Хранене за кърмачета Nestogen е алтернативна храна за бебета, които поради определени обстоятелства не могат да се хранят с кърма. Производител - Швейцария заедно със световноизвестната компания Nestle и в сътрудничество с руското представителство. Всяка опаковка има собствена маркировка от 1 до 4, така че не е достатъчно да закупите продукт, също така е важно да разберете по какво се различава от другите, какво означава номерът на опаковката, как и кога да го използвате, как да храните бебето.

Видове основни смеси Нестоген

Продуктите с нестоген са способни да заменят (макар и не на 100%) кърмата от раждането. Производителите са се погрижили за всяка възраст поотделно:

 • за новородени бебета от 0 до 6 месеца можете да закупите смес от "Nestogen 1" и смес от "Nestogen 1 Midi";
 • за бебета от 6 месеца до една година - млечна смес “Nestogen 2” и “Nestogen 2 Midi”;
 • за деца от 12 до 18 месеца е подходящо бебешко мляко „Нестоген 3”, което със сигурност ще оценят;
 • за деца от 18 месеца вече закупени мляко "Nestogen 4".

Опаковката е много удобна и икономична, 350 или 700 грама. Също така е важно да разберете разликата между адаптираното мляко и млякото. Вторият вариант не може да се използва като заместител на майчиното мляко, което обаче се вижда от възрастовите ограничения.

Основната съставка е мляко от ферми в Швейцария, което е внимателно тествано и одобрено от Nestlé. Сътрудничеството със световно известна компания говори само за себе си.

Състав на базовите смеси

Продуктът бързо стана популярен сред младите майки. Това не е изненадващо, защото съставът на сместа от Nestogen е безопасен, здравословен, лесно се абсорбира от малкия стомах на трохите. Опаковката е запечатана в картон, вътре можете да намерите мерителна лъжица със затягаща функция, така че опаковката да е удобна за отваряне и затваряне няколко пъти. Помислете за състава и BZHU (протеини, мазнини, въглехидрати) по-подробно.

Протеинов състав

Майчиното мляко съдържа достатъчно протеини за правилното храносмилане. Бебешката храна Nestogen 1, 2, 3, 4 също е богата на този важен компонент. Така че, млякото на прах с маркировка 1 и 2 съдържа 60% суроватъчни протеини, маркировка 3 и 4 означава наличие на 23% суроватка в състава. Разбира се, процентът се изчислява от общото количество протеин..

Някои млади майки се опитват да заменят кърмата с краве мляко. По състав обаче той е много различен и най-важното е, че не разполага с всички необходими на детето витамини и аминокиселини..

Сместа се прави с краве мляко, но производителите се опитват да допълнят всички липсващи елементи. Например те не пропуснаха да включат важния таурин на сулфоновата киселина и сега се работи за по-нататъшно подобряване на състава.

Внимание: сместа не може да се счита за хипоалергенна, в нея няма хидролизиран протеин. Ако детето е алергично към краве мляко, тогава неговите заместители, включително тези в други продукти, трябва да се избират само по препоръка на лекар.

Въглехидратен състав

Съдържа млечна захар (лактоза) и малтодекстрин, поради което продуктът има желаната дебелина и ситост. Оптималната консистенция на сместа и балансираният въглехидратен състав позволяват на детето бързо да се напълни.

Пакетите с етикети 3 и 4 не съдържат захароза, което със сигурност е плюс, като се има предвид факта, че не всички производители обръщат дължимото внимание на този компонент..

Състав на мазнините

Растителните масла снабдяват тялото с мастни киселини. Много е важно обаче да няма палмово масло сред тях. Компанията Nestogen може спокойно да се похвали с липсата на този компонент в смесите си, тъй като е опасен за малкия организъм и неговото храносмилане. В смесите обаче липсват и полезните за тялото докозахексаенова (DHA) и омега-6 ненаситени мастни киселини (ARA), което, разбира се, е съществен недостатък..

Други компоненти

Организмът (включително храносмилателната система) на дете е много различен от този на възрастен. Ето защо смесите трябва да съдържат само естествени съставки, за да поддържат правилния киселинно-алкален баланс в червата. Така например, естествените пребиотици Prebio (бифидобактерии и лактобацили) имат благоприятен ефект върху микрофлората и работата на червата като цяло, предпазват го от бактерии и всякакви вирусни инфекции.

Мастните киселини, хранителните фибри, галактоолигозахаридите, фруктозата и глюкозата, калция и фосфора в сместа помагат на стомаха да функционира правилно, образуват меки изпражнения, поддържайки необходимия обем течност в дебелото черво. Запекът при бебето е не само неприятен, но и опасен проблем. Съдържа всички необходими естествени съставки, защото производителите разбират колко е важно да се направи продукт за деца с високо качество, в съответствие с всички норми и изисквания.

В допълнение към лактобацили L. reuteri, основни витамини и минерали, продуктът съдържа следните полезни компоненти:

 • едноосновна карбоксилна киселина;
 • омега-6-ненаситени мазнини;
 • фолиева киселина;
 • натрий, калий, калций, желязо, йод, магнезий и други полезни елементи от периодичната таблица;
 • витамин A, D, E, K, C, B1, B2, B3, B5, B12, PP (вижте също: как да дозирате витамин D за деца на възраст от 1 година?);
 • биотика, пребиотици и др..

Съдържание на калории

Храненето трябва да бъде правилно балансирано не само за възрастни, но и за деца. Важно е да се следи не само съставът на консумираните храни, но и тяхното калорично съдържание. Така например, 100 грама суха адаптирана смес с пребиотици с етикет 1 съдържа 499 kcal, а опаковка с етикет 2 вече съдържа 472 kcal на 100 грама продукт..

Незаместена ниска лактоза

Трябва да се има предвид, че много бебета се раждат с вторична лактазна недостатъчност и конвенционалните смеси са противопоказани за тях. Компанията се погрижи и за тези бебета, като пусна продукт с ниско съдържание на лактоза. Разбира се, невъзможно е напълно да се изключи лактозата от диетата, в противен случай може да се развие дисбиоза, започват проблеми с нервната система.

Основният компонент в такива смеси от Nestogen за деца под 1 година е глюкозен сироп, поради което продуктът има сладникав вкус. Добавянето на нуклеотиди, които не могат да бъдат намерени във всички смеси от други производители, помага за възстановяването и успокояването на червата на бебето..

