Предлаганите от производителите конструкции за поддържане на вани не винаги съответстват на теглото на кюветите. Много собственици, инсталирайки купа на фабрично крехки крака или рамка за баня, изработена от тънка профилна тръба, се съмняват в здравината и надеждността на съществуващата конструкция. И нищо друго, ако купата е с компактни размери и не е предназначена за двама, може би рамката ще издържи, но когато шрифтът се различава в луксозни размери и форми, тогава трябва да подходите към въпроса с всички грижи. И при липса на здрава, надеждна структура в комплекта, купете последната или направете рамка за банята със собствените си ръце.

 • Рамка за баня: от какво е направена?
 • Направи си сам монтаж на рамката: общи технически подробности

Рамка за баня: от какво е направена?

Не е трудно да направите рамка за баня със собствените си ръце, особено след като можете да използвате най-различни материали. Единственото основно условие е силата и способността да издържат на изключително големи натоварвания (теглото на купа с вода и човек). Освен това материалът трябва да има защитно покритие, което предпазва от висока влажност, директно проникване на вода и не се деформира от температурни промени..

Такива материали включват както дървен материал от дърво, така и поцинкован профил, предназначен за изграждане на гипсокартонени конструкции. Също така е добра идея да използвате профилна желязна тръба. Засега не се предлага нищо по-добро от тези материали и те са най-достъпни на цена, така че си струва да се спрем по-подробно на техните предимства и недостатъци. И така, рамка за баня, изработена от материали като:

 1. Дървен бар. Материалът се отличава с демократичната си цена и издръжливост, но има един съществен недостатък - може да започне да гние. Освен това структурата на дървото се деформира от температурни промени, висока влажност и ако дървеният ви материал няма висококачествена защитна обработка, по-добре е да не го използвате..

Съвет! Предимствата на бара: лекота на обработка, достъпност. Освен това, за да създадете дървена рамка за стоманена баня, не се нуждаете от специални инструменти, ако искате, можете да направите с ножовка за дърво / метал и обикновена отвертка с набор от дюзи.

 1. Металният профил за гипсокартонени конструкции има един съществен недостатък - ниска якост. Този материал не е съвсем подходящ за голямото натоварване на купата за баня. Профилите се използват най-добре за декорация или направа на допълнителна рамка. В този случай целият обем ще лежи върху опорите, които трябва да бъдат изключително издръжливи, а рамката ще разпределя само товара и ще служи като поддържащ елемент.

Важно! Ако е наличен само метален профил и трябва да направите рамка от него, конструкцията трябва да бъде подсилена. Например дървена греда, импрегнирана със специално съединение против корозия и разпадане. В този случай получавате универсална рамка за банята, но закупуването на два материала може да не е напълно правилно финансово..

 1. Рамка за баня, изработена от оформена тръба, според професионалистите се счита за една от най-оптималните. В зависимост от здравината, рамката на профилната баня ще издържа на нестандартна чугунена гореща вана. На практика няма недостатъци, с изключение на възможна метална корозия, която може да бъде елиминирана с помощта на специален инструмент (грунд).

Важно! Тръбната основа за вана изисква заваряване и това е единственият проблем, пред който може да се изправи домашен майстор..

Въпросът от какво ще бъде направена стойката за баня може да бъде решен и с помощта на други материали, които са напълно достатъчни. Но когато избирате нещо за себе си, не забравяйте да обърнете внимание на здравината и защитните характеристики на продукта. Също така е важно да се свържат техническите свойства с пълното натоварване, което ще окаже купата. Не забравяйте, че здравата, но лека метална рамка е по-добра от масивната дървена. Разходите за материали ще се изплатят с дълъг експлоатационен живот и ваше спокойствие.

Направи си сам монтаж на рамка: общи технически подробности

На първо място, струва си да разберете какво представляват подложките за баня. Като прекъсната носеща конструкция, рамката на банята има подпори и прегради, които разпределят равномерно основното тегло. Такива рамки могат да се нарекат ферми, тъй като приблизително такава система, затворена по целия периметър, ще трябва да бъде сглобена на закрито, преди банята да бъде инсталирана на рамката.

И така, как да направите рамка за баня със собствените си ръце, основните характеристики:

 1. Направете измервания, вземете решение за избора на материал (участък от пръчка или профилна тръба, ако рамката за баня е направена от метален профил). Що се отнася до металния профил за гипсокартон, по-добре е да изберете UD и CD. Но е добре да направите дървена рамка за баня от материал с разрез 20x100 mm (профилна тръба 20x40 mm). Ключовият размер е точно 20 мм, тъй като това разстояние е стандартно за страната на кюветата и нейното огъване.
 2. Останалите размери (дължина и ширина) се отстраняват от долната страна на шрифта от гънката на едната страна до вътрешния сгънат ръб на противоположната.

Важно! Височината на монтаж се счита за 600 mm. Но преди да направите рамка за баня, трябва да решите индивидуално височината, в зависимост от вашите собствени предпочитания за поставяне на водопроводни инсталации и характеристиките на комуникационните системи, например канализационни канали, към които е свързана височината на купата.

 1. Следващата стъпка, която е необходима за направата на рамка за ъглова баня, е измерване и полагане на референтния периметър, определен от горните параметри. Ако опорната стойка за банята е направена от гипсокартонен профил или дървен материал, тогава всичко е просто: забийте парчетата, нарязани по размер, на пода (с дюбели). Ако има рамка, направена от профил за баня с тежка маса, поставете тръбите на пода и ги заварете в правоъгълник.
 2. Сега е важно да знаете как да сглобите рамката на банята. Инсталирането на ъглови опорни стълбове не отнема много време, но работата трябва да се извърши възможно най-внимателно, тъй като те ще поемат основното натоварване на купата, водата и човешкото тегло.

Важно! Рамка-рамка за вана, сглобена от тръба, изисква заваряване на стълбовете към ъглите на правоъгълника на пода. Дървена стойка за банята, както и направена от профил от гипсокартон, е много по-проста, достатъчно е да закачите стелажите към стените, така че фермата да е здраво закрепена.

