Дебатът сред педиатрите за ползите и опасностите от спането заедно доведе до един вид компромис - странично креватче, което става все по-популярно. Какво представлява и как да изберете правилното странично легло - прочетете по-долу.

Изобретения като кошарата и практиката за съвместно спане се появяват за първи път в Америка, където бързо стават популярни и се разпространяват в европейските страни..

Защо страничното креватче е толкова добро и защо си струва да го обичате? Нека да разберем заедно.

Всяка майка, естествено, през първите месеци иска да спи до бебето си, за да го предпази от всички инциденти. Подобна мечта е много полезна, но става трудно да се отучи детето да иска да си ляга с родителите си в бъдеще. С течение на времето родителите започват да се чувстват обременени от квартала с по-голямо дете, но прехвърлянето му в отделно легло и собствената му стая може да се превърне в сериозен стрес за детето..

Кривоногова Татяна Сергеевна, професор в Катедрата по педиатрия на FPK и преподавателския състав на Сибирския държавен медицински университет, доктор на медицинските науки, лекар от най-висока категория, ръководител на здравен център "Здрава мама - силно бебе":


"Докато новороденото не навърши три месеца, непрекъснато трябва да става през нощта. Това е неудобно, тъй като майката също трябва да почива.
Детско креватче отстрани решава този проблем. Тя се премества в леглото на майката, оказва се, че детето сякаш е с нея, но в същото време си има своето място. Когато детето плаче, майката протяга ръка - гали, потупвайки бебето. Майчината ръка, звукът на глас, миризмата на майка са достатъчни, за да се успокои едно дете и да продължи да спи.


Винаги казвам в класа си: дете трябва да знае мястото си. Това означава, че бебето трябва винаги да е на видимост, но трябва да свикне с независимостта. Например съветвам майките да не бягат при детето и да не го вдигат при първия плач. Допълнително легло ще ви позволи постепенно да привиквате детето си към отделен сън. В края на краищата, както учите дете от първите месеци - така то ще продължи да се държи ".

Детските креватчета решават този проблем. Те са предназначени за съвременните родители, които искат да научат бебето си да бъде самостоятелно, но разбират колко е важно бебето да чувства майка си до себе си през първите месеци от живота си..

Ако погледнете малко в историята на проблема, се оказва, че американските родители, с идеята си за независимост, винаги са практикували разделен сън от първите дни на живота на детето: бебето е спало не само в отделно легло, но и в отделна стая.


Това продължи, докато лекарите доказаха, че здравословното дишане на дете в съня е в пряка пропорция с това колко далеч от него в този момент е майката. Когато мама е наблизо, бебето чува ритъма на нейното дишане и това му помага да се справи със синдрома на внезапно спиране на дишането. Науката убеди американците да стигнат до компромис и те започнаха да поставят бебето не в отделна стая, а в отделно легло, прикрепено към родителя.


Установено е, че страничните креватчета са много удобни:


1. Мама и татко спят заедно, татко не се мести на дивана.
2. В същото време детето усеща майка си до себе си и спи по-спокойно.
3. Такъв сън е абсолютно безопасен за бебето..
4. В такова креватче е много удобно да храните бебето си през нощта - дори не е нужно да ставате за това.
5. Също така е по-лесно да приспите дете, което внезапно се е събудило - понякога за това е достатъчно само докосването на майка.
6. Такова легло е много по-удобно от обикновено за майките след цезарово сечение: майката не трябва да се навежда, за да вземе бебето.


Напоследък ясли се произвеждат и в Русия. Сега не е нужно да отрязвате стената на обикновено легло и да го регулирате по височина - много по-лесно е да закупите готови мебели. За щастие има дори определен набор от марки и модели..


Между другото, един общ плюс на всички легла от Русия е естествеността на материала. Дъб, бор, ясен или бреза се обработват с покрития, които са безвредни за бебето. Но има и някои разлики:


„Слонове“. Млада компания от Сибир прави ясли прости и много евтини - от 4900 рубли. Материал - сибирска бреза. Размер: 90 * 60, така че леглото е подходящо за първите 6-9 месеца. Можете също така да закупите меки страни за креватчето, които не само украсяват, но и ви позволяват постепенно да отдалечите детето от леглото на родителя.


Руско-американската компания "Sleep Well" предлага едноименни легла с по-елегантен дизайн и в различни дизайнерски опции. Размер: 120 * 60 - това означава, че може да се използва до 2-3 години. Материал на леглото - бук, бор, ясен. Цената е значително по-висока: 12 900 рубли.


Мебелна фабрика "Красная звезда" от град Можга (Удмуртия) предлага дървени постелки с емайлирано покритие. Цена от 4020 рубли. Размери - 85 * 45 - най-малката кошара от представената, която е подходяща само за първите 3-5 месеца.


Същата фабрика предлага модела Elena, който благодарение на подвижната дъска се превръща в елегантен диван. Може да се използва като допълнително легло за леглото на родителя. Размерите на модела 152 * 77 позволяват използването му с различни трансформации до училищна възраст. Цена 10500 рубли.


Точно такъв е случаят, когато поговорката „един или два и пропуснат“ има буквално значение. Останалите производители, чиито легла се купуват в Русия и на които се има доверие, са представители на чужди страни.


Легло. Стилно модерно дизайнерско легло 86 * 47 см е произведено в Европа, подходящо за бебета до 6 месеца. Цената е около $ 400 (12 000 рубли), плюс доставка. Основното предимство на това легло е неговата уникална компактност, леглото се сгъва и се побира в малка чанта. Това е удобно в случай, че решите да отидете с цялото семейство за нощувка..


Cullabelly, Италия. Легло от масивно дърво, размери 81 * 38 (подходящо за бебета до 5 месеца). Цена $ 300, плюс доставка. Италианците знаят много за стила, така че леглото е изцяло облечено в обикновена лаконична покривка.


Тоби, Германия. Класическото креватче има размери 86 * 43 или 94 * 51 см. Цена от 170 € + доставка. Възможно е да се украсяват с брони от плат.


Pinolino, Германия. Легло от ела или смърч се предлага в различни варианти на дизайн, от прости ъглови до претенциозни. Размери 92 * 58 см. Цена от 160 $ ​​без разходи за доставка.


