукт нарушава кръвообращението, в резултат на което те ще се излекуват дълго време, възможно е възпалението им);
 • подуване, причинено от бъбречни проблеми;
 • заболявания на стомашно-чревния тракт;
 • кожни заболявания;
 • алергия към тъкани.

Носенето на превръзка в тези случаи може да навреди на здравето на жената..

Как да изберем

Изборът на превръзка след раждането е много важен момент. Първо, продуктът трябва да бъде изпробван преди покупката. Ще трябва да го носите повече от един ден и ако причинява дискомфорт, няма да е полезно.

Най-добре е да изберете корсет, който е изработен от висококачествени, хигроскопични и естествени материали, в противен случай жената може да развие алергична реакция. Продуктите, изработени от естествени тъкани, позволяват на въздуха да преминава добре, което означава, че носенето им ще бъде удобно. Да, такива модели са по-скъпи, но не можете да спестите от здравето на млада майка.

Особено внимание трябва да се обърне на закопчалките - те не трябва да драскат или разтриват кожата.

Използването на скоба след раждането след друга жена е силно обезкуражено. Първо, не е хигиенично, и второ, по време на носене вече се е разтегнало, следователно няма да приляга добре на тялото.

Как да го облека

Препоръчва се носенето на превръзка след раждането веднага след раждането или на следващия ден. Опцията за използване е разрешена по-късно - след изписване от болничния дом.

Помислете как да поставите превръзката правилно:

 • По-удобно е да го обличате в легнало положение, особено в ранните дни. Трябва да легнете по гръб и да изчакате малко, докато всички вътрешни органи заемат желаното положение.
 • Трябва да се отпуснете и да вдишвате и издишвате няколко пъти..
 • Универсалната превръзка се поставя с широката страна напред, бикините-корсети се поставят по такъв начин, че вложката да не е твърде висока и не твърде ниска, продуктът под формата на колан трябва да мине под корема отпред и отзад по горната част на задните части.
 • Освен това силата на опън се регулира - корсетът не трябва да стяга твърде много вътрешните органи и още повече да нарушава кръвния поток. Докато лежите, е необходимо да проверите дали дланта преминава между превръзката и кожата.
 • След като коланът на кръста е облечен и закопчан, се препоръчва да ставате бавно, за да не провокирате слабост, замаяност.

Ако продуктът се носи правилно, жената не трябва да го усеща.

За да получите максимална полза от носенето на превръзка, трябва правилно да се грижите за нея - можете да я измиете в топла или студена вода, но не можете да я гладите с ютия, в противен случай тя ще загуби всичките си полезни свойства.

Възможно ли е да се спи с превръзка

Можете да носите колан не повече от 12 часа на ден, докато на всеки половин час трябва да го сваляте и да правите 15-минутна почивка. Това е необходимо за нормализиране на кръвообращението и предотвратяване на негативните последици от носенето на продукт за отслабване. Когато жената легне да си почине, корсетът трябва да бъде премахнат, спането в него е строго забранено..

Колко да носите след раждането

На въпроса колко да носите превръзка след раждането, само лекар ще даде еднозначен отговор във всеки отделен случай. Всяко тяло се възстановява по различен начин след раждането, така че времето за носене варира от 6 до 8 седмици. Но никой не може да каже със сигурност кога матката ще се свие до желания размер и колко бързо коремните мускули ще върнат тонуса си. Не трябва обаче да носите корсет след раждането повече от 2 месеца. Това е достатъчно време за свиване на матката и стягане на кожата, по-нататъшното носене на превръзката ще бъде безполезно.

След цезарово сечение се препоръчва да го носите, докато шевовете не заздравеят. След това натоварването на коремната кухина вече няма да бъде опасно. Тук по отношение на времето всичко също е индивидуално, но обикновено за заздравяване на шевовете са достатъчни 4 седмици..

Превръзката след раждането е ефективно средство за възстановяване на мускулния тонус, кожата, свиване на матката, заздравяване на следоперативни конци за първи път след раждането. Но, така че носенето му да е само полезно, те вземат предвид не само противопоказанията и правилата за носене на продукта, но и качеството и неговия размер. При спазване на всички важни точки, младата майка ще изпитва само положителни емоции от носенето на продукт за отслабване след раждането.

Как да изберем и да носим скоба след раждането

Какво е

Устройството прилича на еластичен широк колан с удебелена вложка на стомаха.

Превръзка след раждането помага за коригиране на фигурата.

Превръзката след раждането не е просто облекло. Той изпълнява важни функции:

 • не позволява на мускулите на коремната стена да се разминават в страни;
 • насърчава свиването на матката;
 • не позволява на тазовите органи да се спускат;
 • води до мускулен тонус;
 • облекчава болките в гърба, от които младите майки често се оплакват;
 • намалява натоварването на гръбначния стълб.

Превръзка се изисква в следните случаи:

 • ако раждането е станало чрез цезарово сечение;
 • има заболявания на гърба при майката;
 • след естествено раждане болките в корема не изчезват дълго време;
 • образувани стрии;
 • стомахът е много увиснал;
 • има нисък тонус на мускулите на коремната стена;
 • диастаза на ректусните мускули на коремната стена на всеки етап.

Има ситуации, в които носенето на превръзка е забранено или не се препоръчва:

 • всякакви заболявания на стомашно-чревния тракт;
 • наличието на шевове в перинеума;
 • бъбречни заболявания и тежки отоци;
 • кожни патологии.

Всички тези нюанси трябва да бъдат обсъдени с лекаря, преди да си купите превръзка, така че разходите ви да не са напразни.

Кога мога да нося

Ако няма противопоказания, еластичният колан може да се използва веднага след раждането на детето. След раждането скоро ще им бъде позволено да вземат душ, да се преоблекат в чисто бельо, дрехи, да закопчат колан и да започнат майчинските си задължения.

