Пелените за новородени са придобили популярност сред родителите отдавна, въпреки че преди няколко години не беше лесно да се намери този вид стоки за бебета в супермаркета. Днес много големи марки произвеждат подобни линии и в аптеките и супермаркетите можете да намерите памперси за новородени. Как да изберем памперси за новородени и какви характеристики на тези артикули за грижа за миниатюрни бебета са описани по-долу.

 1. Пелени за новородени от водещи марки
 2. Защо новородените се нуждаят от специални пелени?
 3. Как да изберем първите си памперси
 4. Прегледи на памперси за новородени

Много производители имат специални линии памперси за новородени: от най-известните на пазара Pampers, Huggies, Libero до „японски“ - като Moony, Merries и Goon.

Ето още няколко марки, които произвеждат памперси за новородени бебета: Helen Harper, Fixies, Genki, MamyPoko, Mepsi, "Sun and Moon", Milly Tilly. Невъзможно е да се изброят всички марки - има много от тях и новите се появяват редовно, но ще разгледаме „чиповете“ на няколко от най-често срещаните..

Пелени за новородени от водещи марки

Почти всяка компания за пелени има отделни продукти за най-малките потребители. Много организации си сътрудничат с родилните болници и някои от изброените продукти могат да бъдат изпробвани вече там..

 • Памперси Pampers: Този производител има две линии, Pampers New Baby-Dry и Pampers Premium Care. И двете линии за новородени се предлагат в два размера - 2-5 кг и 3-6 кг. Разликата между продуктите не е само в цената. Premium Care оправдава високите разходи с допълнителни опции - те са по-меки, практически без мирис, а вътре в тези памперси има специална мрежа, която абсорбира не само урината, но и по-голямата част от изпражненията на бебето.
 • Пелени Huggies: Елитна мека линия пелени за новородени. Два размера - 2-5 кг и 3-6 кг. Тези памперси също могат да абсорбират разхлабени изпражнения, използвайки специални възглавници вътре - Хъги дори патентова технология, разработена от специалистите на компанията..
 • Пелени Libero: Линия за новородено. За разлика от предишните два производителя, има три опции за размер: до 2,5 кг, 2-5 кг и 3-6 кг. В пелената има специални канали за абсорбиране и като цяло Libero се гордее с факта, че в памперсите им няма нищо излишно за малките - няма лосиони или импрегнации.
 • Бебешки памперси на Хелън Харпър: линия New Born. Тази марка белгийски памперси е по-малко известна, но привлича много родители поради своята стойност за парите. За новородени Хелън Харпър има размер 2-5 кг, налични са и 3-6 кг, но вече принадлежи към следващата категория.
 • Goon памперси: Линия за новородено. Любими от мнозина "японци" предлагат новородени с размер до 5 кг, а като конкурентно предимство наричат ​​дезодориращия ефект на памперсите и импрегнирането им с витамин Е.
 • Пелени Merries: Линия за новородено. Размер - до 5 кг. Производителите обещават, че памперсът ще може да абсорбира много течност - 200-300 пъти повече, отколкото тежи..
 • Moony памперси: Линия за новородено. Подобно на останалите "японци", бебетата с тегло до 5 кг се считат за новородени. Moony е една от най-меките пелени.

Защо новородените се нуждаят от специални пелени?

В сравнение с малко по-големите деца, новородените са напълно безпомощни. Те не могат да държат главите си, пъпът им още не е заздравял, кожата им е много нежна (два пъти по-тънка от тази на възрастен!). Родителите на бебето все още не знаят на какво ще реагира, което може да предизвика алергии и като цяло дори опитни майки и бащи, които имат „зад гърба си“ опита да отглеждат повече от едно бебе, в интервала между децата, успяват да забравят колко мънички и нов човек се ражда беззащитен.

Средното тегло на новородено бебе е от 2,5 до 4,5 кг. Пелените за тях се нуждаят от много малки, но в същото време добре абсорбиращи.

Родителите трябва да сменят дрехите на детето 7-8 пъти на ден, а между тези периоди кожата на бебето трябва да е суха - в противен случай може да започне дразнене. По-големите деца могат да сигнализират за неудобството си или просто да не го забелязват, но за новородените е по-трудно. Освен всичко друго, първите памперси трябва да бъдат възможно най-хипоалергенни, за да не добавят стрес към тялото на бебето, което за първи път се сблъска с външния свят и допълнителни дразнители..

Друга малка, но много важна подробност е, че повечето пелени за новородени имат изрез за незараснал пъп. Той ще прекара поне първите няколко дни след раждането с щипка за щипка върху остатъка от пъпната връв и след това пъпът ще заздравее известно време. По-добре е, ако по това време памперсният материал не се търка върху него и много производители са предвидили това..

През първите седмици бебето просто се адаптира към света. Стомахът му е много мъничък и той преработва храната бързо, за да освободи място за следващата порция - и в процеса на тази обработка, разбира се, се губят памперси и то в огромни количества. Съответно, колкото по-лесно ще бъде родителите да сменят памперса, толкова по-удобно ще бъде за новороденото, защото толкова повече време татко и мама ще прекарват не в борба с неудобствата, а в свикване с новия статус. Прости и удобни велкро ленти, еластични ленти на краката, така че памперсът да не изтече и не е нужно да притеснявате бебето със смяна на дрехи, разтягане на страни, които не се изплъзват, дори когато детето размахва крака - всичко това е много важно.

Как да изберем първите си памперси

Най-важното правило е да не купувате голям пакет памперси наведнъж. Всички деца са различни и има голям шанс дадена марка да не е подходяща за конкретно дете, дори ако тези пелени са най-меките в света, а производителят твърди, че в състава им няма абсолютно нищо, което да причини алергии..

Най-добре е да опитате няколко различни марки и да изберете една, която е подходяща във всички отношения..

