Възможно ли е да планирате пола на бебето? Няма категоричен отговор на този въпрос. Повечето лекари са сигурни, че е невъзможно да се направи това по естествен път, докато други вярват, че с помощта на някои методи все още е възможно да се зачене дете от желания пол..

И така, нека разберем какво влияе върху пола, реалистично ли е да планираме пола на нероденото дете.

Какво определя пола на детето

Съвременната наука доказа, че само мъжът оказва влияние върху пола на бъдещите деца. Полът на бебето се определя по време на зачеването и зависи от това коя сперма е оплодила яйцеклетката - носител с мъжки (Y) или женски (X) набор от хромозоми. Установено е, че яйцето на жената е носител на двойка Х хромозоми (XX). По този начин, ако е оплодено от сперма, носеща Y хромозомата, ще има момче (XY), ако X е момиче (XX).

В момента има няколко начина, по които можете да опитате да заченете момче или момиче. Помислете за тях.

Преимплантационна генетична диагноза

В днешно време планирането на пола на бъдещите деца е възможно благодарение на метода за предимплантационна генетична диагностика (PGD), провеждан като част от IVF (ин витро оплождане). Методът дава почти 100% гаранция.

Това е генетично изследване на ембрион за наличие на генетични заболявания и пол, проведено преди неговото пренасяне в маточната кухина. Изследването е много скъпо, поради което се извършва само по медицински причини. Например, в случай че бъдещите родители страдат от наследствени заболявания (муковисцидоза). В този случай преимплантационната генетична диагноза ви позволява да предотвратите раждането на дете с генетично заболяване..

Определянето на пола на ембриона чрез това проучване също се използва, ако има много голяма вероятност да се роди бебе с генетично заболяване, свързано със секса. Например болести като хемофилия или мускулна дистрофия на Дюшен се предават само на момчета.

Планиране на пола на бебето чрез овулация

Това е физиологичен процес, който води до освобождаване на зряла яйцеклетка от фоликула на яйчника за оплождане със сперма. Продължителността на живота на едно яйце е 12 часа. Овулацията се появява при жените на всеки 28-35 дни. При редовен менструален цикъл това се случва приблизително 14 дни преди следващата менструация..

Полът на нероденото дете зависи от това кой сперматозоид, носителят на X хромозомата (женска) или Y хромозома (мъжка), ще достигне първи до яйцеклетката и ще я оплоди. Установено е, че сперматозоидите с Y-хромозома са по-активни, но по-малко упорити, за разлика от своя „приятел“ с X-хромозомата. По този начин, ако полов акт се случи в деня на овулацията, тогава вероятността за зачеване на момче е много голяма, тъй като първият, който достигне яйцеклетката и я оплоди, е по-активният сперматозоид, носител на мъжкия (Y) набор от хромозоми. Ако овулацията е настъпила след полов акт няколко дни по-късно, тогава в този случай оплождането на яйцеклетката ще стане с по-упорит сперматозоид, носител на женския (X) набор от хромозоми, когато носителите на мъжкия (Y) набор ще умрат.

По този начин двойка, планираща мъжко дете, трябва да има полов акт в деня на овулацията, а женска двойка - 2-3 дни преди нея..

Да поднови кръвта на родителите

Някои лекари са установили, че обновяването на кръвта се случва при хората на всеки няколко години - при жените на всеки 3 години, при мъжете - на всеки 4 години. И чиято кръв е била „по-млада“ по време на зачеването, този пол ще бъде бебето.

Трябва да се отбележи, че обновяването на кръвта в човешкото тяло може да се случи под въздействието на някои фактори (кръвопреливане, кръводаряване, раждане, аборт, операция). В този случай отброяването започва не от рождения ден на мъж или жена, а от датата на загубата на кръв.

Планиране на пола на бебето с помощта на калкулатор

Планиране на пола според китайския календар

Древната китайска маса, според която китайците уж са планирали пола на нероденото дете, е била открита от учените в гробницата на храма. Нейната възраст беше 700 години. Сега тази находка се съхранява в Пекинския музей..

Според древната китайска таблица, за да се планира пола на дете, е достатъчно да се изчисли лунната възраст на жената към момента (месеца) на бъдещото зачеване.

Прието е китайците да броят възрастта не от деня на раждането, както всички останали, а от момента на зачеването. Оказва се, че 9 месеца вътрематочен живот се добавят към рождения ден на бебето (той се закръглява до 1 година). Изглежда, че нищо сложно... Но ако бъдещата майка е родена през януари и февруари, тогава може да се наложи да добавите към нейната възраст, в допълнение към 9 месеца, още 12. Въпросът е, че по това време китайците имат Нова година.

И така, как да изчислим лунната възраст на бъдеща майка:

 • Ако тя е родена след 23 февруари, тогава 1 година просто се добавя към нейната възраст (т.е. 9 месеца вътрематочен живот).
 • Ако от 1 януари до 21 януари, тогава към възрастта се добавят 2 години.
 • Ако рожденият ден е паднал в периода от 21 януари до 23 февруари, тогава вече е по-трудно да се изчисли. Първо, трябва да разберете кога тази година е Нова година в Китай. Ако датата на раждане е била преди него, тогава се добавя 2, ако след - тогава 1.

Сега, знаейки лунната възраст и очаквания месец на зачеването, можете да планирате пола на нероденото дете, като използвате таблицата по-долу. Но, разбира се, не бива да очаквате 100% резултат..

ВъзрастМесец
1234пет678деветдесетединадесет12
осемнадесет
19.
20.
21.
22.
23.
24
25
26
27
28
29
тридесет
31
32
33
34
35

Диета

Някои френски учени са уверени, че храненето на двойка на етапа на планиране на бременността може да повлияе на пола на нероденото бебе. В хода на своите проучвания те установяват, че в 80% от случаите употребата на определени храни може да помогне за зачеването на дете от правилния пол..

Когато планират момиче, бъдещите родители трябва да следват млечна диета в продължение на няколко месеца, тоест да ядат храни с високо съдържание на магнезий и калций. Също така трябва да ядете повече зеленчуци. Позволено е да се пие слабо кафе, чай, какао, минерална вода без газ.

