Кафявото отделяне по време на бременност е една от най-обсъжданите теми и един от най-опасните признаци. Жените се страхуват особено от "мазилката" през първия триместър, те се страхуват през втория, но до третия, като правило, вече забравят за това. И тогава, преди да роди, се появи някакво кафяво отделяне. Че този път - време е да се роди. Вероятно.

След преглед от гинеколог

Ако сте преминали 38-та седмица от бременността, тогава вашият гинеколог със сигурност ще ви погледне на стола, за да прецени ситуацията, а именно готовността на шийката на матката за раждане. Обикновено се оценява в зависимост от мекотата или дилатацията на шийката на матката, която се измерва в пръстите в акушерството. „Матката вече се е отворила с 2 пръста, можете да започнете да раждате по всяко време“, казва гинекологът и се прибирате у дома в очакване. И вечер започвате да "мажете" - кафяво отделяне идва от влагалището.

Една от причините за появата на кафяви секрети преди раждането е просто преглед на влагалището на гинекологичен стол. В този случай шийката на матката може да бъде леко наранена и върху бельото се появяват малки следи от кръв (червена, кафява, кафява). Не е опасно, няма причина да се притеснявате.

Кафяво отделяне по тази причина може да се наблюдава в рамките на или 3-4 часа след изследването. Можете също така да нараните шийката на матката по време на полов акт: в този случай може да се наблюдава кафеникаво отделяне в продължение на 48 часа след невнимателен секс.

Кафява тапа преди раждането.

Момичетата, които имаха точно кафява запушалка, колко време раждаха? Много сайтове пишат "И kushers казват, че ако цервикалната слуз е кафява, раждането е практически на носа (след няколко часа)." Така е? Естествено, ако щепселът се откачи сам, без преглед от лекар, а не след секс.

Потребителски коментари

 • 1
 • 2

Имах кафява... родих почти три дни по-късно)

Имам 22 упътвания до болницата. Не знам какво ще ми кажат там. Вече бях изтъркан в очакване на това. Всички пишат, викат доча през деня седи тихо, през нощта, сякаш танцува с тамбура в стомаха ми. Поне сте имали контракции, но аз имам само спортни панталони, страхувам се, че няма да започне без стимулация, но наистина исках всичко да мине от само себе си.

Много тъмен корк

 • 25 февруари 2017 г.
 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Препоръчва се

Wobenzym увеличава вероятността от зачеване

Препоръчва се

Гинекологичен масаж - ефектът е фантастичен?

Ирина Широкова публикува статия в Гинекологията, 19 септември 2019 г.

Препоръчва се

AMG - анти-Мюлеров хормон

София Соколова публикува статия в „Анализи и изследвания“, 22 септември 2019 г.

Препоръчва се

Популярни теми

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 19 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 20 часа

Автор: Puzyuha
Създаден преди 10 часа

Автор: AnechkaZH
Създаден преди 20 часа

Автор: Мама О
Създаден преди 23 часа

Автор: all_login_busy
Създаден преди 20 часа

Автор: abyrvalg
Създаден преди 20 часа

Автор: TusЯ
Създаден преди 20 часа

Автор: Julsyk
Създаден преди 11 часа

Автор: Enma13Ai
Създаден преди 18 часа

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Ненормално и нормално отделяне преди раждането

Жълтеникаво-бяло, люспесто отделяне в края на бременността

Такава секреция показва изтичане на околоплодната течност. Наличието на люспи е нормално явление, което показва, че частици смазка, които предпазват плода по време на пренаталния период, са влезли в течното вещество.

Амниотичните води са естественото местообитание на детето в продължение на 9 месеца. В него активно протичат процесите на неговото формиране, дишане и движение. Наличието на околоплодна течност около узряващия ембрион го предпазва от външни влияния върху корема (шок, тласък), действайки като амортисьор. Изхвърлянето на веществото е физиологичен процес, който предхожда появата на контракциите и предвещава тяхната честота.

Като правило изтичането на вода е придружено от отваряне на матката с 2-4 см. Количеството течност може да варира от чаша до 1,5 литра. Веществото е прозрачно и без мирис, но наличието на сладникави нюанси е норма.

В хода на бременността жената може да бъде диагностицирана както с ниско, така и с много вода. Наличието на такива патологии изисква наблюдение в болнична обстановка.

Изтичането на вода се провокира от разкъсването на околоплодния мехур и показва близкото начало на раждането. Наличието на изпражнения в веществото и наличието на неприятна миризма показва заплаха за живота и здравето на плода. Детето може да поглъща течност, което ще доведе до развитие на инфекции и патологии на дихателните пътища.

Често се диагностицира непълно разкъсване, което води до изтичане на веществото. Струва си да се говори за нарушение на хода на бременността само ако процесът се е засилил много преди очакваната дата на раждане.

Как да установим изтичането на вода?

Също така е възможно да се диагностицира постоянно изтичане на течен секрет у дома:

 1. Необходимо е да се извършва хигиена на интимната зона. Препоръчително е да се извърши подобна процедура с бебешки сапун или специален гел с лек антимикробен ефект;
 2. Третирайте повърхността на гениталиите с кърпа или салфетка;
 3. Легнете на сух бял чаршаф;
 4. Останете в хоризонтално положение поне 15-20 минути.

Изхвърляне на воднисто светло жълто Изпускане на вода
Ако в процеса на тези манипулации на повърхността на листа се появиха няколко мокри петна, можем спокойно да говорим за изтичане на вода.

Разлики между запушалката и околоплодните води

Коркът и амниотичната течност е почти невъзможно да се объркат, защото имат различна консистенция и цветове. Слизестата запушалка има по-плътна и плътна текстура. Ако потопите два пръста в слуз и започнете да ги разнасяте бавно, между тях се образува тънко лигаво „въже“. В допълнение, лигавичната запушалка може да има голяма заоблена форма..

