моля, кажете ми ЕФЕКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ЗА МЛЕЧНИЦАТА! Безопасно само за бебе! Моето бебе идва скоро. Бях лекуван както с пимафуцин, така и с тержинан - само съвсем леко подобрение.

"Zalain" - свещи за еднократна употреба, тъй като те нямат системен ефект, т.е. действайте само локално, разрешено по време на бременност и кърмене.

лечението се предписва от ЛЕКАРЯ: ded:

Точно, точно. Четох и мисълта е абсолютно същата.

лечението се предписва от ЛЕКАРЯ: ded:

Съгласен съм, но за тези, които са постоянно в този проблем, списъкът с лекарства, предписани от лекаря, се научава наизуст и лечението е като ходене в затворен кръг, особено след като лекарите лекуват основно ефекта, а не причината.

това е. и какво ще съветваме? причина за лечение или последица? ;) необходимо е да се лекува конкретен случай, а не да се "дъвчат" стандартни лекарства. :)

О, не знам. Освен ако не сте посещавали личния си лекар много, много години и т.н. Обикновено, за съжаление, в нашите консултации лекарите предписват не това, от което имате нужда, а това, от което се нуждаят всички. Изписаха ми "Полигенакс" за млечница, не е възможно на 100% по време на бременност и кърмене. Питам лекаря защо неговите, защо не и други лекарства, защото има толкова много от тях. Лекарят ми отговаря: "Ние ги предписваме на всички!"

През втория триместър ми предписаха супозитории с нистатин в продължение на 10 дни.

Единственото нещо, което ми помогна, бяха супозиториите с нистатин. НО ТРЯБВА ДОКТОР! ФОРУМЪТ В ТОЗИ БИЗНЕС НЕ Е СЪВЕТНИК!

Така че днес ми бяха предписани тези свещи, само в анатомията на противопоказанието - БРЕМЕННОСТ
И не знам какво да правя сега, не ги купих. Вероятно ще се обадя на лекаря в РД и ще попитам какво да правя.

"Zalain" - свещи за еднократна употреба, тъй като те нямат системен ефект, т.е. действайте само локално, позволено по време на бременност и кърмене.

+1. От всички неща, които съм опитвал, това работи най-добре. Единственото нещо е, че е трудно да ги намерите (имахме само една аптека в района).

да.. и това лечение ми е познато..

относно млечница - лекува се до Б. дълго и успешно. когато се излекува, беше най-щастливата жена на света! търговски център "бяха приятели" с млечница в продължение на няколко години! но тези лекарства наистина не са възможни при В.

[QUOTE] Предписаха ми Betadine QUOTE]

+1 и повече клотримазол или полигенакс (по избор).

Изглежда, че само аз се лекувам с Guine-Pevaril.

Не, спасих се само през последната бременност;) Исках и да препоръчам :))

Противогъбичен агент Пимафуцин супозитории - преглед

Изписани са да "сканират" преди раждането, не е ясно защо.

Цената на тези свещи е просто "кон" за 6 парчета, вярвам, почти 100 рубли на свещ, като се има предвид, че те не винаги помагат.

Изписаха ми ги през второто тримесечие на бременността, а не за лечение на млечница, нямах оплаквания от това бяка, но откриха известно количество излишък в маята в цитонамазката и веднага удариха диагнозата.

Между другото, някои уважавани от мен гинеколози смятат, че ако жената не се оплаква от сърбеж, отделяне и други симптоми на млечница, тогава модел на намазване с лек излишък от броя на дрождоподобните микроорганизми може да се счита за съвсем нормален за бременността и не изисква лечение.

Но нашите лекари бързат да нанасят удари по всички фронтове не винаги разумно и предписват натамицин "за профилактика", без да се има предвид, че той "разрушава" цялата флора и може да причини дисбаланса му върху лигавицата. И съм склонен да вярвам, че "Candida" вече започват да се адаптират към него, вторият и следващите пъти с рецидиви пимафуцин помага да се влошава и влошава.

Но го купих, бременна съм, особено съм подозрителна.

Пакетът съдържа 6 свещи за 6 приложения (свещи № 6):

Свещите са бели, дълги половин пръст; трябва внимателно да ги извадите от опаковката, защото лесно се чупи.

Нанасяйте през нощта, докато лежите в леглото, леко натиснете свещта по-дълбоко.

Усещането е, че свещите не се променят много, въпреки че съдържат алкохол, на практика това изтръпване не е, но все още се усеща.

Инструкциите казват, че свещта след въвеждането веднага започва да действа, образувайки пяна, която запълва вагиналната кухина. Всъщност свещта ми не се разтвори напълно, веднага пада сутрин в тоалетната при посещение на тоалетната, разтвори се само наполовина и през последните дни от лечението почти напълно. Между другото, по-добре е да не ходите през нощта по време на лечение със свещи, това е допълнително неудобство за някои жени, не всеки може да издържи до сутринта.