Подробен списък с продукти:

 • млечни продукти: мляко, кисело мляко, кефир, извара, заквасена сметана, несолено сирене, извара от сирене, несолено масло;
 • месни продукти: пилешко, телешко, свинско, говеждо (използвайте само варено с минимум сол);
 • жълтъкът от пилешко, пъдпъдъчи яйца;
 • варена морска и речна риба;
 • морски дарове: раци, скариди;
 • зърнени храни: грис, ориз, пшеница;
 • хлебни изделия: всякакъв вид хляб, бисквити, хлебни изделия без мая, сол;
 • тестени изделия;
 • пресни и консервирани зеленчуци, билки: краставици, зелен грах, патладжани, моркови, боб, чушки, аспержи, репички, маруля, лук, домати;
 • плодове, плодове: круши, ябълки, ягоди, малини, грозде, лимони, грейпфрути, дюля, манго;
 • сушени плодове: стафиди;
 • ядки: орехи, лешници, бадеми, несолени фъстъци;
 • гъби: шампиньони, манатарки;
 • сладкиши: сладко, желе, мед;
 • ароматни билки, подправки, подправки.

Когато планират момче, двойката трябва да яде храни с високо съдържание на натрий и калий в продължение на няколко месеца преди зачеването. Също така трябва да пиете силен чай, кафе, газирана минерална вода, плодов сок.

Диета за зачеване на момче:

 • млечни продукти: осолено сирене, масло, маргарин, извара, сладолед;
 • месни продукти: всяко месо, колбаси, черен дроб, птиче месо, шия, варено свинско месо, желирано месо, карбонат;
 • риба от всякакъв вид;
 • протеин от пиле, пъдпъдъчи яйца;
 • зърнени култури: овесени ядки, елда, ечемик, перлен ечемик;
 • хлебни изделия: хляб, бисквити, бисквити, бисквити;
 • тестени изделия;
 • зеленчуци, билки: картофи, бял фасул, сушен грах, артишок, зеле, цвекло, леща, царевица, магданоз;
 • плодове, плодове: авокадо, портокали, ананас, райска ябълка, банани, праскови, кайсии, фейхоа, диня, цариградско грозде, череши;
 • сушени плодове: сушени кайсии, сини сливи, смокини, фурми;
 • кисели краставички: краставици, домати, тиквички, маслини.

Много лекари не признават френското диетично планиране на пола, като твърдят, че храните нямат ефект върху него. Учените обаче обясняват, че определени микроелементи, съдържащи се в храната, могат да повлияят на биохимичната структура на яйцеклетката, което улеснява навлизането на сперматозоиди с XX или XY хромозоми. Освен това диетата не променя значително хормоналния баланс, който може да повлияе на зародишните клетки..

Според народните знаци

Повечето лекари казват, че планирането на пола на бебето е загуба на време. Методът обаче има право да съществува, както и останалите. Помислете за най-известните:

 • Колкото по-млада е бъдещата майка, толкова по-вероятно ще се роди дъщеря й..
 • За да заченете мъжко дете, трябва да правите секс през нощта, когато на небето има полумесец.
 • За да планира момиче, на небето трябва да има пълнолуние и дъжд.
 • Ако една двойка иска син, тогава под възглавницата трябва да се постави някакъв „мъжки“ предмет, например пишеща машина. Ако дъщерята е кукла.
 • Планирането на женско дете трябва да бъде със затворени прозорци, за да бъде топло и пръскано из стаята. За момче - отворете прозорец и проветрете стаята, така че да стане студено и свежо в нея.

Трябва да се отбележи, че нито един от методите не дава 100% гаранция за раждането на бебе от правилния пол. Следователно бъдещите родители трябва да се подготвят психологически за факта, че в семейството може да се появи „малък принц“ вместо „малка принцеса“ и обратно. Планирането на пола не трябва да бъде болест. Когато семейството вече има деца от един пол, желанието на родителите да имат дете от другия пол е много основателно и разбираемо. Но тези желания по никакъв начин не трябва да засягат живота на бебето, ако то е родено от грешен пол. Разочарованието на родителите може да повлияе негативно на целия му живот. Следователно няма значение кой е роден в семейството - друго момче или момиче - това е вашата кръв, той се нуждае от грижи, топлина, обич и любов.

Ефективни начини за планиране на пола на бебето

Появата на дете в семейството е важно събитие за всяка семейна двойка. Поради това все повече семейства планират бременност: преминават медицински преглед, приемат витаминни комплекси и също така планират пола на детето, особено ако планираната бременност не е първа и семейната двойка особено иска да има дете от определен пол. Както доказват медицината и резултатът от много семейни двойки, има определени начини да планирате дете от определен пол. Сега са популярни няколко основни метода за планиране на пола на детето, ние ще разгледаме всяка от наличните опции и ще разберем как да планираме пола на детето предварително..

Метод за изчисляване на овулацията при планиране на пола на детето

Учените са доказали, че сперматозоидите, които носят мъжки гамети, са по-мобилни и по-бързи. Те обаче живеят в гениталиите на жената за кратко време, средно това е 2-3 дни. Същите клетки, които имат женски хромозоми, могат да се движат много по-бавно. Оцеляването им в такава среда обаче е до една седмица. Съответно, ако искате да родите момче, трябва да имате полов акт възможно най-близо до деня на овулацията или в деня на овулацията. Зачеването на момиче предполага интимност около седмица преди очакваната дата на освобождаване на яйцеклетката. За да планирате този метод, трябва да изчислите датата на овулация.

Използване на древната китайска таблица за планиране на пола на дете

За да планирате пола на бъдещото дете по този начин, имате нужда от възрастта на бъдещата майка и месеца, в който се планира бременността. След това използвайте таблицата, за да определите месеците, през които трябва да заченете дете от желания пол. Това е, когато трябва да правите незащитен секс..

Някои лекари обаче са подозрителни към тази техника..

Всичко се дължи на факта, че полът на нероденото дете зависи изключително от мъжа. Този метод обаче в повечето случаи има положителни отзиви. Двойките отбелязват, че благодарение на преброяването са успели да родят желания син или дъщеря.

Планиране на пола на бебето по японски метод

За да планирате пола на нероденото дете, можете да използвате и японския метод, който също е представен в таблицата, която се състои от две части. Един от тях представя данни за месеца на раждане на бъдещия татко и бъдещата майка. За да изчислите, трябва да намерите клетки с месеци на раждане и да начертаете прави линии от тях. На пресечната точка на стойностите можете да видите числото.

