Изборът на средства за лечение на бременна жена изисква специален баланс и обмисляне. Не само лекарствата, но и традиционните лекарства могат да навредят на бебето. В тази връзка възниква въпросът за безопасността на лечението на вирусни заболявания, които бъдещите майки задават на лекаря, докато експертите често ги съветват да провеждат терапия с хомеопатичен осцилококцинум по време на бременност. Наистина ли това лекарство не е вредно за плода?

Какво представлява Oscillococcinum

Това лекарство принадлежи към хомеопатичната група, произвежда се от френската фармацевтична компания Boiron. Активните съставки на Otsillococcinum се съдържат в малки гранули, които са опаковани в малки цилиндрични туби. За първи път лекарството се продава през 1925 г., оттогава се използва активно за лечение на грип и ARVI. Oscillococcinum е едно от малкото хомеопатични лекарства, които лекуват вирусни инфекции по време на бременност и в млада възраст..

Основните компоненти на Oscillococcinum са екстракт от черния дроб и сърдечния мускул на патицата Barbary. Допълнителни вещества на лекарството са захароза и лактоза. Какво обяснява този състав? Патиците са основните носители на различни вируси, които провокират развитието на грип и настинки, следователно екстрактът от черния им дроб, взет с минимална концентрация, ви позволява да получите вещество с антивирусен ефект.

Осцилококцинум през първия триместър

Тъй като не са провеждани специални проучвания, е невъзможно да се потвърди 100% безопасността на лекарството за жена в ранна бременност. Независимо от това, въпросът "възможно ли е бременните жени да осцилококцинум?" много експерти реагират положително. Според прегледите хомеопатичното лекарство няма отрицателен ефект върху плода или бременността..

Самият производител на лекарството убеждава, че Oscillococcinum по време на бременност 1 триместър е разрешен, тъй като не е в състояние да причини усложнения и здравословни проблеми на жена или дете: таблетките съдържат изключително естествени вещества. Независимо от това, пациентите в положението не трябва произволно да започват да приемат лекарството за вирусни заболявания, тъй като не е известно как тялото й ще реагира на активните компоненти или каква реакция ще има бебето на Oscillococcinum.

 • Първите признаци на варицела
 • Шал за тромпет - как да плета и да нося
 • Средства за повишаване на имунитета при възрастни. Традиционни и хомеопатични лекарства за имунитет

Oscillococcinum по време на бременност 2 триместър

Настинките са често срещан проблем по време на бременност, особено през 1-ви и 2-ри триместър и се усложнява от факта, че на бъдещите майки е забранено да приемат повечето антивирусни лекарства. За бременната жена е трудно да избере безопасен начин за лечение на грип, но болестта не може да бъде пренебрегната, тъй като съществува риск от усложнения до спонтанен аборт. Хомеопатичните антивирусни лекарства за бременни жени във втория триместър са разрешени, но те трябва да се приемат само под лекарско наблюдение. Тези лекарства включват Oscillococcinum, който е безвреден антивирусен агент..

Oscillococcinum по време на бременност 3 триместър

През този период на бременност медикаментите могат не само да лекуват, но и да предотвратят настинки. Това е разумна мярка, тъй като бременните жени имат отслабена имунна система и вирусите могат по-лесно да заразят тялото. Антивирусните лекарства за бременни жени 3 триместър от типа Oscillococcinum, според прегледите, помагат по-бързо да се справят с настинката и да премахнат неприятните симптоми на неразположение. Пийте хомеопатично лекарство, както е описано в инструкциите.

Oscillococcinum - инструкции за употреба

Хората, които са опитвали лекарството, твърдят, че Oscillococcinum осигурява максимален ефект, ако се приема през първите няколко часа след появата на симптомите на настинка. Лекарството е търсено сред бременни жени, тъй като помага да се избегне продължително лечение на грип. Инструкциите за употреба на Otsillococcinum показват значимостта на приема на лекарството от жени в позиция за профилактика на ARVI през есенния и зимния период, когато рискът от заразяване с вируса значително се увеличава.

Производителят казва, че колкото по-рано започнете да приемате Oscillococcinum по време на бременност, толкова по-лесно е да премахнете заболяването. Хомеопатичното лекарство има следния ефект за възрастен организъм:

 • нормализира телесната температура;
 • намалява интензивността на симптомите;
 • намалява продължителността на заболяването;
 • елиминира състоянието на неразположение.
 • Боли ухото - какво да правя, първа помощ
 • Остатъчна кашлица при дете: как да се лекува
 • Правила за багаж на самолета

Как да приемате Oscillococcinum за бременни жени

Хомеопатичното лекарство може да се използва от бременни жени през целия период: от първите седмици до 9 месеца, тъй като няма забрани за приемането му. Не трябва обаче да започвате лечение с лекарства, без да се консултирате с Вашия лекар. Само опитен лекар може да предпише Oscillococcinum за бременни жени, претегляйки всички плюсове и минуси, оценявайки състоянието на здравето на жените и възможните странични ефекти.

Дозировка

По всяко време дозата остава постоянна. В допълнение, това не влияе върху количеството лекарства, необходими за терапия, и възрастта на жената в позицията. Стандартната доза на Otsillococcinum за остро вирусно заболяване е 2 туби на ден (сутра и вечер). Гранулите трябва да се приемат 20 минути преди хранене или един час след това. В същото време те не се поглъщат, а се решават, изсипвайки съдържанието на кутията върху езика. За профилактика (за да не се разболеете от грип), хомеопатичното лекарство се използва веднъж седмично. Ако заболяването тепърва започва, препоръчителната дневна доза е 1 туба.

Противопоказания

Инструкцията съдържа информация, че употребата на лекарството от бременни жени е разрешена само според показанията на лекар: забранено е да се приемат неконтролируемо хомеопатични лекарства, тъй като това може да стимулира развитието на по-сериозни патологии. Въпреки факта, че в повечето случаи приемът на гранули се понася добре от пациентите, не са изключени алергични реакции. Ако откриете някакви странични ефекти след приема на лекарството, трябва да спрете лечението и да се консултирате с лекар.

Основните противопоказания за Otsillococcinum са:

 • индивидуална отрицателна реакция към активни вещества (необходимо е внимателно да се приемат лекарства за жени, които са алергични към животински протеин);
 • непоносимост към лактоза или захароза.

Oscillococcinum по време на бременност: прегледи и инструкции

Красивите девет месеца на бременността минават много бързо, но със сигурност падат през есента или зимата. Именно тези сезони са времето за настинки и вирусни заболявания, тъй като се създава благоприятна среда за разпространение на тези заболявания. За да защитите себе си и бебето си, трябва да прекарвате по-малко време на места с много хора и да спазвате хигиенните правила. Но ако е невъзможно да се избегнат тълпите от хора, тогава трябва да се вземат превантивни мерки колкото е възможно повече и трябва да знаете кое лекарство трябва да се приема при първите признаци на заболяването..

