Възможно ли е да планирате пола на бебето? Няма категоричен отговор на този въпрос. Повечето лекари са сигурни, че е невъзможно да се направи това по естествен път, докато други вярват, че с помощта на някои методи все още е възможно да се зачене дете от желания пол..

И така, нека разберем какво влияе върху пола, реалистично ли е да планираме пола на нероденото дете.

Какво определя пола на детето

Съвременната наука доказа, че само мъжът оказва влияние върху пола на бъдещите деца. Полът на бебето се определя по време на зачеването и зависи от това коя сперма е оплодила яйцеклетката - носител с мъжки (Y) или женски (X) набор от хромозоми. Установено е, че яйцето на жената е носител на двойка Х хромозоми (XX). По този начин, ако е оплодено от сперма, носеща Y хромозомата, ще има момче (XY), ако X е момиче (XX).

В момента има няколко начина, по които можете да опитате да заченете момче или момиче. Помислете за тях.

Преимплантационна генетична диагноза

В днешно време планирането на пола на бъдещите деца е възможно благодарение на метода за предимплантационна генетична диагностика (PGD), провеждан като част от IVF (ин витро оплождане). Методът дава почти 100% гаранция.

Това е генетично изследване на ембрион за наличие на генетични заболявания и пол, проведено преди неговото пренасяне в маточната кухина. Изследването е много скъпо, поради което се извършва само по медицински причини. Например, в случай че бъдещите родители страдат от наследствени заболявания (муковисцидоза). В този случай преимплантационната генетична диагноза ви позволява да предотвратите раждането на дете с генетично заболяване..

Определянето на пола на ембриона чрез това проучване също се използва, ако има много голяма вероятност да се роди бебе с генетично заболяване, свързано със секса. Например болести като хемофилия или мускулна дистрофия на Дюшен се предават само на момчета.

Планиране на пола на бебето чрез овулация

Това е физиологичен процес, който води до освобождаване на зряла яйцеклетка от фоликула на яйчника за оплождане със сперма. Продължителността на живота на едно яйце е 12 часа. Овулацията се появява при жените на всеки 28-35 дни. При редовен менструален цикъл това се случва приблизително 14 дни преди следващата менструация..

Полът на нероденото дете зависи от това кой сперматозоид, носителят на X хромозомата (женска) или Y хромозома (мъжка), ще достигне първи до яйцеклетката и ще я оплоди. Установено е, че сперматозоидите с Y-хромозома са по-активни, но по-малко упорити, за разлика от своя „приятел“ с X-хромозомата. По този начин, ако полов акт се случи в деня на овулацията, тогава вероятността за зачеване на момче е много голяма, тъй като първият, който достигне яйцеклетката и я оплоди, е по-активният сперматозоид, носител на мъжкия (Y) набор от хромозоми. Ако овулацията е настъпила след полов акт няколко дни по-късно, тогава в този случай оплождането на яйцеклетката ще стане с по-упорит сперматозоид, носител на женския (X) набор от хромозоми, когато носителите на мъжкия (Y) набор ще умрат.

По този начин двойка, планираща мъжко дете, трябва да има полов акт в деня на овулацията, а женска двойка - 2-3 дни преди нея..

Да поднови кръвта на родителите

Някои лекари са установили, че обновяването на кръвта се случва при хората на всеки няколко години - при жените на всеки 3 години, при мъжете - на всеки 4 години. И чиято кръв е била „по-млада“ по време на зачеването, този пол ще бъде бебето.

Трябва да се отбележи, че обновяването на кръвта в човешкото тяло може да се случи под въздействието на някои фактори (кръвопреливане, кръводаряване, раждане, аборт, операция). В този случай отброяването започва не от рождения ден на мъж или жена, а от датата на загубата на кръв.

Планиране на пола на бебето с помощта на калкулатор

Планиране на пола според китайския календар

Древната китайска маса, според която китайците уж са планирали пола на нероденото дете, е била открита от учените в гробницата на храма. Нейната възраст беше 700 години. Сега тази находка се съхранява в Пекинския музей..

Според древната китайска таблица, за да се планира пола на дете, е достатъчно да се изчисли лунната възраст на жената към момента (месеца) на бъдещото зачеване.

Прието е китайците да броят възрастта не от деня на раждането, както всички останали, а от момента на зачеването. Оказва се, че 9 месеца вътрематочен живот се добавят към рождения ден на бебето (той се закръглява до 1 година). Изглежда, че нищо сложно... Но ако бъдещата майка е родена през януари и февруари, тогава може да се наложи да добавите към нейната възраст, в допълнение към 9 месеца, още 12. Въпросът е, че по това време китайците имат Нова година.

И така, как да изчислим лунната възраст на бъдеща майка:

 • Ако тя е родена след 23 февруари, тогава 1 година просто се добавя към нейната възраст (т.е. 9 месеца вътрематочен живот).
 • Ако от 1 януари до 21 януари, тогава към възрастта се добавят 2 години.
 • Ако рожденият ден е паднал в периода от 21 януари до 23 февруари, тогава вече е по-трудно да се изчисли. Първо, трябва да разберете кога тази година е Нова година в Китай. Ако датата на раждане е била преди него, тогава се добавя 2, ако след - тогава 1.

