За една жена в интересна позиция е важно да изберете правилните обувки. И е важно да направите това не само в последните етапи на бременността, когато коремчето вече е много добре закръглено и бременната жена просто се нуждае от удобни обувки, но и в самото начало на бременността.

Изследователите са доказали, че неправилно подбраните обувки по време на бременност могат не само да усложнят хода му и да провокират погрешно положение на плода, но и като цяло да предизвикат спонтанен аборт, трудно раждане и различни малформации на детето, тъй като поради това теглото на бременната жена е неправилно разпределено.

Как да изберем обувки за бременна дама

Ето как да изберете правилните обувки за бременна жена.

 • Обърнете внимание на обувките с удобна последна. Тя трябва да е много стабилна и удобна, който и вариант да изберете, за зимата, пролетта или лятото. Не е трудно да проверите това - просто трябва да се опитате да завъртите обувките малко в различни посоки. Ако те се люлеят трудно и много лесно се връщат в стабилна позиция, тогава те трябва да бъдат взети под внимание..

Най-нестабилните обувки се считат за обувки с много тесен клин или високи и много тесни токчета. Но бременните жени не трябва да го избират, въпреки че напоследък правят неудобни подложки на ниски токчета, които лесно се люлеят в различни посоки на скосен пета и могат да причинят наранявания на краката, особено през последните месеци на бременността. Така че, за да носите обувки в интересна позиция, трябва да изберете модели с много стабилни подметки. Предлагаме ви да се запознаете с друга наша статия: Балерини - модерни, удобни обувки

 • Могат ли бременните жени да носят високи токчета? Експертите не препоръчват бременните жени да носят обувки с тесни и високи токчета, тъй като това може да повлияе неблагоприятно на развитието на плода. Но, ако сте свикнали с такива обувки, струва си да замените токчетата със стабилна платформа или клиновиден ток, по който е много удобно да се ходи и което ще ви позволи да запазите равновесие във всяка ситуация..

В допълнение, петите поставят голям стрес върху гръбначния стълб и цялата мускулно-скелетна система на бременна жена и с всеки месец на бременността той постепенно се увеличава. Ето защо, по време на бременност, си струва да разгледате обувки без ток, на платформа или на малък, но стабилен ток. Трябва да ви е удобно и да се съчетава добре с дрехите ви..

 • Могат ли бременните жени да носят балетки? Да, освен ако няма дефекти на стъпалото като плоскостъпие. Ето защо, противно на общоприетото схващане, балетите по време на бременност не са най-добрият вариант, тъй като те не само могат да причинят силен оток, но и да доведат до деформация на стъпалото с течение на времето. По-добре е обувките, които да се носят по време на бременност, да имат малка пета или клин. Ще бъде много лесно и удобно за носене по време на бременност.
 • Не забравяйте, че по време на бременност размерът на обувката ви може да се увеличи поради подуване. Следователно обичайните опции може да ви се сторят тесни. Те трябва да бъдат отложени за друг период, а по време на бременност, закупете обувки малко по-големи от вашия размер, но не прекалено разхлабени, за да може стъпалото да е стабилно. В магазините има няколко реда за определяне на размерите на обувките. Някои са с точно размер и дори с леко увеличаване на размера, докато други линии, особено млади, са насочени към малки размери. При тях размер 39 отива като 38, 5, 38 - като 37, 5. Такива модели не трябва да се вземат от бременни жени, поне по време на бременност.

Това са общи съвети за бременни жени как да изберете обувки за интересна позиция. Но как най-добре да изберете обувки за сезоните.

Избор на обувки за бременни жени (видео):

Обувки за бременни за пролетта

Зависи от стила ви на обличане и повдигането на крака, с което сте свикнали. Ето опциите за обувки, които бременните жени могат да носят през пролетта..

 1. Гумени обувки със или без ниски токчета. Този вариант е по-подходящ за ранна пролет, когато има много киша и мръсотия. Вариант на такива обувки може да се носи с различни дъждобрани и ярки и красиви рокли, носени с цветни якета. Тази опция е много удобна, ако размерът е правилен. Ако бременна жена има леко подуване, тогава тя трябва да избере гумени ботуши за мръсно време, тъй като те не стягат плътно крака и не нарушават кръвообращението.
 2. Кецове или кецове с малка подметка с изолация. Тази опция е подходяща за атлетични жени и тези, които избират различни варианти на стил дънки, включително тези за бременни жени. Те са много удобни и леки и могат да се носят при всяко време, особено след като не прилепват твърде плътно около крака. Дори маратонките на висока платформа са удобни за носене, тъй като имат стандартно покачване на височината, което е удобно и лесно за носене, включително за бременна жена..
 3. Малки ботильоны с токчета до 5 сантиметра. Петата трябва да е много стабилна и да не е тънка. Най-добре е да изберете обувки с квадратни и дебели токчета с леко покачване, но можете да ги носите с женствени палта и рокли. Тази опция ще се хареса на дамите, които избират женствен и красив стил на облекло, които обичат широки дрехи, а не дънки по време на бременност..

Обувки за бременни за зимата

Обувките за бременни жени през зимата не трябва да бъдат прекалено тесни, затова е по-добре да изберете варианти със шнуровка, за да регулирате плътността на такива обувки, особено ако бременната жена страда от оток.

Освен това зимните обувки за бременна жена трябва да имат стабилни подметки, така че жената да може да се движи удобно при всяко време, включително мокър сняг и глад, особено в региони, където зимата се характеризира с постоянни студове и размразяване, резки температурни колебания.

