Смята се, че полът на детето зависи от това кой родител има по-„свежа“ кръв. При мъжете кръвта се обновява на всеки 4 години, при жените - веднъж на 3 години. Така че, ако татко има датата на последното актуализиране на кръвта по-късно от датата на мама, тогава ще има момче =). Опитайте се да определите пола на детето си, като използвате този метод.!

Внимание! Голямата загуба на кръв също води до обновяване на кръвта, затова, когато попълвате формуляра за тест, отбележете или датата на последната загуба на кръв (кръвопреливане, кръводаряване, операция), или вашия рожден ден.

Екипът на baby.ru ви кани да направите тест за определяне на пола на детето, за да подновите кръвта на родителите. Това е доста нов, но вече добре доказан метод за определяне на пола на дете, който се основава на цикличния характер на обновяването на кръвта. При жените това се случва на всеки три години, а при мъжете на всеки четири години. Полът на детето зависи от това чия кръв е по-млада, т.е. ако бащата го има, тогава полът на нероденото дете ще бъде мъжки, ако майката има жена.

Как да изчислим пола на дете, използвайки този метод? Достатъчно е да въведете датите на раждане на бъдещи майки и бащи и да кликнете върху бутона. Но ако вече сте имали раждане или някакви операции, вие сте донор, сте получили кръвопреливане, тоест е имало подновяване на кръвта, полът на детето в този случай трябва да се изчисли въз основа на датата на последната загуба на кръв (повече от 1000 ml).

Изчисляване на пола на детето чрез обновяване на кръвта

Раждането на дете е може би най-поразителното събитие в живота на мъжа и жената. Дори през първите месеци на бременността, всеки от тях се интересува толкова от това кой ще бъде детето им: момче или момиче? Това важи особено за двойки, които вече имат момче, но искат момиче и обратно. Изненадващо можете да планирате пола на бъдещото бебе и дори повече - да изчислите пола на детето, като подновите кръвта.

 • Защо е важно да се знае пола на детето преди зачеването?
 • Калкулатор за изчисление
 • Метод, вкоренен в древността
 • Таблици с години на обновяване на кръвта
 • Първи метод на изчисление: момче или момиче?
 • Вторият начин за изчисляване на пода
 • Древна теория, получила обосновка в съвременната наука
 • Как да преброим дали е имало голяма загуба на кръв или операция?
 • Предимствата на техниките пред другите методи за определяне на пола на детето
 • Обобщаване

Защо е важно да се знае пола на детето преди зачеването?

Изчисляване на пола на детето чрез обновяване на кръвта

Прогнозите на лекарите и сухата статистика не задоволяват всички родители. Много майки от детството си мечтаят за момиче, а мечтата на мъжете е съвместен риболов със сина им, играейки футбол. Изчисляването на пола на дете въз основа на актуализации на кръвта на партньорите е правилният начин да се получи „златна двойка“ - първо момче, а след това момиче или обратно.

Във всеки случай съвременните технологии и цифровизацията на стари, но истинни начини за определяне на пола позволяват да се планира кое ще бъде детето. И като поднови кръвта, всяка двойка може да изчисли пола на детето, дори бременността е по-забавна: независимо дали се е сбъднала или не, и така до първия ултразвук!

Калкулатор за изчисление

 • Изчисляване на падежа
 • Китайски календар за определяне на пола
 • Калкулатор за овулация
 • Наддаване на тегло по време на бременност
 • Калкулатор за бременност

Метод, вкоренен в древността

Древните хора са вярвали, че всички системи в човешкото тяло работят като часовник и никой не може да го промени. На всеки няколко години в тялото се обновява почти всичко: кръв, клетки и дори душа. В тялото на мъжа такава рокада се случва на всеки четири години, а в тялото на жената - веднъж на всеки три години..

Именно върху тази теория се изгражда методът за определяне на пола на детето чрез обновяване на кръвта на родителите. Да кажем, че теорията не е неоснователна и много двойки дори успяха да отгатнат, за да заченат желаното мъжко или женско бебе.

Учените отбелязват, че вероятността за съвпадение варира от 68-88%, което вече вдъхва доверие. Как да определите пола чрез обновяване на кръвта? Тук ще ни помогнат специални таблици..

Таблици с години на обновяване на кръвта

Този метод е много древен, таблици с кръвни групи и годините на неговото обновяване са оцелели до наши дни. Истина ли са? Това е неизвестно, тъй като таблиците показват изчисления за момичета на възраст над 15 години, въпреки че през миналите векове раждането на 13, 14, 15 години не се е смятало за нещо грешно.

Както и да е, съвпаденията с изчисленията са толкова чести, че определянето на пола на детето от кръвта на родителите със сигурност заслужава внимание. Преди да вземете този тест, струва си да се запознаете по-добре с този метод..

Сила и младост на асистент за планиране на кръв

Как да определим пола на детето по кръвта на баща и майка? Има две възможности за броене и сега ще разгледаме всяка от тях. Според теорията кръвта на жената се обновява на всеки 3 години, започвайки от 15-годишна възраст. Тоест 15, 18, 21 и т.н. А кръвта на бъдещия папа на всеки 4 години е 16, 20, 24 и т.н..

Първи метод на изчисление: момче или момиче?

Нека разгледаме пример за това как да изчислим пола на дете въз основа на обновяване на кръвта:

 1. Бъдещата майка е на 22, а бъдещият баща е на 28.
 2. Разделете възрастта на мама: 22: 3 = 7,3.
 3. С възрастта на таткото правим същото: 28/4 = 7.
 4. 7.3 е повече от 7, следователно на теория детето на нашата двойка е момче. Чийто показател по възраст е по-малък - той става "донор" на пола.

В някои случаи, както в нашия калкулатор за изчисляване на пола на дете чрез подновяване, се посочва и датата на зачеването.

Вторият начин за изчисляване на пода

Има и мнение, че изчислението по принцип не е необходимо и можете просто да погледнете годината на раждане и датата на зачеването. Определяме пола на детето по дата на раждане: бъдещата ни майка е родена през 1994 г., а татко е роден през 1998 г. Кръвта на мама е подновена през 2015 г., а татко само през 2016 г..