Намереното число е решаващо и се изчислява за втората таблица.
Намерете полученото число в горния диапазон. След това слезте долу и определете през кои месеци е по-вероятно да заченете момче или момиче. Вероятността да имате дете от правилния пол е посочена от *****. Сега намерете полученото число в следващата таблица и погледнете месеца, в който вероятността да имате дете от желания пол е най-висока.

Колкото повече *****, толкова по-голям е шансът за зачеване на момиче или момче, съответно. Въз основа на това планирайте бебето си за определен месец. Този метод обаче не е 100% надежден..

Как да планирате пола на бебето за актуализация на кръвна група

Съществува и начин за планиране на пола на детето по кръвната група на бъдещите родители. И така, според този метод е известно, че мъжката кръв се обновява на всеки четири години. Докато при жените кръвното обновяване се случва на всеки три години. Европейските лекари твърдят, че чиято кръв е „по-свежа“ от мъж или жена, ще се роди дете от този пол. За да се планира определен пол, възрастта на бъдещия татко трябва да се раздели на 4, същото трябва да се направи с възрастта на бъдещата майка, но възрастта трябва да се раздели на 3. След получаване на резултата е необходимо да се сравнят числата. Тези, които имат по-малко остатъци след разделяне, тази кръв ще се счита за по-свежа. Съответно ще се роди мъжко или женско бебе. Нека дадем пример, така че бъдещият татко е на 30 години, бъдещата майка е на 28 години, нека изчислим:
Мъж - 30 ÷ 4 = 7,5
Жена - 28 ÷ 3 = 9.3
В конкретния даден пример двойката трябва да има момче. При този метод на изчисление е необходимо да се вземат предвид такива факти като: кръвопреливане, даряване, голяма операция или раждане.

Всяка загуба на кръв обаче води до факта, че процесът на обновяване на кръвта е изместен и резултатите може да не са надеждни..

Има и друг пример за планиране на дете от определен пол според групата на родителите и техния резус фактор. Същността на този метод е, че определена комбинация от кръвни групи влияе върху пола на нероденото дете. В зависимост от комбинациите от родителски кръвни групи се появява определена вероятност за момиче или момче. Съществуват различни комбинации от кръвни групи, така че ако майката има първата кръвна група, а бащата има първата или третата, има голяма вероятност да се роди женско дете. Другите двама са по-склонни да имат момче. Ако бъдещата майка има втора кръвна група, тогава тя трябва да намери партньор със същата или четвърта група, за да роди момиченце. Жените с третата кръвна група могат да раждат момиче, ако бащата на детето има първата кръвна група и т.н..
Същото може да се каже и за бъдеща майка с четвърта кръвна група, която може да стане майка на момиче - ако бащата на детето има втора кръвна група.
Необходимо е да се вземат предвид Rh факторите на бъдещите родители, които също могат да повлияят на вероятността за планиране на дете от определен пол. Така че, ако и двамата родители са Rh положителни или отрицателни, е вероятно да се роди женско дете. Ако Rh факторите не са еднакви, струва си да изчакате появата на момчето.

Струва си да се има предвид, че повечето от прегледите на младите родители показват ненадеждността на описания метод, въпреки че те са оправдани от научна гледна точка, винаги има голяма вероятност да се получи съвсем различен резултат.

Освен това може да се отбележи, че независимо от кръвната група в много семейства има деца от различен пол, това се дължи на други фактори, които също влияят на пола на детето, например денят на зачеването на детето, колко близо е до деня на овулацията.

По този начин този метод ви позволява да планирате пола на детето, колко да знаете с какъв пол е вероятно детето ви да се роди..

Спазване на "френската диета"

Учени от Франция са установили, че храненето на бъдещите родители играе важна роля при планирането и раждането на дете от определен пол. Експерименти, проведени от учени, потвърдиха, че в около 80% от случаите диетата може да помогне на родителите да заченат дете от правилния пол. По време на експериментите са разработени две специални диети, които съдържат специален набор от продукти, необходими за зачеване на дете от определен пол..

Така че, за да се появи момиче в семейството, бъдещата майка трябва да спазва млечна диета, т.е. консумирайте големи количества сирене, кефир и заквасена сметана, т.е. консумирайте храни с високо съдържание на калциеви и магнезиеви йони. Вместо месни ястия е по-добре да се даде предпочитание на зеленчуци като: краставици, домати, маруля, чушки, патладжани и зеле.

Подробното хранене за планиране на момиче е както следва:

 1. Мляко и млечни продукти: мляко, кефир, прясна заквасена сметана, кисело мляко, извара, извара, глазирани сирена, крема сирена, несолено сирене.
 2. Месни продукти: варено месо с минимално съдържание на сол: говеждо, телешко, свинско, пилешко.
 3. Риба и морски дарове: речна и морска варена риба, скариди, раци.
 4. Яйца: Всички ястия на базата на яйца (жълтъци).
 5. Зърнени храни: ориз, просо грис.
 6. Хляб и изделия от брашно: всички видове хляб, бисквити, тестени изделия, всички видове печени изделия без сол и мая.
 7. Зеленчуци: патладжани, краставици, маруля, чесън, боб, чушки, лук, грах, аспержи, репички, моркови, шампиньони, маруля, зелен лук, варени домати, пресни и консервирани зеленчуци.
 8. Плодове и плодове: ябълки, круши, грозде, малини, ягоди, цитрусов сок, грейпфрут, лимони, манго, дюля.
 9. Напитки: много слабо кафе или какао, чай, шоколад, калциеви минерални води.
 10. Сушени плодове и ядки: бадеми, орехи, лешници, несолени фъстъци, стафиди.
 11. Разни: мед, конфитюр, желе, захар, подправки, билки, билки, желатин, горчица, манатарки, масло или маргарин без сол.

Двойка, която желае да зачене момиче, не трябва да злоупотребява със силно кафе, чай, газирани напитки, бира, консервирани плодови сокове. Ограничете приема на солени сушени плодове, пушена, сушена или осолена риба и мариновани рибни консерви. Консумацията на тъмен и млечен шоколад, сол, чесън, корнишони, маслини, кисели краставички, кисели краставички, чипс, мая, сода, кетчуп, пикантни сосове и всякакви консерви, също е по-добре да се намали или напълно да се изключи по време на планирането.

