По време на бременността жената се сблъсква с трудности. Използването на скоба за бременни за майчинство улеснява живота и намалява нивото на дискомфорт. Бандажът, както всяко друго ортопедично устройство, има плюсове и минуси. За да знаете кога да го използвате, трябва да вземете предвид характеристиките на устройството..

Какво е превръзка

Това ортопедично устройство е направено от траен и еластичен материал. Основната цел на устройството е да намали натоварването на гръбначния стълб на майката, като същевременно поддържа плода в правилната позиция..

Устройството се препоръчва за употреба за жени, които водят активен начин на живот по време на бременност (работа, често се движат). Използването на превръзката разпределя равномерно товара върху целия гръб и намалява натиска върху долната част на гърба и гръбначния стълб.

Видове превръзки

Превръзките за майчинство са разделени на три вида.

 1. Пренатална. Използва се в периода на активен растеж на корема. Той е предназначен за поддържане и укрепване на мускулния корсет, намаляване на натоварването на кръста и гръбначния стълб и поддържане на детето в правилната позиция..
 2. След раждането. Предназначен за ранно възстановяване след раждане или операция, помага да се отървете от стрии, белези, поддържа мускулите на корема и гърба.
 3. Универсален. Използва се преди и след раждането.

Пренаталната скоба е разделена на два вида.

 1. Колан. Този тип устройства се използват независимо от гестационната възраст. Наличието на регулатор помага за регулиране на превръзката както в ранните, така и в късните етапи. Той не покрива целия корем и поддържа долната част на гърба в желаната позиция. Изработена от мека и еластична материя, която не разтрива и не причинява дискомфорт по кожата.
 2. Гащи. За разлика от колана, това устройство има широка вложка, която фиксира целия корем. Изработена от трайна и еластична материя, която поддържа корема в правилната позиция. Минус - дискомфорт в горещо време, тъй като коланът приляга плътно по цялата повърхност на корема, което води до повишена температура и дискомфорт.

Всеки тип превръзка е уникален и се използва в определени ситуации. За да определите дали може да се използва превръзка и кой тип е по-добър, трябва да се консултирате с лекар.

Показания за употреба

Лекарят може да предпише използването на устройството при наличие на следните патологии.

 1. Слаби мускули. Недостатъчно развитите мускули на пресата и гърба причиняват болка, тежест по време на бременност, което засяга детето.
 2. Болки в кръста и гърба, тежест и постоянна умора. Използването на устройството облекчава тези симптоми, като разпределя товара по цялата повърхност на гърба.
 3. Предотвратяване. Много жени се притесняват от стрии и белези след раждането. Превръзката помага да се поддържа кожата в добро състояние и намалява вероятността от поява на петна като стрии.
 4. Многоплодна бременност. При наличието на 2-3 плода бременността се усложнява, тъй като се увеличава натоварването на всички мускули и гръбначния стълб, което води до повишено главоболие, болки в гърба, тежест при ходене и вероятност от спонтанен аборт. В такива ситуации използването на превръзка е необходима мярка за запазване здравето на майката и децата..
 5. Активен начин на живот. Постоянното движение (работа, придвижване из града) изисква специална превръзка за облекчаване на умората и прекомерния стрес.
 6. Профилактика и лечение на херния.
 7. Флеберизъм. Статистиката казва, че 30% от жените се сблъскват с този проблем по време на бременност. Болестта може да има сериозни последици. Превръзката се предписва при разширени вени на долните крайници или таза.

Използването на превръзка запазва здравето, красотата на майката по време и след бременността, гарантира здраво раждане на бебето с ниска вероятност от раждания.

Противопоказания за носене

Носенето на устройството няма особени противопоказания, но не се препоръчва да се използват:

 • в случай на алергични реакции към материала, използван за създаване на корсета;
 • наличието на кожни заболявания или деформации на кожата на местата, където е прикрепен корсетът;
 • заболявания, свързани с черния дроб (възниква подуване на крайниците);
 • заболявания на стомашно-чревния тракт;
 • неправилно подравняване на плода.

Последното е най-строгото противопоказание за използването на корсет, тъй като фиксиращото устройство не позволява на бебето да се преобръща само, което може да доведе до неблагоприятен ход на бременността и поява на раждания.

Важно! Много експерти смятат, че използването на допълнителни устройства е неестествено. В случай на бременност на младо момиче с укрепени коремни мускули, не се препоръчва използването на превръзка.

Как да го облека

Използването на превръзка ще има положителен ефект само ако се използва правилно. Поставете устройството, както следва.

 1. В изправено положение облегнете превръзката на кръста.
 2. Внимателно го задръжте в долната част на гърба, вземете хоризонтално положение на гърба си.
 3. Закрепете здраво улова. Важно е да почувствате стегнатостта на фиксиращото устройство - то не трябва да стиска стомаха или да виси свободно. Закрепването трябва да е здраво, но най-важното е да не се прекалява.
 4. След закрепването на превръзката можете да се обърнете на една страна и да се изправите внимателно.

За да сте сигурни, че фиксацията е правилна, трябва да се разходите или да седнете. Наличието на превръзката не трябва да причинява дискомфорт или смачкване. Ако възникнат такива усещания, то трябва да се премахне и процесът на обличане да се повтори..

Как да носите

Процесът на носене на устройството също е важен. Неправилната употреба може да повлияе негативно на здравето на майката и бебето. Помислете за основните правила, когато използвате устройството.

 1. Лекарите препоръчват бременните жени да използват превръзката ежедневно.
 2. Превръзката трябва да се носи непрекъснато в продължение на 2-3 часа на ден или през деня с почивки от 30 минути на всеки час и половина.
 3. В случай на разхлабване на фиксатора на превръзката е необходимо да го премахнете и да го фиксирате отново..
 4. Носенето на корсет е най-добре да се комбинира с физически упражнения - гимнастика за бременни жени.
 5. Важен момент е грижата за корсета. Измиването осигурява режим, посочен в инструкциите за устройството. Препоръчва се обаче да се пере на ръка с лек препарат. За да се предотврати деформация на ортопедичното устройство по време на сушене, то трябва да се постави върху кърпа, докато изсъхне..
 6. Преди лягане превръзката се сваля.

