Пелените Merries са мечтата на всички майки, които са чували за високото качество на японските продукти. Един пакет от тези „чудни памперси“ струва няколко пъти повече от памперсите на такива известни марки като Huggies или Libero. Въпреки това, много родители все още са готови да дадат много пари, така че детето им никога да не изпитва обрив от пелени и груби лепки..

За какво всъщност плащат грижовните майки и надплащат ли за марката??

Производител

Производителят на памперси Meries е известната японска химическа и козметична компания Kao Corporation, основана през далечната 1887 година. В онези ранни години това беше малка фабрика за сапун. Но световноизвестната упорита работа на японците доведе до факта, че малко занаятчийско предприятие се превърна в солидна корпорация, чиито стоки за бита, козметика и памперси станаха известни по целия свят..

Компанията започва да произвежда памперси Merries през 1980 година. Но мисията на този производител не е да затрупа пазарите на различни страни с техния продукт до точката на отказ, а да даде на всяко новородено дете от първите дни на живота комфорт и грижа за неговата нежна кожа..

Ето защо качеството на памперсите непрекъснато се подобрява и тества и това се прави в изследователската лаборатория на завода в Точиги, разположен на много зелено и уединено място..

Бебешки робот на име Мерико помага да се изследват и тестват качеството на продуктите за бебешка хигиена Merries, който изпробва всички тествани пелени. Този робот напълно повтаря движенията на малко дете и всичко е програмирано с такава прецизност, че по време на движението коремчето на Мерико се свива или увеличава по същия начин, както при малките деца. В резултат на това с негова помощ се събира информация колко плътно седи памперсът, дали тече, дали трие корема и т.н..

Производителят прави всичко, за да гарантира, че японските памперси Merries са удобни, не изтичат, предпазват кожата от обрив на пелена и са напълно безопасни..

Безопасността е приоритет на корпорацията, поради което всички служители на завода:

 • носете дрехи от нетъкан материал, на които няма нито един бутон - така се оказва, за да се предотврати навлизането на копчета и други закопчалки в пелената;
 • носете шапки - така косата на служителите не може да попадне в хигиенния продукт на децата;
 • поставете обувки - така се осигурява чистота и ред на производствената линия;
 • преминете през въздушен душ, преди да влезете в работилницата.

Производителите на пелени Meries знаят, че дори една малка грешка може да има отрицателни последици. Ето защо те правят всичко, за да направят невъзможно намирането на недостатъци в качеството на своите продукти..

Поредици (типове) Merries

Много известни производители на детски хигиенни продукти предлагат на клиентите няколко серии памперси, които се различават по цена, състав и предназначение (нощни, унисекс, за момчета и момичета, хипоалергенни). При японските пелени Merries обаче всичко е много по-просто - има еднократни пелени с велкро и има гащички..

На снимката е пелена за еднократна употреба Merries

Защо толкова малка селекция? Това е просто - производителят обръща голямо внимание на разработването на един наистина усъвършенстван продукт и използва най-модерните технологии. В резултат на това пелените за еднократна употреба Merries са подходящи както за момичета, така и за момчета на всяка възраст, с всякаква степен на физическа активност и с всякакви кожни характеристики.

Какво е особеното при бебешките пелени Merries за еднократна употреба? На пръв поглед това са обикновени велкро пелени със стандартен състав:

 • нетъкан текстил (нетъкан полиолефин, нетъкан полиестер);
 • пухкава каша;
 • хартия;
 • суперабсорбиращ полимер;
 • полиолефинов филм;
 • полиуретан;
 • гореща стопилка.

Не можете обаче да наречете пелените Merries евтини, но те се различават от останалите по това:

 • И трите слоя на пелената (външен, вътрешен и абсорбиращ влага) са дишащи, което ви позволява да поддържате кожата на бебето суха по-дълго;
 • вътрешният слой на пелената има много мека вълнообразна повърхност, така че кожата на бебето контактува с памперса само по посока, което намалява контактната площ с до 50%;
 • абсорбиращият слой абсорбира напълно урината и преминава само през парите;
 • горният слой е супер дишащ и транспортира парите веднага.

Предимствата обаче не свършват дотук: вълнообразният слой има пореста структура, която ви позволява да задържате течен стол и не му позволява да се разпространява върху пелената..

Детето също е надеждно защитено от течове благодарение на еластичните ластици. Производителят обърна голямо внимание на велкрото, така че те са за многократна употреба, много меки, нямат остри ъгли и са здраво закрепени към пелената.

Интересна характеристика на Веселите! Обикновено производителите на бебешки хигиенни продукти доставят индикатора за влага само на онези памперси, които са предназначени за новородени, а след това от елитната серия. Merries има този индикатор във всички размери на пелените. Следователно, дори ако детето порасне до XXL размер, родителите му все още могат да разберат, че е време да сменят пелената точно с индикатора, който става син..

Размерът на гащите от гащи Merries започва от размер M (от 6 кг), така че новородените няма да могат да ги купят. Има причини за това: производителят предлага алтернатива на родителите на по-големи деца, тъй като се смята, че бикините помагат да се научи детето по-бързо на гърне.

В същото време пелените с гащи също имат порест дишащ слой, много са меки, задържат добре влагата и са снабдени с индикатор за влага. И те се различават от обикновените велкро пелени по това, че имат:

 • специален слой за меки изпражнения - той се събира в депресиите на вълнообразния слой;
 • удобен мек колан за разтягане около корема, който позволява на бебето да се движи свободно, не търка и позволява на кожата да диша.

Накратко, японските пелени Meries имат всичко, за да се считат за идеални. Но дали всички отзиви ще бъдат положителни? нека да разгледаме.

Отзиви за памперси Merries

Разглеждайки отзивите, можем да кажем със сигурност, че високото качество на японските пелени Merries е оценено от нашите сънародници. Повечето отзиви показват, че памперсите са наистина много меки, приятни на допир, не изтичат, не се разтриват, не причиняват алергии и нямат мирис. Също така, майките харесват факта, че:

 • памперсите имат двойни ластици около краката, което осигурява допълнителна защита;
 • вътрешният слой на пелената е бял, което означава, че в процеса на тяхното производство не са използвани багрила и аромати;
 • памперсът е много тънък и стои добре на бебето.