Роба, Германия. Стаята за легло е със стандартен размер 120 * 60см и е подходяща за деца до три години. Комплектът включва подвижна дървена и текстилна стена, матрак, бюфети, сенник и държач, калъфка за възглавница и завивка, колела. Дъното на креватчето има пет фиксирани позиции, а най-ниското е на пода, за бебета, които се учат да стават. Леглата са от бук; струва 260 € без доставка.


Бебето може да спи в кошара до около 2 години - тоест до момента, в който не започне период на изразена независимост и ще дойде време да го приучи към отделен сън.


Тогава страничното креватче може да се превърне в маса, пейка или рафт, които да се използват по предназначение след раждането на следващото бебе..

Детски креватчета за новородени

Детско креватче Фея 100 бяло

Странична кошара Polini Simple 100, бяла

Комплект фея: кошара 100 + релса + колела

За компанията

 • За нас
 • Нашите предимства
 • Контакти и работно време
 • Договор за публична оферта
 • Регистрация
 • карта на сайта
 • Сглобяване на мебели
 • Карантинни предложения

Обслужване

 • Как да направите поръчка
 • Гаранция и връщане
 • Доставка на стоки
 • Обслужване
 • начини за плащане
 • политика за поверителност
 • Покупка на кредит
 • Статии
 • Сглобяване на мебели

Продукти

 • Детски мебели
 • Детски стаи
 • Текстил и облекло
 • Хигиена и грижа
 • Хранене
 • Разходки и пътувания
 • Развитие и отдих
 • Развлечения и играчки

Абонирайте се за нашите новини и специални оферти

ние сме в социалните мрежи

 • Във връзка с
 • Facebook
 • Съученици
 • Instagram

Можете да закупите този продукт на кредит, като попълните онлайн услугата HappyLend (за поръчки над 2000 рубли), онлайн услугата Kviku (сума за покупка над 3000 рубли) или въпросника на Alfa Bank. (сума за покупка от 5000 рубли)

За да попълните заявлението, трябва да поставите продукта „В кошницата“, изберете - „Плащане на кредит със 7Seconds“ или „Плащане на кредит с Алфа-Банк“ или „Плащане на кредит с Kviku“

След потвърждаване на поръчката ще бъдете подканени да отидете на уебсайта на услугата и да кандидатствате за заем. Моля, прочетете внимателно условията по заема. Повече информация

Детско креватче за новородени: видове и правила за подбор

Всички родили жени знаят колко уморително е да се събуждате по няколко пъти всяка вечер, за да успокоите и нахраните бебето, като постоянно ставате от топло легло. Леглото за новородено бебе е проектирано да се отърве завинаги от този проблем. Млада майка няма да има нужда да се промъква през тъмнината до детето си всеки път посред нощ, без да включва светлината, за да не събуди съпруга си, който не се интересува да стане на работа.

Бебешка кошара - предимства и характеристики

Детското креватче замества изцяло стационарната кошара за игра, която е инсталирана отделно от леглото за възрастни. Иновативното изобретение се появява за първи път в Америка, след което става популярно в целия свят. От детството ви позволява да научите бебето си да спи отделно от мама и татко, като същевременно е винаги близо до родителите.

Такова решение за подреждане на детско легло има редица предимства:

 • спокоен сън на родители и дете, което е близо до мама и усеща нейното присъствие;
 • практичният дизайн на креватчето осигурява пълна безопасност на детето по време на сън;
 • няма нужда да се притеснявате, че бебето може да се нарани, както в ситуации, когато новороденото спи с родителите;
 • няма нужда да ставате от леглото през нощта, когато трябва да разтърсите детето;
 • изобретението помага на майки с лошо здраве или ограничено движение да се справят с бебето;
 • приставката заема малко място, така че е идеална за поставяне в малка жилищна площ;
 • широка гама странични мебели ви позволява да изберете легло не само с подходяща форма и размер, но и да се погрижите за неговата функционалност в бъдеще, защото много модели могат да се трансформират в нощни шкафчета, маси или скринове.

Устройство и правила за избор на бебешки кошари

Без значение колко скъпо и функционално е детското странично легло, то трябва да отговаря на основните критерии за безопасност и практичност..

 • Екологична чистота. Материалите, от които е направено самото закрепване, матракът и постелката не трябва да съдържат токсични примеси и вредни вещества.
 • Надеждност и безопасност. Мебелите трябва да могат да издържат на доста голяма маса, 3-4 пъти по-голяма от теглото на бебето. Всички крепежни елементи и декоративни части не трябва да имат остри ъгли, стружки и други дефекти, които детето може да нарани или които да погълне.
 • Практически грижи. Мебелите трябва да бъдат направени от материали, които се почистват лесно. Ако приставката има покритие от плат, трябва лесно да се свали за измиване и да се постави отново.

Рамка - материали и конструкция

В родилните болници и детските болници можете да видите бебешки кошари, които са направени изцяло от метал. Това е практичен материал, като се има предвид лекотата на почистването му от прах и мръсотия. Въпреки това, металът не е най-добрият избор за рамка на странично креватче, тъй като е студено и изисква боядисване. Пораствайки, малък изследовател определено ще иска да опита страната на мебелите „до зъба“, което може да доведе до сериозно отравяне.

Най-добрият материал за изработване на детски мебели е дървото:

 • дъб;
 • Бреза дърво;
 • Бор.

Леглото трябва да бъде напоено с безвредно съединение или лак.

Приставката също може да бъде с различна форма: от класическа правоъгълна до овална или асиметрична. Краката на мебелите могат да бъдат оборудвани с колела, за да улеснят придвижването и плъзгането му до леглото. Както показва обаче практиката, този атрибут може да доведе до падане на бебето през нощта, когато родителят случайно избута конзолата настрани. Някои модели са оборудвани със специална ключалка, с която мястото за спане на бебето е прикрепено към леглото на родителя и не може да се движи..

Място за спане - характеристики, видове основи и размери

Детското креватче за бебета може да има ортопедично дъно с решетка или решетка. И двете основи насърчават добрата вентилация на въздуха и спомагат за развитието на здравословна стойка у детето. Трябва да обърнете внимание на броя на ламелите - колкото повече са, толкова по-висок е ортопедичният ефект. Разликата между ламелите не трябва да надвишава ширината на самите панели.

