При избора на детско креватче се препоръчва да се вземат предвид няколко фактора: практичността и безопасността на материала за производство и изработка, външния вид и функционалността на продукта. Съвременните производители предлагат широка гама от модели за всеки вкус и бюджет. Кръглото креватче е особено популярно напоследък. Той привлича не само с необичайната си форма, но и с гъвкавостта на дизайна, възможността за неговата трансформация и използване, докато детето расте..

Кръгло креватче

Защо кръглата форма на леглото е удобна?

Кръглата и овална форма на креватчето за новородено сега е много популярна поради специалната си удобна форма и безопасен дизайн..

Бебето се чувства комфортно в такова креватче, като е във всяка позиция

Кръглото креватче заема малко място

Основните предимства на такива модели са следните:

 1. Липса на остри ъгли, както при правоъгълните модели, които могат да причинят дискомфорт на мобилното бебе. Кръглата форма е по-безопасна за падането на детето. Психологически компактният размер има успокояващ ефект върху новороденото.
 2. Удобството на кръглата форма е, че детето е свободно достъпно от всяка страна. Това позволява на родителите да реагират бързо на опасни маневри на детето..
 3. Овално или кръгло креватче е компактно и преносимо. За разлика от обемисти, правоъгълни модели, кръглата количка може да заеме малко място в ъгъла близо до леглото на родителя, лесно е да го преместите дори в малка стая.

Благодарение на допълнителните секции, кръглият модел лесно се превръща в овален

Характеристики на модела

Кръглите кошари имат следните положителни черти:

 1. Оригинален външен вид, който може да украси интериора на всяка стая.
 2. Безплатен достъп от всички страни.
 3. Без остри ъгли.
 4. Естествени и безопасни материали за производство с гладка повърхност.
 5. Психологическият комфорт, който бебето изпитва в затворено пространство.
 6. Поради наличието на защитни подложки от силикон или пластмаса отстрани, детето е защитено от случайно нараняване.
 7. Възможността да контролирате детето от всяко място в стаята.
 8. Компактни размери.
 9. Махален механизъм, с който можете да успокоите детето.
 10. Мултифункционалност: трансформиращото се легло може да се използва до средната училищна възраст на детето.
 11. Един прост механизъм за трансформация, който ви позволява да придадете на конструкцията функцията на диван, кошара за игра, маса за повиване.
 12. Възможността за регулиране на височината на леглото.
 13. Лесно се движи с помощта на колела, които могат да се заключат.
 14. Наличието на подвижна преграда, която ви позволява да демонтирате част от леглото, като го направите прикрепен от страната на спалното място на майката - това улеснява наблюдението и храненето на бебето през първите месеци.
 15. Високо качество и дълъг експлоатационен живот.
 16. Поддържане.

В затворено компактно пространство детето се чувства по-спокойно

От недостатъците се отбелязват високата цена на продукта и специфичната форма на матрака - може да бъде проблематично да го закупите и подходящо спално бельо.

Забележка! Ако закупите кръгла люлка без функция за трансформация, тя ще продължи не повече от 7 месеца. Когато детето порасне, ще трябва да си купите по-голямо, традиционно правоъгълно легло..

Сенникът предпазва от отблясъци и насекоми

Цени за популярни модели бебешки кръгли креватчета

Характеристики на модела с функцията за преобразуване

Трансформиращите модели могат да се използват от деца от раждането до средната училищна възраст. Универсалността и практичността на такива мебели го прави търсен в детския интериор в продължение на много години..

Височината на матрака се регулира в 4 позиции

Комплектът за по-големи деца включва регулиране на височината на седалката и плота на масата

Таблица 1. Варианти на приложението на яслите.

Вариант 1: количка

Вариант 4: разтегателен диван

ВариантОписание
На първия етап (1-6 месеца) ще ви трябва люлка за бебето. Това е най-компактният (кръгъл) формат на трансформаторно креватче. От психологическа гледна точка усещането за малко пространство наоколо успокоява детето, придава му чувство на комфорт и сигурност. Диаметърът на люлката е 700-1000 мм, което позволява да се постави навсякъде. Сенникът може да се използва за пълно предпазване на детето от ярка светлина.

Вариант 2: маса за смяна

Когато детското креватче функционира като люлка, останалите му части не стоят на празен ход - те се събират в удобна маса за повиване, която просто е необходима по време на ранна детска възраст за грижа за новородено. Дизайнът има защитни страни и напречна греда, към която може да се закрепи органайзер за козметика и памперси.

Вариант 3: стандартно легло до 3 години

Когато детето порасне (от 6 месеца до 3 години), люлката се удължава с помощта на помощни сегменти. Дъното е зададено по-долу.

Овалният размер е 1200 х 750 мм.

Всички деца на определен етап от израстването се опитват да излязат от яслите по всякакъв начин. За да се избегнат наранявания и да се даде шанс на бебето сами да решат кога да отидат да изследват света около себе си, в детското креватче е осигурен подвижен страничен елемент. Така креватчето става като диван, детето й може да го използва за тихи игри през деня. Също така, креватчето може да бъде прикрепено към леглото за възрастни, за да наблюдава бебето през нощта, например, ако бебето е болно. Дължината на спалното място е 1200 мм.

Вариант 5: детска кошара

Ако е необходимо, можете да спуснете дъното на креватчето възможно най-много и да го превърнете в безопасна детска кошара. Височината на страните е достатъчна, за да може бебето да не напуска арената самостоятелно.

Вариант 6: креватче за по-голямо дете

С помощта на допълнителни елементи дължината на леглото се удължава до 1600 мм и може да се използва до 8-годишна възраст.
След като детето „надрасне“ леглото, то може да се използва като диван във вътрешността на детската стая.

Вариант 8: комплект за игра

Когато отделяте страничните елементи и централната лента, креватчето се сгъва върху маса и два стола, които могат да издържат теглото на възрастен (до 90 кг).

Материалът за изработване на креватче за дете е масив от бор, клен, бук, елша, бреза. Такива мебели запазват геометричните си параметри през целия си експлоатационен живот, не се деформират или пукат..

Опции за трансформиране на креватчето 7 в 1

Допълнителни елементи

Функционалността на съвременните бебешки легла редовно се разширява. В борбата за купувачите производителите на детски мебели разработват нови функции и допълнителни функции за своите модели, които улесняват грижите за децата..

Заключващи колела

Две легла могат да се комбинират в едно, ако семейството има близнаци

Многофункционалността на моделите ви позволява да откажете да закупите допълнителни мебели и да спестите много пари. Използвайки специални крепежни елементи и допълнителни елементи в допълнение към креватчето, можете да сглобите детска кошара, маса за повиване, скрин.

Така че, прикрепена люлка, която е прикрепена към леглото на майката със специални закопчалки, се използва през първите месеци от живота на детето, когато то все още изпитва остра нужда от майчина близост. Тази опция е добра, защото в бъдеще няма да се налага болезнено и дълго да отбивате бебето от родителското легло..

Освен това производителите на кръгли креватчета предлагат широка гама спално бельо и матраци, органайзери, защитни страни и сенници..

Цени на детски кръгли матраци

Избор на спално бельо

От спално бельо ще трябва да закупите възглавница и одеяло, чаршафи, матрак, калъфки за възглавници и завивки, меки страни и сенник. Броните се състоят от пълнеж от плат и пяна. Те са прикрепени към оградата на креватчето с панделки..

Към избора на спално бельо за новородено трябва да се подхожда отговорно

Буфет в техниката Bon-Bon

Дъното на креватчето има вентилационни отвори за циркулация на въздуха. Матракът с ортопедичен ефект трябва да има същите качества. Продуктите, пълнени с пяна или холофайбър, са екологични, не позволяват на влагата да преминава и имат достатъчна твърдост.

Матрак с кокосови влакна и латекс пяна

За производството на подвижно покритие трябва да се използва естествена тъкан - памук или вълна. Синтетиците могат да причинят алергии и дразнене на кожата на бебето, така че те не трябва да се използват.

Комплект бельо за момичета

Одеялото трябва да е леко - фланелено или вълнено. Сенникът, според някои педиатри, намалява количеството кислород в креватчето, затова се препоръчва да се използва възможно най-малко, например, за да се предпази детето от ярка светлина, докато заспива. Възглавницата трябва да е тънка, в началото можете напълно да я изоставите или да използвате памперс, сгънат няколко пъти.

Монтиран лист

Чаршафът трябва да бъде направен от водоустойчива материя с еластична лента, за да фиксира сигурно плата върху матрака - детето много се върти и набръчква чаршафа. Изберете неутрален цвят, който не дразни очите ви. Големите рисунки привличат вниманието и влияят върху развитието на бебето.

Спалното бельо се избира в съответствие с дизайна на креватчето и стаята

Намирането на спално бельо за такъв матрак в обикновен магазин е проблематично. А марковото бельо струва много пари. Следователно можете сами да шиете кръгъл лист.

Ластикът ще ви позволи сигурно да фиксирате чаршафа върху матрака

За работа са ви необходими 1 - 1,45 м плат.

Таблица 2. Как да шиете лист върху кръгъл матрак.

Бебешки кръгли креватчета

Сортирай по:ИмеЦенаРейтинг

Кръгли детски креватчета за новородени

В магазина ни има кръгли креватчета 3 в 1, 5 в 1, 7 в 1, 8 в 1 за новородени. Първата цифра в името означава броя на обектите, в които детското креватче може да бъде трансформирано.

Предимства на кръгли креватчета за новородени:

 • Безопасна форма, удобна за бебето.
 • Без остри ъгли.
 • Удобно е да се приближите до леглото от всяка страна
 • Компактност и възможност за трансформация.

В зависимост от модела, кръглите трансфомерни легла могат да се превърнат в люлка, детска кошара, маса за повиване, диван, фотьойл и маса или тийнейджърско легло. Имате множество позиции на височина, люлеещ механизъм, колела и други полезни опции.

Как да изберем и закупим кръгла бебешка кошара?

Обърнете внимание на размера на креватчето, възможността за трансформация и оборудване. За редица модели можете да закупите отделни компоненти, които ще разширят възможностите за трансформация. Всички модели, представени в нашия магазин, са изработени от висококачествени и подходящи за деца материали.

Купете кръгло легло-трансформатор за новородено на изгодна цена в онлайн магазина Antonchik.ru. доставяме стоки из цяла Русия!

 • За магазина
 • Доставка
 • Плащане
 • Гаранция и връщане
 • Отстъпки
 • Сглобяване на стоки
 • Обработка на лични данни
 • карта на сайта

© 2006-2020. Antonchik.ru - магазин за детски стоки. Всички права запазени. Обръщаме вашето внимание на факта, че цялата информация (включително цените) на този уебсайт е само за информационни цели и при никакви обстоятелства не е публична оферта, определена от разпоредбите на член 437 (2) от Гражданския кодекс на Руската федерация.

Уважаеми клиенти!

Нашият онлайн магазин работи денонощно, можете да правите поръчки по всяко време, удобно за вас!

Консултантите на телефони 8-495-988-00-78, 8-925-211-04-34, 8-925-211-04-35 ще приемат поръчка или ще предоставят подробна информация за продукта ежедневно от 9.00 до 18.00 от понеделник до петък. Събота и неделя са почивни дни.

След направена поръчка, операторът на онлайн магазина ще се свърже с вас, за да потвърди и изясни поръчката, да се договори за деня и часа на доставката. Ако сте направили поръчка през почивните дни, операторът ще се свърже с вас в деня на извършване на поръчката и ще се договори за доставка в следващия удобен за вас делничен ден.

Кръгли ясли

Кръглото креватче за новородени е креватче, което осигурява на бебето комфортен и безопасен сън, което е особено важно в първите дни от живота на бебето. На такова място за спане детето ще изпитва чувство за защита и комфорт по време на сън и будност, което ще му позволи да се развива правилно и да бъде здраво. Това детско обзавеждане не съдържа остри ъгли, източници на скърцане и разхлабване.

Кръгло бебешко легло за новородени има много предимства:

 • Изработена е от висококачествени екологични материали и естествено дърво (дъб, масивен бук, бреза, бор) напълно безопасно за здравето на бебето.
 • Модерен дизайн, който идеално се вписва в интериора на детската стая.
 • Детайлите на леглото са покрити с нетоксична боя и имат висока якост, устойчивост на износване и хипоалергенни свойства..
 • Количката е идеално оразмерена за пропорциите на новороденото. С растежа на бебето дължината му може да се увеличи.
 • Добра функционалност, лесен монтаж и приятен цвят.

