Кога една жена започва да отслабва след раждането? Щом напусне родзала. Повече от половината от теглото, натрупано по време на бременност, е:

 • теглото на детето обикновено е около 2 кг 500 до 4 кг;
 • околоплодна течност - около 1 кг;
 • уголемена матка - повече от 1 кг;
 • мембрани на плацентата и плода - 600-700 g.

Освен това по време на раждането се губят много калории: това е наистина трудна работа! Колко една жена отслабва веднага след раждането? Ако се качите на кантара, веднага след като станете от леглото за първи път, цифрата ще бъде впечатляваща - от 5 до 9 кг, в зависимост от конституцията на жената и "бременното" увеличение на обичайното тегло.

Колко губи една жена след раждането през първите дни?

В близко бъдеще ще останат още няколко килограма. Докато беше бременна, хормоните направиха значителни промени в тялото й, като увеличаване на теглото като страничен ефект. Това са следните фактори:

 • увеличен обем на кръвта;
 • увеличаване на количеството вътреклетъчна течност;
 • подуване на гърдата и др..

След раждането, в рамките на няколко дни, хормоналният фон отново се променя драстично, възстановявайки се до ново състояние - лактация, или, ако майката не кърми, тя просто започва да се връща към нивото преди бременността. Благодарение на бързо свиващата се матка, намаляване на излишната кръв и други течности, още 2-3 кг ще изчезнат от мама.

Тегло след раждането с кърмене

Природата е осигурила останалите няколко допълнителни килограма, за да осигури консумация на енергия за производство на мляко. Ако жената кърми, това тегло постепенно ще изчезне в рамките на 6 месеца - една година след раждането: естествено, при условие на правилно организиран начин на живот и нормално хранене. Ако не преядете и не помогнете малко на природата с физическа активност, майката ще може да се сбогува с 5-7 кг през първата година от живота на детето без никакви прекомерни усилия.

В никакъв случай не трябва да бързате да си върнете желаните номера и да се впишете в любимите си дънки след месец-два. Принудителната загуба на тегло може да повлияе негативно на лактацията и цялостното здраве на жената. Хормоналният баланс ще се върне в първоначалното си състояние само след година или дори две.

Майките, които не кърмят, могат да си позволят леко да ускорят загубата на тегло поради по-голяма свобода в храненето и разрешената физическа активност.

Защо една жена не отслабва след раждането?

Ако теглото не изчезне, а напротив, се добави, трябва да потърсите причината и е по-добре да се справите с него възможно най-бързо. Твърдо натрупаните килограми здраво се „придържат“ към майката заедно с променения начин на живот и да се отървете от тях ще бъде много по-трудно, отколкото ако действате незабавно. Проверете себе си:

 • продължавате ли да ядете за двама по навик;
 • може би се поддавате на натиска на близките, които се опитват да ви нахранят повече калории, „така че млякото да е хранително“;
 • неправилно организирана диета - кратки закуски вместо нормални ястия, тежки хранения през нощта, липса на сън;
 • ниска физическа активност, ограничена до кратки разходки и седене с количка на пейка.

В тези случаи трябва да преразгледате начина си на живот и диетата си: компетентните специалисти от нашия проект с удоволствие ще ви помогнат да направите това индивидуално..

И ако трябва да посетите лекар?

Колко губи една жена след раждането е относителен въпрос. Загубата на тегло или, обратно, прекомерното наддаване на тегло в следродилния период не винаги са нормални възможности. В около 5% от случаите не са виновни храната или физическите упражнения, а хормоналните фактори или здравословните проблеми.

Твърде много…

Невроендокринен синдром след раждането - заболяване, при което балансът на хормоните се нарушава. Жените, които имат бременност с усложнения - заплаха от спонтанен аборт, прееклампсия, повишени нива на захар и др., Донякъде увеличават риска от цезарово сечение - имат по-голяма предразположеност към него. Такова нарушение е придружено от бързо наддаване на тегло - жената наддава 8 или повече кг през първите няколко месеца след раждането. В този случай е необходимо да се консултирате с лекар за назначаването на лекарствена терапия. Но лекарствата трябва да бъдат допълнени чрез коригиране на храненето и физическата активност - с удоволствие ще помогнем за това..

Няма нужда да се топим пред очите ни

Бързата загуба на тегло след раждането е по-рядка, но не и невъзможна. Ако загубите 7-10% от теглото си твърде бързо, това не е причина за радост, а за безпокойство, особено ако жената кърми. Драматичната загуба на тегло не само показва неизправност в здравето на майката, но също така може да навреди на лактацията. Неговите причини могат да бъдат:

 • пренебрегване на собственото им хранене и сън и почивка;
 • прояви на следродилна депресия;
 • нарушения в храносмилателния тракт;
 • по-сериозни здравословни проблеми (хепатит, тумори и др.).

Задължително е да бъдете прегледани от лекар, да разберете причината за загуба на тегло и да вземете необходимите мерки. Психотерапевт ще помогне при депресия. Необходимостта от установяване на хранене, разумна физическа активност и нормално ежедневие не отменя.

Колко кг оставя веднага след раждането: нормата и отклоненията

По време на раждането на дете, жената със сигурност ще наддаде на тегло. Но след раждането на бебето тялото на младата майка не винаги изглежда еднакво и най-често отражението в огледалото на променената фигура не е никак щастливо. Колко килограма оставя веднага след раждането, какви са процентите и отклоненията - този въпрос тревожи повечето новородени майки. В много отношения теглото зависи от самото дете - някой се ражда истински герой, а другото бебе тежи малко. За да разберете какви норми съществуват, трябва да знаете какво представлява теглото на бъдещата майка по време на бременност.

Какво определя натрупаното тегло?

По време на носенето на нероденото дете фигурата на жената със сигурност ще се промени и ще напълнее. Мазнините се натрупват в корема, а млечните жлези се уголемяват. Такива промени са причинени от подготовката за удобно раждане на бебе и предстоящото кърмене. Теглото на бъдещата майка преди раждането включва:

• теглото на самото бебе (около 3500g);
• тегло на плацентата (600-900 g);
• теглото на уголемената матка (800-1000g);
• масата на околоплодните води (810-830g).

Към горното трябва да се добави увеличен обем кръв и междуклетъчна течност - около 3 кг. Телесните мазнини също са приблизително 2,6-4,5 кг.

Скоростта на наддаване на тегло за цялата бременност е:

• 15,3 килограма за слаби жени;
• 13,7 кг за средното телосложение на родилката;
• 9-10 кг за пълна дама.

След раждането отслабването е неизбежно, но има норми за това..

Колко кг оставя след раждането на дете?

По време на раждането жената губи много голямо количество течност, околоплодни води и кръв. Отслабването след раждане е около 7-11 кг, но може да бъде и повече. Осмотичното и онкотичното налягане намалява в телесните тъкани. Излишната течност, която е причинила подуване на краката по време на бременност, се отделя с урината след раждането. Има голямо намаляване на телесното тегло. Освен това тялото на майката вече не се нуждае от необходимите хормони, които са отговорни за запазването на детето. Броят им също намалява. Промените в метаболитните процеси след раждането на бебето влияят върху загубата на тегло.

Кърменето също влияе върху намаляването на килограмите. Ако по време на кърмене теглото започне да се увеличава, това означава, че в следродилния период майката не спазва правилната диета, не спазва ежедневната си диета и консумира висококалорични ястия. Мазните и пикантни храни повишават апетита.

Къде отиват килограмите веднага след раждането??

При нормално протичане на бременността околоплодните води тежат около един литър. Отклоненията в тази цифра са причинени от наличието на многоводие или слабо вода. С просто раждане теглото се губи по следния начин:

1. Тегло на детето.
2. Загубата на кръв ще бъде приблизително 0,5 литра.
3. Към тях се добавят 700 грама плацента. По този начин общото изгубено тегло след раждането е приблизително 5 кг. В много случаи тази цифра може да бъде леко надвишена..
4. Ако майката е имала оток преди раждането, то след раждането жената ще загуби около 2-3 литра течност.
5. Естествено жената, която ражда близнаци, ще свали повече килограми и течности.

Някои родилки съобщават за загуба на тегло от 6 или повече килограма. Ако една жена е качила около 10 килограма преди да роди, тогава тя ще остави около 5-6 кг в родилния дом. Майките, които са наддали около 20 кг или повече по време на бременност, няма да усетят голяма разлика в загубата на 5-7 кг след раждането. Разбира се, загубата на тегло във всеки отделен случай е индивидуална. До изписването от болницата много жени стават по-леки с 7-8 килограма. След цезарово сечение се губят приблизително 7,2 - 7,8 килограма телесно тегло.

Кога ще се върне предишното тегло?

Връщането към обичайния показател за телесно тегло се случва постепенно и понякога може да бъде около 6 месеца. Ако през първата половина на годината една жена кърми дете, тогава теглото определено ще намалее с 6-7 килограма. Това обаче изисква спазване на правилната диета и не преяждане..

Контракцията на матката също постепенно настъпва. Матката придобива обичайните размери преди бременността само 6 седмици след раждането на детето. До напускането на болницата тя ще бъде намалена само с 200 г. По-нататъшно свиване на матката се случва с кърменето на бебето, което стимулира производството на хормона окситоцин. В резултат на това обемът на матката постепенно ще намалее и следователно телесното тегло ще намалее..

След раждането повърхността на органа също се изчиства от всички ненужни тъкани. Повишеният обем на кръвта се губи. В резултат на това се губят около 1,5 кг. Кървавото отделяне (лохии) се отстранява от утробата веднага след раждането. По време на изписването от родилното отделение загубата на тегло поради кървави изхвърляния е около 300-400 g.

Мастните натрупвания, натрупани от жена по време на бременност, не изчезват веднага. Те подпомагат процеса на лактация, енергийните разходи и осигуряват необходимото ниво на масленост на млякото. През първите 3 месеца след раждането на бебето майката постепенно губи 1 кг на месец. Разбира се, ако диетата й е правилно балансирана и жената е физически активна.

Отклонения от нормите

Какво е причинило различните отклонения от нормите? Тези показатели характеризират само приблизителна загуба на тегло след раждане и са фокусирани върху нормалната физика на жената и бременността без усложнения. Възможни са отклонения, ако:

• бременността се усложнява от много нарушения на развитието на плода;
• ранно или късно раждане;
• има оток.

Интензивното лечение на усложнения при бременност с интравенозни и други лекарства може да причини подуване на крайниците. С такова лечение тялото на жената просто не може да се справи с бързото елиминиране на излишната течност. В резултат на това се увеличава неговият обем, излишъкът от който не се отстранява веднага след раждането. Следователно загубата на тегло след раждането може да бъде много малка. Подпухналостта е много лесна за идентифициране за всяка майка - трябва да натискате с върховете на пръстите си по краката и краката. Ако след натиск останат трапчинки, следи от еластични чорапи, обувки не стоят добре, тогава има излишна течност.

Друга причина за отклонения в нормалното отслабване е заместването на мускулната тъкан с мастна тъкан. Характерните симптоми на това са:

• плаващи форми на тялото;
• увиснало дупе;
• висящ корем;
• появата на стрии.

В такива случаи има или прекомерна загуба на тегло след раждане, или недостатъчна. В случая, когато бъдещата майка получи малко количество протеин, тогава за развитието на плода той се консумира от мускулната тъкан на жената. В резултат на това мускулната маса беше частично заменена от мастна тъкан и фигурата стана твърде подута..

Хормоналният дисбаланс в организма също провокира отклонения в нормите за намаляване на килограмите. Това обаче е нормално след раждането. Симптомите на хормоналния дисбаланс са:

• виене на свят;
• главоболие;
• безсъние;
• скокове на кръвното налягане.

Правилното производство на женски хормони постепенно ще се стабилизира и теглото на жената ще влезе в следродилния индикатор.

Колко килограма оставя веднага след раждането

Раждането и раждането на дете е период от живота на жената, който не може да се сравни с нищо друго. Раждането на нов човек, неговото развитие и раждане, поемайки ролята на майка - всичко това я прави истински щастлива. Наред с добрите точки, свързани с майчинството, има и неприятни нюанси като появата на наднормено тегло. Всяка бъдеща майка, в очакване на появата на бебето си, поне веднъж се чудеше колко кг остава веднага след раждането.

Наднорменото тегло по време на бременност се формира по няколко причини. Често срещано заблуждение е, че увеличаването на килограмите се случва в резултат на комбинация от прекомерен апетит на майката и растеж на бебето. Мнозина наистина не се ограничават в своите гастрономически желания през този период, но това не е основната причина за проблема, всъщност има много повече фактори, допринасящи за появата му. Част от натрупаните килограми се губят веднага след раждането, други могат да бъдат загубени през първите седмици. Отслабването може да се случи за броени дни и напълно без усилие, или може да отнеме много месеци или дори години..

Причини за повишаване на теглото

Невъзможно е да се избегне увеличаване на теглото по време на бременност. В допълнение към очевидните причини за увеличаването на масата, които включват появата на бебе в стомаха и увеличаването на апетита на майката, има и редица физиологични причини. Трябва да се отбележи, че средно развит плод достига тегло от 3,5 кг. Преди началото на раждането в тялото на жената се образуват редица „ненужни“ неща, които „изчезват“ веднага след раждането на детето.

Те включват:

 • следродилно, чиято маса може да достигне една трета от теглото на детето - 0,6 кг;
 • с растежа на бебето се увеличава обемът на тъканната течност и кръвта в тялото - 3 кг;
 • околоплодна течност - 0,8 кг;
 • уголемена матка 1 кг;
 • образуването на мастна тъкан в корема - от 2,5 кг.

Освен това, колкото по-близо до раждането, толкова по-тежки стават гърдите. През това време тя наддава около 0,5 кг. Това се дължи на факта, че тялото се подготвя за лактация. Що се отнася до мастните натрупвания, външният им вид може да бъде не само в корема, но и на бедрата и седалището. В по-голяма степен това зависи от храненето. Нарастващото дете се нуждае от много хранителни вещества за нормално развитие. Те се изискват и от майката, така че бременността да не се отрази негативно на нейното здраве. Освен това жената се нуждае от много енергия през това време..

По това време е категорично невъзможно да се подложите на диета, за да не лишите себе си и плода от важни елементи. В тази връзка не се ограничавайте прекалено много в храната, но трябва да се храните правилно. Акушерът, водещ бременността, ще следи наддаването на тегло до раждането. Твърде голямото увеличение може да повлияе негативно на здравето на детето и майката..

Забележка! Нормалното наддаване на тегло за целия период на бременността е 12,2 кг. Този показател може да варира в зависимост от физиката и здравословното състояние на жената..

В този случай всяка норма е условна. Изобщо не е едно и също да добавите 10 кг на слаба висока момиче или да спечелите същото количество на ниска и затлъстела дама. Оптималната стойност за конкретен случай се изчислява, като се вземат предвид всички индивидуални характеристики. По време на регистрацията лекарят прави всички необходими измервания, въз основа на които прави заключение колко килограма, натрупани преди началото на раждането, ще бъде норма.

Диаграма за отслабване след раждането

Много майки губят почти цялото натрупано тегло веднага след раждането и до изписването им изглеждат същите като преди бременността. Това се случва при условие, че сте в добро здраве и нямате усложнения. В родилния дом майките се отърват от всички вещества, натрупани по време на бременността, които са важни за вътрематочното развитие на бебето, но са безполезни след раждането му. За да разберете колко килограма тегло една жена губи по време на раждането, трябва да разберете кои тъкани и органи напускат тялото й, както и колко тежат.

Натрупва се по време на бременностИзгубени след раждане
Плацента0,6 кг0.6 кг
Тъканна течност1,5 кг-
Кръв1,5 кг0,3 кг
Амниотична течност0.8KG0.8KG
Уголемяване на матката1 кг-
Мастна тъкан2,5 кг-
Млечни жлези0,5 кг-
Дете3,5 кг3,5 кг

Всички показани цифри са средни. Веднъж родено, бебето вече не влияе върху теглото на майката. Напълно по време на раждането жената също "губи" плацентата и околоплодните води. Според тези насоки теглото се намалява с 4,7 кг. Останалите 7 кг ще изчезнат през следващите няколко седмици. Тъканната течност може да излезе по-късно естествено. Трябва обаче да се има предвид, че с кърменето бъбреците ще функционират пълноценно, така че течността ще остане в тъканите до спиране на лактацията. Загубата на кръв от 0,3 кг е "много" условен показател. Всяка жена губи различно количество. Важното е как се е появило детето. При естествено неусложнено раждане тази стойност остава в рамките на 0,3 кг. В резултат на цезарово сечение отнема до 1 кг. През първите 6 седмици след раждането се наблюдава интензивно свиване на матката. По това време тя се свива, което води до елиминиране на излишната кръв от тялото и намаляване на корема. В резултат на премахването на ненужните тъкани, обемът на кръвта, теглото и размерът на матката се нормализира.

Независимо от това колко кг остават непосредствено след раждането, излишните килограми все пак ще останат, дори и да са напълно незначителни. Мастните натрупвания няма да изчезнат по време на или непосредствено след раждането. При нормален метаболизъм и правилно хранене ще отнеме само няколко месеца, за да влезете във форма.

Важно! За първи път след раждането не трябва да спортувате. Това важи особено за онези жени, които са имали цезарово сечение. След бременност и раждане тялото е твърде отслабено, за да понесе адекватно такива натоварвания.

Освен това упражненията могат да навредят на лактацията. В резултат на физическо натоварване млякото може да изчезне напълно. Що се отнася до гърдите, които са станали тежки по време на бременност, тя не само не достига обичайното си тегло, но и значително го добавя. Това се отнася за тези, които кърмят. Млечните жлези на майките, които не кърмят, възвръщат теглото си скоро след раждането.

Защо теглото може да не изчезне

Всеки организъм е индивидуален, съответно, всяка жена се възстановява след раждането по различни начини. Ако наддаването на тегло беше в рамките на нормалното, това изобщо не означава, че новородената майка ще я загуби за кратко време. Често има случаи, когато тежестта е изчезнала, но силуетът не се е възстановил. Има много причини, които могат да доведат до тези резултати..

Най-често срещаните от тях са:

 • заместване на мускулната тъкан с мастна тъкан;
 • задържане на течности в тялото, подуване;
 • дисфункция на хормоналните нива;
 • диастаза на ректусните коремни мускули.

Дори ако една жена е била в отлична форма преди бременността, но по време на бременността не се е хранила правилно, фигурата й може да загуби контурите си. Намирайки се в позицията, момичето трябва да яде това, което е необходимо за развитието на бебето. Ако нещо липсва в диетата на майката, детето ще вземе необходимото от тялото си. В случая с „размазания“ силует може да се предположи, че бременната жена е яла малко богати на протеини ястия. Този елемент е взет от нейната мускулна тъкан. Това от своя страна беше заменено с мазнини. Майките отслабват, бързо отслабвайки, но мускулите им не се връщат в предишната си форма. В този случай за възстановяване ще са необходими физически натоварвания, но, както беше отбелязано по-рано, е невъзможно да се започнат веднага след раждането..

Доста често събитие при бременни жени е появата на оток. Натрупването на течност в тъканите може да възникне по различни причини. Най-често това е нарушение на функционирането на бъбреците, което не може да се справи с натоварването. Поради тази причина те могат да се появят по време на кърмене. Освен това отокът може да се появи в резултат на лечение с капкомери..

Важно! Ако установите, че имате повишена подпухналост, трябва да се консултирате с лекар. Той ще може да установи причината за тяхното възникване и при необходимост да предпише лечение.

За да откриете оток, трябва леко да натиснете с пръсти гърба на ръката или подбедрицата. Малки вдлъбнатини трябва да останат на точките на натиск. Също така си струва да обърнете внимание дали по кожата има следи от гривна, каишка за часовник, пръстени или ластици от чорапи. Хормоналните смущения са чести след раждането. Те могат да доведат до внезапно наддаване или загуба на тегло. В допълнение към качването на килограми, може да има признаци като главоболие, подуване, скокове на налягане, нарушение на съня и световъртеж.

Хормоналният фон се стабилизира сам за няколко месеца. Ако обаче това състояние продължи дълго време, това е причина да се консултирате със специалист. Много майки са изправени пред такъв проблем като увиснал корем. В същото време те отслабват много, занимават се със спорт, но неприятният дефект не отива никъде. Това се дължи на факта, че в резултат на бременността, ректусният коремен мускул се разминава по бялата линия. Почти половината от всички майки страдат от това заболяване. Само хирургът ще помогне да се премахне..

Наддаването на тегло по време на бременност е нормално физиологично явление. Не може да бъде иначе, защото по това време в тялото на жената има много процеси, които правят възможно раждането и раждането на здраво бебе. Трябва да го приемете спокойно. Повечето от наднорменото тегло ще бъдат намалени веднага след раждането. За да изчезнат излишните килограми, ще трябва да се придържате към правилните хранителни принципи. След известно време, когато тялото се възстанови, също ще бъде възможно да се упражнява..

Загуба на тегло след раждане или колко кг отива директно в болницата

Образът на щастлива, успешна и в същото време великолепно изглеждаща майка, наложен от общественото мнение, предизвиква униние, ако този образ не отговаря на душата на млада майка. Поглеждайки се в огледалото в недоумение, жената отбелязва, че фигурата съвсем не е същата като преди бременността и теглото не се нормализира..

Колко тегло имате след раждането? И колко кг трябва да изчезнат веднага след раждането?

Какво е натрупаното тегло?

Всички жени неизбежно наддават на тегло по време на бременност. От какво се състои и колко "излишни" килограма е норма?

 • Теглото на самото дете е средно 3500 кг.
 • Теглото на плацентата или бебешкото столче в идеалния случай е 1/6-1 / 3 от теглото на плода. В нашия среден случай 600-900 g.
 • Значително отгледана матка - 800-1000 g.
 • Амниотичната течност е нормална (при ниско ниво на вода и многоводие показателите са различни) е 800 ml или около 820 g.
 • Млечните жлези се увеличават средно с 500 g.
 • Обемът на кръвта и междуклетъчната течност също се увеличава с 3 кг.
 • Натрупват се мастни натрупвания, главно в корема (за комфортно, топло и меко съществуване на бебето) с общо тегло 2,5-4,5 кг.

Оказва се, че при нормална физика, едноплодна бременност с добър ход, майката няма хронични заболявания и своевременно раждане, физиологичното наддаване на тегло не трябва да надвишава 12,2 кг.

Степента на наддаване на тегло по време на бременност при жени със слаба физика е 15,2 кг, средната физика е 13,6 кг, затлъстелата физика е 9,1 кг.

Шоколадов комплекс за отслабване:

Колко кг се губят веднага след раждането?

По време на естественото раждане без усложнения се губят 250-300 мл кръв, около 300 г. При цезарово сечение, от 500-1000 мл. Добавяме околоплодна течност 800 g, плацента 600 g и, разбира се, дете 3,5 kg.

Получаваме желаната цифра за отслабване веднага след раждането при 5,2 кг за естествено неусложнено раждане и около 5,7 кг за раждане с помощта на цезарово сечение.

Но какво да кажем за останалите 7 кг?

Матката се свива постепенно и забременява по размер и маса 6 седмици след раждането. До изписването от болницата следродилното тегло ще намалее с още 200 g поради намаляването на матката. При хората, които не кърмят, тази цифра може да е по-ниска. При кърмене се стимулира производството на окситоцин в организма, което причинява маточни контракции и в резултат на това намалява обема му.

Поради контракциите на матката се наблюдават кървави отделяния от гениталния тракт - лохии. Така тялото се изчиства от всичко, което е станало ненужно в маточната кухина след раждането. В същото време остатъците от увеличения обем на кръвния поток по време на бременност се освобождават - средно до 1,5 кг. Lochia е най-интензивна през първите 2-3 дни след раждането и благодарение на тях загубата на тегло чрез изписване може да бъде 300-400 g.

Натрупаните мастни натрупвания не изчезват веднага никъде и постепенно се изразходват за поддържане на енергоемкия процес на лактация и даване на необходимото съдържание на мазнини в млякото, ако липсва мазнина в диетата на кърмачка.

Ако не преяждате, диетата е балансирана и не надвишава 2600 калории на ден и сте физически активни, тогава излишните мазнини от корема, отстрани и бедрата ще изчезнат през първите три месеца след раждането на дете, 1 кг на месец, а през следващите - 1,5 кг на месец без допълнителни физически натоварвания.

Което освен това в периода на възстановяване след раждането е изключително нежелателно и особено след цезарово сечение.

Що се отнася до гърдата, 500 g, получени по време на бременност с кърмене, не само няма да отидат никъде, но също така могат да се увеличат и теглото след раждането в случай на гърда има тенденция да се увеличава.

Същото се отнася и за натрупаната междуклетъчна течност. Ако кърмите, пролактинът, който влияе на водно-солевия метаболизъм в организма, инхибира отделянето на соли през бъбреците и в същото време отделянето на течност от тялото. А тези допълнителни 1,5 кг течност, които са се появили по време на бременност, могат да се върнат и да останат с вас до самия край на кърменето.

Така че, когато напускате болницата, загубата на тегло е средно 7,2 кг или 7,7 кг след цезарово сечение. Останалите мастни 2,5-4,5 кг изчезват постепенно по време на кърмене. И през целия период на кърмене се задържат „излишни“ 2-2,5 кг благодарение на закръглените гърди и стратегическото снабдяване с течност в тялото.

Изключения от правилата и защо стомахът стърчи

Горните стойности - характеризират приблизителната загуба на тегло непосредствено след раждането при условия на нормална физика и неусложнена едноплодна бременност с раждане навреме..
Често се случва, че когато наддаването на тегло по време на бременност попадне в рамките на нормата, килограмите непосредствено след раждането отнемат малко повече или по-малко, отколкото би трябвало. Каква е причината?

Ако през третия триместър на бременността сте имали повишен оток или по време на раждане и след тях е имало интензивно „капене“ с капкомери, то след 3-4 дни тялото може да не се справи с отстраняването на излишната течност. Следователно загубата на тегло може да не е значителна..

Определянето дали имате оток е достатъчно лесно. Когато натискате с върховете на пръстите си върху външната повърхност на стъпалото и подбедрицата, не трябва да се образуват трапчинки или те бързо изчезват. Също така, в случай на подпухналост, пръстените, ръкавиците не прилягат добре и се отстраняват, обувките не се побиват веднага сутрин или вечер, има следи от ластици от чорапи по пищялите.

Ако границите на тялото "плуват", дупето изчезва, стомахът виси, появяват се стрии (протеинът е необходим за образуването на колаген) и отстрани на ушите, тогава най-вероятно мускулната тъкан е заменена от мастна тъкан. В същото време има както прекомерна, така и недостатъчна загуба на тегло след раждането, в зависимост от количеството мазнини, съхранявани от тялото..

Ако по време на бременност малко протеин влезе в тялото на бъдещата майка, тогава той е взет от мускулната тъкан на майката за развитието на детето. Плюс това намалената физическа активност и мускулната маса се заместват отчасти с мазнини. Настъпва ефектът от отслабването - намаляване на общото тегло и увеличаване на обема, плуване на контурите на тялото.

Също така, хормоналният дисбаланс може да се превърне в една от причините за неспазване на стандартите за отслабване. Хормоналните смущения са абсолютно нормални след раждането и съотношението на женските хормони се стабилизира само по себе си в рамките на няколко месеца. Колко килограм трябва да отиде при хормонален дисбаланс е трудно да се предскаже.

Симптомите на това състояние са главоболие, световъртеж, безсъние, нестабилно кръвно налягане, задържане на течности и подуване. Може да настъпи както рязка загуба на тегло, така и увеличаване и липса на грижи за излишните килограми.

Изглежда, че теглото е отишло както трябва и може би дори повече, отколкото трябва, но стомахът не иска да отиде никъде. Веднага след раждането е трудно да се постави такава диагноза, но тя се среща при 40% от родилите жени. Говорим за диастаза на ректусните коремни мускули. Това става очевидно 2-3 месеца след раждането на детето и е следствие от разширяването на бялата линия на корема и отделянето на ректусните мускули един от друг по време на носенето на детето. Възможно е да има неестетично изпъкване на корема. Ако жената се опитва да поддържа формата си и отделя време за физическа активност, тогава диастазата не е много забележима, но това не означава липсата й.

И така, колко отива един килограм след раждането? За всяка жена процесът на отслабване е толкова индивидуален, че е невъзможно да се отговори еднозначно на този въпрос за всички наведнъж. И ако вашите ценности не се вписват в някои стандарти, тогава не се обезсърчавайте! С компетентен подход и спазване на препоръките на експертите, поддържане на кърменето и оптимистично настроение, цифрите на кантара и външния вид определено ще достигнат желаното ниво!

- Как се справяте с малко дете, каква е вашата тайна?
- Тайната ми е проста - нямам време за нищо!

Нашите експерти

Списанието е създадено с цел да ви помогне в трудни моменти, когато вие или вашите близки сте изправени пред някакъв здравословен проблем!
Allegology.ru може да стане вашият основен асистент по пътя към здравето и доброто настроение! Полезни статии ще ви помогнат да разрешите кожни проблеми, затлъстяване, настинки, ще ви кажат какво да правите, ако имате проблеми със ставите, вените и зрението. В статиите ще намерите тайните как да запазите красотата и младостта на всяка възраст! Но и мъжете не останаха незабелязани! За тях има цял раздел, в който могат да намерят много полезни препоръки и съвети за мъжката част и не само!
Цялата информация на сайта е актуална и е достъпна 24/7. Статиите постоянно се актуализират и преглеждат от експерти в медицинската област. Но във всеки случай винаги помнете, никога не трябва да се самолекувате, по-добре е да се свържете с Вашия лекар!

Колко килограма се губят веднага след раждането

Здравейте момичета.
Тук имам интересно наблюдение. Усещането е, че колкото повече тегло напълнявате по време на бременност, толкова повече килограми губите с раждането..
Разкажете ни как беше.

PS. И винаги се изненадвах как някои успяха да свалят до 11-12 кг по време на раждането. Е, нека детето + плацента + пикочен мехур + кървене - 5-6 кг. Къде е останалото? Или това е просто клизма и глад за един ден (загуба на вода), а на следващия ден всичко се възстановява?

паштет
По време на бременността качих 14 кг, 12 кг изчезнаха веднага след раждането. (дете 4200)
Изхвърлих останалите 2 кг в рамките на една седмица.

Едва ли това се дължи на клизмата.... Да, и не гладувах. Ядох в 19 часа, родих в 4 сутринта и вечерях в 13, макар че нямаше особен апетит, емоциите преодоляха. Не е ясно къде са отишли ​​убийците.

и започнах да напълнявам, когато детето беше на 2 месеца, ето, това е как песъчи, трябва да ядете по-малко.

По време на бременността качих 17-20 кг, не знам със сигурност. В крайна сметка просто спрях да се претеглям, за да не се разстроя. Когато се върнах от болницата, имаше 11 кг допълнително, сега 1 кг остава да завърша.

Мисля, че са необходими много калории, за да започне производството на мляко. Казаха ни, че разходите за организма за производство на мляко са приблизително равни на три часа фитнес тренировки дневно. Това е, когато всичко вече е нагласено и мисля, че винаги е по-трудно да се започне. Е, раждането, разбира се, също изисква сила.

Качих 24 кг, отне 13 кг за седмица! Раждането беше дълго, 16 часа, тя не яде нищо, плюс имаше подуване, очевидно излишната вода изчезна.

И сега тези 11 кг останаха! Вярно, ям добре.

Наддадох 16 кг за бременност, след раждането отне 9 веднага, след няколко месеца останалите, към днешна дата вече 19 кг са отишли
ето статията, обясняваща всичко:
"Какво е наддаването на тегло на бъдещата майка? Увеличението на теглото на майката се състои от следните компоненти: дете 3,0-3,5 кг матка 800 г обем кръв 1,3-1,8 кг течност, мазнини, тъкан на гърдата 4,5 кг плацента 450g-800g околоплодна течност 900g

Въз основа на това, оптималното наддаване на тегло по време на бременност е 8-12 кг. (според американските стандарти увеличаването с 11-17 кг се счита за оптимално) Еднообразното наддаване на тегло и поддържането му в препоръчаните граници може значително да намали риска от такива типични спътници на бременността като хемороиди, разширени вени, болки в раменете и гърба, умора, лошо храносмилане и задух. Ако жената е с наднормено тегло преди бременността, рискът за нейното здраве и за бебето се увеличава. По-специално се увеличава вероятността от излишно кръвно налягане и диабет при бременни жени. Може да има проблеми с точното определяне на продължителността на бременността, тъй като ръчните методи за определяне на височината на очното дъно и размера на матката, използвани от лекарите, може да са неподходящи поради мастния слой. Майките с наднормено тегло често имат по-големи плодове от обикновено. Когато към това се добавят здравословни проблеми, резултатът често е трудна бременност и цезарово сечение. Ето защо е особено важно за такива жени да се грижат добре за себе си, да водят здравословен начин на живот и да спазват правилната диета.. Жените с наднормено тегло по време на бременност не могат нито да отслабнат, нито да напълнеят. Диетата им трябва да бъде нискокалорична, но богата на витамини, минерали и протеини. Комплект физически упражнения за бъдещи майки ще ви помогнат да поддържате теглото под контрол. Оптималното средно наддаване на тегло се счита за 500 грама на седмица през втория триместър. В началото на бременността наддаването на тегло става бавно, след това се ускорява и по-близо до раждането отново се забавя. Ако обаче за една седмица сте добавили 100 грама, а през друга - килограм, и нямате други симптоми (подуване, високо кръвно налягане, протеини в урината), това не означава, че сте започнали някакви сериозни усложнения. Само когато наддаването на тегло остава много голямо в продължение на няколко седмици, трябва да се предприемат действия. "

Как правилно да отслабнете след раждането

По време на бременност жената наддава: това е необходимо за безопасното раждане на бебето и раждането му. Средно всеки трябва да наддава от 19 до 12 кг по време на бременност, ако е била много слаба преди зачеването - допустимо е до 15-17 кг, ако е била с наднормено тегло - не повече от 7-9 кг. Тук писахме за опасността от наднормено тегло по време на бременност..

След раждането по-голямата част от теглото се губи в болницата - това е теглото на самото бебе, плюс плацентата, околоплодните течности, течността от тъканите, загубата на кръв и малко мазнини, докато диетата бъде коригирана. Но все пак излишните килограми остават и трябва постепенно да влезете във форма. Как да отслабнете ефективно и възможно най-естествено? Ще съберем най-полезните и ефективни начини.

Тегло след раждане: защо остава?

Учените са изчислили, че в рамките на една година след раждането жените запазват 3-5 кг наднормено тегло. Също така има голяма вероятност наддаването на тегло да остане до следващата бременност, независимо от разликата между децата. Често събраните с първото бебе мазнини дълго се „залепват“ отстрани, отдолу и ханша, а вината са женските хормони, чийто баланс се променя, както и промените в апетита и липсата на време за себе си.

Според Американския колеж по акушерство и гинекология, около 65% от жените в репродуктивна възраст (преди менопаузата) са с наднормено тегло или затлъстяване. По-конкретно, проблемът продължава по време на бременност и също се влошава, създавайки условия за поддържане на тегло след раждане и развитие на затлъстяване. Отслабването след бременност е важно не само за красотата на фигурата, но и за здравето на цялото тяло. Често младите майки просто не знаят как да започнат да отслабват правилно и как да постигнат целта си за отслабване..

Значението на отслабването след раждането

Отслабването след бременност е изключително важно поради следните причини:
Запазването на наднорменото тегло в следродилния период или дори увеличаването му може да е основната причина за затлъстяването. В резултат на това затлъстяването значително увеличава риска за майката от други заболявания, като хипертония и диабет..

Сърцето страда не по-малко, при което натоварването се увеличава, то е принудено да изпомпва кръвта по-активно.
Наднорменото тегло оказва ненужен натиск върху ставите ви, като по този начин увеличава риска от проблеми като артрит. Колените и тазобедрените стави са особено повредени.
Някои проучвания показват, че наддаването на тегло по време на бременност може да увеличи риска от следродилна депресия.
Така че, загубата на тегло след бременността и постигането на здравословно телесно тегло са важни за всяка жена, но трябва да знаете кога и как да започнете да отслабвате..

Как да определим точното време за отслабване след бременност?

Специалистите в областта на диетологията, акушерството и гинекологията, както и здравето на жените предлагат на младите майки да не бързат направо от болницата към фитнеса или веднага да отидат на диета. Изчакайте бебето да навърши поне два месеца и нормализирайте кърменето, преди да намалите калориите за отслабване. Средно повечето майки влизат в неща, които са бременни преди около 8-10 месеца от датата на раждане. Следователно, няма нужда да бързате с процеса на отслабване. По-рязкото и активно отслабване за кратко време може да повлияе неблагоприятно на вашето здраве и лактация..

Повечето жени след раждането естествено губят 50% от теглото си в рамките на шест седмици след раждането. Ако искате да отслабнете сами, консултирайте се с Вашия лекар, преди да започнете да упражнявате или да променяте режима на хранене. Загубата на тегло може да бъде уникална за всяка жена и зависи от фактори като здравето и нуждите на майката, както и здравето на нейното дете..

Полезни съвети за отслабване след раждане

Изберете храна от различни групи

Здравословната и балансирана диета е яденето на храни от всичките пет основни групи (плодове, зърнени храни, зеленчуци, животински протеини и млечни продукти). Здравословната и разнообразна диета ви помага да получите всички хранителни вещества, от които се нуждаете, докато отслабвате (особено ако сте кърмачка).

Заменяйте често някои видове храни с други, за да не станат скучни, а вие получавате всичко необходимо от храната. Две хранителни продукти могат да бъдат еднакви по отношение на тяхното приготвяне, но имат много различни хранителни профили. Фокусирането върху една група храни за отслабване може да доведе до липса на основни хранителни вещества от други групи храни. Затова не се фокусирайте само върху калориите, а избирайте здравословни храни..

Изберете за себе си здравословни закуски

Изследванията показват, че разпределянето на енергийния прием на четири до пет малки хранения на ден може да има благоприятни ефекти върху здравето и теглото. Като такива може да помислите да ядете здравословни закуски като несолени ядки, пресни плодове, кисело мляко, извара или парченца сирене между отделните хранения..

Регулирайте размера на порциите по време на основните хранения. Можете да започнете да водите дневник за храна или да изтеглите приложение на телефона си, за да следите размерите на порциите си. Това ще ви помогне да контролирате приема на храна през целия ден. И в случай, че кърмите и бебето ви има признаци на алергии, дневникът ви ще ви помогне да изчислите алергена.

Контролирайте глада си за нездравословни храни

Практикувайте внимателно хранене

Въпреки че не винаги е лесно да направите това с бебе на ръце, яжте внимателно, концентрирайки се върху съдържанието на чинията, а не върху телевизора, смартфона или домакинските задължения. Този подход принуждава човека да фокусира всичките си сетива върху самата храна, докато яде и по този начин дъвче храната бавно, наслаждавайки се на всяка хапка. Дъвченето на храна добре може да намали общия ви прием на калории, което може да ви помогне да отслабнете.

Избягвайте да пропускате хранене или да спазвате твърда или екстремна диета
Пропускането на хранене или спазването на някаква новомодна диета не трябва да е начин за жената да отслабне след раждането. Това може да причини промени в начина, по който тялото ви се справя с калориите от храната и следователно нарушава метаболизма и загубата на тегло. Това е още по-важно за кърмещата майка, тъй като пропускането на хранене може да повлияе на цялостното следродилно възстановяване и кърмене..

Пийте много

Хидратацията е от съществено значение по време на кърмене и е пряко свързана с производството на кърма. Адекватният прием на течности насърчава правилното производство на кърма, което помага за изгарянето на калории.

Избягвайте храни с високо съдържание на мазнини, захар и преработени храни
Както и сладки сокове и газирани напитки. Различни проучвания показват, че излишната захар, мазнини и натрий могат да допринесат за увеличаване на теглото, като саботират опитите ви да отслабнете по време на бременност. Всичко най-полезно ще отиде в кърмата и за бебето, оставяйки ви най-вредните компоненти..

Предпочитайте домашна храна. Направен е с качествени съставки и можете да регулирате количеството сол, захар или мазнина в готовите си ястия. Можете също така да приготвите храна според вашите предпочитания. Купените в магазина удобни храни понякога имат твърде много скрити мазнини и празни калории..

Избягвайте да пиете алкохол

Следете порциите си извън дома

Водете активен начин на живот

Умно упражнение

Кърмене

Сън и стрес

Най-честите въпроси на младите майки

Отслабването след раждането е от съществено значение, но нещо, което трябва да постигнете постепенно.


Колко време отнема отслабването след раждането?

Това може да отнеме от шест до 12 месеца. Но терминът може да се различава за всяка жена и зависи от няколко фактора - възраст, общо излишни килограми и начин на живот. Не се притеснявайте, ако имате нужда от повече от година, за да се върнете към теглото преди бременността. Продължете да се храните правилно и останете активни.

Трудно ли е да отслабнете след цезарово сечение??
Няма доказателства, че цезаровото сечение може да затрудни отслабването. Проучването не установява връзка между раждането на бебе чрез цезарово сечение и поддържането на теглото на майката.

Загубата на тегло след бременност се постига чрез продължителни усилия. Поставяйте си реалистични краткосрочни цели и променяйте живота си бавно, но сигурно.

Прочетете също на връзката нашия материал за това защо се променят вкусовите предпочитания по време на бременност.

колко кг са останали в болницата?

 • 14 юни 2015 г.
 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Препоръчва се

Wobenzym увеличава вероятността от зачеване

Препоръчва се

Гинекологичен масаж - ефектът е фантастичен?

Ирина Широкова публикува статия в Гинекологията, 19 септември 2019 г.

Препоръчва се

AMG - анти-Мюлеров хормон

София Соколова публикува статия в „Анализи и изследвания“, 22 септември 2019 г.

Препоръчва се

Популярни теми

Автор: Василиса Микулишна
Създаден преди 13 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 8 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 9 часа

Автор: Малек.
Създаден преди 22 часа

Автор: AnechkaZH
Създаден преди 8 часа

Автор: Мама О
Създаден преди 12 часа

Автор: all_login_busy
Създаден преди 9 часа

Автор: TusЯ
Създаден преди 9 часа

Автор: abyrvalg
Създаден преди 9 часа

Автор: Enma13Ai
Създаден преди 6 часа

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Колко килограма се губят веднага след раждането

Преди да раждате, тежах 48 кг., През деветия месец на бременността започнах да тежа 60 кг. След раждането, веднага започнах да тежа 50 кг., Сега отново 48 кг. Казват, че когато първото раждане, тогава не напълнявате, а след второто вече напълнявате. Не знам как някой, изглежда Някой отслабва, а някой наддава.Също се страхувах, че ще наддая, но станах както преди :)

Тегло 48 кг преди раждането, 66 кг в края на бременността,

Сега тежа 50 кг, минаха 3,5 месеца! Почти се върна в предишното си състояние, така или иначе ми харесва :)

веднага - около 8 кг. в смисъл това е дете и всичко придружаващо))

това е бебето, придружаващото и моето подуване

Преди бременността беше 75 кг

По време на бременност качих 20 кг. След раждането, веднага останаха 10, сега тежа 83 кг (синът е 1,5 месеца), но кърмя, така че се храня добре и не съм си поставил особено целта да загубя това излишно тегло - досега той самият постепенно си отива.

Напротив, той се е увеличил, сега мисля как да се отърва от него, отидете на масаж и стъпка.

след първата добавих 20 кг, беше 54. след втората добавих още 10 кг. като цяло, ритник, макар че кърмя. в крайна сметка тежа повече от 80. като цяло, моята казва, че пълнотата ме устройва.

останалите набраха 7 в рамките на 4 месеца. и сега тежа по-малко, отколкото преди бременността. Между другото, не всеки отслабва, когато се храни - приятелят ми се храни от почти година и теглото й е 80 кг и тя само наддава, и не само тя. но по принцип познавам две момичета, които са се хранили и са отслабнали.

Преди бременността тежах 53 кг,

в края на 63 кг, след раждане 57 кг, след това паднах по 2 кг на седмица, кърмя, стигна до 46 кг и спря, сега сме на 8 месеца, тежа 50 кг, не отслабвам и не напълнявам, ям като преди бременност

Тегло след раждането

Преди раждането беше 48 кг, 61 през деветия месец. Когато синът ми беше на 3 месеца, тя се върна в същата форма, кърмеше. Но когато го откъсна от гърдите си за една година, тя напълня. Трябваше да храня dl 1.5.

дъщеря е на почти 2 месеца

регистриран на седмица 5 с тегло 58 кг.
през деветия месец тежа 73, веднага след раждането отне 7 кг, сега тежа 61. Кърмя само.

вече сме на 9 месеца, на GW. Изобщо не отслабвам, първоначално започнах да отслабвам, а след това процесът спря.

Наистина се надявам, че когато спра да се храня, ще отслабна. И сега не се притеснявам. Наднорменото тегло днес е почти 10 кг.

Преди да родя, тежах 54, поради токсикоза през първия триместър изхвърлих 6 кг! До края на бременността тежах 59 кг. В момента тежа 44 кг, детето е на 9,5 месеца. Бременна съм с втория, докато всичко е наред.

докато бременната жена ходеше, тя някак си наддаде 10 кг, след изписването тя натежа - тези 10 кг както се случи, аз се храня, едва три месеца качих и след два месеца пак качих същите 10 кг. КАТАСТРОФ. всички дрехи са малки, точно за да получа това, което носех преди раждането.

56-57 кг. стабилен. По време на бременност 83 кг.
след раждане 79 кг. вече са минали 2 години тежа 70 кг. все още о. колко да губят мазнини поне 60 за повече не мечтая

Преди бременност 59 кг. претеглена

В продължение на 9 месеца кошмар 89 кг. (подути страшно). след раждане на ден 7 71 кг. Година по-късно, вече 55 кг, кърми.

И аз съм за бременност

качи 32 кг. От 48 до 80 кг. След раждането веднага изхвърлих 12 кг. Тя не е кърмила, нямало мляко. Не прибягнах до диети и всичко останало (просто не преядох, докато не загубя пулса си, всичко в умерени количества :)))). Сега теглото ми е 54 кг. Все пак малко по-тънък :)))

след раждането (имам две деца), започнах бързо да наддавам. преди да родя, тежах 50-51, а сега 56. как да сваля излишни килограми?

Преди бременността тежеше 57 кг.

в деветия месец тя тежеше 68 кг, след раждането стана 54 кг, минаха 3 месеца и по това време тежа 46 кг, отслабнах ужасно, трябваше да обновя целия си гардероб;)

Преди бременността тежеше 46 кг в края на 66 кг

Сега 45 кг, загубени 23 кг, кожа и кости :(

преди бременността тежала 55 кг, качила около 30 кг, родила 10 кг наведнъж и в рамките на месец тя отново станала 55 кг. Е, в момента отново съм бременна, не 30 кг, а само 15 кг и раждам след 1,5 месеца.

след това в рамките на месец още 10, се върна към теглото си

Днес гледах програмата на Малахов, темата "Раждане". така че там те посъветваха такава рецепта за салата, за да влезете във форма =))
3 части сладко-кисели ябълки, 1 част корен от целина, настържете всичко, добавете магданоз, копър и 1 с.л. заквасена сметана, или по-добре кисело мляко =))) е вечерта. Късмет!
Моят вече е на 9 месеца, качих 13 кг за бременност, сега ми остават 1 кг =)) но ще ми бъде по-полезно да кача малко повече килограми, иначе краката ми отново станаха тънки..

По време на бременност отбелязва 6.100

Преди бременността е тежала 56, преди раждането 56.100 след раждането и до сега синът има вече 1 година 2 месеца 49 кг. Теглото не се променя, слава Богу

Преди да родя, тежах 47 кг сега, 62, детето е на 7 месеца. По време на приемането беше 67 кг. Оказва се, че съм загубил 5 кг. И няма да отслабна. Кърмя. Когато си тръгна, ще отида на диета, надявам се да се върна към нормалното. Засега на това Не се притеснявам особено от това..

хвърли 7 килограма наведнъж

преди бременност 38, вкара 11, хвърли 7, тихо 4 отиде от само себе си, напълно на GV, син е на 11 месеца

Преди раждането беше 53 кг.

Казват, че всяко дете наддава с 3 кг. И кракът става с един размер по-голям.

направих го!!

Преди бременността беше 53 кг. Преди раждане 71 кг. След изписване 58 кг. Сега дъщеря ми е на две години, 55-56 кг

а размерът на стъпалото беше 37, сега 37,5-38

Бях 45 кг преди раждането, отидох да раждам тежа 64 кг.

Сега синът ми е 1,9 и тежа, както когато отидох да раждам - ​​64 кг. веднага след раждането 8 кг "се изпариха". Набъбвам на скокове, въпреки че през първите 3-4 месеца свалих до 50 кг, а след това започна. Вероятно трябва да залепя устата си с тиксо.

Преди раждането тежах 62. По време на бременността наддадох 24 кг, т.е. в края на бременността тежах 86 кг. След раждането отне само 14 кг. Сега тежа 66. Останах 4 кг до нормалното тегло.

Преди раждането тежах 53-54 кг, при постъпване в болницата - 70 кг. след изписване - 60 кг. Изминаха 2 седмици след раждането - 58-59 кг =)

тегло беше 57 кг, по време на бременност качих 30, след раждане отне 7 кг, включително оток. През първите 3 месеца тя отслабна, тъй като беше на строга диета. След това започнах да ям всичко и теглото отново се увеличи. Сега е 81 кг, детето е на 6 месеца.

Имам 23 седмици бременност и вече съм + 14 кг много притеснена. Не искам да дебеля, искам да раждам, да се занимавам по-бързо със спорт и да облека нормални дрехи, иначе ходя като кок

Алена, здравей, не се притеснявай, всичко ще се оправи, основното е здраво бебе. Радете и се върнете към нормалното с времето. Обърнете внимание на вашата храна и все още можете да ядете отоци, те също придават тегло. Имам 27 седмици, когато раждате ?