За да може една двойка да планира раждането на момче, те трябва да ядат храна с голямо количество калиеви и натриеви йони и възможно най-малко калциеви и магнезиеви йони, които се съдържат в картофите, гъбите и постното месо, няколко месеца преди да се опитат да забременеят. Бананите, портокалите, кайсиите и черешите са идеални за плодове, тъй като съдържат необходимите елементи в достатъчно количество.

Подробното хранене за планиране на момче е както следва:

 1. Мляко и млечни продукти: солени сирена, осолено масло и маргарин, сладолед, осолена извара.
 2. Месни продукти: всички видове месо и колбаси, птиче месо, черен дроб, колбаси, шунка, варено свинско месо, шийка, карбонат, желирано месо.
 3. Риба и морски дарове: риби от всички сортове.
 4. Яйца: само протеин.
 5. Крупи: елда, овесени ядки, грис, перлен ечемик, ечемик.
 6. Хляб и брашно: всички видове хляб, сухари, бисквити, бисквити, хрупкави сухи, зърнени храни, тестени изделия.
 7. Зеленчуци: картофи, гъби, артишок, магданоз, бял боб, сух грах, леща, соя, царевица, маслини, авокадо, домати, цвекло, зеле.
 8. Плодове и плодове: ананас, диня, фейхоа, череши, праскови, кайсии, бананови праскови, дюля, райска ябълка, цариградско грозде, портокали.
 9. Напитки: тъмен шоколад, чай, кафе, плодов сок, кока-кола, вино, бира, минерални води със сода.
 10. Сушени плодове: сини сливи, сушени кайсии, фурми, смокини.
 11. Разни: конфитюр, желе, десерти, сладко, мед, захар; мазнини: маргарин, растителни масла; соленост: краставици, маслини; месен бульон: готови бульони и супи, маринати.
  Също така се препоръчва да се осолява храната повече и да се ядат консервирани храни и мая.

Освен това си струва да се ограничи консумацията на млечни продукти, сушени плодове и ядки, пресни зеленчуци и билки, морски дарове, яйчен жълтък, ориз, просо, брашно и сладкарски изделия.

Струва си да се каже, че съвременните лекари са склонни да не признават френската диета, тъй като те твърдят, че определена диета не влияе върху секрецията на определени хромозоми в мъжката сперма. Френските учени обаче обясняват влиянието на храненето върху пола на детето с факта, че включените в диетата микроелементи влияят върху биохимичната структура на яйцеклетката, което улеснява проникването на сперматозоиди с XX- или XY-двойка в нея. Освен това, в резултат на спазването на диетата, хормоналният баланс не се променя значително, което засяга зародишните клетки..

По един или друг начин временното спазване на „френската диета“ няма да навреди нито на бъдещата майка, нито на бъдещото дете, тъй като след бременността бъдещата майка може да използва каквото пожелае.

Молитва за зачеване на момче

Вярващите в старите времена, без да имат представа за съвременните методи за планиране на пола на дете, често се молеха на светиите да забременеят със син или дъщеря. Знаейки за ефективните методи за планиране на пола на детето, молитвата може да стане много необходима за зачеването на здраво дете. Така че, за да забременеете с момче, е необходимо да се помолите на монаха Александър Свирски.

Икона на св. Преподобни Александър Свирски

„О свещен ангел земни, богоносен и почтен отец Александър, послушен светец на Пресвета, мнозина, които живеят в Твоята милост, се обръщат към Теб с вяра и любов. Помолете за нас, Божиите служители (имена на съпрузи), за дългоочаквано чудо, нов живот за Вашия пол. Дайте своя принос, Божи светец, владетел на нашия свят. Нека светата Божия църква да бъде в света. Бъди милостив чудотворец за нас, помощник при всякакви обстоятелства и скръб. Не се срамувайте от нашата молитва, не презирайте нашите смирени молитви, но застъпвайте се за нас пред Престола на Животворната Троица, за да бъдем почетени в селата на Царското величество и ще дойде благодатта и Божието опрощение. Амин ".

Молитва за зачеване на момиче

Велика великомъченица Параскева петък трябва да се моли, за да зачене момиче.

Икона на св. Великомъченица Параскева петък

Молитвата на Параскева за раждането на момиченце не включва самата молба за дете, тя трябва да бъде добавена в края, формулирана със собствени думи. Молитвеният тест е както следва:

„О, свети и благословен мъченик на Христос Параскево, девическа красота, хвала на мъчениците, чистота на образа, великолепни огледала, мъдро чудо, християнска пазителска вяра, идол, ласкателен изобличител, Евангелието на Божествения шампион, заповедите Господни на ревнива жена, която заслужава да бъде вечна Твоят младоженец Христос Бог, леко радващ се, украсен с увеличената корона на девствеността и мъченичеството! Молим ти се, свети мъченик, събуди скръбната жена за нас на Христос Бог, с Неговата най-благословена гледка винаги се забавлявай. Молете се на Всемилостивия, с Неговото слово, че очите на слепите са се отворили, нека нашите краста, както телесни, така и духовни, ни спасят от болестта; разпалете със своите свети молитви тъмната тъмнина, дошла от нашите грехове, помолете Отца на Светлината за светлината на благодатта в нашата душа и тяло; Просветлете ни, помрачени от грехове, със светлината на Божията благодат, така че на вашите заради светите молитви да бъде дадена нечесана сладка гледка. О, велик Божи светец!