Как правилно да се разрежда сместа?

Всяка опаковка Nestogen 1, 2, 3, 4 съдържа снимка инструкция за употреба, която казва как да се разрежда прахът. Трябва да се разбере, че трябва да нахраните детето веднага след разплода и в случай, че порцията не е изядена, в никакъв случай не трябва да оставяте готовите остатъци до следващото хранене. Хлапето трябва да яде изключително прясна смес и не се развежда преди няколко часа.

Стъпка по стъпка стъпки за готвене:

 1. На първо място е необходимо старателно да измиете не само чашата, но и ръцете си, защото приготвянето на храната трябва да се извършва при стерилни условия..
 2. Варете чаши за пиене около 5 минути.
 3. Пригответе преварена вода, винаги топла, не гореща.
 4. Погледнете масата и напълнете чашата с приготвена топла течност.
 5. Добавете праха, като измерите необходимото количество със специална мерителна лъжичка, в зависимост от възрастта на детето (цялата информация е посочена в таблицата). Не забравяйте, че лъжицата трябва да е чиста и суха, така че след като я извадите от опаковката, изплакнете обилно с течаща вода..

Готово, остава да се разклати купата, докато се образува хомогенна маса, така че да няма зърна на прах или бучки. Сега е позволено да започнете да се храните директно.

Съвместима ли е сместа с други продукти?

Не се препоръчва смесването на различни видове смеси. Изключение правят проблеми с изпражненията при бебе. След това лекарят ще направи конкретна схема на хранене и дозировка на няколко добри смеси. Веднага след като изпражненията се нормализират, можете да се върнете към предишната диета. Необходимо е обаче да се извършват такива експерименти, както в една посока, така и в обратна посока, постепенно, защото рязката промяна в храната може допълнително да влоши ситуацията и да наруши работата на стомашно-чревния тракт..

Възможно е само комбинирането на бебешка храна с мляко Nestogen с маркировка 1 или 2, без съгласието на Вашия лекар, само с кърма. Педиатрите обикновено препоръчват да се прави това, когато бебето не наддава. Сместа в този случай ще бъде отлична добавка..

Има ли странични ефекти?

При неправилна дозировка или неразрешено неправилно смесване на смеси, реакцията при дете може да бъде много различна. Ако една млада майка прави всичко, както е предписано, тогава не би трябвало да има проблеми. В противен случай бебето може да изпита следните неприятни симптоми:

 • препятствие;
 • дискомфорт в корема;
 • диария;
 • честа регургитация;
 • зачервяване на кожата;
 • алергия.

Основното нещо е да не сменяте сместа твърде често - придържайте се към един продукт и тогава бебето ще се храни с апетит и няма да знае никакви проблеми. Сред противопоказанията може да се отбележи само дефицит на лактоза и алергия към отделни компоненти.

Кое е по-добре да изберете - "Nestogen" или "NAN"?

Младите родители често спорят коя компания е по-добра. Основната разлика между Nestogen 1 и NAS сместа е цената. Разликата е около 300 рубли, но ако финансите позволяват, тогава е по-добре да се даде предпочитание на по-скъпата опция - NAS. Високата цена се оправдава от най-богатия състав: нуклеотиди, DHA, ARA, добавки от незаменими аминокиселини и др. Ако семейният бюджет не позволява закупуването на NAS, тогава не е страшно.

Nestogen също има много предимства:

 • компактност и ефективност;
 • ниска концентрация на осмотично активни частици в разтвор;
 • липса на палмово масло;
 • има два вида пребиотици (GOS и FOS);
 • оптимално съотношение на калций и фосфор;
 • повече суроватъчни протеини от казеина.

Разбира се, човек не може да не отбележи недостатъците. Въпреки това, няма толкова много от тях, които да откажат от известен производител:

 • липса на докозахексаенова и арахидонова киселини;
 • в смесите "Nestogen" също няма нуклеотиди;
 • има само една незаменима аминокиселинна добавка - таурин.

Също така може да се отбележи, че в линията има само една специализирана смес - „Nestogen Low Lactose“. Въпреки това, някои производители също нямат това, така че този факт може да се отдаде както на минуси, така и на плюсове. Коя храна е по-добра, зависи от вас!

Неща за запомняне?

Млечните продукти на световноизвестната компания Nistozhen са отлична алтернатива, добавка или дори заместител на кърмата. Важно е да запомните всички съвети и трикове, тогава няма да възникнат проблеми:

 • при преминаване към изкуствено хранене се консултирайте с Вашия лекар;
 • преди да купите, проучете опаковката, трябва да изберете смес за възрастта на детето;
 • необходимо е сместа да се разрежда само при стерилни условия и стриктно използване на преварена вода, в противен случай бебето може да получи диария;
 • не забравяйте да проверите срока на годност, опитайте се да вземете стоките с дълга дата, а не от край до край;
 • важно е сместа да се разрежда стриктно в съответствие с инструкциите, не е необходимо да експериментирате;
 • не съхранявайте сухата смес в хладилник, при топлина или висока влажност.

Важно е да знаете не само колко разреденият продукт може да се съхранява, но и колко дълго се съхранява опаковката след отваряне. И така, срокът на годност на бебешката храна е 3 седмици, дори ако на опаковката е написан по-дълъг период, не рискувайте здравето на бебето.

В противен случай смесите Nestogen са отлични за хранене и на цена са по-изгодни от другите млечни продукти. Следвайте съветите на лекарите и производителите и тогава бебето винаги ще бъде весело, весело и пълно.

Преглед на бебешките млечни формули "Nestogen"

Бебешката формула Nestogen се произвежда от концерна Nestle. Характеристика на маркетинговата политика на компанията е стриктното спазване на Международния кодекс за маркетинг на заместителите на кърмата на Световната здравна организация (Кодекс на СЗО), според който директната реклама на заместители на кърма за бебета под една година, включително формули „Nestogen” за новородени, е забранена с цел подпомагане на кърменето. Служителите на компанията имат право да се консултират само с медицински специалисти. В тази връзка информацията за смесите "Nestogen" за деца под една година не е достъпна на официалния уебсайт на компанията, но анализът на информацията от опаковката за хранителната стойност на тези продукти улеснява оценката на всички техни предимства и недостатъци.