Сега, знаейки лунната възраст и очаквания месец на зачеването, можете да планирате пола на нероденото дете, като използвате таблицата по-долу. Но, разбира се, не бива да очаквате 100% резултат..

ВъзрастМесец
1234пет678деветдесетединадесет12
осемнадесет
19.
20.
21.
22.
23.
24
25
26
27
28
29
тридесет
31
32
33
34
35

Диета

Някои френски учени са уверени, че храненето на двойка на етапа на планиране на бременността може да повлияе на пола на нероденото бебе. В хода на своите проучвания те установяват, че в 80% от случаите употребата на определени храни може да помогне за зачеването на дете от правилния пол..

Когато планират момиче, бъдещите родители трябва да следват млечна диета в продължение на няколко месеца, тоест да ядат храни с високо съдържание на магнезий и калций. Също така трябва да ядете повече зеленчуци. Позволено е да се пие слабо кафе, чай, какао, минерална вода без газ.

Подробен списък с продукти:

 • млечни продукти: мляко, кисело мляко, кефир, извара, заквасена сметана, несолено сирене, извара от сирене, несолено масло;
 • месни продукти: пилешко, телешко, свинско, говеждо (използвайте само варено с минимум сол);
 • жълтъкът от пилешко, пъдпъдъчи яйца;
 • варена морска и речна риба;
 • морски дарове: раци, скариди;
 • зърнени храни: грис, ориз, пшеница;
 • хлебни изделия: всякакъв вид хляб, бисквити, хлебни изделия без мая, сол;
 • тестени изделия;
 • пресни и консервирани зеленчуци, билки: краставици, зелен грах, патладжани, моркови, боб, чушки, аспержи, репички, маруля, лук, домати;
 • плодове, плодове: круши, ябълки, ягоди, малини, грозде, лимони, грейпфрути, дюля, манго;
 • сушени плодове: стафиди;
 • ядки: орехи, лешници, бадеми, несолени фъстъци;
 • гъби: шампиньони, манатарки;
 • сладкиши: сладко, желе, мед;
 • ароматни билки, подправки, подправки.

Когато планират момче, двойката трябва да яде храни с високо съдържание на натрий и калий в продължение на няколко месеца преди зачеването. Също така трябва да пиете силен чай, кафе, газирана минерална вода, плодов сок.

Диета за зачеване на момче:

 • млечни продукти: осолено сирене, масло, маргарин, извара, сладолед;
 • месни продукти: всяко месо, колбаси, черен дроб, птиче месо, шия, варено свинско месо, желирано месо, карбонат;
 • риба от всякакъв вид;
 • протеин от пиле, пъдпъдъчи яйца;
 • зърнени култури: овесени ядки, елда, ечемик, перлен ечемик;
 • хлебни изделия: хляб, бисквити, бисквити, бисквити;
 • тестени изделия;
 • зеленчуци, билки: картофи, бял фасул, сушен грах, артишок, зеле, цвекло, леща, царевица, магданоз;
 • плодове, плодове: авокадо, портокали, ананас, райска ябълка, банани, праскови, кайсии, фейхоа, диня, цариградско грозде, череши;
 • сушени плодове: сушени кайсии, сини сливи, смокини, фурми;
 • кисели краставички: краставици, домати, тиквички, маслини.

Много лекари не признават френското диетично планиране на пола, като твърдят, че храните нямат ефект върху него. Учените обаче обясняват, че определени микроелементи, съдържащи се в храната, могат да повлияят на биохимичната структура на яйцеклетката, което улеснява навлизането на сперматозоиди с XX или XY хромозоми. Освен това диетата не променя значително хормоналния баланс, който може да повлияе на зародишните клетки..

Според народните знаци

Повечето лекари казват, че планирането на пола на бебето е загуба на време. Методът обаче има право да съществува, както и останалите. Помислете за най-известните:

 • Колкото по-млада е бъдещата майка, толкова по-вероятно ще се роди дъщеря й..
 • За да заченете мъжко дете, трябва да правите секс през нощта, когато на небето има полумесец.
 • За да планира момиче, на небето трябва да има пълнолуние и дъжд.
 • Ако една двойка иска син, тогава под възглавницата трябва да се постави някакъв „мъжки“ предмет, например пишеща машина. Ако дъщерята е кукла.
 • Планирането на женско дете трябва да бъде със затворени прозорци, за да бъде топло и пръскано из стаята. За момче - отворете прозорец и проветрете стаята, така че да стане студено и свежо в нея.

Трябва да се отбележи, че нито един от методите не дава 100% гаранция за раждането на бебе от правилния пол. Следователно бъдещите родители трябва да се подготвят психологически за факта, че в семейството може да се появи „малък принц“ вместо „малка принцеса“ и обратно. Планирането на пола не трябва да бъде болест. Когато семейството вече има деца от един пол, желанието на родителите да имат дете от другия пол е много основателно и разбираемо. Но тези желания по никакъв начин не трябва да засягат живота на бебето, ако то е родено от грешен пол. Разочарованието на родителите може да повлияе негативно на целия му живот. Следователно няма значение кой е роден в семейството - друго момче или момиче - това е вашата кръв, той се нуждае от грижи, топлина, обич и любов.