Много родители обаче посочват, че цената на памперсите Merries е твърде висока и можете да намерите по-евтини, но не по-малко качествени алтернативи, например Pampers Premium Care или Huggies Elite Soft.

Освен това някои майки отбелязват, че са купили пелени Merries (0-5 кг, 90 бр.) За новороденото си бебе и са се сблъскали със следните проблеми:

 • при новородени момичета по-голямата част от отделянето се събира в задната част на пелената и не се разпределя равномерно по абсорбиращия слой, поради което в случай на обилно уриниране понякога се получават течове от гърба (когато бебето лежи по гръб);
 • при момчета се наблюдават течове чрез еластични ленти около краката, които не винаги осигуряват сигурно прилепване на пелената към краката на детето.

Разбира се, има отзиви от родители, които се оплакват от влагата вътре в пелената и от факта, че коланът или ластиците притискат краката. Но няма нужда да говорим за недостатъчно високото качество на тези памперси, защото никой не знае дали наистина са избрали правилния размер и колко дълго тези хора, които са писали недоволни отзиви, не са сменяли памперса за детето. Освен това има огромен брой купувачи, които са готови да дадат всякакви пари за памперси Merries..

Размери, цени, опаковка

Както бе споменато по-горе, производителят на пелени Merries предлага на своите клиенти само избор между велкро пелени и гащи. Следователно, за да бъде удобно да се проучи обхватът на размера, цените и броят на памперсите в опаковка, ще разгледаме всяка серия поотделно, като използваме таблици (Таблица 1 и Таблица 2).

Таблица 1 - Гама размери на еднократните пелени Merries, брой парчета в опаковка и цени

РазмериТегло, кгБрой парчета в опаковкаСредна цена за опаковка, търкайте.Средна цена за една пелена, търкайте.
Новороденодо 590169918,88
С5-882169920,72
М6-1164169926.55
L9-1454169931.46
XL12-2044169938,61

Пелените Merries за еднократна употреба се предлагат в широк диапазон от размери и са предназначени за бебета с тегло от 2 до 20 кг. Предлагат се само големи опаковки. Например опаковка Merries от 0 до 5 кг съдържа 90 броя. памперси.

Пелени Merries от 6 до 11 кг съответстват на размер M и съдържат 64 памперса - не можете да получите по-малка опаковка.

В същото време повечето онлайн магазини определят еднакви цени за целия диапазон от размери, независимо колко памперси има в опаковката. И опаковката с памперси Merries M (6-11 кг), и опаковката с памперси Merries L (54 бр.) Ще струват еднакво - средно 1699 рубли. Доста е трудно да купите по-евтини пелени Merries, за това трябва да изчакате някои промоции и разпродажби.

Поради факта, че цената не се влияе от броя на памперсите в опаковка, средната цена за една пелена варира в зависимост от обхвата на размера: една пелена Nb струва средно 18,88 рубли, а една пелена XL - 38,61 рубли.

Таблица 2 - Гама размери на пелените от гащи Merries, брой парчета в опаковка и цени

РазмериТегло, кгКоличество на опаковката, парчетаСредна цена, рубСредна цена за едно парче, търкайте.
малък пакетголяма опаковкамалка опаковкаголяма опаковка
М6-102858999169929.29
L9-1422.44999169938,61
XL12-2219.38999169944,71
XXL15-2826-999169938.42

Таблица 2 показва, че памперсите на бикините са предназначени за деца с тегло от 6 до 28 кг. Размерът на размера изключва размерите Nb и S, но родителите могат да си купят гащи Merries за по-големи и по-големи деца, тъй като има XXL размер.

В същото време можете да закупите както средни, така и големи икономични опаковки. Например, голяма опаковка бикини с размер M съдържа 58 памперса, а малка опаковка съдържа 28 пелени..

Цените също са фиксирани: големите опаковки на памперси с гащи струват средно 1699 рубли, а малките - 999 рубли. В резултат на това една гащичка с размер М струва приблизително 29,29 рубли, а с размер XXL - 38,42 рубли.

След като изучихме състава и свойствата на памперсите Merries, като се запознахме със спецификата на тяхното развитие и голям брой отзиви от благодарни купувачи, можем да кажем с увереност, че определено си заслужават парите. А онези купувачи, които не са съгласни с такава цена, винаги могат да намерят по-евтина опция в нашия преглед на най-евтините памперси, защото изборът на памперси сега е просто колосален!

Ако имате опит с тези или други японски памперси, моля споделете в коментарите.!

Размери на пелените (Merries, Goon и други)

Въпросът за избора на правилния размер на памперса е много популярен в интернет, защото повечето родители разбират колко е важно да се използват памперси, чийто размер е подходящ за бебето им. Но днес има огромен брой марки, видове, серии и дори видове памперси. Какви серии са основните, за каква възраст и тегло се изчисляват, как са посочени - всичко това в нашата статия.

Гама от размери на пелени на популярни марки

Размерната мрежа на памперсите абсолютно сред всички известни производители се състои от два показателя:

 • Възраст
 • Теглото

Няма единична скала за размер. Всеки производител произвежда памперси според собствената си мрежа. Друга отправна точка е името, от което можете да разберете за какво е пелената: нощна, за новородени, за активност, премиум сегмент и др. Ето размерите на някои популярни марки.

