Ако имате кървене или зацапване през ранните месеци на бременността, Вашият лекар най-вероятно ще Ви посъветва да се въздържате от секс до поне 14 седмици бременност. Ако не сте имали освобождаване от отговорност и всичко върви добре, тогава не можете да си навредите по никакъв начин в правенето на любов..

Можете да правите секс по време на бременност до самото раждане, няма да има вреда за бебето. След като сте почувствали оргазъм, можете да усетите движенията на бебето в корема си, но това не се дължи на факта, че му е неудобно или неудобно, той просто чува как сърцето на майка му бие по-бързо.

Много бременни жени в ранните етапи не се чувстват по най-добрия възможен начин, има гадене, умора, стрес и тревожност. В този случай сексуалното желание не възниква толкова често. В по-късните етапи жената започва да се чувства много по-добре и следователно сексуалното влечение към нея се връща..

Мъжете също понякога не искат да правят секс с бременна жена. В много отношения това се дължи на факта, че представителите на силната половина на човечеството се страхуват да навредят на своята любима и бебето. В някои случаи това може да се дължи и на факта, че мъжете не са привлечени от променения външен вид на бременна жена..

Секс в края на бременността препоръки

Колкото по-дълъг е гестационният период, толкова по-неудобно ще бъде положението, в което мъжът е отгоре. В този случай ще трябва да експериментирате, трябва да намерите позиция, в която и вие, и вашият партньор ще се радвате..

През третия триместър ласката трябва да бъде по-нежна, в противен случай може да почувствате дискомфорт. В по-късните етапи е необходимо да се вземе предвид моментът, че когато жената прави секс, хормонът окситоцин, който подготвя шийката на матката за раждане, може да навлезе в кръвта. Директно през последните седмици този хормон може да провокира появата на контракции. Еякулацията също допринася за преждевременното раждане. Факт е, че спермата съдържа простагландини, които причиняват контракции на матката. Ако бременността Ви протича нормално, това не крие никакви рискове..

Ако преди това сте имали спонтанен аборт или преждевременно раждане, Вашият лекар може да Ви посъветва да спрете секс в последния триместър на бременността..

В някои случаи жената може да откаже изцяло секс. По принцип това е нормално. Основното е да обсъдите настоящата ситуация с партньора си, за да няма обиди и недоразумения помежду ви.

Мога ли да правя секс и ще навреди ли на бебето ми?

Със сигурност всяка бременна жена задава сериозен въпрос: „Добре ли е да правя секс и ще навреди ли на бебето ми. Има две гледни точки по този важен въпрос. Някои хора смятат, че е по-добре да не правят секс, други казват, че дори е необходимо..

Статистиката казва, че в европейските страни бременните жени трябва да правят секс поне веднъж седмично. Руските експерти препоръчват на жената да анализира колко време е..

И сега настъпи дългоочакваният момент - тестът за бременност показва положителен резултат. Изглежда, че по-нататък всичко е просто - ще минат девет месеца и ще се състои най-важната среща в живота на жената. Среща с детето си. Но преди това все още трябва да живеете малък отделен живот, където трябва да спазвате режима и да мислите преди всичко за интересите на бъдещото бебе. Но трябва да се внимава не само в рутинните въпроси, но и в интимните.

Възможно ли е бременните жени да правят секс в ранните етапи

В крайна сметка, изглежда, какво пречи на жената през първия триместър на бременността да живее нормален, пълноценен живот и да се наслаждава изцяло на радостите от секса? Нищо, но само ако бъдещата майка се чувства нормално и комфортно.

Дали да правите секс в ранните етапи на бременността е крайно нестандартен въпрос, на който не може да се отговори еднозначно. Няма външни признаци, тоест огромен корем. Но има промени в душата и мирогледа на бременната жена. Не вашите собствени желания излизат на преден план, а интересите на малка бучка, която расте вътре ден след ден..

Лекарите съветват да се въздържате от насилствен секс и да изберете по-спокойно свободно време. Първите три месеца от бременността са опасен период и спонтанните аборти най-често се случват на малки периоди. От медицинска гледна точка, сексът през първите дванадесет до четиринадесет седмици от бременността е противопоказан за онези бъдещи майки, които имат здравословни проблеми като предлежание на плацентата, цервикална недостатъчност, заплашен спонтанен аборт, болести, предавани по полов път или кървене. Освен това, ако жената не се чувства добре, страда от токсикоза, виене на свят, болка в долната част на гърба или гърдите, тогава е малко вероятно да мисли за секс. В този случай мъжът не трябва да се обижда и да изисква изпълнението на брачния си дълг, а да подкрепя любимата си.

Ако всичко е наред, здравето не пречи, няма заплаха за бебето, настроението е на най-високо ниво и искате да правите секс - тогава няма табута, просто трябва да изберете пози, удобни за двама партньори. Трябва да се отбележи, че не е препоръчително бременната жена да лежи по гръб. Така че сбогом мисионерска позиция и здравей разнообразие. Въпреки че тук трябва да бъдете максимално внимателни, за да не прищипете стомаха си. В крайна сметка сексът в ранните месеци на бременността има своите предимства. Това има добър ефект върху еластичността на мускулите на матката и влагалището, жените изпитват по-силен оргазъм, няма нужда да мислите как да се предпазите и можете да се отпуснете максимално. А спермата също така подхранва ембриона, така да се каже, с необходимите хранителни вещества, което помага за неговото развитие.

Кога да не правите секс по време на бременност?

Каквото и да е било, важно е да се консултирате с лекуващия си лекар, да направите ултразвуково сканиране навреме и да се вслушате в собствените си желания. В крайна сметка, ако майката е щастлива, тогава и бебето ще бъде щастливо. Нищо чудно, че казват, че само любимата жена може да получи истинско удоволствие от секса и всичко това, защото оргазмът започва и завършва в главата на жената. Ето защо е много важно да имате и чувствате пълен психологически комфорт по време на плътски удоволствия. И не само в началото на бременността.

През първия триместър на бременността жената не изпитва силно сексуално влечение към мъжа си. Това се дължи на преструктурирането на тялото и свикването му с нови условия. Токсикозата играе важна роля, както и психологическите характеристики на бременната жена. Работата е там, че една жена, страхувайки се да нарани детето си, просто отказва да обича удоволствията. Но човешката физиология, напротив, препоръчва редовен секс в ранните етапи на бременността, тъй като през този период интимното място на жената става най-чувствително. Периодът между 14 и 28 седмици се характеризира с привикване на бременната жена към промените, настъпващи в тялото ѝ. Именно поради тази хормонална експлозия бременната жена има голяма нужда от сексуални отношения..

Но все пак има период, в който трябва да бъдете внимателни и да бъдете по-внимателни към чувствата си. В по-късните етапи може да се появи болка по време на полов акт, това показва неправилно избрана позиция. В този случай е по-добре да спрете всичко и да го преместите в по-подходящ момент за вашето тяло..

Ако болката се появи в ранните етапи на бременността, разбира се, в този случай трябва да сте нащрек и да установите причината за тази болка. В допълнение към всичко това, от 38-та седмица бременната жена вече започва да се подготвя за раждане. В крайна сметка всяко грешно движение може да ги провокира и да предизвика контракции..

Жените, на които им предстои цезарово сечение, трябва да бъдат особено внимателни. Забрана за сексуални отношения може да ви бъде наложена от лекуващия лекар само след многобройни прегледи и щателен преглед..

Брачни отношения по време на бременност

Много бъдещи бащи твърдят, че са готови напълно да изоставят секса по време на бременността на жена си, за да не дай Боже? не увреждат плода.

Доста добре известно списание за отношенията между съпрузите, Journal of Sex & Marital Therapy, реши да публикува резултатите от социологическо проучване, което успя да разкрие реалното отношение на мъжкия пол към честотата на интимните контакти със съпругата му по време на бременност. Оказва се, че отговорите на мъжете противоречат на всички известни стереотипи за постоянна пристрастяване към секс и тяхната ненаситност..

Приблизително 81% от анкетираните са не само готови като цяло да намалят честотата на сексуални отношения с бременна съпруга, но често те самите са инициаторите на това въздържание. Бъдещите бащи се отказват от секс по време на бременност, тъй като наистина се страхуват да не навредят на здравето на нероденото бебе или да провокират ранно раждане. Също така, мъжете твърдят, че подобно въздържание по никакъв начин не засяга силата на брачните отношения..

В това проучване са участвали 105 мъже на възраст от 20 до 46 години, а другата им половина по време на това проучване е била в деветия месец на бременността.

Експертите, коментирайки тези резултати, обясняват, че когато бременността отмине без никакви усложнения, това не е причина да се изостави напълно интимността на съпрузите, но е препоръчително да се избират позиции, така че съпругът да няма силен определен натиск.

За да разреши въпроса със съпруга си за липсата на интимност, една жена просто трябва да говори с него и да му обясни всичко. Но ако съпругът все още не спира да се съмнява, тогава можете да го заведете при вашия специалист, където тя постоянно се наблюдава по време на бременност.

Патологии по време на бременност, когато сексът е противопоказан

Ето редица патологии, когато е строго забранено да правите секс по време на бременност:

 • наличието на инфекциозно заболяване;
 • заплахата от спонтанен аборт на плода;
 • полово предавана болест при мъж;
 • изтичане на околоплодна течност;
 • кървене в матката;
 • отлепване на плацентата..

Секс по време на бременност: характеристики по триместър

Възможно ли е да правите секс по време на бременност - този въпрос тревожи всички, без изключение, бъдещите родители. Не всяка жена обаче се осмелява да попита лекаря за това. И така, какво ви казва лекарят? Разбира се, лекарят ще ви позволи да правите секс, ако бременността протича без усложнения и бъдещата майка се чувства добре. В този случай можете да правите секс от самото начало на бременността до раждането..

Възможно ли е да правите секс в началото на бременността?

Лекарите казват, че ако бременността е неусложнена, тоест няма заплаха от нейния неуспех, тогава се обичайте толкова, колкото имате нужда. Естествено трябва да се правят препратки към временното състояние на жената, но ако тя се чувства удобно, тогава няма смисъл да лишава и нея, и мъжа от радостта от сексуалния контакт.

Така че, сексът в началото на бременността не е забранен, ако няма заплаха от прекъсване на бременността. Освен това той дори може да бъде полезен и има няколко предимства..

Ползите и вредите от секса по време на бременност

Сексът по време на бременност може да бъде вреден само ако има медицински противопоказания за сексуална активност. Не можете да ги игнорирате. През този период е задължително да се спазват всички препоръки на лекаря, който следи бременността ви..

Ползите от секса по време на бременност

Наистина ли е полезно да правите вагинален секс по време на бременност? Половият живот през този период е важен както от физиологична гледна точка, така и от психологическа гледна точка. Ако по време на полов акт не изпитвате дискомфорт, няма специфични вагинални секрети, няма кървене и лекарят не ограничава обичайния ви начин на живот, тогава не трябва да се отказвате от удоволствието. Защо сексът е толкова полезен по време на бременност? Веществата, съдържащи се в спермата, са важни градивни елементи за ембриона. Ако здравето позволява, тогава не трябва да се въздържате от полов акт дори в ранните етапи (с изключение на периоди, които се считат за опасни: първите три седмици след закъснение).

По време на полов акт по време на бременност, шийката на матката се обучава: ползите от секса в този случай са очевидни - облекчаване на раждането. Спермата омекотява шийката на матката и я прави еластична. При възбуда кръвта тече към гениталиите, в резултат на което кръвообращението в плацентата се подобрява, тоест детето получава повече кислород. Оргазмът насърчава производството на ендорфини, хормоните на щастието в женското тяло подобряват развитието на плода.

Интимността в късните етапи може да провокира контракции, така че трябва да бъдете изключително внимателни. Ако бременността се счита за доносена, тогава естественото стимулиране на раждането няма да навреди нито на майката, нито на бебето..

Сексът по време на бременност е много полезен от психологическа гледна точка. В този труден период е важно жената да знае, че е обичана и желана. В резултат на въздържанието партньорите натрупват дразнене, което нарушава хармонията в семейството..

Защо сексът е вреден по време на бременност

Може ли сексът да бъде вреден за бременните жени? Въпреки огромните ползи, които интимността носи по време на бременност, в някои случаи тя може да навреди. Защо сексът е опасен и кога не трябва да го правите по време на бременност? По време на полов акт матката е в тонус, тъй като по време на оргазъм се случват контракции. Ако бременността протича без усложнения, след кратко време след секс всичко се нормализира. Ако обаче матката е в добра форма през цялото време, има зацапване, болка или изтичане на околоплодна течност, тогава сексът трябва да бъде изоставен. След като всичко се нормализира, струва си да се върнете към сексуалната активност само след консултация с лекар..

Опасността от полов акт зависи от конкретните периоди и времето на бременността. В дните, в които менструацията е паднала преди зачеването, сексът трябва да бъде изоставен поради високата заплаха от спонтанен аборт, особено в самото начало на бременността. Вреден ли е сексът дори в най-ранните етапи на бременността? Ако няма противопоказания, тогава сексът ще бъде само от полза, но трябва да се въздържате от 9 до 12 седмици. Оргазмът през този период е опасен, тъй като ембрионът все още не е здраво закрепен.

Двойките често се чудят дали е вредно да правите секс в късните етапи на бременността, тъй като се смята, че полов акт може да причини преждевременно раждане. Струва си да се откажете от интимността две до три седмици преди PDD, след което сексуалният живот може да бъде възобновен. Периодът на въздържание през третия триместър се дължи на факта, че стимулирането на матката може да предизвика контракции. През третия триместър до 37-та седмица контракциите са опасни, тъй като бебето все още не е доносено.

Никой не може да даде категоричен отговор на въпроса дали е опасно да правите секс по време на бременност. Интимният живот трябва да се подхожда индивидуално, така че не забравяйте да се консултирате с лекар, който ще определи кое е подходящо за вас. За да направите секса само полезен, бъдете изключително внимателни по всяко време: избирайте удобни пози, избягвайте интензивни движения и дълбоко проникване.

Ако жената обаче се притеснява от нещо, по-добре е първо да се консултирате със специалист.!

В какви ситуации е необходимо да се въздържате от интимност?

 1. Има заплаха от прекъсване на бременността.
 2. Жената е имала един или повече спонтанни аборти и преди.
 3. Плацентата е разположена неправилно, напълно или частично блокирайки изхода от матката.
 4. Понякога бъдещата майка има зацапване..
 5. Очаква се семейството да има две или три бебета наведнъж.
 6. Един партньор има признаци на инфекция на гениталния тракт.

Случва се понякога съпрузите да загубят всякакво желание за секс заради страха, че интимните връзки могат да навредят на детето. Не се притеснявайте обаче: бебето е надеждно защитено от дебелата мускулна стена на матката, околоплодната течност и лигавицата. Не изпадайте в паника, ако детето започне да се движи по-често по време или след полов акт. Неговата активност най-вероятно се дължи на факта, че по време на оргазъм матката се свива.

Нови усещания

Известно е, че по време на бременност някои жени имат повишено сексуално желание. Случва се, че преди началото на 9-месечното чакане, бъдещата майка не е достигнала оргазъм и след настъпването на бременността е имала възможност да изпита сексуално удоволствие. Не всички жени обаче имат подобна ситуация. Някои бъдещи майки се оплакват, че желанието за правене на любов по време на бременност е намаляло или изобщо е изчезнало..

Тези промени често са свързани с психологическото настроение на жената по време на чакане на бебето, а понякога и с акушерски проблеми, поради които човек дори не може да мисли за секс.

Често бъдещите майки казват, че по време на бременност са станали неинтересни за съпруга си. За да избегнат проблемите, свързани с тази тревожност, мъжете трябва да се опитват да бъдат по-внимателни към своите съпруги. Така че е важно да не се пести от ухажване и привързаност, особено след като "платоничните" отношения за много жени са много по-важни от самия сексуален контакт.

Какви пози са подходящи за секс

Проучихме експертни съвети и избрани позиции, които ще ви позволят да се наслаждавате на правенето на любов, докато чакате бебето си..

Мисионерска

Позата е подходяща за бременност през първия, втория и понякога третия триместър, в зависимост от това как се чувствате. Предимства: В позиция отдолу партньорът е по-малко уморен, което позволява на мъжа да контролира независимо процеса. Съвети: При бременни жени в ранните стадии често се проявява токсикоза. Ритмичните тласъци на партньора ви могат да влошат гаденето и световъртежа. За да избегнете неприятни усещания, помолете партньора си да не прави твърде активни движения. При болки в гърба е полезно да поставите възглавница под кръста. Уверете се, че мъжът не се опира на корема ви.

Лъжици

Прекрасен и безопасен вариант за всеки период на бременност. Позата е особено добра през третия триместър, когато и без това големият корем ви пречи да се притискате един към друг в позиция лице в лице. Предимства: В позиция "лъжица" ръцете на партньора ви са абсолютно свободни, следователно той може да ви гали по време на интимност.

Съвети: Тази поза не е подходяща за всички двойки по ред причини. Например, проникването може да не е достатъчно дълбоко, ако партньорът има доста скромен пенис. За да проникне човек по-дълбоко, поставете възглавница или две между коленете му.

Ездач

Всеки мъж обича да гледа голото тяло на любимата си, особено ако гърдите й забележимо са се увеличили! Предимства: отдолу вашият избраник ще може да гали тялото ви, стимулирайки клитора. Много жени казват, че им е по-лесно да достигнат оргазъм в позиция "Езда", тъй като могат да определят темпото, а клиторът в това положение се трие в тялото на мъжа, увеличавайки удоволствието.

Съвети: Позицията е най-добра за първия триместър, дори ако обичате да клякате отгоре. В последните етапи е за предпочитане да седнете със свити колене. Ако пенисът проникне твърде дълбоко или бързо се уморите, просто се наведете малко напред, прехвърляйки тежестта върху ръцете си. Можете да подпряте ръце на раменете на партньора си, ако той лежи на висока възглавница.

Кучешки стил

Идеална позиция за всеки гестационен период. Тя е особено добра през последния триместър, тъй като заобленият корем се превръща в значителна пречка за проникване в други позиции. Предимства: Doggy Style намалява напрежението в долната част на гърба и е чудесен вариант за болки в гърба. Отделно от това, позицията на четири крака е доста стабилна..

Съвети: За да избегнете случайно облягане на корема, поставете под него няколко меки възглавници. Ако пенисът ви е прекалено голям, можете да направите любовна възглавница, като поставите малка възглавница между задните части и корема на партньора. За да избегнете остри тръпки в предната стена на матката, не се опирайте на дланите си, а на лактите - това положение ще промени ъгъла на проникване на пениса.

Ножици

„Ножици“ са варианти на пози, в които влюбените са лице в лице. Единият крак на всеки партньор е между краката на другия партньор. Тези позиции спомагат за увеличаване на стимулацията на клитора и са подходящи за първите два тримесечия. Предимства: не е изключителна чувствена позиция за влюбените двойки. Можете да се гледате в очите, да се целувате и прегръщате.

Съвети: Когато коремът вече е голям, по-добре е да сложите възглавница под него.

"Дамско седло" отстрани

Тази опция е подобна на карането в дамско седло с двата крака от една и съща страна на седлото. Плюсове: Приятната поза е най-подходяща за първия и втория триместър. Тази опция е предназначена за мъжко господство, което позволява на жената просто да легне и да се отпусне напълно..

Съвети: За нестандартни криви на пениса опитайте да завъртите торса си, като промените ъгъла на влизане. Ако не се чувствате достатъчно, използвайте техники за бъркане (между другото, това е полезно за мускулна тренировка преди раждането). През последния триместър продължителното положение в това положение може да причини замайване, затова е по-добре да го използвате за кратък полов акт.

Водопад

Стабилната позиция за жената е добра през първия и втория триместър. В последните етапи на бременността всичко зависи от това как се чувствате. Предимства: в това положение можете да обвиете краката си около кръста на партньора си и да държите ръцете му, контролирайки темпото. Ако ръцете на мъжа са свободни, той ще може да гали тялото ви, като обръща внимание на клитора..

Съвети: Ако сте предразположени към припадък, легнете с леко повдигнати с възглавници глава и рамене.

Колко често можете да правите секс по време на бременност??

Количеството секс, ако лекарят не е забранил, може да бъде всяко. Понякога жените в позиция постоянно искат вниманието на мъж, няколко пъти на ден изискват удовлетворение. Други могат да загубят интерес към тази дейност, това е индивидуално. Но е важно сексът да се случва по взаимно желание без принуда. В дните, когато не се чувствате добре, не е желателно..

В процеса на интимност е важно да се наблюдават усещанията. Ако няма болка, ако всичко върви гладко, можете да продължите, ако се появи дискомфорт, трябва да спрете. В случай на кървене, трябва да се консултирате с лекар, за да избегнете усложнения. Няма нужда да се паникьосвате, но консултацията с наблюдаващ лекар няма да е излишна.

Бременността не е болест, така че трябва да продължите да живеете както преди. Сексът е здравословна нужда на тялото, която е налице дори по време на раждането. В същото време бебето не изпитва болка или други неприятни усещания. Тялото на жената е проектирано по такъв начин, че подобни действия не могат да навредят на малкия живот. Важно е само да не внасяте някаква инфекция, да не натискате силно стомаха и, ако възникне неудобство, просто сменете позицията.

Секс в 1 триместър

За да се насладите на секса, трябва да изберете правилния момент, който също зависи от продължителността на вашата бременност. През първия триместър в тялото на бъдещата майка се извършва истинска „преоценка на ценностите“, особено ако се очаква първородният в семейството. Жената е напълно погълната от това, което й се случва, изучава „позицията“ си от всички страни, купува и чете съответната литература. В допълнение, бъдещата майка ще трябва да се справи с така наречената регистрация: да събере необходимите документи и да премине тестовете, предписани от лекаря от предродилната клиника. Може би по това време тя ще трябва да преразгледа работния график или да предпочете да бъде по-активна, по-тих урок, така че да има време да направи това, което беше обсъдено малко по-горе. Ако в допълнение всички тези задължения са придружени от токсикоза - гадене, повръщане, сънливост, безкрайна умора, въпросът защо жената не иска да прави секс обикновено изчезва от само себе си.

Друга ситуация: бременността настъпи след няколко години лечение или в резултат на IVF. В този случай щастливите родители често се страхуват дори да се докоснат. Ако обаче лекарят не препоръча на семейна двойка да си вземе почивка в интимните отношения, все още не си струва да преувеличавате крехкостта на ситуацията. Друг е въпросът дали решението за отказ от секс е резултат от мислите на двамата съпрузи. За някои двойки въздържанието може да им помогне да преживеят време на големи промени..

Секс през 2-ри триместър

Това време се счита за най-спокойно и приятно за бъдещата майка. Ето защо много често представителите на красивата половина на човечеството забелязват, че тяхното сексуално влечение се увеличава. Това може да се обясни с факта, че токсикозата преминава през втория триместър и накрая жената започва да се чувства добре. Що се отнася до корема, по това време той обикновено не се увеличава значително, а гърдите, напротив, стават по-големи, което е малко вероятно да остави партньора безразличен. Но най-важното е, че бъдещата майка губи страха си от забременяване: в резултат на това и тя, и съпругът й получават повече радост от полов акт..

Ако жената има акушерски проблеми, като исхемично-цервикална недостатъчност, поради което може да се появи заплаха от прекъсване на бременността, лекарят ще забрани на съпрузите да правят секс

Случва се, че опасните етапи на бременността са преминали, жената изпитва прилив на желание, а съпругът продължава... "да се страхува" от жена си. Какъв съвет можете да дадете на съпрузите в този случай? Не забравяйте, че правенето на любов означава не само полов акт: можете да доставяте радост и удоволствие един на друг с помощта на различни ласки, което също е форма на интимност.

Секс в 3 триместър

Третият триместър е времето, когато повечето жени не са до секс: коремът нараства интензивно, може да се появи подуване и всички свързани проблеми. Освен това мислите на бъдещата майка обикновено се поглъщат от непосредствения подход на раждането. Понякога обаче жената се чувства добре, но отказва да прави секс само поради страх от преждевременно раждане, което уж може да бъде провокирано от сексуална връзка. И напразно: в ситуация, в която тялото все още не е готово за раждане и детето не е узряло да се роди, контракциите на матката не могат да причинят контракции. Но в навечерието на раждането оргазмът наистина често се оказва стимул за дългоочаквания старт. Освен това, по време на сексуален контакт, окситоцинът, хормон, който стимулира маточните контракции, и простагландините от спермата, които имат същия ефект, влизат в кръвта на бъдещата майка..

Кога да не правите секс по време на бременност?

Не можете да правите секс по време на бременност, ако:

 • Бременната жена има хормонални нарушения;
 • Има заплаха от спонтанен аборт;
 • Ако има генетични аномалии в развитието на плода;
 • Жена или нейният сексуален партньор подозира наличието на инфекциозни заболявания на репродуктивната система.

Има периоди, когато е категорично невъзможно бременните жени да правят секс поради различни заплахи (прекъсване на бременността, преждевременно раждане). Важно е да знаете в кой период от бременността не можете да правите секс и да се придържате към тези правила. Критичните периоди включват първите три месеца от бременността. Феталното яйце след имплантиране отнема време за укрепване. До седем седмици хорионът, който в бъдеще ще се превърне в плацента, е много слаб, така че си струва да се избягват маточните контракции, причинени от полов акт. През първия - третия месец от бременността не можете да правите секс, дори когато няма патологични явления и бременността протича добре.

На въпрос от коя седмица на бременността няма да можете да правите секс, само личен лекар може да даде еднозначен отговор, защото всичко е индивидуално. Според общите препоръки си струва да се откажете от интимността две до три седмици преди ПТД. На този етап от бременността тонусът на матката е противопоказан, невъзможно е да се прави секс поради хормона, който, навлизайки в кръвта по време на оргазъм, стимулира свиването на матката. Това може да доведе до контракции. Също така, причината за преждевременно раждане може да бъде механичен ефект върху шийката на матката, който се появява по време на триене.

Секс по време на бременност: какво трябва да знаете

Какво казва лекарят?

Д-р Юлия Габанян, акушер-гинеколог в Клинично-диагностичния център MEDSI в Красная Пресня: Съвременните гинеколози смятат, че ако жената е здрава, плодът се развива нормално, няма противопоказания, тогава редовният сексуален живот се насърчава до датата на раждане... Няма много противопоказания.

Половият акт е нежелан, ако жената има токсикоза, заплахата от прекъсване на бременността (зацапване от гениталния тракт, болка в долната част на корема), има генитални инфекции, многоплодна бременност, изтичане на околоплодна течност, неправилна локализация на плацентата или неизследван сексуален партньор. Въпреки това, само лекарят, който води конкретна бременност и може адекватно да прецени ситуацията, може да препоръча ограничаване на полов акт..

Ако бременността протича без усложнения, тогава сексуалните отношения ще бъдат от полза само за жената. По време на полов акт се наблюдава неволно свиване на мускулите на влагалището и матката - така се получава подготовка за бъдещи натоварвания при раждане (редовен труд - контракции). При завършен полов акт шийката на матката се обогатява с полезни вещества, съдържащи се в сперматозоидите (простагландини). Те омекотяват шията и я правят еластична: това помага за предотвратяване на сълзи по време на раждане и дори помага за предотвратяване на запек.

Ако по време на секс жената изпитва положителни емоции, приятни усещания, тогава ефектът за детето ще бъде най-добрият: ендорфини, хормони на щастието, се предават на бебето. По време на оргазъм и възбуда се подобрява кръвообращението в тазовите органи, което улеснява преноса на голямо количество кислород и основни хранителни вещества през плацентата към бебето.

Още веднъж: може ли сексът да нарани дете?

Юлия Габанян: Страховете на някои бъдещи родители, особено на бащите, че сексът по време на бременност може да навреди на детето, са напълно напразни. Бебето в утробата е надеждно защитено от околоплодния мехур и мускулната стена на матката, което свежда до минимум всякакви колебания, включително мускулни контракции по време на оргазъм.

Как се променят либидото и усещанията?

Юлия Габанян: Сексуалното влечение по време на бременност може да се засили или, обратно, да отслаби. Много бременни жени забелязват повишаване на чувствителността - това се дължи на промяна в хормоналните нива. За някои жени бременността отваря нови усещания: някой може да изпита по-ярки и силни оргазми от обикновено, докато други, напротив, губят интерес към секса - това започва да причинява безпокойство и раздразнителност.

Валерия Агинская, сексолог, програмен директор на Тайния център за сексуално образование: Как ще се промени сексуалното желание на жената зависи от количеството на хормон като тестостерон. В женското тяло също присъства тестостерон (но в много по-малки количества, отколкото в мъжкия). През първия триместър на бременността при много жени, в допълнение към токсикозата, има спад в нивата на тестостерон: повечето жени през този период не искат секс. През втория триместър тестостеронът, който обикновено се произвежда само от надбъбречните жлези и яйчниците, започва да се произвежда от оформената плацента, така че това е най-доброто време за интимни отношения. По това време повечето жени свикват със своето състояние и се отпускат, много от тях отбелязват увеличаване на сексуалното желание. От третия триместър тестостеронът също се произвежда в тялото на детето и това води до повишаване на нивото му в тялото на майката..

Плодът е в околоплодната течност, поради което не усеща тръпки, така че триенията по време на секс няма да му навредят - но положителните емоции на майката се предават на него. В по-късните етапи сексуалните отношения са отлично пренатално обучение и подготовка на родовия канал на жената.

Много от моите клиенти отбелязаха, че по време на бременност те са станали по-чувствителни, оргазмите са били по-ярки и „по-добри“, а много дори са преживели първия си оргазъм по време на бременност. По това време чувствителността на нервните окончания се увеличава, настъпва хормонална буря, притока на кръв към таза се увеличава, клиторът се увеличава.

Какви позиции се препоръчват за двойки, когато някой от участниците има голям корем?

Юлия Габанян: През втория и третия триместър е необходимо да избирате пози в съответствие с променените параметри. Основното нещо е да се премахне натискът върху стомаха..

Валерия Агинская: Оптималната позиция за секс по време на бременност е на ваша страна (с гръб към партньора). Още една страхотна поза: жената е през леглото на ръба, а мъжът стои пред нея. Има позиции, които са ни много познати, но не се препоръчват по време на бременност. Например, жената лежи по гръб: в това положение майката и детето могат да изпитат кислороден глад, тъй като е възможен синдром на компресия на долната куха вена; позицията на коляното-лакът (или в кучешки стил) не е съвсем удобна поради стреса върху долната част на гърба; а поза каубойка изисква сериозна физическа активност.

Може ли сексът през последните седмици на бременността да провокира раждане??

Юлия Габанян: Смята се, че това може да се случи поради физиологичното свиване на шийката на матката по време на оргазъм, както и положителния ефект на сперматозоидите върху еластичността на шийката на матката - комбинация от тези фактори може да доведе до началото на раждането. Важно е да запомните, че в по-късните етапи, особено ако лигавичната запушалка вече е излязла, рискът от попадане на патогенни бактерии в плода е много голям. Така че, ако сексуалният партньор не бъде изследван, полов акт е възможен само с презерватив..

Как да запазите сексуалния си живот забавно по време на бременност?

Валерия Агинская: Партньорите трябва да обърнат внимание на възможността да направят прелюдията дълга и нежна - след раждането на дете те ще трябва да забравят за такива забавления за известно време. Бременността е идеална за експерименти със секс играчки, най-важното е, че те не са твърде големи и направени от хипоалергичен материал - например медицински силикон. Поради хормонални промени в тялото на жената, количеството и качеството на отделената естествена интимна смазка се променя. Много бъдещи майки се оплакват от сухота, така че си струва да се запасите с лубриканти. Предпочитание трябва да се дава на хипоалергенни смазки на водна или силиконова основа или еко-смазки, съвместими със секс играчки.

Възможно ли е да правите секс по време на бременност

Възможно ли е да правите любов с бъдещи майки

Сексът по това време е дори от полза, ако няма усложнения. Обучават се маточните мускули, които след това ще помогнат при контракции и ще облекчат проблемите, свързани със слаб труд. Интимните връзки са придружени от отделянето на хормона на щастието - ендорфин. Положителните емоции имат благоприятен ефект върху развитието на плода.

Готовността да правите любов зависи от благосъстоянието на бременната жена. Но през първия триместър те пречат да се наслаждават на страстните моменти:

 • токсикоза с гадене и повръщане;
 • чувство на слабост;
 • обостряне на обонянието;
 • излишна нежност на гърдите.

Без никаква причина настроението на жената може внезапно да се промени, тя става хленчеща и капризна. И по време на правене на любов може да хвърли истерия. Мъжът също се притеснява за състоянието на любимата си, страхува се да й навреди. За да поддържат връзка, двойката трябва да обсъди своите преживявания и чувства..

Сексуалният контакт в ранните етапи не е редовен. Но през втория триместър ситуацията се променя. Токсикозата изчезва и има подобрение в благосъстоянието. Жената усеща първите движения на нероденото дете и това обикновено успокоява нея и съпруга ѝ. Коремът е леко увеличен, но все още не е голям. Хормоналните скокове отшумяват. Страховете и тревогите на жената изчезват - сега тя може да се наслаждава на позицията си.

С наближаването на раждането стомахът нараства все повече и нараства страхът от неизвестното. През третия триместър полов акт може да бъде неудобен и физически неудобен. И страхът на партньора да навреди на бебето се увеличава. Следователно сексуалните действия през този период стават редки..

През последния месец се препоръчва да подхождате внимателно към любовните игри, за да избегнете ранно започване на раждането.

Ако съществува риск от просрочие - след четиридесетата седмица - сексът ще ускори раждането на дете. Окситоцинът, освободен в кръвта при възбуда, стимулира маточната контракция. А простагландините в спермата имат омекотяващ ефект върху шийката на матката - при продължителна бременност е необходим незащитен секс с любим човек. Оргазмът предизвиква мускулни контракции на матката.

Ако говорим за това колко дълго е възможно да се отдадете на сексуални радости, тогава гинеколозите препоръчват спиране на половия акт две седмици преди очакваното естествено раждане, за да не се предизвикат контракции преди време.

Какъв секс можете да правите

Разрешени са всички видове плътска любов, с изключение на твърдата любов, но с някои ограничения. По този начин вагиналният и орален секс по време на бременност могат да се комбинират за максимално удоволствие, но е необходима внимателна хигиена. Проблемът е, че секретите на женските полови органи придобиват специфична миризма, затова са необходими систематични водни процедури. Кунилингусът не е възможен, ако мъжът има херпес на устните си или има стоматологични заболявания.

Разрешен е и анален секс по време на бременност, но трябва да бъдете изключително внимателни. Съществува риск от инфекция и хемороиди.

 1. Не трябва да уреждате еротични маратони, сексът е оптимален по продължителност - 10 минути.
 2. Ако влагалището е твърде сухо, струва си да нанесете смазка - това няма да навреди на детето.
 3. Не можете да въведете твърде дълбоко член. Ако не можете да го контролирате, трябва да закупите специални ограничителни пръстени.

За бъдещите родители любовните игри стават източник на нови усещания и сексуални преживявания. Началото на оргазъм е по-бързо поради увеличения приток на кръв към тазовите органи и повишената чувствителност на зърната.

Случва се така, че жените оргазъм по време на бременност за първи път в живота си. А някои хора успяват да изпитат няколко оргазма в един полов акт..

Какви позиции да изберем за "бременни" секс

Сексуалните връзки са полезни както за жена в положение, така и за нейния любим. Но да се отдадете на необуздана страст през този период е невъзможно. Игрите трябва да бъдат нежни, а позициите да са нежни, като се изключва физическата активност на жената, натискът върху стомаха. За раждането ще трябва да забравите за Камасутра.

Идеалните секс позиции по време на бременност са:

 1. Позиция на лъжица, когато партньорите лежат отстрани. В този случай проникването на пениса е плитко, в резултат на което бременната жена не изпитва дискомфорт дори на по-късна дата..
 2. „Коляно-лакът“, когато жената почива на колене и лакти, докато партньорът е отзад. Вярно е, че това увеличава натоварването в долната част на гърба..
 3. „На две нива“, когато жената лежи през леглото, на ръба, а партньорът коленичи пред нея.

За атлетичните жени е подходяща и конната позиция. Това изисква физически усилия, но бременната жена ще може да контролира натиска върху корема и дълбочината на проникване..

Но класическият мисионерски вариант изобщо не е подходящ. Ако жената лежи по гръб, тогава е възможно да се притисне долната куха вена, която е притисната от увеличаващата се матка. Резултатът може да бъде хипоксия при майката и бебето..

Кой и защо не трябва да се радва на интимност

Има определени противопоказания за правене на любов, докато чакате наследника. Трябва да се въздържате от интимност, ако имате:

 • риск от спонтанен аборт;
 • скъсяване на маточната шийка;
 • урогенитални инфекциозни заболявания при един от партньорите;
 • хипертоничност или отваряне на фаринкса на матката;
 • кървави проблеми;
 • многоводие;
 • седалищно предлежание на плода през последния триместър;
 • фетоплацентарна недостатъчност.

Тези жени, които преди това са имали спонтанни аборти, преждевременни раждания, както и бъдещи родители на близнаци, трябва да бъдат много внимателни в страстта..

Ако няма противопоказания и носенето върви гладко, полов акт няма да навреди на плода.

Интимната връзка с любимия човек помага да се поддържа хормоналния баланс на жената. А приятните усещания дават добро настроение и благополучие.

Секс по време на бременност: първи, втори и трети триместър

Този въпрос тревожи много бъдещи родители, особено ако се налага да раждат за първи път. Бързаме да ви уверим, че това е не само ВЪЗМОЖНО, но и НЕОБХОДИМО! Вярно е, с изключение на някои случаи, за които ще говорим по-късно. Психолози и медицински специалисти са единодушни, че сексът по време на бременност е ключът към успешния му ход. Защо? Първо, майката получава както морално, така и физическо удоволствие: тя е щастлива благодарение на ендорфините, които се произвеждат в тялото й, а детето й, което сега е едно с майка си, също е щастливо. На второ място, семейството не трябва да прави почивка за бременност, но можете да живеете пълноценен живот, защото сега не е нужно да се притеснявате за контрацепцията: отпуснете се и се забавлявайте. Трето, сексът за бременна жена е най-доброто упражнение за мускулите на матката, което ги подготвя за предстоящото раждане. Вярно е, че има ситуации, когато сексуалните отношения наистина трябва да бъдат отменени до по-добри времена.

Нека разгледаме и трите условни периода на бременност от гледна точка на допустимостта или забраната по отношение на сексуалните отношения..

Секс в първия триместър на бременността

Тази опция е напълно възможна, въпреки че има някои нюанси. През този период една жена, след като е научила за бременността си, изпитва токсикоза (и всичко свързано с нея), притеснява се (често немотивирано) за детето, често произволно отхвърля всякакви опити на съпруга си за интимност. Ето защо, много често през първия триместър на секса, като такъв, не. Но това не означава, че жената не трябва да прави любов. Вярно е, че ако има заплаха от прекъсване или предишни бременности са завършили със спонтанни аборти, тогава наистина си струва да се въздържате от плътски удоволствия. Местният гинеколог също ще ви разкаже за това. Но това не означава, че целувките и други видове ласки са забранени..

Секс през втория триместър на бременността

Това е най-сексият момент за бременна двойка. Тялото, както и умът на майката, свикнаха с новия статус, хормоните се „установиха“, токсикозата премина. Коремът все още не е достатъчно голям, за да му е неудобно; напротив, съпругът го намира за много секси. Сега жената започва да „се откъсва пълноценно“. Много бременни жени определят този период като най-светлия по отношение на сексуалните отношения. Те отбелязват, че изпитват по-интензивни и продължителни оргазми, отколкото преди бременността, и често многократни оргазми. Оргазмът и известно време след него е придружен от маточни контракции, но за плода това не е страшно.

Секс по време на бременност: удоволствие без вреда

Ако смятате, че зачевайки дете, сте изпълнили задачата си и сега имате пълното право да забравите за секса по време на бременност, тогава можете да спрете да четете. И ако искате да научите повече за удобните пози по време на бременност, тогава разгледайте тази статия..

Ако бременността преминава без усложнения, тогава няма пречки за секса през този период. Акушер-гинеколозите вярват, че при липса на противопоказания сексът по време на бременност е полезен, защото това е един от начините за поддържане и укрепване на предишната интимност и просто за наслада, наслаждавайки се на опияняващото отделяне на хормони на щастието. Във всеки случай трябва да имате предвид, че всеки триместър има свои собствени характеристики и е важно да знаете в каква позиция да правите секс, като сте в интересна позиция.

Полови позиции по време на бременност

През първия триместър на бременността можете да продължите да практикувате любимите си позиции, но през втория и третия активно нарастващият корем налага ограничения. От 12-та до 13-та седмица специалистите съветват да се откажат от позициите, в които жената лежи по гръб, тъй като по-тежката матка заплашва да притисне съдовете и да затрудни кръвообращението. В резултат на това ще получите замаяност, слабост и гадене..

Ето няколко удобни позиции за бременност, които според лекарите са най-безопасни за втория и третия триместър..

„Конница“: мъжът лъже или седи, жената е отгоре

Плюсове: без натиск върху стомаха, самата партньорка контролира дълбочината и силата на триенето.
Минуси: През последния триместър вече е доста трудно да се движите активно и дълбокото проникване, лесно постижимо в това положение, може да причини дискомфорт.
Решение: движете се не нагоре и надолу, а само напред-назад - това ще улесни физическата активност.

Коляно-лакътна позиция: жена на четири крака, мъж отзад

Плюсове: Една от най-удобните пози по време на бременност, като се избягва дори минималното напрежение на мускулите на гърба. Ако ръцете ви са уморени, можете да легнете, опряйки гърдите си в възглавницата.
Против: мъжът лесно се увлича и увеличава обхвата на движение, което може да бъде травмиращо както за майката, така и за плода.
Решение: контролирайте ситуацията и спрете процеса при най-малкия дискомфорт.

Поза "лъжица" по време на бременност: жена с гръб към мъж, отстрани

Плюсове: без излишни движения - един от партньорите, ако желаете, не може да направи нищо, а само да се отпусне.
Минуси: те отсъстват, основното е да се уверите, че мъжът не притиска силно корема на партньорката си.

„Обратен ездач“: жената отгоре, с гръб към мъжа

Плюсове: в това положение се изключват натиск върху корема и силно разклащане. Жената може да регулира темпото и амплитудата на триенето. Повишена стимулация на предната вагинална стена, съседна на клитора, което означава повече шансове за достигане на оргазъм.
Минуси: гърбът на партньора е доста осезаемо напрегнат.
Решение: ако имате проблеми с гръбначния стълб, по-добре е да легнете по гръб на мъжа.

На стената: изправен, мъж отзад, жена опира ръце на стената

Плюсове: Удобна поза през първите два тримесечия, стига бременната жена да не е прекалено стресирана.
Минуси: не е подходящ за късни дати или големи плодове.
Решение: когато коремът вече е голям, по-добре е да използвате позицията на коляното-лакът.

Какво да правите, ако няма желание за секс по време на бременност

Ако лекар не препоръчва да правите секс, трябва да приемете думите му сериозно. Подобна забрана по правило има сериозни физиологични обосновки: ако бременността протича с усложнения, тогава контракциите на матката по време на оргазъм и активното излагане на зоната близо до шийката на матката могат да провокират кървене и да доведат до спонтанен аборт. Тогава вече няма въпрос в какви позиции можете да правите секс по време на бременност, по-добре е да спрете изобщо засега.

По-специално, ще трябва да се откажете от секса:

 • с потвърдена заплаха от спонтанен аборт, както и ако предишната бременност (една или повече) е завършила неуспешно;
 • с диагноза истмично-цервикална недостатъчност на шийката на матката;
 • с предлежание на плацентата (съществува висок риск от отлепване на плацентата и последващо кървене);
 • с вагинално кървене или нетипично обилно отделяне;
 • с многоплодна бременност (Вашият лекар може да препоръча да се въздържате от секс след 28 седмици).

Орален секс по време на бременност

Тъй като инфекцията може лесно да се предаде по орален път, е необходимо да се преминат съответните тестове и да се изключат (или излекуват) всички възможни заболявания. Някои експерти не препоръчват кунилингус по време на бременност, но свиренето е доста безопасно - разбира се, ако няма токсикоза.

Не искам и няма да!

Не всички двойки по време на бременността на партньор са много ентусиазирани от секса, но ако една жена може да обясни промяната в настроението и нуждите си с хормонални колебания, тогава мъжът ще има много по-трудно - той трябва да оправдае нежеланието си да влиза в интимни отношения със съпругата си много правилно. Основните "оправдания" и от двете страни обикновено се състоят в "присъствието" на "третия" по време на ласки (разбира се, говорим за бебето), "невероятната крехкост" на тялото на бременната жена и страха от "нараняване на нещо"..

Не забравяйте, че има много безопасни пози, които ще ви позволят да продължите интимния си живот по време на бременност. Не се страхувайте, бебето е надеждно защитено от природата от вашето разрастване. Бебето е защитено от околоплодната течност, стените на матката, мастния слой, съединителните тъкани и мускулите на корема на майката. И шията също е плътно запушена с лигавица. Дори контракциите на матката по време на оргазъм няма да изплашат бебето, защото това е норма за мускулния орган. Освен това, ако погледнете анатомичния атлас, ще стане ясно, че плодът е много по-висок и по-дълбок от влагалището, което означава, че полов акт не може да му причини никаква вреда..