Ефективни начини за планиране на пола на бебето

Появата на дете в семейството е важно събитие за всяка семейна двойка. Поради това все повече семейства планират бременност: преминават медицински преглед, приемат витаминни комплекси и също така планират пола на детето, особено ако планираната бременност не е първа и семейната двойка особено иска да има дете от определен пол. Както доказват медицината и резултатът от много семейни двойки, има определени начини да планирате дете от определен пол. Сега са популярни няколко основни метода за планиране на пола на детето, ние ще разгледаме всяка от наличните опции и ще разберем как да планираме пола на детето предварително..

Метод за изчисляване на овулацията при планиране на пола на детето

Учените са доказали, че сперматозоидите, които носят мъжки гамети, са по-мобилни и по-бързи. Те обаче живеят в гениталиите на жената за кратко време, средно това е 2-3 дни. Същите клетки, които имат женски хромозоми, могат да се движат много по-бавно. Оцеляването им в такава среда обаче е до една седмица. Съответно, ако искате да родите момче, трябва да имате полов акт възможно най-близо до деня на овулацията или в деня на овулацията. Зачеването на момиче предполага интимност около седмица преди очакваната дата на освобождаване на яйцеклетката. За да планирате този метод, трябва да изчислите датата на овулация.

Използване на древната китайска таблица за планиране на пола на дете

За да планирате пола на бъдещото дете по този начин, имате нужда от възрастта на бъдещата майка и месеца, в който се планира бременността. След това използвайте таблицата, за да определите месеците, през които трябва да заченете дете от желания пол. Това е, когато трябва да правите незащитен секс..

Някои лекари обаче са подозрителни към тази техника..

Всичко се дължи на факта, че полът на нероденото дете зависи изключително от мъжа. Този метод обаче в повечето случаи има положителни отзиви. Двойките отбелязват, че благодарение на преброяването са успели да родят желания син или дъщеря.

Планиране на пола на бебето по японски метод

За да планирате пола на нероденото дете, можете да използвате и японския метод, който също е представен в таблицата, която се състои от две части. Един от тях представя данни за месеца на раждане на бъдещия татко и бъдещата майка. За да изчислите, трябва да намерите клетки с месеци на раждане и да начертаете прави линии от тях. На пресечната точка на стойностите можете да видите числото.

Намереното число е решаващо и се изчислява за втората таблица.
Намерете полученото число в горния диапазон. След това слезте долу и определете през кои месеци е по-вероятно да заченете момче или момиче. Вероятността да имате дете от правилния пол е посочена от *****. Сега намерете полученото число в следващата таблица и погледнете месеца, в който вероятността да имате дете от желания пол е най-висока.

Колкото повече *****, толкова по-голям е шансът за зачеване на момиче или момче, съответно. Въз основа на това планирайте бебето си за определен месец. Този метод обаче не е 100% надежден..

Как да планирате пола на бебето за актуализация на кръвна група

Съществува и начин за планиране на пола на детето по кръвната група на бъдещите родители. И така, според този метод е известно, че мъжката кръв се обновява на всеки четири години. Докато при жените кръвното обновяване се случва на всеки три години. Европейските лекари твърдят, че чиято кръв е „по-свежа“ от мъж или жена, ще се роди дете от този пол. За да се планира определен пол, възрастта на бъдещия татко трябва да се раздели на 4, същото трябва да се направи с възрастта на бъдещата майка, но възрастта трябва да се раздели на 3. След получаване на резултата е необходимо да се сравнят числата. Тези, които имат по-малко остатъци след разделяне, тази кръв ще се счита за по-свежа. Съответно ще се роди мъжко или женско бебе. Нека дадем пример, така че бъдещият татко е на 30 години, бъдещата майка е на 28 години, нека изчислим:
Мъж - 30 ÷ 4 = 7,5
Жена - 28 ÷ 3 = 9.3
В конкретния даден пример двойката трябва да има момче. При този метод на изчисление е необходимо да се вземат предвид такива факти като: кръвопреливане, даряване, голяма операция или раждане.

Всяка загуба на кръв обаче води до факта, че процесът на обновяване на кръвта е изместен и резултатите може да не са надеждни..

Има и друг пример за планиране на дете от определен пол според групата на родителите и техния резус фактор. Същността на този метод е, че определена комбинация от кръвни групи влияе върху пола на нероденото дете. В зависимост от комбинациите от родителски кръвни групи се появява определена вероятност за момиче или момче. Съществуват различни комбинации от кръвни групи, така че ако майката има първата кръвна група, а бащата има първата или третата, има голяма вероятност да се роди женско дете. Другите двама са по-склонни да имат момче. Ако бъдещата майка има втора кръвна група, тогава тя трябва да намери партньор със същата или четвърта група, за да роди момиченце. Жените с третата кръвна група могат да раждат момиче, ако бащата на детето има първата кръвна група и т.н..
Същото може да се каже и за бъдеща майка с четвърта кръвна група, която може да стане майка на момиче - ако бащата на детето има втора кръвна група.
Необходимо е да се вземат предвид Rh факторите на бъдещите родители, които също могат да повлияят на вероятността за планиране на дете от определен пол. Така че, ако и двамата родители са Rh положителни или отрицателни, е вероятно да се роди женско дете. Ако Rh факторите не са еднакви, струва си да изчакате появата на момчето.