Само лекар, наблюдаващ жена, може да зададе точното време на употреба и режима..

Колко дълго се препоръчва носенето

Уредът се препоръчва да се използва на 20-23 седмици от бременността по време на активното уголемяване на корема. В някои ситуации обаче използването на устройството се изисква по-рано. При многоплодна бременност превръзка трябва да се използва от 16 седмици, а в случай на добра тренировка можете да се справите и без нея.

Когато раждането наближава, започвайки от 39 седмици, се препоръчва да се използва корсет не повече от 2 часа на ден, само в случай на активни двигателни натоварвания, тъй като той фиксира корема и не позволява на детето да премине през родовия канал.

Популярни модели

Най-популярните производители са:

 • Орто;
 • Фест;
 • Крейт;
 • Блаженство;
 • Фоста;
 • Анита;
 • Орлет;
 • Б Ами.

Те са лидери в производството на ортопедични устройства, всяко от които има свои собствени характеристики, материал на производство, степен на фиксиране и външен вид. За да оцените и почувствате разликите в степента на комфорт между корсетите, трябва лично да ги пробвате и използвате..

Кашон B 455

Превръзка за женска херния, използвана за профилактика и лечение на ингвинална херния. Това е един от видовете превръзки след раждането. Състои се от два широки полутвърди апликатора за лечение на директни ингвинални хернии. Дизайнът е проектиран по такъв начин, че можете да го носите постоянно, без да получавате дискомфорт. Има две еластични връзки, които здраво закрепват устройството.

Цена - 1300 рубли.

Orlett MS-99

Колан за превръзка след раждането. Дизайнът се състои от две широки еластични презрамки, които фиксират долната част на гърба и поддържат корема. Регулируемите закопчалки позволяват устройството да се използва на всеки етап от бременността. Основните материали за производство са полиестер и еластан, които допринасят за еластичността на устройството, което елиминира ненужния дискомфорт.

Цената за това устройство е 1000 рубли.

Кашон D 423

Бандажни бикини, които напълно фиксират корема. Дизайнът допринася за правилната позиция на детето, оптимално подпомага нарастващия корем без болка, намалява вероятността от стрии. Основният материал е памук. Устройството е щадящо кожата и едва се усеща.

Средната цена е 1350 рубли.

ФЕСТ 1444

Универсална превръзка, препоръчана за използване преди и след раждането. Състои се от две здраво закрепени презрамки и допълнителна вложка с еластични кости, които облекчават ненужния стрес. Като материали се използват полиестер и еластан.

Къде мога да купя

Можете да закупите ортопедично устройство по следните начини.

 1. Покупка в аптеката. Бърза опция, при която можете да изпробвате и оцените качеството на материала лично и на място. Недостатъкът е ограниченият брой модели в продажба.
 2. Онлайн поръчка. Голямо разнообразие от стоки на всяка фирма и модел, ниски цени поради доставката на стоки от склада. Недостатъкът е невъзможността лично да се почувствате и опитате на устройството, а размерът се избира с помощта на таблицата. В някои ситуации времето за доставка се превръща в проблем.
 3. Поръчайте в специализирана клиника. Позволява ви да създадете индивидуално превръзка, която да отговаря на антропометричните данни и желанията на клиента по отношение на материала на производство. Недостатъкът е високата цена, тъй като се добавя сумата за свършената работа. Времето за производство в някои клиники отнема около месец.

Размери

Размерът се избира индивидуално в зависимост от вида на корсета, като за всеки от тях са предвидени определени показатели.

За пренатални превръзки с фиксирани размери

Размер на превръзката9296100104108112116
Обиколка на бедрата под корема, см89-9293-9697-100101-104105-108109-112113-116

За пренатални превръзки с регулируеми размери

Размер на превръзката96100-104108-112116-120
Обиколка на бедрата под корема, см85-9293-100111-108109-116

За превръзки след раждането

Размер на превръзката9296100104108112116
Обхват на бедрата, см89-9293-9697-100101-104105-108109-112113-116

Корсетът е важен по време на бременност: той запазва здравето на майката и осигурява здравето на нероденото дете. Използването на ортопедично устройство обаче, както всяко друго лекарство, не се препоръчва без лекарско предписание..

Избор на превръзка за бременни жени (снимки) описание (7 вида)

Ще започна с най-трудното

Знам, че когато ви боли гърбът по време на бременност, имате нужда от корсет, добър. Но много хора знаят само 2 варианта, универсални или страхливци.

с лумбална опора и корекция на стойката. Пре- и постнаталната превръзка е еластична, надеждно поддържа корема, без да създава натиск върху плода, поддържа нормален мускулен тонус и не пречи на растежа на плода, корсет с втвърдяващи се ребра поддържа лумбалната част на гръбначния стълб, а лентите за корекция на стойката осигуряват правилното положение на гръбначния стълб, особено в края на бременността. Предотвратява образуването на стрии. След раждането помага за нормализиране на мускулния тонус на предната коремна стена, възстановяване на мускулния корсет. Удобна, мека, с телесен цвят. Може да се носи отделно. Без върха.Приблизителната цена е 1500 рубли.

• Предната част под формата на мек и широк колан за възглавници, дублиран с памучен плат, осигурява добра опора за корема, без да ограничава развитието на плода, което значително намалява вероятността от усложнения.
• Основната част на къдравата кройка е изработена от еластични панделки с различна ширина с висока степен на удължение и е допълнително подсилена с вертикални панделки с нееластична структура, което спомага за облекчаване на натоварването на тазовите органи и долната част на гърба.
• Закопчалка с велкро, разположена върху еластичната лента, ви позволява да регулирате колана, като отчитате особеностите на фигурата.