О смела девице! О силен мъченик Свети Параскево! Със своите свети молитви ни събуди грешен помощник, застъпи се и се моли за проклетите и напълно небрежни грешници, побързай да ни помогнеш, защото аз съм много слаб. Моли се на Господа, чиста девице, моли се на Милостивия, свети мъченик, моли се на своя Жених, непорочна Христова невеста, но с молитвите си, съдействайки, пускайки греховната тъмнина, в светлината на истинската вяра и божествените дела, нека влезем във вечната светлина на нощния ден, в града на радостта Дори сега сияете ярко от слава и безкрайна радост, прославяйки и възпявайки с всички небесни сили Тришантичното Едно Божество, Бащата и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и завинаги, и завинаги. Амин. "

Оплождане ин витро

Основният признат медицински метод за планиране на пола на нероденото дете още преди момента на зачеването е ин витро оплождане. Понастоящем това е най-ефективният, макар и скъп (например една процедура за ин витро оплождане ще струва от 100 до 300 хиляди рубли) метод за изчисляване на пола на нероденото дете. Най-често семейните двойки, които не могат сами да заченат бебе, а също и ако има голяма вероятност да имат дете с патология и увреждания в развитието, прибягват до него. По време на ин витро оплождането лекарите извличат няколко яйцеклетки, докато мъжът доставя своя генетичен материал (сперма). Оплождането се извършва в специална благоприятна среда, след което лекарите отглеждат получените клетки в продължение на няколко дни и определят тяхното сексуално предразположение. Освен това експертите избират само момчета или изключително момичета и извършват трансплантация. Ембрионите се поставят в матката на жената, след което тя е готова да роди и роди едно или две бебета. Често подобна манипулация изисква прием на много лекарства, а това също изисква определено оборудване и професионални лаборанти..

Славянски метод за броене за зачеване на дете с определен пол

Според методологията, ако една двойка иска раждането на момиче, тя трябва да изчака четен брой години и да зачене дете само в четни дни от месеца. Освен това можете да планирате пола по друг начин, така че броят на месеца на зачеването трябва да се добави към възрастта на майката, ако резултатът е четно число, ще се роди момиче, ако е странно - момче. Също така, за зачеването на дете от всеки пол, според славянския календар се редуват: 11 дневно момче, 12 момиче, 13 момиче, 14 момче, 15 момиче, 16 момче, 17 - момиче. От 18 до 21 дни се препоръчва въздържане от интимност, така че потомството да се роди здраво. След 21 дни от цикъла е време за безопасна любов. Друг метод за планиране на дете е възрастта на майката. Ако възрастта е странна, например на 27 години, тогава е най-добре да планирате момче в четни месеци: февруари, април, юни, август, октомври, декември. Ако възрастта на майката е четна, то напротив, най-вероятно е да зачене момче през януари, март, май, юли, септември, ноември, тоест странно.
Също така е важно по кое време на деня трябва да се случи планирането на детето, така че сряда, петък и събота се считат за благоприятни за раждането на момиченце. Понеделник, вторник, четвъртък гарантира зачеването на момче. Що се отнася до неделята, на този ден съдбата решава сама, няма да успее да познае от кой пол ще бъде детето.

Планиране на секс с помощта на лунния или зодиакалния метод

Астролози и някои учени отбелязват, че ефективността на този метод е на ниво от 80%. Същността на този метод се крие във факта, че луната преминава през необходимия женски знак на всеки 2,5 дни, съответно според него можете да изберете най-оптималните дни за раждането на момиченце. Първо разберете в коя зодия е луната в момента, в който ще заченете бебе. Когато звезда преминава покрай знаците вода и земя, тогава вероятността за раждане на момиче е голяма. Тези знаци включват Риби, Козирог, Скорпион, Дева, Рак и Телец. Ако Луната е в зоната на огън и въздушни знаци, има голяма вероятност да зачене момче. Тези ценности включват Близнаци, Водолей, Лъв и Везни, както и Овен и Стрелец..

Народни поличби и съвети за планиране на пола на детето

И така, народни признаци: за да се зачене дете с женски пол, се препоръчва да поставите гребен, огледало, конец, въртящо се колело под възглавницата. Тези предмети трябва да са в леглото не само по време на зачеването, но и през целия менструален цикъл. За да заченете момче, можете да сложите панталоните и шапката на съпруга си, ноктите или друг мъжки инструмент. Сега всичко това не изглежда много странно, но навремето на такива методи се доверяваше и се прибягваше..

Съществуват и други, по-малко надеждни и по-често ненадеждни методи за планиране на дете, като посещение на лечители и врачки, които обещават да определят пола на нероденото бебе и да помогнат за раждането на желания син или дъщеря. Няма обаче гаранция, че всичко ще се развие по план и очакванията ви може да не бъдат изпълнени..

В тази статия говорихме за това как да се примирите с факта, че очаквате дете от нежелания пол..

По този начин всеки от изброените методи за планиране на пола на детето може да се използва от бъдещите родители както поотделно, така и всички едновременно. В този случай вероятността от раждането на желаното момче или момиче ще се увеличи. Въпреки положителните отзиви, много методи са просто неефективни, така че трябва да сте готови за всеки резултат и да не се разстройвате, ако планираното се провали.

Как да изчислим пола на дете със 100 процента: методи, таблици, тяхната надеждност, алтернативни методи

Реалностите в живота не винаги съвпадат с това, което човек планира за себе си, но повечето хора продължават да вярват, че най-важните моменти от живота им могат да бъдат подчинени на план. И дори отказвайки такава прекрасна изненада като новината за пола на новородения наследник, те се опитват да изчислят пола на детето.

В това няма да има нищо осъдително, особено в онези случаи, когато има въпрос за предотвратяване на наследствени патологии при деца от определен пол. Но, за съжаление, повечето от модерните методи нямат нищо общо с науката и само подвеждат родителите. Нека да видим какви са тези методи, как да изчислим пола на детето, предлагат се всякакви календари и таблици за изчисляване на пола на дете, надеждни ли са.

Как да изчислим пола на бебето, използвайки календара на бременността?

Таблиците за изчисляване на пола на детето и така наречените календари за бременност изглеждат прости и достъпни. Можете да изчислите пола на детето, като използвате таблицата за броени минути, най-важното е да се настроите на полов акт в деня, когато планът за действие го изисква.

Планирането на пола на бебето е много сложен въпрос.

Китайска таблица и правила за изчисляване

Жените започнаха широко да използват китайския метод за изчисляване на пола на дете според таблицата от около средата на миналия век, когато такива псевдонаучни тенденции като астрология и нумерология бяха на вълната на популярността. Популярността на тази техника може да се обясни с авторитета на държавата, дала на света китайските мъдреци и древната китайска медицина, както и с лекотата на използване..

Преценете сами, за изчисления са ви необходими само няколко точни данни:

 • дата на зачеване (само месец, дори дата не е необходима);
 • възрастта на жената към планираното време на раждане.

Всеки, който някога е играл „морска битка“ или просто е обичал математиката в началното училище, ще може да използва таблицата за изчисляване на пола на детето..