Стандартните размери на страничната кошара са 50х90 см, но има и видове, размерите на които достигат 120х60 см. Височината на долното закрепване също се регулира на височина 30-50 см с помощта на специални скоби, което ви позволява да изравните равнините на родителското и детското легло. Мястото за спане на бебето е заобиколено от брони, които го предпазват от падания и наранявания.

Матраци - какво има, кой да изберете

Изборът на матрак за най-малките трябва да се подхожда със специална отговорност. Тя трябва да бъде умерено твърда и изработена от екологично чисти материали, които не излъчват странични миризми, напълно да съответстват на дължината и ширината на леглото. Матракът за бебе трябва задължително да има ортопедичен ефект, за да се разпредели натоварването на гърба и да се поддържа добра стойка на бебето. Дебелината трябва да бъде най-малко 8 cm, но също така да не надвишава 15 cm.

Матракът трябва да е добре вентилиран. В идеалния случай той има подвижен матрак, който може да се пере периодично. Ципове или копчета трябва да са от предната страна, така че детето да не може да ги достигне.

Следните са разрешени като пълнители:

 • кокосов кокос;
 • конски косми;
 • каучук;
 • полиуретанова пяна;
 • холофайбър;
 • изкуствена вълна.

Препоръчително е да го обръщате всеки месец по време на работа на матрака. По този начин той може да удължи живота си и да увеличи нивото на комфорт по време на сън..

Брони - видове и устройство

Бебешка кошара, прикрепена към леглото за възрастни, е оборудвана с фиксирани страни от 3 страни, които не позволяват на бебето да падне по време на сън. Оптималната стъпка между пръчките е 7-8 см. При такова разстояние бебето няма да може да се забие между панелите и да се нарани. Височината на страните по правило е 30-50 см. Ако желаете, преградите са покрити с плат или покрити с подплатени възглавници, така че детето да не удря твърди стени.

Четвъртата страна може да бъде затворена и от страна с вертикален механизъм за спускане или сгъване. Позволява ви да предпазвате бебето от родителите през нощта, за да не го докосне случайно с ръка. Преградата в непосредствена близост до леглото за възрастни може да бъде направена от същия материал като самото легло или може да изглежда като опъната мека мрежа, която се закопчава с цип.

Функционални характеристики на бебешки креватчета за бебета

Детските мебели са много удобни за използване и освен това не развалят цялостния интериор на стаята, защото съвременните модели имат спретнат външен вид и малки размери. Важно е да регулирате правилно височината на основата, за да отговаря на леглото за възрастни. След това, като използвате крепежни елементи, фиксирайте закрепването към страните на леглото за възрастни. За някои модели детски мебели щипките са разположени на краката, особено ако са оборудвани с ролки за движение. Колелата остават в позиция, дори когато възрастен се опита да премести детското креватче.

Много родители предпочитат да поставят подвижната страна на място през деня и да използват детското креватче като обикновена детска кошара, което им позволява да правят сами, докато бебето спи през деня. Някои споделят бебешко легло и легло за възрастни през светлата част на деня, за да позволят свободно движение из стаята.

Преглед на бебешки кошари

Повечето родители купуват отделни детски креватчета за новородени, забравяйки, че ставането през нощта всеки път, когато бебето плаче, не винаги е удобно. Родителите не спят достатъчно, уморяват се по-бързо, но няма да имат възможност да си починат отново на следващата вечер. Тук на помощ идва странично креватче..

Специалните модели за закрепване могат да бъдат истинско спасение. Такова креватче се поставя до родителя и той винаги е на една ръка разстояние. Въпреки това бебето свиква да спи в собственото си легло и когато порасне, леглото може просто да бъде изнесено в друга стая..

Предимства и характеристики

Такива ясли се появиха в съвременния си вид в Америка и тяхната функция е очевидна: да улеснят живота на майките, които през нощта с всеки детски плач отиват да успокоят бебето. Много бързо изобретението се разпространи по целия свят..

Тези легла нямат една от стените. Преди това беше необходимо просто да се премахне една от стените в леглата, които не бяха подходящи за това. Но това е доста трудно, а понякога дори невъзможно. Опциите за закрепване са много компактни, лесни за придвижване и подходящи за най-малките деца.

Децата спят по-спокойно, ако наблизо има майка.

Храненето на бебето, ако изведнъж огладнее през нощта, също е много просто - дори не е нужно да ставате от леглото. Можете да успокоите дете в такова креватче, като го погалите и не станете от собственото му легло. Отстрани на креватчето може да се инсталира мобилен телефон, който ще забавлява бебето.

Преди да вземете решение за закупуване на детско креватче, помислете за възможността за обичайно креватче с отстранена една стена. На практика няма разлика във функционалността, но цената може да се различава.

Други очевидни предимства на детското креватче:

 • майката винаги ще чуе детето си, ако то започне да има проблеми с дишането или се изплаши;
 • няма нужда да използвате бебефон;
 • леглото ще се впише идеално във всеки интериор;
 • бебе, което спи в приложен модел от раждането си, е по-лесно да се научи да спи в стаята си.

Съвети за избор

Правилно оборудваното място за спане е важно за всички, независимо от възрастта. Но бебешкото легло трябва задължително да отговаря на определен набор от изисквания:

 • екологичност,
 • комфорт,
 • безопасност,
 • функционалност.

Леглото за бебета може да бъде оборудвано с меки брони: с тях бебето няма да увреди ръката или крака, а благодарение на нежните тонове на плата, то бързо ще заспи и ще бъде спокойно цяла нощ.

Не забравяйте да изберете материали, за които е лесно да се грижите. Бебешките кошари могат да бъдат изработени от дърво или метал. Те са безопасни, ако не са напукани и лакът не съдържа вредни за детето вещества..

Преди да закупите, попитайте за използваните материали и поискайте дерматологичен сертификат. Така можете да сте сигурни, че сте закупили продукти, които няма да предизвикат алергична реакция у детето ви..

От дърво е най-добре да се спрете на бор, дъб или бреза. Тази дървесина е импрегнирана с безопасни вещества, които няма да навредят на бебето..

Форми и детайли

Яслите сега се предлагат в много различни форми и се предлагат в голямо разнообразие от дизайни. Вероятно сте забелязали неведнъж колко широк е асортиментът в съвременните магазини: очите текат от изобилие, а клиентите просто не разбират какво е по-добре да изберат.

