Няма нищо по-полезно за бебето от майчиното мляко. Само той съдържа в необходимите количества всички най-важни витамини, микроелементи, протеини, мазнини и въглехидрати. Съвременните тенденции обаче са такива, че все повече майки не могат да кърмят бебето си..

Проблемите с лактацията могат да бъдат причинени от голямо разнообразие от фактори, включително околната среда, стресът, болестите и други проблеми. И тогава формулата идва на помощ. Разбира се, това не е пълна, абсолютна алтернатива на кърмата, но в същото време може да помогне за отглеждането на здраво бебе..

Но коя формула е по-добра? Освен това десетки техни разновидности вече са на рафтовете. Най-популярни обаче са Nutrilon и Frisolac. Нека да разберем коя смес е по-добра.

Нутрилон

Огромен брой сортове млечни смеси се произвеждат под марката Nutrilon, които се различават по състав и обхват. В допълнение към нормалното хранене, Nutricia предлага продукти за бебета с чувствително храносмилане, алергии или риск от прояви (включително непоносимост към лактоза), както и специални опции за ниско тегло при раждане или недоносени бебета.

Разбира се, композициите им също се различават. Например, Nutrilon Pre, предназначен за деца с ниско тегло при раждане, съдържа огромно количество пребиотици, мастни киселини, витамини и минерали. Такъв състав осигурява адекватно хранене за новороденото, което се нуждае от по-богата диета от тази, представена в майчиното мляко..

Гамата от продукти за деца с чувствително храносмилане включва следните продукти:

"Nutrilon Comfort" на основата на частично хидролизирани протеини. Те се метаболизират много по-лесно и следователно лесно се усвояват от организма, без да „натоварват“ чувствителните черва на бебето. Благодарение на лесно смилаемите си протеини, той предотвратява запек и колики;

"Nutrilon Sour Milk" със съдържание на млечнокисели бактерии. Те са от съществено значение за нормалната функция на червата. Ето защо тази опция се препоръчва за деца, които страдат от функционални храносмилателни разстройства, включително колики и метеоризъм;

"Nutrilon Lactose Free", който не съдържа млечни протеини и поради това е подходящ за деца с индивидуална непоносимост към лактоза. Основното вещество в състава е калциев казеинат, който е допълнен с комплекс от мастни киселини;

"Nutrilon Antireflux", предназначен за хранене на деца със синдром на регургитация. Помага да се отървете от това неприятно явление поради включването в състава на естествени сгъстители, които в същото време имат положителен ефект върху храносмилателната система на бебето;

Nutrilon Pepti Gastro се основава на напълно хидролизирани протеини. Изключително лесна за смилане, има ниска алергенност и задоволява енергийните нужди на бебето.

Независимо от това, всички тези формулировки са част от хранителните грижи, поради което е необходима консултация с лекар преди да ги използвате..

За здрави деца се препоръчват Nutrilon Premium или Nutrilon SuperPremium. Те се различават по състав. "SuperPremium" съдържа повече здравословни мастни киселини, витамини и микроелементи, но не се понася еднакво добре от всички деца.

Органолептичните свойства на "Нутрилон" се различават в зависимост от конкретния сорт, но имат сходни характеристики:

В завършен вид "Нутрилон" има доста течна консистенция, което го прави доста удобен за хранене, независимо от вида на бутилката;

Няма характерния сладникав вкус на кърмата. Ето защо някои деца могат да откажат да го използват, особено когато преминават от HS към заместители или допълват HS.

От друга страна, след "Нутрилон" е много по-лесно да се върнете към кърменето, тъй като кърмата става по-приятна за бебето..

И така, нека обобщим.

Предимства

Богат асортимент с възможности за различни ситуации, включително проблеми с храносмилането или непоносимост към лактоза;

Достатъчно течна консистенция, опростяваща както приготвянето, така и храненето;

Много по-лесно е да се върнете към кърменето след адаптираното мляко, защото бебето ще хареса кърмата..

недостатъци

Липса на подчертан вкус, в резултат на което синът или дъщерята може да не започнат веднага да ядат;

Повечето храни не съдържат DHA (докозахексаенова киселина), която е от съществено значение за развитието на мозъка на бебето.

Трябва да се отбележи, че последният недостатък е доста противоречив. По принцип новородено без патологии на развитието получава всички вещества, необходими за развитието на мозъка, от майчиното мляко или стандартните млечни формули. DHA се изисква за бебе, което е родено преждевременно или с ниско тегло при раждане. Специални формулировки "Нутрилон" за такива деца съдържат тази киселина. Но обосновката му в състава на продуктите за бебе с нормално тегло или родено при нормални условия е доста противоречива..

Frisolac

Frisolak (известен още като Friso за някои продукти) също е всеобхватна марка адаптирано мляко за кърмачета. Разбира се, асортиментът му не е толкова голям, колкото на конкурента, но все пак включва както стандартни, така и специализирани продукти..

Основното предимство на Frisolak е, че има плътна консистенция и сладък вкус. Това прави много по-лесно преминаването към тази формула след кърмене. Бебето ще може да го възприема като алтернатива на кърмата. Връщането към кърменето обаче може да бъде много по-трудно..

Заслужава да се отбележи и богатият състав на Frisolak. Почти всички негови варианти, с изключение на изключително тясно специализирани, съдържат DHA и ARA мастни киселини. Те са необходими на тялото на бебето за нормално развитие, като имат положителен ефект върху костната тъкан, кожата, нервната система и мозъка..

"Frisolak" в поредицата от първия ден от живота е представен в следните варианти:

"Frisolak Friso Gold 1" е стандартен състав, направен от прясно мляко, съдържащ голямо количество витамини, минерали и мастни киселини, необходими за развитието на бебето. DHA също е включен;

"Frisolac 1" се основава на специално обработен протеин, който е по-лесен за смилане. Също така съдържа мастни киселини, антиоксиданти и нуклеотиди, необходими за развитието на мозъка;

"Frisolac Friso VOM 1" с комплекс от пребиотици, насочен към подобряване на храносмилането. Помага в борбата с всички проблеми с храносмилането, включително запек, колики и регургитация;

Frisolac Friso HA 1 за чувствително храносмилане. Хипоалергичен, на основата на частично разцепен протеин, съдържащ мастни киселини, пребиотици и нуклеотиди.

Трябва да се отбележи отделно, че специализираните смеси Frisolac за чувствително храносмилане или деца с функционални храносмилателни разстройства наистина показват своята ефективност в борбата с колики, запек и регургитация. Галактоолигозахаридите се използват за подобряване на усвояването на храните.

Органолептичните свойства на "Frisolak" се различават в зависимост от конкретния вид, но те имат общи черти:

Доста гъста консистенция, която е сравнима с майчиното мляко, или може дори да изглежда малко по-плътна;

Сладък вкус. Благодарение на това ще бъде много по-лесно да преминете към адаптирано мляко след кърмене - детето няма да прави разлика между кърмата и Frisolac. Връщането към GW обаче може да бъде трудно..

По принцип майките отбелязват, че децата ядат "Frisolak" с голямо удоволствие и няма негативни явления от храносмилателната система при бебетата.

И така, нека обобщим.

Предимства

Приятен вкус, благодарение на който бебето с удоволствие ще яде "Frisolac", дори ако трябваше да премине към него след период на кърмене;

Висока ефективност на специализирани формулировки при лечение и профилактика на функционални нарушения на храносмилането - колики, запек, регургитация;

Богат асортимент от сортове, включително тези, насочени към терапевтично хранене;

DHA се среща в почти всички сортове.

недостатъци

Няма продукти без лактоза. Дори хипоалергенните включват млечен протеин, макар и в частично преработен вид;

След Frisolac може да е трудно да се върнете към кърменето.

Като цяло недостатъците на смесите са чисто номинални. Родителите на деца с непоносимост към лактоза обаче трябва да обърнат внимание на продукти от други производители..

Сравнение

Най-добрият микс е миксът, който е препоръчал вашият педиатър. Независимият избор на алтернатива за кърмене не се препоръчва, включително от СЗО, и следователно не си струва да прехвърляте бебето на адаптираното мляко по желание.

Както "Nutrilon", така и "Frisolac" имат сходни предимства и недостатъци. Въпреки това, в някои отношения тези смеси се различават..

Рейтинг на адаптирано мляко

 • 1 Нутрилон
 • 2 Нан
 • 3 Неподписан
 • 4 Нутрилак
 • 5 Хумана
 • 6 хип
 • 7 Агуша
 • 8 Семилак
 • 9 Бебе
 • 10 Фризо

След раждането бебето се нуждае от майчиното мляко. Съставът му е идеален за новородено и включва витамини, минерали и хранителни вещества, от които се нуждае малкият човек. Той ще бъде напълно наситен с тази храна в продължение на шест месеца и едва след това ще изисква въвеждането на разнообразие в диетата си..

Но, за съжаление, много майки нямат възможност да хранят бебето си с кърма през всичките 6 месеца. Причините могат да бъдат различни: липса на мляко, сериозно заболяване или отиване на майката на работа. В такива случаи родителите са принудени да прибягват до използване на млечни формули. Разбира се, те не са в състояние да заменят майчиното мляко, но производителите се опитват да приведат състава възможно най-близо до майчиното мляко.

Любящите родители искат само най-доброто за своето бебе, следователно бебешката храна също се опитва да намери безопасна и висококачествена храна. Според експерти е съставен рейтинг на адаптирано мляко за кърмачета. Може би той ще помогне на родителите да направят правилния избор..

Нутрилон

Сред млечните смеси водещата позиция в класацията заема Nutrilon. Произвежда се от холандската компания Nutricia и разполага с голям асортимент за здрави деца и деца с различни увреждания. Съставът на всяка серия е различен, подбира се специално за новороденото, като се отчита неговата възраст и съществуващи нарушения в организма.

Всички видове Нутрилон са насочени към укрепване на имунната система, като имат благоприятен ефект върху чревната микрофлора, предотвратяване появата на колики и образуване на газове и правилното развитие и растеж на новороденото. Цената за една консерва е доста висока и варира от 270 до 850 рубли, в зависимост от вида на избраната смес и формата на нейното освобождаване.

Следващото място в класацията е заета от бебешка храна Nan, която се произвежда от Швейцария. Произвежда се за здрави деца от различни възрасти. Предлагат се и безлактозни и хипоалергенни формули за деца, склонни към хранителни алергии..

Можете да използвате Nan както като допълващи храни, така и като пълноценно хранене. Комплексът от витамини, включени в сместа, повишава имунитета на детето. Протеиновите компоненти позволяват на новороденото да се развива и расте нормално. Хранителните вещества имат благоприятен ефект върху храносмилателната система на бебето, като елиминират появата на храносмилателни проблеми. Цените за кутия смес се различават в зависимост от избрания тип и са 340 - 650 рубли.

Неоправдано

Почетното 3-то място в класацията заема бебешката храна Nestogen. Швейцария също е производител на тази смес. Предназначен е за деца от раждането без здравословни проблеми. Предлага се в 5 вида, всеки от тях е предназначен за определена възраст на новороденото.

Unestogen е хранителна формула, която съдържа пребиотици, основни витамини и минерали за растежа и развитието на новородените. Производителите гарантират на новороденото удобно храносмилане, когато яде бебешка храна. Средната цена на Nestozhen, чието тегло е 700 грама, е в рамките на 250 рубли.

Нутрилак

Следващото място се заема от местния производител - Nutritek. Храненето с мляко Nutrilak се произвежда за новородени на различна възраст. Основните съставки в състава са краве мляко, растителни масла, млечна деменрализирана суроватка. Сместа включва още 30 витамина и 20 микроелемента, необходими за пълноценното развитие на бебето..

Всички серии Nutrilak са предимно без захароза. Производителите също произвеждат хипоалергенна бебешка храна за лечение и профилактика на леки хранителни алергии при новородени. Средната цена за 350 грама смес е 165 рубли.

Хумана

5-то място в класацията може да бъде дадено на сместа Humana. Производителят му е Германия. Целият асортимент се състои от пет серии за бебета на различна възраст. Също така производителите произвеждат бебешка храна за недоносени бебета и деца, склонни към алергии..

Humana се произвежда от прясно обезмаслено краве мляко без ГМО, овкусители и консерванти. Сместа е обогатена с витамини и пребиотици за защита на имунната система на детето. Може да се използва от деца с непоносимост към фруктоза, глутен и захароза. Детската храна на Humana не съдържа нуклеотиди. Средна цена за 500 гр. смес е 400 рубли.

Следва сместа Hipp, произведена от Германия. Подходящ е за бебета от 2 седмици до шест месеца. Има и серии за деца над 6 и 10 месеца.

Съставът на Hippa включва обезмаслено краве мляко на прах, растителни масла, пребиотици, пробиотици и нуклеотиди. Тази формула за кърмачета защитава храносмилателните органи на новороденото, насърчава развитието на имунната система и предотвратява алергии. Цена за 350 гр. Хип средно 350 рубли.

Агуша

Седмото място в рейтинга се заема от Агуша, а Русия е негов производител. Компанията произвежда суха формула за бебета от 6 месеца и течност за бебета от раждането. Всички бебешки храни Agusha са разделени на два вида: ферментирало мляко и прясно. По-добре е да започнете да храните новородено със свежи смеси и след това постепенно да преминете към ферментирало мляко.

Течните млечни формули се предлагат в 200 ml единици и са много удобни за употреба: те просто трябва да се нагреят преди употреба. Съставът включва лактоза, пълномаслено мляко, растителни мазнини, витамини, нуклеотиди, минерали. А сухите смеси включват обезмаслено мляко, растителни масла, лактоза, пребиотици, минерали, витамини, пробиотици, нуклеотиди. Но има и специални серии Agushi без нуклеотиди, пребиотици и пробиотици, омега-3 киселини и йод. Ценови диапазон за 400 гр. тази детска храна варира от 280 до 420 рубли.

Семилак

Следващата в класацията е испанската смес Semilak. Съдържа нуклеоиди и пребиотици, които подобряват имунитета на новороденото и предотвратяват колики и подуване на корема..

Мастните омега-3 и 6 киселини допринасят за развитието на мозъчните клетки на бебето и ретината му. Semilak не съдържа палмово масло, което по най-добрия начин влияе върху храносмилането и усвояването на калция от тялото на бебето. Разход за 400 гр. тази смес е средно 350 рубли.

Скъпа

Бебето заема достойно 9-то място в класацията. Производителят му е Русия. Тази бебешка храна е популярна сред майките поради високото си качество и доста достъпна цена..

Съставът варира в зависимост от серията. Основните вещества са витамини, минерали, желязо, пребиотици, нуклеотиди. Сместа Malyutka не съдържа захар, консерванти, багрила, ГМО. Цената му е 350 гр. е около 250 рубли.

Фризо

И 10-то място в класацията се заема от производители от Холандия със смес Friso. Тази бебешка храна е специално създадена за недоносени бебета и бебета с ниско тегло при раждане. Производителите са осигурили всичко за съзряването на червата, развитието на нервната система, укрепване на имунитета и микрофлората на новороденото. Идеален и за хранене със сонда. Съдържа аминокиселини, пребиотици, нуклеотиди, балансирани мазнини. За 400 гр. Friso смес цената е 400 рубли.

МястоПроизводителСтранаЦена, търкайтеСпециални смеси
1НутрилонХоландия270-850Отделни храни за различни заболявания, укрепва имунната система
2NASШвейцария340-650Безлактозни и хипоалергенни смеси, повишен имунитет
3НеоправданоШвейцария250Подходящ от раждането, за деца без аномалии в здравето
4НутрилакРусия165Въз основа на краве мляко, с витамини, хипоалергенни серии
петХуманаГермания400За недоносени бебета и склонни към алергии, от краве мляко, с витамини и пребиотици
6ХипГермания350За бебета от 2 седмици, на основата на краве мляко, съдържа пребиотици, укрепва имунната система
7АгушаРусия280-420Ферментирали и безквасни смеси на основата на краве мляко, специални серии
8СемилакИспания350Съдържа нуклеиди и пребиотици, без палмово масло
деветСкъпаРусия250Съдържа нуклеиди и пребиотици, без захар
десетФризоХоландия400За недоносени бебета и бебета с ниско тегло, подходящи за хранене в сонда

Този рейтинг на адаптирано мляко за новородени по някакъв начин ще помогне на родителите да се ориентират в магазините сред голям асортимент от стоки. Не е нужно да избирате само най-скъпите и известни марки производители, които са на първите места в рейтинга.

Също така трябва да слушате бебето си. В крайна сметка всяко дете е индивидуално, едното е идеално пригодено за сместа Malyutka, а другото яде добре Semilak. Необходимо е внимателно да се проучи съставът на сместа, особено за родители на деца с тенденция към алергии. Също така се препоръчва да обсъдите избора си на бебешка храна или нейната промяна с педиатър, заедно с него трябва да вземете предвид всички характеристики на детето: тегло, здраве, настроение и едва тогава ще бъде направен правилният избор на млечна формула.

Нутрилон или Фризо?

Потребителски коментари

Избягахме от алергията само с Frisopep и изпражненията са добри, макар и горчиви, дъщерята го яде само с каша, една смес категорично отказва

Имаме нещо, което не усвоява фризо, взех фризо злато, очевидно няма достатъчно ензими, така че седим на симилак, тъй като зъбите излизат и стомашно-чревният тракт ще излезе и ще се опитаме да преминем към фризо

Nutrilon, старши беше на Nutrilon premium от 3 до 6 месеца, от 6 до 1 на ферментирало мляко. Junior от месец до Nutrilon Premium

Моята яде всичко, но не запек, опитахме и много неща, сега ядем като Нени в продължение на една седмица. Очакваме резултата.

Така че ние също опитваме всичко, търсейки какво може да излезе: (((((

Нутрилон или Фризолак: сравнение и коя смес е по-добра

Кърменето е най-трогателният процес, който природата някога е създавала. Това са моменти на единство между майка и дете, когато те принадлежат само един на друг. Не може да има по-здравословен продукт от кърмата. Но, за съжаление, в съвремието не всяка жена може да осигури на бебето си достатъчно мляко. Вината е в екологията, стреса, възможните здравословни проблеми. Но ако внезапно възникне такава ситуация, не бива да се паникьосвате. Учените са представили на съвременните майки голямо разнообразие от храни за кърмачета. Със сигурност мнозина обърнаха внимание на огромния асортимент в магазините и аптеките.

Когато избирате смес, трябва да се ръководите от препоръките на педиатър и да подбирате строго индивидуално. Чуждестранните смеси са популярни (Холандия, Холандия, Англия, които са получили добра търговска площ от нас. Нека разгледаме и сравним такива смеси като Nutrilon и Frisolak.

"Нутрилон"

Произведено от Nutricia, един от лидерите в детската храна. Представено в основно (за здрави деца) и специално (за бебета със здравословни проблеми - алергии, колики, отхвърляне на лактоза).

Нутрилон произвежда и храна за недоносени бебета, които се нуждаят от специални грижи. В зависимост от възрастта на детето, продуктите Nutrilon се разделят на групи - от раждането до 18 месеца. Основните компоненти, които съставляват:

 • Протеини, въглехидрати, мазнини.
 • Аминокиселини, минерални и витаминни комплекси.
 • Различни киселини, необходими за развитието на детския организъм.
 • Асортиментът на тази марка включва не само смеси, но и зърнени култури..

"Фризолак"

Тази бебешка храна се произвежда от Freezeland Foods Corporation..

 • Формули за деца без здравословни отклонения.
 • Пребиотик - насочен към решаване на проблеми със стомашно-чревния тракт.
 • Хидролизирана на протеинова основа - за бебета, склонни към алергии.
 • На основата на соев протеин - тялото не може да понася протеини и лактоза.

Общи черти

За да определим коя смес е най-подходяща за хранене на вашето бебе, нека подчертаем общите характеристики:

 1. И двете формули са чудесни за хранене на бебета от раждането. Те включват всички необходими елементи..
 2. В продуктите на всяка марка има различни видове смеси: от обикновени основни до специализирани.
 3. И двете смеси са бързо разтворими, не изискват допълнителна топлинна обработка.
 4. Произвежда се както в калаени, така и в пластмасови опаковки с различни тегловни категории: от 300 g до 800 g.
 5. И двете смеси не съдържат оцветители, консерванти.
 6. И двете смеси се предлагат на пазара като лесно смилаеми.
 7. Всеки етап от производството на двете марки е строго контролиран. И двете компании имат сертификати за качество на продуктите, препоръки от педиатри, положителни отзиви на потребителите.

Какви са разликите?

 1. Съставът на "Frisolac" съдържа масла от едноклетъчни гъби, а в "Nutrilon" този компонент отсъства.
 2. За сравнение много майки отбелязват по-плътна консистенция на готовата смес "Frisolac", отколкото "Nutrilon".
 3. Линията Nutricia предлага на потребителя такава смес като ферментирало мляко. Frisolac няма такъв продукт..
 4. Вкусът на сместа Frisolac се счита за по-сладък, докато Nutrilon няма ярко богат сладък вкус. Ето защо децата не винаги възприемат Нутрилон като заместител на кърмата..
 5. Смес "Nutrilon" се различава в ценовата категория като по-скъпа от "Frisolac".

Какво трябва да избере мама

Когато правите избор в посока на конкретна марка бебешка храна, не трябва да разчитате на отзиви на други хора. На първо място, изхождайте от характеристиките на здравето на вашето бебе. Не пренебрегвайте препоръките на лекарите. По-добре е, ако детски гастроентеролог ще ви помогне при избора. На свой ред можем да кажем, че няма значителни разлики между смесите Nutrilon и Frisolac. Но все пак трябва да направите избор. Така:

 • Ако сте с ограничен бюджет, тогава Frisolac ще бъде по-подходяща смес за вашето бебе. Тази марка предлага богат избор от различни категории адаптирани адаптати за кърмачета с високо качество.
 • Съставът на сместа Frisolac включва докозахексаенова киселина, която е строителен материал за развитието на мозъка. В Nutrilon този компонент се използва само в смес за недоносени бебета. Ето защо майките, които се интересуват от хранителния състав, също могат да обърнат внимание на това..
 • За бебета с нарушено храносмилане Nutrilon предлага и специализиран Nutrilon Comfort - за колики и запек и ферментирало мляко Nutrilon. Последният тип е адаптиран за основно хранене, а не допълващи храни присъстват само в тази компания. Много майки отбелязват подобрение в работата на храносмилателния тракт на децата си, когато ги хранят с тази конкретна смес..

Във всеки случай, при изкуствено хранене, не забравяйте да обърнете внимание на реакцията на детето, как то смила храната, как наддава. В крайна сметка всеки, дори и най-малкият човек, има свои собствени предпочитания. Самото хлапе може да откаже едната смес, а другата ще бъде изядена с удоволствие. Основното е, че бебето расте здраво и всяка бутилка му дава сила и енергия за развитие.

Коя адаптирано мляко е по-добре Nutrilon или Frisolac (FRiSO)

C, защото внимателно проучете състава.
1) Хумана само една формула до една година, Фрисов две формули, тоест тя е по-адаптирана по възраст.
2) какво мислите, имате ли нужда от смес от l карнитин, нуклеотиди, ds PNFA при деца? Те не са в човека. И frisovom е изцяло направен като цялостно адаптирано мляко.
3) при хумана лактулоза, тоест ефектът е осмотична диария, тоест помага само срещу запек и това е всичко.
Frisov е напълно адаптирана смес с естествена дъвка от рожков - гъста (антирефлукс ефект), пребиотични свойства (нормализира микрофлората) и анти-запек ефект (и много ефективен).

Friso бебешка храна Прахообразна формула за деца в риск от хранителна алергия Frisolac GA 2 - преглед

Тя е най-добрата сред изпитаните смеси! А също и сравнение на Frisolac GA с Nutrilon GA.

За съжаление от 3 месеца бебето ми страда от атопичен дерматит, алергии и FN, от 4 месеца сме на IV и в търсене на най-добрата смес. При последното посещение на алерголога и гастроентеролога ни беше препоръчано да преминем към пълна хидролиза (Frisopep или Nutrilon Pepti Gastro), тъй като кожата на някои места по краката и корема беше суха, в гънките на краката се появиха и изчезнаха зачервяване и петно ​​по бузата.

Детето беше на 6 месеца и тъй като така или иначе беше необходимо да премина на 2, трябваше да взема решение за сместа по-рано. На свой собствен риск и риск решихме да опитаме друга марка (до 6 месеца те ядоха нутрилон GA1) и частична хидролиза, тоест GA отново. Изборът падна на Frisolak GA 2.

Буркани със сместа се предлагат само в 400 грама. И, честно казано, понякога трябва да ги потърсите. Цената за тази смес е по-висока от тази за Nutrilon GA. Можете обаче да закупите за бъдеща употреба за промоция (те са доста често в Detsky Mir), което правим и ние.

Бурканът е много по-удобен, отколкото в Nutrilon: той има специално ниво за отстраняване на плъзгача от мерителната лъжица, както и устройство за съхранение на лъжицата, докато в Nutrilon също трябва да изкопаете тази лъжица.

Коя смес е по-добра от фризо или нутрилон

Здравейте на всички! По съвет на педиатъра все пак преминаваме към GA смес. Във връзка с това въпросът е: кой е по-добре да изберете? Friso или Nutrilon? Ясно е, че всеки ще отговаря на своите, но все пак исках да чуя вашия опит с използването на тези смеси! Благодаря предварително! Продължете да четете →

Аз съм нов в общността. Дойдох в търсене на съвети как да разнообразя менюто на дъщеря си. След като прочетох коментарите в темите за страдащите от алергии, реших да напиша това, което знам за хидролизатните смеси. Когато бяхме диагностицирани с CMP алергия (10-11 месеца), педиатърът ни предложи две смеси за избор - Nutrilon пептидна алергия и Frisopep AS. Тези две смеси са пълни хидролизати, т.е. млечният протеин се разгражда възможно най-много. Цената на смесите беше приблизително еднаква. Възникна въпросът - кой да избера? Тъй като бях по-запознат с Нутрилон. Продължете да четете →

Изписаха ни лекарствена смес. Намерих фирмите Friso и Nutrilon от предлаганите. Наклонявам се повече към Фрисо. И за цената е приемливо. Кой го използва. Вашите отзиви. В бъдеще ще преминем към обичайната смес. Смятам да остана с тази фирма. Продължете да четете →

Момичета, цялата ми глава вече е счупила каква смес да купя бебето. Споделете своя опит. Наскоро преминахме към смес, преди това беше GW. Опитах смес от Nutrilon нормално, ферментирало мляко, симилак, фризо злато, Nutrilak premium. Не ми хареса особено смес. Продължете да четете →

Никога не съм мислил, че такава съдба ще ни сполети, аз не съм алергичен, баща ми е алергичен само към котки.. Започна около 1,5 месеца, детето беше на СИ от раждането, ядохме Nutrilon комфорт, по съвет на свекървата, като по-късно от гастроентеролога се оказа, че сме засадили цялото черво с този нутрилон, от два месеца сме преминали изцяло на IV, отначало бузите се зачервиха, бяха направо алени, опитаха се да променят сместа на фризо, нищо не се промени, поканиха алерголог, казаха, че имаме неуредена фаза, и този. Продължете да четете →

Вчера избрах хипоалергенна смес дълго и досадно, купих си фризо в резултат, днес го замесих, за да започна да инжектирам постепенно, вкусих рядка гадост, ужасна миризма на желязо, brrr. синът също гримаси яде малко и не е доволен. Засега храня нашия комфорт Nutrilon. Трябваше да си купя хипоалергенен нутрилон. Като цяло искам сладка смес, ако има такава сред хипоалергенните. Посъветвайте, плиз, какво? Продължете да четете →

Момичета, ситуацията е такава. Бебе от 3 седмици на смесено хранене. Към днешна дата допълвам със смес Нутрилон Комфорт 1. НО. Тази смес изчезна от рафтовете на магазините. Продължете да четете →

Не знам къде другаде да напиша, ако не там, моля прехвърлете публикацията в желаната общност. Най-младият от 10 месеца (болен от пневмония) непоносимост към краве мляко и всичко, което е върху него, също не яде пиле и яйца, поръсва в момента. Върху млякото и киселото мляко или бузите се поръсват корички или петна по цялото тяло, с кефир за няколко минути кошери по цялото тяло, всичко набъбва. С бронхит и пневмония и алергии и fnc обикалях всички лекари, тестовете бяха нормални, казаха, че имат нужда. Продължете да четете →

Добър вечер на всички! Докато децата ми спят с нашия баща-хляб, мога да посветя малко на bb. И така: Колко бързо лети времето. Спри се. Позволете ми да се насладя на минутите на общуване с дъщерята, която чакаше толкова дълго. Тези три месеца бяха по-трудни за мен. Продължете да четете →

Все още сме на стража. Планирам да започна да отбивам бавно. Искате ли да инжектирате смес от NAN 3, Nutrilon 4 или Friso 4? Какво е по-добре Като цяло, струва ли си да преминете към сместа или просто да завършите gv без сместа? Продължете да четете →

актуализация: намерихме смес, която подхожда на всички - Similak premium. Но по-малко от месец по-късно детето започва да има запек и колики вечер. Викане, напрягане, докато не направите клизма Microlax (((и така всеки ден. Duphalac и SubSimplex не помагат. Може да се откажете и да опитате FrisoV? Но как можете да го храните през нощта?! Изчакайте половин час, докато сместа изстине?! Момичета, които хранят Friso, помогнете на начинаещ !! PySy Проблемът е решен. Финландският Nutrilon е нашето всичко!)))) Прочетете повече →

Nenni 1 Nutrilon аминокиселини Friso peep Frisopep ac Намерете най-евтината цена в интернет, хвърлете ми линк. Раздели тази цена наполовина. Банките са нови, датите на изтичане са добри навсякъде. На въпроса откъде го взех? - натрупани, докато вдигаха "своята" смес. Продължете да четете →

Момичета, кажете на лекаря, че е купил смес без лактоза и я дайте следващата седмица (имаме ротавирусна инфекция) Има много. Кой да вземете (NAS, Nutrilon, Friso и др.). Продължете да четете →

Момичета, кажете ми, може би съм избрал грешната смес. На 10 месеца и половина сме, 3 седмици, откакто преминахме на CB, кърмя само през нощта. Първоначално те ядоха Nutrilon Comfort в продължение на една седмица, но тя яде лошо и премина към Premium. Храня ги през нощта, но това е брашно, за да я нахраня с предписаните 210 мл, да пия, да се обърна, да пия отново, да отида с нея, след това да изпия още и така храненето се разтяга за час и половина. и в крайна сметка рядко завършва. Може би е по-малко от достатъчно, или може би не я харесва. Не знам какво да правя. Продължете да четете →

От 1-ви месец страдаме от алергии, на тримесечна възраст нямаше достатъчно мляко, решиха да го хранят със смес, купиха класически фризо поради неопитност, нахраниха детето, същата вечер отидоха в болницата с отоци, диагностицираха атопичен дерматит, казаха да преминат към смеси с разделен протеини, те започнаха да ядат Nutrilon PEPTI ALLERGY от три месеца, отначало красавицата си отиде, докато приписваха куп от всичко и хармоничните мехлеми Advantan, това помага много добре, сега сме на 6 месеца, всичко отново се зачервява, гънките се намокрят и все още нямаме премина, сега те са изправени пред факта, че тази смес е в града и. Продължете да четете →

Момичета ми кажете. Ние сме на СИ и проблемът, с който се сблъскахме, беше изборът на сместа. В родилния дом дадоха Friso - изписаха ги, купиха Friso от бебето, изляха бели пъпки - естествено го отказах в полза на Nutrilon (тъй като ги хранех с първия), акнето премина, но зачервяването не заспи, купих GA - зачервяването спа, но челото, бузите - като шкурка! Приятелка много рекламира немската смес от HUMAN - тя я купи. изяде буркан - започна да кака всеки ден, без зачервяване или акне, малко чело все още се отлепва. Продължете да четете →

Вече всички изчерпани с нея! Вероятно плюс са повече зъби. На SV от раждането има малко мляко, затова го допълвам със смес.Ядем Nutrilon Comfort.Няма два, търся заместител. Написах пост за сместа, но синът й също не яде. В резултат на това опитах категоричен отказ на Semper, не купих и Friso, въпреки че за мен тази смес е по-подобна на Comfort, купих я със зелена ивица на консервата, посочва се, че при запек и колики се предполага, че тип Комфорт. Като цяло всяко хранене вече е уморено от борба. Така че мисля какво да правя? Ядем каша за закуска, обяд. Продължете да четете →

Ще дам една кутия с ферментирало мляко Friso PEP и Nutrolon - започна, и двамата опитаха веднъж и не ядоха. Не е евтино, жалко да го изхвърлите. Може би някой има нужда от него. Отворен на 10 декември. Ние сме в Жуковски! Продължете да четете →

Продава се бебешка суха смес от 0 до 6 месеца. Цялата смес е 400 гр. Nutrilon Premium важи до септември 2014 г., цената е 400 рубли; Nutrilon Comfort важи до март 2014 г., цената е 350 рубли; FrisoLac е валиден до март 2014 г., цената е 200 рубли; Similak Premium важи до юни 2014 г., цената е 300 рубли.) Посочете количеството на телефон 8-926-811-86-56 Прочетете повече →

Приятели! Продавам смеси от фризо (в различни версии): Frisolak GA 1, Frisolak 1, Frisovom 1 и Nutrilon балактаза! Може би някой има нужда от това? Баща ни купи, в подходяща, ненужна смес, сега лъже :) Самостоятелно вземане м. Югозапад, по споразумение по всяко време! (Мога да го транспортирам до Проспект Мира - работни дни). Ще дам и ферментирала млечна смес от кухнята на Агуша 2 (Ново-Переделкино, Московски) - просто ей така, ако някой има нужда, ние сме алергични към всичко това, но го дават в кухнята :) Прочетете още →

Момичета, кажете ми, може би някой знае какво да прави? Казвам ви: онзи ден ме ухапа куче в провинцията, тя е съседка, живее на улицата и не е ваксинирана. Отидох направо до спешното. Там ми направиха инжекция срещу тетанус и бяс, тъй като бясно куче или не може да бъде категорично казано само след 10 дни от момента на ухапването. Синът ми е на 8 месеца, яде всичко от мен плюс гърди. След ухапването веднага спрях да кърмя, никога не се знае. Като цяло първите дни бяха тежки, той се качи зад гърдите си. Продължете да четете →

Ще дам буркана Nutrilon Pepti алергия и Friso pep, отворен, Nutrilon отворен на 13.02.16, срок на годност 3 седмици, Friso отворен на 11.02.16, срок на годност 4 седмици. От всяка буквално взета за едно хранене консерва кутиите са почти непокътнати. SPb Прочетете повече →

момичета, имам нужда от помощ, тъй като кърмих първата си дъщеря до 9 месеца. и след това тя веднага премина към козе мляко - не знам какво е смес. сега синът ми е на почти 2 месеца, гърдата на 2 седмици я няма, млякото е объркано., friso gold, friso vom (проблемите започнаха със запек), нутрилон, не е изгорял, сега опитваме най-простото бебе вече. какво да правя bliiin. Продължете да четете →

Добър ден. Бебето е на 1 месец. от 2 седмици на IV. Те ядоха сместа Nutrilon GA 1, ходеха до тоалетната веднъж на ден и страдаха от колики. Решихме да представим сместа с Frisov1. Първият ден ядохме Frisov 1 - 30 ml + Nutrilon GA1 - 90 ml. Днес е вторият ден - ядем - Frisovom 1 - 60 ml + Nutrilon GA - 60 ml. Сега има стол след почти всяко хранене. Възможно ли е да се премине изцяло на Frisov1, ще има ли детето диария от него? Искаха напълно да преминат към Фрисо и да дадат. Продължете да четете →

Момичета, добър ден на всички! Момичета, помогнете със съвет. Факт е, че се случи така, че тя кърми само до 1,5 месеца. Преминахме към Friso Vom. Те го изпиха перфектно, тоалетната беше страхотна, а след това бам и алергията мина. Същото е и за лак Friso, Semilak, нутрилон. Беше посъветван Фрисо Пеп, резултатът отново е алергия. Педиатърът каза да купува смес от Nutramigen lipil-гадно все още. И след това отново алергия. Но това е за медицинско хранене (хидролизат). Момичетата помагат, отколкото да хранят сина. Е, как е това? Всички алергии. Продължете да четете →

Така че мисля, каква смес е млечно мляко, някой я яде. Мисля, че ще се опитам да го представя, дадох му малко, детето го хареса) Просто не чух нищо за това. Е, по отношение на състава, когато се разведох, ми хареса повече от нашия фризо, изглежда като Nutrilon, когато се разведете, не се разпенва и капките се стичат като modloco на гърдите и като Nutrilon. и фризо пяната навсякъде, докато разреждате. и по-дебел като Прочетете повече →

Изливаме си бузите отдавна, има петна от около 5 мм, а понякога и малки по брадичката и около устата. Отидохме при алерголога, тя каза без тестове, че е алергична към кравешки протеин, заповяда да намажете бузите с Bepanten и да преминете към смес от ха. Тогава бяхме на Nutrilon, даде ха, изобщо не яде. смени сместа, започна да яде Нутрилак, но петната се появяват и отново изчезват. Но по някаква причина ми се струва, че това не е алергия. Ако греша, пиши. Петна не са всеки ден, понякога лицето е почти чисто, понякога всичко е разхвърляно. След разходка лицето се озарява и петната са почти невидими, не давам Фенистил и лицето ми не е. Продължете да четете →

Nestogen, Frisolak, Nutrilak - какво бихте избрали?

Ооо, опитахме много смеси. Все още се кълна.
Дадено: дете на 8 месеца почти напълно на IV напълно.
Какво беше в самото начало.
Нутрилак (в РД) - Нутрилон - Малютка - Нутрилон - Малютка - Белакт 0-12 - Нутрилак.
Е, приключихме да играем със смяната на смесите по съвет на бъдещия лекар, аз все още представям на детето злоупотребяващи допълнителни храни. Факт е, че никой не ми каза, че детето трябва постепенно да отмени сместа и че ако майка ми е имала алергични прояви (аз съм алергична към новокаин), по-добре е да играя на сигурно място - да дам хипоалергенна смес, в резултат синът ми е придобил най-дивата атопика, която все още лекувам от.
И най-важното - попитах свекърва си - нормално ли е детето да има обрив постоянно и колики след хранене??
Отговорът беше - това е норма! Детето цъфти, коликите са нормални. Ще мине от само себе си, добре, ако ви притеснява - ето, полисорб, мамо, дайте го на детето. Или - е, дайте на детето белакт, може би ще му отива, сега можете да нахраните бебето, а вечер можете да дадете на белакта пълна порция, нищо няма да се случи!

Прехвърлихме се при друг лекар (минаха 3 месеца, детето е само на 4 месеца, върна се от свекървата в дома си), преместихме се - тя каза само една нецензурна дума и я залепи в инфекцията, гледайки лезиите по лицето и краката си, лежеше три седмици, пуснете.
Седим на хидролизати и соя (пихме фризопеп AS за деца с алергия към млечни протеини и преминахме курс на лечение, сега симилак изомил, тиквички, карфиол се яде от дете (опитвам се да въведа елда каша с трудности, защото първата допълнителна храна от каша се провали, детето отново влошено),).

Момичета, настоявам, не повтаряйте грешките ми !! Всяко дете е различно, но ако имате склонност към алергии, играйте на сигурно, защото е възможно склонността към алергии да е била предадена от вас на вашето дете..

помогнете с някакъв съвет относно избора на сместа, моля!

Моята сила вече не е, не мога да разбера какво да правя, отколкото да храня дете на месец и 10 дни.

От самото начало нямах достатъчно мляко, така че бях допълнен със смес, първо Nutrilon 1 (редовно), сега Nan 1 хипоалергично (бузите ми бяха покрити с пъпки, мислеха, че е от Nutrilon). Сега една седмица е чисто върху сместа. Дерматитът се появи първо на бузите, след това на брадичката, слепоочията, шията, ушите, сега започна да се появява на гърдите, кожата изглежда като ороговела, обелена. В същото време от самото начало столът му на тази Нана е много рядък, сега той не е бил от два дни, въпреки че стомахът му е мек и не е подут. Анализът на изпражненията показва възпаление в червата (повишени бели кръвни клетки), във връзка с което педиатърът (платен за патронаж) предписва Enterofuril и Creon. Освен това направиха анализ за млечна киселина - тя не показва непоносимост към кравето мляко.
Двама педиатри - окръжен и платен за патронаж - дават различни препоръки относно смяната на сместа: областният съветва да се опитат различни въз основа на козе мляко, а по отношение на патронажа той казва, че най-вероятно козето мляко няма да помогне и е необходима чисто терапевтична смес Nutrilon Pepti gastro (ако е правилна) записа) и преминете към него от хипоалергенна Nana плавно, за една седмица, като давате и двете смеси в различни пропорции при всяко хранене. В същото време давайте капки фенистил при алергии. Но изобщо не разбирам как можете да давате фенистил и да продължите да храните тези, към които сте алергични. Чувствам, че ще излекуват детето ми напълно: ((((Не знам на кого да вярвам и какво да правя: (((((
Ако някой е срещнал същата реакция към хипоалергенна смес, моля, напишете как се измъкнахте от това, моля!

Защото Не си логнат. Да вляза.

Защото не сте доверен потребител. Как да станете доверие.

Каква е разликата... популярни въпроси относно марките за кърмачета за кърмачета

Продължение на нашата колекция от въпроси относно бебешката храна. Тук изброяваме и отговаряме на въпроси за производителите на бебешки храни, от които мумиите се интересуват най-много..

Каква е разликата между сместа "Friso" и "Frisolac"? Frisolac от Friso Gold? "Frisovom" от "Frisopep"?

Всички те са бебешка храна от един производител - компанията Friso. Те се отличават специално с имена, за да може всяка майка да намери това, от което се нуждае бебето. Така:

Frisolac. Основата е краве мляко, съдържа витамини и минерали. Смесите са разделени на категории в зависимост от възрастта на детето..

Friso Gold. Това е първокласна комбинация от компанията Friso. Той има подобрена структура в сравнение със стандартния Frisolac например. По този начин Friso Gold съдържа пребиотици под формата на галактоолигозахариди и омега киселини (докозахексаенова и арахидонова).

Фрисов. Това е по-адаптирана формула, съдържа пребиотици и е специално създадена за бебета с храносмилателни проблеми..

Фризопеп. Съставът съдържа хидролизиран протеин, тоест млечен протеин, който е изкуствено разделен на ензими. Този протеин е по-лесен за усвояване от бебетата на коремчетата. Храната е предназначена за деца, склонни към хранителни алергии.

Frisosoy. Смес на основата на соя. Вместо мляко и млечен протеин, той съдържа растителен протеин - соев протеин. Предназначен за хранене на бебета с алергия към протеини от краве мляко или дефицит на лактаза. Прочетете повече за соевите смеси в нашата статия..

Каква е разликата между "Friso" и "Frisolac"?

Марката Friso произвежда линия смеси със сходни имена, но различни по предназначение:

"Frisolak" - основна смес (суха).

"Frisolak GA" - хипоалергичен вариант.

"Frisogold" - Премиум микс.

Friso Junior - млечна напитка.

"Frisovom" - срещу колики и регургитация.

"Frisolac Gold Pep" - срещу алергия към кравешки протеини.

Каква е разликата между "Frisolak" и "Frisogold"?

"Frisolac" - смес за хранене на деца, които не са склонни към храносмилателни разстройства и алергии.

"Frisogold" - храна от същата марка, е представител на класа Premium, съдържа по-богат състав.

Каква е разликата между "Frisovom" и "Frisogold"?

Това е храна от един производител, но с различни "целеви групи".

"Frisogold" - първокласна формула за хранене на деца без никакви отклонения в храненето.

"Frisovom" - специализирано хранене, чиято цел е да намали броя и честотата на регургитация и колики при бебе. Прочетете - защо бебето повръща мляко?

Каква е разликата между "Frisolak" в консервна кутия и в картонена опаковка?

Съставът на сместа "Frisolac" тук и там е еднакъв, с изключение на един компонент.

Сместа, която се произвежда в консервна кутия, съдържа необходимите за бебето PUFA на Омега-3 и Омега-6; те не са включени в сместа „Friso“ в „картона“.

Каква е разликата между сместа "Nan" и "Nan Optipro"?

По отношение на състава тези два продукта от един и същ производител се различават само по един - процентът на някои компоненти..

Основната разлика между Nan и Nan Optipro е съдържанието на масло. Nan съдържа палмово масло, или по-точно неговия компонент - палмов олеин. Поради спада на популярността на продуктите с палмово масло, производителят отказа да го включи в новите си продукти..

Затова Nan Optipro съдържа масла - слънчогледово, кокосово, рапично, но не и палмово.

Също така в "Nan Optipro" съдържа повече витамини А и Е, фосфор и калций.

Напротив, желязото е станало по-малко.

Производителят също така добави Омега-3 и Омега-6 киселини - докозахексаенова и арахидонова.

Е, за да привлече вниманието на потребителите, при нов продукт („Nan Optipro“) думата „optipro“ е поставена в заглавието и е изписана с едър шрифт в центъра на банката.

Каква е разликата между сместа "Nan" и "Nestogen"?

Смесите "Nan" и "Nestogen" се произвеждат от един производител - Nestlé. Тези два продукта обаче имат значителни разлики..

Първо, Nan е силно адаптивна смес. Това означава, че той съдържа хидролизиран протеин, който е претърпял специална обработка. "Непротеглена" е частично адаптивна смес и нейният протеин е по-труден за смилане от малък организъм, отнема повече време.

На второ място, храните се различават по отношение на протеините. Nan има повече суроватъчен протеин, а Nestogen е казеинова смес с повече казеин.

На трето място, несъмненото предимство на двете смеси е наличието на пребиотици в тях. Те обаче се различават по компоненти. "Nan" съдържа лакто- и бифидобактерии, и "Nestogen" галактоолигозахариди.

Това е всичко за състава.

"Nan" и "Nestogen" също се различават по опаковката. Nan се продава в кутии, а Nestogen се продава в картонени кутии.

Това отчасти се дължи на друга разлика - в цената. Сместа в кутии е около един и половина пъти по-скъпа.

Консистенцията на сместа "Nan" не е толкова гъста, колкото "Nestogen" и няма толкова сладък вкус.

И накрая, последното. Линията смеси Nan има повече имена от съперника си.

Каква е разликата между сместа "Similak" и "Similak premium"?

Подобно на повечето производители, под думата "Premium" компанията "Similak" означава, че съставът на нейния продукт съдържа специални вещества и елементи.

Премиумът "Similak" има обогатена структура - съдържа пребиотици и киселини от класа Омега-3 и Омега-6.

Каква е разликата между смесите на Нутрилон?

Линията формула Nutrilon включва продукти, предназначени за деца от различни възрасти, както и специални адаптирани храни за кърмачета.

По възраст, както обикновено, сместа Nutrilon се произвежда в 4 варианта:

 • Нутрилон 1 - от раждането до шест месеца;
 • Нутрилон 2 - от шест месеца до една година;
 • Нутрилон 3 - от една до година и половина;
 • Нутрилон 4 - от една и половина до три години.

Също така, компанията Nutrilon произвежда следните продукти:

 • Nutrilon Comfort. Съдържа всички необходими вещества и компоненти и е подходящ за бебета без никакви патологии и алергични реакции.
 • Нутрилон Ферментирало мляко. Съдържа специални бактерии, които нормализират чревната микрофлора на бебето и го облекчават от диария или запек. Тази смес не се препоръчва за продължителна употреба; тя може да се храни на бебето само до отстраняване на болезнените симптоми..
 • Nutrilon без лактоза. За деца с лактозна алергия или лактозен дефицит.
 • Нутрилон Хипоалергичен. Предназначен за бебета, склонни към хранителни алергии. Основата на храненето е хидролизираният протеин.
 • Нутрилон соя. Въз основа на соя и соев протеин. Формула, подходяща за деца, алергични към кравешки протеин или лактоза.
 • Нутрилон Пепти Гастро. За деца, които страдат от нарушения на чревната абсорбция на ензими и вещества. Одобрен от раждането.
 • Нутрилон пептична алергия. Хипоалергенна смес и хибрид Pepti Gastro. Формула за деца с протеинови алергии и нарушения на чревната абсорбция.
 • Nutrilon Antireflux. Съставът е насочен към намаляване на регургитацията и повръщането при бебето.
 • Нутрилон Малабсорбция. Както подсказва името, този продукт е специално създаден за деца със синдром на малабсорбция.
 • Нутрилон Амино. Формула на аминокиселина за тежко алергични бебета от кравешки протеин.
 • Nutrilon PRE. За недоносени или недоносени бебета.

Каква е разликата между смесите "Nan"?

Линията от смеси "Nan" от производителя "Nestlé" е представена от 4 вида, разделени на възрастта на бебетата. Тук всичко е традиционно:

 • От раждането до шест месеца;
 • От шест месеца до една година;
 • От една до година и половина;
 • За деца над една година и половина.

Също така, смесите се различават по състав, те са предназначени за хранене на деца с различни стомашно-чревни заболявания, както и алергични реакции:

Nan е хипоалергичен. За деца с лека алергия към храна и кравешки протеини. Специално формулираният протеин намалява риска от влошаване на алергии и запек или диария.

Ферментирало мляко нан. Тази смес съдържа полезни бифидобактерии. Не е предназначен за постоянно хранене на детето, а само за премахване на симптомите на стомашно-чревни смущения (запек и диария). Продуктът се предписва и на деца, които са „хванали” чревна инфекция..

Nan не съдържа лактоза. За деца с алергия към лактоза. Като източник на въглехидрати, малтодекстринът присъства в състава, поради което има ниска осмоларност.

Nan Pre. За недоносени или недоносени бебета. Такива бебета имат дори по-неразвита храносмилателна система, отколкото бебета, родени на термина, и поради това се нуждаят от специално хранене. Структурата на сместа е уникална - специални мастни киселини и лесно смилаем суроватъчен протеин допринасят за лесното храносмилане на бебето. Благодарение на тях тялото на недоносеното бебе бързо „наваксва” връстниците си както във физическо, така и в интелектуално развитие.

Нан Алфаре (ALFARE). Сместа се предписва на деца с остри форми на стомашно-чревни разстройства. По правило педиатрите го предписват на бебета с хронична диария. Съставът съдържа липиди и витамини, които допринасят за бързото елиминиране на инфекцията в червата на детето и възстановяването на работата му.

Nan Antireflux. Формулите на Antireflux са предназначени за хранене на деца, които имат склонност към регургитация и дори повръщане след хранене. Може да се дава на дете само след задължителна консултация с педиатър..

Каква е разликата между "Нестабилна 1" и "Нестабилна 2"?

Сместа "Nestogen 2" е предназначена за по-големи деца, поради което е по-богата на състав..

Всъщност, освен всичко, което е в „Нестоген 1“ (лактоза, протеини, мазнини, пребиотици), той съдържа и въглехидрати. Съдържанието на други компоненти също се увеличава.

Смес "Nestogen 2" е по-удовлетворяваща.

Каква е разликата между "Nan 1" и "Nan 2"?

Подобно на други храни за кърмачета, те се различават по състав. Съставът на сместа „Nan 2“ е по-богат на витамини и минерали, защото е предназначен за деца на възраст над Nan 1.

Nan 1 - за бебета от раждането до 6 месеца.

Nan 2 - от шест месеца до една година.

Друга разлика, произтичаща от предишната: „Nan 1“ за най-малките може да действа като единствен източник на хранене. "Nan 2" се препоръчва като един от елементите на диетата на бебето, но не и като основен. На 6-месечна възраст вече се въвеждат допълнителни храни, така че бебето започва да получава полезни вещества от източници, различни от сместа.

Каква е разликата между "Nestogen 1" и "Similac 1"?

И двете формули са предназначени за хранене на бебета от раждането до шест месеца.

Има разлики в състава на "Nestogen" и "Similak". Нека ги изброим:

Пребиотиците в Similak са представени само от галактоолигозахариди, без фруктоолигозахариди. В "Nestogen" има както GOS, така и FOS.

В "Nestogen" има пробиотици, бактерии L. reuteri.

Осмоларност "Unstogen 1" 264 mOsm. Осмоларност "Similac 1" 315 mOsm.

Има лутеин в "Similac".

В "Nestogen" има фолиева киселина.

Каква е разликата между смес "Бебе 1" от "Бебе 2"?

Тъй като тези два различни продукта са предназначени за различна възраст (от раждането до шест месеца и от шест месеца до една година), те се различават по състав. Основната разлика е, че "Малютка 2" има различно съотношение на протеини и казеин.

Каква е разликата между смесите "Бебе" и "Нутрилон"?

Това са два различни производителя и те се различават по много начини..

Първо, "Нутрилон" има по-широк и по-дълбок асортимент, има по-специализирани и медицински смеси.

"Malyutka" има много по-тесен асортимент.

Съставът на "Нутрилон" е по-близо до майчиното мляко повече от "Бебе" във всеки случай.

Цената на Nutrilon е много по-висока от тази на неговия конкурент. Защо? "Nutrilon" е чуждестранна компания, храните се произвеждат в Германия и Холандия. Митническите такси и различни логистични разходи се добавят към цената на бебешката храна на тази марка.

"Бебе" се предлага само в картонени кутии. "Нутрилон" - както в кутии, така и в кутии.

Според отзивите на родителите, руската смес "Malyutka" има по-сладък вкус.

Каква е разликата между "Nutrilon" и "Frisolac"?

"Frisolak" е по-плътен по консистенция на крайния продукт, както и по-сладък.

"Nutrilon" има по-широк асортимент, например има "Nutrilon Sour Milk". Frisolak няма някои артикули в продуктовата си линия.

Холандският продукт от Nutricia е по-скъп.

Каква е разликата между "Nutrilon" и "Nutrilon Comfort"?

Е, втората смес е специализирана и следователно има малко по-различен състав..

Така че, съставът "Nutrilon Comfort" съдържа по-малко глюкоза и хидролизиран протеин.

Вкусът му е по-горчив и поради това не всички деца се съгласяват да ядат тази храна..

Също така има по-плътна консистенция, което има положителен ефект върху процеса на хранене на деца със синдром на регургитация - гъстата смес ретургира по-малко. Прочетете нататък - Антирефлуксни смеси: сравнение на важни показатели.

"Nutrilon Comfort" като специална храна е разработен за деца под една година.

Прост "Нутрилон" за деца под три години.

Каква е разликата между "Нутрилон 1" и "Нутрилон 2"?

Както всяка друга храна с цифрите "1" и "2", тези две храни се различават по възрастта на бебетата, за които са предназначени. Първата - от раждането до шест месеца, а втората смес "последваща" - за трохи по-стари от шест месеца, но по-млади от една година.

Тъй като "Нутрилон 2" е предназначен да подготви тялото на детето за възприемане на допълващи храни, той има малко по-различен състав.

Съставът на "Нутрилон 2" се различава от "Нутрилон 1" по това, че съдържа по-малко мазнини, повече въглехидрати, желязо, калций, цинк и по-висока обща хранителна стойност на продукта.

Каква е разликата между "Nan" и "Nutrilon"?

Те имат малка разлика в състава. И така, в "Nan" има нуклеотиди.

Повече за състава на тези смеси:

Млечен протеин (g / 100ml). „Нан“ - 1,24, „Нутрилон“ - 1,3.

Протеин / казеин. "Nan" - 70/30, "Nutrilon" - 60/40.

Останалата част от състава на "Nan" и "Nutrilon" е почти еднакъв.

Каква е разликата между "Nan" и "Nan Optipro"?

Nan Optipro има повече калций и фосфор, както и витамини А и Е. И по-малко желязо.

Съставът на сместа "Nan Optipro" не включва палмово масло и неговите производни, вместо това има комплекс от други масла: високоолеинов слънчоглед, кокос, рапица.

Каква е разликата между "Nutrilak" и "Nutrilak Premium"?

От името на храната става ясно, че „Premium“ - храната е по-скъпа и обогатена с всичко, от което бебето има нужда.

Nutrilak Premium не съдържа палмово масло. Но има рибено и млечно масло, нуклеотиди, пребиотици, PUFA и лутеин..

Премиум смес има по-висока цена и се предлага в запечатана опаковка.

Каква е разликата между смесите "Baby" и "Nestogen"?

И двете смеси са много сходни по състав и хранителна стойност, разделени са еднакво според възрастта и се произвеждат в картонени опаковки..

Все пак има няколко разлики между "Nestogen" и "Baby":

Първата версия се произвежда в Швейцария, втората в Русия.

"Бебе" има малко повече калории 70 kcal срещу 68 kcal за "Nestozhen".

Швейцарецът има хипоалергенна формула за кърмачета в своята линия.

Каква е разликата между "Similak" и "Similak Premium"?

Съставът на "Similak Premium" е по-богат на някои компоненти. Например има пребиотици, лутеин и бета-каротин..

Тази храна също има по-нисък индекс на осмолалитет от класическата версия на храната. Осмолалитет "Similak Premium" 267 mOsm. Осмолалност "Similac Classic" - 315 mOsm.

Е, първокласната храна, както винаги, се произвежда в консервна кутия, а не в кутия и освен това е по-скъпа..

Каква е разликата между смесите "Nan хипоалергенни" и "Nan ферментирало мляко"?

Съставът "Nan хипоалергичен" съдържа частично хидролизирани протеини, които помагат в профилактиката на различни видове алергии. Тук степента на разграждане на млечния протеин е много по-висока, отколкото при други смеси от този производител..

Съставът на "Nan Fermented Milk" включва специално добавени бактерии, които ферментират млечния компонент и причиняват частично разграждане на протеина. Основната функция на тази храна е да помогне на храносмилателния тракт на малкия човек..