Ние продаваме кръгли креватчета за новородени в класическа или разширена конфигурация. Като допълнителни аксесоари за легло могат да действат матраци, меки страни, сенници, масички за повиване, както и удължителни системи до 120 см.

Закупуването на кръгло креватче за новородено означава да направите най-добрия избор на уютно, модерно и оригинално легло.

Кръгло легло, което може да бъде закупено в различни дизайни, размери и с дълга гаранция от производителя, ще служи за радост на родителите и бебето дълго време и през това време ще осигури на децата комфортен и здравословен сън.

Кръгли легла за новородени могат да бъдат разгледани и закупени с безплатна доставка в Москва на уебсайта на нашия онлайн магазин. Снимки, размери и цени на кръгли легла можете да намерите в каталога на уебсайта и ако е необходимо, можете да проверите с нашите консултанти. Ако е необходимо, ще доставим вашата поръчка в цяла Русия и страните от ОНД.

Закупуването на кръгло креватче, направено от естествени и безопасни материали, ще бъде най-доброто решение, за да осигурите на вашето бебе спокойствие и комфорт за родителите..

Кръгли легла за новородени почти всички се превръщат в овални ясли. Те са добър избор за дете от раждането до училищната възраст. Такива детски мебели спестяват място в стаята, имат махало, с което можете да люлеете бебето и, благодарение на възможността за модифициране, е функционално.

Кръгло легло за новородени

Кошара 7 в 1
Кръгъл матрак (холкон + кокос)
Овален матрак (холкон + кокос)
Махало 2 в 1

Пълнител: Кокос + Холкон

Пълнител: Кокос + Холкон

 • Бестселър, удобно и ергономично кръгло / овално легло с най-добро съотношение цена / качество. Изработена от масивна бреза.
  • Благодарение на кръглата форма, колелата и лекото, но трайно дърво, от което е направено креватчето, мама може да пренарежда мебелите поне всеки ден.
  • Този модел се счита за най-безопасния - той няма остри ъгли, което свежда до минимум риска от нараняване..
  • Горните радиуси на кръглата и овална форма са оборудвани със специални силиконови подложки за зъби, които предпазват детските зъби.
  • Формата на креватчето допринася за по-бързото развитие на детето, тъй като предлага 360-градусов изглед.
  • С нарастването на бебето бебешкото креватче расте!

 • Люлката за бебе 75 * 75 см се използва до шестмесечна възраст.
 • Освен това тялото може лесно да се трансформира в уютно овално легло с размери 125 * 75 cm.
 • През деня креватчето може да служи като манежа за безопасна игра.
 • Има маса за повиване, с която е много удобно да се преоблечете за бебето и да се извършват всички хигиенни процедури.
 • Легло-диван размер 125 * 75 см.
 • Две удобни столчета за хранене и маса за по-голямо бебе ще създадат удобно място за настолни игри, рисуване и подготовка за училище.
 • При производството на креватчето се използват естествени екологични материали, висококачествени лакове и бои.
 • Три нива на спално легло позволяват на родителите да имат удобен достъп до бебето.
 • Подматрачната подложка осигурява отлична вентилация на спалното бельо.

 • Бестселър, удобно и ергономично кръгло / овално легло с най-добро съотношение цена / качество. Изработена от масивна бреза.
  • Благодарение на кръглата форма, колелата и лекото, но трайно дърво, от което е направено креватчето, мама може да пренарежда мебелите поне всеки ден.
  • Този модел се счита за най-безопасния - той няма остри ъгли, което свежда до минимум риска от нараняване..
  • Горните радиуси на кръглата и овална форма са оборудвани със специални силиконови подложки за зъби, които предпазват детските зъби.
  • Формата на креватчето допринася за по-бързото развитие на детето, тъй като предлага 360-градусов изглед.
  • С нарастването на бебето бебешкото креватче расте!

 • Люлката за бебе 75 * 75 см се използва до шестмесечна възраст.
 • Освен това тялото може лесно да се трансформира в уютно овално легло с размери 125 * 75 cm.
 • През деня креватчето може да служи като манежа за безопасна игра.
 • Има маса за повиване, с която е много удобно да се преоблечете за бебето и да се извършват всички хигиенни процедури.
 • Легло-диван размер 125 * 75 см.
 • Две удобни столчета за хранене и маса за по-голямо бебе ще създадат удобно място за настолни игри, рисуване и подготовка за училище.
 • При производството на креватчето се използват естествени екологични материали, висококачествени лакове и бои.
 • Три нива на спално легло позволяват на родителите да имат удобен достъп до бебето.
 • Подматрачната подложка осигурява отлична вентилация на спалното бельо.

 • Бестселър, удобно и ергономично кръгло / овално легло с най-добро съотношение цена / качество. Изработена от масивна бреза.
  • Благодарение на кръглата форма, колелата и лекото, но трайно дърво, от което е направено креватчето, мама може да пренарежда мебелите поне всеки ден.
  • Този модел се счита за най-безопасния - той няма остри ъгли, което свежда до минимум риска от нараняване..
  • Горните радиуси на кръглата и овална форма са оборудвани със специални силиконови подложки за зъби, които предпазват детските зъби.
  • Формата на креватчето допринася за по-бързото развитие на детето, тъй като предлага 360-градусов изглед.
  • С нарастването на бебето бебешкото креватче расте!

 • Люлката за бебе 75 * 75 см се използва до шестмесечна възраст.
 • Освен това тялото може лесно да се трансформира в уютно овално легло с размери 125 * 75 cm.
 • През деня креватчето може да служи като манежа за безопасна игра.
 • Има маса за повиване, с която е много удобно да се преоблечете за бебето и да се извършват всички хигиенни процедури.
 • Легло-диван размер 125 * 75 см.
 • Две удобни столчета за хранене и маса за по-голямо бебе ще създадат удобно място за настолни игри, рисуване и подготовка за училище.
 • При производството на креватчето се използват естествени екологични материали, висококачествени лакове и бои.
 • Три нива на спално легло позволяват на родителите да имат удобен достъп до бебето.
 • Подматрачната подложка осигурява отлична вентилация на спалното бельо.

 • Комплект махала за легло трансформатор 8 в 1:
  напречно люлеещо се махало за люлката; - напречно люлеещо се махало за креватчето; Цвят: слонова кост, бяло, венге
  • Бебешки кошари с махало улесняват живота на родителите много.
  • Махалният механизъм позволява на новороденото да се люлее в креватчето, а не в ръцете.
  • Махалото е особено удобно, ако детето се събужда често.
  • В този случай не е нужно да изваждате бебето от леглото, за да заспи отново..
  • Достатъчно е просто да люлеете креватчето.
  • С помощта на махаловия механизъм се симулира люлеенето на майчините ръце, детето се успокоява и заспива.
  • Следователно, креватче с махален механизъм е едновременно място за спане и люлка..

Пълнител: Кокос + Холкон
Размер: 125х75 см

Безпружинен ортопедичен двулицев матрак PremiumBaby OHC средно твърд.
Страна A - твърда поради плоча от многослойна кокосова кокоса (1 cm), страна B - "Hollcon" с висока плътност (10 cm).
Свалящ се капитониран калъф с цип (100% памук).
Вътрешен капак със защита от влага.

Москва:
Плащане при получаване в брой в Москва и региона.
За плащане по разплащателната сметка на нашата компания се изисква 100% предплащане.
Онлайн превод на Sberbank.

За RF:
- Плащане към картата на Сбербанк. 100% предплащане преди изпращане на вашата поръчка. Бърз и удобен превод
- Плащане по разплащателната сметка на компанията. 100% предплащане преди изпращане на вашата поръчка. Работете както с юридически, така и с физически лица.

Москва:
- Доставка до входа на 500 рубли, до апартамента - проверете по телефона
- Сглобяване на 1500 рубли

В региона на Москва:
- От mkad 35 rub / 1km

За RF:
Доставяме от транспортни компании Business Lines, Peck, Kit.
1) Ние сами подреждаме всички документи за доставка
2) Ние отвеждаме вашата поръчка до транспортната компания
3) След това ви изпращаме фактурата, където е посочен номерът на записа, чрез който можете да проследявате на уебсайта на компанията - къде отива вашата поръчка.
4) При пристигане на товара във вашия град - получавате го в терминала на транспортната компания, или товарът се доставя до дома ви

Разходите за доставка се изчисляват от тарифите на транспортните компании. Плащане на услуги за доставка при получаване на вашата поръчка.

Приблизителните разходи за доставка до вашия град - проверете при нас.

Кръгло креватче за новородени: плюсове и минуси

Въпросът за избора на детско креватче е доста сложен, предвид не само огромната гама от продукти на пазара, но и желанието да се съчетае практичността с естетиката и безопасността. И аз също много искам детското креватче, закупено за детето, да бъде най-оригиналното - независимо дали в него ще расте малка принцеса или много млад принц.

Днес кръглото легло остава много оригинален вариант, който става все по-популярен. И тук всичко изглежда просто - основното е, че продуктът отговаря на стила и може успешно да бъде поставен в детската стая.

Но всъщност има още няколко критерия, които трябва да се имат предвид при спиране на подобен избор. Те са изброени в тази статия, от материала на която можете да научите подробно за предимствата и недостатъците на тази категория ясли. Между другото, той включва няколко опции, от които можете да изберете най-оптималната за вашите условия. Можете също така да научите за това във всички подробности от статията.

Предимства и недостатъци

Кръглото легло за новородени е в търсенето. Обяснете такава популярност на нейните предимства. На първо място, това е модерен външен вид. Това легло ще се впише идеално във всеки интериор. Може да се постави в центъра на стаята. Тогава бебето ще може свободно да изследва света около себе си.

В кръгло креватче бебето е по-удобно, чувства се по-спокойно. Той няма остри ъгли, така че този модел е по-безопасен от класическите си правоъгълни колеги. Дори ако бебето спи неспокойно, върти се, острите ъгли няма да го безпокоят.

Кръглото легло е удобно за родители на новородени. Можете да се обърнете към бебето от всяка страна. Това ви позволява бързо да реагирате на случващото се с детето..

Но при вземането на решение за избора трябва да се помнят недостатъците на тази опция. На първо място са размерите на кръгло легло за новородени. Колкото по-функционален е той, толкова повече пространство ще изисква. Не разчитайте на кутии в кръгло легло. Уви, те губят в простор от другите модели. Това трябва да се вземе предвид за тези, чийто апартамент не е голям.

Ако има желание да закупите трансформиращо се легло, тогава трябва да разберете, че докато детето расте, дължината му ще се увеличи, но ширината на спалното място ще остане равна на 60 см. Това може да не е достатъчно за по-голямо дете в предучилищна възраст.

Кръглите креватчета за новородени са скъпи. Опциите за икономична класа са малко. Следователно цената на кръглите модели се отнася и до техните недостатъци..

Когато купувате кръгло легло, трябва да разберете, че матрак за кръгло легло за новородени, за разлика от спалните комплекти, не може да се купи във всеки магазин. И все пак кръглото легло е все още екзотика за много региони..

Размери

Говорейки за такива легла, те най-често означават овална форма. Директно кръглите модели са непрактични, защото обикновено са малки и са предназначени за съвсем наскоро родени бебета..

Тъй като креватчето се купува дълго време, важно е правилно да се определи размерът му. Най-често срещаният тип кръгло легло е трансформатор. Стандартният размер на този бестселър е 190 × 80 см. По правило такова легло се комбинира с скрин.

Ако планирате да закупите кръгла люлка за новородено през първите месеци, тогава оптималният размер на креватчето ще бъде 90 × 45 см. В него бебето ще се чувства комфортно до шест месеца. Ако не планирате да замените креватчето през първите няколко години, тогава е по-добре да си купите нещо по-голямо. В този случай е подходящ размер 120 × 60 или 120 × 65 см. Приблизително в такова креватче бебето може да спи до 3 години. Полукръгло легло за новородени с размер 140 × 70 см е подходящо за тези, които няма да го сменят преди училище.

Кръглото легло може да бъде представено в различни модификации.

Окачен

Окачените кръгли или овални легла създават същия уют и комфорт за бебето, както в корема на майката. В такава люлка бебето ще бъде по-спокойно. Тя ще се превърне в надежден помощник на мама.

Но трябва да вземете предвид, че при висока цена окаченото легло няма да издържи дълго. Когато бебето порасне, люлката става тясна и престава да бъде в безопасност. Хлапето ще се нуждае от по-голямо легло с високи страни. Следователно, такъв модел е подходящ в случая, когато няма ограничения във финансите, а закупуването на второ легло през първата половина от живота на детето няма да бъде трудно.