Какво да търсите при избора на памперси за новородени:

 • Наличието на изрез за пъпната рана
 • Скоростта и качеството на усвояване - кожата на бебето под пелената не трябва да е мокра
 • Пелената трябва да приляга плътно към гърба, корема и краката на бебето, но не и да ги стяга прекалено. Твърде разхлабената пелена може да изтече; твърде стегнатата ще причини дискомфорт на бебето.
 • Мирис - пелените със силен мирис най-вероятно са наситени с нещо и не е факт, че това ще бъде полезно за бебето.
 • Пълният индикатор е просто удобен, особено когато детето спи половин час и не искате да го събуждате, за да проверите пелената.
 • Размерът. При граничен размер (например дете с тегло 3,2 кг може да носи размери 2-5 кг и 3-6 кг), трябва да се съсредоточите върху самото дете. Ако височината му е над средната и съответно той не е много дебел, по-добре е да вземете по-малки памперси, а за наедряло бебе - повече.

Прегледи на памперси за новородени

Предоставяме няколко отзива на реални родители, които говориха за предимствата или недостатъците на различните марки на нашия сайт (правописът и пунктуацията на авторите са запазени). Например потребителският бутон е избрал Merries за детето си: „Те не търкаха нищо под пелената, няма дразнене и дъното е сухо.“.

Ксения от Балашиха също предпочете тази марка:

„Merris са по-удобни за закрепване - по-добре е да дръпнете велкрото, а повърхността на велкро е по-лепкава и задната страна е такава, че е възможно да се припокриват без проблеми (синът ми не е пуф). в родилния дом ни дадоха и проби от превъзходна пелена с кеа, така че те миришеха на ужасна химия на километър. от плюсовете - те имат ластици, но като цяло са по-бедни от японците (дадохме и сонди на Merris) ".

Потребител Нина сподели:

„Всичко е индивидуално, трябва да опитате. Но първокласните памперси, хаги и японците например са начело. Но докато не опитате бебето си, няма да разберете ".

Потребителят Людмила предпочиташе Pampers:

„За нас са подходящи само памперси, колкото и да са опитвали, те се търкат, текат, след това дразнят... и дори не са използвали пудра или кремове. Но всичко това е много индивидуално! Само чрез проби и грешки! ".

Потребителят Олга Лунина написа:

„Муни (японски). Харесва ми, че имат изрез под пъпа, не е нужно да го огъвате сами. И ги взеха със старейшината ".

Потребителят Алена избра Huggies:

„Съпругът ми донесе Haggis Elite Soft 1 много, без мирис и с индикатор, пари до 5 кг. също са добри, но не харесвам следните размери ".

Много майки и татковци пишат, че индивидуалният подход е важен при избора на памперси и ние ще се съгласим с тях. Едното бебе може да е алергично към Moony, другото може да има непоносимост към Huggies, една майка може да мисли, че Pampers мирише твърде много, другата може да мисли, че Libero е суров.

Всеки сам решава как да избере памперси за новородени, какво ще бъде удобно за това конкретно дете и тези родители, а най-важното е удобството на бебето, а не какво лого ще бъде нарисувано на опаковката.

Пелени

Избрани продукти 386 от 386

Нови отзиви

Bella baby Happy памперси Happy Newborn с изрез от пъпна връв (2-5 кг) 25 бр.

Отначало ни хареса, с изрез, лек, ластикът не се търка, но когато купихме голяма опаковка, ентусиазмът изчезна. забелязали, че не абсорбират много, кожата е мокра през цялото време, появи се обрив от пелена. използва се само през деня, променя се по-често. освен това има химическа миризма. няма да купуваме повече, не пестим вече от памперси.

Памперси Palmbaby M (6-11 кг) 60 бр. 6931882-000403

Опитахме тестовата проба и останахме много доволни. Пелената е тънка, мека, докато абсорбира добре влагата, кожата на бебето остава суха. Сега ще купуваме.

Меки пелени Huggies Elite 0+ (до 3,5 кг) 25 бр.

Единствените, които се използват от раждането (от 2800 до 3300). Те са най-малките и имат наистина добър разрез на пъпа. Няма нужда да се огъвате и режете нещо като други компании. Добра абсорбираща способност и без аромати. Обърнете внимание на производителя. Същите, произведени в Китай, не седят, някои криви.

Пелени Merries за деца М (6-11 кг) 128 бр.

Още от раждането опитахме три различни марки памперси, те са подредили точно тези. Комфортно, не изтичайте, детето спи спокойно цяла нощ, велкрото е за многократна употреба. Ние сме доволни.

Пелени Libero Комфорт Размер 3 (4-9 кг), 90 бр.

Прочетох похвала за тези памперси и реших да го взема, да го пробвам. Те не дойдоха при нас. Описах причините по-горе. За такива пари можете да вземете по-добри памперси.

След въвеждането на памперсите за еднократна употреба проблемите, свързани с досадното пране на бебешки пелени, изчезнаха. Сега е достатъчно да премахнете напълнените „бикини“ за еднократна употреба и внимателно да ги спуснете в кошчето за боклук или в специално устройство.

В днешно време практически няма родители, които да се страхуват, че памперсите не са подходящи за ежедневна грижа за бебето. Продуктите на световноизвестни марки се подлагат на най-строгия многостепенен контрол на качеството. Освен това производителите разработват нови материали, които съчетават естественост и хипоалергенност с отлична абсорбция..

Съвременните заместители на памперса "дишат", здраво се прилепват към тялото, без да ограничават движенията на детето. По-тънки и по-компактни модели влизат в продажба всяка година. Надеждната система за защита от течове предпазва панталона на бебето, когато играе или се отпуска в креватчето си.

Ето бебешки памперси от компании, на които се доверяват родителите по целия свят. Сред тях са популярните Pampers, Huggies, Merries и Libero, както и японските GooN и Moony, които са по-малко известни в Русия. Моделите в различни опаковки са предназначени за деца от различни теглови категории, така че когато купувате, трябва да вземете предвид теглото на трохите.