Важно: моделът на детето не трябва да има остри ъгли, колкото по-гладки са линиите на креватчето, толкова по-добре. Проверете дали всички части и части на конструкцията са плътно и сигурно монтирани, всички опасни крепежни елементи са скрити в самата рамка на леглото.

Разликата между прътите също е много важен нюанс: тя не трябва да надвишава 7-8 сантиметра. Тогава бебето няма да се забие и да падне.

Най-добре е да закупите модели с допълнителна стена, след това, ако е необходимо, мебелите могат да бъдат извадени от леглото на родителя, ако решите да дадете на детето собствената си стая.

Как да украсите интериор за родители и дете в едностаен апартамент, прочетете тази статия.

След като вземете специален матрак, можете да повишите нивото на безопасност на вашето бебе: някои матраци често се предлагат в комплекти, те затварят празнините между прътите и омекотяват възможните удари.

Вместо една от стените има специални странични легла със завеси. Така че също е удобно да нахраните и успокоите бебето - просто отворете ципа.

Сред страничните кошари има модели с ширина до 40 см. Много е лесно да ги впишете в интериора на малка спалня на родители, но те са подходящи само за бебета (до шест месеца). След това ще трябва да си купите нов.

За тези, които имат достатъчно място в стаята, се препоръчва закупуване на легло с ширина 60 см и дължина повече от метър. Тя ще служи дълго време и може да бъде изведена в друга стая, когато детето порасне и заживее в собствената си детска стая..

Височината в съвременните модели може да се регулира: има специални режими за регулиране на дъното. Обикновено има от два до пет.

Цените на яслите се различават в зависимост от фирмата и материалите.

Вдъхновете ни - споделете материала с приятелите си в социалните мрежи:

Бебешки кошари за новородени в Москва

Бебешка кошара Malusha C751 от фабрика "Красная звезда" - висококачествено и многофункционално бебешко легло от местен производител Бебешка кошара Malusha C751 от фабрика "Красная звезда" е удобен продукт от естествено дърво, идеално адаптиран към.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Кошара Красная Звезда Можга Малуша S751 (S.

допълнителна люлка, рамка: пластмаса / метал, матрак, спално място: 90x50 см, колела

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Люлка на Nuovita Accanto

обикновена, подвижна стена, материал: дърво + ПДЧ, за матрак размер 70х140см

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Легло Polini Basic Jungle 140x70

Преобразуваното бебешко креватче Noony Cozy е най-високото ниво на качество и безопасност, изключителна функционалност и модерен дизайн. Едно от предимствата на този модел е големият брой възможни трансформации. За новородено ще служи Noony Cosy.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Noony Cozy трансформиращо легло венге цвят

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Странична кошара Nuovita Accanto (latteria)

Тип: трансформатор; Материал: дърво; За размер на матрака: 75х125 см; Форма: овална / кръгла; Люлка: махален механизъм (напречен); Гръбчета: багажник; Стени: багажник; Предна стена: подвижна; Подвижни ламели: не; Чекмедже: не; Включен скрин: не;.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Бебешка кошара Valle Mimi 6 в 1 (напречно махало).

Легло за новородено, бял цвят, без люлеещ механизъм, бял цвят, тегло 9,2 кг

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Бебешка кошара Polini kids Simple 100, бяла.

обичайно, махало механизъм, нива на височината на дъното - 2, материал: дърво, за матрак с размери 60x120 cm

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Детско креватче Volzhskaya дървообработваща компания Magico

Детското трансформиращо легло Feya 1100 е истински многофункционален комплекс, който включва скрин, просторни чекмеджета и маса за повиване. Ортопедичното легло има три височини. Предната яка се повдига и спуска със специални копчета.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Бебешко легло Hoff Fairy

нормално, колела, люлеещи се плъзгачи, нива на височината на дъното - 2, материал: дърво, за матрак 60х120см

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Кошара Incanto Pali (колело / люлеещ се стол)

Трансформатор, маса за повиване, колела, подвижна стена, материал: дърво + ПДЧ, за матрак с размери 75х75 см

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Incanto Nobelёv 9 в 1 легло (трансформатор)

нормално, колела, люлеещи се плъзгачи, подвижна стена, нива на височината на дъното - 2, материал: дърво, за матрак 60х120 см

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Детско креватче Моето бебе 1 (люлеещо се колело)

Леглото Simple 220 е практичен избор за новородено бебе. Регулируемото дъно на модела е удобно за родителите и повишава безопасността на бебето: през първите месеци малката дълбочина на креватчето е оптимална и с течение на времето, когато детето започне да се преобръща, сяда и се изправя.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Детско легло Hoff Simple

нормално, колела, нива на височината на дъното - 2, материал: дърво, за матрак 60х120см

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Детско креватче Смирнов Женечка-1

Тип: детско креватче, тип креватче: класическо, дължина на леглото: 120 см, ширина на леглото: 60 см, брой нива на височината на дъното: 3, люлееща се система: напречно махало, оборудване: силиконови подложки, махален механизъм, опции: долни капки, сменяеми страни.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Детско креватче Полини Дисни бебе 750 "Мечето Мечо.

Производител на детски креватчета за новородени Красная звезда Вътрешната фабрика "Красная звезда" е въплъщение на осигуряване на качеството, потвърдено от почти вековния опит в производството на детски мебели. Производството използва модерно оборудване за преминаване.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Кошара Красная звезда Малуша S751 слон.

Бебешка кошара Nuovita Accanto е идеална за малки апартаменти. Кошарата се регулира на височина с 5 нива

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Детско креватче Nuovita Accanto розово

Трансформиращото легло Sweet Baby Valentino е изработено от масивна бреза, с елементи от ламинирано ПДЧ и MDF. Бебешките кошари SweetBaby се третират с нетоксични лакове и бои, които са абсолютно безвредни за бебето

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Кабрио легло SWEET BABY Valentino, цвят: слон.