Струва си да се има предвид, че повечето от прегледите на младите родители показват ненадеждността на описания метод, въпреки че те са оправдани от научна гледна точка, винаги има голяма вероятност да се получи съвсем различен резултат.

Освен това може да се отбележи, че независимо от кръвната група в много семейства има деца от различен пол, това се дължи на други фактори, които също влияят на пола на детето, например денят на зачеването на детето, колко близо е до деня на овулацията.

По този начин този метод ви позволява да планирате пола на детето, колко да знаете с какъв пол е вероятно детето ви да се роди..

Спазване на "френската диета"

Учени от Франция са установили, че храненето на бъдещите родители играе важна роля при планирането и раждането на дете от определен пол. Експерименти, проведени от учени, потвърдиха, че в около 80% от случаите диетата може да помогне на родителите да заченат дете от правилния пол. По време на експериментите са разработени две специални диети, които съдържат специален набор от продукти, необходими за зачеване на дете от определен пол..

Така че, за да се появи момиче в семейството, бъдещата майка трябва да спазва млечна диета, т.е. консумирайте големи количества сирене, кефир и заквасена сметана, т.е. консумирайте храни с високо съдържание на калциеви и магнезиеви йони. Вместо месни ястия е по-добре да се даде предпочитание на зеленчуци като: краставици, домати, маруля, чушки, патладжани и зеле.

Подробното хранене за планиране на момиче е както следва:

 1. Мляко и млечни продукти: мляко, кефир, прясна заквасена сметана, кисело мляко, извара, извара, глазирани сирена, крема сирена, несолено сирене.
 2. Месни продукти: варено месо с минимално съдържание на сол: говеждо, телешко, свинско, пилешко.
 3. Риба и морски дарове: речна и морска варена риба, скариди, раци.
 4. Яйца: Всички ястия на базата на яйца (жълтъци).
 5. Зърнени храни: ориз, просо грис.
 6. Хляб и изделия от брашно: всички видове хляб, бисквити, тестени изделия, всички видове печени изделия без сол и мая.
 7. Зеленчуци: патладжани, краставици, маруля, чесън, боб, чушки, лук, грах, аспержи, репички, моркови, шампиньони, маруля, зелен лук, варени домати, пресни и консервирани зеленчуци.
 8. Плодове и плодове: ябълки, круши, грозде, малини, ягоди, цитрусов сок, грейпфрут, лимони, манго, дюля.
 9. Напитки: много слабо кафе или какао, чай, шоколад, калциеви минерални води.
 10. Сушени плодове и ядки: бадеми, орехи, лешници, несолени фъстъци, стафиди.
 11. Разни: мед, конфитюр, желе, захар, подправки, билки, билки, желатин, горчица, манатарки, масло или маргарин без сол.

Двойка, която желае да зачене момиче, не трябва да злоупотребява със силно кафе, чай, газирани напитки, бира, консервирани плодови сокове. Ограничете приема на солени сушени плодове, пушена, сушена или осолена риба и мариновани рибни консерви. Консумацията на тъмен и млечен шоколад, сол, чесън, корнишони, маслини, кисели краставички, кисели краставички, чипс, мая, сода, кетчуп, пикантни сосове и всякакви консерви, също е по-добре да се намали или напълно да се изключи по време на планирането.

За да може една двойка да планира раждането на момче, те трябва да ядат храна с голямо количество калиеви и натриеви йони и възможно най-малко калциеви и магнезиеви йони, които се съдържат в картофите, гъбите и постното месо, няколко месеца преди да се опитат да забременеят. Бананите, портокалите, кайсиите и черешите са идеални за плодове, тъй като съдържат необходимите елементи в достатъчно количество.

Подробното хранене за планиране на момче е както следва:

 1. Мляко и млечни продукти: солени сирена, осолено масло и маргарин, сладолед, осолена извара.
 2. Месни продукти: всички видове месо и колбаси, птиче месо, черен дроб, колбаси, шунка, варено свинско месо, шийка, карбонат, желирано месо.
 3. Риба и морски дарове: риби от всички сортове.
 4. Яйца: само протеин.
 5. Крупи: елда, овесени ядки, грис, перлен ечемик, ечемик.
 6. Хляб и брашно: всички видове хляб, сухари, бисквити, бисквити, хрупкави сухи, зърнени храни, тестени изделия.
 7. Зеленчуци: картофи, гъби, артишок, магданоз, бял боб, сух грах, леща, соя, царевица, маслини, авокадо, домати, цвекло, зеле.
 8. Плодове и плодове: ананас, диня, фейхоа, череши, праскови, кайсии, бананови праскови, дюля, райска ябълка, цариградско грозде, портокали.
 9. Напитки: тъмен шоколад, чай, кафе, плодов сок, кока-кола, вино, бира, минерални води със сода.
 10. Сушени плодове: сини сливи, сушени кайсии, фурми, смокини.
 11. Разни: конфитюр, желе, десерти, сладко, мед, захар; мазнини: маргарин, растителни масла; соленост: краставици, маслини; месен бульон: готови бульони и супи, маринати.
  Също така се препоръчва да се осолява храната повече и да се ядат консервирани храни и мая.