Моделите също се различават по тип. Опциите за велкро са предназначени за малки деца, а хигиенните бикини са подходящи за тези, които вече започват да овладяват малко саксията и следователно се чувстват по-независими.

Пелени и пелени Изберете продукт

Пелените за еднократна употреба за новородени и по-големи деца революционизираха грижите за децата. Първо, те освободиха родителите от безкрайно измиване на памперси. На второ място, те осигуриха на бебетата суха кожа, спокоен сън и добро настроение през целия ден. Водещи производители - GooN, Pampers, Huggies - непрекъснато подобряват памперсите. Хипоалергенните материали не дразнят кожата, модерните филъри бързо абсорбират влагата и я запечатват вътре.

Видове бебешки пелени

 1. За бебета от раждането - особено меки и нежни. Много модели имат изрез отпред за пъпа, така че коланът да не наранява раната.
 2. Сън - Абсорбира повече от нормалното за перфектна сухота до 12 часа.
 3. За къпане - не пропускайте влага отвътре и отвън, прилепнете плътно към кожата.
 4. За активни бебета - вземете формата на тялото и предпазете от течове в най-неочаквани ситуации.
 5. Гащи - опростява периода на тренировка за гърне и преминаването към бельо „за възрастни“.

В онлайн магазина ще закупите бикини и памперси на японски, американски, шведски марки, както и собствената марка на Denma77 - INSINSE. Продуктите са сертифицирани.

Регистрирайте се на уебсайта, за да поръчате пелени от висок клас, памперси и други продукти за грижа за бебето на едро и дребно на ниски цени. Личната отстъпка зависи от обема на покупките и достига 6%. Поръчки за сумата от 2699 рубли. се доставят в рамките на Москва безплатно, най-евтиният начин за доставка до регионите е "Руската поща". Големи партиди стоки ще бъдат донесени от склада от транспортна фирма по избор на клиента. Проверете при консултанти колко струва услугата за вашия град.

Прегледи на памперси. Рейтинг на най-добрите памперси

Всяка майка се стреми да даде на детето най-доброто, което важи изцяло за памперсите. Но кои са най-добрите памперси? Как да не направя грешен избор? Порталът за майчинство анализира рейтингите на памперсите, съществуващи в Интернет, и споделя резултатите с читателите..

14-то място - Molfix

Средният резултат за трите рейтинга е 3.63

Турските памперси Molfix са доста популярни сред купувачите и бяха оценени високо при тестване от експерти от Roskontrol - 71 точки от 100. В отзивите за памперси Molfix майките се оплакват, че памперсите са смачкани, абсорбират се лошо и не изглеждат естетически, но в същото време моля с ниска цена.

Оценка на Molfix на irecomend - 3.4, на otzovik - 3.8, в Detsky Mir - 3.7.

Цената на една пелена Molfix е 9 рубли.

13-то място - BabyGo

Средният резултат за двете оценки е 3.65

В ревютата на памперсите BabyGo майките отбелязват като предимство ниската им цена, но в същото време се оплакват от множество недостатъци: твърдост, липса на еластичност на гърба, неразтягане на велкро.

Оценка на памперси BabyGo на irecommend - 3.4, на otzovik - 3.9.

Цената на една пелена BabyGo е 7 рубли.

12 място - Манеки

Среден резултат по трите оценки - 3,97

Японски пелени Maneki се харесват на майките заради приятния си дизайн, достатъчна мекота и дишаща структура. В същото време някои майки пишат в рецензии, че Манеки виси на детето, защото предназначен за пълни деца. Някои майки смятат, че тези памперси са твърде твърди, някои бебета са алергични към тях.

Рейтингът на памперсите Maneki на ire preporučujend е 3,5, на Otzovik - 3,7, на уебсайта Detsky Mir - 4,7.

Цената на една пелена Maneki е 16 рубли.

11-то място - Pampers Premium Care и Pampers Active Baby-Dry

Средният резултат за трите рейтинга е съответно 3,97 и 4,45

Памперсите Pampers, които дадоха името на памперсите за еднократна употреба, сега се произвеждат на производствена линия в Русия и са популярни сред (втората най-популярна марка на уебсайта Detsky Mir). Според проучване сред потребителите на майчинство, 61% от майките са оценили Pampers Premium Care положително; отрицателните впечатления останаха с 20%.

Според прегледите много майки, които са използвали Pampers Premium Care, се дразнят от миризмата си; някои хора се оплакват, че пелената залепва кожата на бебето и се чувства мокра. В същото време много хора харесват мекотата на тези памперси и децата не изпитват никакво дразнене на кожата..

Оценка на памперси Pampers Premium Care на ire preporučujend - 3.6, на Yandex.Market - 3.5, в онлайн магазина Detsky Mir - 4.8.

Цената на една пелена Pampers Premium Care е 11 рубли.

Друг продукт от Pampers, Pampers Active Baby-Dry, който също се произвежда в Русия, е забележимо по-висок. Рейтинг на памперсите Pampers Active Baby-Dry по препоръка - 4, в онлайн магазина Detsky Mir - 4,9.

При тестване от Roskontrol, Pampers New Baby-Dry зае второ място от девет проби, отбелязвайки 76 точки от 100. Пелената има добри показатели за пълно абсорбиране на влагата, но абсорбцията не настъпва веднага.

Цената на една пелена Pampers Active Baby-Dry е 14 рубли.

10-то място - Libero Comfort

Средният резултат за трите рейтинга е 4,07

Пелените Libero Comfort от реномиран производител все още намират своите клиенти, въпреки не особено високия рейтинг. В резултат на тестване от Roskontrol, Libero отбеляза 68 точки от 100 и зае шесто място сред девет тествани проби.

