Ако бебето се роди през лятото: коя количка е по-ефективна за закупуване?
Съпругът казва, че все още първо се нуждаете от легнала люлка, защото не можете да поставите новородено в трансформатор.
От друга страна, детето ще лежи в него общо шест месеца - тогава имате нужда от заседнал (т.е. от около пролетта) - скъпо е да си купите количка за шест месеца.

Или какъв вид трансформатор трябва да бъде тогава по отношение на характеристиките, така че да е достатъчна поне година и половина експлоатация?

Не знам бюджета. Не искам да плащам прекомерно, но и ние няма да вземаме боклуци. С дъщеря ми вече имахме полски трансформатор, който продадохме шест месеца по-късно, защото опцията „заседнал“ се оказа просто опасна за голямо дете. И колелата паднаха - просто се търкаляше едното или другото колело по време на разходка.
Има товарен асансьор, но през лятото, разбира се, трябва да отидете по-далеч от дома. Тези. с градския транспорт.
Следователно леката лятна версия все още ще е необходима паралелно със зимната, защото на 1,5 години е все едно да се разхождате в инвалидна количка.

Как да изберем количка за новородено през лятото: техните видове

Когато се очаква семействата да се попълнят, наред с други притеснения, родителите мислят коя количка да купят за новородени, за да е надеждна и да отговаря на всички изисквания?

Какво да имате предвид при избора на транспортно средство за вашето бебе?

Ние ще ви помогнем в тази трудна задача, защото удобството на бебето и спокойствието на родителите зависят от избора на транспортно средство..

Видове колички

Влизането в магазина с надеждата да си купите бързо количка, се оказва не толкова просто. Изборът е просто огромен. Всеки модел има някои особености. Тук не можете без външна помощ. Цената на колички за новородени не е малка и не можете да сгрешите при избора.

Люлки

През първите месеци от живота бебето трябва да осигури специални условия. Поради тази причина количките с кошница (люлка) са подходящи за кърмачета. В него бебето е в легнало положение, което елиминира натоварването на врата и гърба.

Сменяемата кошара за носене ще бъде огромно предимство. С този дизайн новородено дете, което е заспало по време на разходка, може да бъде прибрано у дома в кошница, без да нарушава съня си. Ако е необходимо, люлката може да служи като детско креватче.

Трансформатори


Но класическите колички като Geobi с времето стават неподходящи за растящо дете. За да спестите пари, можете да си купите някои от количките-трансформатори.

Предимствата на този тип са, че за дете, което вече е в състояние да седи самостоятелно, то се трансформира в ходене.

Има и недостатъци, сред които

 • голямо тегло,
 • сила на звука.

Освен това по-голямото бебе няма да може да седне самостоятелно, за разлика от конвенционалните модели за ходене..

Две в едно и три в едно

Но има и друг вариант. Можете да си купите новородено универсално превозно средство 2 в 1 или 3 в 1. Те имат всички предимства на трансформаторите, но са пощадени от неприятните им недостатъци..

Същността на такива видове е, че на едно шаси може да се монтира кошница или седалка за количка, а в случаите на „3 в 1“ и столче за кола. Тези опции са лесни и удобни. Можете например да дойдете в магазина, да разкопчаете количката (или столчето за кола) от шасито и да я сложите в кошницата на супермаркета.

Характеристики - какво да търсите

Цените за тях се различават значително по причина, но зависят от качеството на производство на компоненти, тяхната надеждност и дълготрайност. Когато купувате количка, трябва да обърнете внимание на следните точки:

  Колела. Ако те са големи, тогава количката ще има висока пропускливост чрез снежни преспи или кал. В същото време малките колела осигуряват голяма маневреност и лекота на управление.

И още един съвет. Ако сте объркани в няколко варианта и не знаете кой модел за новородено, вземете този, който ви харесва най-много на външен вид. Ако ви харесва външния вид, удоволствието от разходката ще бъде много по-силно.!