За новородено бебе тя ще осигури уютна люлка и качествена маса за повиване. За дете, което вече се е научило да ходи, това ще бъде удобно овално креватче или прикрепено към леглото на родителите, а в бъдеще - шикозен диван. За ученика моделът е.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Легло Papa Carlo 8 в 1, цвят: бял

нормално, колела, люлеещи се плъзгачи, нива на височината на дъното - 2, материал: дърво, за матрак 60х120см

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Легло Briciola Briciola-1

нормално, колела, люлеещи се плъзгачи, подвижна стена, нива на височината на дъното - 2, материал: дърво, за матрак 60х120 см

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Ясла г-н Сандман Носталгия-1

Уютно, компактно, безопасно легло за по-голямо дете ще помогне за плавен преход от спане в креватче за новородено към легло за възрастен. Безопасна височина, оптимални размери, защитни страни от всички страни ще предпазят...

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Предварително легло „Джовани Дрийм слонова кост“

обикновен, чекмедже, махален механизъм, подвижна стена, нива на височината на дъното - 2, материал: дърво

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Легло Briciola Briciola-8

обикновени, колела, подвижна стена, нива на височината на дъното - 2, материал: дърво

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Детско креватче Volzhskaya дървообработваща компания Kr1-01m

• кошарата се трансформира в тийнейджърско легло и независим бюфет, • 5 просторни чекмеджета за дрехи и играчки, • отвор - механизъм за спускане на щангата, • ортопедична основа, • удобна повърхност за...

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Бебешка кошара Fairy 1100 с картинка, Цвят на кошара: Сл.

За всяко родилно отделение или център за новородени качеството и функционалността на медицинското оборудване, предназначено за новородени бебета, е особено важно, тъй като това е категория от особено взискателни пациенти...

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Легло за новородено (KN)

Детско креватче Nuovita Accanto За изравняване на леглата до едно ниво, креватчето има пет различни височини. В този случай предната страна е изработена от "дишаща" мрежеста тъкан, която осигурява циркулация на въздуха и способността да.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Бебешка кошара Nuovita "Accanto".

трансформатор, колела, подвижна стена, материал: дърво

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Мини креватче Stokke Sleepi (кабриолет)

Уютно, компактно, безопасно легло за по-голямо дете ще помогне за плавен преход от спане в креватче за новородено към легло за възрастни. Безопасна височина, оптимални размери, защитни страни от всички страни ще предпазят...

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Предварително легло Giovanni Dream Grey

трансформатор, скрин, маса за повиване, чекмедже, махален механизъм, нива на височината на дъното - 2, материал: ПДЧ, за матрак с размери 60х170 см

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Детско креватче Фея 2150 (трансформатор)

Детско креватче Nuovita Accanto За изравняване на леглата до едно ниво, креватчето има пет различни височини. В този случай предната страна е изработена от "дишаща" мрежеста тъкан, която осигурява циркулация на въздуха и способността да.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Бебешка кошара Nuovita "Accanto".

Трансформиращото легло Sweet Baby Valentino е изработено от масивна бреза, с елементи от ламинирано ПДЧ и MDF. Бебешките креватчета SweetBaby се третират с нетоксични лакове и бои, които са абсолютно безвредни за бебето. Трансформиращото легло Sweet Baby Valentino е оборудвано с.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Разтегателно легло SWEET BABY Valentino, цвят: бял

трансформатор, скрин, маса за повиване, махален механизъм, нива на височината на дъното - 2, материал: дърво + ПДЧ

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Легло Polini Basic Monsters с скрин (трансформатор)

обикновени, чекмедже, колела, люлеещи се плъзгачи, подвижна стена, нива на височината на дъното - 2, материал: дърво, за матрак 60х120 см

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Детско креватче на Папалони Джовани (люлеещ се стол)

Тип: детско креватче, тип креватче: трансформатор, дължина на леглото: 125 см, широчина на леглото: 75 см, брой нива на височината на дъното: 3, опции: капка отдолу, боядисване на водна основа, подвижна странична стена, материал: дърво, дървесни видове : бреза, дъно: твърдо.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

СЛАДКО БЕБЕ Delizia 8 в 1 (трансформатор)

Тип: детско креватче, тип креватче: трансформатор, дължина на леглото: 175 см, ширина на леглото: 75 см, брой нива на височината на дъното: 3, опции: капка отдолу, боядисване на водна основа, подвижна странична стена, материал: дърво, дървесни видове : бреза, гърбове: летвена.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Легло Incanto Mimi 7 в 1 (трансформатор)

обикновен, махален механизъм, нива на височината на дъното - 2, материал: дърво

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Легло Briciola Briciola-14

При производството на легло 323 са използвани само екологично чисти материали: масивна бреза и висококачествена боя. Детско креватче Polini Simple 323 отговаря на всички изисквания на европейския сертификат за качество и безопасност DIN EN 716: 1.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Бебешка кошара Polini "Simple 323".

допълнителна люлка, рамка: масивна бреза, спално място: 80x40 см, колела с фиксация

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Люлка Червена звезда Малуша

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Детско трансформиращо се легло Hoff Simple

правилна, подвижна стена, нива на височината на дъното - 2, материал: дърво + ПДЧ, за матрак размер 70х140 см

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Легло Polini Basic Monsters 140x70

допълнителна люлка, рамка: масивна бреза, спално място: 80x40 см, колела

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Люлка Моето бебе Тини

нормално, колела, люлеещи се плъзгачи, нива на височината на дъното - 5, материал: дърво

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Детско креватче Massive Baby (икономична серия)

Тип: детско креватче, тип креватче: люлеещ се стол, дължина на леглото: 120 см, ширина на леглото: 60 см, брой нива на височина на дъното: 2, люлееща се система: на бегачи, опции: спускане на дъното, боядисване на водна основа, спускане на страничната стена, ортопедични свойства.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Легло Ахат Пепеляшка-1

Детското креватче Sweet Baby Ennio е класически модел с напречен махален механизъм, летвена основа, регулируемо по височина легло и стена за кола за лесен достъп до бебето. Изработени от качествени материали и покрити с нетоксични багрила, които са безопасни за бебето

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

СЛАДКО БЕБЕ Ennio легло, цвят: бял облак

трансформатор, колела, подвижна стена, нива на височината на дъното - 3, материал: дърво, за размер на матрак 76х124 см

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Детско креватче на Папа Карло 1/5 (трансформатор)

редовен, чекмедже, колела, подвижна стена, нива на височината на дъното - 2, материал: дърво + MDF, за матрак размер 60x120 cm

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Детско креватче Micuna Sweet Bear

Производител: Hoff Тип: кошара

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Бебешко креватче

Мама винаги се опитва да създаде максимален комфорт и добри условия за детето си. Разработчиците на детски мебели знаят това и предлагат оригинални опции. Традиционните детски креватчета все повече отстъпват място на алтернативен тип - бебешки креватчета. Какво е това и защо си струва да спрете избора си върху тях?

Характеристики и предимства

Тази идея ни дойде от САЩ. Преди беше популярно да се спи с дете отделно. Сега педиатрите доказаха обратното - спането заедно е много важно. Психолозите съветват да се свържете с бебето възможно най-много. Бебето чува дишането на майката, когато е наблизо, усеща ударите на сърцето си, което помага да се избегне синдром на апнея, който е внезапно спиране на дишането. Това е важно както за бебето, така и за майката..

Но с течение на времето родителите започват да се уморяват да спят заедно. В допълнение, понякога е трудно за детето да свикне с креватчето си. Такива модели креватчета помагат да се научи детето да бъде самостоятелно, но в същото време не го лишават от възможността да бъде близо до майка си. В същото време майката може спокойно да е близо до бебето и да не се страхува да го смачка в съня си..

Това гениално изобретение се появи в дебата за „спане заедно“ или „полагане поотделно“. Може би си мислите, че само мързеливите майки могат да искат това. Но това не е така. В края на краищата това изобретение е толкова удобно, че ще бъде от полза на всяка майка..

Основните предимства на тези легла:

 • Детето спи наблизо, в същото време на собствената си територия. Можете да спите с детето си, но това не прави леглото по-малко, а още повече поради закрепването. Така сънят на детето и родителите ще бъде по-спокоен..
 • Детето има своя зона, която е ограничена от всички страни. Не е нужно да се притеснявате, че бебето ще падне насън..
 • Бащата може да не се притеснява, че ще докосне бебето насън и в същото време да не се „движи“ да спи на дивана, на пода или в друга стая. Всъщност през този период поддържането на връзката между баща и майка е по-важно от всякога. Спокойните родители са спокойни деца.
 • Много деца се събуждат често през нощта и трябва да бъдат разклатени. Това не е проблем със страничната кошара, защото просто протегнете ръка.
 • Това е много важно за майките, които са имали цезарово сечение. Всъщност в този случай е много трудно не само да станете, но понякога дори просто да седнете. А при странично легло проблемът се решава от само себе си. Много е удобно, когато няма нужда да отидете някъде за пореден път..
 • Майката може да храни детето в легнало положение, оставайки на леглото си. Дизайнът на приставката е създаден по такъв начин, че можете да храните бебето си, когато пожелаете, без да го изваждате от креватчето, като същевременно оставате в легнало положение.?
 • Размерите на обикновеното бебешко легло и страничната кошара са различни. Приставката е много по-малка и по този начин ще стане по-удобна за малките апартаменти, няма да затрупва пространството.
 • Можете да намерите много модели детски креватчета. Има такива, които се превръщат в маса или манежа, или се раздалечават. Обхватът е толкова висок, че можете да вземете удобни и красиви детски легла, които ще зарадват родителите и техните деца..

От всичко казано по-горе можем да заключим, че бебешките креватчета са изключително удобни не само за деца, но и за техните родители.!

Как да изберем?

Когато вече е взето решение за закупуване на странично легло за дете, искам да избера качествен продукт. Има много опции, които заслепяват, но е важно да се съсредоточите върху няколко точки:

Хигиена

Леглото трябва да се почиства лесно. Има някои модели, които са покрити с плат. Създава уют и красота, но тази материя трудно се пере, а в същото време абсорбира мръсотия, прах и течности. Пораствайки, бебето ще започне да хапе, да ближе, да гризе страните. Слюнката, абсорбирана в тъканта - създава благоприятна среда за размножаване на различни бактерии, микроби и микроорганизми.

Допълнителният контакт с мръсотия не е добър за дете. Следователно можем да кажем, че креватчетата, покрити с плат, не са най-добрият избор..

Материал

Има различни видове материали, но най-често срещаната е дървесината. Има много видове дървесина с различна степен на екологичност, така че при избора е важно да помислите за закупуване на детско креватче от дървесни видове като бор, дъб или бреза. Тези дървесни видове са най-екологичните. Импрегнациите, с които се третират, имат минимален риск от развитие на алергии..

Лечение

Всички знаят, че дървото е най-екологичният материал, но в същото време дървото трябва да бъде подложено на специална обработка: шлайфане, импрегниране, боядисване или лакиране. В този случай дървеният продукт ще запази първоначалния си вид за по-дълго време, но как да се отнасяме към тези видове обработка, когато става въпрос за бебешка кошара, химическата обработка ще навреди ли на тялото на детето? При постоянен контакт с неорганични вещества новороденото може да развие алергия, тъй като имунната система в наши дни вече изпитва много големи натоварвания. Ето защо, трябва да помислите за това, когато избирате продукт..

Надеждност

Трябва да се има предвид, че леглото е удължение и ще трябва да го местите често. Но трябва да издържа на други натоварвания и механични влияния: удари от играчки, болест на движението и т.н. Ето защо е важно да изберете надежден дизайн и производител. Когато бебето порасне, то ще започне да бъде активно, така че отстрани трябва да издържат на натоварването и да не са крехки.

Модели

Сега можете да намерите огромен брой различни видове и модели, защото има все повече производители и изборът се разширява. Най-често:

 • „Слонове“. Продуктът се създава в Сибир. Основният материал е бреза. Леглата са предназначени за бебета на възраст до девет месеца. Можете също така да закупите защита от меки страни. 70-80 долара - приблизителна цена.
 • Спи добре - САЩ / Русия. Размерите на тези продукти са по-големи и са подходящи за деца под тригодишна възраст. Леглата са направени от бук, бор, ясен. Приблизителна цена - $ 200.
 • Bednest е европейско производство. Елегантен, стилен, мобилен. Лесни за сгъване, опаковани в чанта, не тежки, така че можете да ги вземете дори когато пътувате. Очаквана цена - $ 400.
 • Chicco - Произведено в Италия. Моделите Next2me са подходящи за бебета до 9 килограма. Тези креватчета се сгъват лесно и са лесни за сглобяване. Дъното може да се постави както хоризонтално, така и наклонено. Самите легла са леки, тежат до 10 кг.

Има много видове и модели на тези легла. Има модели, които се превръщат в маса или манежа, както и място за игра.