Всъщност в моя случай считам лекарството за почти безполезно, остана малко излишък в маята и по-късно всичко се нормализира от само себе си.

Няма да съветвам, неутрална оценка.

Кой е родил с млечница?

тогава стандартът всъщност също трябва да бъде зададен преди раждането, който е планирал.

но като цяло бях измъчван като капец.
Все още съм в патология, тъй като се оказа, че е алергичен към скинията.
всички лигавици са възпалени.
момичета това беше капец.

Страдах от млечница през първата бременност и сега. Свещите най-накрая не помагат, а само ме влошават. Лавандуловото масло и тенториумният крем помагат, а също така се отмиват с отвара от лайка - облекчава силния сърбеж, но с тях не може да се злоупотребява.
Също така започнах да пия Euphlorin - живи бактерии сутрин и вечер и кефирчици, има благоприятен ефект върху флората на целия организъм. Също така е по-лесно да се изключат сладкиши и нишестени храни, млечница и дисбактериоза като цяло растат и се размножават върху тези неща.

Тя роди първата с доячка - той нямаше нищо. Имах лека почивка на врата си и почувствах, че когато се появи, трябваше да сдържам първите опити, но не го направих и усетих парене. Ето прекъсвача. Не мисля, че е свързан с млечница.

Саниране преди раждане

В края на бременността, когато по всяко време може да се случи среща с бебе, много жени мислят за подготовка за раждане. Един от етапите на подготовка е премахването на родовия канал преди раждането на бебето. Как протича тази процедура? Винаги ли е необходима санитария по време на бременност?

Предимства и недостатъци

Санирането на родовия канал е специално лечение на вагината с агенти, които унищожават патогените. За тази цел лекарят предписва лекарства, които могат да се справят с патогенни бактерии, гъбички и вируси. Предполага се, че такава процедура изчиства родовия канал на жената от опасни инфекциозни агенти. Целта на санирането е да се предотврати среща на новороденото с патогенната флора на майката и да се избегне заразяването му с различни заболявания..

Не само бебето е застрашено от бактерии, които са се установили във влагалището на бъдещата майка. Възпалителните процеси в родовия канал могат да повлияят неблагоприятно на здравето на току-що родилата жена. След раждането матката е отворена рана и всяка инфекция може да влезе вътре доста бързо. Бактериалното вагинално възпаление е признато за една от причините за следродилния ендометрит и други инфекциозни усложнения след раждането..

Доскоро се смяташе, че всички жени преди предстоящото раждане трябва да преминат през вагинална санитария. Дори при отлично здраве и пълно отсъствие на оплаквания, всички бъдещи майки са третирали родовия канал с антибактериални лекарства преди раждането. В момента тази практика е изоставена. Оказа се, че неконтролираната употреба на антибиотици намалява местния имунитет на родилката и води до нарушаване на нормалната биоценоза на влагалището. Статистиката показва, че честотата на инфекциозните усложнения при жени след раждането и новородени на фона на широко разпространените санитарни процедури на влагалището не намалява, така че струва ли си да рискувате ненужно здравето на жената?

Съвременните гинеколози смятат, че санирането на влагалището преди раждането е необходимо само за жени с подчертан възпалителен процес. За да се идентифицира проблемът за период от 30-32 седмици, всички бъдещи майки се изследват за възможни инфекции. Ако в гениталния тракт на жената се открият патогенни бактерии или гъбички, лекарят препоръчва лечение преди раждането. В ситуация, при която анализът не показва наличие на патогенна флора, не се извършва саниране.

Санирането се извършва и когато бременна жена се оплаква от сърбеж, парене или неприятни вагинални секрети. В такава ситуация се провежда и бактериологично изследване, след което лекарят предписва лекарства. За дълъг период на бременност антибиотиците могат да се използват без предварително изследване. По всяко време бебето може да се роди и няма смисъл да чакате заключението на лабораторията.

Как се извършва рехабилитацията?

След прегледа лекарят предписва лекарства, които имат вредно въздействие върху откритите бактерии и гъбички. Всички лекарства се прилагат под формата на вагинални таблетки, супозитории или гелове. Курсът на терапия продължава от 6 до 14 дни. През това време всички патогенни микроорганизми умират и на тяхно място идват лактобацили - представители на нормалната микрофлора на влагалището.

Лигавицата на гениталния тракт на жената не винаги има време да се възстанови по време на раждането. За да помогнат на нормалната микрофлора да се върне на правилното си място, акушерите предписват лекарства, съдържащи лактобацили. По време на бременност Vagilak и Lactagel са одобрени за употреба. Тези лекарства увеличават броя на лактобацилите във влагалището и по този начин предотвратяват повторната поява на болестта. След курс на рехабилитационна терапия рискът от инфекция на бебето е сведен до минимум.

