Възможно ли е да планирате пола на бебето? Няма категоричен отговор на този въпрос. Повечето лекари са сигурни, че е невъзможно да се направи това по естествен път, докато други вярват, че с помощта на някои методи все още е възможно да се зачене дете от желания пол..

И така, нека разберем какво влияе върху пола, реалистично ли е да планираме пола на нероденото дете.

Какво определя пола на детето

Съвременната наука доказа, че само мъжът оказва влияние върху пола на бъдещите деца. Полът на бебето се определя по време на зачеването и зависи от това коя сперма е оплодила яйцеклетката - носител с мъжки (Y) или женски (X) набор от хромозоми. Установено е, че яйцето на жената е носител на двойка Х хромозоми (XX). По този начин, ако е оплодено от сперма, носеща Y хромозомата, ще има момче (XY), ако X е момиче (XX).

В момента има няколко начина, по които можете да опитате да заченете момче или момиче. Помислете за тях.

Преимплантационна генетична диагноза

В днешно време планирането на пола на бъдещите деца е възможно благодарение на метода за предимплантационна генетична диагностика (PGD), провеждан като част от IVF (ин витро оплождане). Методът дава почти 100% гаранция.

Това е генетично изследване на ембрион за наличие на генетични заболявания и пол, проведено преди неговото пренасяне в маточната кухина. Изследването е много скъпо, поради което се извършва само по медицински причини. Например, в случай че бъдещите родители страдат от наследствени заболявания (муковисцидоза). В този случай преимплантационната генетична диагноза ви позволява да предотвратите раждането на дете с генетично заболяване..

Определянето на пола на ембриона чрез това проучване също се използва, ако има много голяма вероятност да се роди бебе с генетично заболяване, свързано със секса. Например болести като хемофилия или мускулна дистрофия на Дюшен се предават само на момчета.

Планиране на пола на бебето чрез овулация

Това е физиологичен процес, който води до освобождаване на зряла яйцеклетка от фоликула на яйчника за оплождане със сперма. Продължителността на живота на едно яйце е 12 часа. Овулацията се появява при жените на всеки 28-35 дни. При редовен менструален цикъл това се случва приблизително 14 дни преди следващата менструация..

Полът на нероденото дете зависи от това кой сперматозоид, носителят на X хромозомата (женска) или Y хромозома (мъжка), ще достигне първи до яйцеклетката и ще я оплоди. Установено е, че сперматозоидите с Y-хромозома са по-активни, но по-малко упорити, за разлика от своя „приятел“ с X-хромозомата. По този начин, ако полов акт се случи в деня на овулацията, тогава вероятността за зачеване на момче е много голяма, тъй като първият, който достигне яйцеклетката и я оплоди, е по-активният сперматозоид, носител на мъжкия (Y) набор от хромозоми. Ако овулацията е настъпила след полов акт няколко дни по-късно, тогава в този случай оплождането на яйцеклетката ще стане с по-упорит сперматозоид, носител на женския (X) набор от хромозоми, когато носителите на мъжкия (Y) набор ще умрат.

По този начин двойка, планираща мъжко дете, трябва да има полов акт в деня на овулацията, а женска двойка - 2-3 дни преди нея..

Да поднови кръвта на родителите

Някои лекари са установили, че обновяването на кръвта се случва при хората на всеки няколко години - при жените на всеки 3 години, при мъжете - на всеки 4 години. И чиято кръв е била „по-млада“ по време на зачеването, този пол ще бъде бебето.

Трябва да се отбележи, че обновяването на кръвта в човешкото тяло може да се случи под въздействието на някои фактори (кръвопреливане, кръводаряване, раждане, аборт, операция). В този случай отброяването започва не от рождения ден на мъж или жена, а от датата на загубата на кръв.

Планиране на пола на бебето с помощта на калкулатор

Планиране на пола според китайския календар

Древната китайска маса, според която китайците уж са планирали пола на нероденото дете, е била открита от учените в гробницата на храма. Нейната възраст беше 700 години. Сега тази находка се съхранява в Пекинския музей..

Според древната китайска таблица, за да се планира пола на дете, е достатъчно да се изчисли лунната възраст на жената към момента (месеца) на бъдещото зачеване.

Прието е китайците да броят възрастта не от деня на раждането, както всички останали, а от момента на зачеването. Оказва се, че 9 месеца вътрематочен живот се добавят към рождения ден на бебето (той се закръглява до 1 година). Изглежда, че нищо сложно... Но ако бъдещата майка е родена през януари и февруари, тогава може да се наложи да добавите към нейната възраст, в допълнение към 9 месеца, още 12. Въпросът е, че по това време китайците имат Нова година.

И така, как да изчислим лунната възраст на бъдеща майка:

 • Ако тя е родена след 23 февруари, тогава 1 година просто се добавя към нейната възраст (т.е. 9 месеца вътрематочен живот).
 • Ако от 1 януари до 21 януари, тогава към възрастта се добавят 2 години.
 • Ако рожденият ден е паднал в периода от 21 януари до 23 февруари, тогава вече е по-трудно да се изчисли. Първо, трябва да разберете кога тази година е Нова година в Китай. Ако датата на раждане е била преди него, тогава се добавя 2, ако след - тогава 1.

Сега, знаейки лунната възраст и очаквания месец на зачеването, можете да планирате пола на нероденото дете, като използвате таблицата по-долу. Но, разбира се, не бива да очаквате 100% резултат..

ВъзрастМесец
1234пет678деветдесетединадесет12
осемнадесет
19.
20.
21.
22.
23.
24
25
26
27
28
29
тридесет
31
32
33
34
35

Диета

Някои френски учени са уверени, че храненето на двойка на етапа на планиране на бременността може да повлияе на пола на нероденото бебе. В хода на своите проучвания те установяват, че в 80% от случаите употребата на определени храни може да помогне за зачеването на дете от правилния пол..

Когато планират момиче, бъдещите родители трябва да следват млечна диета в продължение на няколко месеца, тоест да ядат храни с високо съдържание на магнезий и калций. Също така трябва да ядете повече зеленчуци. Позволено е да се пие слабо кафе, чай, какао, минерална вода без газ.

