Детската формула за запек Nutrilon е разделена на няколко разновидности, които се различават по състав и наличие на лактоза. Хранене Nutrilon е идеално балансиран и е най-близо до естественото кърма. При смесено или напълно изкуствено хранене на дете, тази смес е отлично решение за лечение и профилактика на чревни разстройства.

Действието на Nutrilon върху червата

Формулата Nutrilon за бебета се произвежда от глобална компания, която отдавна се е утвърдила на пазара на бебешки храни. Съставът му е не само богат на естествени хранителни вещества и витамини, но също така е възможно най-близо до кърмата по време на кърмене. Следователно Нутрилон се абсорбира лесно от тялото на новороденото и предупреждава срещу подуване на корема и запек..

Нутрилон съдържа следните биологични добавки:

 • лесно смилаеми ненаситени мастни киселини;
 • комплекс от витамини и минерали, необходими за детския организъм през първата година от живота;
 • балансирано количество протеини, мазнини и въглехидрати;
 • венци и слуз;
 • калций;
 • фосфор;
 • пребиотици и казеин;
 • млечнокисели бактерии.

Именно последните три компонента са отговорни за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт на детето и спомагат за премахването на съществуващите проблеми с изпразването. Нутрилон подобрява съкратителната функция на перисталтиката, помага за нормализиране на производството на ензими, необходими за храносмилането на храната и прави изпражненията меки.

Някои родители твърдят, че сместа не помага за подобряване на функцията на червата, докато други казват, че Nutrilon елиминира запека. Отзивите се различават поради причината, че тази храна има няколко разработени комплекса, които са предназначени за определена възраст на бебето и конкретната причина за лошо изпражнение:

 1. Ферментирал нутрилон.
 2. Комфорт на нутрилон.
 3. Антирефлукс.
 4. Без лактоза.

За да може Нутрилон да има положителен ефект върху работата на червата, е важно да дадете на бебето подходящата за него смес. Така например, ако на опаковката пише за деца от 5 месеца, тогава не можете да купите тази смес за бебе на 1-2 месеца. И ако причината за запека се крие в непоносимостта към лактоза, то ферментиралото мляко Нутрилон не само няма да помогне, но и ще влоши проблема.

Ферментирало мляко Нутрилон при запек

Тази смес е предназначена за деца от първите дни на живота до шест месеца. Различава се по броя на млечнокиселите бактерии и бифидобактериите, които има няколко пъти повече, отколкото при другите видове Нутрилон.

Именно допълнителното обогатяване с полезни бактерии има положителен ефект върху функционирането на храносмилателния тракт и дебелото черво. Тази ферментирала млечна смес обаче трябва внимателно да се въведе в диетата на детето. Такъв Нутрилон може да се дава паралелно с майчиното мляко, като постепенно се привиква тялото на детето към нови допълващи храни..

Ако бебето няма нежелани реакции към високото съдържание на млечнокисели бактерии, то при чести запеци то може да бъде напълно прехвърлено на този тип Нутрилон. Ферментиралото мляко Nutrilon се препоръчва при колики и запек при деца с особено чувствително храносмилане, което влияе негативно на червата.

Nutrilon комфорт от запек при дете

Nutrilon елиминира комфорта при запек поради повишеното съдържание на пребиотик, млечен протеин и лактоза в сместа. Тези компоненти подобряват процеса на храносмилане и гарантират нормализирането на червата..

Комфортната смес Nutrilon е предназначена за бебета от 1 месец и е по-плътна от останалите. Дебелината свежда до минимум поглъщането на въздух по време на хранене, което предотвратява подуването на корема, коликите и свързания с тях запек и други симптоми.

При чести проблеми с изпразването на Nutrilon може да се дава комфорт на бебето през цялото време. Но такъв преход трябва да бъде постепенен.

Комфортът на Nutrilon от колики и запек има както положителни, така и отрицателни отзиви. Това се дължи, първо, на факта, че не всички деца го пият с удоволствие, заради горчивия вкус. На второ място, този вид смес съдържа лактоза, която тялото на новороденото не може да понася добре. Следователно, ако бебето не възстанови комфорта на изпражненията след Nutrilon и, напротив, състоянието се влошава, тогава трябва да се избере друг вид смес.

Nutrilon Antireflux

Този тип бебешка храна се отличава с наличието на такъв естествен компонент като дъвка. Това вещество действа като насипно слабително средство. Дъвка адсорбира течност, която осигурява хидратация на всички части на стомашно-чревния тракт.

Попадайки в червата, Nutrilon antireflux увеличава обема на съдържанието му, обгръща натрупаните изпражнения и осигурява светлина и свободни изпражнения. В допълнение, тази смес нормализира процеса на регургитация след хранене и предотвратява обилното повръщане..

Antireflux може да се дава на новородени от първия месец. Поради намаленото съдържание на мазнини сместа бързо се усвоява и напълно се разгражда. Тъй като не стои дълго в стомаха, честотата на регургитация се намалява и вероятността от подуване на корема е сведена до минимум..

Нутрилон при запек, причинен от непоносимост към лактоза

Без лактоза Nutrilon за запек и колики е предназначен за деца под една година с индивидуална непоносимост към лактоза. Често бебетата страдат от лактозен дефицит от раждането си, което е придружено от много симптоми, сред които запекът е основният..

Сместа се характеризира с пълното отсъствие на лактоза, която се замества в нея с глюкозен сироп. Храненето с този тип Нутрилон може да бъде както основно, така и да изпълнява функцията на допълнителни допълващи храни. Трябва обаче да купувате Nutrilon без лактоза само според указанията на вашия педиатър..

Запек от Нутрилон

Не е тайна, че майчиното мляко е най-подходящата храна за новородено, поради което изкуствените смеси често причиняват чревна дисфункция. Колкото и да са балансирани, адаптираните млека все още не могат напълно да заместят естественото кърма..

Запекът от сместа Nutrilon не е толкова често срещан, колкото от бебешката храна на други производители, но въпреки това се случва. Най-често това се случва поради неправилно избран тип смес и несъответствие във възрастта, посочено на опаковката..