Препарати, използвани за саниране на влагалището преди раждането

Флуомизин

Ефективен антисептик, покриващ широк спектър от патогени. Активен срещу повечето патогенни бактерии и гъбички. Курсът на терапия - 6 дни.

"Klion D100"

Лекарството е ефективно срещу много бактерии и гъбички от рода Candida. Използва се при млечница, съчетана с бактериална вагиноза. Продължителност на лечението - 10 дни.

"Нео-Пенотран форте"

Съставът му е подобен на "Klion D100", но съдържа голяма доза активни вещества. Използва се при тежко възпаление на влагалището, причинено от гъбички и анаеробни бактерии. Курсът на терапия - 7 дни.

"Тержинан"

Широкоспектърно антибактериално и противогъбично средство. Съдържа преднизон, който позволява използването на "Terzhinan" с активно възпаление, придружено от силен сърбеж и парене. Продължителност на терапията - 10 дни.

"Полижинакс"

Лекарството е активно срещу много бактерии (включително Е. coli и друга условно патогенна флора), както и гъбички, подобни на дрожди. Курсът на терапия е от 6 до 13 дни.

"Хексикон"

Антисептично лекарство, което е ефективно само срещу бактерии. Не се използва при млечница и бактериална вагиноза. Продължителност на терапията - 10-14 дни.

"Пимафуцин"

Противогъбично средство, активно използвано за лечение на млечница при бременни жени. Не се справя с бактерии и протозои. Курсът на терапия - 9 дни.

Всички местни лекарства се понасят добре от бременни жени и не увреждат плода. В редки случаи са възможни алергични реакции. Ако имате силен сърбеж и парене по време на лечението, трябва да смените лекарството.

Обобщавайки, трябва да се подчертаят най-важните моменти:

  Реорганизацията на влагалището преди раждането се извършва само ако са открити патогенни микроорганизми или ако има оплаквания от патологично отделяне.

Подготовката на родовия канал трябва да започне 3 седмици преди предстоящото раждане (за предпочитане 34-36 седмици).

Изборът на лекарството зависи от идентифицираните микроорганизми.

След антибиотична терапия възстановяването на вагиналната биоценоза е задължително.

 • Употребата на лекарства е възможна само по указание на лекар.
 • Млечница и преждевременно раждане

  • 22 май 2015 г.
  • Отговори

  Нашият избор

  В преследване на овулацията: фоликулометрия

  Препоръчва се

  Първите признаци на бременност. Анкети.

  София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

  Препоръчва се

  Wobenzym увеличава вероятността от зачеване

  Препоръчва се

  Гинекологичен масаж - ефектът е фантастичен?

  Ирина Широкова публикува статия в Гинекологията, 19 септември 2019 г.

  Препоръчва се

  AMG - анти-Мюлеров хормон

  София Соколова публикува статия в „Анализи и изследвания“, 22 септември 2019 г.

  Препоръчва се

  Популярни теми

  Автор: Василиса Микулишна
  Създаден преди 14 часа

  Автор: Джой Гастел
  Създаден преди 9 часа

  Автор: Ksunechka_G
  Създаден преди 11 часа

  Автор: AnechkaZH
  Създаден преди 10 часа

  Автор: Малек.
  Създаден преди 23 часа

  Автор: Мама О
  Създаден преди 13 часа

  Автор: all_login_busy
  Създаден преди 10 часа

  Автор: abyrvalg
  Създаден преди 11 часа

  Автор: TusЯ
  Създаден преди 10 часа

  Автор: Enma13Ai
  Създаден преди 8 часа

  За сайта

  Бързи връзки

  • За сайта
  • Нашите автори
  • Помощ за сайта
  • Реклама

  Популярни секции

  • Форум за планиране на бременността
  • Графики на базалната температура
  • Библиотека за репродуктивно здраве
  • Отзиви за клиники за лекари
  • Комуникация в клубове за PDR

  Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

  "Pimafucin" - супозитории по време на бременност през 2-ри и 3-ти триместър

  Млечницата или кандидозата е често срещан проблем по време на бременност. От 2-ри триместър на жените често се предписват супозитории Pimafucin за лечение. Докато чакате бебето, е страшно да използвате неизвестни лекарства, така че ще ви кажем какви са характеристиките на Pimafucin, как може да бъде заменен.

  "Pimafucin" - супозитории по време на бременност през 2-ри и 3-ти триместър

  Активното вещество "Pimafucin" е противогъбично лекарство натамицин. Всяка свещ съдържа 100 mg от веществото. Лекарство за свещи, специално разработено за лечение на вагинална кандидоза.

  Основното предимство на "Пимафуцин" е, че той не се абсорбира в кръвния поток и няма системен ефект върху тялото. Това означава, че не може да навреди на бебето. Следователно бременността и кърменето не са включени в списъка на противопоказанията му..

