Moony памперси (Япония) се произвеждат от 1981г. Компанията работи непрекъснато, за да направи продуктите по-удобни и ефективни. Ултра фините влакна Air-Silky са доказали, че са щадящи кожата и подобряват мозъчната циркулация при докосване.

Моделна гама от памперси Mooney:

  1. Пелени - за новородени, S (от 4 до 8 кг), М (от 6 до 11 кг), максимален размер L (от 9 кг). Те седят добре върху момчетата и момичетата, позволяват на въздуха да преминава свободно и ефективно абсорбират влагата. Не причинява дразнене и обрив на пелена.
  2. Без велкро - те имат всички предимства на японските пелени, но въпреки това са лесни за обличане и сваляне, не оказват натиск върху корема, идеални за тренировка на гърне. Размери: S (4 до 8 kg), S / M (5 до 10 kg) за пълзящи деца, M (6 до 11 kg), L (9 до 14 kg), максимум XL (от 12 kg).

Най-икономични са големите опаковки за бебета, те често могат да бъдат закупени при специална оферта с допълнителна отстъпка, която ще бъде много по-евтина от цената им на дребно. Онлайн магазинът DenMa77 ще достави поръчката до апартамента. Разходите за доставка се изчисляват при плащане - просто въведете името на вашия град.

Goon памперси

Производител - DAIO PAPER Co., Ltd, Япония

През 2011 г. в Япония памперсите и гащичките GooN бяха отличени с „Изборът на мама 2011“.

Японски памперси GooN са идеални както за момчета, така и за момичета и се открояват със своето качество и комфорт. Тяхната повърхност, благодарение на дишащия материал, импрегниран с витамин Е и антиалергични природни екстракти, предпазва бебето от обрив на пелена и дразнене. Подходящи за бебета памперси GooN не ограничават движенията, не ограничават подвижността, осигурявайки на детето комфорт.

GooN памперсите имат добро абсорбиране на влага, което предотвратява болезнени обриви по кожата на бебето. Пелените GooN съдържат естествен памук с изтънена повърхност, което позволява естествена вентилация на въздуха вътре в тях, а вафленото релефно пречи да докоснат тялото на бебето.

GooN памперси, предназначени за деца с тегло до 22 кг, които могат да се обличат и свалят точно като истински бикини. Те се считат за особено удобни на етапа на обучение на гърне..

Микропорите са разположени по цялата повърхност на памперса GooN и свободно пропускат въздух, като по този начин позволяват на влажния въздух да преминава извън пелената, а абсорбиращият слой на пелената съдържа естествен естествен витамин Е. Специалното мъничко влакно, от което е направена пелената, я прави още по-гладка, невероятно мека и деликатна.

Въздушните меки ластици няма да позволят дразнене дори на най-деликатните места на бебето - около краката му. Пелената прилепва плътно към тялото на бебето в областта на гърба, като по този начин осигурява допълнителна защита срещу течове.

Пелените GooN в размери M, L, XL използват специална еластична лента за колана. Ластиците на колана се свиват и разтягат следвайки движенията на бебето и позволяват на пелената да прилепва плътно и нежно около тялото на бебето.

Пелените GooN имат пълен индикатор, ивиците му променят цвета си в син. Многократната велкро лента със закръглени ръбове ще ви позволи бързо да закрепите закопчалката, дори ако тя получи прах или ако родителите имат много мокри ръце.

Пелени GOON - преглед

Колосално ревю за GOON! Най-подробното сравнение на трите най-популярни японски пелени - Goon, Moony и Merries. МНОГО КОЛАЖИ и снимки на всички памперси НА БЕБЕТО! А също и БОНУС - рейтинг на памперси от различни марки.

Добър ден, драги читателю!

Е, роди се третият ми преглед на японски пелени. Този път ще кажа за памперси Продължи. Това ще бъде сравнение-преглед на трите най-популярни японски памперса, с много снимки и сравнителни колажи! Без съмнение, всички "японци" са безусловни лидери в нашия сегмент, но днес ще се опитаме да разберем как се различават тези памперси, да разгледаме техните характеристики и недостатъци. В края на ревюто ще намерите хубав бонус - моят личен рейтинг на различни пелени, което с дъщеря ми успяхме да изпробваме за 7 месеца!

Купувах японски памперси почти от раждането на дъщеря ми, като започнах с Merries, след това опитах Goon, а след това Moony. Но първият ми опит с Гонг не беше много успешен. Попаднахме на дефектни опаковки, памперсите имаха упорита, зацапана миризма и дъщеря ми започна върху тях алергия... Въпреки че като цяло японските памперси са хипоалергенни, реагирахме така (обривът започна от бедрата, след това цялото тяло беше покрито с него, беше ужасно!). Отвореният пакет беше върнат в аптеката. Но разбрах, че просто нямаме късмет, но все пак е добра компания и памперсите също са добри. Вярно е, че дълго време след това не смеех да си купя Гонг, все още се страхувах да си купя отново „плесенясали” памперси. Но един ден, когато Merries и Mooney изчезнаха, си купих Gun отново. И сега съм готов да ги оценя обективно.

