Марлеви пелени за новородено или памперси - какво да изберем в болницата? Често бъдещата майка мисли по този въпрос. Прочетете за първите дрехи за новородени, тук ще говорим за марлени пелени.

Разбира се, сега има голям избор от готови пелени или други хигиенни продукти. Но някои майки обичат марлевите пелени за новородени..

Ще ви разкажа за тях

Преди това, когато памперсите не бяха сред природата, нямаше избор. Всички използваха марлени пелени. Те бяха от първа необходимост за бебето. Особено през първия месец от живота на детето. Марлевите пелени са направени на ръка. Трябва да кажа, че качеството на марлята през миналия век беше много по-добро. Марлата беше дебела.

След измиване на марлевите пелени нишките не се "слепват" една за друга, образувайки "порести клетки". Марлата беше такава, каквато беше например стара чаршаф, измит многократно. Тънка, мека, силно абсорбираща и дишаща.

Пелени от старо спално бельо

Между другото, ако искате да направите такива марлени памперси със собствените си ръце, свържете се с приятелите си с предложение да се отървете от старата спалня. Как да направя квадрат от стар лист - мисля, че няма нужда да обяснявам. Размерите зависят от новороденото. Някой ще се нуждае от 60 на 60 см. А някой се нуждае от порядък по-голям. Метър по метър пелена от марля е достатъчна за всяко новородено бебе. Ако има достатъчно от тях, тогава след столчето на бебето, те не могат да бъдат измити, а просто изхвърлени. Въпреки това, като памперси.

Как да си направим марлени пелени

Как да шиете марлена пелена на ръка? Достатъчно просто. Изрежете квадрат с желания размер от марля или стар лист. Трябва да го сгънете на два или четири слоя, за да направите триъгълник. Ръбовете могат да бъдат облачни. Но ако памперсът не е планиран за многократна употреба, тогава краищата могат да бъдат оставени незапечатани. След това го измиваме, гладим го с гореща ютия от двете страни.

За едно новородено дете трябва да приготвите поне 20 марлени пелени (колкото повече - толкова по-малко измивате по-късно). Видео:

По-рано в родилните болници

не е имало съвместен престой на майка и дете, както е сега. Тогава децата бяха в детското отделение - отделно от майките си. Бебетата, вече увити в бебешки памперси, бяха доведени при майките си за хранене след три часа, с почивка за нощен сън. Преди хранене всяко новородено се развиваше и проверяваше дали е чисто. Тънка пелена служи като пелена за новороденото. Всички памперси бяха стерилни, т.е. бяха измити в машина, след това стерилизирани чрез автоклавиране. Дори новите пелени бързо стават меки от това лечение. Преди това не беше позволено да носите памперси или марлени пелени в болницата.

Сега не само е позволено да носите бебешки дрехи със себе си за раждане, това се превърна в необходимост. Това се обяснява по следния начин. Обикновено бебето в утробата е стерилно. При раждането той преминава през родовия канал и се засява от микрофлората на майката. Когато новороденото е положено на стомаха на майката след раждането, то се прилага върху гърдата за първи път, то получава микрофлората на тази майка, в която ще продължи да живее. От това не трябва да се страхувате, защото в началото детето има мощен имунитет, получен от плацентата. По един или друг начин бебето се адаптира към външната среда..

Но, тъй като дрехи за новородено

памперси, долни ризи, памперси, памперси - донесени от майката за раждане, а не стерилни, би било по-добре тя да има и микрофлората на майката, а не на бащата или бабата. За това бъдещата майка трябва да подготви всичко сама. Пелените, долните ризи, марлевите памперси трябва да се измият предварително, да се изгладят с гореща ютия от двете страни, да се увият с чиста пелена и да се поставят в торба за болницата. Разглезете, разбира се, не можете да перете, не можете да гладите.

Първите 1 - 3 дни след раждането детето се освобождава от първоначалните изпражнения - мекониум. Пелените се замърсяват сравнително рядко в наши дни. Тогава изпражненията на новороденото могат да бъдат до 10 пъти на ден - и това е норма.!