 1. Млечни смеси "Nestogen" за здрави деца
 2. "Незаместена ниска лактоза"
 3. Общи правила за готвене
 4. Какво е по-добре бебешка храна "Nestogen" или "NAN"

Млечни смеси "Nestogen" за здрави деца

Всички продукти "Nestogen" за здрави бебета до една година са заместители на кърмата, които в зависимост от възрастта се разделят на:

 • адаптирано мляко за кърмачета "Nestogen" 1 и "Nestogen" 1 Midi от раждането до шест месеца;
 • кърма за кърмачета "Nestogen" 2 и "Nestogen" 2 Midi от шест до дванадесет месеца.

Разликата между “Nestogen” 1.2 и “Nestogen” 1.2 Midi е само в икономичен формат на опаковка, където сместа съдържа не 350 g, а цели 700 г. Съставът на сместа не се различава. Що се отнася до "Nestogen" 3,4, те се различават значително от майчиното мляко, поради което не са заместител и се наричат ​​бебешко мляко, разделено на:

 • Бебешко мляко "Nestogen" 3 от дванадесет месеца;
 • Бебешко мляко "Nestogen" 4 от осемнадесет месеца.

Успешно развитие на компанията е опаковането на смеси, което след отваряне надеждно предпазва съдържанието от външни влияния благодарение на кутия с капак и удобна клип-лъжица за торбата.

Млечните компоненти на смесите се произвеждат от мляко от ферми в Швейцария, одобрено от специалисти на Nestlé, което служи като гаранция за тяхното качество. Смесите "Nestogen", подобно на кърмата, имат ниска осмолалност, поради което не упражняват повишено натоварване върху отделителната система на детето.

Протеин

Протеиновият компонент на смесите "Nestogen" 1.2 е 60% суроватъчни протеини, както в зрялото кърма на жената. В "Nestogen" 3,4 суроватъчен протеин е само 23% от общото съдържание на протеин. По отношение на аминокиселинния състав кравето мляко се различава от протеините в човешкото мляко, поради което производителите на заместители на кърмата често добавят липсващите незаменими аминокиселини към сместа. За съжаление в сместа "Nestogen" се въвежда само една незаменима аминокиселина - таурин.

Важно! Смесите "Nestogen" не съдържат хидролизиран протеин и не са хипоалергенни, поради което могат да причинят алергия към протеини от краве мляко..

Въглехидрати

В допълнение към млечната захар - лактоза, Nestogen съдържа малтодекстрин, който уплътнява сместа и осигурява дълго усещане за ситост. Смесите "Nestogen" 3,4 не съдържат захароза, което се сравнява благоприятно с някои подобни продукти от други производители.

Мазнини

Мастният компонент е смес от растителни масла, които осигуряват на тялото мастни киселини. Палмовото масло не е сред тях. Сместа не съдържа докозахексаенова (DHA) и арахидонова (ARA) киселини, които се получават от рибено масло в други смеси, което е очевиден недостатък, тъй като тези киселини спомагат за укрепването на имунната система и са необходими за правилното развитие на зрението и мозъка.

Важно! Смесите "Nestogen" не съдържат палмово масло.

Други компоненти

Смесите съдържат естествени пребиотици Prebio (галактоолигозахариди (GOS) и фруктоолигозахариди (FOS)), които стимулират растежа на полезната чревна микрофлора - бифидобактерии и лактобацили. В резултат на тяхната активност се постига ниско рН в червата, неблагоприятно за развитието на патогенна микрофлора и се синтезират късоверижни мастни киселини, както при кърмените деца. Кратковерижните мастни киселини осигуряват нормалното състояние на чревния епител, неговото енергийно осигуряване, допринасят за неговата антибактериална и антивирусна защита. Намаляването на рН стимулира чревната подвижност, а достатъчно количество мастни киселини и диетични фибри задържат достатъчно течност в дебелото черво, което насърчава меките изпражнения. По този начин, въвеждането на GOS и FOS в сместа помага за предотвратяване на запек. Съотношението на калций към фосфор в смесите също насърчава меките изпражнения и намалява риска от запек. "Nestogen" съдържа добавка на пробиотици - lactobacillus L. reuteri, които подпомагат съзряването на стомашно-чревния тракт, нормализират микрофлората и намаляват чувството на дискомфорт. Сместа съдържа добавка на витамини и минерали, необходими за растежа и развитието на бебето.

Снимка "Nestogen" 1 и инструкции за употреба

Прочетете също:

"Незаместена ниска лактоза"

За деца от раждането до една година с вторичен лактазен дефицит (намаляване на активността на ензима лактаза, който разгражда лактозата) в линията смеси "Nestogen" се произвежда "Nestogen Low-lactose". Тази смес принадлежи към специализирана диета и може да бъде предписана само от педиатър. Смесите с ниско съдържание на лактоза обикновено се показват на деца на изкуствено хранене, тъй като пълното изключване на лактозата от диетата на новороденото заплашва развитието на дисбиоза, нарушение на формирането на нервната система. Невъзможно е да се каже предварително дали тази смес е подходяща за вашето дете, тъй като всичко зависи от степента на намаляване на лактазата в организма. Може би тази концентрация на лактоза ще бъде твърде висока и след няколко дни употреба ще трябва да отдадете предпочитание на смес с още по-бяло съдържание на лактоза. Тъй като съдържанието на лактоза в сместа е намалено, глюкозният сироп му придава сладък вкус. Отличителна черта на други смеси "Nestogen" е добавянето на нуклеотиди, които са необходими за възстановяване на чревните стени след диария..

Общи правила за готвене

1. Подгответе чиста бутилка. Стерилизацията ще помогне да се отървете от повечето бактерии, а специалните бебешки продукти за измиване на бутилки ще помогнат за почистване на вътрешната повърхност на предварително приготвената смес..
2. Внимателно прочетете инструкциите за употреба на опаковката. Съгласно общите правила, бебешката храна винаги се дозира с плоска мерителна лъжица в количеството, посочено в инструкциите..
3. Водата за приготвяне на сместа трябва да се вари при температура 37 градуса по Целзий - така компонентите на сместа ще се разтворят добре и няма да загубят полезните си свойства. Много майки слагат малко от сместа на китките си, за да проверят температурата. Сместа обаче не трябва да изглежда топла..
4. Първо се измерва необходимото количество вода и след това се добавя сместа. Спазването на това правило ще помогне да се избегне образуването на плътна бучка на дъното на бутилката, което ще отнеме време, за да се разтвори..
5. Съдържанието на бутилката се затваря и разклаща добре, докато бучките се разтворят напълно..
6. Готовата смес може да се съхранява при стайна температура за не повече от 2 часа. Това правило не се отнася за остатъците от формулата от хранене - не може да се използва повторно.