Задържането на изпражненията може да се случи и през първите няколко дни след въвеждането на допълнителни храни. Веднага след като тялото се адаптира към новата диета, червата се възстановяват сами. Ако изпражненията не се нормализират в рамките на 2-3 дни, тогава сместа трябва да се замени с друга, например, Nutrilon с пребиотик или гума

Нутрилон при запек, колики

Предимства на линията смеси Nutrilon

Едно от съвременните и висококачествени средства за лечение и профилактика на запек и колики при деца се счита, днес смеси Нутрилон.

Нутрилон е специално формулирана медицинска храна, която помага за нормализиране на работата на червата и премахване на неприятните симптоми. С използването на тази храна храносмилателната система на бебето започва да се развива в правилната посока. Използването на такива хранителни продукти от ранна детска възраст може да предотврати появата на развитието на патологични състояния в храносмилателната система на детето..

Тази разработка, която отговаря на съвременните изисквания и се извършва, ръководена от специални технологии, разполага със следните предимства:

 • напълно замества кърменето;
 • развиващото се тяло на бебето получава състав на продукта, който е идеално балансиран;
 • съдържанието на пробиотици за възстановяване на микрофлора, чийто комплекс може да се счита за идеален;
 • За разлика от много подобни продукти, Nutrilon е преминал успешно всяко от клиничните изпитвания.

Състав на смеси Нутрилон

Въпреки че Nutrilon е представен като формула за бебешка храна, този продукт все още може да се нарече наркотик. Тъй като заедно с хранителните вещества, той съдържа много биологични добавки, които са жизненоважни за дете от първата година от живота. Включва:

 • BZHU е нормално;
 • слуз и дъвка;
 • ненаситени мастни киселини;
 • минерални вещества главно под формата на фосфор и калций;
 • витаминоподобни вещества;
 • пълен витаминен комплекс.

Съставът на Nutrilon, който с право може да се счита за идеален, осигурява на бебето балансирана диета, която нормализира чревната функционалност. Но лекарството съдържа и тези вещества, които помагат за премахване на запек.

Общи правила за прием

Разбира се, производителят на продукта е много отговорен за висококачественото му производство, но при подготовката на сместа за директна употреба е необходимо да се придържате към общите правила за използване на сместа, за да избегнете вреда за детето..

 • измийте добре ръцете си, преди да приготвите сместа;
 • бебешката бутилка със зърното трябва да бъде предварително стерилизирана;
 • кипнете вода и охладете;
 • измерете сместа с мерителна лъжица в съответствие с инструкциите;
 • добавете сместа към водата, разбъркайте и разклатете бутилката, за да остане да престои;
 • температурата на готовата смес трябва да бъде 37 градуса;
 • хранете бебето с готова за употреба формула.

Нутрилон при колики и запек

Сместа Nutrilon е продукт на Nutrilon, който го разработва, произвежда и предлага на пазара. Съставът на този продукт е много близък по структура до майчиното мляко на жената, така че тази храна се усвоява перфектно от тялото на детето..

Благодарение на състава на сместа, чревната перисталтика на бебето се подобрява, функционалността на ензимната система се стабилизира и масите на изпражненията омекват.

Ако е невъзможно да кърмите с тази смес, можете да храните бебето си от първите дни след раждането. За новородени се препоръчва използването на Nutrilon Premium, който съдържа оптимален набор от микроелементи и повишава имунитета.

Ако детето няма влошаване на благосъстоянието, алергична реакция или запек, можете да използвате сместа за хранене, докато отиде на общата маса.

Ако имате алергии, трябва да обърнете внимание на хипоалергенни смеси..

Видове Нутрилон при запек и колики

За тези деца, които получават изкуствено хранене и страдат от запек, компанията е разработила продукти, които могат да премахнат този проблем. Линията Nutrilon има няколко вида смеси за подобряване на храносмилането:

 • комфорт;
 • ферментирало мляко;
 • без лактоза;
 • антирефлукс.

Сместа, избрана за отстраняване на проблема, частично или изцяло замества ежедневното хранене на бебето.

Нутрилон при запек

Комфорт на нутрилон

Сместа е показана за тези деца, които страдат от колики, придружени от регургитация и запек. Благодарение на състава на сместа, който включва необходимите пропорции на пребиотик и лактоза, както и разделен протеин, млечният продукт спомага за улесняване на храносмилателния процес.

Сместа има по-плътна консистенция, което прави възможно намаляването на поглъщането на въздух по време на хранене, като по този начин намалява вероятността от колики и съпътстващи болезнени симптоми.

Сместа се използва ежедневно, когато се установи дългосрочен запек. Трябва постепенно да преминете към тази опция за храна, тъй като сместа има лека горчивина на вкус и бебето ще отнеме време, за да свикне..

Нутрилон без лактоза

Симптомите, присъщи на лактазната недостатъчност, включително продължителен запек, могат да преследват бебето от раждането. В тази ситуация ще помогне храненето на детето с безлактозна смес Нутрилон, където лактозата се заменя с глюкозен сироп. Тази опция за хранене може да бъде както основна, така и допълнителна. Тази смес обаче се предписва от педиатър.

В допълнение към храненето със смес, която между другото не трябва да е прекалено гъста, помага за премахване на запек, практикуването на лек масаж, вода между смесите, насърчаване на детето да упражнява двигателна активност.

Нутрилон антирефлукс

Този тип смес Нутрилон е в състояние да елиминира регургитацията и повръщането след хранене. Съдържа дъвка, която помага за омекотяване и отстраняване на изпражненията. Поради способността на венеца да привлича течност, той се задържа в лумена на червата, което прави възможно изпражненията да придобият мекота и обем и лесно да напуснат червата.

Мазнините в сместа присъстват в минимално количество, което й позволява да се усвоява добре и храната не се задържа в храносмилателния тракт, а това от своя страна свежда до минимум запека и регургитацията.

Ферментирал нутрилон

Тази смес съдържа по-голям брой бифидобактерии и млечнокисели бактерии в състава си, което има много положителен ефект върху работата на цялата храносмилателна система. Тази опция за хранене трябва да се въвежда бавно, като се добавя към основната гърда или изкуствената храна.

Храна Нутрилон ферментирало мляко се използва само до шест месеца. За тези бебета, чийто храносмилателен тракт е особено чувствителен и често запек, тази смес може да се използва известно време като основна храна.