При многоплодна бременност, големи плодове, многоводие, както и за предпазване от преждевременно или патологично понижаване на корема.
В пред- и следоперативния период: за ранна рехабилитация след наранявания и операции в коремната област.
За превантивни цели: за предотвратяване на пренатални усложнения, предотвратяване на възможността за разтягане и разкъсване на кожата на корема и спонтанни аборти; за намаляване на вероятността от усложнения по време на бременност и раждане; за намаляване на натоварването на лумбалната област; за физиологично правилна позиция на плода.

Осигурява разтоварване на лумбалния отдел на гръбначния стълб, намалява натиска върху коремните органи

4. Цена от около 600 рубли до 2500 хиляди

Той е дишащ с ластик и подложка

Препоръчва се за жени с голямо натоварване на мускулите на гърба (тежък плод). Еластична, поддържаща лента-превръзка (преди и след раждането) с 4 метални ребра и 2 допълнителни закопчалки (подсилена опора)

Показание: Бременност от 20-22 седмици. Болка, тежест в лумбалната област по време на бременност. Предотвратяване появата на "стрии".

5. И най-често срещаната версия на колана е универсална

Фиксиран под корема преди доставка.
След раждането се поставя върху широката част на стомаха и се фиксира на гърба.
Височина на превръзката 18см.
Степента на фиксиране се регулира от допълнителна връзка.

Индикация:
Бременност от 20-22 седмици.
Болка, тежест в лумбалната област по време на бременност.
Предотвратяване появата на "стрии".
Цезарово сечение.
Следродилен период.

Въздействие:
Проектиран да фиксира нежно корема и да поддържа мускулния тонус по време на пренаталния период.
Осигурява нормализиране на тонуса на мускулите на коремната стена след раждане и фиксиране на конците след цезарово сечение..

Най-нехаресваната ми опция, трудно е да седнете в нея, трудно е да се облечете и понякога дори се извива под корема, започва да натиска.

6. Бикини - превръзка

превръзката е направена от бикини от трикотажен плат, по горния ръб, в талията, облицована с дантела;
лентата с широки ленти ви позволява да поддържате плода в правилната позиция;
значително намалява чувството на тежест в лумбалната област, което дава възможност за по-активен начин на живот.

7. Друг вариант е превръзка, както в доброто старо съветско време)) Дори имам някъде.

Като цяло той е страхотен, държи стомаха си много добре.

Удължената лента за връзване отпред ви позволява да прикрепите превръзката, като я завържете на сутиена.
Шнуровка. Разтваряйки го при необходимост, жената може да използва една пренатална превръзка Mirta-comfort за целия период на бременността.
Ластичен бинт:
Ефективно поддържа корема отдолу.
Преразпределя товара към местата на закрепването му отстрани - благодарение на това натоварването на лумбалния отдел на гръбначния стълб намалява, болката в долната част на гърба изчезва, за жената е по-лесно да поддържа правилна стойка.
Предотвратява прекомерното разтягане на коремните мускули и коремната кожа. Мускулите остават в тонус и кожата еластична.
Намалява натиска върху бъбреците, пикочния мехур и уретерите, като същевременно поддържа матката.
Помага на вашето бебе да остане в правилната позиция.
Пришити ребрата от еластична, издръжлива пластмаса допълнително поддържат долната част на гърба и по този начин:
Равномерно разпределя натоварването по гръбначния стълб.
Закрепва здраво мускулите, които поддържат гръбначния стълб.
Текстилна закопчалка.
з. Височината на лентата съответства на максималната височина на маточното дъно при 36-37 гестационна седмица. Платът плътно обвива корема отстрани през последните седмици на бременността - това помага на бебето да поддържа правилната позиция.

Като да се опитвам да покрия всички превръзки, може би съм пропуснал нещо. Надявам се, че ще намерите полезна информация за избора на превръзка. Благодаря на всички за вниманието!

Как се облича и носи банда за майчинство

Пренатална превръзка за бременни жени облекчава разходите, присъщи на гестационния период. Но за да е само от полза, е важно да знаете как правилно да облечете и носите превръзка за майчинство..

Специалната превръзка за майчинство осигурява коремна подкрепа и намалява стреса върху гръбначния стълб. Благодарение на това жената се чувства много по-добре и може да води активен начин на живот..

Пренаталната скоба за бременни жени намалява натиска върху краката и гръбначния стълб, което помага за предотвратяване на подуване и болки в гърба. Той насърчава физиологичното развитие на плода, като му позволява да заеме желаната позиция.

За да може продуктът да сведе до минимум „страничните ефекти“, които съпътстват бременността по един или друг начин, трябва да знаете как да изберете, да носите и да носите превръзка за майчинство.

Как да изберем превръзка за бременни жени: размери

Необходимият размер на пренаталната превръзка за бременни жени зависи от вида на продукта и продължителността на бременността.

 1. Превръзката е със същия размер, който сте носили преди бременността.
 2. По-добре е да вземете превръзка бикини с един размер по-големи - това се дължи на плътността и нееластичността на материала, който не се разтяга добре. Тъй като плодът расте, ще трябва да смените превръзката на по-свободна.
 3. Изберете комбинирана превръзка, като измерите обиколката на талията и добавите поле от 4-5 сантиметра. За повече информация вижте таблицата с размерите на превръзките за майчинство.

Как да сложите правилно превръзка за майчинство

Преди да сложите скобата, легнете по гръб и поставете възглавница под дупето, за да повдигнете малко таза. След това облечете дрехата и я закопчайте здраво. Преобърнете се настрани и станете бавно. Превръзката трябва да се носи върху бельо, за да се избегне ожулването и да се осигури адекватна хигиена.