Подробен списък с продукти:

 • млечни продукти: мляко, кисело мляко, кефир, извара, заквасена сметана, несолено сирене, извара от сирене, несолено масло;
 • месни продукти: пилешко, телешко, свинско, говеждо (използвайте само варено с минимум сол);
 • жълтъкът от пилешко, пъдпъдъчи яйца;
 • варена морска и речна риба;
 • морски дарове: раци, скариди;
 • зърнени храни: грис, ориз, пшеница;
 • хлебни изделия: всякакъв вид хляб, бисквити, хлебни изделия без мая, сол;
 • тестени изделия;
 • пресни и консервирани зеленчуци, билки: краставици, зелен грах, патладжани, моркови, боб, чушки, аспержи, репички, маруля, лук, домати;
 • плодове, плодове: круши, ябълки, ягоди, малини, грозде, лимони, грейпфрути, дюля, манго;
 • сушени плодове: стафиди;
 • ядки: орехи, лешници, бадеми, несолени фъстъци;
 • гъби: шампиньони, манатарки;
 • сладкиши: сладко, желе, мед;
 • ароматни билки, подправки, подправки.

Когато планират момче, двойката трябва да яде храни с високо съдържание на натрий и калий в продължение на няколко месеца преди зачеването. Също така трябва да пиете силен чай, кафе, газирана минерална вода, плодов сок.

Диета за зачеване на момче:

 • млечни продукти: осолено сирене, масло, маргарин, извара, сладолед;
 • месни продукти: всяко месо, колбаси, черен дроб, птиче месо, шия, варено свинско месо, желирано месо, карбонат;
 • риба от всякакъв вид;
 • протеин от пиле, пъдпъдъчи яйца;
 • зърнени култури: овесени ядки, елда, ечемик, перлен ечемик;
 • хлебни изделия: хляб, бисквити, бисквити, бисквити;
 • тестени изделия;
 • зеленчуци, билки: картофи, бял фасул, сушен грах, артишок, зеле, цвекло, леща, царевица, магданоз;
 • плодове, плодове: авокадо, портокали, ананас, райска ябълка, банани, праскови, кайсии, фейхоа, диня, цариградско грозде, череши;
 • сушени плодове: сушени кайсии, сини сливи, смокини, фурми;
 • кисели краставички: краставици, домати, тиквички, маслини.

Много лекари не признават френското диетично планиране на пола, като твърдят, че храните нямат ефект върху него. Учените обаче обясняват, че определени микроелементи, съдържащи се в храната, могат да повлияят на биохимичната структура на яйцеклетката, което улеснява навлизането на сперматозоиди с XX или XY хромозоми. Освен това диетата не променя значително хормоналния баланс, който може да повлияе на зародишните клетки..

Според народните знаци

Повечето лекари казват, че планирането на пола на бебето е загуба на време. Методът обаче има право да съществува, както и останалите. Помислете за най-известните:

 • Колкото по-млада е бъдещата майка, толкова по-вероятно ще се роди дъщеря й..
 • За да заченете мъжко дете, трябва да правите секс през нощта, когато на небето има полумесец.
 • За да планира момиче, на небето трябва да има пълнолуние и дъжд.
 • Ако една двойка иска син, тогава под възглавницата трябва да се постави някакъв „мъжки“ предмет, например пишеща машина. Ако дъщерята е кукла.
 • Планирането на женско дете трябва да бъде със затворени прозорци, за да бъде топло и пръскано из стаята. За момче - отворете прозорец и проветрете стаята, така че да стане студено и свежо в нея.

Трябва да се отбележи, че нито един от методите не дава 100% гаранция за раждането на бебе от правилния пол. Следователно бъдещите родители трябва да се подготвят психологически за факта, че в семейството може да се появи „малък принц“ вместо „малка принцеса“ и обратно. Планирането на пола не трябва да бъде болест. Когато семейството вече има деца от един пол, желанието на родителите да имат дете от другия пол е много основателно и разбираемо. Но тези желания по никакъв начин не трябва да засягат живота на бебето, ако то е родено от грешен пол. Разочарованието на родителите може да повлияе негативно на целия му живот. Следователно няма значение кой е роден в семейството - друго момче или момиче - това е вашата кръв, той се нуждае от грижи, топлина, обич и любов.

Ефективни начини за планиране на пола на бебето

Появата на дете в семейството е важно събитие за всяка семейна двойка. Поради това все повече семейства планират бременност: преминават медицински преглед, приемат витаминни комплекси и също така планират пола на детето, особено ако планираната бременност не е първа и семейната двойка особено иска да има дете от определен пол. Както доказват медицината и резултатът от много семейни двойки, има определени начини да планирате дете от определен пол. Сега са популярни няколко основни метода за планиране на пола на детето, ние ще разгледаме всяка от наличните опции и ще разберем как да планираме пола на детето предварително..

Метод за изчисляване на овулацията при планиране на пола на детето

Учените са доказали, че сперматозоидите, които носят мъжки гамети, са по-мобилни и по-бързи. Те обаче живеят в гениталиите на жената за кратко време, средно това е 2-3 дни. Същите клетки, които имат женски хромозоми, могат да се движат много по-бавно. Оцеляването им в такава среда обаче е до една седмица. Съответно, ако искате да родите момче, трябва да имате полов акт възможно най-близо до деня на овулацията или в деня на овулацията. Зачеването на момиче предполага интимност около седмица преди очакваната дата на освобождаване на яйцеклетката. За да планирате този метод, трябва да изчислите датата на овулация.

Използване на древната китайска таблица за планиране на пола на дете

За да планирате пола на бъдещото дете по този начин, имате нужда от възрастта на бъдещата майка и месеца, в който се планира бременността. След това използвайте таблицата, за да определите месеците, през които трябва да заченете дете от желания пол. Това е, когато трябва да правите незащитен секс..

Някои лекари обаче са подозрителни към тази техника..

Всичко се дължи на факта, че полът на нероденото дете зависи изключително от мъжа. Този метод обаче в повечето случаи има положителни отзиви. Двойките отбелязват, че благодарение на преброяването са успели да родят желания син или дъщеря.

Планиране на пола на бебето по японски метод

За да планирате пола на нероденото дете, можете да използвате и японския метод, който също е представен в таблицата, която се състои от две части. Един от тях представя данни за месеца на раждане на бъдещия татко и бъдещата майка. За да изчислите, трябва да намерите клетки с месеци на раждане и да начертаете прави линии от тях. На пресечната точка на стойностите можете да видите числото.

Намереното число е решаващо и се изчислява за втората таблица.
Намерете полученото число в горния диапазон. След това слезте долу и определете през кои месеци е по-вероятно да заченете момче или момиче. Вероятността да имате дете от правилния пол е посочена от *****. Сега намерете полученото число в следващата таблица и погледнете месеца, в който вероятността да имате дете от желания пол е най-висока.

Колкото повече *****, толкова по-голям е шансът за зачеване на момиче или момче, съответно. Въз основа на това планирайте бебето си за определен месец. Този метод обаче не е 100% надежден..