  Натамицинът е добре проучен. Използва се в хранително-вкусовата промишленост като консервант (E-235) в онези области, където е важно да се предотврати развитието на гъбички, но в същото време да се запазят полезните бактерии, поради което веществото е необходимо при производството на сирене и при приготвянето на ферментирали млечни продукти - кисело мляко, заквасена сметана. Той също така внимателно третира лакто- и бифидобактерии, полезна флора на влагалището. Това е важно при лечението на кандидоза, която е опортюнистична инфекция. В края на краищата задачата е да се нормализира съотношението на микрофлората и ако унищожите нейните полезни представители, ще бъде по-трудно да направите това.

  Курсът на лечение с "Pimafucin" е до 6 дни, по една свещ на ден (през нощта). На партньора се предписва същото лекарство под формата на крем, тъй като за всякакви инфекции на гениталните органи и двете трябва да бъдат лекувани. В противен случай партньорите ще се заразят взаимно и болестта няма да отстъпи..

  Дали "Viferon" (свещи) е алтернатива на "Pimafucin" по време на бременност през 2-ри триместър?

  Основната активна съставка на "Viferon" е човешкият интерферон-алфа. Това е вещество, което тялото произвежда в отговор на нашествие на инфекция. Предотвратява размножаването на вируси и дава сигнал на имунната система, че на мястото на появата й е необходимо да се засили имунната защита. Химическата привлекателност на интерферона се реагира предимно на левкоцити, които мигрират към мястото на инфекцията. Въз основа на характеристиките на активното вещество е ясно, че то не действа върху самите гъбички. Тоест, няма смисъл да се лекува тежка млечница, тялото вече произвежда свои собствени интерферони. Но за профилактика на обострянията това лекарство е много добро. Въпреки че има малко гъбички, имунната система може да се справи сама с тях, просто трябва да подадете сигнал навреме, което прави свещта Viferon. "Viferon" може да се използва от период от 14 седмици.

  Друго лекарство, което може да се счита за алтернатива на Pimafucin, е Polygynax. Това е комбинация от противогъбичното лекарство нистатин и два антибиотика - неомицин и полимиксин В. Първият триместър ограничава употребата на това лекарство, след което е разрешено. "Polygynax" има директен противогъбичен ефект поради нистатин и може да се счита за алтернатива на "Pimafucin", но когато го предписва, лекарят трябва да се убеди в необходимостта от други две активни съставки - антибиотици. По правило бременността ограничава назначаването на "Polygynax", тъй като общият принцип за управление на пациентите, които очакват бебе, е да се сведе до минимум употребата на лекарства. Следователно, като цяло, едно ново не абсорбиращо се лекарство ("Pimafucin") е по-добро от трите, включени в "Polygynax", които могат да се абсорбират (въпреки че не проникват през плацентарната бариера) и поради това са забранени по време на кърмене.

  Какво е по-ниско от "Pimafucin" "Clotrimazole" (супозитории) по време на бременност през 2-ри триместър?

  Основното лекарство за лечение на млечница при небременни жени, клотримазол, се абсорбира в кръвта и ефектът му върху плода не е проучен. Следователно през 1-ви триместър не може да се използва. Вторият и третият триместър са описани по рационален начин: "Не са установени неблагоприятни ефекти върху плода.".

  Всички лекарства в света са тествани за възможността за използване на бременни жени по отношение на безопасността за детето. Резултатът е определяне на категория от FDA: от A (безопасно) до X - (опасно), когато рискът, когато се прилага, е по-висок от ползата. Изглежда, че разглеждаме категорията ("Пимафуцин" и "Клотримазол" принадлежат към категория С) и разбираме: проучвания върху хора не са провеждани, при животни е разкрит или отрицателен ефект върху плода, или също няма качествени проучвания. Следователно С е най-често срещаната категория. Включва и папаверин, който се използва от десетилетия при бременни жени..

  Тестовете за наркотици при бременни жени са забранени от закона в целия свят. Единственото изключение са средствата, необходими за поддържане на самата бременност. Следователно, максимумът, на който лекарствата могат да разчитат за лечение на различни заболявания, към които бременните жени са дори по-податливи от други категории пациенти, е изпитването върху животни. За съжаление резултатите му не винаги са верни. Парацетамолът, който се използва при кърмачета от първия месец от живота, е токсичен за котки и плъхове, и обратно, талидомидът, виновникът за тежки нарушения при бебетата през 50-те години на миналия век, се оказа отличен при животните.

  Общото правило за предписване на лекарства на бременни жени и малки деца е, че е по-безопасно да се използват лекарства, които не влизат в кръвта. Това свойство е лесно за тестване при доброволци. Следователно, "Пимафуцин" е по-безопасен от "Клотримазол", но ако гъбите са устойчиви на натамицин, трябва да използвате абсорбиращо се лекарство.

