Младите майки често чатят по форуми. Те обсъждат детските болести, развитието и хранителните особености на техните дългоочаквани трохи. В мрежата можете да намерите огромен брой положителни отзиви за "Нутрилон ферментирало мляко 1". С какво тази смес заслужава такова внимание? Струва си да проучим този въпрос по-подробно..

Характеристики на състава

Огромен брой положителни отзиви за "Nutrilon ферментирало мляко 1" бяха оставени от потребителите поради състава. Тази смес съдържа следните полезни вещества:

 1. Живи бактерии. Те са необходими за всеки жив организъм. Основната цел на компонента е да регулира функционирането на стомашно-чревния тракт. В стомаха има здравословна микрофлора - изпражненията и храносмилането се подобряват.
 2. Обезмасленото мляко и суроватката са подхранващи. При редовно използване на формулата детето ще наддава по-добре..
 3. Началните култури, които правят продукта ферментирал, са необходими за бебета, страдащи от анемия.
 4. Полезните микроелементи значително подобряват имунитета, те допринасят за създаването на мощна бариера в тялото, която предотвратява проникването и размножаването на бактериите.
 5. Палмовото масло, кокосовото масло и слънчогледовото масло подобряват вкуса.

Сместа "Нутрилон ферментирало мляко 1", отзиви за която се намират само положителни, е отлична комбинация от приятно и полезно. С тази диета бебето по правило спи спокойно, чувства се отлично и наддава добре.

Възрастови ограничения

Всички положителни отзиви за "ферментиралото мляко Nutrilon 1" са оставени от млади майки. Тази смес може да се дава на бебета от раждането. Той се абсорбира добре в организма, съдържа полезни витамини и минерали. Препоръчително е с него да се храни дете до 6 месеца..

Няколко случая, в които трябва да закупите тази смес

Природата е организирала перфектно процеса на раждане на бебе, раждането и следродилния период. Веднага след като бебето се роди, тялото на майката започва да произвежда коластра и мляко. Тази храна е идеална за първия етап от живота на бебето. За съжаление не всички майки могат да кърмят по много причини. Сместа Nutrilon може напълно да се превърне в заместител на естественото хранене, тъй като съдържа всички необходими хранителни вещества. И също така може да се използва като добавка, например, ако кърмата не е достатъчна за пълно насищане..

Това трябва да се направи, както следва:

 1. Претеглете бебето преди хранене.
 2. Прикрепете го към гърдите си.
 3. Претеглете след хранене.
 4. Изчислете липсващия обем до нормата.
 5. За да нахраните необходимото количество от детето с формулата.

Непрекъсната полза

Всички отзиви на педиатрите за "ферментирало мляко Nutrilon 1" са съгласни в едно мнение: това е наистина висококачествена смес, която отговаря на всички декларирани качества от производителя. Първо, основното му предимство е, че се абсорбира добре в стомаха. След консумация на този продукт няма проблеми с изпражненията и няма обилна регургитация.

Втората положителна характеристика е намаляването на производството на газ. Детето ще престане да страда от дискомфорт в корема. Освен това сместа е много питателна. Бебето ще спи спокойно до следващото хранене, тъй като няма да бъде обезпокоявано от чувството на глад.

Инструкции за използване на сместа

Въпреки факта, че отзивите за "Нутрилон ферментирало мляко 1" са само положителни, предозирането на изкуствено хранене може да причини много проблеми. Силно се препоръчва да следвате инструкциите за употреба.

Детският стомах е слаб и чувствителен. Всеки нов продукт трябва да се добавя към диетата много внимателно. В първите дни се препоръчва да се храни бебето с кърма и адаптирано мляко, след което можете плавно да преминете напълно към изкуствено хранене. Това трябва да се направи по този начин:

 • През първия ден си струва да дадете на бебето не повече от 30 ml от сместа, разредена във вода веднъж.
 • От втория до четвъртия ден обемът остава същият и краткостта трябва постепенно да се увеличава до пет пъти на ден..
 • От четвъртия ден на приемане на сместа краткостта на приложение остава същата и обемът трябва постепенно да се увеличи до 150 ml.

За да избегнете чревни инфекции, трябва добре да измиете ръцете си и да стерилизирате бутилката и зърното преди всяко хранене. В определени пропорции се изисква смесване на мляко на прах и преварена вода, охладена до около 40 градуса. Трябва да нахраните бебето със смес от стайна температура.

Експертно мнение

За всяка майка е важно експертите да мислят за определен продукт. Това се отнася и за отзиви на педиатри за "Нутрилон ферментирало мляко 1" за новородени. Те твърдят, че такъв продукт не подлежи на никакви ограничения. Това е полезно за здравето, има терапевтичен ефект върху храносмилателната система на деца, които страдат от кравешка непоносимост към лактоза, често се повръщат, имат лошо храносмилане и нарушения на изпражненията. Сместа не причинява алергии.

Препоръчва се използването на ферментирала млечна смес Nutrilon при запек. Този продукт е в състояние да образува здравословна микрофлора в стомаха и да помогне на червата да функционират пълноценно.

Обратна връзка от родителите

Най-разнообразните отзиви са разработени за "Нутрилон ферментирало мляко 1" за запек. Повечето майки уверяват, че сместа наистина е помогнала за нормализиране на изпражненията на бебетата и е успяла да даде положителен резултат за кратък период от време. В единични случаи отзивите са обратните. Струва си да се има предвид, че всеки организъм може да възприема определено вещество по различни начини. Освен това, ако този продукт е въведен неправилно или не е спазена дозировката, тогава не трябва да се надявате на положителен резултат..

Майките на деца с алергии са обичали тази смес. Помогна на трохите да се отърват от омразните обриви и зачервявания. Родителите в рецензиите си хвалят широката гама от продукти, което им позволява да изберат правилната храна.

Има и положителни отзиви за вкуса на сместа. Грижовните майки и татковци са го вкусили сами. След това те разбраха защо децата я обичат толкова много. Мнозина са объркани от наличието на добавка като палмово масло в състава. Производителите твърдят, че няма нищо лошо в него. Той замества само палмовата киселина, която се намира в кърмата. За съжаление бяха забелязани и отрицателни коментари за такъв продукт. Те са свързани главно с висока цена в сравнение със смеси от други производители..

Кърменето на бебето е щастие! Но не всички майки намират тази задача за осъществима. Сместа "Нутрилон ферментирало мляко 1" ще бъде отличен заместител на естественото хранене и ще помогне за решаването на много проблеми с дисфункцията на тялото.

Нутрилон Ферментирало мляко 1 - инструкции за употреба

Нутрилон Ферментирало мляко е балансирана ферментирала млечна смес, произведена чрез ферментация със специално подбрана ферментация. Може да се използва при умерена лактазна недостатъчност, през периода на възстановяване след остри чревни инфекции, с леки функционални нарушения на храносмилането, нестабилни изпражнения, намален апетит. Ферментиралото мляко Нутрилон може да се използва в комбинация с кърмата.

Клинични проучвания са доказали, че ферментиралото мляко с нутрилон подобрява храносмилането и поддържа здравата чревна флора.

Ферментиралото мляко Nutrilon 1 е създадено, за да отговори на нуждите на децата от раждането.

Състав
Обезмаслено мляко, деминерализирана суроватка, смес от растителни масла (палмово, рапично, кокосово, слънчогледово), малтодекстрин, лактоза, соев лецитин, минерали, витаминен комплекс, микроелементи, таурин, закваска (млечнокисели бактерии, бифидобактерии, инозитол), холин.

Хранителната стойност *

Име на индикатора, единици рев.На 100 ml готова смес
Протеин, g1.4
Казеин / суроватъчен протеин,%50/50
Мазнини, g3.1
Зеленчукови, g3.1
Линолова киселина, mg521
α-линоленова киселина, mg51
Въглехидрати, ж8
Лактоза, g5.2
Нишесте, g
Малтодекстрин, g2.8
Минерални вещества, g0,3
Натрий (Na), mg19.
Калий (K), mg69
Хлориди (Cl), mg40
Калций (Са), mg40
Фосфор (P), mg33
Магнезий (Mg), mg4.6
Кола1,2
Желязо (Fe), mg0,79
Цинк (Zn), mg0,48
Мед (Cu), μg43
Манган (Mn), μg6.6
Селен (Se), μg1.4
Йод (I), μgединадесет
Витамини
Витамин А, μg-RE55
Витамин D3, μg1.1
Витамин Е, μg-TE0,5
Витамин К1, μg6.6
Витамин В1, μg51
Витамин В2, μg132
Ниацин, mg0.7
Пантотенова киселина (В5), mg0,383
Витамин В6, μg78
Фолиева киселина, mcg12
Витамин В12, μg0,25
Биотин, mcg2.9
Витамин С, мг6.6
Инозитол, mg5.3
Холин, mgединадесет
Карнитин, mg0.86
Таурин, mg4.8
Енергийна стойност, kcal (kJ)66 (275)
Осмоларност, mOsm / kg260
* Стойностите могат да варират в допустимите граници.

Метод за готвене
За да се получат 100 ml от разтворената смес, разредете 3 лъжички прах (13,2 g) в 90 ml преварена вода при температура 37 ° C.
Една лъжичка съдържа 4,4 g суха смес.

Диаграма за хранене (освен ако не е посочено друго):

Възраст на дететоБрой хранения на денОбем вода, млБрой мерителни лъжици
0-14 дни6-7903
3-8 седмици6-71204
2 месеца6150пет
3 месецапет1806
4 месецапет1806
5 месеца4-52107
От 6 месеца3-42107

Формуляр за освобождаване
Опаковка: Метална кутия 400гр.

Период на съхранение
24 месеца в херметически затворена опаковка. След отваряне на опаковката продуктът се съхранява не повече от 3 седмици.

Произведени и опаковани
В завода (229) "Milupa GmbH" Schleyerstr. 4, 36041 Fulda (Германия).
(41) NUTRICIA Cuijk B.V. Grotestraat 91, 54 31 DJ Cuijk (Холандия)
(вижте опаковката за маркировката на производителя)

Вносител
LLC "Nutricia" Русия, 143500, Московска област, Истра, ул. Москва, 48.

Nutrilon® Ферментирало мляко 1

Консервна кутия 400 g

Ферментирала млечна смес за хранене на деца с функционални храносмилателни разстройства. От 0 месеца.

Nutrilon® Ферментирало мляко 1

Ферментирала млечна формула за диетично терапевтично и превантивно диетично хранене за бебета от раждането.

Преди да използвате сместа, консултирайте се със специалист.

За продукта

Сместа от ферментирало мляко Nutrilon® е предназначена за хранене на малки деца с функционални храносмилателни разстройства като колики, метеоризъм, както и за предотвратяване на риска от развитие на тези състояния..

Кога се използва ферментирало мляко Nutrilon® 1?

Кърмата е най-доброто хранене за малки деца.

Ферментиралото мляко Nutrilon® 1 се използва за смесено / изкуствено хранене на бебета с чувствително храносмилане за естествено подобряване на храносмилането, когато майката има липса на кърма или не може да кърми. Nutrilon® ферментирала млечна смес 1 може да се използва непрекъснато като единствена смес.

Хранителната стойност

Щракнете, за да изтеглите хранителна информация.

Състав

Смес от растителни масла (палмово, рапично, кокосово, високоолеиново слънчогледово масло, слънчогледово масло, масло от Mortierella alpina), деминерализирана суроватка, обезмаслено мляко, малтодекстрин, лактоза, суроватъчен концентрат, сух суроватъчен протеинов концентрат, минерали, рибено масло, витамин комплекс, емулгатор соев лецитин, холин, таурин, инозитол, стартерна култура (термофилен стрептокок, бифидобактерии), L-триптофан.

Съхранение

Съхранявайте неотворени буркани при температури от 0 до +25 градуса и относителна влажност не повече от 75%.

Съхранявайте отворения буркан плътно затворен на хладно и сухо място, но не в хладилник..

Влажността на въздуха в хладилника може да надвишава препоръчаното ниво. В резултат на това сместа може да се навлажни, както и да поеме миризми и микрофлора на продукти, които се намират в хладилника до сместа..

Използвайте съдържанието на отворен буркан в рамките на три седмици.

За да съхранявате сместа, трябва да изберете място, доколкото е възможно от брашно и зърнени продукти, за да избегнете заразяване на бебешки храни от насекоми.

Фирмата може да гарантира безопасността на качеството на бебешката храна, само ако са спазени всички условия за съхранение и приготвяне на продуктите. Ако тези условия са нарушени, са възможни отклонения от стандартите за безопасност, което може да доведе до влошаване на здравето на детето..

Метод за готвене

Измийте ръцете си и стерилизирайте бутилката и зърното.

Кипяща вода. Охладете го до 40 ° C.

Измерете точното количество вода според таблицата за хранене и налейте в стерилизирана бутилка. Не използвайте повторно преварена вода.

Не забравяйте да използвате приложената мерителна лъжица. Третирайте доставената мерителна лъжица с вряща вода и я изсушете. Отстранете купчината суха смес с гърба на ножа.

Добавете точния брой мерителни лъжици от сместа към водата. Добавяйки повече или по-малко от посоченото в инструкциите, количеството формула може да навреди на здравето на вашето дете.

Затворете бутилката и разклатете добре, докато сместа се разтвори напълно. Отстранете капачката и поставете зърно върху бутилката.

Проверете температурата на сместа от вътрешната страна на китката (37 ° C).

Маса за хранене

За деца, хранени с адаптирано мляко (ако няма други препоръки от специалисти):

Възраст на дететоБрой хранения на денОбем вода, млБрой мерителни лъжици
0-14 дни6-7903
3-8 седмици6-71204
2 месеца6150пет
3 месецапет1806
4 месецапет1806
5 месеца4-52107
От 6 месеца3-42107

100 ml ферментирало мляко Nutrilon® 1 = 90 ml вода + 3 лъжички суха смес

1 лъжичка = 4,4 g суха смес

Колко бебе е хранено зависи от много фактори, включително възрастта, теглото и апетита на бебето. Нашата таблица предоставя препоръки относно честотата на хранене на дете с адаптирано мляко в зависимост от неговата възраст. Разбира се, това са само груби препоръки. Те ще бъдат различни за недоносени бебета или бебета, родени с ниско тегло при раждане..

Важно!

Приготвяйте ястия непосредствено преди ядене!

Не използвайте остатъци от храна за последващо хранене!

Не загрявайте сместа в микровълнова фурна, за да избегнете образуването на горещи бучки от сместа.

Спазвайте стриктно препоръките за количеството на сместа по време на приготвянето и не добавяйте нищо към приготвената смес.

Новата смес трябва да се въвежда в диетата на детето постепенно. Консултирайте се със специалист, преди да представите продукта. Ако имате някакви допълнителни въпроси, моля, свържете се с Nutriclub Mom Expert Line.

Преминаване от една смес към друга

Храносмилателната система на бебето отнема време, за да се адаптира към усвояването на нова млечна формула - възможно е активността на някои ензими, скоростта на обработка на компонентите на сместа да се промени, естеството на изпражненията също се променя.

Давайте много малки количества от всяка нова кърма за кърмачета. Пригответе стара и нова смес в различни контейнери и разбъркайте непосредствено преди хранене в една бутилка.

С увеличаване на количеството на новата формула, обемът на обичайната формула намалява. Така храносмилателната система на бебето постепенно ще се "научи" да усвоява новия продукт, вашето бебе постепенно ще свикне с новия вкус.

Освен това ще можете адекватно и навреме да оцените реакцията на бебето към новата млечна формула.

Период на въвежданеКоличество смес за 1 доза, mlМножество рецепцииКоличество на ден, мл
1-ви дентридесет1тридесет
2-ри дентридесет2-360-90
3-ти дентридесет5-6150-180
4-ти ден605-6300-360
5-ти ден1005-6500-600
6-ти ден1505-6750

Въвеждането на нова формула е важен момент в храненето на бебето и за да бъде то успешно и не пропускате нищо, не забравяйте да се консултирате със специалист по този въпрос

Ферментирала млечна смес Nutrilon 1 400g за 0 месеца

Цените на онлайн магазините могат да се различават от цените на магазините на дребно

Всички продукти на марката Nutrilon

За продукта

Суха млечна смес, адаптирана "Нутрилон Ферментирано мляко 1".

За хранене на деца от раждането.

 • Подобрява храносмилането
 • За деца с чувствително храносмилане

Ферментирало мляко с нутрилон

Правилното хранене от първите месеци от живота е в основата на здравето и развитието на бебето в продължение на много години. Както знаете, кърменето е най-доброто за бебето, но когато кърмата не е достатъчна, правилната адаптация за кърмачета ще помогне да се осигурят на бебето необходимите хранителни вещества - за здраве и правилно развитие.

Поради незрялостта, храносмилателната система на децата през първата година от живота не винаги лесно смила протеини и млечна захар (лактоза), което може да доведе до дискомфорт от страна на храносмилателната система на бебето.

Нутрилон Ферментирало мляко 1 е адаптирана ферментирала млечна смес, получена чрез ферментация, използвайки специално подбран бактериален щам. Незрелата храносмилателна система на детето лесно се справя с храносмилането на такъв продукт, а естествените ензими спомагат за по-доброто усвояване на лактозата, като по този начин намаляват коликите. В същото време нивото на киселинност на сместа е близко до това на майчиното мляко, което осигурява нейната физиология..

Клиничните проучвания показват, че ферментиралото мляко с нутрилон подобрява храносмилането и подпомага растежа на полезната микрофлора в червата. Освен това дългогодишният опит в употребата на ферментирали млечни продукти доказва тяхната ефективност при предотвратяване на чревни инфекции и подобряване на храносмилането. Ферментиралите млечни продукти са важна част от диетата на детето, според препоръките на експертите..

ВАЖНО:

 • Кърменето е за предпочитане за хранене на малки деца.
 • Нутрилон се използва като заместител на кърмата, когато кърменето не е възможно.
 • Преди да използвате сместа, консултирайте се със специалист.
 • Неспазването на инструкциите за приготвяне и съхранение на формулата може да навреди на здравето на детето.
 • Никога не оставяйте бебето си само докато се храни.
 • За бебешка храна.
 • Не е разрешено да се назначава на деца, които са алергични към който и да е компонент на продукта.

ВНИМАНИЕ:

 • Приготвяйте ястия непосредствено преди ядене!
 • Не използвайте остатъци от храна за последващо хранене!
 • Не загрявайте сместа в микровълнова фурна, за да избегнете образуването на горещи бучки от сместа.
 • Спазвайте стриктно препоръките за количеството на сместа по време на приготвянето и не добавяйте нищо към приготвената смес.
 • Новата смес трябва да се въвежда в диетата на детето постепенно. Ако имате някакви допълнителни въпроси, моля, свържете се с Nutriclub Mom Expert Line.

СЪХРАНЕНИЕ:

 • Съхранявайте неотворени буркани при температури от 0 ° до 25 ° С и относителна влажност не повече от 75%.
 • Съхранявайте отворения буркан плътно затворен на хладно и сухо място, но не в хладилник..
 • Използвайте съдържанието на отворен буркан в рамките на три седмици.

СЪСТАВ:

Обезмаслено мляко, деминерализирана суроватка, смес от растителни масла (палмово, рапично, кокосово, слънчогледово), малтодекстрин, лактоза, соев лецитинов емулгатор, минерали, витаминен комплекс, микроелементи, таурин, стартерна култура (млечнокисели бактерии), бифидобактерии и.

Ферментирал млечен нутрилон

Потребителски коментари

Пием нан ферментирало мляко. Не помага. Така че се качим на всеки три дни, но коремът е спрял да боли.

NAS optipro плюс ферментирало мляко?

Бяхме много недоволни от ферментиралото мляко. Бучки. Разбъркайте смокините и всъщност не харесвате малките

Още не сме били там... при каква температура развъждаме? Освен това ми беше удобно, не вкусно, и на такива бучки

В това, което тя не е отглеждала.
Комфортът и премията на Nutrilon са добри. Ферментирало мляко бъде.
Като цяло всички те не са вкусни)

Най-много харесвам премиум сладки))))

И трите - комфортно, първокласно и ферментирало мляко на вкус сухо. На вкус е като не. Изобщо не е сладко)

НЕ сутрин и НО през нощта. през деня давам заместващо едно хранене.моето веднага изпомпва.по-добре давайте постепенно, част от обичайното и част от ферментиралото мляко.синът ми не е алергичен и веднага дадох около 50/50.и на следващия ден напълно кисело мляко.

имахме и запек, тъй като дадох кисело мляко, веднага започна да кака

От колко време сте запек? И защо? Имахме дисбиоза по време на кампанията, както казват лекарите, пием хилак форте, даваме вода, сменихме сместа от комфортна на премиум, мисля, че вечер да даваме ферментирало мляко в предпоследното хранене и как дадохте?

Благодаря ви много, ще се опитаме да дадем по-късно, вече съм закупил ферментирало мляко, но засега се страхувам да дам само вчера сме преминали от комфорт към премиум

Не знам защо.. може би заради промяната в сместа. По това време ядохме друга и преминахме към Нутрилон.

честно, дори не помня колко запек беше. той беше на 2 месеца.. но тогава те бяха износени.

Имаме едно и също нещо за месец запек.

Първо имаме колики, след това запек, после обрив по лицето. Мислихме за алергия, преминахме тестовете, но се оказа, че чревният тракт все още не е бил усвоен, взехме лекарството и всичко изчезна. Може би заради него имаше запек. но киселото мляко наистина ни помага, как да се храним веднага е страхотно)

Имаме запек от месец, а наскоро обрив по лицето ми, греша от алергия на прах по бузите, сега си помислихте, че е същото?

Да, мислех, че алергията не изчезва. и отиде при алерголога за изследвания.

Днес дадох ферментирал млечен нутрилон вместо едно хранене, докато мълчах.

помага.Давам веднъж на ден.

Вечер или сутрин? Съчетавате ли го с премиум? И ако пием първокласно, докато все още трябва да въведем ферментирал млечен нутрилон веднага или също постепенно?

Стол веднъж на ден

KM трябва да се дава всеки ден в предпоследното хранене! Почиства и подхранва с бактерии

Благодаря ти! Имали ли сте запек? Той може да помогне?

Nutrilon млечни формули

Избрани продукти 28 от 250

Нови отзиви

Бибикол Nenny Classic Milk формула на основата на козе мляко от раждането 800 g

Добра реклама за тази смес! Загуба на пари! Не препоръчвам, преди да купите тази смес, помислете 100 пъти, защото след тази смес детето не иска да премине към други, а ползите от тази смес са 0.

Nutrilon Antireflux суха смес от раждането 400 g

Необичайно гъста смес, бебето яде по-дълго от обикновено. Но тя се справи със задачата - елиминира обилната регургитация незабавно, веднага след първата доза! Освен това коликите изчезнаха в допълнение!

Kabrita Млечна формула за удобно храносмилане Kabrita 1 Gold 800 g

Сега ще ви кажа защо все същата Кабрита? Първо, то се основава на козе мляко, всички знаем от детството, че е по-здравословно и по-лесно смилаемо за разлика от кравето мляко. На второ място, съставът на тази смес е за похвала. В тази смес НЯМА палмово и рапично масло, което означава, че няма да има проблеми с изпражненията, което всъщност е важно за нас)) Развежда се бързо и лесно, без образуване на бучки и пяна. Хлапето го прие добре, изяде го с удоволствие, не създаде проблеми с корема, дори подобри състоянието си. Коликите вече не ни притесняват, като цяло се появиха във всички отношения.

Kabrita Milk формула за удобно храносмилане Kabrita 2 Gold 800 g

Сместа много ми хареса. но трябва да се има предвид, че сместа трябва да се въвежда постепенно.. разредена една лъжица. и се увеличава всеки ден. детето има други смеси от хумана, нан и още няколко германски местни жители, всички те предизвикаха запек.. този е добре. Вкусен като сладолед, отличен състав.

Kabrita 1 GOLD Смес от козе мляко 0-6 месеца 800 гр

От 2 седмици започнах да давам тази смес, няма проблеми с изпражненията, тя е вкусна, идеална, бих казал, но след месец ни поръсиха, педиатърката каза на сместа, сега се измъчваме в търсене на нова, не сме намерили ((((

Nutrilon предлага 4 вида млечни формули и всички те са в нашия онлайн магазин:

 • Премиум за здрави деца;
 • "Комфорт", "Antireflux", "Без лактоза" и "Ферментирало мляко" за бебета със склонност към запек, колики и регургитация;
 • "Хипоалергенни", "Аминокиселини", "Пепти гастро" за деца в риск от развитие на алергии и нарушена чревна абсорбция;
 • PRE 0 и PRE 2 за недоносени и бебета с ниско тегло.

Докато Nutrilon се счита за първокласна марка детска храна, цените на заместителите на мляко за здрави бебета са достъпни за семейства с всички доходи. Но смесите от хипоалергенна и диетична линия са с 10-30% по-скъпи поради подобрения състав. Протеините в такива продукти се подлагат на дълбока хидролиза, поради което сместа се абсорбира по-добре и не предизвиква алергични реакции.

Млечните формули с нутрилон за новородени и бебета до 6 месеца са означени с цифрата „1“ в името. От шест месеца бебешката храна трябва да се коригира, като се има предвид появата на зъби, рязко повишена умствена и физическа активност. За деца на тази възраст Nutricia произвежда линия от сухи млечни смеси "2". Освен храната за новородени, тези продукти трябва да се избират според препоръчаната от лекаря серия (хипоалергенни, диетични и др.).

Хранително нутрилоново ферментирало мляко 1

Хранене нутрилон ферментирало мляко 1 млечна смес 400гр

Хранително нутрилоново ферментирало мляко 1 400г

Хранене нутрилон ферментирало мляко 1 млечна смес 400гр

Хранене нутрилон ферментирало мляко 1 смес с пребиотици 350гр

Хранене нутрилон ферментирало мляко 1 смес с пребиотици 800гр

Аналози от категорията Бебешки млечни млека

Similac антирефлуксна смес 0+ 375g

Abbott (Дания) Лекарство: Similac

Nannie класически микс 400гр

Dayri Goat Cooperative (Нова Зеландия) Лекарство: Nannie classic

Nanny 1 смес на основата на козе мляко с пребиотици (0-6 месеца) 400гр

Дайри кози кооператив (Нова Зеландия) Образец: бавачка 1

Nanny 3 смес на основата на козе мляко с пребиотици (12 + месеца) 400гр

Дайри кози кооператив (Нова Зеландия) Образец: Няня 3

Dp neocate lcp суха смес за бебета до 12 месеца 400g

Аналози от категорията Бебешка храна

Бебешка каша без млечни каши 200гр

DP каша мамако 5 зърнени храни 6+

Heinz нискоалергична царевична каша 5+ 200гр

Хайнц (Русия) Подготовка: Хайнц

Овесена каша Bibikasha с козе мляко 5+ 250гр

Topfer GmbH (Германия) Приготвяне: Bibikasha

Nestle каша без мляко елда 200гр

Nestle (Русия) Подготовка: Nestle

Инструкции за употреба Нутрилон ферментирало мляко 1

Състав и форма на освобождаване

 • Смес от растителни масла (палмово, рапично, кокосово, високоолеиново слънчогледово масло, слънчогледово масло, масло от Mortierella alpina), деминерализирана суроватка, обезмаслено мляко, малтодекстрин, лактоза, суроватъчен концентрат, сух суроватъчен протеинов концентрат, минерали, рибено масло, витамин комплекс, емулгатор соев лецитин, холин, таурин, инозитол, стартерна култура (термофилен стрептокок, бифидобактерии), L-триптофан.

Характеристика

Ферментиралото мляко Nutrilon 1 се използва в храненето на здрави бебета и малки деца с чувствително храносмилане за естествено подобряване на храносмилането в случай на липса на кърма при майката или липса на възможност за кърмене. Сместа може да се използва непрекъснато като единствена смес.

Показания за употреба Ферментирало мляко с нутриция нутрилон 1

За хранене на малки деца с функционални храносмилателни разстройства, като колики, метеоризъм, както и за предотвратяване на намаляване на риска от развитие на тези състояния.

 1. Държавен регистър на лекарствата;
 2. Анатомична терапевтична химическа класификация (ATX);
 3. Нозологична класификация (ICD-10);
 4. Официални инструкции от производителя.

Цени на ферментирало мляко Nutricia нутрилон 1 в аптеките в Москва

Форма на освобождаване: Хранително нутрилоново ферментирало мляко 1 смес от мляко 400g

Избор на Nutrilon микс за вашето бебе

Оригиналната смес Nutrilon е висококачествен заместител на кърмата, който включва естествени съставки, необходими за пълноценния растеж и развитие на бебето. Гамата от детски храни Nutrilon включва много разновидности на заместители, насочени към бебета с различни нужди и специфики (възрастова категория, телесно тегло, наличие на патологии). Статията разглежда подробно сместа Нутрилон, видовете, компонентите, нюансите в готвенето и храненето.

Производител

Производителят на мляко Nutrilon на прах е холандска компания Nutricia. Компанията основава производството си върху използването на иновативната система Immunoforthis. В резултат съставът на смесите Nutrilon елиминира различни патологии на функционирането на органите на храносмилателната система..

Сместа Nutrilon, поради съставния си състав, осигурява нормален сън на бебето, правилното наддаване на тегло и пълно развитие. Формули за новородени Nutrilon е адаптирана допълваща храна, съставните компоненти до голяма степен доближават формулите до естествената структура на майчиното мляко.

Въз основа на резултатите от дългосрочни изследвания в областта на изкуственото хранене на бебета, със съдействието на педиатри, диетолози, неонатолози е разработен иновативният комплекс Pronutra, който формира основата на сухи бебешки заместители Nutrilon.

Предимства и недостатъци

Референтното хранене за новородено е майчиното мляко; всеки заместител не може да го замести напълно. Смесите във всеки случай ще имат както положителни, така и отрицателни страни. Формулата Nutrilon за новородени отговаря на най-модерните изисквания за заместителите на кърмата.

Предимства на Nutrilon смеси:

 • включват комплекс от природни елементи (биологично активни компоненти), които осигуряват пълен растеж и развитие на малкото дете;
 • ниската осмоларност на продуктите не натоварва развиващата се отделителна система на детето;
 • извършва профилактика на повечето патологии;
 • това е пълноценен хранителен продукт (съдържа същото количество протеини, мазнини, лактоза, като майчиното мляко в различни периоди на хепатит В), осигуряващо здравето на бебето от момента на раждането до тригодишна възраст;
 • смеси от марката Nutrinol се препоръчват за използване от Министерството на здравеопазването на Русия;
 • широка гама от специални продукти, които осигуряват ефективно лечение на специфични детски патологии;
 • всички продукти с марка имат гаранция за качество, потвърдена от международни сертификати;
 • майките отбелязват значително подобрение във функционирането на храносмилателната система при деца, след започване на употребата на продукта, изчезването на колики;
 • заместителите са признати за най-добрите продукти от много страни;
 • всички продукти след производството се подлагат на многократни проверки на качеството в различни изследователски лаборатории;
 • висококачествени европейски суровини се произвеждат в Европа по европейска технология.
 • развита мрежа от дистрибутори на маркови продукти.

Недостатъци на смеси Нутрилон:

 • някои родители отбелязват лоши вкусови характеристики на продукта и неприятна миризма;
 • продуктът не се разтваря добре при контакт с вода, образува много бучки;
 • заместителят не съдържа пробиотици, има дискусии за този компонент;
 • сместа съдържа двусмислени компоненти - кокосово и палмово масло, отрицателният ефект на тези вещества не е доказан;
 • цената на продукта го прави непосилен за някои потребители (варира от 340 до 1990 рубли).

Обобщавайки, можем да кажем, че заместителите на кърмата под марката Nutrilon са отличен продукт за хранене на малки деца. Преди да изберете и закупите смес обаче, консултирайте се с педиатър, който знае характеристиките на вашето мъниче, лекарят, ако е необходимо, ще може да коригира избора на сместа.

Произвежда се широка гама от смеси Нутрилон, те са фокусирани върху бебета от раждането до 3-годишна възраст. Следните категории заместители на кърмата се произвеждат под марката Nutrilon:

 1. Класически смеси, съставният им състав е идеален за здрави деца и бебета. Това балансирано хранене в съответствие с възрастовата група на детето ще осигури пълния му растеж и навременно развитие:
 • Премиум 1, 2;
 • Юноши 3, 4.
 1. Хипоалергичен. Днес броят на страдащите от алергии бързо се увеличава, както сред възрастните, така и сред децата. Понякога дори заместителите на млечна основа могат да провокират алергична реакция в тялото на неформираното дете. За тези бебета Nutrilon разработи специални продукти - линия хипоалергенни заместители на млякото:
 • Хипоалергенни 1, 2;
 • Аминокиселини;
 • Пептична алергия;
 • Пепти Гастро.
 1. Ферментирало мляко и специални смеси. Ферментиралите млечни добавки съдържат специални бактерии, те имат положителен ефект върху микрофлората на чревната лигавица. Също така, в допълнение към класическите опции, Nutrilon произвежда редица специални смеси. Те ви позволяват да задоволите специалните хранителни нужди на бебета с патологии с функционирането на храносмилателната система:
 • Комфорт 1, 2;
 • Ферментирало мляко 1, 2;
 • Без закъснение;
 • Антирефлукс.
 1. Съдържащи пребиотици. Такива допълващи храни са насочени към преждевременно родени бебета или бебета с проблем с поднормено тегло, чиято имунна система е потисната. Специалните компоненти допринасят за бързото възстановяване на силата и нормалното развитие:
 • Преди 0, 1.

Nutrilon Premium 1, 2 и Junior 3, 4

Превантивните продукти са фокусирани върху предотвратяването на патологии и лечението на първоначалните им форми.

Въз основа на коя възрастова група е фокусирана класическата версия на сместа, Nutrilon Premium и Nutrilon Junior са разделени в следните категории:

 • Нутрилон 1 - за бебета от раждането до 6 месеца;
 • Нутрилон 2 - за хранене на бебета на възраст от 6 до 12 месеца;
 • Нутрилон 3 - мляко, фокусирано върху малки деца от 12 до 18 месечна възраст;
 • Нутрилон 4 - мляко, което отговаря на нуждите на малки деца от 18 до 36 месечна възраст.

Тази маркировка присъства на всички продукти с марката Nutrilon, което улеснява много определянето на правилния тип заместител на кърмата. Освен това, всяка група смеси максимално задоволява хранителните нужди на бебетата на определена възраст, допълващите храни се балансират от съответния състав на състава.

Продуктите на марката се произвеждат в контейнери от 400 или 800 грама, а сместа Nutrilon от 0 до 6 месечна възраст в 350-грамова картонена опаковка. Такъв контейнер дава възможност да го държите с една ръка, без да се страхувате от подхлъзване. Цикълът на приготвяне на сместа е организиран възможно най-ефективно и последователно.

Дори при силен наклон на контейнера със сместа, той не се разлива, тъй като формата осигурява ограничител на ъгъла. Към продукта е включена специална лъжица, която се фиксира в опаковката на опаковката със специална скоба, като по този начин едновременно с отварянето на кутията се отстранява специална лъжица. Този подход елиминира необходимостта от постоянно търсене на лъжица вътре в буркана..

Нека разгледаме по-подробно съставните компоненти на класическите смеси:

 1. Протеинов компонент. Смес от Нутринол от 0 до 6 месеца и "последващи" - най-постоянният в компонентния състав на кърмата. Нутриноловата смес от 0 до 6 месеца е силно адаптирана по отношение на протеиновия състав, който се осигурява от по-високо съдържание на суроватъчни протеини, в сравнение с казеин - пропорционално съдържание на компоненти 60/40. Premium 2 е по-малко адаптиран, пропорционален състав на суроватъчните протеини, в сравнение с казеина - 50/50. Junior 3, 4 всъщност не са класифицирани като заместители на кърмата, това отразява съставния състав на тези продукти. Така че има повече казеинови протеини, отколкото суроватъчните протеини (65/35), което е сравнимо с обикновеното мляко. В резултат на това Junior 3, 4, както и продукти, подобни на тях по отношение на техния състав, се наричат ​​бебешко мляко. При формирането на желания пропорционален състав на протеини от суроватка и казеин има три подхода:
 • деминерализация на суроватка;
 • обезмасляване на редовно краве мляко;
 • използвайки екстракт от суроватъчен протеин.

Във всички подходи оригиналната суровина е краве мляко, което е много различно от майчиното мляко на кърмачка. Производителят, като взема предвид тази характеристика, обогатява продукта с жизненоважни аминокиселини (таурин и L-триптофан), като тези компоненти не се произвеждат независимо от развиващото се тяло на новородено, но тялото се нуждае от значително количество такива компоненти. Junior 3, 4 са обогатени само с таурин, компонентът е важен за бебето дори след навършване на 12-месечна възраст, това вещество е отговорно за нервната и мускулната системи.

 1. Въглехидратни компоненти. В допълнение към Premium 2, всички смеси от тази линия Nutrilon не съдържат малтодекстрин. Наличието на компонента в заместителите не засяга качествените характеристики на допълващите храни. Компонентът се приема перфектно от тялото на детето, не образува привързаност към сладкишите при бебетата. Обикновено веществото се добавя към допълващи храни, за да се създаде по-дълго усещане за ситост у мъника, което допринася за по-дълги интервали между храненията. Това определя присъствието на компонент в следващите заместители (след като детето навърши шест месеца).
 2. Мастни компоненти. Премиум 1, 2 са обогатени с растителни масла, рибено масло, едноклетъчно гъбено масло. Всеки мастен компонент е неразделна част от мастния комплекс и те заедно доближават допълнителните храни до майчиното мляко. Палмитиновата киселина се доставя в достатъчно количество заедно с палмовото масло, което съдържа най-голямо количество от всички растителни масла. Премиум 1, 2 допълнително обогатява рапично, кокосово и слънчогледово масло. Тези компоненти образуват необходимото количество линолова и α-линолова киселини. Рибеното масло осигурява докозахексаенова и ейкозапентанова киселини. Такива вещества се произвеждат от организма, но в малки количества, което налага приема им отвън. Наличието на ейкозапентаенова киселина гарантира предотвратяването на кожни патологии.
 3. Други вещества. Заместителите на нутрилон са обогатени с пребиотици, фруктоолигозахариди, нуклеотиди, витамини и минерали. GOS и FOS в допълващите храни изпълняват незаменими функции:
 • те образуват полезна микрофлора на чревната лигавица;
 • стимулират имунитета;
 • намаляване на вероятността от инфекциозни патологии и алергии;
 • образуват меки, систематични изпражнения.

Premium 1, 2 съдържа нуклеотиди, бебешкото мляко Junior 3, 4 не съдържа такива вещества.

Те са основата за образуването на ДНК и РНК, като се образуват по определен начин, те са място за съхранение на генетичен материал. Друга важна функция на тези компоненти е натрупването на енергия, необходима за нормалното функциониране на телесните клетки. Нуклеотидите се произвеждат независимо, но липсата им се усеща по време на патологични процеси в организма, както и при ускорено развитие.

Независимото производство на нуклеотиди от тялото изисква значителни енергийни разходи. Следователно, малкото дете, по време на формирането на тялото, се нуждае от допълнителното им навлизане в тялото заедно с допълнителни храни. Наличието на тези компоненти в допълващите храни осигурява нормален набор от малко телесно тегло, отговаря за пълното физическо и интелектуално развитие на бебето. Когато малкото дете навърши 12-месечна възраст, присъствието на такива компоненти в допълващите храни няма смисъл.

Заместителите под марката Premium и Junior са единствените допълващи храни, които съдържат ARA, DHA, EPA заедно - тези вещества имат положителен ефект върху нормалното функциониране на мозъка и зрението.

Nutrilon Hypoallergenic 1, 2

Заместителят е предназначен за хранене на малки деца, склонни към алергични реакции. Прилагайте Hypoallergenic 1 от раждането до една година. Сместа има уникален комплекс Pronutra +, непълно хидролизиран кравешки протеин (степента на протеинова хидролиза е по-висока, отколкото в Comfort).

Сместа съдържа хранителна добавка E 472 s (лимонена киселина под формата на естер), използва се като структурен стабилизатор на крайните допълващи храни. Разрешено е да се използва в заместители, съдържащи частично разцепен кравешки протеин, аминокиселина, но не повече от 9 грама на литър готови фуражи. Hypoallergenic 2 съдържа нишесте на основата на царевица.

Такъв състав осигурява лесно възприемане на храната от тялото и значително намаляване на вероятността от алергична реакция. Експертите препоръчват, когато член на семейството е склонен към алергии, не експериментирайте и започнете да захранвате малкото дете с хипоалергенен заместител..

Нутрилон аминокиселини

Заместителят на кърмата е насочен към хранене на малки деца, които са склонни към тежки алергии към кравешки протеини, соя, други хранителни алергии, в случай на синдром на малабсорбция. Заместителят недвусмислено премахва вероятността от алергии към протеини от краве мляко и соя, тъй като тези компоненти са напълно изключени от продукта.

Протеинът се заменя с комплекс от аминокиселини. Техният пропорционален състав е подбран по такъв начин, че работата на ензимите да бъде изключена - те се възприемат директно от тялото на трохите. Аминокиселините са податливи на окислителни процеси, това определя наличието на приемливи антиоксиданти в продукта: Е 304 (аскорбил палмитат), Е 307 (алфа-токоферол), Е 306 (токоферолов комплекс). Включва хранителен компонент E 472 s (лимонена киселина в естерна форма) - използва се като структурен стабилизатор на крайните допълващи храни.

Лактозата се заменя с глюкозен сироп, по-лесно е за възприемане от организма. Мастният състав е представен от кокосово, слънчогледово, рапично масло. Продуктът съдържа слънчогледово масло с високо съдържание на олеинова киселина, както и масла от водорасли, съдържащи голямо количество докозахексаенова киселина. Отрицателните страни на сместа включват повишена осмоларност - около 340 mOsm / kg.

Нутрилон пептична алергия

Такъв продукт е насочен към малки деца с отхвърляне на кравешки протеин, с прости и умерени форми на алергични реакции. Нарушената чревна абсорбция и антропният дерматит също бързо се елиминират с тази смес. Суроватъчният протеин се използва вместо казеинов протеин в заместители, така че количеството лактоза се намалява с повече от 50%.

Продуктът е обогатен с малтодекстрин, пълен комплекс от вещества, които осигуряват нормалното развитие на бебето. Лактозата в сместа се съдържа в по-малко количество, отколкото в линията Nutrilon от смеси, ориентирани към малки деца без патологии.

Потребителите, които използват Pepti Allergy, отбелязват лекотата на възприемане на заместителя от тялото, ефективно елиминиране на симптомите на алергични реакции. Pepti Allergy Substitute е подходящ за бебета от раждането до 12-месечна възраст. Недостатъците на заместителя включват промяната в цвета на изпражненията в зелено, което е свързано с наличието на протеин в хидролизирана форма. Същият компонент образува горчивия вкус на сместа. Сместа съдържа хранителна добавка E 472 s.

Нутрилон Пепти Гастро

Заместителят на кърмата се използва за малки деца с отклонения в способността за чревна абсорбция и вродени хранителни алергии. Продуктът съдържа хидролизиран суроватъчен протеин, което значително намалява вероятността от алергична реакция.

Триглицеридът със средна верига на заместителя не означава излагане на панкреатични ензими, той се възприема директно от тялото на бебето. Това е от съществено значение в случай на нарушение на абсорбционния капацитет на червата, тъй като при малко количество липаза мастните компоненти не се разграждат и следователно не се възприемат от тялото на мъника.

Съставът е обогатен с рапично, слънчогледово, палмово масло, рибено масло и специални масла. Допълнителните храни не включват лактоза; глюкозният сироп я замества. Отбелязва се наличието на приемлива хранителна добавка Е 472 s. Негативната страна на използването на заместител е зеленикаво изпражнение, което е свързано с наличието на хидролизиран протеин в продукта.

Nutrilon Comfort 1, 2

Сухите заместители на млякото Комфорт 1, 2 са фокусирани върху храненето на бебета от момента на раждането (1 - 6 месеца, 2 - до 12-месечна възраст). Експертите не препоръчват допълващи храни за постоянна употреба, трябва да се въвеждат при колики и запек, други нарушения на функциите на храносмилателната система на бебета до 12 месеца.

Допълнителните храни са идеално балансирани по отношение на съставния състав. Наличието на протеин в хидролизирана форма и бета-палмитинова киселина помага за нормализиране на изпражненията, премахване на дискомфорта в чревната област. Заместителят съдържа модифицирано палмово масло, помага за премахване на нарушения на изпражненията, свързани с натрупването на тежки калциеви соли, присъстващи в палмитиновата киселина в тялото на малкото дете. Нишестето увеличава плътността на готовата допълваща храна, спомага за намаляване на честотата и броя на повръщането.

Малко количество лактоза, елиминира образуването на газове, колики и метеоризъм, възникващи от дефицит на лактаза. Заместителят има не най-приятните вкусови характеристики (лек горчив вкус), което е свързано с компонентите, които съставляват продукта. За по-лесно възприемане на допълващите храни от малки деца, в състава му се въвежда лека форма на глюкозен сироп. В сравнение с класическите възможности за заместване, Nutrilon Comfort е много по-лесен за възприемане от организма. За да се елиминира прекомерният рефлекс на гърлото, помага по-плътната консистенция на готовите допълващи храни.

Нутрилон Ферментирало мляко 1, 2

Ферментирали млечни продукти 1, 2 (1 - 6 месеца, 2 - до 12-месечна възраст) помагат за подобряване на храносмилането, поддържат нормална микрофлора на чревната лигавица. Съставът им е максимално близък до майчиното мляко, което премахва дразненето на стомаха, допринася за доброто приемане на трохите от тялото. Рецептата се основава на ферментацията на специална закваска.

Стартерната култура включва бифидобактерии и млечнокисели бактерии, патентовани от производителя, поради тях се получава основният процес на разделяне. Тази функция ги отличава от класическите опции. Разграждането на протеиновия компонент, мазнините, лактозата е придружено от образуването на нови вещества: пептиди, мастни киселини, бактерицидни компоненти, млечна киселина, витамини и минерали. Тези компоненти не само се възприемат от развиващия се организъм на трохите, те имат положителен ефект върху състоянието му.

Заместителят съдържа равни пропорции на протеин и казеин, обогатени с пробиотици и малтодекстрин. Мастните киселини се различават по състав от останалите продукти с марката Nutrilon - без ARA, DHA и EPA, което се дължи на липсата на масло от водорасли. Друг недостатък - липса на нуклеотиди.

Не използвайте тези заместители постоянно или за продължителен период. Те имат лечебни свойства, след отстраняването на патологията бебето трябва незабавно да бъде прехвърлено в класическата версия.

Без лактоза Nutrilon

Допълнителните храни са предназначени за бебета с хронична частична или пълна лактозна отвращение. Протеиновият компонент се състои от калциев казеинат (тази форма на компонента допринася за пълното разтваряне на казеина при взаимодействие с вода).

Няма лактоза, която присъства в обезмасленото мляко на прах, замества се с глюкозен сироп, компонентът допринася за приятен вкус, лесно възприемане на продукта, образуван от тялото на бебето.

Заедно с L-триптофан, допълващите храни са обогатени с жизненоважна аминокиселина - L-цистеин, който в класическите версии присъства заедно със суроватката. Специалният състав на сместа определя специалното въвеждане на този компонент.

Nutrilon Antireflux

Заместителят е насочен към премахване на проблема със системния рефлекс на гърлото при новородени от момента на раждането. Веществото, което елиминира прекомерния рефлекс на запушване (сгъстител), е екстрактът от боб на рожкови.

Продуктът е обогатен с модифициран вид на това вещество, което насърчава разтварянето му при температура около 50 градуса (естественият екстракт изисква много по-високи температури за това). В същото време екстрактът от рожкови има пребиотични свойства, не се усвоява напълно от ензимите, действа като храна за микроорганизмите на лигавицата на дебелото черво.

Компонентът образува меки изпражнения, решава проблема със запека. Заместителят е класифициран като доминиращ на казеин (количеството казеин преобладава над суроватъчния протеин), допълнително обогатен с малтодекстрин, жизненоважна аминокиселина (L-цистеин).

Nutrilon Pre 0, 1

Допълнителното хранене е фокусирано върху преждевременно родени бебета, с лошо наддаване на тегло. Характеризира се със значително по-високо съдържание на протеинов компонент, така че делът на протеина и казеина е 60/40.

Сместа е обогатена с растителни масла - кокосово, слънчогледово, соево, палмово, вечерна иглика. Вечерна иглика включва гама-линолова киселина, тя е представена от линолова киселина.

Гама-линолевата киселина с недостатъчно количество води до нарушаване на производството на компоненти като хормони - простагландини, те имат регулаторна функция. Триглицеридите със средна верига се възприемат лесно, като осигуряват на тялото на развиващото се малко дете достатъчно енергия.

Яйчните фосфолипиди имат положителен ефект върху нервната система на тялото на бебето. Предписва се Pre 0, докато малчуганът достигне телесно тегло от около 1800 грама, тогава експертите препоръчват да се премине към Pre 1, който се характеризира с по-малко количество протеинов компонент.

Как правилно да се разрежда адаптираното мляко за кърмачета?

Производителят е загрижен за улесняването на използването на заместителя на практика. Всеки контейнер с продукт съдържа най-достъпното описание на процеса на готвене, както и препоръчителни дози за различни възрасти. Включена е специална лъжица за измерване на количеството на необходимата смес.

Помислете за правилния алгоритъм за готвене:

 • измийте добре ръцете си със сапун и вода;
 • обработете шишето за хранене, капака със зърното с вряща вода;
 • предварително загрейте водата в специална тенджера за бебето (определено трябва да имате такава), варете я около 10 минути, след това я оставете настрана и стойте там около половин час - през това време водата трябва да се охлади до желаната температура;
 • водата трябва да се налива в бутилката, съгласно препоръките на производителя в приложената таблица с инструкции;
 • с помощта на специална лъжица изсипете подходящото количество сух заместител в бутилка преварена вода;
 • затворете плътно бутилката, разклатете пълното смесване на вода и сух продукт - трябва да получите разтвор с еднаква консистенция, без бучки;
 • развийте капачката от бутилката и поставете зърно върху нея;
 • непосредствено преди хранене на бебето е необходимо да проверите температурата му - използвайте специален термометър за храна или го прикрепете към гърба на ръката, температурата на продукта трябва да съответства на нормалната температура на човешкото тяло.

Спазвайте стриктно препоръките на производителя в листовката с инструкции. Експертите обръщат внимание на факта, че структурният състав може да зависи от вида на сместа, това трябва да се вземе предвид от младите майки. Класическите заместители имат по-тънка консистенция в сравнение с Comfort или Antireflux - те са много по-плътни.

Когато приготвяте допълващи храни, има редица характеристики, на които родителите трябва да обърнат внимание:

 • регулирайте съответно обема на разредените компоненти (ръководете се от дозата, посочена в таблицата с инструкции);
 • не използвайте варена вода за готвене, не смесвайте преварена вода с обикновена вода, много експерти препоръчват да се използва специална бебешка вода;
 • необходимо е да се размножават допълнителни храни непосредствено преди хранене на малкото дете;
 • не съхранявайте разредената смес, останала след пълното пълнене на малкото дете - тя трябва да се изхвърли;
 • след хранене задръжте бебето изправено, така въздухът, който е влязъл в стомаха заедно с храната, ще излезе от стомаха;
 • не трябва да променяте количеството вода и суха смес без съвет от педиатър;
 • не използвайте микровълнова фурна за готвене, тъй като това увеличава вероятността от образуване на горещи бучки;
 • спазвайте препоръчаните правила за съхранение на отворена кутия сух заместител;
 • гледайте бебето по време на хранене, желателно е да поддържате тактилен контакт;
 • след консумация на допълнителни храни, внимателно наблюдавайте реакцията на бебето.