Как да планирате пола на бебето за актуализация на кръвна група

Съществува и начин за планиране на пола на детето по кръвната група на бъдещите родители. И така, според този метод е известно, че мъжката кръв се обновява на всеки четири години. Докато при жените кръвното обновяване се случва на всеки три години. Европейските лекари твърдят, че чиято кръв е „по-свежа“ от мъж или жена, ще се роди дете от този пол. За да се планира определен пол, възрастта на бъдещия татко трябва да се раздели на 4, същото трябва да се направи с възрастта на бъдещата майка, но възрастта трябва да се раздели на 3. След получаване на резултата е необходимо да се сравнят числата. Тези, които имат по-малко остатъци след разделяне, тази кръв ще се счита за по-свежа. Съответно ще се роди мъжко или женско бебе. Нека дадем пример, така че бъдещият татко е на 30 години, бъдещата майка е на 28 години, нека изчислим:
Мъж - 30 ÷ 4 = 7,5
Жена - 28 ÷ 3 = 9.3
В конкретния даден пример двойката трябва да има момче. При този метод на изчисление е необходимо да се вземат предвид такива факти като: кръвопреливане, даряване, голяма операция или раждане.

Всяка загуба на кръв обаче води до факта, че процесът на обновяване на кръвта е изместен и резултатите може да не са надеждни..

Има и друг пример за планиране на дете от определен пол според групата на родителите и техния резус фактор. Същността на този метод е, че определена комбинация от кръвни групи влияе върху пола на нероденото дете. В зависимост от комбинациите от родителски кръвни групи се появява определена вероятност за момиче или момче. Съществуват различни комбинации от кръвни групи, така че ако майката има първата кръвна група, а бащата има първата или третата, има голяма вероятност да се роди женско дете. Другите двама са по-склонни да имат момче. Ако бъдещата майка има втора кръвна група, тогава тя трябва да намери партньор със същата или четвърта група, за да роди момиченце. Жените с третата кръвна група могат да раждат момиче, ако бащата на детето има първата кръвна група и т.н..
Същото може да се каже и за бъдеща майка с четвърта кръвна група, която може да стане майка на момиче - ако бащата на детето има втора кръвна група.
Необходимо е да се вземат предвид Rh факторите на бъдещите родители, които също могат да повлияят на вероятността за планиране на дете от определен пол. Така че, ако и двамата родители са Rh положителни или отрицателни, е вероятно да се роди женско дете. Ако Rh факторите не са еднакви, струва си да изчакате появата на момчето.

Струва си да се има предвид, че повечето от прегледите на младите родители показват ненадеждността на описания метод, въпреки че те са оправдани от научна гледна точка, винаги има голяма вероятност да се получи съвсем различен резултат.

Освен това може да се отбележи, че независимо от кръвната група в много семейства има деца от различен пол, това се дължи на други фактори, които също влияят на пола на детето, например денят на зачеването на детето, колко близо е до деня на овулацията.

По този начин този метод ви позволява да планирате пола на детето, колко да знаете с какъв пол е вероятно детето ви да се роди..

Спазване на "френската диета"

Учени от Франция са установили, че храненето на бъдещите родители играе важна роля при планирането и раждането на дете от определен пол. Експерименти, проведени от учени, потвърдиха, че в около 80% от случаите диетата може да помогне на родителите да заченат дете от правилния пол. По време на експериментите са разработени две специални диети, които съдържат специален набор от продукти, необходими за зачеване на дете от определен пол..

Така че, за да се появи момиче в семейството, бъдещата майка трябва да спазва млечна диета, т.е. консумирайте големи количества сирене, кефир и заквасена сметана, т.е. консумирайте храни с високо съдържание на калциеви и магнезиеви йони. Вместо месни ястия е по-добре да се даде предпочитание на зеленчуци като: краставици, домати, маруля, чушки, патладжани и зеле.

Подробното хранене за планиране на момиче е както следва:

 1. Мляко и млечни продукти: мляко, кефир, прясна заквасена сметана, кисело мляко, извара, извара, глазирани сирена, крема сирена, несолено сирене.
 2. Месни продукти: варено месо с минимално съдържание на сол: говеждо, телешко, свинско, пилешко.
 3. Риба и морски дарове: речна и морска варена риба, скариди, раци.
 4. Яйца: Всички ястия на базата на яйца (жълтъци).
 5. Зърнени храни: ориз, просо грис.
 6. Хляб и изделия от брашно: всички видове хляб, бисквити, тестени изделия, всички видове печени изделия без сол и мая.
 7. Зеленчуци: патладжани, краставици, маруля, чесън, боб, чушки, лук, грах, аспержи, репички, моркови, шампиньони, маруля, зелен лук, варени домати, пресни и консервирани зеленчуци.
 8. Плодове и плодове: ябълки, круши, грозде, малини, ягоди, цитрусов сок, грейпфрут, лимони, манго, дюля.
 9. Напитки: много слабо кафе или какао, чай, шоколад, калциеви минерални води.
 10. Сушени плодове и ядки: бадеми, орехи, лешници, несолени фъстъци, стафиди.
 11. Разни: мед, конфитюр, желе, захар, подправки, билки, билки, желатин, горчица, манатарки, масло или маргарин без сол.

Двойка, която желае да зачене момиче, не трябва да злоупотребява със силно кафе, чай, газирани напитки, бира, консервирани плодови сокове. Ограничете приема на солени сушени плодове, пушена, сушена или осолена риба и мариновани рибни консерви. Консумацията на тъмен и млечен шоколад, сол, чесън, корнишони, маслини, кисели краставички, кисели краставички, чипс, мая, сода, кетчуп, пикантни сосове и всякакви консерви, също е по-добре да се намали или напълно да се изключи по време на планирането.

За да може една двойка да планира раждането на момче, те трябва да ядат храна с голямо количество калиеви и натриеви йони и възможно най-малко калциеви и магнезиеви йони, които се съдържат в картофите, гъбите и постното месо, няколко месеца преди да се опитат да забременеят. Бананите, портокалите, кайсиите и черешите са идеални за плодове, тъй като съдържат необходимите елементи в достатъчно количество.