Вашата медицинска сестра или медицински специалист ще ви посъветва как да го носите, за да избегнете вреда. Те могат да бъдат помолени да препоръчат този или онзи модел..

Какво да избера

На рафтовете на магазините има огромен асортимент от подобни продукти. За да не се объркате при избора, предлагаме да сравните най-популярните опции:

Следродилна еластична талия. Ширината е 15-30 сантиметра. Пришити от естествени материи. Предимства на продукта:

 • бързо стяга кожата и коремните мускули;
 • поддържа гръбнака добре;
 • лесно се регулира с крепежни елементи;
 • лесно се облича и сваля;
 • бюджетни разходи;
 • облечете бельо;
 • много модели.

От минусите може да се отбележи следното:

 • видими под прилепнали дрехи;
 • дежурства и пързалки през деня;
 • фигурата и нейните недостатъци не са скрити.

Бинт гащи. Прилича на редовно бельо с висока талия, покриващо пъпа. В корема има плътни вложки. Някои модели имат допълнителни крепежни елементи отпред. Предимства на продукта:

 • крие се добре под дрехите;
 • изглажда недостатъците на фигурата;
 • поддържа добре;
 • има бюджетни и скъпи опции;
 • голямо разнообразие от.
 • не са хигиенични, тъй като се носят на голо тяло;
 • не е подходящ за първите седмици след раждането;
 • създава неудобство при посещение на тоалетната.

Бандажи, шорти и поли могат да бъдат направени в същия стил. Те се спускат отдолу, достигайки линията на коляното. Ако бедрата са най-проблемната област, тази опция е идеална..

Универсален. Много хора започват да носят този колан дори на етапа на бременността. След раждането на бебето коланът се обръща и се носи от другата страна. Предимства на продукта:

 • спестяване на пари;
 • поддържа добре гръбначния стълб и намалява натиска върху кръста;
 • помага за премахване на стомаха;
 • хигиенни.
 • дори моделът да пасва идеално по време на бременност, никой не може да гарантира, че ще седи добре дори и след това;
 • бързо се износва;
 • може да се деформира.

Пристигайки в магазина, опитайте всички налични опции. Опитайте се да седнете в тях, да се разхождате, само така ще разберете какво точно се вписва. Моля, свържете се с вашия дилър за помощ. Добрият специалист знае всичко за своя продукт и ще ви помогне да направите правилния избор.

Лекарят ще ви каже как да носите превръзка.

Как да изберем правилния

Обърнете специално внимание на избора на превръзката. Зависи колко удобно ще бъде да го носите в бъдеще и дали ще постигнете желания ефект..

 1. Преди да купите, посетете лекар и попитайте за съвет.
 2. Чуждото мнение не трябва да става решаващо, всеки има различни фигури и предпочитания. Ако нещо подхожда на приятеля ви, това изобщо не означава, че ще ви е удобно..
 3. Купувайте продукта само в специализирани магазини или аптеки.
 4. Превръзката има срок на годност. С течение на времето се разтяга, губи формата си и полезните си качества. Не купувайте употребяван продукт.
 5. Измерете талията и бедрата си, преди да отидете в магазина, така ще бъде по-лесно да намерите модел.
 6. Препоръчително е да закупите бинт гащи с един размер по-голям от вашия.
 7. Прочетете внимателно етикета и прочетете от какво е направен продуктът. Материалът трябва да е естествен, абсорбиращ, дишащ.
 8. Многостепенните крепежни елементи са голям плюс. Те помагат да се постави всяка превръзка точно на фигурата.
 9. Шевовете трябва да са меки. Когато се носят, те не трябва да търкат или да създават неудобства.

Ако Вашият лекар няма ясни препоръки, можете спокойно да изберете продукта, който Ви харесва. По този начин се придържайте към горните правила..

Инструкциите ви казват как да поставите превръзката.

Колко да носите

Превръзката стяга талията, като по този начин нарушава кръвообращението. Не се препоръчва да го носите постоянно. Общото време на ден не трябва да надвишава 12 часа. На всеки три часа трябва да свалите колана си и да направите почивка за 30 минути.

Не можете да лежите в превръзка. Свалете го преди хранене. В противен случай можете да нарушите функционирането на храносмилателната система..

Носете превръзката максимум шест седмици. По това време мускулите вече се възстановяват, стомахът си тръгва и фигурата придобива нормален вид.

Ако все още не сте доволни от нещо, най-доброто решение е да отслабнете, да преминете към здравословна диета и да спортувате. Във всеки случай ще трябва да се сбогувате с бельото за отслабване..

Не можете да спите с оформянето на бельо. Кръвта застоява, спира да снабдява вътрешните органи с кислород и хранителни вещества в необходимия обем. Това се отразява негативно на тяхната работа и благосъстояние. Може да започнат проблеми с храносмилането, главоболие, изтръпване на краката.

Ако сте избрали правилния колан, това ще помогне да направите тялото по-тънко и да коригирате някои недостатъци..

Превръзката след раждането е особено показана след цезарово сечение.

Как да се облека

Ако ви е неудобно да носите превръзка, възниква дискомфорт - това означава, че или сте го взели неправилно, или не сте го закрепили правилно..