В отзивите за Libero Comfort майките посочват липса на мирис, добро усвояване и разпределение на влагата. Недостатъци също са налице - абсорбиращият слой попада в бучки, с висока активност на детето, вътрешният слой може да се разпуши, пелената е слабо вентилирана. Много майки се оплакват от непосилните разходи за категорията комфорт. Смята се, че качеството силно зависи от страната на произход (Полша или Русия).

Оценката на памперсите Libero Comfort на ire preporučujend е 3,7, на Otzovik - 4, на Yandex.Market - 4,5.

Цената на една пелена Libero Comfort е 15 рубли.

9 място - Мепси

Среден резултат по три оценки - 4.2

Руските пелени Mepsi са направени с помощта на най-модерните технологии, оборудвани с пълен индикатор и имат добри отзиви от родителите. Майките отбелязват липсата на мирис и течове, мекота, добро усвояване. Краищата на велкрото обаче са здрави и понякога могат да оставят следи по кожата на бебето.

Рейтингът на Mepsi на уебсайта Yandex.Market е 4,5; по препоръка - 3.8, в онлайн магазин Detsky Mir - 4.3.

Цената на една пелена Mepsi е 7 рубли.

8-мо място - Merries

Средният резултат за трите рейтинга е 4.36

Според потребителите на майчинство, японските памперси Merries, които са били на върха на популярността си в края на 2000-те и началото на 2010-те, имат 70% положителни отзиви и само 8% отрицателни. Авторите на отрицателни отзиви посочват ниска абсорбция; в положителните отзиви майките подчертават изключителната мекота на памперсите. Мненията бяха разделени по отношение на течове: за някои те редовно изтекоха, за други никога..

Според резултатите от тестовете, проведени от Roskontrol, памперсите Merries са вкарали 69 точки и са показали способността бързо да абсорбират влагата. Установени са обаче и значителни недостатъци: непълно водопоглъщане и обратна сорбция (отделяне на абсорбираната влага при натискане), което е 2,5 пъти по-високо от установената норма.

Пелените Merries са най-скъпите от 14-те участници в нашата класация.

Рейтинг на Merries на уебсайта Otzovik 4,5; по препоръка - 4.3, на 7ya - 4.3.

Цената на една пелена Merries е 21 рубли.

7 място - YokoSun

Средният резултат за трите рейтинга е 4,4

Китайските памперси YokoSun са на едно от първите места по популярност сред купувачите. Майките отбелязват липсата на дразнене и надрасквания от ластици върху кожата на детето. След употреба повърхността на пелената остава суха и не отделя влага обратно.

Рейтинг на YokoSun в уебсайта на Otzovik 4.6; на ire препоръчвам - 4.8, на obstetrics.ru - 4.

Цената на една пелена YokoSun е 12 рубли.

6-то място - GOO.N

Средният резултат за трите рейтинга е 4.43

Японските памперси GOO.N и GOO.N Premium могат да се похвалят със 72% положителни отзиви, докато 19% отрицателни на портала за майчинство. Майките отбелязват, че памперсите пасват идеално на пълнички бебета. В същото време някои деца са алергични към тях..

Според резултатите от тестването от Roskontrol, памперсите на GOO.N са вкарали 65 точки. Те са удобни, нетоксични, но лошо вентилирани и абсорбират малко влага.

Рейтинг GOO.N на уебсайта Otzovik 4,5; по препоръка - 4.2, на 7ya - 4.6.

Цена на една пелена GOO.N - 12 рубли.

5 място - Хелън Харпър Плувки и Хелън Харпър Бейби

Средният резултат за трите рейтинга е съответно 4.47 и 4.27

Марката Helen Harper е популярна предимно за удобните Swimmies Helen Harper. Прегледите на мама показват, че памперсът върши отлично работата си, седи добре на бебето, не се надува при къпане, изглежда красиво и може да се използва два пъти.

Що се отнася до бебешките памперси на Хелън Харпър, през майчинството те получиха само 46% от положителните отзиви с 29% от отрицателните. Майките се оплакват, че памперсите не пасват добре на тялото на детето, те падат поради липсата на ластик на гърба. Мненията бяха разделени по отношение на абсорбцията на влага: в някои отзиви майките пишат, че пелената попива перфектно; в други - че е достатъчно само за няколко часа.

Рейтинг на плувците на Хелън Харпър на ire препоръчвам - 4, на Otzovik - 4,4, на уебсайта на Detsky Mir - 5.

Рейтингът на Хелън Харпър Бейби на ire препоръчва е 3,9, на Otzovik - 4, на 7ya - 4,9.

Цената на един бански Helen Harper Swimmies е 24 рубли; една пелена Helen Harper Baby - 11 рубли.

4-то място - Moony

Среден резултат по четири оценки - 4.48

Японски памперси Moony са се доказали добре на руския пазар. В отзивите майките пишат, че Moony поддържа влагата перфектно през цялата нощ, мека, удобна, не причинява алергии и дразнене. Моделът за новородени има изрез за пъпа, за да не се нарани зарастващата рана.

Според резултатите от тестовете на Roskontrol, памперсите Moony са вкарали 65 точки. Експертите отбелязват, че показателите за абсорбция на влага и обратна сорбция не отговарят на изискванията.

За съжаление има фалшификати на този популярен модел, които са лишени от всички предимства на оригинала..

Рейтинг на Moony на Otzovik - 4.6, на 7ya - 4.3, на obstetrics.ru - 4, на Yandex.Market - 5.

Цената на една пелена Moony е 13 рубли.

3 място - Lovular Hot Winds

Средният резултат за трите рейтинга е 4.63

Ловуларни памперси, произведени във Великобритания, се появиха на нашите плотове не толкова отдавна. В отзивите майките отбелязват тяхната изключителна нежност и мекота, като пух (пелените се обработват с гореща пара по специална технология). Пелените перфектно абсорбират влагата и не оставят следи по кожата; те са оборудвани с индикатор за влага. Има обаче и недостатъци: някои майки се оплакват, че няма достатъчно памперс за цялата нощ. Сред недостатъците е посочен твърде голям размер (очевидно памперсите не са предназначени за слаби деца); някои майки твърдят, че кожата на бебето е мокра под пелената. Високата цена също е един от основните недостатъци.