Препоръчва се измиване на марлеви пелени

домакински или бебешки сапун. Сапунът за пране мирише гадно, но въпреки този недостатък той е естествен.

За да избегнете петна, първо трябва да ги почистите от изпражненията, след това да се пените, да оставите за известно време. След това марлевите пелени, заедно с памперсите, могат да се зареждат в пералнята или да се перат на ръка. Изплакнете добре бебешката урина в чиста вода. Преди да увиете бебе в марлена пелена, не забравяйте да го гладите от двете страни с гореща ютия.

Увиваме новородено бебе, както следва

Първо разстиламе пелените: една или две; топло или тънко - всичко зависи от температурата в стаята. След това разпределяме марлевата пелена в триъгълник под дъното на бебето. Ние огъваме долния край на триъгълника между краката към пъпа. Увиваме останалите краища на марлевата пелена около кръста на новороденото - първо от едната страна, после от другата. След това обвиваме бебето с памперси.

Написах тази статия, защото майките питат много за марлевите пелени. Синът ми, който се роди преди 17 години, израсна с тях. Но за щастие цивилизацията не стои неподвижна. Те измислиха вещество, което перфектно абсорбира „течните биологични отпадъци“ и се използва за направата на памперси. Това е веществото най-вече вътре в японските пелени..

Когато се роди дъщеря ми, успях да опитам памперси, хаги, либерос. Но най-положителният ми отзив определено е за японски пелени. Прилагайки ги, кожата на дъщерята не се дразни. Дори да е носила японски памперси от дълго време. Освен това те са изработени от мека материя с добра велкро. Понякога слагаме японска пелена за втори път. Например, когато спим през деня, тогава той излита и ние се обличаме отново, когато излизаме на разходка. Оказва се икономически. Ефективността на японските пелени е ненадмината. Според мен те са много по-добри от обикновените пелени. Това не е реклама, а мой преглед. Кои пелени най-много харесвате? Използвате ли памперси за новородени или използвате марля?

Пране на марлеви пелени - икономично, не означава лошо

Някои родители и днес избират марлеви пелени, въпреки съществуването на предмети за еднократна употреба. В парцал не трябва да извеждате детето си на разходка, тъй като през студения сезон то ще замръзне, а през лятото ще има раздразнения при контакт с урина, но носенето им у дома може да ви спести много пари. Допълнителни предимства на пелените от плат са:

 • способността на марлята да пропуска въздух,
 • лесно утаяване и бързо изсъхване,
 • невъзможност за предизвикване на алергии и обрив на пелена.

Продуктите също имат недостатъци, които включват:

 • неудобство при закрепване,
 • поток,
 • подмяна след всяко мокро,
 • загуба на време за пране и гладене.

По-добре е да приготвите марлеви пелени, преди да заминете за болницата, просто с раждането на дете ще има малко време. Средно на ден ще са необходими 20 - 25 броя, в хладна стая повече.

Избор на материал

На пазара има готови памперси, но е по-добре да ги направите сами, защото това ще ги направи по-трайни. За това марлята трябва да бъде избрана по-плътна, така че материалът да издържа на пране. При производството трябва да внимавате за шев на зашити ръбове не е груб и не търка кожата. Размерът на тъканта обикновено се избира в зависимост от техниката на сгъване и възрастта:

 • техника "шал" 60 на 120 см (за новородени), 80 на 160 см (за 1 - 2 месеца), 90 на 180 см (за 3 месеца),
 • "Правоъгълник" 60 на 100 см,
 • "На унгарски" 60 на 60 или 90 на 90 см.

За да не се предизвика дразнене при контакт на кожата с урина, след всяка смяна на дрехите детето се измива, при поставяне на пелена чаталът се смазва с крем. За нощен сън е по-добре да използвате пелена за еднократна употреба, това ще позволи на бебето и родителите да спят добре.

Как се измиват марлевите пелени?