Таблица 1. Размери на най-известните марки памперси
ПоглезетесерияНово Бебе-сухоАктивен бебешки сухSleep & PlayPremium CareГащи Pampers
размери1 - (2 - 5 кг)
2 - (3 - 6 кг)
3 - (4 - 9 кг)
3+ (5-10 кг)
4 - (7 - 14 кг)
4+ (9 - 16 кг)
5 - (11 - 18 кг)
6 - (15+ кг)
2 - (3 - 6 кг)
3 - (4 - 9 кг)
4 - (7 - 14 кг)
5 - (11 - 18 кг)
1 - (2 - 5 кг)
2 - (3 - 6 кг)
3 - (4 - 9 кг)
4 - (7 - 14 кг)
5 - (11 - 25 кг)
4 - (9 - 14 кг)
5 - (12 - 18 кг)
6 - (16+ кг)
ЛиберосерияНовороденоКомфортВсеки денSwimPants (гащи)Up & Go
размери0 - (0-2,5 кг)
1 - (2-5 кг)
2 - (3-6 кг)
3– (4-9 кг)
4 - (7-14 кг)
5 - (10-16 кг)
6 - (12-22 кг)
7 - (15-30 кг)
2 - (3-6 кг)
3 - (4-9 кг)
4 - (7-18 кг)
5 - (11-25 кг)
4 - (7-11 кг)
5 - (10-14 кг)
6 - (13-20 кг)
7 - (16-26 кг)
4 - (7-11 кг)
5 - (10-14 кг)
6 - (13-20 кг)
7 - (16-26 кг)
ВеселасерияПелениГащиНощни бикини
размериNB (новородено) - (0-5 кг)
S - (4-8 кг)
М - (6-11 кг)
L (9-14 kg)
М - (6-10 кг)
L - (9-14 кг)
XL - (12-22 кг)
XXL (15-28 кг)
(12-22 кг)
ПродължисерияПелениГащи (момче и момиче)Момче гащиГащи за момичета
размериЗа новородени - (0-5 кг)
S - (4-8 кг)
М - (6-11 кг)
L - (9-14 кг)
ГОЛЯМ (12-20 кг)
Супер ГОЛЯМ (15-35 кг)
М - (7-12 кг)
супер голям размер (15-35 кг)
L - (9-14 кг)
XL - (12-20 кг)
XXL - (13-25 кг)
L - (9-14 кг)
XL - (12-20 кг)
XXL (13-25 кг)
ХъгисерияНовороденоУлтра комфортЕстествено приляганеКласическиМалки разходкиНабирания (гащи)DryNites
размери1 - (2-5 кг)
2 - (3-6 кг)
3 - (5-9 кг)
4 - (8-14 кг)
4+ (10-16 кг)
5 - (12-22 кг)
3 - (5-9 кг)
4 - (8-15 кг)
2 - (3-6 кг)
3 - (4-9 кг)
4 - (7-16 кг)
5 - (11-22 кг)
4 - (9-15 кг)
5 - (14-18 кг)
6 - (17 + кг)
Средно (9-15 кг)
Големи (14-18 кг)
Изключително голям (17+ кг)
Midi (20-30 kg) 4-7 години)
Големи (30-40 кг) 7-10 години)
Таблица 1. Размери на най-известните марки памперси

Има митове около памперсите, които се разпространяват сред родителите, но нямат основа..

Мит 1. Разликите между памперсите за момчета и момичета са в анатомичната структура на продукта..

Всъщност има разлики, но те се състоят в по-плътен слой абсорбиращ абсорбент на различни места поради особеностите на местоположението на гениталиите. Специализираните пелени за момчета имат по-дебел слой отгоре и отпред, докато момичетата имат по-нисък слой..

Мит 2. Ако използвате памперси, за детето ще е трудно да тренира гърнето.

Степента на готовност да се научим да разпознаваме сигналите на тялото за изпразване, според педиатрите, зависи от зрелостта на нервната система. Дете на 1,5 години вече е в състояние да контролира своите пориви. За да ускорят процеса на свикване с гърнето, производителите произвеждат гащички, които детето може да облече и свали самостоятелно. В допълнение, специалният горен слой на такива памперси не абсорбира изпускането веднага, а след няколко секунди, позволявайки на детето да почувства дискомфорт от мокрите бикини, като по този начин мотивира детето да поиска гърне и да не се изпразва в пелената..

Как да определите правилния размер на пелената?

Производителите предлагат да се съсредоточат върху теглото на детето. Вземете малка опаковка според теглото на бебето. Ако няма течове, раздразнения и ожулвания, тогава изборът е направен правилно. В противен случай опитайте с един размер или сменете производителя. Някои, например Libero, са малки. Теглото на бебето може да съответства, но поради изграждането (дебелината), пелената няма да работи.

Съвет на мама

„От раждането използвахме Merries, тъй като те са много меки и никога не се дразнят. Когато стрелката на кантара започна да показва 7 кг, забелязах, че размерът S - (4-8 кг) вече беше твърде малък за нас. Работата е там, че синът ми е доста хранено малко дете и ми се струваше, че е време да сменя размера. Пелените бяха притиснати върху корема и краката. Жалко, защото в пакета имаше още 12 подгрупи. Закупихме следния размер М за проба - (6-11 кг). Може би в началото беше твърде голям, но никъде нищо не натискаше.

Бих искал да дам съвет на родители, чиито бебета по тегло отговарят на ограниченията за размер, посочени на памперсите. Ако вашето бебе, подобно на моето, е наддало 7 кг на тегло, а максималните пелени са предназначени за 8 кг, обърнете внимание на размера. Може да е по-добре да надплатите и да купите малка опаковка от 4-8 кг, за да не изхвърлите излишъка, когато детето се почувства неудобно.

Големите размери също могат да бъдат неудобни за детето, също като малките. Малките имат голяма обиколка, може да се появи дразнене на местата, където еластичната лента приляга. При големите може да има проблем с изтичане отстрани, тъй като еластичните ленти не стискат здраво крака, пелената може да се премести от жреците встрани и да увисне при пълнене.

Бих ви посъветвал да си сложите памперс отзад назад, а не по-голям. Или опитайте друг тип пелена. Понякога производителите припокриват рязък преход между размерите при други видове. Например, в Huggies можете да избирате между Ultra Comfort 4 - (8-14 kg) и 4 - (7-16 kg) ".

Майката на Данила
Русия

Популярни въпроси сред родителите

Имате ли нужда от велкро за многократна употреба? Абсолютно не. Това е по-скоро рекламен трик. Пелената е за еднократна употреба. Ще разкопчаете колкото е възможно повече - закопчайте го 1-3 пъти, не повече и след това променете на нов.

Имате ли нужда от бикини? Да, те улесняват дресирането на гърне на дете. Мека еластична лента ще позволи на бебето да свали бикините си, когато почувства желание да отиде до тоалетната. Освен това е по-лесно да бягате и скачате с гащички. Този тип се произвежда за деца, които вече ходят самостоятелно..

Преглед на популярните марки памперси

Следващият преглед не се основава на рекламни кампании от производители на памперси, а на родителски отзиви и мнения за марките Huggies, Pampers, Merries, Goo.N, Libero, Bella Baby..

Някои от най-трудните бяха наречени Libero Baby Soft и Libero Everyday. Те са добре прикрепени, нямат чужда миризма, но причиняват бодлива топлина и надрасквания в областта на краката, където преминават еластичните ленти. Структурата на пелената се сравнява с твърда хартия.