Ловуларен рейтинг на горещите ветрове при препоръчване - 4,5, при Otzovik - 4,8, при 7ya - 4,6.

Цената на една пелена Lovular е 19 рубли.

2-ро място - NappyClub Premium

Средният резултат за трите рейтинга е 4,67

Пелените NappyClub Premium се появиха на руския пазар през 2016 година. Руският производител се опита да създаде евтини пелени на базата на японски (в пелени NappyClub Premium) и немски (в NappyClub Comfort) абсорбиращи материали. За да намалят себестойността на своите продукти, създателите не използват прекомерна боя върху пелената и върху опаковката, изоставена реклама и фокусирани върху онлайн продажбите. Според производителя това позволява да се правят памперси NappyClub с 30% по-евтини от аналозите.

Сред предимствата на майката са абсолютна белота („по-малко боя - по-малко химия“), широк колан, мекота, липса на чужда миризма. Сред недостатъците - слаба велкро (детето се премахва), някои майки забелязват течове, при някои деца пелените причиняват алергии.

NappyClub Premium рейтинг на уебсайта за препоръчване - 4.6, на Otzovik - 4.4, на Yandex.Market - 5.

Цената на една пелена NappyClub Premium е 17 рубли.

1-во място - Huggies Elite Soft

Средният резултат за трите рейтинга е 4.63

Първото място в нашия рейтинг е заето от памперсите Huggies Elite Soft. Най-популярни са сред купувачите (според онлайн магазина Detsky Mir). Тези памперси също заеха първо място в експертното тестване на Roskontrol (83 точки от 100). Експертите похвалиха продукта за добро абсорбиране на влага за кратко време, но отбелязаха, че обратната сорбция (отделяне на абсорбираната влага при натискане) е 5 (!) Пъти по-висока от нормата.

В същото време майките уверяват, че памперсите абсорбират успешно дори течни изпражнения на новородени, джобът на папата спасява от изтичане. Ако обаче размерът е неправилен (според майките, Huggies Elite Soft е леко маломерна), следи от ластици и зърна гел могат да останат върху кожата.

Рейтинг на Huggies Elite Soft на уебсайта на Otzovik 4.7; по препоръка - 4.5, в онлайн магазин Detsky Mir - 4.7.

В допълнение към високите рейтинги, базирани на отзиви, трябва да се отбележи ниската цена на памперсите Huggies Elite Soft - това е, което им позволи да им дадат първото място в нашия рейтинг..

Цена на една пелена Huggies Elite Soft - 7 рубли.

Сравнение на рейтингите на пелените за еднократна употреба

Таблицата показва рейтингите на памперсите, съставени от различни сайтове въз основа на родителска обратна връзка и тестване. За удобство същите марки и производители са подчертани в общ цвят.

Кои са най-добрите памперси?

В края на рецензията трябва да се отбележи, че всякакви памперси, дори най-популярните и заемащи първите редове в рейтингите, направени по японски технологии, които имат статус „Премиум“ и са много скъпи, може да не отговарят на вашето дете. Тук говорим за индивидуална толерантност, анатомични особености и склонност към алергии към определени материали. Например скъпите японски памперси, които генерират много възторжени отзиви, причиняват алергии и зачервяване при някои деца..

За да не сбъркате в избора си, не купувайте веднага голяма опаковка, въпреки че цената на всяка пелена в голяма опаковка е по-ниска. Опитайте малка опаковка, за да спестите пари, ако не харесвате памперсите.

Друг важен съвет: изберете правилния размер на пелената. Ако на опаковката пише „3 - 6 кг“, не трябва да се купува за бебе, чието тегло вече е надвишило 5 кг, особено ако детето е пълничко. Общо правило: ако памперсите, които преди това са били подходящи за детето, започнат да изтичат, значи е време да преминете към следващия размер.

Най-добрите бебешки пелени според Roskachestvo

Добра новина за майките, които се грижат за безопасността и качеството на бебешките продукти. През юни 2019 г. експертите на Roskachestvo изследваха 29 марки памперси (365 дни, Bella, Genki, Goo.n, Helen harper, Honey kid, Huggies, Insinse, Libero, Lovular, Maneki, Manuoki, Mepsi, Merries, Molfix, Momi, Moony, Pampers, YokoSun, Auchan, Bebilon, Casper, Korablik, Целогодишно, Слънце и Луна, Уша бавачка, Palmbaby). Пелените бяха тествани според 49 показателя за качество и безопасност, въз основа на резултатите от проучването беше представен рейтинг на марки пелени.

Кои пелени за бебета е по-добре да изберете

Отначало при избора на памперси е достатъчно да се съсредоточите върху възрастта на бебето, доверявайки се на производителите.

За новородени бебета пелените се правят от най-деликатните материали, оставяйки малък разрез за пъпната рана.

За деца от месец и повече, размерът на пелените е посочен в килограми от теглото на детето. И тук вече няма съгласие между производителите.

Таблиците с размери на марките могат да се различават значително една от друга, така че самите родители трябва да направят корекции за характеристиките на детето си..

Например за кратко, добре подхранено дупе с наедряло дупе е по-добре да изберете размер на пелената от следващата тегловна категория. При слабите бебета подобни проблеми не възникват..

Следните се използват като пълнители за памперси:

 • хипоалергичен памук;
 • меки целулозни влакна;
 • хидрогел - супер абсорбиращ синтетичен полимер.

Всички тези материали са безопасни и не вредят на здравето на бебето. Също така, някои производители импрегнират вътрешния слой на памперсите с естествени масла и растителни екстракти, които се грижат за чувствителната кожа на бебето или просто маскират миризми..

Размерът

Абсорбция

Пълнота

Материал

обратно

Бебешки пелени, коя компания е по-добре да изберете

Класацията предоставя списък с най-добрите бебешки пелени за бебета от първия рожден ден до 2-годишна възраст. Те отговарят на всички изисквания, с високо качество и практичност. Всяка компания е на пазара за детски стоки повече от една година, така че няма нужда да се съмнявате. Списък на проверените марки:

 • Поглезете. Компанията е най-популярната на пазара на детски стоки. Тя произвежда качествен продукт за деца от 1 година. Всеки тип пелена се избира в зависимост от теглото на детето.
 • Слънце и Луна. Марката прави най-добрите продукти за грижа за бебето. Всички те се отличават с безопасност и практичност, не причиняват алергии.
 • Хъги. Марката съществува от 1978 г. Първата популярност се наблюдава само в САЩ, а сега марката е известна на всички. Продуктите въздействат нежно на деликатното тяло на бебето, не причиняват обрив на пелена.
 • Бела Бейби Честито. Полската марка произвежда памперси за бебета с тегло 5-9 кг. Всички ортопедични характеристики на продуктите са в съответствие със стандарта. Осигурява цялостна грижа за бебешката кожа.
 • Скипи. Пелени са предназначени за бебета до 18 кг. Продуктът е надежден, практичен и удобен. Компактната опаковка съдържа 75 бр.
 • Либеро. Компанията произвежда сертифицирани продукти за грижа за бебето. Изработена от екологично чисти материали, не причинява дразнене и алергии.
 • Джоуни. Марката пуска продукт, като отчита всички желания и изисквания на родителите. С тези бикини бебето ще се чувства комфортно във всяка ситуация. Производството използва екологични материали.
 • Moony. Компанията произвежда качествен продукт за бебета до 8 кг. Той е устойчив на влага и не причинява алергии, обриви или дразнене. Съответства на необходимото качество.
 • Продължи. Марката произвежда памперси за бебета до 11 кг. Материалът е импрегниран със специално съединение, което не предизвиква дразнене. Продуктът е подходящ за бебета с чувствителна кожа.
 • Весела. Компанията произвежда памперси за момчета и момичета 9-14 кг. Те перфектно абсорбират влагата, не изсушават кожата, не улавят въздуха вътре.
 • Дървени въглища. Марката произвежда пелени за многократна употреба. Подходящи са за деца с тегло 4-17 кг. Вътрешният слой на продукта е направен от неалергенни бамбукови въглеродни влакна.
 • Слава Да. Компанията произвежда памперси за нощен сън, които абсорбират големи количества влага. Когато набъбнат, те не създават дискомфорт, направени са от качествени материали.
 • Хелън Харпър. Марката произвежда бикини за плуване или нощен сън. Различава се от другите модели в ярки цветове и без промени в размера.
обратно към съдържанието ↑

Рейтинг на бебешки пелени

При съставянето на рейтинга на най-добрите бебешки памперси бяха взети предвид мнението на педиатрите, отзивите на потребителите, както и показатели за сравнителни тестове. Всички те показаха почти еднакви резултати, поради което не беше трудно да се направи правилното заключение. В допълнение към тези показатели бяха взети предвид следните характеристики:

 • Мекота;
 • Хипоалергичен;
 • Ниво на комфорт;
 • Абсорбируемост;
 • Цена;
 • Възрастови ограничения.

Събирайки всички получени резултати, беше направено заключение кои модели заслужават да бъдат считани за най-добрите. В класацията са представени само висококачествени памперси с добра абсорбираща способност. Те не причиняват зачервяване, алергии и не провокират обрив на пелена.

Експертите стигнаха до заключението, че всички памперси са напълно безопасни, независимо от цената или страната на произход. Те са нетоксични, не съдържат тежки метали и канцерогени, не предизвикват дразнене и алергии.

Петте водещи класации

1-во място: Бела Хепи

2-ро място: Pampers Premium Care

3 място: Goo.N

4-то място: Мепси

5 място: YokoSun


Според резултатите от лабораторни тестове, този продукт е признат за висококачествен, памперсите са безопасни. Те не дразнят кожата и лигавиците и не предизвикват алергии. Продуктът има добри влагозадържащи свойства, но не абсорбира влагата достатъчно ефективно.

Най-безопасните пелени

Според резултатите от изследването всички памперси:

 • не отделят никакви вредни вещества като: формалдехид, ацетон, метилов алкохол и др..
 • не причиняват алергии и раздразнения на кожата или лигавиците на бебето
 • не отделят опасни елементи като цинк, хром, арсен и олово.

Освен това, средата на тестваните пелени беше оптимална по отношение на киселинността..

Само 5 марки памперси обаче отговарят на повишените изисквания на стандарта Роскачество:

 • ПРОДЪЛЖИ
 • Либеро
 • Мепси
 • Весела
 • Pampers premium грижа.

Най-абсорбиращи пелени

Според резултатите от изследването, представители на следните марки абсорбират най-много течности:

 • Бела
 • Molfix
 • YokoSun.

Пелени от следните марки абсорбират влагата най-бързо:

 • "Каспър"
 • Генки.

Най-подходящи за сън:

 • "365 дни"
 • "Ушна бавачка"
 • Moony.

Най-сухите пелени

Пелените на следните марки се справиха с този тест:

 • "Бебилон"
 • "Кораб"
 • "Ушна бавачка"
 • Бела
 • Molfix.

Представители на 13 марки задържат влагата най-зле от всички, включително: Maneki, Manuoki, Insinse, Sun and Moon, Рalmbaby, MOMI, YokoSun и др..

Най-дишащите пелени

Според експерти от Роскачество, няма памперси, които да позволяват на въздуха да премине през тях, в противен случай те не биха могли да задържат влагата..

Резултатите от теста показаха, че всички тествани проби имат нулев индекс на въздушна пропускливост. Вместо въздушна пропускливост, експертите изследваха паропропускливостта, тази цифра трябва да бъде висока при пелените. Стандартът Roskachestvo установи изискванията за индекса на пропускливост, на него отговаряха пелени от 22 марки. Сред които:

 • Кораб
 • Скъпа хлапе
 • Поглезете
 • Либеро
 • Moony
 • През цялата година
 • Бела Хепи и др.

Останалите имат по-малко паропропусклив слой, това са търговски марки: Huggies Classic, 365 дни, Casper, Helen Harper, Bebilon и др..

Кои бебешки памперси е по-добре да купите

Когато избирате бебешки памперси, трябва да обърнете внимание на много критерии: тегло на бебето, предназначение, цена, анатомична форма и други. Всеки тип модел е проектиран за различна цел. Един продукт е идеален за дълга разходка, друг ще бъде подходящ за домашна употреба, а третият ще се превърне в незаменим инструмент за плуване в басейна. Списък на най-добрите пелени според целта на употреба:

 • Pampers Premium Care 2 (4-8 кг) - подходящ за новородени от първите дни от живота;
 • Optima NEW (3-18 кг) - гащи за многократна употреба за няколко приложения;
 • Хелън Харпър Swimmies X-Small - модел басейн;
 • Libero Up & Go 6 (13-20 кг) - удобни памперси за гащи;
 • Goo.N M (6-11 кг) - най-добрите японски бикини под 1 година.

След като прегледате всеки модел пелена, можете да заключите коя опция ще бъде по-подходяща и практична в дадена ситуация. Моделите от горния списък се характеризират с високо качество, екологичност и безопасност..

Какво да търсите при избора на памперси

Искате ли да изберете най-добрите памперси за новородени? Това е трудно, защото асортиментът е голям и трябва да се фокусирате върху нуждите на детето. Не вие, но бебето избира най-приемливия вариант.

На какво друго трябва да обърнете внимание?

 1. Теглото. Той е този, който определя размера. Колкото повече тежи бебето, толкова по-добра трябва да бъде попиваемостта на повърхността..
 2. Възраст. Новородените трохи изискват специално внимание към себе си - памперсите трябва да бъдат снабдени със защитен отвор или специална подложка за пъпа, за да не повредят раната. По-големите деца се чувстват чудесно в количка или креватче с традиционни велкро пелени. А за мобилни и активни бебета трябва да си купите бикини с ластик.
 3. Етаж. Ако това е важно за вас, тогава можете да си купите специални продукти за момичета, където по-дебелият слой е отдолу и отзад, или за момчета, когато плътността е концентрирана отпред. Най-разпространените унисекс модели на пазара са подходящи за бебета от двата пола, защото абсорбиращата подложка е равномерно разпределена по цялата повърхност.
обратно към съдържанието ↑

Полезни съвети

Пелените са продукти за лична хигиена, така че не бива да пестите от качеството на продукта. И за правилното използване следвайте няколко съвета.

 1. Съхранявайте памперсите на сухо място, високата влажност може само да навреди. Обърнете внимание на срока на годност, размера на опаковката и целостта.
 2. Когато избирате нов производител, първо закупете няколко пелени за тестване и едва след положителен резултат можете да закупите голяма опаковка.
 3. Продуктите за еднократна употреба трябва да се изхвърлят незабавно. Те не могат да бъдат измити или изсушени. При изсушаване адсорбенти, които вече са абсорбирали урината, стават твърди и чупливи, те не са предназначени за повторна употреба.
 4. Периодично проверявайте „ситуацията“ под пелената - разкопчайте, докоснете, помиришете - най-важното е да не пропуснете „инцидента“, който може да доведе до дразнене на кожата или по-сериозен проблем.
 5. След „голяма нужда“ памперсът трябва да се смени незабавно. Детето трябва да се измие, избърше и да му се даде възможност да остане на чист въздух в продължение на десет минути - въздушните бани ще имат само полза.
 6. Когато сменяте памперси, не забравяйте за хигиената - сушете мокро и хидратирайте сухо. Ако в областта на гънките има обрив от пелена или мокри зони, тогава те трябва да бъдат измити, изсушени добре и напудрени с бебешка пудра. Люспестата или суха кожа, напротив, трябва да се смазва с мазен бебешки крем.

Заключение

Вашата цел е да изберете типа памперси, които работят най-добре за вашето бебе. На първо място, той трябва да е удобен и удобен. Не бива да се пести от качество за сметка на здравето - изберете най-доброто.

Памперси памперси 0 размер в Москва

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

„Онлайн консултант“ е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

„Онлайн консултант“ е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

„Онлайн консултант“ е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

„Онлайн консултант“ е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

„Онлайн консултант“ е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

„Онлайн консултант“ е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

„Онлайн консултант“ е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Всички размери пелени за бебе по възраст

Пелените или памперсите са станали част от живота на младите родители. Изглежда невъзможно без тях. Спестяват много усилия и време за измиване и измиване на бебешкото дъно, ако твърдо и размерът на бикините за еднократна употреба са избрани правилно. В противен случай памперс с малък обем ще създаде дискомфорт на бебето, а голям памперс ще доведе до изтичане на урина върху дрехите и креватчето. Как да изберем размера на пелена за дете и какво още да търсим при избора, ще разкажем в нашата статия.

От тази статия ще научите

Маркировка по размер на памперси от различни фирми

Няма единен стандарт за определяне размера на памперсите, така че производителите използват букви или цифри, за да ги обозначават върху опаковката на продукта. Майките могат да намерят хигиенни продукти в магазина със следните маркировки:

 • N, NB, S, M, L,
 • 1, 2, 3, 3-4, 4, 5.