Опаковка от 42 броя пелени с размер XL (12-20 кг) струва около 1300 рубли, плюс имах 10% отстъпка.По принцип за японски пелени това е нормална цена (купих и 1400 за опаковка). Дъщерята тежи приблизително 9,5 кг, но Мерис и Муни с размер L (9-14 кг) стават твърде малки за нас, така че Gun купи XL. Този размер седна добре, доста прекалено голям, но е по-добър от ластиците, притискащи нашите закръглени крака. So Gong (както всички японски пелени) са малки и за големи деца, определено трябва да купите по-голям размер!

Тези памперси са произведени в Япония и това е голям плюс! Е, нашите руски производители все още не са се научили как да правят първокласни пелени! Нямаме аналози в качеството на материалите! Пакетът съдържа само твърди йероглифи, но има стикер (обикновено в долната част на опаковката), съдържаща цялата информация: за композицията (което също е „плюс“ - няма да намерите такава информация на опаковката на руските памперси през деня с огън!), за производителя, както и препоръки за използването и изхвърлянето на памперси. Също и тези памперси хипоалергичен (за първи път алергията се дължи на дефектна партида, сега след използване на целия пакет нямаше реакция!).

По дължината на съществуващата перфорация се отделя "клапа", чрез която е лесно и удобно да се извадят памперси. Един недостатък - памперсите са увити с коланите нагоре. Когато извадите много памперси наведнъж, често се случва външните пелени да се хванат "наполовина" и да се отворят при издърпване. Между другото, Mooney and Merries имат памперси в опаковката със спуснати колани, по-удобно е да ги прекарате през клапана - просто вземате точното количество, като броите "по корените"

Гонг пелени нямат парфюм! Това е характеристика на всички японски пелени. Това е много важно за мен, защото Вярвам, че малките деца изобщо не се нуждаят от парфюм! Имахме опит с Pampers - това е някакъв кошмар! Има свръх умение с аромат! Отначало памперсите на Гонг имат лек мирис на самите материали, но той бързо изчезва..

И сега стигнахме до забавната част - сравнение на три популярни японски пелени Goon, Moony и Merries! Както и в предишния ми преглед-сравнение, ще дам точки на памперси по различни параметри и на финала ще изчислим, кой от „японците“ ще стане лидер!

1). Дизайн. Гонгът, подобно на другите японски памперси, има много скромен, блед, прост дизайн..

Но Гонг се сравнява благоприятно с факта, че те имат много разнообразни дизайни на колана. Тях 14 варианта! Това са различни животни - обитатели на гори, морета и африкански савани. Всички опции се намират в един пакет и това е много смешно - всеки път, когато извадите различни памперси от опаковката.

Муни е в един пакет два различни дизайна памперси, а Мерис има един.

Gun получава 1 точка за голямо разнообразие от ярки колани, Mooney получава 0,5 точки за два дизайна, Merries не получава точки (те имат добър дизайн, но цял пакет от абсолютно същите пелени е скучен).

2). Материали. Няма други памперси, които да са толкова меки, нежни, приятни за кожата материал от вътрешния слой! Това са удивително меки и деликатни пелени! Никога "японски" не полепва по кожата бебета (но прехвалената Pampers Premium Care с вътрешния си мрежест слой постоянно залепва!). Гонгът има нежен, приятен вътрешен слой, идеално плоски, без никакво облекчение. Муни има надлъжни релефни канали, в Merries - "Пъпки". Усещанията при контакт с вътрешната повърхност са различни, но не мога да откроя някого „най-мекия“ - тук всички „японци“ са в най-доброто! Всеки заслужава 1 точка!

Външен слой материал различен. Guns and Merries имат приблизително същото, леко шумолене, но в същото време не прилича на мушама. Mooney го прави по-хубав и мек, изглежда като памук, но има един малък недостатък - ако носите пелена не под дрехите, тогава от триенето тези "памучни влакна" започнете да се ровите и търкаляте! Това не се случи с Merries и Gun. И Гън също имаше неприятен недостатък - първата пелена от опаковката след известно време най-горният слой се е отделил в лумбалната област. Под него имаше влагозащитен материал, наподобяващ много тънка и деликатна мушама. Защо памперсът е толкова стратифициран, не е ясно... Това беше рядко, но все пак няколко пелени от този пакет бяха толкова стратифицирани отзад. Никога не съм виждал подобно нещо в нито една пелена за 7 месеца! Неприятно... Въз основа на резултатите от изучаването на външен материал, не присъждам точки на никого, защото всички пелени в този смисъл имат както предимства, така и недостатъци.