Изборът на подходящата лятна количка

Топлото лятно време е чудесно време за разходка с вашето бебе, така че и вие, и вашето бебе се нуждаете от удобна и лека количка за лятото. Такъв, който отчита всички най-важни качества на лятната количка:

 • лекота на дизайна, за да бъде достатъчно мобилен, особено след като лятото е сезон на ваканция и може би планирате пътуване, тогава определено се нуждаете от лека лека количка, която е удобна за носене със себе си.
 • добре обмислената вентилационна система в бебешка количка също е много важна, за да не се прегрява бебето по време на разходка, за това има специални мрежести вложки, които перфектно пропускат свеж въздух през.
 • висококачествен модел количка за лятото, в който детето ще се чувства комфортно в горещо време, също трябва да има вградена в качулката UV защита, която не позволява на тъканта да се нагрява вътре, оставяйки комфортно температура за малко дете.
 • обърнете специално внимание и на наличието на мрежа против комари, така че комарите и пчелите да не хапят вашето бебе. В идеалния случай тя трябва да бъде зашита в качулката на люлка или ходещ блок, тогава определено няма да го забравите у дома.
 • ако живеете в климат, където вали постоянно, тогава дъждобран също е полезен за вас, който надеждно ще защити детето ви по време на летен порой. Когато вече разбирате какви качества трябва да притежава една добра лятна количка, е време да изберете правилния модел..

Количка за лятото трябва да е лека и маневрена

Има няколко вида колички за лятото:

 • количка за тръстика
 • количка-книга
 • количка 2 в 1

Всеки тип има свои предимства, така че количката с тръстика обикновено е по-лека от другите модели, но като правило дръжката й е разделена на 2 части и не можете да управлявате количката с една ръка, за да се улесни конструкцията, в такива колички обикновено е инсталирана малка седалка и мека броня. Въпреки че вече са се появили модели на летни колички, например Espiro Energy, в които тези проблеми са решени, ще говорим за това в нашата статия малко по-късно. Количка с механизъм за сгъване на книги е най-популярният вариант, който има много предимства, те са удобни и маневрени, може би с голяма качулка от слънцето и дъжда и удобна седалка за малък пътник.

Колички Espiro - удобни и практични

Също така си струва да се обърне внимание на количката от колички 2 в 1, като правило тя има отлична способност за проходимост поради по-надеждна рамка и големи колела, такава количка ще пътува по всеки път и има много предимства, но и по-голямо тегло, в сравнение с лятна тръстика за количка или книга. И за пътуване това не е подходящ вариант, но ще ви помогне идеално за ежедневни разходки близо до дома..

След като разгледахме всички възможни варианти, предлагаме да обърнете внимание на бебешките летни колички от известните полски марки Baby Design и Espiro.

За феновете на колички с тръстика препоръчваме лятната количка Espiro Energy 2018 с дръжка от едно парче, която ще бъде удобна и лесна за управление на мама. Тази количка има удобна седалка за вашето бебе и дълбока качулка. Моделът Energy се сгъва с бронята и тежи 7,8 кг.

Стилни колички Baby Design

Ако искате още по-лека количка за лятото, то не забравяйте да обърнете внимание на Espiro Shine, този модел притежава всички необходими качества за удобно ходене: сгъваем качулка с мрежеста вложка за вентилация, въртящи се предни колела, регулируема поставка за крака и облегалка, поразителен дизайн и богат цветове. В същото време количката Espiro Shine за лято тежи само 6,7 кг, идеална е за пътувания, пътувания с бебе до клиника или търговски център, летни разходки в градските паркове. Количката може лесно да се сгъне с книга, има малък размер и дръжка за носене. С Espiro Shine е лесно да бъдете истински подвижна и енергична майка, да се наслаждавате на разходките с бебето си и да не пропускате нито един топъл ден..

Лятна количка-книга Baby Design Clever

Но това не е всичко, имаме още един популярен модел и между другото най-лекият от линията Baby Design - това е лятната количка Click, теглото му е само 6,3 кг. С тази количка можете да пътувате леко и в същото време бебето ще се чувства много удобно в нея, защото този модел има амортисьор на всички колела, удобна седалка и много дълбока качулка, която предпазва от слънцето и дъжда. Вентилационната система на тази количка също е обмислена, има специална секция с мрежа. Baby Design Click е отлично решение за дълги разходки в града или пътуване с дете. В допълнение към количката можете да си купите мрежа против комари.

