Фактори, влияещи върху точността на тестовете за бременност. Ниво на HCG по седмици.

Малко вероятно е някой да се съмнява в практичността на тестовете за бременност: той е лесен за използване и резултатите са видими след няколко минути. Но можете ли да им се доверите?
Повечето производители твърдят, че тестовете им са 97-99% точни.

В някои случаи дори най-чувствителните тестове за бременност могат да дадат неправилни резултати. Защо?

Фактори, които могат да пристрастят резултатите от теста

 • лошо качество на теста (уверете се, че теста, който сте закупили, не е повреден и не е изтекъл);
 • неправилни условия за съхранение (не позволявайте на влага и пряка слънчева светлина да влизат в кутията с тестото);
 • нарушение на правилата за провеждане на тест за бременност (преди да започнете процедурата, прочетете инструкциите);
 • пиене на много вода (някои жени се опитват да пият колкото се може повече вода, за да ускорят процеса на уриниране. Течността обаче разрежда хормона hCG, концентрацията му в урината става по-ниска и тестът вече не може да го открие);
 • прием на хормонални лекарства, които насърчават зачеването (ако приемате такива лекарства, най-добре е да се консултирате с лекар, ако подозирате бременност, за да разберете със сигурност дали сте бременна. Други лекарства не оказват влияние върху резултатите от тестовете за бременност);
 • нередовен менструален цикъл може да допринесе за фалшиво отрицателен резултат;
 • докосване на реакционната зона на теста;
 • тестът е бил в контейнер с урина повече от предписаното време;
 • твърде ранна бременност (нивата на hCG се повишават постепенно, така че вероятно сте направили теста твърде рано. Опитайте отново след няколко дни).

Как правилно да се направи тест за бременност

Тестовете за бременност работят чрез откриване на присъствието на хормона човешки хорион гонадотропин (hCG), който се появява в малки количества в урината ви малко след като забременеете.

Нивото на концентрация на hCG в урината по седмици е показано в следната таблица:

СЕДМИЦАНИВО НА HCG
1225 - 300
2 - 31500 - 5000
3 - 410 000 - 30 000
4 - 520 000 - 100 000
5 - 650 000 - 200 000
6 - 750 000 - 200 000
7 - 850 000 - 200 000
8 - 920 000 - 100 000
9 - 1020 000 - 95 000
11 - 1220 000 - 90 000
13 - 1415 000 - 60 000
15 - 2510 000 - 35 000
26 - 3710 000 - 60 000

Има няколко условия, които трябва да се спазват при провеждане на тест за бременност, така че резултатите му да са възможно най-точни:

 • купете тест за качество с високо ниво на чувствителност. Най-точни са мастилено-струйните тестове, освен това те са по-удобни за използване у дома;
 • преди да използвате теста, не забравяйте да проверите дали той е изтекъл и дали опаковката е повредена;
 • направете теста 2 до 3 дни след очакваната начална дата на вашия период;
 • използвайте го сутрин, по време на първото уриниране, тогава нивото на hCG в урината е най-високо. Но ако правите теста по друго време на деня, тогава трябва да има достатъчно време между уринирането, пикочният мехур трябва да е пълен;
 • урината, която ще използвате за теста, трябва да е свежа. Не позволявайте замърсяването да попадне в контейнера;
 • съхранявайте лентата в урина точно толкова дълго, колкото е посочено в инструкциите;
 • задръжте горния ръб на лентата, не докосвайте реагента;
 • измервайте базалната температура - по време на бременност тя се повишава до 37 *;
 • повторно тествайте след 2 до 3 дни, за да сте сигурни. Използвайте тестове от различни видове и производители.

Ако получите положителен резултат, свържете се с вашия гинеколог. По време на срещата лекарят ще ви даде съвет и ще провери вашето състояние и състоянието на вашето дете. Изключително рядко се случва жените, които не пият хапчета, да имат фалшиво положителен резултат, така че няма смисъл да правят повторни тестове.

Рейтинг на ТОП 5 най-добри теста за бременност: колко показва, отзиви, цени

За някои бременността е дълго и досадно чакане, някой се опитва да я избегне по всякакъв възможен начин, но резултатът е един и същ - всеки преминава през тестове, които определят хормона на бременността в урината. Само той е в състояние да покаже заветните 2 ивици, добре, или една, няколко дни преди закъснението на менструацията. Към днешна дата асортиментът от тестове е доста голям, не всяка жена знае как да избере най-добрия и да не сгреши.

В тази връзка създадохме рейтинг на ТОП 5 най-добри теста за бременност: след колко показва, рецензии, цени, характеристики и характеристики можете да проучите и в статията по-долу.

Рейтинг ТОП 5 най-добри тестове за бременност

В аптеките и магазините виждаме много различни видове тестове, например мастилено-струйни, електронни, таблетни и лентови, но как всеки от тях се различава е различен въпрос. В нашата статия сме събрали тестове от различен тип; именно те са спечелили популярност и уважение сред потребителите. Този ТОП включва следните продукти:

 • ФРАУСТ ЕКСПРЕС УЛТРА СЕНЗИТИВ.
 • ПЪЛНО ПЛАНИРАНЕ.
 • ЯСНА ЦИФРОВА.
 • ДОКАЗАТЕЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО.
 • ПРЕМИУМНА ДИАГНОСТИКА.

Нека разгледаме по-подробно асортимента от стоки, представен по-горе..

ФРАУСТ ЕКСПРЕС УЛТРА СЕНЗИТИВ

Frautest се произвежда от известна немска компания, която произвежда продукти с цел определяне на зачеването, установяване на овулация, откриване на инфекции. Бременността се определя от количеството на hCG в урината. От началото на оплождането на яйцеклетката количеството на този хормон се увеличава, този показател се записва чрез експресен тест. Чувствителността на това устройство е 15 mIU / ml и според производителя тестът се извършва, без да се чака закъснение на менструацията. Резултатът се оценява след 3-5 минути.

Чувствителност15 mIU / ml
Разкриване на резултатаслед 3-5 минути
Използвайки3 дни преди закъснението

Ценова категория: от 85 до 90 рубли.

 • точност на резултата - 99,9%;
 • показва резултата 3 дни преди очакваната дата на менструацията;
 • висока чувствителност (15 mIU / ml).
 • често попада на брак (размиване на ивици).

Купих този тест два пъти, никога не ме разочарова. Първият път показах една лента, въпреки че се замислих за неточността, тъй като бременността беше на лицето, но се оказа, че е менструация. Вторият път той показа 2 ленти и лекарят потвърди началото на бременността. Чух много за свидетелството на Фрау за невярна информация, но това не ме разочарова. препоръчвам.

ПЪЛНО ПЛАНИРАНЕ

Въпросният комплект съдържа 2 ленти за определяне на бременност, 5 лентови теста за определяне на овулация и 7 контейнера за събиране на урина. Препоръчва се да се използва най-измамно планиране на първия ден от закъснението на менструацията; този тест също гарантира точността и бързината на определяне на резултата, тъй като има оптимално висока чувствителност (от 25 mIU / ml). Надеждността на тестовата система FRAUTEST е над 99%. Детерминантът трябва да се съхранява на сухо, защитено от слънце място..

Чувствителност25 mIU / ml
Разкриване на резултатаслед 3-5 минути
Използвайкиот първия ден на забавяне

Цена: от 380 до 400 рубли.

 • лекота на използване (комплектът включва съдове за събиране на урина);
 • набор от 5 теста за овулация;
 • висока точност на резултата (над 99%).
 • не е намерен.

Този комплект е достатъчен за дълго време, тестовете за овулация са точни, никога не са се провалили, никога не съм имал късмета да използвам тестове за бременност, очаквам закъснение, но менструациите идват навреме. Комплектът включва голям брой контейнери, които събират урина - голям плюс, рядко се срещат ненужни съдове у дома, а контейнерът е стерилен, не е необходимо да го измивате преди употреба. Доволен от комплекта, препоръчвам.

ЯСНА ЦИФРОВА

Това цифрово устройство е първият тест за бременност в света от седмици, идентичен с ултразвуково сканиране. Уредът комбинира 2 теста - първо, той определя наличието на хормона на бременността с точност над 99% (когато се прилага от 1-ия ден на очакваната менструация), а ако сте бременна, посочва периода в седмици от момента на зачеването (1 - 2, 2 - 3 седмици и повече от 3 седмици). Точността при определяне на броя на седмиците от момента на зачеването е 92%. Съдейки по прегледите, тестът показва точен резултат за седмици 5 дни преди закъснението, но всичко зависи от характеристиките на тялото и нивото на hCG в кръвта.

Разкриване на резултата3 мин
Използвайкиот първия ден на забавяне, по-рядко 5 дни преди менструация
Чувствителност25 mIU / ml

Цена: от 480 до 520 рубли.

 • определяне на бременност в седмици;
 • точност на резултата - 100%;
 • време на изчакване - по-малко от 3 минути.
 • не е намерен.

Най-добрият тест, използван някога. Направих го 5 дни преди закъснението, нямаше сили да чакам. След 3 минути тревожно чакане видях плюс, а след това и цифри, нямаше ограничение за радостта. Конвенционалните тестове не показват това, само от първия ден на забавянето. Препоръчвам на всички, това устройство ми помогна да стана по-щастлив.

ДОКАЗАТЕЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО

Evitest се превърна в явен лидер в точността на определяне на резултата. Въпросните показатели са придобили универсална популярност поради немското качество и наличност. Чувствителността на теста е 20 mIU / ml. Следователно, този тест е в състояние да определи наличието на бременност след 5-10 дни от зачеването. Комплектът включва специална пипета, с която процесът на определяне на зачеването става многократно по-лесен, няма нужда да се събира урина в специален контейнер. Ако целостта на опаковката е нарушена, препоръчително е да закупите друга тест лента, тъй като е възможно да се получи ненадежден резултат.

Разкриване на резултата3 мин
Използвайкиот първия ден на забавяне на менструацията
Чувствителност20 mIU / ml

Ценова листа: от 170 до 190 рубли.

 • висока чувствителност на теста (20 mIU / ml);
 • точността на определяне на резултата - 99,9%;
 • комплектът включва специална пипета за лесно използване на теста.
 • не е намерен.

Купих Evie много пъти, както мастиленоструйни, така и електронни - тя винаги говори истината. Правя го дори преди закъснението, за последен път, 3 дни преди очаквания период, показах призрачна лента, направих я, но след 2 дни лентата беше сравнима по цвят с контролната. При липса на бременност дори няма да има призрак, тоест тестът е наистина честен. Благодаря на производителите, препоръчвам.

ПРЕМИУМНА ДИАГНОСТИКА

Този тест е общопризнат световен експерт, придоби популярността си поради липсата на брак и ненадеждни резултати. Лесната за използване Premium Diagnostics осигурява навременна и надеждна реакция, спестявайки ви време и ви помага да поддържате най-високите нива на емоционален мир. За да получите надежден резултат, не е нужно да събирате урина в контейнер и този фактор е отлична алтернатива на традициите на "лентите", които причиняват малко затруднения по време на процедурата. Освен всичко друго, тази касета има прозорец, в който след 2-3 минути можете да видите точния резултат, без размазани ивици..

Разкриване на резултата2 минути
Използвайки3 дни преди очакваната менструация
Чувствителност10 mIU / ml

Ценова категория: от 120 до 140 рубли.

 • бързо определяне на резултата (2 минути);
 • висока чувствителност на hCG (10 mIU / ml);
 • няма нужда от събиране на урина (тестова касета);
 • показва точен резултат 3 дни преди очакваната дата на вашия период.
 • не е намерен.

Устройството е много готино, харесах скоростта на определяне и точността на резултата още преди закъснението. Високата чувствителност е най-добрият вариант за нетърпеливи хора, които искат да научат за щастието по-рано. Направих всичко това 2 пъти през живота си, никога не съм лъгал. Последното беше направено 5 дни преди закъснението, втората лента, макар и не ярка, беше доста забележима. Тестът ми харесва, препоръчвам го и на вас.

Сравнителна таблица на представените тестове

За да сравните представените продукти, препоръчваме ви да разгледате таблицата с техните характеристики по-долу.

ТестУпотреба (преди забавяне)Чувствителност (mIU / ml)Появата на резултата (мин)Цена, търкайте)
ФРАУСТ ЕКСПРЕС УЛТРА СЕНЗИТИВза 3 днипетнадесет3-5от 85 до 90
ПЪЛНО ПЛАНИРАНЕот 1-ви ден253-5от 380 на 400
ЯСНА ЦИФРОВАот 1-ви ден, по-рядко след 5 дни25по-малко от 3от 480 до 520
ДОКАЗАТЕЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВОот 1-ви ден20.3-5от 170 до 190
ПРЕМИУМНА ДИАГНОСТИКАза 3 днидесет2от 120 на 140

Колко дни показва тестът?

Тестовете с различна чувствителност показват резултати в различни периоди от време. Помислете по-долу за оптималното време за определяне на резултата.

Тестовете, оборудвани с чувствителност 10 mIU / ml, могат да открият бременност 7-10 дни след имплантирането на ембриона. Няма смисъл да се провеждат изследвания по-рано, тъй като в момента няма тестове с по-голяма чувствителност в продажба.

Тестовете, оборудвани с чувствителност от 15 mIU / ml, ви позволяват да определите бременността 10 или повече дни след настъпването на зачеването. Такива тестове най-често включват мастилено-струйни устройства, те имат електронно табло. Въпреки че на пазара има таблетни тестове със сходна чувствителност към hCG.

Тестовете с чувствителност 20-25 mIU / ml са в състояние да определят бременността не по-рано от 15 дни след оплождането на яйцеклетката. Такива устройства са представени от лентови ленти. Тези тестове са най-достъпни, но и най-малко точни. Освен това ще бъде толкова по-ниско, колкото по-рано жената проведе изследването..

в случай, че видите почти невидима ивица от забавяне на менструацията, не се колебайте да посетите лекар. Призрак може да означава замразена бременност и образуване на всякакви тумори, не винаги доброкачествени. Грижи се за здравето си.

Какво да търсите при избора

Критериите за избор на тест за качество ще ви помогнат да получите ефективно и полезно устройство, което определя бременността или нейната липса.

 • Място на дефиниция. Не всички тестове се използват никъде без събиране на урина. Мастилено-струйните тестове трябва да се потопят в съд с урина и да се остави да изчакат 3-5 минути. Когато събирането не е налично, закупете тест за таблет, който е лесен за изпълнение както на работа, така и в търговския център.
 • Време. След овулацията е изминала седмица или по-малко и нямате търпение да видите 2 ленти, направете тестове с видимост 10 mIU / ml. Такива устройства са в състояние да покажат резултата 5 дни преди очакваната менструация..
 • Точност на дефиницията. Към днешна дата електронните тестове се считат за най-точни, като показват плюс, минус или седмици. На опаковките на такива тестове видимостта на mIU / ml не е написана, но в интернет има информация, според която чувствителността е над 30 mIU. Това твърдение обаче е неправилно. Електронните тестове имат най-голяма видимост и точно и със сигурност определят бременността или липсата на такава.

6-те най-добри теста за бременност

Към днешна дата тестовете за бременност са представени в широк диапазон. Има няколко вида тестове:

 • Тестове на ленти: специални ленти, които трябва да се потопят в контейнер с урина, прагът на чувствителност е 10-25 mIU / ml (количеството на hCG в 1 ml урина).
 • Таблетка: пластмасова кутия, съдържаща прозорец с вещество, чувствително към hCG. Към този прозорец трябва да се добавят няколко капки урина. Праг на чувствителност 10-25mIU / ml.
 • Мастилено-струен: не се изисква събиране на урина в отделен контейнер - тест за бременност може да се направи директно по време на уриниране, като се постави анализатора под струята. Праг на чувствителност от 10mIU / ml.
 • Електронни (цифрови): те имат няколко разновидности и могат да бъдат предназначени за многократна употреба или определяне на гестационната възраст и т.н..

Всеки тип тест има своите предимства и недостатъци. И кои са най-добрите тестове за бременност, ще се опитаме да разберем сега.

Frautest Express Ultrasensitive

Цената на опаковката с тест с една лента е около 85 рубли.

Чувствителността на Frautest express тест за бременност започва от 15 mMEU / ml и според производителя той може да се използва, без да се чака забавяне на менструацията и дори 2 дни преди датата, когато (евентуално) броенето започва от „пропуснатия“ първи ден на менструацията. Тестът определя резултатите 3-5 минути след като извадите лентата от контейнера с урина.

Недостатъци. Необходимостта да се търси контейнер за урина, да се напълни, да се задържи тестът с ленти за 10 секунди и след това да се мисли как да се изхвърли напълненият "контейнер" не е много удобно извън дома.

Предимствата на този тест за бременност са лесна употреба и висока надеждност на резултатите (до 99%). Е, нека не се преструваме, че цената няма значение. Достъпната цена е огромен плюс.

Заключения. Един от най-добрите тестове за бременност. Заслужена оценка 10 точки от 10.

Отзиви. "Вече два пъти купих теста от тази компания, или по-точно, този път съпругът му го купи и той не разочарова отново. Според мен няма нужда да купувам скъпи тестове, дори ако те са склонни да показват броя на седмиците. Този тест за бременност е надежден. се продава във всички аптеки, удобен е за използване и привлича от цената ".

Най-измамно планиране

Цената на набор от 5 лентови теста за определяне на овулация, 2 за бременност и 7 еднократни контейнера за събиране на урина е около 380 рубли.

Друг "номиниран" от унгарската компания Human заема водещата позиция в класацията на най-добрите тестове за бременност. Frautest Planning е отличен инструмент за жени, които планират бременност и искат да се уверят във факта, че е настъпила, без да напускат касата (добре, или необходимостта да продължат да се опитват).

Внимателната конфигурация на този комплект с ленти ви позволява да покриете целия период от вероятната дата на настъпването на овулацията и да „уловите“ момента, в който се нуждаете за зачеване, до определяне на бременността (можете да започнете да проверявате 2 дни преди очаквания ден на закъснението). Допълнителен бонус са контейнерите за събиране на урина за еднократна употреба, които лесно се изхвърлят и ви позволяват да тествате при всякакви условия.

Недостатъци. Единственият недостатък е високата цена. Но това е само на пръв поглед: същият комплект, но "разпръснат" в отделни опаковки ще струва около 70 рубли повече.

Заключения. Най-добрият тест за бременност за тези, които не само се грижат за правилния начин на живот от първите дни на бременността, но и разбират значението на планирането на този съдбовен момент. Почетен десет!

Отзиви. „Няколко пъти сгреших, когато използвах тестове за овулация и тестове за бременност от различни производители. Последствията бяха, меко казано, болезнени за нервната ми система. След 3 месеца, след като използвах Frautest за планиране, най-накрая стигнах до правилния „график“. Резултатът - през четвъртия месец тестът за бременност потвърди, че човек може да се радва. Горещо го препоръчвам - скъп, но надежден и не объркващ с фалшиви резултати ".

Clearblue digital

Цената на пакет с 1 цифров тест е около 480 рубли.

Ползи. Ако вземем като единица за качество процента на точност, с който тестът определя наличието на бременност, тогава Clearblue Digital взема невероятно висока лента: над 99%. Налице е стопроцентова точност и този тест е един от най-надеждните днес. Но това не е всичко. В допълнение към маркировката за наличие / отсъствие на бременност ("+" - да, "-" - не), в прозореца ще се появи номер, показващ гестационната възраст в седмици. Форматът на индикаторите съответства на диапазона от 1-2 седмици, 2-3 седмици и повече от три (дисплеят ще покаже изображението "3+"). Ако зачеването е настъпило, то точността на определяне на срока, според декларацията на производителя и резултатите от изследванията, е 92%. Впечатляващо нали?

При забавяне на менструацията тестът може да се използва от първия ден от предвиденото им начало. Но ако „е непоносимо да чакате“ и тялото упорито намеква за интересното ви положение и по други начини (например чрез желанието да ядете райска ябълка, след като сте я намазали с паста за зъби), тогава тестът може да се извърши 4 дни преди датата на вероятното забавяне.

Недостатъци. Не всеки ще намери определянето на гестационната възраст за необходима функция. Все пак има посещение на лекар, ултразвук и кръвни изследвания - като цяло всичко това ще определи крайния срок дори без тест. Но нека си припомним „изненадите“ на бременността, които лесно могат да съжителстват с редовни периоди. В този случай често е важно жената да разбере: колко време е и дали има достатъчно време да се свърже с предродилна клиника и да се регистрира. Класически пример е дългата командировка или командировка, когато дилемата „да оставиш всичко и да се прибереш вкъщи, все още има време, можеш да изчакаш“ нарушава всички планове. Така че, от вас зависи дали е недостатък или не..

Заключения. Като се има предвид, че не всеки се интересува от определянето на точния срок, без да ходи на лекар, но тази функция кара цената да „хапе“, резултатът е 9 от 10.

Отзиви. „Почувствах, че нещо не е наред, веднага щом полетя да си почина. С моя плаващ и нередовен месечен цикъл предположих, че бременността може да не е вече ранна. Тестът KLiablu показа, че съм в позиция повече от три седмици. Ограничих се за разходки и други активни забавления и когато се върнах седмица по-късно и отидох на лекар, срокът беше вече 6 седмици. Тестът не изневери ".

Evitest Proof

Цената на опаковката с тест за една таблетка е около 190 рубли.

Ползи. Основното предимство е свързано по-скоро с дизайна на теста: плоският модел позволява по-равномерно разпределение на урината по повърхността на носителя на реагента, което съответно увеличава надеждността на резултатите. Вторият плюс е "чистотата" на резултатите. Невъзможно е да се докосне реагентът, който се намира във вдлъбнатината на прозореца, дори случайно, така че възможното замърсяване на пробата (между другото далеч от фантастично събитие) е просто изключено.

Недостатъци. Може би ще се почувствате като професор в химическа лаборатория, който внимателно и внимателно въвежда специално вещество (урина) на повърхността на изследвания обект (тест), за да не се случи експлозия. Нищо наистина не експлодира, освен може би вашето търпение, ако сте нервен и ръцете ви треперят. Затова е по-добре да провеждате „експерименти“ у дома, където можете да си позволите да се отпуснете (или поне да се преструвате) и да завършите започнатото.

Заключения. Един от най-добрите таблетни тестове за бременност, що се отнася до точността. И това е основната причина да решите да го купите, нали? Така че, даването на оценка от 10 от 10 ще бъде правилно и честно.

Отзиви. „Дълго време се лекувах от безплодие и използвах само този тест. Дори не знам защо - суеверно се страхувах да го сменя за друг. И след 2 години за първи път показа положителен резултат! Положително и правилно ".

Премиум диагностика

Цената на опаковката с един мастиленоструен тест е около 120 рубли.

Ползи. Бързи и точни резултати (до 99% - ако са тествани след първия ден на закъснение), за които няма нужда да се събира урина - отлична алтернатива на традицията "лента". В този случай в касетата е предвиден контролен прозорец, който е тест. Независимо дали резултатът е положителен или не - ако в контролния прозорец се появи червена лента - тестът е извършен правилно.

Недостатъци. Възможността за извършване на теста без необходимост от събиране на урина ще се окаже много полезно качество на теста за някого, но неудобно за някого. Но, както се казва, няма да бъдете мили с всички - няма да го класифицираме като недостатък.

Заключения. Отличен тест за бременност, който ще изпълни целта си както в уютна домашна обстановка, така и в „полеви“ условия, когато няма време или възможност да се търси и напълни съд за урина. Според нас 10 точки са заслужена оценка.

Отзиви. „Стигнах до болницата и същия ден си спомних, че вече има 2-дневно закъснение. Помолих съпруга ми да си купи тест, той ми донесе Premium Diagnostics. Бях притеснен, че поради голямото количество лекарства в организма тестът няма да даде резултат. Но тестът работи както трябва! ".

Дамски тест

Цената на опаковка, съдържаща тест с 1 лента, е около 15 рубли.

Ползи. Разбира се, цената е първото нещо, което харесвате. Второто е компактността на самото тесто: отделни запечатани опаковки могат да се поберат в най-малкия джоб и дори отделението на портфейла ви и винаги сте напълно въоръжени.

Недостатъци. Тестовият праг започва от 20 mIU / ml. Това означава, че в ранните етапи или ако сте изпили много течности преди теста и концентрацията на hCG в урината е паднала - не винаги трябва да разчитате на надежден резултат.

Заключения. Приемлива (дори много!) Цена, от една страна, но от друга страна, може да се наложи да се извърши цяла поредица от тестове, за да се потвърдят резултатите. Това означава, че може да се наложи да закупите няколко от тези лентови тестове наведнъж, което общо ще надхвърли цената на един, но по-чувствителен, от друг производител. Следователно резултатът е 8 от десет.

Отзиви. „Преди сватбата купих различни тестове. Сред всички тестове беше и този, лейди. Цената е стотинка. Вътре има синя ивица. От евтините тестове за бременност това е най-доброто. Той показа надеждно две ивици, от които бях много щастлив. Останалите тестове показаха втория много слаб или никакъв, а този - ярък ".

Как работи тестът за бременност?

Моментът, в който жената научи, че ще стане майка, е повратна точка в живота на всяка жена. Месечният календар не винаги казва истината: често, само на 3-4 месеца от бременността, бъдещата майка започва да подозира, че е.

Ултразвукът и други изследователски методи не винаги са в състояние да открият ранна бременност. Порочен кръг? Може би. Но можете да го намокрите с тестове за бременност..

Човешкият хорион гонадотропин (hCG) е хормон, който се произвежда от мембраната на яйцеклетката, започвайки от момента, в който се прикрепи към стената на матката. Тоест 6-8 дни след зачеването. В кръвта това вещество се появява почти веднага, в урината - 2-3 дни по-късно. Но кръвните изследвания отнемат време и това не винаги е налице. Но тестът, който може да бъде закупен на връщане от работа, ще определи бременността с не по-малка сигурност на възможно най-ранната дата. И колкото по-скоро бъдещата майка научи за бременността, толкова по-бързо ще промени начина си на живот, като вземе предвид нейната ситуация..

Точност на теста за бременност

Тестовете за бременност са един от най-точните методи за определяне в домашни условия дали е извършено оплождане. Освен това е много лесен за използване, не предвижда участието на трета страна, може да се извърши много бързо и е относително евтин. Мнозина обаче са загрижени за въпроса колко точни са тестовете за бременност и могат ли да им се доверят.?

Има различни тестове за определяне на бременност. Най-простите и евтини от тях са тест лентите. Те са много популярни сред жените, но отстъпват по надеждност в сравнение с по-скъпите и висококачествени мастилено-струйни тестове. Като цяло точността на съвременните тестове е много висока - над 99%. Производителите винаги оставят един процент на запас за грешка - има редица причини, поради които тестовете могат да покажат фалшиви резултати. Но през последните години гинеколозите стават все по-скептични към използването на домашните тестове. Днес лекарите определят тяхната точност като не по-висока от 97%, а често и много по-ниска. Въпреки това, ако всичко е направено правилно и факторите, влияещи върху резултата, са взети под внимание, тестът може да покаже доста точен резултат..

 • Силно чувствителните мастилено-струйни тестове се считат за най-точни..
 • Необходимо е стриктно да се придържате към инструкциите за теста, така че резултатите да са възможно най-точни..
 • Не докосвайте реакционната зона на тестото с ръце.
 • Тестът трябва да е без влага или мръсотия преди анализа.
 • Тестът не може да се използва след изтичане на срока на годност или в случай на очевидни повреди на опаковката (само херметично запазени).
 • Избягвайте замърсяване на пробата от урина.
 • Не се опитвайте да диагностицирате бременност по-късно от времето, посочено на теста - това няма да е надежден резултат.

Тестове за бременност: характеристики и предимства на приложението

Отговорете на въпроса: "Бременна ли съм?" - можете да останете у дома. С нашите читатели се консултира кандидатът на медицинските науки, акушер-гинеколог на Московския медицински женски център Лия Йоновна ЯВАХИЯ.

Тестове за бременност - ползи

- Лия Йоновна, моля, кажете ми кои методи позволяват на жените сами да определят бременността, без да прибягват до помощта на лекар?

- В руските аптеки има такова удобно и полезно нещо като тест за бременност у дома. Този метод се използва от жени по целия свят. Безспорните предимства на домашния тест са лекота на използване и пълна анонимност. За мнозина обаче основното не е дори това..

Основното е, че с помощта на теста можете да откриете бременност на възможно най-ранна дата - започвайки от първия ден на пропуснатия период. Преди изобретяването на домашния тест, само лабораторни изследвания на кръв и урина са имали такава ранна диагноза..

Те все още се правят безплатно в регионалните антенатални клиники. Но резултатите от теста трябва да изчакат една седмица, докато тук получавате почти незабавен отговор на въпроса си..

- Как се използват домашните тестове за бременност?

- Необходимо е само малко количество прясна урина за извършване на такъв "преглед".

Производителите посочват, че урината, събрана по всяко време на деня, е подходяща. Лекарите все още са на мнение, че е по-добре жените да използват сутрешната порция..

Самият тест се състои от малка лента, определена част от която е чувствителна към хормона на бременността - човешки хорион гонадотропин (hCG). По време на бременност този хормон присъства както в кръвта, така и в урината. Лентата се поставя в контейнер с урина до желаната маркировка за времето, посочено в инструкциите. Обикновено отнема една до пет минути..

Ако след изтичане на периода на лентата се появят два реда, вие сте „на позиция“. Една черта показва липса на бременност.

Надеждност на тестовете за бременност

- Колко надежден е такъв тест?

- Тестовете за дома от най-новото поколение са почти 100% точни. И между другото, степента на надеждност до голяма степен зависи от правилността и задълбочеността на нейното изпълнение..

Струва си обаче да помислите за една точка. С развитието на бременността нивото на хормона hCG се променя..

В самото начало - в първите дни на пропуснатите периоди - няма твърде много от него в урината. Тестът ще „хване“ този хормон, но е възможно линията на лентата, която е отговорна за положителен резултат, да изглежда неясна.

А жената често тълкува това, което вижда по свой начин, понякога стигайки до абсурд: че тестът не е добър, че изобщо не е бременна или „наполовина бременна и все още може да се разтвори“..

В такава ситуация е по-добре да проверите отново, но след няколко дни. Можете да закупите тест от друга компания, ако имате недоверие към предишната. Но ако се страхувате от грешка, по-добре е да вземете кръв от вената за анализ:

 1. този анализ е информативен дори преди началото на забавянето
 2. показва точното съдържание на хормона на hCG. Следователно, той може да се използва за определяне на продължителността на вашата бременност.

- Тестовете на кои фирми са по-надеждни?

- Сега в аптеките те се продават както внос, така и вътрешни тестове. Всички те се препоръчват за употреба от първия ден на пропуснатия период, всички гарантират точност. Механизмите на действие са еднакви. Така че те се различават само по цена.

- Тестът за бременност не е единственият начин да диагностицирате бременността сами?

- Има добре познати признаци на бременност, например:

 • забавена менструация
 • сутрешно гадене
 • промени във вкусовите предпочитания
 • подуване на гърдата
 • слабост и др..

Но това са само косвени признаци, въз основа на които не може да се направи заключението за „интересна ситуация“.

Съвсем друг е въпросът, ако по време на забавяне на менструацията жената води графика на ректалната температура. В този случай тя ще може сама да отговори на въпроса: "Бременна ли съм?".

Но при условие, че тя все още имаше редовен цикъл. В противен случай рискът от грешка се увеличава..

- Как точно трябва да се проведе тази процедура?

- При стриктно спазване на правилата.

Най-добре е да започнете поне четири дни преди да започне очакваният период. Всяка сутрин, събуждайки се и без да ставате от леглото, трябва да измервате температурата в ануса за 5-7 минути.

И така, ден след ден записвате получените данни и въз основа на тях съставяте графика на ректалната температура..

Ако се задържи на 37,1-37,3 С, а менструацията Ви не настъпи, имате причина да помислите за бременност. Причината става по-сериозна, колкото по-дълго е забавянето.

- Дали домашните методи за определяне на бременност имат недостатъци?

За съжаление те са в състояние да дадат положителен отговор в случай на извънматочна бременност. Между другото, тестовете за кръв и урина имат същия недостатък..

Извънматочната бременност може да бъде изключена само с помощта на ултразвуково изследване на тазовите органи. Затова не забравяйте скоро да се регистрирате при лекар..

Прочетете също:

Вградете Pravda.Ru във вашия информационен поток, ако искате да получавате оперативни коментари и новини:

Абонирайте се за нашия канал в Yandex.Zen или в Yandex.Chat

Добавете Pravda.Ru към източниците си в Yandex.News или News.Google

Също така ще се радваме да Ви видим в нашите общности във ВКонтакте, Facebook, Twitter, Odnoklassniki.

ТОП 10 най-добри теста за бременност

Повечето жени имат тест за бременност поне веднъж. Това е удобен, прост инструмент, който ви позволява да разберете у дома за наличието на интересна позиция в ранните етапи. Тестът не може да гарантира 100% резултат, но е необходим в случаите, когато не е възможно да посетите гинеколог или да се подложите на ултразвуков преглед. За да изберете най-добрия тест за бременност, надежден, лесен за използване, разгледайте основните видове и техните характеристики по-подробно.

 1. Видове бързи тестове за определяне на бременност
 2. Тестове на ленти
 3. Мастилено-струен
 4. Таблетка
 5. Електронна
 6. Как и кога е по-добре да се направи тест за бременност
 7. Най-добрите тестове за определяне на бременност
 8. Clearblue digital
 9. EVITEST Plus
 10. Kiddy тест
 11. НАЙ-ФРАУТ
 12. Експерт Femitest Ultra
 13. Детелина
 14. Вера
 15. Бъдете спокойни
 16. U-тест
 17. Милатест

Видове бързи тестове за определяне на бременност

Има много тестери, които се различават по цена и начин на употреба. Наличието или липсата на бременност се определя от нивото на хормоните hCG (човешки хорион гонадотропин) в урината. Всички тестери са разделени в 4 категории: тестове с лента, мастилено-струйни, таблетни, електронни.

Тестове на ленти

Тънки ленти от специална хартия, върху единия край на които е нанесен специален реактив. Лентата трябва да се потопи в контейнер с урина за няколко минути и след това да се остави в хоризонтално положение за 2-3 минути. В резултат на това потребителят ще види една или две ивици, разработени. Тестерите на ленти не са достатъчно точни. Тяхната чувствителност е 25 mMU / ml, но те са най-приемливи на цената и следователно са доста често срещани.

Техните предимства са следните:

 • Наличност. Продават се във всяка аптека.
 • Ниска цена.
 • Лесно използване.
 • В някои случаи се оказват много по-точни от скъпите аналози..

Ивиците обаче имат някои недостатъци. За най-точен резултат процедурата трябва да се извърши сутрин и ако преекспонирате лентата в урината по-дълго от определеното време, са възможни погрешни показания. Този метод не е много удобен и хигиеничен, той е подходящ само за тестване у дома.

Мастилено-струен

Този тест не изисква специален контейнер, тъй като лентата се поставя директно под потока урина. Мастилено-струйните тестери са силно чувствителни (от 10 mMu / ml), но ще струват повече.

Сред предимствата са:

 • Хигиена, лекота на използване.
 • Висока чувствителност.
 • Приложение по всяко време на деня.

От недостатъците трябва да се подчертае само разходите..

Таблетка

Малко устройство с пластмасов калъф. Той има два специални прозореца: с реагент, чувствителен към hCG и с резултатите от тест за бременност. Първият се прилага с няколко капки урина с помощта на приложената пипета, а вторият показва резултата. Чувствителността на такива устройства варира от 10 до 25 mMu / ml.

Предимства на таблетните тестове:

 • Достоверност.
 • Удобството на използване.
 • Не е твърде висока цена.

Такива тестове са много по-ефективни от лентите с ленти, но са по-малко точни от мастилено-струйните тестове..

Електронна

Те се използват много по-рядко от други видове, но очевидното им предимство е тяхната повторна употреба. Дигиталното устройство ще определя не само наличието на бременност, но и времето, приблизителната дата на раждане (при някои модели). Ако резултатът е отрицателен, устройството ще покаже най-благоприятните дни за зачеване.

Плюсове на електронни устройства:

 • Недвусмислен резултат.
 • Висока чувствителност.
 • Свързване с компютър за запазване и обработка на получената информация.
 • Многократно.

Недостатъците на електронния тест са високата цена, недостатъчното разпространение, възможността за неправилни показания поради неизправности в електрониката.

На купувача се предлагат и тестери от местни или чуждестранни производители. Кое е по-добре е трудно да се определи. Понякога всички тестове, направени в Русия или Германия, могат да покажат грешна информация, особено ако правилата за съхранение или употреба са нарушени.

Дори и най-добрият тестер може да открие бременност само 5-7 дни след оплождането..

Как и кога е по-добре да се направи тест за бременност

За да бъде тестът най-точен, трябва да знаете кога и при какви условия е най-добре да го направите. Ако правилата не бъдат спазени, купувачът ще похарчи допълнителни пари, но няма да бъде напълно сигурен в резултата.

Правила за тестване:

 1. Прочетете внимателно инструкциите, следвайте ги.
 2. Изберете тестер с висока чувствителност.
 3. Проверявайте сутрин, тъй като нивата на хормоните са най-високи сутрин. Ако производителят посочи, че е разрешено извършването на процедурата по всяко време, съветваме ви да се придържате към това правило.
 4. Не пийте течности, не яжте час-два преди тестването.
 5. За всеки случай направете два теста наведнъж с почивка от 1-2 дни, така че показанията ще бъдат най-точни. Ако и двата тестера показват различни резултати, не губете време и нерви. Вземете кръвен тест за определяне на бременност.
 6. Проверете за една / две ивици наведнъж. Показанията могат да се променят с течение на времето (дори след 20 минути)
 7. При заболявания на пикочно-половата система, придружени от треска, болка в долната част на корема или кръв в урината, резултатът няма да бъде точен.
 8. Някои лекарства също оказват влияние върху ефективността на теста. Сред тях: хапчета за сън, транквиланти, лекарства за повишаване на плодовитостта, антиконвулсанти.
 9. Когато купувате, не забравяйте да обърнете внимание на датата на производство на експресния тест. Изтекли стоки не гарантират точни резултати.

Ако видите две ивици, рано е да се радвате. Повишено ниво на хормона hCG може да се наблюдава при замразена или извънматочна бременност. Не забравяйте да посетите вашия гинеколог възможно най-скоро. Положителен тест се наблюдава и при наличие на тумор на яйчниците..

Опитайте се да купувате тестери в аптеки, а не в супермаркети, тъй като те осигуряват по-задълбочен контрол върху продуктите, спазват се условията за съхранение.

Ако търсите най-евтиния или най-точния тестер, който ви дава спокойствие, разгледайте нашите най-високо оценени отзиви на клиенти.

Най-добрите тестове за определяне на бременност

Clearblue digital

Дигиталният инструмент за най-точни резултати. Показанията му са 99% надеждни благодарение на вградения интелигентен двоен сензор, който се различава значително от повечето по-евтини тестери.

Устройството на тази компания е в състояние да показва не само наличието на бременност (знакът „+“ - е, „-“ - не), но и приблизителното време от порядъка на 1-2, 2-3 и 3+ седмици.

Използва се от първия ден на забавянето, а в специални случаи - 4 дни преди очакваната дата на настъпване на менструацията..

Удобен и хигиеничен. Пакетът съдържа подробни инструкции за употреба, така че дори младите момичета, които се сблъскват с такива неща за първи път, няма да имат проблеми.

Основният недостатък е високата цена. За повечето жени е важно да знаят само наличието или отсъствието на бременност, а колко седмици са минали от зачеването, е по-лесно да разберете, като посетите гинеколог (все пак трябва да отидете при него).

EVITEST Plus

Добър тест от немски производител, който определя бременността след 1-2 дни закъснение. Основното му предимство е, че опаковката съдържа две ленти наведнъж. Ако основните индикации са под съмнение, направете повторен тест след два дни, тъй като количеството на hCG хормоните се удвоява в рамките на 48 часа.

Функции на EVITEST Plus:

 • Средна чувствителност от 20 mMU / ml.
 • 99% точност на получената информация.
 • Отговор 1-3 минути след тестването.
 • Разпространение. Намира се във всяка аптека, както и на рафтовете на супермаркети, магазини с козметични продукти.

Начинът, по който се използва EVITEST, не се различава от използването на други ленти. Препоръчително е да се извършва у дома, тъй като за процедурата е необходимо да се подготви контейнер с урина.

Всяка опаковка съдържа подробни инструкции. Лентите са с ясни маркировки, за да улеснят тестването за нови жени.

Необходимо е процедурата да се извърши през първата половина на деня, в противен случай вероятността от грешка се увеличава.

След 5-10 минути, след процедурата, резултатите може вече да не са валидни.

Kiddy тест

Тест, който ви позволява да определите началото на дългоочаквана бременност 1-2 дни преди очакваното начало на менструацията.

Има няколко вида Kiddy Test: обикновен, под формата на ленти с нанесен реагент, мастилено-струен, по-удобен за използване, класически с две ленти за потвърждаване на резултатите.

Kiddy Test е достъпен, с висока чувствителност, достатъчно точен. Удобен за използване, той ще ви позволи да определите ранната бременност. Това е важно за една жена да започне да се храни правилно предварително, за да избегне големи натоварвания, нерви, да се грижи за здравето на нероденото бебе.

НАЙ-ФРАУТ

Тест с ленти под формата на лента, импрегнирана със специално съединение. Един от най-популярните и достъпни. Различава се с не твърде висока цена, гарантира надежден резултат в 98% от случаите. В сравнение с повечето аналози, рядко е погрешно.

Сред предимствата са:

 • Висока чувствителност при 15 mMU / ml. Поради това става възможно провеждането на тестване 2 дни преди очакваното забавяне.
 • Получете точна информация в рамките на 3-5 минути.
 • Използвайте по всяко време на деня.
 • Недвусмислен резултат. Тестът не показва една и половина ивици или една ярка, а втората по-бледа. Само точният отговор: един или два.
 • Лесен за използване.
 • Не изисква специални условия за съхранение.
 • Продава се на достъпна цена.

Както повечето от тези тестери, той има някои недостатъци. На първо място, това е необходимостта да се търси контейнер за урина, което усложнява тестването извън дома. Поради характеристиките на женското тяло, здравословните проблеми може да не показват наличието на бременност.

Когато купувате ленти с ленти, винаги има шанс да закупите стоки с изтекъл срок на годност или дефекти, проверете датата на производство и срока на годност на стоките.

Експерт Femitest Ultra

Свръхчувствителен мастиленоструен тест, с точност до 99,5%. Спечели вниманието на жените поради лекотата на използване, както и определението за бременност много преди очакваното забавяне.

Сред предимствата на теста на марката Femitest се открояват:

 • Получаване на резултати 3-4 дни преди очакваното начало на менструацията.
 • Точност, сравнима с лабораторни тестове.
 • Висока чувствителност - 10 mMU / ml.
 • Произведено във Великобритания.

Мастилено-струйните тестове са малко по-сложни от конвенционалните лентови ленти. Вътре те имат влакнеста пръчка, състояща се от множество малки каналчета, по които течността постепенно се издига до участъка с реагента. При контакт с HCG той става червен, показвайки една / две ивици.

Femitest е удобен поради факта, че не изисква събиране на урина в контейнер. Достатъчно е просто да поставите устройството под струята урина, след това да го поставите на хоризонтална повърхност и след 3 минути да разберете дългоочакваната новина.

Детелина

Евтин, но надежден тест с чувствителност 12,5 mMU / ml. В аптеките има конвенционални и мастилено-струйни тестове от този производител, с един или два тестера на опаковка. Ако търсите най-евтиния вариант, знаете как да използвате този продукт - купете теста в блистер, без кутия и инструкции.

Лентите са подобни на външен вид на Evitest, но са много по-евтини. Когато се използват след забавяне, появата на първите възможни симптоми на успешно зачеване, те показват точен резултат, но когато се използват няколко дни преди очакваната менструация, те могат да заблудят жената, без да показват наличието на интересна позиция.

Повечето потребители говорят положително за "Clover", но ако искате да получите бърз и 99% точен резултат, по-добре е да закупите продукт от чуждестранен производител.

Тестът на местен руски производител, практически не отстъпва на чуждестранните аналози. Точността му е малко по-ниска, но ако търсите достъпен и евтин инструмент, точно това ви трябва. Неговата чувствителност е 25 mMU / ml.

Характеристиките на тестера Vera са както следва:

 • Тестовите ленти са индивидуално запечатани под вакуум.
 • Получаване на резултата в рамките на 5 минути (максимум 10 минути).
 • Съхранява се при стайна температура.
 • Прилага се след 1 ден закъснение.

Начинът на използване на този тестер няма да угоди на всички. Преди да извършите процедурата, е необходимо да съберете урина, да я накиснете за 20 минути при стайна температура. След това потопете лентата в контейнера до посочената маркировка за 5 минути.

Въпреки големия брой положителни отзиви, вероятността от грешни показания все още е доста висока поради ниската чувствителност.

След отваряне на вакуумната опаковка трябва да направите тест в рамките на 2 часа.

Бъдете спокойни

Инструмент, предназначен за бързо определяне на съдържанието на hCG в урината, което ви позволява да определите наличието на бременност възможно най-рано.

Характеристики "Бъдете сигурни":

 • Декларираната чувствителност е 25 mMU / ml. Не най-високата, така че тестът ще покаже по-точни резултати няколко дни след началото на пропуснатия период.
 • Надеждността на получените резултати от теста - 99%.
 • Едноетапен.
 • Предлага се в две версии: единичен блистер, комплект от две ленти.
 • Евтини.
 • Възможността за провеждане на процедурата по всяко време на деня.
 • Резултат за 2-3 минути.

Както всички други тест ленти, те не са много удобни за използване, особено ако спешно трябва да направите тест по време на работа или при други непредвидени условия. Възможно е да закупите тестер във всяка аптека.

U-тест

Експресен тест за точно определяне на съдържанието на хормон на hCG в урината, който ви позволява да откриете бременност, когато се появят първите симптоми. Осигурява 99% точни резултати още през първите дни след закъснението, а в някои случаи дори 1-2 дни преди него.

Yu-тестът има следните характеристики:

 • Чувствителност - 25 mMU / ml.
 • Получаване на надеждна информация 3 минути след началото на процедурата.
 • Достъпна цена.
 • Продукт от руски производител.
 • Ако е необходимо, можете да закупите един тест за ленти или комплект от две ленти.

Често се среща на аптечните гишета. Yu-тестът е евтин, но ако не се спазват правилата за употреба, той не винаги осигурява точни показания.

Милатест

Достъпен гинекологичен тест. Качеството му се контролира от френската лаборатория Laboratoires Treffe. Позволява ви своевременно да идентифицирате наличието на бременност, въз основа на показателите за количеството на hCG в урината. Milatest има следните предимства:

 • Позволява ви да определите наличието или отсъствието на зачеване 2-3 дни преди закъснението.
 • Чувствителността е 12,5 mMU / ml.
 • Много разновидности: обикновена тест лента, 2 ленти, мастиленоструйни и касетъчни опции.
 • Удобно табло.

При спазване на всички правила за употреба, посочени в инструкциите, това ще осигури точен, бърз резултат. Понякога обаче втората лента, потвърждаваща бременността, не е достатъчно ярко оцветена, така че е по-добре да се проведат множество тестове.