Класически

Класическото кръгло легло е направено от дърво. Такива модели имат обичайните подвижни колела и дъно, регулируемо по височина. От минусите си струва да се отбележи краткият експлоатационен живот. И ако спалното бельо за кръгла кошара за новородени няма да се различава по нищо от това за обикновена, тогава не винаги е лесно да се намери матрак за него в продажба. Това е минусът на всички легла с тази форма..

Махало

Легло с махало е по-безопасно и здравословно за бебето, отколкото люлеещ се стол. С напредването на възрастта на вашето малко дете той може да падне от люлеещото се легло. Махалата имат специален механизъм, който не позволява на детето да се люлее само.

От минусите трябва да се отбележи, че механизмът на леглото често се разрушава, започва да скърца и предметите в кутиите за съхранение могат да дрънкат, да се преобръщат. Махалните легла са по-скъпи от класическите кръгли легла.

Приложен

Има и кръгли странични легла. Предимството им е, че те дават възможност да се спи с бебе до него. В същото време бебето има свое отделно място. Той е едновременно хигиеничен и безопасен. Подобна близост е особено одобрена от психолозите през последните години. Недостатъците на моделите включват краткосрочна употреба. Но ако семейният бюджет позволява, тогава такава покупка ще бъде истинско благо за семейството..

Разтегателно легло

Такива модели се купуват за деца от раждането до 5-годишна възраст. Предимството им е, че с нарастването на трохите лехите се трансформират. Можете да вземете кръгла люлка за новородено дете, овално креватче, детска кошара, диван и маса с фотьойли. Може лесно да се пренареди в стаята, тъй като креватчето има колела.

Голямото предимство на трансформаторите е възможността за регулиране на височината на дъното. Спускайки го, можете лесно да направите детска кошара от обикновено легло. Такива модели задължително имат подвижна част. Благодарение на това за мама не е трудно да си вземе бебе или да смени бельото..

Материали

Кръглото креватче е направено от различни материали. Тя може да бъде дърво, метал или MDF. Основното изискване е материалът да е безопасен за детето. Най-добрият избор ще бъде кръгло дървено легло. Най-подходящите видове дървесина са бреза, елша или клен. Борът може да бъде по-икономичен вариант. Той не е толкова здрав и твърд, така че мебелите от него ще се надраскат, но струват много по-малко. Ако дървото е лакирано, тогава не трябва да има силна миризма. Не можете да си купите легло от шперплат или плоскости на дървесна основа. Такъв материал е токсичен и опасен за здравето на бебето..

Изисквания за детски креватчета

Основното изискване както за кръгли креватчета, така и за други модели е безопасността на детето. Ето защо трябва да обърнете внимание на здравината на закрепването на всички части. Ако леглото е изработено от дърво, то трябва да бъде гладко шлифовано и да не съдържа стружки от боя, лак или отломки. Страните на креватчето трябва да бъдат повдигнати до височината, необходима за безопасността на бебето (най-малко 26 см). В това положение трохата няма да падне. Специални изисквания се налагат към материалите, от които са изработени детските мебели. Те трябва да са нетоксични и напълно безопасни за бебето..

Матрак

В повечето случаи матракът се продава с кръгло легло. Ако не е включен в пакета, тогава трябва да изберете подходящ.

Изискванията към матраците за деца са универсални. Няма значение каква форма е леглото. Основното нещо, на което трябва да се обърне внимание, е твърдостта на продукта, екологичността и безопасността на материалите. Кокосовите влакна, комбинирани с пяна или холофайбър, работят най-добре. Тази опция не се поддава на деформация, не абсорбира влагата и създава оптимална твърдост. Когато избирате матрак, не забравяйте за размера. Параметрите на креватчета от различни производители могат да варират. Височината на продукта всъщност няма значение. Материалът, от който е направен най-горният слой на матрака, е от голямо значение. Не трябва да избирате продукт, чието покритие е направено от синтетичен плат. Памукът трябва да се предпочита. Когато купувате матрак, препоръчително е незабавно да закупите комплект спално бельо и страници за кръгло креватче за новородени. Здравият сън е едно от основните условия за правилното развитие на новороденото. За да расте бебето здраво, мястото за спане трябва да е удобно. Кръглото легло е чудесна модерна алтернатива на обичайните модели, което отговаря на всички критерии за безопасност и надеждност.