Предлагаме ви да се запознаете с универсалните инструкции:

 1. Прочетете внимателно инструкциите. Трябва да е в опаковката.
 2. Почти всички модели трябва да се носят легнали. В това положение всички вътрешни органи заемат местата си, лумбалната област се отпуска. Всичко това има благоприятен ефект върху вашето благосъстояние през целия ден. Легнете на леглото, отпуснете се, поемете дълбоко въздух и издишайте, повдигнете бедрата и започнете да се обличате.
 3. Лента за превръзка и универсално обличане, докато стоите.
 4. Трябва да се чувствате комфортно. Ако се появи болка, извадете продукта и го направете отново.
 5. Регулирайте напрежението. Коремът и вътрешните органи не трябва да се прищипват, в противен случай притока на кръв ще бъде нарушен. Докато лежите, залепете ръката си под плата. Дланта ви трябва лесно да минава между нея и тялото..
 6. Ако по време на носене са възникнали неприятни усещания, коланът трябва да бъде свален. Ако болката продължава след известно време, консултирайте се с лекар.
 7. Бъдете особено внимателни със себе си след цезарово сечение. Превръзката се поставя по същия начин, докато лежите. Това трябва да се прави много внимателно, бавно се движи отдолу нагоре. Регулирайте внимателно напрежението. Не гонете ясни форми. Пресата ще се нормализира своевременно. Ако прекалено затегнете продукта, шевовете могат да се разпаднат..

До този момент няма консенсус относно необходимостта от превръзка и дали тя е полезна. Лекарите спорят за това със силни аргументи за и против. Това нещо със сигурност е необходимо за някои усложнения: разминаване на мускулите, пролапс на матката. Продуктът помага за тонизиране на мускулите, облекчава болката. Ако всичко е наред и се тревожи само леко увиснал стомах, тогава трябва добре да помислите, преди да облечете колана.

Превръзката не е просто облекло или аксесоар. Целта му е да помогне на тялото да отскочи и да коригира недостатъците на фигурата. В преследването на идеални форми, не забравяйте за здравето. Грешният модел или размер може да причини сериозна вреда. Преди да купите, консултирайте се с Вашия лекар, прочетете правилата. Не носете продукта постоянно, правете почивки. За да изглеждате добре, трябва да се храните правилно и да се упражнявате много. Този начин на живот е най-подходящ за млада майка..

Превръзка след раждането: показания, характеристики и предимства

Превръзка след раждането: показания, характеристики и предимства

Много жени, дори на етапа на бременността, мислят как да се върнат към бившите си луксозни, стройни форми. Това може да стане не само чрез физически упражнения и гимнастика. Скобата след раждането е друг инструмент за жената да възвърне своята привлекателност. Бандажът е специална дреха, която поддържа мускулите в добра форма. С помощта на превръзка можете лесно да облекчите натоварването от гърба, да намалите болката в гръбначния стълб, да укрепите конците, ако раждането е станало с помощта на цезарово сечение.

Носенето на превръзка обаче предизвиква известни противоречия както сред лекарите, така и сред жените. Някои казват, че такава еластична подложка е безполезна, други - че дори е вредна, а трети - че просто не можете без нея за стягане на мускулите. Кой е прав в тази ситуация? Нека разберем.

Кога е показано да носите превръзка след раждането

Дали да носите превръзка след раждането, се определя от лекарите, тъй като превръзката е лечебна, а не само козметична, както смятат много жени. В някои случаи носенето на превръзка е предпоставка за влизане във форма. Показанията за превръзката са както следва:

 • болка в корема;
 • отслабване на коремните мускули;
 • болки в гърба, сколиоза, болки в ставите;
 • слаб мускулен тонус;
 • наличие на стрии.

Важно: носенето на коригиращо бельо често е показано след цезарово сечение - но не за всички видове. Ако секцията е била надлъжна или нестандартна, тогава това ще бъде противопоказание за носене на превръзка.

Наличието на гореописаните проблеми е причина за консултация с лекар относно носенето на превръзка. Струва си обаче да се помни, че има някои заболявания, когато е невъзможно да се носи превръзка след раждането.

В какви случаи превръзката след раждането е противопоказана?

Случва се така, че лекарят забранява носенето на превръзка, както и всяко оформящо бельо. Работата е там, че такива подложки и колани могат само да влошат хода на заболяването. Противопоказанията за носене на превръзка са както следва:

 • шевове в областта на чатала;
 • заболяване на бъбреците;
 • стомашно-чревни заболявания;
 • алергични реакции към тъканта на превръзката;
 • кожни заболявания.

В тези ситуации превръзката само ще навреди. Често много майки, които са опитвали превръзката и са се сблъсквали с негативни прояви, смятат превръзката за източник на всички проблеми, въпреки че всъщност проблемът се крие в различни заболявания. Ако напълно спазвате всички медицински показания, тогава няма да възникнат отрицателни прояви при носенето на превръзката.

Превръзка и отслабване - възможно ли е

Много жени се интересуват дали е възможно по някакъв начин да се премахне корема, образуван след раждането, с помощта на превръзка. По този въпрос има различни мнения. Някои смятат, че коригирането на фигурата по този начин е доста ефективно. Други казват, че това е загуба на енергия и пари и е по-добре да отидете на фитнес. Защо има такава полярност на мненията? Отговорът е прост: превръзката помага, но само ако са изпълнени определени условия. Нека ги разгледаме:

 • балансирана диета;
 • спазване на ежедневния режим;
 • доброкачествен сън за поне осем часа;
 • достатъчна физическа активност;
 • постоянно ходене;
 • гимнастика за следродилния период.

Само в такава ситуация оформянето на бельо може да даде значителен ефект. Носенето на превръзка заедно с неправилна диета, ниска физическа активност и лоши навици само ще доведат до факта, че ще напълнеете още повече.

Днес е лесно да изберете превръзка, тъй като на пазара има разнообразни опции..

Важно: скобата след раждането е стягаща, докато пренаталната скоба помага за поддържане на мускулите и облекчаване на стреса от гръбначния стълб.

Какви видове превръзки има на пазара

Преди да купите, трябва внимателно да проучите оформящото бельо, да видите за какви калъфи е предназначено и едва след това трябва да закупите подходящ модел. Най-добре е веднага да проучите какви видове бинтове се продават.

 1. Универсална превръзка. Такава превръзка е подходяща за всяка ситуация. Подходящ е както преди, така и след раждане. Ако една жена трябва да поддържа стомаха си, тогава в този случай превръзката се поставя с тясна част на лентата напред. След раждането широка част от лентата се поставя върху стомаха.
 2. Оформящи бикини. Тази превръзка е много по-удобна от първия тип. Той има повдигнат връх, както и специални крепежни елементи, разположени на различни нива. Неговите предимства включват добро прибиране на корема, невидимост за другите.
 3. Бермуди. Този тип превръзка се характеризира с висока дължина на горната част и коляното. Обикновено се препоръчва за тези, които след раждането искат да влязат във форма не само на стомаха, но и на седалището и бедрата. Бермудите помагат за премахване на стриите и постигане на стройност.
 4. Колан. Друг вид превръзка, която представлява дълга широка лента с ширина около 30 см. В корема се прави специална вложка при колана. Предимствата на такава превръзка са надеждно фиксиране на конци след цезарово сечение, както и намален риск от херния..
 5. Пола. Изпънете плат с крепежни елементи, за да стегнете талията и горната част на бедрата. Предимството на полите е, че те могат да се носят директно върху дрехите..

Не са редки случаите, когато жените се обръщат към универсална превръзка, тъй като спестяват пари. Важно е обаче да запомните, че специализираните устройства винаги са по-ефективни от тези с общо предназначение. За бързо оформяне на тялото е най-добре да си купите бельо, което е предназначено за специфични цели..

Как да изберем правилната превръзка

Изборът на превръзка трябва да се основава на следните рационални фактори:

 • Преди да отидете в магазина, измерете талията и бедрата си. Опаковката на продукта обикновено съдържа информация за какви размери е приспособена превръзката. По този начин можете лесно да намерите модела, който ви подхожда..
 • Преди да купите, можете да заявите модел обков.
 • Гащичките се вземат най-добре с един размер по-големи, за да не се изчислят погрешно.
 • Като материали, от които е направена превръзката, трябва да се изброят само естествени материи - памук или еластан. Дори и да се стегне, тялото ще продължи да диша.
 • По-добре е да вземете превръзката в специализирани магазини, които винаги ще предоставят подробни и подробни съвети.
 • Ако превръзката вече е била използвана, тогава няма да има резултат от нея. Материалът вече ще бъде силно опънат и деформиран.

Сега, когато превръзката е избрана, е важно да се придържате към правилата за нейното функциониране. Само в този случай можете да постигнете максимален ефект..

Как да използвате превръзката

Жените, които купуват бельо за отслабване, често се сблъскват с многобройни въпроси: как да носят превръзка правилно, по кое време да го носят, необходимо ли е прекалено да го стегнете и т.н. Нека отговорим на най-популярните въпроси.

В: В кой период след раждането можете да започнете да носите превръзка?

О: Обикновено скобата може да се носи веднага след доставката. Но в този случай трябва да се консултирате с лекар, тъй като спецификата на шевовете не винаги ви позволява да поставите превръзка. Ако няма такива противопоказания, тогава няма ограничения за носенето на превръзка.

В: Колко време трябва да нося превръзката след раждането??

О: Носенето на превръзка след раждането е много индивидуално. Времето е различно: някой носи оформящо бельо в продължение на 3 седмици, някой от 5 или повече. Всичко зависи от характеристиките на тялото на всяка конкретна жена. Ако лентата е поставена след цезарово сечение за заздравяване на шевовете, тя обикновено се отстранява веднага щом ситуацията се подобри. Обикновено се отстранява през четвъртата седмица от началото на носенето..

Въпрос: Струва ли си да стегнете плътно превръзката?

О: Това никога не трябва да се прави. Превръзката не трябва да пречи на кръвообращението. Ако имате чувство на дискомфорт, трябва да помислите как леко да разхлабите превръзката или да изберете друг продукт.

В: Колко време отнема носенето на превръзка на ден?

О: Отново всичко зависи от това какъв тип пране използвате. Не можете да носите превръзка повече от 12 часа на ден, ако тя стяга коремната част. Нарушаването на кръвообращението в тази област е изпълнено с неприятни последици за жената. Затова е по-добре да го снимате на всеки три часа. Това правило важи за всички видове превръзки..

В: Мога ли да оставя превръзката за една нощ?

О: Във превръзката е възможна лека почивка, но тя трябва да бъде премахната, за да заспи. По време на сън не контролираме позата и следователно оформянето на бельо може само да провокира нови гънки и да доведе до нарушения на кръвообращението.

Изберете и носете скобата правилно, така че да не води до ненужни проблеми. Ако имате някакви въпроси или съмнения, винаги можете да се консултирате с лекар за съвет.

Как да носите правилно превръзка след раждането: показания, инструкции, ограничения за употреба

Превръзката след раждането е популярно средство за възстановяване на тонизирана форма след раждането на бебето.

Продуктът за отслабване допринася за ранното възстановяване на тонуса на матката, предотвратява пролапса на вътрешните органи, помага за намаляване на дискомфорта в долната част на гърба.

Въпреки това, в някои случаи лекарите не препоръчват превръзка след раждането. Ще разгледаме основните нюанси при закупуването и експлоатацията на продукт за отслабване в рамките на тази статия.

За какво е универсалната оформяща превръзка?

Този шнур е подходящ за носене преди и след раждането. След раждането на дете допринася за:

 • ускоряване на възстановяването на мускулния тонус;
 • намаляване на вероятността от развитие на херния;
 • фиксиране на конци след разреза на матката.

В списъка за какво служи превръзката след раждането има и облекчаване на болката, включително свързаните с цезарово сечение. Също така, коланът е показан за заболявания на костната система: остеохондроза, радикулит и сколиоза. Коланът трябва да се носи в случай на прекомерно отпускане на кожата и мускулите, слаби мускули, за да се предотврати пролабирането на вътрешните органи. Дори и да откриете тези признаци, не бива да купувате сами колана.

Като се има предвид темата дали е необходимо да се носи превръзка след раждането, трябва да се вземе предвид още един момент. Носенето на колан е показано на жени след цезарово сечение, които са изправени пред забавена лактация. Именно лактацията служи като естествен стимулатор на маточните контракции. При негово отсъствие коланът стимулира мускулите и ги кара да приемат достатъчно бързо пренатална форма.

Един от вариантите за оформяне на превръзка

Как да се облека

Ефектът от използването на средство за отслабване е пряко свързан с правилното обличане. Важно е да се направи оценка на закопчалките и тяхното положение, преди да се сложи скобата след раждането. Те ви позволяват да регулирате формата на продукта и да постигнете максимален комфорт. Как да носите скоба след раждането:

 • легнете на хоризонтална повърхност, леко повдигнете таза нагоре;
 • внимателно облечете и закрепете отслабващия продукт;
 • изправете се плавно и се уверете в собствения си комфорт.

Начинът на поставяне на скобата след раждането зависи и от модела на затягащото устройство. Нюансите на всеки тип колан са обсъдени в таблицата по-долу..

Таблица 1. Как да носите брекети след раждането, в зависимост от модела

РазнообразиеИнформация
УниверсаленСлед раждането широката страна на колана трябва да е на корема, а ниската трябва да поддържа гърба.
Еластична талияТрябва да се намира строго в областта от тазовите кости до гърдите
ГащиВажно е да носите памучни гащи, преди да закрепите тази превръзка след раждането.

Как правилно да поставите превръзката, обикновено е посочено на опаковката за определен модел. По-добре е да купувате стоки в профилиращи обекти.

Как да носите правилно

Въпреки привидната безвредност на продукта, неправилната работа е доста опасна за жената. Как правилно да носите скоба след раждането:

 • не се обличайте веднага след раждането на детето;
 • не превишавайте допустимото време за носене;
 • избягвайте прекаленото затягане на продукта.

Когато може да се носи превръзка след раждането, специалистът отново решава. Трябва да се отбележи, че коланът не трябва да се използва повече от 4 часа подред и трябва да се сваля през нощта. При носене не трябва да има усещане за прищипване или изтръпване.

Колко да носите след естествено раждане

Продуктът не е предназначен за продължителна употреба. На въпроса колко бинт може да се носи след раждане, лекарите съветват да се спазва диапазон от 4-7 седмици. Ако жената е изправена пред коремна пулсация, повишена болка или усещане за изтръпване, тогава коланът трябва незабавно да бъде изоставен. Как да изберем следродилни подложки и какво да правим с коремни стрии?

Колко време да се носи след цезарово сечение

След операцията стягащата превръзка след раждането не само ускорява възстановяването на матката, но и предпазва шевовете от механичен стрес.

Коя е по-добре да изберете

На рафтовете на магазините и аптеките можете да намерите много модели за оформяне на бельо. Преди да изберете превръзка след раждането, струва си да се запознаете с основните характеристики на различните видове.

Таблица 2. Коя превръзка е по-добре да купите

МоделпрофесионалистиМинуси
КоланУдобен за обличане и сваляне, лесен за настройка, евтин за закупуванеКоланът често се изплъзва, което причинява определени неудобства
Модели с гащи или шортиТе тонизират не само корема, но и помагат да се справите с целулита. Перфектно моделиране на фигурата под дрехитеКогато обмисляте коя превръзка след раждането е по-добре да изберете, е необходимо да вземете предвид високата цена на този модел. Освен това продуктът не трябва да се носи няколко дни след раждането поради освобождаване от отговорност и необходимост от носене на подложка. Трудно е да ходите с този модел в горещо време.
Гащи с корсетУдобен модел, който стяга няколко зони наведнъжУверете се, че продуктът е снабден със закопчалка отдолу. В противен случай отиването до тоалетната ще бъде проблематично.

Много хора се интересуват от това как да изберат продукт по размер. Този проблем може да бъде избегнат чрез закупуване на универсален модел. Тя лесно променя формите с многобройни капси и куки.

Кога да носите скоба след раждането и как е полезна: съвет от лекари

Въпросът кога да започне да носи носач след раждането е от интерес за много нови майки. Такива еластични колани нямат сериозни противопоказания за употреба и помагат на жената да се възстанови по-бързо. Ето защо в повечето случаи те могат да се носят веднага след раждането. Само ако това е лична инициатива, а не препоръка на лекар, струва си да научите няколко важни нюанса.

 1. Препоръки за подбор
 2. Противопоказания
 3. Какво казва лекарят?
 4. Консултация от акушер-гинеколог с 30 години опит

Препоръки за подбор

Намирането на правилната скоба след раждането не е трудно. Всички модели на тези продукти могат да бъдат разделени на 2 вида: някои са предназначени за възстановяване след трудно раждане, други засягат конкретна мускулна група.

Размерът трябва да бъде избран същият като жената преди бременността. Изключението е, когато след раждането млада майка силно се е възстановила, наддавайки над 12 кг. В този случай превръзката ще се нуждае от няколко размера по-големи..

Еластичната талия е подходяща за онези жени, които се възстановяват след трудно раждане. Също така може да помогне за предотвратяване на развитието на междупрешленна херния, тъй като по време на бременност гръбначният стълб в лумбалната област е изложен на прекомерен стрес..

Превръзката след раждането спомага за ускоряване на процеса на възстановяване след раждането и улеснява цялостното благосъстояние на младата майка. При носене на продукта перитонеумът, външните стени и вътрешните органи, особено матката, се издърпват добре и всичко това се фиксира в правилната позиция. Възможно е да се постигнат положителни резултати:

 • След раждането матката започва да се свива многократно по-бързо, като постепенно се връща към предишния си размер;
 • Кървенето след раждането не се увеличава, а, напротив, спира много по-рано от обикновено;
 • Коремът значително намалява за кратко време;
 • Коремните мускули се възстановяват в предишното си състояние, те стават толкова еластични, колкото преди раждането на детето;
 • Коремът не се сгъва, кожата не увисва.