Амниотичната течност е течна, често бистра и по-обилна. Водата винаги излиза след освобождаването на лигавицата.

Слизестата запушалка може да се отдели на части, на кратки интервали. Амниотичната течност се излива постоянно: веднага след като жената смени дамската превръзка, тя веднага ще се намокри отново.

Богат жълт или зелен разряд

Такъв секрет показва наличието на заплаха за живота на плода..


Ярко жълт разряд

Дълбоките процеси, провокирали такава слуз, могат да бъдат определени само от гинеколога, който наблюдава родилката през целия период. Най-честите причини за жълтеникави изливи са:

 • Хипоксия
 • Преждевременно отлепване на плацентата
 • Представяне на плода

Отслабване на плацентата

Отлепването на плацентата е опасно състояние, независимо от периода на бременността. Детето рискува да получи кислороден глад, а майката да загуби бебето със силен пилинг процес. Плацентата, независимо от периода на бременност, се снабдява с огромен брой кръвоносни съдове, като по този начин осигурява на бебето необходимото хранене, температура и хормонален баланс.

При нарушен процес на осигуряване на плацентата първоначално се наблюдава нейното отделяне, след това повишаване на температурата. Опасните симптоми са кървене. Ако бебето е жизнеспособно, се взема решение за цезарово сечение и бебето се поставя в кувьоз, за ​​да се отворят белите дробове.

Кафяво, кафяво, тъмнокафяво отделяне на 37–41 седмици

Изписването преди раждането на кафяви или тъмнокафяви нюанси с ниска интензивност и обем не са доказателство за нарушение на естествения ход на бременността.

Такива вещества в малки количества показват готовността на цервикалния мускул за преминаване на плода..

В такава ситуация трябва да се вслушате в собствените си чувства. Остър мускулен тонус в долната част на корема, съчетан с обилно отделяне на кафяви или тъмнокафяви нюанси, показва рязко свиване на цервикалния мускул. Това явление е изпълнено с еднократно или многократно разкъсване на околоплодната течност.

Зацапване на отделяне късно в бременността

Притеснението трябва да бъде причинено от наличието на кръвен съсирек или малко зацапващо кървене. Ако подобен феномен е намерил родилка вкъщи, е необходимо спешно да се обадите на линейка и да отидете в родилния дом. Кървавото зацапване преди раждането може да означава преждевременно отлепване на плацентата и представяне.

Тези явления могат да причинят кървене, което пряко застрашава не само безопасността на плода, но и живота на жената..

Кървави и розови лигави отделяния преди раждането

Вискозното розово лигавично отделяне по време на бременност през третия триместър, консистенцията на слуз или, както много родилки, "сополи", се считат за физиологично явление и не показват аномалии по време на бременност.


Изхвърляне, смесено с кръв Изхвърляне на слуз розово


Изхвърляне на слуз в жълто-кафяв цвят

Този процес е свързан с началото на изхвърлянето на лигавицата, която предпазва плода от проникване на инфекции през целия период и активната подготовка на тялото на жената за раждане. Цветният цвят е свързан с попадането в него по време на образуването на кръвни клетки. Подобно явление не показва нарушение на естествения ход на бременността и възможността за заплаха за живота на плода..

Физиологичната запушалка е гъста лигавица. Отпътуването му е индивидуално явление и може да отнеме от няколко минути до дни. Резултатът от този процес е омекотяването на хрущялната тъкан в малкия таз и началото на активен труд. Между другото, усилените контракции на матката по това време причиняват фалшиви контракции..

Рисковете за здравето за плода и родилката трябва да бъдат оценени от практикуващ гинеколог. Ако не са идентифицирани заплахи, струва си да се придържате към прости препоръки, за да се предпазите от нежелани последици:

 1. Независимо от количеството и интензивността на отделянето, използването на тампони е строго забранено! Тяхната повърхност е плодородна среда за развитие на микроорганизми..
 2. Въздържайте се от посещение на обществени басейни, бани и сауни.
 3. Откажете да се къпете. Използвайте душ за лична хигиена.
 4. За да се отървете от секрецията, е строго забранено да се използват разтвори и спринцовки.
 5. Въздържайте се от активен сексуален живот. След освобождаването на защитна слуз, маточната кухина и следователно детето лесно се заразяват..
 6. Когато избирате бельо, опитайте се да се съсредоточите върху безшевни шарки, изработени от естествени, хипоалергенни, дишащи материи.

Предвестници на раждането при жените

В по-късните етапи (след 35 седмици) количеството вагинално течение при жените обикновено се увеличава.

Цялото тяло (включително перинеалната тъкан) се подготвя активно за раждане, настъпват значителни хормонални промени, поради които количеството на отделянето се увеличава.

Фактът, че детето скоро ще се роди, е ненатрапчиво подтикнат към повечето бъдещи майки от самата природа. Бъдещите майки обикновено започват да усещат предвестниците на раждането две до четири седмици преди първата среща с бебето.

Коремът обикновено пада леко надолу и променя формата си, така че става много по-лесно да се диша. Може да се появи разстроен стомах, но по този начин тялото просто се прочиства. Седмица или няколко дни преди раждането, бъдещата майка може да усети по-малко движения..

Това се дължи на факта, че детето потъва по-ниско и главата му е фиксирана в тазовите кости. Преди началото на раждането жената може да усеща периодични болезнени контракции на матката. Това са тренировъчни битки. Не бързайте с болницата, ако контракциите не се засилят и станат по-редовни.

Раждането може да започне след няколко дни или след няколко седмици..