Ако сте успели да поставите правилно колана, той трябва леко да влезе в областта на слабините и да закопчае областта на задните части отзад. Поддържайте кръвното си налягане умерено. Ако превръзката притиска твърде много корема, трябва да се разхлаби. Но прекалено разхлабеният колан също е грешен. За да сте абсолютно сигурни, че сте направили всичко правилно, прочетете инструкциите на производителя..

Пренаталната превръзка за бременни облекчава прекомерното напрежение от мускулите на корема и стените на пикочния мехур, улеснява движението при ходене и предотвратява болките в гърба. Всичко по-горе доста често усложнява живота на бременните жени. Но ако лекарят не обмисли носенето на компресионен колан, необходим във вашия случай, по-добре е да следвате неговите препоръки..

Как да изберем превръзка за бременни жени

За удобно извършване на ежедневна работа и активен отдих се препоръчва бременните жени да използват превръзка след 20-та седмица. Колко удобно ще бъде носенето зависи от правилния избор на размера на пръстена.

 1. За какво е превръзката?
 2. Видове превръзки
 3. Бинт лента
 4. Подкрепете бикини
 5. Колан за майчинство
 6. Универсални превръзки
 7. Таблица с размери на превръзка за майчинство
 8. Решетка със стандартен размер за превръзка-колан
 9. Стандартно оразмеряване за гащи
 10. Как да изберем превръзка
 11. Размерът
 12. Материал
 13. Цвят
 14. Име на марката
 15. Цена
 16. Как да използвате правилно превръзката
 17. Отзиви

За какво е превръзката?

Скобата служи за поддържане на гърба, намалявайки натоварването поради дисбаланс на теглото в предната част на торса и гърба. Наднорменото тегло на корема влияе отрицателно върху вътрешните органи, гръбначния стълб. Поради продължително пренапрежение в долната част на гърба, възниква дискомфорт, болка.

От третия триместър на бременността акушер-гинеколозите предписват носенето на пренатална превръзка на бъдещи майки. Времето обаче може да се промени в зависимост от индивидуалните чувства на жената. Ако плодът е голям или се установи обилно количество околоплодна течност, ще е необходима фиксираща структура от 17-19 седмици.

Редовното носене на корсет намалява вероятността от опасни прояви:

 • доставка предсрочно;
 • прекъсване на бременността;
 • намаляване на налягането на представящата част на плода, околоплодната течност върху шийката на матката;
 • развитие на разширени вени;
 • възпалителен процес в срамната става;
 • образуване на стрии в долната част на гърба и в коремната област.

Първият сигнал за необходимостта от фиксиране на корема се усеща от самата жена. Появяват се дърпащи болки, тежест и други неприятни симптоми.

Фактори, благоприятни за носенето на носеща конструкция по време на бременност:

 • ниско положение на плода;
 • големи плодове;
 • седалищно представяне и др. патология.

Трябва да използвате превръзката след раждането. Опората на вътрешните органи на коремната кухина създава условия за бързото свиване на матката, тонизиране на мускулната тъкан и кожата. След цезарово сечение конструкцията надеждно фиксира конците. Редовното използване на колана е основната част от предотвратяването на пролапса на вътрешните органи..

Според лекарите прекомерното увеличаване на размера на матката, причинено от многоплодна бременност или многоводие, провокира силно разтягане на кожата и коремните мускули. Поради добре обмислената конфигурация превръзката не позволява силната им деформация. Това съкращава периода на възстановяване след раждането..

Бандажът предпазва гръбначния стълб от изкривяване, облекчава натоварването на лумбосакралната област. Постоянното използване на структурата предотвратява развитието на остеохондроза, болка в долната част на гърба.

Дизайнът на превръзката е показан за всички бременни жени. Няма противопоказания. Единственото предупреждение, което лекарите посочват, е когато до 30-32 седмици плодът не е заел правилната позиция в утробата. За да може процесът да протече без усложнения, трябва да се изключат всякакви пречки, които пречат на движенията на детето. Всички фиксиращи ленти попадат под забраната.

Видове превръзки


Има няколко вида превръзки за подкрепа на майчинството.

Бинт лента

Конструкцията прилича на широк колан от еластичен материал. Централната част на лентата има удължение. Велкрото е прикрепено към краищата, което ви позволява да регулирате напрежението. Еластичната тъкан е лошо дишаща, така че някои производители правят перфорирани превръзки. Това осигурява естествения топлообмен на тялото, което му позволява да диша. Особеността на корсета е неговата универсалност. Можете да го носите преди и след раждането..

Подкрепете бикини

Увиването на гащи е подходящо за употреба по време на бременност и след раждане. Плътното прилепване на материала фиксира матката в правилното положение, предотвратява разтягането на кожата. Гащи се обуват само в "легнало" положение върху обикновеното бельо. Това елиминира ежедневното пране на фиксиращата дреха.

Сред различните модели има опции с регулатори, разположени между краката (като боди). Деликатна дантела, мека материя го правят удобен за носене. В корема и в долната част на гърба има еластични вложки, които изпълняват поддържаща функция.

Видовете бинт гащи са шорти, панталони. Конструкциите са предназначени за използване през студения сезон. Принципът на фиксиране на корема е същият като този на базовия модел.

Колан за майчинство

Външно дизайнът е подобен на лента за превръзка. Разликата е, че еластичната част се намира само в корема. Основната функция на продукта е да фиксира главата на бебето, да предотврати падането на плода. Регулируемите клапани са разположени отстрани. Обикновено такъв дизайн се препоръчва да се носи от тези, които имат предпоставките за преждевременно раждане..

Универсални превръзки

Комбинираните продукти са предназначени да възстановят фигурата. Едната част на пояса е тясна, другата е широка. Ребрата за втвърдяване често се инсталират във вертикални шевове. Те не създават дискомфорт при носене. Тези модели се наричат ​​корсет.