Освен това си струва да се ограничи консумацията на млечни продукти, сушени плодове и ядки, пресни зеленчуци и билки, морски дарове, яйчен жълтък, ориз, просо, брашно и сладкарски изделия.

Струва си да се каже, че съвременните лекари са склонни да не признават френската диета, тъй като те твърдят, че определена диета не влияе върху секрецията на определени хромозоми в мъжката сперма. Френските учени обаче обясняват влиянието на храненето върху пола на детето с факта, че включените в диетата микроелементи влияят върху биохимичната структура на яйцеклетката, което улеснява проникването на сперматозоиди с XX- или XY-двойка в нея. Освен това, в резултат на спазването на диетата, хормоналният баланс не се променя значително, което засяга зародишните клетки..

По един или друг начин временното спазване на „френската диета“ няма да навреди нито на бъдещата майка, нито на бъдещото дете, тъй като след бременността бъдещата майка може да използва каквото пожелае.

Молитва за зачеване на момче

Вярващите в старите времена, без да имат представа за съвременните методи за планиране на пола на дете, често се молеха на светиите да забременеят със син или дъщеря. Знаейки за ефективните методи за планиране на пола на детето, молитвата може да стане много необходима за зачеването на здраво дете. Така че, за да забременеете с момче, е необходимо да се помолите на монаха Александър Свирски.

Икона на св. Преподобни Александър Свирски

„О свещен ангел земни, богоносен и почтен отец Александър, послушен светец на Пресвета, мнозина, които живеят в Твоята милост, се обръщат към Теб с вяра и любов. Помолете за нас, Божиите служители (имена на съпрузи), за дългоочаквано чудо, нов живот за Вашия пол. Дайте своя принос, Божи светец, владетел на нашия свят. Нека светата Божия църква да бъде в света. Бъди милостив чудотворец за нас, помощник при всякакви обстоятелства и скръб. Не се срамувайте от нашата молитва, не презирайте нашите смирени молитви, но застъпвайте се за нас пред Престола на Животворната Троица, за да бъдем почетени в селата на Царското величество и ще дойде благодатта и Божието опрощение. Амин ".

Молитва за зачеване на момиче

Велика великомъченица Параскева петък трябва да се моли, за да зачене момиче.

Икона на св. Великомъченица Параскева петък

Молитвата на Параскева за раждането на момиченце не включва самата молба за дете, тя трябва да бъде добавена в края, формулирана със собствени думи. Молитвеният тест е както следва:

„О, свети и благословен мъченик на Христос Параскево, девическа красота, хвала на мъчениците, чистота на образа, великолепни огледала, мъдро чудо, християнска пазителска вяра, идол, ласкателен изобличител, Евангелието на Божествения шампион, заповедите Господни на ревнива жена, която заслужава да бъде вечна Твоят младоженец Христос Бог, леко радващ се, украсен с увеличената корона на девствеността и мъченичеството! Молим ти се, свети мъченик, събуди скръбната жена за нас на Христос Бог, с Неговата най-благословена гледка винаги се забавлявай. Молете се на Всемилостивия, с Неговото слово, че очите на слепите са се отворили, нека нашите краста, както телесни, така и духовни, ни спасят от болестта; разпалете със своите свети молитви тъмната тъмнина, дошла от нашите грехове, помолете Отца на Светлината за светлината на благодатта в нашата душа и тяло; Просветлете ни, помрачени от грехове, със светлината на Божията благодат, така че на вашите заради светите молитви да бъде дадена нечесана сладка гледка. О, велик Божи светец!

О смела девице! О силен мъченик Свети Параскево! Със своите свети молитви ни събуди грешен помощник, застъпи се и се моли за проклетите и напълно небрежни грешници, побързай да ни помогнеш, защото аз съм много слаб. Моли се на Господа, чиста девице, моли се на Милостивия, свети мъченик, моли се на своя Жених, непорочна Христова невеста, но с молитвите си, съдействайки, пускайки греховната тъмнина, в светлината на истинската вяра и божествените дела, нека влезем във вечната светлина на нощния ден, в града на радостта Дори сега сияете ярко от слава и безкрайна радост, прославяйки и възпявайки с всички небесни сили Тришантичното Едно Божество, Бащата и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и завинаги, и завинаги. Амин. "

Оплождане ин витро

Основният признат медицински метод за планиране на пола на нероденото дете още преди момента на зачеването е ин витро оплождане. Понастоящем това е най-ефективният, макар и скъп (например една процедура за ин витро оплождане ще струва от 100 до 300 хиляди рубли) метод за изчисляване на пола на нероденото дете. Най-често семейните двойки, които не могат сами да заченат бебе, а също и ако има голяма вероятност да имат дете с патология и увреждания в развитието, прибягват до него. По време на ин витро оплождането лекарите извличат няколко яйцеклетки, докато мъжът доставя своя генетичен материал (сперма). Оплождането се извършва в специална благоприятна среда, след което лекарите отглеждат получените клетки в продължение на няколко дни и определят тяхното сексуално предразположение. Освен това експертите избират само момчета или изключително момичета и извършват трансплантация. Ембрионите се поставят в матката на жената, след което тя е готова да роди и роди едно или две бебета. Често подобна манипулация изисква прием на много лекарства, а това също изисква определено оборудване и професионални лаборанти..