Pampers рекламират агресивно, за да популяризират своите продукти, но майките казват, че памперсите над 7 кг имат твърда мрежеста повърхност, която причинява бодлива топлина. Освен това те изтичат. Мненията са разделени относно Pampers Premium Care. Някои смятат, че не са забелязали голяма разлика в сравнение с по-евтиния сегмент на Pampers, докато други хвалят деликатния материал за пелени, удобните еластични ластици отстрани и бързото попиване..

Ако сравним Huggies и Pampers, тогава има само положителни отзиви за Huggies Newborn: бързо усвояване, широк еластичен колан, но памперсите Huggies за по-големи деца отстъпват на Pampers, тъй като имат по-голямо изтичане и имат твърда велкро. Недостатъкът на размерите на Pampers от 4 се нарича неприятна остра миризма от памперсите.

Bella Happy принадлежи към бюджетния ценови сегмент. Като цяло, добри памперси без особени излишни украшения. Широк колан, но еластичната лента е малка, само 3-4 см. Оплаквания за течове и бодлива топлина.

За какво се хвалят японски пелени? Те имат много мек горен слой, на практика нямат бодлива топлина, мек широк колан и ластик на бикините. В линията на сайта "Daughters-Sons" японците са представени от марките Goo.N и Meris. Goo.N например има индикатор за пълнене. Няма нужда да се разкопчавате и да поглеждате вътре, отколкото да безпокоите детето още веднъж. Моля, обърнете внимание, че Merries с размери NB (до 5 кг) и S (4-8 кг) нямат ластик около корема и може да се получи изтичане. Ако изберете между японските гащички, Merries са водещи по мекота, докато Goo.N. Това трябва да се вземе предвид при избора на бикини. Повече пълни бебета Merries ще седят по-добре.

Историята на появата на еднократни пелени

В Русия памперсите често се наричат ​​памперси. Това име остана с причина. Марката Pampers беше първата, която навлезе на постсъветския пазар. Те също притежават дланта в производството. Пионерите бяха Procter & Gamble, които бяха пуснати от Pampers в края на 50-те години на миналия век, а масовото производство вече беше установено през 60-те..

Интересното е, че първите Pampers бяха направени от пластмаса и родителите категорично отказаха да поставят такъв продукт на новородено. Едва след като техният изобретател, американският химик-технолог Виктор Милс, подобри памперса и го направи от по-мек материал, памперсите за еднократна употреба революционизираха грижите за новороденото бебе. И въпреки че днес памперсите за еднократна употреба се произвеждат в много страни, Pamers се превърна в домакинско име. Според многобройни проучвания на родители, в развитите страни днес 98% от родителите използват памперси за еднократна употреба..

Таблица 1. Основни предимства на модела Capella C-16
ПеленаСтраната производител
ХъгиВеликобритания
ПоглезетеСАЩ (внос от Германия, Полша, Турция и Испания)
ЛибероШвеция
Бела щастливаПолша
ВеселаЯпония
ПродължиЯпония
MoonyЯпония

Експертно мнение

„От раждането бебетата растат много бързо и изборът на размер на памперса се превръща в истинско главоболие за родителите. Кога трябва да закупите нов пакет в следващия размер? Ако пелената приляга плътно, не притиска и маркировките съответстват на теглото на бебето, тогава пелената е поставена правилно. Причината да смените производителя или размера са такива тревожни фактори като изтриване на краката и корема, подхлъзване на памперса или гащички, бодлива топлина и обриви, постоянни течове, стегнат колан. Опитахме се да разкрием изцяло предимствата и недостатъците на памперсите за еднократна употреба, за да можете да направите правилния избор ".

Специалист на онлайн магазин "Дочки-Синочки"
Трухина Анастасия

заключения

Днес изборът на пелена е възможно най-лесен за купувача. Пакетите съдържат теглото на детето, състава на пелената и предимствата на всяко от тях. Изборът на кой тип памперс и какъв размер да вземете зависи единствено от родителите и реакцията на бебето към този вид защита срещу отделяне. Производителите се стремят да подобрят качеството и да измислят нови функции, само ако детето е удобно и безопасно за здравето. Ако все още имате някакви въпроси, затруднения при избора на памперси или бикини, специалистите от онлайн магазин Dochki-Sinochki са винаги готови да ви помогнат и да предоставят експертни съвети.

таблица с размери

Пелените са оразмерени според теглото на бебето. По-долу са показани ориентировъчни тегла. Но дори ако теглото на вашето бебе е както е показано на таблицата, може да се наложи да изберете по-голяма или по-малка пелена в зависимост от височината, талията и ханша на бебето. Също така, бебетата имат различна честота и обем на уриниране, така че избирайте внимателно размера на пелената..

Размер 0 (NBXS)
От раждането

Размер 1 (NB)
до 5 кг

Размер 2 (S)
4-8 кг

Размер 3 (M)
6-11 кг

Размер 4 (L)
9-14 кг

Размер 5 (XL)
12-20 кг

Размер 2 (S)
4-8 кг

Размер 3 (M)
6-11 кг

Размер 4 (L)
9-14 кг

Размер 5 (XL)
12-22 кг

Размер 6 (XXL)
15-28 кг

Размер 4 (L)
9-14 кг

Размер 5 (XL)
12-19 кг

Бебешки кърпички

Merries Бебешки мокри кърпички

Размери на пелени Merries

Всички продукти на Merries са изключително меки и удобни за използване, независимо от размера.

Продуктите на японската корпорация Merries се произвеждат в същите размери като другите производители:

 • 64-89 (см): минимален размер;
 • 102-152 (см): максимален размер.

Важно: памперсите се произвеждат както в класическата форма, по аналогия с конвенционалните пелени, така и под формата на бикини за деца от двата пола.

Характеристики на японските пелени:

Асортиментът от памперси е представен в различни размери, всеки от които има свои собствени характеристики:

 • за новородени се създава размер NB. Различава се от останалите по това, че нямат диаметрална еластична лента, която притиска продукта към корема на бебето. Същата конструкция като размер S;
 • на памперси за бебета с тегло 6 (kg) и повече е предвидена фиксираща гумена лента.