Универсалната визия е подходяща за носене преди и след раждането. Фиксиращите части са на гърба. Предимства: функционалност, лесно обличане, достъпна цена.
Когато избирате размер, трябва да се фокусирате върху обиколката на корема (хоризонталната линия трябва да минава през пъпа). Добавете 5 см към тази стойност.

Таблица с размери на превръзка за майчинство

Основният критерий за избор на превръзка за бременни жени е размерът, съответстващ на обема на жената. Не бива да бързате да купувате. По-добре да опитате няколко опции от различни производители.

Ако имате затруднения при определянето на параметрите, трябва да помолите консултант за помощ.

Превръзки-колани се избират в същия размер като преди бременността. Гащичките трябва да са с един размер по-големи.

Решетка със стандартен размер за превръзка-колан

Хълбоци преди бременност (см)Размер на превръзката89-929293-969697-100100101-104104105-108108109-112112

Стандартно оразмеряване за гащи

Обхват под корема (см)Размер на превръзката
85-90XS
91-95С
96-100М
101-105L
106-110XL
11-115XXL

Как да изберем превръзка

Изборът на колан, който фиксира стомаха, се извършва, като се вземат предвид следните фактори:

 • възрастта на жената;
 • положение на плода;
 • гестационна възраст;
 • броят на предишните раждания;
 • вид конструкция.

Ако бременността не е първа, тогава носенето на превръзка е задължително.
Когато купувате носеща конструкция, трябва да се съсредоточите върху следните параметри.

Размерът

Размерът на носещата конструкция се определя чрез измерване на обиколката на бедрата по линията под корема. Когато правите измервания, сантиметровата лента трябва да бъде фиксирана строго хоризонтално.

Размерът се определя според стандартната решетка. Струва си обаче да се има предвид, че някои производители използват собствена таблица с размери, когато шият..

Ако възникнат трудности при избора на типа конструкция и други параметри, акушер-гинекологът ще препоръча най-подходящите варианти. Това важи особено за случаите, когато бременността протича с усложнения..

Материал

Коланите за бременни са изработени от различни тъкани:

 • полиамид;
 • памук;
 • вискоза;
 • ликра;
 • полиестер.

За дълготрайно износване трябва да изберете естествен материал, който има добра хигроскопичност. Това ще позволи на тялото да диша, което е санитарно.

Не очаквайте обаче много от 100% памучна смес. Той не е в състояние да запази формата си, да осигури еластичност. Поради това памучната нишка е допълнена с еластан или други синтетични влакна. Основното е, че по-голямата част от него беше разпределена за естествен материал.

Трябва да обърнете внимание не само на състава, но и на дизайнерските характеристики. Предпочитание трябва да се дава на многостепенни крепежни елементи. Това ще коригира обвивката така, че да пасва на тялото ви за удобно прилягане..

По отношение на избора на цвят жената обикновено се ръководи от собствените си предпочитания. Гамата от цветове не е толкова голяма. Структурите за подкрепа на бременността често се ограничават до три цвята: бял, бежов и черен. Някои производители радват окото с различни тоналности:

 • бордо;
 • сиво;
 • розово;
 • млечна.

Име на марката

При избора на корсет за бременни жени се дава предпочитание на известни производители. Класиращите се позиции се заемат от:

 • Реабилитирано;
 • Орлет;
 • Релаксан;
 • BRADEX;
 • TONUS ELAST.

Предимства на големите производствени компании:

 1. Наличие на модерно оборудване.
 2. Персонализиране с висококвалифицирани работници.
 3. Лабораторни проверки за съответствие с изискванията за качество и хигиена.

Особено внимание се отделя на производителността на продукта. Устойчивостта на износване и надеждността на дизайна се потвърждават от международни сертификати за качество. Ето защо, гинеколозите настоятелно препоръчват използването на такива превръзки..

Средни цени за фиксиращи структури за бременни жени:

 • бикини - 1200 рубли;
 • комбинирани - 1500 рубли;
 • корсети - 1700 рубли;
 • универсален - 800 рубли;
 • колан - 900 рубли.

Не трябва да купувате евтини колани от неизвестен производител. Обикновено те се шият в нелегални работилници от некачествен материал. След няколко седмици използване на корсета, формата се губи, тъканта се разтяга. Хигиенните показатели на такива превръзки остават под въпрос..

Синтетичните каишки не са подходящи за ежедневно носене. Не отговаря на хигиенните изисквания и стандарти.

Как да използвате правилно превръзката

Универсалният модел на обвивка е присвоен на бъдещи майки и жени след раждане. Можете да започнете да използвате корсет за поддръжка от 20-24 седмици. Максималното време за носене не трябва да надвишава 10 часа на ден. Това е при условие, че се организират малки почивки на всеки 3 часа (20-30 минути са достатъчни). Тесната част на колана минава под корема, широката страна фиксира позицията на гърба.

След раждането коланът за фиксиране на корема работи по различен начин. Хващането се извършва с широката част на еластичната лента В този случай, преди да закрепите велкро, трябва да отпуснете коремните мускули. Носете корсети, докато тургорът на кожата не се възстанови.

Не носете колан през нощта. Тя не изпълнява функциите си в това положение на тялото. Усещането за притискане ще попречи на почивката.

По-добре е да поставите носеща конструкция от легнало положение с повдигнати бедра. В това положение вътрешните органи са поставени удобно. По този начин се постига плътно прилепване на еластичната материя към тялото. Алгоритъм на действията:

 1. Поставете колана на дивана.
 2. Легнете обратно върху него.
 3. Изчакайте 2-3 минути, докато плодовете се придвижат нагоре.
 4. Закрепете клапата (или няколко клапата) с велкро, така че длан да премине между корсета и кожата.

Много бъдещи майки свикнаха да слагат превръзка в изправено положение. Но лекарите не препоръчват използването на този метод..