 1. След това трябва да започнете сглобяването на горния опорен триъгълник, което е необходимо, за да се разпредели равномерно натоварването на банята върху всички опорни крака. Дизайнът повтаря напълно сглобяването на долната опора. Поставете профилите или тръбата върху ъгловите стълбове и фиксирайте с самонарезни винтове или заваряване.
 2. Рамката за метална вана, както и основа за баня от акрил, чугун, не могат да бъдат без допълнителни лагерни стелажи. Те служат за укрепване на конструкцията и ви позволяват да издържите на по-голямата част от купата плюс всичко, което е там. Стелажите са монтирани и подсилени на стъпки до 0,5 m (не повече) по най-дългата страна на фермата.

Важно! На късата страна не може да има повече от един стелаж, но той трябва да бъде инсталиран точно в средата на сегмента. По този начин се получава подсилена рамка за купата от всякакъв материал и с най-претенциозна форма.!

Изработването на рамката е половината от успеха, все още трябва да знаете как да инсталирате ваната на рамката. Но тук няма голяма трудност, ако самата рамка е сглобена правилно и монтирана на мястото, където ще бъде разположена купата. Можете сами да вдигнете шрифта и да го поставите / поставите в гипсокартон или метална рамка за вана, но най-добре е да помолите за помощ, заедно, тази процедура ще бъде по-бърза и по-лесна. В особено трудни случаи фермите се правят около шрифт, издигнат на допълнителна опора. След като конструкцията е готова, подпорите се отстраняват внимателно и купата се спуска върху рамката.

За да видите какво представлява стойка за вана от стомана или да разберете как да направите рамка за вана от чугун, акрил, вижте снимките по-долу..

Съвет! Важен момент е разпенването на стоманената вана отвън. В тези случаи се сглобява рамка за екрана под банята. Дизайнът е прост, не изисква познания и може да бъде направен, без да се премахва купата.

Каквато и опора да направите, не забравяйте: броят на допълнителните опори за фермата зависи само от материала, от който е направена самата рамка. Стъпка от 0,5 m е подходяща за профилирана тръба и пръчка, но за профил от гипсокартон стъпалото се стеснява до 0,3 m, както в случая при използване на пръчка със сечение 100x200.

Украсата на фермата е въпрос на вкус и възможности. Пластмаса, гипсокартон, плочки - използвайте това, което ви харесва най-много.

Важни нюанси на инсталиране на крака върху чугунена баня

Най-добри отговори

от дървен бар е невъзможно, защото скоро той ще изгние. и за един прекрасен път цялата конструкция с големи фанфари ще се срути на пода. Между другото, във водата теглото на тялото на човек според мен е по-малко. стоманената баня ще се деформира при натоварване отстрани. на места, където стените на банята се огъват и с течение на времето там ще се появят микропукнатини, което води до разслояване на емайла. за да можете да го поправите, но под дъното, за по-голяма увереност, изрежете стойките.

направихме така, само по периметъра окачихме вана на метални ъгли. също без крака

Можете - само конструкцията трябва да бъде направена U-образна и колона под ваната от тухла

Прочетете за ъглите. И не разбрах как ще работи пералнята, докато стои в банята.... тогава ъглите на опорната котва с пластмасови тапи са с половин размер по-малки от анкера.... няма да се разклати.

не, в никакъв случай дървото няма да изгние

При завършване с плочки ще има деформация, плочките ще се спукат дори с метална рамка с ъгъл, не препоръчвам да се използва дърво като цяло в баните. Когато инсталирате под краката, така че да няма деформация, трябва да поставите метални плочи! Късмет!

Ако пералнята е над банята, ще бъде ли удобно да използвате самата баня? Стоманената вана не е издръжлива. Моят съвет към вас е, че при такъв размер на помещението е по-добре да инсталирате душ кабина (има голям избор) и пералнята ще стане според очакванията, а над нея има шкаф за прахове, накратко, отидете. Късмет!

По-добре е да направите легло от пенобетон. След монтажа, разпенете цялото пространство под банята - ефектът на барабана ще изчезне. За боклуци под банята FRONT, можете да изрежете ниша в пяната (тъй като имате толкова малко място).

Стоманени и акрилни вани за крака

Стоманените бани обикновено са оборудвани със стандартни метални крачета.

Самите тези вани са по-леки в сравнение с конструкциите от чугун. Следователно, на краката те тежат доста малко и предвид ниската им цена те стават достъпни за почти всички. Най-често стандартните крака вече са включени със стоманена вана, което прави възможно регулирането му до желаната височина. Въпреки това, ако е необходимо, можете да си купите декоративни крака за нея, които ще променят интериора на стаята към по-добро. Можете да поставите тротоарни плочи под краката на такава баня или да направите без всякаква стойка.

Акрилните вани за крака също станаха много популярни напоследък. Сами по себе си акрилните вани се отличават с факта, че тежат доста малко и са представени в широка гама от различни цветове и форми. И като добавите красиви крака към тях, можете да получите ефектна и напълно необичайна на вид вана, която ще бъде чудесно допълнение към интериора на банята..

Като правило акрилните конструкции имат собствена носеща рамка, която е скрита вътре в тялото. Съвременните дизайнери обаче съветват да се използват поддържащи крака вместо такава рамка, върху която тя ще почива перфектно. И разнообразието от такива крака също е представено от доста широка гама от модели, което ви позволява да изберете решение по ваша собствена преценка. Такива вани имат отлични естетически качества и перфектно задържат топлината, което ви позволява да се отпуснете и да се насладите напълно на водните процедури..

Не можете да поставите нищо под краката на акрилна вана, като ги инсталирате директно върху плочки или бетонен под.

Отговори от експерти

тухла и цимент

Сигурно й наливаш много? Така тя не стои на крака. Люлеене. Няма нужда да се налива. И няма да се люлее.

Чичо от бъдещето...:

Това люлеене е резултат от пластичността на метала... Можете да се отървете само като дадете на дъното на банята допълнителна твърда опора... Като опция - вече казах... хоросан тухли...

