Всяка жена, включително бременна жена, иска да се откроява от останалите жени, така че почти всички представители на нежния пол сменят цвета на косата си или правят къдрене. Но можете ли да къдрите по време на бременност? Ще се отрази ли това на здравето на бебето?

За съжаление не са направени достатъчно изследвания в тази област, за да се каже със сигурност, че химията е напълно безопасна. Но по принцип, ако решите да навиете или, обратно, да изправите косата си, като използвате постоянна химия, тогава можете да направите това по време на бременност. Вредното въздействие на химикала, използван по време на къдрене, не е доказано върху дете.

Ако сте една от жертвите на токсикоза, тогава е по-добре да не правите постоянни къдрене, защото има много остра миризма, която може да влоши състоянието ви и може да се наложи курс на лекарствена терапия за токсикоза.

По време на лечението на косата по време на химията се използват специални разтворители и много жени се притесняват дали имат ефект върху плода. Най-вероятно няма да има ефект върху детето от еднократно излагане на химикала, особено след като проникването му в кожата не е толкова важно, колкото си мислите. За детето ще бъде много по-вредно, че постоянно ще контактувате с битова химия или ако работите в химическа индустрия.

Със сигурност някога сте виждали фризьорка, която е бременна, но в същото време дава на клиента си постоянна къдрене. Малко вероятно е тя да е направила това, ако ефектът на перманента е толкова вреден за здравето.!

Единственият недостатък на къдренето по време на бременност може да бъде непредсказуемостта на резултата. Факт е, че хормоните на бременността могат да променят състава и структурата на косата ви, така че химията може да не отнеме изобщо или да не продължи дълго. Следователно от вас зависи да решите!

Възможно ли е бременните жени да къдрят косата си

Старите предразсъдъци категорично забраняват на бременните жени да се подстригват по време на бременност. И въпреки че отсъствието на каквато и да било опасност при посещението на фризьор отдавна е доказано от науката, много бъдещи майки продължават да следват това суеверие. Какво можем да кажем за други салонни процедури за коса! Най-често възниква въпросът дали е възможно бременните жени да къдрят или не? Струва си да се каже, че с тази процедура не всичко е еднозначно и има различни мнения относно възможността за нейното прилагане..

Перм за бременни жени: плюсове и минуси

Основният аргумент на противниците на къдренето по време на бременност е, че съставът на козметиката, използвана в този случай, съдържа вещества, вредни за здравето. Всъщност продуктите, произведени преди 20-30 години, съдържаха тежки метали, които потенциално биха могли да навредят на здравето. Но в продължение на много години производителите на козметика за къдрене не включват никакви токсични съставки в състава си. Освен това няма научни доказателства, които да предполагат, че някой от компонентите на перманентната къдрене прониква в кръвта и пряко засяга плода..

Единственото реално ограничение за къдрене за бременни жени може да се нарече токсикоза. Тъй като козметиката има отчетлива миризма, бременна жена, страдаща от токсикоза, може да изпита гадене, замаяност и други неприятни симптоми..

Някои фризьори, попитани дали бременните жени могат да завиват, отговарят уклончиво. И тук е причината: поради хормонални промени в тялото, структурата на косата се променя. И дори ако една жена редовно прави перманент преди раждането на дете и е доволна от резултата, по време на бременността ефектът от тази процедура може да бъде неочакван. Има случаи, когато вместо спретнати къдрици се получават твърди усукани къдрици или се променя цвета на косата. Ето защо, при извършване на постоянна, бъдещата майка трябва да използва услугите на професионалисти, които могат да изберат индивидуален метод за къдрене за отличен резултат..

Нашият салон се радва да ви предложи услугите на квалифицирани фризьори за извършване на къдрене за бременни жени. Използваме само сертифицирани постоянни продукти и внимателно следваме технологията на процедурата за безупречен вид на вашите къдрици.!

Бременни заблуди

Мит номер 1 По време на бременност е необходимо да се променят обичайните козметични продукти за бременни жени, тъй като те са по-безопасни за плода. но е по-добре да се откажете напълно от козметиката.

За съвременната жена отказът от козметика по време на бременност е поне обривна стъпка. По това време всички сили на тялото са подчинени на една задача - носенето на плода, а лишаването на кожата от опора заплашва рязко влошаване на състоянието му. Освен това няма медицински основания за отказ: всяка, дори и най-активната козметика прониква само до нивото на дермата и това абсолютно не е опасно за вашето бебе.

Вторият аспект е дали да се смени козметиката със специална за бременни жени? Изобщо не е необходимо. В крайна сметка основното им предимство е, че са хипоалергенни. И, както знаете, по време на бременност, поради хормонални промени, чувствителността на тялото, включително кожата, се увеличава и ако неочакваната реакция не се появи на обичайната козметика, тогава е по-добре да останете верни на нея. В противен случай можете да закупите други средства, не непременно специализирани.

Основното е, че те не съдържат изкуствени оцветители и аромати. Не забравяйте да тествате всяка покупка на огъване на лакътя, само чрез проби и грешки ще намерите козметична чанта, няма универсални средства за защита. И говорим не само за кремове, лосиони, но и за декоративна козметика. Също така не трябва да бързате да го откажете, ако той не предизвиква алергични реакции у вас. Винаги трябва да бъдете красиви и добре поддържани, особено по време на бременност.

Мит номер 2

Косата не трябва да се подстригва, боядисва или къдре, тъй като химикалите навлизат в скалпа, откъдето могат да попаднат в кръвта на майката и след това до плода.

Митът е толкова древен, че изглежда, че е трябвало да го надживее отдавна. Нашите пра-пра-баби са твърдо вярвали, че с отрязаната коса се губи връзката с космоса и помощта му по време на разрушаването е била толкова необходима! Освен това се смята, че след прическа тялото на жената изразходва твърде много енергия за възстановяване и тя се нуждае от друга. Нека да разберем. С боядисването на косата и къдренето не всичко е ясно.

По-рано лекарите наистина бяха категорично против тези процедури по време на бременност, тъй като химическите състави за коса се произвеждат с помощта на тежки метали. Сега поради принципно нов подход към разработването на тези инструменти ситуацията се промени. Всеки състав преминава строг тест за екологичност и безопасност, така че висококачествените бои за коса и къдрене са доста безвредни. Що се отнася до факта на проникването на химикали във плода и ефекта върху него - това е само хипотеза, която не е потвърдена от нито един научен експеримент: кой прави експерименти върху бременна жена?!

По този начин единствената сериозна причина, която може да предотврати промяна във външния ви образ, е токсикозата, по време на която много миризми стават просто нетърпими и в салона за красота има достатъчно аромати.

Фризьорите предупреждават бременни клиенти по друга причина. Факт е, че под въздействието на хормони косата понякога реагира по неочакван начин: къдренето може изобщо да не работи или вместо дори вълни се появява швабра, усукана като тел, а цветът в резултат на боядисването може да не отговаря на очаквания. Следователно не си струва провеждането на независими експерименти по време на бременност. Необходимо е професионалист да подбере за вас индивидуална схема на боядисване или навиване и да проведе тест върху една къдрица.

Мит номер 3

Целулитът, активно развиващ се по време на бременност, трябва да бъде елиминиран незабавно, в противен случай ще бъде невъзможно да се отървете от него по-късно..

Всъщност натрупването на излишна течност в организма по време на бременност и хормоналните скокове са идеални условия за развитие на целулит. Уви, сега всички опити за борба с "портокаловата кора" са обречени на неуспех, но много жени все още активно "се съпротивляват" и, за да постигнат заветната си цел, са готови да отидат на вакуумен масаж, миостимулация, мезотерапия и други скъпи процедури.

Това не си струва да се прави. В края на краищата всички тези техники имат системен ефект върху тялото, освен това те са свързани с дълбок механичен ефект и следователно могат да причинят болезнени усещания, което е строго противопоказано по време на бременност. Болката повишава нивото на адреналин в кръвта, което означава, че може да доведе до повишаване на тонуса на мускулите на матката и да заплаши да прекъсне бременността.

По-добре е да се придържате към превантивни процедури: систематично правете упражнения за бременни жени, хранете се правилно, следете приема на течности. Можете също така да направите лек масаж на проблемни зони, но оставете по-радикални мерки за следродилния период, когато хормоналният фон се нормализира. В края на краищата целулитът е само вторична полова характеристика, която показва, че сте зряла жена.!

Бременност и грижа за косата: Правете и не трябва?

Могат ли бременните жени да боядисват косата си? И да се подстрижете? Ами стилът и ламинирането? От една страна, „интересна позиция“ не е причина да се оставяте да си тръгнете. От друга страна, здравомислеща бъдеща майка, преди да се реши на козметична процедура, винаги ще пита колко безопасна е за бебето. Нека се опитаме да поставим точка на i и да разберем точка по точка какво може безопасно да се направи по време на бременност и от какво трябва да се въздържа.

Точка 1: оцветяване

„Смяна на цвета“ е един от най-често срещаните въпроси, срещани във форумите на бъдещите майки, защото ако жените са готови да изчакат с къдрене и кератинизация, то безкористните млади дами, които са в състояние да ходят с прераснали корени няколко месеца подред и да не се оплакват, са малко. Освен това лекарите не казват категорично „да“ или „не“ на оцветяването.

Така че възможно ли е бременните жени да боядисват косата си с боя, съдържаща не само естествени съставки?

Можете, но с повишено внимание. Да, процентът на вредни вещества, попаднали в кръвта, ще бъде незначителен и дори те едва ли ще стигнат до бебето през защитната плацента, но тази вероятност не може да бъде изключена на 100%. И как заповядвате да бъдете с отровните пари, които една жена вдишва по време на процедурата? Но огромно количество багрила съдържа амоняк, резорцин, парафенилендиамин и други вещества, които имат лош ефект върху здравето! Между другото, именно заради тях отговорът на втория популярен въпрос „възможно ли е да боядисвате косата на други хора, докато сте в позиция“ е „не“. Не можете да работите в респиратор!

През всичките 9 месеца се старайте да се справяте с боята възможно най-малко

Как да избегнем неприятните последици от посещението при фризьора и в същото време да не се скитаме по цялата бременност с недодялано плашило?
 1. Откажете оцветяването през първия триместър, когато настъпи основното формиране на плода, и през последния период: на 8-9 месеца има висок риск от развитие на хистози и не трябва да се влошава.
 2. Изберете боя по-придирчива. Не трябва да съдържа агресивни компоненти, особено амоняк. Или отидете на оцветяващи шампоани - ефектът от такива средства е по-слабо изразен, но и те не представляват никаква опасност..
 3. Ако се записвате за оцветяване в салона, изберете сутрешните часове. През нощта залата ще се проветрява, а във въздуха ще има по-малко вредни примеси.

Могат ли бременните жени да боядисват косата си с къна, басма и други народни средства? Да, при условие, че не сте алергични към тях. Преди да използвате, тествайте новата боя на отделна нишка - в същото време проверете дали резултатът е задоволителен за вас: по време на бременността, поради прословутите хормонални промени в тялото, косата хвърля неочаквани колене, дори когато влезе в контакт с обичайните продукти за грижа.

Точка 2: подстригване и удължаване

Могат ли бременните жени да имат удължаване на косата? Зависи от избрания метод.
 1. Методите за изграждане с помощта на лепило и разтвори с химически съединения - лента, диамант - попадат в категорията табу.
 2. Ултразвуковото въздействие върху ключалките също не се препоръчва за бъдещи майки..
 3. Някои съмнения пораждат методите, базирани на използването на микрокапсули с кератин: от една страна, никой не е доказал тяхната вреда за плода, от друга страна, просто не е имало научни изследвания по тази тема, така че трябва да действате на свой собствен риск и риск.

Какво е останало? Натрупване върху треси и микро пръстени. И двата метода изключват контакт с химикали, не създават неудобства и дават трайни резултати. Единственият недостатък ще бъде необходимостта да седи неподвижно на стола на господаря в продължение на 3-4 часа, което не винаги е приемливо за жена в позиция.

Но на въпроса дали е възможно бременните жени да се подстригват, медицината отговаря ясно: можете! Забраните по този въпрос са изцяло суеверни. Така че, ако искате да кихате на черни котки и празни кофи, подстрижете косата си на здраве и не се страхувайте от нищо.

Точка 3: ботокс, кератин и др

Защо не излеете върху женските къдрици! Лакове, пяна и мус, композиции за изправяне, навиване, запечатване на косми в защитен невидим филм... Някои са вредни дори за жена в обикновено състояние, да не говорим за тези, които чакат радостно събитие. Коя от различните процедури за грижа за къдриците трябва да включите в дневника, без да се страхувате да навредите на бебето?

Могат ли бременните жени да използват лак за коса??

Само по себе си инструмент за стилизиране няма да създаде проблеми. Нали няма да си сипвате по половин бутилка всеки ден над главата, нали? Едно нещо е лошо: с натискане на бутона за пръскане ще се потопите в епицентъра на невидим и безтегловен облак, на чийто състав ще завиди всяка химическа маса. За да не напълните отново белите дробове с нещо неразбираемо (вече им е трудно в съвременен град), купете спрей лак без аерозол или потърсете в магазините за стилизиращи продукти за жени, които очакват бебе.

Възможно ли е бременните жени да къдрят косата си?

Нека го кажем така: ако в рамките на 9 месеца погледнете веднъж в салона за красота заветните къдрици, най-вероятно това няма да навреди на детето. В днешно време смесите за кърлинг не са толкова енергични, както преди 10-15 години, и не причиняват предишната вреда на здравето. Но вероятността от вдишване на химически пари ще остане с вас и е съвсем реална. И това заплашва проблеми както за бебето, така и за майка му.

И между другото: рискът може да не се оправдае, тъй като къдренето често се проваля по време на бременност.

Възможно ли е бременните жени да правят кератиново изправяне на косата?

Няма еднозначен отговор на този въпрос, тъй като, както вече писахме, лекарите все още не са разбрали дали фиброзният протеин има ефект върху тялото на жената. Така че решението зависи от вас.

Могат ли бременните жени да правят ламиниране на косата??

Тъй като съставът на продукта за ламиниране включва естествени компоненти - дървесни смоли, растителни екстракти, витамини, протеини и масла - дамите в състояние да се справят с тях не са забранени. Но също така не се препоръчва: повечето от тези лекарства включват един и същ кератин, макар и в малки дози, и други спорни компоненти. С една дума, ако искате да „не мога да го направя“, можете да извършите процедурата еднократно, но с доверен майстор и използвайки висококачествени лекарства. И на въпроса "възможно ли е бременните жени да правят ботокс за коса", между другото, отговорът ще звучи по същия начин.

Но полирането е абсолютно безвредно за бъдещите майки.

Възможно ли е да се направи полиране на коса за бременни жени?

Всъщност лакирането на косата е подстригване със специална машина, която премахва нацепените краища и придава на къдриците изряден и добре поддържан вид и следователно тя няма противопоказания за бъдеща щастлива майка. Един недостатък: тънките и отслабени нишки след полиране могат да започнат бързо да изтъняват.

Малко за домашните грижи

Ако ботоксът и кератинът все още могат да повдигнат съмнения сред жените, които очакват дете, тогава естествените средства за защита се препоръчват за красотите. Те са естествени и лечебни! Но експертите имат собствено мнение относно това дали е възможно бременните жени да правят маски за коса, например с изгаряща горчица, ароматен лук или аптечни витамини.

 1. По време на раждането на дете обонянието на жената се влошава, поради което смесите на базата на миризливи продукти могат да увеличат токсикозата.
 2. Кожата придобива повишена чувствителност и понася по-лошо въздействието на активните вещества. Възможно ли е да направите горчица или пипер маска при такива условия и да се чувствате добре? Едва ли.
 3. Понякога смесите с изгарящи съставки повишават налягането, тонуса на матката, а заедно с тях и риска от спонтанен аборт.
  Всичко това обаче не се отнася за случаите, когато бременността протича без усложнения и жената не изпитва дискомфорт от маската. Ако се чувствате добре с миризми и не сте болни или горещи вълни, продължете да поддържате косата си, като използвате обичайните си методи. Просто информирайте лекаря, който посещавате, за вашите планове, той ще бъде по-надежден..

Може ли никотиновата киселина - чист витамин - да се използва за грижа за кичурите по време на бременност? Отново задайте този въпрос на специалист. Такива маски се правят на курсове от 10-12 процедури, втривайки съдържанието на ампулите в скалпа, което не винаги има положителен ефект върху състоянието на тялото, така че консултация със специалист няма да навреди. "Предозирането" с витамини е доста често и не е безобидно нещо.

Видео: Грижа за косата по време на бременност

Рецепти за безопасни маски за коса от канала "Всичко ще бъде добре":

Жената винаги иска да изглежда привлекателна и бременността не е пречка. Просто леко променете правилата за грижа за къдриците: станете малко по-придирчиви, по-внимателни, по-внимателни. И останете зашеметяващо красиви!

Възможно ли е бременните жени да къдрят косата си: плюсове и минуси

1 юли 2016 г. в 16:47

Дали е възможно бременните жени да се къдрят е спешен въпрос за жените, които мечтаят да изглеждат добре поддържани дори докато носят плод. Тази процедура има редица характеристики и ограничения, които са важни за бременните и кърмещите майки..

Желанието да изглеждате добре поддържани и привлекателни, да угаждате на мъжете е присъщо на всички жени, включително и на тези, които са в „интересна“ позиция. Един от начините да промените имиджа си, да се превърнете в очарователен собственик на разкошна къдрава грива е „химията“, която може да спести много време и да улесни стилизирането на косата. Възможно е бременни жени да се къдрят; ще повлияе ли тази процедура в салона върху здравето на плода, който се носи? Почти всички бъдещи майки, които планират пътуване до фризьор, задават такива въпроси..

Преди да разрешите дилемата - възможно ли е да се направи къдрене за жени, които носят дете, важно е да разберете каква е същността на процедурата в салона. В процеса на "химия" структурата на косъма се променя на молекулярно ниво. Процедурата за къдрене се основава на нарушаване на връзките между аминокиселините, изграждащи кератиновата структура. В резултат на излагане на химикали косата става по-податлива за преоформяне.

Така че може ли бременните жени да имат къдрене? Отговаряйки на този спорен въпрос, е важно да се вземе предвид, че съставът за къдрене съдържа вредни химикали, но тяхното отрицателно въздействие върху тялото на жена, носеща плод, не е доказано.

Какво трябва да знаете за къдренето за бременни жени?

Ако сънувате вълнообразни къдрици и обмисляте въпроса - възможно ли е бременните жени да къдрят косата си, важно е да запомните следните нюанси:

 • През първите 12 седмици от бременността, когато всички жизненоважни органи и системи се развиват в малък плод и той е много уязвим на външни фактори, е крайно нежелателно да излагате тялото си на химикали, да правите химия и да боядисвате косата си. Химичен разтвор, съдържащ амоняк, използван при навиване на косата, е способен да проникне в скалпа, откъдето се разпространява през кръвоносните системи в цялото тяло, което представлява сериозна опасност за незрелото бебе.
 • Поради промяна в хормоналните нива, косата на жената в отговор на излагане на агресивни вещества може да се държи по непредсказуем начин - къдренето може бързо да се развие или очакваният резултат няма да бъде постигнат. Ето защо не бива да експериментирате самостоятелно с тази процедура у дома. По-разумно е да се доверите на опитен професионалист, който ще подбере състава и технологията, подходящи за вашата коса, ще проведе предварителен тест на отделна нишка къдрици и ще посъветва правилата за грижа за къдрава коса. Всичко това ще предотврати негативните последици от къдренето..
 • По-нежна, екологична и по-малко опасна алтернатива на къдренето може да бъде биовълната или дърворезбата. Тези процедури са по-подходящи за бременни жени и кърмачки и изглеждат много естествено върху косата..
 • Ако бременността протича с токсикоза, тогава е по-разумно да се откажете от "химията", тъй като миризмата на съединенията може да засили проявата на симптоми.

Митове за къдрене

Ефектът от химикалите не е толкова значителен, колкото може да изглежда на впечатлителните бъдещи майки. Ако процедурата се прави само веднъж, тогава тя не е в състояние да донесе значителна вреда на здравето на бебето. Ефектът на разтворителите е сравним с този на битовите химикали, които използвате по време на измиване и почистване.

Днес лекарите не са съгласни относно опасностите от къдрене за бременна жена и бебе, защото ако преди десетилетия тежки метали и амоняк са били използвани за производството на формулировки, то съвременните продукти не съдържат тези вещества и са по-щадящи и безопасни. Всяко решение преминава строг екологичен тест. Теорията, че химията влияе отрицателно върху носещия плод, не е доказана от нито един научен експеримент..

Съвети за къдрене на коса за кърмещи майки

Дали е възможно медицинските сестри да направят къдрене, е не по-малко належащ въпрос от дилемата за опасностите от "химията" за бременни жени. По време на кърменето тялото на жената е нащрек за безопасност и се противопоставя на проникването на всякакви агресивни вещества, токсини в млякото. Ето защо кожата и косата могат да реагират негативно на попадащи в кръвта чужди вещества по време на фризьорските процедури..

Дали е възможно да се разреши кърмещата майка е един от належащите въпроси, които вълнуват жените, които са изпитали щастието на майчинството или просто се подготвят за нова роля. Вдишването на амонячни пари в процеса на къдрене е голяма опасност. Химикалите могат да преминат през белите дробове в кръвта и след това в кърмата. Ето защо е препоръчително процедурата да се прави в добре проветриво помещение и след къдрене разходката на чист въздух няма да попречи. Кърмещите майки се съветват да изцеждат част от кърмата след навиване, за да се намали влиянието на негативните фактори върху бебето..

Възможно ли е бременните жени да къдрят?

Възможно ли е бременните жени да се къдрят?

могат ли бременни жени да правят "химиотерапия"? така че исках къдрици, но нямам сили да се занимавам с тях всеки ден. какво мислиш? може ли бременните жени да бъдат къдрени?

има био вълна, не е толкова вредно. сега има много растителни техники. разберете във вашия град и изберете най-безопасната, но разбира се проста химия е невъзможна, това е вредно за бебето

И все пак, всичко това е химия и не бива да я втривате в кожата и да я дишате, мисля, че е така. А в салона ще ви кажат какво искате, само ако сте им платили пари.

Сега има толкова много естествени иновации. просто трябва да почистите интернет. Biowave, има нещо друго естествено. И аз мисля, че дори биенето на вълни няма да навреди на бременна жена. Просто попитайте с какъв инструмент работи фризьорът ви, потърсете всичко за този инструмент в интернет и това е всичко..

Химията определено е невъзможна във всеки случай. Максимална био вълна и тогава си струва да се преразгледат компонентите. По принцип фризьорите често също знаят какво е какво. Но е по-добре да проверите два пъти сто пъти и чак тогава го направете.

Мечтая и за кърлинг, но колкото и да искам, фризьорът ме обезсърчава. Не издържа говори с бременни жени.
И косата започна да пада много. Не мислете за това като за реклама, но не е изненадващо, че Azumi ми помогна от косопад.
Поръчах го през онлайн магазина.
Като цяло има кутия, в нея има три бутилки. Кърмя и косата ми пада като луда, така че за да подкрепя по някакъв начин, реших да купя. Това е евтино. В сравнение с всякакви луксозни марки, но наистина работи. Така че мажа от месец и това много помага, отпадналите са станали по-малко, много по-малко. Например, косата ми, малко снопче остава в канализацията и преди да извадя пълна длан. Съжалявам за такива подробности.
: хаха:

Разбира се, ако няма да го направите сами, но в добър салон, тогава мисля, че можете)

Може ли косата да бъде къдрена по време на бременност??

В нормална ситуация къдренето е един от най-лесните начини да подобрите прическата си, но това не може да се направи по време на бременност.Първо, под въздействието на хормони, косата започва да реагира по неочакван начин: къдренето може да не работи изобщо, или вместо дори вълни, ще се появи усукана като тел. На второ място, приложените химически разтвори се абсорбират от скалпа и чрез него се абсорбират в кръвоносните съдове, което може да бъде опасно за развитието на плода. Проучванията обаче не са потвърдили пряката връзка между тези химикали и дефекти в развитието на плода. Сега е общоприето, че с химически кърлинг трябва да изчака, докато бебето се роди.

Бременност: Оцветяване на косата и "химия"

„Не се притеснявам от наддаването на тегло, но косата ми напълно е загубила своята еластичност. Безопасни ли са къдренето или оцветяването?> - този въпрос е от значение за много бременни жени. И така, нека разберем какво е възможно сега и при какви условия.

Въпреки че коремът е най-видимият признак на бременност, това не е единственият признак. Има тонове промени, от дланите, които понякога стават розови, до устата (венците могат да кървят).

Косата не е изключение и изглежда по-добре (например по-блестяща) или по-лошо (когато загуби своята твърдост и стане много мека).

При нормални обстоятелства къдренето е един от най-лесните начини да подобрите прическата си, но това не трябва да се прави по време на бременност..

 • Първо, под въздействието на хормони косата започва да реагира по неочакван начин: къдренето може изобщо да не работи или вместо дори вълни да се появи шок, усукан като тел.
 • На второ място, приложените химически разтвори се абсорбират от скалпа и чрез него се абсорбират в кръвоносните съдове, могат да представляват опасност за развитието на плода.

Проучванията обаче не потвърждават пряка връзка между тези химикали и фетални дефекти..

Сега е общоприето, че с къдрене човек трябва да изчака, докато бебето се роди..

Същото може да се каже и за боядисване на коса..

Всичко обаче се случва в живота. Ако боядисването на косата ви по време на бременност е изключително необходимо поради обстоятелства:

Например преди началото на бременността сте боядисали тъмната си коса в един от Русите нюанси, тоест в много светъл тон. Сега вашите черни корени започват да "зеят", но наистина трябва да изглеждате добре на работа, след това се опитайте да използвате бои без амоняк и пероксид.

Такива багрила се наричат ​​"Оттенък". Те са както от внос, така и от местно производство и са по-евтини от постоянните бои. Те също често съдържат растителни вещества.

И въпреки че такива оцветители се отмиват доста бързо, е осигурен изряден поглед в точното време с по-малък риск за плода..

Бременност: Бременност: Оцветяване на косата и "химия"

Последни теми на форума:

Раждането на бебе винаги променя живота на жената. Тя някак израства от себе си и иска да се излюпи от стария си вид, като пеперуда от пашкул.

Те говорят много за капризите и капризите на бременните жени. Кърмещите дами в това отношение могат да им дадат сто точки напред. Вкусовете се променят драстично. Случва се бивша жена вамп изведнъж упорито да придобива неща от сдържан екологичен стил (лен, рамия, дива коприна са популярни). Дамите, които винаги са предпочитали спокойни, дискретни цветове в дрехите си, изведнъж осъзнават, че петото нещо се появява в гардероба, сякаш рисувано с детски цветни моливи. Очевидно подобни промени във външния вид са един вид опит за осмисляне на новото им състояние..

Хубаво е човек да изхвърли своите емоции и дълбоки вътрешни промени, когато е художник или поет. И ако сте само майка и можете да изразите нюансите на настроението си само чрез промени във външния си вид? Е, промяната на изображението е глобална задача, но приятна. Освен ако няма да го смените с образа на нещастна суха домакиня в халат.

Съвременните педиатри препоръчват кърменето поне за две години. Но повечето жени, естествено, не са готови да си откажат удоволствието да изглеждат страхотно цели две години. Така че, просто трябва да разберете какъв ефект имат някои козметични процедури върху качеството на млякото и кърменето и дали те могат да навредят на бебето.

Мит номер 2

Косата не трябва да се подстригва, боядисва или къдре, тъй като химикалите навлизат в скалпа, откъдето могат да попаднат в кръвта на майката и след това до плода.

Едно от основните правила за къдрене е минималният ефект върху структурата на косата. В процеса на постигане на най-добро качество на процедурата специалистите са разработили няколко вида къдрене.

 • Киселинно къдрене. Един от най-популярните методи, след който резултатът продължава до шест месеца. Не е напълно безвреден за косата, защото след нея къдриците са много жилави. Не се препоръчва за тънка и мека коса - процедурата ще разтегне структурата на косата и тя ще стане много крехка и чувствителна.
 • Алкална къдрене. Издържа до три месеца, но има по-мек ефект върху косата. Методът не е подходящ за груба, тежка коса. Поддържането на здрава коса изисква правилните продукти за грижа.
 • Неутрално къдрене. Това е смес от предишните видове, но този метод използва и алантоин, който е известен със своите омекотяващи свойства. Киселинният баланс е толкова нежен към косата и скалпа, че е подходящ за почти всички типове коса. Къдренето е трайно, а къдриците са здрави и еластични.
 • Биовълна. Този метод изсушава косата малко повече и се счита за по-суров. Тук не се използват химически компоненти, те се заменят с естествени и неутрални вещества. Съставът включва регенериращи и овлажняващи комплекси. Биовълната може да се използва за избелена и фина коса. Но често не трябва да се прави, тъй като в резултат на интензивни процедури краищата на косата стават порести и бързо се чупят. Ефектът от биомахането продължава 5-6 месеца.
 • Копринено къдрене. Съставът на използваните препарати включва копринени протеини. Те подобряват структурата на косата и ги "грижат". И дори косата, засегната от изкуствено изсветляване, става по-здрава. Това се дължи на факта, че използваните компоненти не оказват силно въздействие върху сярните мостове на косата, къдриците са меки и издържат дълго време. Но тази къдрене е по-скъпа от останалите..
 • LC2 липидно-протеиново извиване (така нареченото "японско извиване"). По-устойчив на ефект от коприната, в същото време по-полезен: липидно-протеиновият комплекс регулира влагата на косата. Той е безопасен за корените и за самата коса, тъй като е ph-неутрален, използвайки този метод можете да постигнете най-естествените къдрици. Къдриците стават подскачащи и обемни. Продължителност на ефекта - 2-6 месеца.
 • Електрическо кърлинг. Използва се само за естествено здрава коса. Този метод не уврежда косата, но сам по себе си е доста сложен. По-добре е да поверите процедурата на квалифициран специалист, който ще направи всичко както трябва. Мократа коса се навива на специални калерчета, които са свързани към устройството, където се регулират температурата и времето на излагане. Агресивността на химията се намалява от приложените фиксиращи агенти. Резултатът е красиви естествени къдрици. Вярно е, че ефектът не е толкова забележим: на главата се създава добър обем, но самата коса се извива само леко.
 • Освен ако не е спешно необходимо, не боядисвайте и не къдрете косата си през първите 12 седмици от бременността. По това време вътрешните органи и системи на бебето се формират активно и той е особено уязвим към въздействието на вредните фактори..
 • Не боядисвайте косата си сами. Първо, това е неудобно, и второ, ще нанасяте боята по-дълго от фризьора, което означава, че ще вдишвате по-дълго време неприятната миризма. Ако все пак трябва сами да боядисате косата си, не забравяйте да проветрите стаята и да носите ръкавици..
 • Използвайте боя без съдържание на амоняк или с минимално съдържание. Боите на естествена основа са най-подходящи, днес ги има много и това не са само обичайните къна и басма. Ако трябва да нарисувате сива коса и не можете да се справите с естествени багрила, попитайте фризьора дали има устойчиви бои с друго, по-малко вредно вещество от амоняка..
 • Купувайте бои за коса само от известни производители, на тях трябва да се посочи, че веществото е преминало дерматологичен контрол.
 • Ако работите като фризьор, предупредете клиентите и ръководството, че по време на бременността можете да правите само подстригване, без боядисване или къдрене.

Могат ли бременните жени да нанасят лак за нокти

Мит номер 3

Домакински химикали и бременност

Повечето съвременни почистващи продукти съдържат вредни вещества. Разбира се, не всички от тях са опасни за детето, но все пак е по-добре да се избягва тяхното излагане..

Най-вероятно по време на изправяне на къдрене и коса много малко количество химически агент попада върху скалпа. Ако решите да къдрите или изправите косата си по време на бременност, не го правете повече от веднъж, за всеки случай.

 • Правете редовни маски от мед, намажете косата си със сок от алое;
 • Ако не искате да купувате извънредно масло, използвайте поне рициново или репейно масло, те бързо ще върнат косата ви в нормално състояние;
 • Понякога салонът, извършил процедурата, предоставя на клиентите реставрация с отстъпка;
 • След къдренето грижата за косата много прилича на боядисаната коса;
 • Не забравяйте, че не се извършва оцветяване на повредени нишки, особено къна;

  Коса по време на бременност: добавете блясък и обем

  Поради хормонални промени в тялото на жената, състоянието на косата се променя по време на бременност. Сега те изискват специални грижи. Какво трябва да знае бъдещата майка, за да предотврати възможни проблеми и да изглежда добре?

  Светлана Генина
  Лекар - козметолог на салон "Cinque Capelli"

  Какво се случва с косата по време на бременност?

  Структурата на косата и външният й вид по време на бременност се променят непредсказуемо: тя расте по-активно, права коса може да започне да се навива, мазната коса може да стане още по-дебела, а сухата - още по-суха. Независимо от това, косата почти не пада, става гъста и буйна. Защо се случва? Работата е там, че в тялото на бременна жена се увеличава количеството женски хормони (естрогени), което също удължава живота на косата. Това е основната тайна на бързата загуба на коса след раждането..

  След раждането нивата на естроген спадат до нормалното и животът на косата се връща към първоначалната си стойност. Затова не се изненадвайте, ако 2-3 месеца след раждането на вашето бебе косата ви започне да пада. Това е нормално. Броят на косата скоро ще бъде възстановен.

  Възможно ли е боядисване на коса по време на бременност?

  Тъй като структурата на косата се променя по време на бременност, на бъдещите майки не се препоръчва да боядисват, избелват косата си и да правят къдрене. Факт е, че защитната обвивка на косата се състои от отпадъчните продукти на мастните жлези (себум), рогови люспи и пот. По време на бременност, под въздействието на хормонални промени, функцията на мастните и потните жлези ще се промени, а процесът на ексфолиране на роговите клетки е малко по-различен. Следователно ефектът от оцветяването или къдренето може да бъде непредсказуем..

  От друга страна, през този период рискът от алергии се увеличава с използването на различни бои, а при боядисване на косата съставките на боята попадат в кръвта през скалпа. Рискът от боядисване на косата по време на бременност е, че не знаем точния състав на боите, активните съставки, които те съдържат, и възможния им ефект върху развитието на плода. Ето защо е най-безопасно да не боядисвате косата си по време на бременност или, в краен случай, да го правите с естествени багрила, например бульон от лайка, кора от дъб, пелин от пелин, къна, басма (след като се уверите, че няма алергична реакция към тях), в краен случай - оттенък и оцветяващи балсами. Необходимо е да се обърне специално внимание на факта, че тези продукти не съдържат амоняк и водороден прекис, контактът с които е противопоказан по време на бременност, тъй като техният алергенен потенциал е особено висок.

  Пермните също трябва да бъдат отложени. Първо, съставките, съдържащи се в кърлинг продукта, са вредни за тялото на бременна жена и плода, и второ, тъй като структурата на косата се променя, резултатът от къдрене може да се различава ясно от това, което обикновено се очаква.

  За да предотвратите възможни проблеми с косата по време на бременност, използвайте следните съвети, в зависимост от това какъв тип коса - мазна или суха - имате. Във всеки случай грижата за косата се състои от няколко етапа: разресване, подхранване и омекотяване, измиване, масаж.

  Грижа за суха коса по време на бременност

  Сухата, чуплива, скучна коса става поради намалената секреция на себум. Като правило те се раздвояват в краищата, лесно се откъсват. Дори сухата коса, която не е била измита дълго време, продължава да остава суха, тъй като е лишена от мазнини, поради което грижата за сухата коса трябва да бъде нежна.

  Хранене и омекотяване. Преди да измиете косата си, препоръчително е да направите маски. В този случай с лявата ръка се вземат кичури коса, а маската се нанася с дясната ръка с памучен тампон или пръсти. Първо, скалпът е покрит със състава и след това внимателно се размазва върху косата, събрана върху короната на главата във валяк. За да се усвои по-добре маската и да не изсъхне бързо, покрийте главата си с найлоново фолио или сложете гумена капачка и след това я увийте с кърпа. Продължителността на процедурата е 30-60 минути.

  Жълтък. 1-2 жълтъка се разбъркват с 1 с.л. лъжици рициново масло. Нанесете маската за 1-2 часа, измийте с неутрален сапун.

  Масло. 20 г рициново масло се смесва с 20 г растително масло, добавят се 10 г шампоан за суха коса.

  Измиването. За собствениците на суха коса са подходящи специални шампоани и балсами (или балсами) за суха коса; те обикновено съдържат много мастни добавки и овлажнители. Тези формулировки са заредени с ланолин или лецитин и също така съдържат синтетични лепила, които правят косата еластична и гладка. С тънка коса или с мазна в корените, но разделени краища в краищата, такива балсами и шампоани е по-добре да не се купуват. Хранителните добавки могат да поставят много стрес върху косата и тя ще се слепи бързо. По-добре е в този случай да използвате специални шампоани за мазна коса и, ако е възможно, да провеждате курс на лечение по-често..

  Шампоаните за суха коса се втриват енергично в скалпа, за да се възстанови нормалното производство на себум. Преди измиване направете раздели на главата с гребен и покрийте кожата с тънък слой шампоан. С подложките на пръстите на двете ръце масажирайте силно скалпа, като втривате шампоан в него. Идеална позиция: лактите са раздалечени, пръстите са разположени перпендикулярно на скалпа. За да може ланолинът да се абсорбира по-добре и по-бързо в кожата, е необходимо да завържете нагрята кърпа над главата си. След около 5-7 минути отново се нанася шампоан и косата се измива. По-добре е да измиете шампоана не с гореща, а с топла вода..

  В допълнение към шампоана, можете да използвате яйчен жълтък за измиване на суха коса. Разбийте го в 1 литър топла вода. За да омекне водата, към нея може да се добави борна киселина (за 1 литър вода 1/2 чаена лъжичка борна киселина). Ръжен хляб е подходящ и за измиване. За да направите това, хлебната трохичка предварително се накисва в топла вода, разбърква се и се довежда до консистенцията на течна заквасена сметана, втрива се в корените на косата и след това се измива с топла вода. Полезно е да намажете сухата коса с малко рициново масло веднага след измиване. Попива бързо и не оставя остатъци.

  Билковите лекарства също се използват широко за грижа за суха коса. Бульоните и инфузиите трябва да са топли. Измиват косата си без сапун. След като ги използвате, косата не се избърсва, а се увива в хавлиена кърпа за един час.

  Коприва. Настойка от листа (1:10 - например 1,5 супени лъжици на чаша вода) изплакнете косата или втрийте в скалпа веднъж седмично след редовно измиване. Лечението продължава най-малко шест месеца. Можете да приготвите запарка от листа от коприва във вода и 3% оцет (1: 5: 5); те го филтрират и измиват косата си два или три пъти седмично. Извършват се 10 процедури.

  Топола. Пригответе запарка от пъпки на топола (1:10 - 1,5 супени лъжици на чаша вода). Тази инфузия се втрива в скалпа два до три пъти седмично. Курсът на лечение се състои от 10 процедури. Ако е необходимо, след 1-1,5 месеца процедурите се повтарят.

  След всеки от тези методи за измиване, косата се изплаква първо с обикновена вода, а след това с подкиселена вода (лимонов сок или оцет). Изплакнете добре светлата коса с запарка от лайка (2 супени лъжици на ½ литър вряща вода), подкиселена с лимон.

  Избелването, къдренето, което вече беше обсъдено по-горе, нанася голяма вреда на сухата коса. Също така е вредно често да ги сресвате и сушите със сешоар..

  Грижа за мазна коса по време на бременност

  Грижата им се усложнява от бързото замърсяване. Мазната коса по време на бременност вече блести на втория или третия ден след измиване.

  Измиването. Честото измиване на косата с гореща вода, за съжаление, не намалява тяхното съдържание на мазнини. Напротив, горещата вода засилва дейността на мастните жлези..

  Препаратите за мазна коса съдържат минимум хранителни вещества и не съдържат никакви мастни добавки. Освен това към такива шампоани и балсами често се добавят антимикробни и дъбилни вещества. Те се добавят към шампоана, за да нормализират производството на масло и да предотвратят залепването на косата малко след измиване..

  Косата се измива старателно с разпенен шампоан. Изплакнете с чиста вода, след това тъмна коса - с вода и оцет (1 супена лъжица оцет на 1 литър вода), и светла - с подкиселена инфузия на лайка (2 супени лъжици лайка на 500 мл вода с добавка на лимонов сок или лимонена киселина).

  Може да се използва за измиване на мазна коса и домашен шампоан. За да направите това, нарязайте на ситно 100 g яйчен сапун и го разредете в ½ чаша вряща вода, след което добавете 25 ml алкохол. Преди да измиете косата си с този шампоан, втрийте разбито яйце в кожата.

  За да възстановите нормалната кисела реакция на кожата по време на бременност, можете обилно да прилагате млечнокисели продукти - кисело мляко или кефир върху скалпа. Те се втриват в кожата, покриват главата с хавлиена кърпа и след половин час се измиват с топла вода и сапун или шампоан.

  Измиването на мазна коса с горчица е особено добро. За това 2-3 с.л. супени лъжици суха горчица се смесват с малко количество вода, леко се втриват в кожата и корените на косата в продължение на пет минути и се измиват.

  Можете да измиете мазна коса с отвари и растителни инфузии.

  Лекарствена такса. Те вземат шишарки от хмел, коприва, хвощ, бял равнец, подбел, аир и корени от репей. 2 с.л. лъжици смес от билки (можете да използвате тези, които са на разположение) изсипете 1 литър вряща вода и оставете да къкри 10 минути, настоявайте и филтрирайте 15-20 минути.

  Репей. Коренът на растението, изкопан в края на есента или началото на пролетта, се използва за лечение на пърхот и косопад и за подобряване на растежа на косата. Нарязаните изсушени корени се заливат с вода (1:10, една и половина супени лъжици на чаша вода), варят се 15-20 минути, настояват се два до три часа, филтрират се. Бульонът се втрива в корените на косата или се изплаква с него след измиване.

  Майка и мащеха. Настойката от подбел се използва за подобряване на растежа на косата и укрепване. 3 с.л. супени лъжици сушени билки от младо растение се изсипват в 1 литър вряща вода и настояват за 30-40 минути, филтрират се и веднага се измиват.

  Коприва. 1 супена лъжица лъжица сухи прахообразни листа от коприва се заливат с чаша вряща вода, вливат се на тъмно място в продължение на един час, филтрират се и се използват за намокряне на корените на косата. Тази запарка укрепва косата, подобрява растежа на косата, премахва пърхота.

  Междинно почистване. Между измиванията можете да търкате косата си с лимонов сок. Препоръчва се също да се използва тинктура от невен с глицерин (10: 1), лосиони на базата на жълт кантарион, коприва, подбел, хвощ, бял равнец, невен, евкалипт, липови цветя, корен от аир. Пригответе лосиона, както следва: 2 супени лъжици. лъжици от една от билките или смес се заливат с 500 мл вряща вода, варят се 2-3 минути на тих огън, охлаждат се, филтрират се, добавят се 2 с.л. супени лъжици оцет или лимонов сок, 50 мл алкохолна тинктура от невен или камфоров алкохол.

  Изплакване. След измиване е препоръчително да изплакнете косата си: черна и кафява - с подкиселена вода (1 супена лъжица оцет на 1 литър вода), лека - с инфузия на лайка (2 супени лъжици на 500 мл вода), коса от всякакъв цвят - с подкиселена вода (сок от един лимон на 2 литра вода). След това избършете косата с мека кърпа и накрая я изсушете на стайна температура.

  Ще бъде уместно да ви напомня, че всяко лечебно растение, ако решите да го използвате за първи път по време на бременност, може да ви причини алергии, поради което, преди да използвате отвари и маски, трябва да нанесете малко количество от тях върху вътрешната страна на предмишницата. Ако се появи зачервяване, не може да се използва маска или отвара.

  Някои общи правила за грижа за косата по време на бременност

  1. Косата трябва да се пени всеки ден сутрин и вечер, а вечер е препоръчително да се разресва в различни посоки в продължение на четири до пет минути, като по този начин се подобрява кръвоснабдяването на скалпа. Гребенът трябва да е с редки и остри зъби, за предпочитане от кост, рог или пластмаса, но не и метал. Късата коса е сресана от корените, дълга коса от краищата. Можете да използвате специални масажни четки. Гребените и четките трябва да се измиват често със сапун и да се избърсват за дезинфекция с алкохол, одеколон. Разбира се, всеки член на семейството трябва да има свой собствен.

  2. Ако искате да изглеждате добре поддържани, измийте косата си, когато се замърси. Това може да се прави през ден или дори всеки ден. Основното нещо е да измиете косата си по нежен начин. В този случай е необходимо да се използва само мек шампоан, който точно отговаря на типа коса. Достатъчно е да покриете косата с пяна само веднъж.

  Не е необходимо да измивате косата си с големи порции шампоан, дори и за средно дълга коса, има достатъчно шампоан с големината на лешник; прекомерните количества препарати, съдържащи се в шампоана, ще имат разрушителен ефект върху косата.

  Не можете да излеете шампоан върху главата си директно от бутилката - трябва да го капнете върху дланта си, да го разтриете и едва след това да го нанесете върху косата си.

  Косата трябва да се изплаква много старателно, около пет пъти по-дълго, отколкото е било необходимо, за да се получи пяна.

  Правилно измитата коса скърца - всички шампоани и остатъци от лекарствени продукти се измиват (това е важно, защото в противен случай косата става лепкава).

  В края на измиването е полезен студен душ: косата ще блести прекрасно и кръвообращението в скалпа ще се подобри.

  Използвайте само пресни кърпи: прехвърлянето на бактерии от кърпата върху косата (особено при измиване на мазна коса) може да причини пърхот.

  3. Използвайте само пресни кърпи: прехвърлянето на бактерии от кърпата върху косата (особено при измиване на мазна коса) може да причини пърхот.

  4. През лятото е добре да сушите косата си на открито. Разпуснатата и заплетена дълга коса трябва внимателно да се разглоби с ръце, да се стисне между краищата на кърпата и да се остави разпусната, докато изсъхне напълно. Бързото сушене със сешоар или суха топлина е много вредно, тъй като косата лесно изсъхва, става чуплива и чуплива. Косата е хигроскопична, така че е нежелателно да се разресва, особено на дълга коса, когато е мокра. Претеглени с вода, те лесно се откъсват, изваждат се.

  5. Поддържането на чиста коса е възможно без чести шампоани. Внимателно, в продължение на 2-3 минути, ежедневно разресване на косата, първо с гребен (с тъпи и тънки зъби), а след това с четка механично почиства косата. Масажиращите движения с четка и гребен подобряват кръвообращението и подхранването на скалпа, така че е полезно да ги повтаряте 2-3 пъти на ден при всяка възможност..

  Снимка Източник: Shutterstock

  Всяка жена иска да изглежда добре. Е винаги. И периодът на бременността не е изключение. По това време обаче - прекрасно време за чакане на детето - бъдещата майка понякога се сблъсква с нови проблеми за себе си: кожата е лесна.

  Много мъже забелязват, че жената придобива някаква специална красота по време на бременност. Вижте, чертите на лицето се променят... И някои бъдещи майки изведнъж чудодейно сменят косата си: стават по-плътни, по-бързи.

  По време на бременността жените се опитват да защитят бебето си и да помислят дали е възможно да се направи маникюр и педикюр с покритие, защото това винаги е свързано с вдишването на химически миризми и разтворители. Може ли наистина.

 • 30 юни 2008 г., 8:00