Ако вашето мъниче е все още много малко и все още използвате бебешкото кошара, то идеалната опция е гамата Espiro Next Manhattan 2 в 1. Тази лятна количка има иновативна вентилационна система, разположена в долната част на количката и лесно регулируема. Също така, в качулката на кошара и пешеходния блок от Espiro е зашита мрежа против комари, която ще предпази детето от ухапвания от насекоми. Качулката има UV50 защита и мрежести вложки, които могат да се отварят, за да поддържат бебето ви комфортно в жегата. Блокът за ходене има голяма мрежеста вложка, която е удобна за използване през лятото.

Количка 3 в 1 Espiro Next Manhattan

За да обобщим, можем да посъветваме при избора на лятна количка за деца да обърнем внимание на нейната лекота, удобство и комфорт за бебето, отдавайки предпочитание на надеждни производители, които произвеждат висококачествени колички на достъпни цени. И тогава, вашите летни разходки и пътувания ще ви дадат добро настроение и само положителни емоции..

Как да изберем количка за новородено през пролетта и лятото

Чакането на дете е радостен момент за всяко семейство. Роднините започват да се подготвят за него предварително, опитвайки се да предвидят всички малки неща. На първо място, родителите купуват количка, която ще осигури на бебето комфорт и защита..

Важна покупка за новородено бебе е закупуването на количка

Параметри за избор на количка

Сега е доста лесно да изберете количка, но трябва да се направи правилно. Ето защо тези, които мислят как да изберат количка за новородено, трябва да се съсредоточат не толкова върху модата, колкото върху основните й параметри. На руския пазар има модели, които се различават по материал, цвят, предназначение. Някои семейства се нуждаят от есенно-зимни или пролетно-летни параметри, други искат да закупят модел за всички поводи, семейства с деца, които са еднакви или близнаци, избират тандеми. Сред разнообразието можете да определите какви колички са за новородени и кои от тях са най-популярни..

Тегло на устройството

Когато правилно избирате количка, трябва да вземете предвид всички нюанси. Основното е теглото на устройството, което се състои от шасито и масивните колела, защитната рамка на люлката и материала на тапицерията. Най-леките модели тежат между 12 и 15 кг, достатъчно, за да осигурят стабилност и максимален комфорт.

Приоритетните трансформатори тежат до 15 кг и могат да се използват като люлка за новородено или като бебешка количка за разходка с растящо дете. Най-добрият вариант е трансформатор, изработен от пластмаса и алуминий.

Размери на устройството

Опитните родители смятат, че размерът на количката, определен от ширината на колелата, е важен параметър. За да не съжалявате за избора в бъдеще, ще трябва да измерите размера на входните врати, капацитета на асансьора. За складовото помещение са необходими оптималните размери на количката: антре, количка. Полезно е да сравните размерите на устройството с багажника на семеен автомобил.

Колички за колички и амортисьор

Колелата са важна част от количката, тъй като нейната маневреност и стабилност зависят от техния размер. С малките колела устройството е лесно за управление, но зимната разходка или разходката в мартската киша ще бъде предизвикателство. Малките колела не са подходящи за селски пътища.

При избора на количка е важно да се вземат предвид нейните размери, колела и амортизация

Съвет. Впечатляващите гумени или пластмасови джанти са по-подходящи за различни пътища и сезони. Недостатъкът им е добавеното тегло и сложността на транспортирането в багажника на автомобила. По-изгодно е да купувате превозни средства с плаващи колела, които се въртят на 180 градуса.

Стабилността на транспорта зависи от амортисьора, който влияе на безпроблемното движение, прави удобното бебето да е там.

Сезонна форма

Основното в въпроса как да изберем количка за новородено е необходимостта тя да съответства на сезона и климата, в които бебето ще трябва да расте. Това се отразява на размера на колелата и седалките, обема на местата за спане и сядане, качеството на тапицерията, нивото на защита от времето и слънцето..