Бих сложил нещо под монтажните болтове (в зависимост от закрепването). и се излива в процепа по периметъра на монтажната пяна.

Съпругът ми пълзеше под ваната и пробиваше дупки в джантата отгоре, завиваше ваната към стената или имаше възможност да пробиете дупки по краката и да я запълните с бетон

НЯМА ДА СПРЕ ПИЙНЕТО НО ЩЕ ПУШИ:

трябва да има регулиращи болтове отдолу

Закрепете метален профил на стените по протежение на 3 стени, окачете твърд картон, вана върху тях, обработете фугата със силикон. Краката изобщо не са необходими.

опитайте 4 крака

По краищата на банята инсталирайте тухлена зидария

Защо два крака? Тя също ги има 4. В предната си част за пръв път запечатах гипсокартона и го сложих с плочки, няма проблем, дори ставам на ръба.

завийте краката в пода или чугунена облицовка вътре в банята ще помогне да не се страхувате от преврати

поставете бетонни блокове или тухли

Всички вани имат 4 фиксиращи крака, може би не са го дали в магазина?

Имам такъв, залепиха краката на пода с саморазливен под, а около подовите плочки нищо не се преобръща

трябва да фиксирате краката с цимент. решение. екранът ще бъде един.

използвайте здрави подложки с различна дебелина и коригирайте теглото, така че да е стабилно, а А. Волков е прав, за цял живот

Преди около 15 години той го направи и все още стои.... Прикрепям две греди към стената под ъгъла на банята, така че едната страна на банята да опира върху тях, а от другата страна -2 стелажа, към които също фиксирам краката. Аз облагородявам тези стелажи като под параван с плъзгащи се врати...

Диамантите са най-добрите приятели:

Съвсем наскоро инсталирах такава вана... лекотата също ме уплаши. Окачих го на блокове от пяна по периметъра... и, разбира се, поставиха собствените ми крака, така че дъното да лежи... изглежда, че стои здраво... седя на ръба на банята... не се обръща никъде...

Популярни модели

За да направите печеливш избор по време на покупката, струва си да определите кои модели са най-атрактивните и популярни. Сред тях със сигурност ще има перфектната комбинация, която ви подхожда..

Именно ваните, които стоят отделно, за разлика от вградените, заличават всички граници на въображението, защото производителите са се погрижили за голям избор от различни форми, цветове, размери на този дизайн. Вниманието на купувача е представено на вниманието на купувача овални, кръгли, правоъгълни и дори примерни бани, като в старите дни, къдрави, всяка от които има необходимия за вас размер, например на марката Roca.

Чугунените вани са все по-класически форми, но акрилната вана има колосална широка гама от цветове и форми. Ваните, изработени от необичайни материали като дърво, изкуствен мрамор, ексклузивно стъкло, също са много оригинални. Това е пилотаж на всички желания на потребителя. Разбира се, много е трудно да дадете предпочитание и да направите избор. Но след като моделът на банята все още е избран и инсталиран, можете да приложите още някои трикове във вътрешността на вашата баня. Например можете да инсталирате навес с бяла или прозрачна, безтегловна завеса от тюл.

Изглежда много оригинално и елегантно. Дизайнерите обясняват необходимостта от такива привличащи вниманието продукти с модерните желания на потребителите да закупят нещо необичайно и да добавят шик към ежедневния интериор. Именно с помощта на завладяващи и неустоими бани се открива възможността да изразите добрия си вкус. Можете да украсите интериора с красив фонтан или малък аквариум и тогава банята ще изглежда като райска градина.

Самостоятелни бани разполагат с разнообразни решения

Разнообразието от крака дълго време няма да ви накара да търсите подходящ вариант.

Краката за баня се предлагат в различни стилове: редовни и регулируеми, традиционни и оригинални дизайни. У дома, ако има такава необходимост, можете да направите крака за баня и съответните стойки със собствените си ръце.

Краката не винаги изпълняват точно функциите на необходимата опора за банята. Понякога вана, поставена на оригинални крака, се превръща в украшение, своеобразен дизайнерски предмет, а не в обикновен съд за измиване. Обикновено ваните, инсталирани на дизайнерски крака и стойки, създават такъв оригинален и красив външен вид. Такива бани вече са класика и не излизат от мода в продължение на много години. И ако добавим съвременни технологии към тези конструкции: противоплъзгащо дъно, хидромасаж и други, тогава ваните придобиват съвсем нов статус и много предимства. За правилните и стабилни крака обаче може да са необходими специални стойки, които също се използват за предотвратяване на повреда на подовото покритие..

Декоративните крака за баня често са изработени от бронз във формата на лъвски лапи, а понякога първоначално са украсени с митични животни или цветя. Тези вани, инсталирани на оригинални крака и стойки, се вписват перфектно както в съвременните бани, така и в старите.

В този случай обаче е важно не само за оригиналните крака и стойки, но и да изберете правилните водопроводни принадлежности, за да не разваляте цялостния вид на композицията.

Днес има няколко вида вани за крака: чугун, стомана и акрил. Когато избирате какво може да се постави под краката, този момент също трябва да се вземе предвид..

За да разположите правилно банята на крака и стойки, ще ви трябват следните инструменти:

 • длето;
 • чук;
 • отвертки;
 • Български;
 • силиконов уплътнител;
 • газов ключ;
 • цимент;
 • пясък;
 • електрически еквалайзер на потенциала;
 • полиуретанова пяна;
 • Маслена боя;
 • изолационна лента.

Характеристика:

Възможно е в центъра на стаята да се постави удобна баня под формата на грациозен дизайн. В съвременния дизайн подобен ход е луксозно допълнение към интериора, счита се за елегантно решение и изглежда много достоен. Днес се практикуват разнообразни варианти за местоположението на баните. Но не забравяйте, че тя трябва да бъде не само красива, но и надеждна. В днешно време модерните вани с грациозни крака вече не се считат за екзотичен елемент, те могат лесно да бъдат закупени в обикновен водопровод..