Pampers се различават един от друг по попиваемост, обем на талията, дължина на бикините. Но за да се разграничат показателите, всички фирми се ръководят от теглото на бебето, следователно, до обозначенията на броя или буквите на размера, те посочват приблизителния брой килограми от теглото на детето, понякога възрастта. Но последното ръководство не е точно, тъй като децата се раждат с различно телесно тегло и го качват индивидуално, докато пораснат..

Ако сравним буквената и цифровата маркировка, както и теглото и пола на новородените, приблизителното съотношение ще изглежда така. (Важно! Таблицата може да се превърта надясно и наляво)

Обозначение на буквитеЦифрова маркировкаТегло на детето, кгВъзраст на момчето, месеци.Възраст на момичето, месеци.
н01,8-300
NB13-500-1
С23-71-51-6
М3-45-93-93-11
L48-147-148-16
XLпет11 до 2012 и повече14 и повече
XXL615-2814-20Една година
---715–3524 и повече3 години

По този начин основната насока при избора на оптималната пелена е теглото на бебето..

Възрастта, полът, височината не играят особена роля.

На бележка! Не купувайте много мини пелени, които са предназначени за 5 до 7 кг. Новородените растат бързо през първите месеци от живота, след няколко седмици ще трябва да си купите бикини за еднократна употреба за още един или два номера.

Таблица с размери на пелените на различни марки

Няколко марки памперси за еднократна употреба са популярни в Русия. Това са Pampers, Huggies, Libero, Goo.N, Merries. Те отговарят на изискванията на GOST, очакванията на родителите за качество и цена. Размерите на памперсите за деца в таблицата ще ви помогнат да направите правилния избор..

Поглезете

Тази компания разполага с най-сложната мрежа от продукти за деца. Трябва да изберете не само по размер, но и по възрастта на детето. Необходими са велкро пелени за деца до шест месеца - осем месеца - това са линиите Premium Care, Active Baby, Sleep & Play. Панталони Pampers Панталоните ще ви дойдат по време на периоди на активно пълзене и ходене на детето. Всяка серия има свой собствен размер.

Размер, кг (серия)0 (N)1 (NB)2 (S)3 (M)4 (L)4+5 (XL)6 (XXL)
Premium CareОт 2.52-53-65-98-14---11-25---
Active Baby Dry---2-53-64-97-149-1612-18От 15
Sleep & Play------3-64-97-14---11-18---
Панталони (гащи)---------6-119-14---12-18От 15
Панталони Premium Care (гащи)---------6-119-14---12-18---

Либеро

Предимството на тази компания е, че продуктите имат опъващ колан, странични стени. Размерните единици се разделят въз основа на показателите за тегло, възрастта на бебето.

Размер, кг (серия)0 (N)1 (NB)2 (S)3 (M)4 (L)5 (XL)6 (XXL)7
Комфорт---------4-97-1410-1612-2215-30
НовороденоОт 2.52-53-64-97-14---10-1615-30
Up & Go------------7-1110-1413-2016-26
зоологическа градина------------7-1110-1413-2016-26

Хъги

Компанията Huggies произвежда висококачествени пелени от тънък и деликатен материал. Памперсите не търкат кожата, не предизвикват алергични реакции при повечето бебета. На рафтовете има три серии от хигиенни продукти. Това са Huggies Classic, Ultra Comfort и Elite Soft. За по-големи бебета са подходящи бикини със специален задържащ колан без закопчалки.

Размер, кг (серия)0 (N)1 (NB)2 (S)3 (M)4 (L)4+5 (XL)6 (XXL)
Класически------3-64-97-16---11-25---
Ултра комфорт---------5-98-1410-1611-2510-16
Елитна мека---2-54-75-98-14---12-22---
Гащи---------7-119-14---13-1716-22

Весела

Японската компания Merries се грижи за здравето на новородените с ниско тегло при раждане. Произвежда памперси в размер NB с мека талия, така че бикините за еднократна употреба да не притискат коремчето на бебето, използва се еластично затваряне. Размер М започва от 6 кг. За деца с това тегло продуктовата линия включва бикини със задържаща ластик.

Размер, кг (серия)0 (N)1 (NB)2 (S)3 (M)4 (L)5 (XL)6 (XXL)
Пелени за затваряне---0-54-86-119-1412-20---
Гащи---------6-109-1412-2215-28

На бележка! Merries еднократни абсорбиращи пелени се предлагат в две версии: за момичета и за момчета. Дизайнът им отчита определени анатомични особености на бебета от различен пол..

Друга японска компания за пелени е Goo.N. Таблицата с размери започва с маркер N. Подходяща за недоносени бебета с тегло от 1,8 кг. Пелените са оборудвани с индикатор за влага. Когато сменяте нюанса на шарката на бикините, трябва да си сложите чиста пелена.

Размер, кг (серия)0 (N)1 (NB)2 (S)3 (M)4 (L)5 (XL)6 (XXL)
Пелени за затваряне1,8-33-54-86-119-1412-2015-35
Гащи---------6-119-1412-2015-35

Когато избирате памперси от всяка марка, вземете предвид и обема на тялото на новороденото. Ако дъното, коремчето, краката в бедрата са пълниви, вземете еднократни бикини с малък размер. За слаби деца е по-добре да избирате продукти точно според телесното тегло..

Или използвайте следната схема за съчетаване на талията и памперсите на новороденото.

Талия, смРазмер на пеленатаПриблизително тегло на детето, кгВъзраст, месеци.
32-3812-40-2
38-422-34-60-4
42-482-35-82-6
48-523-47-124-8
48-524-68-16От 6

Всеки комплект спално бельо за еднократна употреба трябва да бъде придружен от инструкции за използване на пелената и избор на размер. Диаграмата може да бъде показана от външната страна на кутията, обикновено в ъгъла. Познаването на теглото на бебето, като се има предвид неговата пълнота или слабост в кръста, ханша и краката, изборът на пелена, която е удобна за ежедневно носене, не е трудно..