Подробното хранене за планиране на момче е както следва:

 1. Мляко и млечни продукти: солени сирена, осолено масло и маргарин, сладолед, осолена извара.
 2. Месни продукти: всички видове месо и колбаси, птиче месо, черен дроб, колбаси, шунка, варено свинско месо, шийка, карбонат, желирано месо.
 3. Риба и морски дарове: риби от всички сортове.
 4. Яйца: само протеин.
 5. Крупи: елда, овесени ядки, грис, перлен ечемик, ечемик.
 6. Хляб и брашно: всички видове хляб, сухари, бисквити, бисквити, хрупкави сухи, зърнени храни, тестени изделия.
 7. Зеленчуци: картофи, гъби, артишок, магданоз, бял боб, сух грах, леща, соя, царевица, маслини, авокадо, домати, цвекло, зеле.
 8. Плодове и плодове: ананас, диня, фейхоа, череши, праскови, кайсии, бананови праскови, дюля, райска ябълка, цариградско грозде, портокали.
 9. Напитки: тъмен шоколад, чай, кафе, плодов сок, кока-кола, вино, бира, минерални води със сода.
 10. Сушени плодове: сини сливи, сушени кайсии, фурми, смокини.
 11. Разни: конфитюр, желе, десерти, сладко, мед, захар; мазнини: маргарин, растителни масла; соленост: краставици, маслини; месен бульон: готови бульони и супи, маринати.
  Също така се препоръчва да се осолява храната повече и да се ядат консервирани храни и мая.

Освен това си струва да се ограничи консумацията на млечни продукти, сушени плодове и ядки, пресни зеленчуци и билки, морски дарове, яйчен жълтък, ориз, просо, брашно и сладкарски изделия.

Струва си да се каже, че съвременните лекари са склонни да не признават френската диета, тъй като те твърдят, че определена диета не влияе върху секрецията на определени хромозоми в мъжката сперма. Френските учени обаче обясняват влиянието на храненето върху пола на детето с факта, че включените в диетата микроелементи влияят върху биохимичната структура на яйцеклетката, което улеснява проникването на сперматозоиди с XX- или XY-двойка в нея. Освен това, в резултат на спазването на диетата, хормоналният баланс не се променя значително, което засяга зародишните клетки..

По един или друг начин временното спазване на „френската диета“ няма да навреди нито на бъдещата майка, нито на бъдещото дете, тъй като след бременността бъдещата майка може да използва каквото пожелае.

Молитва за зачеване на момче

Вярващите в старите времена, без да имат представа за съвременните методи за планиране на пола на дете, често се молеха на светиите да забременеят със син или дъщеря. Знаейки за ефективните методи за планиране на пола на детето, молитвата може да стане много необходима за зачеването на здраво дете. Така че, за да забременеете с момче, е необходимо да се помолите на монаха Александър Свирски.

Икона на св. Преподобни Александър Свирски

„О свещен ангел земни, богоносен и почтен отец Александър, послушен светец на Пресвета, мнозина, които живеят в Твоята милост, се обръщат към Теб с вяра и любов. Помолете за нас, Божиите служители (имена на съпрузи), за дългоочаквано чудо, нов живот за Вашия пол. Дайте своя принос, Божи светец, владетел на нашия свят. Нека светата Божия църква да бъде в света. Бъди милостив чудотворец за нас, помощник при всякакви обстоятелства и скръб. Не се срамувайте от нашата молитва, не презирайте нашите смирени молитви, но застъпвайте се за нас пред Престола на Животворната Троица, за да бъдем почетени в селата на Царското величество и ще дойде благодатта и Божието опрощение. Амин ".

Молитва за зачеване на момиче

Велика великомъченица Параскева петък трябва да се моли, за да зачене момиче.

Икона на св. Великомъченица Параскева петък

Молитвата на Параскева за раждането на момиченце не включва самата молба за дете, тя трябва да бъде добавена в края, формулирана със собствени думи. Молитвеният тест е както следва:

„О, свети и благословен мъченик на Христос Параскево, девическа красота, хвала на мъчениците, чистота на образа, великолепни огледала, мъдро чудо, християнска пазителска вяра, идол, ласкателен изобличител, Евангелието на Божествения шампион, заповедите Господни на ревнива жена, която заслужава да бъде вечна Твоят младоженец Христос Бог, леко радващ се, украсен с увеличената корона на девствеността и мъченичеството! Молим ти се, свети мъченик, събуди скръбната жена за нас на Христос Бог, с Неговата най-благословена гледка винаги се забавлявай. Молете се на Всемилостивия, с Неговото слово, че очите на слепите са се отворили, нека нашите краста, както телесни, така и духовни, ни спасят от болестта; разпалете със своите свети молитви тъмната тъмнина, дошла от нашите грехове, помолете Отца на Светлината за светлината на благодатта в нашата душа и тяло; Просветлете ни, помрачени от грехове, със светлината на Божията благодат, така че на вашите заради светите молитви да бъде дадена нечесана сладка гледка. О, велик Божи светец!

О смела девице! О силен мъченик Свети Параскево! Със своите свети молитви ни събуди грешен помощник, застъпи се и се моли за проклетите и напълно небрежни грешници, побързай да ни помогнеш, защото аз съм много слаб. Моли се на Господа, чиста девице, моли се на Милостивия, свети мъченик, моли се на своя Жених, непорочна Христова невеста, но с молитвите си, съдействайки, пускайки греховната тъмнина, в светлината на истинската вяра и божествените дела, нека влезем във вечната светлина на нощния ден, в града на радостта Дори сега сияете ярко от слава и безкрайна радост, прославяйки и възпявайки с всички небесни сили Тришантичното Едно Божество, Бащата и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и завинаги, и завинаги. Амин. "

Оплождане ин витро

Основният признат медицински метод за планиране на пола на нероденото дете още преди момента на зачеването е ин витро оплождане. Понастоящем това е най-ефективният, макар и скъп (например една процедура за ин витро оплождане ще струва от 100 до 300 хиляди рубли) метод за изчисляване на пола на нероденото дете. Най-често семейните двойки, които не могат сами да заченат бебе, а също и ако има голяма вероятност да имат дете с патология и увреждания в развитието, прибягват до него. По време на ин витро оплождането лекарите извличат няколко яйцеклетки, докато мъжът доставя своя генетичен материал (сперма). Оплождането се извършва в специална благоприятна среда, след което лекарите отглеждат получените клетки в продължение на няколко дни и определят тяхното сексуално предразположение. Освен това експертите избират само момчета или изключително момичета и извършват трансплантация. Ембрионите се поставят в матката на жената, след което тя е готова да роди и роди едно или две бебета. Често подобна манипулация изисква прием на много лекарства, а това също изисква определено оборудване и професионални лаборанти..