Има около шест начина за регулиране на височината на леглото..

Много модели са оборудвани със специална напречна греда, която затваря празнината между две легла - възрастен и дете.

Има и модели, които могат да се трансформират в редовно легло - включена е допълнителна страна.

Когато родителите купуват такива детски креватчета, веднага става ясно защо са толкова търсени. Ако желаете, можете да поръчате детско креватче от дизайнер, или домашен майстор да преправи леглото, да направите префикс сами.

Как да го направите сами?

Някои родители правят това:

 • отстранете предната страна;
 • изложете дъното на желаната височина;
 • и премести такова легло при родителя.

Ако баща или дядо знаят как да майсторят с ръце, тогава няма да му е трудно да направи самостоятелно странично легло. Можете да изберете модела, който ви харесва, или да измислите дизайн сами.

Внимание! Важно е да изберете естествено дърво и нетоксични покрития: докато растат, децата гризат и облизват страните и решетките. Дъб, бор и бреза са чудесен избор!

За да създадете сами детско креватче, трябва:

 • дъното, върху което ще пълзи матракът;
 • пръти и греди (те трябва да бъдат полирани);
 • инструменти за дървообработване (електрически прободен трион, шкурка и др.);
 • висококачествен матрак;
 • стени от плат по желание.

Не забравяйте да направите предварителен чертеж. Първо трябва да обработите дървото. Боите и лаковете не са най-добрият вариант.

Първо трябва да изчислите колко пръчки имате нужда от продукт. Не забравяйте, че пропуските не трябва да са повече от седем сантиметра, така че детето да не си блъска главата и да не се забива.

Също така трябва да обърнете внимание на крепежните елементи. Някои от тях са необходими за здраво задържане, докато други са необходими за закрепване на креватчето към родителското легло.

Направете и мека подложка, така че бебето да не се нарани..

Важно:

 • дупките трябва да са такива, че главата на детето да не се забива;
 • повърхността трябва да бъде добре шлифована;
 • изпъкналите ъгли представляват опасност, изгладете ги;
 • необходими са високи страни, за да не изпадне детето;
 • определете каква височина да направите краката: оставете ги да съответстват на височината на леглото на родителя;
 • ще е необходима четвърта стена в бъдеще? Ако отговорът е да, тогава монтажите трябва да бъдат обмислени предварително..

Отзиви

Прегледите на страничните креватчета са винаги винаги положителни. Всъщност е трудно да се надценят ползите от това устройство, което улеснява живота на мама, създава удобно пространство за бебето и не дразни младия татко..

Детски креватчета за новородени набират популярност. Лекарите и психолозите доказват, че децата, които спят до майките си, се развиват по-бързо. Тревожността при тези бебета е много по-ниска, отколкото при децата, които спят отделно от родителите си..

Бебето е винаги там - бебешки кошари за бебета

Ако бебето спи само в отделно легло, това може да създаде много неудобства за млада майка, тя трябва да става много пъти през нощта, за да нахрани или приспи бебето си. Почти е невъзможно да се отпуснете напълно при такива условия. За да компенсира по някакъв начин липсата на сън, млада майка често решава да спи с бебето си, но тази опция е изпълнена с неприятни последици: настъпва отчуждение между родителите, тъй като бащата трябва да отиде в друга стая за през нощта и бебето, което е свикнало да спи до майка си, много трудно заспива в отделно легло. Но, разбира се, има изход. Съвременните производители на детски креватчета предлагат специални креватчета за новородени, които ще помогнат за решаването на проблема със съня заедно между бебе и майка..

 1. Странична кошара и нейните предимства
 2. Какво да търсите при избора на допълнително легло?
 3. Материал
 4. Форми и допълнителни функции
 5. Често срещани модели странични креватчета
 6. Отзиви

Странична кошара и нейните предимства

Първото американско креватче е предназначено за млади майки, които трудно стават през нощта. Но с течение на времето такова удобно изобретение стана доста широко разпространено не само сред американските граждани, но и в европейските държави. И така, какви са предимствата на тези креватчета?

Основната разлика между такива модели креватчета от стандартните е липсата на една стена. Преди това към леглото на родителя беше прикрепено обикновено детско легло и отстранена страничната стена от него. Краката бяха регулирани до желаната височина и бяха изобретени крепежни елементи. Всичко беше доста сложно и неудобно. Модерните странични кошари са много по-компактни и не заемат много място. Оригиналните трайни стойки ви позволяват да свържете продукта сигурно с леглото на родителя. Бебе в такова малко креватче ще бъде уютно и удобно. Има и други положителни аспекти, които страничното легло дава:

 1. Мама е винаги с бебето. Бебето го усеща и спи много по-спокойно.
 2. Храненето на новородено през нощта е лесно и може да се направи, без да ставате от леглото.
 3. За да успокоите дете, което внезапно се събужда, също не е нужно да ставате. Достатъчно е да посегнете към него и да го приспивате леко, поглаждайки гърба.
 4. Когато бебето е до майка си, тя постоянно чува дишането му, като по този начин можете да избегнете проблеми, свързани със синдрома на апнея - внезапно пълно спиране на дишането при кърмачета.
 5. Друг плюс може да се счита за съвместен сън на родителите. Бебето е до майка си, но в същото време няма опасност от случайно смачкване на бебето по време на сън.
 6. Впоследствие е по-лесно да научите детето да заспива самостоятелно (ние също четем: ние учим детето да спи в креватчето си отделно от майка си (видео, истински истории)).

Благодарение на толкова много предимства, все повече родители решават да закупят удобно и уютно легло за съня на бебето си. Въпреки това, сред огромното разнообразие от подобни продукти, предлагани от съвременните производители, е много лесно да изберете продукт с ниско качество..

Какво да търсите при избора на странично легло?

Всяка майка смята, че нейното бебе заслужава най-доброто, така че изборът на легло е доста трудна задача. На първо място, странично легло трябва да бъде:

 • удобни;
 • природосъобразен;
 • безопасно;
 • функционален.

Материал

Често, когато избират тази мебел, родителите спират погледа си върху спретнати малки креватчета с мека тапицирана страна. Това е доста удобно. Нежните пастелни цветове, в които обикновено се изпълняват детски мебели, помагат на бебето да се успокои и да заспи по-бързо.