Как да превключите на различна смес

Какво е по-добре бебешка храна "Nestogen" или "NAN"

Смесите "Nestogen" са по-евтини от смесите "NAN" - около 300 рубли за 350 g, но те нямат толкова разнообразен състав, поради което, ако има финансова възможност, е по-добре да се даде предпочитание на сместа "NAN" или друга смес, съдържаща нуклеотиди, DHA, ARA, основни аминокиселинни добавки.

Предимства на смеси "Nestogen"

 1. Удобна опаковка.
 2. Ниска осмолалност.
 3. Без палмово масло.
 4. Пробиотична добавка.
 5. Съдържа пребиотици от два вида (GOS и FOS).
 6. Оптимално съотношение калций към фосфор.
 7. Преобладаването на суроватъчните протеини над казеина в смесите "Nestogen" 1.2.

Недостатъци на смеси "Nestogen"

 1. В линията смеси има само една специализирана смес "Nestogen Low Lactose".
 2. Без докозахексаенова (DHA) и арахидонова (ARA) киселини.
 3. В смесите "Nestogen" 1,2,3,4 няма нуклеотиди.
 4. Съдържа добавка само от една незаменима аминокиселина таурин.
 5. В линията смеси "Nestogen" няма ферментирало мляко, за разлика от смеси "NAN".

Прочетете също статии за други храни за кърмачета:

Смес за деца Nestogen 1, 2, 3: ниско лактозно, ферментирало мляко, хипоалергенно. Състав, хранителна таблица за новородени от 0 до 6 месеца

Бебешката формула Nestogen е продукт, произведен от концерна Nestle. Въпреки факта, че директната реклама на продукти е забранена, служителите на компанията съветват служители на лечебни заведения и цялата необходима информация може да бъде получена от опаковката.

Описание на сместа Nestogen

Бебешка храна "Nestogen" гарантира нормално храносмилане и правилно развитие на тялото на бебето. Продуктът е доста безопасен и лесно смилаем. Пребиотиците (естествени хранителни вещества) стабилизират храносмилателния процес, облекчават запека и имат благоприятен ефект върху чревната микрофлора.

Тази формула замества кърмата и е подходяща за здрави бебета от раждането до 2 години. Произвежда се в картонени опаковки, а самото сухо вещество е херметично затворено. Към него е прикрепена мерителна лъжица, която служи и като скоба.

Продуктът има някои предимства:

 • леко отклонение от изброените компоненти;
 • бързо разтваряне във вода;
 • насърчава доброто усвояване на хранителните вещества;
 • присъстващите в състава мастни киселини повишават имунитета и допринасят за развитието на мозъка и зрението;
 • достатъчно високо адаптирани;
 • не провокира неизправности в храносмилателния тракт;
 • благодарение на лактобацилите и влакната Prebio осигурява редовно изпражнения.

И недостатъци:

 • прекалено сладък вкус;
 • голям капацитет на малтодекстрин;
 • липса на пробиотици и DHA,
 • мека чанта без капак.

Видове основни смеси Unstogen и цена

Нестогенните смеси са разделени на няколко вида, препоръчвани за различни възрастови групи деца. Разликата между всеки вид се крие в индивидуалното съотношение на основните съставки: протеини, пребиотици, витамини и микроелементи..

 1. "Нестимулиран No 1" - предназначен за деца на възраст от 0 до 6 месеца. Съдържа високи нива на йод, цинк, фосфор, таурин и желязо. Млякото на прах помага на новороденото плавно да се адаптира към изкуствената диета, образува нормални изпражнения, стабилизира храносмилателната система и има благоприятен ефект върху формирането на имунитета. Благоприятно влияе върху развитието на нервната система на детето. Продуктът е направен без консерванти, аромати и оцветители.
 2. Нестоген №2 е показан за по-големи бебета от 6 до 12 месеца. Съдържа натрошени зърнени култури (ориз), но също така се произвежда без примеси. Оризовата храна е добре да се яде вечер и с нощни фуражи, тя дава усещане за успокояване и утолява глада за дълъг период.
 3. Смес № 3. се използва за възраст от 12 месеца. до 1,5 г. Тази рецепта е доста питателна, има висок капацитет на пребиотици, фибри, растителни мастни киселини и хранителни вещества. Съставът стабилизира апетита, движението на червата и активността на детето. Известно време след използването му детето се успокоява, престава да бъде капризно и сънят става нормален.
 4. "Unstogen" No4 е предназначен за деца на възраст от 1,5 до 2 години. Педиатрите препоръчват хранене с адаптирано мляко по време на хигиенни тренировки, когато детето се учи на гърне.

Всеки вид суха смес е опакован в опаковки от 350 и 700 g, чиято цена зависи само от размера на контейнера.

Средната цена на малки опаковки "Nestogen" 1,2,3,4 варира от 250 до 350 рубли, а ценовият диапазон на опаковките "Midi" е 420-800 рубли.

Състав на базовите смеси

Бебешка суха храна Nestogen има следния състав:

 1. Всички видове смеси са обогатени с протеин. Така че продукти № 1 и 2 съдържат 60% от суроватъчната органична материя, а подвидовете № 3,4 имат 23% от общото количество протеин. Продуктът е направен с краве мляко, но производителят се стреми да включва липсващите компоненти. Сухият прах не е класифициран като хипоалергенен продукт, той не съдържа частично усвоен протеин.
 2. Присъстват малтодекстрин и млечна захар, с помощта на които сместа става сърдечна и плътна. В етикетирани продукти № 3.4 няма захароза.
 3. Растителните масла доставят на тялото мастни киселини. Този продукт не съдържа палмово масло, което е опасно за растящия организъм. Но в смесите липсват и полезните DHA и омега-6 полиненаситени киселини, което се счита за голям недостатък..
 4. Пребиотиците и биотиците от естествен произход имат благоприятен ефект върху микроорганизма в червата и го предпазват от различни вирусни бактерии и инфекции.
 5. Фибрите, плодовата захар, декстрозата, калция, мастните киселини и фосфора нормализират дейността на стомашно-чревния тракт и правят изпражненията меки.
 6. Карбонова, линолова, линоленова и фолиева киселини.
 7. Много полезни химични съединения от периодичната таблица на Менделеев.
 8. Витамини от група В, както и D, E, A, K, C, PP;
 9. Соев лецитин.
 10. Плодове и галактоолигозахариди;
 11. Суха млечна суроватка.

Съдържание на калории

Препоръчително е да се проследява не само съставът на консумираните храни, но и тяхното калорично съдържание..

Таблицата по-долу показва хранителната стойност и съдържанието на калории на 100 g суха адаптирана смес:

Нестабилно, не.Протеини, gМазнини, gВъглехидратиКилокалории, kcal (kJ)
110.526,055,7499,0 (2 092)
211.821.558,0472,0 (1975)
314.521.656,0476 (1994)
415,022,058,0482 (2017)

Възможна реакция

Неподкрепена (сместа може да има различни реакции върху детето) може да предизвика реакция на тялото, която може да се прояви под формата на:

 • дисфункции на червата;
 • регургитация;
 • появата на зачервяване на бузите.

Тези симптоми са редки, с изключение на обилна регургитация..

Възможни са и прояви на алергични реакции, изразени с кожни лезии:

 • появата на зачервяване, което постепенно се увеличава;
 • обрив;
 • пилинг;
 • дразнене;
 • кожата става суха.

Тези признаци могат да се появят след консумация на някои компоненти на продукта от първо поколение "Nestogen", докато не се препоръчва използването на мазила и кремове без медицински съвет.

Има възможност за симптоми на стомашно-чревна алергия, които включват:

 • повторна регургитация;
 • постоянно оригване;
 • усещане за стегнатост в корема;
 • запек и диария;
 • хълцане.

Също така, алергичните прояви след прием на този продукт могат да се проявят под формата на аномалии в работата на дихателната система. Най-често срещаните от тях са кашлица и хрема с прозрачно отделяне..

За да се намалят негативните странични ефекти, трябва да се спазват следните правила:

 • преминаване към изкуствено хранене, трябва да се консултирате с лекар;
 • когато купувате продукт, трябва да прочетете инструкциите на опаковката и да изберете продукти, подходящи за определена възраст на бебето;
 • препоръчително е сместа да се приготвя в съответствие със стерилността и с добавяне на преварена вода;
 • съставът се разрежда стриктно в съответствие с инструкциите;
 • не пазете сухи суровини на студено, горещо и влажно място.

Възрастова категория

Съставът "Unstogen № 1" съдържа:

 • различни полезни киселини;
 • растителни мазнини;
 • пребиотици;
 • лактоза;
 • суроватъчни протеини;
 • малтоза;
 • полезни вещества от всякакъв вид.

Маса за захранване

ВъзрастБрой дневни храненияОбем вода на хранене, mlБрой мерителни лъжици за 1 храненеТегло, кгВисочина, см
0-14 дни.6-79033.1-3.451
3-8 седмици.6-712043.6-4.155
2 месеца.6150пет4.4-4.958-59
3 месеца.пет18065.1-5.661-62
4 месеца.пет18065.9-6.463-65
5 месеца.4-521076.5-6.965-68
6 и повече3-421077,0-7,467-70

Ниско съдържание на лактоза

За бебета на възраст под 1 година, които имат намалено действие на ензима, който разгражда лактозата, те произвеждат "Ниско-лактозен нестоген". Този продукт се счита за специализирана храна и се предписва само от лекар..

Такива формулировки са показани на бебета на изкуствено хранене, тъй като пълното отсъствие на лактоза в диетата на новороденото може да провокира дисбиоза и нарушения в развитието на нервната система. Една от основните съставки - глюкозният сироп придава на продукта сладък вкус.

Формулата с ниско съдържание на лактоза не е подходяща за деца с непоносимост към лактоза

Плюсове на сместа:

 • намален капацитет на млечна захар;
 • наличието на нуклеотиди (сложни биологични вещества) за обновяване на лигавицата на храносмилателните органи след диария;
 • лесно смилаем.

Съставът на ниско лактозния "Nestogen":

 • растителни масла и палмов олеин;
 • соев лецитин;
 • глюкозен сироп;
 • сух млечен протеин;
 • нуклеотиди;
 • карнитин;
 • малтодекстрин;
 • минерали и витамини.

Този продукт спомага за премахването на вредните компоненти от тялото, поради което е показан като профилактика за деца с диария или такива, които са имали заболявания на червата. Произвежда се в запечатана запечатана опаковка, която се поставя в картонена кутия. Включва измервателна скоба за лъжица.

Ферментирало мляко

Нестогенът (ферментирала млечна смес) принадлежи към терапевтичната група сухи млечни прахове, които са базирани на млечнокисели бактерии. Те се използват при различни чревни разстройства, алергични прояви и многократна регургитация..

Отличителна черта на такива продукти е фактът, че те се използват само по предписание на лекар, ако детето има индикации за това. Не е подходящ за продължителна и продължителна употреба.

Не е препоръчително да сменяте обичайната смес с ферментирало мляко, само защото помага да се отървете от проблемите с изпражненията. Когато купувате този продукт, трябва да обърнете внимание на факта, че след името на производителя е написано "Ферментирало мляко".

Основните показания за употребата на ферментирали млечни продукти са:

 • неблагоприятна среда по отношение на инфекции;
 • слаби функционални отклонения на храносмилането;
 • като алтернатива на бебета, които не са адаптирани към млечни формулировки от 6 месеца;
 • като терапевтична диета при остра чревна инфекция;
 • като превантивно и терапевтично средство при детска дисбиоза.

Подобряващият здравето ефект на ферментиралите млечни продукти се основава на действието на пробиотиците, които в комбинация с флората на храносмилателния тракт допринасят за развитието на здравословна среда и спират растежа на вредните бактерии.

"Nestogen" съдържа цялата гама от хранителни вещества, необходими за лечение на детска анемия, укрепващи имунната система. Съдържа слабо присъствие на лактоза, а млечнокиселите микроорганизми спомагат за бързото му разграждане. Следователно този продукт е подходящ за новородени, които са склонни към алергии..

Хипоалергичен

Добро решение за заместване на майчиното мляко, когато по някаква причина жената не може да храни бебето си сама, е продуктът "хипоалергичен Нестоген".