Славянски метод за броене за зачеване на дете с определен пол

Според методологията, ако една двойка иска раждането на момиче, тя трябва да изчака четен брой години и да зачене дете само в четни дни от месеца. Освен това можете да планирате пола по друг начин, така че броят на месеца на зачеването трябва да се добави към възрастта на майката, ако резултатът е четно число, ще се роди момиче, ако е странно - момче. Също така, за зачеването на дете от всеки пол, според славянския календар се редуват: 11 дневно момче, 12 момиче, 13 момиче, 14 момче, 15 момиче, 16 момче, 17 - момиче. От 18 до 21 дни се препоръчва въздържане от интимност, така че потомството да се роди здраво. След 21 дни от цикъла е време за безопасна любов. Друг метод за планиране на дете е възрастта на майката. Ако възрастта е странна, например на 27 години, тогава е най-добре да планирате момче в четни месеци: февруари, април, юни, август, октомври, декември. Ако възрастта на майката е четна, то напротив, най-вероятно е да зачене момче през януари, март, май, юли, септември, ноември, тоест странно.
Също така е важно по кое време на деня трябва да се случи планирането на детето, така че сряда, петък и събота се считат за благоприятни за раждането на момиченце. Понеделник, вторник, четвъртък гарантира зачеването на момче. Що се отнася до неделята, на този ден съдбата решава сама, няма да успее да познае от кой пол ще бъде детето.

Планиране на секс с помощта на лунния или зодиакалния метод

Астролози и някои учени отбелязват, че ефективността на този метод е на ниво от 80%. Същността на този метод се крие във факта, че луната преминава през необходимия женски знак на всеки 2,5 дни, съответно според него можете да изберете най-оптималните дни за раждането на момиченце. Първо разберете в коя зодия е луната в момента, в който ще заченете бебе. Когато звезда преминава покрай знаците вода и земя, тогава вероятността за раждане на момиче е голяма. Тези знаци включват Риби, Козирог, Скорпион, Дева, Рак и Телец. Ако Луната е в зоната на огън и въздушни знаци, има голяма вероятност да зачене момче. Тези ценности включват Близнаци, Водолей, Лъв и Везни, както и Овен и Стрелец..

Народни поличби и съвети за планиране на пола на детето

И така, народни признаци: за да се зачене дете с женски пол, се препоръчва да поставите гребен, огледало, конец, въртящо се колело под възглавницата. Тези предмети трябва да са в леглото не само по време на зачеването, но и през целия менструален цикъл. За да заченете момче, можете да сложите панталоните и шапката на съпруга си, ноктите или друг мъжки инструмент. Сега всичко това не изглежда много странно, но навремето на такива методи се доверяваше и се прибягваше..

Съществуват и други, по-малко надеждни и по-често ненадеждни методи за планиране на дете, като посещение на лечители и врачки, които обещават да определят пола на нероденото бебе и да помогнат за раждането на желания син или дъщеря. Няма обаче гаранция, че всичко ще се развие по план и очакванията ви може да не бъдат изпълнени..

В тази статия говорихме за това как да се примирите с факта, че очаквате дете от нежелания пол..

По този начин всеки от изброените методи за планиране на пола на детето може да се използва от бъдещите родители както поотделно, така и всички едновременно. В този случай вероятността от раждането на желаното момче или момиче ще се увеличи. Въпреки положителните отзиви, много методи са просто неефективни, така че трябва да сте готови за всеки резултат и да не се разстройвате, ако планираното се провали.

Възможно ли е да се планира пола на нероденото дете?

Някои родители мечтаят, че нов член на семейството със сигурност ще бъде момче или момиче. Този въпрос е обрасъл с много митове, някои от които имат научна основа, а някои от тях принадлежат към категорията на народните знаци. Така че възможно ли е по някакъв начин да планираме пола на нероденото дете?

Екатерина Свирская
Акушер-гинеколог, Минск

Мит номер 1. Някои жени "знаят как" да раждат само момичета, а някои - момчета

Това включва и широко разпространения мит, че ако мъжът обича още двойка, се появява момче и ако жената обича момиче. Нека разберем физиологията.

Всяка клетка на човешкото тяло има 23 двойки хромозоми. 22 от тях са много сходни. И само двойката, отговорна за пола, се различава от останалите. При жените двете полови хромозоми са еднакви (всяка изглежда като буквата X, откъдето идва и името). А при мъжете една от половите хромозоми е „загубила“ едната опашка и изобщо не е като другата, наподобяваща буквата Y.

За да се роди нов малък мъж, момче или момиче, трябва да се срещнат две клетки: мъжка - сперматозоидна клетка и женска - яйцеклетка. При сливането им се образува оплодено яйце - зигота. Всяка от тези клетки съдържа половината от генетичния състав. Освен това всички яйца съдържат Х хромозома (жените просто нямат други), а сперматозоидите са два вида: с Х хромозома и с Y хромозома. Ако X-сперматозоидът оплоди яйцеклетка, ще се роди момиче, ако Y е момче.

По този начин основната отговорност за формирането на пола на детето е на мъжа, а не на жената. Всеки обаче може да си спомни семейство, в което от поколение на поколение се раждат само момчета или само момичета. Защо се случва това? Очевидно има някакъв вид генетично предразположение към раждането на деца от същия пол. Или може би всичко е свързано с характеристиките на сперматозоидите, които влияят върху активността на сперматозоидите от група X или Y.

Мит номер 2. Момчетата се получават в самата среда на менструалния цикъл, а в други случаи - момичетата

Всеки месец в женското тяло под въздействието на хипофизни хормони в яйчника узрява мъничка везикула - фоликул, който се пука в средата на менструалния цикъл, освобождавайки яйцеклетка. Този процес се нарича овулация. Излизайки от яйчника, яйцеклетката се „улавя“ от фалопиевата тръба и благодарение на своите контракции се придвижва към матката. Яйцето запазва способността си за оплождане средно 24 часа. По време на полов акт спермата навлиза във влагалището на жената, която съдържа 300-500 милиона сперма. И само някои от тях проникват през влагалището, цервикалния канал и неговата кухина във фалопиевата тръба. Те изминават този път за 2–2,5 часа и запазват оплодителната си способност във фалопиевата тръба от 2 до 7 дни, според различни източници. Сперматозоидите, носещи мъжката Y хромозома, са по-леки и по-мобилни от тези, носещи женската X хромозома. Жизнеността им обаче е по-ниска и те умират по-бързо..

Следователно митът е отчасти верен. В деня на овулацията мъжките сперматозоиди са първите, които достигат до яйцеклетката, но ако полов акт е бил 2-7 дни преди овулацията, тогава вероятността за зачеване чрез оцелели женски сперматозоиди е по-висока.

За да използвате този метод, трябва точно да определите датата на овулация. Най-лесният домашен метод е да се използват специални тест ленти за оценка на нивото на лутеинизиращия хормон, чието количество рязко се увеличава преди овулацията. Тестът позволява да се фиксира това покачване, което ще бъде доказателство за настъпването на овулацията през следващите 48 часа след получаване на такъв резултат.

В продажба има и устройства за определяне на овулацията чрез слюнка. Те са за многократна употреба, но освен това струват и повече. Когато се изсуши върху стъкло, слюнката кристализира преди освобождаването на яйцето от фоликула, а под микроскоп можете да видите причудливи модели - „симптом на папрат“. Този модел се появява поради драстично увеличеното количество на хормона естроген..

Методът за измерване на базалната температура е да се изгради температурна крива. За да направите това, е необходимо всяка сутрин, без да ставате от леглото, да измервате температурата в ректума и да я маркирате в таблица или да начертаете графика. В навечерието на овулацията температурата при някои жени може да намалее с 0,2-0,5 ° C, а по време на овулацията тя се повишава до 37,1-37,3 ° C и остава на това ниво няколко дни.

Освен това денят на овулацията може да се проследи чрез ултразвук, който, разбира се, се използва по-често при лечение на безплодие, а не с цел планиране на пола на детето..

Мит номер 3. Ако бъдещите родители следват протеинова диета (месо, риба, пушени меса), по-често се раждат момчета, докато следват въглехидратна диета (плодове, зеленчуци, сладкиши), момичета

Също така се смята, че носителите на Х хромозомата оцеляват по-добре в среда, богата на калций и магнезий, а Y - на натрий и калий. Тази теория е много противоречива и дори опасна за бъдещото потомство..

Обичайно е всеки организъм да поддържа хомеостаза - постоянството на вътрешната среда, включително химическите вещества. За да се постигне сериозна промяна в този показател, човек ще трябва умишлено да причини дефицит на каквито и да е вещества, тъй като тялото ще се отърве от излишъка сам. Сериозният дефицит ще доведе до дисфункция, по-специално сексуална. Следователно стриктната монодиета вероятно ще наруши способността за зачеване (плодовитост), но не и появата на бебе от определен пол. Също така е необходимо да се помни, че дефицитът на някои вещества може да повлияе на здравето на нероденото дете. Например, ако се придържате към диета "момче", може да развиете дефицит на фолиева киселина, която се съдържа в пресни билки, зеле, цвекло, моркови, картофи с кожа, трици, семена и ядки. При липса на това вещество вероятността да се раждат деца с нарушения като дефекти на централната нервна система и гръбначния стълб се увеличава значително.

Ако се придържате към „момичешка“ диета, тогава може да има дефицит на витамини от група В, а в региони, далечни от морето - и на йод. Без йод щитовидната жлеза не може да функционира нормално и при жени с намалена функция на този орган овулацията се случва много рядко, освен това липсата на йод впоследствие може да повлияе неблагоприятно на психическото развитие на детето.

Мит номер 4. Зачеването на дете от определен пол зависи от времето на годината и деня

Според поличбата с есенното зачеване по-често се раждат момчета, а ако през пролетта - момичета. Методът се основава отново на предположението, че мъжките сперматозоиди се нуждаят от по-комфортни условия, а при пролетен дефицит на витамини момичетата имат повече шансове. Доколко е ефективен при планирането на пода е неизвестно, тъй като няма научни статии по тази тема.

Чешкият лекар Е. Йонас предполага, че заедно с менструалния цикъл има и втори, индивидуален цикъл с най-голямо предразположение към зачеване, определен от раждането за целия репродуктивен период от живота на жената. Този цикъл е фокусиран върху фазата на луната, предшестваща раждането на тази жена. Всяко връщане на съответната фаза на луната означава за конкретна жена периода на най-голямо предразположение към зачеване. Според Йонас момичетата се „получават“ в дните, когато Луната заема „женски“ зодии (Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог, Риби), а момчетата - в други („мъжки“) периоди. Може би тази версия има смисъл, тъй като съществуването на биоритми отдавна е потвърдено от учените. Въпреки това, както в много други теории, е неудобно да се игнорира напълно мъжкото влияние, въпреки че е известно, че полът се определя от спермата.

Мит номер 5. Ако мъж често посещава банята, тогава вероятността за момиче е повече.

Този метод за планиране на пола, подобно на диетата, може да се счита за опасен за бъдещото потомство. Всъщност при прегряване способността на сперматозоидите да се оплождат намалява, някои от тях умират, а други променят своята анатомия. Няма доказателства, че само Y-хромозомните сперматозоиди умират, но е факт, че посещението в сауната намалява плодовитостта. Тези, които обичат да правят пара два пъти седмично, имат статистически по-висок риск от развитие на мъжко безплодие в сравнение с тези, които го правят веднъж седмично. Всички заболявания с повишаване на телесната температура също водят до влошаване на качеството на сперматозоидите и това състояние може да се наблюдава до 3 месеца - това е колко дълго узрява всеки сперматозоид в тестисите.

Мит № 6. Дете ще наследи пола на родителя, чиято кръв е „по-млада“.

Според тази техника на всеки 3 години за жена и на всеки 4 години за мъж кръвта се обновява напълно. Изчислението е просто: възрастта на бъдещите родители се разделя съответно на 3 за жените и 4 за мъжете. Чийто остатък е по-голям, че кръвта е "по-свежа и по-силна", този под ще излезе. И изменение: ако майката е носител на отрицателен резус фактор, резултатът ще бъде точно обратният. Също така, кръвта се подновява по време на кръводаряване, раждане, аборт, операции. Според различни данни точността на тази техника варира от 60 до 80%. Но наистина ли е така? Всъщност дори самото понятие „обновяване на кръвта“ е много противоречиво. Кръвта се състои от течна част (плазма) и корпускули. Плазмата доставя и улавя различни вещества от органи и тъкани, които се движат напред-назад, така че не е необходимо да се говори за нейната постоянство. Той е напълно подновен за няколко дни. Кръвните клетки също имат кратка продължителност на живота: например, еритроцитите живеят 120 дни, левкоцитите - от няколко часа до няколко месеца, тромбоцитите - 10-12 дни. Какво се обновява в кръвта веднъж на 3-4 години и как това се отразява на половите клетки остава загадка. Едно е сигурно - тази техника на планиране е абсолютно безвредна..

Мит No 7. Полът на детето може да бъде планиран според китайски / японски таблици.

Има таблици, с които можете да изчислите пола на нероденото дете по възрастта на родителите му. Според древнокитайския метод се вземат предвид само възрастта на жената и месецът на зачеването. Китайците забравиха за бащата донор на половата хромозома.

Жителите на Страната на изгряващото слънце имат свой собствен метод за планиране на пола на детето. Тук месецът на раждане на мъж и жена е съотнесен, както и месецът на зачеването. Оказва се, че една и съща двойка през даден месец от годината може да има дете само от един пол. Има много примери и опровержения. Много семейства имат деца от различен пол, чиито рождени дни са близо или дори съвпадат в календара..

В Европа също са приложени две възрастови теории. Първият се основава на факта, че ако сте четен брой години, тогава, когато забременеете за четен месец (февруари, април и т.н.), ще получите момиче, а след нечетен месец - момче. И съответно, ако сте нечетен брой години, тогава при зачеването след нечетен месец ще получите момиче, а след четен месец - момче. Най-доброто опровержение на всички методи за таблично планиране е фактът, че съществуват хетеросексуални близнаци, чието зачеване е станало на едни и същи дати..

И все пак, полът на бебето може да бъде планиран!

Независимо от това съвременната медицина ви позволява да изберете пола на нероденото дете. Това може да стане с помощта на програмата IVF, когато зачеването се случи в епруветка, извън тялото на жената..

Преимплантационната генетична диагностика (PGD) е специален тест на хромозомния набор на ембриона, проведен преди ембрионът да бъде прехвърлен в маточната кухина. В допълнение към определянето на пола, този вид изследвания позволява да се идентифицират около 150 наследствени заболявания, което значително намалява вероятността от раждане на болно дете и повишава ефективността на процедурата за ин витро оплождане. Понастоящем в Русия PGD се използва за определяне на пола само в случаите, когато една двойка е носител на тежки наследствени заболявания, свързани с пола (хемофилия, мускулна дистрофия на Дюшен, сайдер от Shereshevsky-Turner). PGD ​​ефективност за избор на пол - 100%.

Методът на Ериксън се използва в чужбина - това е метод за сортиране на сперматозоиди, който разделя по-бързите сперматозоиди, от които се получават момчета, от по-бавните, от които се получават момичета. За това спермата се нанася върху слой лепкава течност в лабораторна тръба. Y сперматозоидите се движат по-бързо и достигат до дъното на тръбата по-рано. За зачеване на момче се взема долната фракция, а момичетата - горната. Този метод е по-евтин от високотехнологичните методи, той е безопасен, но не дава гарантиран резултат. Също така, той не се използва у нас.

Съгласете се, че дете от всякакъв пол е прекрасен подарък! И наистина ли е важно какъв цвят ще бъде лентата на този подарък на съдбата??

Как планирах пола на бебето

Как да заченем момче: методи за планиране на пола на детето и успешно изпълнение

Идеята, че е възможно да се планира пола на детето, ми беше дадена от свекърва ми. Тя каза, че е възможно да се планира пола на бебето въз основа на метода за обновяване на кръвта. Тогава си помислих, че ако е възможно по някакъв начин да повлияем на пола на нероденото дете, тогава този шанс не бива да се пропуска. Родителите ми наистина искаха момче. Когато се роди по-голямата ми сестра, надеждите им за появата на син нараснаха силно и те много чакаха момче да се появи този път. От острата форма на корема възрастните жени често предсказваха появата на момче. И лекарят съобщи на майка ми, че ще има не едно дете, а две. Родителите ми дори подготвиха имена: Вадим и Максим.

Но Господ Бог беше доволен, че се роди момиче. Детството ми премина сред играчки и коли. Първата кукла ми беше представена на 10-годишна възраст от някои роднини, дошли на гости. И постоянно се чувствах виновен, че съм роден момиче. В резултат на това имах къса прическа и играех по-често с момчета, отколкото с момичета. Бях първото момиче в класа, което момчетата започнаха да наричат ​​не с фамилията си, а с името си.

Като цяло, когато разбрах за възможността да планирам пола на детето, бях уволнен от тази идея. Знанието как да планирате пола на бебето може да спаси много родители и деца от подобни ситуации. Ако има начин да се избегне разочарованието, защо не? Особено за тези, които имат 3 момичета, а съпругът упорито иска син.

Методи за планиране на пола на детето

След като изучих всички тези китайски и японски календари за секс планиране, разбрах, че вероятността да имам момче е 50%. Реших да потърся нещо друго. Тествах метода за обновяване на кръвта на мои приятели и роднини, които можеха да си спомнят точно годината на раждане на родителите си. Вероятността надвишава 80%. Не спрях дотук. Вярвах, че ако комбинирате всички реални методи за планиране на пола на дете, можете самостоятелно да увеличите вероятността да имате дете от желания пол.

Според метода за обновяване на кръвта се оказа, че до декември 2007 г. (краен срок) трябва да заченем момче.

Подготовка за зачеване

3 месеца преди предполагаемото зачеване бяхме тествани за болести, предавани по полов път, съпругът ми се отказа от пушенето и спряхме да купуваме алкохол. И месец преди зачеването те решиха да отидат на морето и да се отпуснат.

През всичките тези 3 месеца записвах дните на менструацията си и времето на необичайното изписване. Веднъж дори забелязах прозрачен съсирек смазка на бикините си. Записан този ден като дата на овулация.

През всичките тези 3 месеца се отказах от мляко, кефир, кисело мляко, сладкиши. Понякога ядеше извара. И тя яде месо, риба, наденица в големи количества. Ядох много пържено, не спестих сол.

Неуспешни опити за зачеване

След три месеца подготовка решихме, че е време. Въоръжен с тестове за овулация и електронен термометър, започнах най-важната стъпка в планирането на пола на бебето си. Важно беше да не пропуснете овулацията. И така, че съпругът да не е на работа по това време (работил е дни наред).

След няколко дни разговори с електронен термометър реших да го оставя за по-важни неща и да улавя овулацията само с помощта на тест ленти. И освен това, промяна в ректалната температура може да бъде причинена не само от овулацията, но и от други фактори..

Всяка сутрин тичах до банята и дълго разглеждах появилите се ивици. Понякога не беше ясно дали има втора лента или не. В такива случаи използвах различен тест..

Когато вече беше средата на цикъла и не видях заветните две ивици, бях разстроен. Може би денят на овулацията е паднал в деня, когато съпругът ми е бил на работа, или може би тестът просто е бил погрешен и аз и съпругът ми пропуснахме този ден. Или може би този месец изобщо не овулирах. Тъй като тя не идва всеки месец, а около 8-10 пъти годишно (за жени под 28 години).

Бях разстроен. Преди си мислех, че забременяването не е проблем. Това заключение беше потвърдено от много случаи на нежелана бременност сред момичета, които познаваха..

Потопих се в бездната на Интернет, надявайки се да намеря още повече информация по въпроса си. И открих информация, че говоренето за проблеми със зачеването е възможно само след една година неуспешни опити за забременяване. Това малко ме успокои, но декември вече беше на носа и нямах време за неуспешни опити. Колкото по-близо до декември, толкова по-голяма е вероятността за зачеване на момиче. И все пак се надявахме да заченем момче.

В началото на втория си менструален цикъл бях твърдо решен да зачена нашето момче през следващите дни. Отново си купих тестове за овулация. Веднага в големи количества реших да не ги купувам, тъй като все още се надявах на скорошно изпълнение на плановете. Трябва да кажа, че не всички продавачи в аптеките знаеха за тестове за овулация и често ми носеха тестове за бременност. Този месец дори получих няколко таблетни теста за противоречия в средата на цикъла. За тези тест ленти бяха похарчени много пари. Но се успокоих, че IVF (ин витро оплождане) е много по-скъпо. И вече са похарчени много усилия за зачеване на здраво момче.!

В средата на цикъла видях желаните ивици на експресния тест. Не можех да повярвам на очите си. Бях толкова разтревожена и възхитена! Изтичах да направя контролна проверка с тест на таблет. И - о, Боже! - той също ми показа лентата. Докато скачах там с райета, съпругът ми бързо отиде на работа, без дори да закуси. Имах почивен ден. И някак си не разбрах веднага, че без съпруга ми няма да мога да зачена нашето дългоочаквано момче днес. Втурнах се към телефона, за да го зарадвам с моите новини.

Много неща паднаха върху съпруга ми този ден. И цял ден седях вкъщи и чаках обаждане с новината за скорошно пристигане.

Съпругът ми успя да си вземе почивка и да дойде само вечер. Все още имаше надежда. След като се запознахме, се отдадохме на любовна страст. И тогава лежах дълго време с вдигнати крака и широко усмихнат. Вероятно отвън изглеждаше доста смешно. Но главата ми тогава беше пълна с други мисли.

На следващия ден решихме да опитаме отново. Така да се каже "контролен изстрел" с надеждата, че овулацията все още не е приключила и все още има време.

След 10 дни направих тест за бременност с помощта на експресни ленти. Резултатът беше страхотен. Нямах думи. Бях на седмото небе. Тя танцува и скача. Донесох лентата на съпруга ми като скъп трофей. И, разперила се в усмивка, тя му обяви: „Скоро ще станеш татко!“ Дълго време не можеше да повярва и да свикне, но все пак го заразих с усмивка от ухо до ухо. И решихме засега да отложим секса, защото се страхувахме, че нещо няма да се обърка.

С такъв израз на лицето си ходехме 3 дни. И на четвъртата сутрин дойдоха. месечно. Беше ужасно. Имаше чувството, че съм загубил дете. Бях съкрушен. Погледнах менструалната кръв и си помислих, че това може да е „къща“ за нашето бебе. В крайна сметка менструацията е освобождаване на неоплодено яйце.

На работа всичко престана да представлява интерес, нищо не ме направи щастлива. Хванах се да гледам телевизия и мислите ми бяха някъде далеч, далеч. И всичко за бебето.

На връщане от работа често гледах неприлично малки деца в колички и си мислех: „Наистина ли могат да раждат, а аз не мога? А на Земята има 6 милиарда души (а колко бяха!). Защо те и аз не мога? И колко жени изоставят бебетата си точно в болницата. „Сълзите ми нахлуват в очите от тези мисли.

Съпругът ми ме върна към реалността. Той ми напомни, че това е просто опит за зачеване, а не загуба на дете. Да, сигурно съм влязъл твърде дълбоко в себе си.

Ура! бременна съм!

Третият менструален цикъл на планиране на пола на бебето започна. Понякога имах мисли, че може би трябва да напусна това начинание с планиране на пода, да се отпусна и да забравя за всичко. В края на краищата именно тогава, според бабите, започва дългоочакваното зачеване. Но беше рано да се откажеш. Реших, че сега няма да пожелая появата на заветните ивици и да се притеснявам за липсата им. И помислете за зачеването възможно най-малко.

Този месец започнах да хващам овулацията с лентички точно от последните дни на менструацията. И аз просто бях зашеметен, когато видях две ивици на теста в последния ден на изписване. Не го приех сериозно и обвиних всичко за остатъчното изхвърляне в последния ден от менструацията. Тя не използва втория тест. Нежно целуна все още спящия си съпруг, мислейки, че той все още спи. Сладка целувка тази сутрин се превърна в страстни любовни взаимни ласки и прегръдки на двама влюбени хора.

След този инцидент вече не виждах двойни ивици. Дори не се притеснявах от липсата им. Опитах се да не мисля за нашата цел, но всяка сутрин използвах тестове.

Менструацията не дойде в очаквания ден. Тя не дойде дори на втория ден. Но тъй като винаги съм имал нередовен менструален цикъл, реших да изчакам още една седмица, за да направя тест за бременност. Но всеки ден, в който живеех без менструация, ми даваше надежда за дългоочаквано зачеване и желанието да направя теста рано беше просто невъзможно да се сдържа. И реших да направя теста, без да чакам следващата сутрин. Единственият проблем беше, че този ден бях на работа, нямах тестове със себе си. По обяд изтичах до най-близката аптека. Но те не бяха там. Може би друго момиче би се върнало, но не и аз. Взех автобуса до друга аптека. Имаше тестове. Но като погледнах в портфейла си, разбрах, че нямам достатъчно пари за теста.

Разстроен от това, напуснах аптеката и случайно срещнах колегата си. Не знам какво правеше там, но все пак взех пари назаем от него „за болкоуспокояващи хапчета за зъб“.

Просто летях на работа и веднага се заключих в тоалетната. Купих мастиленоструйния тест, тъй като може да се използва без чаша. Прочетох инструкциите, направих теста и т.н. Ура, бременна съм! Излязох от тоалетната щастлива и сияйна. Не знам какво мислеха момичетата, които ме срещнаха в тоалетната. Веднага се обадих на съпруга си и ме зарадвах с моите новини.

Направихме ултразвук следващата седмица. За първи път видяхме нашето бебе, когато беше на 5 седмици. Тогава той все още беше с опашка. На среща с гинеколог разбрахме, че нашето бебе е заченато веднага след края на менструацията. И бяхме сигурни, че ще имаме момче. На около 22 седмици на ултразвук ни казаха, че ще имаме момче.

Сега синът ни е на около година. И вече мислим за дъщеря си. Сега знам, че можете и трябва да планирате живота си така, както искате. Дори когато става въпрос за планиране на пола на детето.

Информацията на сайта е само за справка и не е препоръка за самодиагностика и лечение. За медицински въпроси задължително се консултирайте с лекар.