3). Абсорбируемост и пълнител. Всички памперси абсорбира перфектно! Лесно боравете с големи количества течност, идеални за нощен сън! Надеждно задържа влагата, кожата на бебето ми е неподвижна Никога не съм бил мокър дори след много дълъг контакт и никога не е имал обрив от пелена. Вътрешната повърхност на напълнената пелена е суха на допир! Освен това е плюс по кожата не остават зърна гел (имаше единични случаи, когато видях 1-2 зърна по кожата, но предвид съотношението на броя на тези случаи към броя на пелените, използвани за 7 месеца, това е капка в морето!). Също така отличителна черта на всички японски пелени е, че те абсорбират много добре изпражненията! Никоя друга пелена не може да направи това по-добре от Goon, Mooney и Merries! Пелени не изтичайте (имаше много редки случаи, разбира се, но само в самото начало на употреба, когато дъщеря ми беше много малка, а аз все още бях „много неопитна майка“ - течаха малко изпод ластиците на краката).

Пълнителят лежи в тънък, но плътен и еднороден слой. Адсорбиране гелът има достатъчна хигроскопичност, набъбва силно, когато абсорбира голям обем течност, но надеждно го задържа вътре. Самите пелени (сухи) имат приблизително еднаква дебелина.

В резултат - и тримата имат по 1 точка! Заслужен.

4). Сладострастие. Да, има такова нещо. Неприятно, но не и трагично. След една нощ, когато памперсът е много пълен, той има неприятна миризма и "студ" навън, изглежда е волги... Но основното е, че кожата все още остава суха! И трите пелени се държат еднакво, така че няма да давам точки на никого.

пет). Пълен индикатор. Друга характеристика на "японците" и тяхната разлика от руските пелени - пълен индикатор (ивици на пелената, които променят цвета от жълт на син, когато са мокри). Индикаторът за Guns е двулентов, за Mooney и Merries е трилентов. Разбира се, гледам индикатора, но контролирам пълнотата на пелената чрез докосване. Въпреки това ще добавя 0,5 точки за всички за наличието на индикатора.

6). Велкро. Всички проби имат еднакво добра велкро, многократна употреба. Велкрото на Гонг е малко по-широко.

На Gun and Merries лепкавите кукички на велкрото са по-видими, на Mooney велкрото изглежда по-гладко. Наличие на удобен свободен ръб ви позволява лесно да "отворите" велкрото. 0,5 точки за всеки.

7). Колан. Що се отнася до чертежите на колана, тук безспорен лидер е Гонг! 14 различни опции за картина! Коланът им е светъл, оцветен, с различни животни. Коланите на Mooney са малко по-различни един от друг (в зависимост от дизайна на самата пелена), докато Merries има еднакви снимки на колана. За това Гонг заслужено получава 0,5 точки..

Но що се отнася до мекотата на колана, тук Муни води - те имат най-деликатния пояс и имат релеф (вертикални канали). Merries има по-малко мек колан. Но Коланът от Gong лично на мен ми хареса най-малко. Ако тези две проби имат колан с руно и „плат“, тогава Гонг има „мушама“ - шумолене, грубост. Вместо вили за упоритост, върху него се прави шев като шев. За материала на колана бих дал 0,5 точки на Mooney and Merries, но Gun не получава нищо.

Друга отличителна черта на японските пелени е присъствието на колана маркировки за симетрично закрепване на велкро. „Владетелят“ на Гонг се състои от 4 цифри (не особено поразителни на цветния колан), Mooney and Merries - от 3. Обикновено закопчавам памперси с подходящ размер на „една“ или „една и половина“ маншети) и преминете към следващия размер. Присъствието на "владетеля" е много удобно! За това всички 0,5 точки!

8). Ластик на гърба. Всеки го има (с изключение на малките размери - Newborn и S). Разтяга се добре, не притиска и не оставя следи по кожата. Най-добрата гумена лента според мен е тази на Mooney - мека, широка, идеално прилягаща на тялото. След това идва Гонг - ластикът е плътен, малко по-малко широк. При Merries гумената лента на гърба е най-слабата, но също така „седи“ добре и надеждно предотвратява изтичането. Муни и Гонг - по 0,5 точки.

девет). Еластични ленти отстрани. Тук Merries се оказаха по-добри - страните им се разтягат, имайки добра гумена лента. Останалите две проби нямат ластици по страничните стени. Весели - 0,5 точки.

десет). Ластик на корема. Муни, Муни, Муни са най-добрите и единствените, които имат на корема има ластик! И е много удобно! Пелената приляга по-добре на фигурата, не се издува отпред, докато се носи. Ластикът не притиска корема. За това прекрасно допълнение памперсите на Муни получават 1 точка (не е жалко за това!). Guns and Merries нямат ластик отпред и често памперсът на това място се надува или огъва (оказва се), когато детето седи.

единадесет). Ластици около краката (маншети). Маншетите са добри и удобни и за трите проби, прилепват добре на краката, не натискайте. Всички 0,5 точки. Между другото, за мен именно маншетите са индикатор, че е време да сменим размера на пелената - веднага щом маншетите започнат да притискат нашите закръглени крака, преминаваме към следващия размер, но трябва да затегнем колана.