Славянски метод за броене за зачеване на дете с определен пол

Според методологията, ако една двойка иска раждането на момиче, тя трябва да изчака четен брой години и да зачене дете само в четни дни от месеца. Освен това можете да планирате пола по друг начин, така че броят на месеца на зачеването трябва да се добави към възрастта на майката, ако резултатът е четно число, ще се роди момиче, ако е странно - момче. Също така, за зачеването на дете от всеки пол, според славянския календар се редуват: 11 дневно момче, 12 момиче, 13 момиче, 14 момче, 15 момиче, 16 момче, 17 - момиче. От 18 до 21 дни се препоръчва въздържане от интимност, така че потомството да се роди здраво. След 21 дни от цикъла е време за безопасна любов. Друг метод за планиране на дете е възрастта на майката. Ако възрастта е странна, например на 27 години, тогава е най-добре да планирате момче в четни месеци: февруари, април, юни, август, октомври, декември. Ако възрастта на майката е четна, то напротив, най-вероятно е да зачене момче през януари, март, май, юли, септември, ноември, тоест странно.
Също така е важно по кое време на деня трябва да се случи планирането на детето, така че сряда, петък и събота се считат за благоприятни за раждането на момиченце. Понеделник, вторник, четвъртък гарантира зачеването на момче. Що се отнася до неделята, на този ден съдбата решава сама, няма да успее да познае от кой пол ще бъде детето.

Планиране на секс с помощта на лунния или зодиакалния метод

Астролози и някои учени отбелязват, че ефективността на този метод е на ниво от 80%. Същността на този метод се крие във факта, че луната преминава през необходимия женски знак на всеки 2,5 дни, съответно според него можете да изберете най-оптималните дни за раждането на момиченце. Първо разберете в коя зодия е луната в момента, в който ще заченете бебе. Когато звезда преминава покрай знаците вода и земя, тогава вероятността за раждане на момиче е голяма. Тези знаци включват Риби, Козирог, Скорпион, Дева, Рак и Телец. Ако Луната е в зоната на огън и въздушни знаци, има голяма вероятност да зачене момче. Тези ценности включват Близнаци, Водолей, Лъв и Везни, както и Овен и Стрелец..

Народни поличби и съвети за планиране на пола на детето

И така, народни признаци: за да се зачене дете с женски пол, се препоръчва да поставите гребен, огледало, конец, въртящо се колело под възглавницата. Тези предмети трябва да са в леглото не само по време на зачеването, но и през целия менструален цикъл. За да заченете момче, можете да сложите панталоните и шапката на съпруга си, ноктите или друг мъжки инструмент. Сега всичко това не изглежда много странно, но навремето на такива методи се доверяваше и се прибягваше..

Съществуват и други, по-малко надеждни и по-често ненадеждни методи за планиране на дете, като посещение на лечители и врачки, които обещават да определят пола на нероденото бебе и да помогнат за раждането на желания син или дъщеря. Няма обаче гаранция, че всичко ще се развие по план и очакванията ви може да не бъдат изпълнени..

В тази статия говорихме за това как да се примирите с факта, че очаквате дете от нежелания пол..

По този начин всеки от изброените методи за планиране на пола на детето може да се използва от бъдещите родители както поотделно, така и всички едновременно. В този случай вероятността от раждането на желаното момче или момиче ще се увеличи. Въпреки положителните отзиви, много методи са просто неефективни, така че трябва да сте готови за всеки резултат и да не се разстройвате, ако планираното се провали.

Как да планирате пола на бебето си?

Когато планират бременност, малко потенциални родители не се замислят как да изберат пола на нероденото дете предварително. Някои се нуждаят от момче, други момиче. Такова планиране става особено актуално, когато семейството вече има едно дете. По правило родителите мечтаят да имат второ бебе от противоположния пол..

Векове наред човечеството се бори да реши загадката за планирането на пола. За повечето народи момчетата бяха приоритет. В някои култури новородените момичета дори са били изхвърляни от висока скала. Съгласете се, това не е най-добрият метод.

Не сме отишли ​​далеч от нашите предци. Някои родители планират пола на своите бебета, като използват съвременна ултразвукова технология, за да разпознаят половите характеристики на плода в началото на бременността. Случва се, че след "неблагоприятни" резултати от ултразвук, една жена прекъсва бременността. За щастие това не се случва често..

Съществуват обаче методи, с които можете предварително да опитате да изберете пола на нероденото дете..

Доказано е, че въпреки че половите органи на плода са положени в края на втория месец на бременността, полът се определя много по-рано - по време на зачеването. След това, без значение как се държи бременната жена, без значение какво яде и какво гледа, нищо не може да се промени. Следователно е очевидно, че всички „дейности“ по планиране на пола трябва да се извършват преди зачеването..