Материалът, от който е направено леглото на трохите, трябва да се почиства лесно. За производството на ясли производителите най-често използват дърво. Това е екологична и безопасна суровина, която не съдържа никакви вредни химични съединения. Почистването на дървен продукт е лесно от прах и мръсотия. Между другото, в лечебните заведения са инсталирани само метални легла. Това се дължи именно на възможността за лесно почистване и дезинфекция..

Полезен съвет! Най-добре е да изберете детско креватче, направено от дъб, бреза или бор. За такова дърво се използват безвредни импрегнации, които не могат да повлияят отрицателно на здравето на бебето..

Форми и допълнителни функции

В магазините, където е представена широка гама от бебешки кошари, можете да намерите допълнителни модели с различни форми. Не забравяйте да обърнете внимание на липсата на остри издатини и ъгли. Ако има такива, тогава бебето може лесно да нарани или да се нарани. Всички съществуващи крепежни елементи трябва да бъдат надеждно скрити и добре затегнати.

Също така си струва да се обърне внимание каква празнина остави производителят между прътите. Не трябва да надвишава 70-80 мм. В този случай главата на трохите няма да се побере в тази празнина, така че не трябва да се притеснявате, че тя ще падне или ще заседне.

Има модели странични кошари, където липсващата страна е включена. Когато бебето порасне, то може да се завинтва към креватчето. Така бебето бързо ще свикне да спи самостоятелно. Също така, някои производители предлагат меки странични матраци в комплект за детско място за спане. Като ги привържете към пръчките на креватчето отвътре, можете да предпазите бебето си от случайно нараняване. Моделите с допълнителни завеси от плат, които се затварят с цип, са доста удобни. Ако майката се страхува от случайно докосване на бебето по време на сън, тази опция за детско креватче е най-добрият изход. За да нахраните бебето, просто трябва да отворите ципа.

Често срещани модели странични креватчета

 • Слонове. Тези висококачествени и екологични продукти са представени на съвременния пазар от сибирски производител. Рамката на продукта е направена от бреза, която е внимателно полирана и импрегнирана със специално безвредно съединение. Приблизителната цена на детско креватче варира от 5 до 6 хиляди рубли, което е достъпно за много родители с ограничен бюджет. Моделът е предназначен за бебета от 0 до 9 месеца;
 • Най-малката странична кошара се произвежда в град Можга. Размерът на такова бебе е 85х45 см. Следователно трохите могат лесно да спят в него от раждането до 4-5 месеца. Цената му започва от 4000 рубли;
 • Детските креватчета Sleep Well са се доказали добре. Този близък до стандартния добавен модел има доста интересен дизайн. В него могат да спят деца до 2-3 години. Този продукт е направен от висококачествено дърво от бук или ясен, но цената вече е много по-висока - от 12 000 рубли;
 • Немските модели Tobi и Pinolino са доста разпространени. За производството на тези линии за легла се използват ела и смърч. Ако първият има класически дизайн, тогава моделите от втората линия могат да зарадват с доста разнообразни форми. Цена от 10 000 рубли;
 • Стилни и удобни кошари за бебета от раждането до 6 месеца се произвеждат от европейската компания Bednest. Предимството на тези продукти е тяхната компактност. Тези креватчета могат лесно да се приберат в чанта и дори да се вземат със себе си по пътя. Това е много удобно, ако планирате дълго пътуване. Тяхната цена е от 20 000 рубли;
 • Друг известен производител на бебешки кошари е италианската компания Cullabelly. Основната разлика е едноцветното покривало, в което цялото легло е напълно скрито. Бебетата на възраст над 5 месеца обаче няма да се поберат в него. Цената на такива продукти е от 15 000 рубли;
 • Немската компания Fabimax предлага допълнителни модели легла, изработени изключително от естествено дърво. Комплектът включва допълнителна преграда, изработена от висококачествена материя, с нейна помощ е съвсем лесно да комбинирате детско и възрастно легло. Цена от 9000 рубли;
 • Прикрепените легла Malusha C751 са достатъчно просторни, но в същото време заемат малко място. Подходящи са за бебета от раждането до 8-9 месеца. Цена от 5500 рубли;
 • Детското креватче Korablik е интересен допълнителен модел с оригинален дизайн. Размерът на креватчето може да се променя, когато детето расте; в него могат да спят бебета до 4-годишна възраст. Цена от 17 000 рубли.

Страничната кошара е чудесен избор за младите родители. Благодарение на такова придобиване, мама винаги ще спи добре, бебето е спокойно и татко няма да се налага да спи в друга стая през нощта..

Отзиви

Оксана, на 28 години

За нашето малко закупихме странично легло Roba. Тя ни обслужва повече от година и половина. Този модел е трансформатор. Може да се използва като прикачен файл или като обикновен. Огромен плюс е, че комплектът включва допълнителна завеса от плат с цип. Дори с отстранена странична стена, бебето може лесно да бъде защитено от падане, ако креватчето стои отстрани, както и бърз достъп до бебето чрез откопчаване на ципа.

Виталий, на 30 години

Получено като подарък за раждането на бебето уникално легло Sleep Well. Всичко, което мога да кажа е: удобно, практично, не много скъпо. Препоръчвам на всеки, който иска да бъде по-близо до бебето си.

Елена, на 23 години

След един месец мъки вече се чувствам истинска майка. Спаси ме креватчето Можга. Хлапето е неспокойно, капризно, цяла нощ трябваше да го люлея в ръцете си. Много се страхувах да си легна. Няма проблем сега. Бебето спи до мен и не се страхувам случайно да го смачкам.

София, на 35 години

Към нас се приближи дървено легло „Чудо“. В стаята имаше малко място, така че не се говореше за голямо детско легло и не исках да преместя бебето в отделна стая. Сега дъщеря ми спи през цялото време до мен. Храненето е станало много по-лесно, не е нужно да ставате от леглото всеки път, а бебето, усещайки майка си до себе си, спи много по-спокойно.

Влад, на 31 години

Имахме и странична кошара. Сега синът ми е пораснал и ние направихме маса от нея. И когато гостите идват, той лесно се превръща в малък диван, за това просто трябва да спуснете дъното и да поставите малки възглавници.

Можете да прочетете отзиви, да разберете цени, да изберете и да закупите детско креватче (и аксесоари) в онлайн магазините: