Много родители са изправени пред отбиването на бебето от зърното. Но лекарите препоръчват да не бързате, защото с възрастта децата самостоятелно отказват залъгалка.

Някои бебета заспиват по-бързо, когато сучат. Те се успокояват, сънят става дълбок и дълъг.

В колко часа да отучите бебе от смучещи зърна

Мненията се различават относно възрастта. Дори през миналия век никой не се изненада в селата, когато видя дете на 4-5 години с биберон в устата..

Възрастните се чувстваха удобно, защото децата не пречат на работата им. В някои страни все още се практикува продължително смучене на залъгалка. Мненията на лекарите за това по кое време да отучите да спите със залъгалка са различни..

Децата ходят на детска градина на 3-годишна възраст, така че родителите им възпитават повече независимост. Често, вече на тази възраст, той може да се облича сам и смученето на залъгалка става вредно.

Психолозите са сигурни, че зърното не е необходимо на две години. Това се дължи на факта, че неговото интелектуално и речево развитие може да изостане.

Има възможност за неправилно запушване. Ако бебето след 2-годишна възраст се нуждае от залъгалка, то се нуждае от социална подкрепа и повишено внимание на възрастните. Необходимо е да се прояви повече снизходителност към такива деца..

Как да отучим бебе до 1 година, за да заспи без манекен

Необходимо е да започнете отбиването от залъгалка не по-рано от 6 месеца. На тази възраст децата могат по-лесно да понасят раздялата и смучещият рефлекс постепенно изчезва.

За да попречите на бебето да си спомни манекена, трябва да положите малко повече усилия. Родителите трябва да предлагат на малчугана интересни игри, да го обграждат с внимание и внимание.

Но остава лош навик, който му пречи да заспи нормално и спокойно. Процесът на отбиване става труден и продължителен.

Има няколко насоки за спокойно отбиване от манекен:

 1. На 4-5 месеца е необходимо постепенно да се намалява продължителността на сученето. Когато бебето започне да е кофти, можете да разсеете вниманието му с приказка, приспивна песен или дрънкалка.
 2. От 10 месеца децата могат да пият не от бутилка, а от чаша. След известно време можете да премахнете капака, така че контейнерът да се превърне в чаша. Бебетата, които пият от сока по-бързо и по-лесно се отказват от зърното.
 3. Не бива да ви се позволява да вземате залъгалка излишно. Дава се, когато малко дете има тревожност, зъби или болки в стомаха.
 4. След заспиване манекенът се отстранява.
 5. Необходимо е да се задоволят нуждите на бебето, да му се помогне, да се научат нови предмети и неща.
 6. Важно е да предложите алтернатива на зърното. Това може да бъде малко парче банан, бебешки бисквити или крутон..

По този въпрос е важно да не бързате, а спокойно да реагирате на капризите.

С течение на времето децата започват спокойно да реагират на манекена и не изпитват сериозен проблем при заспиването, без да сучат.

Правилно отбиване на бебе на 2 години

Когато бебето е на 2 години и използва залъгалка, други започват да реагират на него с преценка..

Някои деца на тази възраст вече ходят на детска градина, така че възпитателите молят да отучат детето от зърното.

Има няколко ефективни начина и правилни препоръки:

НачинПодробно описание
Предстои приказкаРодителите оцениха ефективността на метода. На децата се разказва поучителна приказка за фея от приказна земя.

Тя носи бебета зърна. Големите деца помагаха и оставяха залъгалки през нощта.

Тя ги отведе и им даде подарък. Можете да измислите своя собствена поучителна история. Важно е да проявите малко въображениеМалък трикМожем да кажем, че зърното е изгубено или забравено на парти. Ако бебето реагира спокойно на загубата, няма нужда да му показвате манекена.

Когато дълго време не може да се успокои, е необходимо да му дадете зърното. Силният стрес е вреден, така че след известно време можете да опитате отновоСъобщение за разбивкаТрябва сами да отрежете гумената част от зърното и да изчакате до момента, в който бебето започне да иска залъгалка.

Необходимо е да му покажете, че любимото му нещо е счупено и не може да бъде поправено. На много малки деца се продават нови зърна

Не практикувайте страшни истории, когато децата се отвеждат за дълго с помощта на залъгалка. Не можете да се срамувате, дразните и посочвате малоценност.

Съвет на доктор Комаровски

Много родители се интересуват от мнението на д-р Комаровски и смятат неговите препоръки за ефективни и полезни.

Те питат за отлъчване. Майките не искат да навредят на крехката психика на бебето.

Д-р Комаровски твърди, че днес не са измислени магически хапчета, които да помогнат за бързото и безболезнено отучване от сученето.

Необходимо е да се използват само педагогически техники. Това е разсейване, разсейване, залъгалка.

Родителите са сигурни, че психиката на бебето започва да се влошава. Д-р Комаровски е сигурен, че 2-3 дни капризи по време на отлъчване няма да предизвикат смущения в емоционалното и психическо състояние.

Педиатърът също препоръчва използването на методи, които активно се използват от други майки. Те постепенно скъсяват залъгалката с 1 мм..

Бебето не вижда разлика или дефект, но разваленото зърно не задоволява смучещия рефлекс.

Можете да измислите бебе на малко бебе и да му дадете залъгалка. Този въпрос трябва да бъде съгласуван и трябва да се предложи такъв вариант..

Без предупреждение и убеждаване децата могат да реагират остро на действията на родителите си. Всички тези методи ще ви помогнат да се отървете от зърното по-бързо, ще помогнат на детето ви да се научи да заспива през нощта без любимо нещо..

Как да отучите от зърното, ако не можете да заспите без него?

Само без комплиментите като „сами сме виновни, ние го научихме“ или „не сме дали залъгалка“, браво, всички, които са го направили или са го изхвърлили, няма да ми помогне))) така, дъщеря я смуче, когато легне за нощен и дневен сън, струва ми се без зърно тя не разбира, че трябва да спи, скача, бяга, ако се опитам да легна плачът се вдига, макар че иска да спи, накрая се отказвам, давам зърното и след няколко минути тя спи спокойно... като заспи изплюва зърното и спи половин нощ, докато не иска да пие. И през деня не лежи без зърно. И така, какво трябва да направя? Да доведе дъщеря ми до пълно изтощение, за да заспи? Дори въпреки писъците? Или да изчакате още малко? През деня тя изобщо не си спомня за нея и не пита.

Как да отучим бебето да спи със залъгалка - препоръки

Младите родители често се притесняват как да отучат бебето да спи със залъгалка. По-добре е да подхождате към този процес умишлено, за да не нараните бебето. Мама и татко трябва да разберат защо бебето е толкова привързано към манекена и да не оказват натиск върху него, а да помагат да се разделят с нея.

Бебе с биберон

Защо да отбиваме дете да заспива със залъгалка

В обществото е обичайно да се осъжда детето, което използва залъгалката и неговите родители. Смята се, че залъгалка трябва да се купува само за бебета. Ето защо младите майки се опитват бързо да я отнемат от детето, особено ако бебето ходи на детска градина или посещава колективни класове.

Комаровски не вижда нищо лошо в дългосрочната употреба на зърното и вярва, че това не може да навреди много. По-скоро развитието и здравето на детето ще бъдат повлияни от нарастващата среда, диетата и наследствените фактори. Съществуват обаче различни мнения, изразяващи плюсовете и минусите на залъгалките..

Аргументи за "

Сред положителните аспекти на използването на зърното, по-специално при заспиване и през нощта, можем да подчертаем:

 • Бебето бързо се успокоява, особено ако е малко и е невъзможно да успокои сълзите с думи. Това е удобно, ако искате детето ви да спи на пътя и по време на полета. В последния случай той практически не обвързва ушите, ако бебето смуче залъгалка. В самолет с постоянни спадове на налягането това се случва често;
 • Залъгалката компенсира смучещия рефлекс. Детето иска да вкуси от всичко: памперси, дрехи. По-добре да е зърното, стига да се поддържа чисто. Необходима е стерилна обработка, за да се избегне например появата на стоматит, който значително влошава състоянието на бебето, пречи на храненето и пиенето;
 • Намалява се рискът от внезапна детска смърт. Ако бебето вече е започнало да се преобръща, движи активно ръцете си, тогава може да се заплете в одеяло или чаршаф. Специалните дупки на залъгалката няма да пречат на въздуха и дишането на бебето няма да бъде нарушено.

Забележка! С биберон бебето заспива много по-бързо. Ето защо младите родители прибягват до нейната помощ, ако бебето откаже да си легне в определено време. Това е доста прост начин да успокоите бебето си и да го обучите на режим..

Бебето спи със залъгалка

Аргументи "СРЕЩУ"

Има аргументи, които предполагат, че продължителното използване на зърното през деня и при заспиване е вредно за бебето:

 • Ухапването е счупено;
 • Има забавяне на речта, проблеми с произношението на съскащи звуци;
 • Детето се интересува по-малко от това, което се случва около него, това важи и за общуването с други деца. Когнитивните му способности се развиват по-бавно, той става по-малко емоционален.

Ето защо, въпреки предимствата на силиконовото устройство, експертите съветват: откажете се от него възможно най-рано, за да не провокирате забавяне в развитието на детето.

Кога да започнем отбиването

Препоръчително е да отучите детето да заспива със залъгалка след навършване на 6 месеца. На тази възраст смукателният рефлекс практически изчезва. Зърното се превръща от необходимост в навик. Бебето ще установи силна асоциация, ще свърже залъгалката с почивка и защита и няма да иска да я откаже. Тя ще го успокои, ще му помогне да се потопи в света на мечтите. Следователно в по-късна възраст детето ще възприеме отказа на зърното болезнено. Ще трябва да прибегнете до трикове, да понесете детски сълзи или да изчакате бебето самостоятелно да реши, че вече няма нужда от манекен.

Винаги трябва да се фокусирате върху детето си, не трябва да бързате с нещата, ако бебето е привързано към манекен. Ако го вдигнете рязко, това може да нарани бебето. Следователно можем да кажем, че зърното е загубено или е дадено на друго дете:

 • ако бебето реагира нормално, без сълзи, моментът е подходящ;
 • когато истерията започне, малкият човек страда, сънят му се влошава, струва си да отложите отлъчването.

Бебето страда без зърно

Добре е бебето да се откаже от манекена до тригодишна възраст, а именно преди настъпването на кризата, когато детето започва да усеща важността си и прави много напук на родителите си. Отново, на тази възраст вече е възможно да се съгласите с детето, да му обясните, че необходимостта от смучене отдавна е прибегнала, прибягвайте до приказки, най-важното е да не плашите бебето. Важно е да му предадете, че е независим и възрастен, а атрибут от детството е много по-необходим, например на друго бебе, на което може да се даде манекен.

Как да се подготвим за отбиване

Ако детето не се е отказало самостоятелно от зърното, най-вероятно сълзите са незаменими. Комаровски вярва, че няма нищо лошо в траура на трохата за няколко дни, отделяйки се от манекена. Това няма да повлияе на неговото психо-емоционално развитие. Друг е въпросът дали той изобщо не може да заспи и плачът му се превръща в истерия..

Хлапето не разбира какво не е наред с манекен и защо му го отнемат. Нещо повече, родителите му му го предложиха и сега се опитват да докажат, че това е само вреда от нея. Затова той реагира с плач и истерия, тъй като той се е привързал към нея, тя помага да заспи и прави останалите по-силни и по-дълги.

Няма нужда да предлагате на бебето залъгалка, ако не си спомня за нея. По-добре е да го махнете от очите си, така че бебето да не го вижда. Ако той не се нуждае от манекен и спокойно си ляга, скоро можете да го премахнете завинаги. Това е идеалният момент, който не бива да се пропуска. На първия ден, когато бебето е забравило за зърното, няма нужда да го криете. Нищо не може да се направи рязко, дори отбиването от манекен трябва да става постепенно. Основното нещо е да съкратите времето за сучене.

Забележка! Ако детето не спи добре без залъгалка или не може да се успокои и постоянно плаче, по-добре е да го върнете за известно време. В този случай, когато на бебето е била представена история, например за липсващото зърно, по-добре е да си купите нова.

Обикновено бебетата се нуждаят от залъгалка, когато им е скучно или не могат да се успокоят, отпуснат и заспят. Затова трябва да разсеете бебето, да му отделите повече внимание и обич. Важно е да формирате правилните ритуали за лягане. В крайна сметка бебетата бързо свикват с повтарящи се действия, това важи и за ежедневното смучене на биберон. Необходимо е да се насочи вниманието на бебето към четене на книги, песни. Те ще заменят манекена му и с течение на времето ще бъдат свързани със заспиването. Веднага след като мама започне да чете, бебето ще се почувства в безопасност и спокойствие, което ще му позволи да заспи бързо..

Четене преди лягане

Начини за отбиване на бебето от зърното

Можете да отучите бебето си от зърното плавно, като постепенно намалявате времето за използване:

 • Преди да си легнете, разсейвайте го с четене или тихи игри, като не му позволявате да си спомня манекена;
 • Ако бебето настоява, дайте му го, но след това му предложете да го замените за любима играчка или просто го сложете до него на възглавницата. Бебето трябва да разбере, че нищо не му се отнема и е добре, ако сам даде зърното;
 • Ако въпреки това той заспа с нея, след известно време внимателно го отстранете. Когато бебето се съпротивлява, не го правете насила, по-добре изчакайте. Важно е да бъдете търпеливи.

Е, когато бебето е кърмено, тогава зърното може да бъде заменено с гърда, като след известно време вземете залъгалката. Така че постепенно можете да намалите времето за използването му..

Рязкото отбиване обикновено се използва за пораснали бебета на възраст 2-3 години. За тях са измислени приказки и истории. Например, че добра фея дойде и взе залъгалката, оставяйки подарък. Хлапето трябва да чувства, че това е магия, а не че любимото му нещо му е отнето.

Забележка! Някои хвърлят залъгалката в реката с бебето, след което организират парти. Този ден сега се превръща в нова отправна точка, той е свързан с израстването на бебето, нарастването на неговата независимост.

Добре е, ако успеете да се съгласите да дадете залъгалката на по-малкия си брат или сестра или да изпратите катерица или лисица в гората. Можете да победите тази ситуация, като си купите плик. Заедно с детето трябва да поставите залъгалка в нея и да я занесете в пощата. Бебето трябва да разбере, че това е наистина важно събитие и неговото нещо е необходимо на другите, а то е възрастен и е в състояние да се справи без него..

Грешни действия на родителите

Когато отбиваме трохи от зърното, родителите трябва да са положителни:

 • не можете да крещите на бебето, да отнемате манекена насила, особено ако то посяга към него или вече го е взело;
 • не трябва да удряте бебето по ръцете, смейте се на привързаността му към зърното.

Често младите майки и бащи се опитват да развалят залъгалката, така че бебето да не изпитва същите усещания при сученето. Например, изрязват го. Но през нощта детето не е под постоянен надзор на възрастен и повреденият обект не може да се нарече безопасен. Има шанс малки части да попаднат в устата на бебето и то да се задави. Ето защо не трябва да провеждате такива експерименти, за да не навредите на детето..

Също така трябва да внимавате, когато разнасяте лимонов сок или горчица върху зърното. Обикновено те използват нещо горчиво, неприятно на вкус, така че бебето да се отврати и да не иска отново да взема залъгалката в устата си. Не забравяйте, че тези вещества могат да доведат до алергични реакции при бебето. В крайна сметка, колкото по-малък е, толкова по-голям е рискът от негативни прояви. Особено не си струва да се използват такива методи до шест месеца, когато детето не е запознато с никакви продукти, с изключение на майчиното мляко или адаптирана смес..

Важно! Не се препоръчва вземането на залъгалка от бебето по време на растежа на зъбите, заболяване или други стресови ситуации, например при преместване или адаптиране към детската градина.

Бебето никне на зъби

Случва се бебетата да „надраснат“ и да отказват да се манекенират сами. Обикновено родителите трябва да отучат детето да заспива със залъгалка, колкото и трудно да е това. За да накарате всичко да мине безболезнено, по-добре е да го правите постепенно. Особено ако бебето вече е над една година и е свикнало с манекен, като с любима играчка и се страхува да се раздели с нея.

Как да заспя без зърно?

Кой е най-добрият начин да отучите бебе от залъгалка? Дъщеря ми е на 1 година и 9 месеца, изобщо не заспива без зърно, дори да е много уморена. През деня се справяме без зърно, но се вписваме само с него. Кажи ми как да отбивам!?

публикувано на 18.06.2013 г. 15:51
актуализиран 15/02/2016
- Разни, начин на живот

Комаровски Е. О отговори.

На 1 година и 9 месеца е много трудно да вземете зърното. Поне по-късно, че детето абсолютно не може да разбере защо трябва да спи без зърно. На тази възраст е почти невъзможно да му се обясни това. Във всеки случай зърното не е вредно за бебето. Ако мама и татко са психологически неспособни да гледат дете със залъгалка, тогава просто трябва да я изхвърлите и да издържите няколко дни, докато детето свикне да живее без нея. В това няма заплаха. Ако детето и вие нямате някакви специални проблеми, бъдете търпеливи още 6-8 месеца, тогава ще имате по-продуктивен контакт с детето, то ще може да обясни поне нещо. Тогава ще бъде възможно да се организира великолепно сбогуване със зърното и по този начин да се отбележи началото на зрялата възраст. В тази ситуация ще можете да обясните на детето, че сега тя е вече и възрастна, и умна, и може да спи без зърно - като мама и татко (и може да я направим сестра за това...).

Новороденото спи ли лошо? Ръководство за здрав и здравословен сън

Абсолютно всички майки са сигурни, че малките им деца ще спят около 12 часа през нощта и 5 часа през деня. Освен това те вярват, че бебетата само се прозяват и въздишат сладко, без да нарушават съня на родителите си. Колко наивно звучи! За такова дете може да се пише само в книга, а дори и тогава само в тази, съставена от човек-учен, витаещ в облаците и не знаещ абсолютно нищо за новородените. Истинските майки знаят цялата житейска истина!

По принцип малките деца имат нужда от много сън. Но това е просто правило. Нещата не действат в реалния живот, поради което новородените често имат проблеми със съня. И от това страдаме, а основното ни богатство е дете.

Ако искате детето ви да се радва на спокоен и сладък сън, са необходими значителни усилия. Но не се борете с нощните събуждания и не спирайте детето си да подремва през деня. За да може новороденото да спи добре, е необходимо да се разберат обстоятелствата, които му пречат или пречат да заспи..

10 причини за лош сън при новородени

1. Те ​​са гладни

Най-честата причина за лош сън е гладът. Обикновено бебетата го усещат по време на нощен сън, следователно децата имат програма за събуждане на всеки 4 часа (или при поискване).

Причините за глада са различни:

 • Необходима е повече храна (когато новороденото активно расте);
 • Обичайните "гладни дни" за възрастни (постоянно желаещи да ядат);
 • Детето изпитва известен дискомфорт;
 • Никнене на зъби (бебетата са склонни да сучат майчините гърди по-често през това време).

2. Те са жадни

Може да е трудно да спите 12 часа направо, когато стаята е непоносимо гореща. Никой организъм, особено мъничък, не може да понесе това. Затова, независимо дали ви харесва или не, детето няма да спи цяла нощ, ако е жадно. Дайте на детето си необходимото количество течност. И не си мислете, че малките деца могат да пият мляко сами. Водата също е жизненоважна за тях..

3. Те са твърде уморени

Обикновено новородените са в състояние да издържат само на определено време "без сън". И дори тогава подобно будност може да продължи само 2-3 часа. Ето защо, ако бебето не дреме малко през деня, то ще стане раздразнително и капризно. Това от своя страна ще доведе до лош сън през нощта. За да избегнете подобна ситуация, трябва:

 • Направете физически контакт;
 • Вземете релаксираща вана;
 • Нахранете детето;
 • Затворете завесите, за да направите стаята тъмна;
 • Разклатете бебето в ръцете си;
 • Използвайте успокояващия метод, подходящ за вашето дете.

4. Те искат да се движат

Новородените се нуждаят от постоянно взаимодействие с възрастни, така че искат да бъдат носени, премествани и задържани. Този контакт им помага да се справят по-добре с глада, умората и болката. Освен това физическата близост е истинско успокоително, доста полезно за здравословния сън..

5. Искат да смучат мляко

Всички ваши роднини ще кажат в един глас, че новороденото трябва да суче мляко не повече от 4 часа на ден, защото това е напълно достатъчно, за да се храни добре и да се настрои за сън. Но това не е вярно! За да може бебето да се чувства комфортно и спокойно, то трябва да остане под гърдите за времето, което е необходимо за него. В много случаи тази цифра може значително да надвишава 4 часа (особено когато детето порасне или има зъби).

6. Те искат да научат нови неща

Още от самото раждане бебето се учи. Опознавайки света около себе си, той иска и се опитва да повтори всичко след родителите си - да седне, да помпа от място на място, да пълзи, да грабва, да размахва ръце и много други. Това означава, че за да се учи или тренира, той може да стане дори през нощта. Ето защо, ако детето ви се събужда през нощта, но не иска да играе или да говори, то определено иска да практикува новите си умения. Ясно е, че това не носи никаква радост на родителите - в края на краищата те толкова искат да се наспит добре! И така, какво трябва да направите? Време е да действате: успокойте бебето, като го погалите по гърба, корема или краката. Също така, уведомете го, че има достатъчно време и възможности да прави този тип тренировки през деня..

7. Имат зъби

Това време е ужасно! Много бебета понасят този процес доста болезнено и неспокойно. Всичко боли по особен начин през нощта, когато новороденото не може да насочи вниманието си към нещо друго. В допълнение, никненето на зъби може да причини тревожност и болки в корема. Следователно, ако детето ви не спи добре поради зъби, трябва:

 • Използвайте лекарства за облекчаване на болката;
 • Прилагайте бебето по-често на гърдата;
 • Дайте хладно мляко или вода;
 • Предложете на бебето си специални играчки за надраскване на венците;
 • Или просто го прегърнете и го носете на ръце.

8. Нещо ги боли

Новородените са невероятно чувствителни. Те лесно се поддават на всякакви настинки. А какво да кажем за зъбите и коликите в стомаха! Няма съмнение, че всички болести и болки правят вашето бебе неспокойно и раздразнително, поради което нощният му сън може да се превърне в истински кошмар. За да избегнете подобни ситуации, трябва:

 • Защитете детето си;
 • Опитайте се да предотвратите болестта му;
 • Използвайте лекарства;
 • Ако е необходимо, свържете се с вашия педиатър.

9. Промяна на ежедневието

Веднага след като бебето се роди, то веднага задава определен режим на сън. Но с течение на времето той узрява и всички негови нужди и навици се променят. Затова не се изненадвайте, ако иска да спи по-рано или по-късно. Или ако изобщо не иска да спи. Всички деца са различни, така че всеки има различни промени. В този случай не можете да кажете, че новороденото спи лошо - то просто расте.

10. Искат да бъдат наоколо

Случва се абсолютно всички новородени да искат да бъдат близо до родителите си, особено до майките си. Векове наред възрастните спяха с децата си, а децата близо до родителите си. Следователно няма нищо лошо в това, че новороденото иска да почувства топлината на майката. Това обаче не означава, че бебето трябва да спи с родителите си през цялата нощ. Изчакайте го да заспи и след това го сложете в собствената си люлка. В този случай детето спокойно ще заспи и можете да се насладите на красиви мечти.!

Освен това трябва да вземете предвид няколко други нюанса, които ще помогнат да се избегне лош сън при новородени..

Правила за здравословен сън за бебета

Има няколко точки, с които вашето малко чудо може да се наслади на цялата красота на нощния сън с вас. Те са както следва:

 1. Разбиране кога новороденото е наистина уморено;
 2. Обяснение на разликата между деня и нощта;
 3. Установяване на специфичен режим на сън;
 4. Позволете си да заспите.

Това е практически всичко! След като разбрахте всички основни причини за лош сън при новородени, както и анализирайки основните правила за организиране на здравословен сън, няма да знаете точно какво е да ставате през нощта..

кога, как и защо детето ви заспа без залъгалка?

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител. Как да станете доверие.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния си номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния си номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния си номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния си номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния си номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния си номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния си номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния си номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

И какво искаш да кажеш, че ти трябва?))) И най-важното, на кого? и за какво?!

По-големият започна да смуче зърното на 9 месеца (на 8 изключиха охраната), в началото той не ги разпозна и плю, но зъбите му влязоха и зърното се превърна в спасение за него и нас (не само с първите зъби, но и с всички следващи, това е до 2 с това, което години). и това е, включих се и станах "зърното"! Дълго ходех направо със зърно. И през деня просто така. Ако бъде премахнат, не забравих дълго време и въпреки това си спомних, потърсих и хвърлих истерика, ако не намерих!

А за една мечта, толкова общо до 2,7 имах нужда от зърно! И то само у дома! В детската градина, от двегодишна възраст, залъгалката изобщо не се използва. При баба ми или в колата също заспах нормално без тях. И вкъщи беше необходимо направо за дълго време, след това беше необходимо още малко време по навик.

Лично аз не виждам никакво престъпление в зърното. Нашата захапка е нормална, с речта също доста добре, както и с друго развитие.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Е, до определена възраст заспиването със зърно беше в пъти по-бързо и лесно, отколкото без!
Почти не си спомням за нощните търсения на зърното. Също беше, разбира се. Но той като че ли сам беше по-възрастен, той намери и вмъкна, но може би не винаги)
Във всеки случай е по-добре да прекарате 10-30-60 секунди в търсене на зърно, отколкото 10-20-30 минути, за да успокоите бебето, което плаче посред нощ..

Някои хора обикновено имат деца на възраст под 3-4 години, нощем ядат Агуша или искат вода на всеки час.
Когато си го представям, разбирам, че при нас всичко е наред)))
Намирането на залъгалка е по-лесно за мен лично, отколкото да се отклонявам през нощта някъде, а също и да се уверя, че не се изливате в процеса.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

Тези няколко секунди така или иначе прекъсват и нарушават съня. И трае няколко месеца, някои дори години. И 10-20-30 минути за успокояване - за няколко дни през периода на отбиване и преструктуриране на навиците.

Най-малката имаше период, когато искаше питие през нощта. Просто сложих бебешко шише със сламка до леглото, тя го взе сама, изпи го и го сложи на мястото му, дори не участвах в този процес.

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Защото темата е архивирана.

В момента съм малка от шест месеца, почти постоянно с биберон, а също често губя и веднага се притеснявам. Посягам и вкарвам зърното. В действителност по-често става въпрос за секунди, добре, минута или две може. И тогава ми е много по-лесно да заспя, отколкото ако ставам за няколко минути по други детски дела.

И по-големият, ако нещо не е наред или е необходимо през нощта, обикновено вика за това, което е до 2, което е 2+, което сега е в 3+.
Завършихме бутилки с него още една година! Мразя да ги мия и много се радвам, че свършиха))
Той пие от чаши отдавна и преди е имало инциденти, които са се изливали, след това истерия на тази основа, смяна на дрехи, успокояване. Сега през нощта рядко иска да пие, но преди лягане в леглото почти постоянно. И все още съм нащрек, защото понякога може да налее вода.

Но темата за нощната храна и напитки някак не ни докосна наистина, което ме радва) зърната не се напрягаха. Напротив, поне нещо може бързо да се успокои и да ви помогне да заспите)

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител (телефонният номер не е потвърден). Въведете и потвърдете телефонния номер. Повече за доверието.

Дъщерята не може да спи без залъгалка

Дъщерята е на две години, но не може да спи без залъгалка. Дори в детската градина той не спи добре без зърно. Как да отучите дете от манекен? Александър

Александър, за деца на тази възраст обикновено все още е доста трудно да преминат от будност към сън и за това те изискват специални условия, специални ритуали. Във вашия случай манекен се превърна в такъв ритуал. Всъщност не виждам нищо особено лошо в нея, постепенно психиката на детето ще се засили и необходимостта от такъв ритуал за лягане ще отпадне от само себе си, особено ако периодично предлагате на детето да махне манекена, в един момент тя е спокойна с това ще се съгласи. За да се ускори този процес, е важно да се намери друг, заместващ, ритуал - бъдете до дъщеря си, докато заспите, направете масаж, кажете нещо, дайте на детето мека играчка, приятна на допир, за да може момичето да я погали, да я прегърне, облекчавайки прекомерното нервно напрежение... И, разбира се, отначало, без обичайния ритуал, дъщерята ще заспи по-дълго, предварително ще положи повече време за полагане.

Правилно отбиване на бебе от зърно: как да заспим през нощта за бебе без залъгалка

Много родители са изправени пред отбиването на бебето от зърното. Но лекарите препоръчват да не бързате, защото с възрастта децата самостоятелно отказват залъгалка.

Някои бебета заспиват по-бързо, когато сучат. Те се успокояват, сънят става дълбок и дълъг.

В колко часа да отучите бебе от смучещи зърна

Мненията се различават относно възрастта. Дори през миналия век никой не се изненада в селата, когато видя дете на 4-5 години с биберон в устата..

Възрастните се чувстваха удобно, защото децата не пречат на работата им. В някои страни все още се практикува продължително смучене на залъгалка. Мненията на лекарите за това по кое време да отучите да спите със залъгалка са различни..

Децата ходят на детска градина на 3-годишна възраст, така че родителите им възпитават повече независимост. Често, вече на тази възраст, той може да се облича сам и смученето на залъгалка става вредно.

Психолозите са сигурни, че зърното не е необходимо на две години. Това се дължи на факта, че неговото интелектуално и речево развитие може да изостане.

Има възможност за неправилно запушване. Ако бебето след 2-годишна възраст се нуждае от залъгалка, то се нуждае от социална подкрепа и повишено внимание на възрастните. Необходимо е да се прояви повече снизходителност към такива деца..

Как да отучим бебе до 1 година, за да заспи без манекен

Необходимо е да започнете отбиването от залъгалка не по-рано от 6 месеца. На тази възраст децата могат по-лесно да понасят раздялата и смучещият рефлекс постепенно изчезва.

За да попречите на бебето да си спомни манекена, трябва да положите малко повече усилия. Родителите трябва да предлагат на малчугана интересни игри, да го обграждат с внимание и внимание.

Но остава лош навик, който му пречи да заспи нормално и спокойно. Процесът на отбиване става труден и продължителен.

Има няколко насоки за спокойно отбиване от манекен:

 1. На 4-5 месеца е необходимо постепенно да се намалява продължителността на сученето. Когато бебето започне да е кофти, можете да разсеете вниманието му с приказка, приспивна песен или дрънкалка.
 2. От 10 месеца децата могат да пият не от бутилка, а от чаша. След известно време можете да премахнете капака, така че контейнерът да се превърне в чаша. Бебетата, които пият от сока по-бързо и по-лесно се отказват от зърното.
 3. Не бива да ви се позволява да вземате залъгалка излишно. Дава се, когато малко дете има тревожност, зъби или болки в стомаха.
 4. След заспиване манекенът се отстранява.
 5. Необходимо е да се задоволят нуждите на бебето, да му се помогне, да се научат нови предмети и неща.
 6. Важно е да предложите алтернатива на зърното. Това може да бъде малко парче банан, бебешки бисквити или крутон..

По този въпрос е важно да не бързате, а спокойно да реагирате на капризите.

С течение на времето децата започват спокойно да реагират на манекена и не изпитват сериозен проблем при заспиването, без да сучат.

Правилно отбиване на бебе на 2 години

Когато бебето е на 2 години и използва залъгалка, други започват да реагират на него с преценка..

Някои деца на тази възраст вече ходят на детска градина, така че възпитателите молят да отучат детето от зърното.

Има няколко ефективни начина и правилни препоръки:

НачинПодробно описание
Предстои приказкаРодителите оцениха ефективността на метода. На децата се разказва поучителна приказка за фея от приказна земя.

Тя носи бебета зърна. Големите деца помагаха и оставяха залъгалки през нощта.

Тя ги отведе и им даде подарък. Можете да измислите своя собствена поучителна история. Важно е да проявите малко въображениеМалък трикМожем да кажем, че зърното е изгубено или забравено на парти. Ако бебето реагира спокойно на загубата, няма нужда да му показвате манекена.

Когато дълго време не може да се успокои, е необходимо да му дадете зърното. Силният стрес е вреден, така че след известно време можете да опитате отновоСъобщение за разбивкаТрябва сами да отрежете гумената част от зърното и да изчакате до момента, в който бебето започне да иска залъгалка.

Необходимо е да му покажете, че любимото му нещо е счупено и не може да бъде поправено. На много малки деца се продават нови зърна

Не практикувайте страшни истории, когато децата се отвеждат за дълго с помощта на залъгалка. Не можете да се срамувате, дразните и посочвате малоценност.

Съвет на доктор Комаровски

Много родители се интересуват от мнението на д-р Комаровски и смятат неговите препоръки за ефективни и полезни.

Те питат за отлъчване. Майките не искат да навредят на крехката психика на бебето.

Д-р Комаровски твърди, че днес не са измислени магически хапчета, които да помогнат за бързото и безболезнено отучване от сученето.

Необходимо е да се използват само педагогически техники. Това е разсейване, разсейване, залъгалка.

Родителите са сигурни, че психиката на бебето започва да се влошава. Д-р Комаровски е сигурен, че 2-3 дни капризи по време на отлъчване няма да предизвикат смущения в емоционалното и психическо състояние.

Педиатърът също препоръчва използването на методи, които активно се използват от други майки. Те постепенно скъсяват залъгалката с 1 мм..

Бебето не вижда разлика или дефект, но разваленото зърно не задоволява смучещия рефлекс.

Можете да измислите бебе на малко бебе и да му дадете залъгалка. Този въпрос трябва да бъде съгласуван и трябва да се предложи такъв вариант..

Без предупреждение и убеждаване децата могат да реагират остро на действията на родителите си. Всички тези методи ще ви помогнат да се отървете от зърното по-бързо, ще помогнат на детето ви да се научи да заспива през нощта без любимо нещо..

Как да спи за дете в детската градина, ако то не може да заспи без залъгалка

Добър ден на всички! Опитни майки, може ли някой да ми каже какво да правя! Дъщерите са на 2,3 години, отидоха в детска стая преди няколко месеца, свикнаха дълго време, плакаха, останаха само до обяд, сега дъщерята свикна, практически не плаче, яде, реши да я остави на дневен сън, НО. Вкъщи категорично не заспиваме без залъгалка, сучем само за сън, през деня тя не си спомня за нея.В градината тя абсолютно не е със залъгалка, не знам какво да правя. отбиването сега е още един стрес за детето, преди да е имало опити, но те са били неуспешни Може би някой е имал, че бебето, което суче залъгалка, е спало в градината, без тя да гледа други деца? Или това не се случва, просто отбийте

Как да спрем бебето си да смуче залъгалка

За да улеснят процеса на грижа за новородените бебета, родителите използват модерни джаджи. Това са памперси, развиващи се постелки, бутилки, зърна. Бебетата най-много обичат залъгалките. Те стават техни любимци, не искате да се разделяте с тях. Но рано или късно майките трябва да решат как да отбият порасналите трохи от зърното и как да го направят безболезнено за всички. Нека поговорим за това.

От тази статия ще научите

Защо бебето толкова обича залъгалката

Прикрепването към зърното се дължи на физиологичните и психологическите характеристики на новородените. Първо, по време на ранна детска възраст смукателният рефлекс играе специална роля. Способността за получаване на храна от майчината гърда зависи от степента на нейното развитие, рискът от глад намалява или се увеличава.

На второ място, смученето е успокояващ ритуал. По време на хранене, играейки с биберона, бебето се успокоява, чувства се в безопасност.

Така манекенът се превръща в източник на два важни аспекта от живота на бебето. Това е задоволяването на нуждата от сукане, дори без чувството на глад, и успокоително в моменти на психологически стрес..

С нарастването на новороденото преминаването към твърда храна, психологическият аспект на сученето става по-важен, така че привързването към зърното се увеличава. На тази възраст възниква въпросът кога да се отучи дете от манекен.

Защо зърното е вредно?

Според д-р Комаровски залъгалката не е вредна за децата. А желанието да се отучи едногодишно бебе от нея е вредно въздействие върху психиката на майката от съседите, други млади родители, чиито деца изобщо не са виждали залъгалка.

Много педиатри не са съгласни с теледоктора. Те вярват, че смученето на силиконова залъгалка води до неприятни последици, сред тях са:

 • неправилно образуване на захапка;
 • закъснения в когнитивното, речевото развитие, зърното не допринася за желанието да опитате други предмети, да опознаете света;
 • инфантилизъм на децата, нежелание за взаимодействие с външния свят;
 • орални инфекции, смучене на мръсни, лошо измити играчки води до стоматит, кандидоза.

Разбира се, ако едно дете непрекъснато смучеше залъгалка за 1 - 3 месеца след болницата и след това безопасно забрави за нея, тогава няма нужда да се притеснявате, изчакайте последствията. Говорим за тези деца, които дълго време не се разделят със силиконово зърно, след като отдавна са престанали да кърмят бебета, на възраст 2-3 години.

На каква възраст да се отбие

Вредността на залъгалката за развитието на малка личност не е доказана или опровергана от лекари по детска медицина, психология. Хлапето ще престане да суче гумена играчка, без оплаквания и убеждаване от възрастни, и може да има болезнена привързаност към нея.

Педиатрите препоръчват на родителите да отказват манекен на бебе на възраст 12 месеца. Необходимо е да се ускори процесът, ако:

 • Хлапето дни наред не пуска залъгалката от устата си. Крещи, изнервя се, ако внезапно открие загуба.
 • Бебето не иска да общува с родители, връстници.
 • Детето има психични заболявания, проблеми с речевия апарат, слуха.
 • Бебето е на три години.

За отбиване изберете оптималния период за детето: бебето е здраво, в къщата цари мир и приветливост.

Важна е психологическата среда, настроението за положителен резултат.

На бележка! Ако бебето не се е отказало от зърното до една година, тогава изчакайте малко и се опитайте да се съгласите на година и половина, дори на две. По това време децата вече се срамуват от бебешките навици, отговорност към родителите за своите действия.

Какво да направите, за да не свикне бебето с него

Формирането на навици е дълъг процес. Родителите сами провокират консолидацията му. Много по-лесно е за майките, татковците да се справят с плачещото бебе, ако има под ръка вълшебна залъгалка. Ако не искате болезнено да отучите детето от вреда след няколко месеца, използвайте го правилно, като вземете предвид някои препоръки:

 1. Не насилвайте новороденото да смуче залъгалка. Ако бебето заспи без нея, бързо се успокоява, играе спокойно през деня.
 2. Направете без гумен асистент. Играйте, говорете с детето си, ходете. Интересувайте се от нови предмети, преподавайте действия. Няма да има време за сучене, без да почувствате глад.
 3. Пийте шестмесечни бебета от чаши, извадете бутилката от къщата до 8-9 месеца. Дайте вода, мляко с лъжица, от чаша, така че детето да се научи да преглъща.
 4. Не оставя зърната видими.
 5. Когато бебето се научи да седи добре, купувайте му красиви играчки, кубчета, пирамиди, за да е заето да играе игри през деня..
 6. Внимателно и бавно заменете смученето на бутилка преди лягане, вечерята с лъжица и приказка. Оставете бебето да заспива с гласа на мама, забравяйки за навика да държите залъгалка в устата си.

По този начин, отговаряйки на въпроса: „Как да избегнем свикването със зърното?“, Можете да кажете: „Не насърчавайте формирането на навик, не натискайте желанието да заспите с него в устата и да сучете през деня“..

Какво да не се прави

И така, вие сте решили кога ще отучите бебето си от манекен. Сега изберете метод за отказване от лош навик и разберете какво да не правите.

 • Не намазвайте лютата чушка или горчица по зърното. Да, сучещото бебе, разбира се, ще се изплаши и ще спре да приема тази конкретна залъгалка в устата си. Но те причиняват сериозна вреда на здравето на детето, могат да причинят алергична реакция, болки в стомаха, оток на ларинкса.
 • Не използвайте популярния съвет за изрязване на залъгалки като цветни листенца. Това е опасно. Детето ще отхапе венеца, ще го погълне и може да се задави..
 • Не оказвайте натиск върху бебето си психологически. Кресъците и истериките на мама едва ли ще ви помогнат бързо да се справите с желанието да смучете залъгалка през нощта. Това само ще влоши нещата..
 • Не излагайте болно дете на изпитания и трудности. Изчакайте бебето да се почувства по-добре, то ще бъде в добро настроение.

Важно! Не поправяйте целта на манекена отбиване. По този въпрос най-важното е да не навредите на психиката на бебето. При избора на метод за отбиване разчитайте на индивидуалните особености на бебето, неговата податливост към нововъведения, решителни мерки от страна на родителите.

Гладка повреда

За този метод родителите ще се нуждаят от малко повече търпение. Изберете постепенно отказване за отбиване на бебета под година и половина. Започнете да действате на етапи по схемата:

  Извадете зърното от очите си само за един ден. Издавайте при поискване през нощта, без да отказвате искането под какъвто и да е предлог, особено през първите няколко дни.

Важно! Не използвайте сила при никакви обстоятелства. Не изваждайте зърното от устата си, докато заспивате. Това няма да даде положителни резултати, а само ще увеличи бдителността на детето. Той ще спи леко, за да има време да спаси съкровището си.

Внезапен отказ

Спартанският начин на отказ е подходящ за детски градини на две години. Можете да преговаряте с тях. Има няколко опции:

  Заедно с бебето решете да дадете залъгалката на друга лала. Например по-млад роднина, който не живее с вас в една къща, съсед.

Правете го тържествено. Хвалете детето си, че е направило нещо решително. Купете вместо залъгалка играчка, която е удобна за държане в ръцете ви насън или в психологически трудни моменти.

 • Съгласете се да изхвърлите нежелания предмет. Обсъдете това, без да позволявате на детето да мисли за отхвърляне. Заповядайте да предприемете такава стъпка. Дайте силни аргументи, аргументи. Например, че синът ми вече е пораснал, срамота е да смучеш залъгалка.
 • След това съберете бутилките, зърната. Изхвърлете го в кошчето за боклук отвън. Препоръчително е да се проследи как камионът за боклук отнема "ценности" завинаги от живота на "възрастно" дете.