Експертите съветват да носите подобни на колан дизайни на бельо. Еластичната част се поставя отпред под корема по горната линия на бедрото. Долният ръб трябва да лежи леко върху срамната част. Напрежението се регулира с лепяща лента. Корсетът се разхлабва и стяга, когато се появи дискомфорт.

Отзиви

Албина, на 29 години
В края на втория триместър лекарят препоръча използването на превръзка. Поръчах модела "Benefit" в онлайн магазина. Отначало не ми хареса широкият колан от еластична материя. След като изучих инструкциите, разбрах, че степента на напрежение може да се регулира. Закопчалката на лепящата лента не изисква допълнителни обяснения. Поддържащата функция се изпълняваше от самия материал и ребрата за втвърдяване. В групата има само 4 от тях. Тя носеше колан до самото раждане. През това време той не е загубил своята форма и цвят. Единственият недостатък е свиването на плата след първото пране.

Виктория, 25
По време на бременността използвах универсален модел превръзка. Много ми хареса как обвивката пасва на корема. Материята е мека, но не се разтяга твърде много. Широкият гръб не се притиска в кожата. Не усещах дискомфорт при ходене. По-добре е да поставите превръзка от легнало положение. От предимствата откроявам дишането на материала. Кожата диша, което е важно за здравето на бременната жена.

ТОП-12 най-добри превръзки за бременни жени

Бременността е прекрасен и много важен период от живота на всяка жена и нейния близък. Здравословното и питателно хранене, позитивното отношение и отсъствието на стрес, правилното ежедневие не са всичко, от което понякога се нуждае бъдещата майка. Превръзка за майчинство може да се превърне в незаменимо устройство, което ще направи чакането на вашето бебе по-лесно и по-удобно..

Превръзки с най-добри отзиви бяха включени в рейтинга на най-подходящите модели, в които купувачите отбелязаха следните характеристики на продукта:

 • степента на коремна опора;
 • мекота;
 • структура на плата;
 • лекота на грижи;
 • надеждност на фиксиране;
 • възможността за допълнително регулиране на силата на звука;
 • разход и т.н..
 1. Как да изберем превръзка
 2. Кога и защо да се носи пренатална скоба
 3. Видове превръзки
 4. Най-добрата пренатална превръзка
 5. Orlett MS-99
 6. Trives T-1118
 7. Б. Ами W-431
 8. ФЕСТ 0845
 9. Най-добра превръзка след раждането
 10. Оригинал на корем бандит
 11. 113
 12. Бинт-гащи FEST 1346
 13. Euromama 4001
 14. Най-добрата превръзка на всички страни
 15. Orlett MS-96
 16. Orto BD 111
 17. Универсален Б. Ами
 18. Mama Comfort Ideal 1130

Как да изберем превръзка

На първо място, трябва да запомните, че необходимостта от носене на превръзка се определя от лекар, а не от бременна жена или нейни роднини. Ето защо е толкова важно да се вслушате в препоръките на гинеколога и да закупите вида аксесоар, който лекарят съветва.

След като използването на ортопедично устройство е одобрено от акушер, струва си да следвате няколко прости правила за избор на асистент за компресия:

 1. Изберете превръзка строго според нейния размер. Увеличаването на обема на корема по време на бременност вече е взето предвид от производителя, така че не трябва да приемате продукта "за растеж". Фокусирайте се върху размерната решетка, в таблицата на която са посочени всички параметри.
 2. По-добре е да изберете корсет в магазин, а не на уебсайт от снимка. Монтирането е важен етап от покупката. Опитни консултанти ще ви помогнат да облечете бременната жена, ще ви научат как правилно да фиксирате продукта върху стомаха. В краен случай, ако цената е по-привлекателна в онлайн магазина, можете да поръчате превръзката онлайн, след като я прегледате във физическата точка на продажба.
 3. Обърнете внимание на състава на материала, от който е направена превръзката. Естествената вискоза или памук са оптимални тъкани за такъв продукт. Те са екологични, пропускливи и позволяват на кожата да диша. Еластичността на колана се постига чрез добавяне на полиестерни влакна, еластан, полиамид.
 4. Внимателно изучете инструкциите и процедурата за поставяне на превръзката. За активни бременни жени, които прекарват много време извън дома, продуктите, които трябва да се носят в легнало положение, може да не са подходящи.
 5. С всяка следваща бременност е по-добре да придобиете нова превръзка, тъй като след продължително носене способността й да фиксира корема може да намалее.

Кога и защо да се носи пренатална скоба

Има определени индикации за носене на ортопедичен продукт, при който жената ще се нуждае от допълнителна подкрепа за нарастващия си корем. В допълнение към активния начин на живот, те включват и характеристиките на хода на бременността, показатели за здравето на пациента. Причината да носите превръзка преди раждането по препоръка на лекар са следните случаи:

 1. Многоплодна бременност с близнаци или повече.
 2. Наличието на шевове на матката след цезарово сечение.
 3. Травма на гърба, болки в кръста.
 4. Скорошна коремна операция.
 5. Ниско местоположение на вътрематочния плод.
 6. Слаби коремни мускули.
 7. Ингвинална или пъпна херния.
 8. Недоразвитие на шийката на матката.
 9. Големи плодове.
 10. Многократна бременност.
 11. Остеохондроза, изкривяване на гръбначния стълб.
 12. Акушерски патологии, като многоводие, плацента превия, заплашен аборт.

В допълнение към алергичните реакции към материали, важно противопоказание за използването на пренатален корсет е неправилното положение на плода.

Превръзката фиксира бебето, така че ако бебето в утробата се опита да се обърне в правилната посока, еластичният колан ще му попречи да промени позицията си.

Превръзка след раждането помага бързо да възвърне изгубената форма и да се справи с последиците от диастазата. Такива модели могат да бъдат закрепени благодарение на куки, шнур, велкро. Този аксесоар трябва да се носи за:

 • предотвратяване на неестествен пролапс на вътрешните органи на коремната кухина след раждане;
 • ускоряване на възстановяването на предишния размер на матката;
 • премахване на възможни стрии;
 • фиксиране на конци след цезарово сечение;
 • мускулна подкрепа.

Характеристика на универсалния колан е възможността за използването му в пренаталния и постнаталния период. По време на бременност този тип превръзка се носи така, че тясната му част да фиксира долната част на корема. След раждането коланът се обръща: широка зона обхваща корема, а тясна плътно обвива долната част на гърба.

Видове превръзки

Има няколко вида корсети за майчинство, които облекчават нарастващото натоварване на гърба..

Бандажните слипове много приличат на обикновените, високи безшевни бельо. Но еластичната лента, разположена около талията и ханша, прилепва много плътно към кожата, укрепвайки корема и поддържайки бебето в желаната позиция. За целите на личната хигиена такива бикини ще трябва да бъдат закупени в няколко екземпляра. Те могат да се носят и върху редовно бельо, което е неудобно през топлия сезон. Друг недостатък на моделите е необходимостта от поставянето им в легнало положение. За енергични и работещи жени това може да бъде огромен проблем..

За да изясните всички нюанси на правилното поставяне на продукта, не забравяйте да се консултирате с продавача, прочетете препоръките на производителя, ако е възможно, гледайте видеоклип на процеса от опитни потребители.

Най-често бременните жени избират пренатални и универсални бинтови колани. Тези продукти обикновено се фиксират в кръста с широка велкро, благодарение на която можете лесно да регулирате пълнотата на продукта, докато расте обиколката. Има и превръзки със специална тъканна вложка за корема. Той предпазва кожата от контакт с дрехи и е подходящ за жени с чувствителен, дразнещ епител.

Най-добрата пренатална превръзка

Orlett MS-99

Пренаталният модел MS-99 ви позволява свободно да регулирате собствената си дължина благодарение на голямото си ергономично велкро. Предната част обхваща значителна област на корема, което увеличава задържането на мускулите и плода в желаната позиция. В състава на използваната тъкан лъвският дял е полиестер (60%), който осигурява изключително изключителна еластичност на материала и умерена твърдост на фиксиране. Костите са зашити в широката част на аксесоара, като допълнително намаляват натоварването на мускулите на гърба и ги поддържат в правилната позиция.

 • Висока износоустойчивост и дълъг експлоатационен живот.
 • Наличието на кости.
 • Придържа сигурно дори много големия корем.
 • Максимално намаляване на противоналягането.
 • Ниско съдържание на памук (5%).
 • Ниска хигроскопичност.
 • Цена.

Trives T-1118

Класическият модел от Trives също има ортопедични кости. Гамата от размери също е впечатляваща, което позволява на жена от всякакъв размер да избере подходящ продукт. Съставът съдържа 65% памук, което прави модела доста хигроскопичен и дишащ. Обхватът на колана се променя чрез преместване на велкрото. Дизайнът на продукта е анатомично правилен: отстрани има допълнителни изрези за ханша, които не възпрепятстват движенията на бременната жена по време на ходене. Укрепващите ребра от пластмаса предотвратяват усукването на колана. Моделът е представен в два цвята: класически бял и атрактивен бежов.

 • Невидим под дрехите.
 • Подходящ за всеки сезон.
 • Удобно за носене.
 • Поддържа корема в правилната позиция.
 • Не ограничава движението на жената.
 • Не може да се пере в пералня.

Б. Ами W-431

Дизайнът на аксесоара прави възможно носенето на колана на различни етапи от бременността чрез регулиране на дължината на колана с велкро. Полиестерът в състава позволява на пренаталния елемент да запази първоначалната си форма за дълго време, без да губи фиксиращата си сила. Вътрешната облицовка на меката тъкан не дразни кожата, което е особено важно в момент, когато най-малкото триене може да причини сериозен дискомфорт. Тъканта от синтетични влакна задържа чист въздух чрез специална технология на тъкане.

 • Ергономичен.
 • Продължителност на употреба.
 • Износоустойчивост.
 • Мека и удобна подплата.
 • Добра фиксация.
 • Висока еластичност.
 • Липса на естествени вещества в състава.

ФЕСТ 0845

Моделът е допълнен с нежна памучна качулка за корема. Тъканта абсорбира влагата, позволява на въздуха да премине през нея, така че носенето на медицинска превръзка остава удобно дори в жегата. Компетентната кройка и висококачествените шевове на практика превръщат колана в невидимост: продуктът е почти невидим под дрехите. Коланът на самия колан е изработен от еластан, който издържа добре на стреса и облекчава натиска върху долната част на гърба на бременната жена. Продуктът се препоръчва от лекарите за нестандартно коремно положение.

 • Приемлива цена.
 • Дишащ материал.
 • Стелт.
 • Широкоразмерна решетка.
 • Моделът се предлага в три универсални цвята, което ви позволява да изберете превръзка "корем" за всяко облекло.
 • Надеждна фиксация.
 • Няма кости.

Най-добра превръзка след раждането

Оригинал на корем бандит

Превръзката от американския производител е разработена съвместно с известен акушер. Моделът е идеален за използване след цезарово сечение, когато пациентът се нуждае от надеждна фиксация на конци след коремна операция. Продуктът добре поддържа формата си, плътно в контакт с кожата. Компресията от медицински клас осигурява правилния натиск върху мускулите, ускорявайки тяхната регенерация и възстановяване на тонуса.

 • Реномиран производител.
 • Подкрепа за отслабени мускули в следоперативния период.
 • Поддържане на въздушния поток към тъканите.
 • Възстановяване на естествеността на фигурата.
 • Освен това подпомага майката по време на процеса на хранене.
 • Изглежда стилно и дискретно.

113

Моделът с широка превръзка на колана покрива изцяло корема и долната му част, които могат да съдържат следоперативни белези. Обемът и плътността на прилепването се определят от стандартното лепкаво затваряне на ръкохватката. Комбинираният състав съдържа както синтетичен полиамид, така и еластан и памук, поради което коланът е хигроскопичен. Размерите на модела обхващат голяма аудитория от клиенти. Удълженото дъно на продукта осигурява максимална адхезия към шевовете.

 • Деликатна памучна облицовка на гърба.
 • Плътно фиксиране на продукта в кръста.
 • По-бързо прибиране на корема след раждане.
 • Възможността за регулиране на степента на компресия в цялата зона.
 • Ергономично разположение на страничната закопчалка.
 • Дръжката на закопчалката може да не е достатъчно широка.

Бинт-гащи FEST 1346

Високите слипове с функция превръзка се закопчават с удобен страничен цип, допълнен от долни жици, които повишават нивото на фиксиране. Сред основните компоненти на материала е тактел - полиамидно влакно, използвано при шиене на спортно облекло за интензивни тренировки. Продуктът се разтяга перфектно, запазвайки формата си, не се чупи от напрежение. Костите оформят силуета, правилна стойка, поддържат гърба при хранене.

 • Основен цвят.
 • Добър праг на фиксиране.
 • Уловете областта над стомаха.
 • Качество на плата.
 • Износоустойчивост.
 • Без памук или други естествени влакна.

Euromama 4001

Сравнително евтиният модел има по-широко сцепление от версията Bliss, благодарение на което превръзката не се усуква по време на износване и компресира максимално отпуснатите и повредени мускули. Коланът на корсета поддържа органите, предотвратявайки пролапса им, помага за намаляване на болката след операция, допълнително предпазва конците, ускорявайки тяхното заздравяване. Закопчалката с велкро ви позволява бързо да регулирате силата на звука на колана, за да постигнете максимален комфорт. Перфорацията не намалява необходимия въздушен поток дори през полиамидните тъкани.

 • Допустима твърдост.
 • Висока въздухопропускливост поради допълнителна перфорация на плата.
 • Широк захват от плат с велкро.
 • Голям асортимент от размери.
 • Доста ниска цена.
 • Износоустойчивост.
 • Способността да не загубите първоначалната си форма.
 • Не покрива бедрата достатъчно добре.

Най-добрата превръзка на всички страни

Orlett MS-96

Унифицираната версия на немската компания Orlett е подходяща за носене в различни тримесечия на бременността и след раждането. Калибрираните размери ви позволяват да покриете изцяло нуждите на бременна жена и наскоро родила жена, освобождавайки я от дискомфорт и болка. Перфорираната тъкан, изработена от полиестер, еластан и силно разтеглив найлон, издържа на дълготрайни натоварвания и поддържа якост на натиск дори след месеци носене. Намалява вероятността от развитие на хипертоничност на матката, нормализира поставянето на плода, ускорява изтеглянето на мускулите в естествена форма след раждането.

 • Разходите.
 • Универсалност на назначаването.
 • Износоустойчивост.
 • Добри възможности за компресия.
 • Не е подходящ за следоперативно износване.
 • Достатъчно маркиран, ще изисква често измиване.

Orto BD 111

Коланът е дишащ, което елиминира появата на пеленен обрив по време на носене. Надеждните закопчалки здраво фиксират продукта под корема, предпазват превръзката от движение или усукване. Редовната употреба намалява натиска върху органите и помага да се поддържа нормалното им функциониране. Моделът се препоръчва при многоводие, склонност към хипертоничност и неправилно обръщане на бебето.

 • Точно съответствие с мрежата на производителя, която ви позволява да купувате продукт през интернет, без да пробвате.
 • Основна опора за органи и мускули в анатомично правилна позиция.
 • Предотвратяване на повишено мускулно разтягане, прояви на стрии.
 • Донякъде надценени.
 • Без перфорация в плат.
 • Под дрехите може да се виждат катарами.

Универсален Б. Ами

Един от най-евтините аксесоари за бременни жени и нови майки. Оптимално фиксира тазовите органи, намалявайки натиска върху гръбначния стълб, кръста и мускулите. Не се усуква благодарение на чифт гъвкави, издръжливи ребра за усилване и специална двойна вложка. Лумбалната област се облекчава допълнително от системата за фиксиране на ремъци. Хипоалергенният материал поддържа движението на въздуха.

 • Силно проводима тъкан.
 • Сложна система за фиксиране.
 • Добро представяне на компресията.
 • Универсалност.
 • Достъпна цена.
 • Висок потенциал за разтоварване на вътрешните органи.
 • Причинява дискомфорт при навеждане, неудобно по време на седене, предназначено единствено за ходене и изправяне в изправено положение.

Mama Comfort Ideal 1130

Най-евтиният универсален бинт е направен от полиамид (80%) и еластан (20%). Тъканта не се деформира след измиване, не губи своите поддържащи свойства. Затягането се регулира с ергономични велкро ленти. Продуктът неутрализира дискомфорта по време на естественото увеличаване на матката по време на бременност, деликатно избутва плода в анатомично приемливо положение в утробата. Улавяйки част от мускулите на бедрата, той предотвратява появата на стрии в горната част на седалището. Поддържа правилната стойка, облекчава лумбалната област от прекомерен натиск. След раждането помага за изравняване на корема, връщане на пренатални форми.

 • Изключително бюджетни разходи.
 • Плътен износоустойчив материал.
 • Правилно притискане на тазовите органи.
 • Фиксиране на плода в желаната позиция.
 • Хипоалергичен.
 • Слаба велкро, която може бързо да се влоши.
 • Закопчалката може да закопча дрехи.
 • Тактилно неприятно за тези с чувствителна кожа.