12). Вътрешни ластици. Тънки и меки, добре задържат разхлабени изпражнения (разбира се, имаше инциденти, но рядко). И трите от 0,5 точки.

тринадесет). Модел. Моят пистолет в размер XL (12-20 кг), Mooney and Merries в размер L (9-14 кг) - остатъци от старата опаковка

Mooney има най-малката от трите пелени. странична ширина отзад (с велкро) и отпред. Но това не им пречи да покриват добре страните на детето. Когато се носят, те (страни) не са изложени. Точките показват контурите на тази част от пелената..

Mooney има най-успешния модел! Те седят на детето най-добре от всичко, също благодарение на гумената лента на корема. Второто място, което бих дал на памперсите на Гонг - те също се вписват достатъчно добре. Веселите изостават от „братята“ - техният „модел“ е най-малко адаптиран към физиката на европейците. Но всички памперси прилепват плътно върху бебето и не се плъзгат! Муни заслужено получава 1 точка за "шаблон", Gun - 0,5 точки, Merries не получава нищо

И сега домашният участък - снимка на памперси на дъщеря ми!

Главният герой на днешния преглед е Goon памперси:

Неговите "сънародници" и състезатели - памперси Moony and Merries:

Е, сега стигнахме до точкуването. И така, гоун го получи от мен 7 точки, Moony - 8 точки, и Merries - само 5,5 точки. Всички тези памперси са много добри и заслужават само похвала, но за мен най-добрата стомана Moony!

Аз разбира се препоръчайте памперси Продължи! И като цяло японски памперси. Качеството им ще ви изненада приятно! И не се обърквайте от цената им - не е жалко да плащате пари за качество!

А сега обещаният бонус - моите RATING памперси, изпробвано за 7 месеца, въз основа на личен опит и лично мнение

Първото място (заслужено „злато“), разбира се, е заето от Moony - най-меките памперси с удобна еластична лента на корема и с най-успешния модел сред „японците“.

Второто място и „сребро“ от моя рейтинг отива при Goon - най-разнообразните по дизайн пелени!

Трето място („бронз“) за Merries - прекрасни памперси, които вярно ни „служат“ в продължение на много месеци.

Щастлив съм да дам четвъртото място на памперсите Huggies Ultra Comfort за момичета и Huggies Ultra Comfort памперси за момчета. Това са страхотни пелени с приятен дизайн и добра абсорбция.

Петото място ще бъде дадено на Mepsi - това са руски памперси, имитиращи „японски“ (оказа се доста добре!). Може би бих им дал четвъртото място, но се оказа, че съм ги използвал доста и купувам редовно Huggies Ultra Comfort, следователно те са по-"доказани".

Шестото място в моя рейтинг заема Huggies Classic - бюджетни пелени от икономична класа, които не абсорбират лошо течните изпражнения и често "изтичат"...

Седмото място е за Pampers Premium Care - не евтини памперси на популяризираната марка, не струват парите. Опитвайки се да се представяте за пелени от първокласен клас... Поради неравния и „плешив“ вътрешен слой, те редовно изтичаха; материалът вътре е мрежа, която постоянно се залепва за дупето и трябва да се откъсне; силен аромат... Но те са поне меки (спрямо останалите, но не могат да се сравняват с "японците"!).

Осмо място (и по вътрешно убеждение - около 118-ма ) - от Pampers Active Baby. Това са най-лошите памперси, които някога съм купувал! И защо някои хора ги обичат - не разбирам! Те седят отвратително върху детето и се плъзгат силно, като се събират „на акордеон“ и излагат отстрани; опънатите странични стени изглеждат срамно (за мен те ми напомнят за използвана влажна салфетка за ръце, в която всички влакна са се разтегнали, образувайки плешиви петна); смърдят на див, задушаващ парфюм, от който никъде няма спасение; имат чудовищен зелен цвят (и наистина ли вярвате, че е от екстракт от алое? Лично се съмнявам...).

Pampers Sleep & Play и Libero Newborn, тествани през първия месец след раждането, не включих в рейтинга си, тъй като Смътно си спомням за тях - те не оставиха никакви ярки положителни или отрицателни впечатления

Сега с дъщеря ми сме преминали на бикини, отново използвайки японски Merries, Moony и Goon. Скоро ще споделя с вас впечатленията си от тях..

Сравнение между памперсите Merries, Moony и GooN

Кои памперси да изберете? И кое е най-доброто за новородено?

Тези въпроси тревожат много майки. Предлагаме на вашето внимание статия за сравняване на японски пелени Merries, Moony и Goon. Сравнение на памперсите въз основа на отзиви на клиенти, онлайн отзиви и мнения на приятели и познати. Обозначение в таблиците: 2 или 3 означава - пелената заема второто (третото) място.

Сравнение на DIAPERS Merries, Moony и Goon

По-добре за новородени

NB до 5 кг. и S 4-8 кг. - без дъвка

NB до 5 кг. и S 4-8 кг. - изрязване за пъпа

Придържайте се към първата цифра в кг.

