Дадох на бебето си как минаха примамките - имаше проблеми със стола.
вкусът ми беше нормален според мен, хареса ми.

Преди dufalak опитах друго лекарство, също на базата на лактулоза, сега не си спомням името, но определено беше малко по-скъпо и по-популярно и нямаше смисъл от него, но опитах dufalak - и в крайна сметка изпих няколко бутилки, защото резултатът, който имахме..
за мен е загадка защо има такава разлика с едно актьорско нещо.

Дюфалак за дете

Препоръчани публикации

Присъединете се към нашите дискусии!

Трябва да сте потребител, за да публикувате коментар.

Създай профил

Регистрирайте се, за да получите акаунт. Просто е!

Да вляза

Вече е регистриран? Влезте тук.

В момента гледа 0 потребители

Няма потребители, които разглеждат тази страница..

Популярни теми

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 13 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 14 часа

Автор: Мама О
Създаден преди 17 часа

Автор: TusЯ
Създаден преди 13 часа

Автор: Чакащ щъркел
Създаден преди 13 часа

Автор: Adel77
Създаден преди 7 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 14 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 13 часа

Автор: АрияЯ
Създаден преди 8 часа

Автор: Кнатуся
Създаден преди 10 часа

Прегледи на клиники

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

дуплак бебе

Потребителски коментари

Дадохме го на сина ми, нямаше зависимост, макар че отне много време, но през това време запекът не изчезна. Те показаха педиатър на детето, оказа се, че дисбиоза. За да не ни дава различни лекарства, Exportal ни предписа, той отслабва и възстановява микрофлората, тоест в нашия случай той лекува, а не просто премахва симптомите. След курса на износител запекът изчезна. Затова първо трябва да разберете причината, за да не давате на детето напразно неподходящо слабително средство, както се случи при нас.

Общност на майките "Бебе" БЕЗПЛАТНО в Google Play

Лични съобщения → Комуникация с...

Светлана, имахме и големи проблеми с какането... цялата смес от нутрилон и вино симилак. Микролаксните клизми ни помогнаха да се качим, но те са вредни, ако ги използвате често, тогава няма да можете да се справите без тях. Тук на помощ дойдоха свещи с глицеракс. За бебета половин свещ. Абсолютно безвредни. редувани). Пием и дуфалак (лекарят е предписал месец). Дотук добре. Дай Боже и нашият опит ще ви помогне.

Момичета, кажете ми, можете ли да добавите дуфалак към сместа по време на сутрешното хранене? иначе синът ми се задави с него.

дюфалак. пускането на бензинови автомобили до 4 месеца, но все още трябва да се изчака. толкова много нерви на сълзи. Слава Богу, всичко се нормализира

момичета, възможно ли е да се даде на бебе 2 месеца, дюфаллак и паралелно еспумизан? страда по никакъв начин не може да отиде до talet cm, само с помощта на изходна тръба за газ и така от месец страдаме, млякото ми започна да изчезва със смес от хранене, 1-2 хранения, сега, като седмица и половина, всичко се нормализира, но изпражненията му оставят много да се желае той не ходи сам, веднъж отиде само преди 4 дни, а след това беше въведена тръбата за изпускане на газ и се оказа толкова много... най-вече до сълзи. Кажете ми кой беше и ще продължи ли газовата тръба да пристрастява? е, без нея той просто крещи ридае, коремът му скърби, но нищо.

Дюфалак

Оценка 4.3 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Duphalac: 11 рецензии на лекар, 52 рецензии на пациенти, инструкции за употреба, аналози, инфографика, 2 формуляра за освобождаване.

Отзиви на лекари за дуфалак

Оценка 4.6 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Duphalac е синтетичен дизахариден лактозен дериват, който най-често се използва като лаксатив, въпреки че е официално показан като спомагателна терапия при лечението на портално-системна енцефалопатия. Duphalac (лактулоза) е показан за използване като слабително средство при лечение на хроничен запек при възрастни и гериатрични пациенти.

Има проучвания, демонстриращи способността на Duphalac (лактулоза) да сведе до минимум образуването на камъни в жлъчката и дори някои проучвания относно експерименталното използване на агента при разработването на нови противоракови средства, поради способността му да свързва галактически въглехидрати, участващи в различни туморни прогресии.

Рейтинг 5.0 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Добро лекарство, което може да бъде предписано за дълъг курс на лечение. Не причинява пристрастяване, подобрява работата на чревната моторика. Да, цената му е висока и за някои пациенти е скъпа, но е ефективна, особено при хронични хемороиди, така че да няма обостряне поради запек. Не препоръчвам да го предписвате на пациенти с диабет.

Оценка 3.8 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Лекарството действа добре при запек. Той е ефективен при пациенти в напреднала възраст, водещи заседнал начин на живот или прикован на легло поради възраст и заболяване. Действа както за профилактични, така и за лечебни цели. Има лек ефект върху дебелото черво, което улеснява живота на възрастните пациенти.

Оценка 3.8 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Добре доказано слабително лекарство, не причинява пристрастяване, почти няма противопоказания, препоръчва се да се използва от раждането. В моята практика предписвам на млади и възрастни пациенти със запек. Удобно дозиране.

Относително висока цена. Прекалено сладък вкус.

Леко слабително.

Оценка 4.2 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Отлично слабително средство за лечение на запек, вкл. в нарушение на чревната микрофлора. Лекарството е с леко действие, не води до пристрастяване. Присвоен е на деца от раждането. Не е противопоказан при бременни и кърмещи жени, не причинява странични ефекти. Удобен за прием - предимно 1 път на ден, различни форми на освобождаване.

Не е евтино. Не се понася добре от всички пациенти поради сладникав сладък вкус.

Като цяло ефикасно леко слабително.

Оценка 3.8 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Ние предписваме лекарството като консервативна терапия за запек при деца. Помага на повечето пациенти. Слабителният ефект се проявява след първата доза, но при лечението на хроничен запек е необходимо да се вземе пълният курс по схемата, тъй като има кумулативен ефект.

Има сладък вкус, не всички деца (особено първата година от живота) могат да пият лекарството.

Рейтинг 5.0 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Добър слабител за дългосрочна употреба при деца, възрастни и бременни жени. Лек режим на дозиране, има лек ефект. Сладък вкус.

Не се препоръчва за пациенти със захарен диабет, чревни заболявания, атония. Цената е висока, качеството оправдава цената със 100%.