Прахът съдържа пребиотици и пробиотици, които осигуряват антиалергична защита в тялото на деца на възраст от 6 до 12 месеца. Отличителна черта на този състав е липсата на естествени млечни протеини. Не вреди на дете, което има лична непоносимост към протеините от краве мляко.

Хипоалергенният “Nestogen” се произвежда от швейцарската компания “Nestle”. Той съдържа:

 • непълно разцепен протеин;
 • пребиотици;
 • пробиотици;
 • полезни микроелементи.

Бледожълтият прах се разтваря бързо във вода, без да се образуват бучки. Продуктът не съдържа палмово масло и е подобен по съдържание на кърмата.

Има сладък вкус и приятен аромат. Когато се приемат, страничните ефекти са много редки. Правилното съотношение на полезните бактерии има благоприятен ефект върху физиологичното развитие на новородени и бебета от 6 месеца.

Прахът е в запечатана опаковка, която се поставя в картонена кутия. Вътре има мерителна лъжица, която може да се използва като скоба.

Хипоалергичен заместител на кърмата може да се дава на бебета веднага след раждането.

Действие на сместа:

 • не предизвиква прояви на алергични реакции;
 • нормализира храносмилателната система;
 • стабилизира чревната микрофлора;
 • облекчава диарията и запека;
 • влияе благоприятно на физиологичното развитие на детския организъм.

Правила за смесване

Nestogen (сместа предоставя инструкции за използване на праха) се разрежда в следното количество: 1 лъжица в 30 ml вода. Ще ви трябват стерилизирана бутилка за зърна, мерителна лъжичка и чиста вода.

Приблизителна таблица на съставките:

ПериодВода млСмесете, лъжициБрой хранения на ден
1-2 седмици.9036
3-4 седмици.1204пет
2 месеца.150петпет
3-4 месеца.1806пет
5-6 месеца.2107пет
7-9 месеца.21074-3, 1-2 стр. друга храна
10 месеца и още21073-2, 2-3 стр. друга храна

Поетапно изпълнение:

 1. Преди да приготвите млечна формула, трябва добре да измиете ръцете и чашата сипи. Контейнерът не се препоръчва да се мие със специални детски препарати за миене на съдове..
 2. Варете бутилката в продължение на 5 минути, покрийте преди да вземете.
 3. Варете обикновена вода за 5 минути. и след това охладете до 37 ° C. Тази температура допринася за запазването на живите полезни микроорганизми, съдържащи се в състава.
 4. След като проучихте нормите за хранене, трябва да излеете необходимото количество топла вода в стерилна глътка.
 5. Извадете мерителната лъжичка от опаковката и измийте и подсушете добре. Изсипете пълна лъжица.
 6. Водейки се от нормите, посочени в таблицата, добавете определено количество прах, като вземете предвид възрастта на бебето.
 7. Необходимо е да напълните бутилката точно в този ред, тъй като това допринася за по-добро разтваряне и получаване на желаната концентрация.
 8. Затворете бутилката и я разклатете (около 30 секунди), докато компонентите се разтворят напълно.
 9. След приготвяне на мляко, контейнерът с продукта трябва да бъде херметически затворен.

След отваряне на опаковката е препоръчително да използвате съдържанието й в рамките на 3 седмици, не съхранявайте на хладно място. Отвореният продукт трябва да се съхранява при температури до 25 ° C и влажност не по-висока от 75%.

Как да храните бебето си

Необходимо е да се даде съставът на детето веднага след приготвянето и ако определено количество остане, тогава е нежелателно да се оставят разредените остатъци до следващото хранене. Бебето трябва да бъде хранено само с прясно приготвена смес, а не приготвено преди няколко часа, тъй като продуктът е податлив на бързия растеж на бактерии и това е изпълнено с развитието на чревни инфекции.

Необходимата норма е посочена в инструкциите на опаковката и ако детето не е пълно и иска повече, тогава не трябва да се ограничава на порции, тъй като всяко дете има индивидуален организъм и като правило яде толкова, колкото му е необходимо.

След разреждане на състава, Sippy чашата трябва да се разклати добре, така че съдържанието да придобие еднаква консистенция. Преди да нахраните бебето, капнете няколко капки мляко на гърба на ръката или на вътрешния лакът и проверете дали сместа е гореща..

Правила за използване:

 • седнете така, че бебето да е в леко повдигнато състояние;
 • препоръчително е да се уверите, че зърното е напълно напълнено с мляко, в противен случай детето поглъща въздух, което може да причини хълцане и подуване на корема;
 • след приключване на процеса на хранене, трябва да охулите детето с колона за 15 минути, за да предотвратите оригване;
 • в началото на храненето си струва да се наблюдава реакцията. Ако няма образуване на газове, обриви и бебето е спокойно, тогава го оставете да яде.

Съвместимост с други продукти

Не се препоръчва сместа да се смесва с други млечни прахове. Това има лош ефект върху перисталтиката на червата на бебето. Изключение може да бъде предписването на педиатър за храносмилателни разстройства с цел профилактика или специални укрепени формулировки.

Тук лекарят разработва специален режим на хранене и порции от няколко висококачествени смеси. След стабилизиране на изпражненията можете да се върнете към предишната си диета. Но експериментирането както в едната, така и в другата посока трябва да бъде постепенно, тъй като рязката промяна в храната може да доведе до още по-голям дисбаланс в работата на храносмилателния тракт..

Комбинацията не означава, че храненето ще се извършва в един и същи ден последователно с различни състави. Лекарят предписва диета, която посочва кога, в какво количество и каква конкретна смес да включи в диетата на децата.

Експертите препоръчват да не се смесват различни състави помежду си, а само с майчиното мляко.

Често се избират продукти от един производител, това увеличава шанса за тяхната съвместимост по съдържание.

Ако е необходимо да се комбинира, за да не се навреди на бебето, препоръчително е да се следват следните правила:

 • дайте не повече от 30 ml нова смес към сутрешната допълваща храна и добавете останалата доза към старата, но от друга бутилка;
 • следете реакцията на бебето към нова храна;
 • за 3 дни дайте 30 ml;
 • следващите 3 дни, 60 ml с добавяне на старо мляко на прах, след това е позволено да се консумира цялата порция;
 • при въвеждане на ферментирала млечна храна и ако детето не се притеснява от нищо, трябва да се храни вечер.

Храните за кърмачета от известния производител на бебешки храни "Nestogen" са добра алтернатива и допълнение към кърменето. Преди да прехвърлите бебето на изкуствено хранене, е необходимо да се консултирате с педиатър, за да избегнете проблеми.