Поддържащият корсет носи максимална полза за онези жени, които не могат да се похвалят с естествено еластични мускули. Продуктът осигурява и лумбална опора. Това е особено важно при проблеми с гръбначния стълб или гърба, тъй като по време на бременност те могат да се влошат много поради драстично увеличеното натоварване на кръста..

Според наблюденията на експертите, при жените, които носят превръзка след раждането, конците се лекуват по-бързо, докато рискът от тяхното разминаване е значително намален. Ето защо лекарите силно препоръчват да се поставя продуктът за тези, които са направили цезарово сечение.

Важно е също така, че при постоянното носене на поддържащ корсет болката намалява и като цяло жената се чувства много по-добре..

Противопоказания

Превръзката след раждането може да бъде еластичен колан, къси панталони или корсет, изработен от много плътно прилепващ материал. Тези продукти осигуряват подкрепа за корема и коремните органи. Превръзка след раждането е предназначена да възстанови кожата на повърхността на корема и да предотврати появата на стрии. Независимо от това, въпреки всички положителни ефекти, на някои жени не се препоръчва да използват такъв продукт..

Противопоказанията за носене на скоба след раждането са както следва:

 • бъбречно заболяване, причиняващо различни отоци;
 • някои видове конци след цезарово сечение;
 • заболявания на стомаха и червата.

Лекарите не препоръчват сами да вземат решение за носене на скоба след раждането, особено за онези жени, които са имали цезарово сечение. Предварително трябва да се консултирате със специалист и той вече ще изрази своето експертно мнение относно целесъобразността на използването на корсет за поддръжка в конкретен случай..

Какво казва лекарят?

Препоръчително е да се постави превръзка след раждането с максимално отпускане на коремните мускули. Това може да се постигне, като лежите по гръб. След като облечете еластичен колан, кожата на корема под него трябва да бъде изправена с ръце, тъй като след раждането остава известно време отпуснато.

Няма ясни ограничения за времето на носене на скоба след раждането. В повечето случаи еластичността на кожата се възстановява напълно в рамките на 2-2,5 месеца след раждането на дете. До този момент е по-добре изобщо да не сваляте превръзката, като правите изключение само за измиване. Също така се препоръчва да спите в еластичен колан или корсет. Препоръчително е да закупите 2 скоби след раждането, за да можете винаги да носите втората, докато първата се пере.

Можете да облечете поддържащ корсет от момента, в който младата майка започне да ходи, но се препоръчва да съгласувате това с гинеколога. Периодично си струва да сваляте продукта за 2-3 часа.Това ще позволи малко почивка и релаксация както на току-що родилата жена, така и на кожата на корема..

Колко дълго да носите скоба след раждането?

Колко дълго да носите скоба след раждането?

Коланът след раждането спомага за по-бързото възстановяване на тялото. Той поддържа мускулите на матката и корема, повишава мускулния тонус, а също така намалява натиска върху гръбначния стълб. В резултат на носенето на такъв продукт болката в областта на гърба значително се облекчава и умората на краката изчезва..

Няма категорични съвети колко да носите скоба след раждането. Специфични препоръки трябва да даде лекарят, под чийто надзор е майката. Средният живот на такъв продукт е от 3 седмици до шест месеца. Освен това някои жени могат да се справят без колан за подкрепа, но като цяло няма да е излишно..

Кога да започнете да носите?

Времето за започване на използването на колана след раждането се определя индивидуално за всяка жена. Някои майки се съветват да носят поддържаща лента в рамките на няколко часа след края на раждането, други само след една седмица. Само лекар може да даде точни препоръки, разчитайки на общото благосъстояние, физиологичното състояние и как е протичал процесът на раждането.

Когато носите превръзката, е изключително важно да поддържате естествената циркулация. Следователно не трябва да носите такива устройства повече от 12 часа. И дори в този период от време е необходимо да сваляте колана за около 40 минути на всеки 3 часа. Тази обща препоръка трябва да се спазва за всички видове продукти..

Необходимо ли е след естествено раждане?

В много случаи се препоръчват превръзки за жени, които са имали кесарево сечение. Във всички други ситуации обаче няма забрана да се носят влачащи се неща. Напротив, тя ще бъде полезна за ускорено възстановяване на фигурата, както и за разтоварване на гръбначния стълб..

По този начин естественото раждане не е пречка за носенето на превръзка. Противопоказания за употребата му са само следните ситуации:

 • Наличието на шевове в областта на перинеума - стягащият колан ще допринесе за нарушено кръвообращение, което ще удължи периода на зарастване на шевовете.
 • Появата на оток - като правило се появява с бъбречни заболявания, а след това лентата, напротив, ще изстиска подутите зони.

Във всеки случай трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате стягащи устройства след раждането..

След раждането много жени използват ортопедични продукти, които са предназначени да улеснят първите седмици и след това да се върнат към предишните си форми. За максимална полза обаче е важно да знаете как да поставите вашата скоба след раждането. Също така трябва да можете да облечете и носите този аксесоар правилно..

Как да изберем скоба след раждането

След раждането на бебето жените, дори в идеална физическа форма, не могат да се предпазят от проблема с раздутия корем. Премахването на телесните мазнини не е лесна задача. За да се улесни и ускори процесът на възстановяване на предишните пропорции на фигурата, ще ви помогне превръзка след раждането.

Как да изберем правилния следродилен колан?

Неправилно подбраната превръзка може да причини много проблеми на жената. Вместо да изпълнява своите полезни функции за подобряване на мускулния тонус, неподходящият корсет може да натовари тазовите кости и да увреди долната част на корема. За да избегнете подобни грешки, преди да купите, трябва да обърнете внимание на следните елементи:

За правилния подбор на ортопедичната подложка е важно първо да се измери обемът на талията и ханша. Производителите обикновено предоставят таблица с размери, където можете да изберете правилния вариант..

Коланите за талия от висок клас са изработени от еластични материи на основата на естествени влакна (памук, микрофибър, еластан). Естествените материали перфектно абсорбират водата и позволяват на кожата да диша. Няма да има голяма работа, ако се предпочитат синтетичните тъкани. Коланите от такива влакна също така надеждно фиксират положението на корема и премахват излишната влага.

Преди да закупите продукт след раждането, трябва да обърнете внимание на вида на закрепващите елементи. Многостепенните закопчалки оптимално регулират ширината на колана въз основа на промените в обема на тялото. Това позволява на превръзката да приляга по-добре в лумбалната област..

Без специална нужда не е нужно да приемате ортопедична подложка, която вече се използва от други хора. Дори да са много добри познати, в чиято чистота можете да бъдете сигурни. Факт е, че с течение на времето полезните свойства на устройството изчезват - те губят еластичност и вече не носят предишния ефект.

Модели на колани

Има три основни вида стягащи превръзки след раждането:

1. Комбиниран (универсален) колан. Подходящ както преди, така и след раждането на бебето. Това е най-достъпната опция. След раждането този тип продукти се носят с широката страна към стомаха, а тясната страна към гърба..

 • спестява пари, добре, трябва да закупите два продукта наведнъж;
 • повишено ниво на хигиена;
 • ефективно изпълнява функциите си: благодарение на високата част на гърба, коремът е повдигнат, а кръста - гръбнакът е поддържан, няма натиск върху долната част на гърба.
 • има възможност коланът да изглежда неудобен след раждането, дори ако продуктът пасва идеално по време на бременност;
 • при честа употреба корсетът се износва бързо, някои момичета отбелязват, че коланът им не е „издържал“ до раждането;
 • може да се деформира;
 • плъзга надолу.

2. Корсетни бикини. С помощта на такъв продукт се отстраняват излишните слоеве по тялото, а по бедрата има прояви на трапчинки и подутини.

 • перфектно коригира параметрите на талията, ханша, задните части;
 • можете да изберете модели от много различен ценови сегмент - от бюджетни опции до премиум;
 • голям избор от продукти;
 • не се търкаля (ако е правилно избран);
 • изглежда ефектно под всякакви дрехи.
 • трудно се дърпа в първите дни след бременността;
 • превръзка се поставя върху голо тяло, което е нехигиенично;
 • неудобно е да посетите тоалетната и гинекологичния кабинет (в случай, че по-долу не са предвидени специални скрепителни елементи);
 • ако продуктът е неправилно избран, няма да е възможно да се коригира моделът.

3. Бинт лента. Този продукт, с помощта на специални велкро, надеждно покрива и стяга корема.

 • служи като ефективна опора за гръбначния стълб;
 • лесно се приспособява към фигурата с велкро закопчалки;
 • лесно се облича, лесно се сваля;
 • висока хигиена;
 • широка гама от модели.
 • елементи на колана се виждат под прилепнали дрехи;
 • по време на движение той често се търкаля в долната част на гърба;
 • не коригира фигурните недостатъци.

Съвременните производители на ортопедични продукти всяка година подобряват моделите за оформяне на корсети. Млада майка, в зависимост от нейните вкусове, може свободно да си купи следродово устройство, което напълно ще съответства на нейните физиологични характеристики..

Как се поставя скоба след раждането

След раждането е важно всяка жена да изглежда красива и да се чувства максимално комфортно в тялото си. За това може да помогне специален корсет за отслабване, който след няколко седмици употреба ще помогне да се възстанови предишната му форма дори след претърпяна трудна операция. Как да носите скоба след раждането? По-нататък ще подчертаем този въпрос..

Как да носите превръзка след раждане

За да получите желания ефект от използването на ортопедичен продукт, е важно да следвате няколко правила. Следването на тези инструкции ще повлияе на крайния резултат..

Ние изброяваме седем основни препоръки, които всяка жена трябва да знае след раждането..

 • Не носете медицинска подложка веднага след хранене. Трябва да изчакате един до два часа, докато храната се усвои. Тази мярка може също да предотврати неправилно функциониране на стомаха и червата..
 • Лекарите съветват да не се яде храна, докато носите превръзката. Стягащият агент вече притиска коремната кухина и тазовите кости и по време на хранене този процес може да се влоши и да доведе до механично пренапрежение на тази зона.
 • Всяко устройство след раждането трябва да бъде опънато, докато лежите с леко повдигнати бедрата. Преди това е важно всички вътрешни органи да се приведат в нормалното им положение..
 • За да изключи припадъка, младата майка трябва да стане без резки движения.
 • Докато лежите, трябва да проверите колко естествено са фиксирани всички части на колана. Важно е стягането след раждането да не оказва натиск върху корема и да не пречи на кръвообращението..
 • Превръзката трябва да се поставя само след предварителна консултация с гинеколога. Някои жени могат да използват колана веднага след раждането, докато други ще трябва да изчакат още няколко дни..
 • Времето за носене на ортопедичен корсет не трябва да надвишава ограничението от 12 часа.

Период на използване на колана

Времето за носене на медицински продукт за всяка майка е чисто индивидуално. Това се дължи на факта, че всеки човек има свои собствени характеристики на развитието на мускулната тъкан. Има жени, за които един месец редовно носене на превръзка е достатъчен, за да се отърват от гънките в кръста и да върнат тялото към нормалното. Други, от друга страна, носят корсет след раждането в продължение на много месеци. Това важи особено за родилките след изкуствено стимулиране на раждането или спешно цезарово сечение. Препоръчва се да носят ортопедичната подложка в продължение на два до три месеца.

Как да носите превръзка след раждане?