И така, какви са начините да „поръчате“ раждането на момче или момиче??

Диета за бъдещата майка

Първият метод е свързан с ограниченията, наложени върху менюто на бъдещата майка. така.

Да "програмира" момчето

За зачеването на момче се препоръчва да преобладават калиевите и натриевите йони и възможно най-малко калциеви и магнезиеви йони. За целта се предлага да се яде месо, риба, картофи, картофи, гъби, сух бял боб, леща, сушен грах, бобови растения, да се яде само протеин от яйца. От плодове, череши, фурми, кайсии, праскови, сини сливи, сушени кайсии, фурмите са особено необходими. Препоръчителни напитки: чай, бира, плодови сокове, сода от минерална вода. Също така, за жена, която иска да зачене момче, бисквитките, бисквитите, грисът и оризът са полезни. Освен това на жената се препоръчва да посолява максимално цялата храна, да яде консерви и мая. Според някои съобщения мазните храни са полезни за зачеването на момче..

Не се препоръчва: мляко и млечни продукти, минерални води с калций, скариди, раци, рибена сърна, сладкиши от тесто, смесено с яйца, хляб, палачинки, вафли, сладкарски изделия с мляко, зелена салата, зелен фасул, зелен фасул, сурово зеле, кресон, копър, орехи, лешници, бадеми, фъстъци, какао, млечен шоколад.

Да "програмира" момичето

За да зачене момиче, диетата на бъдещата майка трябва да съдържа много калциеви и магнезиеви йони, но не достатъчно калий и натрий. Тази комбинация се осигурява от: месо в ограничени количества, прясна или замразена риба, всички видове печени изделия без сол и мая, яйца, картофи в ограничени количества, патладжани, аспержи, цвекло, моркови, краставици, кресон, зелен фасул, грах, чушки, лук, домати. А също и несолени бадеми, лешници, фъстъци, захар, мед, подправки, конфитюри и ароматни билки. От напитки полезно кафе, чай, какао, калциеви минерални води.

В същото време трябва да се избягват пресолените храни, содата, консервираните сокове и Pepsi-Cola. Необходимо е да се изключат колбасите, шунката, пушеното месо, осолената и консервирана риба, раците и скаридите, всички сирена, сладолед, обикновени хлябове и сладкарски изделия, царевица и консервирани зеленчуци, пържени картофи, сурови домати, леща, осолени сушени плодове, сливи, кайсии, череши, банани, портокали, касис, пъпеши. През този период не можете да ядете сол, мая, сода, маслини, маргарин, пикантни сосове и всякакви консерви.

Диетата трябва да се спазва от началото на менструалния цикъл до планираното зачеване.

Таблици за изчисляване на пола на нероденото дете

Има няколко такива таблици. Най-често срещаната е така наречената „Древна китайска таблица за определяне на пола на нероденото дете“. Според сайтовете, които го публикуват (а в мрежата има повече от дузина от тях), той "гарантира 99% точност. Масата е била скрита в храм близо до Пекин преди 700 години. Оригиналът вече е в Института по наука в Пекин. Това е всичко. това, което трябва да знаете, е месецът на зачеването и възрастта на майката по време на зачеването. "

Съобразете възрастта на майката при зачеването с месеца на зачеването
F - женски
М - мъжки пол
ЯнуариФеврМартАприлМожеюниЮлиАвгустСептемвриОктомвриНо азДек
осемнадесетемеммммммммм
19.мемееммеммее
20.емеммммммемм
21.меееееееееее
22.еммемеемееее
23.мммеммееемме
24мееммемеммем
25емемемемеммм
26мммммемеемее
27ееммемеемемм
28мммеемемееме
29емеемеемемее
тридесетммемеммммммм
31ммммеемемеее
32меемеммеммем
33еммеемемемме
34ммеемеммемее
35мемемемеммем
36мемммеммееее
37еемееемеммем
38ммеемеемееме
39еемееемеммем
40мммемемемеем
41еемеммеемеме
42меемммммемем
43емеемммееемм
44мееемеммемем
45емемеемемеме
ЯнуариФеврМартАприлМожеюниЮлиАвгустСептемвриОктомвриНо азДек

Таблицата изглежда много проста: вертикално се отчита възрастта на майката, хоризонтално - месецът на зачеването. Според този документ ще трябва да се примирите с факта, че всички 24-годишни жени, заченали през февруари, раждат изключително момичета. Това вече не звучи доста убедително. Ако отидете по-далеч и се задълбочите в таблицата по-отблизо, ще забележите, че една 18-годишна жена има много малък шанс да роди момиче (само в случая, когато зачеването е настъпило през януари или март), а на 21-годишна възраст е почти невъзможно да роди момче (съответно само януари е маркиран със знак).

Имате ли съмнения? Ние също ги имаме. И решихме да проверим обещаната 99% точност, като използваме просто проучване на посетителите на сайта: „Съгласни ли сте с данните от таблицата?“ Резултатите варират около 50x50% плюс или минус 2%. Което по принцип съответства на естествения баланс между половете, който съществува в природата без никакви таблици.