Отзиви за употребата на Nutrilon при запек

Прегледите на Nutrilon смеси, особено за запек, са доста противоречиви. Родителите на малки деца са разделени на два лагера: някой е много доволен от лекарството под формата на бебешка храна чрез решаване на проблема със запек и облекчаване на благосъстоянието на бебето им, но има и такива, за които сместа не само не е помогнала да се справи с тях, но и е причинила допълнителен запек.

Елена: Имах труден труд и в резултат на това се наложи лечение в следродилния период. И това от своя страна се отрази на състоянието на бебето. Запекът и коликите започнаха да ни преследват буквално от първите дни. След като бяха изписани, след като се прибраха у дома, те започнаха да хранят формулата Nutrilon Comfort, тъй като за кърменето не можеше да става и дума. Сместа се справи толкова добре с болното състояние на трохите, което е просто невероятно. Изглежда, че това е просто хранене и тук лечението веднага преминава. Коремчето на бебето стана меко, запекът изчезна и беше очевидно, че бебето е пълно. Хубав микс. Докато я хранехме, бебето практически не изпитваше проблеми с корема.

Людмила: След раждането на нашето бебе, трябваше да търсим възможности за хранене за нея от първите дни. След като закупихме млечната смес, разбрахме още през втората седмица, че тя трябва да бъде сменена. Запекът и чревните колики преследваха детето. И така, сменяйки една хранителна опция с друга, стигнахме до рекламираната смес Nutrilon. Направиха всичко според инструкциите, но явно и на нас не ни устройваше, защото запекът, който само бяхме влошили. Следователно не мога и няма да препоръчам това лекарство..

Виктория: Миксът е страхотен. Първоначално го комбинирахме с кърменето, а след това напълно прехвърлихме бебето на Нутрилон. Детето го изяде добре, беше ясно, че не остава гладно и никога не страда от храносмилане. Бях толкова притеснен кога ще трябва да премина към сместа, че ще има запек, но имахме това явление само няколко пъти, когато те все още не са хранели сместа. И аз самият наруших диетата и бебето с моето мляко получи нещо несмилаемо за себе си. Затова го препоръчвам на всеки, който се нуждае от допълнително хранене. Нутрилон е това, от което се нуждаете.

Запек от смес Нутрилон

Може ли Nutrilon да се запек??

Известно е, че храната, която идеално подхожда на бебето, е млякото на майка му. Следователно сместа Nutrilon, с всичките си предимства, не може да се превърне в пълния й заместител. Освен това бебето няма да бъде застраховано срещу запек, приемайки тази смес, въпреки че съставът й е проектиран по такъв начин, че да спомогне за тяхното елиминиране..

Запек от Нутрилон, какво да правя?

Ако имате запек в началото на употребата на сместа, не изпадайте в паника. Може би тялото се адаптира към нов тип диета. Трябва да наблюдавате бебето в продължение на една седмица, като продължавате да го храните със смес и постоянно давате вода, да масажирате корема и дори да давате копър вода, за да улесните движенията на червата. Няма да е излишно да използвате глицеринови супозитории, ако запекът продължи няколко дни и е трудно детето да се изпразни без помощ. Супозиториите действат внимателно, без да дразнят лигавицата на бебето.

Но в случай, че продължителният запек се появи от употребата на сместа, придружена от колики, бебето се държи неспокойно и не яде, продуктът за хранене трябва да се смени незабавно. Препоръчително е в диетата му да се въведат пробиотици или смеси с включени ферментирали млека.

Ако се вземат допълнителни мерки, за да се отървете от запек и те упорито не преминават, е необходимо да покажете бебето на специалисти, детето вероятно се нуждае от медицинска помощ.

12 най-добри смеси за запек и колики за новородени

* Преглед на най-добрите според редакционния съвет на experttology.ru. Относно критериите за подбор. Този материал е субективен и не представлява реклама и не служи като ръководство за покупка. Преди да купите, трябва да се консултирате със специалист.

Храносмилателният дискомфорт, който обикновено се нарича „колики“, се наблюдава при повече от половината новородени до 6-месечна възраст. Понякога присъства само този болезнен спастичен синдром. Но често коликите са придружени от други неприятни храносмилателни разстройства - честа регургитация, запек.

Причината за това състояние може да бъде незрялостта на стомашно-чревния тракт на бебето и нарушения в чревната микрофлора - дисбиоза. Или са провокирани от по-сериозни състояния - алергии или свръхчувствителност към протеини от краве мляко. В този случай не можете да се консултирате с педиатър.

За да реши проблема, специалист може да предпише специални смеси, които са разделени в следните категории:

 1. хипоалергичен;
 2. ферментирало мляко;
 3. с антирефлуксно действие;
 4. пребиотик и пробиотик.

За да помогне на младите родители, този преглед ще разгледа най-добрите смеси за запек и колики за новородени от вносни и местни производители..

Рейтинг на най-добрите смеси за запек и колики за новородени

НоминациямястоНаименование на продуктацена
Най-добрите внесени формули за запек и колики за новородени1Nutrilon (Nutricia) Комфорт 1394 ₽
2Friso VOM 1607 ₽
3Similac Comfort 1557 ₽
4HIPP Комбиотик 1384 ₽
петNestle NAN Triple Comfort600 ₽
6Бавачка 1 с пребиотици1 199 ₽
7Bellakt AR209 ₽
8Хумана антиколик556 ₽
деветМамако 1 Премиум979 ₽
Най-добрите руски смеси за запек и колики за новородени1Nutrilak Premium Антирефлукс466 ₽
2Кошът на баба AR740 ₽
3Кисело мляко Агуша, адаптирано No133 ₽

Най-добрите внесени формули за запек и колики за новородени

Дългосрочните международни изследвания потвърждават безопасността и хранителната стойност на повечето вносни продукти за бебешка храна.

Nutrilon (Nutricia) Комфорт 1

В Холандия, в завода Nutricia Kaik BV произвеждат смес от Nutrilon Comfort 1. Този продукт съдържа: пребиотици, минерали, комплекс от витамини, рибено масло, аминокиселини и други полезни вещества. Тази смес е предназначена за предотвратяване на запек, намаляване на коликите, нормализиране на микрофлората на храносмилателния тракт..

Сместа Nutrilon Comfort може да се закупи в кутии от 400 или 900 г. Комплектът включва лъжичка за дозиране. Сместа се разтваря перфектно, без образуване на бучки. В резултат на това бебешката храна се оказва малко вискозна. Във вкуса на сместа има горчивина, така че не всички деца лесно я използват.

Според отзивите на тези, за които сместа Nutrilon (Nutricia) Comfort 1 се вписва перфектно, продуктът не причинява алергии, успешно се справя със запек и колики. Но в същото време те отбелязват, че цветът на изпражненията при бебетата става зелен и понякога зърното в шишето се запушва със сместа. Не всички родители са доволни от този продукт - те са особено неудобни от наличието на голямо количество растителни масла в състава, включително структурирана палма.

Предимства

 • обмислен състав за борба с колики и запек;
 • удобна мерителна лъжица;
 • не предизвиква алергични реакции;
 • разхлабва изпражненията и облекчава коликите.

недостатъци

 • горчив вкус;
 • прави изпражненията зелени.

Friso VOM 1

Холандската формула Friso VOM 1 е специално създадена за новородени бебета, страдащи от регургитация, запек и колики. Продуктът съдържа витамини, минерали, специални мастни киселини, 5 основни нуклеотида, пребиотици, рожков глутен. Последният компонент съдържа деликатни естествени диетични фибри, благодарение на които се елиминира запекът, намаляват коликите.

Friso VOM 1 се продава в кутии от 400 g с включена мерителна лъжичка. Препоръчва се прахът да се разрежда в преварена вода, охладена до 75 ° C. Родителите без термо-шушулка трябва да бъдат находчиви, за да постигнат правилната температура. Сместа се разтваря доста проблематично, оставяйки бучки. Консистенцията на готовия продукт прилича на тежка сметана, така че е необходимо зърно със „среден поток“, за да може бебето да извади масата от бутилката. Сместа е приятна на вкус, чубрица.

Въпреки трудностите при развъждането, отзивите за Friso VOM 1 са предимно добри. Децата лесно използват тази смес. Резултатът от приемането на този продукт не закъсня. Червата се подобряват достатъчно бързо. Новороденото има тежки колики, започва да ходи до тоалетната по няколко пъти на ден, без да крещи. Регургитацията, макар и да се случва, е минимална..

Предимства

 • обмислен многокомпонентен състав;
 • вкусна смес;
 • бързо облекчава запека и коликите;
 • значително намалява броя на регургитацията;
 • се понася добре от децата.

недостатъци

 • трудности при готвене.

Similac Comfort 1

Испанската смес Similac Comfort 1 съдържа частично хидролизиран протеин, олигозахариди 2'-FL, B. lactis bifidobacteria, FOS пребиотици. Не съдържа палмово масло. Този продукт е отличен за бебета с функционални храносмилателни разстройства от раждането. Според изследванията след 1 ден хранене симптомите на колики се намаляват с 20%.

Similac Comfort 1 се продава в кутии от 375 г. Прахът има доста специфична миризма (напомняща на кучешка храна) и вкус, но въпреки това много деца са склонни да използват тази смес. Комплектът включва мерителна лъжичка, но много хора не я харесват поради големия й размер. Прахът се разтваря доста добре, но може да образува бучки, ако се смеси лошо.

В отзивите родителите отбелязват, че благодарение на Similac Comfort 1 е възможно да се реши проблемът с нередовното изхождане. При децата тежестта на тревожност и образуване на газове намалява, честотата на регургитация след хранене намалява. Някои майки също отбелязват, че техните бебета с тази смес са започнали да наддават на тегло. Продуктът не причинява алергични реакции и е отличен за новородени, склонни към атопия.

Предимства

 • липса на палмово масло в състава;
 • ефективно облекчава коликите;
 • решава проблеми с неправилното изхождане;
 • не причинява алергии.

недостатъци

 • специфична миризма и вкус;
 • неудобна мерителна лъжица.

HIPP Комбиотик 1

Германската смес HIPP Combiotic 1 съдържа пребиотични диетични фибри (галактоолигозахариди GOS), пробиотици, ARA / DHA (мастни киселини), нуклеотиди, органично мляко. Продуктът е подходящ за изкуствено или смесено хранене. Сместа насърчава удобното храносмилане и отговаря на хранителните нужди на тялото на бебето.

HIPP Combiotic 1 се продава в кутии от 350/800 г. Включена е мерителна лъжица, но обикновено първоначално се потапя дълбоко в праха, което не се харесва на много родители. Големият буркан има специална страна за отстраняване на излишната смес по време на дозиране. Разхлабена пудра, мирише на сухо мляко. Продуктът се разтваря относително добре, но се разпенва много при разклащане.

Според прегледите, HIPP Combiotic 1 се използва лесно от новородени. Тази храна не предизвиква алергични реакции при бебета. Запекът изчезва с него, но изпражненията стават зелени. Коликите на фона на употребата на HIPP Combiotic 1 се появяват изключително рядко и броят на регургитация значително намалява. Бебетата на тази смес растат и наддават според нормите.

Предимства

 • пребиотични диетични фибри в състава;
 • разтваря се добре;
 • приятен вкус и аромат;
 • елиминира запека и коликите.

недостатъци

 • разпенва се при разклащане.

Nestle NAN Triple Comfort

Немската смес NAN Triple Comfort съдържа частично хидролизиран протеинов комплекс, лактобацили, пребиотици, DHA и ARA (специални мастни киселини), витамини и минерали. Продуктът е произведен без използване на ГМО, ароматизатори, оцветители или консерванти. NAN Triple comfort ефективно елиминира всякакви функционални нарушения в храносмилателния тракт при кърмачета.

Смес NAN Triple Comfort се предлага в кутии от 400 г. Включва мерителна лъжица. На вътрешната стена на кутията има метална джанта, върху която трябва да се съхранява в бъдеще. Сместа е ронлива, жълтеникава. Разтваря се много добре, без бучки. На вкус е като сметана. Новородените обикновено го използват много лесно..

Според отзивите на родителите става ясно, че NAN Triple Comfort е много ефективно средство в борбата с колики и запек. Сместа е задоволителна и лесна за използване. Новородените се чувстват отлично с нея - спят добре, ядат с голям апетит и са весели, докато са будни. Продуктът перфектно подобрява храносмилането при бебета и не предизвиква алергии.

Предимства

 • лактобацили и пробиотици в състава;
 • приятен вкус;
 • удобна банка;
 • ефективно елиминира коликите и запека;
 • не предизвиква алергични реакции.

недостатъци

 • не винаги е лесно да се намери в продажба.

Бавачка 1 с пребиотици

Адаптирано мляко на прах Nanny 1 с пребиотици на базата на козе мляко от Нова Зеландия съдържа нуклеотиди, фосфолипиди, омега-3 и омега-6 мастни киселини, растителен пребиотичен комплекс Orafti Synergy 1, витамини и минерали. Този продукт е чудесен за малки деца със запек, колики или честа регургитация..

Nanny 1 с пребиотици се предлага в кутии от 400/800 g с включена лъжичка. Сместа се разрежда много добре, без да се слепва. Когато се изследва, има кремообразна сянка. Децата пият този продукт много охотно. Сместа е мазна и дава насищане за по-дълго време. Тази бебешка храна е чудесна за новородени, склонни към алергични реакции и атопия.

Отзивите за Nanny 1 с пребиотици са предимно положителни. Родителите отбелязват, че благодарение на този продукт бебетата им са нормализирали изпражненията, коликите са изчезнали и регургитацията се случва много по-рядко. Голям плюс за мнозина е, че в състава няма палмово масло, а самата смес има приятен аромат и вкус. Nanny 1 с пребиотици също е успешен в управлението на вече съществуващи алергии.

Предимства

 • на основата на козе мляко;
 • без палмово масло;
 • вкусно и мирише добре;
 • облекчава запека и коликите;
 • помага в борбата с алергиите.

недостатъци

 • не се продава във всички аптеки или магазини.

Bellakt AR

Беларуската антирефлуксна смес Bellakt AR се препоръчва за хранене на деца със специални хранителни нужди. Съдържа естествен захарид - смола от рожкови, както и всички елементи, необходими за растежа и развитието: минерали, витамини, пребиотици, нуклеотиди, мастни киселини. Този продукт отчита всички възрастови нужди на тялото на новороденото.

Bellakt AR се продава в кутии от 400 г. Това е обикновен бял прах, подобен на сухо мляко. При разреждане продуктът е доста дебел, хомогенен, без бучки. Сместа има приятен аромат и вкус. Не създава проблеми с храненето на детето. След отваряне се препоръчва да го използвате в рамките на 4 седмици..

Според прегледите, Bellakt AR перфектно облекчава новородените от запек. Изпражненията се появяват по-често при бебета. Той е мек, но не течащ. Броят на коликите значително намалява. Въпреки факта, че Bellakt AR съдържа протеин от краве мляко, той рядко провокира алергични реакции. Тази смес значително улеснява живота на новородените и техните родители..

Предимства

 • дъвка от рожкови;
 • приятен вкус и аромат;
 • ефективно елиминира запек и колики;
 • не причинява алергии.

недостатъци

 • трудно да се намери в продажба.

Хумана антиколик

Германската Humana Anticolic Blend съдържа уникална, патентована комбинация от естествени млечни мазнини с високо съдържание на β-палмитат (55%), която предотвратява образуването на калциеви сапуни в червата на бебето, което помага за предотвратяване на запек. Тази специална формула е подходяща за профилактика и хранителна терапия на чревни колики при новородени..

Humana Anticolic се продава в картонени опаковки от 300 г. Сместа е фин бял прах с млечен вкус. Разредете го в преварена вода, охладена до 70 ° C. Когато се разрежда, Humana Anticolic прилича на мляко, но има неприятна миризма, подобна на рибните консерви. Нещо повече, повечето деца охотно го ядат..

В отзивите родителите отбелязват, че Humana Anticolic наистина облекчава коликите и запека. Столът става редовен, новороденото е по-малко капризно. Много хора също харесват, че съдържанието на лактоза в тази формула е 18-20 пъти по-ниско от това на стандартната млечна формула. Следователно, Humana Anticolic е по-лесен за смилане и усвояване..

Предимства

 • внимателен лекарствен състав;
 • намалено съдържание на лактоза;
 • направен от прясно (не на прах) мляко;
 • елиминира запека и коликите.

недостатъци

 • възможна индивидуална непоносимост.

Мамако 1 Премиум

Испански микс Mamako 1 Premium е направен на базата на козе мляко. Лесно се абсорбира от тялото на новороденото като майчиното мляко. Продуктът не съдържа палмово масло, масло от рапица, глутен или нишесте. И пребиотици + пробиотици B. Lactis възстановяват баланса на микрофлората, помагат на храносмилането на бебето и развитието на неговия имунитет.

Mamako 1 Premium се продава в кутии от 400/800 г. Комплектът включва удобна мерителна лъжица, а има и специален издатък по ръба за отстраняване на излишната смес. Продуктът се разтваря много лесно и образува хомогенна течна бебешка храна без бучки. Mamako 1 Premium има приятен вкус и аромат. Новородените го използват лесно.

Според прегледите, Mamako 1 Premium е помогнал на много бебета да подобрят храносмилането. Тази бебешка храна се превърна в божи дар за новородените, които имат непоносимост към кравето мляко. Уникалната комбинация от активни съставки и липсата на палмово масло в тази смес значително намалява честотата на колики и регургитация, премахва запека и подобрява процеса на храносмилане при кърмачета.

Предимства

 • не се основава на козе мляко;
 • не съдържа палмово и рапично масло;
 • вкусно и мирише добре;
 • прави изпражненията меки;
 • облекчава коликите;
 • не причинява алергии.

недостатъци

 • ценова категория.

Най-добрите руски смеси за запек и колики за новородени

Руските производители на бебешка храна също са на мнение, че майчиното мляко е за предпочитане за малки деца. Но кърменето не е възможно във всички случаи, така че те произвеждат висококачествена бебешка храна, която помага на новородените с храносмилателни проблеми.

Nutrilak Premium Антирефлукс

Nutrilak Premium Antireflux мляко на прах съдържа естествена смола от рожкови, която регулира функционирането на стомашно-чревния тракт, възстановява чревната микрофлора и насърчава редовното движение на червата. Също така този продукт съдържа естествени млечни мазнини, Омега-3 мастни киселини, нуклеотиди. Сместа е чиста от масло от палма и рапица.

Nutrilak Premium Anti-Reflux се продава в картонени кутии с тегло 350 g. По консистенция сместа е подобна на кремообразното мляко на прах. Той се развежда много добре, без да се образуват бучки, но се оказва доста дебел, така че трябва да изберете правилното зърно за бутилката. Децата харесват вкуса му и с охота го ядат. След отваряне на опаковката сухата смес се съхранява не повече от 3 седмици..

Според прегледите, Nutrilak Premium Antireflux е отличен при запек, колики и честа регургитация. Още след първия ден на употреба новороденото получава по-добро изпражнение, по-малко капризно е на фона на колики и общото му благосъстояние се подобрява. Но не всички родители могат да се съгласят с това, тъй като някои деца развиват диатеза при продължителна употреба на Nutrilak Premium Antireflux.

Предимства

 • дъвка от рожкови;
 • приятен на вкус;
 • като деца;
 • добре облекчава запека и коликите.

недостатъци

 • при някои причинява диатеза.

Кошът на баба AR

Мляко на прах Бабушкино кошницата Antireflux BIO съдържа естествени диетични фибри (дъвка от рожков), които нормализират чревната дейност, облекчавайки бебето от запек. Внимателно подбраното ниво на протеин не поставя излишен стрес върху бъбреците и отговаря на всички нужди на детето. Съставът също така съдържа полиненаситени мастни киселини, нуклеотиди и селен.

Бабината кошница Antireflux BIO се предлага в кутии от 400 гр. Изглежда като стандартна суха бебешка храна. Има приятна миризма. Сместа се разтваря без проблеми. Оказва се дебело мляко без бучки. Тази смес не се дава постоянно, а се използва като принудителна мярка. Новородените го консумират лесно, но на бутилката трябва да се носи правилното зърно, за да улесни бебето да си набавя храна..

Отзивите за сместа Babushkino кошница AR са предимно добри. Но родителите се оплакват, че не винаги е лесно да го намерите в продажба. Никой практически няма оплаквания относно ефективността на тази бебешка храна. Още след 1-3 дни от употребата на тази смес при новородени, запекът изчезва - те абсолютно спокойно изпразват червата до 3 пъти на ден. Също така родителите отбелязват, че коликите почти напълно изчезват при бебетата..

Предимства

 • внимателно подбран и балансиран състав;
 • лесен за развод;
 • приятен вкус;
 • бързо нормализира храносмилането.

недостатъци

 • не винаги е лесно да се намери в продажба.

Кисело мляко Агуша, адаптирано No1

Агуша ферментирала млечна течна смес, адаптирана № 1, се препоръчва за хранене на бебета от раждането до 6 месеца с изкуствено и смесено хранене. Основава се на частично хидролизирани протеини, обогатени с пробиотични култури, L-карнитин и нуклеотиди. Продуктът не съдържа консерванти.

Адаптираното ферментирало мляко Agusha се продава в тетрапакове от 200 ml. Няма нужда да го развъждате - той вече е готов за употреба. Тя има срок на годност 14 дни. Трябва да се съхранява в хладилник, така че трябва да се загрее преди хранене на бебето. Вкусът на сместа не е много приятен - кисел.

В отзивите за течната смес Agusha родителите отбелязват, че не всички новородени го използват с желание. Но ефектът от него се развива в рамките на 2-3 часа. Ако преди това бебето е имало запек, то след Агуша то свободно изпразва червата, без да плаче. На фона на използването на такава течна смес, коликите също се елиминират при децата и те по-малко плюят. Този продукт не причинява алергичен обрив.

Избор на специална смес за колики при новородени

Коликови смеси

Най-добре е да изберете храна за колики с педиатър, който ще вземе предвид индивидуалните характеристики на детето и ще предпише ефективно лекарство. За да се запознаете с бебешката храна, ще ви представим няколко групи лекарства за колики.

Ферментирали млечни смеси

Предимството на храненето с ферментирало мляко е, че то е в състояние напълно или частично да елиминира коликите след хранене при новородени. Като начало педиатрите не съветват изцяло да прехвърлят детето на такава диета, а постепенно да го добавят към обикновените смеси, като постепенно увеличават дозата и я довеждат до седемдесет и пет процента от обичайния обем на хранене. В идеалния случай производителят на храни е същият. Най-популярни за хранене на новородени са ферментиралото мляко Nan, Nutrilon, Agusha. Самото бебе ще ви помогне да изберете коя смес е по-добра..


Ферментиралата млечна храна Nan се произвежда от световно известната компания Nestlé. Nan е възможно да се използва при новородени още през първите дни от живота, ако те са изкуствено хранени. Съдържа живи бифидобактерии и е добър вкус за бебетата. Поради факта, че съдържа оптимизиран протеин, той практически не се различава от майчиното мляко по качество. За деца с колики Nan се използва веднъж или два пъти на ден, най-добре е да се дава през нощта, за да се осигури комфортен сън на бебето. Ако е необходимо, обемът за новороденото може да бъде увеличен. Храненето на бебета за колики Nutrilon се произвежда от холандската компания Nutricia, специализирана в детската храна. Отнася се и за хранене с ферментирало мляко. Оказва се Nutrilon чрез ферментация с фермент с бифидобактерии и млечнокисели бактерии. Поради съдържанието на тези компоненти, Nutrilon подобрява функционирането на храносмилателния тракт на новороденото и спомага за нормализиране на чревната микрофлора, е профилактика на запек. Домашната смес за колики Агуша (първо издание) е отличен заместител на чуждестранни колеги. Agusha е хипоалергичен, перфектно се понася като допълваща храна към обичайната смес. Препоръчва се хранене на Агуша веднъж дневно през нощта, но с разрешение на лекар, храненето може да се коригира.

Разкриване на въпроса: На кои производители на бебешки храни можете да се доверите??

Частично хидролизирани храни за кърмачета


Това хранене се основава на частично хидролизиран протеин, както и триглицериди, които се абсорбират перфектно от тялото на новороденото. Такива млечни смеси не предизвикват газове, поради което са идеални за хранене на бебета, страдащи от прекомерно образуване на газове. Сред марките, които произвеждат тази хранителна линия, са Nutrilon Pepti, Humana, Nutrilon Comfort, Hipp, Nan. Nutrilon Pepti е специализирана формула за сухо мляко с хидролизирани протеини и нуклеотиди. Nutrilon Pepti е идеален за новородени с хранителни алергии и храносмилателни проблеми. За укрепване на имунната система някои нуклеотиди и мастни киселини са включени в Nutrilon Pepti. За да се подобри храносмилането на храната и да се намалят коликите, бебетата могат да получават сместа Nutrilon Comfort. Предотвратява регургитацията и е ефективен срещу запек. Бебетата със специални хранителни нужди могат да използват формулата Alfare на Nestlé. Предписва се за новородени, които страдат от непоносимост към храна. Тази смес трябва да се прилага под наблюдението на лекар и стриктно в съответствие с неговите препоръки. Сместа не се препоръчва само за деца с хронична и тежка диария, синдром на малабсорбция, алергии към соев протеин или краве мляко, но и за тези деца, които страдат от повишено образуване на газове поради слаба чревна подвижност. Съставът на Alfare включва хидролизиран протеин, подобен по състав на този на майчиното мляко. Поради ниското съдържание на имунореактивен протеин, Alfara практически не предизвиква алергии при новородени.Специалните липиди, съдържащи се в Alfara, неутрализират възпалителните процеси. Храната е обогатена не само с витамини, но и с микроелементи, необходими за детския организъм (калциев фосфат, железен сулфат, цинков сулфат).

Ферментирало мляко Нутрилон при запек

Тази смес е предназначена за деца от първите дни на живота до шест месеца. Различава се по броя на млечнокиселите бактерии и бифидобактериите, които има няколко пъти повече, отколкото при другите видове Нутрилон.

Именно допълнителното обогатяване с полезни бактерии има положителен ефект върху функционирането на храносмилателния тракт и дебелото черво. Тази ферментирала млечна смес обаче трябва внимателно да се въведе в диетата на детето. Такъв Нутрилон може да се дава паралелно с майчиното мляко, като постепенно се привиква тялото на детето към нови допълващи храни..

Ако бебето няма нежелани реакции към високото съдържание на млечнокисели бактерии, то при чести запеци то може да бъде напълно прехвърлено на този тип Нутрилон. Ферментиралото мляко Nutrilon се препоръчва при колики и запек при деца с особено чувствително храносмилане, което влияе негативно на червата.

Съветваме ви да прочетете статията - "Фитолакс при запек".

Смеси без желязо


Храненето с ниско съдържание или с нищо от този елемент е отличен метод за предотвратяване на колики. Желязото може да има токсичен ефект върху новороденото, засягайки стомашната лигавица. Това води до възпаление, храносмилателни разстройства, метеоризъм и в резултат на това коремни спазми. Frisolac, холандска смес, произведена от Friesland, е идеална за новородени, тъй като вкусът на Frisolac е максимално близък до майчиното мляко. Сместа съдържа бета-каротин, незаменими мастни киселини, диетични фибри. Поради ниското съдържание на желязо, Frisolac се препоръчва за бебета с колики. Също така, сместа е високо ефективна срещу запек. Друг продукт на компанията Friesland е Frisov. Съставът му наподобява вече познатия Frisolac, но се различава по съдържанието на рожков глутен като сгъстител. Той стимулира растежа на бактерии, необходими за стомаха и червата, разхлабване на храната и стимулиране на перисталтиката. Frisov се препоръчва за деца, страдащи от запек и метеоризъм.

Разкриване: Основни смеси без палмово масло

Кожа на новороденото: какво е нормално и какво е патология?

Токсичен еритем по кожата е зачервяване с малки обриви. Така детето се адаптира към външната среда. Зачервяването обикновено изчезва в рамките на 24 часа и не изисква спешно третиране на кожата и използването на специални продукти.

Появата на пилинг на голяма площ от кожата (например на гърба) показва смъртта на роговия слой. Не трябва бързо да освобождавате бебето от този слой, по-добре е да го оставите да се отдалечи сам.

Пожълтяването на кожата на новороденото обикновено е нормално. Това се дължи на разграждането и отстраняването на хемоглобина от тялото, който вътре в утробата на майката транспортира кислород през кръвоносните съдове на плода. При раждането броят на хемоглобина на бебето достига 200 gr: това е необходимо, за да може детето да устои на хипоксия (липса на кислород), докато преминава през родовия канал. В рамките на един месец индикаторът на хемоглобина намалява до 120 gr, а до 3 месеца костният мозък на детето самостоятелно произвежда червено кръвни клетки, така че броят на хемоглобина е намален до 100 gr. Следователно жълтеницата на новороденото е нормална, която ще изчезне след около 10-14 дни. Първо краката стават розови, след това коремчето, след това гърбът и лицето на бебето.

Ако това не се случи в рамките на две седмици, педиатърът ще предложи да вземе кръвен тест, когато преглежда бебето..

Ако дланите и стъпалата са много жълтени, спешно трябва да покажете бебето на педиатър.

Милиите при новородено са бели петна по кожата, които се образуват при блокиране на мастните жлези. Те не трябва да се обработват, размазват или пипат. Обикновено изчезват сами след 2-3 седмици.

Обрив от пелена и силно дразнене на кожата. Най-често те се случват, ако кърмещата майка е яла „грешния“ продукт. Освен това дразненето на врата може да сигнализира за прегряване на кожата по време на сън (например в колата). Не се притеснявайте, педиатърът ще ви каже как и как можете бързо да облекчите подобно дразнене.

Miliaria обикновено се появява като дразнене или обрив по врата на бебето, гърдите или бузите на бебето. Като правило това е сигнал за прегряване по време на сън, особено на разходка, ако детето е прекалено топло облечено. Той преминава сам за няколко часа след събуждане. Няма нужда да обработвате кожа.

Контактният дерматит може да възникне при контакт с памперс, животинска козина, твърде хромирана чешмяна вода, пране, измит прах "за възрастни" (включително контакт с пране на възрастен).