Дизайн на статията: Владимир Велики

Хранене за кърмачета Nestogen (Nestogen)

Природата е създала тялото на жената, така че след раждането на дете тя да може да го храни със собственото си кърма. Той има полезни микроелементи, мазнини, витамини, които са необходими за растежа и развитието на бебето..

Относно Nestogen

Въпреки това, в някои случаи майката не може да кърми бебето:

 • Следоперативен период;
 • Лоша лактация;
 • Проблеми с гърдите.

В такива случаи бебето се прехвърля на изкуствено хранене, което ще бъде максимално близко по своя състав до кърмата..

Как и каква смес да изберете за вашето дете е много трудна задача. В крайна сметка всеки организъм е индивидуален и изисква внимателен подход към избора на изкуствено хранене..

На първо място, трябва да се консултирате с лекар, който ще препоръча най-подходящата и полезна формула за вашето дете..

Днес един от лидерите в бебешката храна е Nestle, която произвежда формула Nestogen за деца от 0-2 годишна възраст.

Детската храна Nestogen се произвежда в Швейцария по най-новите технологии. Всички продукти са се утвърдили възможно най-качествени и максимално близки до майчиното мляко. Такова хранене позволява на бебетата не само да се развиват правилно, но и да се справят с колики и проблеми в корема..

Класификация на смеси Nestogen

Нестогенните смеси се класифицират на:

 • Медицинско хранене;
 • Основна храна.

Основните се прилагат на здрави бебета, ако майката има затруднения с кърменето.

Терапевтичните са насочени към коригиране и подпомагане на имунната система и здравето на бебето. Например, честа регургитация, коремна болка.

Медицинското хранене трябва да се предписва от специалист, като се вземат предвид диагнозата и оплакванията на пациентите. В същото време се обсъжда редът и времето на хранене. Тази смес не трябва да се използва като основна храна..

Видове смеси Нестоген:

 1. За недоносени бебета.
 2. За деца с регургитация.
 3. За бебета с всякакви алергични прояви.
 4. За премахване на проблеми в стомашно-чревния тракт.
 5. Смеси с ниско съдържание на лактоза и лактоза.

Как да изберем правилната смес Nestogen?

Ако майката няма възможност да храни бебето си с кърма, тогава трябва незабавно да изберете изкуствено хранене, което е най-подходящо за бебето. В този случай само лекар може да посъветва правилното хранене, като вземе предвид възрастта и развитието на детето..

Всеки млад родител обаче трябва да знае как се различава тази или онази смес и на каква възраст е по-добре да я дадете на малкото си дете..

 • Ненаситена 1 - сместа се препоръчва за хранене на деца от 0-6 месеца. Подходящ за бебета без здравословни проблеми. Съставът включва диетични фибри от естествен произход - лактобацили и пробиотици. Тези елементи помагат на храносмилателните органи да работят, изпражненията на детето стават редовни. В допълнение, тази смес насърчава правилното усвояване на храната, укрепва имунната система и намалява дискомфорта в стомаха на детето. Съставът включва още: киселини, растителни мазнини, въглехидрати, лактоза и витамини, които са необходими за активното развитие на бебето;
 • Незаместени 2 - Препоръчва се за деца на 6-12 месеца. Като част от тази смес се увеличава количеството лактоза, минерали и витамини, което води до правилното функциониране на органите на стомаха и червата. Нестогенът не съдържа палмово масло, което е изключително негативно за здравето на детето. Тази смес е максимално адаптирана към нуждите на дете от тази възрастова категория;
 • Неподписани 3 и 4 - предназначени за деца от 1 година. По своята консистенция той е по-дебел от предишните. Повишено е съдържанието на протеини, пробиотици, мазнини и полезни микроелементи. Взети са под внимание всички нужди на организма през втората година от живота. Такава смес трябва да бъде в диетата на трохите поне два пъти на ден..
 • Ниско съдържание на лактоза - препоръчва се от първите дни от живота. Предписва се на бебета, които имат липса на лактоза в организма. Освен това се използва като основна храна за бебета, които са имали чревни заболявания..

Храненето за деца е основата за правилното развитие, укрепване на имунната система, мускулния растеж и костната система.

Съставът на адаптираните млека за кърмачета и тяхната роля в организма

Кърмата съдържа протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и микроелементи, които укрепват имунната система и насърчават правилния растеж на новороденото. Ето защо производителят се опита да адаптира смесите възможно най-много към нуждите на бебето..

Пакетите с маркировка 1, 2 съдържат 60% протеин в млякото на прах, а Nestogen 3, 4 - 23%. Изчислението се основава на общата сума.

Протеинът е от съществено значение за формирането на клетъчната структура. Ако в тялото няма достатъчно протеини, това може да доведе до по-бавен растеж и неправилно формиране и развитие на органи..

Някои родители вярват, че кравето мляко е здравословно и хранително. Съставът му обаче е много различен от майчиното мляко. Не съдържа основни витамини и аминокиселини. При някои деца след вземане на крава се наблюдават алергични реакции, тоест може да са различни обриви и зачервявания по кожата. Може да доведе до неправилно функциониране на панкреаса и затруднени изпражнения. Ето защо, като вземете това решение, трябва да потърсите съвет от лекар..

Сместа съдържа млечна лактоза и малцов декстрин. Продуктът е максимално балансиран с въглехидрати, лесен за смилане и придава ситост. Въглехидратите в тялото на бебето са енергийният доставчик на мускулите. Тяхното правилно съдържание и редовен прием позволява на бебето да се движи активно и да се развива.

Известно е, че високото съдържание на въглехидрати е включено в сладкиши, зърнени храни и продукти от брашно. Не трябва обаче да замествате тези продукти с адаптирано мляко в ранна възраст. Тялото на бебето все още не е готово за смилане на такива сложни елементи..

Сухата смес съдържа растителни мазнини, които лесно се усвояват от децата. Освен това Nestlé не използва палмова мазнина в производството на бебешка храна, която може да се намери при повечето производители..

Компонентите, изброени по-горе, са основни. За правилното развитие и растеж на трохите обаче са включени и спомагателни. Това са витамини, пробиотици, лакто и бифидобактерии.

Това помага да се избегне дискомфорт в червата. Стимулира правилната ферментация на храните, насърчава правилните и меки изпражнения.