Пелените Merries и Moony се отнасят по-внимателно към новородените (към пъпната рана). За новородени е по-добре да си купите Merries или Moony. Пелените Merries имат най-малко оплаквания от дразнене, обрив на пелена и т.н..

Сравнение между Merries, Moony и Goon PANTS

Как да премахнете бикините: разкъсайте страничните шевове

Страничните шевове се чупят по-лесно

Най-разхлабената еластична лента

за обхождане / за тези, които могат да устоят

момче момиче

Гащичките Merries са най-тънките, така че са добри за разходка. Те са почти невидими под дрехите. Въпреки че абсорбират малко по-малко от Moony и Goon, поради факта, че са по-тънки. Moony и Goon са по-дебели, но също така поглъщат повече. По мекота: някои смятат, че най-меките бикини са Merries, други - че най-меките бикини Moony.

Гащи Moony M 6-10 кг. можете да закупите 2 опции: за пълзящи малки деца или за малки деца, които могат да стоят изправени. Разликата в изместването на зоната на максимално усвояване, поради което - по-равномерно разпределение на влагата в пелената.

Гащи L 9-14 кг. и Goon L 9-14 кг. (и повече) можете да закупите 2 вида: за момчета или за момичета. Разликата се крие и в изместването на зоната на максимално поглъщане..

Сега за памперсите Merries, Moony и Goon повече.

Весел производител

Пелените Merries се произвеждат от японската KAO (Kao Corporation), създадена през 1887 година.

Пелени Merries се произвеждат от 1983 година. През това време марката Merries (Meries) се превърна в един от лидерите не само на японския пазар, но и спечели лидерство на руския и азиатския пазар.

Пелени, бикини Merries, Moony и Goon са първокласни продукти. Тази характеристика се приписва на марката Merries (Meries) заради нейното безупречно качество. Продуктите Merries се произвеждат от естествен памук по уникална технология, която няма аналози в света..

Пелени, бикини, кърпички Merries (Meries) преминават най-строгия контрол на нивата на радиация. Фактът, че радиацията е нормална, се потвърждава и от прегледите на тези, които редовно измерват нивото на радиация у дома с помощта на специално устройство.

Следователно безопасно за деца.

Merries следи отблизо пазарните тенденции и непрекъснато възприема авангардни технологии, за да бъде в крак с най-новите разработки.

Moony производител

Памперси, гащи Moony се произвеждат от Unicharm Corporation (Unisharm Company), основана през 1961 година. Компанията постепенно усвои производството на женски хигиенни продукти, продукти за грижа за бебета, различни козметични продукти, продукти за деца и др..

За да създаде свои собствени пелени, Unisharm създаде специална лаборатория с подвижно бебешко манекенче. Лабораторията анализира обема на поглъщане на памперса, скоростта на поглъщане, равномерността на разпределението на течността, комфорта при носене, удобството, скоростта на приплъзване и др.

Moony памперси, бикини, салфетки, подобно на други японски продукти, са спечелили престиж на руския пазар на пелени благодарение на отличното си японско качество. Moony памперсите също се класифицират като първокласни.

Производител на GooN

Пелени, гащи GooN се произвеждат от Daio Paper, основана през 1943г. Това е една от най-големите фирми за производство на хартия в Япония.

Daio Paper следва основната си концепция: първите дрехи в живота на бебето трябва да бъдат от най-висок клас, поради което продуктите GooN се произвеждат само от естествени материали..

Детските пелени GooN са отделна ниша в дейностите на Daio Paper. GooN памперсите са висококачествен продукт. Те също са класифицирани като премиум..

На японски "GooN (Гонг)" означава "Расте".

Размери

Пелени

Гащи

М 6-10 кг - за пълзене

М 6-10 кг - за изправяне

L 9-14 кг - за момчета

L 9-14 кг - за момичета

L 9-14 кг - за момчета

L 9-14 кг - за момичета

XL 12-17 кг - за момчета

XL 12-17 кг - за момичета

XL 12-20 кг - за момчета

XL 12-20 кг - за момичета

XXL 13-25 кг - за момчета

XXL 13-25 кг - за момичета

XXL 13-25 кг - за момчета

XXL 13-25 кг - за момичета

Размерите на бикините Merries, Moony и Goon са малко по-различни.

Гащи Moony 9-14 кг., 12-17 кг., 13-25 кг., И бикини Goon 9-14 кг., 12-20 кг., 13-25 кг. може да се купи за момчета или момичета. Разликата в тези бикини се крие и в изместването на зоната на максимално усвояване, като се вземат предвид физиологичните различия в структурата на тялото. Разликата в памперсите е изместването в зоната на максимално усвояване. В памперсите, предназначени за пълзене на бебета, зоната на максимално усвояване ще бъде разположена леко отпред, като се вземе предвид стойката на бебето.