Разлики в гащите с гащи:

Пелени Merries - преглед

Преглед на размерите NB, S, M. Макро снимка на слоеве пелени. Сравнение с други марки

Здравейте на гости

Вече споделих мнението си за японските памперси Goon и Moony.

Сега е ред на Merries.

Първата опаковка 26 бр. размер NB ни беше даден, когато малкият ни син беше на 2 седмици (тегло - 3 кг, височина - 52 см).

Пелените прилягат добре на бебето, въпреки липсата на ластик. Използвахме ги за една нощ и разходка. Нямаше течове, разхлабените табуретки се абсорбираха перфектно, вътрешният слой не беше отпечатан върху дупето, както се случи с Huggies EliteSoft за най-малките. Последният също редовно оставяше следи от ластици по гърба и маншетите, въпреки че не закрепях.

Тогава купих голяма опаковка от 82 броя с размер S. Те са малко по-груби отвън, отколкото NB, вътрешната повърхност е абсолютно същата. S и NB са еднакви по ширина, S е по-дълга по дължина точно от горната бяла ивица.

S-ke вече има ластик отзад, гърбът е леко прибран като при пелените Goon.

Мери седеше на тогава все още кльощавото момченце, по-добро от Гун, но не толкова добро, колкото Муни (който седеше добре върху нас, когато ядохме). Използваме денонощно размера S, редувайки се с Moony. Нямаше течове, можете да кажете, че всичко беше перфектно.

Но тъй като бебето ми поиска смяна на памперса след всеки пикаещ (толкова малък разрушител), след което, за да спестя пари, взех следващия пакет отново в размер NB, но вече в размер на 90 бр. При тегло от 4 кг и височина от 55 см те вече бяха твърде малки и постоянно се подхлъзваха, защото детето започна да се върти, но отзад и отстрани нямаше ластици. Така че е по-добре да ги използвате до 3,5 кг. Пълнителят в тях, разбира се, е по-малък от размера S, но нямаше течове.

Опаковката свърши, но в моя град нямаше размер S и взех за проба китайски памперси Palmbaby, защото в рецензиите мнозина ги сравняваха с Merries. Според мен те изобщо не си приличат, нито по шарка, нито по текстура.

Сравнение между памперсите Merries, Moony и GooN

Кои памперси да изберете? И кое е най-доброто за новородено?

Тези въпроси тревожат много майки. Предлагаме на вашето внимание статия за сравняване на японски пелени Merries, Moony и Goon. Сравнение на памперсите въз основа на отзиви на клиенти, онлайн отзиви и мнения на приятели и познати. Обозначение в таблиците: 2 или 3 означава - пелената заема второто (третото) място.

Сравнение на DIAPERS Merries, Moony и Goon

По-добре за новородени

NB до 5 кг. и S 4-8 кг. - без дъвка

NB до 5 кг. и S 4-8 кг. - изрязване за пъпа

Придържайте се към първата цифра в кг.

Пелените Merries и Moony се отнасят по-внимателно към новородените (към пъпната рана). За новородени е по-добре да си купите Merries или Moony. Пелените Merries имат най-малко оплаквания от дразнене, обрив на пелена и т.н..

Сравнение между Merries, Moony и Goon PANTS

Как да премахнете бикините: разкъсайте страничните шевове

Страничните шевове се чупят по-лесно

Най-разхлабената еластична лента

за обхождане / за тези, които могат да устоят

момче момиче

Гащичките Merries са най-тънките, така че са добри за разходка. Те са почти невидими под дрехите. Въпреки че абсорбират малко по-малко от Moony и Goon, поради факта, че са по-тънки. Moony и Goon са по-дебели, но също така поглъщат повече. По мекота: някои смятат, че най-меките бикини са Merries, други - че най-меките бикини Moony.

Гащи Moony M 6-10 кг. можете да закупите 2 опции: за пълзящи малки деца или за малки деца, които могат да стоят изправени. Разликата в изместването на зоната на максимално усвояване, поради което - по-равномерно разпределение на влагата в пелената.

Гащи L 9-14 кг. и Goon L 9-14 кг. (и повече) можете да закупите 2 вида: за момчета или за момичета. Разликата се крие и в изместването на зоната на максимално поглъщане..

Сега за памперсите Merries, Moony и Goon повече.

Весел производител

Пелените Merries се произвеждат от японската KAO (Kao Corporation), създадена през 1887 година.

Пелени Merries се произвеждат от 1983 година. През това време марката Merries (Meries) се превърна в един от лидерите не само на японския пазар, но и спечели лидерство на руския и азиатския пазар.

Пелени, бикини Merries, Moony и Goon са първокласни продукти. Тази характеристика се приписва на марката Merries (Meries) заради нейното безупречно качество. Продуктите Merries се произвеждат от естествен памук по уникална технология, която няма аналози в света..

Пелени, бикини, кърпички Merries (Meries) преминават най-строгия контрол на нивата на радиация. Фактът, че радиацията е нормална, се потвърждава и от прегледите на тези, които редовно измерват нивото на радиация у дома с помощта на специално устройство.

Следователно безопасно за деца.

Merries следи отблизо пазарните тенденции и непрекъснато възприема авангардни технологии, за да бъде в крак с най-новите разработки.

Moony производител

Памперси, гащи Moony се произвеждат от Unicharm Corporation (Unisharm Company), основана през 1961 година. Компанията постепенно усвои производството на женски хигиенни продукти, продукти за грижа за бебета, различни козметични продукти, продукти за деца и др..

За да създаде свои собствени пелени, Unisharm създаде специална лаборатория с подвижно бебешко манекенче. Лабораторията анализира обема на поглъщане на памперса, скоростта на поглъщане, равномерността на разпределението на течността, комфорта при носене, удобството, скоростта на приплъзване и др.

Moony памперси, бикини, салфетки, подобно на други японски продукти, са спечелили престиж на руския пазар на пелени благодарение на отличното си японско качество. Moony памперсите също се класифицират като първокласни.

Производител на GooN

Пелени, гащи GooN се произвеждат от Daio Paper, основана през 1943г. Това е една от най-големите фирми за производство на хартия в Япония.

Daio Paper следва основната си концепция: първите дрехи в живота на бебето трябва да бъдат от най-висок клас, поради което продуктите GooN се произвеждат само от естествени материали..

Детските пелени GooN са отделна ниша в дейностите на Daio Paper. GooN памперсите са висококачествен продукт. Те също са класифицирани като премиум..

На японски "GooN (Гонг)" означава "Расте".

Размери

Пелени

Гащи

М 6-10 кг - за пълзене

М 6-10 кг - за изправяне

L 9-14 кг - за момчета

L 9-14 кг - за момичета

L 9-14 кг - за момчета

L 9-14 кг - за момичета

XL 12-17 кг - за момчета

XL 12-17 кг - за момичета

XL 12-20 кг - за момчета

XL 12-20 кг - за момичета

XXL 13-25 кг - за момчета

XXL 13-25 кг - за момичета

XXL 13-25 кг - за момчета

XXL 13-25 кг - за момичета

Размерите на бикините Merries, Moony и Goon са малко по-различни.

Гащи Moony 9-14 кг., 12-17 кг., 13-25 кг., И бикини Goon 9-14 кг., 12-20 кг., 13-25 кг. може да се купи за момчета или момичета. Разликата в тези бикини се крие и в изместването на зоната на максимално усвояване, като се вземат предвид физиологичните различия в структурата на тялото. Разликата в памперсите е изместването в зоната на максимално усвояване. В памперсите, предназначени за пълзене на бебета, зоната на максимално усвояване ще бъде разположена леко отпред, като се вземе предвид стойката на бебето.

Весели бикини 6-10 кг., 9-14 кг., 12-22 кг., 15-28 кг. - универсален и подходящ както за момчета, така и за момичета. Не забравяйте обаче, че Веселите са малки.

Описание на DIPPERS Merries, Moony и Goon

Пелените Merries са най-тънките от всички. Много отзиви твърдят, че памперсите Merries са най-меките.

Пелените Moony и Goon са малко по-дебели по дебелина. В същото време Moony и Goon са почти еднакви.

Пелените Moony и Goon поглъщат най-много. Това се постига с малко по-дебели памперси..

Когато избирате памперс, трябва да запомните: колкото повече пелена попива, толкова по-дълго може да бъде върху бебето и по-дълъг контакт с кожата. Ако бебето може да се справи добре с контакта с пълна пелена, тогава абсорбцията на пелената има значение..

Ако сте склонни да сменяте пелената си по-често (например поради алергии), тогава е по-добре да обърнете внимание на Merries. Според отзивите на клиентите, именно Merries има най-малък риск от раздразнение..

За новородените мнозина препоръчват първо да купят Merries (по същата причина, липсата на алергични реакции), а след това да преминат към Moony или Goon.

По-добре е да купувате памперси Merries и Moony за новородени още и защото в размери NB 0-5 кг., S 4-8 кг. тези пелени имат защита на пъпната рана. Пелените Merries нямат ластик в кръста, за да се избегне притискането, а памперсите Moony имат вдлъбнатина / изрязване за пъпа.

Както Merries, така и Moony и Goon имат жлебове от вътрешната страна на пелената, така че изпражненията се абсорбират в тях, а бебешката кожа влиза в контакт със сухия и чист материал, който се издига над каналите.

Описание на ПАНТАЛИ Merries, Moony и Goon

Гащичките започват да се използват, когато бебето започне да се движи повече и е по-трудно да му сложите памперс. Гащичките могат лесно да се свалят, като се разкъсат страничните шевове и се отстранят като памперс. Така няма да изцапате краката на бебето си.

Merries бикини са най-тънките, най-малкото оплаквания от дразнене, еластична със средна плътност, страничните шевове са лесни за разкъсване. Те абсорбират малко по-малко, защото те са по-тънки. Те могат да бъдат закупени за ходене (тънки), ако има дразнене на памперсите (най-неалергичните). Като се има предвид, че Merries са малки при покупка, фокусирайте се върху фигурата с по-малък размер.

Moony гащи са по-дебели, но също така абсорбират много, еластична със средна плътност, страничните шевове се разкъсват лесно. Можете да ги купите, когато трябва да смените памперса по-рядко (пътуване, нощен сън), бебето започна да пише повече, когато други пелени не могат да се справят с обема. Moony гащи са разделени на бикини за момчета и бикини за момичета, както и размер M 6-10 разделени на бикини за обхождане и за тези, които могат да стоят. Помислете за това, когато купувате.

Goon бикините са подобни на Moony, попиват много, малко по-груби (Meris и Mooney се считат за най-меките), ластикът е по-стегнат, страничните шевове са по-трудни за разкъсване. Те, подобно на Mooney, могат да бъдат закупени, ако детето много пикае и други памперси не могат да се справят с обема, когато искате да сменяте пелената (бикините) по-рядко. GooN бикините също се делят на бикини за момчета и бикини за момичета..

Ако бикините не могат да се справят с обема през нощта, можете да опитате бикините от следващия размер.

Качество на памперса

Японските пелени се считат за най-добрите пелени. Но някои говорят едновременно за лошото им качество. Как може да бъде това?

Кои памперси все пак са по-добри?

Долният ред е както следва. Merries, Moony и GooN са различни. За вътрешния японски пазар памперсите са с отлично качество. Но памперсите се произвеждат и за износ в други страни. И тези памперси са с по-лошо качество. И като правило не харесва руските купувачи.

Как да разграничим разликата между японските памперси на японския вътрешен пазар.

1. Баркод на страната на производителя - 45 или 49.

2. Всички етикети на опаковката са само на японски..

3. Извитото лого на Merries има ясни очертания (не размазано).

7. Пелените са издръжливи, частите са симетрични, няма неподходящи изпъкнали части, лошо фиксирани зони на продуктите. Без остри миризми, памперсите са меки и деликатни на допир.

При експортни опаковки, превод на няколко езика. Merries изнася емблемата на опаковката със замъглено петно, наподобяващо сърце.

Характеристики и гама размери на пелени Merries

 • Информация за марката
 • Ползи
 • недостатъци
 • Серия
 • Размери
 • Как да разпознаем фалшив?
 • Отзиви

Японските памперси от различни марки по целия свят се считат за елитни продукти с образцово качество, използвайки най-модерните технологии, но за нашите потребители те не са толкова запознати - липсата на масова реклама влияе. Освен това продуктите на различни компании, дори ако са произведени в една държава, не могат да се разглеждат като цяло, така че неопитен потребител просто трябва да разполага с повече информация. Помислете какви са памперсите с марка Merries, които често се включват в ТОП пелените от цял ​​свят..

Информация за марката

Както знаете, памперсите не са японско изобретение - в съвременния си вид те се появяват за първи път в САЩ и дълго време в самата Япония не е имало производители, които да се занимават с производството на такива продукти. Огромно предимство на тази страна обаче е ефективността и изобретателността на местните жители, благодарение на което е възможно бързо да се елиминира всяко изоставане от другите страни..

Историята на Merries започва през 1983 г., когато същите Pampers вече са разпознаваема марка в родината си и правят няколко революции в индустрията подред. Изглежда, че една млада малка компания ще трябва да започне с относително примитивни версии, които не изискват специални изследвания или технологии, но японците "се втурнаха" и веднага навлязоха на пазара с памперс, който не само можеше да „диша“, но го направи по цялата повърхност.

С надеждна защита срещу течове, кожата на бебето получи възможността да не контактува постоянно с влажна среда, което я спаси от обрив на пелена. Естествено, новата марка бързо беше призната на истинската си стойност в родината си..

Доста дълго време нямаше иновации - до 1996 г., когато Merries представи пелена с многократно закръглено велкро. Подобно нововъведение само на пръв поглед изглежда недостойно за специално внимание - всъщност показва, че производителят се грижи за комфорта както на родителите (многократна употреба), така и на децата (велкро мекота). Логично е да се предположи, че компанията няма да се грижи за мекотата на велкро, ако всичко останало не съвпада.

През 2004 г. Merries пуснаха първата си пълна индикаторна пелена. Това вече беше стъпка към съвременните родители, които ценят времето си високо и не искат периодично да разкопчават пелена напразно. Благодарение на новата технология, те вече можеха да правят това, само когато аксесоар определено трябваше да бъде заменен. Ясно е, че навременната подмяна на продукта допринася за по-малко дразнене на кожата на детето, а през 2008 г. продуктите стават още по-удобни, тъй като японците променят принципите на рязане, така че всички техни модели по-малко да пречат на свободното движение..

Днес продуктите Merries с право се считат за един от най-добрите примери за комбинация от комфорт за родители и бебета, както и съвременни технологии..

Ползи

Съвременните супермаркети са пълни с различни памперси от няколко световно известни и много малко известни доставчици, а родителите искат да изберат само най-добрите. Субективните фактори също играят важна роля тук, но разнообразието от избори често само усложнява търсенето на оптималния вариант. Поради тази причина много родители смятат за необходимо да се доверят на общите характеристики, потвърдени от много други родители..

Ако говорим за продуктите на марката Merries, тогава най-често се споменават следните положителни характеристики:

 • такива памперси са изключително тънки и меки, вътрешният им слой се отличава с много нежно докосване и следователно те са просто много приятни за децата, а за новородените са практически незаменими;
 • производителят старателно избягва използването на потенциални алергени в производствения процес, поради което памперсите на тази компания почти никога не причиняват алергии;
 • осъзнавайки, че обривът от пелена и други кожни раздразнения все още са възможни, разработчиците направиха опит да ги сведат до минимум, като добавиха екстракт от хамамелис към един от слоевете на пелената, който има подчертан антисептичен ефект;
 • херметичността на пелената и надеждната защита срещу течове не пречат на кожата на бебето да диша, поради което различни кожни проблеми изглеждат по-малко вероятни;
 • пълният индикатор е приятен бонус за всички серии от пелени Merries и позволява на родителите да направят правилни заключения за състоянието на продукта с един поглед;
 • Добро изобретение е и специалната самозалепваща лента в горната част на продукта, благодарение на която използваното копие може да бъде безопасно опаковано, без да се страхува, че изненадата на детето ще изпръсне.

недостатъци

След като прочетоха предишния раздел, много родители вероятно бяха вдъхновени и решиха, че това е желаният оптимален вариант, но не всичко е толкова просто. Ако Merries имаше само добри характеристики, те отдавна щяха да "избутат" всички състезатели и да останат безспорни, но продължаващото състезание показва, че някои родители съвсем съзнателно правят избор в полза на нещо друго. Трябва веднага да кажем, че в този случай предимствата все още покриват недостатъците, но всеки потребител има право сам да реши какво да избере..

А за правилния избор той трябва да знае и за потенциалните недостатъци, за които също попитахме:

 • много родители се оплакват, че при малки памперси еластичната лента на колана не обхваща детето по цялата обиколка на малкото му тяло - не е представена отзад, поради което целостта на контура е нарушена на това място и има вероятност течове;
 • изключителната финост на Merries, описана като предимство, също е недостатък, тъй като такъв аксесоар не може да поеме твърде много;
 • никоя пелена не може да ви спаси от течове завинаги и такъв „инцидент“ ще се случи веднага щом е препълнен, а в нашия случай, както вече разбрахме, това се случва доста бързо;
 • както подобава на японските памперси (не само Merries), продуктите на въпросната компания не винаги съответстват на декларирания размер - много потребители казват, че е по-добре да вземете малко по-голяма пелена веднага;
 • Merries, както основните им японски конкуренти, са продукти от висок клас и всички тези новомодни технологии като сензор за пълнене не могат да бъдат твърде евтини;
 • всъщност е напълно възможно да се намерят относително евтини памперси от тази марка, но много родители предупреждават да не се прави такава покупка - въпросната компания доста често се превръща в пример за измамници, които произвеждат фалшификати и привличат вниманието с намалени цени.

Серия

Веселите памперси в много отношения подкупват родителите с разнообразието от техните серии, следователно, способността да избират нещо оптимално за всяка ситуация. Например, компанията произвежда нощни памперси, панталони за игра и дори бански..

Интересното е, че класическите памперси за еднократна употреба от тази компания имат обратната характеристика - те са изключително гъвкави. Това е продукт с класическа форма с велкро за многократна употреба, който има предимствата и недостатъците, описани по-горе. Разработчиците са се опитали да пуснат продукт за всички случаи - предполага се, че за новородени такъв аксесоар е подходящ във всяка ситуация, независимо от пол, тип кожа или степен на активност. Това значително ще опрости избраната задача за родителите, които понякога просто се губят при сравняването на множество модели с много сходни характеристики..

Що се отнася до отделно произвежданите бикини, те по своите характеристики почти напълно дублират обичайните памперси. Ключовата разлика е, че те са предназначени за малко по-големи деца, за които е характерна повишената активност. Тук баналната велкро е незаменима, тъй като дете в движение може лесно да разкопчае закопчалките, но специален еластичен колан ви позволява да държите продукта върху бебето, без да пречите на неговата дейност.

Размери

Гамата от размери на пелени и бикини Merries има свои характерни черти - например понякога, чрез обозначението на размера, можете да определите какъв тип продукт е пред нас. Добро предимство на марката е, че тя произвежда продукти както за най-малките, така и за доста големи деца, но родителите трябва да помнят, че за това, което марката е „изритана“ - според съответствието на размера и теглото, посочено в таблицата, не винаги е възможно да се намери оптималното. опция.

Нека започнем с памперси:

 • за най-малките деца с тегло 0-5 кг се предлагат памперси за новородено (NB), които обикновено са подходящи не по-дълго от няколко седмици след раждането, въпреки че 90 броя веднага се поставят в опаковка;
 • за по-тежки новородени, първият размер може веднага да стане S, предназначен за тегло от порядъка на 4-8 кг - обикновено има 82 такива артикула в опаковка;
 • по-голямо дете в категория тегло 6-11 кг се нуждае от пелени с размер М, произведени на партиди от 64 броя;
 • за много деца последните всъщност памперси са копия с L-размер, защото са предназначени за бебета 9-14 кг - такава опаковка съдържа 54 продукта;
 • най-големият размер за пелени Merries е XL, предназначен за доста големи малки деца от 12 до 20 кг - можете да закупите тези 44 памперса на опаковка.

Трябва да се отбележи, че за памперсите размерът на опаковката е стандартен и не допуска вариации, но при детските гащи ситуацията е малко по-различна - има градация на малки и големи опаковки. Освен това точното описание за всяка тегловна категория е почти винаги различно тук, така че таблицата трябва да бъде дадена отделно..

 • Тъй като самата концепция за бикини предполага активно и неспокойно дете, такива продукти никога не са твърде малки - започват веднага с размер М. В този случай тегловната категория е малко по-малка от тази на памперсите - 6-10 кг (срещу 6-11 кг), в едно опаковка може да бъде 28 или 58 броя.
 • Тегловната категория бикини L не се различава от тази на пелените и предполага, че антропометрията на бебето е в рамките на 9-14 кг. Именно този размер на бикините често става първи за едно дете, а опаковката съдържа 22 или 44 продукта..
 • Както при пелените, гащи с размер XL за много деца стават последните абсорбиращи, но категорията на теглото тук е малко разширена и възлиза на 12-22 кг. Такива продукти обикновено не се нуждаят от твърде много, поради което размерът на опаковките е сравнително малък - 19 или 38 броя.
 • Необходимостта от XXL размер е относително рядка и такива памперси изобщо не се правят, тъй като такова дете трябва да тежи поне 15 кг (и не повече от 26 кг). Обикновено бикините от тази серия се купуват или за доста тежки деца, или за тези, които донякъде се забавят с дресировката, и тъй като на този етап вече бързат с последната, се произвежда само един вид опаковка за 26 броя.

Трябва да се отбележи, че по-голямата част от продавачите определят еднакви цени за всички опаковки, независимо от размера. От една страна, това означава, че докато детето расте, всеки отделен аксесоар за грижи за него става все по-скъп, от друга, това може да бъде оправдано, тъй като производителят е принуден да харчи повече материали за нуждите на порасналото бебе.

Как да разпознаем фалшив?

За съжаление, продуктите на тази компания често се фалшифицират от измамници и не трябва да очаквате същото качество от фалшификат като от оригинала. Фалшивите памперси могат да имат по-кратък срок на годност (дори различен от посочения на опаковката), често да изтекат отстрани и в някои случаи дори да предизвикат опасения относно възможното използване на вредни химикали в производствения процес.

За да не си падат по такъв некачествен продукт, родителите трябва да обърнат внимание на някои важни моменти..

 • Точният брой памперси в опаковка и липсата на променливост в това отношение е вид защита срещу фалшифициране. Например оригиналният производител няма и не е имал опаковки от 24 броя и ако виждате точно това, това е фалшификат. Самите автори на фалшиви продукти често се позовават на факта, че той не е толкова фалшив като „аналог“, именно защото не буквално всичко съвпада.
 • Естествено, показателите за пълнене на фалшивите продукти не блестят качествено. Това може да бъде открито дори на етапа на подбор, тъй като фалшификатите използват размита, разпространяваща се синя боя.
 • Оригиналният продукт е украсен с характерен модел на зайче с велкро. В преследване на икономията, безскрупулните „кописти“ понякога изобщо не го изобразяват, но по-често го правят, но не съвсем успешно, със забележими разлики.
 • Real Merries са известни с невероятната си мекота и са лесни за разпознаване чрез докосване. Занаятчийските индустрии, които представят продуктите си като маркови, просто нямат такива технологии и дори се стремят да спестят пари, поради което не е изненадващо, че външният слой на пелените им е по-скоро като обикновена клейка.
 • Хипоалергенните Merries не излъчват нищо в атмосферата, тоест просто нямат практически никаква миризма, което не може да се каже за нискокачествените суровини, използвани от измамниците - те характерно носят от него "химия", което вече говори за заплаха за здравето.

Отзиви

Повечето коментари в сайтовете, свързани с майчинството, са съгласни, че продуктите на Merries са поне заслужаващи внимание. Родителите оценяват грижата за здравето и комфорта на детето, харесва им и фактът, че разработчиците не са забравили за тях: тук имате надеждна защита срещу течове и технология под формата на индикатор за пълнене. Хипоалергенността също е едно от явните предимства - за мнозина тези пелени се оказаха животоспасяващи.

Продуктите на японската марка обикновено биват критикувани заради високата им цена - опитни родители твърдят, че можете да намерите подобен продукт (макар и често без индикатор) за много по-скромни пари. Доста често те критикуват и прословутото отсъствие на ластик отзад в малки размери, което позволява на продукта да изтече на това място и известно несъответствие в размера, което пречи на точния избор на оптималната пелена. Отделно се открояват отделни опустошителни коментари, където на практика няма и дума за предимствата - техните автори, очевидно, не са имали късмета да срещнат фалшификат, защото в противен случай това не може да бъде обяснено.

За повече информация относно пелените Merries вижте следващото видео.