Регулиране на височината на дръжката

Добре е, когато дръжката на устройството може да се регулира според височината на майката за нейно удобство. В повечето устройства има регулиране на височината на дръжката; в количката с тръстика дръжките повтарят анатомичната структура на ръката на възрастен. При трансформиращите колички те могат да бъдат обратими, така че майката да може да обърне бебето към себе си или далеч от себе си.

Капак за количка

Днес сред разнообразието от материи и цветове за покриване на бебешки колички не е трудно да намерите дизайн по ваш вкус. Въпреки това, колкото и красива да е количката, важно е да запомните безопасността на бебето, така че материалът, който е добре почистен, е най-подходящ. Вътре най-надеждният вариант за здравето на детето ще бъде естествената тъкан..

Забележка. Външният капак трябва да е устойчив на влага и вятър. Ако е необходимо, можете да си купите специален дъждобран, за да предпазите бебето си от лошо време, но той не е предназначен за дълги разходки.

Покривните материали за колички трябва да бъдат безопасни, практични и подходящи за сезона

Допълнителните аксесоари включват подложка за крака и хубави допълнения: чанта за дребни предмети, ръкавици и сенник.

Регулиране на височината на опората за крака

В количките Babiton подложката за крачета помага на детето да седи удобно, без да виси крака. Важно е устройството да се регулира по височина, тъй като някои стойки са подходящи само за високи деца.

Чанта за малки неща

За съвременната майка необходим аксесоар е чанта за малки неща, където можете да поставите необходимите предмети: салфетки, памперси, играчки, бутилки. Удобното закрепване на чантата към дръжката на количката ви позволява да я свалите и да я носите на рамото, ако е необходимо.

Слънчева сянка

Сенникът е предназначен да предпазва бебето от яркото слънце. Когато избирате количка, трябва да обърнете внимание, че тя приляга плътно към основата, без да оставя празнини. Удобно, когато може да се сгъва или разгъва с едната ръка, с другата - да полага детето.

Ръкавици или съединител за родители

Такъв полезен аксесоар като ръкавици без пръсти или маншон влезе в модата съвсем наскоро, но родителите го харесаха. Той помага на мама през студения сезон. Ръкавиците са прикрепени към дръжката, така че можете бързо да извадите топли ръце за грижа за бебето: дайте бутилка, изправете дрехите.

Капаци за помпа и колела

Надуваемите колела са много популярни, което улеснява транспортирането на дете извън пътя. Това е особено вярно през март-април в град или село. Препоръчително е да закупите покривала за тях, които ще предпазят подовете в стаята, където се съхранява транспортът за деца и багажника на колата.

Новомодните аксесоари създават комфортна среда за мама

Помпа на колелото

Забележка. Ако родителите са закупили превозно средство с надуваеми колела, тогава е необходима помпа, която да ги обслужва.

Често устройството е включено в набор от допълнителни аксесоари. Помпата е компактна, винаги можете да я носите в чантата си в случай на необичайни ситуации. Ако помпата липсва, обикновена велосипедна помпа може да я замени..

Универсален чадър

Модерната количка е защитена с универсален чадър, който предпазва мама и бебе от дъжд, вятър и слънчева светлина. Прикрепя се към дръжка или рамка на количка. Обикновено аксесоарът е изработен от хромирана стомана и се регулира спрямо височината на майката.

Можете да закупите универсална стойка за стандартни чадъри и да прикрепите любимия си чадър към дръжката на всяко превозно средство.

Видове детски колички за новородени

За да не бъдете разочаровани в бъдеще от избраната количка, трябва да вземете предвид, че транспортът за бебета е разделен на традиционна люлка, трансформатори и модул, който включва няколко различни блока.

Класическа количка за количка

За бебето класическата количка е първото и основно транспортно средство. Използва се през първите шест месеца от живота, докато бебето започне да седи. В люлката бебето най-често спи, затова трябва да бъде избрано особено внимателно както за удобство на майката, така и за здравето на детето. Д-р Комаровски препоръчва на малките деца да прекарват повече време на открито и дава препоръки за използване на люлката за организиране на дълъг сън.