Весели бикини 6-10 кг., 9-14 кг., 12-22 кг., 15-28 кг. - универсален и подходящ както за момчета, така и за момичета. Не забравяйте обаче, че Веселите са малки.

Описание на DIPPERS Merries, Moony и Goon

Пелените Merries са най-тънките от всички. Много отзиви твърдят, че памперсите Merries са най-меките.

Пелените Moony и Goon са малко по-дебели по дебелина. В същото време Moony и Goon са почти еднакви.

Пелените Moony и Goon поглъщат най-много. Това се постига с малко по-дебели памперси..

Когато избирате памперс, трябва да запомните: колкото повече пелена попива, толкова по-дълго може да бъде върху бебето и по-дълъг контакт с кожата. Ако бебето може да се справи добре с контакта с пълна пелена, тогава абсорбцията на пелената има значение..

Ако сте склонни да сменяте пелената си по-често (например поради алергии), тогава е по-добре да обърнете внимание на Merries. Според отзивите на клиентите, именно Merries има най-малък риск от раздразнение..

За новородените мнозина препоръчват първо да купят Merries (по същата причина, липсата на алергични реакции), а след това да преминат към Moony или Goon.

По-добре е да купувате памперси Merries и Moony за новородени още и защото в размери NB 0-5 кг., S 4-8 кг. тези пелени имат защита на пъпната рана. Пелените Merries нямат ластик в кръста, за да се избегне притискането, а памперсите Moony имат вдлъбнатина / изрязване за пъпа.

Както Merries, така и Moony и Goon имат жлебове от вътрешната страна на пелената, така че изпражненията се абсорбират в тях, а бебешката кожа влиза в контакт със сухия и чист материал, който се издига над каналите.

Описание на ПАНТАЛИ Merries, Moony и Goon

Гащичките започват да се използват, когато бебето започне да се движи повече и е по-трудно да му сложите памперс. Гащичките могат лесно да се свалят, като се разкъсат страничните шевове и се отстранят като памперс. Така няма да изцапате краката на бебето си.

Merries бикини са най-тънките, най-малкото оплаквания от дразнене, еластична със средна плътност, страничните шевове са лесни за разкъсване. Те абсорбират малко по-малко, защото те са по-тънки. Те могат да бъдат закупени за ходене (тънки), ако има дразнене на памперсите (най-неалергичните). Като се има предвид, че Merries са малки при покупка, фокусирайте се върху фигурата с по-малък размер.

Moony гащи са по-дебели, но също така абсорбират много, еластична със средна плътност, страничните шевове се разкъсват лесно. Можете да ги купите, когато трябва да смените памперса по-рядко (пътуване, нощен сън), бебето започна да пише повече, когато други пелени не могат да се справят с обема. Moony гащи са разделени на бикини за момчета и бикини за момичета, както и размер M 6-10 разделени на бикини за обхождане и за тези, които могат да стоят. Помислете за това, когато купувате.

Goon бикините са подобни на Moony, попиват много, малко по-груби (Meris и Mooney се считат за най-меките), ластикът е по-стегнат, страничните шевове са по-трудни за разкъсване. Те, подобно на Mooney, могат да бъдат закупени, ако детето много пикае и други памперси не могат да се справят с обема, когато искате да сменяте пелената (бикините) по-рядко. GooN бикините също се делят на бикини за момчета и бикини за момичета..

Ако бикините не могат да се справят с обема през нощта, можете да опитате бикините от следващия размер.

Качество на памперса

Японските пелени се считат за най-добрите пелени. Но някои говорят едновременно за лошото им качество. Как може да бъде това?

Кои памперси все пак са по-добри?

Долният ред е както следва. Merries, Moony и GooN са различни. За вътрешния японски пазар памперсите са с отлично качество. Но памперсите се произвеждат и за износ в други страни. И тези памперси са с по-лошо качество. И като правило не харесва руските купувачи.

Как да разграничим разликата между японските памперси на японския вътрешен пазар.

1. Баркод на страната на производителя - 45 или 49.

2. Всички етикети на опаковката са само на японски..

3. Извитото лого на Merries има ясни очертания (не размазано).

7. Пелените са издръжливи, частите са симетрични, няма неподходящи изпъкнали части, лошо фиксирани зони на продуктите. Без остри миризми, памперсите са меки и деликатни на допир.

При експортни опаковки, превод на няколко езика. Merries изнася емблемата на опаковката със замъглено петно, наподобяващо сърце.

Преглед и сравнение на японски памперси "GOON", "Moony", "Merries". Препоръки за подбор.

В тази статия ще ви помогнем да изберете японски пелени и бикини и да разберете разликите им.

Всяка млада майка, когато избира японски памперси за първи път, се сблъсква с огромен брой въпроси за това кои пелени и бикини от трите най-популярни производители на пазара да избере и как те се различават помежду си. По-долу се опитахме да отговорим на най-често задаваните въпроси и да ви улесним в избора!