Дерматитът на пелените е доста често явление. Надеждната профилактика за него е редовна смяна на памперса..

Лекарства за колики

Помислете за най-популярните и достъпни лекарства за колики. Те могат да бъдат закупени във всяка аптека след лекарско предписание..

Боботик


Bobotik е лекарство на базата на симетикон. Шестнадесет капки от лекарството могат да премахнат неприятните симптоми в корема и да успокоят бебето. Лекарството не се абсорбира в стомаха и се екскретира с изпражненията непроменено. Ако бебето не иска да пие капчиците, Bobotik може да се добави към шишето за хранене, адаптираното мляко или да се капне върху зърното на майката. Лекарството е идеално за повечето бебета - не причинява алергии, не съдържа захар в състава си. Една бутилка капчици е достатъчна за петдесет пъти. Основното вещество е симетикон. Това е комбинация от стабилизирани полимери, които поради своите свойства унищожават въздушните мехурчета в стомаха и предотвратяват образуването на нови. Химически инертно лекарство не влияе на ензимите на стомашно-чревния тракт, е предотвратяване на запек. Присъствайки в стомаха, лекарството не променя състава на стомашния сок, неговата реакция и не влияе върху усвояването на храната. Препоръки за прием на Bobotik:

 1. лекарството се използва след консултация с педиатър;
 2. разклатете бутилката преди употреба, за да получите хомогенна смес;
 3. за да измерите точно броя на капки, трябва да държите бутилката вертикално;
 4. лекарството се приема или веднага след хранене, или преди лягане;
 5. допустимо е да се използва лекарството за новородени след всяко хранене.

Еспумизан


Лекарството Espumisan се използва широко в педиатричната практика. Лекарството не се абсорбира в червата и само разпространява ефекта си върху газовите мехурчета в стомаха. Премахвайки въздушните мехурчета, лекарството няма вредно въздействие върху храносмилателния тракт и е абсолютно безопасно за тялото на новороденото, не причинява запек. Espumisan не съдържа захар или лактоза, така че може да се дава на деца с диабет или непоносимост към лактоза. За удобна употреба лекарството се произвежда под формата на емулсия, дозирана както на капчици, така и в лъжица. За постигане на желания ефект е достатъчна една мерителна лъжица от лекарството за облекчаване на коликите. Espumisan в стомаха на трохите унищожава газовите мехурчета, които пречат на нормалното усвояване на хранителните вещества. Следователно, след отстраняването на газовете, усвояването на храната е по-добро..

Разширяване на въпроса: Списък на храни, причиняващи колики при кърмене

Кожа и коса на новороденото

Когато се роди бебе, съставът на кожата е различен от този на възрастен. В утробата бебето беше топло, имаше достатъчно влага и нямаше нужда да се противопоставя на външни влияния. След раждането ситуацията се е променила и кожата на бебето вече изпитва различни усещания: тя е силно уязвима и бързо се дехидратира..

Майката обаче не трябва да се притеснява от най-малкото дразнене и зачервяване, по-скоро не трябва да освобождава детето от несимпатичната „мантия“, като на места все още задържа „корички“ и други кожни частици. Присъствието им изобщо не пречи на бебето, а дори помага по някакъв начин. Ако бебето е родено преждевременно, то няма толкова много кожни слоеве, колкото бебето с доносено бебе. Следователно състоянието на кожата на новороденото трябва да се следи особено внимателно. В същото време майката и всички, които влизат в контакт с новороденото, трябва да поддържат ръцете си топли и винаги да мислят какво да облекат, как да се мажат и в какво да къпят деликатната кожа. В края на краищата тя просто се учи да реагира на топлина, студ и допир..

Първият „пух“ на главата на бебето ще се промени на „истинска“ коса в рамките на две години. Това ще се случи по естествен начин, така че не трябва да се търкате, разресвате и да се опитвате да се отървете от първия "пух" възможно най-скоро. Можете да намажете масло върху образувала се на главата кора, като периодично я поглаждате и леко я надрасквате с възглавничките на пръстите си.

Особеността на мастната жлеза на детето е да издава специална тайна в кожата, която му помага да се плъзга добре по родовия канал, а след това предпазва тялото му от студа. Потните жлези на бебето също вече съществуват, но каналите им не винаги са отворени, защото тялото му просто се учи да го прави.

В крайна сметка

При избора на оптимално хранене или лекарства за премахване на колики е важно родителите да помнят, че никакво лекарство и смес не трябва да се дават на бебето без консултация с лекар..

Не трябва сами да избирате коя смес е по-добра или по съвет на вашите приятели. Симптомите на колики могат да показват не само повишено производство на газ, но и да са признак за други, по-сериозни заболявания..

Следователно само след преглед от педиатър и установяване на диагноза е възможно да се промени диетата. Прилагането на новата смес трябва да бъде постепенно, с постоянно наблюдение на състоянието на детето след хранене. Ако коликите не са спрели, трябва отново да посетите лекар. Може би тази храна не е годна за колики и е необходима подмяна.

Съвети за родителите

При чести запек и колики трябва не само да изберете правилната смес, но и да спазвате правилата за хранене на майката. Силно се препоръчва да се вслушате в съветите на педиатрите, тогава бебето ще бъде здраво и родителите ще бъдат спокойни.

 1. За да избегнете gaziks, трябва да си купите адаптирани формули, близки по състав до майчиното мляко..
 2. Не забравяйте да вземете предвид възрастта на детето.
 3. При проблеми с храносмилането диетата трябва да се състои от специализирани, лечебни добавки.
 4. Съставът на продукта трябва да бъде добре разгледан.
 5. Не забравяйте да вземете предвид срока на годност.
 6. Важно е да проследите реакцията на детето си към нов продукт.
 7. Съставът не трябва да съдържа рапично масло.
 8. Важно е да се гарантира, че продуктът съдържа карнитин, линолова киселина, таурин.

Запекът и коликите не са патология. Това е често срещана проява. Ако имате храносмилателни разстройства, трябва да изберете правилното хранене за вашето бебе. Диетата трябва да съдържа специализирани или лекарствени смеси. Необходимо е да се консултирате с лекар, за да изберете продукт в съответствие с вида на нарушенията и нуждите на детския организъм.