Конвертируеми колички и модулни модели

Transformer е модерна версия на количка с допълнителна люлка. Добре е подходящо, ако родителите се съмняват коя количка да изберат за новородено през пролетта. Трябва да се има предвид, че моделът е слабо изолиран и не е от значение за руските зими.

Конвертируемите колички и модулните колички са най-добрият вариант

Предимствата на трансформаторите са тяхната компактност и възможността за регулиране на гърба. Недостатъкът е теглото от десет кг, което затруднява майката при организиране на разходки.

Модулното устройство е много по-практично, тъй като не е необходимо да купувате няколко колички: това е едновременно люлка и количка. По правило модулите се състоят от елементи, които при необходимост могат да се поставят на рамката като ходещ блок или да се използват като столче за кола. Основното нещо при избора на комбиниран модел:

 • Наличието на специални предпазни колани;
 • Надеждност и стабилност при смяна на блокове с помощта на крепежни елементи и скоби;
 • Регулиране на подложката за хоризонтално положение на краката.

Коя количка да изберете

Количка ще е необходима от момента, в който детето започне да седи, до три години. Такива устройства обикновено се различават по тегло: тежки до 12 кг, леки до 9 кг и леки детски колички до 5 кг. Теглото до голяма степен зависи от материала, от който е направена конструкцията: колкото повече пластмаса и алуминий, толкова по-лека е количката.

Важно! Леките устройства са по-удобни за транспортиране и по-лесни за придвижване, но имат основното изискване - стабилност.

Количките трябва да отговарят на всички стандартни изисквания:

 • Имате регулируема поставка за крака;
 • Гърбът на седалката трябва да се трансформира в седнали, легнали и спални позиции;
 • От съображения за безопасност имайте броня, ремъци, ремък за чатала и парапет.

Модел за близнаци или време

Ако в семейството се появят близнаци, тогава трябва да бъде избран специален модел. Всички изисквания за него обаче ще бъдат същите като за едноместен транспорт.

За метеорологични деца или близнаци, тандемната количка е подходяща

Основната разлика между този модел е разположението на люлките, те са успоредни една на друга или са разположени една след друга. Паралелното поставяне ви позволява да задържите децата в зрителното поле на майката. Минусът на модела е, че израствайки, трохите си пречат на съня. Опцията тандем помага частично да се реши този проблем..

Важно! Избирайки тандем за близнаци, трябва да се уверите, че децата заспиват едновременно и докато са будни, те активно изучават света около тях. За да направите това, можете да изберете опция, при която предната седалка е подредена под задната. Подобно устройство е подходящо за семейство, в което растат деца..

Много родители, без да отдават значение на ранната подготовка за пристигането на бебето, могат да допуснат грешки при избора на количка. За удобство на майката и детето е по-добре да закупите устройството предварително, като вземете предвид цената, теглото, проходимостта, ширината, надеждността, дизайна.

Съвет. Препоръки на специалистите - разгледайте основните видове колички за новородени: люлка, трансформатор или модул.

Няколко важни стъпки при избора на количка

Основните стъпки при избора на количка:

 • Помислете за сезонния фактор, например, ако детето трябва да се роди през пролетта или есента, трябва да изберете лятна или зимна количка, съответно.
 • Посетете шоурума и прегледайте няколко опции, за да сте сигурни, че изискванията и нуждите на вашето бебе са изпълнени.
 • Изберете опцията, която ви харесва, и прочетете отзивите, проучете плюсовете и минусите на количката.
 • Преди да купите, внимателно проучете от какъв материал е направена люлката, плавност на движението, работа на механизми, наличност на аксесоари.

Изборът на правилната количка ще осигури комфортно състояние на майката и детето

За да изберете правилната бебешка количка, трябва да разберете вашите изисквания за нея. Ако е възможно, не пестете от материали и аксесоари, тъй като един добър модел ще служи повече от една година както за родителите, така и за бебето.

Избор на най-добрата количка за новородено за пролетно-летния сезон

 • 1. Видове колички: как да не сгрешите при избора
 • 2. Междуосие: важни параметри
 • 3. Люлка: спокоен сън през летните горещини
 • 4. Трябва да има: необходимите летни аксесоари
 • 5. Общи характеристики на идеална количка

Топлите слънчеви дни са най-подходящите за ходене с новородено. Комфортът на бебето при всяко време зависи от това колко внимателно родителите реагираха на въпроса за избора на количка. Списанието "Nash Fidget" е проучило как да изберем количка за новородено през лятото и е готово да сподели информация с бъдещи и успешни родители.