Определянето на пола на детето чрез подновяване на кръвта за тази двойка е просто: бебе ще се роди, ако зачеването е станало през 2016 г., тъй като кръвта на бащата е „прясна“, а майчината е подновена миналата година. Тази опция е по-правдоподобна и правилна и от нея можем да изчислим кой ще бъде детето ви, използвайки онлайн калкулатор.

Ако кръвта се подновява за една година и понякога това се случва, определено е невъзможно да се изчисли полът. Вероятно детето е 50% момче и 50% момиче. Но можете да очаквате многоплодна бременност с близнаци или близнаци..

Препоръчваме ви просто да използвате калкулатора в мрежата, за да разберете какъв ще бъде полът на вашето дете въз основа на резултатите от обновяването на кръвта!

Древна теория, получила обосновка в съвременната наука

В древни времена се е вярвало, че детето е помощник и, честно казано, по това време работните ръце на момчетата са били по-ценени от момичетата, които напускат семейството след 10-15 години. Следователно въпросът за това как да се изчисли полът на дете, използващо обновяване на кръвта, беше от значение.

Днес се стремим да планираме пола на бебето, защото някой иска детето да бъде момче, а някой иска да завърже лъкове на момичето. Всяко дете ще бъде обичано, но ако можете да изчислите пола му, защо не?

Теорията за това как да определите пола на детето си чрез обновяване на кръвта, което противоречи на общоизвестните правила, получи научно обосновка, потвърждаваща процесите на обновяване на тъканите и кръвта в нашето тяло. Постепенно се формира мнението, че женската кръв се обновява на всеки 36 месеца, а мъжката - 48. Техниката незабавно се разпръсква из интернет и днес всеки има възможност да разбере пола на детето или да планира момче или момиче.

Как да преброим дали е имало голяма загуба на кръв или операция?

Говорейки за това как да определим пола на детето по кръвта на родителите, не можем да не отбележим факта, че ще получите правилния резултат, при условие че няма такива фактори:

 1. Кръвопреливане.
 2. Донорство, трансплантация (заместване) на вътрешни органи поради операция.
 3. Загуба на кръв по време на раждане, спонтанен аборт, аборт, травма и др..

Как изчислявате актуализацията в този случай? Изчислението се основава на датата на операцията или преливането, когато кръвта се смени (повече от 1 литър), подновяването започва от нула, т.е. ако на жена е била прелята кръв на 22 години, следващото подновяване настъпва на 25 години. Също така си струва да погледнете календара, тъй като преливането в началото и в края на годината са различни периоди от време..

Предимствата на техниките пред другите методи за определяне на пола на детето

Предимствата на метода за определяне на пола на бебето чрез попълване на кръвта на родителите са следните:

 1. Често надежден резултат.
 2. Научна основа.
 3. Световна практика. В крайна сметка жените от Америка, Европа, Австралия, страните от ОНД и Япония изчисляват пола на бъдещото бебе според схемата за обновяване на кръвта.
 4. Преди това въпросът беше за това как се използваше ръчното броене, но днес можете да използвате калкулатор, който обработва вашите данни за 3 секунди.
 5. Методът е безплатен, можете да правите изчисления с помощта на калкулатор или ръчно. Но ако първо ви предложат да платите и едва след това разберете пола на детето, това трябва да предупреди.

Обобщаване

Ранното планиране и определянето на пола е метод, който е получил около 80% от положителните отзиви онлайн.

В очакване на чакането на бебето мъжете и жените са потопени в домакински задължения. Необходимо е да подготвите детска стая, да си купите планина дрехи, да се погрижите за родилния дом, да отделите време за обмен на наслади и привързаности помежду си. И дори в това забързано време те се притесняват от въпроса: детето, което ще се роди, ще бъде момче или момиче? Това е естествено и всеки предпочита да изчислява според метода, на който се доверява..

Определянето на пола на детето чрез обновяване на кръвта на родителите е чудесен начин. Предлагаме ви да използвате онлайн калкулатора точно сега. Бебето, без значение с какъв пол сте родени, ще бъде най-доброто и ние пожелаваме на бъдещото ви бебе здраве, а дробовете ви изпълнени с любов за девет месеца чакане!

Пол на детето по метода „Обновяване на кръвта“

Определяне на пола на детето с помощта на метода "Обновяване на кръвта".

Според теорията кръвта, тъканите и лигавиците се подмладяват на равни интервали, в резултат на което хората се обновяват физически. Това се случва през цялото време, докато човек живее. Периодът, след който се извършва обновяването, е различен и за двата пола: за силна половина от човечеството - след 4 години, за красиви дами - след 3 години. Тези данни са в основата на предположението, че е възможно да се определи пола на детето чрез обновяване на кръвта.

Калкулатор за бебешки пол по метод за обновяване на кръвта

Съществува теория за определяне на пола на дете чрез актуализиране на кръвта на родителите. Същността на тази теория е следната: детето повтаря пола на един от родителите, чиято кръв е била по-млада по време на оплождането.

Бебешки пол чрез обновяване на кръвта

Внимание! Голямата кръвозагуба също води до подновяване на кръвта, така че при попълване на формуляра за тест отбележете или датата на последната загуба на кръв (преливане, дарение, операция, раждане), или датата на раждане.

За метода

Според този метод: полът на детето зависи от това кой родител има повече „прясна“ кръв. При мъжа обновяването на кръвта се случва на всеки 4 години, при жената - на всеки 3 години.

Тоест, ако баща има датата на последното актуализиране на кръвта по-късно от датата на мама, тогава ще има момче. И обратно.

Прочетете също

Първият път, когато имахме син - изчислих, използвайки този метод (съпругът ми наистина искаше син). За да запази кръвта си свежа, той дори се съгласи да отиде да дари кръв... Сега ще разчитам на момичето! :)))

Бихте ли ми казали, че сте изчислили момичето? Колко пъти съпругът ви е бил донор? Имам олово, така че кръвта да се обновява, достатъчно ли е веднъж?

Здравейте всички. Сега имам 2 дъщери, бременни на 13 седмици след подновяване на кръвта Момче, друг сайт изчисли момиче. Така че искам сина си.

А нашите не съвпаднаха

Но не ми съвпада.Какво мислиш.