През последните седмици на бременността бъдещите майки забелязват леко намаляване на теглото. Това се дължи на факта, че поради промени в хормоналния фон, отделянето на вода от тялото се увеличава..

Един до два дни преди раждането при първородни и една до две седмици при многоплодни, по време на гинекологичен преглед могат да се определят признаци на зрелост на маточната шийка.

Цервикалният канал преминава един пръст, съкратен е и силно омекотен.

Изписването по време на бременност преди раждането също говори за началото на раждането в близко бъдеще. Обикновено след 35-36 седмици може да се появи обилна слуз. С млечница можете да наблюдавате бяло отделяне преди раждането..

Обикновено в този случай има и кисела миризма, изхвърлянето може да бъде подсирено или люспесто. Млечницата трябва да се лекува спешно, тъй като болестта усложнява процеса на раждане, може да навреди на здравето на майката и детето.

Кандидозата намалява еластичността на тъканите и увеличава риска от разкъсване. Инфекцията (хламидия, трихомониаза, гонорея) може да бъде индикирана от жълтеникаво и зеленикаво отделяне преди раждането.

Същото се наблюдава при наличие на активни възпалителни процеси в тазовите органи. В този случай жената се нуждае от спешна медицинска помощ..

Кървавото отделяне преди раждането показва наличието на усложнения и изисква спешно обжалване пред наблюдаващия гинеколог. Но дори и обикновено изходът на тапата може да бъде придружен от розово или леко кафеникаво, кафяво отделяне. Този процес може да бъде придружен от незначителни лезии, поради които се появява розово отделяне преди раждането..

Гинекологичен преглед или интимност в дните, когато щепселът е отхвърлен, може да провокира нетипично отделяне. Кафявото отделяне преди раждането може да се развие на фона на патологията, поради което в този случай е необходима медицинска помощ.

Само лекар може да определи дали това е нормален вариант или посочва някакви проблеми..

Преди началото на раждането, производството на голямо количество слуз се дължи на активната работа на жлезите, разположени в цервикалния канал.

Какво отделяне преди раждането се случва нормално? Слузта обикновено е гъста, прозрачна или бяла, дебела. Това показва узряването на шията. Изписването е по-забележимо веднага след събуждане.

Ако цветът на отделянето преди раждането се е променил на кафяв, тогава остават само няколко часа преди появата на дългоочакваното бебе..

По време на бременност цервикалният канал се запушва със лигавица, която предпазва нероденото бебе от инфекция. Малко преди раждането коркът омеква под въздействието на хормони и излиза навън.

Лигавичното отделяне преди раждането може да означава преминаване на запушалката. Кога ще се случи това е невъзможно да се предскаже.

При някои жени щепселът излиза няколко часа преди раждането, докато при други отнема две седмици..

Обикновено коркът излиза напълно. Външно прилича на медуза, яйчен белтък. Може да не забележите изпускането на лигавицата, ако това се случи под душа или когато използвате тоалетната. Понякога щепселът се откъсва постепенно, т.е. през следващите няколко дни. В този случай е подобно на нормалното лигавично отделяне преди раждането..

След отпушване на тапата е забранено да се къпете и е по-добре да се въздържате от интимност. Трябва да обърнете специално внимание на хигиената и да сменяте по-често спалното си бельо. През този период маточната кухина става достъпна за инфекции..

При нормално протичане на бременността, преди раждането, се наблюдават само лигавици с умерена интензивност, изпускане на тапата и изливане на околоплодна течност. Ако крайният срок е дошъл до 38 седмици, тези процеси са физиологична норма..

В друг случай можем да говорим за преждевременното настъпване на раждането. Обикновено, когато щепселът се откачи, няма дискомфорт и болка в долната част на корема, няма мирис, отделянето е лигавично, може да има малко количество кървави ивици.

Наличието на патология се показва чрез изцедени, кървави, зеленикави и други отделяния със съмнителен цвят. Това може да е признак за началото на патологичен процес. Подсиреното отделяне показва млечница. Кандидозата може да започне с тревожност. Патология също е изтичане на течност преди време, което е придружено от постоянно мокро бельо.

Между другото, освобождаването на корк е типично не само за хората, но и за животните. Това физиологично отделяне при котка преди раждане, например. Но ако животното е твърде чисто, тогава собствениците може да не забележат този процес, а в други случаи да го приемат за патология..

Изливането на вода е невъзможно да не се забележи. Амниотичната течност се отделя в обем от 0,5 до 1,5 литра, има леко сладка миризма или изобщо не мирише, прозрачна. Частици смазка излизат с течността, която предпазва кожата на бебето. Тези частици приличат на бели люспи..

Процесът на изхвърляне на околоплодната течност протича по различни начини. Течността може да се разлее веднага. Най-често това се случва при смяна на положението на тялото или при посещение на тоалетната. В други случаи околоплодната течност изтича постепенно. Процесът зависи от мястото на отваряне на мембраните - близо до шията или по-високо.

Жълтеникав или зеленикав цвят на околоплодната течност може да показва гладуване на кислород в плода, предлежание или преждевременно отделяне. Изпускането на кръв или промяна в цвета на течността е причината за незабавното посещение на гинеколога. В този случай е препоръчително да останете вкъщи до пристигането на лекарите и да не се опитвате сами да стигнете до болницата..

Амниотичната течност през цялата бременност позволява на плода да се движи и да го предпазва от негативно влияние от външната среда: духа или тласка към корема. Изтичането на течност преди началото на раждането е физиологичен процес. Слизестата запушалка също предпазва плода, но не от физически стрес, а от инфекции.

Обикновено лигавицата запушва три до пет дни преди раждането и водата се излива в края на началния период, но понякога това се случва в самото начало на раждането.

Цветът на корк е бежов или кафяв, може да има кървави ивици, водите са прозрачни, но за някои жени може да е светлорозов. Консистенцията на щепсела е лигавица, излиза по-често няколко дни подред, а не наведнъж.

Течът на вода (ако те не се излеят веднага) може да се определи чрез "разтърсване на кашлицата". Ако при кашляне или смяна на положението прането се намокри, това е изливането на околоплодната течност..

Трудовата дейност започва с контракции или отделяне на околоплодна течност. Реалните контракции са редовни и се появяват на равни интервали, докато се наблюдава следната динамика: контракциите стават по-чести, по-дълги и по-силни.

Всяко свиване започва в долната част на гърба и слиза в областта на слабините. Процесът не може да забави промяната в положението на тялото или използването на смазки.

Ако пикочният мехур се спука, раждането обикновено започва през следващите 24 часа.

Нетипичното отделяне преди раждането изисква задължителна консултация с лекар. В някои случаи е необходима спешна помощ. Тревожен симптом е яркочервеното или кафявото отделяне преди раждането, което може да показва отлепване на плацентата. В този случай трябва спешно да се обадите на медицински екип. Кафявото отделяне без слуз изисква консултация и допълнителен ултразвук.

Всяко отделяне, което причинява сърбеж и парене, може да означава разпространение на инфекциозен процес. В този случай лекарят трябва да бъде посетен.

Гинекологът ще вземе материал за цитонамазка върху флората и ще направи култура за идентифициране на патогена. Тогава ще бъде предписано подходящо лечение.

Преди раждането е много важно микрофлората да не е агресивна, затова е наложително да се лекувате.

Изпускането на тапата и изтичането на почти студената течност е доказателство, че раждането е на път да започне. Но това не е толкова бърз процес, така че не бива да бързате към болницата. Вратът се счита за пълен с десет сантиметра и един сантиметър на час по време на първото раждане..

Лекарите препоръчват повечето примипари да отидат в болница в следните случаи: постоянни контракции, с прекъсвания от около 5 минути или по-малко, се случват дванадесет до петнадесет контракции на час. Когато водите изтекат, трябва незабавно да отидете в болницата. Препоръчително е да карате в легнало или полуседнало положение.

Преди да излезе от къщата, една жена трябва да се увери, че всички необходими документи са при нея и че чантата е опакована в болницата.

В объркването бъдещата майка може да забрави за нещо важно, затова е по-добре да информирате съпруга и роднините предварително какво да правите след началото на честите контракции (на всеки пет минути). По-добре е жената да се успокои и да се опита да се отпусне през този период..

Хормонът на стреса пречи на нормалното раждане, така че отсъствието на страх и безпокойство преди раждането ще бъде от полза само за бъдещата майка и за бебето, което предстои да се роди.

Изписване след преглед от гинеколог и след секс през третия триместър

Най-често закъснението, което няма физиологичен фон, се провокира отвън. Механичните ефекти върху вътрешната лигавица на матката водят до появата на вещества, както жълтеникави, така и кървави нюанси.

Преглед при гинеколог

Всяка жена, която е регистрирана за водене на бременност в родилен дом или перинатален център, се изследва в специализиран стол между 36-40 седмици. Практиката показва, че най-често подобни процедури се извършват на 38–39 седмици, но интервалът 39–40 се счита за период на мълчание, в който при липса на патологии на плода бъдещата майка може да се успокои и да набере сили преди предстоящото раждане.

Вътрешната кухина на матката е покрита с тънка омекотена лигавица, която лесно се наранява по време на преглед на гинекологичен стол. Често след такава интервенция на повърхността остава микротравма, която може да кърви 1-2 дни и да бъде придружена от тъпа болка в долната част на корема. Тревожността трябва да бъде причинена от обилни отделяния по време на бременност или такива, които не отшумяват след няколко дни, а започват рязко да се увеличават. Подобна проява е сериозна причина за спешна хоспитализация на родилка в родилното отделение..

Интимният живот на последния етап от бременността не е противопоказание. Но ако жената е диагностицирана с патологии на развитието на плода, тогава е по-добре да се въздържат от сексуална активност. Причината за такъв аскетизъм в полза на детето може да бъде:

 1. Повишен тонус на матката.
 2. Плацента превия, диагностицирана чрез ултразвуково изследване на родилката (ултразвук).
 3. Многоплодна бременност (бременност с две или повече деца наведнъж).
 4. Дилатация на матката, диагностицирана доста преди очакваната дата на раждането.
 5. Отпадъчна лигавица.
 6. Идентифициран неуспех в цервикалната област.
 7. Млечница.
 8. Наличието на жълтеникави, розови, кафяви отделяния или наличие на кръвни ивици в структурата на белезникаво отделяне.
 9. Активно изтичане на околоплодна течност.
 10. Фалшиви контракции или съществуваща заплаха за активиране на преждевременно раждане.

Ако родилката не е диагностицирана с такива отклонения по време на бременност, тогава сексуалният контакт не само не е забранен, но и показан. Сексуалната активност провокира освобождаването на хормони в кръвта, което ще има положителен ефект върху плода. Но си струва да се вземат предпазни мерки. Преди всичко изберете позиция, която е удобна за родилката и използвайте бариерна контрацепция (презервативи). Спермата има релаксиращ ефект върху стените на матката. Подобно въздействие е изпълнено с провокиране на началото на преждевременно раждане. Не забравяйте, че по време на бременност си струва да се откажете от нестандартни и травматични видове сексуална активност.

Кога да отида в болницата

Обръщаме специално внимание на факта, че зацапването преди раждането във всички случаи, описани по-горе, не трябва да бъде обилно. Обикновено това са оскъдни размазващи следи или малки петна, по-често кафеникави, розови, но могат да бъдат и червени. Ако кървенето е започнало, тогава трябва да отидете в болницата незабавно, без да губите секунда! Също така е необходимо да посетите лекарите, ако след началото на изтичането на лигавицата запушването на кръвта започва да се увеличава или бебето е променило двигателната си активност.

Кървавото отделяне преди раждането, наблюдавано 2 седмици преди очакваното им начало и по-рано, също не може да бъде пренебрегнато: не забравяйте да уведомите Вашия лекар за това.

Бременността е един от най-трудните и вълнуващи етапи в живота на жената. Активно хормонално и психологическо преструктуриране, очакване за среща с дете и плашеща несигурност от последния триместър... Ето непълен списък от мисли и процеси, които смущават младата майка. Обръщайки внимание на тематични форуми, можем да заключим, че един от проблемите, които плашат жените на 8-9 месеца от бременността, е изписването преди раждането.

Въз основа на статистиката на Министерството на здравеопазването средно 4 от 10 интервюирани жени имат секрети с различна интензивност и цвят в последния гестационен етап..

Изписването по време на късна бременност се счита за нормално физиологично явление. Тяхното естество, изобилие и интензивност ще помогнат на гинеколога не само да установи очакваното време за раждане, но и да научи за патологичните процеси, протичащи с плода. Подобно явление, в зависимост от състоянието на родилката и факторите, които са ги причинили, се различават по цвят и консистенция.

Признаци на патологични аномалии

Често отделянето на определен цвят и мирис може да показва нарушения по време на бременността и рискове за плода и родилката. Признаците, които говорят за отклонения, включват:

 1. Силна неприятна миризма.
 2. Обилно отделяне на кръв със съсиреци.
 3. Сърбеж и парене по време на уриниране.
 4. Подуване в срамните устни.
 5. Наличие на обрив или друг кожен обрив в областта на перинеума.

Когато диагностицирате такива симптоми при родилка, трябва незабавно да се свържете със специалист!

Какво казват следите върху бельото?

Бъдещите майки в навечерието на раждането се притесняват от различни симптоми. Цветните вещества се считат за плашещи, тревожни. Те често сигнализират за опасност. Следователно родилката трябва да прави разлика между нормални прояви и патологии. Нормата е обилна слуз, след това излизане на корк, изливане на вода. Ако има някакви отклонения, на уплътнението ще се виждат зелени, червени, бели сирене, лоши миризми.

Как изглежда изписването преди раждането:

 1. светлокафява течност;
 2. бяла гъста слуз;
 3. розов оттенък;
 4. изпъстрена с кръв.

Кафяво и розово отделяне не винаги показва кръвен поток. Те се смесват със слуз, излизат в малки количества един ден преди раждането на бебето. Кърваво, обилно розово се счита за опасно, необходимо е незабавно посещение на гинеколог. Атипичните прояви са придружени от остра миризма, дразнене, сърбеж, болезнени спазми.

Ако има кафяво отделяне и раждането ще започне скоро, това се показва от отделената коркова тапа. Това се случва веднага или постепенно. Обемът е 2 - 3 с.л. л. В кафеникава лигавична маса се наблюдават червеникави, бели петна. Когато няма допълнителни симптоми, не трябва да се прави нищо. Всичко, което се случва, е нормален процес.

Флуидният шум говори за необходимостта да отидете в болница. За някои майки това е изтичане на околоплодна течност, за други - пълно изливане. Не можете да направите нищо.

Кафявите следи върху прането често показват опасност. Трудно е самостоятелно да се установи началото на раждането. Ако гинекологът направи заключението: „припокриване на фаринкса“, „плацента превия“, нестандартните прояви се считат за заплаха за здравето.

Придружаващите симптоми са:

 • усещане за болка;
 • слабост;
 • тахикардия;
 • хипотония;
 • припадък.

При вътрешно кървене, отлепване на плацентата се извършва хирургическа интервенция. Доставката ще стане скоро. Понякога родилките имат кафяви секрети преди раждането след посещение на лекар. Няма нужда да се паникьосвате. Те ще приключат сами. Трудовата дейност ще започне навреме.

Изписване по време на раждането

Разрядът, който притеснява родилката през последните месеци на бременността, може да се появи директно по време на раждането и да придружава раждането. Подобно явление не трябва да предизвиква тревога у жената..

Такива отделяния често имат размазваща лигавична консистенция и кафяв и кафяв оттенък. Понякога родилката може да забележи кървави петна, по-скоро като ивици, в светложълти съсиреци, отхвърлени от тялото. За да се премахне излишната тревожност, струва си да се разберат физиологичните процеси на този етап.

Контракциите представляват рязко свиване на мускулите на матката, започвайки от най-горната точка и разпространявайки се по стените. Придружен е от остра, пулсираща болка, излъчваща лумбалната част на гръбначния стълб и слабините. Контракциите не само допринасят за напредъка на плода, но и подготвят родовия канал за това. Контракциите от първия период са по-малко интензивни и допринасят за отварянето на шийката на матката.

С началото на раждането лигавицата на матката и кръвоносните съдове са под силен натиск. Нараняването им по време на раждане провокира появата на кървави петна. Въз основа на наличието на такива съсиреци, отхвърлени от матката, акушер-гинеколозите установяват прогнозния интервал от време, в който детето ще се роди.

Малки количества кафеникаво отделяне с ярки кървави ивици показват възможна доставка след няколко часа.

Внимание! Обемът на физиологичните секрети, които не показват аномалии в развитието и представянето на плода, не надвишава 2-3 супени лъжици!

Друга възможна причина за появата на специфични кафяви отделяния по време на раждането е изтеглянето на лигавичната запушалка веднага по време на началото на раждането. Тази защитна тайна, в процеса на запушване, може да получи кръвни клетки, възникнали в резултат на нараняване или наближаване на менструалния период. В случай на отхвърляне, преди активното начало на родовия процес, "коркът" може да загуби структура и отделените частици, взаимодействайки с въздуха, придобиват кафяв оттенък.

Появата на кърваво алено течение малко или директно в процеса на контракциите показва ситуация, която изисква спешна медицинска намеса! Наличието на големи кръвни съсиреци в слузта може да показва началото на вътрешно кървене или преждевременно отлепване на плацентата. Такива отклонения изискват незабавна медицинска намеса в трудовия процес..

Накратко за основното

Месец 9 е най-стресиращото и вълнуващо време за бъдеща майка. Рязката поява на различни секрети може да провокира „пренатална тревога“ и сериозно да алармира родилката. Но си струва да си припомним, че течностите с различни цветове и консистенция не само сигнализират за опасност, но и предвещават ранна доставка, като естествени жени помощници.

Например, кафявото зацапване в малки количества показва началото на активен труд след 2-5 дни от появата на първите "намазки". Безцветната водниста слуз прави ясно на бъдещата майка, че остават няколко дни преди срещата с бебето, но изобилието от тъмни лигавици, които излизат успоредно с чести контракции, се считат за предвестници на външния вид на детето след няколко часа.

Причини

Лигавичните прояви по време на носене на бебе често са предупредителен сигнал за опасност. Вътре в тялото се развиват усложнения, които изискват спешна намеса. Повечето от тях се празнуват през последния триместър.

 1. правене на секс;
 2. преглед при гинеколог;
 3. освобождаване на корк.

Ако бременността протича нормално, не е забранено да се впускате в интимност. Трябва внимателно да изберете позициите си, особено през последните месеци. Кафявата мазнина преди раждането се появява поради невнимателни движения, проникване твърде дълбоко.

Вратът на гениталния орган, тъй като е нормален, изглежда дълъг, плътен, затворен. Максималната производителност е равна на върха на един пръст. С наближаването на времето на труда започва подготовката на цялата система. Вратът омеква, скъсява се, отваря се бавно.

На 38 седмица жената се подлага на задължителна консултация с гинеколог. Целта е да се установи готовност за предстоящото събитие. Меките тъкани лесно се нараняват. В резултат на това кръвта се появява преди раждането след преглед. Също така не са изключени лигавични, размазващи признаци. Те не представляват голяма опасност за бременността..

Светлокафяв разряд преди доставката показва, че коркът е преминал. Тя затвори лумена на шията, осигурявайки защита на бебето, предотвратявайки проникването на микроби вътре.

Изходът се извършва по различно време. Контракциите на матката започват веднага или след 2 седмици. През този период от време, когато вече няма защита, трябва да се откажете от копулацията, да се измиете правилно. Цветът на слузта варира. Доста често бялото течение без мирис излиза преди раждането.

Какво да правя

Когато не се наблюдават аномалии, не се изискват действия. Симптомите, описани по-горе, показват непосредствено постъпване в болницата. Подгответе чанта с неща, очаквайте началото на съкращенията.

Ако по време на изливането на вода сянката се промени, усети се неприятна миризма, кървенето се отвори преди раждането, обадете се на линейка. Знаците показват началото на развитието на отклоненията. Промяна в сянката на течността показва отлепване на плацентата преди време. Бебето няма достатъчно кислород. Той е в грешна позиция.

За да намалите количеството на изхвърлянето, трябва да следвате тези превантивни правила:

 • използвайте еднократни подложки;
 • не влизайте в интимни отношения;
 • спазвайте хигиената;
 • изберете правилното бельо.

Жената трябва да следи здравето си за благоприятен резултат от бременността. Необходимо е да се анализира миризмата, цвета, качеството на изхвърлянето. Ако настъпят някакви промени, консултирайте се с вашия гинеколог.

Случаи на бърз достъп до гинеколог:

 1. когато слузът излезе преди раждането, който има ужасна "миризма", в организма е влязла инфекция, представляваща заплаха за здравето на майката и детето;
 2. яркочервен цвят, изобилие показват отделяне на плацентата;
 3. розови цервикални секрети преди раждането, придружени от контракции, показват началото на развитието на раждането.

Необходима е спешна хоспитализация:

 • изтичане със зелен оттенък;
 • петна от кръв върху подложката;
 • силна болка в долната част на корема.

Ако родилката е открила жълти, подобни на извара прояви, достатъчно е да посетите гинеколог през следващите дни. Не действайте сами. Традиционната медицина може да провокира алергична реакция при бебе.

Фаталното отделяне преди раждането сигнализира за възпаление, което се развива вътре. Жената ги открива по кафяви, розови следи по бельото. Нормалните прояви се разглеждат в навечерието на менструацията, след процеса на раждане, когато се приемат контрацептиви на етапа на пристрастяване. В други ситуации трябва да посетите лекар.

Hype преди раждането подсказва за протичащите процеси в тялото, препоръчително е да започнете да подготвяте чантата за заминаване. Най-опасният цвят е зеленият с водниста консистенция. Той насочва директно към проблема, който се развива вътре. Нормата е бяла, прозрачна.

Кафявото отделяне без мирис преди раждането не е опасно. Това означава: шията е узряла и мека. Гинекологът прави преглед, след няколко часа се появяват малки капки кръв, няма нужда да се притеснявате. Всички признаци сочат към близко раждане на бебе.

Как се извършва диагностиката??

Има два основни метода за диагностициране на причините за кървене преди раждането. Те включват:

 • Медицинска история. Вашият доставчик на здравни грижи ще прегледа внимателно вашата медицинска история и история на бременността, като отбелязва минали инфекции, вродени дефекти като хемофилия и употреба на тютюн. Той може също да задава въпроси относно всички симптоми, които жената може да изпитва, както и тяхната тежест и честота. Друго нещо, което ще трябва да комуникирате, е информация за предишни бременности, спонтанни аборти, предлежание на плацентата, отлепване на плацентата, аборт или цезарово сечение.
 • Преглед на жената. Вашият лекар първо ще провери кръвното Ви налягане. След това шийката на матката и влагалището ще бъдат изследвани за всяка болка или нараняване, включително качествено и количествено измерване на тазовата болка. Ще бъде извършено микробиологично изследване на вагиналните секрети, за да се изключи възможността от инфекции. Ще бъде предвидено и незабавно ултразвуково сканиране, за да се провери състоянието на плацентата, за да се определи представянето или отслабването. В заключение лекарят ще провери колко се е разширила шийката на матката, оценявайки готовността й за раждане..

Кога да посетите лекар?

Трябва да отидете на среща с акушер-гинеколог, ако имате отделяне, което се различава от обичайното ежедневно. Специалистът ще може точно да определи естеството им и да каже дали всичко е наред. Ако изписването е бяло сирене, жълто или зелено с неприятна миризма, тогава посещението при лекар е задължително.

Инфекциозно заболяване в края на бременността е опасно за здравето на детето и влияе негативно върху процеса на раждане. След като щепселът се откъсне, патогенната микрофлора може лесно да проникне в маточната кухина.

Необходимо е незабавно повикване на линейка, ако се развие кървене. Прекомерното отделяне на ярко алена кръв е опасно за живота на майката и детето.

Трябва да потърсите помощта на лекарите, ако отделянето е придружено от спазмираща болка в долната част на корема. Най-вероятно това е знак за началото на раждането. Нещо повече, това може да се случи дори преди изтичането на околоплодната течност.

До края на срока бременната жена трябва да знае кое отделяне преди раждането е норма. Физиологичните промени в такъв план до края на срока се състоят от три етапа: секреция на слуз (узряване на шийката на матката), изпускане на корк и околоплодни води. Във всички случаи трябва да обърнете внимание на цвета, структурата и миризмата на изхвърлянето..

Бунг?

HTML код:
BB код за форуми:

Как ще изглежда?

Момичета и отново съм с деликатните си въпроси
коркът може да бъде напълно тъмнокафяв?
Вчера вечерта боли малко стомах, сутрин, тази, кафява слуз, достатъчно, какво е корк? или трябва да бягате и да изпадате в паника? Прочетете напълно
+20 Регистрирайте се и получете възможност да оценявате материали, да общувате в коментари и много други! ') "> Регистрирайте се и получавайте възможност да оценявате материали, общувайте в коментари и много други!')"> момче мама17.02.2013271282 коментара
Всички рецепти
Рецепти от Povarenok.ruВсички рецепти
Чипс в микровълновата
Чипс БЕЗ МАСЛО И БЕЗ СОЛ. Много вкусен. Но нататък.
Повече информация "
Крем за микровълнова фурна.
И отново съм с рецептата за микровълновата. Този път.
Повече информация "
Американско мариновано пиле.
Не знам колко е вярно, но разпознах това.
Повече информация "
Топла шоколадова торта с.
За мен тази рецепта се превърна в задължение. Ако някой пече.
Повече информация "

Коментари

е, да, в болницата, тогава със сигурност просто знаеш как обичат, просто ела

и по дяволите, напротив, не мога да спя, въпреки че има възможност да спя! това е интересно при второто раждане след задръстване, раждането идва по-бързо?

при второто раждане, след щепсела, раждането настъпва по-бързо?

и по дяволите, напротив, не мога да спя, въпреки че има възможност да спя! това е интересно при второто раждане след задръстване, раждането идва по-бързо?

както чу, той погледна очи и вика, докато аз ще мушкам детето

о, добре, не е толкова бързо и ще ми останат 2 минути

Можете да влезете като и да оставите коментар.

Вмъкване на изображение

Можете да заредите снимка от вашия компютър в текста:

Видове отделяне преди раждането, каква е нормата и кое не

Изписването преди раждането е съвсем естествено и показва скорошното отваряне на раждането. Те могат да се появят 3-4 седмици преди раждането, но тук е важно да се знае кое отделяне в този случай е нормално и кои показват заплаха за здравето и живота на нероденото бебе.

След като оплодената яйцеклетка навлезе в маточната кухина, нейната шийка е „запушена“ със специална плътна слуз (запушалка), която изпълнява защитни функции - не позволява на патогенните микроорганизми да проникнат в маточната кухина, като по този начин предотвратява инфекцията на ембриона по време на неговото развитие.

Преди отварянето на раждането в женското тяло има още един скок в хормоните, които подготвят матката за предстоящото раждане. В този момент коркът напуска, в резултат на което жената може да наблюдава светлокафяв или течен разряд, което е съвсем естествено.

Нещо повече, преминаването на тапата осигурява омекотяване на хрущялната тъкан в малкия таз, което улеснява процеса на преминаване на бебето през родовия канал и засилва маточните контракции, което често е придружено от фалшиви контракции..

Слизестата запушалка във всяка жена напуска по различни начини. За някои този процес отнема няколко дни, докато за други излиза напълно само за няколко часа. В този случай винаги има повишаване на тонуса на маточната мускулатура, което се проявява от напрежението на долната част на корема.

Самата тапа изглежда като бяла гъста слуз, но понякога могат да се наблюдават ивици кръв, които я оцветяват в розово или кафеникаво. Трябва да се отбележи, че кафявото течение не е патология, тъй като мнозина мислят за това. Коркът придобива тази сянка поради факта, че кръвта реагира с кислород, в резултат на което тя се окислява и става кафеникава..

По същата причина кафявото отделяне може да отделя леко кисела миризма, но в същото време те не предизвикват дразнене в интимната зона и не са придружени от сърбеж..

Но кървавите и обилни розови отделяния са най-опасни и изискват незабавна медицинска помощ. Появата им показва наличието на усложнения и изискват спешна хоспитализация на бременната жена.

Трябва също така да се отбележи, че появата на обилно вагинално отделяне с кафяв, розов или жълтеникав оттенък може да е резултат от:

 • Преминаване на бременни гинекологични прегледи.
 • Полово сношение.

Като се има предвид темата за нормалното и нетипично разтоварване, трябва да се отбележи, че има определени признаци за развитие на патологични процеси, които могат да сигнализират, че нещо се е объркало. И те са:

 • Кървави вагинални секрети.
 • Силна коремна болка (с появата на контракции, болезнени усещания се появяват в долната част на гърба).
 • Неприятна миризма.
 • Дразнене на външните срамни устни.
 • Наличие на кожен обрив в областта на перинеума.
 • Сърбеж, усещане за парене.

Ако лигавицата започне да променя характера си, тогава трябва незабавно да отидете на лекар. В крайна сметка тези симптоми могат да проявят различни инфекциозни заболявания, които могат да се предадат на детето по време на раждането и да провокират появата на сериозни здравословни проблеми у него.

Изписването по време на бременност винаги притеснява жената, защото те могат да показват развитието на различни патологии. Но това е само ако горните симптоми са налице. Кафявото отделяне най-често се появява при жени след гинекологични прегледи.

Шийката на матката е покрита с тънки лигавици, които много лесно се нараняват. И при изследване на бременна жена на повърхността й се появяват микротравми, в резултат на което жената има отделяне с кръв. Но те не продължават дълго. По правило такъв вагинален секрет след преглед от гинеколог спира след 1-2 дни и може да бъде придружен от тъпа болка в долната част на корема.

Въпреки това, ако има увеличение на секретираната вагинална секреция след прегледа от лекаря, тогава е необходимо спешно да се обадите на екипа на линейката. Обилното червено отделяне може да показва началото на преждевременно раждане и за да се предотврати това, жената трябва спешно да бъде хоспитализирана и да й бъде осигурено подходящо лечение.

Половите контакти в края на бременността не са забранени. Но те трябва да се правят много внимателно, тъй като неправилно избраната позиция може да доведе до нараняване на шийката на матката, в резултат на което след няколко часа след секс може да се появи мазилка с кафяв цвят.

Лекарите настоятелно не препоръчват сексуални контакти в края на бременността, ако:

 • Ултразвуковото изследване разкрива предлежанието на плацентата.
 • Жената трябва да роди повече от две деца едновременно (многоплодна бременност).
 • Има изтичане на околоплодна течност.
 • Установена е цервикална недостатъчност.
 • Коркът се сваля.
 • Вагиналните секрети стават кафяви или кървави..

Обилното лигавично бяло отделяне означава, че процесът на отделяне на корк вече е започнал и една жена скоро може да роди. Ето защо, когато слузът се появи по време на бременност на 36–40 седмици, е необходимо незабавно да се обадите на екипа на линейката и да отидете в родилния дом, независимо дали жената има контракции или не. Коркът, освободен от съсиреци, показва отваряне на раждането през следващите 1-2 часа. Понякога при жените, когато коркът напусне, вече има изобилни контракции.

Веднага след като запушалката се отдалечи преди раждането, околоплодната течност може да започне да изтича. В същото време шийните мускули се отпускат и отварят максимално. Когато отворът се случи на 3-4 "пръста", жената трябва да роди през следващите няколко часа.

В някои случаи коркът не е бял, а жълт. Когато напусне вагината, един голям съсирек може да изпъкне или да се намаже с лигавици от кръв. И ако говорим за изхвърлянето след отпушване на корк, тогава трябва да се отбележи, че те стават течни, като вода. Това показва руптура на околоплодната течност.

Като правило водата трябва да напусне моментално - пикочният мехур се пука и цялото му съдържание се изхвърля през вагината. Но в някои случаи се наблюдава непълно разкъсване на балона и водата просто започва да изтича. Течността, отделяна едновременно, обикновено не трябва да има неприятна миризма и да съдържа примеси.

Важно! Ако водите издават неприятна миризма и включват изпражнения, наложително е да информирате лекаря за това. Докато е в утробата, бебето може случайно да погълне изпражненията, което ще провокира развитието на инфекция! Такова дете изисква специално лечение веднага след раждането.!

Ако една жена е в последните месеци на бременността, тя трябва да наблюдава по-внимателно здравето си. Ако тя има болки в долната част на корема, има обилни кървави, зелени, сиренести или жълти отделяния, тогава тя трябва незабавно да се консултира с лекар. Всички тези симптоми показват развитието на инфекциозни процеси, които изискват незабавно лечение..

Ако щепселът ви се е откъснал или околоплодната течност изтича, това също е сериозна причина за контакт с клиниката, тъй като всички тези процеси могат да сигнализират за скорошно раждане. Колко време ще отнеме е трудно да се каже, тъй като всеки организъм е индивидуален.

Във всеки случай, появата на отделяне в края на бременността не трябва да се пренебрегва, особено ако те се наблюдават в големи количества. Тъй като това може да бъде опасно както за жената, така и за нейното неродено дете.