 1. Най-горният ред на таблицата е списък с месеци на зачеване от януари до декември..
 2. Ляв вертикален - възрастта на бъдещата майка.
 3. При пресичането на хоризонталната линия с вертикалната линия се улавя „прогнозата“ - под формата на буквите „M“ (момче) или „D“ (момиче). Метод - не може да бъде по-лесно.

Защо методът за изчисляване на пола на детето с помощта на таблицата е толкова популярен? Е, изключително съмнителни теории, терапии и методи често са обрасли с популярност, винаги е било така - преди двеста и хиляди години и дори в нашата усъвършенствана епоха.

Японска версия

Малко повече зауми в друг ориенталски метод - японски, който използва календара за зачеване. Предлага се да се изчисли полът на детето, като се използва таблицата "актуализации на родителската кръв".

Независимо от това, таблицата съществува и е възможно да се запознаете с нея:

 1. Горната хоризонтална колона е пълната възраст на бащата по време на зачеването (от 18 години).
 2. Лява вертикална колона - пълна възраст на майката по време на зачеването.
 3. В пресечната точка на линиите, както в китайската таблица, има букви, които определят пола на бъдещото бебе.

Пример: ако бащата е на 30 години, а майката на 25, то според таблицата се очаква да се роди момиченце. Как да изчислим пола на детето, ако се нуждае от момче? Поглеждаме към таблицата:

 • година по-късно (когато бащата ще бъде на 31, а майката на 26), таблицата отново предсказва раждането на момиченце;
 • след 2 години - таблицата изобразява загадка под формата на M / D, тоест полът на детето може да бъде всеки със същата вероятност;
 • накрая, само след 3 години (когато баща ще бъде на 33, а майка - на 28) масата обещава желаното "М".

Изглежда като японска таблица за определяне на пола на дете

Ще трябва ли да чакате толкова дълго? Не, привържениците на идеята за обновяване на кръвта обясняват, че резултатите от тази техника могат да варират в зависимост от това кой месец настъпва зачеването. Например бащата все още е на 30 години, а майката навършва 26 години за 3 месеца, в този момент таблицата „предсказва“ момчето и този път може да се използва за зачеване на наследник, докато бащата навърши 31 години. Имайки предвид всички тези нюанси и се предлага да създадете свой собствен календар за зачеване.

Възможно ли е предварително да се определи пола на детето не по таблица, а по формула? Да, теорията за обновяването на кръвта предлага тази опция. Например, нека продължим изчисленията с вече „познатата“ двойка - той е на 30, тя на 25 години.

 1. Разделете възрастта на мъжа на 4 (30: 4 = 7,5).
 2. Разделете възрастта на жената на 3 (25: 3 = 8,3).
 3. Сравняване на резултатите: 7.5 Колко надеждни са тези методи?

Не бива дори да мислите за надеждността на разглежданите методи. Те по никакъв начин не са по-точни от прогнозата за обърнатата монета, а възможните съвпадения, с които могат да се похвалят 50 процента от семейните двойки, не са нищо повече от просто съвпадения. Всеки, който знае какво влияе върху пола на детето, как се извършва оплождането и кога е положен, никога няма да се довери на източните теории и няма да търси „таблица за изчисляване на пола на детето“ (правописът на търсещите се запазва умишлено).

Оплождането е възможно само след овулацията, а с момента на нейното настъпване, друг популярен начин е свързан с това как да се изчисли полът на детето.

Метод за планиране на секс по време на зачеване

Какъв е методът за планиране на пола на детето по време на зачеването? В тази техника овулацията играе основната роля, около която се правят всички изчисления, как да се изчисли полът на детето.

Какво представлява овулацията?

Овулацията е излизане от яйчника на зряла репродуктивна клетка и освобождаването му от еластичната мембрана - фоликула.

 1. От нейното раждане в яйчниците на жената живеят няколко милиона незрели яйцеклетки с различно качество..
 2. По времето на настъпването на репродуктивната възраст техният брой намалява до няколкостотин хиляди.
 3. Чрез овулация узряват само една или две яйцеклетки, готови за оплождане.
 4. Растежът на фоликула и целият овулаторен процес се стимулират от хипофизната жлеза, която произвежда специално вещество - лутеинизиращ хормон. Ако производството на LH е недостатъчно, овулацията не настъпва и бременността не може да настъпи..

Какво е значението на овулацията за въпроса как да се изчисли полът на детето? Яйцеклетката живее само един ден. Ако клетката не бъде оплодена, тя ще умре и след 14 дни жената ще започне менструацията си (регула). Смята се, че ако оплождането е планирано за датата на овулацията или ден преди нея, тогава първите, които ще се приближат до яйцеклетката, ще бъдат по-ефективните сперматозоиди, съдържащи Y хромозома, носители на мъжкия генен материал. Това, което родителите се опитват да използват, когато се интересуват от това как да изчислят пола на детето, така че да се роди син.

Как да изчислите времето си за овулация?

Ако жената има редовен менструален цикъл, изобщо не е трудно да се изчисли моментът на овулация - обикновено това се случва 14 дни преди началото на цикъла. Първият ден от цикъла е денят, в който жената има кървави вагинални секрети, дори и да не са твърде интензивни. Продължителността на освобождаването от отговорност не е важна, може да бъде 2 дни или 8, отброяването трябва да се извърши от първия ден на регулиране.

Как да разберете дали цикълът ви е редовен? Ще трябва да следвате цикъла поне 3 месеца:

 1. Маркирайте първия ден от менструацията си през текущия месец.
 2. Изчакайте да започне следващата регулация..
 3. Пребройте колко дни са минали от предишния старт на менструацията ви.
 4. Пребройте толкова дни напред от началото на следващия период, колкото сте броили последния път, маркирайте деня в календара.
 5. Когато настъпи следващият период (вече трети поред), сравнете датата на тяхното начало с вашата маркировка в календара - ако те са дошли по-рано или по-късно от „планираната“ дата, тогава вашият менструален цикъл е нередовен. Ако дойдат навреме, можем да приемем, че редовните.

Как протича цикълът, без да забременеете?

Като цяло за редовността на цикъла може да се съди по резултатите от наблюдението за поне една година, тъй като менструацията може спонтанно да промени цикъла си, особено при млади момичета. Ако сте сигурни, че цикълът ви е редовен, извадете 14 дни от очакваното му начало, това ще бъде денят на овулацията..