След раждането жените започват да носят превръзка. Той помага за облекчаване на здравословното състояние през първите седмици след раждането, намаляване на проявите на дискомфорт в лумбалната област, привеждане на тонуса на матката в правилното състояние, предотвратяване на пролапса на коремните органи и бързо възстановяване на предишните форми..

Но как да носите превръзка след раждането, за да нямате здравословни проблеми и ненужни неприятности. Колко време отнема носенето на превръзката за максимален ефект? Как да изберем правилната превръзка?

Преди да закупите превръзка, е необходимо да проучите характеристиките и функционалните характеристики на определен модел..

Видове превръзки.

 • Лента. Най-простият вид ортопедичен продукт с няколко велкро.
 • Колан. Този модел може лесно да се свали и облече и може да се регулира. Но може да се изнесе, което причинява определени неудобства.
 • Гащи или шорти. Те се отличават със способността си да тонизират корема, да се справят с целулита и перфектно да оформят фигурата. Изобщо не се вижда под дрехите.
 • Гащи с корсет. Удобен и практичен модел. Очертава няколко области на тялото едновременно. Предпоставка за закупуването му е удобна закопчалка отдолу.

Как да носите превръзка след раждане?

Когато използвате продукта, трябва да разберете как правилно да обличате и носите превръзката. И колко време отнема възстановяването на фигурата? Терапевтичният ефект на корсета директно зависи от правилното обличане и носене..

Превръзката след раждането не се прилага по-рано от:

 • три дни след раждането на бебето в процес на естествено раждане;
 • 7-9 дни след цезарово сечение.

Правила за поставяне на превръзка.

Правилното поставяне на следродилни скоби зависи от модела. Но има общи препоръки. За да поставите превръзка, трябва:

 • заемете хоризонтално положение;
 • повдигнете таза възможно най-високо;
 • облечете и закрепете продукта;
 • Стани;
 • проверете колко удобно е усещането.

Основни правила за носене на продукта

 • Превръзката не трябва да се носи повече от 4 часа подред.
 • Изисква се половин час почивка на всеки 4 часа.
 • Трябва да се премахне през нощта..
 • При носене не трябва да има усещане за прищипване или изтръпване.
 • Намаляването на ежедневното време на износване трябва да бъде постепенно.

Колко време трябва да носите превръзка след раждането?

Периодът на използване на превръзката зависи от характеристиките на женското тяло. Някои жени с развити мускули се възстановяват доста бързо. Те лесно се вписват във форма, придобиват същите размери като преди. Три-четири седмици са им достатъчни. И в някои случаи използването на превръзката се изисква в продължение на няколко месеца. Като правило този период:

 • 3-6 седмици след нормално раждане;
 • 3-6 месеца след индуциран труд или цезарово сечение.

Какво съветват лекарите за възстановяване след раждането?

Критерии за избор на превръзка

 1. Размерът. За правилния избор предварително измерените измервания на талията и ханша се сравняват с таблицата с размери. Обикновено производителите доставят своите стоки с необходимите инструкции..
 2. Производствен материал. Най-добрият избор ще бъде превръзка от естествени тъкани с еластични влакна. Естествените материали отвеждат влагата добре и позволяват на кожата да диша. Еластичността осигурява надеждна опора и фиксиране на корема. Предлага се в памук или лен с еластин.
 3. Модел на превръзка. Обикновено се избира най-удобният вид продукт.
 4. Вид и функционални характеристики на закопчалката. Наличието на универсални куки, разположени на различни нива, ще улесни отстраняването и обличането на продукта, ще помогне за регулиране на ширината и ще ви позволи да носите превръзката с комфорт.

Съвет на лекаря за поставяне и носене на превръзката

Не се препоръчва носенето на превръзка след раждането веднага след хранене.

Не яжте на лента, защото налягането пречи на храната да преминава и смила нормално.

След като облечете корсета, трябва да ставате много бавно, за да не загубите съзнание поради нарушения на кръвообращението.

Общи съвети за кандидатстване

 • Само лекар ще може да определи необходимостта от превръзка след раждането във всеки конкретен случай. Преди да носите ортопедичен продукт, е необходима консултация със специалист.
 • Ако лактацията се забави, силно се препоръчва да се използва превръзка. В края на краищата тя стимулира такъв процес като контракции на матката и тонизира мускулите..
 • След цезарово сечение се прилага коремна лента. Но естественото раждане също е показател. Превръзката ще помогне за бързото възстановяване на фигурата и облекчаване на гръбначния стълб. Ето защо специалистите силно препоръчват носенето на превръзка след раждането..
 • Покупката на универсален модел ще реши проблема с несъответствието на размера. Такива превръзки лесно променят формата си благодарение на велкро, разположени на различни нива, множество примки и куки.
 • Не използвайте използвани предмети. По време на употреба тъканта губи своята еластичност и няма да може да осигури желания ефект в бъдеще.
 • Ако поставянето на превръзката е трудно, вижте инструкциите на производителя за това как да го направите. Тази информация е включена във всеки пакет..

Противопоказания за употреба

 • Наличието на шевове в перинеума. Превръзката пречи на кръвообращението и поради това забавя лечебния процес.
 • Заболяване на бъбреците. Проблемите с бъбреците причиняват отоци. И превръзката може да доведе до изстискване на оточните зони.
 • Алергични реакции към тъканта на продукта.

В заключение можем да кажем, че носенето на превръзка е полезно. Има добър ефект върху тазовите органи, тонизира мускулите, осигурява бързо връщане към пренаталната форма и решава естетически проблеми.

Когато използвате превръзка, не трябва да забравяте за противопоказанията и времето за използване на продукта. Само лекарят, който наблюдава родилката, определя колко дълго може да се носи превръзката.

Мария Николаевна Шелестова,

специалист по възстановяване след раждане

Какво мислите за превръзката след раждането, скъпи читатели? Напишете вашите мисли и мнения в коментарите!