снимка от сайта http://www.kidiki.ru

Видове колички: как да не сгрешите при избора

Разхождайки се по улицата и гледайки майки с колички, бременните жени се ръководят изключително от естетическите характеристики. Много често на този етап бъдещата майка се влюбва в някакъв модел и е готова да й прости всякакви недостатъци, само за да се разхожда гордо с количката на мечтите си. Не позволявайте на палавите хормони да ви изхвърлят от правия път, така че няма да се измъчвате през следващите месеци с красива, но напълно неудобна количка..

Цялото разнообразие от асортимент от магазини може да бъде разделено на следните групи:

 • Класическа количка за носене. Идеален за бебе, родено през пролетта и лятото. Мястото за спане с плоска здрава основа ще бъде достатъчно просторно за бебето, а многобройните опции, предлагани от известни марки, няма да позволят на мъничето да страда от жегата и ще направи удобното използване за майката. Бебешката кошара е разположена високо от земята, осигуряваща удобен достъп до детето, а високите страни и качулката го предпазват от външни фактори.
 • Трансформираща се количка. Въпреки уверенията на производителите, това не е най-добрият вариант за новородени по принцип и още повече за пролетно-летни бебета. Легналият гръб все още не осигурява достатъчно плоско място за спане на новороденото, а чантите в леглото, препоръчани за новородени, не издържат на никакъв контрол по отношение на вентилацията. Единственият плюс на трансформаторите е достъпната им цена.
 • Модулни колички (2 в 1 или 3 в 1). Те са междуосие, в комплект с люлка, ходещ блок, а в случай на 3-в-1 също и столче за кола от категория 0+. Целият този комплект може да се продава като отделен комплект или отделно. Особено удобно е за летни бебета, ако е възможно да монтирате столчето за кола до основата - след като пристигнете на местоназначението, не е нужно да премествате спящото бебе, просто трябва да инсталирате стола на шасито и можете да се разходите в парка или да пазарувате.

Преди да закупите модулна количка, не забравяйте да я инсталирате и да я разгледате добре. В много модели тази опция изглежда нелепа и майките продават количка, без да се разхождат. Ако не харесвате външния вид на опцията за ходене, няма смисъл да плащате прекалено много и да съхранявате ненужните части у дома. Купете си добра кошара и след това количка.

Класическите люлки и кошници от модулни колички могат да имат анкерни закрепвания за предпазните колани и да се използват като седалка от категория 0. Но все пак е по-правилно веднага да закупите бебешка количка от категория 0+, тъй като тя заема по-малко място в кабината и е по-безопасна при катастрофа тестове.

Междуосие: важни параметри

снимка от сайта http://www.kidiki.ru

Може да изглежда, че за пролетно-лятната операция способността за бягане не е от особено значение, но ако раждането се случи през юни или по-късно, вероятно ще ходите с количка в киша и евентуално в сняг. Децата, родени в началото на март-април, вече могат да преминат към опцията за ходене през септември-октомври, така че когато става въпрос за коя количка да изберем за новородено през пролетта, проходимостта не е толкова важна. Когато оценявате междуосие, обърнете внимание на следните характеристики:

 • Брой колела. Триколесните вагони са по-лесни за маневриране, но според рецензиите те са по-малко стабилни, неудобни при влизане в рампите и не стъпват нагоре по стълбите. Вариантите с 6 и 8 колела с двойни колела имат по-добра стабилност и плаване, но са склонни да се запушват с листа и сняг, а също така не винаги се вписват в рампи. Стандартните люлки с 4 колела са по-малко маневрени, но те могат лесно да се изкачват по железопътни рампи, да прескачат бордюри и стъпала.
 • Завъртане. Предните колела на много модели са плаващи, което прави управлението на количката много по-лесно. Малките колела могат да се въртят на 360⁰, докато класическото шаси с голям диаметър на колелата дава само 30-45 поворота завой, но дори това е достатъчно за лесно маневриране. Дори китайските модели имат ключалка за въртене, но надеждността на работата му зависи от качеството на изпълнението.

снимка от сайта http://babbie.com.ua

 • Размер на колелото. Колкото по-голям е диаметърът на колелата, толкова по-висока е проходимостта, но по-малко маневреността на кошчето. Златната среда за летните деца са модели, при които задните колела имат голям диаметър, а предните колела са по-малки, но двойни и въртящи се.
 • Ширина на основата. Този параметър определя дали вашата количка ще влезе в асансьора, затова, преди да пазарувате, измерете ширината на отворените врати на асансьора. Стандартният пътнически асансьор има отвор с ширина 60 см, но в по-старите къщи вратите може да не се отварят напълно. Колички с основа от 57-59 см лесно влизат в асансьори, но триколесните модели могат да имат проблеми с това - основата има голяма ширина, за да даде стабилност.
 • Материал на колелото. Надуваемите колела подобряват абсорбирането на удари и са ви полезни, ако планирате да ходите по павета или по неасфалтирани пътеки, но те добавят тежест към количката и има риск от пробиване. Формованите пластмасови колела са леки, няма да ги пробиете, но бебето също ще се тресе прилично дори и при най-малките нередности. Междинно положение заемат колелата от разпенената им гума - те са достатъчно леки и малко пружинират, изглаждайки треперенето.

По този начин ще трябва да продължите от момента на раждането на бебето. Ако отидете на разходка преди зимата, тогава можете спокойно да си купите леки модели с малки колела. В противен случай е по-добре да се погрижите за количката за всички терени.

Люлка: спокоен сън през лятната жега

снимка от сайта http://life-zdorov.ru

През първите месеци от живота бебето спи дълго и сладко на чист въздух, така че е необходимо да му осигурите абсолютен комфорт. Трябва да го предпазите от парещото слънце, досадни насекоми, топлина или случайни валежи. Ето защо, преди да изберете количка за новородено през пролетта, оценете следните точки:

 • Вътрешен размер. Ако бебето се роди в средата или края на лятото, тогава трябва да носите половин годишно бебе в зимен комбинезон в количка. Вътрешността на количката трябва удобно да я побере, затова обърнете внимание на модели с количка с дължина над 80 см, например Noordline Edel, Emmaljunga Big Star, Bugaboo Cameleon, Silver Cross Balmoral.
 • Мрежеста вложка в качулката. Платът на качулката е частично разкопчан, разкривайки мрежата, която позволява на въздуха да преминава перфектно и няма да остави мъничето да се поти. Такава възможност предоставят моделите Tutis Zippy, Adamex Galactic, Bebecar Vector AT и много други. Трябва да споменем и Peg Perego CULLA, при който качулката и капакът имат напълно сваляща се зимна подплата, под която има тънък памучен плат с мрежести вложки.
 • Размер на качулката. Тук работи правилото - колкото повече, толкова по-добре. Огромният навес ще ви позволи да покриете бебето от слънцето, така че е желателно то да се отваря почти на 180⁰. Ако качулката не се затваря добре, изберете модел със сенник, който отрязва част от слънчевите лъчи.

Съмнителен вариант за новородено, тъй като майката все още е изправена пред бебето. Качулките на модулните колички обикновено са оборудвани с прозорци за гледане, но във версията с люлка това е по-скоро минус - чрез нея слънчевите лъчи ще проникнат вътре и ще затоплят въздуха.

 • Вентилация. Отворите на дъното на кошарата осигуряват пасивен въздушен обмен и спомагат за отстраняването на влагата. Европейските производители предлагат регулируема вентилационна система, при която отворите се отварят и затварят при необходимост. Такива модели като Peg-Perego Culla, Tutis Mimi, Roan Marita и др. Имат вентилация..
 • Водоотблъскваща тъкан. През пролетта внезапните валежи са често срещани и ако сте забравили да си вземете дъждобран, водоустойчивият материал ще ви помогне. Разбира се, няма да ви предпази от силен дъжд, но ще ви даде възможност да избягате вкъщи.
 • Повдигане на върха. Още на шестмесечна възраст, а в някои случаи дори и по-рано, бебето е щастливо да съзерцава света, който е особено приятен при топло време. Уверете се, че избраният модел има механизъм за повдигане отгоре-отдолу и проверете колко лесно работи.
 • Тапицерия материал. Бебето ще трябва да лежи там в горещо време, така че е оптимално количката да е тапицирана от естествена материя отвътре с възможност за изваждането й за пране. Изберете колички със светла интериорна тапицерия, която отразява слънчевите лъчи, вместо да ги привлича.