И така, каква е разликата между памперсите Merries (Meries), GooN (Gun) и Moony (Mooney)?

Весела.

Тези памперси се произвеждат от японската компания Kao Corporation (Kao Corporation), която е основана през 1887 година. От 80-те години на миналия век корпорацията е създала производството на хитови продукти, като бебешки пелени Merries. В момента под марката Merries (Meries) се произвеждат бебешки пелени (включително за новородени), бикини, памперси, както и мокри кърпички. Всички продукти с марката Merries са първокласни продукти и са много популярни не само в самата Япония и страните от Югоизточна Азия, но и по целия свят.

GooN (Goon).

Памперсите GooN са марка на японската Daio Paper Company, основана през 1943 година. Производството на бебешки памперси GooN е цяла ниша в дейността на Daio Paper. Продуктите с марката GooN (Gong) са висококачествени продукти и също принадлежат към първокласни продукти. В Япония тези памперси са оценени като едни от най-меките и нежни към бебешката кожа..

Moony.

Moony памперси се произвеждат от японската Unicharm Corporation (Unisharm Company). Основана е през 1961 г. и в своето развитие е изминала дълъг път от производител на женски хигиенни продукти до най-голямата корпорация за производство и продажба на продукти за грижа за бебета, бебешки пелени, пелени бикини, хигиенни продукти за жени, различни козметични продукти, стоки за бита и други. В Русия Unicharm Corporation придоби слава благодарение на търговската марка Moony. Moony е богат асортимент от продукти: от памперси за новородени до тънки бикини.

Размери

Merries (Meries) са памперси със следните размери:


- NB (новородено), т.е. за новородени с тегло до 5 кг;

- S (4-8 кг);

- М (6-11 кг);

- L (9-14 kg);

Гащи за момчета и момичета:

- М (6-10 кг);

- L (9-14 kg);

- XL (12-22 кг);

- XXL (15-28 кг);

- нощни панталони (12-22 кг);

GooN са памперси със следните размери:

- NB (за новородени) с тегло до 5 кг;

- S (4-8 кг);

- М (6-11 кг);

- L (9-14 kg);

- ГОЛЯМ (12-20 кг);

- Супер ГОЛЯМ (15-35 кг);

Гащи за момчета:

- L (9-14 kg);

- XL (12-20 кг);

- XXL (13-25 кг);

Гащи за момичета:

- L (9-14 kg);

- XL (12-20 кг);

- XXL (13-25 кг);


Moony (Mooney) са памперси със следните размери:

- NB (за новородени с тегло до 5 кг - заслужава да се отбележи, че това са единствените от трите гореспоменати пелени, които имат вдлъбнатина за незараснал пъп);

- S (4-8 кг);

- М (6-11 кг);

- L (9-14 kg);

Гащи (унисекс) за момчета и момичета:

- М (6-10 кг) за верижни машини;

- М (6-10 кг) за изправяне;

Гащи за момчета:

- L (9-14 kg);

- XL (12-17 кг);

- XXL (13-25 кг);

Гащи за момичета:

- L (9-14 kg);

- XL (12-17 кг);

- XXL (13-25 кг).

Обобщавайки информацията за размера и асортимента, обобщаваме разликите - бикините GooN (Gun) и Moony (Moony), като се започне от размер L (9-14 kg), се произвеждат отделно за момчета и момичета, като се вземат предвид анатомичните особености на различните полове. Абсорбиращата зона е по-ниска за момичета и по-висока за момчета. Гащички Merries (Meries) са подходящи както за момчета, така и за момичета. В допълнение, бикините Moony (Moony) с размер M (6-10 кг) имат възможност да избират: за бебе, което все още пълзи или за бебе, което вече стои. Специална разлика в размера M на гащите MOONY: теглото на кг варира:

1,5-9 кг пълзи - еластичност и мекота, разтяга два пъти повече.

2,6-10 кг започва да ходи - по-малко еластичен, не се разтяга два пъти.

ПЕЧАТИ

Най-тънките от всички са пелените Merries. Moony (Muni) и GooN (Gun) са малко по-плътни, но между тях Moony (Mooney) и GooN (Gun) са приблизително еднакви по плътност. Ето защо Муни и Гонг поглъщат повече от Meries. Също така, памперсите на Mooney абсорбират най-бързо, но трябва да се има предвид, че колкото повече пелена попива, толкова по-дълго остава върху бебето и по-дълго влиза в контакт с кожата и ако кожата на бебето е склонна към алергични реакции, обриви, бодлива топлина, зачервяване, тогава е по-добре да се смени пелена по-често. Тоест, тук изборът е ваш, в зависимост от това, което искате да постигнете: ако кожата понася добре по-дълъг контакт с пълна пелена, тогава можете да изберете Moony и GooN, плюсовете - по-рядко безпокоят детето, като сменят пелената, парични спестявания. Ако вече има лоша реакция на кожата към памперси или козметика, тогава е по-добре да изберете по-тънки Merries, тъй като здравето на вашето бебе е по-скъпо от всяка парична полза. Искам веднага да отбележа, че детето ми издържа цяла нощ както в един Meries, така и в Mooney and Gun (Разбира се, въпреки факта, че не се какахме през цялата нощ.)

