P.S. Искането е глупост да пиша като това, което ми е по-скъпо - бебе или красота и всичко това не е да се пише! постът не е за вас. )) Празник

 • Начин на живот - бременност
  • 3 Външен вид и лични грижи
  • 6 Продукти за бременни жени
 • * Общностни правила
 • Изключено
 • Документи, обезщетения и плащания
 • 3 Срок на бременността
 • 4 Тегло, наддаване на тегло
 • 5 Подготовка за раждане
 • 6. Форма и размер на корема
 • 6. Информация за бременни жени
 • 6 Понижено до бебето
 • Разни

Потребителски коментари

 • 1
 • 2

Вече го бях свалил още преди бременността, но тъй като от 38 кг качих тегло до 58 кг в първото Б, имах още един пъп)))

Аз свалих истината тук с 21, като, сякаш отидох на следващата среща, за да не влетя)))

Но тогава тя изобщо не се намесваше, една кола сега щеше да попречи на 100 паунда

След първата бременност я вкарах всичко след една година някъде, забравих всичко, вкара се малко болезнено, но като цяло изобщо не прераства.

По форма самата дупка е почти назад (по време на бременността, към третия триместър, дупките се разтягат както отдолу, така и отгоре хоризонтално). Но долната дупка, която беше вътре в пъпа, стана по-висока и обецата виси малко по-различно ((((

Но нищо не можете да направите за това

Сестра ми свали обецата, когато коремът й започна да расте и когато роди я облече. И всичко е готино.

Посъветваха ме да го сваля, нищо не се разтегна, нито капка, или по-скоро веднага след раждането спектакълът не беше много добър, но след това всичко се нормализира. Не мога да си представя огромен корем и обеца.

Излетях на около 21 седмици и също започнах да се изчервявам и дърпам. Аз също се притеснявах) в крайна сметка всичко се нормализира, нищо не се разтегна и не зарасна, коремчето, което беше преди Б, това е. Поставих обицата почти веднага след болницата.

Първо го свалих, после го облякох, той се вкопчи във всичко и ме заболя. По-добре е да го свалите и облечете след раждането, мисля, че няма да прерасне.

Имам повече въпрос, за да може кожата да се възстанови по-късно... Може би обицата ще помогне да се разтяга по-малко. Все още не ме притеснява, но се появи зачервяване

Кога беше премахнат? Зачервяването беше?

Сега започнах да се изчервявам около горната дупка, свалих го за два дни, мина и сега го сложих отново и отново се изчервява, макар че не се вкопчвам в нищо))) нямаше това през шестия месец?

въпреки че ми се случва, снимам за няколко дни. Измивам всичко с пероксид, дезинфекцирам и го поставям обратно. но мога да нося само златни пиърсинги, за останалото по принцип всичко веднага набъбва и става червено.

Имах пиърсинг, свалих го, когато стомахът ми стана голям и кръгъл. седмици след 30. Свалих го поради факта, че на кръгъл корем като барабан, обецата грозно се открояваше през дрехите - е, може би не изглеждаше толкова критично, но не ми хареса.

и имам участък. точно тук е този джъмпер на кожата, който го държи и се превърна в участък почти от първите дни, когато коремът започна да расте. сега изглежда побелява, свива се.

от 30 седмици и някъде до 2 бебешки месеца, нищо не ме е обрасло

Как да запазите пъпа си пробит по време на бременност и да го носите след раждането

Бременността е прекрасно и отговорно време в живота на жената. А за мнозина декорацията на корема е онази част, без която те вече не се чувстват комфортно.

Как да запазите пъпа си пробит по време на бременност

Не е необичайно младите майки да свалят бижутата преди непосредственото раждане, за да запазят пробива, а преди това трябва да се съгласят със следните точки. Това е необходимо, за да се минимизират стриите.

 • Пъпът ви не стърчи много, което означава, че бижутата ще се придържат до минимум.
 • Фактът, че кожата от белези е по-груба и ще изисква внимателно смазване с мехлеми, които омекотяват кожата.
 • Също така трябва да погледнете как се прави пункцията, тя трябва да бъде леко наклонена, това е необходимо, за да не се разкъсат силно тъканите, когато коремът започне да расте.

Ако можете да отговорите положително на двете предишни точки, тогава бижутата могат да бъдат премахнати непосредствено преди раждането. Но това не дава 100% гаранция, че няма да имате опъване на кожата, може дори да премахнете бижутата по-рано.

Според наблюдения във форума, пъпът е много слабо обрасъл по време на бременност, очевидно поради факта, че кожата е опъната, а имунната система отслабва. Подобна комбинация от фактори прави възможно след раждането отново да носите така любимите си бижута..

Кога да премахнете пиърсинга на корема по време на бременност

Без значение колко сте привързани към бижутата си, то ще трябва да бъде премахнато поне преди самото раждане. Но ако пункцията е направена под ъгъл, тогава можете да влачите времето колкото е възможно повече до момента, в който кейът започне да се придържа към дрехите и само в този момент да го замените с копринена нишка.

След като събраха малко информация в интернет, беше разкрито, че майките изчакват средно до 25-30 седмици и след това сменят пиърсинга на копринена нишка и по този начин мнозина успяват да запазят пиърсинга на пъпа след раждането

Увеличаване на дупката по размер

По време на бременност коремът расте и кожата се променя, появяват се пигментации и стрии. Стриите са генетично обусловени, използването на специални кремове не гарантира тяхната профилактика.

Не забравяйте да се погрижите за пробивната дупка, има малко количество белези и тя се разтяга по-добре. Невъзможно е да се предскаже дали размерът на дупката ще се върне към предишния си размер след бременност, всичко зависи от свойствата на кожата.

Заключение

За да носите пиърсинг след раждане, трябва да направите пункция средно три години преди бременността, като в този случай рядко прераства, ако го премахнете на 25 седмици и го замените с копринен конец

Иля Козел

Аз съм разработчик, който работи сам. Моля, помислете за абониране за нашата група във Вконтакте

Пиърсинг по време на бременност

Статии за медицински експерти

Пиърсингът по време на бременност винаги е пораждал много въпроси за бъдещите майки. В крайна сметка не е известно дали по някакъв начин влияе върху хода на бременността, носи ли опасност. Всъщност има много плюсове и минуси при носенето на обеци, докато носите бебе. Тези и други въпроси трябва да бъдат разгледани по-подробно..

Може ли да се носи пиърсинг по време на бременност??