Трудно е да се избере безопасно антивирусно лекарство за бременни жени. В такава ситуация на помощ идва хомеопатията. Oscillococcinum е едно от малкото одобрени антивирусни лекарства за бременни жени. Ще обсъдим по-нататък дали Oscillococcinum може да се използва по време на бременност като алтернатива на класическите лекарства..

Какво представлява Oscillococcinum, състав

Otsilokoktsinum е хомеопатично лекарство за профилактика и лечение на вирусни инфекции и грип. Той стимулира неспецифичната устойчивост на организма към респираторни вирусни заболявания.

Основната активна съставка на продукта е многократно разреден екстракт от сърцето и черния дроб на варварската патица. Допълнителни компоненти са захароза и лактоза.

Защо се предписва за бременни

Официалната инструкция за лекарството не дава изчерпателен отговор на въпроса дали е възможно бременни жени да вземат Oscillococcinum, тъй като хомеопатичните лекарства не се тестват клинично. При приготвянето на такива препарати компонентите му се смачкват старателно и отново се разреждат с течност. Водата „помни“ информацията, притежавана от веществото.

В резултат на това в готовото лекарство практически няма първоначален компонент - само информация за него. Тази информация се предава на органите на пациента, които се нуждаят от лечение. Поради това повечето хомеопатични лекарства са разрешени за бременни жени, жени с лактация и деца от раждането..

Oscillococcinum по време на бременност 1 триместър

Целесъобразността на предписването на Otsillococcinum през първите три месеца от бременността се определя от лекаря. Но тъй като хомеопатията действа по различен начин от химическите лекарства, тя няма ефект върху зачеването и формирането на ембриони..

В крайна сметка действието му е насочено не към потискане на симптомите на заболяването, а към активиране на собствените му защитни сили. Също така, лекарството не увеличава токсикозата, характерна за първия триместър..

Oscillococcinum по време на бременност 2 триместър

Ако е необходимо, специалистите предписват лекарството през втория триместър, когато в ембриона продължават да се формират важни органи и системи. Тъй като в хомеопатичните препарати няма истински молекули от растения, минерали и вещества от животински произход, вероятността за тяхното въздействие върху плода е малко вероятно..

Oscillococcinum по време на бременност 3 триместър

В последния триместър на бременността лекарите предписват Oscillococcinum на бременни жени, тъй като хомеопатичните препарати имат почти пълна липса на странични ефекти, тъй като активните вещества присъстват в много малки разреждания. Следователно те теоретично не могат да причинят киселини, тежест в стомаха, световъртеж, не влияят на тонуса на матката и се изключва вероятността от преждевременно раждане..

Противопоказания и странични ефекти

Единственото противопоказание за приемане на Oscillococcinum може да бъде непоносимост или свръхчувствителност към компонентите на лекарството, в по-голяма степен допълнителни - захароза и лактоза. Хората със захарен диабет не се предписват хомеопатични гранули. Хомеопатията няма странични ефекти. Алергичните прояви към един от компонентите на лекарството са изключително редки..

Инструкции за употреба

Oscillococcinum се приема през устата. Съдържанието на един контейнер трябва да се постави под езика и да се остави там, докато се разтвори напълно. Това трябва да се направи най-малко 15 минути преди хранене или един час след това.

 • За профилактика на ARVI по време на епидемията се предписва 1 доза от лекарството веднъж седмично, докато епидемичната ситуация се нормализира.
 • В началото на заболяването трябва да вземете 1 доза от лекарството и да повторите дозата 2-3 пъти с интервал от 6 часа.
 • В напреднал стадий на заболяването е необходимо да се приема по една доза сутрин и вечер в продължение на 1-3 дни..

Особености на приема на хомеопатични лекарства

Тъй като тези точки рядко се предписват в медицински инструкции и лекарите не винаги се фокусират върху характеристиките на приемането на хомеопатия, ние даваме най-важните нюанси, които трябва да се следват:

 • не можете да поглъщате хомеопатични "зърнени храни". Трябва да се абсорбира бавно под езика. Ако лекарството навлезе в стомашно-чревния тракт, тялото няма да получи максималния ефект от лечението;
 • хомеопатичните лекарства трябва да се приемат между храненията, в идеалния случай един час преди или няколко часа след хранене. Освен това напитките трябва да бъдат ограничени 15 минути преди и след прием на лекарства;
 • не препоръчвайте комбиниране с хомеопатия употребата на напитки, които съдържат кофеин и мента, не използвайте ментова паста за зъби или дъвки, не злоупотребявайте с чай от лайка и мента или други билкови чайове със силен аромат и остър вкус, не използвайте люти подправки, намалете пушенето;
 • не е необходимо хомеопатичните лекарства да се докосват с ръце. Можете да използвате чиста чаена лъжичка, за да вземете лекарството. Ако лекарството падне на пода, трябва да се изхвърли;
 • необходимо е да се съхраняват отворени опаковки с хомеопатични лекарства на сухо и хладно място без достъп до слънчева светлина. Това място трябва да е без силни миризми и магнитни полета..

Oscillococcinum действа по-бързо и по-ефективно, ако лечението започне веднага след появата на първите симптоми. Ранното използване на лекарството може да предотврати усложнения и да премахне употребата на антибиотици. По този начин, за лечение на ARVI по време на бременност, в допълнение към Otsillococcinum, можете да се ограничите до изплакване на носа с физиологичен разтвор или използване на капки за нос, както и обилни топли напитки.

Аналози

 1. Хомеопатичните аналози на Otsillococcinum са антивирусни лекарства - Engystol и Aflubin.
 2. Билкови антивирусни лекарства, разрешени по време на бременност, са: Altabor, Immunoflazid, Proteflazid, Flavozid, Umckalor, Erebra.
 3. Класическите лекарства, базирани на интерферон или антитела към него, също могат да заместят Oscillococcinum. Те могат да бъдат разделени на три групи:
 • свещи (Vitaferon, Viferon, Genferon, Laferobion, Laferomax, Laferon);
 • капки за нос (Grippferon, Laferobion, Laferon, Nazoferon);
 • таблетки - Анаферон, Ергоферон.

Отзиви

Людмила: „Взех Oscillococcinum по време на бременност през 1-ви триместър, но дали е възможно с хепатит В, не знаех със сигурност и все още съм презастрахователят. И тогава гърлото ме боли, боли в тялото... Бързо се консултирах с лекар за вибратора. Тя потвърди, че е възможно. И дори не се разболях допълнително. Така че, ако не пропуснете началото на болестта, това дори помага! "

Джулия: „Бях болна веднъж по време на бременност - 2 дни гърлото ме болеше безумно, появи се хрема, два дни температурата беше 37,3, не можех да стана... на третия ден температурата скочи до 38,2. Съпругът ми имаше същите симптоми, само температурата беше по-висока. Те пиеха Oscillococcinum, след няколко дни се почувствах по-добре и съпругът ми дори отиде на работа три дни по-късно. "

Лера: „Това лекарство наистина ми помогна. Единственото нещо - беше трудно да се комбинира с храна. По време на бременността исках да ям през цялото време. Затова тя го взе сутрин веднага след събуждане, без да става от леглото, дори можеше да подремне по-късно. И вечер се опитах да не ям много, за да не провокирам киселини, и го взех преди лягане. "