20 седмици подът не беше разпознат от ултразвук, но искам момче. Метод на Сони.

То съвпадна с дъщерите ми, надявам се, че и този път ще съвпадне‍♂️

Съвпадна и с двете деца!)

неправилно посочено как да добавите към датата на раждане: 3 години се добавят към датата на раждане на мъж, 4 години на жена и така нататък, докато достигнете датата на зачеването. Който има по-нова кръв, ще направи този пол. Мисля така за всички, никога не съм сбъркал. И предпоставка е никой да не прелива кръв.

Мариночка и ме пребройте)))) 11.08.87 съпруг... I 15.06.92 зачатие 20 май 2018г

Марина, моля те, преброи за мен. Аз съм 18.12.1986г. Съпруг 31.07.1985. Дъщеря 20.11.2016г. Съпругът дари кръв на 10.12.2017г. (450 ml) Зачатие 2 април 2018 г..

Пребройте ме, моля

Марина, моля, пребройте раждането е 02/02/2017 съпругът е роден на 22/02/1989

Марина здравей. пребройте моля. I-24.11.1993 съпруг-09.09.1986 дата на зачеване 20 декември 2018 г. Искам момче. Първа дъщеря -20.07.2015г Благодаря предварително!

Марина, добър ден. Пребройте и мен, съпругът ми 12.12.1980 г., през юни 2018 г. беше донор, бях 01.02.1986, раждане 05.11.2013, сега не знам приблизителната дата на зачеването поради нередовен цикъл.. Приблизително от 30.07 до 15.08.18.
Благодаря)

Марина, преброи и мен, моля те. Последно раждане 13.11.2008. Съпругът е роден на 30.12.1978г.

Здравейте! Марина, моля те дай ми момиче.

Здравейте Марина И аз, моля, аз съм 29.10.1988. Съпруг 07.07.1989г. Синът ми е роден на 06/01/2015 от секцията Kesero. И дъщеря ми се роди на 30.03.2018 г., също кезерианска секция. Свекървата иска друго момче. Аз ще бъда много благодарен

Здравейте Марина) Ако не ви е трудно да преброите, моля. Родена съм на 27.01.1993 г., раждането е на 9.03.2018 г. Съпруг на 18.01.1977 г. В момента зачеването е бременна през ноември)

Марина граф и аз.

Добър вечер! Ако можете да ме преброите, моля, имаме 2 дъщери, последните ролки бяха 12/05/12. Рождената ми дата е 23.10.83 г., съпруг 01.04.1983 г., наистина искаме син!

Това съвпадна с първото ми дете, сега съм бременна... Да видим дали това време съвпада или не, наистина се надявам!

Можете ли да ме преброите, моля. Сега съм бременна и искам да знам кой ще го направи. Разбира се, че искам момиче. 02.07.1991 г. съпругът ми 02.11.1989 г.

Имам всички 4 деца съвпаднали, трябва да го преброите така, кръвта на жената се подновява след всяко раждане, така че трябва да напишете датата на последното раждане.

Аз също мислех така, но 3 деца съвпаднаха, но четвъртото не ((. Сега не знам дали показва петото правилно)))

Съвпадна с първата, а не с втората (всички тези глупости..

Моля, пребройте ме m -1990 f-1992

Първият беше син, дата на раждане 10.10.2013
дата на раждане на майката 18.08.1987г
дата на раждане на бащата 29.04.1983

Съвпаднала и с двамата синове), жената трябва да напише правилно датата на последното раждане и датата на раждане на бащата

Не си спомням точната дата, но през 2006 г. имаше много кръвозагуби. Родена е на 30.06.1989 г., съпруг 07.07.1988г. Според загубата на кръв момчето пише и това не е вярно, но се досеща според рождения си ден. Роди се момиче.

Съвпадна с двама сина.

Изобщо не е ясно.
Имам датата на последната кръвозагуба - 7 март 2017 г. (операцията е извършена през 4-та седмица от бременността). Приблизителен брой зачеване - 17 февруари 2017 г..
Те пишат като датата на зачеването не може да бъде по-рано от датата на загубата на кръв. Рейв...
Ако въведа датата си на раждане, тогава се дава момчето. И аз имам дъщеря. Калкулаторът е непълен

Е, всичко е правилно. Датата на вашата операция е март, а датата на зачеването ви е февруари. Февруари преди март. Оказва се, че сте определили датата на зачеването по-рано от датата на последната загуба на кръв. И трябва да зададете датата на последната загуба на кръв на тази, която е настъпила преди датата на зачеването

И ако кръвта и на двамата родители се промени?

Здравейте! Двете ми бременности съвпаднаха: първият син и втората дъщеря. Очакваме попълване, показва момичето. И ще видим))

Все още не сме направили ултразвук, показва момчето
Но след ултразвука също ще пиша

Здравейте. Ние сме съвпаднали по този метод. Първата ни дъщеря. Броих от рождения си ден, тъй като не съм имал операции или кръвопреливания, а съпругът ми е опериран от апендицит в годината на обновяването на кръвта му, затова определих датата му на датата на операцията. И сега искаме второ дете, но вече син. От първия имах планирано цезарово сечение. Сега, ако преброите моята дата на последната загуба на кръв, датата на раждане на първото дете, тогава методът се оказва момче. И ако броите датата ми на раждане, тогава излиза момиче. Сега имам въпрос ЦЕЗАРСКИЯТ РАЗДЕЛ Е ХИРУРГИЯ С ГОЛЯМА КРЪВНА ЗАГУБА? Ако някой знае, кажете ми

Имам всички деца съвпаднали

Здравейте! И може да се счита за последната менструация на кръвозагуба?

Не знам да вярвам или не, това съвпадна със сина ми. Сега очаквам второто си дете, след актуализиране на момичето, което показва... Наистина искам дъщеря ми

Марина, моля, дайте ми съпруг 06.06.1987. Моят 05/04/1991

Здравейте Добър вечер през нощта Искам момче Имам три момичета На 35 години съм на 7 май ще навърши 36 съпруг 36 Ноември 14 ще навърши 37

Здравейте. Два пъти всичко съвпадна, две момчета, искам момиче - калкулаторът се оказва момиче. Все още не съм бил на ултразвук. Както знам, ще пиша)

Определяне на пола на детето с помощта на метода за обновяване на кръвта

Всяко нормално семейство мечтае за дете. Този дългоочакван момент на потвърждаване на бременността носи незабравимо преживяване през целия живот. Момче или момиче? Основният и първият загадъчен въпрос е повдигнат от всички млади родители. Много е вълнуващо да очаквате да разберете пола на детето. Най-простият и достъпен от масата начини е определянето на пола на детето чрез подновяване на кръвта на родителите: възраст, дата на раждане. И така, как се прави определянето на пола на детето чрез метода за актуализиране на кръвта на родителите.

Методи за определяне на бъдещия пол на дете

Има такива мумии и татковци, особено тези, които очакват първото си дете, които не разкриват тайната на пола и търпеливо чакат всичките девет месеца, но когато чакате втория и следващите, искате деца от различен пол. Има многобройни опции за определяне на пола на нероденото дете. В Интернет има различни таблици за изчисляване на пола на нероденото дете на родителите: китайци, японци, по кръвна група и резус фактор, обновяване на хемопоетичната система, дата на зачеването. Според ултразвуково изследване определението е по-точно, ако бебето не се отвърне или е покрито с пъпната връв, но този момент трябва да чака дълго - само през втория триместър. Защо не по-рано?

Таблица за определяне на бъдещия пол на детето

Репродуктивните органи на плода се развиват от осемнадесетата седмица, до този момент те са идентични. От първите седмици на бременността феталната ДНК се образува в кръвта на майката в минимален обем. Според анализа можете да определите пола: ако Y-хромозомата се намери в кръвта, тя определено принадлежи на момчето, тъй като момичетата се характеризират с хромозомите X. Има и минус в този метод за определяне на бъдещия пол на бебето - възниква грешка, така че дори лекарите не препоръчват да им се доверите.

Метод за обновяване на кръвта

Кръвта има уникалното свойство да се обновява напълно. Всички стари клетки се отделят с кръвния поток, навлизат нови, обогатени с кислород и хранителни вещества. Всичко това тече под контрола на мозъка. Средно шест тона кръв се изпомпва за цял живот. При мъжете това се случва веднъж на всеки четири години, започвайки от шестнадесетгодишна възраст, при жените - веднъж на всеки три години, от петнадесет години. За да се определи пола на нероденото дете чрез обновяване на кръвта на родителите, е достатъчно да се изчисли възрастта на неговото обновяване. Бъдещата майка се подложи на обновяване на кръвта преди една година и половина, бащата преди две години и половина, вероятно раждането на дъщеря - чиято кръв е "по-млада" е водачът.

Японски метод за планиране на пола на нероденото дете

Счита се за благоприятно време за зачеване, през първата година след смяната на кръвта. Смята се, че заченатите бебета през този период имат добро здраве, са защитени от вродени аномалии, алергични реакции. Досега недостатъкът на този метод е ненадеждността на заключенията. Всеки организъм е индивидуален, всички процеси протичат с различен период и скорост.

Установените условия за обновяване на мъжката и женската кръв са условни, поради което вероятността от теория е спорен фактор. 50-60 процента от анкетираните двойки са склонни към тази теория, твърдят съвпадение на изчисленията, те са получили положителен резултат. Ако решите да определите пола на детето чрез обновяване на кръвта, важно е да запомните и вземете предвид всяка кръвозагуба: раждане, кръвопреливане, дарение, аборт и други интервенции, свързани със загубата на обилно количество кръв, поне един литър. Изисква се отброяване от датата на последната загуба на кръв, тъй като след това кръвта също се обновява.

Пример за определяне на пола на дете с помощта на обновена кръв

Ще дадем като пример два начина, които помагат за предварително изчисляване на пола на дете чрез обновяване на кръвта.

Метод за определяне на пола на нероденото дете според възрастта на родителите.

 • Разделете възрастта на бъдещата майка на 3 (интервал за актуализация).
 • Разделете възрастта на бъдещия баща на 4 (интервал за актуализация).
 • Сравнете резултатите: тези, които имат по-малко баланс, стават „донори“ на пола.

Пример:

 1. Майка 25: 3 = 8.3
 2. Баща 29: 4 = 7,25

Показателите на бащата (0,25) са по-малко от показателите на майката (0,3), на теория ще има момче.

Метод за определяне на пола на нероденото дете по дата на раждане, зачеване и обновяване на кръвта на родителите.

Методът е популярен сред младите майки и татковци, тъй като в мрежата има много подобни калкулатори за изчисляване на пола на бъдещото бебе. Датите на раждане на родителите и датата на планираното зачеване се въвеждат онлайн. Въз основа на окончателния отговор направете заключение. Такива услуги работят за нищо и ще намерите една от тях в края на тази статия..

Ако кръвта на двамата потенциални родители се поднови за една година, вероятността за раждане се разделя 50% на 50%. И също така в този случай е възможна многоплодна бременност с близнаци или повече. Има уникални семейства, в които се раждат само момичета или момчета - генетиката допринася за това.

Китайски метод за определяне на пола на нероденото дете

Използвайки метода за обновяване на родителската кръв за определяне на пола на детето, родителите могат да планират пола на бебето преди зачеването. За това се правят същите изчисления, но за следващите години, като се изчислява вероятността момче или момиче да се роди в двойка.

Метод: полът на детето за подновяване на кръвта на родителите е особено важен за семейства с хронични наследствени или генетични заболявания. Изчисленията на калкулатора по-долу дават голяма вероятност да имате здраво бебе.

Важно!

Не забравяйте да вземете предвид факторите:

 • Методът за определяне на пола на дете не дава 100% гаранция. Подновяването на кръвта не се случва само с възрастта. Това се влияе от операция, включително раждане, кръвопреливане, ожулвания и драскотини при травма.
 • Жената се препоръчва да въведе датата на последния си менструален цикъл в таблицата, мъж - сериозно нараняване с кръвозагуба.
 • Rh отрицателен - факторът на жената дава обратни резултати при изчисляване.
 • Интересното е, че родителят с най-силен ген предава на детето не само пола, но и сходството на чертите на характера, външния вид.

Заключение

Медицината не се доверява на сто процента на нито един от методите. Дори при ултразвукова диагностика възникват грешки, самият плод не иска да разкрие тайната си и подготвя изненада. Вероятността за съвпадения се основава на доверие, на съвети на приятели, които са се съгласили за метода на изчисление. Тъй като народните знаци и тези опции не изискват разходи и не носят никаква вреда за здравето на бъдещите родители и бъдещи домашни любимци, е възможно да опитате като опция. Впоследствие, за интерес, сравнете резултатите си с резултатите от ултразвук и в края на бременността потвърдете резултата при раждането на бебето. Най-важното и важно събитие ще бъде раждането на здраво бебе, независимо от пола: син е герой или дъщеря е принцеса. Никой няма да го обича по-малко.

Как да определим пола на дете, като се фокусираме върху показателите за обновяване на състава на кръвта

Бременността и раждането на желани деца са моментите, на които се основава животът на човека. Все още не е имало двойки, които да не се интересуват от това как да определят пола на нероденото дете. Това важи особено за онези двойки, които вече имат деца. Един от методите за установяване на пола на детето се изчислява от кръвната група и Rh фактора на бъдещите родители.

Бебешки пол чрез обновяване на кръвта

Самообновяване: как се случва?

В древни времена лечителите обсъждали механиката на промяната на състава на кръвта. Същността му е, че всички клетки, тъкани и течни системи (кръвта не прави изключение) периодично преминават през обновяването на структурата си. Този процес има свои интервали от време, свой ритъм, който е цикличен. В началото на периода от време биологичната течност се счита за нова, а в края вече се счита за остаряла..

Въпреки че обновяването засяга всички структури на човешкото тяло, за тази теория са важни кръвните клетки. Те не само пренасят кислород и полезни съединения, осигуряващи жизнеността на човешкото тяло, но също така имат важна генетична информация..

Интересно! Червените кръвни клетки, които наброяват няколко трилиона, се обновяват за около четири месеца. А белите кръвни клетки и тромбоцитите имат кратък жизнен цикъл - само няколко дни.

Тази теоретична база се използва, когато се планира зачеване. Възможно е да се изчисли кой ще се роди по факта на настъпването на бременността или да се опитате да планирате пола предварително, само като знаете датата на раждане на съпрузите.

В женското тяло процесите на обновяване се случват по-често. Това се влияе от менструалната загуба на кръв, бременността и следродилния период. Ще отнеме три години, за да завърши целия цикъл, мъжкото тяло ще се нуждае от още една година (четири години).

Има и друго мнение, на което се основава този метод. Това не е много често и има лоша обосновка. Изводът е, че периодът от живота на жената е по-дълъг, така че по-често се изисква обновяване на тялото, т.е. тук можете да видите намесата на еволюцията. Ако мъжът иска да живее дълъг живот, тогава, за да съкрати времето за подновяване, му се препоръчва да стане постоянен кръводарител.
Теоретично обосноваване на метода

Методът се основава на факта, че бебето наследява пола на родителя, чиято биологична течност е била по-млада след зачеването. Ако баща, тогава ще се роди бебе, ако майка, тогава момиче.

Определянето на по-млада кръв може да се извърши по няколко техники. Препоръчва се да се сравнят датите и да се използва таблица, която отразява времето за самообновяване, за да се изчисли полът на бъдещото потомство. За да направите това, ще трябва да извършите няколко изчисления, можете да проверите резултатите, които се въвеждат в специална таблица, или да изчислите на онлайн калкулатор, където трябва да въведете само три дати (рождени дни на съпрузите и деня на зачеването). След като разбрахте кой ще се роди, можете спокойно да купите детски неща с определен цвят, да рисувате и да украсите стая за маой.

Ако разгледаме процеса от научна гледна точка, която е приета в целия свят, тогава въпросът е следният: ако в процеса на оплождане яйцеклетка (тя носи X хромозома) се слее със сперматозоидна клетка, която има Y хромозома, тогава ще се роди момче без опции. Ако яйцеклетката срещне сперма с X хромозома на борда, ro ще трябва да изчака раждането на момиченце. Това означава, че от биологична и генетична гледна точка полът на бъдещото потомство се определя от бащата.

Внимание! Промените в състава на кръвта, възрастта на родителите нямат съществен ефект върху пола. Но времето на зачеването, да, има.

Отдавна е известно, че сперматозоидите с Y хромозома живеят по-малко от тези с X хромозомата. Съответно, ако искате момче, тогава времето на зачеването трябва да съвпада с момента на овулация. И ако едно момиче е по-желателно, тогава половият акт трябва да се осъществи в навечерието на овулацията или в следващите дни след нея.

Кой ще се роди момче или момиче?

Как да се определи?

На практика можете да използвате два метода. Първото е да направите сами изчисленията, второто се основава на резултатите, представени в таблицата. И двата метода са лесни за изпълнение и не отнемат много време..

Таблица, която определя пола на нероденото дете

Тази таблица посочва пола на потомството въз основа на цикъла на обновяване на родителската кръв. Цифрите, поставени хоризонтално, показват на колко години е бащата. Цифрите, разположени вертикално - на колко години е жената. Въпросът е как се изчислява пола? За да направите това, трябва да изберете възрастта си и да нарисувате две прави линии (хоризонтална и вертикална), при пресичането им в клетката ще бъде написано кой, бебе или бебе.

Малка практическа задача за това как правилно да се използват данните от таблицата. По време на оплождането бъдещата майка беше на 35 години, а бъдещият баща на 40 години. Мислено чертаем две линии и на тяхното пресичане получаваме резултата: момче. Това означава, че за даден период от време кръвта на мъжа е по-млада от съпруга и детето наследява пола си.

Как да се изчисли?

Вторият метод за определяне е извършването на независими изчисления..

За да направите това, пълната възраст на съпруга се разделя на 4, а съпругът - на 3. Тогава просто трябва да сравните резултатите. Чийто коефициент от резултата от разделянето ще бъде по-малък, бебето ще получи пола на този родител.

За по-голяма яснота можете да помислите за практическа задача:

 • има семейна двойка на 20 и 28 години (съответно момиче и момче);
 • изчисляваме: 20 ÷ 3 = 6,6 и 28 ÷ 4 = 7;
 • сравнете резултата: 6.6 Как да планирате етаж въз основа на хеморагична регенерация?

Когато е важно родителите да имат деца от определен пол, тогава преди да планирате бременност, можете да използвате някой от горните методи..

Но има определени фактори, които могат да повлияят на крайния резултат. Те включват:

 • това е трансплантация на различни органи, когато се извършва масивно преливане на дарена кръв;
 • травматично увреждане, придружено от тежка загуба на кръв;
 • процесът на раждане или изкуствено прекъсване на бременността, при който загубата на кръв надвишава 500 ml.

Като се има предвид тази информация, при изчисляване на прогнозния пол на бебето е необходимо да се вземе предвид датата на хирургическата интервенция, тъй като в този момент цикълът на обновяване на кръвта се нулира. Ако трябва да потвърдите получените резултати, тогава можете да извършите процеса на обновяване на кръвта.

И кой метод е по-лесен за използване, за да преброите себе си, да оцените резултата според таблицата или да използвате и двата метода, зависи от всяка семейна двойка да реши самостоятелно.

Колко надежден е този метод?

Вероятността полученият резултат да съвпадне с крайния резултат е не повече от 50%. Това се доказва от прегледите на пациенти, използвали тази техника..

Мнението на учените по този въпрос е двусмислено. Но какво точно беше установено, че механизмите, съгласно които се случва биологичната хемогенерация, са много по-сложни от идеите на неспециалиста. Това зависи малко от процесите на обновяване на биологичната течност и всички механизми се записват на нивото на човешката ДНК.

Внимание! За точно определяне на пола на бебето кръвта на майката ще бъде изследвана за наличие на генетичен материал. Ако се открият мъжки хромозоми, тогава изчакайте момче, ако жена - тогава момиче.

Вярвайте на тази техника или не, проверявайте или не - избор на всеки. Едно нещо е ясно, че техниките за инвазивен секс не винаги са необходими. Това е важно в ситуации, при които съществува риск от предаване на свързани с пола генетични заболявания, тогава е необходимо да се изчисли пола на детето. В други ситуации това е само прищявка на бъдещите майки и бащи..

Има няколко различни начина, по които дете с желания пол се определя или планира. Това са китайски, японски таблици, според времето, когато е настъпило оплождането, според кръвната група на съпрузите, според общоприетото поверие. Възможно ли е да се определи пола на дете по кръвна група? С известна степен на вероятност, да, можете. В този случай Rh също има значение (положително или отрицателно).

Влияние на възрастта на кръвта върху пола на нероденото бебе

Понастоящем няма метод, който да позволи планирането на раждането на бебе от желания пол със 100% резултат. Ако само двойката е подложена на лечение при условия на асистирани репродуктивни технологии (IVF), когато ембриолозите имат възможност да определят хромозомния набор от ембриони.

Разглежданият метод с 50% вероятност може да даде отговор на въпроса, който тревожи всички, които да очакват момче или момиче. Но в същото време не трябва да приемате резултата прекалено сериозно, за да не се случи по-късно разочарование.

Най-лесният начин е да изчакате гестационен период от 18-20 седмици, когато, използвайки ултразвукова диагностика, лекарят ще може да определи пола с вероятност от 80-90%. Защо не 100%? Тъй като този метод има собствен дял от грешки. Ако примка на пъпната връв е разположена между краката на плода, тя лежи с кръстосани крака или обърната встрани от екрана, тогава става трудно да се визуализират гениталиите и вероятността от грешка се увеличава.

Можете от собствения си опит да разберете надеждността на някой от тези методи след раждането на децата.

Определяне на пола на детето чрез обновяване на кръвта

Предсказване на пола на детето

Изчисляването на данните за определяне на пола на дете се основава на цикличното обновяване на кръвта на мъжете и жените, в зависимост от тяхната дата на раждане. Терминът обновяване на кръвта е доста абстрактен и може да бъде оспорен, но ми се струва най-приемлив в това описание..
Циклите на обновяване на кръвта за мъже и жени са различни и са строго определени периоди, започвайки от рождените им дни. Ще си позволя да не публикувам тези данни и да ги предам на ноу-хау.
Ако приемем, че състоянието на кръвта се променя от максимума - началото на цикъла, до минимума - неговия край и комбинирайки данните за мъж и жена, може да се намери определена връзка и да се въведе нов термин - Кръвна сила или Кръвна младост, характеризираща тази връзка. Именно този параметър определя пола на нероденото дете - т.е. чиято кръв е по-силна (или по-млада), тази кръв преобладава, предопределяйки пола на нероденото дете.
Параметърът Кръвна сила е строго свързан с датите, което позволява с голяма точност да се изчисли вероятността за раждане на дете от един или друг пол за всяка дата в годината.

За да използвате правилно получените резултати, е необходимо да разберете подробно какво е представено на графиката..
Всички данни, разположени вдясно от вертикалната линия - марки 50/50 (оцветени в синьо) показват, че зачеването на момче е възможно на съответните дати. Данни, разположени вляво от марката 50/50 (оцветени в червено) - момичета.
Нивото на вероятност (в проценти) може да бъде оценено от стойността, дадена във всеки ред.

ВНИМАНИЕ: Трябва да разберете правилно, че резултатите, разположени близо до марката 50/50, не позволяват с определена степен на вероятност да се изчисли полът на детето, тъй като за този период е възможно да се заченат както момче, така и момиче, в приблизително равни пропорции.

СЪВЕТИ: 1. Опитайте се да избягвате периоди, в които стойностите се намират в непосредствена близост до марката 50/50.
2. Понякога възникват ситуации, когато стойностите имат високо ниво, но периодът на това ниво е незначителен, така че няма гаранция за зачеване на дете от желания пол.
3. За зачеване изберете период, когато стойностите са склонни към 100%. За по-голяма вероятност е по-добре да съкратите избрания период с 2-3 дни от всяка страна. По аналогия с краткосрочните периоди зачеването трябва да се избягва в моменти, когато значенията преминават от едно състояние в друго..

В заключение бих искал да кажа, че независимо от всичко, появата на дете от всякакъв пол в семейството е голямо и радостно събитие. Ето защо, ако резултатът не съвпада с това, което сте планирали, не се отчайвайте. Цялата Божия воля.

Свържете се с автора на методологията Вие
можете по имейл:
[email protected]
или
[email protected]

Можете също така да изтеглите програмата "Предсказване на пола на деца" Ver.2.0 Build 0301, любезно предоставена от Сергей Карагодин, директно от сайта:

Определяне на пола на нероденото дете: доказани методи

Бременността, особено дългоочакваната, е ярко събитие във всяко семейство. И вече, само след като видя 2 ленти на теста, двойката става любопитна кой ще има - момче или момиче. Най-притеснени по този въпрос са двойките, които вече имат едно дете или няколко еднополови деца..

Не е тайна, че определянето на пола на нероденото дете е възможно само на 18-20 седмици от бременността по време на ултразвуково сканиране. А за някои не е лесно да чакат толкова дълго. Тук на помощ идват методи (древната китайска маса; обновяване на кръвта на родителите; дата на зачеването; сърдечен ритъм на плода и други), с помощта на които родителите могат да открият пола на бъдещото бебе. Досега обаче никой лекар не смята тези методи за надеждни. От гледна точка на медицината тя е сравнима с гадаенето на утайка от кафе. Само медицински методи (генетични изследвания, ултразвук) могат най-точно да изчислят кого чака двойката - момче или момиче.

И така, в тази статия ще разгледаме как да определим кой ще се роди - момче или момиче.

Генетични изследвания

Те включват амниоцентеза, кордоцентеза и хорионна биопсия. Те се предписват единствено по медицински причини за откриване на генетични заболявания или фетални малформации. Те ви позволяват да определите пола на детето с 99% вероятност. Подобна намеса може да причини спонтанен аборт или преждевременно раждане, тъй като материалът (околоплодни течности, хорионни ворсинки, пъпна кръв) се взема от маточната кухина за изследване

Определете пола на плода чрез ултразвук

Възможно е да се определи пола с помощта на ултразвук още от 16 седмици. Но по-надеждна информация може да се получи само на 20-25 седмица от бременността. В някои случаи специалистът не може да види пола на ултразвука, например плодът е в неудобна перспектива или пъпната връв затваря гениталиите си.

Ултразвукът се счита за най-ефективният и безопасен начин за установяване на пола на нероденото дете. Доверието е 95%.

Пол по дата на зачеване

Известно е, че зачеването се случва по време на овулация (освобождаване на зряла яйцеклетка от фоликула във фалопиевата тръба, за да се срещне със сперматозоидите). Полът на бебето се определя по време на зачеването. Ако сексуалният контакт е станал в деня на овулацията, тогава сперматозоидите, носещи мъжки хромозоми, ще достигнат до яйцеклетката по-бързо, което означава, че ще има момче. Ако полов акт е настъпил няколко дни преди овулацията, тогава оплождането на яйцеклетката ще се осъществи с най-издръжливите сперматозоиди, носещи женската хромозома (като правило, сперматозоидите с мъжки хромозоми вече са умрели по това време). По този начин, като знаете деня на овулацията и деня на зачеването, можете да прецените кой ще се роди.

Определяне чрез родителска кръв

Популярна техника е определянето на пола на детето чрез обновяване на кръвта на родителите. Надеждността на метода е 50% - той или отгатва пола, или не. Следователно методът е по-подходящ за забавление..

Теория за обновяване на кръвта

Съществува предположение, че кръвта на родителите влияе върху пола на детето. Кръвта на всеки човек се обновява в тялото през целия живот. При жените кръвта се обновява веднъж на всеки три години, при мъжете - веднъж на всеки четири години. И кой от родителите по време на зачеването има повече „прясна“ кръв, същия пол ще има бебе. Ранното обновяване на кръвта обаче е възможно и при загуба на кръв над 1000 ml, например по време на хирургическа операция, предишно трудно раждане, кръводаряване (дарение), аборт. Следователно тези фактори също се вземат предвид при изчисляването.

Как да изчислим пола чрез обновяване на родителската кръв

Схемата за изчисляване на пола на бебето е проста. Да предположим, че бъдещият татко е на 29 години, а майката на 23. Освен това се извършват прости аритметични операции: разделяме възрастта на жената на 3, а мъжете с 4 (23: 3 = 7.7; 29: 4 = 7.3). Както се вижда от примера, остатъкът на бащата е 0,3, а този на майката е 0,7, а тъй като е 3,7, двойката най-вероятно ще има момче.

Ако след изчисленията салдата са еднакви, тогава двойката може да има и момиче, и момче.

Предлагаме да определим пола на бебето чрез актуализиране на кръвта в онлайн калкулатор. Достатъчно е да въведете датата на раждане на родителите и да знаете точния час на зачеването.

Ако мъж или жена са дарили кръв, операции, раждане, тогава вместо датата на раждане се посочва датата на последната загуба на кръв.

Определете пола чрез сърдечния ритъм на плода

Тази техника се основава на твърдението, че броят на сърдечните удари при момчетата и момичетата е различен. Преди ултразвукови апарати много гинеколози биха могли да използват стетоскоп, за да открият пола по сърце. Гинеколозите забелязват, че сърцата на момичетата бият по-често - 150 и повече удара в минута, а момчетата - в рамките на 120-140. Тази техника обаче не е доказана, тъй като много фактори могат да повлияят на сърдечния ритъм, например прекомерна активност на плода, възможна хипоксия, тонус на матката, гестационна възраст, време на деня, повишено кръвно налягане при майката.

Според китайския календар

Възможно е да се разбере пола на детето според древния китайски календар, който е на повече от 700 години. Китайците вярват, че точността му е много висока. Именно по него в древността са определяли кой ще се роди на двойка. Методът се основава на връзката на лунната възраст на жената по време на зачеването с месеца, в който е настъпила.

Прието е китайците да отчитат възрастта не от датата на раждане, а от зачеването. Оказва се, че китайските бебета се раждат на 9 месеца (добавят се месеци на вътрематочен престой). Но ако бебето е родено през януари или февруари, може да се наложи да добавите още една година към неговата възраст, в допълнение към 9 месеца. Факт е, че през този период китайците имат Нова година..

И така, как да изчислим лунната възраст на жената:

 • Ако тя е родена след 23 февруари, тогава към нейната възраст се добавят 9 месеца вътрематочен живот (закръглена до 1 година).
 • Ако от 1 до 21 януари, към възрастта ще трябва да се добавят 2 години (т.е. 9 месеца + 1 година).
 • Ако датата на раждане е паднала в периода от 21 януари до 23 февруари, тогава вече е по-трудно да се изчисли китайската възраст. Първо трябва да разберете кога тази година беше Нова година в Китай. Ако жена е родена преди него, тогава се добавят 2 години, ако след това - тогава 1.

За да определите пола на нероденото дете според древната китайска таблица, използвайте онлайн калкулатора, където трябва да посочите месеца на зачеването и лунната възраст на жената.

Няма смисъл да се очакват надеждни резултати от горните методи. Момиче или момче - това ли е важен въпрос, който трябва да притеснява двойка, която очаква бебе. В крайна сметка е много по-важно той да е роден навреме и здрав.

Как да определим пола на детето чрез обновяване на кръвта на родителите?

Раждането на бебе е радостно събитие за родителите. Докато чакат бебето, много бъдещи татковци и майки стигат до идеята и кой ще се роди - момче или момиче. Разбира се, най-важното е детето да се роди здраво, но интересът на родителите може да бъде задоволен и ако използвате прости, но надеждни методи за определяне на пола на нероденото бебе. И методът за определяне на пола на дете за подновяване на кръвта се счита за един от най-популярните.

Как да изчислим пола на дете чрез обновяване на кръвта от родителите?

Методът се основава на циклично обновяване на човешкото тяло. В тялото тъканите се обновяват на равни интервали, както и кръвта. При жената подновяването настъпва на всеки 3 години, а при мъжа на всеки 4 години. Въз основа на естествените процеси в тялото, нека изчислим пола на бъдещото бебе.

Изчисленията могат да се правят от първите седмици на зачеването. Има 2 начина за изчисляване на пола на новородено.

 • Основата на изчислението е възрастта на съпругата и съпруга за периода на зачеването.
 • Разделете възрастта на жената на 3, а възрастта на мъжа на 4.
 • Сравнете получените цифри.
 • Ако остатъкът (цифри след десетичната запетая) е по-малък за мъж, тогава ще се роди момче.
 • Ако балансът е по-малък за жената, тогава можете да изчакате появата на дъщеря.

Пример: съпругът е на 30, съпругата е на 29. Извършваме изчисления: 30/4 = 7,5; 29/3 = 9,666. Сравняваме остатъците (цифри след десетичната запетая в получените резултати): 0,5 е по-малко от 0,666, съответно младите скоро ще бъдат родители на син.

Ако остатъците са равни или изобщо липсват, тогава има възможност за раждане на близнаци.

 • Прогнозата за пола на нероденото бебе се изчислява по датите на раждане на съпрузите.
 • Определя се доминиращата кръв. Трябва да изчислите кой (съпруг или съпруга) има последното обновяване на кръвта.
 • Ако кръвта на жена е „по-млада“, тогава ще се роди дъщеря.
 • Ако кръвта на съпруга е „по-млада“, можете да изчакате раждането на син.

Пример: съпруга, родена през 1998 г., съпруг - през 1996 г. Изчисляваме през коя година е извършена последната актуализация за съпругата (1998 + 3 + 3 + 3... = 2019) и за съпруга (1996 + 4 + 4 + 4... = 2016). Кръвта на съпругата е „по-млада“, съответно двойката ще има момиче.

Ако резусът на кръвта на жената е отрицателен, тогава резултатите са противоположни (ако кръвта на жената е "по-млада", тогава тя ще има момче).

Онлайн калкулатор за определяне на пола на детето

Изчисленията се извършват удобно в онлайн калкулатор. По-долу е даден специален календар за овулация, където се вмъкват необходимите числа и се изчислява резултатът от определянето на пола на нероденото ви дете.

Пол на бебето по дата на зачеване, ден на овулация и зачеване

Например, една жена има 28-дневен менструален цикъл, а началната дата на последния й период е 31 май. По този начин цикълът му през текущия месец е от 31 май до 27 юни. Очакваната дата на овулация в този случай е 13 юни. Шансовете да забременеете са големи, ако правите любов между 4 дни преди овулацията и 2 дни след това, т.е. между 9-15 юни.

Науката вече е доказала, че сперматозоидите с Y хромозома (т.нар. Мъжки) се движат по-бързо от сперматозоидите с X хромозома (женски). Въпреки че мъжките клетки достигат целта си (яйцата) по-бързо, те умират по-бързо. В това отношение женските клетки са по-бавни, но упорити.

Как да заченем момче? За да забременеете с момче, полов акт трябва да бъде уреден точно в деня на овулацията или в рамките на няколко часа след нея.

Как да заченете момиче? Най-добрият начин да забременеете с момиче е полов акт в деня преди овулацията..

При изчисляване на обновяването на кръвта трябва да се вземат предвид някои фактори: ако е имало кръвопреливане, операция или загуба на кръв, тогава датата на изброеното събитие е периодът на подновяване.

експерт автор: Зоя Михайловна Печетова,
множество курсове за бременни двойки

Прочетете също полезна статия, докато очаквате бебе: Тегло на плода по седмици от бременността

Бебешки пол чрез обновяване на кръвта

Описание

Има теории, според които кръвта на човек се обновява. Именно върху тези теории е изобретен този калкулатор. Според научни изследвания кръвта се обновява при жените по-често, отколкото при мъжете. Така при жените кръвта се подновява на всеки 3 години, а при мъжете - веднъж на 4 години..

По този начин се изчислява и бъдещият пол на детето. Кой от родителите по време на зачеването ще има „прясна“ кръв, този секс ще „спечели“. Тоест, ако преди датата на зачеването кръвта на бащата е била „прясна“, тогава ще има момче, ако напротив - момиче.

Но си струва да се има предвид, че при голяма загуба на кръв кръвта на човек също се обновява. По този начин, ако сте дарили кръв, сте получили кръвопреливане, сте претърпели голяма операция с кръвозагуба или вече сте родили - трябва да посочите тази дата.

За да изчислите, просто попълнете данните в калкулатора и кликнете върху бутона "Изчисляване". Калкулаторът веднага ще ви даде резултата.