  "Пимафуцин" е безопасно лекарство, което засяга само гъбичната част на вагиналната микрофлора. Той не се абсорбира в кръвта и действа строго локално. Следователно всеки триместър е подходящ за лечение на млечница с Pimafucin. Освен това това е първият избор на наркотици. Използването на "Viferon" е възможно в сложна терапия. Нуждата от "Polygynax" за бременни жени често е преувеличена.

  Експерт: Мария Леонидовна Школярова,
  лекар-вирусолог, специалист по подготовка за раждане

  Хареса ли ви статията? Просто кликнете върху бутоните в социалните медии и споделете с приятелите си!

  Супозитории Pimafucin по време на бременност

  Млечницата тревожи повечето бременни жени в много ранните етапи. В зависимост от това колко силно се изразява, за колко време и под каква форма протича, лекарите предписват различни лекарства за лечението му. Но най-безопасният сред всички и наистина един от малкото одобрени за лечение на млечница по време на раждането на дете е Пимафуцин.

  Супозитории Pimafucin по време на бременност: инструкции

  Пимафуцин е добре познато и широко използвано лекарство за лечение на заболявания, причинени от гъбички, подобни на дрожди. Най-често Pimafucin се използва в гинекологията и акушерството - за лечение и профилактика на млечница, а също и като терапия за други вагинални инфекции и гъбични заболявания..

  Лекарството се предлага в няколко форми - под формата на таблетки, крем и вагинални супозитории. Последната форма на освобождаване обикновено се препоръчва за бременни жени.

  Супозиториите Pimafucin трябва да се поставят дълбоко във влагалището веднъж дневно - най-добре след хигиенни процедури преди лягане. Това се прави най-удобно, докато лежите. Продължителността на лечението с Pimafucin се определя от лекаря индивидуално. Но общото правило за всички е да продължат лечението още 2-3 дни след изчезването на симптомите на кандидоза.

  По време на употребата на супозитории Pimafucin трябва да се изключат половите контакти, за да се избегне дразнене на гениталиите на партньора..

  Супозитории Pimafucin: могат ли да се използват по време на бременност

  Активната съставка на Pimafucin е натамицин. Въпреки че принадлежи към групата на широкоспектърните антибиотици, не бива да се страхувате от него. Натамицинът практически не се абсорбира от стомашно-чревния тракт, от повърхността на кожата и лигавиците, тоест не навлиза в кръвта и следователно в плода по време на развитието на бременността. Въпреки че все още има странични ефекти: възможно е леко дразнене, подуване, сърбеж, усещане за парене при прилагане на суспензия, крем, вагинални супозитории. А при използване на супозитории също са възможни гадене, повръщане и разстройство на изпражненията. Но фармацевтите уверяват, че подобни случаи на практика са рядкост..

  Трябва да се има предвид, че ако в миналото вече сте имали алергични реакции към Pimafucin, сега не можете да го използвате. Но индивидуалната непоносимост към компонентите на лекарството е единственото противопоказание, посочено в инструкциите за употреба на тези супозитории. Те дори могат да се използват в педиатричната практика - за лечение на детска категория пациенти и не са забранени за употреба по време на кърмене.

  Свещичките Pimafucin са нетоксични дори в големи дози, уверяват фармацевтите. За да работят свещите, е необходимо да се подложите на дълъг курс на лечение с Pimafucin. Тук обаче всичко е индивидуално. Много жени се спасяват с по една свещ на всеки две седмици и са много доволни. А Пимафуцин не помага абсолютно на другите или има много краткосрочен ефект. Има такива, които след използването на тези супозитории дори забелязват влошаване на състоянието им. Така че това лекарство може да не работи за вас. Между другото, някои лекари смятат Пимафуцин за остаряло лекарство и вече не го предписват. А някои дори уверяват, че е опасно и препоръчват използването на тези свещи само в изключително редки случаи..

  Въпреки че повечето гинеколози все още вярват, че Pimafucin е абсолютно безвреден за вас и за плода. Но, както виждаме, не е факт, че ще бъде ефективно. Въпреки това, като се има предвид, че сред всички други лекарства, Pimafucin се счита за най-безопасният по време на бременност, вероятно все пак си заслужава да се опита. Но само ако лечението наистина е необходимо. И сред другите форми на пимафуцин, все още трябва да се дава предпочитание на свещите..

  Млечница по време на бременност

  Към страницата

  Деца:
  любимо бебе

  Състояние: Офлайн

  Момичета, тя е лекувала млечница от 25 седмици до края на Б., както е излекувана на 38 седмици, съдейки по анализите.
  Но бебето е имало пъпки по цялото тяло и лице по рождение (токсичен еритем), лекарите казаха, че поради млечница по време на В.

  Затова се опитайте да се излекувате бързо.

  Момичета, които са използвали Tsiteal - как помага? Облекчава сърбежа?

  Не усетих истинския ефект

  Изписаха ми го след първата бременност в комбинация с някаква супозитория, 5 дни измиване. в крайна сметка се възстанови.
  при тази бременност млечница отново пълзеше и до назначението на лекаря се спасявах с остатъците от съдържанието на тази бутилка, облекчавайки симптомите, тя продължи три дни. не излекува, разбира се, но ме накара да се почувствам мъж)) Мисля, че лечението с един Cyteal няма да помогне ((

  добавено след 12 минути:

  Момичета, тя е лекувала млечница от 25 седмици до края на Б., както е излекувана на 38 седмици, съдейки по анализите.
  Но бебето е имало пъпки по цялото тяло и лице по рождение (токсичен еритем), лекарите казаха, че поради млечница по време на В.

  Затова се опитайте да се излекувате бързо.

  Млечница

  • Група: Потребители
  • Публикации: 132

  Публикацията е редактирана Сатана: 13.11.2006 - 22:54

  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • обикновен потребител
  • Група: Потребители
  • Публикации: 108
  ЦИТАТ (Satana @ 13 ноември 2006 г., 22:53)
  Момичета, имам по-кратък интимен проблем, имам някакво отделяне, което мина с бели люспи и започна сърбеж - лекарят казва, че сърбежът е дразнене на ежедневните подложки, но какво да кажем за "люспите". Какво е това, млечница или каквото и да се случва там. Малко е страшно, но вече имаме 6,5 месеца.
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • ти блондинка
  • Група: Потребители
  • Публикации: 916
  ЦИТАТ (Satana @ 13 ноември 2006 г., 22:53)
  Момичета, имам по-кратък интимен проблем, имах някакво отделяне, което мина с бели люспи и започна сърбеж - лекарят казва, че сърбежът е дразнене на ежедневните подложки, но какво да кажем за "люспите". Какво е това, млечница или каквото и да се случва там. Малко е страшно, но вече имаме 6,5 месеца.

  Много, много подобен на млечница. Бягайте при лекаря, вземете цитонамазка. Лечението се основава само на резултатите от теста, защото нещо друго може да бъде прикрито като този случай.
  Във всеки случай, в никакъв случай не трябва да отлагате.

  Относно ежедневните подложки: Опитвам се да ги използвам в разумни граници, винаги ги свалям през нощта, защото все още има парников ефект, независимо колко "дишат" те.
  Късмет!

  Публикацията е редактирана Кися: 14.11.2006 - 10:56

  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • хранене на котката, напояване на кактуса
  • Група: Дарител
  • Публикации: 5635
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • обикновен потребител
  • Група: Потребители
  • Публикации: 132
  ЦИТАТ (Kysya @ 14 ноември 2006, 10:54)
  Относно ежедневните подложки: Опитвам се да ги използвам в разумни граници, винаги ги свалям през нощта, защото все още има парников ефект, независимо колко "дишат" те.
  Късмет!
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • обикновен потребител
  • Група: Потребители
  • Публикации: 361
  ЦИТАТ (Satana @ 14 ноември 2006, 19:49)
  Така че ги използвам само през деня - прибирам се от работа и го почиствам веднага, и така вечер преди лягане започва силен сърбеж - дори го проверих, не носех подложка, зъбът беше минимален вечер, а на втория ден минаваше напълно., така че вечер преди рева, пениран сърбеж, това определено означава алергия, но както при секретите, изглежда като "кокос".
  Те взеха цитонамазка на последния прием, но все още не знам резултатите.
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • обикновен потребител
  • Група: Потребители
  • Публикации: 132
  ЦИТАТ (apelsinka @ 14 ноември 2006, 19:14)
  Сменете уплътненията, аз нямах черни, нямаше реакция на белите на същата фирма.
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • обикновен потребител
  • Група: Потребители
  • Публикации: 361
  ЦИТАТ (Satana @ 14 ноември 2006 г., 20:17)
  Но в края на краищата изхвърлянето няма да изчезне никъде от това - и те, както разбирам, са най-много, което нито е, типичен признак на млечница.
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • обикновен потребител
  • Група: Потребители
  • Публикации: 132
  ЦИТАТ (apelsinka @ 14 ноември 2006, 20:29)
  Минах - заключих, че това е просто реакция.
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • жената на разузнавача
  • Група: Потребители
  • Публикации: 1 041
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • обикновен потребител
  • Група: Потребители
  • Публикации: 132
  ЦИТАТА (Nusechka @ 14 ноември 2006, 20:36)
  Можете да се смеете, но по време на бременността ми млечницата се появяваше и изчезваше 4 пъти.Никога не съм я лекувал - просто нямах време. На последните удари нямаше нищо. Сега мисля, че сякаш непосредствено преди раждането не се появи. Лекарят казва, че всичко това се дължи на хормонални смущения в организма..
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • и в главата ми има хлебарки
  • Група: Потребители
  • Публикации: 681
  ЦИТАТ (Satana @ 14 ноември 2006 г., 20:38)
  някои бели люспи - страшно дори.
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • обикновен потребител
  • Група: Потребители
  • Публикации: 132
  ЦИТАТ (Sissy @ 14 ноември 2006, 23:42)
  не се тревожете, спокойствие, само спокойствие. на улицата също люспите са бели, това е сняг.. това е нормално. ) Спомням си как се страхувах от всичко. Вашата основна отговорност е да бъдете спокойни. в името на детето и себе си.. и съпруга (семейството).
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • обикновен потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 211
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • обикновен потребител
  • Група: Потребители
  • Публикации: 132
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • обикновен потребител
  • Група: инвалиди
  • Мнения: 535
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • ти блондинка
  • Група: Потребители
  • Публикации: 916
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • ти блондинка
  • Група: Потребители
  • Публикации: 916
  ЦИТАТ (Жозефин @ 15 ноември 2006 г., 12:31 ч.)
  Пояснете моля:
  1. Всеки го има и може да се появи по всяко време, включително по време на бременност
  или
  2. При някой, който го е имал поне веднъж, това означава, че не е бил излекуван, обострянето е премахнато и съществува и по време на бременност, чиито прояви трябва да бъдат лекувани?
  Има ли разлика между това дали е имало прояви на млечница преди бременност или не?
  • 0
  • Горе на страницата там горе ^
  • щастлив.
  • Група: Дарител
  • Публикации: 4 310
  ЦИТАТ (Kysya @ 15 ноември 2006, 13:20)
  че млечницата се причинява от бактерии, които първоначално и винаги присъстват в тялото на жената

  доколкото знам, това е същото като херпеса: всеки го има вътре, а отвън се проявява в някои / в някои ситуации.

  бременността е своеобразен тласък за „събуждането“ на млечница, поради което се проявява при много бременни жени. Също така ми беше поставена диагнозата своевременно при планиран анализ. въпросът не стигна до освобождаването на ТТТ, те бяха лекувани незабавно, заедно със споменатия вече полигинакс, предписаха спринцовки и хапчета (не помня точно името, но нямам нужда, нека лекарят го предпише за вас) и едноименния крем за съпруга й, при наличие на сексуални контакти, мъжът се превръща в носител на инфекция затова ни препоръчаха да се лекуваме заедно. след лечението, няколко пъти взеха цитонамазка, нищо друго не беше намерено.

  когато се заинтересувах от темата за млечница при бременни жени (беше жалко, че никой не ми каза за това ПРЕДИ), прочетох в списание, че допълнителният прием на желязо през първия триместър помага да се предотврати развитието на млечница, тъй като тя се развива главно на фона на анемия

  пс: след раждането на дъщеря й повече от 8 години, млечницата не се "събуди" нито веднъж

  Профилактика на млечница преди раждане?

  Тази тема има 0 отговора, 0 членове, Nicky последно актуализиране 10 години, 7 месеца. обратно.

  [FONT = Calibri] [SIZE = 3] Вчера на курса беше съобщено, че на 38 седмица трябва да се постави пимафуцин, в противен случай детето ще се роди с млечница. Шокиран съм. Не е добре, разбира се, веднъж имах тази инфекция, но сега всичко е наред. всички противогъбични лекарства са много силни. Какво мислиш? Особено интересно е мнението на родилите майки [/ SIZE] [/ FONT]

  На 16 седмици имах млечница, вкарах пимафуцин.. Сега лекарят взе цитонамазка и каза, че всичко е нормално. Моето мнение е, че ако цитонамазката е нормална, тогава не е необходим пимафуцин, а ако не е нормална, тогава този боклук определено трябва да се третира, т.к. 1 - при млечница тъканите лесно се разкъсват и може да има сълзи по време на раждането, 2 - наистина може да има последствия за бебето. Затова вземете цитонамазка и оставете лекаря да ви каже дали имате нужда от лечение или не..

  [quote = ilynx; 74893] Имах млечница на 16 седмици, вкарах пимафуцин.. Сега лекарят взе цитонамазка и каза, че всичко е нормално. Моето мнение е, че ако цитонамазката е нормална, тогава не е необходим пимафуцин, а ако не е нормална, тогава този боклук определено трябва да се третира, т.к. 1 - при млечница тъканите лесно се разкъсват и може да има сълзи по време на раждането, 2 - наистина може да има последствия за бебето. Затова вземете цитонамазка и оставете лекаря да ви каже дали имате нужда от лечение или не. [/ Цитат]

  да всичко е наред. на всички се казва

  Когато бях бременна за първи път, и то отдавна, също имах млечница.Така че се отнасяха с мен толкова добре - всеки ден в продължение на една седмица ходих на содово измиване с огромен корем и се качих на един стол. Отвратително и безполезно занимание, както се оказа, изобщо не помогна. Млечницата не беше излекувана и по време на раждането имах 6 почивки. Слагаха ми шевове (brr-колко лошо си спомням) Две седмици след раждането не можах да седна и отидох на разтягането. Защо пиша всичко това, сега съм бременна за втори път, периодът е 29 седмици, пак го имам! Както ми обясниха, зависи от имунитета, ако не е, тогава ще бъде. И ми предписаха тержинан, вагинални таблетки за 10 дни през нощта, за да ги сложа. Правя го послушно, за да няма почивки за втори път, надявам се да помогне. Мисля, че не трябва да се притеснявате за Ники, трябва да се лекувате с него, така че по-късно да няма проблеми.