Поради липсата на опит, много жени не знаят как да измиват марлевите продукти правилно, за да ги запазят по-дълго. Ако детето току-що е уринирало, салфетката може просто да се изплакне с чиста вода и да се остави в пералнята заедно с пелените; ако имате движение на червата, първо трябва да измиете плата със сапун за пране..

За да перете по-рядко, можете да излеете вода с прах в кофа и да хвърляте оцветени памперси в нея през деня, а вечер да хвърлите натрупаното пране в пералнята. Трябва да измиете марлята на 90 градуса, преди това я измийте отново със сапун за пране и изплакнете. Сухите марлени пелени се гладят при висока температура от двете страни. След процедурите тъканта няма да има петна и ще запази спретнатия си вид дълго време.

,Начинаещите домакини са изправени пред факта, че всички съставки в борша са пресни, рецептата е спазена, но чистата вода е гаранция за здраве и отлично благополучие. Ето защо, за да бъдат винаги вътре, родителите, в първите етапи от живота на своите бебета, са постоянно изправени пред необходимостта да пастьоризират краве мляко., Не е трудно да приведете фурната в ред след готвене, но какво да правите със старата

Пране на марлеви пелени - икономично, не означава лошо

Някои родители и днес избират марлеви пелени, въпреки съществуването на предмети за еднократна употреба. В парцал не трябва да извеждате детето си на разходка, тъй като през студения сезон то ще замръзне, а през лятото ще има раздразнения при контакт с урина, но носенето им у дома може да ви спести много пари. Допълнителни предимства на пелените от плат са:

 • способността на марлята да пропуска въздух;
 • лесно утаяване и бързо изсъхване;
 • невъзможност за причиняване на алергии и обрив на пелена.

Продуктите също имат недостатъци, които включват:

 • неудобство при закрепване;
 • изтичане;
 • подмяна след всяко намокряне;
 • загуба на време за пране и гладене.

По-добре е да приготвите марлеви пелени, преди да заминете за болницата, просто с раждането на дете ще има малко време. Средно на ден ще са необходими 20 - 25 броя, в хладна стая повече.

Избор на материал

На пазара има готови памперси, но е по-добре да ги направите сами, защото това ще ги направи по-трайни. За това марлята трябва да бъде избрана по-плътна, така че материалът да издържа на пране. При производството трябва да внимавате за шев на зашити ръбове не е груб и не търка кожата. Размерът на тъканта обикновено се избира в зависимост от техниката на сгъване и възрастта:

 • Техника „кърпичка“ 60 на 120 см (за новородени), 80 на 160 см (за 1-2 месеца), 90 на 180 см (за 3 месеца);
 • "Правоъгълник" 60 на 100 см;
 • "На унгарски" 60 на 60 или 90 на 90 см.

За да не се предизвика дразнене при контакт на кожата с урина, след всяка смяна на дрехите детето се измива, при поставяне на пелена чаталът се смазва с крем. За нощен сън е по-добре да използвате пелена за еднократна употреба, това ще позволи на бебето и родителите да спят добре.

Как се измиват марлевите пелени?

Поради липсата на опит, много жени не знаят как да измиват марлевите продукти правилно, за да ги запазят по-дълго. Ако детето току-що е уринирало, салфетката може просто да се изплакне в чиста вода и да се остави в пералнята заедно с пелените; ако имате движение на червата, първо трябва да измиете плата със сапун за пране..

За да перете по-рядко, можете да излеете вода с прах в кофа и да хвърляте оцветени памперси в нея през деня, а вечер да хвърлите натрупаното пране в пералнята. Трябва да измиете марлята на 90 градуса, преди това я измийте отново със сапун за пране и изплакнете. Сухите марлени пелени се гладят при висока температура от двете страни. След процедурите тъканта няма да има петна и ще запази спретнатия си вид дълго време.

Как се измиват марлевите пелени?

Здрасти! Моето бебе все още е много мъничко, така че засега не искам да използвам памперси, защото смятам, че е по-полезно да увивате бебе с памперси до три месеца, така че стойката му да не се влошава или да не се драска, но трябва да се използват марлеви пелени под пелените. Кажете ми как да измивам правилно марлевите пелени, така че да са бели и да не са скъсани?

(30.06.12)3075

Не използвах марлени пелени. Относно заклещването на детето, почти го увих и до 3 месеца, но тъй като беше горещо, какъв заклещване има, детето постоянно плаче, горещо е, иска да освободи ръцете си, просто трябваше да сложа детето в пижама и това е, използвах го през периода на повиване само обикновени пелени. А относно позата skahu едно нещо, няма да го развалите, ако детето просто лежи по пижама и комбинезон.

Не използвах марлени пелени. Относно заклещването на детето, почти го увих и до 3 месеца, но тъй като беше горещо, какъв заклещване има, детето постоянно плаче, горещо е, иска да освободи ръцете си, просто трябваше да сложа детето в пижама и това е, използвах го през периода на повиване само обикновени пелени. А относно позата skahu едно нещо, няма да го развалите, ако детето просто лежи по пижама и комбинезон.

Използвахме го дълго време)) Докато не уловихме шума на памперсите)

Най-важното е да изтриете само тях и отделно от всичко останало, защото тогава всичко ще бъде в малък шуруш. Поради тази причина трябва да има много марлени шушулки, докато първата партида се измива и изсъхва, втората не трябва да свършва.

Измих на 60 градуса. А какво ще кажете за разкъсване - с течение на времето всички те се чупят, колкото и внимателно да се отнасяте към тях) Но знаете ли, докато настъпи това време, вече ще завършите да ги използвате.

О, това вероятно не е за мен в съвременния свят. НИКОГА НИКОГА не сме ги използвали.

За равномерно пране мисля, че трябва да ги перете само отделно, защото всички знаят как се изкачва такава тъкан. Нищо особено в измиването като цяло, основното е отделно.

За първи път чувам да излизат марлеви пелени. Използвахме ги, измивахме ги, разбира се, отделно от всичко останало, но не забелязах това зад тях. Струва ми се, че е по-вероятно нещо подобно да идва от мотор. Единственото, което мога да кажа е, че го измих само на ръка, иначе след машинката структурата им се влоши, сякаш се разпадаха. За да са бели, можете да опитате да го сварите, защото е по-добре да не използвате белина за дете. И го измийте навреме, в противен случай, ако стоите малко по-дълго, не можете да измиете петната.

Използвахме памперси, но за един ден според мен марлята е по-добра, за да може папата да диша по-лесно.

Марлеви пелени за новородено

Марлеви пелени за новородено или памперси - какво да изберем в болницата? Често бъдещата майка мисли по този въпрос. Прочетете за първите дрехи за новородени, тук ще говорим за марлени пелени.

Разбира се, сега има голям избор от готови пелени или други хигиенни продукти. Но някои майки обичат марлевите пелени за новородени..

Ще ви разкажа за тях

Преди това, когато памперсите не бяха сред природата, нямаше избор. Всички използваха марлени пелени. Те бяха от първа необходимост за бебето. Особено през първия месец от живота на детето. Марлевите пелени са направени на ръка. Трябва да кажа, че качеството на марлята през миналия век беше много по-добро. Марлата беше дебела.

След измиване на марлевите пелени нишките не се "слепват" една за друга, образувайки "порести клетки". Марлата беше такава, каквато беше например стара чаршаф, измит многократно. Тънка, мека, силно абсорбираща и дишаща.

Пелени от старо спално бельо

Между другото, ако искате да направите такива марлени памперси със собствените си ръце, свържете се с приятелите си с предложение да се отървете от старата спалня. Как да направя квадрат от стар лист - мисля, че няма нужда да обяснявам. Размерите зависят от новороденото. Някой ще се нуждае от 60 на 60 см. А някой се нуждае от порядък по-голям. Метър по метър пелена от марля е достатъчна за всяко новородено бебе. Ако има достатъчно от тях, тогава след столчето на бебето, те не могат да бъдат измити, а просто изхвърлени. Въпреки това, като памперси.

Как да си направим марлени пелени

Как да шиете марлена пелена на ръка? Достатъчно просто. Изрежете квадрат с желания размер от марля или стар лист. Трябва да го сгънете на два или четири слоя, за да направите триъгълник. Ръбовете могат да бъдат облачни. Но ако памперсът не е планиран за многократна употреба, тогава краищата могат да бъдат оставени незапечатани. След това го измиваме, гладим го с гореща ютия от двете страни.

За едно новородено дете трябва да приготвите поне 20 марлени пелени (колкото повече - толкова по-малко измивате по-късно). Видео:

По-рано в родилните болници

не е имало съвместен престой на майка и дете, както е сега. Тогава децата бяха в детското отделение - отделно от майките си. Бебетата, вече увити в бебешки памперси, бяха доведени при майките си за хранене след три часа, с почивка за нощен сън. Преди хранене всяко новородено се развиваше и проверяваше дали е чисто. Тънка пелена служи като пелена за новороденото. Всички памперси бяха стерилни, т.е. бяха измити в машина, след това стерилизирани чрез автоклавиране. Дори новите пелени бързо стават меки от това лечение. Преди това не беше позволено да носите памперси или марлени пелени в болницата.

Сега не само е позволено да носите бебешки дрехи със себе си за раждане, това се превърна в необходимост. Това се обяснява по следния начин. Обикновено бебето в утробата е стерилно. При раждането той преминава през родовия канал и се засява от микрофлората на майката. Когато новороденото е положено на стомаха на майката след раждането, то се прилага върху гърдата за първи път, то получава микрофлората на тази майка, в която ще продължи да живее. От това не трябва да се страхувате, защото в началото детето има мощен имунитет, получен от плацентата. По един или друг начин бебето се адаптира към външната среда..

Но, тъй като дрехи за новородено

памперси, долни ризи, памперси, памперси - донесени от майката за раждане, а не стерилни, би било по-добре тя да има и микрофлората на майката, а не на бащата или бабата. За това бъдещата майка трябва да подготви всичко сама. Пелените, долните ризи, марлевите памперси трябва да се измият предварително, да се изгладят с гореща ютия от двете страни, да се увият с чиста пелена и да се поставят в торба за болницата. Разглезете, разбира се, не можете да перете, не можете да гладите.

Първите 1 - 3 дни след раждането детето се освобождава от първоначалните изпражнения - мекониум. Пелените се замърсяват сравнително рядко в наши дни. Тогава изпражненията на новороденото могат да бъдат до 10 пъти на ден - и това е норма.!

Препоръчва се измиване на марлеви пелени

домакински или бебешки сапун. Сапунът за пране мирише гадно, но въпреки този недостатък той е естествен.

За да избегнете петна, първо трябва да ги почистите от изпражненията, след това да се пените, да оставите за известно време. След това марлевите пелени, заедно с памперсите, могат да се зареждат в пералнята или да се перат на ръка. Изплакнете добре бебешката урина в чиста вода. Преди да увиете бебе в марлена пелена, не забравяйте да го гладите от двете страни с гореща ютия.

Увиваме новородено бебе, както следва

Първо разстиламе пелените: една или две; топло или тънко - всичко зависи от температурата в стаята. След това разпределяме марлевата пелена в триъгълник под дъното на бебето. Ние огъваме долния край на триъгълника между краката към пъпа. Увиваме останалите краища на марлевата пелена около кръста на новороденото - първо от едната страна, после от другата. След това обвиваме бебето с памперси.

Написах тази статия, защото майките питат много за марлевите пелени. Синът ми, който се роди преди 17 години, израсна с тях. Но за щастие цивилизацията не стои неподвижна. Те измислиха вещество, което перфектно абсорбира „течните биологични отпадъци“ и се използва за направата на памперси. Това е веществото най-вече вътре в японските пелени..

