Новороденото спи през по-голямата част от деня. А качеството на мястото за спане зависи от това колко удобно е мястото за спане: дали бебето се събужда често, трепери ли по време на сън и т.н. А също, разбира се, спокойствието и благополучието на майката. В края на краищата, колкото по-добре спи бебето, толкова повече време има за себе си, домакински задължения и почивка.

За да не се притеснява майката за новороденото, за нея е важно да го държи постоянно в очите. Неудобно е да носите креватче във всички стаи, да го приспите в количка не е полезно за бебето, а специалните люлеещи се столове пораждат много въпроси. След като приучат бебето да заспива от болест на движението, майките формират у детето зависимостта от полагане в движение. Освен това педиатрите предупреждават:

Децата имат много слаб вестибуларен апарат (орган на баланса). При люлеене бързо се появява чувство на световъртеж и в някои случаи детето просто губи съзнание. В народния език това се нарича „люлеене“, обяснява д-р Евгений Комаровски и не препоръчва активна болест на движението както на ръцете, така и в инвалидната количка..

Пашкул за новородено се превръща в добър вариант. Може да се движи из апартамента, няма да остави бебето да падне (ако пашкулът например е поставен на масата) и бебето се чувства комфортно.

© Instagram @ larisa.sheff

Пашкулът има и други предимства:

 • новородено бебе в такъв пашкул изглежда "прегърнато" от всички страни, като в корема на майката. Свикването с нова, непозната среда става по-меко и удобно;
 • ако в пашкула е осигурена ортопедична основа, мускулният тонус намалява;
 • предотвратява развитието на плагиоцефалия (асиметрия на черепа), тъй като костите на бебето след раждането са много меки и лесно деформируеми;
 • също така ортопедичен матрак със специална форма помага за облекчаване на коликите;
 • нормализира съня, като помага да се направи дълъг и спокоен;
 • контактът на раменете и ръцете на бебето с повърхността на пашкула ограничава рефлекса на Моро (т.е. намалява трептенето);
 • по време на будност дава на бебето възможност активно да размахва ръцете и краката, изучавайки света около него.

Освен това в пашкул бебето е не само лесно за носене от стая в стая, но и удобно за леко приспиване или кърмене.

© Instagram @daria_laza

Най-сложните, ергономични пашкули се произвеждат от производителите във фабрики и тези пашкули не се различават много един от друг. Можете да подчертаете:

 • леки разлики в дизайна,
 • за същия материал на матрака (предимно с ефект на паметта),
 • разлики в цвета и текстурата на корицата.

Много майки, между другото, предпочитат да поставят муселинова пелена под гърба или главата на бебето, но това няма особен смисъл, тъй като материалът може да се обърка и да причини дискомфорт на бебето. И, разбира се, всички бебешки пашкули са снабдени с каишка, която фиксира бебето и гарантира неговата безопасност..

© Instagram @ pinetki.kids, @premiumbaby, @ babyland23_krd, @ redcastle.russia, @ kokon.ykt

Ако сте майка на неспокойни близнаци, пашкулът значително облекчава ръцете ви и улеснява първите шест месеца от живота в ново качество..

© Instagram @ littlecrown.ru

Можете да спестите много, ако купите такъв пашкул от ръцете си. Ако се притеснявате за хигиената му, измийте старателно капака или дори вземете нов.

Можете да направите друго: купете пашкул от майсторите. Когато избирате, обърнете внимание на пълнителя, използван за пълнене. Важно е той да е хипоалергенен. В идеалния случай в основата трябва да се вмъкне специален ортопедичен матрак.

Най-популярният модел от ръкоделки изглежда така:

© Instagram @bambi_textile_nsk, @ bortiki_konverti_kokoni_161, @ezhevika_bortiki_v_krovatku, @ baby_shik_12, @kokony_bortiki_liski

Можете също така да намерите опции със страна на плитка, точно както в бебешкото креватче.

© Instagram @masha_dasha_shop

. или правоъгълна, която в бъдеще ще се превърне в отличен матрак за игра на пода

© Instagram @mybabyukraine

Когато купувате, ви препоръчваме да обърнете внимание на наличието на дръжки (не всички модели на ръкоделиците ги имат), това ще улесни носенето на бебето от стая в стая

© Instagram @baby_bedding_, @ aktobe.bortiki, @ mipanda.ru

Най-изобретателните ръкоделки също мислеха как да забавляват бебе в такъв гнездов пашкул. Всичко гениално е просто!

© Instagram @ happyluna.com.ua

Майки, които са усвоили плетенето от мериносова вълна (вижте нашия майсторски клас, той е много прост и не изисква никакви умения!), Могат да направят пашкул за бебета от него

© Instagram @___petelka___

Ако поставите бебето си на мека повърхност, можете да използвате дълъг ръб на кошара като „пашкул“. Той удобно ще ограничи пространството и ще предотврати падането на бебето. И за удобство препоръчваме да шиете краищата на лентата, за да фиксирате създадената структура на гнездото за новороденото

© Instagram @ bortiki.ua, @sofi_fantasy_

Можете също да използвате възглавница за бременни жени..

Матрак Cocoon за новородени плюсове и минуси

Подобен продукт е разработен от французите. Детето се нуждае от специална защита от първите дни на живота, така че пашкулът за новородени ще бъде отлично решение за създаване на комфортни условия за малко човече. Вземат се предвид следните фактори:

 • здравето на гръбначния стълб в бъдеще ще зависи от правилното положение на гърба по време на сън;
 • през първата година от живота мускулно-скелетната система на бебето се формира само;
 • първите месеци от живота, бебето ще бъде на ръцете на майката или в креватчето.

И така, за какво е пашкулът за новородени и има ли нужда от толкова скъпо придобиване??

Историята на появата на пашкули за новородени

Новороденото пашкул е ръчно изработено от детегледачки, за да създаде необходимия комфорт и уют за недоносените бебета, като по този начин им дава усещането за сигурност и сигурност, които са изпитвали, докато са били в утробата на майката. Психоемоционалното и психологическото състояние на здравето на малкия човек зависело само от опита и уменията на медицинския персонал. Пашкул за новородено е направен от импровизирани устройства и е далеч от тези устройства, които се използват сега.

За удобна адаптация в нов свят за дете, плътността на пълнителя е разработена от специалисти. Използва се през първите шест месеца от живота на детето.

Какво е матрак - пашкул за новородено

Пашкулът за бебета има специална форма, която помага да останете в познато положение след раждането. Като пълнител за матрак, ортопедите препоръчват използването на кокосова кокосова кокоса, която прави детския матрак твърд и анатомично правилен. По време на сън крехкият гръбначен стълб ще бъде в правилната позиция. Когато се постави в пашкул, бебето е леко групирано. Главата е повдигната, обичайните колики са по-малко болезнени.

Легло-пашкул за новородени може да се постави на всяка повърхност, включително бебешко легло. Четири месеца по-късно, когато бебето се научи да се преобръща, пашкулът може да се превърне в отличен преносим матрак, докато бебето вече ще спи на собствения си неподвижен продукт..

Какви са пашкулите за новородени. Преглед на популярни модели със снимки

Популярните марки включват:

 • Американски производител "woombie";
 • Шведска марка „сънливи глави“;
 • Шведски производител babynest;
 • Френска марка "babymoov";
 • Френски производител "червен замък".

На пазара има много производители, така че изборът на най-оптималния вариант за дете не е труден. Местните производители също произвеждат продукти от този тип, чието качество не се различава от чуждестранните аналози..

Ергономично легло "cocoonababy" от Red Castle

RedCastle принадлежи към категорията на водещите марки, произвеждащи първокласни бебешки продукти. През годините техните продукти се превърнаха в своеобразен стандарт за качество и комфорт. Пашкулите за бебета са уникално устройство. За да създадете перфектния бебешки матрак, екип от висококвалифицирани специалисти от различни индустрии работи непрекъснато. Всички малки неща бяха взети под внимание.

 1. Матрак за пашкули за новородени се използва за пътуване в болница, посещения, забавно забавление, хранене и сън.
 2. Когато купувате оригинален продукт в комплекта, производителят ще приложи инструкции за употреба.
 3. Педиатрите не препоръчват използването на одеяла и покривки през първите месеци от живота. Производителят предлага специална чанта или одеяло с велкро.
 4. Мебелите имат фиксиращ колан, който не влияе върху способността на детето да се движи и гарантира безопасност.
 5. Листът е подвижен, който отговаря на всички декларирани изисквания и стандарти за качество и безопасност. Материалът се характеризира като издръжлив и екологичен. Незадължителен комплект листове може да бъде закупен отделно.
 6. Водоустойчив калъф.
 7. За производството на блока се използва полиуретанова пяна, която се характеризира като твърд и плътен материал.
 8. Подколенният валяк е отговорен за правилното огъване на краката. Насърчава подобреното храносмилане.
 9. Котвата има ъгъл на наклон 20 °, което влияе на ъгъла на гледане.
 10. Групирането на новороденото се осигурява от крушовидната пашкулна възглавница за бебето.

Матрак Cocoon от производителя "woombie"

Производителят се нарежда на второ място по популярност сред американските компании, специализирани в производството на продукти за новородени. Матраците имат свойства, подобни на люлките. Разходите за производство са високи, като се има предвид, че пашкулът за новородени ще се използва не повече от шест месеца. Благодарение на това родителите търсят по-достъпни аналози, които да отговарят на всички критерии..

Матрак "Babynest"

Производството на детски продукти е установено от 2003г. Празното място в креватчетата често плаши бебе, което е свикнало да е сковано. Малките страни на матрака, които служат като ограда от външния свят, могат да осигурят комфортен сън. Ако е необходимо, продуктът може да се постави в количка или детско креватче и да се вземе със себе си по пътя. Броните ще помогнат да се избегне нараняване на бебето в случай на спане в леглото на родителя.

За производството на модела се използва студена пяна, а стените са от холофайбър. Матракът е изработен от чист памук, за да се избегнат алергични реакции. Височината на страните е 20 см. Матракът е анатомичен, което има положителен ефект върху развитието на гръбначния стълб на детето.

Видове пашкули

Има много разновидности на пашкули за новородени и преди да купите, трябва да помислите за основните видове продукти. Пашкулът може да бъде направен под формата на възглавница, гнездо, матрак и пелена.

ИмеОписание
ВъзглавницаПродуктът може да се използва по време на хранене, сън и игра. Подходящ от първите дни на живота.
ГнездоПрилича на люлка, използвана за защита на бебетата. Основата трябва да е възможно най-удобна и анатомично правилна.
МатракВ леглото могат да се поставят ортопедични и анатомични конструкции. Спането на него е удобно, удобно и топло.
ПеленаЗа производството на конструкцията се използват специални модели, които отчитат анатомичните особености на новородените. Като закопчалки се използват малки велкро ленти. Можете да намерите някои модели с ципове.

Размери на бебешки пашкули

Пашкулите за новородени могат да бъдат разделени на три категории:

 1. "S-1". Теглото на бебето ще бъде от 1,2 до 2,5 кг. Често се използва в заведения за преждевременна грижа.
 2. "S-2". Пашкул за новородени с тегло от 2 кг. Използва се в медицински организации.
 3. "S-3". Предназначен за тегло на бебето от 2,8 кг. Използва се у дома.

Каквато и да е цената на продукта и какъвто и производител да е посочен на етикета, е забранено да се оставя бебето само в гнездото на пашкулите.

Предимства и недостатъци

Споровете относно необходимостта да се използват такива продукти продължават и до днес. Лекарите казват, че децата могат да спят в пашкул и те не причиняват вреда. На други се препоръчва да го купят като защита срещу евентуално обръщане на майката по време на сън, ако бебето спи в легло за възрастни. Преди да закупите продукт, трябва да прочетете както положителни, така и отрицателни отзиви за дизайна. Едва след това се взема решение относно избрания модел. Предлагаме ви да се запознаете с показателите по отношение на вредата и ползите от продукта.

 • висок рекорд за безопасност;
 • правилното положение на бебето по време на хранене;
 • мобилност;
 • удобна позиция;
 • профилактика на плагиоцефалията;
 • здравословен сън;
 • намаляване на коликите;
 • възможността за намиране на дете в ембрионална позиция.
 • висока цена;
 • ниска степен на терморегулация;
 • формирането на стойката ще бъде неправилно.

В случай на вродени проблеми с гръбначния стълб, използването на дизайна е забранено.

Прегледи на лекарите за опасностите и ползите от бебешкия пашкул

Педиатрите говорят положително за пашкулите за новородени, които могат да бъдат поставени в креватчето. Смята се, че бебето се чувства възможно най-уютно и комфортно в него. Винаги е удобно и топло в такова креватче. Позицията, в която се намира детето, позволява:

 • намаляване на болката при колики;
 • премахване на възможността от задавяне със закъсняла регургитация;
 • възможността за увреждане от небрежно движение е изключена.

Важността на използването на конструкцията за недоносени бебета е доказана от различни специалисти. Такъв организъм е по-малко адаптиран към ежедневието, което прави необходимостта от намиране на правилната позиция. Редовната употреба е неподходяща за деца над месец. За по-нататъшно развитие някои удобства трябва да бъдат изключени.

Отзиви от майки

Родителите, които са взели решение за такава скъпа покупка, говорят положително за пашкулите за новородени. През нощта, без страх да не навредите, можете да поставите бебето до себе си, ако сънят на детето е неспокоен. При тези условия децата заспиват по-добре, позволявайки на родителите да си починат от ежедневната, но толкова приятна рутина. Пашкулът може да се постави и в бебешка кошара. Но можете да чуете отрицателни отзиви от по-старото поколение, тъй като те са отгледали собствените си деца без новомодни и скъпи устройства. През лятото ще бъде горещо на такава повърхност, което изисква повишено внимание от възрастните..

Целесъобразността на придобиването трябва да се решава независимо. Много хора се стремят да обграждат бебето само с най-доброто, но е трудно да се създадат идеални условия за развитието на малък човек. Всеки може да разбере как да използва пашкул, но той ще се използва само няколко месеца. При достатъчен бюджет е възможно да се закупи пашкул за новородено, но изискванията към продукта трябва да се увеличат.

Грижа за продукта

Отделни елементи и калъфки за възглавници могат да се перат в машина при + 30 ° C. Много хора се интересуват дали самата обвивка може да се пере в пералня - отговорът е отрицателен, пашкулът и пелената са обработени със специални препарати. Не отстранявайте пълнителя от кутията. Препоръчва се процедурата да се повтаря на всеки няколко дни..

Как да регулирате размера за дете

Калъфката за възглавници се отстранява от продукта, след което бебето се поставя с гръб върху матрака. Главата лежи върху област, която се стеснява към основата. Ако е необходимо, позицията на ограничителя може да бъде променена. То трябва да е под плячката на детето, така че малкото тяло да не се плъзга надолу. Краката са леко повдигнати, което няма да позволи на краката да се отблъснат отстрани. След като детето е взето на дръжките, а капакът е поставен на първоначалното му място.

Безопасност

Основни правила за безопасно използване на конструкцията:

 1. Не се препоръчва да поставяте конструкцията в ракитни люлки, както и в преносими люлки, колички. Не поставяйте на висока повърхност. Ако планирате да го използвате извън креватчето, тогава трябва да се даде предпочитание на подовата настилка с килим.
 2. Когато външните характеристики на пашкула се променят (скъсани, развързани, замърсени), не се препоръчва използването.
 3. В пашкула детето е изключително на гърба и чужди предмети не се побират там.
 4. Не покривайте детето си.
 5. Горната част на конструкцията трябва да приляга плътно към креватчето, а страните да са на 20 см над коленете.

Пашкул за новородени - необходимо ли е? Прегледи на лекари и майки

В очакване на чудо младите родители се опитват да научат възможно най-много за всички неща, необходими за пълноценното развитие, здравето и комфорта на бебето. Безспорният лидер и „must have“ на нашето време сред подобни продукти се превърна в анатомичен пашкул за новородени, използван на възраст от раждането до 4-6 месеца. Той помага за предотвратяване на някои възможни здравословни проблеми на детето (регургитация, колики, безсъние, безпокойство) и премахване на вероятността от развитие на много заболявания (плагиоцефалия, общо забавяне на развитието, прояви на мозъчна дисфункция, плосък череп). В допълнение, такъв ергономичен матрак за новородени ще осигури на вашето бебе пълноценен, здравословен сън и комфортна психо-емоционална адаптация към външния свят. Един от най-добрите "гнездови пашкули", който отговаря на всички изисквания и препоръки на специалисти на неонатолози, кинезитерапевти, психолози и остеопати, се счита за уютен матрак за пашкули "Яун".

Съдържание:

 1. Как да купим изгодно пашкул за новородени
 2. За какво са ергономични матраци?.
 3. Историята на анатомичните пашкули.
 4. Предимства от използването на ергономични матраци.
 5. Как да използваме анатомичен матрак за бебета:
 • как да поставите бебето правилно;
 • какво да правя с каишката;
 • кош за матрак.
 1. Сравнение на "Прозяване" и "Cocoonababy" от Червения замък.
 2. Отзиви на педиатри.
 3. Мама отзиви.

Как да си купим пашкул за новородени на ниска цена

Подготвили сме промоционален код специално за читателите на тази статия. Просто се обадете на мениджъра на сайта http://kokon-dlya-novorozhdennih.ru промоционалния код "KOKON1000" и получете отстъпка от 1000 рубли за пашкул за прозяване

За какво е бебешки пашкул?

Правилното физическо и емоционално развитие на детето е най-важното желание за всяка семейна двойка. Затова всеки млад родител мисли как да помогне на бебето си да расте здраво. През първите шест месеца от живота си децата, спящи на равна и плътна повърхност на матрака, могат да почувстват безпокойство, страх, изпадане в празнота и други прояви на психологически дискомфорт. Работата е там, че в утробата бебето беше във водното пространство и се чувстваше възможно най-защитено. И след раждането си той се озова в драматично променена въздушна среда, която все още не разбираше. Това може да е причина за значителни емоционални сътресения на вашето бебе. Освен това е много важна позицията, в която новороденото ще почива през първите шест месеца от живота си. От това ще зависи не само неговият комфорт, но и правилното преминаване на всички етапи на физическо развитие в бъдеще. Анатомичните пашкули са създадени точно, за да помогнат на вашето бебе да расте здраво и силно за радост на мама и татко.

Важно! Ергономичните матраци са предназначени за бебета от раждането до 5 месеца. Използването им е възможно, както по време на будността на бебето, така и по време на съня му..

Почивайки върху плътната обвивка на обикновен матрак, децата не са в състояние да променят позицията на главата и тялото си, което с течение на времето може да доведе до риск от забавяне на общото развитие, проява на асиметрична мозъчна активност (в резултат на възприемането на информация само от едната страна) и риск от изкривяване на костната тъкан (плагиоцефалия). През първите шест месеца от живота, недоразвитието на сърдечната клапа допринася за гастроезофагеален рефлукс, което може да доведе до хронични дихателни усложнения, отит на средното ухо. Позицията, в която детето е било в утробата, в така наречената ембрионална позиция, може да предотврати някои възможни здравословни проблеми (регургитация, колики, безсъние, тревожност) и да премахне възможността за развитие на много заболявания. Тази позиция се осигурява от ергономични матраци и е естествена за бебе от раждането до 4-6 месеца..

Историята на появата на пашкули за новородени

В продължение на много години деца, родени преждевременно, бяха поставяни в специално създадени „пашкули“ от медицински работници. Те са предназначени да продължат пълното физиологично и психоемоционално развитие на новородените, създавайки комфортно усещане за комфорт и сигурност, което детето е изпитвало в утробата на майката. Но по това време нямаше пълноценно устройство, като ергономичен матрак „Яун“, който лесно можеше да се мести, фиксира и използва във всяка стая. Тези ръчно изработени „гнезда“ далеч не бяха перфектни. Следователно здравословното състояние на бебето напълно зависеше от опита и квалификацията на медицинския персонал..

Важно! Гнездовите пашкули имат специално проектирана плътност на пълнителя, което позволява плавен период на адаптация в нова среда.

Съвременните пашкули-матраци, като „Зевушка“, са резултат от дългогодишна работа и изследвания, проведени от водещи медицински и научни работници в различни области на медицината. Първият, който повдигна въпроса за недоносените бебета, беше професор Грение от Байон. Благодарение на неговите начинания, най-добрите остеопати, неонатолози, перинатални психолози и кинезитерапевти съвместно са разработили иновативно устройство за бебета. Първоначалната цел на анатомичните пашкули беше да се предотвратят възможни усложнения и заболявания, възникващи при новородени в резултат на преждевременно или трудно раждане. Практическата ефективност въз основа на резултатите от наблюденията и изследванията надмина всички очаквания на медицинските специалисти. Сега използването на тази разработка се препоръчва за всички бебета от раждането до 4-6 месеца.

Предимства от използването на ергономични матраци

Всяка млада семейна двойка, която очаква раждането на дете, мисли за неговото здраве, развитие и емоционален комфорт. Закупуват се много предмети и устройства, за да се осигурят на бебето подходящи грижи. Едно от тези устройства е пашкулът за матрак Yevushka, който ще осигури на вашето бебе много предимства. Нека разгледаме някои от тях:

 • Насърчава плавната психоемоционална адаптация на новородено към непозната среда.
 • Намалява мускулния тонус.
 • Сигурността се контролира от специално проектирана, подплатена каишка, която осигурява защита срещу падане.
 • Благодарение на иновативната структура на пашкула на матрака, вероятността от колики, регургитация, уплаха, безсъние, безпокойство или страх е намалена или напълно елиминирана.
 • Предотвратява развитието на плагиоцефалия.
 • Позволява на бебето да извършва активни действия - да докосва различни части на тялото, да приближава дръжки към лицето.
 • Нормализира съня, увеличавайки продължителността и качеството му.
 • Въз основа на резултатите от многогодишни изследвания е установено, че жизнените показатели на бебетата, спящи и събудени в такъв продукт, са перфектни.
 • Бебето е удобно за хранене, носене и приспиване.
 • Осигурява комфортна и уютна обстановка за бебето през целия ден и нощ.
 • Насърчава хармоничното физическо развитие.
 • Оказва положителен ефект върху двигателните умения, координацията и органите за възприемане на информацията.

Хлапето често е в добро настроение, рядко плаче и се радва на общуване.

Как да използвам анатомичен матрак за бебета

Първото нещо, което трябва да направите, е да поставите бебето си правилно на матрака. За да направите това, първо извадете допълнителната калъфка за възглавница и сложете бебето по гръб, така че главата му да е близо до горното изискано място на устройството. В този случай издатината трябва да бъде разположена директно под дъното на бебето, за да се ограничи приплъзването му. В това положение краката на бебето ще бъдат леко повдигнати и то няма да може да отблъсне краищата на матрака. След това поставете допълнителна калъфка за възглавница върху устройството и поставете новороденото в същото положение. Закрепете позицията на бебето с еластична каишка.

Важно! Производителят препоръчва да се използва само специално проектирано бельо за устройството..

Какво да правим с каишката

Материалът, от който е направен коланът "Яун" е много мек и еластичен. Затова той перфектно фиксира позицията на бебето, без да затруднява движенията му. За да използвате тази каишка, увийте я около дрехата, така че фиксиращата част да е отдясно до вас. Свържете каишката на матрака с велкро, след това поставете бебето в правилната позиция и затегнете колана върху него.

Важно! Когато инсталирате продукта в детско креватче, уверете се, че височината на преградите му е поне 25 сантиметра по-висока от матрака.

Пашкул кошница

Ръчно изработена кошница от естествено дърво на върба е много удобен, надежден и практичен аксесоар за млади майки и бащи. Тази кошница ще осигури допълнителна стабилност и комфорт за бебето. Много е лесно да носите анатомичен пашкул с бебе в него: около апартамента, на улицата, на посещение, сред природата и на всяко друго място. Благодарение на кошница от естествено дърво, ергономичният матрак няма да се замърси и ще запази първоначалния си вид дълго време. В допълнение, върбата отдавна се смята за силен естествен амулет за деца. Той прогонва лошите сънища, облекчава стреса и психологическия стрес, а също така дарява с творчество..

Сравнение на Cocoon "Yawn" и "Cocoonababy" от Red Castle

Друг поразителен представител на висококачествените пашкули-матраци е "Coconbaby" от френската компания Red Castle. Нека го сравним с домашната "Зевушка".

Първото нещо, което привлича вниманието ви, е значителната разлика в цената. "Cocoonababy" е 2-2,5 пъти по-скъп от домашен пашкул, но по размер те са практически еднакви, разликата от 2 сантиметра не се усеща.

"Zevushka" се предлага с допълнителна калъфка за възглавници. Френското "гнездо" не може да се похвали с това. По тегло "Coconbaby" е по-лек от местния си колега.

"Yawn" е направен от висококачествена и безопасна полиуретанова пяна, а "Cocoonababy" от Red Castle е направен от памук с марка Fleur de Coton, който прилича на пяна.

Иновативно развитие на медицински специалисти стана прототипът на анатомичните пашкули както на френския Червен замък, така и на пашкулите „Фабриката на облаците“.

Отзиви на педиатри за пашкул за новородено

1) „Пашкулите наистина помагат както на бебето, така и на майка му. Специалната форма на матраците значително намалява вероятността от колики и други неприятни физиологични характеристики на бебетата. От моя собствен опит и наблюдения мога да кажа, че бебетата в анатомични пашкули спят много по-дълго и по-спокойно, като по този начин дават на майката време за почивка..

Петрухин Генадий Александрович, педиатър (Калуга)

2) „Прототипите на пашкулите отдавна се използват в родилните отделения, за да се намали вероятността от развитие на различни патологии, усложнения и заболявания при недоносени бебета. Днес ергономичен матрак е на разположение за всяко семейство. Препоръчвам да използвате Yaco Cocoon за млади родители, чиито деца страдат от неспокоен сън и колики. Този продукт ще реши напълно техните проблеми ".

Зотова Анна Юриевна, педиатър (Москва)

3) „В моята практика многократно съм съветвал младите родители да използват пашкули. Според моите наблюдения всички деца, които са в пашкул дълго време, са по-спокойни и общителни, лесно осъществяват контакт. Освен това тези матраци помагат да се избегнат проявите на гастроезофагеален рефлукс ".

Архипова Елена Олеговна, педиатър (Санкт Петербург)

4) „Настоятелно препоръчвам използването на пашкули за матраци на всички мои обвинения, които са родени преждевременно. Това помага да се избегне рискът от много патологии, усложнения и допринася за положителната динамика на развитието на недоносени бебета ".

Николаева Ирина Вячеславовна, педиатър (Ярославъл)

5) „Много често младите родители ме питат има ли смисъл да си купувам анатомичен пашкул. Отговарям, разбира се да! Това нещо е истинско спасение за повечето майки и татковци. Безсънни нощи, неспокоен сън, колики - тези проблеми засягат над 80% от бебетата. Ергономичният матрак помага на детето да се адаптира към околната среда, както психо-емоционална, така и физическа. Такива бебета спят по-добре и се развиват по-добре от другите ".

Меншова Олга Павловна, педиатър (Москва)

Мама отзиви за пашкули

1) „Използвахме пашкула в продължение на 4,5 месеца с второто си дете. Просто съм щастлив, че научих за съществуването на такова устройство! През цялото това време детето никога не е имало безсънни нощи, колики и тревожност. И имам с какво да се сравня, декретът с първото дете беше много труден. Качеството на материалите и изработката е на първо ниво. Това е просто спасение за майките. Освен това цената беше ниска, успяхме да закупим комплект 3 в 1 за промоция ".

Алина, 32 години (Москва)

2) „Ние сме удобни, уютни и забавни! Благодаря ви за пашкула, сега се радваме на живота всеки ден. "

Наталия, 23 години (Обнинск)

3) „Бебето беше много неспокойно от раждането си, не спеше добре. Нашият педиатър посъветва да закупите пашкул за бебета. Поръчахме пълен комплект: пашкул, одеяло, кош за носене, допълнителна калъфка за възглавници и ортопедична възглавница. Качеството е супер! Бяхме много доволни. Никога не съм мислил, че може да има такъв ефект от промяна в позицията в съня. Сега дори съседният перфоратор не може да ни събуди)) "

Ирина, 29 години (Москва)

4) „Нашият фото четец! Получихме пашкул, качеството е страхотно! Благодаря!"

Джулия, 24 години (Москва)

5) „Нашето спасение, чудо пашкул! Те се родиха малко преди графика, държаха се неспокойно (((. В родилния дом те посъветваха да придобият анатомичен пашкул, за да стабилизират нормалното развитие на маската. Сега Сереженка има дълбок и дълбок сън, рядко става кофти и обича да общува с мама и татко! Много, много доволни от резултатите, всички Съветвам ви да купите ".

Пашкул за новородени Cocoonababy

Докато очакват бебе, бъдещите родители се опитват да научат повече за неща, които ще помогнат в грижите за бебето през първите месеци от живота. Едно от тези неща е матрак-пашкул, а лидер сред този тип пашкули може да се нарече Cocoonababy - матрак, произведен от френската компания Red Castle.

Назначаване

Матракът Cocoonababy Cocoon е предназначен за бебета от раждането до 4-месечна възраст и често се използва за недоносени бебета или бебета с ниско тегло при раждане. Позата на престоя на бебето в Cocoonababy наподобява вътрематочна - бебето лежи по гръб, гръбнакът и раменете му са леко заоблени, главата е леко повдигната, позицията на ръцете ви позволява да докоснете лицето или да хванете различни предмети. Това допринася за правилното психомоторно развитие на бебето и по-спокойно състояние на бебето..

Малко история

Веднъж бебета, които са родени преждевременно, са били поставени в специални "гнезда", опитвайки се да осигурят на бебето комфорта и безопасността, които бебето е усетило в корема на майката. Такива "гнезда" обаче бяха създадени по занаятчийски начин, така че трябваше непрекъснато да се усъвършенстват, а самото устройство беше нестабилно. Тогава нямаше толкова лесна и проста алтернатива за използване в лечебни заведения и у дома като Cocoonababy.

Създаването на такъв пашкул се ръководи от многогодишни изследвания и наблюдения на медицинския персонал върху развитието на новородени, по-специално недоносени бебета..

Матракът Cocoonababy е резултат от работата на френски кинезитерапевти, остеопати, перинатолози и други специалисти, за да осигури на недоносеното бебе поза и активност, близка до тази на майчината утроба..

В наши дни такива пашкули се предлагат в родилните болници и в детските болници (в неонатологичните отделения) и се закупуват и за домашна употреба..

професионалисти

Бебето в пашкула на тази марка винаги лежи по гръб точно в позицията, която лекарите смятат за най-безопасната през неонаталния период. Използването на матрака е възможно през деня за активно събуждане и сън на детето, както и през нощта.

Престоят в Cocoonababy помага:

 • Намаляване на риска от развитие на промени във формата на черепа (плагиоцефалия).
 • Намалете проявата на гастроезофагеален рефлукс и предотвратете коликите.
 • Намалете мускулния тонус.
 • Намалете стряскащия отговор на новородените.
 • Подобрете съня, както продължителността на съня, така и неговото качество.
 • Стимулират развитието на общите двигателни умения и развиват координацията на движенията.
 • Удобно за хранене на бебето.

Отделно отбелязваме такова предимство на пашкула на Червения замък като мобилността. Матракът е достатъчно лек (тежи само 1 кг) и е снабден с калъф с цип, така че мама може лесно да го носи из апартамента или да го премести в друг дом. Освен това в допълнение към Cocoonababy се продават и качествени аксесоари - резервни памучни чаршафи в различни цветове и спален чувал.

Минуси

 • Времето за използване на такъв матрак е ограничено, тъй като щом бебето започне да се опитва да се преобърне, вече не се препоръчва да го поставяте в пашкул.
 • Много майки отбелязват, че бебетата, лежащи в пашкул, се нагорещяват. Този съществен плюс за бебета, родени преждевременно, за доносени бебета е недостатък.
 • Цената на пашкул матрак е доста висока. Средно такъв продукт се продава за 10-11 хиляди рубли..

Малки тайни

 • Пълнителят за Cocoonababy отдавна и внимателно е разработен от лекарите. Те се опитаха да изберат такава консистенция, плътност и еластичност, така че бебето да се чувства като в майчината утроба. Този пашкул матрак не е много плътен, но и не е много мек. Той обаче не включва топки, които пречат на движенията на детето, а също така няма ефект „памет“. Благодарение на еластичната основа и "приемащата" повърхност, бебето може лесно да се адаптира към нов живот във въздуха.
 • Голям брой проучвания потвърдиха, че жизнените показатели на детето в Cocoonababy са близки до идеалните. Използването на пашкул-матрак ви позволява бавно да преминете през процеса на адаптация на трохите към новата среда, а също така намалява риска от проблеми със съня, храносмилането, мускулния тонус и формирането на скелета, които са особено чести при новородените..

Размери

Cocoonababy се предлага в три различни размера:

 • Продукти от размер 1 се използват само в здравни заведения. В такъв пашкул се поставя бебе, предварително в инкубатора. Използването на този матрак-пашкул се препоръчва за деца с тегло 1200 g.
 • Модели с размер 2 също се използват предимно в болниците вместо традиционния матрак. Бебетата, пораснали от първия размер, се поставят в такъв пашкул. Той може да съдържа както недоносени трохи с тегло от 2000 g, така и доносени бебета. Използването на пашкули от втори размер у дома е възможно само за бебета, които са родени преждевременно. Моделът е снабден с предпазен колан.
 • Пашкулите с размер 3 се купуват за домашна употреба. В такъв пашкул може да има бебе с тегло 2800 г. Също така в лечебните заведения се инсталират модели от трети размер за преглед или ваксинация на бебета през първите месеци от живота. В пашкул с такъв размер лекарят може да прегледа както новородено бебе, така и дете на възраст над 4 месеца, но в същото време бебето не трябва да остава в Cocoonababy без надзор.

Как да регулирате размера за дете?

След като извадите калъфката за възглавници от пашкула, поставете бебето върху матрака на гърба. В този случай главата на бебето трябва да е близо до горната стесняваща се част на продукта. Погледнете запушалката и променете позицията й, ако е необходимо - тя трябва да бъде разположена директно под дупето на бебето, за да предотврати плъзгането на бебето. В това положение краката на трохите ще бъдат леко повдигнати и бебето няма да може да се отблъсне от ръба на матрака. След това трябва да извадите бебето от пашкула и да поставите калъфка за възглавница върху матрака.

Как да използвате колана?

Специален колан в Cocoonababy обгражда матрака и бебето, без да възпрепятства движенията на бебето, но в същото време осигурява неговата позиция, като по този начин успокоява родителите.

За да облечете колан на продукт, трябва:

 • Поставете го около пашкула, така че късата част (за обграждане на бебето) да е отворена във вашата посока.
 • Свържете краищата на колана върху матрака с помощта на велкро.
 • Поставете бебето в пашкул и свържете късите части с велкро.
 • Уверете се, че коланът е правилно разположен върху тялото на бебето, като проверите картината в инструкциите.

Съвети за употреба

 • Производителят препоръчва да се поставя такъв пашкул само бельо, специално проектирано за него. Когато калъфката за възглавници е поставена върху продукта, ще видите името на марката до краката на бебето в долната част на матрака. Не покривайте пашкула с кърпа или други тъкани, тъй като те могат да повлияят на наклона му.
 • Тъй като детето расте достатъчно бързо, от време на време положението на ограничителя трябва да се проверява и коригира, като се движи надолу. В този случай главата на бебето винаги трябва да е разположена близо до горната част на матрака. След известно време бебето ще порасне толкова много, че краката му ще излязат извън матрака. Това е нормално и не пречи на използването на пашкула..
 • Спрете да използвате пашкула на тази марка трябва да бъде от първите опити на бебето да се преобърне по корема. Обикновено подобни опити започват на възраст 3-4 месеца.
 • Не забравяйте, че бебе в такъв пашкул ще бъде по-топло, отколкото на обикновен матрак, така че не обличайте бебето прекалено топло. Ако се интересувате от спални чували, можете да закупите модела, съвместим с пашкулите, предлаган от Cocoonababy - Cocobag.
 • За да стимулира развитието на трохите, над леглото, в което е монтиран пашкулът, може да се окачи мобилен телефон с ярки играчки. В този случай мобилният телефон трябва да бъде спрян на нивото на краката на бебето. Ако детето обърне внимание на светлинен източник или звук, сменете положението на пашкула, така че бебето да не обръща постоянно главата си на една страна..

Безопасност

 • Когато поставяте матрака Cocoonababy в креватчето на бебето, уверете се, че горната част на продукта приляга плътно към креватчето. Страните на креватчето трябва да са поне 20 см по-високи от пашкула.
 • Детето трябва да лежи в пашкул по гръб, а до лицето му не трябва да има предмети. Не е нужно да покривате бебето си с одеяло или одеяло.
 • Не поставяйте бебето си в Cocoonababy, ако забележите, че част от продукта е скъсана, счупена или загубена..
 • Не се препоръчва поставянето на пашкула с вашето бебе в плетена люлка, количка или кошара за носене. Освен това не поставяйте матрака на висока повърхност. Ако пашкулът се използва извън креватчето, най-добре е да го поставите на мокет.

Резервната калъфка за възглавници и колан от Cocoonababy могат да се перат в машина при + 30 ° C. Използвайте мек препарат за почистване на капака с цип. В същото време не се препоръчва да извадите пашкула от това покритие..

Заслужава ли си да купите такъв пашкул, вижте видеото на Татяна Старикова.

Пашкули за новородени: плюсове и минуси

Реклама

Медицината често е начело на иновациите, които по-късно навлизат в ежедневието. Така беше и с пашкулите за новородени - в началото те се използваха за недоносени бебета. След това, когато родителите оцениха това изобретение, започнаха да го произвеждат за здрави бебета. За първи път във Франция.

Нека започнем с плюсовете

Предимството на пашкула е неговата форма и условията, които създава. В основата на пашкула детето лежи в позицията, която се възприема от психиката му като безопасна. От гледна точка на физиологията, позицията в пашкула не натоварва гърба на новороденото, а също така изключва развитието на някои патологии.

Всичко това води до факта, че в такъв продукт детето спи по-добре, заспива по-бързо и дори се чувства добре. Някои експерти са сигурни, че дете в пашкул се адаптира по-добре към драстично променените условия на света..

Друг плюс на това легло е удобството на родителите. Те могат да носят пашкули за новородени или да ги вземат на ръце, да ги поставят в леглото на място, безопасно от падания, намалявайки риска случайно да навредят на бебето насън. Тоест пашкулът увеличава комфорта на живот и родителите също.

Но какво да кажем за минусите?

Първо, пашкулът предполага само една позиция - на гърба, с леко повдигната глава. От една страна, позата е полезна за физиологията, двигателното развитие и психиката. От друга страна е опасно (например, ако детето плюе и се задави). Ето защо е важно да следвате препоръките на производителя как правилно да поставите бебето, така че да не се задави и да го наблюдава през цялото време.

На второ място, пашкулът не се препоръчва да се използва постоянно. Поради задържането в удобна позиция, това може да попречи на детето, тялото му и опорно-двигателния апарат да се развият. Възможно е също да има проблеми с обучението на ясли. Поради това пашкулът се препоръчва да се използва периодично и само до 3-6 месеца. През лятото може да стане твърде горещо.

От какво е направено?

Повечето модели пашкули не се различават по форма или размер. Най-често срещаният пълнител е изкуственият латекс, който не причинява алергии и е оптимално еластичен..

Независимо от това, различните модели и марки могат да се различават по външен вид, производителност, удобен горен слой на продукта, лекота на използване на велкро и други ключалки, дръжки, носачи.

Пашкул за новородени

За да се грижат за бебето, родителите трябва да закупят различни предмети, които значително улесняват процесите на хранене, носене и транспортиране на бебето. Те включват бебешкия пашкул..

Как изглежда пашкул за дете

Какво е пашкул матрак

Пашкул за дете е ортопедичен матрак, който напълно повтаря анатомичната форма на тялото на бебето. Има различни видове пашкули. Размерът на приспособлението може да варира. Дизайнът позволява на бебето да бъде в положението, в което е било в утробата. Това, разбира се, е плюс и възможност за бебето да се успокои и да остане в добро настроение..

Пашкулът напомня на бебето за утробата

Важно! Ако има спорове и съмнения дали си струва да се вземе пашкул за бебе, защо е необходимо, можете да вземете предвид факта, че благодарение на него бебето преминава през етапа на адаптация към външния свят много по-лесно.

История на произхода

Идеята за създаване на уникално устройство е изложена от френски кинезитерапевт, специалист по педиатрия, Даниел Салдучи. В продължение на 10 години той извършва наблюдения и изследвания в областта на позиционирането на бебетата и търси идеален дизайн. Целта му беше да създаде такова устройство, в което недоносените бебета да се адаптират към условията на външния свят възможно най-безболезнено и удобно. Той покани да работят заедно:

 • Доктор Фабре-Гренет,
 • Неонатолог Пали,
 • Екипът от професионалисти от Северната болница в Марсилия,
 • Фирма "Червеният замък".

Благодарение на техните усилия френските клиники и родилните болници бяха първите, които получиха необходимия артикул. Впоследствие лекарите проследяват положителната динамика при използването на пашкули и за бебета с термин..

Защо ти трябва

Няколко източника дават информация, че във Франция е било популярно да се създават пашкули за бебета на ръка от бавачки. Сложеното гнездо дава на бебето усещане за безопасност и сигурност - това, което е усещало, докато е било в утробата на майката. Доколкото лелката притежаваше умения и опит, психо-емоционалното и психологическото състояние на малкото човече беше хармонично. В старите времена такива устройства се произвеждаха от импровизирани средства и само смътно приличаха на тези, които съществуват сега. Тъй като структурата ще трябва да се използва през първите шест месеца - най-сериозното и важно време, както за бебето, така и за родителите, сега плътността на пълнителя е строго разработена от професионални специалисти.

Намирайки се в пашкул, бебето чувства пълна безопасност

Допълнителна информация. Пашкул-гнездо за новородени може да бъде ушито на ръка. Олга Максимова проектира своя майсторски клас по създаване на устройство. Авторът му прикрепя шаблон, според който всяка майка може сама да избродира уникална люлка за бебето си у дома..

Предимства и недостатъци

Има много предимства на пашкулите за бебета:

 • Децата в тях се чувстват по-спокойни, заспиват по-бързо и спят по-дълбоко.,
 • Работата на храносмилателния тракт се подобрява, болезнеността на коликите намалява,
 • Синдромът на плоска глава е изключен,
 • Подобрява координацията на ръцете и очите на бебето,
 • Някои модели са изработени с високи страни, което гарантира по-голяма безопасност на детето,
 • Матракът може да се монтира в леглото с родители и да не се страхувате да смачкате любимото си дете, както и да поставите пашкул в количка,
 • Може да се използва като маса за повиване с по-мека повърхност,
 • При някои модели устройството може да се използва до осем месеца,
 • Помага на недоносените бебета да се развиват по-добре и да „наваксват“ по-бързо своите връстници.

Има и недостатъци:

 • Срокът на използване е твърде кратък, цената е висока.
 • Ако бебето е родено през лятото, тогава в пашкула може да е много горещо. За недоносените бебета това качество е плюс, за тези, които са родени навреме, това може да попречи.
 • Моделите без страни не дават възможност да оставите бебето без надзор, дори ако имат предпазни колани. Въпреки че малкото тегло на продукта не пречи на прехвърлянето му с бебето в друга стая, още повече ще достави на бебето много удоволствие и ще се потопи в света на морската болест.
 • Удобството, заедно с комфорта, могат да донесат дискомфорт. Пашкулът по никакъв начин не моли, че бебето трябва да бъде взето, люлеено, да се прави гимнастика.
 • Не си струва да започнете да използвате, докато не бъде проучена цялата информация.

Забележка! Бебетата през първите месеци могат да спят до 20 часа на ден, така че изборът на удобна и удобна повърхност за спане е много важен. В съвременните пашкули се подбират висококачествени материали, които допринасят за създаването на комфорт и поддържат здравето на бебето.

Мнения на ортопеди

Много ортопеди говорят положително за пашкулите за новородени. Най-важният момент в проучването на дадено устройство преди закупуване е видът пълнител. За здраве и комфорт кокосовият кокос е най-подходящ - с неговото използване матракът ще бъде твърд и анатомично правилен. През първата година гръбначният стълб на бебето току-що се оформя, следователно, по време на сън в пашкула крехките прешлени ще бъдат в правилната позиция. Също така, на такъв матрак за бебето ще бъде по-лесно да се групира, главата ще бъде малко по-висока от тялото, така че коликите ще останат незабелязани за всички членове на семейството.

Особено ортопедите подчертават пашкула-креватче, който може лесно да се постави в самото креватче. След четири месеца бебето ще спи в стационарния си продукт, пашкулът ще започне да служи като отлично „преносимо“ устройство.

На каква възраст да се използва

По правило закупуването на пашкул е съвпаднало със самото раждане на бебето, тъй като родителите ще го използват веднага след завръщането си у дома от болницата. Предназначен е за възрасти от 0 до 4 месеца. По-често го водят в родилните болници, ако бебето е родено преждевременно. Инструкциите често посочват, че това устройство е създадено точно за такива деца..

Пашкулите могат да се използват за недоносени бебета

Допълнителна информация. Пашкулът се поставя в креватче, за да успокои новородените, така че бебето да се чувства в безопасност и да не се страхува от огромния мащаб на околния свят. Следователно в първите месеци пашкулът за бебе може да създаде всички условия за последователно познаване на пространството наоколо.

Видове пашкули

Сортове пашкули

ИзгледХарактеристика:
ВъзглавницаПодходящ от първите дни на живота. Използва се при хранене, игра и сън..
ГнездоМного подобно на количката, използвана за защита на бебетата. Дъното на устройството трябва да е здраво и правилно анатомично.
МатракМожете дори да го поставите в бебешка кошара. Бебето спи удобно, удобно и удобно.
ПеленаИзработва се по специални модели, които отчитат структурата на тялото на новороденото. Велкро се използва за закопчалки, понякога можете да намерите модели с ципове.

Важно! Предпоставка е пашкулът да бъде ушит от естествени материали. Цялата информация за него трябва да бъде посочена в паспорта на продукта.

Преди да купите, трябва да се запитате какво точно трябва да получите от пашкула и какъв тип е най-подходящ за изпълнението на тази идея..

Сравнение на основните модели

Най-популярните модели по целия свят са:

 • Американски пашкули от "woombie",
 • Шведски - от "сънлив",
 • "Babynest" - също шведски,
 • Френски - от "babymoov",
 • легло-пашкул за новородени cocoonababy от френската компания "Red Castle",
 • Руски бебешки пашкули "Аскона".

Има много производители, няма да е трудно да изберете необходимата опция. Вътрешните продукти по нищо не отстъпват на чуждестранните аналози.

Всички видове пашкули от "Червения замък" се считат за премиум клас. Това е един вид стандарт за качество и комфорт. При създаването на устройство се вземат предвид различни малки неща:

 • Тези матраци могат да се използват навсякъде: за пътуване, пътуване, ходене до клиника, спане и хранене,
 • Включва инструкция за употреба,
 • Вместо одеяло и покривало за легло, които педиатрите не препоръчват да се използват в началото, има специална чанта,
 • Има фиксиращ колан, който не пречи на бебето,
 • Листът е подвижен и е направен от изключително екологични материали,
 • Капакът е водоустойчив,
 • Запълващ материал - полиуретанова пяна, твърда и плътна,
 • Има подколенна възглавница, която насърчава доброто храносмилане при бебето,
 • Ъгълът на наклон на койката - 20 градуса,
 • Крушовидна възглавница, помага за групиране на бебето.

Как да изберем най-доброто

Първоначално трябва да опознаете по-добре желаните видове и да разберете какви качества те носят в себе си.

Например, ако изборът е паднал върху матрак, това ще помогне за пълната защита и обезопасяване на тялото на бебето. Изглежда, че такъв пашкул обгръща бебето, когато е вътре. Така бебето се чувства пълна безопасност и не се страхува от въздействието на дразнещи външни фактори..

Отзивите на опитни собственици на устройството също ще помогнат при избора на най-добрия външен вид за бебето. Много хора препоръчват да вземете пашкул за носене или пашкул за матрак. Повечето майки говорят отрицателно за памперсите.

Когато купувате, винаги можете да поискате необходимата консултация, да покажете как да използвате устройството правилно, какви трудности могат да възникнат и коя опция е най-подходяща за изпълнението на необходимите задачи.

Как да използвам

Първата стъпка е да настроите размера на устройството, като вземете предвид размерите на бебето. За това калъфката за възглавници се отстранява от продукта, бебето се поставя с главата си към заострената зона. Тапата трябва да бъде разположена директно под задните части на трохите, така че да не може да се плъзне надолу. Краката са повдигнати нагоре, за да не започне детето да се отблъсква отстрани. След това можете да сложите калъфка за възглавница и да започнете да използвате пашкула.

Пълен комплект: регулируем пашкул, допълнителен матрак за по-голямо бебе, одеяло, възглавница

Допълнителна информация. Върху пашкула е поставено само специално бельо. Други тъкани могат да променят наклона на продукта. Ограничителят трябва да се проверява постоянно. На 3-4 месеца краката на трохите могат да излязат извън устройството, но това не пречи на работата. Не трябва да покривате бебе в пашкул.

Регулиране на размера

Има три вида пашкули:

 • Първият се използва за недоносени бебета в родилните болници. Такива бебета се прехвърлят в него веднага след инкубатора.
 • Втората е за деца с тегло 2 кг или повече. Има предпазна каишка. У дома се използва за деца, които са родени рано. Такива пашкули се срещат по-често в болниците..
 • Третият е за бебета от 2800 кг. Популярни у дома. В болниците се използва по време на периода на ваксинация на бебета през първите месеци от живота. Ако едно дете е на възраст над 4 месеца, то не може да бъде оставено без надзор в него.

Някои модели, особено гнездата, могат да бъдат коригирани и използвани до осем месеца. За да направите размера по-голям, достатъчно е да "разтворите" ръба на продукта, който се стеснява. Като правило на най-тясното място има специална лента, която може да се развърже и след това да се завърже при нужда.

Мерки за безопасност по време на работа

Когато бебето започне да се опитва да се преобърне (това се случва до 3-4 месеца), тогава това е сигнал, че бебето не трябва да се оставя само без надзор. Ето защо такива продукти са предназначени точно преди настъпването на четири месеца..

Бебето не трябва да е в бебешки пашкул за транспортиране повече от 1,5 часа

Ако за транспортиране на бебе се използва пашкул-носител, тогава бебето не трябва да е в него повече от 1,5 часа. Крехкият гръбнак на бебето не е готов за по-дълъг престой в такива устройства.

Според детските лекари пашкулът, предназначен за сън на новородено, е добър ергономичен елемент, който напълно замества люлката на бебето. Повечето родители намират за полезно да използват матрак-пашкул у дома. Най-важното е внимателно да проучите кой да изберете и как да го използвате, преди да купите. В бъдеще малка „бебешка люлка“ ще зарадва бебето повече от веднъж и ще накара мама и татко да се усмихнат.