Ако пиърсингът е бил направен много преди планирането на бременността и раната е имала време да се излекува, тогава няма опасност за това. Освен това е доста безопасно както за майката, така и за бъдещото дете. Друг е въпросът дали раната е прясна. Коремът започва да расте и е малко трудно да се излекува пункцията, което може да доведе до проникване на инфекция.

С увеличаване на матката, кожата на корема също започва да се разтяга, това може да доведе до промяна в диаметъра на пункцията и нейното изместване. Това обикновено носи много неудобства. Освен това вероятността от инфекция остава висока. Ако раната започне да се подува и гние, е необходимо незабавно да се консултирате с лекар..

Металните бижута могат да донесат много неудобства на родилката поради бързо нарастващ корем. Следователно металът трябва да бъде заменен с гъвкав политетрафлуоретилен. Обикновено тя не се отхвърля от тялото и не причинява дискомфорт. Преди самото раждане бижутата трябва да бъдат премахнати..

Що се отнася до същността на самия въпрос, можете да носите пиърсинг по време на бременност, но с изключително внимание. Ако раната не е имала време да се излекува, тя трябва да бъде внимателно наблюдавана и постоянно обработвана със специални средства, дори пероксидът ще направи. Това ще предотврати проникването на инфекция в тялото. По принцип всяка жена сама решава дали да носи бижута или не. Но все пак се препоръчва да се консултирате с лекар за това.

Пиърсинг на пъпа по време на бременност

Напоследък пиърсингът стана много модерен и популярен. Толкова много, че много жени го правят по време на бременност, като по този начин се опитват да украсят растящия им корем. Важно е да се спазват специални правила, благодарение на които носенето на бижута ще донесе само положителни емоции и няма да навреди.

Така че, пробитият пъп трябва да заздравее напълно преди бременността, това значително ще намали риска от опасни инфекции да влязат в тялото през съществуваща рана. С увеличаването на матката кожата на корема също започва да се разтяга. Това явление води до изместване в диаметъра на раната. В резултат на това изцелението е почти невъзможно..

Необходимо е да се разбере, че имунната система на жената е силно отслабена. Следователно ще отнеме много време, докато пункцията заздравее. Това също носи риск от инфекция. Носенето на удобни бижута е важно. Металните обеци носят много неудобства. Те обикновено се отхвърлят от тялото, което може да доведе до възпаление и гниене. Преди самото раждане обицата се отстранява.

Не си струва да пробивате пъпа директно по време на бременност. В края на краищата, както е описано по-горе, тялото на жената е отслабено, така че всяка инфекция може свободно да влезе в него. Освен това, поради намаляване на защитните функции на тялото, съществува риск раната просто да не може да се обраства и постоянно променящият се размер на корема няма да позволи това да се случи. Следователно рискът от инфекция остава висок. От всяка жена зависи дали да пробие пъпа или не. Но трябва да претеглите всички възможни рискове..

Как влияе пиърсингът на пъпа върху бременността?

Необходимо е да се разбере, че пробиването на пъпа не е толкова важна процедура, за да се направи директно по време на бременност. Трябва да се признае, че за нормално заздравяване на рани трябва да се спазват всички защитни условия. По време на раждането на бебе това е почти невъзможно. Тялото е много отслабено и не е толкова лесно да се уверите, че нищо не попада в раната. Това води до много негативни последици. Поради тези причини експертите силно обезкуражават пиърсинга директно, докато носят дете..

Струва си да се откажете от бижутата, защото има възможност за инфекция с различни заболявания, които се предават чрез кръвта. Да, такъв проблем може да бъде излекуван по всякакъв начин, но не забравяйте за риска за бебето. Пиърсингът по време на бременност също не си заслужава, защото много специалисти в този случай третират бъдещото място на пункция с антибиотици и това е изпълнено със сериозни последици за развиващото се тяло на бебето.

Някои майки изобщо не се страхуват от тази информация. Струва си да се отбележи, че в допълнение към заплахата за живота на бебето, самото място на пункцията може да се деформира. Ето защо такава желана декорация ще донесе изключително негативни емоции. Във всеки случай пиърсингът трябва да бъде пренасрочен за по-благоприятно време. Не бързайте да пробивате пъпа и да застрашавате собственото си здраве и бебето.

Вреда от пиърсинг по време на бременност

Легитимното вълнение при мама може да предизвика самите места на пункция. В крайна сметка именно чрез пъпната връв бебето „комуникира“ с майка си. Имаше много случаи, когато прободната дупка беше разтегната и по този начин донесе много неудобства на жената. Всъщност такъв ефект има много негативен ефект върху тялото. Отслабен имунитет, невъзможност за защита - всичко това води до проникване на вредни инфекции в организма. Да, те могат да бъдат излекувани, но само повечето лекарства по време на бременност са забранени. Всичко това може да има сериозни последици. Заслужава ли си пиърсингът? Може да няма никаква вреда от това. Но рискът от развитие на неблагоприятна ситуация се увеличава всеки ден..

Освен това обицата през цялото време ще трябва да се маха. Невъзможно е да се направи ултразвуково сканиране с нея и по време на раждането тя ще създаде много неудобства. При дълги периоди на бременност коремът расте, пункцията се деформира, раната е постоянно неспокойна. Рискът от развитие на възпаление или разпад е голям. Затова си струва да се откажем от тази идея. Пиърсингът е добър и красив, но не е сравним с майчинството. Винаги трябва да претегляте плюсовете и минусите. Да, красива е, но не е подходяща през периода на бременността..

Може ли да се носи пиърсинг на корема по време на бременност??

Пиърсингът на пъпа е вид пиърсинг на тялото. В момента този вид декорация и самоизразяване е доста популярен. Така момичетата се опитват да се откроят и да подчертаят своята красота..

Много жени имат пиърсинг в пъпа, но по време на бременността идва период, в който задават въпроси дали може да се носи по време на носене на дете и как може да повлияе на здравето?

Какво е пиърсинг?

Пиърсингът (в превод от английски пиърсинг - „пункция“) е вид модификация на собственото тяло, чрез пробиване на кожата с по-нататъшна цел носенето на бижута. Такова понятие като "пиърсинг" означава не само самия процес на пиърсинг, но и дупките, които се получават по време на него, както и бижута.

Съвременните пиърсинги се правят на почти всяка част от тялото, но най-популярните са:

 1. Уши.
 2. Устни.
 3. Език.
 4. Вежди.
 5. Пъп.

Модерните салони са готови да предложат своите услуги за пробиване на всяка част от тялото, сертифицирани професионални работници с медицинско образование..

Важно! Пиърсингът на интимни места набира все по-голяма популярност.

Как влияе пиърсингът на бременността??

В случай, че по време на бременността момичето вече е имало пункция и е носело бижута, тогава не трябва да се притеснявате за никаква вреда, която ще бъде нанесена на детето или здравето на майката. В този случай медицината не поставя никакви ограничения..

Започвайки от първите месеци на бременността, когато коремът все още не е започнал да се увеличава по размер, пиърсингът по никакъв начин не трябва да пречи на естествения ход на гестационния процес. Но с увеличаването на срока, заедно с постоянния растеж на плода и съответно корема, могат да възникнат следните проблеми:

 • стрии;
 • уголемяване на пробивната дупка;
 • възпаление;
 • появата на белег.

Освен всичко друго, кожата на корема започва да се разтяга и бижутата влизат в контакт с дрехите, което причинява дразнене, зачервяване, дискомфорт, а в някои случаи и сълзи.

Струва си да се отбележи, че пиърсинг стрии зависи преди всичко от вида на кожата и генетичното предразположение. Невъзможно е да се каже със сигурност как ще реагира пъпа с пиърсинг, затова за дълги периоди е най-добре да откажете това бижу.

Ако жената реши да напусне пиърсинга въпреки възможния дискомфорт, е необходимо да се внимава тя да не се придържа към дрехите и е трудно да я докосне с ръка. Но на определен етап от бременността, кожната примка над канала все още ще се простира толкова плътно, че обицата ще бъде стегната в дупката и ще разтрива кожата. Следователно все още трябва да премахнете бижутата.

Ако въпреки това се появиха белези и те не изчезнаха известно време след раждането, тогава можете да се справите с този проблем с помощта на лазерни технологии в професионални медицински центрове. За тези цели се използва технология за лазерно напластяване..

Полезен съвет! За да предотвратите появата на стрии, трябва редовно да използвате специални кремове или масла на мястото близо до пъпа, благодарение на това ще бъде възможно да се сведе до минимум рискът от тяхното развитие.

Най-застрашени са онези жени, които са правили процедурата за пробиване на пъпа 12-18 месеца преди бременността. Това се дължи на факта, че към този момент каналът все още не е формиран окончателно, поради което ще претърпи промени. В резултат на това се изисква много по-внимателна антибактериална грижа и редовно изплакване, поне 2 пъти на ден..

Ако пренебрегнете тези банални, но необходими предпазни мерки, тогава рискът от различни инфекции се увеличава, от които ще бъде доста трудно да се отървете..

Пиърсинг - ревю

Пиърсинг на пъпа по време и след бременност. снимка на корема и след раждане. Съвет - как да поддържате пункция по време на бременност.

Когато бях на 16 години, реших, че за мен е жизненоважно да си пробия пъпа. Видях в магазина обеца пеперуда, много красива червена и много исках да си я купя и да си пробия пъпа. Разбира се, майка ми беше против, но като упорит тийнейджър все пак спестих от стипендията и я купих. Щях да се пробия (не е необходимо да правя това в никакъв случай), т.н. не останаха пари за салона. Взех страхотна игла, но не се получи, набодох я, но не я пробих. Добре, че живеех в хостел и намерихме един приятел, който прави пиърсинг, той ми го проби. Веднага ще кажа, че много ме боли, едва не припаднах. Той лекува дълго време, постоянно трябва да се обработва! Но пункцията беше направена успешно, равномерно, красиво и ми мина много добре, плюс това е стимул постоянно да поддържам корема във форма.

Когато забременях, си помислих как мога да поддържам пиърсинга си, за да не прераства след раждането. По това време пункцията беше вече на почти 12 години. Но ушите ми са обрасли бързо, ако не носите обеци, помислих, че пъпът също може да се стегне. Като цяло, без пара, отидох с обицата до 7 месеца, това изобщо не ме притесняваше, но когато стомахът започна да расте бързо и пъпа се изкачи навън, реших да вкарам конец (конец). Сменях периодично конеца и го изтривах с алкохол. И за раждане, аз също дойдох с нея, там ми я отрязаха!

Сложих обицата около 10 дни след раждането. Последната снимка 3 седмици след раждането (беше цезарово сечение). Пункцията не се е променила и не се е разтегнала, но имах късмет с кожата, стомахът изглежда сякаш не е родил!

Кога да премахнете пиърсинга от пъпа по време на бременност и възможно ли е да раждате с обеца? Защо прободеният пъп е опасен и какво ще кажат лекарите

Съвременната мода е разнообразна, от скъсани дънки до тунели за уши. Но въпреки това повечето хора се отнасят адекватно към новите тенденции. Жените носят обеци в ушите си от векове. Ако по-рано това беше знак за богатство и статус, сега е за красота и себеизразяване. Пункциите се правят не само в ушите, популярен е пиърсингът на пъпа.

 1. Възможно ли е да носите пиърсинг в пъпа по време на бременност
 2. Предимства и недостатъци
 3. Възможно ли е да се пробие пъпа в ранните етапи
 4. Да го нося ли по-късно?
 5. Кога да премахнете пиърсинга на пъпа: индикации
 6. Ако по време на бременност пробива прободен коремен бутон, струва ли си да го премахнете
 7. Възможно ли е да смените обицата по време на бременност в пъпа
 8. Възможно ли е да се роди с пиърсинг в пъпа
 9. Полезно видео

Възможно ли е да носите пиърсинг в пъпа по време на бременност

Пиърсинг - пробиване на пъпа, когато в завършената дупка се вмъкне обица. Най-често това се прави от млади момичета. Но когато една жена забременее, възниква логичен въпрос: възможно ли е да продължите да носите такова бижу? Какъв ефект ще окаже това върху детето?

Предимства и недостатъци

Силно не се препоръчва да се пробие пъпа по време на бременност. Първо, това може да повлияе негативно на детето, второ, риска от инфекция и, трето, раната ще заздравее по-дълго от обикновено. Но дори когато носите дете, в някои случаи е забранено да носите бижута..

Ако една жена е направила пиърсинг през първите седмици на бременността, но не е знаела за това, тогава хигиената на дупката трябва внимателно да се следи. Имунитетът е отслабен и е лесно проникването на инфекции, така че трябва да дезинфекцирате мястото на пункцията и да го избърсвате редовно.

Възможно ли е да се пробие пъпа в ранните етапи

Ако пиърсингът е направен много преди зачеването, то през първите месеци, когато коремът е малък, бижутата могат да се носят.

Веднага щом се появи дискомфорт (с изпъкнал пъп, голям корем), трябва да премахнете обицата.

Може да донесе допълнителен дискомфорт - разтрийте пъпа, провокирайте възпаление и дразнене, оставете опъване.

Да го нося ли по-късно?

В последните етапи на бременността коремът е с впечатляващи размери, пъпа често изпъква. Следователно декорацията е неподходяща и само ще предизвика неприятни усещания..

Лекарите определено ще ви помолят да премахнете продукта преди раждането, независимо от метода: естествено или цезарово сечение. След раждането на бебето можете да поставите бижутата на обичайното място, като спазвате предпазните мерки и хигиенните правила.

Кога да премахнете пиърсинга на пъпа: индикации

Наложително е да премахнете обицата при болка, рани, възпаление или дразнене.

Важен възел на кръвоносните съдове се намира в пъпа; ако в него попадне инфекция, могат да възникнат сериозни проблеми със състоянието на жената и плода.

По време на бременността имунитетът е отслабен и най-уязвим..

Преди да роди, акушерът също ще ви помоли да извадите бижутата.

Ако по време на бременност пробива прободен коремен бутон, струва ли си да го премахнете

Сърбежът по време на бременност е приемливо събитие. Пъпът е под натиск от нарастващата матка и коремни мускули, поради което възникват подобни усещания. Когато има пиърсинг в него, той може да причини допълнителен дискомфорт, особено от петия или шестия месец. Ето защо, започвайки от втория триместър, лекарите съветват да премахнете бижута.

Продуктът може да провокира, на фона на сърбеж, възпаление и дразнене. Желанието да се надраска корема понякога възниква от обица с резба, тъй като разтрива изпъкналия пъп или материалът, от който е направен продуктът, причинява алергична реакция.

Трябва да свалите бижутата веднага щом се появят неприятни усещания, за да не предизвика негативни последици..

Но дори и след отстраняване на пиърсинга, мястото на пункцията трябва да се гледа:

 1. Избърсвайте редовно с хигиенни продукти.
 2. Смажете с масло или крем, за да не се разтегне дупката.
 3. Използвайте дезинфектант, за да предотвратите инфекция.

Възможно ли е да смените обицата по време на бременност в пъпа

Можете да смените бижута по време на бременност, но с повишено внимание:

 1. Материалът на продукта не трябва да причинява алергии и дискомфорт. Препоръчително е да се изключат златни и метални обеци.
 2. Преди да се смените, изцапайте ръцете със сапун.
 3. Третирайте пункцията с дезинфектант.
 4. Изтрийте и дезинфекцирайте новите бижута също толкова старателно..
 5. Поставете внимателно на място.

Лекарите настоятелно препоръчват премахването на пиърсинга през втория триместър. Трябва да се съсредоточите върху благосъстоянието, дискомфорта и нарастващия корем, когато бижутата могат да се търкат, да причиняват възпаление или дразнене.

Ако пациентът желае да носи продукта преди раждането, тогава трябва да се използва обица от гъвкав материал, така че да може да се огъне под формата на корема. Най-често използват тефлон или друго име - политетрафлуоретилен.

Възможно ли е да се роди с пиърсинг в пъпа

Раждането с пиърсинг не е разрешено. Разбира се, някои лекари с естествено раждане могат да оставят обеца в пъпа, но това е по-скоро изключение или по споразумение в частна клиника.

По време на цезарово сечение бижутата трябва да бъдат премахнати непременно. Не трябва да носите продукта веднага след раждането на детето, препоръчително е да изчакате няколко месеца, за да укрепите и възстановите тялото.

Пиърсингът, докато носите дете, не е най-подходящото и безопасно бижу.

Лекарите настоятелно не препоръчват да се прави пункция на пъпа по време на бременност и да не се носят бижута до самото раждане. Жената трябва да разбере всички рискове, които този малък продукт може да крие. По-добре е да сложите обеца след няколко месеца, когато тялото и стомахът се нормализират. Здравето и безопасността на вашето бебе трябва да бъдат приоритет в такъв важен момент от живота..

Пиърсинг и бременност

Въпросът дали е възможно пиърсинг по време на бременност и има ли особености на такъв пиърсинг има два взаимно изключващи се отговора: да и не.

Да: ако пиърсингът е направен отдавна, пробивите са зараснали и се чувствате комфортно с бижутата.

Не: ако възнамерявате да си правите пиърсинг по време на бременност, особено пиърсинг на зърната, пъпа, гениталиите.

Освен това, ако няма да се разделяте с бижута след раждане и кърмене, просто трябва да знаете за PTFE - политетрафлуоретилен или тефлон, който ще ви бъде много полезен, за да запазите пиърсинга по време на бременност и в никакъв случай да не навредите на себе си или на бебето си..

Прочетете за всички нюанси по отношение на изразените въпроси по-долу. И има нюанси. От какво да се страхуваме, дори и при напълно излекувани пункции? Какво да правим с пиърсинг на зърната? Какъв вид декоративни материали мога да използвам? Трябва ли да махна бижута, преди да отида в болница? И т.н..
Пиърсинг по време на бременност: нюанси, възможности и забрани
Нови пиърсинг по време на бременност и нездравословни пункции

Периодът на бременността се характеризира с промени в тялото на жената, не само на физическо ниво, но и на биологично. Тялото е фино регулируема система и всеки отказ води до негативни последици, дори обикновеният хрема може да засегне както бъдещата майка, така и бебето.

Наистина ли се нуждаете от нов пиърсинг по време на бременност? Пункцията може да докосне биологично активни точки, които са многобройни в традиционните места за пункция. В допълнение, местата на пункцията са изобилно снабдени с кръвоносни съдове, така че дори лека инфекция има всички шансове да доведе до тежък възпалителен процес..

Също така трябва да изключите недостатъчно излекуван пиърсинг по време на бременност, започвайки от първите дни. Дори при безусловен стерилитет, възпалителният процес, възникващ по време на зарастване, може да доведе до негативни последици, до спонтанен аборт. Следователно, когато настъпи бременност, бижутата трябва незабавно да бъдат премахнати от незараснали пункции и да се остави на пробивите да прераснат, като се спазват внимателно всички хигиенни изисквания..
Пиърсинг по време на бременност с дългогодишен пиърсинг. PTFE и бижутерски материали

Ако вашият пиърсинг е на 2-3 години и пробивите са напълно излекувани, тогава няма причина да го откажете поради бременност. Но само докато се чувствате комфортно.

Погрижете се първо за пиърсинга на корема си. При най-малката проява на дискомфорт бижутата трябва да бъдат премахнати. И най-хубавото - с първоначалното увеличаване на корема. За да предотвратите обрастването на пункцията и до самото раждане, нищо няма да ви безпокои, използвайте PTFE декорация, по-познатото му име е тефлон.
PTFE е уникален полимер с изключителни физични и химични свойства

Той е изключително устойчив на температурни промени и винаги остава гъвкав - при всякакъв студ или жега, които човек може да понесе. PTFE не се навлажнява с вода, органични разтворители или мазнини, поради което бактериите просто не могат да се развият върху него, тъй като няма условия за жизнената им дейност.

По отношение на устойчивостта на въздействието на химически активни вещества, PTFE превъзхожда дори благородните метали: той е инертен спрямо основи, киселини и дори "aqua regia" - смес от азотна и солна киселини, която разтваря златото.

PTFE се използва активно в медицината, тъй като има най-висока степен на съвместимост с човешкото тяло. Използва се в трансплантацията и биоинженерството. Не причинява отхвърляне, раздразнение, еластично и фантастично силно. С него можете да предприемате всякакви процедури, както козметологични, така и медицински.

Естетичните свойства на PTFE са много разнообразни: можете да изберете прозрачен материал, който никой дори няма да забележи, можете да използвате бижута, в които прозрачният PTFE е рамка, например, за красив кристал - изглежда много впечатляващо не само за бременни жени, можете да си купите цветна пластмаса, включително флуоресцентни пигменти, които "светват" в ултравиолетова светлина. Между другото, можете сами да направите бижута от PTFE - това не е никак трудно.
Други материали за пиърсинг при бременност

Пиърсинг бижутата се изработват от голямо разнообразие от материали: слонова кост, дърво, пластмаса, злато, платина, сребро, хирургическа стомана. Ако обаче в обичайното състояние изборът на материал трябва да бъде изключително отговорен - не трябва да сте алергични към материала, той трябва да бъде инертен към външни влияния и т.н., тогава в състояние на бременност сте отговорни не само за себе си, но и за живота на бебето, така че бъдете максимално внимателни!

Говорихме за най-добрия вариант - PTFE декорация - по-горе. Какво друго можете да използвате? Титан, биопластмаса, благородни метали - платина, злато, сребро с висок стандарт. Някои хора обаче са алергични към тези метали, макар и изключително рядко. Понякога може да се появи само по време на бременност. Ако възникне някакъв дискомфорт в областта на пробиване, бижутата трябва да бъдат отстранени незабавно!

Не причинява алергии, хирургичната стомана е инертна на влияния. Но пиърсингът по време на бременност, особено в пъпа и зърната, е придружен от промени в пропорциите на тялото и следователно бижута от нееластични материали могат да доведат до нараняване, а в областта на пъпа дори до разкъсване.
Пиърсинг на зърната и бременност

Най-противоречивата тема за пиърсинг по време на бременност е пиърсингът на зърната. Някои експерти казват, че няма нищо лошо в носенето на бижута в зърната (не забравяйте, че говорим само за напълно излекуван пиърсинг, който е на 2-3 години!). Други съветват при първите новини за бременността да махнете бижутата и да оставите зърната да прераснат, така че лактацията (хранене с мляко) да премине без никакви "изненади".

Както при всичко, няма категоричен отговор на този въпрос. Ако няма да кърмите бебето си, тогава трябва да се грижите само за собственото си благополучие (това е обсъдено малко по-горе). Ако се предполага, че е кърменето, може наистина да се наложи да прерастите допълнителните дупки..

Но ако решите да нахраните бебето и да поддържате пиърсинга по време на бременност, тогава определено не можете да направите едно нещо - хранете бебето с непочистени бижута! Не можеш! Подобна екзотика може да доведе до ужасни последици - детето може просто да погълне бижутата или да се задави с тях. И не бива да се мисли, че всичко е добре фиксирано и бебето никога няма да може да направи това: опитни майки знаят с каква невероятна сила може да суче едно дете - то може да пробие кожата и... Дали такава възможност заслужава съмнителна красота по време на бременност?
До родилния дом

Когато отивате в болница, бижутата трябва да бъдат премахнати - просто няма да бъдете допуснати до родилната зала с тях. Единственото изключение може да бъде предварително споразумение, ако например раждате в частна клиника. Но е задължително предварително да обсъдите наличието на пиърсинг.!

Пиърсингът, запазен по време на бременност, ако не причинява дискомфорт и е излекуван отдавна, не трябва да пречи на раждането. Дори ако трябва да се направи цезарово сечение, пиърсингът на пъпа няма да бъде засегнат: разрезът се прави по-близо до областта на слабините.

Общите изводи от всичко по-горе са както следва:

излекуван пиърсинг по време на бременност не е противопоказан, стига да не причинява дискомфорт;
най-добрият материал за бижута е PTFE;
по принцип е нежелателно да се прави пиърсинг на зърната преди бременността, но ако съществува, е невъзможно да се храни бебето с майчино мляко, без да се махат бижута във всеки случай;
когато отивате в болница, всички бижута трябва да бъдат премахнати, ако не е имало предварително съгласие с лекаря;
поддържането на най-строга лична хигиена при носене на пиърсинг по време на бременност е особено важно.

Може ли да се носи пиърсинг на корема по време на бременност?

Пиърсингът на пъпа е популярна декорация на тялото, особено за новородените майки. Самата обица е безвредна на това място, тъй като е направена или от медицинска сплав, или от благороден метал. Трябва обаче да се има предвид, че пробитият пъп има тенденция да се разтяга по време на бременност. Зоната може да промени формата си и наличието на обеца ще причини дискомфорт или болка. За да избегнете проблеми с пиърсинга и същевременно да запазите красотата на корема, трябва предварително да вземете превантивни мерки..

Може ли да се носи пиърсинг на корема по време на бременност?

Ако сте били пробити много преди бременността, раната най-вероятно вече е зараснала и рисковете са минимални. В ранните етапи пункцията няма да пречи по никакъв начин. По-късно, когато коремът започне да расте по размер, обицата може да причини дискомфорт. Металните изделия са най-неудобните. Изход от ситуацията е да замените метала с декорация от гъвкав политетрафлуоретилен (тефлон).

Предимства на тефлонов "прът" в пъпа:

 • лесно;
 • гъвкав;
 • хипоалергичен;
 • не се привлича от магнит.

Обицата от полимерен материал не се отхвърля от тялото. Такива бижута е разрешено да се носят до самото раждане..

Опасности от пиърсинг на корема по време на бременност

Лекарите са скептични относно пробиването на пъпа директно по време на бременност. Ако това не е важно за вас, препоръчително е да изоставите идеята и да я приложите няколко месеца след раждането. В противен случай се придържайте към следните правила за безопасност:

 1. Изберете високо оценен салон.
 2. Уверете се, че пиърсингът със сигурност ще носи ръкавици, след като отворите опаковката във ваше присъствие. Всички инструменти за многократна употреба се стерилизират в автоклав, а инструментите за еднократна употреба са в невредима опаковка.
 3. Стаята за процедурата трябва да бъде чиста, без следи от кръв, мръсотия и чужди миризми.
 4. Директно пункция в областта на пъпа се прави изключително с еднократна игла.
 5. Бижутата трябва да са стерилни, в оригиналната си опаковка.

Също така трябва предварително да вземете предвид всички възможни рискове. Неспазването на санитарните стандарти, използването на инструменти за многократна употреба без висококачествена стерилизация е изпълнено с хепатит В, С, ХИВ.

Имунитетът по време на бременност е много по-нисък, така че инфекцията се разпространява десет пъти по-бързо, когато попадне в тялото. Чрез кръвта се предава на детето.

Ако сте избрали добър салон и всички препоръки се спазват, вероятността от инфекция е минимална. Никой майстор обаче не може да гарантира 100% безопасност..

Възможни промени с пиърсинг на пъпа по време на бременност и раждане

Започвайки през втория триместър, пробит пъп изисква повишено внимание. С увеличаването на обема на корема се увеличава и дупката за пробиване. В някои случаи процесът води до възпаление на мястото на пункцията. Основни причини:

 • силно разтягане на кожата;
 • неспазване на правилата за лична хигиена;
 • постоянно триене на пиърсинга върху дрехите.

Всяко невнимание може да доведе до нараняване на пъпа. За да предотвратите усложнения, трябва да замените навреме металните бижута с по-гъвкава или копринена нишка. Най-добре е да правите това на 5-6 месеца, докато коремът не е много голям..

Предпазни мерки

За да се предотврати възпалението, трябва постоянно да се гледа пиърсингът на пъпа. По време на бременност зоната изисква повишено внимание, тъй като е пряко свързана с плода. Методи за профилактика:

 • Третирайте пъпа си с антисептик всеки ден. Най-безопасните вещества са алкохолните тинктури от билки, като невен или лайка.
 • За да направите кожата в корема по-еластична, използвайте специални кремове и мехлеми.
 • Ефективно средство срещу стрии и увреждане на кожата е нерафинираното студено пресовано кокосово масло. Преди приложение се препоръчва тест за алергия.

Не забравяйте за стандартните хигиенни правила. Душ всеки ден с помощта на сапун или неутрален гел. В края на процедурата избършете мястото на пункцията на сухо.

Разтегнатият и пробит пъп след раждането е често срещан проблем, който възниква, когато еластичността на кожата е слаба. Ако го срещнете, свържете се с опитен пиърсинг за съвет, базиран на състоянието на пиърсинга. Може просто да се наложи да изчакате раната да се излекува сама. В най-тежките случаи пункцията е обрасла. След това малкият белег се отстранява с лазер. Ако желаете, можете да направите нова пункция или да откажете да носите пиърсинг.

Пиърсинг по време на бременност

Повечето млади момичета и жени започнаха да украсяват телата си с пиърсинг. Нашите съвременници са възприели този метод за носене на бижута от древните египтяни. Управляващите слоеве на обществото правят пробиви в различни части на тялото, като по този начин демонстрират своя висок статус. Популярността на пиърсинга нараства всяка година, в тази връзка възниква спешен въпрос - възможно ли е да се направи по време на бременност и какво да се прави със съществуващ.?

Пиърсинг и бременност

На въпрос за пиърсинг по време на бременност, отговорът е да и не. В зависимост от ситуацията:
• В случая, когато една жена е била прободена отдавна, тя вече е свикнала да носи бижута и прободите не гноят, отговорът е - Да.
• Ако просто планирате да си направите пиърсинг, докато сте бременна, отговорът определено е Не.

Когато сте толкова свикнали да носите бижута като това, че не планирате да ги сваляте дори докато сте в болницата и кърмите, трябва да ги замените с политетрафлуоретилен (PTFE) или тефлон.

Пиърсингът от такива метали е много по-лек от златото и няма да навреди нито на бъдещата майка, нито на нейното бебе..

Нов пиърсинг по време на бременност

За никого не е тайна, че в процеса на раждане на дете, тялото на бъдещата майка се променя глобално както физиологично, така и на биологично ниво. Всяко, дори и най-лекото настинка може да повлияе негативно на тялото на бременна жена и нейното неродено дете. Освен това е изключително опасно за различни инфекции и бактерии да проникнат в кръвта на жената, което също може да доведе до необратими последици..

Помислете дали трябва толкова много да рискувате здравето на двама души, или можете да изчакате малко и да се пробиете след раждането..

Тази процедура може да увреди важни активни окончания и кръвоносни съдове, които изобилстват в „любимите“ места за пиърсинг. В процеса на неточна пункция може да попадне всяка инфекция и това определено ще завърши със сериозен процес на възпаление, което е крайно нежелателно по време на бременност.
Необходимо е да се сведе до минимум рискът от незараснали пробиви през периода на бременността. Дори и да следвате всички мерки за подобряване на заздравяването, както и да наблюдавате стерилността му, процесът на възпаление все още протича и съответно може да повлияе неблагоприятно на бременността, дори до преждевременно раждане.
В това отношение, веднага след като разберете за вашата позиция, е необходимо да премахнете всички висулки и да помогнете за ранното заздравяване на пробиви.

Пиърсинг по време на бременност с дългогодишни пункции

В случая, когато сте били пробити отдавна и всички пробиви са се излекували безопасно, това не представлява заплаха за бъдещото ви бебе. Носенето на бижута обаче не бива да ви кара да се чувствате неудобно..

Особено внимание трябва да се обърне на пиърсинга на пъпа. Веднага след като носенето на бижута стане неудобно и коремът започне да расте активно, те трябва незабавно да бъдат премахнати..

За да не пропусне мястото на пункция и в същото време да не се притеснявате за безопасността, трябва да носите тефлонови суспензии.

Бижута от какви материали е по-добре да изберете по време на бременност

В процеса на носене на бебе е по-добре да се откажете от златни, сребърни и още повече бижута от метал. Лекарите съветват да изберете PTFE (тефлон), тъй като поради своите качества той не може да бъде място за размножаване на бактерии и инфекции.
Този материал се използва активно за медицински цели, тъй като е най-съвместим с човешкото тяло..

Тефлонът се използва за трансплантации и се използва активно в биоинженерството. Неговите предимства са също така, че не се отхвърля от човешкото тяло, не предизвиква дразнене, пластмаса е, но в същото време е най-трайната от съществуващите материали..

Тефлоновите бижута могат да останат включени дори по време на козметични и дори медицински процедури.
В днешно време бижутата от PTFE се създават много активно и се търсят. Те могат да бъдат напълно прозрачни и почти невидими за човешките очи, но в същото време вашата пункция няма да заздравее. Също така, прозрачна основа може да се вземе като разрез за красив или дори скъпоценен камък - такива бижута са в голямо търсене не само сред бъдещите майки. Също така към PTFE могат да се добавят специални компоненти, които ще светят в тъмното. Така че можете да изберете отлични заместители на благородни метали, които ще изглеждат също толкова добре, но в същото време няма да навредят на вашето здраве, както и на здравето на вашето дете..

Има и други материали за пиърсинг:

• Дървени декорации;
• слонова кост;
• Пластмасови висулки;
• Злато;
• Платина;
• Сребро;
• Хирургическа стомана.
Необходимо е да се разбере, че по време на бременност си струва двойно сериозно да изберете материала, от който са направени бижутата. Необходимо е да се изключат тези, към които имате алергична реакция, както и тези, които не са благоприятна среда за размножаване на различни бактерии и микроорганизми.
Имайте предвид, че докато носите дете, може да се появи алергия дори към онези материали и метали, които никога преди не са били. Ето защо, ако внезапно започнете да чувствате дискомфорт в областта на пункцията, е необходимо спешно да премахнете всички бижута, за да избегнете нежелани последици, включително възпалителни процеси..

Хирургичната стомана също е един от популярните бодливи материали, но е нееластична.

В тази връзка, докато носите дете, не трябва да носите такива бижута, тъй като при смяна на "обема" на тялото те могат да причинят сериозно нараняване или скъсване.
Във връзка с горното препоръчваме все пак да изберете PTFE бижута, като най-сигурните

Пиърсинг на пъпа по време на бременност

Както обсъждахме по-рано, ако една жена е била пробита няколко години преди „позицията си“, то това е абсолютно безопасно както за нея, така и за нероденото бебе..
Но съвсем различен завой има случаят, когато пункцията се извършва още по време на бременност, тъй като лечебният процес е сложен. Също така, с нарастването на корема, размерът на пункцията ще се разширява поради разтягането на кожата. В допълнение, поради отслабения имунитет, рискът от възпаление и нагнояване на пункцията се увеличава, което е изпълнено с усложнения по време на бременност. Веднага щом забележите появата на възпаление в областта на пъпа, незабавно се свържете с Вашия лекар.

Забелязваме още веднъж, че материалът, от който е направен пиърсингът, също е от голямо значение по време на раждането на дете. Металните бижута, освен възможни алергични реакции, могат да причинят дискомфорт.

В тази връзка лекарите настояват, че те трябва да бъдат заменени с политетрафлуоретилен (PTFE), които се възприемат от всеки, дори и най-капризният организъм и не могат да бъдат отстранени до самото раждане. Но, колкото и да са безопасни бижутата, в родилния дом ще бъде принуден да ги свали, особено ако имате индикации за раждане чрез цезарово сечение.
Като правило, през първия триместър на бременността, пиърсингът не причинява дискомфорт. Но през следващите месеци от срока, поради растежа на корема, размерът на пункцията също става по-голям, което може да причини възпаление. Също така, възпалителният процес може да започне поради факта, че колкото повече коремът расте, толкова повече пъпът става "изпъкнал" и бижутата започват да докосват дрехите, като по този начин нараняват мястото на пункцията. Ето защо, когато коремът вече е достигнал своя "връх", по-добре е да премахнете бижутата.
Както показва практиката, бременна жена сваля пиърсинга си след шестия месец на бременността, тъй като това й причинява неудобство. Впоследствие тя носи по-еластични бижута или дебел копринен конец, който е по-малко привлекателен, но определено ще облекчи пробива от обрастване..

Дори ако сте премахнали пиърсинга от пъпа, пункцията също трябва да се наблюдава и третира със специални обезобразяващи средства. И за да стане кожата еластична, е необходимо да втривате в нея специални кремове с масажни движения.

Също така е необходимо да се спазва хигиената на тялото и изплакнете обилно мястото на пункция със сапунена гъба, след което изплакнете с вода.
Ако сте стигнали до заключението, че искате да си пробиете пъпа по време на бременност, тогава трябва да отложите това до раждането на бебето. В днешно време повечето от пиърсинг салоните са "под земята", така че има малко хора, които спазват санитарните и хигиенните стандарти, а това е изпълнено със заболявания като хепатит и вирус на човешки имунен дефицит. Мисля, че за никого не е тайна, че по време на бременност имунитетът на жената е силно отслабен и тя е податлива на различни заболявания като никой друг.
Дори ако сте убедени в наличието на всички сертификати на салона, те са спазили всички правила за безопасност и работата на професионалисти, препоръчваме ви да спрете пиърсинга преди раждането. Това ще защити както себе си, така и бъдещото си бебе..

Пиърсинг на зърната и бременност

Едно от нещата, което предизвиква повече противоречия от пиърсинга на пъпа, е пиърсингът на зърната..
Мненията на лекарите по този въпрос бяха разделени - някои казват, че ако пиърсингът на зърната е направен преди няколко години и е излекуван безопасно, тогава няма от какво да се притеснявате. Други ви съветват да премахнете бижута веднага щом разберете за вашата ситуация. Това е необходимо, за да имат време зърната да се излекуват и кърменето да не бъде нарушено..
На този въпрос трудно може да се отговори еднозначно. В случай, че първоначално не планирате кърмене, след това наблюдавайте състоянието си. Ако поради растежа на гърдите пиърсингът няма да ви създава дискомфорт, то носенето или не е чисто ваш избор..

Ако сте решили да кърмите, по-добре е да премахнете бижутата в самото начало на бременността, така че пробивите да прераснат.

В случай, че има желание да се нахрани бебето и да се остави пиърсингът за това време, има само един отговор - Не! Този екзотичен вариант води до сериозни последици - детето лесно ще „изяде“ пиърсинга ви, или ще се забие в малката му врата, което ще доведе до смърт дори преди пристигането на екипажа на линейката.
Помислете дали тази „съмнителна“ красота на здравето и живота на вашето дългоочаквано дете си заслужава?

Ако премахнете пиърсинга пред болницата?

Дори ако сте успели да преминете през цялата бременност с пиърсинг, пак ще трябва да го премахнете преди болницата, тъй като в болницата пак ще бъдете принудени да го направите. Забраната за носене на бижута в родилния дом се прилага само ако си легнете по споразумение или планирате да раждате в платена клиника.

Наличието на пиърсинг и желанието да го оставите за целия период на престой в болницата обаче трябва да бъдат обсъдени предварително..

Ако пиърсингът не ви носи неприятни усещания и прободите са здраво затегнати, бижутата няма да пречат на процеса на раждане, дори ако е планирана операция - цезарово сечение.
Красотата, разбира се, изисква жертви, но в никакъв случай за цената на вашето здраве и здравето на нероденото дете. бъдете здрави!

Пиърсинг на пъпа и бременност - опасно ли е? Пиърсинг на носа

Пиърсинг на пъпа и бременност - опасно ли е?

Защо момичетата правят пиърсинг на пъпа? За да се изразите по този начин, да привлечете противоположния пол към вашата личност, да подчертаете красотата и индивидуалността? Всяка жена има свои причини. Със сигурност може да се каже, че днес пиърсингът в пъпа се счита за най-често срещания вид пиърсинг сред младите момичета. Но когато настъпи бременност, възникват следните въпроси: „Какво да правим сега с пиърсинга? Оставете го или го премахнете? "," Какво ще се случи с пиърсинга по време на бременност и ще навреди ли на бебето? "

Пиърсинг по време на бременност - какво може да се случи

Невъзможно е да се погледне в бъдещето и да се каже със сигурност как ще се държат пъпът и обицата, която е в него по време на бременност. При някои момичета външният вид на пъпа остава един и същ през цялата бременност и нищо не му се случва. А за други, в началото на втория триместър, пъпа променя формата си, започва да се издува напред.

В този случай обецата определено ще започне да пречи, ще раздразни кожата и ще хване дрехите. В някои случаи е възможно дори разкъсване на кожата, което особено плаши бъдещите майки. По същия начин дупката от пункцията се разтяга заедно с кожата на корема, която ще се увеличава всеки месец. След раждането някои майки имат пробивна дупка чиста, точно както преди бременността, докато други имат грозен белег на мястото на пункцията..

1. Ако сте взели решение да откажете пробиването:

• След като обицата бъде премахната, наблюдавайте пробиването, докато тя се затегне напълно. Времето на изцеление е индивидуално за всеки човек. При някои пункцията ще отнеме два месеца, а при някои при същите условия може да прерасне цяла година..

• Основното е, че в пункцията не попада инфекция. Ако въпреки това мястото на пункцията се възпали и започне да се пръска, тогава трябва незабавно да се консултирате с дерматолог.

2. Ако е взето решение за запазване на пиърсинга в пъпа. Съвети:

• Разменете обикновена обица с тефлонова щанга. Този материал е гъвкав, което означава, че може да се адаптира към нарастващия корем. Този материал е хипоалергенен. Най-лесният и евтин вариант за предотвратяване на обрастването на дупката е влагането на копринена панделка в нея..

• Важно е да се грижите добре за кожата си, за да избегнете стрии около пъпа и корема. Следователно кожата на корема трябва да се смазва всеки ден със специални кремове и гелове за бременни жени, които сега се продават в аптеките (прочетете инструкциите преди покупка).

Ако в близко бъдеще планирате бременност, тогава е по-добре да откажете пиърсинга, така че да има по-малко проблеми, докато носите дете. Освен това не трябва да правите „пресни“ пункции, които дори няма да имат време да се излекуват правилно преди бременността, а това е изпълнено с усложнения. По време на бременност не трябва да се правят пробиви. Много бъдещи майки признаха, че са се отказали от пиърсинга, когато са разбрали за бременността си, тъй като мирогледът се променя и пиърсингът вече не изглежда толкова привлекателен.

Пиърсинг на носа

В днешно време пиърсингът на носа е много популярен. Ако е направен от професионалисти, той има естетически вид. Но не трябва да забравяме, че това е хирургическа интервенция..

Тази статия се основава на личен опит, тя ще опише процедурата за пиърсинг на носа, последващи грижи.

След като взех решение за пиърсинг на носа, отидох в известен салон в града. Там ми предложиха услуга за пробиване на крилото на носа. Като начало избрах от наличния асортимент обицата, която харесах от медицинска стомана, тъй като съм алергична към метали, тази опция се оказа оптимална. Основното предимство на бижутата от хирургическа стомана е, че не предизвикват алергии.

След това бяха платени услуги, чиято цена включваше цената на обеца, анестетична инжекция, услугите на майстор и продукти за грижа, като цяло цената на пиърсинга беше 1000 рубли. След това отидох в специална стая, където капитанът направи упойка, проби крилото на носа със специална игла (за еднократна употреба).

Мнозина са на мнение, че е възможно да се направи пункция с пистолет, но това не е така: първо, той е за многократна употреба, рискът от инфекция се увеличава; второ, можете да нараните носа си при пробиване. При пробиване с игла не усещах болка, от раната изтичаше само малко кръв и от окото ми течеше сълза. Облекчаващото болката работеше един час.

Раната зарасна за месец. През цялото това време лекувах мястото на пункция и декорацията с антисептични средства, които бяха дадени в салона. Можете да научите повече за това от майстора. В рамките на един месец не можете да смените декорацията, тъй като може да се появят белези. Особено внимателно трябва да нанесете грим, да избършете лицето си със салфетки и кърпа и да се облечете, тъй като можете да се вкопчите в бижутата и да ги извадите от носа си, което е неприятно.

Като декорация можете да използвате специални карамфили (както с нит, така и под формата на спирала, последните са много по-удобни), пръстени от злато или титан, както и подкови.

Пиърсингът на носа ще придаде на външния ви вид пик, само ако е изпълнен правилно и бижутата са подбрани в съответствие с чертите на лицето.