Важен критерий е размерът на точно тези крака. Преди да закупите такива аксесоари, трябва да помислите за текущата височина на монтаж на чугунена или стоманена баня. Ако избирате между модели, които не се регулират по височина, и модели, които трябва да бъдат коригирани, имайте предвид, че видът на носещите елементи също зависи от този избор..

Нерегулируемите крака имат стандартна височина: къси 19-20 сантиметра и високи - 40 сантиметра. Решете веднага на какво ниво трябва да монтирате банята. Извадете височината на шрифта от полученото число и получете точни данни на какво ниво трябва да инсталирате краката. Оптималната височина за нерегулируеми модели е 120 мм.

За разлика от нерегулируемите модели, регулируемите са по-практични, позволяват ви да промените текущата височина на монтаж на стоманена или чугунена баня. Стандартната височина също е сто двадесет милиметра. Такива конструкции не винаги изпълняват функциите на необходимата опора за банята..

Модерна красива вана може да се превърне в декорация на къщата, поради инсталирането й на оригинални крака, да се превърне в своеобразен дизайнерски артикул. Може да са необходими специални стойки, за да се гарантира правилното функциониране и стабилността на банята.

Широка гама от декоративни и оригинални модерни крака са изработени от висококачествен метал като бронз. Те могат да приемат формата на необичайни митични лапи, очарователни цветя, изображения на елфи и вълшебни феи. Изглежда много стилно и актуално както в съвременния дизайн, така и в полуантичните стаи.

Подложки за баня

Избрани продукти 31 от 31

Нови отзиви

Малка ангелска табуретка Malyshariki

Доста ниски 20 см. Тесно долно стъпало (12,5 см). Дете с размер на крака по-голям от 12,5 см не е удобно да се издига, петата виси надолу, което не е безопасно. Горната част е 17,5 см. При размер на крака 15 см вече не е удобно: преместих малко крака си и вече можете да паднете. Детето е като еквилибрист в постоянно напрежение да се съпротивлява. И ако тази атака се използва за тоалетната, толкова общо око и око.

Горска приказка за бебета за крака Tega

Добра стабилна стойка, не се плъзга нито върху плочки, нито върху ламинат (понякога го използваме вместо стол, когато бебето обува обувки). Хубави цветове (имаме светло бежово и синьо) и прекрасен модел. Много леко, хлапето се поставя там, където трябва. Изработено с високо качество, всичко е гладко, без натрошаване. Използваме го шест месеца, доволен съм от покупката. Бих искал само опаковката, за да не разваля първоначалното впечатление от стойката.

Поставка за баня Globex

Какво е максималното допустимо тегло за тази стойка? Трябва ли страните на банята да са плоски и да се закачат за ребрата на стойката? Не разбрахте по размери къде е височината, къде е ширината на стойката? В разгъната форма каква е ширината между ребрата, където да поставите банята, за да разберете коя баня да изберете. И трябва ли дъното на ваната да виси във въздуха или да го поставя на стойка? Кои бани все още са подходящи?

Стойка за малко дете за баня Пеперуда

Не е ясно на какъв етап са изчезнали пластмасовите крайни превключватели на краката, може би са паднали в склада (и четирите наведнъж) или просто са били забравени да бъдат пуснати в производство. Без тях е невъзможно безопасно да се управлява стойката, освен това тя може да надраска подовите настилки. Сега имам парче огъната боядисана тръба в ъгъла. Трябва да „отглеждаме“ нещо.

Основа за табла за малки деца универсална със сушилня

Стойката абсолютно не е подходяща за използване във влажни помещения, където трябва да се използва по предназначение. Боята се отлепи след седмица употреба.

За къпане на новородени и деца под една година повечето производители произвеждат метални подложки с височина 80-105 см. Тази височина позволява на възрастен от 165 до 180 см да къпе дете, без да се навежда. Основният дизайн е върху гумени крачета. Благодарение на тях стойката не се плъзга дори по влажен под от плочки..

Подложките са предназначени за различни видове бебешки вани, така че е по-добре първо да си купите вана, а след това и стойка под нея. Ако не искате да зависи от размера на ваната, изберете универсалната стойка. В тези модели се инсталират вани със стандартни размери - 84, 94 и 100 см. Някои модели, например, Brevi, Luma, OK Baby и Bebe Jou са подходящи само за вани от определена линия от една и съща марка. Обърнете внимание на размерите на конструкцията, за да не се объркате с избора.

Някои модели имат допълнителни опции:

 1. Най-удобна е сушилнята: 12-20 детски дрехи се поставят в мрежата под ваната..
 2. Моделът със система за източване е удобен за помещения с душ кабина. Просто включвате маркуча за източване и го потапяте в мивката. След къпане цялата вода ще изтече в канализацията. Няма нужда да повдигате тавата и да я изпразвате.
 3. Модел, подходящ както за баня, така и за маса за повиване. Страхотно спестява място, което е много важно за малък апартамент.

Пластмасовите конструкции изискват вана с прави страни. Отстрани се поставят крепежни елементи и се фиксира банята. Подобно на металните, пластмасовите модели трябва да бъдат съобразени с размера на банята.

Моля, обърнете внимание, че основата за банята - пластмасова или метална - е предназначена за къпане на деца с тегло до 15 кг.

Подложки за бебето в банята

Подложките за баня помагат на дете на 1-3 години да се чувства независимо. Миене на зъбите, катерене до тоалетната, измиване на ръцете, достигане до мивката и ваната - за бебета всичко това става възможно само благодарение на стойките.

Детските подложки за крачета се различават помежду си по цена, височина и дизайн. Най-евтините са местното производство с височина 15-29 см. Ниските са добри като подложки за чаши, а високите е по-добре да се използват като стол.

Стойки за вана на марките Luma, OKT Begemotik, BabyBjorn и Ok Baby са по-скъпи не само заради известната марка. Гумените подложки на повърхността ще предпазят детето ви от подхлъзване. За да се предотврати плъзгането на стола по мокър плочки, в основата на конструкцията има гумени подложки. Изглежда като дреболия, но що се отнася до безопасността на детето, няма дреболии!