  [quote = Седем цвете; 74949] Когато бях бременна за първи път, а беше отдавна, също имах млечница.Така че се отнасяха с мен толкова добре - всеки ден в продължение на една седмица ходих на содово измиване с огромен корем на един стол, на който се качих. Отвратително и безполезно занимание, както се оказа, изобщо не помогна. Млечницата не беше излекувана и по време на раждането имах 6 почивки. Слагаха ми шевове (brr-колко лошо си спомням) Две седмици след раждането не можах да седна и отидох на разтягането. Защо пиша всичко това, сега съм бременна за втори път, периодът е 29 седмици, пак го имам! Както ми обясниха, зависи от имунитета, ако не е, тогава ще бъде. И ми беше предписан тержинан, вагинални таблетки за 10 дни през нощта, за да ги сложа. Правя го послушно, за да няма почивки за втори път, надявам се да помогне. Мисля, че не трябва да се притеснявате за Ники, трябва да се лекувате с него, така че по-късно да няма проблеми. [/ Цитат]

  така че нямам. това е въпросът, че тя не е, но казват, че се отнасят на случаен принцип с всички видове

  Ако няма млечница, тогава не е ясно защо трябва да се лекува.. Вашите лекари са странни..
  И тук правя специален маслен масаж, за да предотвратя разкъсвания... Наистина се надявам, че това ще помогне..

  Бях в две болници по време на бременност, и в двете лекарите препоръчваха ежемесечна вагинална санитария след 30 седмици, за да се предотврати инфекция на бебето по време на преминаването през родовия канал. И всички: има ли кандида в намазката или не.
  По време на бременност млечницата ме притесняваше на всеки 4 седмици.

  Преди да родя, поставих тергинан за почистване на родовия канал. Детето се роди здраво, нямаше собствени паузи, но в крайна сметка аз бях пресечен (епизио). Млечница беше по време на B, но непосредствено преди раждането не беше.

  Нямам млечница, но не ми препоръчаха това! Вече имаме цели 38 седмици.

  [quote = ilynx; 75067] Ако няма млечница, тогава не е ясно защо трябва да я лекувате.. Вашите лекари са странни..
  И тук правя специален маслен масаж за предотвратяване на разкъсвания... Наистина се надявам, че това ще помогне.. [/ quote]

  Момичета, но можете да научите повече за това какъв вид масло, как е името и къде да прочетете за самия масаж

  [quote = Nicky; 74833] [FONT = Calibri] [SIZE = 3] Вчера на курса казаха, че на 38 седмица трябва да се вкара пимафуцин, в противен случай детето ще се роди с млечница. Шокиран съм. Не е добре, разбира се, веднъж имах тази инфекция, но сега всичко е наред. всички противогъбични лекарства са много силни. Какво мислиш? Особено интересно е мнението на родилите майки [/ SIZE] [/ FONT] [/ quote]
  Нито в болницата, нито в курсовете ми казаха това. Млечницата беше през втория триместър. Преди раждането нямаше нищо, синът се роди здрав.

  Ники, мога да ви кажа какво ми каза лекарят в РД преди второто раждане - той каза, че ДА е предназначен за всички за профилактика, но според него, ако тестовете са добри, тогава нищо не трябва да се прави. Не съм правила профилактика преди раждането. Дъщеря се роди здрава (TTT)

  Пери масло, производител бебе тева. Намерен на сайта [url] http://odetta.ru/catalog/oil/element.php?IBLOCK_ID=51&SECTION_ID=&ELEMENT_ID=1795 [/ url]
  Купих го там... Обикновено четох отзивите на много майки, че дори може да се прави масаж със слънчогледово олио, но реших да потърся специално.

  Не мога да кажа нищо за някаква специална масажна техника... Както разбирам, маслото трябва да се втрива за 3 - 5 минути и това е всичко..

  [quote = ilynx; 75067] Ако няма млечница, тогава не е ясно защо трябва да я лекувате.. Вашите лекари са странни..
  И тук правя специален маслен масаж за предотвратяване на разкъсвания... Наистина се надявам, че това ще помогне.. [/ quote]

  Така че в Москва всички са такива. какво масло използвате?