Евгения: „Веднъж бях в болницата на консервация и там хванах вируса! Половината от отдела болеше. Докторът дойде и каза спешно Otsillococcinum! Бях скептичен към това, но той наистина помогна. Оттогава винаги го имам в аптечката си. Давам дори на детето си, от 2 години може да се отглежда във вода за деца. Има много скептици, има много отрицателни и невярващи отговори, но има и нереалистично количество отзиви от хората, на които помага. По това време имахме 8 души в отделението и помогнахме на мнозина да се възстановят по-бързо, а някои не се разболяха. "

Маряна: „На 24-та седмица хванах вируса. Температурата беше 37,8 и се повиши през нощта. По-големият син също се зарази. Изписаха ни супозитории Oscillococcinum и Viferon от ARVI, а останалото беше да проветряваме, овлажняваме, пием много и да изплакваме носа си. Самата аз не му вярвах, но той ни помогна много! След няколко дни острият етап премина. "

Видео

Препоръчваме ви да гледате видеоклип, който разказва историята на изобретението на Oscillococcinum, стандартите за неговото производство и описва универсалността на неговото действие при лечението на ARVI.

Осцилококцинум по време на бременност

В търсене на настинка и антивирусно лекарство, което е безопасно по време на бременност, жените стигат до заключението, че практически няма такива лекарства. Дори любимите народни средства през този период не винаги са разрешени за употреба, но също така са неефективни в борбата срещу болестта. След като болестта пристигне, вече не е лесно да се пребориш. Особено без оръжия.

Проблемът е, че самата болест представлява определена опасност за бебето. Затова всичко не трябва да се оставя на случайността - все пак е необходимо да се лекувате, казват лекарите. Но с какво? Как да различим линията, откъдето започва реалната заплаха за бременността? И ако лекарствата са толкова опасни за нероденото дете, то колко по-опасна е самата болест?

За съжаление няма отговори на тези въпроси. По-точно, всеки лекар има свой собствен, така че не е лесно за подозрителна и притеснена майка да го разбере. И в такава ситуация често избираме хомеопатични лекарства: ако не помогнат, то поне няма да навредят.

За лечение на настинки и вирусни заболявания се използват хомеопатични гранули Oscillococcinum. Това е екстракт от сърцето и черния дроб на варварска патица, захарозата и лактозата действат като спомагателни вещества. Трябва да се каже, че разреждането на Otsillococcinum е много голямо (с други думи, концентрацията на активното вещество е доста слаба) и традиционната медицина се подиграва с това. Първо, няма клинични проучвания в подкрепа на неговата ефективност. На второ място, лекарите уверяват, че в хомеопатичните препарати няма нищо друго освен захар. По принцип ефектът им не надвишава ефекта на плацебо. В същото време гранулите Oscillococcinum са абсолютно безопасни, включително по време на бременност. Но лекарите не препоръчват да плащате за лекарство, което няма ефект - по-добре е да започнете нормално лечение.

Oscillococcinum по време на бременност - инструкции за употреба

Всяка бъдеща майка трябва от първите дни на бременността да се грижи добре за здравето си, да се храни добре и да се предпазва от хипотермия, вируси и всякакви болести и да разбере, че през този период имунитетът й е отслабен много. В крайна сметка, всяко заболяване, претърпено по време на носенето на дете, може да се отрази негативно на здравето му в бъдеще. Дори обикновена настинка или грип могат да бъдат опасни за бременната жена и нейния плод. В резултат на това лечението трябва да бъде деликатно и в същото време ефективно, поради което много лекари препоръчват Oscillococcinum по време на бременност..

При настинки, остри респираторни вирусни инфекции лекарите не препоръчват да се приемат всякакви лекарства, а се ограничават до традиционната медицина или, за бърз и безвреден резултат, хомеопатични лекарства, които няма да доведат до усложнения на плода.

Oscillococcinum е един от най-популярните и безопасни препарати, съдържащ минимум лекарствени вещества за лечение на тези заболявания при бременни жени. Не съдържа вещества, вредни за организма на бъдещата майка и нейното дете. Основната активна съставка на лекарството са екстракти от черен дроб и сърце на варварски патици. Освен това се приема като профилактика по време на периоди на епидемия или повишен риск от заболяване. Oscillococcinum по време на бременност може да се приема през всички тримесечия.

По време на бременност жената увеличава риска от различни видове алергии. Така че, ако бъдещата майка има алергична реакция към месо или яйца, това лекарство може да не е безопасно за нея, тъй като съдържа компоненти от животински произход. Черният дроб и сърцето на варварската патица съдържат антитела срещу различни видове грип. Цялото действие на това лекарство се основава на класическата система на хомеопатията - лечението на заболяване от самото заболяване.

Показания за употребата на Otsillococcinum по време на бременност

По време на бременност в тялото на жената се наблюдават различни процеси - хормоналният й фон се променя, имунната система намалява. Намаленият имунитет позволява на тялото да не отхвърля плода, тъй като основната му съставна част са чужди клетки. Това може да е и причината за повишения риск от заразяване с вирусни инфекции, включително грип. Сложността на лечението на такива заболявания се крие във факта, че много лекарства и антибиотици за кашлица са строго забранени, тъй като те могат да навредят на нероденото бебе - от всички видове патологии в развитието до смъртта на плода.

При най-малките признаци на настинка или грип бременната жена трябва незабавно да отиде на лекар. Дори и най-безобидната настинка по време на бременност не се лекува толкова лесно, както при обикновения човек, тъй като силните антибиотици и много други лекарства могат да навредят на хода на бременността и развитието на плода. Температурата по време на бременност е трудно да се отклони, тъй като много антипиретични лекарства са противопоказани през този период. Според резултатите от анализи и изследвания той е длъжен да предпише най-безопасните и в същото време активни средства. В такива случаи Oscillococcinum често се предписва от лекарите по време на бременност..

Приложение на Oscillococcinum по време на бременност

Използването на Oscillococcinum по време на бременност дава положителен и бърз резултат в борбата с грипа в лекия и средния стадий, ТОРС, настинки. За да не се удължи заболяването, по-добре е да започнете да приемате лекарството от първите му симптоми - повишаване на телесната температура, възпалено гърло, запушване на носа, кашлица. Също така се препоръчва винаги да се консултирате с лекар по въпроса дали Oscillococcinum може да се комбинира паралелно с някои методи за лечение на традиционната медицина по време на бременност.

Всички настинки, претърпени по време на бременност, могат да повлияят отрицателно на здравето на детето. Грипът, пренесен през първия триместър, може да бъде причина за спонтанен аборт, а през втория и третия триместър - различни патологии на нервната система на бебето. Ето защо е много важно да започнете ефективно и бързо лечение в първите дни на заболяването..

Всички хомеопатични лекарства имат уникална и донякъде необичайна система за администриране. Трябва да се има предвид, че ефективността на всяко лекарство увеличава своевременното му начало на употреба при първите признаци на заболяването. Oscillococcinum по време на бременност може да помогне само ако се използва правилно. Oscillococcinum в ранните етапи на бременността се приема в същите дози, както в по-късните етапи. Не влияе на дозировката и възрастта на пациента.