Витамин D3 укрепва костната система на бебето и предотвратява рахит.

Как правилно да приготвите суха смес?

Преди да приготвите сух прах, трябва внимателно да прочетете инструкциите на опаковката..

Много е важно да следвате препоръките за готвене, което ще помогне да се нахрани бебето бързо и без капризи..

Това изисква:

 • Пригответе бутилка, биберон и преварена вода;
 • Всички устройства трябва да бъдат старателно измити и стерилизирани (в останалата смес бързо се развиват гъбички, които са много опасни за мъника);
 • Във вода, загрята до 60 градуса, изсипете необходимото количество суха смес с мерителна лъжица и разбъркайте;
 • Охлаждаме до 36-37 C ° (за да сте сигурни, че сместа е готова и не изгаря бебето, можете да я пуснете на китката си, ако няма усещане за дискомфорт, можете спокойно да я дадете на детето си).

Вече можете да започнете да се храните. Струва си да се помни, че бебето трябва да бъде леко повдигнато, за да не се задави. След всяко хранене бебето трябва да се държи в изправено положение за 10-15 минути. По това време тя ще освободи въздуха, който е влязъл в тялото. Ако това не бъде направено, тогава бебето може да изпитва дискомфорт и чревни колики..

Ползи от Nestogen

 • Съставът включва всички необходими хранителни вещества и микроелементи;
 • Не изисква дълго готвене, просто се разрежда в топла вода;
 • Достъпна цена;
 • Осигурява бързо насищане;
 • Не се изисква консултация с педиатър.

Как правилно да се въведе изкуствено хранене?

Малкият организъм е много чувствителен към храненето и затова е много важно да въвеждате нова храна правилно и постепенно..

Ако е време да запознаете бебето с нов продукт, тогава трябва да направите това сутрин (за предпочитане първото хранене). Като начало се разрежда само една трета от необходимата порция. Ако през деня бебето не изпитва дискомфорт, то на следващия ден можете да запазите половината порция. Храненето трябва да бъде основно след два дни.

Как да разберем дали се е появила храна или не?

Разбира се, бебето не може да каже, че нещо го боли или сърби. Тялото му обаче ще реагира бързо и ако такова хранене не му подхожда, то ще се почувства.

 • Възможно е да има болка в корема (бебето започва да повдига крака към корема и плаче);
 • Проблеми с изпражненията (запек);
 • Регургитация;
 • Обрив по тялото или бузите. Това предполага, че детето има алергична реакция към някакъв компонент.

Ако родителят наблюдава подобни прояви, тогава сместа трябва да бъде заменена с друга. Например, ако имате кожен обрив, трябва да преминете към хипоалергенна храна. При проблеми с изпражненията трябва да се прилагат млечни формули с пробиотици и бифидобактерии.

За да се оцени правилно ситуацията, с някои симптоми, не се препоръчва незабавното отстраняване на сместа. Ако бебето е било кърмено, то му трябва малко време, за да се адаптира към новата диета.

Наблюдавайте детето си постоянно. Поведението и реакциите му ще покажат дали сместа му подхожда или не..

Правила за подбор и съхранение

Преди да закупи адаптирано мляко, всеки родител трябва внимателно да проучи срока на годност и състава. Всяка опаковка посочва препоръчителната възраст и инструкции с норми и дозировки.

Не трябва да купувате смес, която не отговаря на възрастта на детето. Те се различават по състав и количество полезни елементи. За бебетата ще бъде много трудно да ядат и смилат Nestogen 4.

За да може сухата смес да не загуби полезните си свойства, тя трябва да се съхранява правилно..

 • Отваряната опаковка трябва да бъде внимателно затворена и съхранявана на сухо място;
 • Не вадете сместа с влажна лъжица.

Готовата смес трябва да се съхранява в хладилник за не повече от 24 часа. Трябва да се помни, че в това състояние бактериите започват да се развиват бързо. А неправилното съхранение на течна смес може да доведе до негативни последици..

Ами храната, ако трябва да стигнете далеч?

Ако детето има дълго пътуване и няма да има възможност да стерилизира съдовете и да кипне вода, тогава можете просто да вземете всичко със себе си.

 • Първи начин:

Вкъщи пригответе и разредете необходимото количество суха смес. Охладете в хладилника и го поставете в чантата на хладилника. Напълнете термос с гореща вода. Преди хранене потопете бутилката в гореща вода и затоплете до желаната температура.

 • Втори начин:

Вземете термос с гореща вода, суха смес, бутилка. Разредете и охладете до 37 ° C преди хранене.

Незаместеното е много лесно да се разведе и следователно храненето на бебета е станало лесно и достъпно.

Прегледи на специалисти и млади родители

Хранене за кърмачета Nestogen се е утвърдило като здравословна храна за развитието на пирати. Всички формули са максимално адаптирани по своя състав и характеристики към кърмата.

Децата бързо свикват и се хранят с удоволствие. Той нормализира работата на стомашно-чревния тракт и укрепва имунната система.

Малките деца наддават добре и растат бързо.

Родителите отбелязват, че след въвеждането на сместа Nestogen в диетата изпражненията на бебетата се подобряват, регургитацията намалява. Приспособленията са много активни и мобилни.

За деца, склонни към алергии, хипоалергенните смеси са отлични. Те се абсорбират лесно и не предизвикват нежелани реакции..

Трябва да се помни, че тялото на всяко дете е индивидуално. Ето защо при избора на изкуствено хранене трябва да се вземат предвид всички точки - изпражнения, толерантност на компонентите, препоръки на лекаря.

Храненето трябва да е в съответствие с възрастовите изисквания. Не трябва да храните бебето, защото грижовна майка вярва, че детето й е гладно.

Ако родителите не са сигурни в правилния избор, тогава е по-добре да потърсите съвет от педиатър. Според неговите наблюдения той ще може да препоръча подходяща смес, така че бебето да расте активно и да се развива.

Моля, обадете ми се на номера. 8 (812) 642-29-99 Константин.

Готовата смес трябва да се съхранява в хладилник за не повече от 24 часа. Много странна информация. Оказа се, че първите 5 дни не мога да кърмя бебето си. В родилния дом ни казаха, когато работниците хранеха детето ми с адаптирано мляко, че в разведено състояние то може да се съхранява не повече от час. Тогава там се размножават бактерии. И пишете около 24 часа. Наистина е странно да се чете това