Подложки за баня в Москва

 • Поставки за книги
 • Аквариуми
 • Стойки за аквариуми
 • Бани
 • Акрилна поставка за вана
 • Стойка за баня от чугун
 • Стойки за баня
 • Тави на стойка
 • Видеокарти
 • Поставка за видеокарта
 • Икони
 • Стойка за икони
 • Клавиатури
 • Поставка за клавиатура
 • Легла
 • Поставка за легло
 • Лопати
 • Стойка за лопата
 • Матраци
 • Стойки за матраци
 • Микрофони
 • Микрофон на стойка
 • Монитори
 • Стойки за монитори
 • Мултикукър
 • Стойка за мултикукър
 • Мишка
 • Подмишниците стоят
 • Лаптопи
 • Стойки за тефтери
 • Отвертка
 • Стойка за отвертка
 • Пощенски картички
 • Поставка за пощенски картички
 • Таблетки
 • Стойки за таблети
 • Кърпи
 • Поставки за кърпи
 • Услуги
 • Услуги на щанд
 • Сувенири
 • Стойки за сувенири
 • Плочи
 • Подложки за плочи
 • телевизори
 • Стойки за телевизори
 • Визе
 • Виза стойка
 • Фоторамки
 • Стойка за фоторамка
 • Фрези
 • Стойка за фрези
 • Цветя
 • Поставка за цветя
 • Електрически рендета
 • Електрически рендета със стойка

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Броя за баня за баня Timo Nelson.

Поставката за бебешка баня Kris също е сушилня. Универсална за бебешки вани с дължина 100 см. Издръжлив метален корпус и влагоустойчив емайл. Сгъваем механизъм. Когато е сглобен, той практически не заема място. Сертификатор на продукта.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Kris стойка за баня със сушилня (100 см),

Стилна стойка под ваната на краката за офиса за педикюр

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Поставка за вана

Стойка за бебешка баня Rosssiya Butterfly 84/100 в Москва! Сгъваема метална поставка за баня Rossiya Butterfly 84/100 е прост и необходим аксесоар за повишаване на комфорта на родителите по време на ежедневните процедури за къпане. Металните профили са издръжливи и.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Стойка за баня Русия Butterfly 84/100

вендузи, уникален цвят: жълт, бял, цвят: бял, жълт, ширина: 40 см, дължина: 91,40 см, тип: постелка за баня, материал: пластмаса, тегло: 500 г, минимална възраст: 6 месеца, термоиндикатор, сменяем висок стол

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Подложка за баня със сменяем стол Roxy kids BM-409.

Стилен, разхвърлян модел, предназначен за малки бани. Шкафът съдържа две чекмеджета, изработени от декоративно влагоустойчиво ПДЧ. Горното чекмедже има специална организация на пространството, която ви позволява да съхранявате малки предмети, а долното е широко и просторно.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Шкаф за мивка Aquaton Amerina 70 (1A137601AM010) b.

Поставката с функцията на сушилня за бебешка баня Русия е просто и ефективно решение за осигуряване на комфорта на бебето и родителите по време на ежедневните водни процедури. Стойката е много удобна и лесна за използване. Руската сушилня може да се побере за сушене.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Стойка за баня Русия за баня

Проектирани за висококачествена комфортна работа, майсторите на педикюр използват различни специални инструменти и устройства. Поставката за педикюр е много важна функционална...

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Поставка за педикюр за баня VAL2591

Тип: свободно стоящ Материал: стомана Брой хора: 1 Форма: правоъгълна Ориентация: универсална Преливник: при краката Дължина: 140 см Ширина: 70 см Височина: 40 см Допълнителна информация: с опорна стойка, без накип

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Самостоятелна вана Donna Vanna White Orchid (01) 1.

вана, анатомична, дренажен отвор, държач за аксесоари, неплъзгащо се дъно, термометър

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Анатомична баня Baby Ok Onda

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Стойка за баня Bebe confort Amplitude

свободно стоящ, стомана, форма: правоъгълник, размери: 150x70x40 cm

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Самостоятелна вана Donna Vanna White Orchid (01) 1.

Размери (shgv): 105x50x85; С кутии; Гланц / Емайл; Монтаж: под; Материал: ПДЧ; Доломит

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Шкаф с мивка Misty Mexico за пералня

противоплъзгащо покритие, уникален цвят: зелен, цвят: зелен, ширина: 30 см, дължина: 40 см, височина: 14 см, тип: подложка за крака, материал: пластмаса, максимално натоварване: 100 кг

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Поставка за крака OKT Хипопотам

Поставка за къпане Фея "Хамак", изработена от памук и устойчива мрежеста материя, е предназначена да поддържа детето по време на къпане. Лесно се поставя във ваната. Продуктът е снабден с 4 метални куки, с които е прикрепен към ваната..

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Приказна поставка за къпане Хамак цвят в асортимент

Производител: GLOBEX Тип: стойка

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Стойка GLOBEX Premium

Висящ шкаф под мивката Aquaton Sherrill 105 1A206301SH010 бял, с лъскава повърхност, с две врати на панти, с едно двойно чекмедже. За използване в бани с висока влажност. Плавните линии на всеки елемент карат колекцията да лежи.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Шкаф за мивка Aquaton Sherrill 105 1A206301SH010

Позволете си да прекарате уютна вечер в банята. Само вие, пяна, чаша вино, книга и пълна релаксация. На рафта има поставка за чаша вино, книга или лаптоп и ароматна свещ, така че буквално се чувствате като...

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Рафт - маса за баня aquala стойка, плъзгаща се наоколо.

Тип: свободно стоящ. Материал: стомана. Брой хора: 1. Форма: правоъгълна. Дезинфекция: не. Озониране: не. Подводна светлина: не

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Вана VIZ DONNA VANNA 150x70x40cm с опорна основа.