Как се изчислява с нередовен цикъл?

По-трудно е да се изчисли датата на овулация за жени с нередовен цикъл. В този случай има няколко начина за проследяване на овулацията:

 • Ултразвуково наблюдение;
 • използване на аптечни тестове;
 • графика на базалната температура.

С ултразвуков контрол (фоликулометрия) е възможно да се получат най-точните данни с прогнозна точност до 12 часа. Но тази техника не може да се нарече евтина, защото за да получите доказателства за настъпилата овулация, ще трябва да се подложите не на едно, а на няколко ултразвукови изследвания (3-5 процедури).

Аптечният тест за овулация, който е подобен на теста за бременност и се състои в определяне на LH хормона в женската урина (по време на овулаторния период нивото му се повишава), ще бъде по-евтино. Тази техника обаче не може да се нарече точна, тъй като повишаването на нивото на лутеинизиращия хормон понякога се свързва не с овулация, а с гинекологични и други патологии.

Ето как изглежда тестът за овулация.

И накрая, техника, която не изисква никакви финансови инвестиции, е измерването на базалната температура. Измерва се в състояние на пълен покой и следователно изисква известна подготовка..

Подготовка за изчисление

За да начертаете базалната си температура, ще ви трябва:

 • тетрадка или тетрадка;
 • специален термометър;
 • ако термометърът не е електронен, а живачен, ще ви трябва и часовник.

Всичко по-горе трябва да е под ръка, до мястото за спане, дори термометърът трябва да се отърси предварително (вечер) от предишните показания. Това е необходимо за поддържане на пълноценна почивка след сън, когато температурата ще бъде измерена..

 1. Измерванията трябва да започнат в първия ден от менструалния цикъл. Събуждайки се, трябва, без да ставате от леглото, да вземете термометър и внимателно да го поставите в ректума.
 2. След 5 минути извадете термометъра и вземете показанията. Записвайте показанията в тетрадка.
 3. От показанията направете графика с началото в долния ляв ъгъл.

Долната хоризонтална линия трябва да бъде разделена на дни, а вертикалната линия на температурни разделения. Всяко разделение трябва да съответства на 0,1 градуса, тъй като само 0,4 градуса имат диагностична стойност в този процес. Затова се препоръчва да започвате да броите вертикално от 36,1 ° C.

Забележимо повишаване на базалната температура обикновено се появява от 12-14 дни (с 28-дневен менструален цикъл), ако температурата се поддържа на повишено ниво (+0,4 или +0,5 градуса) в продължение на три дни, тогава е настъпила овулация. Как да изчислим пола на дете по време на зачеването по време на овулацията?

 • ако искате да заченете момче, полов акт трябва да се случи не по-рано от ден преди овулацията;
 • ако имате нужда от дъщеря, трябва да имате полов акт 2-3 дни преди овулацията.

Нищо сложно. Това не е таблица на зачеването, определени дати помагат да се изчисли полът на детето..

Как се нанася базалната температура

Вярно ли е, че сперматозоидите с Y хромозома живеят по-малко от тези с X??

Каква е връзката, ще попитате. Факт е, че носителите на мъжкия геном, тоест Y-хромозомните сперматозоиди са много по-подвижни от X-хромозомните, тоест носителите на женския генен материал. Първият обаче живее само 24 часа, а вторият - цели 72. Така се оказва, че по време на овулацията около яйцеклетката могат да присъстват само онези сперматозоиди, които са носители на желания геном.

 1. Ако полов акт се случи в деня на овулацията или деня преди нея, тогава първият, който достигне зрялата репродуктивна клетка на жената, ще бъде пъргавият Y-хромозомен.
 2. Ако полов акт е настъпил 2-3 дни преди овулацията, тогава Y-хромозомите по време на оплождането вече ще умрат и ще останат само X-хромозомите.

Нищо сложно, но в тази теория няма нищо научно потвърдено как да се изчисли полът на детето. Таблицата е 100 процента по-вероятно да оправдае прогнозата, колкото метода за броене на овулацията..

Възможно ли е да се изчисли пола на бъдещото бебе със 100%?

Предвиждайки разочарованието на бъдещите родители, които осъзнаха, че полът на детето не може да се изчисли по зачеване, ще се опитаме да предложим най-отчаяния вариант. Вярно е, че можете да го използвате само за много пари и строго по медицински причини..

Говорим за ин витро оплождане или процедура за ин витро оплождане, комбинирана с генотипиране преди имплантацията (техника ICSI):

 1. ICSI Assisted Reproductive Technology е процедура без точкуване, предназначена за хора с качествени сперматозоидни нарушения и други сексуални аномалии..
 2. Процедурата използва бащиния сперматозоид (еякулат), при който въпреки сложните форми на безплодие може да се изолира морфологично здрава сперма.
 3. Оплождането на избрани зародишни клетки се извършва in vitro, тоест в епруветка, която ви позволява да проверите зиготите за наследствени заболявания и пол.
 4. След като е избрал най-висококачествения ембрион, той се имплантира в бъдещата майка интрацервикално (т.е. той се въвежда през цервикалния канал, разположен между маточната кухина и нейната шийка).

Как да заченете момче или момиче

Как да заченем момче или момиче е въпрос, който тревожи много родители. Всяка двойка, мечтаеща за размножаване, обикновено представлява дете от определен пол и със специфичен характер, външен вид, умения и таланти. Ако изпълнението на последните задачи зависи от много фактори и не винаги се превръща в желания резултат, тогава зачеването на син или дъщеря е осъществимо в повечето случаи. Как да планираме пола на нероденото дете, за да отговорим на надеждите за бъдещето? Прочетете статията и изберете календар за зачеване.

Внимание! Материалът е само с информационна цел. Не трябва да прибягвате до лечението, описано в него, без предварително да се консултирате с Вашия лекар.

Как да заченем момче: маса

Зачеването е сложен биологичен процес, по време на който половите клетки се сливат и се ражда нов живот. Яйцеклетката на жената има постоянен набор от хромозоми - XX, докато спермата на мъжа е различна. Сперматозоидите с XX набор се наричат ​​женски, с XY - мъжки. Зависи коя от хромозомните комбинации ще се свърже с яйцето и от това дали ще се роди син или дъщеря.

Как да родим момче и да угодим на себе си или на съпруга си, следните методи ще помогнат:

 • календар за зачеване;
 • японска таблица за зачеване.