В допълнение към "древните китайци" има още няколко вида маси. Например японският метод (публикуван в "AIDS-IFO" © 9, 1995) - той е по-сложен от древните китайци и се състои от една голяма таблица и графика.

Таблица. Необходимо е да се намери числото, съответстващо на пресичането на колона и ред.

Месец на раждане
Жени
Месец на мъжкото раждане
ЯнфеврмарАприлМожеюниюлиАвгустсепоктно азДек
Ян1петдевет1петдевет1петдевет1петдевет
феврдесет26десет26десет26десет26
мар7единадесет37единадесет37единадесет37единадесет3
Април4812481248124812
Може1петдевет1петдевет1петдевет1петдевет
юнидесет26десет26десет26десет26
юли7единадесет37единадесет37единадесет37единадесет3
Август4812481248124812
сеп1петдевет1петдевет1петдевет1петдевет
октдесет26десет26десет26десет26
но аз7единадесет37единадесет37единадесет37единадесет3
Дек4812481248124812

Графикът е точното време за зачеване. Необходимо е да вземете фигурата, получена от таблицата, и да наблюдавате промените в графиката по вертикалната ос, съответстваща на тази фигура.

1234пет6момчемомиче78деветдесетединадесет12
Янхх
Янфеврххххххх
Янфеврмарххх
ЯнфеврмарАприлхх
ЯнфеврмарАприлМожеххх
ЯнфеврмарАприлМожеюнихх
феврмарАприлМожеюниюлиххх
марАприлМожеюниюлиАвгустххххЯн
АприлМожеюниюлиАвгустсепхххЯнфевр
МожеюниюлиАвгустсепоктхххххххххххххЯнфеврмар
юниюлиАвгустсепоктно азххЯнфеврмарАприл
юлиАвгустсепоктно азДекххЯнфеврмарАприлМоже
Августсепоктно азДекххЯнфеврмарАприлМожеюни
сепоктно азДекххххххфеврмарАприлМожеюниюли
октно азДекхххххххххххмарАприлМожеюниюлиАвгуст
но азДекххххАприлМожеюниюлиАвгустсеп
ДекххххМожеюниюлиАвгустсепокт
ххюниюлиАвгустсепоктно аз
ххюлиАвгустсепоктно азДек
хххАвгустсепоктно азДек
ххсепоктно азДек
хххххххххоктно азДек
ххххххно азДек
хххДек

Освен това има популярен „метод“ за изчисляване на пола на дете по възрастта на бащата и майката по време на зачеването, основан на „цикли на обновяване на кръвта“, който се предполага, че се случва при жената на всеки 3 години, а при мъжа на всеки 4 години. Според лекарите обаче кръвта в тялото на всеки човек се обновява три пъти годишно..

"Научни" методи за подово планиране

В допълнение към спекулативните методи, към които могат да бъдат отнесени горните таблици, има повече или по-малко научно обосновани методи за планиране. Един от тях използва периода на овулация.

Сперматозоидите с Y хромозома се движат по-бързо, но живеят по-малко. Ако полов акт се случи по време на овулация, Y, движещи се по-бързо, са първите в яйцеклетката и вероятността да има момче е по-висока. Ако сношението се случи преди овулацията, тогава Y, без да се изчака освобождаването на яйцеклетката, умира и по време на овулацията яйцето се оказва X, тогава вероятността да имате момиче е по-висока.

Друг съвсем разумен метод също се основава на наличието (или отсъствието) на Y хромозомата. Смята се, че при чести полов акт сперматозоидите съдържат същите тези Y-cov повече, а при редки сношения - по-малко. По този начин, за да зачене момче, двойката трябва да увеличи сексуалния си ритъм, а момичетата, напротив, да забавят.

Достоверно е също да се каже, че състоянието на майката силно влияе върху пола на детето, така че неспокойните майки с проблеми и притеснения са по-склонни да имат момчета. А жените са спокойни и щастливи, с блестящ поглед, като правило раждат момичета..

Има интересни наблюдения, както и статистически данни, потвърждаващи например, че честотата на ражданията на момчетата е по-висока при първото раждане и намалява при следващите. Колкото по-млади са бъдещите родители, толкова по-вероятно е да заченат момче и обратно. При хората с подагра момичетата преобладават в потомството; в потомството на плешиви мъже, един и половина пъти повече момчета.

Освен това е известно, че децата на една и съща възраст са по-често от един пол и ако интервалът между ражданията е около три години, тогава в повечето случаи се раждат деца от противоположния пол. Ако бременността настъпи скоро след аборт, тогава по-често се раждат момичета.

И какво мислят експертите - лекарите, акушер-гинеколозите за подбора на пола преди зачеването?

Според Асоциация "Медицина 2000" планирането на пола на детето не е научно обоснован въпрос. „На сляпо“ е „планирано“ от природата за 52% от момчетата и 48% от момичетата, в Италия, като определят деня на зачеването и диетата, 60% са гарантирани, че „удрят“ желания пол на детето. В CDC MNIIEM такава работа не се извършва.

В същото време в много чужди страни са разработени биомедицински методи за планиране на пола на детето и те вече се прилагат на практика, въпреки че моралната страна на подобни действия е обект на сериозни съмнения..