Оценка 4.2 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Отлична подготовка за хирургични интервенции на тазовите органи, по-специално за лапароскопия. Пациентът, който е приемал Duphalac ден преди операцията, има много по-добър поглед върху тазовите органи, което позволява на хирурга да се чувства по-комфортно по време на операцията, да намали риска от нараняване на червата и да подобри резултата!

Оценка 4.6 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Удобно за дозиране, нежно действие, може да се използва за деца, бременни и кърмещи жени, може да се използва в продължение на няколко месеца.

Пищен на вкус, не може да се използва при диабет и атония на червата.

Отлично "леко" слабително средство както за лечебен курс, така и за подготовка за операции и употреба в следоперативния период.

Оценка 3.8 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Удобна форма на приложение, лесна за дозиране. Широка гама от приложения: от борба със синдрома на запек до предоперативна подготовка и като част от комплексна терапия за азотемия.

Някои пациенти не харесват сладко-сладкия вкус. Включено метеоризъм.

Достоен заместител на Александрийския лист във всички случаи.

Рейтинг 5.0 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Отличен лаксатив за продължителна употреба при различни заболявания, действа леко и физиологично, не причинява пристрастяване и странични ефекти, удобен режим на дозиране и форма на освобождаване.

Не се препоръчва при чревна атония и захарен диабет.

Може да се препоръча за широк спектър от заболявания, както е предписано от лекар.

Отзиви на пациенти за дуфалак

Безполезно лекарство. Изпих 1 литър в посочената доза за целия курс. Не усетих никакъв ефект. Току-що качих 3 кг. Ужас!

Всяка жена след раждането е изправена пред такъв деликатен проблем като запек. И ако хемороидите се добавят към такъв неприятен симптом като нередовно движение на червата, тогава животът ни се превръща в истински ад. За да се отърва от болезнен запек, опитах много начини - свещи, диета, богата на диетични фибри, от безнадеждност дори трябваше да пия слабителни. Единственото спасение за мен беше „Дюфалак“. Това приятно на вкус, приятно лекарство не действа като обикновените лаксативи, но помага да се справи със самата причина за запек. Може да се пие от бременни жени, кърмещи жени, малки деца. Много ми хареса, че след като курсът на приема на Duphalac приключи, проблемът с нередовното изхождане вече не се върна в моята реалност и го забравих като лош сън заедно с глицеринови супозитории, физиологични клизми и други неефективни средства за лечение на запек. Ако искате да решите проблемите със стол завинаги: изберете модерно и безопасно лекарство - "Duphalac".

Научих за Dufalac, след като детето започна запек на 2,5-годишна възраст. Предписва "Бифидумбактерин" и така нататък, но не помага много. Започнах сам да изучавам въпроса и се опитах да дам на детето „Дюфалак“, тъй като той не само отслабва, но е полезен и за чревната микрофлора. Помогнах първия път, разбира се, детето беше малко подпухнало, но не ходеше на детска градина с мен, така че не е критично. И така малко по малко столът се оправи, разбира се, не веднага, но нищо не се влоши, тъй като столът е мек, нямаше проблеми с пукнатини и други подобни. Използвам го сам от време на време, по-добре е веднага да изпия 2 супени лъжици и всичко ще върви в правилната посока.

Детето е имало запек от 3 месеца. Столът беше 1 път за 7 дни. Когато започнах да повръщам много и често, уредихме среща с гастроентеролог. Лекарят ни предписа Duphalac преди хранене за един месец. Постепенно столът ставаше ежедневен и с постоянството, което трябва да бъде. Добър продукт и добър вкус. Децата пият с удоволствие. За удобство има мерителна чашка.

Запекът ме измъчва от много години. Това, което не съм опитвал: микроклистери, сини сливи / сушени кайсии, таблетки, много евтини лаксативи - нищо от това не ми помогна и не даде и най-малък ефект. За себе си реших, че тъй като народните средства и евтините лаксативи не ми помагат, ще си купя световноизвестния "Дюфалак". За какво на какво, но за здраве никога не ви съветвам да спестявате.Съветвам ви също така веднага да си купите бутилка от 500 мл, тъй като това лекарство винаги е полезно в къщата, толкова повече може да се приема от малки деца. Не всички лекарства за възрастни могат да се похвалят с това. А сега към лекарството. Като недостатък бих искал да включа: сладко-сладък вкус (не всеки може да мисли така) и силно метеоризъм. Странно е, че за метеоризма се пише, че това е малко вероятно страничен ефект. Но той беше доста осезаем и се появи в цялото ни семейство (имаме 4-ма). Всъщност този минус не е ужасен, просто не е приятен. Има много повече предимства: съотношение цена-качество, голяма ефективност, не предизвиква пристрастяване, може да се дава дори на най-малките деца, процесът на слабителния ефект е нежен, не идва неочаквано, лекарството може да се приема при нужда. Мога спокойно да го препоръчам. Въпреки големите недостатъци, според нашето семейство, днес това е най-доброто лекарство за запек..

"Duphalac" ме спаси по време на бременност, освободи ме от ужасен запек. Гинекологът ми препоръча да го приемам ежедневно, като постепенно увеличавах дозата всеки ден. След първата седмица изпражненията се нормализираха. Много е лесно да го взема, вечер го изпих преди лягане, а на сутринта като по часовник спокойно отидох до тоалетната. Вкусът му е просто ужасен, много захарен - сладък и дори лепкав. В началото вкусът дори беше малко гаден. Приемам го от 6 месеца. След трудно раждане (поставени бяха няколко шева), той също ми помогна. Ходенето до тоалетната беше огромен проблем за мен, което значително улесни този процес..

Използвах това лекарство за първи път след раждането, когато се сблъсках с проблема за запек. Харесах приятния вкус и консистенция. Действа „Дюфалак“ нежно, но не бързо. Използва се около 5 пъти, не причинява пристрастяване. След това го дадох на 3-месечната си дъщеря и той също действаше меко и деликатно. Много ми хареса, което подхожда на всички - и на деца, и на възрастни.

Доста леко слабително, безопасно - предписва се дори за малки деца. На "Duphalac" можете да "слезете" с по-силни средства. Самият той не предизвиква никаква зависимост. Просто трябва правилно да изчислите дозата. Ако вземете повече от необходимото, такъв ураган ще започне в червата - няма да пожелаете врага, плюс силна болка и гадене. Окачването има много отвратителен, сладко сладък вкус. Все още предпочитам хапчета. Още един голям минус - той не действа веднага (както се случва при по-силни лаксативи - вечер хапвате хапче, а сутрин бързате към.), За да се появи „ефектът“, Дюфалак трябва да се приема в комплекс няколко поредни дни.

Duphalac е доста ефективно слабително средство. Когато родих второто си дете, запекът започна да ме измъчва. Не можех да ходя 3-4 дни. Опитах и ​​капки, и свещи. Нищо не работи. Съпругът ми го донесе по съвет на фармацевт в аптека Duphalac. Подейства за 15 минути. Друг плюс е ниската цена. Между другото, той е подходящ и за малки деца. Тя даде сина си на 2 месеца. Сега, който има проблеми със стол, съветвам всички.

Когато дъщеря ми беше на 3 месеца, тя започна да развива запек. Детето не можеше да се качи в продължение на 4 дни, което й причиняваше дискомфорт, липса на сън, болезненост на корема и други „наслади“. Заедно с детето и аз страдах. Понякога се налагаше да правя клизми. Педиатърът предписа курс на "Duphalac" за един месец. Дозировката започва да се избира постепенно, започвайки от 1 ml на ден, постепенно довеждайки до 2 ml, за малко дете това е достатъчно. Столът се нормализира, детето започна да спи спокойно. По този начин считам лекарството не само ефективно, но и икономично, тъй като в случай на рецидив няма да се налага да купувам друга бутилка от лекарството. Отмених лекарството също постепенно, не видях никакви странични ефекти. След прекратяване на лечението, изпражненията се коригират на интервали от всеки ден / през ден. Съветвам да използвате.

"Duphalac" е много добро средство за решаване на проблеми с изпражненията и дисбаланс в чревната микрофлора (дисбиоза). Към бутилката е включена мерителна чашка, така че лесно да се вземе необходимата доза сироп. Продуктът няма възрастови ограничения и не се усвоява от организма. "Duphalac" има осмотичен ефект, който насърчава нежно прочистване на червата. Недостатъците са може би твърде примамливият сладък вкус, повишеното образуване на газове в червата и доста високата цена. Приемам Duphalac около 2 пъти годишно в продължение на 5-7 дни. Това е достатъчно за нормализиране на функцията на червата..

Запознанството ми с това лекарство започна след диета. След като си съсипах червата, трябваше да отида на лекар, за да разреша проблема със запека. Лекарят предписа Duphalac. Преди да използвам, потърсих отзиви и бях приятно изненадан, че това лекарство помага на хората. Също така бях доволен, че лекарството има различен обем и много добра цена. Днес го приемам повече от шест месеца, понякога всеки ден, понякога само няколко пъти седмично. Ефектът е отличен. Лекарството действа почти веднага, внимателно (ако дозата не е превишена) и безболезнено. Определено препоръчвам

Срещнах „Дюфалак“, когато бях бременна. В началния етап страдах страшно от запек. Като начало ми предписаха обикновени глицеринови свещи, но те изобщо не бяха от полза и всяко пътуване до тоалетната беше истинско мъчение за мен. След това лекарят ме посъветва да започна да пия "Дюфалак". Първата седмица не забелязах никакъв ефект, но след това, увеличавайки дозата, тялото ми някак се приспособи и работеше като часовник. Вечер преди лягане изпих Duphalac, а на сутринта спокойно отидох до тоалетната. Вкусът му, разбира се, е сладко-сладък, но с времето свикваш. Приемала го е почти 9 месеца. След раждането лекарите посъветваха да спрат да го приемат, за да не се отрази на детето. Тогава мозъкът ми просто отказа да разбере какво е да отидеш до тоалетната без Дюфалак. Но за щастие не беше пристрастяване и всичко се нормализира..

Дюфалак изобщо не ми помогна. Не знам колко да пия, но не помогна при упорит запек. Граф, за три дни изпих бутилка и резултатът е нулев. Не виждам причина да харчите за този инструмент следващия път.

На 3-месечна възраст малката дъщеря започна да изпитва запек, първото нещо, което педиатърът ни посъветва да приемаме, беше сиропът Duphalac в комбинация с друг пробиотичен препарат. Детето не можеше да отиде до тоалетната 4 дни! След първия ден от използването на "Duphalac", бебето започна да се подобрява, тя взе сиропа сутрин и до вечерта успя да отиде до тоалетната, беше ни предписан курс на прием на сиропа за две седмици. След като приключихме с приема на лекарството, ефектът също не изчезна, което означава, че Дюфалак се справи отлично. Хареса ми това лекарство, защото е абсолютно безвредно, няма странични ефекти и най-важното е, че може да се приема от първите дни от живота на детето. Сиропът има много сладък вкус, леко се разрежда с вода и детето изпива сиропа.

Наскоро се сблъскахме с проблем със запек при 2-годишно дете. Предписаха ни Duphalac 1 път по време на хранене. Цената варира около 300 рубли, обемът ще продължи дълго време, дори при редовна употреба. Duphalac е светложълт сироп с много сладък вкус. Искам да кажа, че ефектът не закъсня след няколко часа след нанасянето. И самият проблем със запека, за щастие, изчезна след 5 дни. Препоръчително е да приемате "Duphalac" едновременно, не повече от 7 дни. Препоръчвам като ефективно средство за запек както за възрастни, така и за деца.

Винаги съм страдал от запек, а след бременност и раждане състоянието само се влошава, цялата течност преминава в млякото. Избягал с "Дюфалак", пил около 3 месеца. Лекарството е ефективно, ако го пиете редовно. Не помага, ако пиете само по време на обостряния. Дюфалак също помогна на дъщеря ми, тя даваше половин чаена лъжичка сутрин и вечер.

След раждането тя страда от запек, в продължение на 2 седмици приема различни лекарства и накрая, по съвет на нея, започва да приема Duphalac. Това беше моето спасение! Той помогна веднага и има незначителни странични ефекти и не развива пристрастяване към лекарството. Степен 5+.

Спомням си, че като дете често страдах от твърди изпражнения. Поради неправилна, суха и хрупкава храна, често ме запек. Дълго време тези проблеми не бяха разрешени. Накрая майка ми купи Duphalac от аптеката и той наистина ми помогна по това време. "Duphalac" има добър вкус. Това е плътна, жълтеникаво-прозрачна смес, напомняща на захарен сироп, а опаковката е лесна за използване. Сега, когато понякога има проблеми със стол, аз спокойно приемам "Duphalac". Сега разбирам, че това е слабително, но с умерена употреба ще помогне на всяко страдащо дете, защото те не са виновни, не следват какво ядат.

Много ефективно лекарство. Дъщеря ми е на 3 години, нямаше големи проблеми с червата, посъветваха ни "Duphalac", много бързо и ефективно той ни помогна.

Дълго време се спасявах от запек с "Дюфалак", но щом забременях, всичко не беше моето слабително. Първо, поради токсикоза не можех да понасям вкуса, веднага се появи рефлекс, и когато успях да пия, започна подуване от него, въпреки че не бях забелязвал това преди. Лекарят от антенаталната клиника към мен "Exportal" посъветва, но това е възможно само от втория триместър, така че не загубих нищо от факта, че не казах веднага за проблема си. Но от друга страна отслабва без странични ефекти, метеоризъм, подуване и т.н. Така че, който ще има същите проблеми с Duphalac, имайте предвид, че Exportal е по-добър в това отношение.

Взех "Duphalac" след силен курс на антибиотици в продължение на един месец, както и по време на бременност и следродилния период периодично като симптоматично средство. Когато го пих с курс, забелязах, че през първите два-три дни бях много притеснен от повишено образуване на газове и подуване на корема, но след това тези симптоми изчезнаха. Като цяло бих описал това лекарство като ефективно. Но в моя случай не видях никакъв кумулативен ефект: докато пиете - има стол, спирате да пиете - запекът се връща.

Доста често използвах Duphalacle по време на бременност. Бих казал, че има кумулативен ефект. След първото кандидатстване изобщо не се случи нищо. Приемането му постоянно подобрява функцията на червата. Огромният недостатък на това лекарство е вкусът му, който е просто отвратително сладък сладък и лепкав. Просто е гадно. А останалото е добро лекарство без странични ефекти за мен. Цената му, разбира се, няма да кажа, че е малка, но по време на бременност не трябва да избирате много. Дадоха на детето запек. Подейства за час. Не предизвиква пристрастяване.

Педиатърът назначи дъщерята, когато тя беше прехвърлена от кърмене на изкуствено хранене. Бебето през този период от време страдаше от запек, беше труден момент, тъй като не слизаше от ръцете си. За да се възстанови чревната микрофлора, лекарят посъветва да приема лекарството 2 пъти на ден, сутрин и вечер. След няколко дни вече забелязахме как детето лесно отиде до тоалетната. Сълзите спряха, коремът спря да боли и бебето започна да се държи по-спокойно. Към края на курса (даден им е точно един месец), те започнаха да намаляват дозата и точно един месец по-късно напълно се отказаха от това лекарство. Лекарството не причинява пристрастяване, помага за възстановяване на естествената работа на червата.

Използвах този сироп в следродилния период, когато не се препоръчва бутане. Положителният ефект се появи след около 6-8 часа. Особено ценно е, че може да се използва за кърмене без увреждане на бебето. Децата понякога също трябваше да дават това лекарство, но тъй като е много сладко и причинява рефлекс, го разредих в половин чаша вода. Повече плюсове - лекота на дозиране и употреба в ранна детска възраст.

Тя започна да приема "Duphalac" след операция на червата (появи се запек), апартаментът се превърна в газова камера, т.н. червата ми не искаха да отделят крайния продукт на храносмилането, а само газове, газове, газове. В корема кипи, метеоризъм и др. Нищо. Лекарството е с някакво селективно действие, повече няма да го приемам.

"Duphalac" е прекрасно лекарство. Значително опрости периода след раждането. На перинеума имаше шевове, така че за профилактика на чревни проблеми лекарят ми предписа този сироп, 1 супена лъжица сутрин. Когато се разрежда във вода, вкусът практически не се усеща. Столът беше по график, час и половина след приема на лекарството. Освен това спазвах и диета: нищо брашно.

"Duphalac" ми беше предписан от лекар по време на бременност, тъй като имаше проблеми с изпражненията. Видях по схемата, като постепенно увеличавахме дозата. Но нямаше смисъл, дори при максимална доза. На вкус сиропът е сладък, захарен. След раждането бебето ми беше запек. По препоръка на педиатър, тя даде "Duphalac". На фона на приема му коликите се засилиха и резултатът не дойде веднага - нито вечер, нито следващия ден.

Доста добро лекарство за проблеми с червата, дори по време на бременност. Първият път, когато "Duphalac" ми беше препоръчана от майка ми, защото имате сериозни проблеми с изпражненията. Пих лекарството в продължение на 20 дни. Столът се нормализира. Не открих отоци. Впоследствие тя многократно използва това лекарство, ако е необходимо, ако има проблеми с червата. Но искам да отбележа, че понякога не помагаше много добре, имаше и отоци, но стол почти нямаше. Очевидно ефектът му зависи от конкретните причини за запек. Също така, като подготовка за иригоскопията, почистих червата с това лекарство. Всичко мина достатъчно гладко, без последствия. Мога да препоръчам Duphalac като наистина леко слабително средство, което възстановява редовността на изпражненията. Но не за всички и резултатът зависи от причините за заболяването..

Непредсказуемо средство за защита. Изглежда, че работи, но е просто невъзможно да се изчисли нормално дозата. Първо, пиете поне 15 мл, няма резултат, а само постоянни газове (с това, между другото, това обикновено е проблем, не можете да бъдете сред хората точно след приема). След това го увеличавате и се стига до силно подуване с колики, но след това има ефект, макар и не в същия ден. За съжаление не разбрах идеята на производителя. Няма да се връщам отново на рецепцията.

Това е ужасно лекарство. Не го препоръчвам. След първата и следващите, подуването започва, сякаш се пръскате, но няма смисъл.

След раждането имаше проблеми с изпражненията. Лекарят е назначил да приема "Duphalac". За да бъда честен, това лекарство се оказа безполезно за мен. Надявах се на облекчение, но той не помогна. Доволен от много: вкусът е приятен, ниската цена и лекотата на използване. Но все пак исках да се чувствам по-добре след него. За мое съжаление това не се случи.

Няма да взема повече със сигурност. Трябва да чакате дълго време, за да получите поне някакъв ефект (освен ужасното подуване и кипене в стомаха). Дългото време не е половин ден или дори ден, а наистина няколко дни. В същото време образуването на газове в червата е толкова силно, че (съжалявам) всичко се освобождава само по себе си и е невъзможно да се задържи. Ако живеете сами, тогава можете, но ако не, определено не ви съветвам.

Когато лекарят ми предписа Dyufalac, той каза, че е леко слабително и безопасно, така че мога да го приема смело. Лекарството изобщо не беше мое. Половин час по-късно коремът ми беше подут и имаше силна болка, никога през живота си не съм имал такова количество газове. Справих се с мъката наполовина със запек, но не бих пожелал подобни мъки на никого. Когато на следващата среща с гастроентеролог му се оплаках от газове и болка, той просто каза, е, случва се, нека опитаме нещо друго. Сериозно? "Случва се" ?? В шок съм както от лекаря, така и от лекарството.

След раждането имаше много шевове и за омекотяване на стола купих Duphalac по препоръка на приятел. По време на бременността загубих навика на сладкиши (имаше отвращение) и не харесах сладко-сладкия вкус, но по отношение на действието на лекарството, той помага добре, не ви кара да чакате дълго и не предизвиква пристрастяване. Също така педиатърът го е предписал на детето ми. Формулата не ни подхождаше и изпражненията бяха счупени, пихме курса в продължение на 2 седмици и изпражненията се възстановиха, детето ходи до тоалетната всеки ден или през ден.

Дете на 2,5 години страда от запек и всеки път истерия. "Duphalac" давам на детето за втори месец. Истериките са спрели, той ходи „по голям начин“ също толкова рядко след 3-4 дни, но изпражненията са станали меки. Така че това ни помага в това отношение. Лекарството е под формата на сироп, така че можете да давате на детето без проблеми.

Бременност 27 седмици. Всичко започна в петък. Прочетох интернет и купих Forlax, получих подуване само за 4 дни. Сутрин, денем и нощем, бягах до тоалетната с надеждата, че ще отида до тоалетната, но нищо подобно, след това се уморих, отидох в клиниката без билет, като цяло помолих всеки опитен лекар да бъде приет и обясних ситуацията, посъветваха ме да пия курс на Дюфалак и, разбира се, много движение (сега е ноември и аз самият прекрасно разбирам, че няма сила да ходиш като през лятото и те е страх да настинеш, а теглото се е увеличило). Като цяло той ми помогна. Разбира се, като часовник все още няма ефект, но се оказва, че върви веднъж на ден. Също така премахнах от диетата зеле, ябълки и круши. Успех на всички!

Дадох дуфалак на дъщеря си на три месеца по съвет на педиатър. Имаше запек. Сиропът е вкусен, бебето пиеше с удоволствие, НО. Ефектът от лекарството изобщо не ме устройваше. Детето започнало да получава силни газове, коремът се скитал и болял. Самият слабителен ефект започва поне един ден след приложението! В резултат на това изхвърлих това лекарство, трябваше да потърся други възможности.

Давам Duphalac, когато детето е запек. Много помага. Приема се сутрин и вечер. По 2,5 мл. Изпражненията се нормализират още на 3-ия ден. Вкусът му е много сладък. Но по някаква причина детето пие без удоволствие. Детето е на 2 години. Имам и чести проблеми с изпражненията. Дюфалак не ми помогна. Може би е било необходимо да се пие повече от 7 дни.

Доказано лекарство за хора с чести храносмилателни проблеми. След много трудна операция развих панкреатит, лекувам се, разбира се, с предписани лекарства, но много често има тежест в стомаха, много неприятно усещане, страдам от запек, веднъж седмично това е сигурно. "Duphalac" много бързо и нежно помага, в противен случай някои лекарства ще ви освободят от този проблем, но другата крайност ще се появи (диария). С "Duphalac" това не се случва, много е удобно да се приема с храна.

След раждането имах проблеми с червата. Твърда диета, шевове след раждането и всичко това доведе до факта, че не можех сама да отида до тоалетната. Лекарят ми предписа Duphalac и наистина ми помогна да се справя с проблема.

Веднъж е имало такъв период при бебе, когато то не е какало 4-5 дни, тогава е било само на четири месеца и е било кърмено. Детето беше много притеснено, боли го стомах. Сварих сини сливи за сина си, вкарах газова тръба, но това не му помогна. По съвет на медицинска сестра си купих Duphalac. Сиропът е бистър, сладко сладък, но ефективен. Още на втория ден синът ми се качи, но тя не спря да приема сироп. След завършения курс бебето започна да ходи редовно в голям мащаб и подобни проблеми вече не възникваха.

След трудно раждане имах много шевове (дори не можех да седна), в резултат на което имаше големи проблеми с тоалетната. Лекарят ми препоръча това лекарство. Дюфалак просто ме спаси от страдание. Пих го от два до три месеца, докато нуждата изчезна. Формата му за освобождаване е изключително успешна, както в торбички, така и в бутилка. Можете да пиете у дома и да поемете по пътя. Duphalac е безопасен и ефективен. Това супер лекарство е подходящо както за бебета, така и за възрастни хора.

"Duphalac" е най-доброто средство за запек. Проверих това на едногодишното си дете. От раждането имаме хроничен запек. Какво не направихме, какви лекарства не взехме. Както лакто-, така и бифидобактериите не ни помогнаха. Опитахме и народни методи, но нищо не помогна. Препоръчаха ни да пием "Duphalac" половин доза в продължение на десет дни. Това се аргументира от факта, че лекарството регулира чревната подвижност и допринася за нормализирането на микрофлората. След като взе лекарството два пъти, детето започна да се качи без проблеми. През първия ден обаче имаше малко подуване на корема. Но вече е изминал месец и тук нямаме проблеми.

По време на бременността страдах от тежък запек, който, както си мислех, никога няма да свърши. Изборът не беше голям - трябваше да пия Duphalac. Запекът не спря, но след няколко дни към това нещастие се добавиха ужасни болки в корема, които не изчезваха дни наред. Реших да го изчакам и да се опитам да взема Duphalac отново седмица по-късно. Влоши се. Усукан в продължение на няколко дни, беше невъзможно да се заспи, нямаше апетит и "ураганът" в стомаха само стана по-силен. Но най-важното е, че като слабително, той не работи. Може би нещо не е наред с мен, може би с него, но трябваше да търся спасение в нещо друго..

Детето ми имаше проблеми с изпражненията до една година. Опитахме клизми, слабителни супозитории. Ефектът беше, но имаше пристрастяване. Педиатърът препоръча дуфалак. Прекарахме една седмица за пиене, след това изпражненията се нормализираха и вече нямахме нужда от лаксативи. Вярно е, че понякога се появява запек, но вече знаем какво да лекуваме.

гост

Прекрасно слабително, което действа нежно и надеждно. Бях посъветван от проктолог за дуфалак, тъй като за лечението на заболяването ми беше необходимо да се отърва от проблемите с изпражненията. Нормален ефект без никакви усложнения. Цената е в разумни граници, макар и да не наричаме дуфалак евтин.

Дъщерите ми имат много слаба чревна моторика. Той е наследствен от бащина страна. С голямата ми дъщеря бяхме напълно износени. Имаше време, когато беше невъзможно да се направи без клизми. И никой от лекарите не предложи такова добро средство като Duphalac. Едва на 7-годишна възраст всичко й се получи. И тогава, яжте малко по-малко зеленчуци и плодове и отново ходите до тоалетната по-рядко. Същият проблем и с най-малкия, но тогава нашият педиатър предложи Duphalac да пие. Не очаквах такъв ефект. В продължение на 3 седмици установихме перисталтика и не сме приемали лекарството в продължение на 2 месеца, въпреки че вече сме въвели допълнителни храни. Дотук добре. Ефектът е очевиден.

Трябваше да използвам лекарството "Duphalac" само 2 пъти през цялото време. За първи път, както е предписано от лекар, го пих по време на бременност, тъй като имаше проблеми с изпражненията. Преминах целия курс на лечение, пих в правилните количества (всичко е ясно според инструкциите) и нищо не помогна. Въпреки че лекарят през цялото време казваше, че отнема време лекарството да започне да действа, както е предписано. Вторият път го купих за детето си със същия проблем (педиатърът също го посъветва). Синът не можеше нормално да ходи до тоалетната в продължение на месец и в същото време редовният прием на Duphalac сироп беше ясно в съответствие с инструкциите. Резултатът беше същият - лекарството изобщо не помогна, трябваше да реша проблема с други методи. Що се отнася до мен, още по-голям недостатък е цената му - много висока. Ако този инструмент наистина е помогнал, както е писано, тогава парите не биха били жалко, но се оказва, че резултатът е нулев и парите са изпуснати. След това реших, че повече няма да го купувам под предлог, който обичам. Има много други средства, които могат да помогнат при проблеми с изпражненията..

Майка ми имаше тежък запек и й бяха предписани няколко вида лекарства, но тя не искаше да пие всички предписани лекарства. Сред тях избрахме дуфалак, лекарството имаше много лек ефект върху тялото на майка ми, запекът беше премахнат и състоянието се подобри значително. Когато отидохме на преглед, майка ми каза, че пие само дуфалак и състоянието й се подобрява поради облекчаване на запека. Лекарството не беше много скъпо и най-важното беше, че много подхождаше на тялото. Мама има диабет и приема инсулин от две години. Много сме благодарни на производителя на такова лекарство, който го е създал..

Когато бях бременна в последните етапи, имаше големи проблеми с изпражненията. Просто казано, ходенето до тоалетната беше огромен проблем. Бях посъветван на Duphalac и наистина харесах това лекарство. Първо, той работи за 15 минути, второ, много е лесен за използване, просто отворете опаковката и пийте, и трето, цената е достъпна за всички. Като цяло бях спасен само от тях. Съветвам го сега на всички, които имат проблеми със стол..

На 5-месечна възраст синът ми започна да има постоянен запек (поне 3 дни). Опитахме много капки, сиропи, дори народни средства. Те помогнаха, но еднократно. Купих си дуфалак в аптеката и не съжалявах за похарчените пари. Доволен от приятния вкус, наличието на различни обеми, добра ценова политика. Той не само е помогнал на детето, но е подходящ и за възрастни. Но най-важното, за което аз лично го оцених, дуфалак не е просто слабително. Той е насочен специално към лечение на трудности при дефекация. Хареса ми и мекото действие (нямаше такова нещо, че детето, извинете за израза „проби“).

Форми за освобождаване

ДозировкаОпаковкаСъхранениеРазпродажбаСрок на годност
петнадесет; 200; 500; 1000

Инструкции за употреба на дуфалак

Кратко описание

Duphalac (INN - лактулоза) е оригинален лаксатив на холандската фармацевтична компания Abbott Health Products, който стимулира чревната перисталтика и прочиства организма от токсини. Лактулозата е открита от австрийския лекар Фридрих Петуели в началото на 60-те години на миналия век, когато той изучава ролята на кърмата в растежа и развитието на детето. Впоследствие той успя да докаже положителния ефект на това вещество върху растежа на полезните микроорганизми в червата на детето и да открие изразените му слабителни свойства. След като получиха правата за производство на ново суперобещаващо и ефективно слабително средство, холандските фармацевти (по това време компанията се наричаше Philips-Dufar) започнаха индустриалното производство на лактулоза под търговската марка Duphalac. Днес "Абат" Дюфалак покрива около 45% от световния пазар на лактулоза.

Duphalac се предлага под формата на сироп и представлява разтвор на лактулоза в пречистена вода, с аромат на слива или без него. Попадайки в дебелото черво, фармакологично активният компонент на дуфалак лактулозата се разгражда от бактериите до органични киселини с ниско молекулно тегло. Това води до намаляване на рН и повишаване на осмотичното налягане, което автоматично води до увеличаване на обема на чревното съдържимо. Тези ефекти са необходимият задействащ механизъм, който активира чревната перисталтика и допринася за нормализиране на консистенцията на изпражненията и възстановяване на предишния ритъм на дефекация "преди изпомпване". Duphalac е уникален по рода си слабително средство, което се е доказало като ефективно и безопасно за пациенти от всички възрасти, включително.

часове за деца. Една от ключовите характеристики на дуфалак е неговият пребиотичен фон. Пребиотиците са несмилаеми или частично смилаеми хранителни компоненти, които селективно активират растежа и метаболитните процеси на една или повече групи бактерии, обитаващи дебелото черво, като по този начин осигуряват нормален видов състав на чревната микрофлора. В тази връзка, дуфалакът помага да се поддържа антимикробна защита срещу такива нежелани обекти на микрокосмоса като салмонела, шигела, йерсиния и ротавирус. Поради изключителните си свойства, дуфалак днес е, както е модерно да се казва сега, „златен стандарт“ при лечение на запек. Лактулозата не претърпява метаболитни трансформации и не се абсорбира в тънките черва, като по този начин осигурява своята фармакологична „логистика“ на дебелото черво в почти първоначалната си форма.

Duphalac трябва да се приема с храна и дозата се определя индивидуално. Инструкциите за това лекарство предоставят таблица за определяне на оптималната начална и поддържаща доза в зависимост от възрастта на пациента. При липса на очаквания ефект в рамките на два дни или ако запекът се повтори след терапевтичен курс, трябва да се консултирате с лекар. Дългосрочната употреба на дуфалак, както и всяко друго слабително средство, изисква редовно проследяване на нивото на електролитите в кръвната плазма (техният баланс може да бъде нарушен поради диария, развиваща се под въздействието на лаксативи).

Фармакология

Слабително лекарство. Има хиперосмотичен слабителен ефект, стимулира чревната перисталтика, подобрява абсорбцията на фосфати и калциеви соли, подпомага отделянето на амониеви йони.

Лактулозата се разгражда от чревната флора на дебелото черво до органични киселини с ниско молекулно тегло, което води до намаляване на рН и повишаване на осмотичното налягане и като следствие до увеличаване на обема на чревното съдържимо. Тези ефекти стимулират чревната подвижност и влияят на консистенцията на изпражненията. В резултат на това се възстановява физиологичният ритъм на изпразване на дебелото черво..

В чернодробна енцефалопатия, ефектът се дължи на потискане на протеолитичните бактерии чрез увеличаване на броя на ацидофилни бактерии (например, лактобацили), превръщането на амоняк в йонна форма поради подкиселяване на съдържанието на дебелото черво, изпразване на червата поради намаляване на рН в дебелото черво и осмотичен ефект, и намаляване на азот-съдържащи токсични вещества от стимулиране на бактерии, използващи амоняк за бактериален синтез на протеини.

Лактулозата като пребиотично вещество засилва растежа на полезни бактерии като бифидобактерии и лактобацили, докато става възможно да се инхибира растежът на потенциално патогенни бактерии като Clostridium spp. и Escherichia coli, която осигурява по-благоприятен баланс на чревната флора.

Фармакокинетика

Абсорбцията е ниска. След поглъщане той достига непроменен до дебелото черво, където се разгражда от чревната флора.

Напълно се метаболизира, когато се използва в дози до 45-70 ml. Когато се използва в по-високи дози, той се екскретира частично непроменен.

Формуляр за освобождаване

Сироп (с вкус на слива) под формата на прозрачна вискозна течност от безцветен до светложълт с кафяв оттенък.

100 мл
лактулоза66,7 g

Помощни вещества: пречистена вода - до 100 ml, вкус на слива - 1,5 g.

15 ml - сашета за еднократна употреба (10) - картонени опаковки.

Дозировка

Лекарството е предназначено за перорално приложение.

Разтворът на лактулоза може да се приема както разреден, така и неразреден. Трябва незабавно да погълнете приетата единична доза, без да я държите в устата си.

Всички дози трябва да бъдат индивидуално коригирани. В случай на единична дневна доза, тя трябва да се приема по едно и също време, например по време на закуска. По време на терапия с лаксативи се препоръчва прием на достатъчно количество течност (1,5-2 литра, което е равно на 6-8 чаши) на ден.

За точно дозиране на лекарството във флакони използвайте приложената мерителна чашка. Когато използвате лекарството в сашета, трябва да откъснете ъгъла на сашето и веднага да вземете съдържанието.

Дозировка за лечение на запек или за омекотяване на изпражненията за медицински цели:

Дневната доза лактулоза може да се приеме еднократно или чрез разделяне на две с помощта на мерителна чашка.

След няколко дни началната доза може да бъде коригирана до поддържаща доза в зависимост от отговора към лекарството. Терапевтичният ефект може да се прояви 2-3 дни след началото на приема на лекарството.

ВъзрастНачална дневна дозаПоддържаща дневна доза
Възрастни и юноши15-45 ml (1-3 сашета)15-30 ml (1-2 сашета)
Деца на 7-14 години15 ml (1 саше)10-15 ml (1 саше)
Деца на възраст 1-6 години5-10 мл5-10 мл
Деца под 1 годинадо 5 млдо 5 мл

Ако поддържащата дневна доза е по-малка от 15 ml, както и за точното дозиране при деца на възраст под 7 години, се препоръчва употребата на лекарството във флакони.

Дозировка за лечение на чернодробна енцефалопатия (възрастни):

Начална доза: 3-4 пъти / ден, 30-45 мл. След това преминават към индивидуално подбрана поддържаща доза, така че меките изпражнения да са максимум 2-3 пъти на ден.

Безопасността и ефикасността на лекарството при деца и юноши на възраст под 18 години с чернодробна енцефалопатия не са установени поради липсата на данни.

При пациенти в напреднала възраст и пациенти с бъбречно или чернодробно увреждане няма конкретни препоръки за дозиране, тъй като системната експозиция на лактулоза е незначителна.

Предозиране

Симптоми: при прием на лекарството в много висока доза са възможни болки в корема и диария.

Лечение: прекратяване на лечението или намаляване на дозата. В случай на голяма загуба на течности поради диария или повръщане може да се наложи коригиране на дисбаланса във водно-електролитния баланс.

Взаимодействие

Не са провеждани проучвания за взаимодействие с други лекарствени продукти.

Странични ефекти

През първите дни от употребата на лактулоза може да се появи метеоризъм. Обикновено изчезва след няколко дни..

Ако дълго време се използват високи дози при лечението на чернодробна енцефалопатия, пациентът може да развие дисбаланс във водния и електролитния баланс поради диария.

От страна на храносмилателната система: много често (≥1 / 10) - диария; често (≥1 / 100, ® може да се предписва по време на бременност и по време на кърмене.

Тъй като не се очаква ефект върху репродуктивната функция системната експозиция на лактулоза е незначителна.

Заявление за нарушения на чернодробната функция

Приложение за нарушена бъбречна функция

Приложение при деца

При лечение на деца лаксативи трябва да се използват в изключителни случаи и под лекарско наблюдение. Трябва да се има предвид, че по време на лечението могат да възникнат нарушения на изпразващия рефлекс..

Безопасността и ефикасността на лекарството при деца на възраст под 18 години с чернодробна енцефалопатия не са установени поради липса на данни.

специални инструкции

В случай на коремна болка с неизвестен произход, пациентът трябва да се консултира с лекар преди започване на терапията или ако няма терапевтичен ефект в продължение на няколко дни..

Моля, обърнете внимание, че Duphalac ® може да съдържа малки количества свързани захари (например лактоза, галактоза, епилактоза и фруктоза).

Съдържанието на остатъчни захари в препарата Duphalac® е около 0,075 XE в 5 ml сироп.

Когато се приема в препоръчителната доза за лечение на запек, съдържанието на захар не трябва да представлява проблем за пациенти с диабет. При лечението на чернодробна енцефалопатия обикновено се предписват по-високи дози от лекарството, което трябва да се има предвид при пациенти със захарен диабет.

Продължителната употреба в дози, превишаващи препоръчаните в инструкциите, или неправилната употреба може да доведе до диария и дисбаланс във водния и електролитния баланс.

При лечение на деца лаксативи трябва да се използват в изключителни случаи и под лекарско наблюдение. Трябва да се има предвид, че по време на лечението могат да възникнат нарушения на изпразващия рефлекс..

Влияние върху способността за шофиране и използване на механизми

Употребата на лекарството Duphalac ® не влияе или има лек ефект върху способността за шофиране или управление на машини и механизми.

Duphalac за новородени: отзиви

Понякога новородените бебета страдат от запек и чревни дисфункции. Duphalac се отнася до лаксативи, които помагат на бебета със запек и подобряват функцията на червата. Обикновено се предлага под формата на сашета за еднократна употреба и бутилки с различни размери..

За новородени Duphalac се препоръчва да приемат не повече от 5 ml. Лекарството се отпуска в аптеките без рецепта, но не трябва да го приемате без назначение на педиатър. По принцип е по-добре да използвате слабително само под наблюдението на лекар и в изключителни случаи, тъй като това може да причини нарушение на функцията за изпразване. Ето защо трябва да прочетете отзивите на други майки за Duphalac, за да решите дали да го използвате или да използвате други методи за справяне със запек при новородени..

Отрицателни отзиви за лекарството Duphalac за новородени

 • Влас: „Дюфалак напълно разочарован. Да, на първия ден помогна, но на следващия ден ефектът изчезна. Сега дори не знам какво да правя. ".
 • Галина: "Дадох на детето Дюфалак 10 дни, без резултати, само напразно похарчих толкова пари".
 • Оксана: „Дюфалак даде на сина си 3 дни, той никога не помогна да се справи със запек и има толкова много положителни отзиви за него“.
 • Марика: „Дадох Duphalac на малкия ми син, когато на 3 седмици той започна да има запек. Нищо не ни помогна, нито масаж, нито диета, опитах Duphalac, страдах цяла нощ. Няма ефект, просто се влоши, така че няма предимства, но от недостатъците мога да отбележа, че съставът поражда съмнения относно неговата безопасност и дори малка доза може да предизвика страничен ефект ".
 • Анюта: „Duphalac е доста удобен за използване, но мерителната чашка все още трябва да се мие постоянно. Освен това не помогна на новородената ми дъщеря, въпреки че тя го даваше няколко дни по препоръка на лекар. ".
 • Светлана: „Дадох го на дъщеря си, когато тя не можеше да отиде до тоалетната и съжалявах. Детето започна да плаче още повече и да бъде капризно, вече не използвах Duphalac. Не видях никакви предимства в него ".

Положителни отзиви за Duphalac за новородени

 • Людмила: „Дъщеря ми страдаше от запек, който просто не опитахме - резултатът беше нулев. Тогава педиатърът ме посъветва да купя Duphalac. Само той помогна, дори е жалко, че не бях чувал за него преди ".
 • Марина, Барнаул: „Детето ми беше измъчено от корема му, не можеше да отиде до тоалетната. По съвет на педиатъра използвах Duphalac. Ефектът е положителен, много е удобно да се дават бебета под формата на сироп. Единственият недостатък е, че има противопоказания, обаче, както и другите лекарства, и малко скъпи ".
 • Лия, Краснодар: „Дадох Дюфалак на дъщеря си. Тя страда от запек от детството и клиниката предписва Duphalac. Лекарството се дава като сироп. Duphalac помогна много бързо и столът се подобри, не забелязах недостатъци ".
 • Клава, Минск: „Дюфалак помага, но в големи дози. На 6-месечна възраст синът ми започна да има проблеми с изпражненията. Duphalac препоръча опит на педиатър. Лекарството не е лошо, но не помага на всички ".
 • Ксения, Архангелск: „Много съм доволна от Дюфалак, помогнах бързо да се справя с проблемите на сина си. Не открих никакви недостатъци, но разбира се, по-добре е да го вземете след консултация с лекар ".
 • Света, Москва: „Когато дъщеря ми беше на 2 месеца, освен колики, тя разви и запек. Лекарят само посъветва да преразгледа диетата, но и това не помогна. Обърнах се към друг лекар, тя ме посъветва да опитам да дам няколко капки сироп Duphalac сутрин. Вкусът е сладък и дъщеря ми го хареса, освен това помогна бързо да се справи със запека. Вярно е, че има странични ефекти, така че трябва да се дава само по препоръка на лекар и в краен случай, ако нищо друго не помага. ".
 • Клара, Уляновск: „Реших да опитам да дам няколко капки Дюфалак на малкия ми син, когато той започна да страда от запек. Тя даде само няколко капки и проблемът беше решен, след това се консултира с лекар, каза, че при спешни случаи е възможно, но все пак е по-добре да се преразгледа диетата, докато кърмите. ".
 • Олга, Санкт Петербург: „Харесах Duphalac, защото не води до пристрастяване, въпреки че има твърде сладък вкус и доста висока цена. Но той помогна да се справи със запека. Сега дъщеря ми спи спокойно ".
 • Людмила, Киров: „Искам да кажа, че Duphalac е безопасен, сладък на вкус, помага за нормализиране на микрофлората и справяне със запек. Леко лепкава и може да причини метеоризъм. Дадох го на дъщеря си в първите месеци от живота й, когато тя започна да страда от запек. Помогнах много бързо, доволен съм от резултата ".
 • Олга, Ижевск: „Дадох Дюфалак на малкия си син, когато имаше проблеми с червата. Освен че помага за облекчаване на запека, той също така увеличава броя на лактобацилите. Така той не само решава чревни проблеми, но и нормализира работата му ".
 • Олга: „Дъщеря ми страдаше до 4 месеца със запек. Назначен Дюфалак, изглежда е помогнал. Педиатърът е предписал да се пие по 1 ч.л. преди закуска. Дадох само 5 дни, все пак се страхувах от лекарството по-дълго ".
 • Надя: „Дадох на бебето Дюфалак само веднъж. След 4 дни изпражненията се нормализираха и след 3 седмици всичко беше наред, те спряха да пият ".

Обикновено Duphalac се предписва, ако новороденото има проблеми с изпражненията и е невъзможно да се справи с тях по други начини. Това лекарство може да се приема и от малки деца, но само след консултация с лекар и според неговото предписание. В крайна сметка, без значение какви проблеми има детето, първо трябва да потърсите помощ от лекуващия педиатър и едва след това да вземете решение за приемането на това или друго лекарство.

Само квалифициран специалист може да помогне за справяне с проблеми при новородени. Във всеки случай той ще диагностицира точно и ще предпише определени лекарства, включително Duphalac, ако е необходимо. Duphalac, с голям брой положителни отзиви, има и определен брой отрицателни, така че бъдете внимателни, когато използвате лекарства за вашето бебе.

Специално за LadySpecial.ru - Джулия

Прочетете други интересни рубрики