Ботушите за бременна жена трябва да са къси, тъй като прекалено високите ботуши могат да нарушат циркулацията на крака и да причинят силен оток. За да предотвратите това, е по-добре да вземете ботуши до глезена и не по-високи. Те трябва да са малко разхлабени, за да са удобни и доста стабилни..

Можете да изберете обувки не на равна подметка, а на платформа с леко издигане на стъпалото, но в същото време с трактор или оребрена подметка, така че лесно да се движите в нея върху лед или леден асфалт и коричка лед.

Можете да използвате и ботуши с тракторни подметки и токчета, но с леко покачване. В тях ще бъде удобно да се движите в мразовито време, както и те ще ви позволят да избегнете наранявания на краката.

Зимни маратонки могат да се носят и от бременни жени през зимата. Само те не трябва да са прекалено тесни, тъй като зимните модели на такива обувки могат да бъдат затоплени и тесни заради вътрешната козина. Най-добре се носи в мразовито време..

Е, през последните месеци на бременността можете да изберете обувки с малки токчета с козина отвън. Тази опция ще ви накара да се чувствате комфортно и свободно в такива обувки, където и да се намирате..

Какво да облека за бъдеща майка през горещото лято?

За лятото бременната жена трябва да избере сандали с малък клин на ток или отворени обувки. Те трябва да са удобни, много стабилни, за да могат да се носят с всякакви дрехи. За лятото не трябва да избирате балетки, тъй като в тях една жена, особено с голям корем, ще усеща всяко камъче.

Кипстърите, джапанките с трактор с малка пета, мокасини и други опции могат да бъдат добри варианти за бременни жени през лятото. Но ботуши, особено деним, обувки с токчета или на висока платформа, е по-добре да се отложи за друго време за носене. Може би ще ви заинтересува и статията: 19 двойки модни римски жени за лятото.

Есенни обувки за бременни жени

За есента бременните жени могат да избират обувки с малки токчета, класически маратонки с леко покачване, красиви мокасини, особено кожени, кецове, ниски ботуши с широк и стабилен ток. Основното е, че обувките не пречат на движенията, не са твърде тесни и нестабилни. Не трябва да се прави от горещи материали, особено с дупки, за да не провокира настинка, която може да бъде много опасна за бъдещата майка. Правилните обувки (снимка) за бременна жена трябва да са стабилни и удобни.

Ортопедични обувки за бременни жени

Бременните жени могат да носят ортопедични обувки по всяко време на годината. Но трябва да е много стабилна и да не прилича на обувки самба. По-добре е да изберете модели с плоски или не тънки подметки. Или просто носете ортопедични стелки с обикновени маратонки. Това могат да носят бременните жени.

Клинове за бременни жени

Могат ли бременните жени да го носят? Всичко зависи от повдигането на обувката. Тя трябва да е малка, а самият клин не трябва да се стеснява до дъното, така че обувките да са стабилни и удобни..

Може да се интересувате и от статии за модни обувки 2016:

 • 8 вида обувки, които всяка жена трябва да има
 • Модни обувки за есен-зима 2015-2016 за стилни красавици
 • Какво да носите с обувки есен-зима 2015-2016
 • Топ 15 модни зимни обувки 2019
 • Дванадесет вида обувки, които всеки мъж трябва да има в гардероба си
 • Мъжки обувки в дамски гардероб
 • Най-новите тенденции за обувки есен-зима 2016-2017 | Дамски обувки модни стилове
 • Какви обувки да носите кожено палто
 • Тенденции в обувките за жени през 2017 г.
 • Ръководство за стил: Как да носите броги?
 • Как да завържете обувките си за ходене
 • Набук обувки плюсове и минуси. Трябва ли да взема?

По-добре е да не носите високи токчета по време на бременност. И е толкова трудно за гръбначния стълб и краката. Сега нося маратонки от 4 месеца и със специална стелка, добре, стелките са по-скоро глезотия. Сестра ми ми ги даде. Първоначално бях някак предпазлив към нейното настояще. Shol се наричат. Сложих го в ботушите си, когато ходех да пазарувам. И ходех дълго време, почти 4 часа, но краката ми почти не бяха уморени, на което бях приятно изненадан. Тогава оцених стелките, сега те "отиват" да работят с мен всеки ден.

Обувки по време на бременност: изберете подходящата

През лятото и дори през топлата есен наистина искате да облечете любимите си токчета на стилет или да излезете с нови сандали на платформа. В крайна сметка жените искат да изглеждат красиви и модерни дори по време на бременност. Въпреки това, лекарите не препоръчват носенето на обувки на висок ток за бременни жени, като ги съветват да отдават предпочитание на практични и удобни модели..

Олга Иванцова
Лекар-терапевт, Москва

Доказано е, че неправилно подбрани обувки по време на бременност могат да усложнят хода му. Поради увеличаването на теглото по време на бременност има допълнително натоварване на съдовете и мускулите на краката, което води до нарушена циркулация на кръвта, поява на крампи в мускулите на прасеца и развитие на разширени вени.

Хормоналните промени в тялото по време на бременност са придружени от отпускане и разтягане на връзките, в резултат на което, особено при резки движения, могат да възникнат наранявания.

Натоварването на гръбначния стълб се променя: центърът на тежестта се измества напред, опитвайки се да поддържа равновесие, жената се огъва, появява се допълнителен завой в долната част на гърба, което води до болка в тази област на гърба, изкривяване на гръбначния стълб и възможно изместване на вътрешните органи. Това от своя страна може не само да провокира грешната позиция на плода, но и да причини спонтанен аборт поради повишения тонус на матката. Високият стрес върху гръбначния стълб и тазобедрените стави може да бъде причина за труден труд и различни малформации на детето.

Ето защо изборът на обувки за бременни жени е отговорна задача. Правилните обувки за бременни жени ще осигурят равномерно разпределение на натоварването върху гръбначния стълб, краката и тазобедрените стави, няма да огънат свода на стъпалото, както и да пречат на нормалното кръвообращение в тазовите органи и крака и ще спомогнат за лесното и безопасно движение.

И така, от какви обувки се нуждаят жените, които носят дете? Необходимо е да се вземе предвид, че новото състояние на жената налага и нови изисквания при избора на модели..

Обувки по време на бременност за лятото и топлата есен

На мода при ниска скорост: мокасини, слипони, топсайдери, мокасини - изберете според вашия вкус.

Обувките трябва да „дишат“, за да се избегне образуването на мазоли и мазоли поради повишено изпотяване на краката. Ето защо в топлите дни перфорираните модели ще бъдат удобни, тоест обувки, украсени с проходни отвори с различна конфигурация и размери.

Най-подходящите обувки за бременни през лятото ще бъдат помпи с ниски и широки токчета, сандали или сандали с нисък клин. Те могат лесно да се комбинират с всяко облекло, било то рокля, дънки или нещо друго..

Изберете летни обувки за бременни в светли цветове, тъй като тъмният цвят повече привлича слънчевите лъчи и има усещането, че краката ви „се пекат“.

Красотата на обувките за бременна жена е не по-малко важна от удобството, защото положителните емоции на бъдещата майка имат положителен ефект върху състоянието на детето.

Трябва да говорим и за маратонки и маратонки отделно. Тези модерни и стилни обувки са водоустойчиви, леки, но предназначени за спорт, туризъм и разходки. Спортните обувки нямат пета; плоската им подметка не е в състояние да поеме в достатъчна степен удара на петата върху земята. Разпределението на натоварването в опорно-двигателния апарат е нарушено, което може да повлияе неблагоприятно на походката, стойката и положението на вътрешните органи. Когато петата се повдигне с поне два до три сантиметра, теглото на тялото се разпределя равномерно по цялото стъпало.

Ако носите маратонки и маратонки през целия ден, тогава краката в тях се потят, от постоянна влажност и прегряване дразнят кожата и дори могат да развият гъбички на краката.

Ясно е, че обувките с токчета или висока платформа също е по-добре да се отложат за следващия летен период..

Шисти: как влияят на състоянието на краката?

Напоследък плочите или „джапанки“ се превърнаха в незаменим тип обувки в горещия сезон. Те са леки, лесни за обличане, не търкат мазоли.

Използването на такива обувки обаче може да доведе до различни заболявания на краката и опорно-двигателния апарат. До този извод стигнаха учени от САЩ. Специалисти от университета в Луизиана (САЩ) проведоха експеримент със сто доброволци, които ходеха в шисти. По време на проучването бяха записани движенията на мускулите, ставите, връзките на краката. Резултатите от тази работа бяха представени на годишната среща на Американския колеж по спортна медицина. Установено е, че хората, които обичат да носят джапанки или „джапанки“, ги карат да работят, претоварват и деформират онези области на стъпалото и краката, които не са свикнали с това.

За да държите подобни обувки на крака, трябва постоянно да напрягате пръстите на краката си. Това води до повишен стрес върху глезенните стави и свода на стъпалото..

Поради плоската, хоризонтална и тънка подметка на плочите, мускулите на стъпалото се разтягат. Стъпалото губи функцията си на абсорбиране на удара, силата на удара на крака върху земята се изпраща към гръбначния стълб, което може да доведе до болка в бедрата и гърба. Особено нездравословни последици носи честото ходене в подобни обувки по твърди повърхности - асфалт или бетон.

Също така натоварването се увеличава върху мускулите и сухожилията на пръстите на краката. Поради това възпаление на самите сухожилия (тендинит) или периартикуларна бурса на пръстите на краката (бурсит).

Ходилото е лошо фиксирано при носене на шисти, така че са възможни изкълчвания и дори фрактури.

Каишката между палеца и средния пръст често изтрива кожата, причинявайки мазоли, които могат да доведат до възпаление.

Кракът в шисти не е защитен, тъй като обувката не го покрива правилно. В допълнение към механичните наранявания (порязвания, натъртвания на пръстите и краката), съществува риск от инфекциозни и гъбични заболявания.

Малко хора остават безразлични от ярки, леки и удобни крокодили. Тези гумени или пластмасови сандали са много популярни в момента. Лекарите ортопеди са разделени относно ползите или вредите от крокодилите. Кракът в тези обувки остава нестабилен поради отворената пета и твърде меката каишка. Монолитната гума при ходене не позволява на стъпалото да се огъва и разгъва правилно. За бременни жени лекарите не съветват да носят крокси за дълго време: те са добри само на плажа или в басейна.

Но напротив, бъдещите майки трябва да разгледат отблизо чехлите Birkenstock, които сега са много популярни. Те ще бъдат удобни за краката на бременна жена. В тези обувки презрамките регулират издигането, меката опора за супинатор помага да се поддържа правилната позиция на тялото по време на движение, анатомичната стелка намалява натоварването на стъпалото. Подметката на биркенсток е издръжлива, височината му е 1,5–2 см. Моделите се произвеждат от различни материали, включително естествени. Но петата в birkenstock остава подвижна, тъй като няма пети или ремъци, които я фиксират.

Какви обувки за бременни жени лекарите смятат за "правилни" и "грешни"?

 • Обувките за бременни трябва да бъдат от естествени материали (мека кожа, велур), леки и много удобни. Стелките също трябва да бъдат изработени от естествени материали..
 • Обувките за бременни жени трябва да прилепват плътно към крака, но не и да го притискат. Моделите с каишка около глезена са удобни, дължината на каишките трябва да се регулира.
 • Обувките за бременни жени трябва да имат заоблен или широк пръст. Тесен пръст на крака стиска пръстите на краката и затруднява кръвообращението. Краката в такива обувки ще наранят и бързо ще се уморят..
 • Важно е последният да е удобен и стабилен.
 • Обувките с гладка подметка трябва да се избягват: при подхлъзване те няма да предпазват от падания. По-добре да изберете модел с набраздена подметка.
 • Трябва да се има предвид, че размерът на краката ви може да се увеличи поради оток, така че обувките трябва да са малко по-големи, отколкото обикновено носите, но не прекалено свободни. Ако купувате нови обувки, по-добре е да правите това вечер, тъй като краката ви подуват повече сутрин..
 • Изберете обувки с опора за супинатор - това ще помогне значително да се намали натоварването на краката ви.
 • Бременните жени могат да носят ортопедични обувки или ортопедични стелки по всяко време на годината. Гъвкавостта на подметката също е важна при обувките: тя трябва да е достатъчно удобна за огъване на стъпалото. И ако в ранните етапи жените все още не изпитват дискомфорт, тогава по-късните ортопедични обувки ще бъдат идеални за тях..
 • Не забравяйте, че с напредването на бременността ще ви е неудобно да се навеждате и да завързвате връзките на обувките си. Също така, с оток, можете да нараните краката си, като дърпате обувките с връзки. Най-добре е да се даде предпочитание на модели с крепежни елементи, велкро или еластични вложки.
 • Изобщо не е необходимо напълно да изоставяте обувките с токчета, но, разбира се, те трябва да са ниски (не повече от 3-5 см), широки и стабилни.

Обувки за бременни: какво да носите през лятото

След като тестът за бременност покаже две ивици, бъдещата майка има още няколко месеца, за да облече любимите си високи токчета. И това при условие, че няма противопоказания, свързани със здравето..

Между другото, гинеколозите винаги обръщат внимание на обувките на бременни жени и дават полезни препоръки. Следователно, въпросът по неин избор трябва да се приема сериозно. Особено през лятото.

Публикация, споделена от Ева Лонгория Бастън (@evalongoria) на 10 април 2018 г. в 12:41 ч. PDT

Оптимални летни обувки за бъдещи майки:

без връзки и закопчалки. В началото на бременността момичетата могат да се навеждат относително свободно, но с нарастването на корема това става по-трудно. И до края на бременността е напълно невъзможно. Няма да е възможно постоянно да използвате помощта на членове на семейството, така че изберете обувки без закопчалки и връзки;

без панделки. Подуването на краката е често явление по време на бременност, особено през горещия сезон. За да предотвратите нараняването на панделките на краката и дискомфорта, забравете за такива модели обувки, докато чакате бебето;

Публикация, споделена от Dejatver Marmor (@dejatver) на 20 юни 2018 г. в 11:43 ч. PDT

без висок ток. Дори ниският стилетен ток причинява мускулно напрежение по време на ходене. Гинеколозите предупреждават, че това може да провокира хипертоничност на матката;

без хлъзгави подметки. Колко често виждате керемидени пътеки по пътя си? Те носят риск от падане, особено при дъждовно и хладно време. Ето защо, когато купувате обувки, не забравяйте да обърнете внимание на качеството на подметката;

с широк ток. Той осигурява стабилност, което е много важно за бъдещите майки. Това е особено вярно в късните етапи на бременността, когато центърът на тежестта се измества;

Публикация, споделена от Нюша (@nyusha_nyusha) на 28 май 2018 г. в 23:57 ч. PDT

просторен. Размерът на крака може да се увеличи по време на бременност. Тези, които вече са родили, се шегуват по този въпрос: „стъпкаха краката си“. Следователно обувките, които се побират в началото на бременността, могат изведнъж да станат малки;

направени от естествени материали. В такива обувки е много по-удобно, отколкото в тези, направени от бюджетни аналози. Краката не се потят, нищо не се трие.

Публикация, споделена от RITA DAKOTA (@ritadakota) на 7 октомври 2017 г. в 12:55 ч. PDT

Какви обувки носете или носите по време на бременност??

Какви обувки да носите за бременни жени през пролетта

Докато чакате бебето, е много важно да помислите за комфорта си, особено що се отнася до избора на обувки. Обувките за бременни жени трябва да бъдат избрани, като се вземат предвид всички промени в тялото и да бъдат удобни за ежедневно носене.

Обувки за бременни: правила за подбор

Когато избирате обувки за бременна жена за пролетта, трябва да вземете предвид препоръките за всеки триместър:

 1. През първия триместър няма специални препоръки за бременни обувки. Теглото все още почти не се увеличава (а понякога дори намалява), така че натоварването на гръбначния стълб остава същото. Ако обаче има фактори, които провокират натоварване на опорно-двигателния апарат, тогава е по-добре да сте от обувки с токчета и неудобни обувки. Тези фактори включват затлъстяване, разширени вени, сколиоза и някои други здравословни проблеми, които трябва да бъдат проверени от акушер-гинеколог. Най-добрият вариант за първата трета от бременността са красиви обувки със стабилни токчета с височина не повече от 5 см.
 2. През втория триместър плодът се развива активно и расте. Теглото на бременната жена започва да се увеличава. Натоварването на гръбначния стълб също се увеличава и в краката се появява подуване. През този период е много важно да се предотврати влошаване на здравето поради неправилно подбрани обувки. Бременните жени през второто тримесечие започват да се уморяват по-бързо, така че носенето на токчета вече не се препоръчва..
 3. През третия триместър се препоръчва избягване на обувки на висок ток поради увеличаването на телесното тегло на бременна жена. Средно наддаването на тегло е 10-15 кг от фигурата преди бременността. Ако третият триместър падне през топла пролет или лято, подуването може да стане още по-силно изразено. Следователно обувките трябва да са свободни и стабилни..

Какви обувки да изберете по време на бременност

Докато чакате бебето, можете да носите различни обувки, които отговарят на следните параметри:

 1. Естествени материали. Обувките от изкуствена кожа не позволяват на краката да дишат, така че краката ще бъдат горещи на закрито, но навън бързо ще се охладят и могат да замръзнат.
 2. Правилен размер. Когато избирате обувки за бременна жена за пролетта, трябва да ги пробвате вечер, тъй като краката ви се подуват през деня. Ако дойдете в магазина сутрин, тогава вечерта обувките могат да смачкат и да създадат дискомфорт. Моля, обърнете внимание, че обувките, маратонките или ботушите може да не отговарят на пълнотата на крака.
 3. Удобство. Много е важно обувките да не притискат никъде. Най-удобно е да се разхождате с обувки от мека кожа, която с времето се „адаптира“ към крака ви. Разходете се из магазина с нови обувки и чак тогава вземете решение за покупката им.

През пролетта и лятото бременните жени могат да носят малки сандали на клин, декорирани в етнически стил. Обърнете внимание и на мокасини, мокасини и обувки за лодки. Тези обувки са много модерни и удобни; основното е да изберете правилната обувка. През лятото сандалите се превръщат в красиви и безопасни обувки за бъдещата майка. Днес производителите предлагат толкова много различни модели, че могат да бъдат съобразени с всеки стил..

Универсален вариант са маратонките. По-добре е да откажете маратонки заради плоска подметка, а висококачествени маратонки могат да се носят през цялата бременност. Те дори могат да бъдат съчетани с рокли и туники, а не само с дънки и спортни панталони. Белите кецове ще изглеждат чудесно с всеки небрежен тоалет.

Правила за избор на обувки за бременни жени през есенно-пролетния период

През пролетта времето е много променливо: топлият ден може да бъде заменен със студена вечер. За да не замръзне и да настине, трябва да изберете подходящите обувки за това време на годината. Подготвили сме основни препоръки за подпомагане на бременните жени при избора на обувки през есенно-летния период:

 1. Не пробвайте пролетни обувки без чорапи или найлонови чорапогащи. Носете тежки чорапи в магазина, за да видите колко удобно ще бъде.
 2. Не купувайте обувки с хлъзгави подметки. През пролетта снягът и ледът са рядкост, но можете да се хлъзнете и да паднете дори върху плочки или вътрешен паркет.
 3. Дайте предимство на светлите нюанси. Почти всяка жена има черни обувки в гардероба си, защо не ги допълни с пастелни обувки? Бежовите, люлякови, светлосини и бледо розови модели изглеждат много спретнато.
 4. Не пестете от материал. Качеството на обувките не зависи пряко от цената, но зависи от материала, от който са направени обувките. Стелката, подплатата и горната част трябва да са естествени.

Удобни и стилни обувки могат да се носят с различни дрехи. Например с костюми за майчинство, които можете да поръчате от онлайн магазина Горда мама и да се насладите на всеки момент от пролетта и лятото. Те ще изглеждат особено хармонично с маратонки, слипони и мокасини..

Също така в нашия магазин има и други дрехи за бъдещи майки: можете да намерите пълния каталог на уебсайта. Доставката се извършва в цяла Русия.

Какви обувки да носите по време на бременност?

Обувките за бременни жени трябва да се различават по някои характеристики, които отчитат промените в тялото и околната среда, необходими за носене на дете. Тези функции включват:

 • индикации на акушер-гинеколог, които могат да се различават в различните етапи на бременността. По правило 1 триместър е относително спокоен и не създава особени затруднения при раждането, ако първоначално жената е била здрава. При голямо натоварване на гръбначния стълб, например при затлъстяване, разширени вени, изместване на дискове и сколиоза, трябва да бъдете внимателни в ранните етапи и да изберете изключително удобни обувки.
 • 2-ри триместър се характеризира с развитието на бебето и неговото движение, през този период теглото рязко се увеличава, което жената усеща. През този период бременните жени изпитват бърза умора, нежност в крайниците, подуване и болки в гърба.
 • Третият триместър се характеризира от повечето жени като най-тихия от всички: токсикозата не измъчва, подуването отшумява, бебето е почти готово за раждане. През 3-ти триместър жената повече от всякога изпитва нужда от сън, хранене и почивка, тя се отпуска и става по-уязвима.


на снимката: момиче избира обувки

И 1, и 2, и 3 триместър на бременността изискват определени обувки: за удобство и безопасност.

1 триместър и обувки

На най-ранните етапи, до 12 седмици, жената е доста активна и подвижна, чувства се лесно, няма значително увеличаване на теглото. Въпреки това, дори тук може да има някои „удоволствия“: токсикоза и заплаха от спонтанен аборт.

Рискът от спонтанен аборт може да възникне, когато жената избере високи токчета. Факт е, че петата е по-висока от 5 см, а освен това тънката провокира натоварване на гърба и лумбалния пояс, което означава, че матката се свива и напрегва по-често. Тъй като плодът все още не е развит, той може да не се прикрепи достатъчно добре към плацентата и постоянното разклащане от петата ще даде допълнителен тласък..

Следователно 1 триместър е времето на все още модерните и красиви обувки с токчета не по-високи от 5 см, стабилни, кракът трябва да седи здраво в обувката.

Като алтернатива можете да предложите клинове и лофери: тези обувки по принцип са много популярни и тяхното удобство е полезно не само за бременни жени, но и за всички жени. Клинове и мокасини можете да намерите в добре познатите ортопедични колекции orlett и стилни zara. Като се има предвид изобилието от онлайн магазини, можете да разгледате и обувките от снимката: не бъдете мързеливи да се разхождате из сайтовете, за да поинтересувате какво е подходящо за бременни жени..


на снимката: ортопедични маратонки (подходящи за бременни жени)

Също така, през 1-ви триместър през зимата е по-добре веднага да започнете да носите ботуши или ботуши. Нека бременните жени имат красиви ботуши на платформа у дома: по-добре е да ги отложите до времената, когато само един живот ще бъде отговорен - неговият собствен, а бебето ще бъде у дома в креватчето си. Факт е, че през зимата има много висок риск от нараняване: лед, снежни преспи, както и силни студове провокират падания, навяхвания, удари и инфекции и всичко това неизбежно ще доведе до усложнения за бременност. Грижете се за бебето, а не за модата!

Угг ботушите и филцовите ботуши се отличават със своята хлъзгавост и затова след покупката ги занесете при майстора, който ще ви накара „спирачки“ върху тях.

Когато купувате ботуши и филцови ботуши, изберете опции за патици и филцови ботуши „под ботуши“. Първо, тези видове имат нисък ток (1,5-3 см), което е почти идеално за крак в ортопедичен смисъл. На второ място, те изглеждат много красиви. Много обувки от този вид се произвеждат от един и същ орлет, там можете да видите снимка (вижте "dutki" или "under boots").


на снимката: модел обувки за бременни жени

2-ри триместър, това е най-трудното..

Може би най-трудното за жените: многобройни прегледи, започва подуване, тук и раздразнителност и сънливост. И, най-важното, краката се уморяват много бързо. Всичко това се дължи на нарастващото натоварване. Ето защо, когато избирате обувки за жени през 2-ри триместър, струва си да препоръчате напълно неутрални опции, независимо от сезона:

 • 2-3 см пета върху цялата пета, така че натоварването да се разпредели напълно;
 • тъп или заоблен нос;
 • избор на обувки от мека кожа или овча кожа, велур и летни видове материали, тъй като краката се подуват, стават чувствителни, а мекият материал ще изглади този ефект;
 • изберете обувки, които са свободни по стил или само такива, които няма да прилягат жената гръб до гръб, което също е в случай на оток.
 • обувките трябва да са здрави, за да не ходи кракът, да не се извива в едната или другата посока и да не се извива. Тук е необходимо да се спазва изборът на качеството на такива обувки. Дълго установени фирми с приемлив ценови сегмент ще помогнат: същите zara, oggi, ортопедични orlett, леки обувки в insiti. Тези опции се носят удобно и можете да ги видите в онлайн магазините по снимка и описание. На снимката не забравяйте да обърнете внимание на петата: тя не трябва да е напълно плоска, тъй като плоската подметка дава напрежение на връзките, които и без това са много крехки при бременни жени. Постоянното носене на такива обувки ще провокира нараняване (особено през 2 и 3 триместър).

Очевидно обувките за бременни жени не трябва да са плоски, хлъзгави и токчета по-високи от 4 cm.


на снимката: обувки за бременни с ниски токчета

3 триместър - вълнуващо и отговорно

И тук е последният етап от създаването на чудо: все пак раждането на бебе е труден и отговорен период. Мама вече е видяла лицето, ръцете и краката му на снимката от ултразвуковата стая, знае пола на бебето и със сигурност му е измислено име. Най-важното сега е спокойствието и комфортът.

Тук през 3-ти триместър не би трябвало да има „това е грозно“, „това е немодно“. Всичко, което е удобно за дете, е красиво. Грозно е да пренебрегваме здравето.


снимка: Обувките на висок ток са противопоказани за бременни жени

И така, съвети за избор на обувки за 3 триместър:

 • в сравнение с 1, третият триместър се характеризира с голяма уязвимост на жените, техните връзки и хрущялни тъкани стават много отпуснати и разхлабени и поради това е необходимо максимално да се премахне натоварването от краката. За това ще помогнат балетни обувки на максимално възможната височина на тока 2 см. Между другото, стана много модерно - вижте снимките на новите модели на орлет, които се различават точно по ортопедия. На този етап от бременността именно тези обувки вече се препоръчват, а Орлет е един от разработчиците на такива модели. Това е не само стилно, това е и младежка мода. В такива обувки бременната жена ще бъде весела млада майка..
 • Също така, когато избирате обувки през този период, трябва да се има предвид, че формата на крака се променя под натиск, но трябва да се поддържа. Ето защо, противно на общоприетото схващане, не е нужно да носите постоянно джапанки. По-добре е да вземете по-плътни обувки от различен стил - едни и същи балетки, например.
 • Освен това гъвкавостта на подметката също е важна: тя трябва да е достатъчно удобна за огъване на крака. В противен случай ще има връщане в кръста и корема. И ние абсолютно не се нуждаем от това. Обувките трябва да се огъват достатъчно добре. По принцип марките и моделите на orlett вече споменахме, които ще бъдат най-оптималните. Тази компания се отличава с ортопедичността на своите модели. И ако в ранните етапи жените все още не изпитват дискомфорт, тогава по-късните ортопедични обувки ще бъдат идеални за тях

Удобни обувки за бременни за есен-зима

Бременността е прекрасен период на изчакване за бебе. Бъдещата майка цъфти външно, но вътре бурята все повече бушува: тревоги за здравето на детето, притеснения за външния му вид „преди и след“, съмнения дали яде, рокли, обувки... много объркани мисли, особено с пристигането студено време. В края на краищата, сега не можете да се справите с прости сандали, имате нужда от добри, солидни, удобни и най-важното - подходящи обувки за бременни жени за есента и зимата. Местоположението на малкото тяло на малкото дете, неговото физическо развитие и общото здравословно състояние до голяма степен зависи от това дали бременната жена е успяла да избере безопасни, удобни, топли и удобни ботуши, ботуши, маратонки.

Защо бременните жени се нуждаят от специални обувки

„Специално“ в този контекст изобщо не означава, че когато дойде в магазина и каже: „Имам нужда от обувки за бременни жени“, продавачът под гишето веднага ще получи няколко чифта, предназначени за такива случаи. Не, разбира се, че няма. Жените сами трябва да избират модели за зимата, които съответстват не само на предпочитания от тях стил, но и на здравословното състояние.

Забележка! По време на бременността телесното тегло се увеличава. Това означава, че натоварването на краката нараства пропорционално. Може да има подуване, тежест в долната част на крака и стъпалата, видима „мрежа“ на вените и други подобни. Появява се болка в кръста, центърът на тежестта се измества и балансът се нарушава. Понякога можете да наблюдавате увеличаване на обичайния размер на краката. Всеки нов триместър е изпълнен с нови промени в женското тяло. Затова е силно обезкуражено да купувате обувки за бъдеща употреба. По-добре е да изберете чифт ясно за един сезон (за есента и зимата - отделно).

Шест свойства, които зимните / есенните обувки за бременни трябва да притежават:

 1. Стабилност. Препоръчително е да купувате обувки без токчета. Но ако начинът на живот или професия включва носенето на поне малка пета, тогава е по-добре да изберете стабилна, широка, ниска. Напълно плоска подметка също не е подходяща. Релеф "Трактор", вероятно клиновиден наклон или силует на подметката, както при професионалните спортни обувки - това, което може да сведе до минимум усещането за тежест в краката вечер.
 2. Естественост. Препоръчително е да купувате обувки, изработени от естествени материали. Но тук има и „но“. Благодарение на съвременните технологии и въвеждането на нови, иновативни материали в производството, съвсем естествено са се появили продукти от изкуствени тъкани и кожа, нито на йота по-малко от естествените. Следователно, основното е краката да не се потят, да не замръзват, да не изпитват и най-малък дискомфорт. И дали това са естествени есенни ботуши или синтетични зимни кецове, няма значение..
 3. Правилен размер. Имайте предвид, че размерът може да се промени по време на бременност. Затова задължително премерете обувките си. Ако е по-изгодно да купувате в онлайн магазин, тогава внимателно измерете стъпалото и поръчайте чифт с 0,5 см повече, отколкото сте измерили. За зимни ботуши е препоръчително да поставите запас от 1 см.
 4. Широк пръст. Да, широк е. Важно е пръстите ви да не се стискат по време на носене. Колкото по-тесни са обувките, толкова повече краката ви ще се подуят и ще се уморят. Изберете кройка с кръгъл, квадратен пръст. Според днешните тенденции подобни обувки са в тенденция. Дори ако модата за заострени обувки се върне, пак ще трябва да пренебрегнете стилния лък в името на здравето..
 1. Ортопедична стелка. Ако в гардероба има достатъчно зимни и есенни обувки, подходящи по размер, форма, комфорт, тогава ще бъде достатъчно да купите правилните ортопедични стелки, да ги поставите в любимите си ботуши, ботуши, маратонки и да не харчите пари за закупуване на нов чифт.
 2. Подметка против хлъзгане. Много важен момент. Никой не трябва да пада, камо ли бременните жени. Ако подметката на избрания модел е плоска, без релеф, тогава е с 90% вероятност - хлъзгава. В този случай трябва да закупите още един чифт или да закупите специални метални подложки с малки шипове, които осигуряват прилично сцепление върху заледена, заснежена повърхност.

Така че, най-удобните обувки за бременни жени могат да се нарекат модели с широк пръст, нисък клин на ток, бутлег с еластична лента. Необходимо е да се гарантира, че зимните и есенните ботуши не притискат стъпалото и подбедрицата. Наличието на ортопедичен ефект също е важно..

Наличието на велкро, връзки, разтегателни елементи, опори за супинатори, различни презрамки е гаранция, че нов чифт обувки ще пасне точно на крака. Колкото по-регулируеми анкери са възможни, толкова по-вероятно е обувката да остане удобна за всякакви физиологични промени, които са общи за бременните жени..

Марки, които произвеждат практични, удобни обувки

Асортиментът на онлайн магазин Mamsy разполага с голям асортимент от зимни и есенни обувки за бременни жени. Изборът е наистина огромен. Абсолютно всички артикули от каталога са снабдени с подробни реални снимки от няколко ъгъла. Списъкът съдържа най-подходящите и най-популярните марки, които произвеждат най-удобните продукти, предназначени за активно забавление.

 • NoGRZ - португалски обувки с естествена изолация. Повечето модели са оборудвани с правилната нехлъзгава подметка. Обувката осигурява няколко степени на настройка за специфични анатомични свойства на стъпалото.
 • Антарктида - зимни модели от синтетични материали. Удобен, лек, ергономичен. Подметката е гъвкава, релефна.
 • Converse е американска марка, която предпочита спортните обувки. Кецове, кецове, мокасини са подходящи за топла есен.
 • Geox е дишаща обувка, предназначена за широк крак. Подходящ за бременни жени в комфорт, форма и външен вид (особено ако предпочитате небрежен стил).
 • UGG са удобни като чехлите. При производството се използват само естествени материали. Много топли ботуши с подхлъзна подметка, широк ход, заоблен пръст.

Бременността е прекрасен период! Обичайте и се глезете, грижете се за комфорт, топлина и удобство.

Мода за бременни жени 2019-2020: модни дрехи за бременни жени снимки

- Препоръчва се

Най-красивите мъже в света: топ класация на най-красивите мъже през 2020 г.

Модерен дизайн на ноктите 2019-2020: снимки, красиви рисунки върху ноктите

Стилни мъжки прически 2019-2020, модни мъжки прически: снимка

Бременни можете да изглеждате красиви, модерни и стилни, защото бременността далеч не е изречение и със сигурност не е причина да се откажете от модерните и красиви дрехи, както преди бременността.

Можете лесно да съчетаете любимия си стил облекло, който сте избрали преди бременността, и винаги да бъдете привлекателни и женствени.

Важно е да знаете, че дрехите за майчинство също могат да бъдат много стилни и привлекателни, така че всяка бременна жена да изглежда и да се чувства красива и модерна..

Не забравяйте, че модните дрехи за бременни жени 2019-2020 трябва да бъдат не само удобни, удобни, но и невероятно красиви, за да седят на вашата фигура..

Модата за бременни жени 2019-2020 предлага на жените красиви и елегантни дрехи за бременни, което ви позволява да създавате женствени и атрактивни лъкове не само за разходки и ежедневие, но и за офиса, за специални поводи и за всеки ваш външен вид..

Съвременните модерни дрехи за бременни жени са обмислени и създадени по такъв начин, че да отчитат всички промени в женската фигура по време на бременност, като същевременно ви позволяват да се чувствате комфортно и най-важното да изглеждате стилно и привлекателно.

При избора на модни дрехи за бременни е важно да се даде предимство на качествени предмети, изработени от естествени материи, които са удобни и няма да навредят на тялото..

Предлагаме ви красиви лъкове от 2019-2020 г., в които се демонстрират модни дрехи за бременни жени, снимки на модни изображения за бременни жени можете да разгледате в селекцията по-долу.

Стилни изображения за бременни жени 2019-2020: рокли за бременни

Красивите рокли за бременни са чудесна възможност да изглеждате женствени, докато сте в интересна позиция. Не мислете, че бъдещите майки трябва напълно да забравят за женствените елегантни рокли и вечерни рокли за бременни жени..

Освен това бременните жени не трябва да носят безформени и извънгабаритни дрехи за бременни, които не само развалят фигурата, но и не изглеждат много привлекателни и красиви..

Най-добре е да отдадете предпочитание на красиви рокли с широки кроене или да изберете вталени модели рокли за бременни, които леко подчертават заоблен корем.

Можете да допълвате роклята с лека пелерина, яке или красиво палто, които са универсални и могат да се носят след бременност, като добавите красиво с колан.

Бизнес дрехи за бременни жени 2019-2020

Бизнес жена не променя стила и любимите си неща от гардероба, дори когато е бременна. В офиса можете също да изглеждате стилно и делово, като отдавате предпочитание на модни офис дрехи и бизнес дрехи за бременни от дамския гардероб.

Стилни рокли за бременни, допълнени от строго бизнес яке, класически панталони с леки и леко вталени блузи са по-подходящи от всякога в офиса.

Модата за бременни жени 2019-2020 предлага стилни офис и бизнес погледи за бременни жени, сред които можете да се погрижите за себе си няколко идеи за офиса.

Ежедневни дрехи за бременни жени 2019-2020

Модните дрехи за бременни за всеки ден по нищо не отстъпват по стил на обичайните ви модни неща, в които сте успели да се влюбите преди бременността.

Ежедневните модни дрехи за бременни включват разкъсани дънки, маратонки, удобни качулки и стилни блузи, с които можете да създавате красиви и бляскави визии за всеки ден..

Аксесоари за бременни жени

Модата за бременни жени 2019-2020 предполага през новия сезон да обърне специално внимание на стилни аксесоари за бременни, по-специално удобни обувки, стилни и практични чанти, както и красиви и модерни бижута.

Мода за бременни жени 2019-2020: снимки, идеи за стилни изображения за бременни жени

Можете да видите красивите и стилни изображения на бременни жени, които ни показват модни дрехи за бременни през сезон 2019-2020 на снимката по-долу...