Това лекарство е направено под формата на малки гранули. Те се приемат, като капсулата се постави под езика и се изчака напълно да се разтвори. Честота на приема - 3 пъти на ден, не по-рано от 6 часа от предишната доза.

Ако лекарството не е взето от първите дни на заболяването, тогава се предписва 1 доза сутрин и вечер до 3 дни.

При заплаха от заболяване, Oscillococcinum по време на бременност се предписва като профилактично лекарство с доза от 1 гранула седмично.

Във всеки случай, Oscillococcinum се препоръчва да се приема 15 минути преди хранене или един час след хранене..

Как действа Oscillococcinum:

 1. премахва неприятните симптоми на заболяването;
 2. ускорява възстановяването;
 3. подкрепя собствения имунитет на бъдещата майка;
 4. има положителен ефект върху общото състояние по време на бременност.

Тези, които са приемали Oscillococcinum по време на бременност с цел профилактика, значително намаляват риска от вирусни заболявания и повишават защитните свойства на имунната система на организма.

Ако в резултат на приема състоянието на бременната жена не се подобри, появят се нови симптоми, тогава непременно трябва да се свържете с Вашия лекар за съвет и предписване на допълнително лечение.

Oscillococcinum няма странични ефекти, с изключение на възможни алергични реакции, може да се използва по време на шофиране, не причинява сънливост и не намалява вниманието.

Дозировка на Oscillococcinum по време на бременност

Oscillococcinum по време на бременност се предписва в доза, независима от нейната възраст или гестационен период - както през първия, така и през последния триместър, той е абсолютно безвреден за бъдещата майка и нейното дете. Дозите на приема на лекарството зависят само от стадия на самото заболяване..

Така че, при първите признаци на заболяването, лекарството се приема по една капсула под езика четвърт час преди хранене или в рамките на един час след хранене до три пъти на ден на всеки шест часа. С изразени симптоми - два пъти на ден. За профилактика през пролетно-зимния период с повишен риск от вирусни заболявания - веднъж седмично.

Резултатите от предозиране досега не са регистрирани, но въпреки това трябва да се придържате към дозите, препоръчани от лекаря за употребата на Oscillococcinum.

Странични ефекти

Тъй като лекарството съдържа най-малката доза лекарства, то е направено от естествени съставки, всъщност е безвредно за организма на бъдещата майка и нейното бебе. Ето защо се препоръчва за жени при лечение на грип и ТОРС през всички месеци на бременността, при липса на индивидуална непоносимост и алергии.

Съществена положителна страна на лекарството е, че се комбинира добре с други лекарства, традиционната медицина, подобрява тяхното действие и ускорява лечебния процес.

Дори въпреки безопасността му по време на бременност, преди да започнете лечение с Oscillococcinum, се препоръчва да се консултирате с лекар.

Може ли Oscillococcinum да се комбинира с други лекарства по време на бременност

Аналози на Otsillococcinum

Днес Oscillococcinum по време на бременност е най-често срещаното безопасно и ефективно средство за лечение на настинки и грип. Това не е лекарство и има уникален хомеопатичен подход за лечение на болести.

На съвременния пазар за хомеопатични лекарства има аналози на Oscillococcinum: сяра, Pulsatilla, Gelsemium, Ferrum phosphoricum, Eupatorium perfoliatum, Belladonna, Arnica, Apis, Allium cepa, Aconite, Bryonia, Camphora, Mercurius solubilisus Bluonius, Solubilusus албум, Nux vomica. Всички те също са хомеопатични лекарства..

Когато замествате Oscillococcinum с друг аналог, определено трябва да се консултирате с Вашия лекар. Тъй като всеки от тях съдържа предимно естествени съставки, които могат да предизвикат алергични реакции при бременни жени.

Всяко заболяване по време на бременност несъмнено е нежелателно. Но точно през този период функцията на имунната система на жената е минимум, което значително увеличава риска от заболяване. За профилактика, лечение на ARVI и грип се препоръчва да се вземат абсолютно безопасни и ефективни средства, изключващи антибиотици по време на бременност. Осцилококцинумът в началото на бременността е също толкова безвреден, колкото и в последните му етапи.

Проучванията показват, че всяка тествана жена, пила Oscillococcinum през цялата си бременност, укрепва имунитета си, като по този начин по време на бременността никога не се разболява от вирусни заболявания..

Някои отзиви за лекарството разкриват недоверието му към него, тъй като вярват, че Oscillococcinum съдържа минимално количество мощни вещества и това може да се лекува само благодарение на плацебо ефекта. Но това всъщност не е така. Както всяко хомеопатично лекарство, той има лек, но ефективен отговор на вирусни и настинки..

"Oscillococcinum" по време на бременност: инструкции за употреба

Простудите са често срещани при бъдещите майки, особено ако периодът на бременността е бил през есента или началото на пролетта. В същото време е нежелателно да се приемат много лекарства, а някои дори са опасни. Поради това бременните жени често се обръщат към хомеопатията, тъй като такива лекарства не са забранени, докато чакат бебето..

Едно от хомеопатичните лекарства, които се търсят при настинки и остри респираторни инфекции, е Oscillococcinum. Но преди да го вземете по време на бременност, трябва да научите повече за самото лекарство и да се консултирате с Вашия лекар..

Характеристика:

Продуктът се произвежда във Франция от добре познатата компания "Boiron" и представлява гранули, които се разтварят бързо, веднага щом се комбинират със слюнка или друга течност. Те са сферични, бели на цвят и не миришат, но имат сладък вкус. Лекарството се пакетира на порции в бели пластмасови туби, които се затварят с полиетиленова запушалка. Всяка такава туба съдържа 1 грам гранули, което съответства на една доза "Oscillococcinum".

Епруветките се продават по 3 броя в един блистер, а опаковката съдържа 6-30 туби. В същото време не е необходима рецепта от лекар за закупуване на лекарство. Съхранявайте го у дома запечатан (в оригиналната опаковка) в продължение на 5 години от датата на издаване. Температура на съхранение - не по-висока от +25 градуса.

Активният компонент на продукта е представен от екстракт, получен от органите на варварската (наричана още мускус) патица. За производството на гранули вземете сърцето и черния дроб на този вид патици. За бързо разтваряне и сладък вкус към многоразредения екстракт се добавят лактоза и захароза.

Лекарството е най-търсено при лечение на умерен или лек грип, но може да се предписва и при други остри респираторни вирусни инфекции.

Защо се предписва на бременни жени?

Намаляване на имунитета се отбелязва при повечето бъдещи майки. Този физиологичен отговор е необходим за нормалното носене на дете, но неизбежно увеличава честотата на настинките. Поради нея жената е по-податлива на вирусна атака както в ранните етапи, така и през 2-ри или 3-ти триместър..

В същото време основният проблем е забраната за много антивирусни лекарства. И дори ако лекарят предписва лекарства, разрешени по време на бременност, приемът им през 1-ви триместър не се препоръчва, за да не се наруши първоначалният растеж на бебето. Не можете обаче да пренебрегнете симптомите на настинка, докато чакате бебето..

Продължителното повишаване на температурата, силната кашлица и други симптоми на остри респираторни инфекции могат да засегнат плода и дори да доведат до прекъсване на бременността или преждевременно раждане.

Например, ако бъдеща майка „хване“ грипа през първите 12 гестационни седмици, това значително ще увеличи риска от малформации на нервната система на детето. И затова използването на хомеопатия е доста търсено.

Има много положителни отзиви за такова лечение, тъй като хомеопатичните лекарства (включително Oscillococcinum) се считат за безвредни за бременни жени. Те съдържат минимални дози активни елементи, които не провокират патологии за развитието на бебето и по никакъв начин не засягат контрактилитета на матката..

Когато се използва?

Употребата на "Otsillococcinum" по време на бременност е както за лечение на остри респираторни вирусни инфекции, ако бъдещата майка вече се е заразила, така и за профилактика на настинки, което е особено важно през сезона на вирусните инфекции (зимно-есенния период). Лекарят може да предпише такова лекарство, ако има висок риск от грип или други остри респираторни инфекции, например, ако някой е болен в семейството на бременната жена или жената е принудена да посещава места с голяма тълпа от хора. Приемането на "Otsillococcinum" за профилактични цели е възможно на всеки етап от бременността.

Препоръчва се лекарството да се използва за лечение при първите симптоми на настинка, когато жената усеща възпалено гърло, втрисане, главоболие, болки в тялото и други признаци на започващо заболяване. Колкото по-рано започнете да приемате гранулите в случай на заболяване, толкова по-висока е ефективността на лекарството и толкова по-бързо ще действа..

В много случаи бързото стартиране на употребата на "Otsillococcinum" помага да се спре развитието на болестта в началния етап.

Ако не беше възможно да се избегне инфекция, активният компонент на гранулите ще допринесе за по-лесен курс и ще предотврати опасни усложнения. Приемът на лекарството е показан както за продължителен ARVI, така и за напреднали форми на грип. В такива случаи той се включва в комплекса от лечение, комбинирайки се с други лекарства.

В отговорите на бъдещите майки, пили Oscillococcinum с ARVI, е отбелязано намаляване на продължителността и тежестта на инфекцията. Според тях приемането на такова лекарство е помогнало за понижаване на температурата и подобряване на общото състояние. Понякога обаче има оплаквания относно ниската ефективност на лекарството или липсата на някакво подобрение след употребата му. Такива отрицателни отзиви обикновено са свързани с високи очаквания или индивидуални характеристики (лекарството не отговаря на конкретен пациент).

Не очаквайте хомеопатията да бъде толкова ефективна, колкото много противовъзпалителни и антивирусни лекарства. Те не действат толкова силно, но не увреждат и тялото на жената. А в случай на бременност, способността поне леко да облекчи симптомите на ARVI ще бъде от полза и за предпочитане пред лечението с по-сериозни лекарства..

Във всеки случай пиенето на "Otsillococcinum", докато носите бебе, трябва да се предписва само от лекар. В същото време се изисква съвет от специалист не поради възможния отрицателен ефект на лекарството върху плода, а поради високия риск от различни усложнения от остри респираторни инфекции при бъдещи майки.

Приемът на гранули не причинява никакви странични ефекти и преди това не е имало предозиране на такова лекарство. В допълнение, "Oscillococcinum" не пречи на терапевтичния ефект на други лекарства. Въпреки това, поради наличието на млечна захар и захароза в състава, такова лекарство е забранено за непоносимост към лактоза, липса на лактаза в организма и някои други патологии, свързани с усвояването на въглехидратите.

Как да кандидатствам?

Единична доза "Otsillococcinum" както през първия триместър, така и в по-късните етапи ще бъде еднаква. Освен това не се влияе от възрастта и теглото на пациента. По едно време вземете гранули от една тръба. Препоръчително е да приемате лекарството 15 минути преди хранене. Ако бъдещата майка ще пие такова лекарство след хранене, трябва да изчакате около 1 час.

Честотата на приема на "Otsillococcinum" се определя в зависимост от симптомите и стадия на заболяването. Ако треска, студени тръпки, мускулни болки и други признаци на остри респираторни инфекции току-що са се появили, лекарството се приема 2-3 пъти на ден с интервал от 6 часа. Ако започнете да пиете лекарството в разгара на заболяването, тогава гранулите се използват два пъти през деня. За профилактика на грип се препоръчва да се приема 1 доза веднъж седмично..

Продължителността на приема на гранулите също зависи от причината за назначаването и хода на заболяването. В повечето случаи, с ARVI, лекарството се приема само за няколко дни. Ако Oscillococcinum е предназначен да предпазва от инфекция с грип и други вируси, тогава лекарството може да се използва няколко месеца подред - през целия опасен период.

При натискане на блистера и изваждане на едната тръба той се отваря и съдържанието се излива в устната кухина. Гранулите се държат под езика, докато се абсорбират от слюнката.

Също така е допустимо да се разтварят във вода и да се пие полученият разтвор, но възрастните използват този метод на приложение по-рядко (той е търсен сред кърмачетата).

Какво да заменим?

Едно от най-честите оплаквания от лекарството е високата му цена. Всъщност шест туби Otsillococcinum струват около 250 рубли, кутия с 12 туби струва 600-700 рубли, а цената на опаковка с 30 дози достига 1400 рубли. Поради тази причина много жени се интересуват от евтини аналози. В допълнение, необходимостта от замяна на "Oscillococcinum" може да се дължи и на неговата непоносимост или слаб терапевтичен ефект.

Вместо това могат да се използват други хомеопатични лекарства, например "Ergoferon", "Anaferon", "Viburkol", "Influcid". Те се предлагат в различни форми, включително таблетки, гранули, капки, сиропи, супозитории и т.н. Вредното въздействие на тези средства върху развитието на плода и хода на бременността не се отбелязва, но жените, които очакват бебе, трябва да се приемат с повишено внимание.

Препоръчително е да изберете сред тях подходящ аналог за бъдещата майка заедно с лекар, който ще оцени очакваните ползи и ще вземе предвид всички рискове.

Лекарствата, базирани на интерферон, също могат да заместят Oscillococcinum при ARVI. Те засилват имунния отговор, помагат на организма да се бори с вирусите и ускоряват възстановяването. Едно от тези средства е "Viferon", което е представено от свещи, мехлем и гел. Бъдещите майки го предписват от 14-та седмица. Друго популярно лекарство е Grippferon. Тези капки за нос могат да се използват на всеки етап от бременността..

Сред лекарствата с антивирусен ефект по време на периода на изчакване на бебето могат да се използват препарати от оселтамивир, например капсули Tamiflu или Nomides. Такива лекарства имат способността да влияят директно върху вирусни частици, благодарение на което ефективно предотвратяват грипа или помагат за по-бързото му излекуване, ако жената се разболее..

Тези лекарства трябва да се предписват на бременни жени от лекар..

Преглед на лекарството "Oscillococcinum" е представен в следващото видео.

Oscillococcinum по време на бременност: как да приемате лекарството и трябва ли да му се доверите?

За всяка жена настинките по време на бременност са истински проблем, тъй като повечето лекарства са противопоказани за тях. Но благодарение на съвременната медицина в аптеките се появи лекарство, което не представлява определена опасност за бебето. Такова лекарство има доста сложно име - Oscillococcinum. Жените в интересна позиция могат да го заемат както през 1-ви, 2-ри, така и в 3-ти триместър на бременността. Как да приемате Oscillococcinum: инструкции за употреба по време на бременност и друга информация за лекарството в статията.

 1. Състав на препарата
 2. Може ли Oscillococcinum да се приема по време на бременност?
 3. Инструкции за употреба в 1,2,3 триместър
 4. Противопоказания на лекарството
 5. Осцилококцинум цена
 6. Има ли евтини руски аналози на лекарството??
 7. Прегледи на лекари

Състав на препарата

Oscillococcinum е лекарство, използвано за лечение на лек до умерен грип, остри респираторни инфекции и остри респираторни вирусни инфекции. Световноизвестното френско лекарство се използва повече от 70 години в много страни по света. Хомеопатът се предлага под формата на капсули с гранули..

Една капсула Otsillococcinum съдържа:

 • екстракт от черния дроб и сърцето на мускусната патица -200K - 0,01 ml - основното вещество;
 • млечна захар (лактоза) и захароза - допълнителни вещества.

Може ли Oscillococcinum да се приема по време на бременност?

Не са провеждани научни изследвания, потвърждаващи безопасността на хомеопата, когато се приема по време на вътрематочна бременност на бебето. Следователно, не си струва да се каже еднозначно, че лекарството няма да има отрицателен ефект върху бременността и върху развитието на детето..

Но поради факта, че Oscillococcinum не съдържа синтетични добавки и химически елементи и неговите компоненти са естествени вещества, които вероятно не могат да навредят нито на майката, нито на детето, приемът на хомеопат за лечение на настинки по време на вътрематочна бременност е приемлив и навременното лечение дава добри резултати.

Инструкции за употреба в 1,2,3 триместър

По време на бременност женското тяло е най-често склонно към настинки, поради отслабен имунитет. Особено тенденцията към тях се увеличава през есенния или зимния период. Но въпреки „лекотата“ на заболяването, не трябва да се самолекувате и да приемате Oscillococcinum сами през този период. Само лекар може да даде дозировката и необходимите препоръки за употребата му и само в този случай лекарството ще бъде безопасно.

Вирусните инфекции са най-опасни за ранния период, а именно 1 триместър, тъй като на този етап се формират вътрешните органи на детето. Инфекцията може да доведе до различни патологии, както и до вродени или хронични заболявания на плода. Ето защо е важно да се лекувате през този период, но само под наблюдението на лекар и с приемливи през този период лекарства, Oscillococcinum е едно от приемливите лекарства 1 триместър на бременността.

Осцилококцин също е разрешен през 2-3 триместър на бременността. Всички инфекции са опасни на този етап и могат да провокират преждевременно раждане или прекъсване на бременността, така че навременното лечение е просто необходимо.

Начин на употреба и дозировка:

Приемът на лекарството се предписва един час след хранене или петнадесет минути преди хранене..

 • Предотвратяване на настинка:

Една капсула от лекарството се приема веднъж седмично..

 • Начало на заболяването:

При първите признаци на неразположение вземете една капсула, след което се повтаря 2-3 пъти на всеки 6 часа.

 • Напреднал стадий на обикновена настинка:

Ако вирусната инфекция все още се изчисти, лекарството се приема сутрин и вечер, по 1 капсула за три дни. Ако състоянието на пациента не се подобри, струва си да посетите лекар възможно най-скоро, за да установите допълнително лечение.

Това лекарство е много популярно сред пациенти в интересна позиция. Лекарството се предписва не само за облекчаване на симптомите на грип и настинки, но и като превантивна терапия при грипни епидемии или остри респираторни вирусни инфекции.

Противопоказания на лекарството

Всички компоненти, съставляващи лекарството, са безопасни и не могат да предизвикат странични ефекти. Използването на Oscillococcinum е невъзможно само в един случай, а именно с индивидуална непоносимост към неговите компоненти, за да се избегнат алергични реакции при пациентите. В противен случай хомеопатичното лекарство е разрешено и е съвместимо с други лекарства..

Ще помогне ли Флебодия по време на бременност да се справи с разширени вени и възможно ли е да приемате лекарството през този период?

В какви случаи бременните жени могат да приемат Loratadine и как да заменят лекарството, прочетете тази статия.

Осцилококцинум цена

Това лекарство може да се купи във всяка аптека. Oscillococcinum се предлага без лекарско предписание и цените му варират от 369 рубли до 1500 хиляди рубли, в зависимост от дозировката му.

Има ли евтини руски аналози на лекарството??

Като правило няма руски аналози на Otsillococcinum, но има редица хомеопатични лекарства, които също са разрешени по време на настинки по време на бременност. Те включват:

 • Ергоферон;
 • Антигрипин;
 • Kagocel;
 • Арбидол.

Не забравяйте, че всяко лекарство се предписва само от лекар и само той е в състояние да посочи необходимата дозировка и начин на приложение за ефективно лечение на настинки.

Прегледи на лекари

Мнението на специалистите за ефективността и безопасността на лекарството беше разделено. И отношението на много от тях остава двусмислено. Някои твърдят, че лекарството, което се продава без рецепта, не е нищо повече от плацебо, с други думи, манекен, който не само не може да излекува настинка, но и да навреди на пациента, например чрез появата на алергична реакция. Според тях това е идеално средство за повишаване на тонуса и самоуспокояване..

Други експерти са уверени в ефективността на лекарството. Неговата профилактична употреба намалява наполовина грипа и настинките. Навременната употреба спомогна за намаляване на проявата на грипните симптоми през първия ден и пълното изчезване на всички симптоми се наблюдава още 4 дни след започване на лечението.

Заслужава ли си да приемате Oscillococcinum при грип и дали ще помогне, погледнете във видеото:

Осцилококцинум

Състав

Една доза съдържа 0,01 милилитра Anas barbariaelium, Hepatic et cordis extractum.

Като допълнителни компоненти присъстват лактоза (150 милиграма) и захароза (850 грама).

Формуляр за освобождаване

Предлага се в бели хомеопатични гранули.

фармакологичен ефект

Това лекарство е хомеопатично. Използва се за профилактика и лечение на вирусни инфекции с цел стимулиране на неспецифичната резистентност на организма..

Фармакодинамика и фармакокинетика

Показания за употреба

Това лекарство се използва за профилактика и лечение на заболявания като:

Противопоказания

Лекарството не трябва да се приема, когато:

 • непоносимост към фруктоза;
 • дефицит на захароза-изомалтаза;
 • малабсорбция на глюкоза-галактоза;
 • свръхчувствителност към който и да е компонент на лекарството.

Странични ефекти

Инструкции за употреба (Метод и дозировка)

Гранулата трябва да се постави под езика 15 минути преди хранене или 1 час по-късно и да се държи, докато се разтвори напълно. Дозата на лекарството зависи от възрастта на пациента и стадия на заболяването..

При тежки стадии на заболяването се приема една доза сутрин и една доза вечер в продължение на един до три дни. Ако през деня симптомите не изчезват, а нарастват, трябва да потърсите помощ от лекар.

В началния стадий на заболяването е необходимо да се вземе една доза, след което да се повторят още два или три пъти с интервал от шест часа..

За профилактика на ТОРС и грип трябва да приемате една доза седмично..

Осцилококцинум за деца

За деца Oscillococcinum трябва да се разтвори в малко количество вода и да се даде на детето с помощта на бутилка със зърно или лъжица..

Oscillococcinum за бременни жени

Бременната Oscillococcinum може да се използва само по указание на лекар.

Предозиране

Случаите на предозиране с това лекарство не са описани..

Взаимодействие

Това лекарство не изключва употребата на други лекарства.

Условия за продажба

Лекарството може да бъде закупено в аптеките без рецепта..

Условия за съхранение

Трябва да се съхранява на тъмно място при температура на въздуха от 15 до 25 градуса.

Срок на годност

Лекарството има срок на годност от пет години..

Аналози

Най-близките аналози са:

 • Сяра;
 • Гелсемиум;
 • Ferrum phosphoricum;
 • Беладона.

Отзиви

Според прегледите, Oscillococcinum за деца значително помага за намаляване на честотата на ARVI. Когато се използва Otsillococcinum от кърмачки, състоянието се подобрява през първия ден. Не са наблюдавани странични ефекти.

Oscillococcinum цена къде да купя

Цената на Otsillococcinum в Русия е средно 285 рубли за 6 броя.

В Украйна средната цена е 161 гривна.

 • Онлайн аптеки Русия Русия
 • Онлайн аптеки на Казахстан Казахстан

ZdravCity

Аптечен диалог

Eurofarm * 4% отстъпка с промоционален код medside11

БИОСФЕРА

Образование: Завършил е Ровенския държавен основен медицински колеж със специалност „Фармация“. Завършил Виннишкия държавен медицински университет на М. И. Пирогов и стаж в неговата база.

Трудов стаж: От 2003 до 2013 г. - работи като фармацевт и ръководител на аптечен павилион. Наградена е със сертификати и отличия за дълги години и добросъвестна работа. Статии по медицински теми бяха публикувани в местни издания (вестници) и в различни интернет портали.

Забележка!

Отзиви

Лекарството е добро, помага при ARVI, това е факт. Основното нещо е да започнете да го приемате, без да го отлагате. От какво е направено и как действа не е толкова важно в тази ситуация. Вероятно тя не действа на всички, както всички други лекарства за ARVI)

Самата тя е приемала това лекарство повече от веднъж и е давала хомеопатия на деца, възниква въпросът за тези, които твърдят, че това са глупости и че това е плацебо ефект и че има само захар и т.н. как тогава лекарството помага? добре, възрастен може да си внуши, но какво да кажем за деца, които не знаят как се отнасят родителите им. Моят лекар също имаше такова мнение, когато дойде при нас, но очевидно не сме сами и след като видяхме резултата и това помага на децата, няколко години по-късно тя започна да предписва хомеопатия за лечение. Така че си струва да помислим защо медиите трябваше да надуват подобни слухове. И все пак, има хомеопатия, разрешена от нашето Министерство на здравеопазването за комплексно лечение на някои заболявания, така че си струва да се помисли, очевидно е било полезно за някого, така че да надуе хомеопатията така.

Хора за какво говорите? Екстракт от черен дроб и сърце, който не се среща в природата. Как можете да го купите и пиете. След това на мястото на ловците и ще получите черния дроб и сърцата на патици от реалния живот. Прочетете внимателно инструкциите.

Взимам Oscillococcinum от няколко години, само при първите симптоми. Снима като ръка. За такива последици не е жалко да плащате пари

Какво може да помогне там? Два самосвала захар на 1 g активна съставка.

Абсолютна нула, че сте лекувани с него, че без него. Толкова за гмеопатията, така че можете да затегнете болестта и да спечелите усложнения. Ако лекар предписва лечение, трябва да смените лекаря.

Не разбирам как хората все още се лекуват с Oscillococcinum, защото по телевизията отдавна се показва, че това са 100% захарни топчета. Екстрактът от патица е 1%, а 99% е захар, поради което го смятат за шарлатанство и искат да го премахнат от продажба.

Oscillococcinum, освен като манекен, вече не може да бъде извикан. Обикновени захарни топки на прекомерна цена, действащи само на нивото на самохипноза. Развод с общи пари.

С ARVI трябва да пиете антивирусни лекарства. Никога не съм чувал за захарни вируси да се страхуват. Римантодин ми помага лично. И когато повече работи Ingaverin.

Предписаха го като супер добро средство срещу настинки, но не разбрах какъв е неговият плюс. Те имат вкус на обикновени сладки топчета, цената е прекомерна, а ползите са много съмнителни, защото освен това трябва да закупите пълна гама лекарства за лечение на грип. Няма да купувам повече.

Пих като превантивна мярка, мислех, че хомеопатията не е толкова вредна за здравето, но се оказа пълна глупост. Няма абсолютно никакъв резултат, няколко седмици след края на приема тя се разболя от грип. Мисля, че няма да има повече полза от лечението им.

Не напразно искаха да го забранят за продажба, тъй като не е ефективен инструмент, но вероятно са забравили нещо. Това струва много пари, но няма ефективност. Абсолютен манекен.

Скъпи цени, само за какво? За захарни топки? В крайна сметка оцилококцинумът дори няма активно вещество. Изобщо не е ясно как може да помогне при настинки. Със същия успех можете просто да ядете захар и да вярвате, че това ще излекува грипа, поне ще струва по-малко.

Съгласен съм, лекарството е повече от странно. Както всяка хомеопатия, той няма доказателна ефективност, което означава, че ползата от лечението не е доказана, но струва като добро скъпо лекарство.

шарлатанско окабеляване за хора, които не разбират, че хомеопатията е псевдонаучна концепция на първо място. Всички научни тестове показаха, че този безполезен манекен не е по-добър от обикновено плацебо..

Когато казвам на приятелите си, че се лекувам с Otsillokokitsnum, около мен се появяват толкова много скептици и противници на хомеопатията. Това, което не съм чувал е, че това е заредена захар, че патицата, от чийто черен дроб е направено това лекарство, не съществува. Но всъщност се оказва много смешно, когато те с ARVI през следващите две седмици у дома, а след два дни вече съм на крака и енергичен като краставица. Няколко бяха убедени да опитат и когато видяха истинския резултат, целият им скептицизъм беше разсеян. Така че сестра ми се лекува от няколко години и лекува дъщеря ми, въпреки че в началото беше възмутена от хомеопатията. Така че Oscillococcinum е наистина вирус-действащо лекарство, който и да казва какво)

С целия си скептицизъм към хомеопатията, купувам Oscillococcinum със завидна редовност. По-добре е да пиете тези хапчета при първите признаци на ARVI, отколкото да пропуснете момента и след това да лекувате усложнения за един месец. А лечението обикновено е просто - изсипете хапчетата в устата си от контейнер за еднократна употреба и задръжте, докато се разтворят. Но трябва да се придържаме към схемата. тогава вирусът няма да остане дълго време, след няколко дни от него няма да има и следа. Помага добре!

Първоначално опитах Oscillococcinum върху себе си, колегата ми по работа го похвали много (от нея се заразих). И така, тъй като започнах да кихам и това е първият ми признак на настинка, същата вечер след работа си купих Oscillo и пих по схемата на всеки 6 часа. Като цяло, за два дни домашно лечение и лечение с осцилококцинум, бързо се измъкнах - дразненето в носа изчезна, както и тежестта в главата, накратко изчезнаха всички най-неприятни симптоми. И най-важното е, че никога не е стигнало до температурата. След това прочетох по-подробно за това лекарство и научих, че може да се дава и на малки деца, сега винаги имаме Oscillo в нашия комплект за първа помощ.

В нашето семейство всички се лекуват с Oscillococcinum: от баба, която е на 78 години, до най-младия, но най-важният член на семейството, който е само на 1,5 години. Помага еднакво добре на всички при настинка, никой не е настинал за повече от седмица, това е с всичко по всичко: остатъчни сополи, кашлица и т.н., но обикновено всичко изчезва за няколко дни. Бих искал също да отбележа естествения състав, който не причинява никакви странични ефекти, иначе е толкова страшно, когато се лекувате за един, но вредите на друг.

Според указанията на лекаря, приемам OTSYLLOCOCCINUM от 4-ия ден. Те също така предписаха флемоксин солутаб и флуимуцил.НИЩО НЕ ПОМАГА. Тежка форма на ARVI и тя започна реактивно и след 4 дни лечение се почувства, че вече се превръща в пневмония. Тичам при лекаря. Ще ми трябват рентгенови лъчи и изследвания. ХОМЕОПАТИЯТА при остри заболявания работи добре само когато самият организъм може перфектно да се справи със самата болест. Това е развод.

Синът ми имаше треска миналата седмица, явно се е простудил или е хванал нещо в училище. Бях подготвил Oscillococcinum в аптечката си и веднага започнах да го давам. На следващата сутрин температурата изчезна като на ръка, до вечерта симптомите едва се проявиха. Oscillococcinum току-що преодоля инфекцията за два дни. И тогава нека някой каже, че е неефективно, не за първи път ни засяга.

Приятелят на майка ми ме посъветва, тя каза, че ще помогне да не се разболя, така да се каже, да ме предупреди, вярвах, но напразно - разболях се през цялата програма.

Помага ни и много. Давам Oscillococcinum на детето (дадох го за първи път от шест месеца, когато имах първата настинка) и лекувам съпруга си и аз. Такова е семейството наркотик излиза. Отлично лекарство, без странични ефекти. И какво е важно с настоящия обем на химикалите. лекарства, естествено осцило! Не е нужно да лекувате последиците от лечението по-късно!

ocillo работи и този факт е многократно потвърждаван от практиката. Вземам го, когато чувствам, че не се чувствам добре, че съм летаргичен, дори не измервам температурата, например никъде, ако съм на работа. Но приемам Осцило, прибирам се вечерта, лягам си, сутрин като краставица. Не приемам нищо повече, така че няма на какво друго да приписвам тази заслуга. Ако се е случило така, че началото на заболяването не е било забелязано и сутринта пациентът вече е бил настинал, с температура, тогава, разбира се, няма да се възстановя за една нощ. Но след два дни от началото на приема на Oscillo болестта изчезва

Дори в съвременните енциклопедии се пише, че хомеопатията, по стандартите на доказателствената медицина, има ефект, неразличим от плацебо. Добре е, ако Oscillo ви е помогнал, но популяризирането му по този начин натрапчиво, знаейки за липсата на доказателства за това лекарство, вече е твърде много. Някой ще го прочете и ще реши, че това е добро лекарство и то не само няма да му помогне, но и ще му навреди. Защо? Или ти плащат за реклама, Вероника?

За тези, които се притесняват, че Oscillokokinum е хомеопатичен, съветвам ви да прочетете за повече от 100 години опит в лечението на това лекарство във Франция и за клинични проучвания, които многократно са доказали неговата ефективност! Но лично за мен това дори не е най-важното, основното е резултатът, безопасността и бързината на лечението, които Oscillococcinum наистина осигурява. Вече се е случвало не веднъж да започна да се разболявам, вече имах симптоми на болестта в пълен размер, взех Oscillococcinum и се подобри много бързо и само след няколко дни от приемането всичко изчезна и по-рано за лечение на прост ринит, който беше един от симптомите на ARVI отне поне седмица. Така че можете да изберете дали да се лекувате с ефективна хомеопатия или да приемате „традиционни“, „нормални“ лекарства и да боледувате в продължение на седмици.

„Когато Otsillococcinum се използва от кърмещи майки, състоянието се подобрява през първите 24 часа“, не знам кой пише това, но не само, че не усетих подобрение през първия ден, стана още по-лошо за мен. Температурата се повиши до 38,2 през втория ден, как би могло да се храни бебе с купчина температури?

Използвах Oscillo за лечение на грип, лекарят просто напудри мозъка ми с неговите чудодейни свойства. След дълго боледуване (девет дни) бях разочарован както от Осцило, така и от моя лекар..

За съжаление, както показва практиката, хомеопатията помага само на тези, които вярват в нея. Взела е Осцило повече от веднъж с надеждата за френско качество, но е била скептична към него и е била болна от всичко, което синът ми е донесъл от училище. Не мисля, че лекарството си струва парите, предвид факта, че активното вещество практически липсва в него.

Отличен лекарствен продукт, когато чета епидемия от вирусни заболявания на сина си за профилактика, давам го, резултатът е положителен. Просто стана твърде скъпо.

Благодаря ви, страхотен инструмент!

Отлична алтернатива на антибиотиците! Нежно действие без странични ефекти, както обикновено имам след лечение на грип, друго лечение на стомаха. Сега ще се спася само с хомеопатия, есента все още предстои и зимата предстои

Не бих писал отзиви, ако лекарството наистина ме изненада. никога досега настинката не е преминавала глупаво за два дни! след това спрях да чета всичко, което различните злодеи казват за хомеопатичните лекарства.

Наркотикът ми хареса! не толкова като панацея, но се почувствах много по-добре след тридневен схематичен прием. и съм на GV, много внимавам с лекарствата, но няма странични ефекти!

Бях изненадан, но помогнах.. по съвет на приятел лекар, започнах да го приемам първата вечер, когато се почувствах зле.. на следващия ден разбрах, че няма да се разболея.

Харесвах! отначало не се вписвате в тези епруветки и в този състав, но всъщност това е много приятен вкус и лесен за използване препарат. миналата седмица помогна да се възстанови от внезапен студ за 2-3 дни.