Пелените Merries с размери NB (до 5 кг) и S (4-8 кг) нямат ластик около корема, така че може да възникнат течове. От размер М (6-11 кг) и нагоре, Meries има еластичност.

Moony памперси с размери NB (до 5 kg) и S (4-8 kg) имат специални вдлъбнатини в областта на пъпа, за да не наранят незарасналия пъпчен пръстен или да повредят пъпа на пъпната връв, който все още не е паднал.

По размер: Meries са малки, Mooney и Gun със същия размер ще бъдат по-големи. Следователно, ако използвате памперси Merries и те вече са твърде малки за вас, тогава все още можете да използвате Moony или GooN (Goon) за известно време, тъй като е известно, че колкото по-голям е размерът, толкова по-малко пелени в опаковката. По този начин ще спестите пари.

Също така си струва да се отбележи, че Merries са най-меките.


ГАСТКИ

Външната и вътрешната повърхност на бикините и на трите производителя са практически еднакви. Също така, всички те се разкъсват еднакво по страничните шевове, когато трябва да ги премахнете. Оръжията са по-трудни, докато Meries и Mooney са почти еднакво лесни.

И така, най-стегнатият ластик около корема и краката е за бикините GooN, след това за бикините Merries и най-свободните за бикините Moony. Това трябва да се вземе предвид, за да изберете гащи въз основа на изграждането на вашето дете. Освен това трябва да вземете предвид променящия се размер на корема на бебето след хранене и когато то седи..

По отношение на фиността и попиваемостта: Meries са най-тънките, но те също поглъщат малко по-малко, Mooney е малко по-плътен, Gong е най-плътен. Бикините Gong и Mooney поглъщат еднакво бързо и същото количество течност. Всички разлики в плътността и абсорбцията обаче са фини..

Трябва да се отбележи, че бикините Gong и Mooney се произвеждат отделно за момчета и момичета. Абсорбиращата площ за момчетата е малко по-висока, а за момичетата е малко по-ниска, в съответствие с анатомичните особености на двата пола.

Проверка на памперси MOONY, NEPIA, HAGGIS, GOON

За всеки от тях вземаме 200 мл топла оцветена вода и го тестваме. За удобство ще сложим трилитров буркан.

Така. На различни места излях памперса с топла вода. Останалата част от памперсите сипах постепенно, малко като бебешка пикаеща, но не в муни! Мога да наливам вода в тях, колкото ми харесва, без да спирам. Дори водата да не се абсорбира от всичко в една и съща секунда, тогава тя стои на върха на локва и всичко се абсорбира от пелената. Дори ако искате да се разлеете, това няма да работи. Mooney е проектиран да поглъща повече от техните конкуренти. Налях 200 мл и можех да излея същото количество, а може би и повече от веднъж. Тъй като ги използвам отдавна, знам, че те попиват много добре и много. Веднага попих пелената с парче тоалетна хартия и тя остана практически суха. Там, ако се вгледате внимателно, можете да видите няколко мокри петна. Повтарям: не чаках и секунда водата да се поеме, сложих хартията отгоре и леко я притиснах с длан, за да може бебето да го направи с плячката си. Удивително! Аз самият не очаквах това. Те са най-сухите и най-абсорбиращите. Но в новия пакет памперси не ми хареса едно нещо. След като течността се абсорбира и ако бебето се движи, ще се образува бучка, дори по-вероятно камък, тъй като абсорбиращият материал става много тежък. Ако погледнете светлината, можете да видите всичко на снимката. Тоест искам да кажа, че те са идеални за през нощта и за легнали бебета. Но за дейности на открито, вероятно не е най-добрият вариант.

Moony памперси NB (до 5 кг) 26 бр.

Пелени Moony NB (до 5 кг) 26 бр

Идеален за нежната и чувствителна кожа на новороденото и надеждно предпазва от течове.

  • За първи път в света! Извитата форма на пелената следва анатомичните извивки на новороденото, което го прави удобно да приляга на тялото, без да притиска кожата.
  • Еластичната талия приляга деликатно на корема на бебето и предотвратява изтичането в областта на гърба.
  • Меките еластични волани около краката прилепват плътно, но меко около краката и предпазват от течове.
  • Уникален абсорбиращ слой перфектно абсорбира влагата: моменталната абсорбция е 2 пъти по-висока!
  • Копринено-мек материал "AirSilky" нежно докосва нежната кожа на детето!
  • Попива до 12 часа!
  • Пълният индикатор улеснява разпознаването кога е време да смените памперса: с напълването на пелената индикаторът става синкаво зелен.
  • Специален сводест изрез за пъпа. Не се притеснявайте от триенето в областта на пъпа, защото краищата на пелената не го докосват!