Нищо не може напълно, 100% да замени майчиното мляко. Но, за съжаление, понякога възникват ситуации, когато кърменето става невъзможно. В този случай на помощ идват адаптирани млечни формули. Продуктът "NAS 1 Optipro" е популярен. Прегледи на сместа, нейните свойства ще бъдат обсъдени в статията.

Най-добрата детска храна

Всички знаят, че най-добрата храна за бебе през първата година от живота е кърмата. Това е най-здравословната и хранителна храна, предоставена от самата природа. Но, за съжаление, понякога кърменето на майката спира, детето отказва да кърми и т.н..

В този случай на помощ идват продукти, предназначени да заменят естественото хранене с максимална полза за бебето. Съставът им е най-близък до майчиното мляко и включва много полезни микроелементи и витамини.

В момента има огромен избор на адаптирано мляко за кърмачета. Може да бъде много трудно да ги разберете, за да дадете предпочитание на някого. Освен това те са различни - обикновени, лечебни, хипоалергенни, антирефлуксни, ферментирали млечни, без лактоза. Кой е подходящ за вашето бебе и ще му донесе максимална полза? Един от популярните продукти за новородени е според прегледите на педиатрите "NAN 1 Optipro".

Ролята на протеина в здравословното хранене

Научно доказано е, че това, което бебето яде на възраст от три години, до голяма степен зависи от по-нататъшното му здраве и благосъстояние. Следователно адаптираното мляко за кърмачета трябва да носи максимална полза и по никакъв начин да не вреди на растящото детско тяло..

Безспорен научен факт е, че един от най-важните хранителни компоненти, жизненоважни за растежа и развитието на детето, е протеинът. Той е този, който служи като „градивни елементи“, от които се образуват мускулната тъкан, мозъкът и всички най-важни органи. Количеството и качеството на протеините във вашата диета поставят солидна основа за вашето здраве сега и в бъдеще..

Правилно подбраните хранителни компоненти, съставляващи адаптираното мляко, помагат за укрепване на имунната система, правилното развитие и функциониране на храносмилателната система и здравословното наддаване на тегло на детето..

На всички тези изисквания отговаря млечната смес, което се потвърждава в отзивите на педиатрите за „NAS 1 Optipro“. Създаден е за онези новородени, които по някаква причина не могат да кърмят. Сместа е предназначена да осигури на бебето всички необходими елементи за хармонично физическо и психическо развитие..

Производител

Хранене за кърмачета "NAN 1 OPTIPRO", отзиви за което се намират в различни източници, се произвежда от Nestle повече от 50 години. Това е най-големият производител на храни в света. Транснационалната корпорация датира от 1866 година. По време на своето съществуване тя е успяла да се наложи като най-големия доставчик на качествени хранителни продукти на световния пазар..

Първите сортове смеси "NAS" бяха предназначени за бебета с повишен апетит. С течение на времето компанията разширява продуктовата си гама. Постепенно Nestle започва да произвежда продукти за нормализиране на храносмилането, за профилактика на зъбни заболявания и т.н..

Състав

Съставът на представената формула за кърмачета включва специални млечни бактерии, които поддържат микрофлората вътре в червата, нормализират нейния състав. Те допринасят за пълното развитие на имунитета. Формулиран с оптимизиран протеин Optipro. Също така съставът е наситен с киселини омега-3 и 6. Те са предназначени за развитието на мускулна тъкан и мрежа от нервни окончания..

Според педиатрите тези смеси не съдържат ароматизанти, което е несъмнено предимство. Продуктите на швейцарската марка ви позволяват да оформите правилното хранително поведение. Формулата съдържа и ценни аминокиселини, които заедно с протеините намаляват риска от затлъстяване..

Също така съдържа животински и растителни мазнини. В миналото към сместа се добавяше палмово масло. Поради появата на резултатите от изследванията на учените за отрицателните качества на този компонент, компанията отказа да използва този продукт. „NAN 1 Optipro“, според експерти, е абсолютно здравословна храна за новородени.

Съдържа и полиненаситени мастни киселини. Те са необходими за формирането на имунитет, добро зрение и умствени способности..

Сместа съдържа въглехидрати като лактоза, бързи въглехидрати. Благодарение на тези съставки храната става сладка. Въглехидратните компоненти осигуряват на тялото на бебето необходимата енергия. Те също така правят сместа по-плътна. Продуктите не съдържат захароза. Благодарение на уникалния си, висококачествен състав, сместа е получила много положителни отзиви..

Серия от ферментирало мляко

Популярната смес от серията ферментирали млека на швейцарската марка "NAN 1 Optipro" получи положителни отзиви от педиатрите. Това се дължи на лечебните свойства на тази храна..

Съставът включва и млечнокисели бактерии, получени по иновативна технология. Тези компоненти укрепват организма. Те предотвратяват появата на инфекциозни заболявания. Смеси, пригодени за кисело мляко, предотвратяват колики. Железните компоненти на продукта предотвратяват развитието на анемия в ранна детска възраст.

Хипоалергенни серии

Според прегледите, "NAN 1 Optipro Hypoallergenic" е предназначен за профилактика на алергии. Съдържа млечни суроватъчни протеини. Предпишете представения продукт, ако детето е предразположено към алергия към краве мляко.

Тази смес е получила множество положителни отзиви от клиенти. Това е една от най-добрите храни за профилактика на хранителни алергии при малки деца..

Премиум серия

Според експерти продуктът "NAN 1 Premium Optipro" е предназначен за хранене на деца от раждането. Предписва се, когато естественото хранене е невъзможно поради някои обстоятелства..

Тази смес получава положителни отзиви в повечето случаи. Майките празнуват правилното наддаване на тегло на бебетата. Децата спят спокойно, кожата им е чиста и здрава. В същото време има и отрицателни потребителски отзиви. Това означава, че тази смес просто не е подходяща за конкретно дете и за него трябва да се избере различен продукт..

Полезни съвети

За да може адаптираното мляко да запази всичките си полезни свойства, е необходимо стриктно да се спазват условията за съхранение и приготвяне на продукта, посочени в инструкциите. Срокът на годност на сместа е 2 години. Преди и след отваряне може да се съхранява при температура не по-висока от +25 градуса. Съдържанието на отворена кутия трябва да се консумира в рамките на 3 седмици..

Сместа трябва да се приготвя непосредствено преди хранене, следвайки точно инструкциите на производителя. При спазване на всички правила, представените продукти от Nestle ще се превърнат в незаменим помощник в правилната организация на храненето на бебето още от първите дни от живота му. Формули, които да му помогнат да расте силен и здрав.

След като разгледахме характеристиките на "NAS 1 Optipro", рецензии на специалисти и купувачи, може да се отбележи високото качество на представения продукт, неговото съответствие с всички съвременни изисквания.

NAN ® 1 с пробиотици

Съдържание

 • Състав и форма на освобождаване
 • Характеристика
 • Свойства на компонентите
 • Показания за NAN 1 с пробиотици
 • Начин на приложение и дозировка
 • Условия за съхранение на NAN 1 с пробиотици
 • Срок на годност на NAN 1 с пробиотици

Фармакологична група

 • Средства за ентерално и парентерално хранене

Нозологична класификация (ICD-10)

 • E61.9 Недостиг на батерии, неуточнен

Състав и форма на освобождаване

NAN ® 1 с пробиотици

Суха млечна смес1 литър готова смес (670 kcal)
дебел36 гр
линолова киселина5,3 g (16,7%)
алфа линоленова киселина645 mg
докозахексаенова киселина79 mg
арахидонова киселина79 mg
протеин (включително суроватъчни протеини - 70%)12,4 g
въглехидрати75 g
лактоза75 g
култура на бифидобактерии (B. lactis)
минерали (пепел)3,7 g
натрий170 mg
калий680 mg
хлориди470 mg
калций430 mg
фосфор240 mg
магнезий57 mg
манган150 мкг
селен14 μg
витамин А680 μg PE
витамин D9,3 μg
витамин Е9 mg
витамин К55 мкг
витамин Ц110 mg
витамин b10,75 mg
витамин В21,4 mg
ниацин5,9 mg
витамин В60,52 mg
фолиева киселина95 μg
пантотенова киселина5 mg
витамин В122,4 μg
биотин15 мкг
холин120 mg
инозитол60 mg
таурин51 mg
карнитин10 mg
нуклеотиди20,1 mg
желязо6,7 mg
йод120 мкг
мед0,52 mg
цинк7 mg
осмоларност - 313 mOsm / kg

в буркани от 400гр.

NAN ® 2 с пробиотици

Суха млечна смес1 литър готова смес (670 kcal)
дебел30 g
линолова киселина5.6 g (22.4%)
алфа линоленова киселина556 mg
докозахексаенова киселина43 mg
арахидонова киселина43 mg
протеин (включително суроватъчни протеини - 40%)15 g
въглехидрати84 g
лактоза55,6 g
малтодекстрин28,9 g
пробиотици (култура на бифидус (B. longum) и лактобацили (L. Rhamnosis)
минерали (пепел)4.6 g
натрий260 mg
калий740 mg
хлориди600 mg
калций800 mg
фосфор510 mg
магнезий72 mg
манган107 μg
селен13 μg
витамин А760 μg PE
витамин D12 мкг
витамин Е12 mg
витамин К54 μg
витамин Ц120 mg
витамин b10,97 mg
витамин В21,4 mg
ниацин7 mg
витамин В60,74 mg
фолиева киселина150 мкг
пантотенова киселина5 mg
витамин В122,2 мкг
биотин26 μg
холин90 mg
инозитол56 mg
карнитин10 mg
желязо11 mg
йод100 mcg
мед0,49 mg
цинк7,9 mg
осмоларност - 282 mOsm / kg

в буркани от 400гр.

NAN ® 3 с пробиотици

Суха млечна смес1 литър готова смес (670 kcal)
дебел29,5 g
линолова киселина5,1 g (22%)
алфа линоленова киселина751 mg
докозахексаенова киселина41,7 mg
протеин (включително суроватъчни протеини - 40%)20,1 g
въглехидрати80,6 g
лактоза56,3 g
малтодекстрин24,3 g
пробиотици (култура на бифидус (B. longum) и лактобацили (L. Rhamnosis)
минерали (пепел)4.6 g
натрий250 mg
калий860 mg
хлориди600 mg
калций800 mg
фосфор540 mg
магнезий60 mg
манган90 mcg
селен13 μg
витамин А770 μg PE
витамин D13 μg
витамин Е12 mg
витамин К59 μg
витамин Ц120 mg
витамин b10,97 mg
витамин В21,5 mg
ниацин7 mg
витамин В60,79 mg
фолиева киселина150 мкг
пантотенова киселина5 mg
витамин В121,9 μg
биотин27 мкг
желязо12 mg
йод120 мкг
мед0,56 mg
цинк8,1 mg
осмоларност - 282 mOsm / kg

в буркани от 400гр.

NAN ® 4 с пробиотици

суха млечна смес1 литър готова смес (700 kcal)
дебел31 гр
линолова киселина6,4 g (22,3%)
алфа линоленова киселина790 mg
докозахексаенова киселина44 mg
протеин (включително суроватъчни протеини - 40%)21 гр
въглехидрати84,7 g
лактоза59,1 g
малтодекстрин25,6 g
пробиотици (култура на бифидо (B. longum) и лактобацили (L. Rhamnosis)
минерали (пепел)4.8 g
натрий250 mg
калий900 mg
хлориди600 mg
калций840 mg
фосфор560 mg
магнезий63 mg
манган90 mcg
селен14 μg
витамин А800 μg PE
витамин D13 μg
витамин Е12 mg
витамин К60 мкг
витамин Ц130 mg
витамин b11 mg
витамин В21,5 mg
ниацин7,3 mg
витамин В60,83 mg
фолиева киселина150 мкг
пантотенова киселина5 mg
витамин В122 μg
биотин28 мкг
желязо13 mg
йод120 мкг
мед0,58 mg
цинк8,5 mg
осмоларност - 282 mOsm / kg

в буркани от 400гр.

Характеристика

NAN ® 1 с пробиотици - суха адаптирана млечна формула за смесено и изкуствено хранене на деца от първите дни от живота.

NAN ® 2 с пробиотици - суха адаптирана млечна формула с пробиотици за хранене на деца над 6 месеца.

NAN ® 3 с пробиотици - млечна формула на прах с пробиотици за хранене на деца над 10 месеца.

NAN ® 4 с пробиотици - млечна формула на прах с пробиотици за хранене на деца от 18 месеца.

Свойства на компонентите

Благодарение на уникалната комбинация от съставки, смес от NAN ® 1 с пробиотици, NAN ® 2 с пробиотици, NAN ® 3 с пробиотици и NAN ® 4 с пробиотици, те спомагат за укрепване на имунната защита на организма и осигуряват хармоничното развитие на бебето..

Смесите на NAN ® 1 с пробиотици включват полезни бифидобактерии (B. lactis), NAN ® 2 с пробиотици, NAN ® 3 с пробиотици и NAN ® 4 с пробиотици - полезни бифидобактерии (B. longum) и лактобацили (L. Rhamnosis), допринася за поддържането на здравословна микрофлора и укрепване на имунитета.

Протеинът във формула OPTIPRO е близък до този на майчиното мляко, лесно смилаем, осигуряващ оптимален растеж и развитие на бебето.

NAN ® 1 с пробиотици, NAN ® 2 с пробиотици, NAN ® 3 с пробиотици и NAN ® 4 с пробиотици включват интелигентни липиди - специални мастни киселини - също открити в кърмата, които играят важна роля в развитието на мозъка и зрението на бебето, както и укрепване на имунната система.

Микронутриентите са особено важни за правилния растеж, формиране и развитие на мозъка - желязо, цинк, мед, холин, PUFA, таурин, йод, селен, витамини A, C, D, E, B6 и Б12. Липсата на тези вещества в диетата на бебето нарушава метаболитните процеси в нервната тъкан, което води до промени във функционирането на различни части на мозъка.

Дефицитът на йод в диетата на деца от първата година от живота е сериозна заплаха, тъй като може да доведе до развитие на необратими психични разстройства.

Цинкът е основен компонент на около двеста ензима, които участват в метаболизма, главно в мозъка. При недостиг на цинк растежът на детето се забавя, способността за учене намалява и се развиват двигателни нарушения. Също така е възможно да се намалят защитните сили на организма и в резултат на това предразположението на бебето към чести инфекциозни заболявания.

Тауринът е основна аминокиселина, от която децата се нуждаят, особено през първите месеци от живота, за развитието на централната нервна система и органите на зрението.

Показания за NAN ® 1 с пробиотици

NAN ® 1 с пробиотици - като храна за смесено и изкуствено хранене на деца от първите дни на живота.

NAN ® 2 с пробиотици - като храна за деца над 6 месеца.

NAN ® 3 с пробиотици - като храна за деца над 10 месеца.

NAN ® 4 с пробиотици - като хранене за деца от 18 месеца.

Начин на приложение и дозировка

Сухата смес се разрежда предварително с преварена вода съгласно инструкциите на опаковката, ако няма други препоръки на педиатър.

Условия за съхранение на NAN ® 1 с пробиотици

Да се ​​пази далеч от деца.

Срок на годност NAN ® 1 с пробиотици

Не използвайте след срока на годност, отпечатан на опаковката.

NAN Nestle смес за новородени: отзиви, състав, цена, асортимент (Optipro, Comfort, Hypoallergenic, Ферментирало мляко, без лактоза)

Намирането на правилната формула, която замества майчиното мляко за новородено, е много важна задача. Следователно, когато избират бебешка храна, родителите трябва да проучат всички предложения на пазара на адаптирано мляко за кърмачета. В тази статия ще разгледаме асортимента, състава и рецензиите на NAN кърма за кърмачета от концерна Nestle.

Гама от сухи смеси NAS

Асортиментът е много широк, само след внимателно изучаване на всички видове храни можете да изберете тази, която най-много подхожда на вашето бебе..

 • NAN OPTIPRO 1, 2, 3, 4 (70/30, 50/50). Тази линия класическа храна е подходяща за здрави деца. Цифровата маркировка съответства на възрастовите показатели на малките гастрономи и съотношението на казеин и протеин. Така че номер 1 на опаковката е за деца от раждането до шест месеца, 2 - от 6 месеца до година, 3 - от една до година и половина, 4 - голяма опаковка за деца над 18 месеца. Продуктите от тази серия са максимално адаптирани и близки до майчиното мляко. Освен това на млечния продукт с маркировка "3" и "4" можете да готвите допълнителни храни и да готвите каша.
 • NAN Suprema (0/100). Подходящ за деца без здравословни проблеми. Стандартна смес, в която осмоларността е по-висока, отколкото в серията NAN OPTIPRO. Предназначен за бебета от раждането до 1 година.
 • NAN ORGANIK 1, 2, 3 (35/65). Продуктите от тази серия за здрави деца са на основата на биологично мляко. Производителите го получават от млечността на кравите, които пасат на алпийски ливади и ядат само екологично чиста трева. Има три вида: начално, последващо, бебешко мляко.
 • NAN Хипоалергенни 1,2,3. Децата със склонност към алергични реакции към краве мляко са показани тази храна. В допълнение, той често се използва като междинен продукт при прехода от специализирани смеси към адаптирани.
 • NAN Ферментирало мляко 1,2,3 (50/50). Когато бебето има проблеми с работата на червата, лекарите препоръчват да се премине към този тип хранене. С неговото системно приложение работата на храносмилателната система се подобрява, чревната микрофлора се нормализира, имунитетът се увеличава, което е много важно след прием на антибиотици.
 • NAN Тройно удобство. Триада: колики - чревни разстройства - запекът става без значение, когато се яде храна Nan "Triple Comfort". Той се различава от "Anticolik", като добавя към състава олигозахариди, които помагат на полезната чревна микрофлора да се размножава активно. Няма възрастова граница.
 • NAN Antireflux (30/70). Подходящ за деца, които имат проблеми със задържането на храната в стомаха. Благодарение на нишестето, което е включено в състава му, млякото се сгъстява и не позволява изядената храна да излезе навън. След хранене с такава финландска смес, детето остава дълго време добре хранено и практически не е изложено на алергии. Въпреки това, поради фиксиращия ефект на нишесте, такава храна не трябва да се използва при деца, склонни към запек..
 • NAN антиколици (30/70). По отношение на компонентите, той е много подобен на Националната академия на науките "Тройна комфорт", но за разлика от него не съдържа пробиотици. Частично хидролизираният протеин осигурява удобно храносмилане и няма дискомфорт при колики.
 • ПРЕНАН (70/30). Лекарите препоръчват този тип NAS за бебета, родени преждевременно и за хора с поднормено тегло. Перфектно изчисленото количество фосфор и калций позволява на костите на бебето да се формират правилно.
 • NAN Без лактоза (40/60). Когато малко дете е диагностицирано с дефицит на лактаза или бебето е страдало от диария, то просто трябва да яде този вид смес. Производителите са заменили лактозата в нея с глюкозен сироп. Това помага на млякото да се усвоява по-добре. За съжаление, това не гарантира липсата на алергични реакции: обрив, обезцветяване на изпражненията, повръщане.
 • PRENAN Stege 0. Течна формула за недоносени бебета, която не изисква готвене.

Състав на NAN кърма за кърмачета

Производителите внимателно работят върху формулирането на своите продукти и са внимателни към избора на компоненти, съставляващи неговия състав. Таблицата за състава може да бъде намерена на официалния уебсайт на компанията.

 • Мазнини;
 • Протеини;
 • Въглехидрати;
 • Малтодекстрин (не се предлага в Optipro 1, 2, Organic 1, 2, 3, Hypoallergenic 1, 2, Ферментирало мляко 1, 2, Triple Comfort, Antireflux, без лактоза);
 • Лактоза;
 • Мастна киселина;
 • Пробиотици (отсъстват в бебешкото мляко Organic 3, Suprema, хипоалергенно 1, 2, 3, ферментирало мляко 1, 2, 3, тройно удобство, антиколици, PRENAN, без лактоза, PRENAN Stege 0);
 • Пребиотици (Липсват в бебешкото мляко Органично 1, 2, 3, Optipro 1, 2, Хипоалергенно 1, 2, Ферментирало мляко 1, 2, Antireflux, Антиколици, PRENAN, Без лактоза, PRENAN Stege 0);
 • Комплекс от минерали;
 • Витаминен премикс;
 • Нишесте (присъства във ферментирало мляко 1, 2, тройно удобство, Antirefrux, PRENAN);
 • Растителни масла (само за PRENAN Stege 0).

Как да развъждаме и храним NAN Nestle

При разреждане на сухи смеси се придържайте към следните препоръки и дозировки.

 1. Уверете се, че ръцете, съдовете, бутилките и мерителната лъжица са чисти. Това е важно поради патогенните бактерии, които могат да причинят чревно разстройство при преминаване в стерилния стомах на новородено..
 2. Варете вода за около 5 минути, след което я охладете до 70˚.
 3. Напълнете бутилката с точното количество вода и добавете сухия прах към нея с помощта на мерителна лъжичка (тази информация е на опаковката). Обикновено 1 лъжичка прах се поставя в 30 ml вода..
 4. Сега разбъркайте полученото вещество, докато бучките изчезнат..
 5. Охладете до 37 ˚ и предложите на бебето.
 6. Не съхранявайте остатъци от разредена смес.
 7. Отворена опаковка трябва да се консумира в рамките на 3 седмици.

NAN цени на храните

Можете да закупите такива млечни формули за бебета в аптеките в градовете или да ги поръчате на сайтовете на онлайн магазини, например Korablik, Detsky Mir. Цената е от 740 до 1000 рубли за 800 грама храна за здрави деца. Специализираните лекарствени видове са по-скъпи: от 450 до 100 рубли за 400 грама.

Кое е по-добро от NAN или NUTRILON?

 • И двата продукта са с достатъчно качество.
 • Нутрилон съдържа малко повече протеин от NAS.
 • И двете съдържат само растителни мазнини.
 • NAS съдържа нуклеотиди, които не са в Nutrilon.

Рецепти за бебешка храна на NAS

Ако изведнъж ви остане сухо мляко, не бързайте да го изхвърляте. Опитайте се да направите от него лакомства за всички членове на семейството..

 • Торта "Оближи пръстите си." Разбийте две яйца с чаша захар, добавете чаша брашно и същото количество заквасена сметана. Изгасете тестото с половин чаена лъжичка сода за хляб. Намажете тиган с олио, изсипете 3 с.л. лъжици тесто и изпечете тортата. Такива торти трябва да има 5-6. За сметаната смесете половин чаша заквасена сметана, 2 супени лъжици захар и 5 супени лъжици NAN храна. Смажете тортите с получения крем, украсете горната част на тортата с ядки, мармалад.
 • Сладки "Анна". Пресейте 200 г суха храна през сито, добавете пакет масло, чаша пудра захар. Смесете всичко, навийте малки топчета, поръсете с какао. Оставете го да се вари в хладилника.
 • Торта "Като у дома". Смесете пакет масло със 150 г сладолед и пакет от сместа NAS. Оформете торти във всякаква форма и поръсете с какао. Изпратете в хладилник за 1 час.

Отзиви на педиатри и родители за NAS

Потребителите, които са преминали към NAS сместа, оставят много повече положителни отзиви за качеството на тази храна, отколкото отрицателни..

Купувачите имат предвид положителните аспекти:

 • Съдържа пълна гама от минерали, витамини, мазнини, които са необходими за малките деца.
 • Лесно се намира във всеки магазин или аптечна верига.
 • Той се разтваря добре и практически не образува бучки.
 • Огромен асортимент.
 • Съхранявайте мерителната лъжица отделно от праха в опаковката.
 • Високо качество, приятна миризма и вкус.
 • Голям опит на производителя.
 • Осмоларността е по-висока, отколкото в майчиното мляко.
 • Някои видове нямат про и пребиотици.
 • Висока лактоза.
 • Висока цена, храната не е евтина, дори с промоции, отстъпки. Опаковки от 400 грама са достатъчни за една седмица.
 • Наличието на палмов олеин.

За правилния избор на сместа е важно да се свържете с педиатър, тъй като някои видове NAS продукти трябва да се използват само под строгото наблюдение на специалисти..

Преглед на NAS Optipro смеси за новородени: състав на бебешка храна, видове и таблица с инструкции

Смесите "NAN" са търсени сред младите майки, чиито бебета получават изкуствено или смесено хранене. Отзивите за тях са доста противоречиви, но повечето родители се доверяват само на този производител. Продуктовата линия включва смеси за различни цели, включително за недоносени бебета. Разбирането на какво да се даде предпочитание ще позволи изучаването на техните характеристики.

NAN формулата е популярна на пазара на храни за бебета, хранени с адаптирано мляко, но какво е нейното предимство?

Относно производителя

Продуктите NAN се произвеждат от 1962 г. от концерна Nestle. Първата серия формули са предназначени за здрави бебета с добър апетит. Асортиментът обаче постепенно се усложнява и разширява. От 2004 г. към продуктите се добавят бифидобактерии за нормализиране на храносмилането. През 2010 г. на потребителите беше предложено мляко Dentapro за профилактика на зъбни заболявания.

Гама от NAN базови смеси за здрави бебета

Хранителните нужди на деца на различна възраст не са еднакви. Имайки предвид това, специалистите на Nestlé са създали следните продукти:

 1. "NAN 1" е продукт за новородени (0-6 месеца). Съдържа минерални и витаминни добавки за повишаване на имунитета.
 2. "NAS 2" е продукт от шест месеца до една година. Съставът е подобен на "един", но се вземат предвид нарастващите нужди от хранителни вещества.
 3. "NAS 3" - мляко от годината. Продуктът съдържа полезни бактерии и липиди, които са полезни за храносмилателната система и се превръщат в добра профилактика на кариеса.
 4. "NAS 4" - мляко от 18 месеца. Съставът е подобен на "трите", като се вземат предвид възрастовите нужди на бебето.
 5. Готово мляко в опаковка от 200 мл. Те трябва да бъдат затоплени и поднесени в чаша, бутилка.
NAN смеси се произвеждат за различни възрасти на детето

Основните компоненти на базовите смеси NAN

NAN балансирани млечни формули осигуряват на децата хранителните вещества, необходими за възрастта им. Съставът на продуктите се отличава със следните характеристики:

 • Bifidobacterium BL. Нормализирайте и поддържайте здравословна микрофлора, укрепвайте имунната система.
 • Оптимизиран Optipro протеин. Осигурява лесна смилаемост на млякото, пълноценно израстване на детето.
 • Мастни киселини - омега-3 и омега-6. Укрепват имунитета, насърчават развитието на нервната система и мускулите.
 • Липса на аромати, багрила. Продуктът има естествен вкус, формира правилните хранителни навици.

Протеинов състав

"NAN" 1 и 2 - млечни смеси, и NAN 3 и 4 - сухи млечни напитки за пиене и готвене. Разликата между продуктите е важна - намаленото съдържание на протеин в смесите поради деминерализацията на суроватката. Съотношението на суроватъчните протеини към казеина е както следва:

 1. в No 1 - 70 до 30 (близо до майчиното мляко, в което съотношението е 80 до 20);
 2. в "NAN 2, 3" - 60 до 40 (като зряло майчино мляко).

Протеинът в NAN формула и бебешко мляко се нарича Optipro. Неговото присъствие намалява риска от затлъстяване, като намалява метаболитното натоварване на тялото. Това се улеснява от ценни аминокиселини: таурин, гестидин, други.

Съставът на NAS смесите включва всичко необходимо за развитието на дете

Състав на мазнините

Мастният компонент на сухите смеси е представен от рибено масло и растителни масла. Преди това беше добавен палмов олеин, но поради разпространението на негативна информация и палмово масло, Nestlé го изостави и намери друго решение. Основната храна на производителя сега съдържа следните масла:

 • слънчоглед;
 • кокосов орех;
 • рапица с нисък ерук.

Също така в диетата има полиненаситени мастни киселини, наречени „интелигентни липиди“. Най-ценните от тях са DHA и ARA (докозахексаенова и арахидонова киселини), които са важни за имунитета, очите и мозъка..

Въглехидратен състав

Лактозата е важен въглехидратен компонент на храната. Когато се комбинира с малтодекстирин (бърз въглехидрат), той произвежда сладкия вкус, който бебетата обичат. Въглехидратните компоненти осигуряват на тялото на бебето необходимата енергия, дават дългосрочно насищане, влияят върху дебелината на сместа (правят я по-плътна). Млякото на производителя не съдържа захароза (тръстикова захар), което положително отличава продуктите от аналозите.

Други компоненти

Продуктите съдържат живи култури от BL бифидобактерии. Това са пробиотици, които са отговорни за образуването на нормална микрофлора в стените на дебелото черво, укрепвайки имунитета. Смесите "NAN 2" съдържат и бактериите Denta Pro, които са отговорни за профилактиката на кариеса. Те предотвратяват развитието на бактерии, които унищожават зъбния емайл и колонизират храносмилателния тракт.

NAN терапевтични и профилактични смеси и техният състав

За целите на терапевтичната диетична терапия се използват ферментирало мляко и други смеси с оригиналния състав. Педиатрите ги назначават за точно определено време, за да коригират състоянието на детето. За терапевтични и профилактични продукти подобен състав е характерен за цялата гама храни. Съществуват обаче съществени разлики, свързани с видовете възлагане..

Ферментирало мляко "NAN"

Популярната ферментирала млечна смес "NAN" подобрява храносмилането, нормализира чревната микрофлора, укрепва имунната система. По състав той се различава в присъствието на ферментирал млечен компонент и включва:

 • живи култури BL - укрепват имунитета на бебето;
 • млечнокисели бактерии, получени чрез технология за биоферментация - укрепват организма и предотвратяват развитието на инфекции.

Адаптираните ферментирали млечни смеси NAN 1, 2 и 3 предотвратяват запек, колики и осигуряват здравословен здрав сън. Те имат достатъчно желязо, за да предотвратят анемия в ранна детска възраст.

Както знаете, при проблеми с храносмилането сънят на детето става лош. Този проблем може да бъде решен със смес от NAS

"NAS" хипоалергичен

"NAN 1 хипоалергичен" - профилактични смеси, включително частично хидролизирани суроватъчни протеини. Степента на разграждане на протеините е много по-висока от тази на други продукти на Nestlé, които също съдържат частично хидролизиран протеин. Предписва се при алергии към протеини от краве мляко или като междинна храна при преминаване към конвенционални лекарствени продукти. Благодарение на живите култури, хипоалергенните смеси "NAN" 1, 2 и 3 са удобни за храносмилане (за повече подробности в статията: какви са хипоалергенните смеси за новородени?).

"NAS" антиколики

Старото име на смесите е "NAS Comfort". Благодарение на частично хидролизирания протеин, продуктът намалява риска от алергии и хранителен дискомфорт. Ниското съдържание на лактоза на практика елиминира ферментацията и коликите. Пробиотиците L. reuteri помагат за повторното заселване на червата с положителна микрофлора.

Комплексът "Optipro", разработен по специална технология, осигурява лесно усвояване на готовото мляко от тялото на бебето. Продуктът също така съдържа ARA и DHA липиди, витаминен комплекс и важни микроелементи. Хранителните храни могат да служат като единствен източник на хранене за новородени от 0 до 6 месеца.

"NAN" без лактоза

Продуктът без лактоза е създаден за хранене на бебета с дефицит на лактаза в ситуация, в която тялото от раждането не може да абсорбира млечни продукти. Те помагат за възстановяване от чревни инфекции, гастроентерит, диария, нямат възрастови ограничения (дори могат да се използват за хранене на новородени). Често те се предписват при чести колики и регургитация..

Продуктът без лактоза не е хипоалергенен, различава се от продукт № 1 в процента на протеин и казеин (60 до 40). Производителят замени лактозата с лактозен сироп, който е по-лесно смилаем. Lactobacillus L. reuteri беше добавен като пребиотици. Сместа съдържа пълен витаминно-минерален комплекс, линолова киселина, растителни масла, пълномаслени млечни протеини.

"NAS" троен комфорт

„Тройният комфорт“ от NAN е адаптиран продукт за премахване на функционални храносмилателни разстройства при деца от раждането. Специалната формула помага да се премахнат запекът, коликите и да се намали честотата на регургитация. Сместа Toy Comfort нормализира честотата на изпражненията, насърчава формирането на правилната чревна микрофлора.

Сместа "NAN Comfort" включва лактобацили L. reuteri, "интелигентни" липиди, хидролизиран протеин "Optipro", пребиотици. Допълнително са включени минерално-витаминен комплекс, олигозахариди, картофено нишесте. Палмовото масло е сред съставките на Triple Comfort.

NAS тройният комфорт се препоръчва за деца от раждането

"NAS" антирефлукс

Смесите "NAN" AR 1 се предписват от педиатри на новородени и кърмачета до 6-месечна възраст, когато родителите се оплакват от честа регургитация. Те са посочени като медицинска храна, която не се използва като основна храна за бебето. Неговият рефлукс се използва заедно с кърменето и други видове смеси. Сред компонентите на сухия "Antireflux":

 • хидролизиран суроватъчен протеин;
 • култури от L. reuteri пребиотици, които образуват нормална микрофлора и спомагат за намаляване на честотата на регургитация с 3 пъти;
 • оптимизиран хипоалергичен комплекс Optipro - минимизира риска от негативна реакция към протеините на кравето мляко;
 • нишесте - увеличава вискозитета на продукта, което намалява вероятността от регургитация.

Балансираната формула на сместа NAN "Antireflux" включва също растителни масла, лактоза, микроелементи и други полезни вещества. Майките се оплакват от дебелината и неприятния му вкус, но отбелязват положителен ефект върху храносмилането на бебетата. Поради дебелината на храната, зърното за бутилката трябва да бъде съчетано. Обикновено майките използват сменяеми биберони. Приготвената смес трябва да се разбърква дълго време, да се разклаща.

"NAS" за недоносени бебета

Продуктът е важен за недоносени бебета, недоносени бебета и бебета с поднормено тегло. Съдържа най-висок процент суроватъчен протеин (около 70%), което значително го отличава от аналозите. Протеините на сместа са частично хидролизирани, което увеличава скоростта на тяхното усвояване.

За недоносени бебета има и собствена смес от NAS, но преди употреба трябва да проверите бебето за алергии (препоръчваме да прочетете: какви са смесите за недоносени бебета?)

Предимства на продукта за недоносени бебета: бебето бързо наддава на тегло, обожава вкуса на готовото мляко. Продуктът се храни на бебета, докато достигнат тегло от 1800 грама, след което се прехвърлят в обичайната смес. Сред противопоказанията: галактоземия, непоносимост към лактоза, глюкоза, алергия към протеини от краве мляко. Сред съставките се вижда палмово масло.

Инструкции за приготвяне на сместа

Преди да закупите ферментирало мляко и млечни смеси "NAN", трябва да се консултирате с педиатър. Лекарят ще препоръча подходящ продукт въз основа на възрастта, теглото, здравословното състояние и оплакванията на родителите на детето.

Когато приготвяте сместа, трябва да използвате храна с достатъчен срок на годност, която е отворена не по-късно от месец. За да бъде сместа полезна и да не създава здравословни проблеми на бебето, е важно да се поддържа стерилност при приготвянето й. За да се запознаете с това как правилно да дозирате и разреждате праха, инструкциите на опаковката, която прилича на маса, ще позволят:

Бебешка възрастНа 1 храненеБрой хранения на ден
Обем преварена вода, мл.Брой мерителни лъжици смесСмесДруги видове храни
1-2 седмици9036-
2-4 седмици1204пет-
2 месеца150петпет-
3-4 месеца.1806пет-
5-6 месеца.21074-
7 месеца и повече21074-31-2

При приготвяне на смеси "NAN" вземете необходимия брой мерителни лъжици без пързалка. Пропорциите не могат да се променят без съвет от медицински специалист. В противен случай можете да прехраните детето или да го доведете до дехидратация. От 7 месеца, паралелно с хипоалергенни, обикновени, ферментирали млечни смеси NAN, трябва да се въвеждат допълнителни храни - зърнени храни, зеленчукови пюрета, извара, ферментирали млечни продукти.

Важно е да приготвите сместа преди хранене, като охладите преварената вода до комфортна температура, 37 градуса (полезните бактерии ще умрат в гореща вода). Първоначално трябва да стерилизирате контейнера и зърното, да охладите, да налеете подготвена вода и да добавите необходимия брой лъжици прах. След това съберете бутилката, покрийте с капак и разклатете добре. Важно е да проверите температурата, като капете върху китката (храната трябва да е малко по-топла от ръката).

Признаци, че сместа "NAN" е подхождала на бебето - наддаване на тегло, спокоен сън, липса на колики, запек, добра кожа. Ако поне един от тези показатели не е изпълнен, трябва да се консултирате с Вашия лекар. Може да се наложи да смените бебешката храна на друг тип (например течно ферментирало мляко) от широка гама Nestlé.

NAN млечна формула: състав и ползи, съвети за педиатър

Майчиното мляко определено е най-оптималното хранене за бебета. Но при определени обстоятелства няма избор, младите майки са принудени да преминат към смесено или напълно изкуствено хранене. Тук най-приемливият вариант са сухите допълващи храни. Популярни са продуктите на концерна Nestlé, а именно сместа на Националната академия на науките, препоръчва се дори за преждевременно родени деца.

Детската формула NAN помага за активиране на естествения имунитет на бебето, поддържа естествената микрофлора на лигавиците на храносмилателната система и укрепва имунната система на организма. Това е идеална превантивна мярка за анемия и насърчава нормалното развитие, както психическо, така и физическо. Всичко това е постижимо благодарение на компоненти, близки до майчиното мляко..

Предимства и недостатъци

Използването от дете на дори доказани, висококачествени допълващи храни е свързано с риска от неприятни симптоми (колики, запек, алергични реакции), което е свързано с индивидуалните характеристики.

Положителните аспекти на смесите NAS включват:

 • продуктите на марката имат широка дистрибуторска мрежа; те могат да бъдат закупени в почти всеки магазин, аптека;
 • разтваря се перфектно при контакт с вода;
 • иновативен подход за съхранение на специална лъжица, тя се поставя отделно от сухия продукт;
 • широка гама от продукти, които отговарят на високите изисквания на потребителите;
 • смес за новородени NAS 1, има модерен протеинов състав, който е максимално близък по пропорции на суроватъчни и казеинови протеини до кърмата;
 • не съдържат съмнителни компоненти - говорим преди всичко за палмово масло;
 • съдържа най-важните компоненти, продуктът е обогатен с:
  • лактоза;
  • рибено масло;
  • деминерализирана суроватка;
  • растителни масла;
  • комплекс от най-важните витамини и минерали;
  • мастни киселини;
  • таурин;
  • пробиотици;
  • хистидин;
  • най-важните аминокиселини;
  • желязо;
  • нуклеотиди;
  • цинк;
  • протеини и протеини;
  • калций;
  • фосфор;
  • натрий;
  • калий, много други основни микроелементи.

Сред отрицателните страни са:

 • високо количество лактоза, количеството му е много по-високо от това на майчиното мляко, което може да причини лошо храносмилане, ако се открие дефицит на лактоза;
 • показателите за осмолалитет са значително по-високи от тези на майчиното мляко, това причинява значително натоварване на органите на отделителната система на малкото дете.
 • не съдържа пребиотици;
 • пакет с тегло 400 грама струва около 700 рубли, една консерва е достатъчна за 4 дни.

Извод: В сравнение с предимствата на формулата NAS за новородени, недостатъците са незначителни. Правилно избраният вид, стриктното спазване на правилата за съхранение и приготвяне на допълващи храни, ще гарантира нормалното развитие на малкото дете от момента на раждането до две години.

Следните продуктови групи се отличават сред асортимента на NAS:

 • фокусиран върху деца без патологии;
 • хипоалергичен;
 • терапевтично и профилактично и терапевтично за органите на храносмилателната система;
 • със специално предназначение.

За здравословен растеж на вашето бебе

Популярни са млечните смеси на NAS от класическата версия. Такива продукти могат да се хранят на деца без отклонения по отношение на раждането, патологии. В сравнение с други асортименти, те имат номера в маркировката, указващи стандартното номериране по възрастова група.

Има както суха, така и течна версия. Когато купувате сух продукт, той трябва да бъде приготвен преди даването на малкото дете, във втория вариант имаме почти напълно приготвени допълващи храни, трябва само да се доведе до определена температура.

NAN 1, 2, 3, 4 Optipro

Класическите смеси "NAS Optipro" се представят в 4 вида:

 • смес от NAS 1 Optipro - за бебета от 0 до 6 месеца, продукт с обем 800 грама струва около 760 рубли;
 • NAS 2 Optipro - за малки деца от шест месеца до една година пакет от 800 грама струва около 740 рубли;
 • NAS 3 Optipro - мляко за бебета от 12 до 18 месеца, 800 грама опаковка струва около 970 рубли;
 • мляко NAN 4 Optipro - за трохи над една година и половина, пакет от 800 грама струва около 900 рубли.

Смес от NAN 1 от 0 до 6 месеца, както и "NAN 2 OPTIPRO" е адаптивна суха храна, подобна по състав и свойства на майчиното мляко.

"NAN 3, 4 OPTIPRO" е специално мляко, което може да действа като независима допълнителна храна или да готви каша, желе и други ястия върху него. Много е важно да вземете предвид етикетирането, когато купувате продукт..

Храненето на бебето с допълнителни храни, фокусирани върху по-големите деца, можете напълно да нарушите хранителния режим. Или детето просто няма да получи достатъчно количество полезни компоненти и необходими калории, тази ситуация може сериозно да навреди на бебето, забавяйки развитието му. По отношение на компонентите класическите варианти са напълно сходни.

Помислете за смес от състава на NAS, която е обогатена със следните компоненти:

 • хидратиран суроватъчен протеин;
 • лактоза;
 • сухо обезмаслено мляко;
 • растителни масла;
 • деминерализирана суроватка;
 • рибено масло;
 • таурин;
 • хистидини;
 • комплекс от съвременни най-важни витамини, минерали, полезни елементи.

Съотношението на тези компоненти зависи пряко от възрастовата група, към която е насочен продуктът. Делът на суроватъчните и казеиновите протеини е 70/30, което значително го приближава по свойства до майчиното мляко..

Не толкова отдавна палмовото масло беше включено в допълващите храни, но след като специалистите се усъмниха в полезността му, производителят премахна компонента от продукта.

NAN Supreme 1, 2

Проектиран като допълваща храна за бебета без патологии, от момента на раждането, когато естественото хранене е невъзможно по някаква причина. Те осигуряват на бебето пълен набор от хранителни вещества, витамини, микроелементи. Този състав допринася за пълното, хармонично развитие на бебето. 400 грама смес струват от 860 до 1040 рубли.

Хипоалергичен NAN 1, 2, 3 Optipro HA

Препоръчително е да се използва в случай на наследствено предразположение към алергични реакции към кравешки протеин или като междинно хранене, когато бебето преминава от специални видове към конвенционални адаптирани допълващи храни.

Това са профилактични средства, основният компонент е частично хидролизиран кравешки протеин, което значително намалява вероятността от алергии.

Нивото на протеинова хидролиза е значително по-високо от класическите аналози. Микроорганизмите са представени от живи бифидобактерии.

Този тип е представен в три разновидности:

 • "NAN 1 OPTIPRO HA" - от момента на раждането и до шест месеца (цената за пакет от 400 грама е около 700-800 рубли);
 • "NAS 2 OPTIPRO HA" - за трохи от 6 до 12-месечна възраст (цената за пакет от 400 грама е около 660-810 рубли);
 • "NAN 3 OPTIPRO HA" - за бебета след 12 месеца (цена за пакет от 400 грама - около 630 рубли).

Преминаване от хипоалергенна смес към обикновена "NAN"

За безболезнен преход на дете от превантивно или терапевтично и профилактично хранене към конвенционално адаптирана допълваща храна трябва да бъдат изпълнени следните условия:

 • консултирайте се с педиатър, който знае особеностите на малкото дете, преминете необходимите тестове, ако е необходимо, посетете високо специализирани лекари;
 • постепенно намалявайте количеството на хипоалергенните допълващи храни, като го замествате с част от обичайните;
 • да не допуска смесване на заместители, различни по състав и предназначение;
 • ще определи правилния заместител на майчиното мляко за бебето - то не трябва да съдържа много лактоза, палмовото масло също не е приемливо;
 • внимателно следете реакцията на тялото на малкото дете, особено когато става въпрос за преминаване от специална към обикновена допълнителна храна.

За подобряване на храносмилането

Бебетата, които са на смесено или напълно изкуствено хранене, често имат проблеми с дисфункция на храносмилателната система. Това се проявява с неприятни симптоми: колики, запек или диария, чести рефлекси.

За тях, както и за преждевременно родени, склонни към хранителни алергии, лошо наддаване на тегло на бебета, се препоръчва използването на специални средства.

Групата от терапевтични, профилактични и терапевтични средства на Националната академия на науките се използва за кратък период от време, след назначаването на средства от педиатър. Основната цел е да се поддържа превантивна или лечебна диета. Този продукт има същия състав като класическия NAS, но има някои особености, свързани с предназначението на продукта.

NAN Ферментирало мляко 1, 2, 3

Насърчава възстановяването на нормалната микрофлора на храносмилателната система, активира защитните механизми на организма, предотвратява появата на патологии с инфекциозен характер. Съставът на "Ферментиралото мляко NAS" се различава значително от класическите версии.

Млечният компонент подлежи на ферментация поради действието на специални микроорганизми, които причиняват ферментация. Което води до факта, че протеините, лактозата, мазнините се разграждат. Процесът е придружен от появата на концептуално нови компоненти - витамини, бактерии, млечна киселина или, може да е следствие от разграждането на първоначалните компоненти - пептиди, мастни киселини.

Част от функциите на храносмилателните органи се прехвърлят към бактериите, това прави процеса на смилане на храната по-лесен и по-малко енергоемък. "NAN ферментирало мляко 1, 2" съдържа същите пропорции на суроватъчен протеин и казеин. Всички продукти съдържат голям брой живи млечнокисели бактерии, както и бифидобактерии, те определят пробиотичните функции на продукта.

Линията е представена в три вида, с маркировки от 1 до 3:

 • NAS Ферментирало мляко 1 - бебета от раждането до 6 месеца (400 грама - цена от 460 до 600 рубли);
 • NAS Sour Milk 2 - малки деца на възраст от шест месеца до една година (400 грама струват от 500 до 600 рубли);
 • NAS Ферментирало мляко 3 - деца над 12 месеца (400 грама от 460 до 560 рубли).

NAN Тройно удобство

Те се използват, когато е необходимо да се отървете от симптомите на дисфункция на храносмилателната система - колики, нарушаване на честотата и дробния състав на изпражненията, дисбаланс на чревната микрофлора.

Използва се за бебета от момента на раждането, тогава няма възрастови ограничения.

Съставът на заместителя е идентичен с "NAN Anticolics", разликата е в наличието на олигозахариди, те допринасят за образуването на нормална микрофлора на храносмилателната система, възстановяването на нормалното й функциониране.

Продуктът съдържа палмово масло, ефективността се осигурява поради наличието в него:

 • лактобацили;
 • липиди;
 • хидролизиран протеин "Optro";
 • пробиотици;
 • комплекс от съвременни витамини, минерали, полезни елементи;
 • олигозахориди;
 • картофено нишесте.

Опаковка с тегло 400 грама струва от 640 до 740 рубли.

NAN антиколици

Най-ефективно се използва за премахване на колики и предотвратяване на рецидиви. За бебета от момента на раждането няма възрастови ограничения. Протеинът не е напълно хидролизиран, това помага да се улесни възприемането на продукта, намалява вероятността от хранителни алергии.

Нивата на лактоза са ниски, което допринася за по-малко активна ферментация и образуване на газове, което води до колики.

Лактобацилите действат като пробиотици, подобряват функциите на храносмилателната система и формират оптималната чревна микрофлора. Заместителят е абсолютно безвреден за бебето.

400 грама струват около 600 рубли.

NAN Antireflux

Лекарството елиминира прекомерния рефлекс при запушване при бебета. Лекарството е лечебно, тъй като основният елемент на хранителната диета не се използва - това е лекарствена добавка, която се използва само след подходящите препоръки на педиатър.

Те използват заместител, започвайки от 6 месеца, няма възрастови ограничения.

Сгъстителят е представен от нишесте, компонентът образува плътна формация в стомаха, предотвратява рефлекса на гърлото и насърчава продължително чувство на ситост. Нишестето има свързващи свойства, така че ако имате предразположение към нарушения на изпражненията, сместа не може да се използва..

Протеиновият компонент в заместителя не е напълно хидролизиран, той просто се възприема от тялото на малкото дете, намалявайки възможността от хранителни алергии. Лактобацилите действат като пробиотици, те доближават допълващите храни по свойства по-близо до майчиното мляко, спомагат за премахването на рефлекса на гърлото, нормализират микрофлората на храносмилателната система на мъничето, подобряват процеса на храносмилане.

400 грама средства струват от 690 до 780 рубли.

NAN Без лактоза

Допълнителните храни са насочени към бебета с проблем с дефицит на лактоза, помага да се възстанови тялото на детето след диария. За бебетата от момента на раждането няма разделение по възрастова категория. Такива допълващи храни не се класифицират като хипоалергенни, тъй като делът на суроватъчния протеин и казеин е 60/40, което отличава "NAN без лактоза" в отрицателна посока, в сравнение с "NAN 1" по-висок процент на казеин.

Лактозата отсъства, но има глюкозен сироп, компонентът е по-прост за усвояване от развиващия се организъм на малкото дете. Пробиотичният компонент се състои от лактобацили.

Цената за 400 грама варира от 640 до 840 рубли.

PreNAN

Инструментът е насочен към бебета, родени преждевременно, както и при недостатъчно наддаване на тегло. Насърчава снабдяването на тялото на малкото дете с най-необходимите вещества, които осигуряват интензивен растеж. Пропорциите на суроватъчен протеин и казеин са 70/30.

Протеиновият компонент се хидролизира, но не напълно, това има положителен ефект върху усвояването му в организма, намалява риска от алергия към храната.

Заместителят е перфектно балансиран в количеството калций и фосфор, което осигурява стабилно образуване на инертни тъкани. "PreNAN 0" се използва за постигане на тегло на малко дете от 1800 грама, "PreNAN" помага на бебето да достигне тегло от 3000 грама.

Те имат високо съдържание на протеин - 2,2 грама на 100 милилитра готова за консумация храна, "PreNAN" се заменя с конвенционална адаптирана смес.

Сред асортимента от допълващи храни има течна смес "PreNAN 0", тя е почти готова за употреба, трябва да се доведе до необходимата температура. Крайното време за прием и дозиране се определя от педиатър, който знае характеристиките на определена трохичка.

Цена за 400 грама от 810 до 930 рубли.

PreNAN FM 85

Добавка към кърмата "PreNAN FM 85". Използва се за специални медицински случаи, за преждевременно раждане или за деца, които не напълняват по график. Добавките помагат да се подобри качеството на най-важните хранителни вещества, които са оскъдни в случай на преждевременно раждане.

Използването на подсилващо средство помага да се увеличи количеството храна в диетата на малкото дете. Добавката се използва съгласно основната схема на хранене, необходимо е да се вземат предвид характеристиките на детето. Добавката изисква наблюдение от педиатър. Заедно с добавките бебето получава пълна гама от основни витамини, минерали, полезни елементи.

Добавките се използват, ако:

 • телесно тегло при раждане на дете под 1800 грама;
 • периодът от зачеването до раждането е по-малък от 34 седмици;
 • изоставане, свързано с вътрематочно развитие, с преждевременна бременност над 14-дневна възраст.

Цената за 400 грама продукт е около 1800 рубли.

PreNAN етап 0

Течна специална медицинска млечна формула "PreNAN Stage 0", съдържа частично хидролизиран протеин, използва се, когато детето е в болница, за хранене на недоносени бебета, включително бебета с тегло не повече от 1000 грама.

Суровините се подлагат на специална обработка, но не използват ГМО, консерванти, оцветители.

Внимание! Продуктът се използва само под наблюдението на специалист..

Цената за 70 милилитра от продукта е около 90 рубли.

Как се разрежда сместа?

Не е достатъчно да изберете правилната смес, все още трябва да се научите как правилно да приготвяте сместа "NAN", особено когато става въпрос за новородени. По време на приготвянето на сместа е необходимо преди всичко да се помни, че червата на бебето са стерилни.

За да се предотвратят инфекциозни заболявания в трохите, е необходимо стриктно да се спазва личната хигиена. Родителите трябва първо да се запознаят с правилата за приготвяне на заместител, които ви позволяват да запазите полезни елементи, за да получите максимален ефект.

Цялата необходима информация се съдържа в листовката с инструкции. Непосредствено преди разреждането на сместа тя трябва да бъде внимателно изследвана. За да приготвите допълнителни храни, е необходимо да се съсредоточите върху обема за еднократна употреба. Спазвайте стриктно съотношението вода към сух заместител! Специална лъжица, доставена в комплекта, е идеална за тези цели..

Понякога „грижовни“ родители, за да може малкото бързо да напълнее, увеличете дозата на сухия заместител. Този подход е голяма грешка, развиващият се организъм на бебето не е адаптиран към такава консистенция, в резултат допълващите храни бързо ще напуснат тялото. Като страничен ефект е възможен проблемът с прекомерното наддаване на тегло.

Някои експерти настоятелно препоръчват да се използва специална бебешка вода, специално предназначена за такива случаи, при отглеждане на допълващи храни. Възможно е да се намери такъв продукт за малки деца без особени затруднения в почти всички търговски обекти. Отказът да се използва преварена вода се дължи на факта, че тя съдържа много вредни примеси, такъв състав е опасен.

Използването на специална бебешка вода при разреждане на заместител осигурява редица значителни предимства:

 • производителят упражнява контрол на всеки технологичен етап, гарантира качеството на продукта;
 • водата се подлага на многостепенно пречистване;
 • водата задържа витамините и минералите, най-необходими за организма.

Разреждането на заместителя се извършва по следната схема:

 1. Измийте ръцете си със сапун и вода и подсушете с чиста кърпа. Измийте старателно бутилката и капачката, мерителна лъжичка. Лекувайте всичко, което участва в приготвянето на допълващи храни. Препоръчително е да използвате специален почистващ препарат, той е безопасен за бебето. Не се препоръчва използването на специална машина за почистване на детски съдове (върши лоша работа), въпреки че производителите на такова оборудване твърдят обратното. В детските продукти има специални четки, те ви позволяват бързо и ефективно да почиствате детските кухненски артикули.
 2. Изплакването е следващата стъпка за премахване на последните следи от почистващи препарати. Изплакнете всички детски кухненски съдове във вряща вода за около 5 минути.
 3. Подгответе чиста зона за смесване, премахнете всички ненужни предмети.
 4. Определете тиган в кухнята, изключително за нуждите на бебето. Напълнете го с вода и го загрейте енергично, продължете да кипите още 5 минути. Проверете с листовката с инструкции, ако няма препоръки - поставете тигана на свободно място, така водата ще се охлади до 70 градуса за 30 минути.
 5. Изсипете необходимото количество вода според таблицата с хранителните стойности в пастьоризираната бутилка. За да получите желаната температура, не смесвайте подготвената вода с обикновената.
 6. Вземете с мерителна лъжица необходимото количество сух продукт според възрастовата таблица. Плъзгачът от мерителната лъжица трябва да бъде избран с помощта на гърба на ножа.
 7. Изсипете сухата смес в приготвената бутилка с преварена вода. Обикновено добавете 1 лъжичка към 30 милилитра преварена вода. Тъй като лъжичките имат различни размери, вижте листовката с инструкции за най-точна информация за дозировката. Внимание! Сухият заместител се добавя към бутилка с подготвена вода, а не обратно!
 8. Разбъркайте съставките в бутилките до гладка смес. Не трябва да има бучки! Преди да получите трохи от допълващи храни, тя трябва да има температура около 37 градуса. Майчиното мляко има същата температура. Майката трябва да помни, че високите температури ще унищожат полезните елементи и бактериите. Използвайте термометър за храна. Ако температурата на допълнителната храна е много по-висока от необходимата, напълнете бутилката със студена вода, така тя ще се охлади много по-бързо.
 9. Заемете удобна поза, ако е възможно, вземете бебето на ръце, докато бебето се храни, не губете око и физически контакт с него. Запасете се със салфетки предварително, те ще бъдат полезни при премахване на излишните допълващи храни. След като бебето се напълни, трябва да заеме изправено положение. Това насърчава елиминирането на газове от тялото, които са влезли в тялото на трохите заедно с храната.
 10. Допълнителната храна, останала след хранене на бебето, трябва да се излее и контейнерът да се измие старателно.

Как да съхранявате приготвената смес?

Повечето млади родители задават въпроса, възможно ли е да съхранявате готови допълващи храни при стайна температура или в хладилник, ако да, колко? Експертите правят пряка връзка между срока на годност на готовия продукт и количеството полезни елементи в неговия състав. Ето как се образуват вредни за тялото на бебето елементи в допълващите храни..

Смесете допълващи храни непосредствено преди да ги използвате. В случай на спешност готовите допълващи храни се запазват с помощта на хладилника. Въпреки това, дори и в този случай, той може да се съхранява за час или два..

За нощно хранене се използва специално устройство - нагревател. За да направите това, трябва предварително да подготвите пастьоризирана бутилка, да съберете вода. По този начин, по време на нощното покачване е достатъчно леко да загреете водата до необходимата температура, да приготвите допълнителни храни, като напълните необходимото количество суха смес. Този подход работи добре и за дълги пътувания. Автомобилът трябва да е оборудван с нагревател.

Ако допълнителната храна не се консумира напълно, е невъзможно да я дадете отново на бебето. Ако не спазвате тези препоръки, вероятността от развитие на патогенна микрофлора се увеличава. Помислете, че сте отговорни за живота и здравето на мъника - не действайте прибързано!

Можете да закупите заместители на кърмата само ако са били използвани поне 30 дни. Ако срокът е по-малък - откажете да закупите стоката.

Не забравяйте да проверите отново, когато разопаковате продукта, когато е произведен. Практически съвет: маркирайте датата, на която кутията е разопакована, с флумастер на гърба на опаковката, за да можете лесно да контролирате края на препоръчания от производителя срок на годност.

Контролирайте внимателно плътното затваряне на контейнера. Те спестяват продукта в сухи условия, без достъп до дневна светлина, дори малко количество влага може да направи целия продукт неподходящ за по-нататъшна консумация. Абсолютно невъзможно е да се използва заместител след края на препоръчания период, посочен на опаковката..

Алергия към NAN хипоалергичен от заместител?

Смесите "NAN 1, 2, 3" са профилактични хипоалергенни заместители, базирани на частично хидролизиран кравешки протеин, това води до възможността за алергична реакция при бебето.

Ако заместителят провокира алергия, е необходимо спешно да се консултирате с педиатър, който знае характеристиките на бебето. Най-често срещаното решение е да се премине към терапевтични и профилактични или терапевтични видове заместители.

Така че заместителите могат да бъдат:

 1. Напълно хидролизирани заместители на кравешки протеин:
 • Американски "Нутрамиген";
 • Американски "Прегестимил";
 • домашен "Nutrilak Premium Hypoallergenic";
 • Холандски "Nutrilon Pepti TSC";
 • Холандски "Friso PEP".

Такива смеси се използват по време на обостряне на патологията, изразени са алергични реакции.

 1. Храни на растителна основа (соев протеин):
 • домашен "Нутрилак";
 • Холандски "Нутрилон";
 • Холандски "Frisosoy";
 • Немски "Humana HA";
 • Американски "Enfamil Premium".

Изброените продукти съдържат протеини, компоненти, които могат да предизвикат алергична реакция, употребата им за бебета, страдащи от алергии, е ограничена.

Те не са подходящи за малки деца под 6-месечна възраст, с остра алергична реакция към соев протеин, проблеми с храносмилането. Алергенността на такива продукти е 100 000 пъти по-ниска от тази на конвенционалните смеси.

 1. Аминокиселинни смеси:
 • вътрешен "Нутрилак АК".

Тази смес се използва в случай на потвърдена алергична реакция към протеини от краве мляко, тя изобщо не съдържа никакъв протеин.

Въпреки това, на някой от изброените продукти, бебето, поради индивидуални характеристики, може да получи алергична реакция. Всеки компонент на сместа също може да бъде причината. В този случай се препоръчва да се използва козе мляко на прах, смесено с преварена или специална бебешка вода..

ЧЗВ

Понякога неопитността на младите родители има изключително негативни последици за тяхното мъниче. След това ще анализираме най-належащите въпроси относно продуктовата линия под марката "NAN".

Коя формула е най-подходяща за новородено NAN или Nutrilon?

Когато се търси заместител на кърмата, изборът често се свежда до двама лидери в линията висококачествени продукти, говорим за "NAN" и "Nutrilon". По-нататък обаче идва най-трудният етап, необходимо е да се спрем на един, така че "NAN" или "Nutrilon" - което е по-добре?

Първо, трябва да проведете повърхностен анализ и да определите дали продуктите са сравними по качество и цена. В този случай всичко е просто, тъй като посочените параметри за "NAN" и "Nutrilon" са приблизително равни.

Нека да преминем към по-подробен анализ:

 1. Състав. Заместителите "NAN" и "Nutrilon" имат приблизително еднакъв състав, което опростява задачата. Например, сместа Nutrilon съдържа 1,3 грама протеинов компонент на 100 грама продукт, докато ANAS има този показател - 1,24. 100 грама кърма съдържа само около 1 грам протеини, така че заместителите са още по-добри за този параметър..
 2. Пропорционално съотношение на суроватъчните протеини към казеина. Компонентите в кърмата са в съотношение 80/20. Детски заместител под марката Nutrilon, това съотношение има стойност 60/40. Продуктът с търговска марка "NAN" печели конкурента в този момент и има стойност 70/30, което до голяма степен доближава тази смес до майчиното мляко.
 3. Характерни разлики. Заместителите в много отношения са идентични помежду си; в такава ситуация трябва да се обърне специално внимание на отличителните черти на всеки. Проверете дали съставът съдържа мазнини от животински произход, такива компоненти са вредни не само за развиващия се организъм на детето, те могат да навредят дори на възрастен. И двата заместителя съдържат само растителни мазнини. По отношение на комплекса от витамини и минерали, продуктите не се различават съществено - трябва да се отбележи, че комплексът е балансиран в съответствие с възрастовите нужди на малкото дете. Важна разлика - сместа "NAN" съдържа нуклеотиди, те са важни за поддържане на имунната система и формирането на оптимална микрофлора на храносмилателната система. Сместа Нутрилон има предимство под формата на олигозахариди, те са ефективни в борбата с нарушения на изпражненията, което е един от най-честите проблеми в ранните етапи от живота..

Особености на възприятието. Тъй като и двете смеси имат висококачествени показатели, изборът е доста труден. Но дори и качествен заместител може да предизвика алергична реакция..

Решаващият фактор при определянето на продукта трябва да бъде индивидуалната реакция на трохите към един или друг заместител. Внимателно наблюдавайте реакцията на организма - отхвърлянето на допълващи храни се изразява в: потиснато настроение, прекомерен рефлекс, нарушение на изпражненията, обриви и зачервяване на кожата.

Запек от сместа, какво да правя?

Запекът се характеризира със следните симптоми: непостоянни и неравномерни изпражнения, гъсти и буци на части. Бебе, страдащо от разстройство на изпражненията, има нарушен режим на сън, възможно метеоризъм, коремна болка.

По време на акта на дефекация бебето изпитва болезнени усещания. Изпражненията с плътен фракционен състав допринасят за появата на пукнатини в ануса, такива образувания причиняват усещане за кървене и лоб.

По-долу са основните причини за нарушения на изпражненията при кърмачета:

 1. Въвеждане на нов заместител. Не сменяйте заместителите на кърмата без убедителни причини. При смяна на заместител може да възникнат много проблеми. Родителите с интензивно темпо започват да дават на бебето си нов допълващ хранителен продукт, с напълно различни компоненти. На първо място се наблюдава реакцията на органите на храносмилателната система. Това се проявява в изпражненията с плътен фракционен състав, колики, прекомерен рефлекс.

За да се избегне такава ситуация, е необходимо незабавно да се определи кой заместител ще се използва за хранене на бебето. Основното условие е допълнителните храни да бъдат лесно достъпни. Така че, за да го купите в магазин или аптека наблизо, цената на продукта също трябва да съответства на нивото на доходите ви. Бъдете внимателни и разумни в такива въпроси..

Ако детето вече има нарушен режим на изпражнения и е взето решение за смена на сместа, изберете продукт с високо съдържание на диетични фибри и полезни бактерии. Версията на ферментиралото мляко на продукта е много подходяща. Такива заместители обикновено се обозначават с думата "Комфорт".

Не забравяйте, че нарушаването на изпражненията при малкото дете ще бъде много по-силно, ако при смесено или напълно изкуствено хранене се направи рязък преход към нов продукт. Въведете нова допълнителна храна на етапи, замествайки обичайния заместител, в рамките на 10 дни можете напълно да преминете към нов заместител.

Изкуственото или смесеното хранене само по себе си действа като фактор, провокиращ нарушение на изпражненията при бебетата. Експертите настоятелно препоръчват да продължите да кърмите бебето възможно най-дълго, поне 6 и ако е възможно 12 месеца.

 1. Недостатъчна влага. Някои експерти препоръчват използването на термично обработена вода. Ако е възможно, можете да използвате вода от извор - тя е богата на полезни микроелементи или специална бебешка вода в бутилки. При липса на такава възможност педиатрите препоръчват да се настоява вода върху стафидите всеки ден. За да направите това, изплакнете добре една супена лъжица стафиди, изсипете в чаша, добавете вряща вода. След около 60 минути инфузията може да се даде на бебето. Този състав съдържа комплекс от най-важните минерали и витамини. Пиенето съдържа калий, чиято функция е да стимулира работата на чревната перисталтика.

Можете също така да продължите по пътя на регулиране на функциите на потните жлези, това помага да се запази влагата в тялото на мъника. За тази цел в детската стая се поддържа оптимален микроклимат. Температурата не трябва да надвишава 22 градуса, допустима влажност - до 60%.

Бенчмаркът за референтна точка е следното изчисление: бебе в стая с температура около 22-24 градуса се нуждае от около 30 милилитра вода на 1 килограм телесно тегло. Така че малко дете с тегло 6 килограма трябва да изпие най-малко 180 милилитра вода през деня.

 1. Заседнал начин на живот. Този фактор е по-подходящ не за новородени (прохождащи до 28-дневна възраст), а деца на възраст до 12 месеца. Майките трябва да увеличат максимално мобилността на бебето. Много по-лесно е да идентифицирате бебе в легло или столче за хранене, това ви позволява да предпазите бебето от попадане на ненужни предмети в устната кухина, детето не играе палав. Подобен начин на живот обаче има отрицателни последици - инхибирането на развитието, както психически, така и физически, допринася за нарушаване на изпражненията.
 2. Алергична реакция към протеин от краве мляко. Внимателните родители на дете най-вероятно са наясно с такава патология. В същото време, за да се избегнат кожни и чревни патологии, бебето се прехвърля на заместители, които се основават на частично или напълно хидролизиран протеин. Такива продукти имат леко горчив, неприятен вкус, което понякога води до отхвърляне на продукта от детето. Такива заместители трябва да се използват само ако са предписани от педиатър специално за вашето бебе..
 3. Когато възникнат патологии. Има случаи, когато проблемът с нарушението на изпражненията възниква от момента на раждането, докато причината за патологията не е хранителната диета на бебето, а патологичните реакции на щитовидната жлеза или органите на храносмилателната система. За такива трохи се извършва диагностика, последвана от лечение в болница.

За да се улесни животът на бебе, което е на изкуствено хранене и страда от нарушения на изпражненията, трябва да се вземат следните мерки:

 1. Преминаване към ферментирала млечна храна. Приблизително на 7-месечна възраст бебето започва да възприема нормално заместители на кърмата на базата на протеин от краве мляко. Също така е допустимо да се въведе извара и кефир в диетата. Между другото, известният педиатър Комаровски съветва тези продукти като първата допълваща храна, а не зърнени храни или зеленчукови пюрета. Ферментиралите млечни продукти насърчават отличната функция на червата. По принцип те използват специални детски извара и кефир. Такива храни могат да помогнат за решаването на проблема с нарушението на изпражненията..
 2. Използването на лаксативи. Говорим за лактулозен сироп или Форлакс. Количеството лактулозен сироп при дадените обстоятелства е много индивидуално. Целта е да се постигне стабилно изпражнение с нормална консистенция. В началния етап от употребата на лекарството се наблюдава прекомерно образуване на газове. Въпреки това, след 7 дни негативните симптоми изчезват, изпражненията се нормализират. С течение на времето дозата на лактулозен сироп намалява, бебето свиква с дефекация без помощта на чужди средства.
 3. Масаж на различни зони - корем, кръст, различни физически упражнения. Ако детето е на смесено или напълно изкуствено хранене, такива мерки са отлична профилактика на нарушения на изпражненията. Така масажът се извършва чрез масажиране на корема на бебето в областта на пъпа, придвижване на дланта по посока на часовниковата стрелка, докато не можете да натискате. Масажът трябва да е приятен.
 4. Като алтернатива можете да преминете от готови ястия към самостоятелно готвене. Готовите храни не стимулират храносмилателната система по същия начин, както в случай на самоподготовка. Систематично гответе пюре от тиква, добавете една чаена лъжичка олио (слънчогледово или маслиново). Този подход допринася за бързото нормализиране на изпражненията при малкото дете..
 5. Използвайте клизма или ректална свещичка. Продължителният запек е сериозна причина за безпокойство, ако симптомът се наблюдава повече от 3 дни подред, тялото на бебето се нуждае от помощ. За това се използват микроклистери и глицеринови супозитории..