Най-малките памперси Pampers 0 серията грижи Newbaby Premium се произвеждат специално за новородени бебета с тегло от 0 до 2,5 (кг).

Броят продукти в опаковката е 30 (бр.).

Характеристики на памперси Pampers 0 Newbaby:

 • подходящ за бебета до 50 (см);
 • имат еластични страни за сигурно фиксиране върху тялото;
 • осигуряват до 12 часа сухота.

Как да изберем размер:

Когато избирате размер на пелената, трябва да обърнете внимание на основните параметри:

 • теглото на бебето, което определя размера на пелената.
 • възрастта на бебето, до която се определя вида на пелената.

Например: новородено бебе с тегло 1,5 (кг) се побира с памперс Pampers Premiumcare размер 0 0 Newbaby.

Размерът на памперсите, видът и броят на продуктите и теглото на детето са посочени на лицевата страна на опаковката.

Размери на пелените: правила за избор и таблица

Съдържание

 • Как се номерират размерите на пелените?
 • Тайни за избор на размер на пелената
 • Колко различни са обозначенията на размера на различните марки памперси??

Абсорбиращите пелени за еднократна употреба са необходим инструмент за грижа за бебето, без който ежедневието на съвременната млада майка е просто немислимо. Правилният размер е гаранция, че бебето ще се чувства чудесно и цялата влага бързо ще се абсорбира, без нежелани петна. Основният критерий за избор на този хигиенен продукт е теглото на детето. Ако предпочитате малка или извънгабаритна пелена, тогава тя е изпълнена с непредвидени последици: обрив по кожата, зачервяване, лош сън. Какво да търсите, когато купувате памперси и как да не се объркате в разнообразието от избори?

Как се номерират размерите на пелените?

На рафтовете на магазините е представена широка гама от продукти на различни производители. Те се различават по материал за производство, качество и принадлежат към различни ценови категории. Всяка жена, докато чака дете, има въпрос на кой производител да даде предпочитание и какво означават мистериозните обозначения, посочени на опаковката?

Всъщност това са размерите на памперсите, които съответстват не на възрастта на детето, а на теглото му. Някои фирми предпочитат да номерират продуктите според буквените обозначения на размерите на дрехите: от S до XL и по-нататък. Други използват цифрова скала от 0 до 7. Всички тези данни са посочени на опаковката и трябва да им обърнете внимание, преди да купите..

Трябва също така да се отбележи, че размерите на памперсите от един и същ производител се "припокриват" помежду си, тоест, ако една е подходяща за бебета с тегло от два до пет килограма, тогава две са предназначени за бебета с тегло 3-6 кг и т.н. Това е напълно оправдано, тъй като децата от една и съща категория тегло могат да се различават по телосложение: някои са слаби и дълги, други са малки, но пълни. В първия случай е по-добре да изберете по-малък размер, а във втория - по-голям. Ако използвате този малък трик, тогава не е нужно да се притеснявате, че пелената ще причини дискомфорт на бебето и ще причини кожен обрив..

Таблица за избор на размер на пелената

Тайни за избор на размер на пелената

Правилно избраната пелена е гаранция за комфорта и доброто настроение на бебето

За да не влезете в бъркотия при избора на размера на памперсите за новородени бебета и зрели деца, препоръчително е да се запознаете с някои правила:

 1. Сравнете теглото на детето и препоръчаното тегло, показано на опаковката.
 2. Ако теглото на бебето е на горната граница на обозначението, препоръчително е да изберете следващия размер на пелената, за да осигурите максимален комфорт за бебето. Това важи особено за момчетата..
 3. След поставянето на пелената е много важно да проверите дали тя приляга плътно към тялото на бебето. Ако след изправяне на всички еластични ленти между тялото и пелената има място на няколко места, то тя е голяма. Такъв образец е малко вероятно да задържи влагата, най-вероятно ще изтече, тъй като няма да има време да абсорбира.
 4. Ако бебето е голямо, е напълно възможно дори пелената, която отговаря на теглото му, да е малка за него. Ако е трудно да се закрепи и страните му са едва свързани, тогава е по-добре да го замените с по-голям..

Таблицата ще ви помогне точно да определите подходящия размер пелени за новородени. В допълнение към стойностите на теглото и възрастта, той съдържа талията на бебето в сантиметри.

Независимо от това, моделите, принадлежащи на един и същ производител, но различаващи се по форма и дизайн, могат да „седят“ върху дете по различни начини, дори ако размерът им е еднакъв. Когато купувате, вземете предвид следното:

 1. При избора на размера на памперси-гащи е по-добре да се ръководите от пълнотата на трохите.
 2. Разтегателните странични стени ви позволяват да регулирате силата на звука, да затегнете пелената по-плътно или, напротив, по-хлабав.
 3. Моделите без еластични ленти и странични ивици за разтягане са най-подходящи за пълни бебета. Те са широки в кръста, така че могат да "висят" на тънки.

Кои са най-популярните марки?

От многото модели може да се отбележи следното:

 1. Весел, Гун. Японските памперси са най-скъпи, но качеството е отлично. Меки, с отлични абсорбиращи свойства, те се харесват на всички местни купувачи.
 2. Хъги, Памперс. Висококачествени продукти, цената им е малко по-ниска от тази на предишните. Многобройни рецензии и тестове потвърждават отличните характеристики на продукта.
 3. Либеро, Бела. Те се отличават с достъпна цена и добър абсорбиращ слой.

Независимо от избора е много важно да разберете дали продуктът е подходящ за бебето. Ако по кожата му няма съмнителни обриви, той спи добре, тогава най-вероятно изборът е направен правилно.

Пелена за новородени - какво да предпочитате?

За новородено бебе 1 ще бъде идеалният размер

Жените още преди появата на бебето подготвят всичко необходимо за първи път от живота на детето. Често възниква въпросът: какъв размер пелени за новородени да изберем? Като правило, един е подходящ за бебета - най-малкият размер, такива продукти са предназначени за трохи с тегло до 5 кг. Не си струва обаче да се запасявате в големи количества с малки памперси, бебетата растат с ускорени темпове, така че след няколко седмици те вече ще бъдат малки.

Какво да избера, ако бебето е недоносено?

Най-добре е да използвате специални пелени за недоносени бебета.

Бебетата, родени преждевременно, тежат по-малко, различават се в малки пропорции, така че и най-малката пелена ще бъде голяма за тях. За щастие много производители правят продукти за тези деца. Такива продукти са обозначени с числото "0".

Мога ли да използвам памперси с един размер по-големи?

Някои родители купуват продукти, които не отговарят на теглото, като се позовават на факта, че по-голямата пелена ще абсорбира повече влага, така че може да се сменя по-рядко. Това от своя страна ще спести финанси. Всъщност това е погрешно и педиатрите не препоръчват това, има няколко обяснения за това:

 1. Обемна пелена ще създаде дискомфорт, ще бъде неудобно за детето да играе, пълзи, ходи, събира крака. Излишният материал не само пречи, но и трие чувствителната кожа.
 2. Дори екземплярите с най-високо качество няма да предпазят от течове, ако не са съобразени с теглото на бебето. По-голяма пелена ще се надуе, така че при най-малкото движение цялата течност ще изтече, а това е крайно нежелателно.

Лекарите, както и производителите, съветват закупуването на памперси с подходящ размер. Това ще помогне да се избегнат много проблеми..

Колко различни са обозначенията на размера на различните марки памперси??

Европейските и японски пелени имат различни маркировки по размер

Въпреки факта, че размерите на памперсите от различни производители следват един и същ стандарт, все още има някои разлики. След като се запознахте с тях, можете да избегнете много грешки. Разбира се, преди да купите, винаги е най-добре да проверите за колко килограма са предназначени памперсите..

Японски производители маркират продукти с латински букви: например N е предназначен за деца с тегло до 3 кг, NB - до 5, S - от 4 до 8, M - от 6 до 11, L - от 9 до 14, XL - 12- 20, XXL - 15 или повече. Най-горната стойност е по-добре посочена.

Ситуацията е по-сложна с печатите, обозначаващи продуктите с числа от 0 до 7. Тук има значителни разлики. По принцип нула е предназначена за бебета до 2,5 кг и недоносени бебета, една е подходяща за трохи с тегло до 5 кг, от 3 до 6 кг - двойка. Освен това размерът на една марка може да не съответства напълно на размера на други компании. Пелени памперси заслужават специално внимание. Предлагат се в няколко размера и са предназначени за деца, които вече започват да ходят, да се въртят и пълзят..

Максималното тегло на дете, за което са осигурени памперси, е 30-35 кг, но не всички производители произвеждат такива хигиенни продукти. Някои компании се фокусират върху производството само на най-популярните продукти - това са 3, 4, 5. Други имат допълнителен размер 4+, необходим е, за да изберете правилния продукт възможно най-точно.

Изборът на памперс няма да представлява проблем, ако се заемете сериозно със задачата. Много е важно да наблюдавате промените в теглото на бебето, за да навреме смените пелената на по-голяма. Това ще ви спести от непредвидени ситуации и ненужни неприятности.!

ПАМПЕРС ПРЕМИУМ ГРИЖИ КОЛАНИ РАЗМЕР 0 N30

Уникален порест слой със структура на пчелна пита, Еластични закопчалки, Уникален балсам, "Дишащ" външен слой

През деня кожата на бебето е в много близък контакт с повърхността на пелената. Така че тези докосвания да не причиняват дискомфорт на бебето, Pampers разработи меки пелени Pampers Premium Care - нежни и грижовни, като майчините ръце. Памперсите Pampers Premium Care са изненадващо подобни на памук пелени за еднократна употреба. Следвайки формата на тялото на бебето, те го обграждат с мекота от всички страни. Бебето ще спи спокойно през цялата нощ и ще се чувства отлично през деня. Характеристики: • Уникален порест слой със структура от пчелна пита поема не само влага, но и разхлабени изпражнения, надеждно предпазващи от проблеми по всяко време на деня. • Повърхността е мека като памук. • Дишащ външен слой, който позволява на кожата да диша. • Вътрешният слой е импрегниран с уникалния балсам Pampers, който помага да се предпази нежната кожа на бебето. • Благодарение на еластичните странични стени, те пасват идеално на тялото на бебето. • Размер на опаковката: 23x15x9 см. Нови Pampers Premium Care - най-меката защита на памперсите Pampers

Как да изберем памперси за новородени - ревюта със снимки

Пелените за новородени са придобили популярност сред родителите отдавна, въпреки че преди няколко години не беше лесно да се намери този вид стоки за бебета в супермаркета. Днес много големи марки произвеждат подобни линии и в аптеките и супермаркетите можете да намерите памперси за новородени. Как да изберем памперси за новородени и какви характеристики на тези артикули за грижа за миниатюрни бебета са описани по-долу.

 1. Пелени за новородени от водещи марки
 2. Защо новородените се нуждаят от специални пелени?
 3. Как да изберем първите си памперси
 4. Прегледи на памперси за новородени

Много производители имат специални линии памперси за новородени: от най-известните на пазара Pampers, Huggies, Libero до „японски“ - като Moony, Merries и Goon.

Ето още няколко марки, които произвеждат памперси за новородени бебета: Helen Harper, Fixies, Genki, MamyPoko, Mepsi, "Sun and Moon", Milly Tilly. Невъзможно е да се изброят всички марки - има много от тях и новите се появяват редовно, но ще разгледаме „чиповете“ на няколко от най-често срещаните..

Пелени за новородени от водещи марки

Почти всяка компания за пелени има отделни продукти за най-малките потребители. Много организации си сътрудничат с родилните болници и някои от изброените продукти могат да бъдат изпробвани вече там..

 • Памперси Pampers: Този производител има две линии, Pampers New Baby-Dry и Pampers Premium Care. И двете линии за новородени се предлагат в два размера - 2-5 кг и 3-6 кг. Разликата между продуктите не е само в цената. Premium Care оправдава високите разходи с допълнителни опции - те са по-меки, практически без мирис, а вътре в тези памперси има специална мрежа, която абсорбира не само урината, но и по-голямата част от изпражненията на бебето.
 • Пелени Huggies: Елитна мека линия пелени за новородени. Два размера - 2-5 кг и 3-6 кг. Тези памперси също могат да абсорбират разхлабени изпражнения, използвайки специални възглавници вътре - Хъги дори патентова технология, разработена от специалистите на компанията..
 • Пелени Libero: Линия за новородено. За разлика от предишните два производителя, има три опции за размер: до 2,5 кг, 2-5 кг и 3-6 кг. В пелената има специални канали за абсорбиране и като цяло Libero се гордее с факта, че в памперсите им няма нищо излишно за малките - няма лосиони или импрегнации.
 • Бебешки памперси на Хелън Харпър: линия New Born. Тази марка белгийски памперси е по-малко известна, но привлича много родители поради своята стойност за парите. За новородени Хелън Харпър има размер 2-5 кг, налични са и 3-6 кг, но вече принадлежи към следващата категория.
 • Goon памперси: Линия за новородено. Любими от мнозина "японци" предлагат новородени с размер до 5 кг, а като конкурентно предимство наричат ​​дезодориращия ефект на памперсите и импрегнирането им с витамин Е.
 • Пелени Merries: Линия за новородено. Размер - до 5 кг. Производителите обещават, че памперсът ще може да абсорбира много течност - 200-300 пъти повече, отколкото тежи..
 • Moony памперси: Линия за новородено. Подобно на останалите "японци", бебетата с тегло до 5 кг се считат за новородени. Moony е една от най-меките пелени.

Защо новородените се нуждаят от специални пелени?

В сравнение с малко по-големите деца, новородените са напълно безпомощни. Те не могат да държат главите си, пъпът им още не е заздравял, кожата им е много нежна (два пъти по-тънка от тази на възрастен!). Родителите на бебето все още не знаят на какво ще реагира, което може да предизвика алергии и като цяло дори опитни майки и бащи, които имат „зад гърба си“ опита да отглеждат повече от едно бебе, в интервала между децата, успяват да забравят колко мънички и нов човек се ражда беззащитен.

Средното тегло на новородено бебе е от 2,5 до 4,5 кг. Пелените за тях се нуждаят от много малки, но в същото време добре абсорбиращи.

Родителите трябва да сменят дрехите на детето 7-8 пъти на ден, а между тези периоди кожата на бебето трябва да е суха - в противен случай може да започне дразнене. По-големите деца могат да сигнализират за неудобството си или просто да не го забелязват, но за новородените е по-трудно. Освен всичко друго, първите памперси трябва да бъдат възможно най-хипоалергенни, за да не добавят стрес към тялото на бебето, което за първи път се сблъска с външния свят и допълнителни дразнители..

Друга малка, но много важна подробност е, че повечето пелени за новородени имат изрез за незараснал пъп. Той ще прекара поне първите няколко дни след раждането с щипка за щипка върху остатъка от пъпната връв и след това пъпът ще заздравее известно време. По-добре е, ако по това време памперсният материал не се търка върху него и много производители са предвидили това..

През първите седмици бебето просто се адаптира към света. Стомахът му е много мъничък и той преработва храната бързо, за да освободи място за следващата порция - и в процеса на тази обработка, разбира се, се губят памперси и то в огромни количества. Съответно, колкото по-лесно ще бъде родителите да сменят памперса, толкова по-удобно ще бъде за новороденото, защото толкова повече време татко и мама ще прекарват не в борба с неудобствата, а в свикване с новия статус. Прости и удобни велкро ленти, еластични ленти на краката, така че памперсът да не изтече и не е нужно да притеснявате бебето със смяна на дрехи, разтягане на страни, които не се изплъзват, дори когато детето размахва крака - всичко това е много важно.

Как да изберем първите си памперси

Най-важното правило е да не купувате голям пакет памперси наведнъж. Всички деца са различни и има голям шанс дадена марка да не е подходяща за конкретно дете, дори ако тези пелени са най-меките в света, а производителят твърди, че в състава им няма абсолютно нищо, което да причини алергии..

Най-добре е да опитате няколко различни марки и да изберете една, която е подходяща във всички отношения..

Какво да търсите при избора на памперси за новородени:

 • Наличието на изрез за пъпната рана
 • Скоростта и качеството на усвояване - кожата на бебето под пелената не трябва да е мокра
 • Пелената трябва да приляга плътно към гърба, корема и краката на бебето, но не и да ги стяга прекалено. Твърде разхлабената пелена може да изтече; твърде стегнатата ще причини дискомфорт на бебето.
 • Мирис - пелените със силен мирис най-вероятно са наситени с нещо и не е факт, че това ще бъде полезно за бебето.
 • Пълният индикатор е просто удобен, особено когато детето спи половин час и не искате да го събуждате, за да проверите пелената.
 • Размерът. При граничен размер (например дете с тегло 3,2 кг може да носи размери 2-5 кг и 3-6 кг), трябва да се съсредоточите върху самото дете. Ако височината му е над средната и съответно той не е много дебел, по-добре е да вземете по-малки памперси, а за наедряло бебе - повече.

Прегледи на памперси за новородени

Предоставяме няколко отзива на реални родители, които говориха за предимствата или недостатъците на различните марки на нашия сайт (правописът и пунктуацията на авторите са запазени). Например потребителският бутон е избрал Merries за детето си: „Те не търкаха нищо под пелената, няма дразнене и дъното е сухо.“.

Ксения от Балашиха също предпочете тази марка:

„Merris са по-удобни за закрепване - по-добре е да дръпнете велкрото, а повърхността на велкро е по-лепкава и задната страна е такава, че е възможно да се припокриват без проблеми (синът ми не е пуф). в родилния дом ни дадоха и проби от превъзходна пелена с кеа, така че те миришеха на ужасна химия на километър. от плюсовете - те имат ластици, но като цяло са по-бедни от японците (дадохме и сонди на Merris) ".

Потребител Нина сподели:

„Всичко е индивидуално, трябва да опитате. Но първокласните памперси, хаги и японците например са начело. Но докато не опитате бебето си, няма да разберете ".

Потребителят Людмила предпочиташе Pampers:

„За нас са подходящи само памперси, колкото и да са опитвали, те се търкат, текат, след това дразнят... и дори не са използвали пудра или кремове. Но всичко това е много индивидуално! Само чрез проби и грешки! ".

Потребителят Олга Лунина написа:

„Муни (японски). Харесва ми, че имат изрез под пъпа, не е нужно да го огъвате сами. И ги взеха със старейшината ".

Потребителят Алена избра Huggies:

„Съпругът ми донесе Haggis Elite Soft 1 много, без мирис и с индикатор, пари до 5 кг. също са добри, но не харесвам следните размери ".

Много майки и татковци пишат, че индивидуалният подход е важен при избора на памперси и ние ще се съгласим с тях. Едното бебе може да е алергично към Moony, другото може да има непоносимост към Huggies, една майка може да мисли, че Pampers мирише твърде много, другата може да мисли, че Libero е суров.

Всеки сам решава как да избере памперси за новородени, какво ще бъде удобно за това конкретно дете и тези родители, а най-важното е удобството на бебето, а не какво лого ще бъде нарисувано на опаковката.

Всички размери пелени за бебе по възраст

Пелените или памперсите са станали част от живота на младите родители. Изглежда невъзможно без тях. Спестяват много усилия и време за измиване и измиване на бебешкото дъно, ако твърдо и размерът на бикините за еднократна употреба са избрани правилно. В противен случай памперс с малък обем ще създаде дискомфорт на бебето, а голям памперс ще доведе до изтичане на урина върху дрехите и креватчето. Как да изберем размера на пелена за дете и какво още да търсим при избора, ще разкажем в нашата статия.

От тази статия ще научите

Маркировка по размер на памперси от различни фирми

Няма единен стандарт за определяне размера на памперсите, така че производителите използват букви или цифри, за да ги обозначават върху опаковката на продукта. Майките могат да намерят хигиенни продукти в магазина със следните маркировки:

 • N, NB, S, M, L,
 • 1, 2, 3, 3-4, 4, 5.

Pampers се различават един от друг по попиваемост, обем на талията, дължина на бикините. Но за да се разграничат показателите, всички фирми се ръководят от теглото на бебето, следователно, до обозначенията на броя или буквите на размера, те посочват приблизителния брой килограми от теглото на детето, понякога възрастта. Но последното ръководство не е точно, тъй като децата се раждат с различно телесно тегло и го качват индивидуално, докато пораснат..

Ако сравним буквената и цифровата маркировка, както и теглото и пола на новородените, приблизителното съотношение ще изглежда така. (Важно! Таблицата може да се превърта надясно и наляво)

Обозначение на буквитеЦифрова маркировкаТегло на детето, кгВъзраст на момчето, месеци.Възраст на момичето, месеци.
н01,8-300
NB13-500-1
С23-71-51-6
М3-45-93-93-11
L48-147-148-16
XLпет11 до 2012 и повече14 и повече
XXL615-2814-20Една година
---715–3524 и повече3 години

По този начин основната насока при избора на оптималната пелена е теглото на бебето..

Възрастта, полът, височината не играят особена роля.

На бележка! Не купувайте много мини пелени, които са предназначени за 5 до 7 кг. Новородените растат бързо през първите месеци от живота, след няколко седмици ще трябва да си купите бикини за еднократна употреба за още един или два номера.

Таблица с размери на пелените на различни марки

Няколко марки памперси за еднократна употреба са популярни в Русия. Това са Pampers, Huggies, Libero, Goo.N, Merries. Те отговарят на изискванията на GOST, очакванията на родителите за качество и цена. Размерите на памперсите за деца в таблицата ще ви помогнат да направите правилния избор..

Поглезете

Тази компания разполага с най-сложната мрежа от продукти за деца. Трябва да изберете не само по размер, но и по възрастта на детето. Необходими са велкро пелени за деца до шест месеца - осем месеца - това са линиите Premium Care, Active Baby, Sleep & Play. Панталони Pampers Панталоните ще ви дойдат по време на периоди на активно пълзене и ходене на детето. Всяка серия има свой собствен размер.

Размер, кг (серия)0 (N)1 (NB)2 (S)3 (M)4 (L)4+5 (XL)6 (XXL)
Premium CareОт 2.52-53-65-98-14---11-25---
Active Baby Dry---2-53-64-97-149-1612-18От 15
Sleep & Play------3-64-97-14---11-18---
Панталони (гащи)---------6-119-14---12-18От 15
Панталони Premium Care (гащи)---------6-119-14---12-18---

Либеро

Предимството на тази компания е, че продуктите имат опъващ колан, странични стени. Размерните единици се разделят въз основа на показателите за тегло, възрастта на бебето.

Размер, кг (серия)0 (N)1 (NB)2 (S)3 (M)4 (L)5 (XL)6 (XXL)7
Комфорт---------4-97-1410-1612-2215-30
НовороденоОт 2.52-53-64-97-14---10-1615-30
Up & Go------------7-1110-1413-2016-26
зоологическа градина------------7-1110-1413-2016-26

Хъги

Компанията Huggies произвежда висококачествени пелени от тънък и деликатен материал. Памперсите не търкат кожата, не предизвикват алергични реакции при повечето бебета. На рафтовете има три серии от хигиенни продукти. Това са Huggies Classic, Ultra Comfort и Elite Soft. За по-големи бебета са подходящи бикини със специален задържащ колан без закопчалки.

Размер, кг (серия)0 (N)1 (NB)2 (S)3 (M)4 (L)4+5 (XL)6 (XXL)
Класически------3-64-97-16---11-25---
Ултра комфорт---------5-98-1410-1611-2510-16
Елитна мека---2-54-75-98-14---12-22---
Гащи---------7-119-14---13-1716-22

Весела

Японската компания Merries се грижи за здравето на новородените с ниско тегло при раждане. Произвежда памперси в размер NB с мека талия, така че бикините за еднократна употреба да не притискат коремчето на бебето, използва се еластично затваряне. Размер М започва от 6 кг. За деца с това тегло продуктовата линия включва бикини със задържаща ластик.

Размер, кг (серия)0 (N)1 (NB)2 (S)3 (M)4 (L)5 (XL)6 (XXL)
Пелени за затваряне---0-54-86-119-1412-20---
Гащи---------6-109-1412-2215-28

На бележка! Merries еднократни абсорбиращи пелени се предлагат в две версии: за момичета и за момчета. Дизайнът им отчита определени анатомични особености на бебета от различен пол..

Друга японска компания за пелени е Goo.N. Таблицата с размери започва с маркер N. Подходяща за недоносени бебета с тегло от 1,8 кг. Пелените са оборудвани с индикатор за влага. Когато сменяте нюанса на шарката на бикините, трябва да си сложите чиста пелена.

Размер, кг (серия)0 (N)1 (NB)2 (S)3 (M)4 (L)5 (XL)6 (XXL)
Пелени за затваряне1,8-33-54-86-119-1412-2015-35
Гащи---------6-119-1412-2015-35

Когато избирате памперси от всяка марка, вземете предвид и обема на тялото на новороденото. Ако дъното, коремчето, краката в бедрата са пълниви, вземете еднократни бикини с малък размер. За слаби деца е по-добре да избирате продукти точно според телесното тегло..

Или използвайте следната схема за съчетаване на талията и памперсите на новороденото.

Талия, смРазмер на пеленатаПриблизително тегло на детето, кгВъзраст, месеци.
32-3812-40-2
38-422-34-60-4
42-482-35-82-6
48-523-47-124-8
48-524-68-16От 6

Всеки комплект спално бельо за еднократна употреба трябва да бъде придружен от инструкции за използване на пелената и избор на размер. Диаграмата може да бъде показана от външната страна на кутията, обикновено в ъгъла. Познаването на теглото на бебето, като се има предвид неговата пълнота или слабост в кръста, ханша и краката, изборът на пелена, която е удобна за ежедневно носене, не е трудно..

Как да изберем пелена по възраст и тегло на дете

Няколко месеца преди раждането на бебето, когато майката започва да събира чантата за болницата, тя е изправена пред важни въпроси: „Какви памперси да купите? Коя марка? И размер - как да разбера теглото на нероденото дете? " И може би на пръв поглед това не е проблем, но за родителите, които все още не са се сблъскали с избора на памперси, въпросът е доста актуален. Тъй като днес се предлага богат асортимент от различни модели, размери и типове и не е толкова лесно да се намери „вашият“ сред тях.

Видове пелени

Сред цялото разнообразие памперсите могат да бъдат разделени на няколко вида и подвида, като по този начин „разширяват асортимента на рафтовете“..

По вид употреба

Разполагаем.

Пелените за еднократна употреба, или както мнозина ги наричат ​​„памперси“, отдавна заемат водеща позиция в съвременните семейства поради практичността на използването, хигиената, комфорта за бебето и липсата на необходимост от измиването им. Сред памперсите за еднократна употреба също има разделение на видове: бикини и пелени. Разликите са само във факта, че бикините са снабдени с еластична талия, така че памперсите-бикини са здраво закрепени и не падат. Но имайте предвид, че този тип е подходящ за по-големи деца, тъй като ще бъде неудобно да облечете гащи на новородено бебе и няма специална нужда, тъй като бебето все още е малко и не прави много движения с долната част на тялото - следователно, производителите започват да произвеждат серия пелени-гащи за деца с тегло 7-8 кг.

Трябва да се отбележи, че повечето съвременни пелени за еднократна употреба са оборудвани с:

 1. Еластични вложки отстрани;
 2. Ластици на краката, които предотвратяват изтичането;
 3. Многократна удобна велкро;
 4. Интересен и уникален дизайн;
 5. Надписи отпред и отзад, за правилно обличане;
 6. Добра дишане на всички слоеве.

Също така, много производители в подобрени серии ще намерите:

 1. Индикатор за пълнота, обикновено под формата на лента по цялата пелена, чиято промяна на цвета показва нейната пълнота и сигнализира за необходимостта от подмяна;
 2. Маншети около краката;
 3. Ароматизирана, овлажняваща или антисептична импрегнация;
 4. Специална вдлъбнатина в пелената за отстраняване на течни изпражнения от кожата на бебето;
 5. Еластична вложка на гърба;
 6. За новородени (в размери 0,1,2) - специална кройка за пъпа.

Но сред всички тези предимства има и недостатъци, сред които има:

 1. Чести алергии към аромати и импрегнации;
 2. Необходимостта от смяна на памперса (особено за новородени) на всеки 2-3 часа през деня, както и след сън, ходене или изпражнения;
 3. Голяма консумация, тъй като, въпреки че памперсите са по-евтини за бебета, те също трябва да се сменят по-често, така че консумацията на ден е 7-10 парчета, в зависимост от честотата на пикаенето и изпражненията;
 4. Постоянното носене на памперс за еднократна употреба, дори от най-мекия материал, може да причини обрив на пелена и алергии, така че е необходимо да се запасите със специален крем за пелени и също така да организирате въздушни бани няколко пъти на ден. За целта разстелете пелена (можете да я поемете), извадете пелената от бебето и го оставете да лежи 20-30 минути. Ако бебето вече знае как да се преобърне, тогава е по-добре да разстилате няколко пелени, а за по-големите деца е по-добре да имате въздушни бани по време на тихи игри или гледане на анимационни филми.

Многократно.

Много хора свързват памперсите за многократна употреба със сгънатата многослойна марля, увита върху бебето и закрепена с щифт. Но тези дни отдавна са отминали и памперсите за многократна употреба са станали по-практични, внимателни, удобни и често оборудвани с интересни дизайни. По-добре е да закупите пелени за многократна употреба с възможност за регулиране на размера, за това има нитове в няколко реда, с които можете да регулирате височината и ширината. От вътрешната страна на такива модели има джоб, в който е поставена влагопоглъщаща вложка. Самата подложка може да бъде с различна дебелина, в зависимост от броя на предвидените в нея целулозни слоеве..

Предимства на пелените за многократна употреба:

 1. По правило те са направени изцяло или частично (в някои горният слой е от полиестер) от екологичен материал;
 2. Рядко причиняват дразнене и обрив на пелена (с временна подмяна);
 3. Такива памперси не абсорбират веднага влагата, като по този начин връзката на храчките на детето след пикаенето се установява по-рано и по-бързо се формира пълноценно чувство за себе си;
 4. С такива памперси е по-лесно да контролирате броя на пикаещите на ден, което е важно, ако младите родители се притесняват, че бебето не получава достатъчно майчино мляко;
 5. Всъщност памперсите са по-евтини, особено при закупуване на модели с регулируеми размери, купих ги веднъж и ги забравих за една година и дори ги наследих, въпреки че консумацията на средства за пране ще се увеличи леко;
 6. За деца, алергични към памперси за еднократна употреба, това често е единствената възможност..

Но и недостатъците не трябва да се мълчат:

 1. Постоянното пране, сушене и гладене отнема много време на родителите;
 2. Веднага ще трябва да закупите поне 6 памперса и 12-18 вложки за тях и това се базира на 1 ден, ако планирате да перете памперси през ден, ще трябва да се запасите с двойно повече;
 3. Ако сте купили памперси без подложки, тогава новородените ще трябва да ги сменят на всеки 15-20 минути, с подплати - на всеки 20-30 минути.

За плуване.

Този тип пелена от самото име говори за нейното предназначение. Такива модели седят плътно, не се подуват във водата, но в същото време, докато тренирате в басейна, памперсът няма да позволи на съдържанието да излезе във водата, като по този начин предпазва всички от „сладки изненади“. Пелените за плуване се предлагат в таблица с размери както за бебета, така и за по-големи бебета.

По размерна мрежа.

В зависимост от производителя, размерът на решетката може да се различава, но най-важните параметри за избора на памперси за дете са неговото тегло и възраст..

 1. Размер "0" - често се предлага в линията за недоносени бебета с тегло до два килограма;
 2. Размер "1" - предназначен за новородени със средно тегло и бебета до 5 кг, до 6-месечна възраст;
 3. Размер "2" - предназначен за деца с тегло от 3 до 6 кг, за малки деца може да се използва до 8-месечна възраст;
 4. Размер "3" - тегло 4-9 кг, възраст - 5-10 месеца;
 5. Размер "4" - тегло 7-18 кг, възраст - 8-18 месеца;
 6. Размер "5" - тегло 11-25 кг, възраст от 10 месеца;
 7. Размер "6" - тегло 13-20 кг, възраст от 15 месеца;
 8. Размер "7" не се среща при всеки производител и не във всички серии, тъй като е предназначен за деца от две години с тегло над 20 кг.

Когато избирате размер, първо трябва да прочетете отзивите на родителите и да разберете дали пелените, които сте избрали, не са малки, като в този случай ще трябва да купите по-голям размер, за да не създавате дискомфорт на бебето.

По пол.

 1. Универсален - унисекс дизайн, физиологичните особености са взети под внимание и за двата пола;
 2. За момчетата памперсите имат не само по-свободно прилепване отпред, за да осигурят правилното кръвообращение на пениса, но и абсорбиращ слой отпред. Също така си струва да се отбележи, че велкро лентите при пелените за момчета са малко по-високи, отколкото при моделите за момичета; по отношение на дизайна, цветовата схема се основава на зелени и сини тонове с изображение на автомобили, роботи и др.;
 3. При момичетата абсорбиращият слой е разположен в центъра и отзад; дизайнът е направен с образа на принцеси, пеперуди, анимационни герои и преобладават розови тонове.

Три "НЕ" за дясната пелена

НЕ причинява обриви и обриви от пелени. Ако на дъното на бебето се появи обрив, струва си да смените марката на памперсите. Ако промяната не помогне, опитайте временно да преминете към модели за многократна употреба на памук.

НЕ изтича. Ако по дрехите на бебето се появят мокри петна, докато памперсът не е препълнен и се носи правилно, опитайте да промените размера веднага, може би не е избран правилно. Ако проблемът с течовете остане, тествайте с друга марка.

Не търка. С правилния размер не трябва да има червени следи от ластиците върху деликатното тяло на бебето, веднага проверете дали поставяте пелената правилно - дали ластиците и маншетите не са увити и ако това не е проблемът, тествайте други серии или марки.

Премиум и икономична класа - струва ли си да плащате повече

Един ден за новородено изисква 7-10 броя памперси за еднократна употреба, за деца от една година и по-големи 4-6 парчета, което е доста осезаемо за семейния бюджет, така че много родители се опитват да напуснат премиум класа през нощта, когато се изисква надеждна защита за 10-12 часове, а през деня използвайте или бюджетни модели, или пелени за многократна употреба. Тази опция не е лоша алтернатива, основното е, че всички комбинации от вариации отговарят на гореспоменатите правила "ТРИ НЕ".

Но си струва да разберете кои са основните разлики между първокласните и бюджетните памперси за еднократна употреба и струва ли си да платите повече? Често (особено за различни серии от един и същ производител) бюджетните серии използват същите висококачествени материали като премиум, но:

 1. Без ароматна, овлажняваща или антисептична импрегнация;
 2. Без изрез на пъпа за новородени;
 3. Няма индикатор за пълнене;
 4. Може би няма да има допълнителен абсорбиращ влага слой, който осигурява сухота за дълго време;
 5. Лошото велкро е проектирано за 1 път.

Популярни марки пелени

Весела

към магазина Merries памперси, представени от японската корпорация Kao Corporation, имат лоялен кръг от фенове, благодарение на техния естествен памучен състав и отлична абсорбция. Размерната решетка се различава от обичайната: NB - до 5 kg, S - 4-8 kg, M - 6-11 kg, L - 9-14 kg, XL - 12-22 kg, XXL - 15-28 kg. Предлага два вида: бикини и памперси.

Поглезете

до магазин Pampers - първата и добре позната марка в постсъветското пространство, от която всички започнаха да наричат ​​памперсите „памперси“. Марката е представена от корпорацията Procter & Gamble и заслужено заема водеща позиция в целия свят. Продуктите са представени в два вида, серия памперси: Premium Care, New Baby Dry или Active Baby Dry, Sleep and Play и гащи: серия Premium Care и Pampers Pants.

Хъги

до магазина Американски памперси Huggies от компанията Kimberly-Clark радват всички родители и бебета с отлично качество и достъпни цени, както и богат асортимент. Дори икономичните серии имат многократни крепежни елементи, добър абсорбиращ слой и покритие, което не причинява обрив на пелена. Сред серията пелени се предлагат: Elite Soft, Ultra Comfort, както за момчета, така и за момичета, Classic. Има две линии за памперси-гащи: DryNites за момчета и момичета над 3 години и Huggies Pants за бебета.

Либеро

Магазинът Libero също се погрижи за актуализирането на техните серии и предлага достоен заместител на японски памперси на разумна цена в серията Libero Touch, а серията е представена не само от памперси, но и от гащи Libero Touch Pants - макар че започва едва от 4-ти размер. Заслужава да се отбележи, че гащичките TM Libero са малко маломерни - което не може да се каже за памперси, така че при избора си струва да се обмисли това. В допълнение към първокласната серия Libero Touch, асортиментът включва следните линии на памперси: гащи NewBorn, Comfort и UP&GO.

Практически съвети за избор на памперси

 1. За да изчислите приблизителното телесно тегло на новородено за закупуване на памперси в болницата, добавете 100-150 g към теглото на плода чрез ултразвук на 33–34 седмици всяка седмица преди раждането. Например на 33-та седмица телесното тегло е 2200 g, което означава, че до 40-та седмица бебето ще тежи около 3000 g и е необходимо да закупите памперси с размер 1.
 2. За постепенно приспособяване на детето към гърнето, има в продажба специални пелени-бикини. Вътрешният им слой остава мокър известно време, след като бебето се напика и това го подтиква да отиде на гърнето.
 3. Всички пелени са по-регулируеми по ширина, ако в лентата има еластични разширяващи се вложки. Това е важно, тъй като след хранене коремът на бебето расте. Не по-малко значение се придава на плътността на прилепването на вложките с еластични ленти към бедрата на бебето, в противен случай памперсите могат да изтекат.
 4. За по-ниски финансови разходи се препоръчва първо да купувате памперси в малки опаковки от 10-15 бр. И вече когато има яснота с размера и модела, струва си да закупите големи опаковки, но не твърде много, тъй като през първите месеци детето расте много бързо. Диапазонът на размерите ще се променя по-бавно след 6 месеца от раждането на бебето.

Спокоен сън на бебето, сухо дъно, липса на зачервяване, обрив на пелена, дерматит и обрив показва, че пелената е избрана правилно.

Памперси Pampers Premium Care - преглед

Най-деликатните пелени в размер 0. Разликата между размер 0 и 3

Една от първите памперси, които имахме, беше Libero, размер 1 (3-5 кг), за тях в следващите рецензии, но тъй като бебето ни тежеше по-малко от 3 кг, трябваше да търсим по-малки памперси, оказа се, че не е толкова лесно да ги намерим. само Pampers Premium Care размер 0 (0-2,5 кг) в опаковка от 30 бр. След Libero бях изненадан, че има толкова меки пелени. Използвахме ги известно време, докато преминахме към следващия размер и разбрахме, че именно пелените, а не кремовете и честите изпражнения са виновни за обрива по дъното. Сега нека сравним памперси в размер 0 и в размер 3, две и три не се различават с изключение на размера, но има разлика от 0.

Изглед отпред. Пелената не е твърде малка, шарката е много удобна, прилепването е високо и не изтича. Има лека приятна миризма. Външно веднага може да се види наличието на импрегнация в по-големия размер, мисля, че заради него не се разбрахме с памперси от тази серия, с размери по-големи от 0. В първите три, миризмата е по-силна, но те са далеч от миризмата на портокалови Pampers. Не много яркият модел на пелената остава в други размери, те са просто копринени на допир, индикаторът променя цвета си, когато пелената се намокри.

Отзад производителите очевидно са спестили на индикатора, на гърба няма еластична лента, но наличието на опънати странични стени спасява ситуацията, въпреки че няколко пъти е имало теч на течен стол. Велкро захваща здраво и можете да ги залепите повторно колкото искате, няма да са по-лоши.

Вътре има мека и деликатна текстура с размер 0, в горните три е само малко по-твърда и присъствието на импрегнация вече се вижда. Абсорбира много и бързо, кожата е суха, една памперс е достатъчна за през нощта, течният стол се абсорбира много бързо, поради което вероятно вътрешната повърхност прилепва към кожата. Пълнителят попива равномерно, гелът не се подува, дори пълна пелена не стърчи изпод дрехите.

Ако не беше алергична реакция към импрегнирането в следните размери, те щяха да използват само тези памперси и затова са много добри. Препоръчвам Pampers Premium Care само в размер 0. Снимам звезда поради реакцията ни на импрегниране в други размери..

Пелени от различни марки: как да познаете размера

Съвременната жена не може да си представи, че се грижи за малко дете без памперси за еднократна употреба. Един от най-важните нюанси при използването им е правилният размер, който се определя въз основа на теглото на трохите в килограми. Ако памперсът е малък или твърде голям, бебето ще изпита дискомфорт, дразнене и зачервяване на кожата са възможни. Как да не се объркате в предлаганото разнообразие от продукти на известни производители?

На какво се основават диапазоните на размерите на памперсите на различните марки?

Днес в магазините можете да намерите огромен брой памперси за еднократна употреба от различни марки. Те се различават не само в страната на производство, но и по качество, материали и, разбира се, цена. Още преди бебето да се роди, бъдещите родители разглеждат разнообразието от ярки пакети с усмихнати трохи. И тук възниква основният въпрос: как да изберем правилния размер? Отговорът е съвсем прост и ясен: всички фирми се ръководят от теглото на детето, а не от неговата възраст. Всяка опаковка има тегловна категория: някои компании носят памперси от 0 до 7, други използват обозначения с букви (S, M, L и др.)

Четири е най-често срещаният размер (брой) бебешки памперси за еднократна употреба.

Магазините разполагат с огромен избор от пелени за еднократна употреба за деца от различни производители.

Трябва също да се отбележи, че размерите сякаш се припокриват. Например, ако двете са предназначени за 3–6 кг, тогава трите не започват със седем, а са обозначени с 5–9 кг. Това е така, защото бебетата със същото тегло могат да се различават по конституцията си. Някои бебета са слаби, докато други са по-пълни. И ако в първата версия малко дете с тегло 6 кг все още е подходящо за втория размер, то във втория случай родителите трябва да си купят по-големи пелени, тъй като малка пелена може да търка кожата и да създава неудобства на детето.

Днес най-популярните марки пелени:

 • достъпни Libero и Bella Happy;
 • по-скъпи и, според многобройни тестове и родителски прегледи, висококачествени Huggies Elite Soft и Pampers Premium Care;
 • най-скъпите и най-качествени марки (според многобройни рецензии), представени в Русия - Merries и Goo.n.

Когато решават на коя марка да дадат предпочитание, родителите се ръководят от много критерии, по-специално от реакцията на кожата на бебето си. Ако детето се чувства удобно и няма алергия, тогава изборът е направен правилно.

Как да изберем памперси за новородени

Първият размер на пелената за новородени бебета е еднакъв за всички марки: те са предназначени за тегло до пет килограма.

Опитът показва, че не си струва да купувате много от най-малките пелени. Новородените бебета растат много бързо и след 1-2 седмици ще се нуждаят от по-големи пелени.

Японски и европейски памперси за новородени - фото галерия

Преглед на памперси за новородени - видео

Коя пелена е подходяща за недоносени бебета

В някои ситуации първият размер може да бъде голям за детето. Това се случва, когато бебето се роди преждевременно. Ето защо Libero, Pampers Premium Care и Goo.n произвеждат памперси с маркировка „0“, специално проектирани за тези бебета..

Малки памперси за недоносени бебета - фото галерия

Колко различни са размерите на бебешки пелени от различни марки?

Въпреки че размерите на всички марки памперси за еднократна употреба са приблизително една и съща категория тегло, има малки разлики. Поради това продуктите от една компания за хигиенни продукти могат да бъдат само за вашето бебе, докато друга марка ще бъде малка или голяма. Ето защо трябва внимателно да разгледате за колко килограма са предназначени памперсите, които сте закупили..

Разлики в размерите на най-популярните пелени - таблица

Марка на пелениРазмер в кг
012344+пет67
Pampers premium грижа0-2,52-53-65-98-14-11-25--
Pampers Premium Care Pants---6-119-14-12-18--
Pampers New / Active Baby-Dry-2-53-64-97-149-1611-18повече от 15-
Pampers Панталони---6-119-14-12-18повече от 16-
Pampers Sleep & Play--3-64-97-14-11-18--
Класически Хъги--3-64-97-16-11-25--
Huggies Ultra Comfort---5-98-1410-1612-22--
Huggies Elite Soft-до 54-75-98-14-12-22--
Гащички Хъги---7-119-14-13-1716-22-
Libero Новородено / Комфорт0-2,52-53-64-97-14-10-1612-2215-30
Libero Up & Go----7-11-10-1413–2016-26
Бела щастлива-2-53-65-98-18-9–2012-25от 16
нNBСМL-XLXXL-
Продължи1,8-3до 54-86-119-14-12–2015–35-
Весела-до 54-86-119-14-12-2215-28-

Еднократни пелени от различни марки - фото галерия

Как да изберем правилния размер пелени за еднократна употреба в зависимост от теглото в килограми и възрастта на детето

Комфортът на бебето зависи от това колко правилно родителите избират памперси. Има няколко правила, които да ви помогнат да определите размера.

 1. Фокусирайте се върху теглото на детето, посочено на опаковката.
 2. Ако теглото на бебето е по-близо до горната граница, посочена на опаковката на памперса, по-добре е да вземете по-голям размер, особено за момчета, така че да се чувстват комфортно.
 3. След като сте сложили пелената на бебето и сте изправили всички ластици, обърнете внимание колко добре седи. Ако тоалетният артикул не прилепва плътно към кожата на едно или повече места, това означава, че сте избрали грешен размер и той ще изтече.
 4. Ако в килограми размерът на пелената съвпада с теглото на детето и когато се опитвате да го облечете, страните не се сближават или се закрепват трудно, тогава тя вече е малка. Препоръчително е да го замените с по-голям..

Ориентировъчна таблица на съотношението тегло, ръст и възраст на дете

Има моменти, когато памперси от една и съща марка и размер, но различни видове (например обикновени и под формата на бикини) седят върху детето по различни начини. На първо място, това зависи от дизайна и модела на тоалетния артикул, така че когато купувате, вземете предвид следното:

 • бикините са предназначени за определено тегло на бебето;
 • памперси с опънати страни могат да се регулират, пелената може да се затегне по-плътно или по-свободно;
 • някои памперси нямат еластични страни или еластик отзад, така че са малко по-широки в кръста и не са толкова плътно прилепнали към кожата.

Трябва ли да използвам памперси с размер по-голям от необходимия?

Някои родители, за да спестят пари, за да не сменят памперсите по-дълго, им купуват един размер по-голям от нуждите на бебето. Те наивно вярват, че в този случай памперсът ще абсорбира повече течност и времето за използването му може да се увеличи с няколко часа. Експертите не препоръчват това:

 • на първо място, детето ще се чувства неудобно, защото трудно може да събере краката си, а допълнителният материал лесно ще разтрие нежната кожа;
 • колкото и добра да е попиваемостта на тоалетния артикул, ако ластиците не прилепват плътно към тялото на детето, течността просто няма време да попадне върху материала, но ще изтече навън.

Ето защо лекарите и производителите на памперси съветват да купувате хигиенни продукти за бебета с точно големи размери..

Изборът на подходящ размер за памперси за еднократна употреба не е труден. За да направите това, трябва да знаете точното тегло на детето си и да се съсредоточите върху поведението и настроението на бебето, докато използвате този хигиенен продукт. Ако пелената е избрана правилно, тя се състои от висококачествени материали, тогава бебето ще се чувства удобно в нея. Основното нещо е да следите промените в телесното тегло, за да коригирате броя на закупените памперси навреме.