Когато се роди дъщеря ми, успях да опитам памперси, хаги, либерос. Но най-положителният ми отзив определено е за японски пелени. Прилагайки ги, кожата на дъщерята не се дразни. Дори да е носила японски памперси от дълго време. Освен това те са изработени от мека материя с добра велкро. Понякога слагаме японска пелена за втори път. Например, когато спим през деня, тогава той излита и ние се обличаме отново, когато излизаме на разходка. Оказва се икономически. Ефективността на японските пелени е ненадмината. Според мен те са много по-добри от обикновените пелени. Това не е реклама, а мой преглед. Кои пелени най-много харесвате? Използвате ли памперси за новородени или използвате марля?

Как да шиете марлени пелени за новородени

Някои хора смятат, че памперсите и памперсите са вредни за малките деца. Например, те провокират изкривяване на краката и пречат на дресировката, причиняват цистит при момичета или безплодие при момчета. Но това не е така. Доказано е, че тези продукти са безопасни за бебета. В същото време те много улесняват живота на родителите..

Има два вида памперси, включително марлеви пелени за многократна употреба за новородени и пелени за еднократна употреба. В първия случай продуктите се използват многократно и се измиват след всяка употреба. Това не е много удобно, затова много съвременни родители често избират втория вариант..

Пелените за еднократна употреба са по-практични, тъй като използваната пелена не се пере, а просто се изхвърля. Такива продукти изискват повече разходи, но не отнемат време и усилия. Те обаче могат да донесат редица неприятности, включително тежък обрив на пелена при бебе, кожни алергии, ожулвания.

За да избегнете подобни проблеми, е важно да изберете правилния материал и размер и редовно да сменяте памперса. Как да изберете правилната пелена за вашето бебе, прочетете тук. В тази статия ще разгледаме предимствата на марлевите продукти за многократна употреба. Ще научим как да правим марлени пелени със собствените си ръце за новородени.

Характеристики на използването на марлена пелена

Марлевите пелени за многократна употреба се измиват след употреба в топла вода и сапун, след това се изсушават и гладят и се прилагат отново. Това е по-евтин и по-икономичен вариант. Освен това той става незаменим за бебета с алергии. Някои бебета развиват кожни обриви, зачервяване и сърбеж след съгласуване на памперсите в магазина.

Предимства на марлевата пелена:

 • Наличност и ефективност на разходите;
 • Многократна употреба;
 • Леко тегло;
 • Хипоалергичен материал;
 • Добра въздушна пропускливост;
 • Можете да го направите сами;
 • Позволява на кожата на бебето да диша, следователно не причинява обрив на пелена при бебето.

Сред минусите може да се отбележи, че домашните продукти от марля трябва редовно да се мият и гладят. Марлята не абсорбира влагата, поради което се намокря достатъчно бързо и изисква честа смяна. Трябва да смените такава пелена веднага след намокряне. Ако детето е мокро за дълго време, на кожата се появява дразнене, въпреки безопасността на материалите.

Но, въпреки недостатъците, много майки предпочитат марлеви продукти пред пелените за многократна употреба поради своята икономичност, достъпност и безопасност. В допълнение, такава пелена, ако е необходимо, може бързо да бъде направена от вас сами. Нека да разгледаме как да шиете марлена пелена със собствените си ръце..

Как да шиете марлена пелена

Класическите пелени от марля представляват квадрат или правоъгълник със страна 50-100 сантиметра, разположени от няколко слоя марля. За да се увеличи абсорбцията, памучната вата може да се вмъкне между слоевете. За производството на пелена се използва марля или естествен плътен и мек плат, който не е необходимо да се шие, но трябва да се сгъва по определен начин. Днес има три технологии за сгъване.

"Правоъгълник" се прави с помощта на марля или плат с параметри 60х100 сантиметра. Материалът се сгъва няколко пъти, за да се получи правоъгълник от около 20 на 60 сантиметра. Обърнете единия ръб, за момчето е положен отпред, а за момичето под гърба. Другият ръб се прекарва между краката на детето и се завързва.

„Клондайк“ или „триъгълник“ включва използването на плат или марля 90х180 сантиметра. Материалът се сгъва първо наполовина, след това по диагонал. Оказва се триъгълник-кърпичка, върху която се поставя бебето и долният край на плата се прекарва между краката. Страничните краища се полагат един върху друг и се прибират в оформения колан или се връзват.

„Унгарският“ метод включва използването на квадратно парче марля или плат, което се сгъва наполовина, първо през, а след това заедно. Развийте горния ъгъл, за да оформите ламела и обърнете плата с главата надолу. Сгънете свободния ръб няколко пъти. Бебето се поставя в уплътнената средна част, долният край на плата се вкарва между краката и страните се поставят една върху друга и се фиксират към колана.

Друг вариант е многослойна пелена. Такъв продукт не може да се използва няколко пъти, но ще бъде достатъчен за бебето в продължение на няколко часа, докато традиционните домашни модели от марля трябва да се сменят на всеки 30-60 минути. За производството вземете три парчета мушама и между слоевете сложете сгъната наполовина марля. За закрепване се използват връзки отстрани или пред корема. Когато бебето е описано, отгоре се отстранява слой марля и мушама, а останалото се оставя до следващата употреба.

Как да си направим пелена за многократна употреба

Има и специални гащи за бебешки пелени. Това са продукти за многократна употреба, изработени от хипоалергенни безопасни материали със специална марлева вложка. Подложката се измива след употреба или се заменя с нова. Гащички и подплати можете да си купите готови или можете също да го направите сами.

Гащичките са изработени от естествен памук или полиестер, а вътрешността е обшита с руно или бамбуков плат. Закрепете продуктите с велкро или копчета. За производството, обиколете обикновена пелена върху хартия или отпечатайте готов шаблон от Интернет. В първия случай добавете по един сантиметър към надбавката от всяка страна. Прехвърлете шаблона върху чиста, измита и изгладена кърпа и след изрязване зашийте ластика около кръста и гънките на краката. След това се пришива велкрото и вътре се поставя облицовката.

За да направите облицовката, вземете парче марля или памук и го сгънете няколко пъти, докато получите правоъгълник с дължина 10 сантиметра. Лентата се сгъва наполовина и се зашива на ръка. Можете да поставите малък слой памучна вата вътре. След производството, подплатата се вмъква или зашива в бикините за пелени.

Като алтернатива можете да направите пелена за многократна употреба от пелена за еднократна употреба. За целта вземете обикновен магазин или фабричен модел, който е бил предварително измит. Вътре пълнителят се отстранява и подложката се инсталира, което редовно се сменя. Използвайте велкро ластик, за да закрепите пелената.

Как да използвате правилно марлена пелена

 • Сменяйте кърпите за еднократна употреба, когато се намокрят. Не позволявайте на бебето да остане мокро дълго време;
 • Подплатите в бикините се сменят до десет пъти на ден, самите бикини се перат веднъж на ден;
 • Преди нова пелена избършете кожата на сухо и намажете със специален крем или гел за новородени и бебета. Когато избирате средства, погледнете състава, срока на годност и възрастта, за която са предназначени;
 • Пелените за еднократна употреба се измиват след всяка употреба. За измиване използвайте сапун за пране или хипоалергенна бебешка пудра;
 • Материалът се глади преди употреба, но не трябва да е горещ!
 • Когато тъканта или марлята пожълтеят, можете да използвате водороден прекис, за да я измиете. Напенете материала със сапун за пране и го поставете в разредения разтвор на водород за няколко часа. За разтвора използвайте две супени лъжици 3% водород в пет литра вода.

Много родители използват модели за еднократна употреба и многократна употреба. Така че домашните продукти са подходящи за събуждане и игра вкъщи, кратък сън. За разходки и нощен сън е по-добре да изберете търговска пелена, която добре абсорбира влагата. Основното нещо е да се спазва хигиената на бебето..

Марлена пелена - как се прави?

Напълно съм съгласен с
Бон-Бон
Имам и опит с племенници,
тя написа всичко правилно,
марля около метър на метър, почистете всички ръбове на машината, след това я навийте, така че да се получи като голямо уплътнение с правоъгълник-рафт (като нощните винаги винаги по-големи и по-широки)
и памперсът е готов,
Аз също искам да шия такива, стига да има време и стомахът да не пречи,
измийте с бебешки сапун, разреден предварително, можете да машината в машината, суха плоска (1-2 слоя)
изсъхне бързо

момичета, няма да повярвате, но когато отгледах най-голямата си дъщеря, еднократните пелени не съществуваха в тази страна
Но ми "взеха" няколко водоустойчиви бикини (мисля, че се казваха "Сандра".).
Те бяха двуслойни - външната мушама и вътрешната мрежа, еластични ленти по корема и около краката, отстрани на закопчалките за копчета и най-важното - като джоб между слоевете. В този джоб вмъкнах марлена пелена, сгъната на няколко слоя и използвах този дизайн за разходка и през нощта..
Може би сега има такива хора? Това е вместо да изкормите Pampers

Но доколкото разбирам, Синдирела се притесняваше от „парниковия ефект“ и, уви, той ще бъде в „Pampers“ - „Haggis“, че в изкормени памперси, че във водоустойчиви бикини.
И ако използвате само марлени пелени, тогава трябва да се грижите много за детето, в противен случай мокрото много бързо става и студено

и така ходим, лъжем и пълзим. и много ни харесва !! дупето е красиво, сухо, меко - никога не е имало дразнене или зачервяване. сваляме го и го слагаме на сухо!

но относно специалните бикини, които ги покриват - не ни хареса поради същия парников ефект, както при хартиените за еднократна употреба, и плюс това отрязаха краката.
следователно, в елхите от „красиво дупе“ използваме това.

точно като моя:

Наклонено мисля, че изглежда така.
[attachmentid = 161849] [attachmentid = 161850]
Използвах ги и с най-големия си син, той имаше силна алергия и памперсите изобщо не бяха разрешени. И сега рядко ги използвам, за да добавя мързел. Ние сме или холодопим, или памперси от стара завивка до бикини.
[attachmentid = 161851]
Между другото, ние не ги изтриваме, ако с какво. Току-що извикахме на всички наши приятели: махнете се от старата спалня!, Бяхме толкова смазани, че просто изхвърляме смачканите памперси. И не слагаме нищо в плъзгачите, пак се губи.

Е, през нощта пелена е свещена! Страст, като нежелание да се събудиш в локва.

Марлеви пелени как да се перат

Момичета, кажете ми дали трябва да перете закупени марлени пелени. Съставът показва, че марлята е медицинска, но стерилната не. 009:

Бих се измила. Измих всичко, което купих. Сега съм по-спокоен за това, перам само бельо. Но вече сме на 1,5 години. До една година измих ВСИЧКО (с изключение на уличните дрехи)

М-да-ах-ах-ах. нашите майки и още по-добри баби дават тази тема за четене - те биха се смели. особено за велкро.

В тях - т.е. нашите, но в детството :) - време и щифтове не бяха намерени. но всички знаеха как да се повиват :)

ааа.. затова са необходими тези щифтове: 073:

Не съм ги виждал тези щифтове, но някак е страшно да закопча детето с щифт: 001:
има и специални детски бикини за такива памперси. или така или иначе не им е удобно?

Виждам как децата след 2,5 години продажби около къщата с памперси се разхождат - аз вече се връщам назад На някой му е по-удобно, но не и на мен

(съжалявам за изключване) Нежелателно е да се разхождате из къщата с памперси на тази възраст, но ще ви разкрия една тайна, че на тази възраст детето лесно може да откаже да отиде на гърнето (да пише или кака, така иска). И така, какво ще правиш? Особено на улицата?
По тази тема. Купих си марлени пелени, но те се оказаха твърде малки, не останаха на дъното. И така има специална техника за завиване на бебета в тези неща :). Преди употреба марлевите пелени трябва да се измият и изгладят - необходими изисквания за хигиена на новороденото. Вярно, беше ми страшно неприятно с тях, затова започнах да ги използвам като салфетки за избърсване на дупето ми след измиване. Нещото е много удобно.