Универсална основа за бебешка баня. Подходящ за вани Cam Ninfea и Baby bagno. Сгъва се компактно. Тегло 2,4 кг. Размери: 77,5 x 56 x 88h cm

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

CAM Универсална стойка за баня Стойка Universale

Рафтът за баня "Top Star" е изработен от стомана с висококачествено хромирано покритие, което ще предпази продукта от ръжда за дълго време при условия на висока влажност в банята. Продуктът е с ъглова конструкция и е прикрепен към четири вакуумни вендузи (включени в.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Рафт за баня "Top Star", ъглов, едноредов.

Елегантен, на пръв поглед безтегловност, в същото време доста просторен правоъгълен рафт е чудесен вариант за малки пространства. Той ще даде на интериора усещане за прозрачност и лекота, без да го претоварва. Продуктът ще изглежда страхотно в банята, декориран.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Рафт за баня Brissen "Aster", 3-ти.

Производител: BEROSSI Тип: стойка

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Размери (shgv): 120x49x57,8; С кутии; Мат / ламинат; Монтаж: окачен; Материал: ПДЧ; Фаянс

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Шкаф с мивка Misty Texas 120 R 1 чекмедже

Това е практично и функционално оборудване, необходимо за всеки педикюр офис. Това ще позволи на капитана да настрои педикюра или парафиновата баня на удобно ниво и с лекота...

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Стойка за вана на колела Madison

Металната стойка за баня Fairy "Lux" е прост стабилен продукт за удобно къпане на бебето. Моделът пасва на стандартна бебешка вана, сгъваем е и не заема много място по време на съхранение. Той е сигурно фиксиран в разгънато състояние. Размер.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Стойка Фея "Лукс" за баня

Какво по-хубаво от спокойно четене на любимата книга или гледане на филм, докато лежите в топла вана? Може би нищо! Но за да се насладите на всичко това ви е необходима дървена маса за баня. Основната отличителна...

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Маса за баня (стойка за таблет, чаши и четене.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Стойка OKT (Пазител) 8646

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Поставка за баня

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Универсален комплект 2 бр. материал: вана пластмаса YG1500, YG17

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Крака за вани от стомана YG, комплект от 2 броя.

Отлично функционално допълнение към комплект за баня. Естетично решение за създаване на модерен и стилен интериор. Екраните за баня са изработени от ламиниран MDF плот. Алуминиеви профилни стълбове с прахово покритие.

Пикап, Руска поща, Куриер, Логистична компания

Alavann Плъзгащ се параван за вана Монако Still 170 cm.

Крака за баня стомана

Доставяме стоки директно от партньори от цяла Русия. Тези продукти не са представени в магазините и са достъпни само за поръчка в сайта.

Изкуство. 81933936 В списъка за пазаруване В списъка за пазаруване В сравнение В сравнение

Описание

Краката за баня са проектирани да поддържат стоманени купи без набор от стандартни стойки. Предотвратява деформация на дъното на банята. Изработена от боядисана в сиво стомана. Купата се монтира бързо и равномерно върху конструкцията, независимо от дефектите на пода, краката са регулируеми по височина. Комплектът включва две стойки с дължина 35 см. Максимално допустимото натоварване на елемент е 150 кг. Страна на произход - Китай.

Спецификации

Данните за цените и наличността могат да варират. Моля, проверете точната цена и наличността на стоките в магазините.

Свързани продукти

Подобни продукти

Отзиви

Отзиви

Крака за баня стомана в Москва

Стоманени крачета за вана и други продукти от тази категория се предлагат в каталога на онлайн магазина Leroy Merlin в Москва на ниски цени. Вижте подробните характеристики и описания, както и рецензии за този продукт, за да направите правилния избор и да поръчате продукта онлайн.

Купете артикули като Стоманени крачета за баня в онлайн магазина на Leroy Merlin, след като проверите наличността. Можете да получите стоките в Москва по удобен за вас начин, за това прочетете информацията за доставка и вземане.

Винаги можете да направите поръчка и да я платите онлайн на официалния уебсайт на Leroy Merlin в Русия. За жителите на Московска област имаме не само ниски цени за продукти като „Стоманени крачета за баня“, но и бърза доставка до градове като Москва, Балашиха, Подолск, Химки, Королев, Митищи, Люберци, Красногорск, Електростал, Коломна, Одинцово, Домодедово, Серпухов, Щелково, Орехово-Зуево, Раменское, Долгопруден, Пушкино, Реутов, Сергиев Посад, Воскресенск, Лобня, Клин, Ивантеевка, Дубна, Егориевск, Чехов, Дмитров, Народно, Ступно, Фрязино, Литкарино, Дзержински, Солнечногорск, Истра и Жуковски.

Рамки за баня

Раздел: Рамки за баня

 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • Отстъпка
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • пет
 • 6
 • Следващия

Рамка за баня

Днес ще разгледаме този важен атрибут за дома. Изглежда толкова трудно да се избере такава дреболия. Всъщност това не е лесно да се направи и изчисли. Разнообразието от възможности за избор е толкова голямо, че решихме да ви помогнем при избора.

На първо място, страната на произход:

 • Русия;
 • Франция;
 • Чешки.

С материала ще бъде по-лесно. Метал и стомана навсякъде. И ето формата: не искам да го взема отново, изберете и стартирайте. Нашият сайт при избора на необходимата опция ще бъде доста безпощаден. За всеки кадър има отделна снимка (снимка), всичко е ясно и достъпно за всеки елемент с желаните характеристики.

Ако си припомним марките в конкретния случай, тогава имаме колосален набор от тях:

 • EUROLUX;
 • ЯКОБ ДЕЛАФОН;
 • RAVAK;
 • RIHO;
 • ТРИТОН;

Представеното голямо разнообразие затруднява избора на наистина подходящите. Повече избор, повече разнообразие. Ще останете доволни. Цената няма да се откъсне особено: има, както и евтини рамки за бани (което ще ви хареса особено, не искате да харчите пари за дреболия) и по-скъпи, ако вече сте решили да се харесате.

В противен случай няма да има трудности: височина, ширина, дължина, форма. Можете да го изберете отделно на сайта и да го сортирате за себе си.

След това има няколко хубави плюшки като: доставката до дома е безплатна, инсталация, плащане по всякакъв удобен начин, добре, компетентни съвети от специалисти.

Бих искал да кажа отделно и за размерите. Висок, правоъгълен, триъгълен, овален, странен и забавен. Доста трудно е да се избере. Но тук ще се опитаме да ви помогнем..

Чисто за сравнение, бихме ви посъветвали да разгледате напълно различни интернет ресурси, за да попитате цената и да се уверите в точния избор. Рамката за вани може да бъде: сглобяема и заварена. В първия случай е удобен за транспортиране и транспортиране, а във втория е по-стабилен и по-здрав. А това означава по-безопасно. В крайна сметка бих искал да ви посъветвам да подготвите пода (повърхността) за бъдещата рамка.

Рамка за баня - ръководство за производство, оптимални проекти и подготовка за нестандартни модели вани (105 снимки)

Завършвате строителството на собствена селска къща или летен дом в градинско партньорство. Довършителните работи вече са в ход. В стените, пробити или оставени по време на зидария, или изрязани през финландските стени, дупки за комуникации. Те също така изискват точно изчисление на мястото на бъдещата инсталация на водопровода и изхвърлянето му от кухнята, банята.

 • Дело намек
 • Характеристики на материала
 • дърво
 • Метал
 • Не прави грешки при измерванията
 • Ние правим със собствените си ръце
 • В заключение
 • Снимка на рамка за баня

Дело намек

Банята е санитарен и хигиенен елемент, необходим за домашна обстановка. Това устройство е доста сложно в дизайна. Нека се спрем накратко на факта, че сте решили да си купите не джакузи с неговите извивки, а обикновена домашна баня от акрил.

И дори не можете да поставите ваната на пода - тя ще падне отстрани по своя дизайн. Следователно рамката за банята първо трябва да бъде заварена от метал..

Има и опция за сглобяване на дървена конструкция или излагане на тухлена основа. Ето как решавате да го направите. Опитните майстори ще ви подскажат как да изградите подходяща надеждна опора.

Много модели чугунени вани се произвеждат без къси крака, така че за тях трябва да има по-мощна армировка. Не всички вани се доставят с такива стойки или дори рамки..

Когато избирате тухлена зидария, уверете се, че тя може да издържи това тегло. Особено ако избирате чугун за вашата баня, тъй като той няма да ръждясва. В крайна сметка баните имат най-висока влажност в къщата (апартамента).

Инсталирането на акрилна вана върху рамка „направи си сам“ включва използването на по-високи стойки.

Вани от PVC, тънкостенна стомана с емайл също е желателно да се опаковат в здрава рамка. В противен случай има голяма вероятност цялата конструкция случайно да се преобърне и вие самият да се озовете на пода и дори с нараняване.

Характеристики на материала

Когато правите рамка за баня със собствените си ръце, се препоръчва да изберете най-здравите и устойчиви на износване тръби, ъгли, профили. Може да го направи всеки човек, който знае как да борави с бормашина, мини заваръчна машина и мелница.

За да се справите успешно със задачата, можете да намерите прости схеми в мрежата, както и снимка на рамка за баня. Основното нещо е внимателно да следвате инструкциите стъпка по стъпка..

дърво

Изберете греди от твърда дървесина - бук, дъб, бреза. В този случай сглобяването на рамката на банята ще изисква минимум специални инструменти. Трион за трион, метални ъгли за съчленяване или длето. Препоръчително е да закупите болтове с антикорозионно покритие срещу влага.

Но трябва да се има предвид, че такава рамка ще стои във влажна стая. Следователно, едно силно дърво трябва да се импрегнира с препарати срещу гниене и развитието на микрофлора (гъбички).

Метал

Рамката от метален профил е най-добрият вариант. Но можете да използвате и стоманени профили - ъгъл или не дебела тръба. По-добра легирана стомана. Но също така ще трябва да бъде покрит с багрила на основата на антикорозия.

Когато избирате метал за производство и монтаж на рамка за баня, не забравяйте, че ще трябва да заварявате отделни елементи в едно цяло. Когато инсталирате банята върху рамката, внимателно наблюдавайте състоянието на конструкцията. Всичко трябва да е гладко, без никакви изкривявания.

Не прави грешки при измерванията

Всяка грешка може да доведе до стесняване на рамката, или ваната в нея ще бъде изкривена. В последния случай е възможно емайловите чипове в местата на свободен контакт на крепежните елементи.

Начертайте диаграма на вашата рамка, като предварително сте направили всички измервания по ширина, дължина и височина. Има някои препоръки за монтаж, при които на правоъгълна рамка са посочени само дължината и ширината, например за модел от 170x80 или 100x70 сантиметра.

Но не можете без височина. В края на краищата именно по височината на банята преминава вторият закрепващ колан. Не бъдете мързеливи да проверите отново всичко преди да режете дърво или метал за бъдещо сглобяване. Точно такъв е случаят, когато, както се казва, е по-добре да се измери седем пъти. В противен случай ваната ви или ще виси на рамката, или ще бъде тясна в нея. И ще трябва да изрежете метала отново и по-добре да поставите частите

Ние правим със собствените си ръце

Необходимо е да се реши следният въпрос: дали рамката ще бъде отворена или обшита с гипсокартон, пластмаса или керамични плочки? Къде спирате, след това изберете инсталационната схема.

Отворената версия изисква елегантно изпълнение на работата при стриктно спазване на инструкциите. Помислете за естетиката на рамката, включително както черни метални, така и хромирани елементи (вертикални половин инчови тръбни подпори). Това покритие може да се направи във всеки град, където части от автомобили и други конструкции са хромирани или никелирани..

Ако правите тази работа рядко, помислете за възможни грешки. Основният е изкривяването на рамката: тя не докосва пода точно на всички места. След това, според чертежа, повдигнете долната рамка точно над пода, с 10-15 сантиметра.

Пробийте отвори на четири до шест места и изрежете резбите, завийте болтове в тях, за предпочитане покрити с хром или никел. Това ще са хоризонталните нива на банята. Те могат лесно да премахнат изкривяванията чрез завинтване или усукване.

Затворената версия не изисква естетика, но заваряване на партньори под нивото, в противен случай облицовката ще излезе настрани. Рамката има две рамки - горна и долна, заварете ги или ги закрепете с хардуер. Отгоре трябва да е толкова дебел, че да не наднича изпод ръба на банята.

В заключение

Препоръчително е да направите затворената версия на рамката в същата цветова схема като интериора на банята. В краен случай да популяризираме цвета на подовата настилка.

Монтаж на баня - какво да поставите под краката?

Вана - чугун Repos, тегло 110kg + обем 180l: ">
Комплектът включва крачета с регулируеми болтове. Височината на болтовете не е достатъчна, необходимо е да поставите нещо под тях. Подът вече е с плочки.

Има идея да се монтират 4 стека порцеланови плочки под банята, по 5 броя във всеки стек. Закрепете плочките към пода и една към друга със силикон или монтажно лепило (тъй като лепилото за плочки няма да се придържа към гладки плочки). След това инсталирайте банята на стандартни крака върху купчините плочки и регулирайте височината с болтове.

Можеш ли да направиш това? Ще се напукат ли плочките? Трябва ли да сложа монети от 5 рубли под болтовете? Струва ми се, че по някакъв начин е по-добре да се полагат плочки, отколкото тухли, тухлите са по-чупливи.

плочката ще се спука. каква височина точно липсва? може би какъв ключар ще шлайфа нови пирони ?

Можете да замените болтовете, включени в комплекта крака, с по-дълги, за да изложите банята, и след това да продължите, както следва. Вземете 6-8 тухли и в центъра на банята в областта на краката, поставете опорните стълбове, пространството между дъното на банята и тухлата се запечатва с циментов разтвор, оставете да изсъхне за няколко дни и използвайте.

глупава блондинка написа:
плочката ще се спука. каква височина определено не е достатъчна ?

липсва от 4 до 6 см. Ще се спукат ли керамично-гранитните плочки? Дори ако сложите 5 рубли? Дали някой наистина се е пръснал или само теоретично?

Можете да замените болтовете, включени в комплекта за крака, с по-дълги

Не съм намерил толкова дълги болтове. В продажба има измервателни шпилки, но ще трябва да се забъркате с тях: нишките се възстановяват при среза и върху тях няма шапки като болтове.

Метален канал или профил. Те имат, в зависимост от ширината, височината варира от 25 до 60 мм. На всеки пазар те ще отрежат 60-те сантиметра, от които се нуждаете, или колко са ви необходими там. Поставете през ваната, под всеки чифт крака. Боядисвайте го с нещо, някакъв вид хамерит. Все още ще направите страничен екран?

С болтове не бих се занимавал - крехко. Като цяло според мен колкото по-малко стърчат, толкова по-добре.

Ако металният профил не се побира, поставете върху всеки болт плочка за бюфет (това е само около 6-7 см). Силиконово или еластично лепило между пода и плочката.

Белий написа:
поставете тротоарна плоча под всеки болт

Мислите ли, че тротоарните плочи са по-здрави от порцелановите плочки? И какво, ако дори плочките се напукат? Кракът пак няма да падне през напуканите плочки..

Едно време под краката на баните слагали охлюви от обикновени тръби. тип инч? Нещо крехко - разбира се не можете да поставите. Тухли? Под краката - което пасва - дистанционери от тръби и под средата на банята - до купчина дървени греди. Пета опора.. Или две по краищата. Като цяло - дървените облицовки не трябва да се пренебрегват.. Знаете, че дървените облицовки се поставят дори под кила и дъното на океанските кораби, когато се издигат от водата на доковете. Пращене - но задържане. ;-)

2 Гледайте Поглед "> Успех

На всеки строителен пазар в Москва има палатка, не си спомням точно, с червен знак „крепежни елементи, винтове“ или нещо подобно. Имах подобна ситуация, там намерих болтове с подходящ размер, имаха до 250 мм.

2 часа За да може кракът да падне, е необходимо плочката да се разпръсне по цепнатината до ширината на главата на болта. При условие, че плочката е залепена за пода поне с нещо, тогава това няма да се случи.
Във всеки случай под главите на болтовете трябва да се постави пластмаса или гума..

Някой слагаше купчина хокейни шайби. 2-3 шайби на купчина изглеждаха добре.

Слушах всички и правех всичко погрешно:

Монтирах ваната на стандартни болтове върху силикатни тухли, поставих стоманени плочи около 100x50x3 мм под болтовете. Височината на ваната е 65 см - малко прекалено, но доброто оттичане ми излиза по-скъпо. Още не съм оправил тухлите, мисля да ги силиконирам по периметъра, за да не ги преместя случайно. Банята се опира на три стени, а предната стена ще бъде затворена с блокове с жлеб и жлеб, облицовани с плочки.

Купих дълги болтове, но не го инсталирах - на тях е нестабилно.

И вече пълно святотатство за този форум: Свързах вана с гофриране за 30 рубли. Алтернативата беше: завъртане 50mm / 45grd + стъкло 50 / 40mm + тръба 40mm + адаптер за сифонен съединител - излезе твърде объркан. Сега трябва да измислим голям люк, за да променим цялата тази икономика по време на припадъци.

Clock написа:
Монтирах банята върху стандартни болтове върху силикатни тухли,

Направих точно това през 1997г.
докато стои без проблеми

(Откъде хората получават емотикони тук?)

люкът е по-добре направен от пластмасов сайдинг - при зидане на плочки
той може да залепне плътно и детайлите за дизайна след 5 години ще бъдат забравени.
Трябваше да се кача под цялата баня и да изчукам люка с магнити отвътре.
Имаше проблеми.Сега пластмасата е с подобен цвят и не удря окото.