  Ако бебето периодично си спомня за силиконов приятел, напомнете му колко смело е постъпил, стана голямо. Мотивирайте с похвала, но не се съгласявайте да отмените решението си.

  Схема за отбиване на седмица

  7-дневният метод за отбиване от папила е идеален за кърмачета и 2-годишни деца. Процесът е безболезнен и бърз. Отбиването не засяга психиката на детето, не влошава качеството на съня.

  Схемата на седмичния метод е както следва:

  1. От 1-ви до 5-ия ден бебето суче залъгалка денем и нощем. Продължителността на употреба се намалява няколко пъти. Например, през нощта зърното остава в устата само докато не заспите напълно, а през деня се издава при поискване и се отстранява веднага след успокояване, разсейване с играчка..
  2. От 5-ия до 6-ия ден не предлагайте залъгалка през деня. Оставете да използвате само преди лягане, преди да заспите.
  3. От 6-ия до 7-ия ден не оставяйте бебето да заспи с манекен, оставете го да суче няколко минути преди приказка, кърмене.

  Ако бебето не може да заспи, плаче много, направете си индулгенции. Удължете периода на анулиране с 10-14 дни. Ако бебето се събуди през нощта, не предлагайте залъгалка, по-добре е да пиете мляко, компот от чаша.

  Но какво мисли д-р Комаровски за отбиването на бебе от зърното?.

  Stoppi

  Съвременното силиконово устройство Stoppi може да бъде отличен заместител на залъгалка. Това е специална чиния, изработена от мек материал, която е в състояние да коригира захапката и да отучи дори тригодишни бебета от залъгалката.

  Stoppi се използва от няколко седмици за постигане на положителен ефект. Играят с него през устата през деня, лягат си, но го почистват след заспиване.

  Записът Stoppi няма да бъде стресиращ за детето. Отказът от обичайната залъгалка ще бъде нежен, безболезнен. Други резултати могат да бъдат постигнати с помощта на ортодонтска плоча:

  • предотвратяват образуването на отворена захапка;
  • отървете се от дишане през устата;
  • за отбиване на месечни бебета от смучене на пръсти;
  • влияят положително върху развитието на долната челюст.

  Важно! Не се допуска едновременното използване на залъгалки и Stoppi. Ако сте решили да тръгнете по този начин, тогава веднъж завинаги се откажете от други силиконови атрибути за сън, дневно събуждане.

  Ако детето не спи без залъгалка

  По-лесно е да отучите бебето да смуче залъгалка през деня, отколкото да се откажете от лошия навик през нощта. Скоростта на отбиване зависи от това колко време бебето обикновено прекарва със силиконов приятел на ден и по кое време сте решили да го отучите от този навик.

  Ако бебето е на по-малко от година, използвайте някои трикове, за да отучите да заспивате със зърно:

  1. Настройте режим на хранене, така че бебето ви да заспи с гърдата или бутилката мляко. Оставете го да ги смуче докрай, а след това да слуша песни, приказки.
  2. Ще трябва да спим заедно с бебето. Предложете гърди вместо залъгалка. Но само за 3-4 минути.

  Отбиването от зърното преди лягане през втората година от живота ще помогне на играчките, гумени пръстени за зъби. Те се взимат в леглото с тях, изгризани, държани в ръце. Играчките помагат на бебето да заспи.

  Проведете разговор с тригодишни детски градини за опасностите от зърното, съгласете се да станете възрастни, но нощувайте 2-3 пъти наблизо. За детето ще бъде трудно да заспи. Той ще се събуди няколко пъти. Ще изисква внимание и обич. По-добре е да отучите рязко възрастните деца от залъгалка, опитвайки се да не се връщате към тази тема по-късно.

  Възрастовият критерий няма значение за формирането на ритуала за лягане. Разтърсете бебето, потупайте гърба, пейте песни. Направете процеса забавен, запомнящ се, свържете баща си, по-големите си братя, сестри с вечерната игра. Разсейващите маневри ще помогнат да отучите малкото си дете от идеята да се налага да суче нещо от гума преди лягане..

  Важно! Уверете се, че детската градина не замества залъгалката, като смуче палец или ръба на одеяло. Ако забележите подобни маневри, успокойте детето, разклатете се, заспивайте заедно в прегръдка..

  Полезни съвети

  Не е необходимо да губите надежда, ако процесът на отбиване от манекен се забави. Не забравяйте, че всички деца са различни..

  Използвайте следните съвети, за да ускорите процеса:

  1. Опитайте се да въздействате психологически на детето. Не, крещенето, сплашването не си заслужава. Разкажете приказка за собствения си състав. Посветете една вечер на историята на смел принц, зайче, което се отказа от зърното и веднага стана независим, възрастен. Положителният пример ще окаже влияние върху детето, ще му помогне да се справи с лошия навик. В приказка можете да замените момче с момиче и да замените мечето с любимата играчка на детето си, с което той наистина би искал да заспи в креватчето. По-добре е това да е била мека плюшена играчка, която е приятна за прегръдка и прегръдка.
  2. Дайте на бебето, детската градина възможно най-много време. След като загуби своя гумен приятел, той се оказа сам, образува се психологическа празнота. Напълнете го с игри, разходки, целувки, говорене.
  3. Разменете залъгалка за заветна мечта. Прехвърлете играчка в замяна на манекен незабавно, но не забравяйте да се съгласите, че няма да има обмяна на връщане.

  Не се опитвайте да следвате инструкциите на съседи, баби, които не обичат бебето да суче залъгалка на две години. Изберете времето, метода на отбиване, въз основа на индивидуалните особености на детето и здравословното състояние. В този случай процесът ще бъде безболезнен и бърз..

  ВАЖНО! * когато копирате материали на статии, не забравяйте да посочите активна връзка към оригиналния източник: https://razvitie-vospitanie.ru/kak_otuchit/rebenka_ot_soski.html

  Ако статията ви е харесала - харесайте я и оставете коментара си по-долу. Вашето мнение е важно за нас!