Те използват принципно различен подход. Резултатът обаче винаги е един и същ - концепцията за момче е 100%. Нека разгледаме и двата метода:

 • Календар за зачеване на момчетата.

Календарът за зачеване на момчето отразява дългосрочните наблюдения върху работата на женската репродуктивна система и помага да се установи в кои дни от месеца - преди, след или по време на менструация - вероятността за забременяване е най-вероятна. Можете да се възползвате от него, така че да е момче, използвайки метода Shettles.

За да използвате този метод на практика, ще ви трябва:

 • да знаете деня на овулацията, когато яйцеклетката е готова за оплождане;
 • се придържат към препоръките, формирани въз основа на научните изследвания на Shettles.

Според метода от 8 до 19 дни от цикъла жените имат фертилен период, когато вероятността за бременност достига своите максимални стойности. Започвайки от 20 до 32 дни от цикъла, шансовете за зачеване намаляват няколко пъти.

Повечето жени знаят, че бременността настъпва само в определени дни от цикъла. Но въпросът кои се превръща в проблем. Решава се чрез изчисляване на овулацията. Разберете как да го направите:

 • маркирайте датите в календара, на които е паднал първият ден от вашия период, и изчислете средата на цикъла. Смята се, че тогава яйцеклетката напуска яйчника;
 • измерване на ректалната температура;
 • следете състоянието на тялото.

Надеждни резултати обаче се дават само от качествен тест за овулация и ултразвук.

Според Shettles, за да заченете мъжко дете, помнете следните правила:

 1. Правете любов не по-рано от 12 часа преди овулацията. И още по-добре - в същия ден. Ако това се пренебрегне, сперматозоидите, носещи Y хромозомата, може да не доживеят, за да видят яйцеклетката.
 2. Избягвайте секс за няколко дни преди зачеването. Това ще увеличи броя на мъжките сперматозоиди и ще ги направи по-мобилни..
 3. Стремете се към полов акт, за да доставите удоволствие не само на мъжа. Женският оргазъм е един от факторите, които увеличават шансовете да забременеете като момче.
 • Японска таблица за зачеване.

Японският календар не е свързан с тънкостите на мъжката и женската физиология. Той ефективно се справя със задачата как да изчисли пола на детето до датата на раждане на родителите.

Трябва да използвате тази таблица по следния начин:

 1. В първата таблица на пресечната точка на месеците на раждане на майката и бащата на бъдещото бебе намерете числото от 1 до 12.
 2. Заменете желаното число във втората таблица.

Японският метод няма да даде точен отговор на кой ден да зачене момче. Той ще посочи само месеца, когато това е най-вероятно да се случи. Ето няколко възможни комбинации:

 • Двойките, които имат номер 1 в първата таблица, ще могат да заченат наследник през май, ноември, декември и септември.
 • Притежателите на номер 2 могат спокойно да изберат мъжко име за дете, ако бременността настъпи през първите 2 месеца на зимата, през юни или октомври;
 • 3 - юли, ноември, февруари;
 • 6 - октомври, февруари, май;
 • 12 - март, юли, септември, октомври.

Планирането на пола на бебето е отговорен бизнес. Следователно само няколко начина ще донесат най-добри резултати..

Как да заченете момиче: китайски календар

Китайският календар за зачеване е най-популярният начин за планиране на раждането на малка принцеса. Появява се преди повече от 20 века и се основава на дългосрочни наблюдения на мъдреците от Древен Китай..

Китайският календар на пола е проста таблица. В най-горната си линия, хоризонтално, възрастта на жената е от 18 до 45 години, в които се очаква да настъпи бременност. Клетките от първата колона съдържат имената на всички 12 месеца, в един от които се планира зачеване.

За да разберете през кой месец има повече шансове да забременеете с момиче, са ви необходими следните данни:

 1. Пълната възраст на бъдещата майка, към която са добавени 9 месеца. Факт е, че древните китайци са броили годините на човек от момента на зачеването му от родителите му. Въпреки факта, че това беше малко забравено, таблицата съдържа точно тези стойности.
 2. Месецът, в който имаше желание да забременее.

Например, ако сте на 27 години и 8 месеца (като се вземат предвид 9 месеца от живота на плода), вероятността да забременеете е само през юни, януари, ноември, март или май. Останалата част от годината е благоприятна само за зачеване на момчета..

Въз основа на китайския календар за зачеване на момиче могат да бъдат проследени няколко важни модела:

 • Момичетата на 18–20 години най-често стават майки за момчета. Избягвайте ранната бременност, ако искате да играете с кукли, а не с коли.
 • От 21 до 35 години има период, през който жените раждат повече момичета.
 • От 35-годишна възраст шансовете да имате момче и момиче постепенно стават балансирани. Затова опитайте да сбъднете мечтите си няколко години по-рано или разберете точно в кои месеци 37-годишните също могат да го направят.

Китайският календар за зачеване и планиране на пола на детето е 90% надежден. Но дори това не е достатъчно, за да сме сигурни в раждането на момиченце..

Липсващите 10% могат да бъдат компенсирани чрез метода на Шетълс, който също така предложи редица съвети относно зачеването на момичета:

 1. Планирайте да забременеете няколко дни преди овулацията. Сперматозоидите с женска хромозома са по-бавни от мъжките сперматозоиди, но живеят много по-дълго. За 3-4 дни чакане на зряла женска репродуктивна клетка нищо няма да им се случи, а основните им конкуренти - XY-сперматозоидите - ще имат време да умрат.
 2. Прекарвайте повече време със секс. В идеалния случай го правете всеки ден след края на менструацията, като пропускате деня на овулацията и два дни преди и след това..
 3. Сперматозоидите с Х хромозомата живеят по-дълго в киселинно увреждане. За да се предотврати алкалното рН на женските секрети, представителките на нежния пол трябва за известно време да се откажат от получаването на удоволствие..

Как да се роди момче или момиче е важно за много семейни двойки. Но още по-важно е детето да се роди здраво и силно. Ето защо, когато планирате бременност, откажете се от лошите навици и се подложете на цялостен медицински преглед..

Автор: кандидат на медицинските науки Анна Ивановна Тихомирова

Рецензент: кандидат на медицинските науки, професор Иван Георгиевич Максаков