снимка от сайта http://ru.inglesina.com

Цветът на количката също ще бъде важен параметър, тъй като трябва да прекарва много време под UV лъчи. Тъмните цветове активно привличат слънцето и бързо избледняват, така че за пролетно-летния сезон е по-добре да изберете количка в светли пастелни цветове.

Трябва да има: необходимите летни аксесоари

Тъй като ще ходите много, струва си да се погрижите за допълнителни устройства, които ще направят разходките ви приятни. Не всички магазини предлагат пълна гама от аксесоари, особено когато става въпрос за известни марки, а закупуването на необходимите дребни неща поотделно ще извлече чиста сума. Положителната обратна връзка от майките получава следните подробности:

 • Мрежа против комари. Тя ще предпази малката не само от насекоми, но и от тополов пух и леко ще забави уличния прах.
 • Чадър. Рядко се включва, но позволява повече място за регулиране на слънцезащитата, без да ограничава движението на въздуха около бебето.
 • Дъждобран. Не мислете, че защитата от дъжд е без значение в топлия сезон. Напротив, при хубаво време майките често се отдалечават от дома и внезапният порой не трябва да разваля разходката..
 • Поставка за чаша. През топлите месеци загубата на течности чрез изпотяване може да има отрицателен ефект върху лактацията, така че мама трябва да пие много. Не забравяйте да вземете със себе си на разходка термо чаша с топъл чай.
 • Чанта. При дълга разходка ще ви дойдат много малки неща - резервна пелена, памперс, мокри кърпички, телефон, портфейл и пр. Просторна чанта, прикрепена към дръжката на количката, ще се превърне в незаменим аксесоар за вас. Чантите на Tutis имат приятен бонус под формата на гилза, в която е добре да съхранявате бебешки бутилки.
 • Джобове. Много е удобно, ако количката има допълнителни джобове за поставяне на ключове и телефон в тях, за да не ги търсите в чантата.

снимка от сайта https://ru.aliexpress.com

Ако количката е потънала в душата, а необходимите аксесоари не са включени към нея, магазините предлагат закупуване на универсални дъждобрани, комарници и чадъри. Внимавайте с държачите на телефона, тъй като те могат да доведат до загуба на задържане върху неравни повърхности..

Общи характеристики на идеалната количка

Най-добрият индикатор, че една количка е изпълнила напълно очакванията, е когато майка избира същия модел за второто и третото си дете. Опитните родители обръщат внимание на следните параметри:

 • Теглото. Дори ако къщата ви е оборудвана с асансьори и рампа, по пътя има пързалки, бутане върху които, например, Silver Cross Balmoral с тегло 30 кг, ще бъде много трудно.
 • Сгъваем механизъм. Ако планирате да пътувате с бебето си, преценете дали е възможно да сгънете количката и дали тя ще се побере в сгънато състояние в багажника на колата. За малки багажници е желателна функция за бързо освобождаване на колелото, което намалява размерите на шасито.
 • Амортизация. Тази точка може да бъде пренебрегната само ако планирате да карате по гладки асфалтови пътеки. Дори тротоарните плочи дават силно разклащане, така че не се колебайте да разтърсите количката, преди да купите и се уверете, че леглото се движи плавно, без дръпване.

Вземете няколко модела, които отговарят на вашите нужди и след това изберете от списъка този, който изглежда най-привлекателен. Въпросът коя количка да изберете за новородено през лятото не е толкова труден и след като отделите малко време за сравнение, със сигурност ще изберете перфектната опция за вашата фиджета.

Във връзка с: