В практиката на акушер-гинеколог често се среща мнението, че гинипрал по време на бременност се предписва почти по прищявка на лекар или за всеки случай. Междувременно има строга рамка за назначаването на това лекарство и редица противопоказания за употреба..

Какво представлява Ginipral?

Накратко за това какво е това лекарство и защо Ginipral се приема по време на бременност. Лекарството принадлежи към групата на симпатомиметиците, е средство за лечение на хипертоничност и прекомерна контрактилна активност на матката. Той се използва широко за профилактика на преждевременно раждане и лечение на повишен тонус на мускулите на матката.

Матката е мускулен орган и подобно на други мускулни образувания е способна да се свива. При физиологично протичаща бременност мускулните влакна са в спокойно състояние, контракциите започват с настъпването на падежа. За съжаление повечето жени идват на бременност неподготвени, с много съпътстваща патология, лоши навици и заседнал начин на живот. Има много фактори, допринасящи за развитието на хипертоничност на бременната матка. Това е страшен знак, изпълнен със заплаха от спонтанни аборти и преждевременно раждане, както и с вътрематочна хипоксия и забавено развитие на плода. Всичко това се случва поради недостатъчно снабдяване на детето с кислород и хранителни вещества. Използваме Ginipral по време на бременност от 20-та седмица и имаме доста добри нива на бременност.

Странични ефекти от приема на Ginipral по време на бременност!

Много жени, докато приемат лекарството, се оплакват от сърцебиене, главоболие и световъртеж. Бих искал да ви обърна внимание, че това не засяга сърдечната дейност на детето. Такива оплаквания обикновено изчезват, когато дозата се намали до 1 таблетка на ден.Също така, за да се предотвратят усложнения от сърдечно-съдовата система, се предписват лекарства, които намаляват сърдечната честота, и паралелно се приемат калиеви лекарства. В някои случаи приемът на таблетки екстракт от валериана е достатъчен..

Когато приемате Ginipral, трябва да консумирате по-малко сол и течности, за да предотвратите възможни отоци. Чаят и кафето изострят нежеланите ефекти на ginipral.

Когато ginipral не може да се приема по време на бременност?

Особено забележителни са условията, когато приемът на Ginipral по време на бременност е нежелан или противопоказан:

-хиперфункция на щитовидната жлеза;

-заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, включително сърдечни аритмии с повишен сърдечен ритъм, хипертония.

-първи триместър на бременността.

Няма да е излишно да припомним, че лечението с гинипрал започва само по указание на гинеколог. Когато приемате лекарството, ежедневното измерване на кръвното налягане и сърдечната честота е задължително, при захарен диабет - строг гликемичен контрол (възможни са хипергликемични състояния). В идеалния случай, когато приемате гинипрал, CTG трябва да се извършва ежедневно, за да се изясни състоянието на плода и тонуса на матката. В реални условия такива изследвания се извършват в зависимост от техническите възможности на определено лечебно заведение..

Гинипрал по време на бременност: инструкции за употреба, странични ефекти, аналози

Статии за медицински експерти

 • ATX код
 • Активни съставки
 • Показания за употреба
 • Формуляр за освобождаване
 • Фармакодинамика
 • Фармакокинетика
 • Противопоказания
 • Странични ефекти
 • Начин на приложение и дозировка
 • Предозиране
 • Взаимодействие с други лекарства
 • Фармакологична група
 • фармакологичен ефект
 • Код на ICD-10

Бременността е много тревожен и отговорен период в живота на всяка жена. През този период лекарствата могат да навредят на развиващото се бебе. Лекарят не винаги търпеливо и разбираемо ще обясни на бъдещата майка целесъобразността да се използва това лекарство, което освен това има много впечатляващи странични ефекти. И възникват съмнения - струва ли си да използвате Ginipral по време на бременност?

Това е лекарство, което инхибира контрактилната активност на мускулния слой на матката и по този начин удължава периода на вътрематочно развитие на плода. Неговата активна съставка (хексопреналин сулфат) принадлежи към групата на селективните β-2 симпатомиметици.

Понастоящем Ginipral е едно от най-често използваните лекарства за удължаване на раждането на дете. Ефектът му е добре проучен и доста предсказуем, разработени са мерките, които лекарите предприемат при нежелани реакции от тялото на бъдещата майка..

В идеалния случай при нормална бременност мускулите на матката са отпуснати през целия период. В действителност обаче съвременните бъдещи майки често изпитват стрес, страдат от хронични заболявания и водят не особено здравословен начин на живот. През последните месеци на бременността се появява повишен тонус при жени с голям плод или - носещи близнаци. Има много причини, поради които мускулите на матката започват активно да се свиват. Хипертоничността на матката може да причини преждевременно раждане, освен това се създават неблагоприятни условия за развитието на плода - хипоксия, недохранване, от което, на първо място, страда централната нервна система и нейният основен орган - мозъкът.

За да се предпазят детето и майка му от тези опасни последици от повишената активност на мускулите на матката, се използва горното лекарство..

ATX код

Активни съставки

Показания за употребата на гинипрал по време на бременност

 1. Краткосрочна спешна терапия, включваща инхибиране на преждевременните родилни болки (гестационна възраст повече от три месеца):
  • за транспортиране на родилка до болница;
  • потискане на контракциите при родилка по време на раждане с остър антенатален дефицит на кислород на плода, загуба на пъпна връв и в някои други ситуации, които усложняват хода на раждането;
  • осигуряване на неподвижност и почивка на миометриума преди медицински процедури (цезарово сечение, извършвано ръчно чрез завъртане на плода върху главата).
 2. Масивно инхибиране на ранно раждане със симптоми на зряла шийка на матката (скъсена, изгладена или леко отворена - до два до три сантиметра).
 3. Дългосрочна токолитична терапия за предотвратяване на ранно раждане с продължителна или масивна хипертония без признаци на цервикална готовност за раждане, осигуряване на обездвижване и почивка на миометриума преди, по време на процеса на затваряне на шийката на матката (cerclage) и след процедурата.

Формуляр за освобождаване

Произвежда се под формата на таблетки с доза 500 μg хексопреналин сулфат и разтвор в ампули, съдържащи 25 μg; 10 μg активна съставка.

Фармакодинамика

Активният компонент на лекарството ефективно отпуска миометриума, както и мускулите на бронхите и бронхиолите, като спира техните спазми. Тази съставка потиска не само спонтанните, но и преждевременните контракции, генерирани от окситоцин, които заплашват спонтанен аборт. По принцип мускулатурата на матката реагира с релаксация на действието на лекарството, което допринася за пълното носене на детето.

По време на раждането може да се използва като средство за координиране на трудовата дейност (спиране на необичайно силни и нередовни контракции).

Освен това лекарството е в състояние да елиминира бронхоспазма. Дългосрочната терапия води до нормализиране на секрецията на бронхиален секрет, газовият състав на кръвта и параметрите на външното дишане се нормализират. Освен това ефектът на активната съставка върху работата на сърдечния мускул и кръвообращението на майката и детето практически не се разкрива..

Фармакокинетика

Разпределението в тъканите на човешкото тяло не е добре разбрано. Известно е, че висока концентрация на активното вещество се определя в тъканите на черния дроб, бъбреците и скелетните мускули, по-малко значима - в мозъчния паренхим и сърдечния мускул по време на интравенозна инфузия.

Процесът на разцепване се катализира от катехол-О-метилтрансфераза. В резултат на това се образуват два метаболита - моно- и ди-3-О-метил-хексопреналин.

След приложение директно във вената, около 44% от активното вещество се елиминира през пикочните пътища и само 5% от червата на ден. След това, в рамките на осем дни, останалата част се екскретира по същия начин и в същите пропорции, а също и през жлъчния мехур (около 10%) под формата на О-метилирани продукти на разцепване. В началния етап на елиминиране активното вещество в свободна форма и неговите метаболити в урината не се откриват и след два дни там може да се открие само ди-3-О-метил-хексопреналин. Като се има предвид, че по-малко хексопреналин сулфат се екскретира от червата, отколкото чрез жлъчните пътища, може да се приеме, че част от приложения Ginipral се реабсорбира..

Противопоказания

 1. Сенсибилизация към която и да е съставка в това лекарствено вещество.
 2. Токсична гуша, повишено производство на тиреоиден хормон.
 3. Сърдечно-съдови патологии, включително хипертония, аритмия, тахикардия, аортна стеноза и други.
 4. Бронхиална астма, сенсибилизирана към производни на сярна киселина.
 5. Очна и белодробна хипертония.
 6. Инсулинозависим захарен диабет.
 7. Тежка чернодробна и бъбречна дисфункция.
 8. Неподходящост или опасност от удължаване на бременността.
 9. Фетален дистрес синдром, който не е свързан с маточна хипертоничност.
 10. Първите три месеца от бременността, етап на кърмене.
 11. Следи от кръв във влагалищното течение на бременна жена.

Нежелателно е да се провежда токолитична терапия в случай на нарушаване на целостта на мембраните на яйцеклетката или диаметъра на отвора на маточната шийка над два до три сантиметра.

Когато предписвате това лекарство, първо трябва да прецените добре всички плюсове и минуси, за да прецените разпространението на ползите от употребата му. Терапевтичните мерки се извършват при условията на способността за постоянно наблюдение на състоянието на бременна жена и нейното неродено дете:

 • следете работата на сърдечния мускул (включително ЕКГ, кръвно налягане, пулс) и дихателните функции;
 • водно-солеви баланс;
 • серумни нива на глюкоза и калий, киселинност в кръвта;
 • редовност на дефекацията.

Калиевата заместителна терапия се предписва на пациенти с хипокалиемия.

Появата на болка в сърцето или промени в електрокардиограмата е сигнал за спиране на токолизата.

Наличието на фактори с повишена вероятност за развитие на белодробен оток (многоплодна бременност, прееклампсия, плетора, наличие на инфекция) предполага използването на струйна инжекция на лекарството вместо капково.

По време на терапията с Ginipral се препоръчва да се ограничи приема на сол.

Лекарството засяга и мускулатурата на артериалната стена, има съдоразширяващи свойства, поради което пациентът и нейното неродено дете имат по-бърз пулс и по-ниско кръвно налягане.

Странични ефекти на гинипрала по време на бременност

Употребата на това лекарство най-често причинява оплаквания относно:

 • главоболие, тревожност, безпокойство, замайване до загуба на съзнание, треперене на пръстите, сърцебиене;
 • болки в гърдите, които преминават след спиране на капковата инфузия на лекарството;
 • разстройства на храносмилателното разстройство - гадене, повръщане, запек;
 • повишено изпотяване, зачервяване на кожата;
 • олигурия;
 • подуване (особено при жени с нарушена бъбречна функция), много рядко - белодробен оток.

Резултатите от изследването през периода на токолиза показват хипотония, хипокалиемия, стимулиране на липолиза, повишаване на серумния индекс на чернодробните трансаминази..

В единични случаи сулфатите, присъстващи в лекарството, причиняват реакция на сенсибилизация до развитие на шок (особено при пациенти с бронхиална астма).

Ако токолизата от Ginipral се извършва на родилки със захарен диабет непосредствено преди раждането, е необходимо да се проследи наличието на симптоми на глюкозен дефицит при новороденото, както и - подкисляване на кръвта поради преодоляване на плацентарната бариера от кисели метаболити.

Начин на приложение и дозировка

Дозата, дадена по-долу, е приблизителна, тъй като дозите на Ginipral по време на бременност се изчисляват индивидуално за всяка пациентка, като се отчита комплексът от показатели за нейното здравословно състояние и причините за назначаването.

Краткосрочна токолиза в случаите на осигуряване на спокойно състояние на миометриума преди обръщане на плода към главата, както и преди транспортиране на родилка в болница със симптоми на началния стадий на ранен труд.

Лекарството се инжектира във вена на поток и бавно (в продължение на пет до десет минути), преди това една ампула от два милилитра (10 mg хексопреналин сулфат) се разтваря в 10 ml инжекционен разтвор на NaCl (0,9%) или декстроза (5%). Ако е необходимо, пациентът продължава да получава лекарството чрез инфузия чрез капково вливане със скорост 0,3 μg / min..

Същата схема се използва за краткосрочна профилактика на ранно раждане при силни контракции на маточните мускули и / или малък (до 2-3 см) отвор на маточния фаринкс. Като алтернатива, капкомерът Ginipral се използва по време на бременност (скорост 0,3 μg / min) без предварително инжектиране с струя.

За да регулирате правилно инфузионното устройство, вземете предвид съотношението: 1 ml се равнява на 20 капки.

За да се осигури скоростта на въвеждане на хексопреналин сулфат 0,3 μg / min, необходимият брой ампули се разрежда в 500 ml разтвор на NaCl (0,9%) или декстроза (5%):

 • при разреждане на една ампула от 5 ml (25 μg), скоростта на инфузия трябва да бъде зададена на 120 капки (6 ml) в минута;
 • при разреждане на две ампули от 5 ml (50 mg), скоростта на инфузия трябва да бъде определена на 60 капки (3 ml) в минута;
 • при разреждане на три ампули от 5 ml (75 mg), скоростта на инфузия трябва да бъде зададена на 40 капки (2 ml) в минута;
 • при разреждане на 4 ампули 5 ml (100 mg), скоростта на инфузия трябва да бъде 30 капки (1,5 ml) в минута.

Краткосрочната токолиза при пациент с умерени симптоми се извършва чрез непрекъсната капкова инфузия на минута от 0,075 μg хексопреналин сулфат. За да се осигури необходимата скорост на инфузия, предписаният брой ампули се добавя към 500 ml разтвор на NaCl (0,9%) или декстроза (5%):

 • при разреждане на една ампула от 5 ml (25 μg от активната съставка в 500 ml от всеки определен разтвор), скоростта на инфузия се определя на 30 капки (1,5 ml) в минута;
 • при разреждане на две ампули от 5 ml (50 μg) скоростта на инфузия се определя на 15 капки (0,75 ml) в минута.

Продължителността на капковата токолиза се определя в зависимост от вероятността от преждевременно раждане (тенденция към съкращаване на интервала от време между контракциите, степента на узряване на маточната шийка) и проявите на нежеланите му ефекти (хипотония, аритмия, тахикардия).

Ако контракциите не се възобновят в рамките на два дни, лечението може да продължи с таблетна форма на лекарството. Те се поглъщат с вода в необходимото количество. Таблетка (0,5 mg) се приема час или два преди края на капката. Първо, с интервал от всеки три часа, след това се увеличава до четири до шест часа. Приемайте от два до четири милиграма хексопреналин сулфат на ден. Отмяната се извършва постепенно, като дозата се намалява с половин таблетка на всеки три дни.

Лекарят може да предпише Ginipral в таблетки по време на бременност с неизразена заплаха от прекъсване, въпреки че в този случай по-често се избират други лекарства.

Нежеланите реакции се спират, както следва:

 • назначете две или три таблетки екстракт от валериана едновременно с капкомер или таблетки;
 • верапамил, който забавя пулса, се предписва от лекар.

Неприятните симптоми не е задължително да бъдат напълно елиминирани, особено при интравенозни инфузии. При изразено и не облекчено с помощта на тези средства за негативни ефекти се препоръчва да се отмени това лекарство и да се предпише друго.

Лекарството е адресирано специално към бременни жени, в други периоди, по-специално лактация, не се използва.

Последици за детето

Резултатите от рандомизацията не показват значим ефект от терапията с Ganipral върху перинаталната смъртност или заболеваемост през този период. Стигна се до заключението, че предотвратяването на преждевременно раждане позволява използването на удължено гестационно време поради употребата на това лекарство за извършване на дейности, които подобряват здравето на новородените. Продължителната и честа токолиза на Ginipral обаче води до факта, че новородените изпитват повишена киселинност в кръвта и рядко хипогликемия. Понякога сърдечната честота на плода се увеличава след инфузия (с около 20 удара в минута).

Предозиране

Антидотът е неселективни β-блокери.

Превишаването на дозата се проявява с тежка тахикардия, треперене на пръстите, главоболие, хиперхидроза, хипотония, задух. Като правило е достатъчно да се намали дозата на Ginipral, за да се облекчат симптомите на предозиране.

Взаимодействие с други лекарства

Резултатът от това лекарство:

 • значително намалява или напълно елиминира, когато се комбинира с други β-блокери;
 • увеличава се в комбинация с лекарства, съдържащи производни на метил ксантин (кофеин, еуфилин, теобромин);
 • взаимно се подсилва в комбинация с други симпатомиметици и наркотичното лекарство флуоротан (могат да се появят симптоми на сърдечна дисфункция и признаци на предозиране).

В комбинация с глюкокортикостероиди в черния дроб, натрупването на гликоген намалява.

Ефектът на хипогликемичните лекарства (перорално) намалява при едновременна употреба с хексапринолин сулфат.

Поради несъвместимост не се препоръчва да се използва едновременно с

трициклични антидепресанти, МАО инхибитори, алкалоиди на ергот, минералокортикоиди, дихидротахистерол, лекарства и витаминно-минерални комплекси, които съдържат витамин D и калций.

Тъй като разтворът, опакован в ампули, съдържа сярна киселина, е необходимо тяхното съдържание да се смесва само с разтворите, препоръчани в инструкциите (NaCl (0,9%) и глюкоза (5%)).

За да се намалят страничните ефекти на Ginipral от сърцето, Verapamil таблетки се предписват, по-специално, за нормализиране на ритъма и сърдечната честота. Как да приемате Ginipral и Verapamil по време на бременност трябва да се каже от лекуващия лекар. Тези лекарства се дозират индивидуално, в зависимост от състоянието на бъдещата майка. Необходимо е само да се вземе предвид, че таблетката Verapamil се препоръчва да се поглъща по време на хранене и след един час можете да приемате Ginipral. Ако говорим за инфузионна токолиза, то тя се извършва под наблюдението на специалисти, които ще направят необходимите срещи.

Съхранявайте таблетките и ампулите в оригиналната им опаковка не повече от три години, спазвайки температурния режим до 25 ℃. Да се ​​пази далеч от деца. Използвайте веднага приготвения инфузионен разтвор..

Аналози на Ginipral по време на бременност

Терапията за хипертоничност на матката, която може да доведе до преждевременно раждане, е много индивидуална. Лекарствата се предписват и понякога се комбинират само от лекар, въз основа на данните от прегледа и оплакванията на жената. Следователно кое лекарство да се предпише, Ginipral или Metacin по време на бременност, трябва да се реши от специалист. Гинипрал е специфично лекарство, което действа главно върху миометриума и е силно изразено. Метацинът има по-широк спектър на действие, използва се при спазми на всякакви вътрешни органи, по-често при хроничен гастрит с висока киселинност и гастродуоденални язви, тъй като намалява производството на стомашен секрет, както и на слюнчените и бронхиалните жлези. Метацинът е намерил широко приложение и като токолитик. Противопоказанията и страничните ефекти също се припокриват, тъй като и двете предизвикват подобни ефекти. Следователно, когато предписва лекарството, лекарят ще се ръководи от характеристиките на историята на пациента..

Магнезиевата сол на сярна киселина или магнезия е добра алтернатива на Ginipral, въпреки че ефектът му върху миометриума е по-умерен. Магнезия се предписва, когато заплахата от преждевременно раждане не е толкова значителна. Магнезиев сулфат в таблетки (препарат от магнезий В6) може да се предписва и през първия триместър на бременността със заплаха от спонтанен аборт, когато Ginipral е безполезен, тъй като рецепторите, върху които действа, за да отпусне миометриума, се появяват в края на третия месец на бременността. Магнезият, за разлика от предишни лекарства, е показан за гестоза. Следователно, лекарят ще избере Ginipral или Magnesia, въз основа на характеристиките на конкретния случай. Понякога тези лекарства се предписват в един режим на лечение: на пациента се дава капкомер с магнезия един ден, на следващия с Ginipral. И въпреки че понастоящем Магнезия се счита за слаб токолитик в сравнение с по-съвременните лекарства, но в рамките на неотдавнашен мета-анализ (2009) беше направено заключението, че употребата на това лекарство при наличие на заплаха от преждевременно раждане води до намаляване на честотата на церебрална парализа и смъртност в неонаталния период.... Въпреки това трябва да се внимава с привидно невинната магнезия. Неговото предозиране може да причини дихателна парализа. Антидотът в този случай е калциевите препарати..

Блокерът на калциевите канали Nifedipine или Corinfar, както показва практиката, не отстъпва на другите токолитици по отношение на ефективността. Използва се способността му да отпуска гладките мускули като цяло, включително и в матката. Въпреки това, в инструкциите за употреба, това "сърце" лекарство е противопоказано по време на бременност. Използва се, когато има заплаха от преждевременно раждане, когато други токолитици не помагат или бъдещата майка не ги понася. Практическите наблюдения показват, че употребата на Nifedipine помага за намаляване на неонаталната смъртност. Самото лекарство има относително малък брой странични ефекти, а също така - те не се появяват твърде често и тяхната сила не е голяма. Вярно е, че дългосрочните последици от употребата на нифедипин в токолитична терапия все още не са правилно проучени. Лекарите обаче се интересуват от новото качество на лекарството и го смятат за обещаващо..

Нифедипин започва да се използва през първата половина на бременността, когато Ginipral все още не е ефективен и тогава терапията с Ginipral често е завършена. Независимо от това, безопасността на Nifedipine за бъдещата майка и нейното неродено бебе все още не е доказана, той все още не е признат за официален токолитик. Инструкцията не препоръчва приемането на това лекарство по време на раждането на дете. В допълнение, в хода на различни проучвания беше установено, че лекарството проявява тератогенност, ембриотоксичност и фетотоксичност. Поради това не трябва да се счита за безопасно, особено през първата половина на бременността. И проучване, проведено от Американския национален сърдечен институт, установи, че пероралната употреба на нифедипин от хора със сърдечни заболявания (които на теория трябва да лекува) увеличава риска от инсулт, инфаркт и по този начин увеличава вероятността за смъртност. Следователно изборът между средствата за токолиза, Ginipral или Nifedipine, очевидно е за лекаря. И никакво аматьорско представяне в този случай не е подходящо.

Няма напълно безопасни лекарства, просто трябва да имате добра представа за това как могат да застрашат последиците от приемането на бременната пациентка. С помощта на всички тези лекарства беше възможно да се забави раждането и да се предотврати провал на бременността. Много жени родиха здрави бебета и са благодарни на лекарите за намесата им.

Коментарите на лекарите, както обикновено, са разнопосочни. Те имат инструкции и препоръки как да действат при усложнения на бременността, имат опит в работата с бъдещи майки и опит в употребата на наркотици. Има дори "любими" лекарства. Много пациенти забелязват, че определен лекар обича да предписва някое лекарство, което смята за най-ефективно и безопасно. А мнението на лекаря често си заслужава да се изслуша. Освен това всяка бъдеща майка усеща състоянието си и, ако възникнат съмнения, дали изобщо си струва да пиете хапчета, тоест има няколко възможности - да се консултирате с някой от лекарите. Почивайте повече, по-малко нервност. Има случаи, когато една свещ с папаверин премахва тонуса на миометриума и това състояние вече не се връща..

Ако приемате или не приемате Ginipral по време на бременност, това ще ви каже как се чувствате, особено след като това лекарство е предназначено за болнични условия. Обсъдете съмненията си с лекаря, ако има такива, задайте въпроси - отговорът се ражда в диалога. Така че мислете с главата си, водете се от чувствата си и здравите деца.!

Гинипрал по време на бременност

Никой от специалистите няма да може да даде 100% гаранция, че дори предварително планираната бременност ще протече планирано и според нормата. За съжаление дори внимателната подготовка за такава важна стъпка като раждането на бебе не е в състояние да гарантира на бъдещата майка от каквито и да било, макар и най-незначителни усложнения от радостния период. Какво да кажем, ако бременността изпревари неподготвена жена! В този случай рискът от срещане на непредвидени усложнения се увеличава и следователно трябва да се направи всичко възможно, за да се избегнат тези усложнения..

Един от тях е повишеният тонус на матката, хипертоничност. Много фактори могат да бъдат катализатор за развитието на такова състояние - когато мускулите на матката се свиват твърде често или са постоянно в напрегнато състояние. Това страшно състояние е опасно с непредвидени и сложни последици - до спонтанен аборт или преждевременно раждане на по-късен етап от бременността.

Гинипрал по време на бременност: инструкции

Диагностицирайки хипертоничността на матката, експертите са принудени да прибегнат, за да облекчат нейното напрежение към всякакви лекарства. В този случай не можете да се справите без лекарства: повишеният тонус на матката може не само да доведе до спонтанен аборт, но и да „инхибира“ снабдяването на плода с хранителни вещества и кислород, което го кара да хипоксизира и забавя нормалното развитие на бебето. Ако в ранните етапи на бременността се използват все повече хормонални лекарства за отпускане на матката (хипертоничността през този период е по-често свързана с нарушения на синтеза на хормони), тогава по-близо до втората половина на бременността лекарите отдават предпочитание на по-сериозни лекарства. Един от тях може да бъде Ginipral - лекарство, което има пряк ефект върху съдовете на матката и плацентата, като по този начин насърчава нейното отпускане. Ginipral по време на бременност може да се предписва не по-рано от 16-20 седмици: първият триместър е противопоказание за назначаването му. Само лекарят може да реши дали е необходимо да се използва Ginipral, той също така определя дозировката и продължителността на лекарството. Ginipral по време на бременност може да се предписва както под формата на таблетки, така и под формата на инжекции: в този случай се прилага интравенозно чрез капкомер.

Гинипрал по време на бременност - инструкции

Защо Ginipral се предписва по време на бременност?

Ако лекарят Ви е предписал Ginipral по време на бременност, за какво се предписва това лекарство, може да не знаете. Нека се опитаме да изясним този въпрос. Лекарството се предлага в различни форми. Те се допълват и се използват в различни клинични ситуации..

Ginipral по време на бременност се използва интравенозно или на таблетки. Лекарството може да се прилага интравенозно чрез струя или капково.

Инжектирането на Ginipral се извършва в следните ситуации:

Неусложнен курс на преждевременно раждане. Трудовата дейност се счита за нормална, ако е 38 седмици или по-късно. Ако започнат на 37 седмици или по-рано, те се считат за недоносени. Това е неблагоприятно събитие за плода, което застрашава здравето му. Тъй като тялото напълно узрява и се подготвя за среща с външния свят точно до 38 седмици. Следователно бременността се удължава. Направете го с Ginipral.

Лекарството може да се използва от 22 седмици до 37 гестационна седмица. Преди въвеждането му задължително се оценява състоянието на бременна жена. Тъй като въвеждането на Ginipral интравенозно има няколко противопоказания. Ако е налице, токолитична терапия не се провежда.

При раждане, което е започнало в нормалното време, но се нуждае от забавяне. Тази нужда може да възникне по различни причини. Например, една жена е в линейка на път за родилния дом. За да не се случи раждането веднага и пациентът да има време да бъде отведен до местоназначението, тя получава инжекция Ginipral интравенозно. Също така, токолитичната терапия се използва в случай на напречно положение на плода. Лекарят може да го завърти, което ще улесни и направи възможно физиологичното раждане. Но за това е необходимо матката да спре да се свива. Този ефект се постига чрез интравенозно приложение на Ginipral.

В тази форма лекарството се използва само ако е необходимо за постигане на бърз ефект. Но това е краткотрайно. Ако е необходимо да се постигне дългосрочен ефект, за да се удължи бременността за няколко седмици или дори месеци, лекарството се приема на таблетки. Също така, в болнична обстановка е възможно да се прилага Ginipral интравенозно капково под формата на инфузионен разтвор.

Някои жени се интересуват защо Ginipral капкомери се предписват по време на бременност. Те имат определени предимства пред другите лекарствени форми. Разтворът за парентерално приложение не навлиза наведнъж в кръвта, а постепенно. Следователно, той осигурява изразен токолитичен ефект за дълго време..

Как действа Ginipral по време на бременност

Според механизма на действие това лекарство е селективен стимулант на бета-2-адренергичните рецептори. Голям брой от тях се намират в матката. Следователно взаимодействието с тези рецептори води до намаляване на мускулния тонус на органа..

Гинипрал потиска контракциите. Този процес се нарича токолиза. Може да потисне всякакви контракции на матката: както естествени, така и причинени от прилагането на лекарства от хормона окситоцин, който се използва за стимулиране на раждането.

Чрез намаляване на контрактилитета на матката, Ginipral ви позволява да удължите бременността, докато времето, когато бебето се роди е безопасно. В крайна сметка, колкото по-дълго се развива в утробата на майката, толкова по-добре. Днес повечето родилни болници са в състояние да носят дори тежки недоносени бебета у дома. Но във всеки случай това се отразява на здравето им. Ето защо, ако е възможно да се удължи бременността и да се избегне преждевременно раждане, лекарите винаги го използват..

Когато се прилага интравенозно, лекарството действа бързо, но за кратко. Например, ако въведете Ginipral с струя, ефектът ще продължи само 20 минути. Но ще бъде максимално. В бъдеще се извършва дългосрочна токолиза, за която се използват капкомери и таблетки Ginipral.

Ползи

Ginipral далеч не е единственото лекарство, което може да се използва за предотвратяване на преждевременно раждане. Има и други средства. Но Ginipral има няколко предимства. Благодарение на тях много лекари отдават предпочитание именно на това лекарство пред аналозите. Тези предимства са следните:

  На практика няма ефект върху сърдечния мускул на бременна жена. Следователно лекарството е по-безопасно от другите лекарства от групата на бета-адренергичните рецепторни стимуланти. Тази безопасност се постига чрез висока селективност. Всяко вещество, което стимулира рецептори тип II, може да действа и върху рецептори тип I. Въпросът е само колко силно им влияят.

Колкото по-селективно е лекарството, толкова по-слабо стимулирани бета-1-адренергични рецептори, разположени в сърцето и кръвоносните съдове. Гинипрал - едно от онези средства, които имат минимален ефект върху тях.

 • Не влияе отрицателно на фетално-плацентарния кръвен поток. Лекарството не причинява спазъм на кръвоносните съдове. Следователно няма риск от хипоксично увреждане на феталните тъкани. При продължителна употреба не се развива вътрематочно забавяне на растежа или други нежелани събития, свързани с нарушено кръвообращение в системата майка-плацентра-плод.
 • Притежава висока стабилност. Това прави лекарството високо ефективно. За разлика от някои други бета-2-адренергични агонисти, той съдържа не една, а две катехоламинови групи. И лекарството престава да действа само когато и двете групи са метилирани.

  В организма лекарството е по-стабилно, по-малко податливо на въздействието на ензимите, които унищожават активното вещество. Това се дължи на продължителността на клиничния ефект. Лекарството се използва по-рядко от неговите по-малко стабилни аналози. По-удобно е за пациента.

  Форми за освобождаване

  Ginipral се предлага в три форми:

  • хапчета;
  • инжекция;
  • концентрат за приготвяне на инфузионен разтвор.

  По този начин лекарството може да се използва при бременни жени по три начина. Предписва се под формата на интравенозни инжекции, поставя се под формата на капкомер и се използва в таблетки. Често пациентите питат за какво е предназначен капкомерът Ginipral, ако има таблетки. Те са по-удобни и могат да се използват у дома. Но факт е, че интравенозното приложение води до по-бърз клиничен ефект. Ако токолитичното действие трябва да бъде постигнато незабавно, тогава такова приложение ще бъде за предпочитане. В бъдеще жената се прехвърля от интравенозни инжекции на хапчета.

  В инжекционни разтвори агентът се освобождава в ампули от 2 ml. Това количество разтвор съдържа 10 μg хексопреналин. Общо 5 ампули в опаковка.

  Под формата на концентрат за приготвяне на разтвор с последващо въвеждане под формата на капкомер интравенозно, Ginipral се произвежда в ампули от 5 ml. Всяка такава ампула съдържа 2 пъти по-малко хексопреналин в 1 ml. Но общата сума е по-висока. Само 1 ампула съдържа 25 μg активна съставка. В опаковка има 5 такива ампули..

  След приложението на Ginipral, таблетките се прилагат интравенозно. Те могат да се използват дълго време - до 38 седмици от бременността, когато ще бъде възможно да се роди дете в най-благоприятното време, след като всички негови органи и системи са напълно оформени. Продуктът се предлага в таблетки, всяка от които съдържа 500 mcg хексопреналин сулфат.

  Как се използва средството интравенозно?

  Разтвор за интравенозно приложение е лекарствената форма, с която се започва лечение при преждевременни контракции. И също така в случаите, когато доставката навреме е невъзможна по някаква причина и те трябва да бъдат отложени за няколко часа или дни.

  Ginipral никога не се използва самостоятелно. Токолитичната терапия се извършва само от лекар или специално обучен медицински сестри (акушер-гинеколог). Лекарството се предписва веднага след началото на преждевременно раждане. Колкото по-рано лекарят е започнал лечението, толкова по-добър е резултатът..

  В различни клинични ситуации се използват различни дозировки на Ginipral. Ако раждането започне навреме и е необходимо по някаква причина да се отложи за кратко (например да се обърне плода от напречно положение или да се роди родилката в болницата), тогава се предписват веднъж 10 mg хексопреналин. Това е една ампула от 2 ml. Разрежда се в 10 ml физиологичен разтвор. Инжектира се на поток, но бавно, в продължение на няколко минути.

  За краткосрочно лечение на преждевременно раждане в случай на дилатация или скъсяване на шийката на матката, първо се прилагат 10 mg (1 ампула) от лекарството. След това агентът се предписва под формата на интравенозна инфузия. За това могат да се използват както разтвор, така и концентрат. Добавя се към изотоничен разтвор на натриев хлорид. Оптимална скорост на вливане - 0,3 mcg в минута.

  Правила за въвеждане на Ginipral

  Оптималното количество физиологичен разтвор е 0,5 литра. Към него се добавя необходимото количество концентрат. Въз основа на това се определя скоростта на инфузия. За да получи пациент 0,3 μg хексопреналин на минута, трябва:

  • разтваря се 1 ампула от 5 ml и се инжектира със скорост 120 капки (6 ml в минута);
  • ако 2 ампули се разтварят, скоростта на приложение е 2 пъти по-ниска (60 капки или 3 ml);
  • когато се разтвори във физиологичен разтвор 3 ампули, разтворът се инжектира с 40 капки в минута (2 ml);
  • ако се разтворят 4 ампули от 5 ml, тогава скоростта на приложение се определя на 30 капки или 1,5 ml на минута.

  Ако няма скъсяване или отваряне на шийката на матката, тогава дозата на Ginipral може да бъде намалена 2 пъти. Тоест лекарството се прилага 4 пъти по-бавно. Тоест, 1 ампула от 5 ml се разтваря в 0,5 литра натриев хлорид 0,9% и се инжектира със скорост 1,5 ml в минута. Или разтворете 2 ампули и тогава скоростта на инжектиране е 0,75 ml или 15 капки в минута.

  Интравенозната терапия с Ginipral се използва не повече от 2 последователни дни. Няма смисъл да използвате продукта по-дълго. Ако периодът на бременност е малък, тогава жената се прехвърля на хапчета, които приема вкъщи. Ако това е доставка навреме, която трябва да се забави за известно време, тогава с помощта на токолиза раждането може да се забави само с 48 часа..

  Как да приемате таблетки Ginipral по време на бременност?

  Таблетките се приемат през устата с вода. Лечението с перорална форма на лекарството започва 1 или 2 часа преди спирането на инфузионната терапия. Тоест, още преди хексопреналинът да престане да попада интравенозно в тялото на жената. Това е необходимо, за да се осигури непрекъснатостта на ефекта на лекарството върху мускулния слой на матката. В края на краищата лекарството не се абсорбира от червата мигновено, но след известно време. През този период от време хексопреналин трябва да попадне в кръвта интравенозно..

  Първоначално таблетките се приемат на всеки три часа, една по една. След това дозата се намалява. Приема се по една таблетка на всеки 4 или 6 часа. Тоест от 4 до 6 пъти на ден.

  Хапчето често се дава на жена, след като е изписана от болницата, където е получила интравенозна инфузия на Ginipral.

  Много е важно да се обясни на пациента значението на приема на лекарството навреме в предписаната доза. Много хора намират за неудобно да го използват на всеки няколко часа. Жената може да забрави да вземе друго хапче. Пропускането на няколко дози може да доведе до повишаване на тонуса на матката и раждане на недоносено бебе. Поради това лекарството трябва да се използва постоянно, редовно и в дозата, предписана от лекаря..

  Таблетките имат добра бионаличност. Активното вещество на Giniprala бързо прониква от червата в системното кръвообращение. Лекарството се екскретира най-вече с урината. След 4 часа в кръвта остава само една пета от приетата доза. Малки количества хексопреналин се елиминират в жлъчката.

  Характеристики на лекарството

  Лекарството засяга всички органи и системи. Въпреки че е силно селективен, до известна степен влияе върху контрактилитета на гладката мускулатура не само на матката, но и на бронхите и кръвоносните съдове. Ginipral влияе и върху функцията на сърдечния мускул.

  Следователно лечението се извършва само в клиника. В същото време мониторингът се извършва постоянно:

  • сърдечна дейност (ЕКГ);
  • честота на пулса (не трябва да надвишава 120 удара в минута, в противен случай лекарството се отменя или дозата се намалява);
  • електролитен баланс (белодробен оток е възможен с въвеждането на голямо количество течност интравенозно, за да се предотврати това, по-добре е да се направи по-концентриран разтвор за инфузия и да се инжектира по-бавно);
  • глюкоза и лактат в кръвта - ако пациентът страда от захарен диабет, тъй като хексопреналинът може да причини хипергликемия;
  • ниво на калий - може да намалее под въздействието на бета-2 агонисти.

  Въвеждането на лекарството се спира в случай на болка в гърдите, патологични промени на електрокардиограмата. Тъй като това може да означава пристъп на ангина.

  Съществува риск от белодробен оток по време на лечението с Ginipral. Трябва да се оцени преди започване на инфузията. Ако има множество рискови фактори, лекарството не се използва. Това са:

  • многоплодна бременност;
  • хиперволемия преди началото на инфузията;
  • инфекциозни заболявания;
  • прееклампсия.

  За да се намали рискът от белодробен оток, солта трябва да бъде напълно елиминирана от диетата на пациента..

  Ginipral засяга сърдечната дейност. Въвеждането му увеличава пулса с 20-50 удара в минута. Освен това кръвното налягане намалява. Диастоличният може да намалее с 10-20 mm Hg. Хексопреналин има минимален ефект върху сърдечната дейност на плода. Позволено му е да увеличи пулса си с 20 удара в минута или по-малко.

  По време на интравенозното капково вливане на лекарството, жената е последователно от лявата страна, след това от дясната. Това избягва компресията на горната куха вена. Може да бъде причинено от прекомерен спад на кръвното налягане..

  Странични ефекти

  Трябва да се има предвид, че Ginipral:

  • повишава нивата на глюкоза в кръвта;
  • може да причини мускулна слабост;
  • инхибира чревната перисталтика и може да причини запек.

  Доста често, когато се използва лекарството, се наблюдават странични реакции. Повечето жени развиват тахикардия. При продължителна употреба на хапчета, телесната мастна маса може да намалее. По време на лечението се появява треперене на пръстите. Някои развиват тревожност, главоболие, гадене.

  В редки случаи употребата на Ginipral е придружена от усложнения от страна на сърдечно-съдовата система. Възможни са пристъпи на ангина. Особено ако по време на лечението жената вече има ишемична болест на сърцето. Лекарството увеличава нуждата от кислород на сърдечния мускул. Рядко причинява вентрикуларни преждевременни удари или предсърдно мъждене.

  Други нежелани реакции:

  • зачервяване на лицето;
  • изпотяване;
  • намаляване на отделянето на урина;
  • виене на свят.

  В много редки случаи експираторна диспнея се развива в резултат на бронхоспазъм.

  Когато Ginipral е противопоказан по време на бременност?

  Лекарството не се използва през първия триместър на бременността. Не се отнася за деца. Забранено по време на кърмене.

  • алергия;
  • сърдечна исхемия;
  • до 22 седмици;
  • опасност от продължаване на бременността (вътрематочна инфекция, продължаващо кървене, тежка еклампсия и др.);
  • вътрематочна фетална смърт;
  • летални малформации на неговото развитие;
  • бронхиална астма;
  • сърдечни дефекти и други сериозни сърдечни заболявания;
  • тиреотоксикоза;
  • глаукома;
  • декомпенсирани патологии на бъбреците и черния дроб.

  Няма смисъл да се предписва лекарството в случаите, когато дилатацията на маточната шийка е достигнала 4 cm или повече. Много вероятно е да бъде неефективен..

  Гинипрал е важно лекарство, което в много случаи ви позволява да удължите бременността до необходимото време и да избегнете преждевременно раждане..

  Джинипрал

  Състав

  Една таблетка съдържа 500 μg хексопреналин сулфат + лактоза хидрат, динатриев дидедрат едетат, талк, глицерол палмитат стеарат, царевично нишесте, коповидон, магнезиев стеарат.

  В разтвор за интравенозно приложение на активното вещество на ml - 5 μg + динатриев едетат дихидрат, разредена сярна киселина, натриев пиросулфит, натриев хлорид, вода за инжекции.

  Формуляр за освобождаване

  Лекарството се произвежда в таблетки, в блистери по 10 броя всяка, в картонена кутия 2 блистера. Таблетките са бели, кръгли, изпъкнали.

  Също така, продуктът се освобождава под формата на инжекционен разтвор в ампули от 2 ml, в контурни пластмасови опаковки от 5 броя, в картонени кутии от 1 или 5 опаковки.

  фармакологичен ефект

  Фармакодинамика и фармакокинетика

  Хексопреналинът е селективен бета-2-симпатомиметик, съставен от две катехоламинови групи. Активното вещество има способността да блокира специфични рецептори в матката и да отпуска мускулите. Честотата и интензивността на контракциите са значително намалени. Лекарството блокира родилните болки (спонтанни или причинени от хормона окситоцин).

  По време на раждането Ginipral може да нормализира силата и редовността на маточните контракции и да инхибира преждевременните контракции. Лекарството, при тези, които са го приемали по време на бременност, позволява на плода да се носи в нормален период. Лекарството има способността да повлиява леко CVS на бременна жена и плод..

  Веднага след интравенозното приложение на лекарството започва потискане на контракциите, ефектът от лекарството продължава около 20 минути.

  След попадане в организма активното вещество се метилира с помощта на катехоламин-о-метилтрансфераза. Забележително е, че само една от катехоламиновите групи трябва да претърпи процеса на метилиране, в противен случай хексопреналинът ще стане биологично неактивен. Следователно, агентът има доста дълъг ефект върху тялото..

  През първите 4 часа след приема на лекарството, около 80% от активните компоненти на лекарството се екскретират с урината. Малко количество от лекарството се екскретира в жлъчката като метаболити.

  Показания за употреба

  Таблетките се предписват със съществуващата заплаха от преждевременно раждане, включително като част от цялостно лечение.

  Показано е използването на инжекции и капкомери:

  • преди инверсия на плода (ако е необходимо, инверсия);
  • с очевиден или скрит пролапс на пъпната връв или нейното заплитане;
  • за обездвижване на матката преди цезарово сечение;
  • като спешна мярка, ако е настъпило преждевременно раждане, преди да заведете жената на мед. институция;
  • при инхибиране на контракциите по време на раждане (с остра вътрематочна асфиксия);
  • за инхибиране на преждевременните контракции, ако маточният фаринкс се е отворил или шийката на матката е изгладена;
  • за предотвратяване на преждевременни контракции;
  • при извършване на цервикален серклаж за обездвижване на матката.

  Противопоказания

  Лекарството не се предписва:

  • с исхемична болест на сърцето и високо кръвно налягане;
  • жени, страдащи от тежки бъбречни и чернодробни заболявания;
  • с бронхиална астма;
  • с глаукома със затваряне на ъгъл;
  • през първия триместър на бременността;
  • при нарушения на сърдечния ритъм, тахикардия, миокардит;
  • лица с дефект на митралната клапа или аортна стеноза;
  • с тиреотоксикоза;
  • ако сте алергични към компонентите на продукта (особено сулфити);
  • по време на кърмене;
  • с вътрематочни инфекции и кървене, преждевременно отлепване на плацентата.

  Странични ефекти

  Като правило няма проблеми при използването на този инструмент..

  • диария, астматичен пристъп, загуба на съзнание, анафилактичен шок, задух;
  • повишена сърдечна честота и кръвно налягане, белодробен оток, колебания на сърдечния ритъм на плода, тахикардия, зачервяване на кожата;
  • камерна екстрасистолия, болка в областта на сърцето;
  • повишена кръвна захар;
  • намаляване на интензивността на диуреза, оток, намаляване на нивото на калий, повишаване на нивото на трансаминазите в кръвта;
  • инхибиране на чревната моторика, запек, чревна атония (рядко).

  При новородени, след прилагане на лекарството върху техните майки, понякога се появяват бронхоспазъм, ацидоза и анафилактичен шок.

  Инструкции за Ginipral (Метод и дозировка)

  В зависимост от задачата и състоянието на бременната жена се използват различни лекарствени форми в различни дози.

  Инструкции за употреба на Ginipral таблетки

  Таблетката се поглъща цяла с вода..

  По правило лекарството се предписва по една таблетка на всеки 3 часа, след което интервалът между дозите се намалява до 4-6 часа. Средна дневна доза от 2 до 4 mg от лекарството (до 8 таблетки).

  Ако има заплаха от преждевременно раждане, тогава лекарството се приема в доза 500 mcg 60-120 минути преди края на инфузията на хексопреналин.

  Инфузия на Ginipral по време на бременност

  Дозировката се избира индивидуално, след консултация с лекар.

  Съдържанието на една капсула обикновено се разрежда в изотоничен разтвор на натриев хлорид. Влизайте бавно, постепенно, в продължение на 5-10 минути.

  • в случай на остра токсолиза се прави интравенозно инжектиране на 10 μg от лекарството, след което те преминават към инфузия;
  • по време на масивна токсолиза се използва една ампула (2 ml), средната скорост на инжектиране е 0,3 микрограма в минута;
  • при продължителна токсолиза, дозировката се избира от лекаря, скоростта на инжектиране е 0,075 mcg в минута.

  Ако след 2 дни контракциите не се възобновят, те преминават към таблетна форма.

  Предозиране

  В случай на предозиране започват тежка тахикардия, замаяност, главоболие и тремор, кръвното налягане може да намалее, развиват се тревожност и задух.

  Препоръчва се да се намали дозата на лекарството, да се използват неселективни бета-блокери (те блокират действието на хексопреналин).

  Взаимодействие

  Ginipral и други разтвори, различни от изотоничен разтвор и глюкоза, не могат да се смесват в една спринцовка (капкомер).

  Бета-блокерите неутрализират или значително отслабват ефекта на лекарството.

  Лекарството отслабва ефекта на хипогликемичните лекарства.

  Метилксантините, по-специално Теофилин, могат да повишат ефективността на лекарството.

  Не се препоръчва комбинирането на лекарството със симпатомиметици, бета-адреностимуланти и флуоротан поради повишеното натоварване на сърдечно-съдовата система.

  Комбинацията от глюкокортикостероиди-Ginipral е в състояние да намали интензивността на процесите на натрупване на гликоген в черния дроб.

  Лекарството е несъвместимо с дихидротахистерол, калций, витамин D, алкалоиди от ергот, халотан, трициклични антидепресанти, минералокортикоиди и МАО инхибитори.

  Условия за продажба

  Условия за съхранение

  Препоръчва се лекарството да се съхранява на хладно (18 до 25 градуса), тъмно място. Дръжте далеч от деца.

  Срок на годност

  Разтвор за интравенозно приложение - 3 години. Таблетките могат да се съхраняват 5 години.

  специални инструкции

  Когато приемате лекарството, отделянето на урина намалява, може да се появи оток, включително белодробен оток. Препоръчва се да се ограничи приемът на течности и солени храни; за разреждане на лекарството се използват разтвори без електролити.

  По време на приложението на лекарството се препоръчва да се наблюдава работата на сърдечно-съдовата система на майката и плода, да се направи ЕКГ преди и по време на приложението на лекарството.

  Ако пулсът на майката е достигнал 130 удара в минута и кръвното налягане е спаднало значително, дозата трябва да се намали. Ако бременната жена има болки в гърдите и признаци на сърдечна недостатъчност, лекарството се анулира.

  Ако пациентът преди това е имал реакции на свръхчувствителност към симпатомиметици, тогава дозировката трябва да бъде избрана индивидуално, препоръчва се минималната активна и ефективна доза.

  Жените с диабет трябва да бъдат особено внимателни, когато приемат лекарството, тъй като лекарството може да повиши кръвната захар. Необходимо е да се вземе предвид вероятността от развитие на ацидоза и хипогликемия при новородени..

  Също така се препоръчва да се приемат профилактични лекарства, които поддържат сърдечния мускул, преди да вземете курс на лечение, като калиеви добавки.

  Ако има разкъсване на феталния пикочен мехур и разширяване на шийката на матката с повече от 3 см, токолитичната терапия е неподходяща.

  Силно обезкуражено е да приемате лекарството с кафе или чай, поради засилени странични ефекти от CCC.

  Аналози

  Най-ефективните аналози: Ipradol, Parusisten, Metacin, Hexoprenaline, Nifedipine, Yutopar, Magne B6.

  Гинипрал по време на бременност

  Вземането на средства през първите 12 седмици е забранено.

  Използването на капкомери по време на бременност е показано през 2 и 3 триместър. Инжекциите трябва да се правят под лекарско наблюдение.

  Често се предписват хапчета за късна бременност, за да се намали вероятността от преждевременно раждане с хипертоничност на матката.

  Приемът на лекарства по време на кърмене е силно обезкуражен..

  Съдейки по отзивите, понякога се появяват странични ефекти от лекарството, така че можете да го пиете само след консултация с лекар.

  Инструкции как да приемате Ginipral таблетки по време на бременност са описани по-горе..

  Трябва да се добави, че лекарите често предписват Верапамил и Гинипрал по време на бременност (в комбинация). По този начин е възможно да се избегне проявата на странични ефекти от двете лекарства..

  Отзиви за Ginipral

  Това лекарство принадлежи към доста сериозно, но ефективно средство за борба с преждевременното раждане. Той трябва да се предписва изключително от лекуващия лекар..

  Отзивите за Ginipral по време на бременност са предимно добри. В зависимост от режима на дозиране, лекарството е ефективно, като правило, добре поносимо. Съдейки по отзивите, най-честите нежелани реакции са световъртеж (изчезва 10 минути след приема на хапчето) и гадене.

  Цената на Ginipral

  Цената на лекарството в ампули по време на бременност е около 270 рубли за 5 броя.

  Колко струва купуването на таблетки Ginipral в Москва?

  Можете да си купите таблетна форма на лекарството за 200-250 рубли на опаковка, обикновено в частна аптека. Наличността в аптеките трябва да бъде уточнена предварително, тъй като продуктът бързо се разпродава.